Bibliofil_2022_2 katalogus

Page 1

Bibl io f i l köny vk lub

2022-2

2022. június 1.-2022. augusztus 14.

19. oldal

13. oldal

23. oldal

„Egy jó könyv értékét, mint minden műalkotásét, az jelzi, akkor volt igazán érdemes létrehozásán fáradozni, ha alkotóját túléli. Amikor kiderül, hogy kellett, ha nem lenne, hiányozna, talán tényleg szükség volt rá, mert általa kicsit teljesebb a világ. Tehát, hogy nem mindegy, létezik-e, vagy sem.” Bodor Ádám

Naponta rendelhetnek a következő telefonszámokon: 0265-323023 vezetékes valamint a 0734-060731 és 0734-060733 mobil számokon, a 2.oldalon található órarend szerint. Minden nem fogadott hívást visszahívunk!


„Ahogy öregszik az ember, apránként elveszít dolgokat. Ilyen az élet. De erre csak tapasztalattal jön rá az ember.”

Minden héten háború KEDVES KLUBTAGJAINK! Mire megjelenik ez a válogatás, a második katalógusunk, már jól benne járunk az újjáéledt természet jótékony tavaszi hatásába, kérdés az, hogy folyamatosan fenyegető világunkban kinek jut ideje ezt észrevenni ? Mert fenyegetnek, valós és vélt, koholt vagy magatól értetődő események, próbára teszik türelmünket és tűrőképességünket is. Minden megdrágul, hiánycikkek garmadával szembesülhetünk hamarosan. Sajnos most jött el a pillanat amikor már, nem tudunk nem reagálni ezekre és hosszú évek óta stabilnak mondható feltételrendszerűnknek. Drágítani vagyunk kötelesek, ha müködésünket nem akarjuk veszélyeztetni, ami egy kisebb fajta 22-es csapda, hiszen a kezelési költség alacsonyan, mondhatni egyensúlyban való tartása, ezt követeli. Mivel a kezelési költség, nem csupán postaköltséget, hanem csomagoló anyagokat és energiát is jelent, a mostani katalógustól ez fog növekedni a 25 lejes szintre. Sok ez vagy elfogadható, az a jövő zenéje. Önök fogják eldönteni. Természetesen a könyvek, mint mindig, kiváló eszmei értéket képviselnek, ezek szerint lettek beválogatva a tavaszi kínálatba, érdekes folytatások és egészen friss sorozat indító kötetekkel. Figyelembe véve a napi realitásokat, továbbra így gyűjteni fogjuk az e-mail címeket, ezt a katalógust is sokuknak már elektronikus változatban küldtük el, amit hasonló módon lapozhatnak, sőt a nyomdába kerülés pillanatában már meg is tehetik azt, tehát, mondhatni, gyorsabb is a nyomtatott változatnál. Bármilyen tőlünk fakadó hiba miatt, valami hiányzik majd a csomagjukból azt továbbra is további költségek nélkül pótoljuk majd, tehát egyértelmű, hogy nem áll szándékunkban fölösleges költségekbe vernünk magunkat ! Igyekezni fogunk. Közben egy szóban sem méltattam a kínálatot, nézzék el nekem ezt a mulasztást, biztos vagyok benne, hogy önmagáért fog az “beszélni”. Kívánok mindenkinek jó olvasást !

Irvin D. Yalom

Minden mulandó Tíz pszichoterápiás történet A Minden mulandó elgondolkodtató történetei arról szólnak, hogy a neves pszichiáter, Irvin D. Yalom és páciensei hogyan igyekeznek megbirkózni az emberi lét alapvető dilemmájával: miképpen lehet értelmes életet élni úgy, hogy közben tudjuk, a létünk véges?

222 oldal Keménytábla Kat. szám: 222000 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Marilyn Yalom - Irvin D. Yalom

Halálról és életről

Miután kiderül, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, Marilyn és férje, Irvin D. Yalom, a neves pszichoterapeuta elhatározzák, hogy közösen írt naplóban vallanak a közelgő véggel vívott küzdelmükről. Szívbe markoló írásuk az elválás és veszteség fájdalmáról, az élettől való búcsúzás méltóságáról szól, és arról, hogyan lehet úgy élni és szeretni, hogy vis�szatekintve semmit ne kelljen megbánni.

247 oldal Kartonált Kat. szám: 222001 Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej

Kósa R. Géza Tulajdonos

Kedves klubtagjaink! Minden könyv páratlan, ismételhetetlen. Eddig az újdonságokat egy kis piros, kerek jelzéssel láttuk el. Bizonyára Önöknek is vannak kedvencei! A mi kedvenceink mellé, vagy amiről azt gondoljuk, hogy kedvencünké válhat egy kis bagolyt tettünk! Ő, Bubó és van véleménye!

www.bibliofilkonyvklub.com


Bartók Imre

Lovak a folyóban

Moesko Péter

Őszi hó

Judith, avagy a baltás gyilkos felesége Főhősünk, ha van, Judith névre hallgat, ismerhetjük A tenyérjós című könyvből, amint szegedi kollégisták, pesti elitértelmiségiek, amerikai campusok és a szovjetzóna sokszögében keresi önmagát. Ismerhetjük? Mindent mindig elölről kell kezdenünk, ha tájékozódni akarunk az ezredforduló szerepcseréknél súlyosabb, ólmosabb mozgásai között, amelyekbe minduntalan nagypolitikai szándékok kavarnak bele. Nyomozhatunk saját bűneink után.

A sikoltó

Az öreg grófnő kirepül az ablakon, egy fiatal férfi kutyává változik, különös lidércfények jelennek meg és rémisztő sikoltás hallatszik éjszaka a rakétasiló mellett. Sellők születnek, életre kel egy bábu, Lilith pénztárosnőként bukkan fel, a White Rabbit Rolls frontembere pedig mindenszentekkor a temetőben varázsolja el a falu lakóit. Megtörténhetett és megtörténhet ma is, többnyire észrevétlenül, valahol Magyarországon. Szemethy Orsi szeretettel és humorral megírt meghökkentő meséiben bolygó lelkek nyernek nyugalomra, miközben és miután az élet megy tovább.

294 oldal Kartonált 428 oldal Kartonált 408 oldal Keménytábla Kat. szám: 222002 Kat. szám: 222004 Kat. szám: 222003 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Láng-Kovács Éva

Festők a szabadban

A nagybányai művésztelep regénye 1886-ban járunk. A különleges tehetséggel megáldott festőművész, Hollósy Simon nyomorúságos körülmények között tengődik a műkereskedések európai fellegvárában, Münchenben. Ám szerelméről, Käti Wallace-ról festett portréjával átütő sikert arat a Kunstverein kiállításán, és miután barátai unszolására megnyitja magániskoláját, hamarosan a bajor főváros egyik legfelkapottabb mesterévé válik. A nemes egyszerűséggel „Öreg”-nek becézett, ám mindössze 28 éves művész és tanítványai nyíltan szemben állnak a müncheni Képzőművészeti Akadémia merev oktatási rendszerével, a művészet szabadságát hirdetik. Két nagybányai növendéke, Réti István és Thorma János rábeszéli Hollósyt, hogy iskolájával szülővárosukban töltse az 1896-os nyarat. Számos, pályája kezdetén álló festő, többek között Ferenczy Károly, Grünwald Béla, Glatz Oszkár és Csók István is csatlakozik hozzájuk. A francia barbizonihoz hasonló festőiskola megalapításával nem kevesebbre tesznek kísérletet, mint a magyar művészet felszabadítására..

375 oldal Keménytábla Ker.ár: 85 lej

393 oldal Kartonált Kat. szám: 222007 Ker.ár: 68 lej

Danyi Zoltán

A rózsákról

A dögeltakarító szerzőjének új regényében egy rózsakertész tudatfolyamába nyerünk betekintést: a munka rutinjába és saját szabályaiba menekülő főhős monológjából felsejlik, hogyan alakítja a lelket a kiszolgáltatottság, és hogyan próbál az ember ennek ellenállni. Sorsfordító döntések születnek a hazájáról, melyeknek nem lehet részese. A testéről is sorsfordító döntések születnek, melyeknek szintén nem lehet részese. Kelet-európai történet, tömegek története. Miképpen veheti vissza valaki a saját történetét? A rózsák erejével? A mesteri módon megírt hosszúmondatok örvényként ragadják magukkal az olvasót.

472 oldal Keménytábla Ker.ár: 68 lej

Füst Milán

A feleségem története Störr kapitány feljegyzései Füst Milán nagyregénye, A feleségem története 1942-es megjelenésétől a világirodalom megfejthetetlen titkú művei közé tartozik. A Nobel-díjra is jelölt szerző e könyve a világsikert aratott magyar regények egyike: az 1958-as Gallimard-féle francia kiadást követően húsz nyelvre fordították le, s mindenütt elismerő fogadtatásra talált.A holland hajóskapitány látszólag szokványos féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyötrelmes kapcsolat men�nyei magasságait és pokoli mélységeit mutatja be.

Klub ár: 62 lej

Kat. szám: 222008 Klub ár: 62 lej

Gerlóczy Márton Fikció 1.

A katlan Gerlóczy Márton új regénye, a Fikció (A katlan) egy folytatásos identitás-thriller első kötete, melyben a szerző egy különösen szövevényes családtörténet előzményeit meséli el. A helyszín egy karácsonyra készülődő, völgykatlanban fekvő szicíliai kisváros csöndes sikátora, ahol baljós előjelekkel indul útjára egy feszült visszaszámlálás. Egy ember az igazságra, egy író DNS-eredményekre, egy regény a szereplőire vár. Mindeközben kizárólag abban lehetünk biztosak: „A dolgok csak egyféleképpen történhetnek, tudniillik úgy, ahogyan történtek.” De hogyan történtek? Mit lehet kezdeni azzal a helyzettel, amikor kiderül, hogy alig valami igaz abból, amit eddig magunkról és a családunkról tudtunk, hittünk, gondoltunk?

408 oldal Kartonált Kat. szám: 222005 Kat. szám: 222006 383 oldal Keménytábla Klub ár: 78 lej Ker.ár: 55 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 85 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@gmail.com

Kat. szám: 222009 Klub ár: 78 lej

3

Kortárs irodalom

Az Őszi hó egy különös kapcsolati háromszög története. A vis�szahúzódó Márton és nagy dumás Norbi a középiskolai kollégiumban ismerkednek meg, és rögtön elválaszthatatlan barátok lesznek. Izgatottan vágnak bele az egyetembe is, ahol hozzájuk csapódik a józan világlátású, de kissé magányos Kata. Hármasban, egymásba kapaszkodva próbálják megtalálni a helyüket a hirtelen kitáguló, szinte már túl sok lehetőséget kínáló budapesti mindennapokban. Végül mégis másfelé sodorja őket az élet, de talán nem örökké. Egy hűvös novemberi hétvégén mintha mindhármuk számára új fejezet nyílna.

Szemethy Orsi

Géczi János

A Lovak a folyóban elbeszélője megírta fő művét, de a várva várt siker elmaradt, és még a házassága is zátonyra futott. Egy különös lakókkal teli ház szuterénjába húzódva próbál leszámolni ambícióival, és rendet tenni mind zavarosabbnak tűnő életében. Bartók Imre új regénye a személyes összeomlás fájdalmas és szarkasztikus krónikája. Vajon mi köze egymáshoz Empedoklésznek és Gollamnak? Mi volt Goethe és Albert Speer kedvenc társasjátéka? Ki löki az utasokat a Gellért-hegy oldalában futó metró alá? Mit tett a lovaival Radamanthüsz király, és miért ilyen szomorú az emberi szív? „Író vagyok - mondom magamat is meglepve, és kis híján elhányom magam.”


Igazságot Erdélynek! Kat. szám: 222011 Ker.ár: 80 lej Klub ár: 73 lej

Török Sándor

Halk magyar szavak Kiadatlan, elfeledett, betiltott írások Erdélyről A Virradatvárók és az Egy eszelős fickó s ami körülötte akad című kisregényekben Török az erdélyi magyarok és románok hétköznapjairól, választásaikról vagy éppen a választás lehetetlenségéről mesél olyan időkben, amikor a valóságot és az igazságot könnyedén felülírja egy groteszk fikciókból összefésült történet, ha az aktuális hatalom kiszolgálói úgy kívánják. Az 1929-ben kiadott Egy eszelős fickó s ami körülötte akad példányai mára már nagyon ritkák, közgyűjteményekben sem könnyű rájuk bukkanni. A Virradatvárókat 1928-ban folytatásokban közölte egy lap, majd feledésbe merült.

296 oldal Keménytábla Ker.ár: 68 lej

Kat. szám: 222025 Klub ár: 62 lej

Átoksori kísértetek - Az Antikrisztus és a pásztorok Kat. szám: 222012 Ker.ár: 97 lej Klub ár: 89 lej

Az erdélyi népművészet Wass Albert

Astor története Indiánok, spanyolok, franciák és angolok: Florida évszázados történelme olyan, mint az amerikai múlt vagy mint egy jó kalandregény. A végén drámával. A félsziget történetét véres háborúk taglalták a spanyol hódítók megjelenésétől kezdődően, a meghódított területen pedig évszázadokkal később a keleti parti gazdagok üdülőövezeti jöttek létre.

Kat. szám: 222013 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

A funtineli boszorkány

1.

Kat. szám: 222014 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

A funtineli boszorkány 2. Kat. szám: 222015 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

A funtineli boszorkány

3.

Kat. szám: 222016 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Eliza háza

Kat. szám: 222017 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej 156 oldal Keménytábla Kat. szám: 222010 Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej

Tizenhárom almafa / Elvásik a veres csillag Kat. szám: 222018 Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej

Jönnek! - Adjátok vissza a hegyeimet! Kat. szám: 222019 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Kard és kasza - Krónikás írás Kat. szám: 222020 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Kard és kasza - Szemtanúság Kat. szám: 222021 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Farkasverem - Csaba Kat. szám: 222022 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej

Erdély magyar föld Kat. szám: 222023 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Kicsike lángok a magyar éjszakában Kat. szám: 222024 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej

Nádas Péter

Magyar irodalom

Rémtörténetek

Szilágyi István

Agancsbozót N. Tóth Anikó

A szalamandra mosolya A selmeci különös hölgy legendáriumából Várostörténet, nőtörténet, mese és mítosz, napló és feljegyzés, anekdota és önreflexió.

Závada Pál

Apfelbaum

Nagyvárad, Berlin

Apfelbaum Ádám 1937-ben vesz búcsút családjától, szerelmeitől, addigi élete nagyváradi helyszíneitől, hogy a művészetek és eszmék zavaros vizeire evezzen Berlinben.

Az Agancsbozót Romániában közvetlenül a Ceausescudiktatúra bukása után, 1990 nyarán jelent meg, az olvasók a rendszerváltás lázában csak kissé késve eszmélhettek rá, hogy a regény különös és talányos mű, legalább annyira izgalmas, mint a Kő hull apadó kútba volt.

Meglepetés, nem várt ajándék Nádas Péter új regénye. Meghökkentő történetszövésével, sűrűn váltakozó regiszterekben áradó nyelvén egy vízparti település hétköznapi világát tárja elénk. A Rémtörténetek hősei a falu élőképének karakterisztikus alakjai: gazdák és napszámosok, katolikus pap és a református lelkész, egy szellemileg sérült fiatal nő, aki többszörös leányanya, és apja a községi pásztor, a tanító és egy hetven éve megesett öregasszony, aki azóta sem szerezte vissza a becsületét, egy ördögtől megszállott péksegéd és egy lenyűgöző diáklány, kitelepített arisztokraták és nyaraló úriasszonyok. Micsoda figurák és jellemek, valamennyien a jóságukba és a gonoszságukba merülve. Nem beszélve a kísértő szellemekről. A néhány napot átfogó cselekményben az elesettség, kiszolgáltatottság, függőség és az erőszak újabb és újabb változatait ismerjük meg.

356 oldal Keménytábla 260 oldal Keménytábla 824 oldal Keménytábla Kat. szám: 222026 Kat. szám: 222028 Kat. szám: 222029 464 oldal Keménytábla Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 89 lej Klub ár: 81 lej Ker.ár: 85 lej

Kat. szám: 222030 Klub ár: 78 lej

Márai Ilona

Betűbe zárva Napló I.-II. kötet - 1948-1964 és 1965-1979 Matzner Ilona, vagyis Márai Lola, akit Márai Sándor saját naplóiban csak L. betűvel jelölt, hatvankét éven át volt a híresen nehéz természetű író hűséges társa. Lola több mint harminc éven át írt naplóinak szerkesztett változata izgalmas háttérdokumentum, ennélfogva irodalmi szenzáció, egy nagy író hagyatékának felbecsülhetetlen alkotóeleme, ami most kerül először az olvasók elé.Márai Lola naplójához maga Márai Sándor adja meg a kulcsot saját 1986-os naplójában. Felesége halála után megszállottan kezdi olvasni jegyzetfüzeteit: „Mindenre figyelt, mindent felírt, az álmokat, a látogatókat, a napi tennivalókat, nappalt és éjszakát, csodálatos érzékiességgel.”

1 688 oldal Keménytábla Ker.ár: 205 lej

4

Örkény István

Niagara Nagykávéház Novellák II. Örkény István új életműsorozatának ötödik és hatodik kötete az író novellisztikáját fogja át, előkészített meglepetésként...

Dr. Sebestyén Gyula Sebestyén Gyula (Szentantalfa, 1864. március 7. - Balatonszepezd, 1946. február 12.) folklorista, irodalomtörténész, a Magyar Nemzeti Múzeumi könyvtár igazgató-őre és a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.A magyar honfoglalás mondái I-II. kötetében a szerző minden adatot összegyűjtött és feldolgozott, amit a honfoglalás kori őseinkről tudni lehet.

A magyar honfoglalása mondái

Első kötet

568 oldal Kartonált Kat. szám: 222032 Ker.ár: 75 lej

A magyar honfoglalása mondái

Klub ár: 69 lej

Második kötet

447 oldal Keménytábla Kat. szám: 222031 Kat. szám: 222027 546 oldal Kartonált Kat. szám: 222033 Klub ár: 187 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 77 lej

Klub ár: 70 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023


Fábián Janka

Árvízi napló

Tóth Krisztina

A majom szeme Egy baljóslatú kor baljóslatú városában akad egymásra a történész Giselle, az Új Egyetem docense és dr. Kreutzer pszichiáter, országosan ismert szegénységügyi szaktekintély. A tavaszi viharban felbukkan a nőt hetek óta követő Albert, a gyökereit kereső, intézetben nevelkedett fiú, és váratlanul meghal a pszichiáter idős édesanyja.

Shiri Zsuzsa

Gitta könyve Mann-Schőner Gizella, azaz Gitta a keleti határszélen született, nem sokkal múlt tizennégy éves, amikor Auschwitzba került. Sok beszámolót olvashattunk már külföldi túlélőktől, de Gitta Csengerből származik, és egyedülálló éleslátással írja le a határvidék közegét, akkori viszonyait.

Mérő Vera

Lúg

2013-ban az egész országot megrázta a Renner Erika ellen elkövetett brutális támadás. Bene Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója lakásában megtámadta, aneszteziológiai szakértelemmel elaltatta volt barátnőjét, majd a magatehetetlen testet lemeztelenítette és nemi szervébe lúgot öntött.

Alig hét esztendővel a pusztító kolerajárvány után, 1838 tavaszán minden idők legnagyobb árvize öntötte el az ekkor már rohamosan fejlődő, nyüzsgő és prosperáló várost, Pestet. A hónapok óta észlelt baljós előjelek ellenére a lakosok nem törődtek a fenyegető veszéllyel, és csupán a legalapvetőbb intézkedéseket tették meg a közeledő jeges ár feltartóztatására. Ezért március 13-a éjjelén szinte meglepetésszerűen zúdult rájuk a tengerré duzzadt Duna vize. A Cholera-naplóból megismert Gruber Vilma, aki ekkor már nem kíváncsi kamaszlány, hanem bájos, fiatal nő, a természeti katasztrófa idején Pesten, az idősebbik nővérének a házában tartózkodik. Mivel az otthonuk a megáradt folyótól csak egy utcányira fekszik, kis családjával hamarosan az események középpontjába kerül. Az ő szemével láthatjuk, ahogyan az „árvízi hajós”, Wesselényi Miklós a veszéllyel mit sem törődve, fáradhatatlanul segíti csónakján a bajba jutottakat.

364 oldal Keménytábla 352 oldal Keménytábla 290 oldal Keménytábla Kat. szám: 222036 Kat. szám: 222034 Kat. szám: 222035 183 oldal Keménytábla Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 68 lej

Kat. szám: 222043 Klub ár: 62 lej

Koszorúfonat

Az apát

Uros apát a magyar bencés rend legkiemelkedőbb alakja. Az 1200-as évek fordulóján élt. Érdekes, kalandos életének eddig kevés emléket állítottak, pedig korának meghatározó szereplője volt. Ha kellett fegyverrel, vagy perrel, de ha kellett az istenítélet különböző formáitól sem riadt vissza.

Pataki Éva

Tűzföld

Egy régi baráti társaság, a pesti gimnáziumban összeállt Emelők utolsó két, disszidens tagja találkozik napjaink Kanadájában, és három nap alatt felelevenítik ifjúkori emlékeiket, az örökös balhézást, a focizást, a csajokat, a Balatont... és azt a tragikus balesetet, amely mindkettőjükben mély nyomot hagyott.

Bauer Barbara

Találkozások Az idegen Vannak kérdések, amelyekre nincsenek válaszok - talán nem is keressük őket. A hétköznapok monotonitásában élünk, beletörődve a sorsunkba, bizonygatva önmagunknak, hogy boldogok vagyunk.

348 oldal Kartonált 256 oldal Keménytábla 128 oldal Keménytábla Kat. szám: 222037 Kat. szám: 222038 Kat. szám: 222039 474 oldal Kartonált Kat. szám: 222044 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 55 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 73 lej

Klub ár: 67 lej

Most múlik Harminc magyar író az emberi méltóságról Ez a válogatás a magyar irodalom kiemelkedő szerzőinek alkotásait gyűjti egybe, a szövegek összekötő eleme az emberi méltóság, és persze a szerzők érzékenysége egy kiemelkedően fontos és mindannyiunkat érintő társadalmi kérdést illetően.

Dési Péter

Apám szívével kezemben „A mű, a címe alapján egy édesapa szívéről szól, amit egyszer az író - megrendítő és kiváltságos módon - a kezében tarthatott. Ez már önmagában is hatalmas sztori, bár csupán egy rövid, ám rendkívüli része a regénynek.

Marton-Ady Edina

Adél és Aliz

A Pubi egy lány regénye, de nem rózsaszín és reményteli, mert minden fájdalmas igazságot megmutat, anélkül, hogy bármit is szájbarágósan elemezne vagy kizárólagosan tematizálna.

A szűkös körülmények között nevelkedő, félárva Adél talpraesett, akaratos teremtés, aki a hazugságtól sem riad vissza, hogy céljait elérje. A szép, szőke bárókisasszony, Szendrey Aliz szelíd és jószívű, mindenki kedvence.

Pubi

Virágszál Urbán Flóra, egy gazdag budai ügyvéd elkényeztetett, önfejű lánya beleszeret a költői álmokat dédelgető, nagyravágyó, jóképű boltossegédbe. Tudja, hogy a házasságba az apja nem egyezne bele, ezért a lány nemtelen eszközökhöz folyamodik.

191 oldal Keménytábla 234 oldal Kartonált 285 oldal Keménytábla 330 oldal Kartonált 400 oldal Keménytábla Kat. szám: 222040 Kat. szám: 222041 Kat. szám: 222042 Kat. szám: 222045 Kat. szám: 222046 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 75 lej Klub ár: 69 lej Ker.ár: 75 lej Klub ár: 69 lej

Telefonon: 0734-060 731

5

Magyar irodalom

Bakos László

Az 1867-es osztrák-magyar kiegyezés körüli ellentmondásos események híre a Zemplén megyei birtokra, Ágfára is eljut. Itt nevelkedik Lotti és Móric lányának, Tinkának a védőszárnyai alatt a két dédunoka, Ella és Blanka. A lányok sorsát megkeserítik a családi tragédiák, így kénytelenek elhagyni őseik birtokát. Ám a talpraesett nagynéninek köszönhetően az éppen rohamosan fejlődő fővárosban, Budapesten új otthonra találnak. Ella Svájcba utazik, hogy régi álmát valóra váltva elvégezze az orvosi egyetemet. A húga, Blanka neveltetéséről eközben Lotti harmadik lánya, a bohém és nagyvilági bécsi dáma, Charlotte néni gondoskodik. A két lány eltávolodik egymástól, de szívük mélyén mindketten tudják, hogy életük végéig számíthatnak egymásra... Egy fiatalember felbukkanása azonban próbára teszi a testvéri szeretetet, miközben újabb tragikus események tépázzák meg a családot.


Kós Károly - Sas Péter

Vallomások Erdélyről

Ha Kós Károly örökségét Erdély fogalmával azonosítjuk, a nagy huzakodásban arra ébredhetünk, hogy újra Cs. Szabó László 1940ben megfogalmazott, Transzilvániára vonatkozó szavai érvényesülhetnek: kétfelé hasadt, mint Báthory András homloka a fejszecsapástól. Szellemi öröksége megismerésének elmélyülésében és mindennapi életünkben való gyakorlati alkalmazásában újabb lehetőséget nyújthat és megbízható támpontokat adhat vallomásos gondolatainak gyűjteményes összeállítása. Erre sarkall Balla Borisznak, a Magyarság és a Vigília belső munkatársának, történésznek, majd Amerikában egyetemi tanárnak soha el nem évülő megállapítása: Hazáját úgy nem szerette senki, mint Kós Károly Erdélyt.

374 oldal Kartonált Kat. szám: 222047 Ker.ár: 94 lej

Klub ár: 86 lej

Jókai Mór

Erdély aranykora Jókai történelmi témájú regényeinek egyik legérdekesebb darabja az Erdély aranykora. Cselekménye a török uralom hanyatlása idején játszódik Erdélyben. Bethlen Gábor, a „nagy fejedelem” meghalt, nehéz méltó utódot találni helyébe.

Gáspár Klára

Székely sors

Zilahy Lajos

Már teljesen besötétedett. Az egész napos szántástól minden porcikája fájt. A traktor már nem járt. Zoltán csak ült az ülésen, rágyújtott, és közben nézte, ahogy Zozó az ekét leszereli. A fiú nagyon izmos volt, könnyedén emelgette a súlyos alkatrészeket.

Egyik leghatásosabb regénye az 1939-ben megjelent A földönfutó város, amely az első világháborút követően a szülőföldjéről elűzött felvidéki, erdélyi, délvidéki magyarok tragédiájának legdrámaibb színterein játszódik.

A földönfutó város

320 oldal Keménytábla 168 oldal Kartonált 223 oldal Keménytábla Kat. szám: 222048 Kat. szám: 222049 Kat. szám: 222050 Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Cserna-Szabó András

Történelmi regények

Zerkó

Attila törpéje Az V. században járunk, Attila hun király idejében. Szerte a világban - Rómától Konstantinápolyig, Hippótól Mediolanumig, Catalaunumtól Zentesig - hunok, nyugat- és keletrómaiak, vandálok, gótok, szkírek, alánok, szarmaták, gepidák, zsidók, görögök rohangálnak, hogy a régi káoszból az újba taszítsák az emberiséget. Az események krónikása Zerkó, a berber törpe, aki élete alkonyán korianderes bárányt falatozva, mellé jóféle Ikarion bort hörpölve meséli el kalandos történeteit a száját tátó kocsmai népségnek egy ciprusi tavernában. Zerkó élete során volt rabszolga és isten, udvari bohóc és börtöntöltelék, cirkuszi látványosság és hímringyó - legfőképpen pedig szemtanúja Róma, Bizánc és a hunok küzdelmének.

407 oldal Keménytábla Ker.ár: 73 lej

Hopp László

Az ezüstdénár

Schmöltz Margit

A sólyom szárnyat bont

Egy nagy terveket szövögető Mátyás korabeli jobbágylány fellángolását egy ezüstdénárral fizeti meg a király egyik udvari zenésze. A lány a dénárt álmai emlékeztetőjeként őrzi meg. Zenei tehetségét és vonzó nőiességét kihasználva sajátos, kalandos úton indul el.

Anonymus 2. kötet Az Anonymus sorozat második kötetében Perka, a solymászlány története folytatódik. A középkor forgatagában gyógyító és rontó varázslatok, gonosz áskálódás és szerelmes vágyakozás sodorja tovább.

Anonymus 1. kötet Ki lehet Anonymus? Miért takarja el arcvonásait a szemébe hulló csuklya? Ebben a történetben fény derül arra, kit rejt a névtelen jegyző kámzsája, és még sok más kérdésre is. Ki merészeli meglékelni egy király koponyáját?

Sólymok fellege

324 oldal Kartonált 248 oldal Kartonált 224 oldal Kartonált Kat. szám: 222052 Kat. szám: 222053 Kat. szám: 222054 Kat. szám: 222051 Klub ár: 67 lej Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Cey-Bert Róbert Gyula

Atilla solyma Gaby Roney

A Huszár esküje Nemere István

Egy vezér útja Egy vezér útja közelebb kerül az ismert tényekhez. Taksony, Geyza és Vajk (István) itt még egy időben élnek, és a történetük hatalmas léptekkel megy előre.

Árpád és fiai 319 oldal Keménytábla Kat. szám: 222056 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

A fejedelmek

Magyar huszárok I. „A magyar grófnő, aki képes megváltozni azért a huszárért, aki egykoron megalázta, és örökre elrabolta a szívét. A huszár, aki csak egy férfinak tartja magát, méltó akar lenni, a szerelmére. Egy politikai helyzet.

A nagy hun uralkodó története a vele élő sólyom szemszögéből Gimnazistaként részt vett az 1956-os szabadságharcban, kitartott a végsőkig, fegyverrel hagyta el a szétlőtt fővárost. A szabadság nevében kiállt DélKelet Ázsia dzsungeljeiben fennmaradásukért küzdő karenni nép függetlenségi harca mellett.

Fenn az égen hun Nap ragyog Az Ázsiai Hun Birodalom felemelkedése Az író jelenlegi művében is a múltba visz bennünket, de a jelenben kalauzol. Példáját idézve „a fehér sast eteti” bölcsességgel, emberséggel, hazaszeretettel. Nem relativizál, nem deheroizál, és ezzel nem követi a jelenkor divatját.

321 oldal Keménytábla 333 oldal Keménytábla 421 oldal Kartonált 256 oldal Keménytábla 244 oldal Keménytábla Kat. szám: 222055 Kat. szám: 222057 Kat. szám: 222058 Kat. szám: 222059 Kat. szám: 222060 Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 78 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej

6

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@yahoo.com


Mörk Leonóra

Cs. Szabó Sándor

Asszonyom, édes úrnőm

317 oldal Keménytábla Ker.ár: 68 lej

Kat. szám: 222061 Klub ár: 62 lej

Gál Vilmos

Latrok ideje Erdély 1848-1849 1848. március 19., Nagyenyed. Három kollégiumi diák aznap este tudja meg, hogy Pesten győzött a forradalom. A jóbarátok addigi nyugodt élete fenekestül felfordul. Történelmi időket élnek meg, pillanatok alatt felnőtté válnak: politizálnak, dolgoznak, harcolnak, szeretnek, ölelnek és ölnek. A dicsőséges Unió, a lelkesedés hónapjai azonban gyorsan tovaszállnak, és a latrok ideje jön el Erdélyben, a hónapokig tartó kegyetlen vérengzések kora, amikor bécsi uraik ártó szavára a semmiből felemelkedett apró, kicsi gazemberek hatalmas latrokká növekednek, tíz- és tízezer felhergelt erdélyi román követi őket kaszára, vasvillára kapva, hogy kegyetlen vérfürdőt rendezzenek, amerre csak járnak. Gál Vilmos új, sodró lendületű történelmi kalandregénye a Báthory-kötetek után ismét Erdélybe kalauzolja az olvasót, de a lengyel szál itt sem maradhat el: főhőseink zseniális hadvezérük, Bem apó seregében harcolnak a szabad életért, és a túlélésért. A véráldozat hatalmas, e történet annak a tízezer magyarnak állít emléket, akik 1848-1849ben haltak mártírhalált.

384 oldal Keménytábla Ker.ár: 61 lej

Kapa Mátyás

Budai krónika Egy magyar alapítású lovagrend rendháza és az azt felvirágoztató perjel. Egy királyi vadaskert és annak intézője. Egy csapatnyi lovag, akik titkos küldetéseket teljesítenek. Egy városi bíró, aki kiátkozza a pápát. Egy magyar alapítású szerzetesrend központi kolostora és egy szent ereklyéi.

A napnyugati úrság A IX. század második felében az Etelközben szállásoló hétmagyarok egyre több portyát indítanak a Havasokon (Kárpátokon) túli területekre. Kapcsolatba kerülnek a morva Szvatoplukkal, a nyémec Arnulf királlyal és a bolgár Simeon cárral. A törzsek egy része, főként a csodafiú szarvas erejét hordozó Kurszán vezette megyer és a turulforma madár erejét hordozó Álmos vezette tarján megerősödik, mások, mint a kér és a keszi meggyengülnek. Álmos nagyúrnak két fia születik Kurszán testvérétől, Madjarkától: Levente és Árpád. Az idősebb fivérben megtestesül mindaz, ami egy tarján törzsbéli harcost naggyá tesz: erős, a csatában bátor és szerencsés. Öccse, Árpád gyengébb, de megfontoltabb és nagyanyja, Emese benne érzi meg a turulforma madár erejét.

219 oldal Keménytábla Kat. szám: 222063 380 oldal Keménytábla Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 68 lej

Kat. szám: 222064 Klub ár: 62 lej

Hüse Lajos Bán Mór

A förgeteg hírnöke A rigómezei vereség után Mag yarország végveszélybe kerül. Nincs jelentős hadereje, amellyel fel lehetne tartóztatni egy esetleges török inváziót a déli határon. Hunyadi János, a megtépázott hírnevű kormányzó hiába igyekszik sereget toborozni, az Országtanácsot irányító bárók, főurak, különösképp Cillei Ulrik gondoskodnak róla, hogy ez ne sikerülhessen.

606 oldal Keménytábla Kat. szám: 222065 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Kurszán álma

A turul árnyékában A szerző előző, Álmos haragja című regényében megismert Sandru - vagy görög nevén Alexandrosz - félig magyarként, félig görögként, mi több, Konstantinupolisz legfőbb hadvezérének unokájaként és egy tekintélyes görög sereg parancsnokaként tér vissza a kürtgyarmat törzshöz, hogy támogassa a Bizánci Császárság büntető hadjáratának folytatását a bolgár cár, Szimeon ellen.

347 oldal Kartonált Kat. szám: 222066 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Benkő László

Nagy Lajos Első kötet

Timur, a hódító Benkő László legújabb történelmi kalandregénye a XIV. század legnagyobb, és leginkább rettegett közép-ázsiai hódítójának Timur Lenk - különleges történetét tárja az Olvasó elé. Timur egy eltörökösödött mongol törzsben látta meg a napvilágot, a mai Üzbegisztán területén, a híres selyemút egyik mellékágánál.

Aranysarkantyús lovagok Az Anjou-házból származó I. Károly, ismertebb nevén Károly Róbert magyar király a XIV. század első negyedében kíméletlen harcok árán megszabadította az országot az oligarchák átkos hatalmától. Megteremtette a belső rendet, ami gazdasági fellendülést hozott, és az ország virágzásnak indult. A kincstár megtelt, és az uralkodó most már az ország fejlődésével, a szövetségi kapcsolatok kiépítésével foglalkozhatott. Nagybátyjával, a nápolyi Bölcs Róberttel megállapodott a dinasztikus házasságban. Három fia közül a legidősebbnek, Lajosnak szánta a magyar trónt, a középsőnek, András hercegnek pedig a Nápoly-Szicíliai Királyság koronáját, Johanna hercegnővel kötendő házassága révén. Azt tervezte, hogy a két ország testvéruralkodói olyan szilárd egységet kovácsolnak majd, ami képes lesz minden külső hatalmi törekvésnek ellenállni.

565 oldal Keménytábla 416 oldal Keménytábla Kat. szám: 222062 Kat. szám: 222067 Klub ár: 56 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733

Kat. szám: 222068 Klub ár: 62 lej

7

Történelmi regények

Egy világjárvány. Egy különös lány. Egy szabálytalan szerelem. Az 1600-as évek elején Prága az aranycsinálás lázában ég. A várban, ahol ugyanúgy a bölcsek kövét keresi a babonás császár, mint a sok alkimista, varázsló és szerencsevadász, tömlöce mélyén gyermeket szül egy boszorkánysággal vádolt fiatal nő. Mire a börtönőrei észbe kapnának, ő maga meghal, az újszülöttnek pedig nyoma vész. Mindeközben a vallásháború felé sodródó Európa népeit az Újvilágból érkezett járvány tizedeli. Csodatevőnek hitt déltengeri ellenszerével, a guajakfával Augsburg dúsgazdag polgárai, a Fuggerek kereskednek. Az élet fájaként emlegetett szer nyomában jut el a sváb városba a fiatal Johanna is, aki lány lévén ugyan nem követheti orvos édesapját annak hivatásában, a gyógyfüvekről azonban mindenkinél többet tud. Azt reméli, a titokzatos növény segítségével megmentheti annak a fiúnak az életét, akit a világon a legjobban szeret. Az élete azonban váratlan fordulatot vesz, amikor megismerkedik az itáliai énekessel, Niccolóval. Az angyalarcú fiú egy új műfaj, az opera csillaga, hercegi udvarokban dolgozik, a legnagyobb zeneszerzők írnak darabokat neki, megnyerő külseje és magával ragadó hangja miatt nők és férfiak egyaránt rajonganak érte. Ő azonban a hírnévért nagy árat fizetett, most pedig menekülni kényszerül egy befolyásos nagyúr elől, aki megszokta, hogy a kívánsága parancs. Johanna és Niccoló körül ott kavarog a változások korának tarka forgataga, kalandor királyokkal és boszorkányüldöző főpapokkal, zsoldosokkal és kurtizánokkal, felejthetetlen farsangi mulatságokkal és olyan csodálatos zenével, amilyet korábban nem hallott emberi fül.

Árpád


Steven Saylor

Dominus

Kr. u. 165: a Római Birodalom fejlődése eléri csúcspontját. Beköszönt az egyetemes béke - a Pax Roma - korszaka Britanniától Egyiptomig, Galliától Görögországig. Marcus Aurelius tartja fenn ezt az aranykort, aki legalább annyira filozófus, mint császár. A Pinarius család műhelye aranyozott szobrokkal és hatalmas, márványból faragott emlékművekkel járul hozzá a város ékesítéséhez. Ez a művészet és a józan ész kora. Csakhogy a történelem nem áll meg. Az elkövetkező évek háborúkat, járványokat, tűzvészeket és éhínséget hoznak. A történelem legjobb császárait a legrosszabbak követik. Végtelen hullámokban támadnak a barbárok, akik egészen Róma városáig merészkednek. Katonák kaparintják meg a hatalmat, és a legmagasabb ajánlatot tevőnek adják a trónt. A birodalomban kitör a káosz.

507 oldal Keménytábla Ker.ár: 102 lej

Ellen Alpsten

A cárnő

Melania G. Mazzucco

Az építésznő

Plautilla kislány kora óta különös betegséggel küzd: a legváratlanabb helyzetekben álomba merül. Ez félénkké és visszahúzódóvá teszi. Napjai azzal telnek, hogy különc apja szeszélyeinek igyekszik megfelelni, aki matrackészítő létére fest, zenél, komédiákat és verseket is ír.

John Williams

Augustus

Nagybátyja, Julius Caesar brutális meggyilkolása után Octavius, a félénk és tanulni vágyó tizenkilenc éves ifjú hirtelen rádöbben, hogy ő a mérhetetlen római hatalom örököse.

Nagy Péter cár és I. Katalin történetének regénye I. Nagy Péter, minden oroszok szeretett és rettegett cárja a halálos ágyán fekszik, de örökösét nem nevezte meg. Az egyetlen felnőtt kort megért fia a cár kegyetlen bánásmódjának köszönhetően évekkel korábban meghalt, unokája pedig még túl fiatal az uralkodáshoz.

617 oldal Keménytábla 393 oldal Kartonált 468 oldal Kartonált Kat. szám: 222069 Kat. szám: 222072 Kat. szám: 222073 Kat. szám: 222074 Klub ár: 93 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Steven Saylor

Világirodalom

Caesar trónja A római szenátus által élethosszig diktátornak választott Julius Caesar megkegyelmez maradék ellenségeinek és megjutalmazza barátait. Elhagyni készül a várost, hogy légiói segítségével meghódítsa a Pártus Birodalmat. Indulás előtt azonban akad néhány elintéznivalója. Miután évtizedekig nyomozott a hatalmasságok bűnei és gyilkosságai ügyében, és bebocsátást nyert a lovagi rendbe, Gordianus elhatározza, hogy visszavonul. Csakhogy martius 10. napjának reggelén először Cicero, majd Caesar is a házába hívja. Ugyanazt kérik tőle: éleslátása és szimata segítségével derítsen fel egy esetleges összeesküvést a diktátor ellen. De Caesar mást is közöl vele.

413 oldal Kartonált Kat. szám: 222070 Ker.ár: 63 lej

Klub ár: 58 lej

Alex Capus

Idő kérdése II. Vilmos 1913-ban megbízást ad három északnémet hajóépítőnek, hogy a császár birodalomkiterjesztő ambícióinak megfelelően irányítsák a maguk építette gőzös szétszerelését, majd a Tanganyika-tónál, a Kilimandzsárótól délre építsék meg újra a hajót.

Naomi Krupitsky

Margaret Atwood

Sofia Colicchio szabadon és öntörvényűen éli az életét. Antonia Russo megfontoltan, csendes megfigyelőként szemléli a világot maga körül. A két lány, akik születésük óta szívbéli jó barátnők, apáik titokzatos közösségének, a Családnak az árnyékában élnek.

1945-ben Laura Chase titokzatos körülmények között hal meg. Baleset vagy öngyilkosság? - találgatják azóta is. Évekkel később nővére, az élete alkonyán járó Iris Chase Griffen által ismerjük meg gyerekkorukat, a család drámai veszteségeit és a Laurának tulajdonított regényt.

A család

A vak bérgyilkos

284 oldal Kartonált 375 oldal Kartonált 817 oldal Kartonált Kat. szám: 222075 Kat. szám: 222076 Kat. szám: 222077 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

Lev Nikolajevics Tolsztoj

Háború és béke

Nagy tér, nagy idő, földrésznyi események, császárok, hercegek, parasztok, katonák, rengeteg ember, köztük az olvasót holtig elkísérő emlékalakok - egészebb világ teremtésére elbeszélő még nem vállalkozott, hacsak egy nem: az Iliász szerzője. Tolsztoj sem azelőtt, sem azután nem lelte oly megszállott örömét az írásban, mint a Háború és béke bő hét esztendejében, mikor szelleme minden erejével a regényt fűtve „csak írónak, semmi másnak” vallhatta magát. Ám ebben az óriáspanorámában is színre lép, ha nem is a próféta még, de a nagy kérdező, s feldúlja néhol látomása rendjét, csak hogy kérdezhessen. Thomas Mann szavaival: „Művészi szemszögből nézve mégis ez a titáni ügyefogyottság adja művének azt az óriási erkölcsi nyomatékot, azt az Atlaszhoz mérhető morális izomterhelést és felkészültséget, mely a szenvedő Michelangelo világára emlékeztet.”

1 496 oldal Keménytábla Ker.ár: 153 lej

8

Kristin Hannah

Menekülés Alaszkába A vietnámi háborús veterán, Ernt Allbright képtelen beilleszkedni a társadalomba. Amikor sokadjára is elveszíti a munkáját, hirtelen döntést hoz: a családjával északra, Alaszkába költözik, hogy ott boldoguljanak, Amerika utolsó, igazi határvidékén.

Alberto Moravia

Egy asszony meg a lánya Végéhez közeledik a második világháború. Emberek ezrei menekülnek a mind veszélyesebbé váló, kifosztott Rómából vidékre, ahol élelmet és biztonságot remélnek. Köztük a parasztlányból fővárosi boltosasszonnyá lett Cesira meg a csupa jóság és tisztaság lánya, Rosetta.

Thomas Mann

A Buddenbrook ház Thomas ​Mann első nagy regénye, A Buddenbrook ház 1901ben jelent meg, és csakhamar világhírűvé tette az akkor huszonöt éves írót. A regény a nagypolgárság világáról, belső válságáról szól sok önéletrajzi vonatkozással. A Buddenbrook ház egy lübecki kereskedőcsalád alkonyának regénye.

594 oldal Kartonált 432 oldal Keménytábla 680 oldal Keménytábla Kat. szám: 222071 Kat. szám: 222078 Kat. szám: 222079 Kat. szám: 222080 Klub ár: 140 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 80 lej Klub ár: 73 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

Telefonon: 0734-060 731


Irene Solá

Énekelek, s táncot jár a hegy

Jeffrey Archer

Nézz félre!

William Warwick a belső ellenség nyomában A frissen előléptetett William Warwick nyomozó és hűséges, immár jó barátaiból és kollégáiból álló különleges egysége új megbízást kap: a rendőrség soraiban elharapódzó korrupciót kell feltárnia.

Olivia Hawker

Melanie Benjamin

A ferences rendi szerzetes, Anton kénytelen lemondani a világban betöltött szerepéről, amikor a nácik megszállják az iskolát, ahol tanít. Egy német falucskába költözik, hogy érdekházasságot kössön a megözvegyült Elisabethtel, és segítsen felnevelni a három gyermekét.

A Ritz falain belül semmi rossz sem történhet! Minden nő gyönyörű, minden férfi szellemes! Egészen 1940 júniusáig, amikor a német hadsereg elfoglalja Párizst, és a Ritz lesz a főhadiszállásuk. Mindez alapjaiban rengeti meg Blanche and Claude valóságát, és elpusztítja házasságukat.

Az éjszaka peremén

A Ritz úrnője

A fiatal katalán irodalom legfontosabb szerzője gyönyörű, de nagyon zárt világot mutat be első magyarul megjelenő regényében: a Pireneusok világát, ahol az emberek elszórt hegyi tanyákon élnek, és nemcsak a távolság, de a saját feloldhatatlan magányuk is elválasztja őket egymástól. A hegyek között minden pillanatban jelen van a halál és az erőszak, a sziklák a spanyol polgárháborús múlt emlékeit őrzik és visszhangozzák. Egy ilyen elzárt közösségben él Sió, aki a városi életet cseréli férje tanyájára az esküvője után. A nő hamar megtapasztalja, hogy milyen kegyetlen is az élet a magasban: férje villámcsapás áldozata lesz, fia pedig vadászbalesetben hal meg. Sió családjáról, a körülöttük élő emberekről és a velük folyamatos kölcsönhatásban álló természetről szól az Énekelek, s táncot jár a hegy. Irene Solá regénye lírai szépségű történet a velünk élő múltról, a kis közösségeket mozgató hiedelmekről és babonákról, és az időről, amely a hegyekben egészen másképp telik Egy ilyen elzárt közösségben él Sió, aki a városi életet cseréli férje tanyájára az esküvője után.

352 oldal Kartonált 389 oldal Kartonált 384 oldal Kartonált Kat. szám: 222081 Kat. szám: 222082 Kat. szám: 222083 211 oldal flexi Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 61 lej

Kat. szám: 222088

Klub ár: 56 lej

Guzel Jahina

Szerelvény Szamarkand felé

Maggie O’farrell

Hamnet

365 oldal Keménytábla Ker.ár: 78 lej

Alessandro Baricco

Vértelenül

Alessandro Baricco ötödik regénye, a 2002-ben megjelent Vértelenül egy meg nem nevezett országban lezajlott véres polgárháború különös utózöngéinek krónikája. A beköszöntő béke nem elég a továbbra is háborús lázban égő lelkek lecsillapításához...

104 oldal Keménytábla Kat. szám: 222084 Kat. szám: 222085 447 oldal Keménytábla Klub ár: 72 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 42 lej Ker.ár: 94 lej Margaret Mitchell

Margaret Mitchell 1936ban megjelent, hatalmas sikerű, Pulitzer-díjas, azonos című - több mint 30 millió példányban elkelt, 27 nyelvre, köztük 1937ben Kosáryné Réz Lola által magyarra is lefordított - regénye, ahogy filmes adaptációja is, máig kiemelten fontos szerepet játszik az amerikai kulturális-nemzeti önmeghatározásban: a polgárháborús közegben mutatva meg az öntudatos és önálló nő érvényesülésének lehetőségeit a kor erősen patriarchális, szexista, a nőket korlátok közé szorító társadalmi elvárásaival szemben. Az elkényeztetett, magabiztos tizenhat évesből nagyon gyorsan felnőtt lesz a háború szörnyűségei között. Egyet akar csak: megtartani a családi birtokot, amiért akár az ördöggel is szövetkezne. Három férj, három gyerek, a beteljesületlen szerelem – a könyv végén, tizenkét évvel később, Scarlett felelősségteljes nő, aki kezdi érteni az életet.

Kat. szám: 222089 Klub ár: 86 lej

María Duenas

Elfújta a szél 1-2.

1 200 oldal Keménytábla Ker.ár: 171 lej

GUZEL JAHINA a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb és nemzetközileg is legsikeresebb alakja. Kazanyban született és nőtt fel, az ottani egyetemen szerzett bölcsészdiplomát; jelenleg Moszkvában él. Első regénye, a Szibériába száműzött tatárokról szóló Zulejka kinyitja a szemét a 2015-ös esztendő legnagyobb orosz könyvsikere lett Új könyve hat évvel a bolsevik forradalom után játszódik. A polgárháborútól meggyötört Szovjet-Oroszország hatalmas területein éhínség dúl, és árván maradt gyerekek tízezrei próbálnak életben maradni, ahogy csak lehet: csavarognak, lopnak... de leginkább fáznak és éheznek. Gyejev szerelvényparancsnok és Belaja komisszár ötszáz ilyen gyereket evakuál Kazanyból Szamarkandba...

Sira

Kazuo Ishiguro

Ne engedj el Már-már idilli körülmények között nevelkednek a világtól elzárt magániskola, Hailsham növendékei. De közben sejtik, aztán lassacskán már tudják is - bár egy gyerek számára ez a tudás szinte felfoghatatlan -, hogy ők különleges lények. .

A második világháború végén a varrónőből lett egykori kém, Sira Quiroga babát vár, és végre békés életet él brit diplomata férjével, Marcusszal. A sorsnak azonban más tervei vannak vele, és a nyugalom átmenetinek bizonyul. Férjét Jeruzsálembe helyezik át, ahol a házaspár belekeveredik a politikai fenyegetések és az erőszak világába. Végul az Izrael állam megszuletését megelőző feszultségek elérik a forráspontot, és tragédiába csapnak át a King David Hotel szörnyű bombázása során. Sira arra kényszerul, hogy újra feltalálja magát, ezért Angliába utazik, ahol megkuzd az anyósa ellenségeskedésével, miközben új kuldetést vállal a brit hírszerzésnél, és új identitást vesz fel. Livia Nash lesz, akinek fedőfoglalkozása újságíró a latin-amerikai BBC-nél.

333 oldal Keménytábla Kat. szám: 222090 Kat. szám: 222087 608 oldal Keménytábla Klub ár: 156 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 94 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023

Kat. szám: 222086 Klub ár: 86 lej

9

Világirodalom

Az 1580-as évek Angliájában, a pestisjárvány idején egy ifjú latintanár beleszeret egy rendkívüli, különc fiatal lányba, Agnesbe. A titokzatos nő kesztyűben, sólyommal járja családja földjét, jobban érti a növényeket és a bájitalokat, mint az embereket, rendszeresen fordulnak hozzá gyógyfüvei miatt. Miután összeházasodnak, Agnes központi szerepet tölt be a londoni színpadon felfelé ívelő karriert befutó fiatal férfi életében. Három gyermekük születik: Susanna, és az ikrek, Hamnet és Judith. Hamnet 1596-ban, tizenegy évesen váratlanul meghal egy hirtelen fellépő láztól. Apja négy évvel később megírja a Hamlet című darabot. A díjnyertes írónő, Maggie O’Farrell könyve ennek a házasságnak a ragyogó portréja, egy gyásztól és veszteségtől sújtott család és egy csodálatosan erős nő megrázó története.


Anthony Doerr

A láthatatlan fény

Nori szerelemgyerek, egy japán nemesúr ágyasának és egy afroamerikai katonának a lánya. Rideg nagyanyja gyűlöli, mert a létezése foltot ejtett a család becsületén, és csak azért fogadja be, hogy elrejtse a világ elől. Az intelligens kislány pontosan érzi, hogy a mássága az oka az elutasításnak, és mindenben engedelmeskedik. Amikor három év múlva váratlanul megjelenik a birtokon a néhány évvel idősebb féltestvére, Akira, a két gyerek között erős kötelék szövődik. A tehetséges hegedűművész fiú tanítgatja a húgát, és a zenén keresztül új világ tárul Nori elé, ami végérvényesen megváltoztatja mindkettőjük életét. Nori ráébred, hogy igenis van helye a világban, és bármily nagy árat fizet is érte, érdemes harcolnia a szabadságáért.

Marie-Laure LeBlanc, a Természettudományi Múzeumban dolgozó zseniális lakatosmester lánya hatéves korában megvakul. Az apja elkészíti számára Párizs tökéletes makettjét, hogy a lány tájékozódni tudjon a fények városában. Ám mire elkészül a miniatűr várossal, a nácik lerohanják Franciaországot és megszállják Párizst... Werner Pfennig egy német árvaházban él és különös képességgel bír: mindenféle rádiót képes megjavítani és megszólaltatni. Tehetségére hamar felfigyelnek, s Werner egy náci katonai iskolában találja magát, ahol kénytelen szembesülni a rendszer embertelenségével... A náci invázió elől Marie-Laure apjával egy távoli, tengerparti kisvárosba menekül, nagyapja egykori házába, nem utolsósorban azzal a megbízatással, hogy elrejtsék a Lángok Tengerének hívott és sötét legendákkal övezett gyémántot, amelyet a megszállók égre-földre keresnek. A háború azonban hamarosan utoléri őket, és Marie-Laure retteg a hírhedt gyémánt átkától...

475 oldal Kartonált Kat. szám: 222091 Ker.ár: 73 lej

540 oldal Keménytábla Ker.ár: 95 lej

Asha Lemmie

Világirodalom

Ötven szó az esőről

Kristy Cambron

Klub ár: 67 lej

A birkenaui kézirat

A nagy mágust, Herbert Levint, a feleségét és a fiát Auschwitzba deportálták, ahol megpróbálják túlélni a szörnyűségeket. Egy katonának, Francisco Latinónak sikerül besoroztatnia magát az SS-hadseregbe, hogy megtalálja orosz menyasszonyát, akit szintén haláltáborba zártak.

396 oldal Keménytábla Kat. szám: 222096 Kat. szám: 222097 Klub ár: 87 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Jaci Byrne

A párizsi ruhakészítő

Karen Kingsbury

Az auschwitzi karnagy

Párizs, 1939. Lila de Lauren ruhakészítő a párizsi divatvilág sztárjainak dolgozik, amikor a nácik megszállják Franciaországot. A főváros rejtett zugaiban azonban már szerveződik az ellenállás, és Lila, varrónői és ruhatervezői tehetségét kihasználva, beszivárog a náci elit köreibe.

Ashley végre érezte, hogy kezd megnyugodni. Ez a párizsi út talán mégis jó döntés volt. A rémisztő titka ellenére is. Most már jó oka volt elhinni, hogy vissza kell mennie arra a helyre, amely majdnem a vesztét okozta, és meg kell békélnie vele.

Egy hadifogoly, aki ezreknek adott reményt Jackson tamburmajor, a szövetséges hatalmak katonája, mielőtt nekivágna, hogy újabb világháborúban harcoljon, megígéri feleségének, Mabelnek, hogy vis�szajön, hogy még egyszer szerenádot adjon neki.

Párizs én megbocsátok

José Rodrigues dos Santos

Armando Lucas Correa

Az elveszett lány története

Berlin, 1930-as évek. Amanda Sternberg és férje boldog jövőről szőtt álmai szertefoszlanak, amikor a náci hatalomátvétel után be kell zárniuk könyvesboltjukat, majd koncentrációs táborba hurcolják Juliust.

Volker Kutscher

Elestek márciusban Egy tűzeset, amely megváltoztatta a történelem menetét Berlin, 1933. A Reichstag lángokban áll! A berlini rendőrség azonnali mozgósítást rendel el. Rath felügyelőnek is meg kell szakítania a szabadságát, a legnagyobb meglepetésére azonban nem a birodalmi gyűlés felgyújtásával.

448 oldal Kartonált 257 oldal Kartonált 304 oldal Kartonált 335 oldal Kartonált 600 oldal Kartonált Kat. szám: 222092 Kat. szám: 222093 Kat. szám: 222098 Kat. szám: 222099 Kat. szám: 222100 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 78 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Anthony Doerr

Felhőkakukkvár

Laila Shukri

Arab paloták szolgálója voltam James Joyce

Stephen Hero A Stephen Hero - az érdemben lefordíthatatlan Finnegans Wake kivételével - James Joyce egyetlen jelentős prózai műve, amely eddig nem jelent meg magyarul.

Egy indiai lány megrázó története, aki dúsgazdag emberek szolgálatába szegődött. Földünk szegény országaiból embermilliók kelnek útra, hogy a Perzsa-öböl partján, jómódú emberek házánál vállalt munkával próbáljanak pénzt keresni.

Ellie Midwood

A lány, aki megszökött Auschwitzból Több millió embert kényszerítettek arra, hogy besétáljon Auschwitz kapuján, de ő volt az első nő, aki megszökött onnan. Ez a megrázó regény Mala Zimetbaum inspiráló, igaz történetét meséli el.

1452. A Konstantinápolyban élő, örökké kíváncsi Anna régi kéziratra bukkan egy kolostor romjai között. Az egy égi város után kutató, ám balszerencséjére szamárrá vált birkapásztor, Aithón viszontagságait elregélő Felhőkakukkvár az egyetlen vigasza az árva lánynak, miközben a török ágyúk porrá zúzzák a halálra ítélt város falait. A ledőlő falak másik oldalán Omeir, egy ökörhajcsár fiú figyeli a rombolást: Annával való találkozása nemcsak az életüket, hanem kicsit a történelmet is megváltoztatja. 2020. A nyolcvanas éveit taposó egykori hadifogoly, Zeno Ninis a nemrég megtalált antik regény, a Felhőkakukkvár színpadra állításán dolgozik lelkes ötödikes diákokkal egy amerikai kisváros könyvtárában. A darab csalódásokkal és elfojtással teli hosszú élete csúcspontja, de eközben egy az élővilág pusztulása miatt elkeseredett kamasz merényletet készít elő a könyvtár földszintjén. 22. század.

376 oldal Keménytábla 445 oldal Kartonált 447 oldal Keménytábla Kat. szám: 222094 Kat. szám: 222095 Kat. szám: 222101 688 oldal Keménytábla Ker.ár: 80 lej Klub ár: 73 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 95 lej

10

Kat. szám: 222102 Klub ár: 87 lej

www.bibliofilkonyvklub.com


Robert Jobson

Fülöp herceg évszázada

Nyáry Krisztián

Merész magyarok 30 emberi történet Az iskolaalapító Teleki Blanka, akit a várbörtön sem tudott megtörni; a jobb kezét elvesztő sportlövő, Takács Károly, aki bal kezét használva lett olimpiai bajnok; a magyar gyógyszergyártást megteremtő Richter Gedeon, aki a halál torkában sem volt képes elszakadni a hazájától...

Fölébredett a föld Levelek, hősök, történetek 1848/49-ből A könyvében 1848-49-ben született levelek segítségével meséli újra a forradalom és szabadságharc történetét. Az ismert szereplők személyes hangú magánlevelei mellett az utca embereinek üzenetei alulnézetből mutatják be a tankönyvekből ismert történelmi eseményeket és a mindennapok küzdelmeit.

Igazi hősök - 33 magyar Harminchárom 19-20. századi magyar emberről, akik köztünk éltek, és akiknek élete vagy személyes döntései ma is példaszerűek. Ők az igazi hősök. Vannak köztük ismert emberek, mint Papp Laci vagy Semmelweiss Ignác, és kevésbé ismertek...

Az edinburghi herceg rendkívüli élete Csecsemőkorában egy narancsosládában menekítették ki az anarchiába süllyedő Görögországból, gyerekként meg kellett birkóznia édesanyja mentális betegségével és nővére tragikus halálával. Ifjú haditengerészként az életét kockáztatta a második világháborúban, majd II. Erzsébet férjeként 73 éven keresztül szolgálta a brit monarchiát, a királynő megingathatatlan támaszává vált. Az 2021-ben, 100 éves korában elhunyt Fülöp herceg lenyűgöző életpályát futott be, keresetlen őszintesége, a maga korában merésznek számító kezdeményezései és odaadó filantrópiája pedig messze kiemelte őt az arisztokráciából.

Kat. szám: 222106 Klub ár: 101 lej

Zóka F. Mária

Andrew Morton

HOFI 85

Pusszantás mindenkinek - Interjúk és történetek a magyar kabaré legendás alakjáról Hofi ebben az esztendőben lenne 85 éves. Még itt él bennünk, és a legszívesebben együtt ünnepelnénk vele, de nem bírta a szíve, és egy csendes áprilisi napon elment közülünk.

Stefan Aust - Adrian Geiges

Hszi Csin-ping

Flora Harding Nógrádi György

a világ legnagyobb hatalmú embere

40 év alatt a Föld körül

Erzsébet és Fülöp

Nincs még egy olyan téma, amely annyira kényesnek számítana Kínában, mint a pekingi elithez tartozó politikusokról írni, sőt, ez akár veszélyes is lehet: 2015-ben Hongkongban öt könyvkereskedő tűnt el...

Az elmúlt negyven évben többször bejártam a világot. Hatszor voltam Kínában, Amerikában, Európában Finnország és Albánia kivételével valamennyi államban jó néhányszor megfordultam.

a kezdet kezdete Windsor, 1943. Miközben a világban háború tombol, Erzsébet, az ifjú hercegnő izgatottan várja, hogy újra találkozzon a lefegyverzően jóképű tengerésztiszttel, akit tizenhárom éves kora óta képtelen kiverni a fejéből.

Erzsébet és Margit A Windsor nővérek A nővérek mindig közel álltak egymáshoz, és jó barátok voltak. Azonban amikor a sors furcsa fintorának köszönhetően nagybátyjuk, VIII. Eduárd úgy döntött, hogy lemond a brit trónról, kettejük kapcsolata hirtelen megváltozott.

229 oldal Kartonált 264 oldal Kartonált 232 oldal Keménytábla 398 oldal Kartonált 382 oldal Keménytábla Kat. szám: 222107 Kat. szám: 222108 Kat. szám: 222109 Kat. szám: 222110 Kat. szám: 222111 Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej

Matt Allen - Steven Knight

Birmingham bandája

A Birmingham Bandája tv-sorozat 2013-as megjelenése óta egy szűk réteg kultuszsorozatából világjelenséggé nőtte ki magát: hat évadot tudhat már maga mögött, és Tommy Shelby karaktere világszerte ismertté vált.

Sophie Villard

Madame Exupéry és az égbolt csillagai Párizs, 1930. Amikor a fiatal festőnő, Consuelo egy partin megismerte Antoine de SaintExupéryt, első látásra szerelem bontakozott ki közöttük.

Caroline Jones

Audrey Hepburn A stílusikon Ez a lenyűgöző fotókkal gazdagon illusztrált könyv méltó tisztelgés a színésznő előtt; képekben és szövegben meséli el az életét a korai évektől kezdve az elegancia nemzetközi ikonjává válásáig.

Nicholas Owen

Diana, a nép hercegnője

Julie Heiland

1997. augusztus 31-én a világot megrázta a korszak legnépszerűbb és legtöbbet fényképezett asszonyának, Diana walesi hercegnének a halála. Embermilliók gyászolták, és azóta is tovább él közös emlékezetünkben.

London, 1978. A tizenhét éves Diana Spencer egy pólómérkőzésen vesz részt. Mivel a fiatal lány az ország egyik legtiszteletreméltóbb nemesi családjából származik, nem idegen tőle ez a nagyvilági közeg.

Diana, a szívek királynője

224 oldal Keménytábla 447 oldal Kartonált 173 oldal Keménytábla 208 oldal Keménytábla 573 oldal Kartonált Kat. szám: 222112 Kat. szám: 222113 Kat. szám: 222114 Kat. szám: 222116 Kat. szám: 222115 Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 128 lej Klub ár: 117 lej Ker.ár: 82 lej Klub ár: 75 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733

11

Életrajz

272 oldal Keménytábla 432 oldal Keménytábla 248 oldal Keménytábla Kat. szám: 222103 Kat. szám: 222105 Kat. szám: 222104 349 oldal Keménytábla Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej Ker.ár: 111 lej


Leslie L. Lawrence

Szemiramisz elefántjai A

magánzsaru, John C. Lendvay megbízást kap, hogy derítsen fel egy furcsa gyilkosságot, továbbá szerezze meg megbízója számára a legendás Szemiramisz királynő elveszett varázskönyvét, amelynek segítségével akár elefántok is “lebegtethetők” a levegőben. Hősünk kezdetben nem veszi komolyan az ajánlatot, mégis kénytelen lesz, mivel egy könyörtelen gyilkos sorra szedi áldozatait mindazok között, akik valaha is kapcsolatba kerültek a “varázskönyvvel”. John C. Lendvayt azonban nem olyan fából faragták, hogy megrettenjen néhány gyilkosságtól, és a tettes után ered.

489 oldal Kartonált Kat. szám: 222117 Ker.ár: 75 lej

Klub ár: 69 lej

Vik Flames

A Mocsár Trilógia Pengeélen

Mark Chadbourn - Wilbur Smith

Egy veszélyes farkas kilövésével megbízott vadász női maradványokra bukkan az észak-dakotai rengetegben. Úgy tűnik, az áldozatot valaki felboncolta, aztán ott hagyta az erdőben, hogy vadállatok martaléka legyen.

Bizonyára emlékeznek Huira, az ifjú banditára, aki a fáraó legjobb szekérhajtójává válik, és egy egész hadsereget képez ki a célból, hogy visszaszerezze a trónt saját népével szemben.

David Baldacci

Az új királyság

Troy, a huszonhét éves seattlei fiú eddigi életét a kanapén ülve töltötte, videojátékok és pizzásdobozok társaságában. Egy napon furcsa küldeményt kap, majd Las Vegas-ba utazik magyar származású barátnőjével, ahol a show részeként a fiút felhívják a színpadra, hogy lépjen be a kellékdobozba.

432 oldal Kartonált 439 oldal Kartonált 381 oldal Kartonált Kat. szám: 222120 Kat. szám: 222121 Kat. szám: 222122 Ker.ár: 80 lej Klub ár: 73 lej Ker.ár: 78 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Rory Clements

Corpus

Kaland, akció

A jakfarkas zászló A mesternek Nepálba kell utaznia, pedig nem szeretne; Karen-Marie halottat talál a szekrényében; Mary-Lounak nem sikerül fürdőkádba fojtania Philippa nénit; Namgyaldempa főláma jakvaj híján pocsék teát készít; Denis rinpócse holdas éjszakákon a kolostor tetején mászkál; Sullivan doktor egyre az orvosi táskáját keresi, pedig ott lapul a hóna alatt; Rogmo memszáhib kissé büdös ugyan, de azért befekszik hősünk ágyába; és még mindig nem derül ki, hogy hol is rejtőzik a titokzatos csingaszkangter.

512 oldal Keménytábla Ker.ár: 73 lej

Tíz nap a világvége előtt Két robbanásfal halad egymással szemben, kilométerről kilométerre emésztik fel a Földet. Senki nem tudja, honnan erednek, de megállíthatatlanul közelednek egymás felé, hogy tíz nap múlva egyesüljenek.

413 oldal Kartonált Kat. szám: 222118 Kat. szám: 222123 376 oldal Kartonált Kat. szám: 222124 Klub ár: 67 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 80 lej

A borostyánszoba Rachel Cutler elismert bírónő, jó feleség és gyermekeit féltő anya. Egy nap édesapja rejtélyes körülmények között életét veszti, és a családi hagyatékban Rachel egy titokzatos névre bukkant: borostyánszoba. Rachel az igazság nyomában Németországba utazik, és mit sem sejtve belesétál a kémek, műkincstolvajok és bérgyilkosok csapdájába, amely mögött egy kegyelmet nem ismerő hatalom áll, ami világuralomra tör. A drágakövekből megalkotott borostyánszoba az egyik legnagyszerűbb műalkotás, amit ember valaha készített. A nácik 1941-ben szerezték meg a műkincset, de amikor a Szövetségesek elkezdték a bombázásokat, a borostyánszobának nyoma veszett, és azóta sem látta senki. Most azonban két férfi brutális hajszát indít a rejtélyes kincs megszerzéséért...

498 oldal Kartonált Kat. szám: 222119 Ker.ár: 75 lej

Klub ár: 73 lej

Tűzgyújtó

Steve Berry

12

Manon Fargetton

1936. Európa forrong. A nácik bevonultak a Rajna-vidékre. Oroszországban Sztálin megkezdte a “nagy tisztogatást”. Spanyolországban kitört a polgárháború. Egy fiatal angol nő, a Gestapótól rettegve, hamis iratokat visz el Berlinbe egy zsidó tudósnak. Hamarosan holtan találnak rá a szobájában, Cambridge-ben, ezüstfecskendőjével elernyedt ujjai közt. Egy exkluzív londoni klubban összeesküvést szőnek, ami a brit királyt és a legitim kormányt veszélyezteti. Amikor egy neves és előkelő, fasiszta érzelmű angol házaspárt kegyetlenül megölnek, Thomas Wilde, az öntörvényű cambridge-i történészprofesszor élesben találkozik a kémek és titkos ügynökök világával, amelyet addig csak könyvekből ismert. Minél inkább elmerül az események örvényében, annál több kapcsolatot talál az ezüstfecskendős lány halála és VIII. Eduárd király körül éppen akkor kirobbanó botrány között.

Stephen King

Később

Az egyedülálló anya gyermeke, Jamie Conklin csak hétköznapi gyerekkorra vágyik. Jamie azonban nem mindennapi srác. Látja, amit más nem láthat, és megtudhatja azt, amit más nem. Anyja arra buzdítja a természetfeletti erővel született fiát, hogy tartsa titokban a képességét. De amikor a New York-i rendőrség egyik problémás nyomozója bevonja Jamie-t egy sorozatgyilkos üldözésébe, aki a síron túlról is robbantással fenyegetőzik, a fiú szembesül azzal, milyen súlyos árat is kell fizetnie, és kénytelen szembeszállni a gonosz minden formájával.

Andy McGee és Vicky Tomlinson egyetemistaként némi extra pénz reményében önkéntesnek jelentkezett egy szérumkísérletbe. A végeredmény kivételes, rejtett pszichikai tehetséget nyitott meg bennük és gyermekükben, Charlie-ban. Kislányukat a valaha látott legkülönlegesebb erővel ajándékozták meg, a pirokinézissel, azzal a képességgel, hogy elméjével tüzet hozzon létre. Mikor kiderül a titok, a Műhely kegyetlen ügynökei és orvosai azon fáradoznak, hogy bármi áron felhasználhassák ezt a váratlan genetikai anomáliát saját ördögi céljaik érdekében.

306 oldal Kartonált Kat. szám: 222125 412 oldal Keménytábla Kat. szám: 222126 Klub ár: 69 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Telefonon: 0734-060 731


Ambrose Parry

Minden testek sorsa

Fernanda Melchor

Hurrikánok évada Képzeletbeli falu Mexikóban. Egy csapat gyerek az öntözőcsatorna zavaros vizében oszladozó, felpuffadt holttestre bukkan, amelyről kiderül, hogy a boszorkány hírében álló füvesasszonyé, aki az 1978-as hurrikán idején elhunyt anyjától örökölte a tudományát, és akihez a falubeliek gyakran fordultak segítségért ügyesbajos dolgaikban. Meggyilkolták. A gyanú két fiúra terelődik, akiket néhány nappal azelőtt egy szomszéd a boszorkány házánál látott egy magatehetetlen testet cipelni. A bűntényben érintett szereplők mesélik el a történetüket szívszorítóan nyers, megejtő erővel. Olyanok ezek a fejezetek, mint a hurrikánok idején az áradás következtében meginduló hegyoldal: feltartóztathatatlan szövegfolyam zúdul ránk. Az olvasót valósággal elárasztják a szavak; ugyanúgy csapdába kerül általuk, mint ahogyan a szereplőket tartja fogva a nyomorúságos életük, a hatalmi és gazdasági viszonyoknak való kiszolgáltatottságuk, a pótszerként használt függőségi eszköztár, beleértve a testiséget is, amelyet a szerző már-már pornografikus bátorsággal jelenít meg.

Vavyan Fable

My fair Lord A férfiról csak azt lehet tudni, hogy Benetton-zöld kempingbusza, kék szeme, egy vagy több üldözője , és számos titka van. Pisztolytokot hord a hóna alatt, de nem stukkert tart benne. Azért nem teljesen fegyvertelen, hiszen roppant pimasz és mennydörgő pofonokat oszt.

A Régi Városban halott fiatal nőkre bukkannak, akik mind hasonlóan hátborzongató véget értek. Will Raven, az orvostanhallgató, az Új Városban hamarosan a zseniális és híres dr. Simpson tanonca lesz. Simpson mindenkit fogad a megosztott város leggazdagabbjától a legszegényebbjéig. A háza senkiéhez sem hasonlít, tömve van az odalátogató tudósokkal és merész kísérletekkel az érzéstelenítés új gyakorlatában. Raven itt ismerkedik meg Sarah Fisherrel, aki felismeri a fiút kísérő veszélyt, és azonnal ellenszenvesnek találja Ravent. A lány ugyanolyan intelligens, mint ő, de nem rendelkezik előjogokkal, amelyekből különösen az orvosi képzés lenne számára fontos. Miután mindkettejüknek megvan rá az oka, hogy közelebbről is vizsgálni kezdjék a titokzatos haláleseteket, Raven és Sarah beleveti magát Edinburgh alvilágának legsötétebb árnyai közé, ahol, ha életben akarnak maradni, túl kell lépniük különbségeiken. Add át magad a rejtélyeknek!

585 oldal Kartonált 432 oldal Kartonált Kat. szám: 222129 Kat. szám: 222127 Kat. szám: 222128 Klub ár: 67 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 85 lej

237 oldal Keménytábla Ker.ár: 73 lej

Klub ár: 78 lej

Andrew Child - Lee Child

Inkább a halál

Lincoln Child - D. Preston

Krízis

Los Angeles egyik használaton kívüli hentesboltjában ismeretlen nő holttestére bukkannak. A helyszínen nem tudják megállapítani a halál okát. Nincs sem vérfolt, sem lövedék vagy kés okozta seb...

Luke Carltonnak a párás kolumbiai dzsungelben kell nyomoznia egy brit titkosszolgálati tiszt meggyilkolásának ügyében, és csakhamar ráébred, az esetnek nemzetközi következményei lesznek.

1971. november 24-én este D. B. Cooper bombafenyegetéssel eltérítette a Portland és Seattle között közlekedő 305-ös járatot, kétszázezer dollár váltságdíjat zsákmányolt, majd kiugrott a gépből, és eltűnt az éjszakában...

Vérszomj

576 oldal Kartonált 370 oldal Kartonált 420 oldal Kartonált Kat. szám: 222130 Kat. szám: 222131 Kat. szám: 222132 317 oldal Kartonált Kat. szám: 222133 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 73 lej

Klub ár: 67 lej

Cipruskoporsó Nagynénje hosszan tartó, súlyos betegségét követő halála után Elinor Carlisle hatalmas vagyont örököl. Ám lehet, hogy mindezt már nem tudja élvezni, ugyanis gyilkosság vádjával áll a bíróság előtt.

Sophie Hannah

A zárt koporsó

Nemezis Miss Marple másfél évvel azután, hogy sikeresen megoldott egy rejtélyt az Antillákon, levelet kap volt „nyomozótársától”, a goromba, de aranyszívű Mr. Rafieltől. Az időközben elhunyt férfi ügyvédei útján egy levélben arra kéri az idős hölgyet, hogy segítsen neki igazságot szolgáltatni egy bűnügyben.

Hercule Poirot rejtélye Lady Playford, a detektívregényeiről híres gyerekkönyvíró váratlanul írországi kastélyába hívja az egész családját és két nyomozót: a neves Hercule Poirot-t és angol barátját, Edward Catchpoolt. A meghívottak között a család két ügyvédje is szerepel - vacsora közben ugyanis Lady Playford komoly bejelentést tesz a végrendeletét illetően. 296 oldal Kartonált

296 oldal Kartonált Kat. szám: 222137 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Gyöngyöző cián

Nem csalás, nem ámítás

A szép, fiatal és gazdag Rosemary Barton a saját születésnapi partiján öngyilkos lesz; halálát a pezsgőjébe tett cián okozza. Családtagjai és barátai megdöbbennek az érthetetlen esemény láttán egy múló influenza utáni kisebb depresszió nem ok egy ilyen végzetes tettre.

Miss Marple gyerekkori iskolatársával, a dúsgazdag amerikai Ruth Van Rydockkal találkozik Londonban. Régi barátnője megosztja vele félelmét: húga, Carrie Louise miatt aggódik. Valami nagyon nem stimmel a birtokukon, melyen Carrie Louise férje, a kissé megszállott Lewis fiatalkorú bűnözők javító-nevelő intézetét üzemelteti.

309 oldal Kartonált 372 oldal Kartonált Kat. szám: 222134 Kat. szám: 222135 Kat. szám: 222136 296 oldal Kartonált Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 51 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@yahoo.com

Kat. szám: 222138 Klub ár: 47 lej

13

Krimi

Chris Carter

Vadász

Frank Gardner

A könyörtelen sivatagi nap alatt... Egy reggel Jack Reacher épp nyugat felé gyalogol egy kihalt autóúton, amikor egy különös jelenet tárul a szeme elé. Egy régi katonai dzsip ütközött egy fának. Az egyetlen fának, amerre a szem ellát. A kormánykerékre dőlve egy nő fekszik. ...semmi sem az, aminek látszik. Kisvártatva kiderül, hogy a nő az ikertestvérét keresi, akit feltételezhetően veszélyes emberek hálóztak be. A vezetőjük a rejtélyes Dendoncker, akinek komoly befolyása van a közeli, határ menti kisvárosban. A férfi a háttérbe húzódva irányítja a szervezetet, és a leghűségesebb emberein kívül senki sem tudja, hogy néz ki, és miként lehet megtalálni. Reacher azonban igen nagy gyakorlattal rendelkezik abban, hogy megtalálja azokat, akik ezt a legkevésbé sem szeretnék... Okos stílus, érzékletes akciójelenetek és drámai fordulatok jellemzik ezt a hibátlan művet.


Karsten Dusse

Gyilkos tudatosság Hány hullára van szükség a belső egyensúlyhoz? Elhidegült házastárs, alig látott gyermek és egy ellentmondást nem tűrő, kegyetlen ügyfél. Nem csoda, hogy a védőügyvéd, Björn Diemel nem találja helyét a saját életében, és kiutat keres. Felesége unszolására felkeres egy jelentudatossági trénert, és a kezdetben igencsak szkeptikus Björn számára meglepő változásokat hoznak ezek a találkozók: szép lassan megtalálja a helyes egyensúlyt a munkája és a magánélete között. Ám amikor a rettegett maffiafőnök veszélybe sodorja a nehezen megszerzett belső egyensúlyt, Björn a tréningen elsajátított tudatosság elveit felhasználva megöli ügyfelét. Ezután higgadtan és tárgyilagosan néz szembe a néhai maffiafőnök után kutató rendőrséggel, a kényelmetlen kérdéseket feltevő feleségével és a bosszúra szomjazó maffiával.

344 oldal Kartonált Kat. szám: 222139 Ker.ár: 78 lej

Klub ár: 72 lej

Jane Doe

Szürke kisegér? Beilleszkedett, csinos a virágmintás ruháiban, és hatékonyan végzi a munkáját az alacsony beosztásában. Pontosan olyan nő, amilyeneket a középvezetője, Steven Hepsworth kedvel- szelíd, kevés az önbizalma, és hajlandó egy férfihoz igazodni.

Az enyém leszel Clare Mackintosh

Nyugodj békében! A rendőrség szerint öngyilkosság történt. Anna szerint gyilkosság. Mindannyian tévednek. Tom és Caroline Johnson az elmúlt évben úgy döntött, véget vet az életének. Úgy tűnik, képtelenek voltak a másik nélkül létezni.

Hamu és korom

Karin Slaughter

Hamis tanú

Fredrik Fröding Európa legszörnyűbb hajókatasztrófájának, a M/S Estonia komp 1994-es tragédiájának túlélője, akinek egész további életére árnyékot vet, hogy szüleivel együtt öccsét, Niklast is elvesztette a hajószerencsétlenségben. Felelősnek érzi magát, mert képtelen volt megakadályozni, hogy egy hullám elragadja a fiút, ám a lelke mélyén úgy érzi, testvére mégis túlélte a katasztrófát. Felnőtt életét végigkíséri ez a trauma. Folyamatos, gyógyszeres pszichiátriai kezelésben részesül, kevés sikerrel - bár rendőrtisztnek készült, csak adminisztrátorként kap munkát, és időnként “megpillantja” Stockholm forgatagában a testvérét. A történet is egy ilyen találkozással indul. Az utcán meglátja Niklast, amint a híres Ceder szállodalánc tulajdonosával, Adammal tárgyal, majd eltűnik a szállodában. Fredrik Ceder nyomába ered, egészen Ulvö szigetére követi, majd egyre nagyobb bajba keveredik.

Leigh Collier keményen megdolgozott azért, hogy fölépítse látszólag teljesen szokványos életét. Védőügyvédként dolgozik, lánya jól teljesít az iskolában, még a válása is civilizáltan zajlott. Csakhogy Leigh átlagos élete normálisnak távolról sem nevezhető gyerekkort leplez, amelyre titkok vetnek árnyékot, árulás nyomja rá a bélyegét, és amelyet végérvényesen tönkretett egy szörnyű, erőszakos cselekedet. ÁM A MÚLT MOST FELÉLED... Egy napon új ügy kerül Leigh asztalára: jómódú férfi kéri fel a védelmére, akit nemi erőszakkal vádolnak. A per mérföldkő lehet a pályáján, ha megnyeri. Amikor azonban találkozik a vádlottal, rádöbben, hogy ismeri a férfit, és az is ismeri őt. De ami még lényegesebb: az illető tudja, mi történt húsz évvel ezelőtt.

341 oldal Kartonált Kat. szám: 222140 Ker.ár: 68 lej

384 oldal Kartonált Kat. szám: 222145 Ker.ár: 78 lej

Klub ár: 62 lej

...ha addig élünk is Philomena McCarthy a háttere ellenére - hiszen az apja egy hírhedt gengszter - ígéretes karrier előtt áll a londoni rendőrségnél. Egy nap párkapcsolati erőszak miatt riasztják; az erőszaktevő egy többszörösen kitüntetett nyomozó, az áldozat pedig annak szeretője.

312 oldal Kartonált 477 oldal Kartonált 383 oldal Kartonált Kat. szám: 222142 Kat. szám: 222143 Kat. szám: 222144 Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 75 lej Klub ár: 69 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

Lina Areklew

Krimi

Michael Robotham

Victoria Helen Stone

Klub ár: 72 lej

Lisa Jewell

Az éjjel, amikor eltűnt 2017, Szent Iván-éj: Tallulah, a tizenéves leányanya randizni megy, kisbabájára otthon a fiatal nagymama, Kim vigyáz. Este tizenegykor Tallulah küld egy smst Kimnek. Hajnalban, fél ötkor Kim arra ébred, hogy Tallulah még mindig nem ért haza.

336 oldal Keménytábla Kat. szám: 222146 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Melanie Golding

Idegen bőrben Egy két év körüli kislány egyedül kóborol egy angol kisváros tengerpartján. A helyiek azonnal kihívják a rendőrséget. Pár perccel később megjelenik egy nő, aki az anyjának mondja magát, és magával viszi a gyereket. Senki sem tulajdonít jelentőséget a zavartságának és a kislány furcsa viselkedésének. Ugyanezen a napon a rendőrség egy eszméletlen férfit talál, egy hegyes tárgy okozta koponyasérüléssel. Kómába esett, de él. A visszahúzódó Gregor egyedülálló, ezért érthetetlen a gyerekjátékokkal teli doboz és a kiságy, amit a lakásában találnak. Főleg, hogy egyetlen családi fotó sincs a falakon. Két látszólag egymástól független esemény. Harper nyomozó azonban hamarosan megtalálja köztük a kapcsolatot. És ahogy egyre több részletre derül fény, annál inkább elbizonytalanodik, hogy ki is a tettes, és ki az igazi áldozat. De rá kell jönnie, mielőtt túl késő lesz...

376 oldal Kartonált Kat. szám: 222141 Ker.ár: 73 lej

14

Klub ár: 67 lej

Chris Carter

Don Winslow

A lángoló város Danny Ryan békés életre vágyott, de most kényszerhelyzetbe kerül: ha menteni akarja barátait, akiket családjaként szeret, és a családot, melynek védelmére felesküdött, át kell lépnie önmaga árnyékán, és új dinasztiát építeni.

A halál szobrásza Ha Robert Hunternek tíz nem fogadott hívása van a szabadnapján, az általában nem sok jót jelent. Egy forró nyári nap reggelén is azért keresik ennyire kitartóan a nyomozót, mert gyilkosság történt Los Angeles egyik előkelő negyedében.

Laurie R. King

A méhészinas Sherlock Holmes távol London zajától, visszavonultan él vidéki birtokán, és a méheket tanulmányozza, amikor egy fiatal lány a szó szoros értelmében belebotlik a dombvidéken.

320 oldal Keménytábla 372 oldal Kartonált 448 oldal Kartonált Kat. szám: 222147 Kat. szám: 222148 Kat. szám: 222149 Ker.ár: 78 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023


Nicholas Sparks

A kívánság

Erica Anthony

Aranyszív

A szívem titka Szerep. Álca. Ármány. Szenvedély. Cheryl életében az első helyen a családja áll, értük bármire képes lenne. Ám egy sorsdöntő találkozással az élete elképesztő fordulatot vesz. Hihet a megérzéseiben? Bízhat egy férfiben, aki felszínre hozza a múlt árnyait?

Alyssa Palombo

Katrina van Tassel varázskönyve

Debbie Macomber

Amikor Ichabod Crane, az új tanító megérkezik Álmosvölgy eldugott kis falujába, azonnal felkelti Katrina van Tassel figyelmét. A lány, aki rajong a könyvekért és a zenéért, hamarosan énekórákat vesz a jóképű fiatalembertől, és szimpátiájuk románccá mélyül.

Cédrusliget Corrie Cédrusliget egyetlen nyomozójának feleségeként utálja a rejtélyeket. Különösen a névtelen küldeményeket, amelyekről nem tudják eldönteni, vajon a feladójuk mit is akar.

Kikötő sor 50.

Egy felejthetetlen út, egy mindent elsöprő szerelem Maggie Dawes világhírű fotográfus, aki állandóan utazik, új témák után kutatva. 2019-ben egy lesújtó diagnózis után a karácsonyt New Yorkban kénytelen tölteni, és egyre inkább az asszisztense segítségre szorul. Ahogy az év a vége felé közeledik, Maggie egy évtizedekkel korábbi utazás és szerelem történetét meséli el a fiúnak, amely alapjaiban rendítette meg az életét. 1996-ban ugyanis minden megváltozott Maggie számára, amikor tizenhat évesen az addig alig ismert nagynénjéhez küldték egy évre. Az asszony egy gyönyörű, kis szigeten élt az amerikai partok mellett, Maggie mégis csak arra tudott gondolni, mennyi mindent kell otthagynia: a barátait, a családját, az egész addigi életét... Ám mindez megváltozott, amikor megismerkedett Bryce-szal, aki az utolsó évét töltötte a szigeten, mielőtt megkezdte volna a tanulmányait a tisztképző akadémián.

406 oldal Kartonált 472 oldal Kartonált 400 oldal Kartonált Kat. szám: 222150 Kat. szám: 222151 Kat. szám: 222152 336 oldal Kartonált Kat. szám: 222153 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 75 lej Klub ár: 69 lej Ker.ár: 73 lej

Teázó a boldogsághoz

Menyasszonya halála után Kai Ramsay elhagyja Skóciát, hogy távoli országokban kalandozzon. Útja során bejárja az ókori romokat, felbecsülhetetlen értékű régiséget gyűjt össze, és a halál torkából is megmenekül, miután a napóleoni háborúk alatt kémkedésért bebörtönözték.

Catherine Anderson

Kötelék

Lane Driscoll rémálmaiban egy idegen férfi elől menekül. Amikor aztán világos nappal, az utcán is összefut egy ismeretlennel, aki éppen úgy néz ki, mint a férfi az álmaiból, úgy dönt, hogy elhagyja szülővárosát.

A Laurie’s Tea Corner büszke tulajdonosának a hobbija a hivatása. Laurie elégedett: a világ minden tájáról isteni teákat árusít, otthonos üzletét kellemes illat lengi be, a vendégei pedig szívesen térnek be hozzá, hiszen a boltocska ugyanazt a harmóniát és melegséget sugározza, mint a tulajdonosa.

Danielle Steel

Erkölcsi iránytű A százhúsz éves Saint Ambrose mindmáig főleg az előkelő családok fiúgyermekeit készítette fel egyetemi tanulmányaikra, az új tanévtől kezdődően azonban már lány tanulókat is kész befogadni.

Számjáték Eileen Jackson lemondott saját karrierálmairól, hogy családot alapítson férjé-vel, Paullal. Ám amikor ráébred, hogy Paulnak viszonya van egy fiatalabb nővel, megkérdőjeleződik számára minden áldozat és kompromis�szum, de fél, hogy a negyvenhez közeledve túl késő újrakezdeni.

296 oldal Kartonált 381 oldal Kartonált 253 oldal Kartonált 317 oldal Kartonált 317 oldal Kartonált Kat. szám: 222154 Kat. szám: 222155 Kat. szám: 222156 Kat. szám: 222157 Kat. szám: 222158 Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Nora Roberts

Örökség

Adrian Rizzo hétéves volt, amikor először találkozott az apjával, aki még aznap majdnem megölte őt, mielőtt Lina, az anyja közbelépett. Nem sokkal ezután Adrian nagyszülei marylandi házába került, ahol egy hosszú nyáron át limonádét ivott, játszott a kutyákkal, új legjobb barátnőre tett szert... és barátnője tízéves bátyjával megtapasztalta az első szerelem izgalmát. Lina eközben bejárta az országot, fitneszmárkáját népszerűsítve és milliárdos üzletté fejlesztve. Nem volt értelme a múlton rágódni. Tíz évvel később Adrian, Lina nyomdokaiba lépve, de a kreatív irányítás fenntartására törekedve, elkészítette saját jóga- és edzővideóit. Anyjához hasonlóan ő is hűvös fejű és becsvágyó. Nem állnak közel egymáshoz, de szívélyes a kapcsolatuk... mindaddig, amíg nem keresztezik egymás útját.

528 oldal Kartonált Kat. szám: 222159 Ker.ár: 68 lej

Klub ár: 62 lej

A smaragd nyakék legendája Catherine & Amanda Az első kötet a két fiatalabb Calhoun lány, Catherine és Amanda történetét meséli el. Az események színtere egy ódon, tengerparti udvarház.

A smaragd nyakék felragyog Lilah és Suzanna Folytatódik a Calhoun család lebilincselő története, amely izgalmas kalandregény és elbűvölő szerelmes regény egyszerre.

A smaragd nyakék hatalma A tenger fölé magasodó sziklaszirten régi fényében tündöklik a Calhounok vendégházzá alakított, hatalmas kúriája.

415 oldal Kartonált 479 oldal Kartonált 272 oldal Kartonált Kat. szám: 222160 Kat. szám: 222161 Kat. szám: 222162 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 82 lej Klub ár: 75 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@gmail.com

15

Romantikus

Manuela Inusa

Mary Jo Putney

Hazatérés

Klub ár: 67 lej


Laurence Rees

A holokauszt A gyűlölet gyökereitől a Harmadik Birodalom összeomlásáig „Miért hurcolták el férfiak, nők és gyermekek millióit, hogy elgázosítsák, agyonlőjék, halálra éheztessék, agyonverjék vagy egyéb eszközökkel gyilkolják meg őket? Mi volt e népirtás helye az összes többi szörnyűség között, amit a nácik elkövettek? Az utóbbi két és fél évtizedben számos televíziós dokumentumfilm-sorozatot készítettem a nácizmusról és a II. világháborúról, de egy pillanatra sem hagytak nyugodni ezek a kérdések. [...] A holokauszt a világtörténelem leghírhedtebb bűntette. Létfontosságú megértenünk, hogyan történhetett meg ilyen borzalom.” Laurence Rees LAURENCE REES történész, dokumentumfilm-rendező Oxfordban végezte tanulmányait, majd évekig a London School of Economics tudományos főmunkatársaként dolgozott.

503 oldal Keménytábla Ker.ár: 102 lej

David G. Marwell

Mengele

Dr. Nyiszli Miklós

A halál angyalának leleplezése „Minden idők egyik leghírhedtebb háborús bűnöse, dr. Josef Mengele a náci rezsim gonoszságának szimbóluma lett a 2. világháború után. A szerző ismát vizsgálta Mengele életét és pályafutását, egyetemi tanulmányait, amelyek két PhD-fokozathoz és ígéretes tudósi karrierhez vezethettek volna.

Az 1944 májusában deportált erdélyi magyar orvos, dr. Nyiszli Miklós németországi tanulmányainak és szakmai felkészültségének köszönhetően dr. Josef Mengele boncolóorvosa, s mint ilyen, kivételezett helyzetű sonderkommandós lett.

Dr. Mengele boncolóorvosa Heather Dune Macadam voltam az auschwitzi 999 fogoly krematóriumban

Az első auschwitzi női transzport története A szinte biztos halálba küldött gyereklányok nem voltak ellenállók vagy hadifoglyok - és nem pusztán zsidó származásuk miatt voltak kiszolgáltatottak, hanem női mivoltuk miatt is.

521 oldal Kartonált 368 oldal Keménytábla 383 oldal Keménytábla Kat. szám: 222163 Kat. szám: 222164 Kat. szám: 222165 Kat. szám: 222166 Klub ár: 93 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

Francis Fukuyama

Történelem

A történelem vége és az utolsó ember 1989-ben, az amerikai külügyminisztérium ifjú munkatársaként adta közre Francis Fukuyama A történelem vége? című, mindös�sze néhány oldalas tanulmányát, és ezzel egy csapásra világhírű lett. Cikkek ezreiben vitatkoztak vele, a világ minden valamirevaló történésze és politikatudósa kifejtette véleményét az „endizmus”vitában. Majd Fukuyama könyvben is megírta az elméletét, s kiderült, hogy filozófiailag alaposan végiggondolt, mély elemzés alapján jutott el a következtetéshez, miszerint a liberális demokrácia „az emberiség ideológiai fejlődésének a végpontja”, „a kormányzás végső formája, s mint ilyen az egyetemes történelem vége lehet”. Azóta bármi történik a világban, az újságírók szinte reflexből emlegetik Fukuyama óriási tévedését, aki naivan azt gondolta 1989-ben, hogy véget ért a történelem.

724 oldal Kartonált Kat. szám: 222167 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Jeremy Dronfield - Ian Sayer

Roman Sandgruber

Hitler utolsó dobása

Hitler apja

Hogyan lett a fiúból diktátor Szenzációs lelet változtatta meg radikálisan a képet, amelyet eddig Adolf Hitler apjáról, Alois Hitlerről és a Hitler családról alkothattunk: az apa kötegnyi levele egy padláson vészelte át a “Führer” személyes dokumentumait eltüntető náci időket.

Először olvashatjuk teljes egészében annak döbbenetes történetét, hogy 1945 áprilisában a német lágerekből hogyan gyűjtötték össze és szállították az olasz Alpokba a nácik legértékesebb foglyait, hogy Hitler alku tárgyaként használhassa őket a világháború utolsó napjaiban zajló kockázatos végjáték során.

Jonathan Petropoulos

Náci műkincsrablók Göring párizsi ügynöke Göring párizsi ügynöke, vagyis a művészettörténészből lett műkereskedő Bruno Lohse élete kapcsán tárul fel a második világháború, a nácik fosztogatásai a megszállt területeken, leginkább Franciaországban.

348 oldal Kartonált 376 oldal Keménytábla 392 oldal Kartonált Kat. szám: 222168 Kat. szám: 222169 Kat. szám: 222170 Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Szalay-Berzeviczy Attila

A nagy háború százéves nyomában 1. kötet - Szarajevótól Trianonig A világháborút kirobbantó országok azzal számoltak, hogy ez lesz Európa utolsó háborúja, s 1914 karácsonyára már véget is ér, megszilárdítva a gyarmattartó monarchiák világrendjét. A valóság azonban teljesen másképpen alakult. A katonai katasztrófának bizonyuló háború végül ötvenkét hónapig tartott, s több brit, bolgár, francia, magyar, olasz, osztrák és török katona halálát okozta, mint bármely más konfliktus a történelem során. Örökre megváltoztatta a világot, és utat nyitott a 20. századnak: elhozta a brit és a francia gyarmatbirodalmak alkonyát; olyan új, független államokat teremtett, mint Ausztrália, Új-Zéland, Kanada, Írország vagy Lengyelország; véget vetett az Osztrák-Magyar Monarchiának, a Német, az Orosz és az Oszmán Birodalomnak; világhatalmi helyzetbe segítette az Egyesült Államokat; és életre hívta pl. a Szovjetuniót, valamint az átalakuló Közel-Kelet új államait.

411 oldal Keménytábla Ker.ár: 340 lej

16

Arz Artúr

Harc és összeomlás

Pap Krisztián

Az Osztrák-Magyar Monarchia vezérkari főnökének emlékirata az első világháborúról Az osztrák-magyar hadsereg katonatisztje, majd a Monarchia vezérkari főnöke, Arz Artúr (18571935) emlékirata az első világháború csatatereit, hadállásait, a haditerveket és ezek megalkotóit is bemutatja.

1914-1915 A Monarchia a lehető legros�szabb feltételek mellett kezdte meg a világháborút, amely számára azonnal kétfrontossá vált, mert a Szerbia ellen megindított büntetőexpedíciót nem állították le, amikor kiderült, hogy az oroszok is megindultak.

Oroszlánok a Kárpátokban

Rachel Trethewey

A Churchill lányok Winston lányainak története Nagy-Britannia legjelentősebb politikusának lányai akkor is igényt tarthatnának az olvasó figyelmére, ha nem lennének önmagukban is rendkívüli személyiségek.

206 oldal Keménytábla 249 oldal Kartonált 336 oldal Kartonált Kat. szám: 222171 Kat. szám: 222172 Kat. szám: 222173 Kat. szám: 222174 Klub ár: 311 lej Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 90 lej Klub ár: 83 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

www.bibliofilkonyvklub.com


Laczó Ferenc - Varga Bálint

Magyarország globális története

Noam Chomsky

Grandpierre Attila

Királyi mágusok ősnépe a magyar A királyi mágusok adták az ősidők magyar napkirályait, feladatuk a Föld népeinek védelmezése volt. Bemutatjuk az első emberiséget felemelő napkirályság, a mágusok és az ősi magyarság kultúrájának az emberré válás korszakáig visszanyúló múltját igazoló érveket és tényeket.

Grandpierre K. Endre

Történelmünk központi titkai Magyar ősvallás-őshaza: Kárpátmedence - Árpád nagykirály

Ismerjük-e a magyar történelmet? A köztudatban élő kép szerint igen, hiszen a hivatalos történetírás és az iskolában tanultak összhangban állnak.

Összefogunk vagy kihalunk Noam Chomsky új kötetének témája az emberiségre leselkedő klímakatasztrófa és a nukleáris háború réme, két olyan fenyegetés, amelyet mi magunk hoztunk létre. A szerző eddig még egyetlen figyelmeztető és tettekre felszólító írásában sem fogalmazta meg ilyen világosan és meggyőzően érveit és gondolatmenetét.

Hogyan vettek részt a magyar női aktivisták a szüfrazsett mozgalomban, és miként befolyásolta Teleki Pál az iraki-török határkonfliktust? Hogyan lett bevett vallássá Magyarországon az iszlám, és mikor alapították az ország első jógaiskoláját? Mi kapcsolja össze Horthy Miklóst az egyiptomi Gamal Abdel Nasszerral és a chilei gazdasági reformokat a Bokros-csomaggal? Kik voltak a magyar maoisták, és hogyan készülhetett Coca-Cola a szocialista Magyarországon? Milyen okból látogatott Che Guevara Budapestre, és miként lett a kubai születésű Carlos Pérez a kézilabda-vb magyar gólkirálya? Miért hozott létre autógyárat a japán Suzuki Esztergomban, és minek hatására szerveződtek mozgalommá a magyar környezetvédők?

132 oldal Kartonált 382 oldal Kartonált 154 oldal Kartonált Kat. szám: 222175 Kat. szám: 222176 Kat. szám: 222177 488 oldal Kartonált Kat. szám: 222178 Ker.ár: 43 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 85 lej

Klub ár: 78 lej

Niall Ferguson

Civilizáció

Pompeji

Nagy Sándor (III. Alexandrosz) meghódította a saját korában ismert világ Makedóniától Egyiptomon át Indiáig terjedő hatalmas területeit. Az ókori krónikások a történelem csodájaként emlegették tetteit...

Egy római város élete A szerző, számos forrás és kép segítségével, óriási anyagismerettel, rendkívül olvasmányosan és eleven, személyes stílusban, soksok egyedi történeten keresztül mutatja be Pompeji életének számos vonását.

Nagy Sándor

Jamie King

Összeesküvés-elméletek Az összeesküvés-elméletek nem újdonságok. Végig kísérték civilizációnk fejlődésének sorsfordító pillanatait, és ma is bőséggel találkozhatunk velük. Befolyásolják gondolkodásmódunkat, viselkedésünket és mindennapi életünket.

416 oldal Keménytábla 475 oldal Keménytábla 320 oldal Kartonált Kat. szám: 222179 Kat. szám: 222180 Kat. szám: 222181 458 oldal Keménytábla Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 111 lej Klub ár: 101 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 85 lej

Kat. szám: 222182 Klub ár: 78 lej

Drábik János

Az ukrán dráma

Bernard Lecomte Ben Machell

Egy szokatlan bűnöző krónikája Az antikapitalista érzelmű brit egyetemi hallgató, Stephen Jackley 2007-ben, a globális pénzügyi válság hajnalán úgy dönt, itt az ideje a kezébe venni a dolgokat.

KGB

A szovjet titkosszolgálatok története

1917: Cseka néven megalakul a KGB elődje, azaz a szovjet titkosrendőrség, minden idők egyik legpusztítóbb erőszakszervezete. A bosszúálló Lenintől kezdve tömeggyilkosok hosszú sora vonul fel ezen történet véres lapjain.

Andrew Leatherbarrow

Csernobil 01:23:40

A világ legsúlyosabb nukleáris katasztrófájának hiteles története 1986. április 26-án, 01:23:40-kor Alekszander Akimov megnyomta a vészleállító gombot a csernobili négyes reaktorblokkban.

336 oldal Kartonált 341 oldal Kartonált 236 oldal Kartonált Kat. szám: 222183 Kat. szám: 222184 Kat. szám: 222185 Ker.ár: 78 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023

Létrejött a Medve és a Sárkány közös birodalma Az ukrán válság nem Oroszország egyoldalú és váratlan akciójával kezdődött. Moszkva még csak nemzetközi joggal ellentétes illegitim követelésekkel sem állt elő. Az ukrán konfliktus úgy kezdődött, hogy az Egyesült Államok, a NATO és az EU közös erőfeszítéssel kísérletet tett Ukrajna kiszakítására Oroszországgal fenntartott természetes kapcsolatrendszeréből, amely történelmi alapokon és mélyen gyökerező közös kultúrán és valláson alapult. A Nyugat felelőtlen vakmerőséggel tett kísérletet arra, hogy Ukrajnát a saját érdekszférájába kényszerítse. Moszkva már a 2000-es évek elejétől kezdve világossá tette, hogy Ukrajna integrációját a NATO-ba nem tudja elfogadni, mert azok alapvetően sértik nemzetbiztonsági érdekeit.

489 oldal Keménytábla Ker.ár: 68 lej

Kat. szám: 222186 Klub ár: 62 lej

17

Történelem

Mary Beard Kertész István

A Nyugat és a többiek Niall Ferguson korunk ismert brit történésze, a Harvard Egyetem történészprofesszora, az oxfordi Jesus College vezető kutatója, illetve a stanfordi Hoover Intézet tudományos főmunkatársa. A világ száz legbefolyásosabb embere között tartják számon. Rendszeresen publikál a nemzetközi szaksajtóban. Sokak által vitatott álláspontja szerint a történelemben nincsenek kitaposott ösvények, semmi nincs determinálva, nem a nagy erők formálják a jövőt, hanem az egyének cselekedetein múlik, hogy jobb vagy ros�szabb világban fogunk-e élni.


Száraz Miklós György

Duna

Mítoszok Dunája a Duna mítosza Európa egyik legnagyobb folyója. Ez már önmagában is érdekes volna, de a Duna ennél sokkal több. Közel háromezer kilométeres útja során tíz országot és annál is több népet érint. Óriási hajóút, vízi sztráda. Olykor határ is. És persze hagyomány, história, sors, kultúra. Közös sors és közös kultúra. Ovidius és Pindarosz. A francia pokoljáró dudás, Louis-Ferdinand Céline. Esterházy Péter, Claudio Magris, Nick Thorpe, August Strindberg és Tímár György. A Nibelung-monda hősei, akik a világhódító Attila udvarába igyekeztek. A török alattvalóként született szefárd zsidó, a később osztrák íróvá lett, majd Angliába sodródott bolgár-spanyol Elias Canetti. Patrick Fermor, akinek a ködös Albionban, miközben James Joyce Ulyssesét olvassa, a pesti Duna-korzó virágárus lánykái idéződnek eszébe.

207 oldal Keménytábla Ker.ár: 119 lej

Szunyoghy András

Rajz ABC kezdőknek és haladóknak Kovács Zsuzsanna - Mikó Zsuzsanna - Szabó Csaba

Erdély

1000 év öröksége Az Erdély - 1000 év öröksége egészen páratlan kötet: a gondos kutatómunka eredményeként született fejezeteket olvasva feltárul előttünk Erdély sokszínű krónikája, illusztrációkként pedig a Magyar Nemzeti Levéltár és más gyűjtemények legféltettebb kincseinek részletgazdag fotóiban gyönyörködhetünk.

A rajz a természet jelenségeit, művészi vagy műszaki alkotások képét örökíti meg ceruzával vagy más megfelelő anyaggal. A rajztudás hosszú folyamat eredménye. Nem elegendő hozzá a tehetség, kell a napi szorgos gyakorlás is. Szunyoghy András könyve megmutatja, hogyan kell gondolkodni, miket kell nézni és mérni akkor, amikor rajzolunk, azaz a kezdő lépéseket magyarázza el. Segítségével megtanulhat rajzolni mindenki, aki erre belső késztetést érez.

172 oldal Kartonált Kat. szám: 222194 Ker.ár: 95 lej

Klub ár: 87 lej

248 oldal Keménytábla Kat. szám: 222187 Kat. szám: 222188 Klub ár: 109 lej Ker.ár: 153 lej Klub ár: 140 lej

Kocsis Noémi

Útikönyv - Hobbi

Bakancslista - Magyarország 777 lenyűgöző hazai kaland és úti cél 777 lenyűgöző és izgalmas hazai utazásra csábít a Bakancslista - Magyarország. Páratlan ötletekkel szolgál, ha csak egy rövid kiruccanásra, hétvégi kirándulásra vagy akár hosszabb országnézésre vágynánk - családdal, barátokkal vagy a párunkkal, nyugalmas feltöltődésre vagy épp aktív pihenésre áhítozva, bakancsot húzva vagy elegáns ruhába bújva, pazarul elengedett pénztárcával vagy éppen fillérekből kivitelezve a nagy kalandot. Kocsis Noémi bámulatos könyvéből mindenféle variációra bőven kapunk ihletet! Fürdőzzünk és sakkozzunk egyszerre a Széchenyi fürdőben; nézzük meg, hogyan nyilaznak lóhátról Kaposmérőben; tudjuk meg a vácrátóti arborétumban, milyen étel főzhető a liliomfa szirmából; mossunk aranyat Mohácsnál; bálozzunk barokkosan Győrben; evezzünk télen egy gőzölgő csatornán Hévíztől a Balatonig; süssünk hamuban sült pogácsát Kunszálláson; vagy utazzunk az igazi Zsuzsi vonaton!

360 oldal Keménytábla Ker.ár: 136 lej

Stefanie Siebenlander

Pippa Mattinson

Csomózott mesterművek bohém stílusban A laposcsomótól a bogyócsomóig - Csomózási technikák lépésről lépésre szemléltető képekkel. Frissítsük fel otthonunkat trendi kiegészítőkkel! Több mint 20 fantasztikus minta a klasszikus falidíszektől a tükörkereteken át a párnákig. Természetes, romantikus, színes Mindenki megtalálja a hozzá illő stílust!

Részletes útmutató a kölyökkutya gondozásához és kezdeti tanításához A kölyök érkezését megelőző előkészületektől a családdal való ismerkedésig, a kezdeti szocializációtól a tanításig, az első éjjeli nyüszítéstől a gyakori viselkedésproblémák megoldásáig, ebben a könyvben megtalálsz mindent, amit egy kiskutya gazdájaként tudnod kell.

Makramé Benedekffy Katalin

Egy csipetnyi Erdély Legendák, mesék, ízek világa Az Egy csipetnyi Erdélyt gyerekeknek és családoknak egyaránt ajánlom: azt szeretném, hogy az olvasó belőle, általa az igazi Erdélyt, Székelyföldet ismerje meg, hagyományain, balladáin, versein, mondókáin, kultúráján, semmihez sem hasonlítható, jellegzetes ízvilágán keresztül.

Boldog kölyökkor

95 oldal Keménytábla 235 oldal Kartonált Kat. szám: 222195 Kat. szám: 222196 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

216 oldal Keménytábla Kat. szám: 222189 Kat. szám: 222190 Klub ár: 124 lej Ker.ár: 162 lej Klub ár: 148 lej

David Yarrow

Hogyan fotózok én Almásy László

Levegőben, homokon

Száraz Miklós György

Expedíció a Szaharában 1931-1936

Földrajzi világatlasz

Az angol beteg: aki se nem angol, se nem beteg: zsadányi és törökszentmiklósi Almásy László Ede utazó, Afrika-kutató és felfedező.1932. május 1-jén tette első jelentős felfedezését, amikor megtalálta a Zarzura oázist.

Az új Földrajzi Világatlasz több száz, 2021-es adatokkal frissített térképet, a Föld országainak leírását, aktualizált infógrafikát és földrajzi adatokat tartalmaz naprakész tematikus térképekkel és névmutatóval.

Székelyek - Történelemről és hagyományról Büszke, nyakas, harcos nép Európa közepén - ők a székelyek. Rengeteg titok lengi körül őket. Kezdve azzal, hogy vajon kik ők? Szkíták, avarok, kazárok, kabarok leszármazottai?

David Yarrow kötetből izgalmas részletek derülnek ki a ma már legendás természetfotós munkamódszereiről. A szerző húsz tömör fejezetben a fotózás legkülönfélébb aspektusait tárgyalja, többek közt a világítást, a vadállatok fotózásának kérdését, az érzelmek megragadását és persze az ikonikussá vált közeli felvételei keletkezésének történetét.

Enczi Zoltán - Richard Keating

Digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek

Fotósuli kezdőknek - a látványos fotók titkai Amikor megvásároljuk az első fényképezőgépünket, gyorsan ráébredünk, hogy a géphez mellékelt használati útmutató nem ad valóban használható tudást.

420 oldal Kartonált 416 oldal Keménytábla 272 oldal Keménytábla 128 oldal Kartonált 159 oldal Kartonált Kat. szám: 222191 Kat. szám: 222192 Kat. szám: 222193 Kat. szám: 222197 Kat. szám: 222198 Ker.ár: 95 lej Klub ár: 87 lej Ker.ár: 220 lej Klub ár: 201 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 75 lej Klub ár: 69 lej

18

Rendeljen telefonon: 0734-060 733


Monty Don

A kertészkedés öröme A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit. Szigorúan szerkesztett, sövényekkel elválasztott, ugyanakkor ösvényekkel összekötött, tematikus kiskertekből álló birtokán gyakorlatilag bármi megterem, az árnyékkedvelő erdei virágoktól a vízinövényeken át a dúsan termő almafákig. Monty Don soksok év kertművelési tapasztalatát osztja meg az olvasókkal ebben a lenyűgöző, színes képekkel teli könyvben, hogy mindenki kialakíthassa és örömét lelhesse a saját organikus kertjében, harmóniában a természettel.

438 oldal Keménytábla Ker.ár: 222 lej

Az orchideanevelés művészete és tudománya A kötetben sok közismert faj és hibrid leírása olvasható, számos ritkább fajtával egyetemben, melyekre szintén kíváncsiak lehetünk.

Heinrich Beltz - Uwe Jakubik

Melocco Anna

Szívesen megmetszenénk a gyümölcs- és díszfáinkat, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá? A praktikus tanácsok elolvasása után a metszés gyerekjáték lesz! A leírások, a kiemelt magyarázatok és a hozzájuk tartozó képek mindent elárulnak a díszfák és a gyümölcsfák metszéséről.

Nagy mesemondónk, Benedek Elek történeteiben a hősöknek sokszor éppen hét nap , hét éjjel, hetvenhét mérföldet kell megtenniük. A Világszép Nádszálkisasszony olyan szép volt, mintha nem is hét, hanem hetvenhét szép lányból szőttékfonták volna össze.

Metszés egyszerűen

77 Lakodalmas sütemény

100 gyergyószéki recept

Erdővidék a természeti kincsek, a gazdag épített örökség földje, a magyar kultúra és történelem jeles személyiségeinek szülőföldje, a mélyen gyökerező székelymagyar hagyományos-, és annak a székely-magyar közösségnek a földje, melynek tagjai mindezt a gazdag örökséget létrehozták, formálták, gyarapították és napjainkig megőrizték.

123 oldal Kartonált 230 oldal Keménytábla 223 oldal Keménytábla Kat. szám: 222200 Kat. szám: 222207 Kat. szám: 222199 Kat. szám: 222206 Klub ár: 202 lej Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

Richard Wilford

Héléna Dove

Molly Thompson

Michael Roux

A hagymás és gumós dísznövények pompás virágaikkal egész évben üde színfoltjai a kertünknek. A kora tavasszal nyíló szerény hóvirágtól és a színpompás krókuszoktól kezdve a nyár végén pompázó ciklámenig és liliomokig.

Házikertben szakszerűen, könnyedén A kézikönyvben a Kew Garden vezető konyhakertésze osztja meg velünk szakmai tapasztalatait: több mint hatvan konyhakerti növény termesztéséhez ad pontos útmutatót, nélkülözhetetlen tanácsokat.

Ízletes gyógyító receptek az élethosszig tartó egészségéért A kötet segítségével könnyű a gyulladáscsökkentő étrendet követni, hiszen ismerteti a fő alapanyagokat, és elmagyarázza az előnyöket, miközben még finomakat is ehetünk.

tojásimádóknak Ebb ől a fantasztikus alapkönyvből úgy ismerheted meg a tojás valamennyi titkát, összes lehetséges felhasználási és elkészítési módját, hogy valóságos tojásprofesszorrá képezheted magad.

Hagymás és gumós dísznövények

Zöldségtermesztés

Gyulladáscsökkentő diéta Tojásvarázs egyszerűen Nélkülözhetetlen kézikönyv

176 oldal Kartonált 288 oldal Keménytábla 144 oldal Keménytábla 144 oldal Keménytábla 144 oldal Keménytábla Kat. szám: 222208 Kat. szám: 222209 Kat. szám: 222201 Kat. szám: 222202 Kat. szám: 222203 Ker.ár: 82 lej Klub ár: 75 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 82 lej Klub ár: 75 lej Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej Megyeri Szabolcs

Zöldfűszerek

Ambrus Lajos

Nagy almáskönyv Aligha gondolkodunk el azon, valójában hány almafajtát is ismerünk fel, tudunk megnevezni. Nagyapáink gyümölcskultúrája pedig maga volt az Eldorádó, mint tenyerüket, ismerték szülőföldjük gyümölcsfajait...

termesztéstől felhasználásig Bármilyen kis méretű kertünk van, vagy a teraszunkon, előkertünkben elfér egy kis magaságyás, érdemes a kedvenc fűszernövényeinkből “kézközelbe” telepíteni, hogy a szükséges pár szálat mindig frissen használhassuk fel. A könyv 33 fűszernövényről tömören-röviden közli az alapvető tudnivalókat. A sikeres termesztéshez segítséget kapunk ahhoz, hogy milyen szempontok szerint válasszunk növényt - magról vagy palántával telepítsünk - napos vagy árnyékos helyre tegyük - milyen típusú legyen a növényünk talaja - hogyan ápoljuk - mikor öntözzük - milyen gyakran és mivel tápozzuk - mikor kell szedni, hogy az aromája a leggazdagabb legyen - majd hogyan szaporítsuk - tanácsot kapunk a téli teleltetéshez is. Javaslatot kapunk ahhoz is, hogy a megtermett fűszert milyen ételekhez és mi módon célszerű felhasználni.

415 oldal Keménytábla Kat. szám: 222204 84 oldal Kartonált Kat. szám: 222205 Ker.ár: 153 lej Klub ár: 140 lej Ker.ár: 68 lej

Klub ár: 62 lej

Pataki János

Székelyföld ízei E gasztronómiai útikönyv nem egzotikus ételcsodákkal kívánja elkápráztatni az olvasót; a székelyek egyszerű, ugyanakkor mégis kifinomult fűszerezésű ételeiből kapunk fényképes ízelítőt.

Cinzia Trenchi

Sport Food

Receptek és tanácsok a sportos életet kedvelőknek A receptek reggelire, ebédre, vacsorára, valamint éhségűzésre alkalmas fogásokat mutatnak be.

208 oldal Kartonált 159 oldal Keménytábla Kat. szám: 222210 Kat. szám: 222211 Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej Ker.ár: 111 lej Klub ár: 101 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@yahoo.com

19

Kert - Konyha

Philip Seaton

Balázs Melinda - Gecse Ágnes


Lewis Dartnell

Eredetünk

Hogyan alakította a Föld az embert? Mint minden fajt, minket is a környezetünk formál. Geológiai erők segítették evolúciónkat Kelet-Afrikában, a görög demokrácia a hegyvidékek miatt fejlődött ki, és ha térképre rajzoljuk az Egyesült Államok mai pártpreferenciáit, egy ősi tenger körvonalait kapjuk. Az ember története a geológiai és földrajzi erők története a lemeztektonikától és az éghajlatváltozástól a légkör és az óceán keringéséig. Mi a kapcsolat a Himalája és a Föld pályája, valamint a Brit-szigetek kialakulása között? Lewis Dartnell professzor több milliárd évvel visszavisz minket bolygónk múltjába, és megmutatja eredettörténetünket. Amikor elérjük azt a pontot, ahol a történelem természettudománnyá válik, kibontakozik mai világunk hatalmas összefüggés-hálózata, amely segíthet megfelelni az elkövetkező kihívásoknak.

Hit

314 oldal Keménytábla Ker.ár: 102 lej

Bánó Miklós

Kérdések a tudomány határain Bánó Miklós izgalmas kalandra hívja az olvasót felvázolva folyamatosan növekvő ismereteink horizontját. A fizikus hitünk fényében rámutat a leghíresebb elméletek fejlődésére, a világegyetem kozmikus titkaira...

Török József Jolanta Sosnowska

Krisztus hadvezére

Szent II. János Pál életrajza, 1. kötet A lengyel pápa iránti csodálatból született ez a könyv, ám tiltakozásként is a krémesért rajongó, jóságos öregember ábrázolása ellen, amely alakjának, végtelenül gazdag hagyatékának és óriási tekintélyének lekicsinylését jelenti.

Szent II. János Pál életrajza, 2. kötet E könyv komoly értéke a hivatalos és teljesen magán jellegű felszólalásokból, valamint a pápa írásaiból vett számos, igen jó érzékkel választott idézet. Ezek ma is aktuális gondolatok, mintha csak most elemezné Lengyelország helyét Európában és a világban, valamint az Egyházban.

Krisztus hadvezére

A magyar egyház története A történelmi tanulmány a tudomány szigorával, de olvasmányosan ismerteti Szent László érdemeit, az építő XII. és az újjáépítő XIII. századot, az Anjou-kor kereszténységét, a Mohács előtti korszakot, a püspökségek, szerzetesség helyzetét a három részre szakított hazában, a barokk megújulását, majd a jozefinizmust, a reformkor és dualizmus küzdelmeit...

448 oldal Keménytábla 284 oldal Kartonált 432 oldal Keménytábla Kat. szám: 222213 Kat. szám: 222217 Kat. szám: 222219 Kat. szám: 222218 Klub ár: 93 lej Ker.ár: 171 lej Klub ár: 156 lej Ker.ár: 171 lej Klub ár: 156 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 42 lej

Falyuna Nóra - Krekó Péter

Sarlatánok kora

Miért dőlünk be az áltudományoknak? Hódítanak a könnyű, olcsó, önismeret-fejlesztést és önmegvalósítást ígérő pszichológiai tesztek és sikerkurzusok vagy éppen a bulvárhoroszkópok. Miért lehetnek veszélyesek a látszólag ártalmatlan sarlatánságok is?

236 oldal Kartonált 400 oldal Kartonált Kat. szám: 222212 Kat. szám: 222214 Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

Dér Katalin

Jézus Krisztus misztériuma

Szunyogh Szabolcs

Ez a könyv a Titokról szól, a Misztériumról, Jézus Krisztus misztériumáról. Arról szól, amiben ő újat hozott, amiben teljesen más volt, mind bármi-bárki, ami és aki korábban lejött Istentől a földre.

Jézus, a názáreti

A kereszténység törtöneti atlasza

Jézus neve legalább három, egymástól jól elkülöníthető fogalmat idéz fel bennünk. Az egyik a názáreti próféta, a történelmi személy. A másik a vallások Krisztusa, a felhőkön trónoló Fiú-Isten.

A napjainkban több mint kétmilliárd hívőt számláló kereszténység csaknem az egész világon otthon van. Hatása Európában és az amerikai kontinensen különösen is alapvető.

Alec Ryrie

360 oldal Kartonált 256 oldal Kartonált 224 oldal Keménytábla Kat. szám: 222220 Kat. szám: 222221 Kat. szám: 222222 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 136 lej Klub ár: 125 lej

James C. Livingston

Bevezetés a vallástudományba Jim Al-Khalili

Douglas Abrams - J. Goodall

Ellie Mackin Roberts

A szerző gyönyörű példákkal és gondolatébresztő analógiákkal világítja meg a csillagászati és a kvantumléptékű fizika sajátosságait, a tudományterület határán mozgó spekulatív elméleteket, s mutat rá a fizika folyamatos jelenlétére hétköznapi tevékenységünkben és technológiánkban.

A fiatal korában Gombe erdeiben csimpánzokkal együtt élve tett úttörő felfedezéseivel és a kilencvenedik életévéhez közeledve is fáradhatatlan környezetvédő munkájával Jane egy szebb, reménytelibb világ mellett elkötelezett nemzedék felnevelésében vállal tevékeny szerepet.

Az Olümposzi hősnők a görög mitológia ötven lenyűgöző nőalakjának történetét meséli el, köztük olyan istennőkét és nimfákét, mint a fenséges Athéné, a háború istennője; a bosszúálló Nemeszisz, a megtorlás istennője; és a harcos amazonok királynője, Hippolüté.

A fizika evangéliuma

A remény könyve

Olümposzi hősnők

James C. Livingston a vallástudomány szerteágazó témáiba kalauzolja olvasóit. A könyvet az igényes szakmaiság, az élményszerűség jellemzi, mégis könnyen feldolgozható, megérthető. Ajánljuk mindazoknak, akik az emberiség történetében fontos szerepet játszó vallási hagyományokkal szeretnének ismerkedni vagy a modernitás vallásokra gyakorolt hatása iránt érdeklődnek.

228 oldal Kartonált 255 oldal Keménytábla 208 oldal Kartonált Kat. szám: 222215 Kat. szám: 222216 Kat. szám: 222223 575 oldal Keménytábla Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 75 lej Klub ár: 69 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 87 lej

20

Kat. szám: 222224 Klub ár: 79 lej

Telefonon: 0734-060 731


Varga Katalin

Varga Katalin

Miroslawa Kwiecinska

A bravúros írói teljesítménnyel létrehozott Gőgög Gúnár Gedeon című kötetünk szülők és kisiskolások nemzedékei ismerték meg. A mesék, versek zöme szándékosan hiányos betűkészlettel írodott, azért, hogy már azok az első osztályosok is önállóan olvashassák, akik még nem ismerik az egész ábécét.

A Mosó Masa mosodáját nemzedékek óta éppúgy minden gyerek ismeri, mint testvérkönyvét, a Gőgös Gúnár Gedeont. Varga Katalin új mesealakokat teremtett ebben a könyvben, de feltűnik néhány ismerős is. Az előző kötet az olvasás tanításához nyújtott segítséget, a Mosó Masa mosodája pedig már a helyesírás fejlesztését célozza.

A büszke kiskakas

A jószívű kecske

A táncos lábú kisboci

Jó érzés, ha társaink, barátaink bíznak bennünk, számítanak ránk.

A segítőkészség, a bajtársiasság és jószívűség mindig értékelendő tulajdonságok voltak.

Mit tehet az a boci, aki különösen táncos lábakkal és zeneszeretettel született?

Kat. szám: 222230

A csellengő kiskutya

Gőgös Gúnár Gedeon

Mosó Masa mosodája

Kat. szám: 222228

A huncut kiscica Ha az ember unatkozik, talán még egy kis huncutságra is képes.

Kat. szám: 222229 92 oldal Keménytábla 93 oldal Keménytábla Kat. szám: 222225 Kat. szám: 222226 Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Kötetenként: 10 oldal Lapozó

A bátor malacka Néha hajlamosak vagyunk valakit nagyon félreismerni, külső jegyek alapján ítélkezni.

Kat. szám: 222231 Ker.ár: 25 lej

Kat. szám: 222232 Néha annyira nehéz nyugton maradni, unatkozni, főleg, ha senki nem akar velünk játszani.

Kat. szám: 222233 Klub ár: 23 lej

Beatrix Potter

Nyúl Péter és barátai

400 oldal Keménytábla Ker.ár: 161 lej

Kat. szám: 222227 Klub ár: 143 lej

Gyerekeknek

Beatrix Potter összes meséje Ez a különleges könyv egyetlen vaskos és gyönyörű kötetben adja át az olvasóknak Beatrix Potter huszonhárom meséjét és versét, melyek mind Nyúl Péter világában játszódnak. Ez az első magyarul is megjelenő teljes kiadás, amely tartalmazza az összes eredeti, színes és fekete-fehér illusztrációt, illetve a szerző minden meséjét, versét Szabó T. Anna és Dragomán György fordításában.

Urszula Kozłowska A mindig jókedvű kutyuska

A tanulni vágyó kiscsikó Kat. szám: 222236

Kat. szám: 222234

A kíváncsi kisboci

A játszani vágyó kisoroszlán

Kat. szám: 222237

A félénk cicuka

A szorgalmas kispingvin

Kat. szám: 222235

Kat. szám: 222238

Kat. szám: 222239

Kötetenként: 12 oldal Keménytábla

Bartos Erika Hozzáértők szokták elemezni, boncolgatva bizonygatni, hogy egy vers, rajz, festmény, bármi, amit alkotásnak, vagy éppen műalkotásnak nevezünk, az mitől szép, jó vagy éppen zseniális, esetleg csapnivaló. Magamat ilyesmire alkalmatlannak tartom. Nem tudom megmondani, hogy Bartos Erika az olvasni se tudó óvódásoknak ajánlott (valójában az édesanyáknak vagy éppen a fölolvasni inkább ráérő nagyiknak, dédiknek szánt) versei mitől olyan talpraesettek, megtanulásra ingerlők.Tessék végigfutni a rajzos tartalomjegyzék csupa egyszavas címein! Villamosra, trolibuszra, még utcaseprő autóra is kapaszkodhatsz, ha belefáradnál a szemlélődésbe. Hernyó, Csacsi, Tücsök, Szarvasbogár...

Bárányfelhők - Gyerekversek Százlábú - Versek óvodásoknak Zakatoló - Gyerekversek Zsákbamacska - Versek óvodásoknak Kötetenként: 79 oldal Keménytábla

Kat. szám: 222245 Kat. szám: 222246 Kat. szám: 222247 Kat. szám: 222248

Ker.ár: 25 lej

Klub ár: 23 lej

INGYENES ONLINE HANGANYAGGAL! TANULJ MEG ÉS GYAKOROLJ 1000 ANGOL, FRANCIA, NÉMET, OLASZ és SPANYOL SZÓT! Tanulj meg naponta 5 szót a könyv képeinek és online hanganyagának segítségével, így egy év alatt 1000 angol szó írásmódját és kiejtését sajátíthatod el. A könyvborító füleivel takard le a képeket, és ellenőrizd a tudásod! Minden hét végén szórakoztató feladatokon keresztül ismételheted át a héten tanult szavakat! Színes képek segítenek megtanulni a szavakat és emlékezni rájuk!

English for Everyone

Spanyol mindenkinek

Olasz mindenkinek

Kat. szám: 222240

Kat. szám: 222242

Kat. szám: 222244

Francia mindenkinek

Német mindenkinek

Kat. szám: 222241

Kat. szám: 222243

Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej Kötetenként: 240 oldal

flexi

Ker.ár: 102 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733

Klub ár: 93 lej

21 Junior - Minden napra 5 szó


22 + 1 esti mese 256 oldal flexi Kat. szám: 222250 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Berg Judit Julia Breitenöder

Klasszikus állatmesék

3-5-8 perces mesék a dzsungelből

Érdekes, kalandos, olykor megható történeteket olvashatunk a kíváncsi kiselefántról; a macskáról, aki mindig egyedül járt; a cethalról, aki lenyelte Pinokkiót; a furfangos nyúlról, aki túljárt a farkas eszén, és még sok minden másról.

Ebben a kötetben a dzsungelek varázslatos világáról olvashattok egyszerre vicces és tanulságos meséket. Lépjetek be a meséken keresztül a titokzatos őserdőkbe, és fedezzétek fel a mesék szereplőivel együtt, mit rejtenek a lombok vagy a folyók vize.

45+1 klasszikus mese

Mancs őrjárat

5 perces kutyimesék A Mancs Őrjárattal az élet csupa móka, kacagás, kaland és izgalom, barátság és csapatmunka. Ebben a mesegyűjteményben földönkívüliek, dzsinnek, kincsek és mentőakciók várnak rád 8 történetben elmesélve. Minden kaland felolvasható öt perc alatt, így a történetek esti mesének is tökéletesek.

Lengemesék Nádtengeri rejtélyek Elkezdődik a mese, de hamar felmerül a kérdés, merre folytassák útjukat a szereplők. Te döntesz, és így a bonyodalom az általad választott irányban kanyarog tovább. Ahány elágazás, annyi lehetséges folytatás. Van köztük vicces, meglepő, békés és harcias, izgalmas és szelíd.

116 oldal Keménytábla 279 oldal flexi 236 oldal flexi 134 oldal Keménytábla 46 oldal Keménytábla Kat. szám: 222255 Kat. szám: 222249 Kat. szám: 222251 Kat. szám: 222256 Kat. szám: 222257 Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 80 lej Klub ár: 73 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Lara Albanese

Mese

Égi atlasz

Biztosan te is sokszor gyönyörködtél már az éjszakai égbolt hihetetlen látványában. De vajon tudod-e, hogy az égen is van Delfin, Hattyú és Főnixmadár? Ennek a könyvnek a segítségével megtudhatod, melyik kultúrában milyen alakzatokat képzeltek az égre az emberek, és feltérképezheted a szabad szemmel is látható csodálatos csillagképeket. Aztán kezdődhet a képzeletbeli űrutazás! A gyönyörűen megrajzolt oldalpárokat tanulmányozva megismerheted az Univerzum megannyi titkát! Felfedezheted a Föld égi szomszédait: Naprendszerünk további hét bolygóját, és a még távolabbi, már csak teleszkóppal vizsgálható galaxisokat, ködöket, szupernóvákat is. Bepillanthatsz a Nemzetközi Űrállomásra, megtudhatod, hány expedíció indult a Holdra, és hogy hány rétegből és milyen különleges részekből áll a szkafander, az űrhajósok öltözéke. Lapozd fel az Égi atlaszt, és máris kezdődhet az űrkaland!

87 oldal Keménytábla Ker.ár: 128 lej

Gyerekek közlekedési enciklopédiája A könyv hat fejezetéből megismerhetjük a közúti, a vízi, a vasúti és a légi közlekedés, valamint az űrhajózás fejlődési állomásait, és olvashatunk a környezetbarát közlekedésről is.

Corinne Giampaglia

Erik és a valóra vált álom

Egressy Zoltán

Szent Iván-éj, a legenda szerint ezen a varázslatos éjszakán minden kívánság teljesül, és a természet életre kel. Erik egy barátságos róka társaságában el is indul egy ősöreg fához, hogy végre megkapja azt, amire régóta vágyik...

Utazzunk képzeletben egy tengerhez Piszke papával, hogy megismerkedhessünk egy tucat különleges állattal, miközben a la fontaine-i hagyományokat követő meséket olvassuk!

Piszke papa tengeres meséi

Federica Magrin

Tündérek titkos világa Könyvünkből megtudhatod, hogy a látható világ mögött milyen szorgos és fontos munkát végeznek a tündérek. Ők azok, akik óvják és széppé varázsolják a növények és az állatok világát.

40 oldal Keménytábla 87 oldal Keménytábla 48 oldal Keménytábla Kat. szám: 222252 Kat. szám: 222258 Kat. szám: 222259 Kat. szám: 222260 Klub ár: 117 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Bernáth István

Híres magyar feltalálók Camilla Hallinan - J. Richards

Gyerek-állatenciklopédia Milyen állat a portugál gálya? Hány szeme van a négyszemű halnak? Kinek integet az integetőrák?

Úgy tartják,hogy a magyarok kreatív,találékony emberek.A könyv célja az,hogy rövid alapinformációkat adjon az elmúlt századok kiemelkedő tudósairól,feltalálóiról és munkásságuk eredményeiről.

Balla Nóra A könyvek más-más szinten, egyszerre szólnak a különböző korosztályokhoz, így minden gyermek számára lehetővé teszik, hogy aktívan részt vegyenek az olvasásban - legyen szó akár az ismeretek bővítéséről, a képzelet megmozgatásáról vagy a rímek csengése feletti örömről. Minden oldalon új szereplők tűnnek fel, és régiek bújnak meg, ami arra készteti a gyerekeket, hogy tökéletesítsék a megfigyelőkészségüket, és fejlesszék a szókincsüket.

A fa és az évszakok 18 oldal Kat. szám: 222262 Ker.ár: 43 lej 160 oldal Keménytábla 256 oldal Keménytábla 64 oldal Keménytábla Kat. szám: 222253 Kat. szám: 222254 Kat. szám: 222261 Balla Nóra A víz útja 18 oldal Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Kat. szám: 222263 Ker.ár: 43 lej

22

Keménytábla Klub ár: 39 lej Keménytábla Klub ár: 39 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023


Sarah Dessen

Álom két keréken

Dr. Gareth Moore

Szabadulószoba Juss ki a múzeumból! Éld át otthon a szabadulószoba élményét az interaktív rejtvényeket tartalmazó könyv segítségével! Építsd meg a tárgyakat, és találd ki, melyek felhasználásával fejtheted meg a feladványokat!

Mándy Iván

Antoine De Saint-Exupéry

Mándy Iván híres ifjúsági könyve a középkori Angliában játszódik, és a sherwoodi erdő igazságosztójának, Robin Hoodnak a történetét meséli el, aki embereivel szembeszállt a zsarnok nottinghami városbíróval.

E könyv millióknak lett sűrűn idézett kedvenc olvasmánya, amit sokan szinte minden életkorban újra meg újra elővesznek. Ez a könyv a legismertebb, legnépszerűbb és legtöbbet fordított műve a világirodalomnak.

Robin Hood

A kis herceg

Hosszú éjszakák. Mióta a szülei elváltak, Auden képtelen aludni.Olyan rutint alakított ki, aminek a segítségével átvészeli az éjszakákat. De amikor úgy dönt, hogy a nyarat a tengerparton tölti apjával és új családjával, megpróbál felhagyni régi életmódjával. A nyaralás több kihívást tartogat a számára, mint képzelte. Nemcsak apja új családjába kell beilleszkednie, de a környékbeli pletykás lányokkal is meg kell találnia a közös hangot. És ott van még Eli is, aki szintén álmatlanságtól szenved, és aki állandó éjszakai partnere lesz. A hosszúra nyúlt nyáréjszakákon szinte bármi megtörténhet... Dessen legújabb könyvében a barátság legmélyebb rétegeit járja körül. Egy nyári történet az önfelfedezésről.

48 oldal Keménytábla 220 oldal Kartonált 100 oldal Keménytábla Kat. szám: 222264 Kat. szám: 222265 Kat. szám: 222266 390 oldal Kartonált Kat. szám: 222267 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 43 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 42 lej Ker.ár: 75 lej

Klub ár: 69 lej

C. G. Murdock

Da Vinci macskája

Szamos-parti Hollywood 5 perces Marvel történetek Szuperhősök, gyülekező! Csatlakozz a Marvel-univerzum legnagyobb hőseihez, akik egyesült erővel harcolnak a világ legveszélyesebb gonosztevői ellen!

5 perces Pókember történetek Csatlakozz a csodálatos Pókemberhez, aki New York városát védelmezi az alattomos gonosztevőktől!

Főhőseink most 1914-be, a magyar filmgyártás hajnalára mennek vissza, előbb Budapestre, majd Kolozsvárra, hogy megnézzék, Kertész Mihály tényleg azonos-e az Oscar-díjas Michael Curtizel, akiről házi dolgozatot kell írniuk.

192 oldal Keménytábla 189 oldal Keménytábla 409 oldal Kartonált Kat. szám: 222268 Kat. szám: 222269 Kat. szám: 222270 285 oldal Kartonált Kat. szám: 222271 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 61 lej

Ez a könyvek segítségünkre lehet abban, hogy jobban megismerjük kedvenceinket, hiszen részletes információkat nyújt a gondozásukról, etetésükről, kiképzésükről és egészségükről, valamint leírást ad a legtöbb elismert fajtáról. Számos fénykép segít, hogy felismerjük az egyes fajtákat, és abban is, hogy a hétköznapi lógondozáson kívül betekintést nyerjünk a ló, a kutya és a macskák életébe. Miguel Ángel San Andrés

Legjobb barátunk, a ló

Kat. szám: 222272

Laura Aceti - Viola Autieri - Mariarosa Milazzo

Legjobb barátunk, a kutya

Kat. szám: 222273

Laura Aceti - Viola Autieri

Legjobb barátunk, a macska Kat. szám: 222274 224 oldal Spirál

Ker.ár: 102 lej

Klub ár: 93 lej

Klub ár: 56 lej

Lovak és pónik Minden, amit tudnod kell a lófajtákról, a gondozásról, a felszerszámozásról és a lovaglásról

Ha szeretnél minél többet megtudni ezekről a gyönyörű állatokról, ebben a könyvben választ találsz a kérdéseidre. Kiderül, mennyi ideig tart, amíg az újszülött csikó feláll, megtanulhatod, hogyan gondoskodj a lovakról, és megismerkedhetsz a lovaglás alapjaival is.

192 oldal Keménytábla Kat. szám: 222275 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

J. F. Cooper

Nagy indiánkönyv Vadölő, Sólyomszem, Bőrharisnya - ki ne hallotta volna ezeket a neveket, aki az indiánregényeket szereti?

953 oldal Keménytábla Ker.ár: 119 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@gmail.com

Kat. szám: 222276 Klub ár: 109 lej

23

Ifjúsági

Zágoni Balázs

Federico a 16. századi Rómában él, Bee pedig a mai New Jersey-ben. Hihetetlenül hangzik, de egy macskának köszönhetően jó barátok lesznek. Ahhoz, hogy találkozzanak, szükség van még Leonardo da Vinci titokzatos szekrényére, és fontos szerepet kap kalandjaik során egy régi rajz is, ami a megszólalásig hasonlít Beere...


Az Arab... Borsa

Brown

Az Arab 469 oldal Kartonált Kat. szám: 222278 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Az Arab szeretője Az Arab királysága Wallid al-Szudairi komolyan veszi a terveit és a céljait. Törtető, konok, ugyanakkor hisz olyasmiben, amiben kevesen hisznek Szaúd-Arábiában. Bár szörnyű tettei után, elsősorban a származása miatt, nem kapja meg büntetését, idővel rá kell jönnie, hogy a Teremtő maga vette a kezébe az igazságszolgáltatást. Kapcsolata a határozott, gyönyörű jogásznővel, Rajah-val, ingoványos talajra téved, amikor a férfi rádöbben, hogy nem minden alakul úgy, ahogy szeretné. Vannak, akik észrevétlenül kötik gúzsba az embert. Wallid rádöbben, hogy az ő közelében is él egy ilyen nő, és az nem a menyasszonya. „Valamit birtokol belőlem, és még nem jöttem rá, hogy csinálja, és főképp, hogy mi az a valami.” Egy királyság, ahol a nők szerencsések, ha megismerhetik az igaz szerelmet, és érvényesíthetik az akaratukat. Egy birodalom, ahol a férfiak olykor felismerik, hogy a nők akár nagyobb hatalommal is bírhatnak, mint azt sejtették volna. Szív és becsület harca a vágy és az igaz szerelem porondján, egy kegyetlen, de egzotikus világban. Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő regénye ezúttal Wallid alSzudairi, a fiatal herceg hangján folytatja az utóbbi évek legnagyobb sikerű sorozatát, Az Arabot, mely ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben.

474 oldal Kartonált Kat. szám: 222277 Ker.ár: 82 lej

Klub ár: 75 lej

464 oldal Kartonált Kat. szám: 222279 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Az Arab lánya Első rész

472 oldal Kartonált Kat. szám: 222280 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Az Arab lánya Második rész

500 oldal Kartonált Kat. szám: 222281 Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej

Az Arab fia

597 oldal Kartonált Kat. szám: 222282 Ker.ár: 61 lej Klub ár: 56 lej