Page 1

M'encanten els còmics...

Còmics, novel·les gràfiques, àlbums il·lustrats, i un grapat de poemes per assaborir aquest Nadal!


WATCHMEN (Alan Moore i Dave Gibbons) Hi ha una cosa que Alan Moore fa millor que ningú: pren un concepte ja establert i li dona una volta fins a portar-lo a un altre nivell, gairebé fins a trencar tot el gènere.. Això és precisament el que fa que possiblement sigui la millor història de superherois de la història., una que hereta tota una època per destruir-la i portar-la al còmic de superherois a una altra escala.. Moore aconsegueix en aquesta sèria trencar les regles establertes per aprofundir en al filosofia i en els conceptes més profunds de l'ésser humà.

MAUS (Art Spiegelman) Maus és la història d'un supervivent d'Auschwitz, Vladek Spiegelman, narrada al seu fill Art, l'autor del llibre. Però a més a més, en Maus l'autor també realitza un retrat del seu pare en l'actualitat (en el moment en què s'entrevista amb ell perquè li expliqui els seus records de la guerra) així com de la seva difícil i tensa relació amb ell.. Spiegelman va més enllà de l'Holocaust per instal·lar-se en la psicologia del supervivent. Cal dir que en Maus els personatges se'ns mostren amb fesonomies animals, característica que usa amb finalitat narrativa: així, per exemple, els jueus es presenten com a ratolins, i els nazis com a gats.

THE SANDMAN (Neil Gaiman) Sandman és una de les obres més aplaudides de la història del còmic. Una rica combinació de mites moderns i fantasia fosca on la ficció contemporània, el drama històric i la llegenda es barregen a la perfecció. Un còmic imprescindible. És àmpliament considerada com una de les més originals, sofisticades i artísticament ambicioses sèries de còmic books.


ELISA EN EL CORAZÓN DEL LABERINTO (Sébastien Perez i Ana Juan) La mañana del día de su boda, Elisa, de quince años, se esfuerza por ensayar el fragmento de violín que tiene que tocar para la ocasión. Pero una pena doble la oprime: el hombre con el que debe casarse es un desconocido, y su abuela, que era su maestra de música, y también su única aliada, acaba de fallecer. Para hallar un poco de consuelo, la muchacha acude a la habitación de la difunta, en donde cuelga un enorme retrato suyo. Allí descubre un joyero que nunca se ha atrevido a abrir. Tras levantar la tapa, Elisa queda hechizada por una melodía que la transporta a un laberinto del que no puede escapar.

EL PRINCIPI DE TOT (Manuel de Pedrolo, Pep Boatella) En els textos de Pedrolo, l’imprevist es presenta de cop i volta i trenca la rutina del fet quotidià. Aquest libre, però, té una segona lectura que l’allunya del món de l’absurd per dotar-lo d’un component més polític o de protesta. Quins són els límits de la llibertat? Una petita acció individual pot generar una mobilització col·lectiva?

DONES DE CIÈNCIA (Rachel Ignotofsky) Llibre fascinant que posa en relleu les contribucions de 50 dones notables als camps de la ciència, des del món antic fins als nostres dies. Aquesta col·lecció d’històries apassionants també inclou infografies sobre temes rellevants en camps relatius a la ciència i un glossari científic il·lustrat.


EL SECRET DEL'UNICORN (Hergé) En Tintín compra al mercat de vell la maqueta d’un galió antic, que resulta ser una rèplica del navili comandat per l’avantpassat del capità Haddock, el cavaller de Hadoke, que va lluitar contra el pirata Rackham el Roig, qui transportava al seu vaixell un gran tresor, que ha estat i segueix estant amagat durant segles. Aquesta història es va començar a publicar a Le Soir l’11 de juny del 1942, en plena època de l’ocupació de Bèlgica pels alemanys, i fou un dels àlbums preferits d’Hergé.

UNA ENTRE MUCHAS (Una) Una entre muchas explora la violencia de género, la vergüenza y la responsabilidad social, con un suceso nacional como telón de fondo y desde la perspectiva de una experiencia personal traumática. Una se pregunta qué significa educarse en una sociedad en la que la agresión machista no es cuestionada, y denuncia una cultura mundial que exige que las víctimas de la violencia paguen su precio.

Ao No Flag (kaito) El protagonista d'Ao no Flag, Taichi, és un jove de caràcter retret o parc en paraules. Una personalitat que difereix de la del seu amic de la infància, un dels nois més populars de l'institut. No obstant això, una companya de classe acudeix a ell perquè li ajudi a tenir una cita amb el seu amic.. Sense tan sols buscar-lo, Taichi es veurà arrossegat inexorablement a les trinxeres de l'amor, a una mena de triangle amorós d'on no tos poden sortir airosos.. Una conjunció d'amor i humor capaç d'atreure per l'estil artístic preciosista i per una portentosa atenció als petits detalls.


Lo que más me gustan son los monstruos (Emil Ferris) La novela gráfica del año en más de 100 listas de Europa y Estados Unidos. Una historia de suspense sobre monstruos reales e imaginarios. Un cómic que ya se ha convertido en un clásico moderno. Esta es la historia de Karen Reyes, una peculiar niña de diez años que vive en la oscura Chicago de finales de los sesenta. Lleva un diario gráfico que refleja su pasión por las películas de terror de serie B y la iconografía de las revistas pulp de monstruos. Se retrata a sí misma como una niña-lobo vestida de detective y, como tal, se propone un día resolver el misterio que rodea el asesinato de su bella y enigmática vecina del piso de arriba, Anka Silverberg, una superviviente del Holocausto.

¡Universo! (Albert Monteys) Misiones megalómanas antes del Big Bang, viajes a planetas lejanos en busca de otras especies inteligentes, desincronizaciones temporales, androides demasiado amorosos, insectos antropomorfos... Albert Monteys, más conocido por sus viñetas de humor político y social publicadas durante años en la revista El Jueves, siempre fue un apasionado de la ciencia ficción, y en ¡Universo! da rienda suelta a sus fantasías y sus miedos para crear relatos vibrantes de color y chispeantes de asombro cósmico.

El laberinto del millón de tatamis (Takamichi) Reika y Yôko son dos gamers que vagan por un edificio enorme. Un verdadero laberinto sin fin que desafía a la imaginación. Sólo tienen una pista sobre dónde se encuentran: un misterioso mensaje firmado por Tagami, un famoso diseñador de videojuegos que parece conocer muy bien el lugar. ¿Cuál es el origen del lugar en el que están? ¿Por qué Reika y Yôko son la única esperanza de la humanidad? ¿Conseguirán las heroínas mantenerse serenas y regresar al mundo real?


...i una mica de poesia, que és el millor aliment de l'ànima!

El sol i les seves flors (Rupi Kaur) La feminitat, el món, els desitjos i dolors, des d’una perspectiva singular que connecta amb els joves de la seva generació. Un llibre de poemes emocionant i fascinador, profundament femení i feminista. Amb senzillesa i una gran sensibilitat, l'autora parla d'autoestima contraposada a l'autoodi, de la cerca impossible de la bellesa física quan una està acomplexada, del creixement que implica adonar-se que casa teva ets tu mateix, un cant a l?autoacceptació davant els cànons de bellesa imposats i autoimposats.

43 maneras de soltarse el pelo (Elvira Sastre) La poesía ayuda a darle nombre a esas cosas que existen pero de las que aún no sabemos que están ahí. Cuarenta y tres maneras de soltarse el pelo es una llamada al desahogo, una puerta abierta a lo que habita dentro del alma de cada uno, un abrazo pausado a uno mismo. Este libro reúne cuarenta y tres formas de ser valiente y mirar a la vida a los ojos, con las manos llenas de verdad y con ese amor desnudo y cierto entre los dientes dispuesto a soltarse el pelo y liberarse de las cuerdas que, en ocasiones, llevan nuestro nombre.


Els límits del Quim Porta (Josep Pedrals) D'aquest llibre, del final de la trilogia de Josep Pedrals, se n'estan parlant tant com si fos una novel·la. I és que la poesia de l'autor barceloní ha aconseguit ja superar els cenacles lletraferits. A més, aquest totxo pedralesc és un llibre de llibres, perquè hi tenim el seu enginy verbal, el seu sentit de l'humor, aquella imaginació sense brida... Al final, ens queda un regust trapella al paladar que ens fa estimar encara més les paraules.

Amor a la brega (Blanca Llum Vidal) La de Blanca Llum Vidal, és una de les veus joves més potents i singulars que tenim.. Mercè Ibarz, al postfaci, diu: "Velles paraules en acció, ritmes planetaris i el foc de la celebració en deliri i en revolta. Un tornado, una ventada: “si cou és que ens espiga”. Les paraules s’alcen com el ball, com la follia de dir les coses quan el so creix i cria, com les espigues, música i cançó. Els versos se t’enduen, t’arrosseguen, et menen a port”. No es pot dir millor.

La chica no olvida (Irene X) El estilo delicado pero directo de Irene X y su voz feminista, rebelde y valiente se alían en esta obra, como un canto de denuncia a las desigualdades y los olvidos. Poemas que son historias particulares, relatos con protagonistas que van más allá de sus versos y nos hacen reflexionar sobre la condición humana. Impactante, moderna y visionaria, Irene X entrega una obra que reconstruye por medio del olvido la realidad tangible y certera de su visión poética.


I si encara vols més, mira aquestes webs plenes de llibres i lectures!

CLIJCAT. Bibliografia d'hivern: https://bit.ly/2LkQu7Z El Garbell 15 Hivern 2018. Biblioteca Rosa Sensat: https://bit.ly/2rH4CQ0 Llibres al replà. Bloc amb ressenyes bibliogràfiques: http://llibresalrepla.cat/ #MónJove: recomanacions per a fer lectors adolescents: https://bit.ly/2Glm1YA

https://unmuntdelectures.blogspot.com/

Profile for Biblioteca INS Hug Roger III

Un Nadal de còmic!  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded