Bibliofil_2022_1_1-24

Page 1

Bibl io f i l köny vk lub

2022-1

2022. március 1.-2022. május 15.

11. oldal

2. oldal

10. oldal

„Bármilyen távolinak látszik is a cél, mindig van rá mód, hogy legyőzze az akadályokat. Fontolóra veszi a lehetőségeket, megélezi a kardját, megtölti szívét szükséges állhatatossággal, hogy szembe tudjon nézni a kihívásokkal.” Paulo Coelho

Naponta rendelhetnek a következő telefonszámokon: 0265-323023 vezetékes valamint a 0734-060731 és 0734-060733 mobil számokon, a 2.oldalon található órarend szerint. Minden nem fogadott hívást visszahívunk!


„Sosem tudhatod, mi vár rád a sarkon túl. Lehet, hogy minden, amire vágysz. Vagy éppen semmi az égvilágon. Csak haladsz előre, egyik lábadat a másik elé téve, aztán egy nap visszanézel, és kiderül, hogy megmásztál egy hegyet.”

Tom Hiddleston KEDVES KLUBTAGJAINK! Közhely lenne az, hogy újra eltelt egy év ? Minden bizonnyal. Sajnos most azt kellene kérdezzük, hogy: Minden megvátozott örökre ? Nagyon úgy néz ki, hogy igen. Átalakult körülöttünk minden, így kénytelenek vagyunk magunk is változni. Mi magunk is másokhoz hasonlóan igyekszünk minél kevesebbre csökkenteni mozgásunkat. A gyógyszerek kiváltása, a legfontosabb élelmiszerek beszerzése, ennyi. Ezek azok amik most a legjelentősebbek. Akinek szép könyvei vannak, van egy alternativája, a “bezártságra”. Ebben próbálunk segíteni a továbbiakban is. Továbbra is igyekezni fogunk, ahogy imént is említettem, változni a követelményeknek megfelelően. Próbálunk a megváltozott feltételeket mindig az olvasó irányában elviselhetővé tenni. Drágult a papir, a karton, a szolgáltatások. Nem tesszük még nehezebbé a helyzetet és bár a posta az elmúlt esztendőben pontosan három alkalommal is drágított, büszkén mondhatjuk, nem nyúlunk a mostani tarifákhoz. Nézzük inkább a pohár létező tartalmát, örüljünk annak ami van, ne búslakodjunk azért ami nincs, ami elmúlt vagy nem elérhető. Továbbra is szép könyveket igyekszünk beszerezni és ajánlani Önöknek. Érdekes folytatások, - lásd Hunyadi sorozat vagy Honfoglalás záró kötete – izgalmas új projektek, hagyományos és újabb ismeretterjesztés, de mindenkoron a régi értékrend szerinti válogatást tartottuk és tartjuk szem előtt.

László Erika Lynette Rice

A műtő másik oldalán

Félistenek

A Grace klinika kulisszatitkai A műtő másik oldalán cenzúrázatlan betekintést enged a sorozat kulisszatitkaiba, és az exkluzív interjúkötetben a sorozat szinte teljes alkotógárdája megszólal. Új nézőpontokból ismerhetjük meg a sorozatot övező sikereket és botrányokat; megtudhatjuk, mely történetszálak voltak megosztóak és mely szereplők távozása volt különösen megrendítő.

Minden tiszteletem az elhivatottságból és az erejükön felül dolgozó orvosoknak - a szakma hőseinek. Az igazságos ítéletet hozó bíróknak. Azonban... egyes sebészek miért rontanak el rutinműtéteket, operálnak részegen, nyomorítják meg a pácienseiket? Miért nem vállalják be a felelősséget? Pénzéhes nőgyógyászok miért sarcolják meg az édesanyákat egy élet világrajövetele ürügyén? Meddig garázdálkodhatnak még a bűnöző orvosokkal összemutyizó, hamis igazságügyi szakértők?

282 oldal Kartonált Kat. szám: 221000 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

320 oldal Kartonált Kat. szám: 221001 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Kissé csúszik esetlegesen néhány könyv kiadása, ezt látták és érezhették az elmúlt két évben, de továbbra is ezt jelezni fogjuk, illetve utólagosan pótolni fogjuk, de az adott pillanatba lehetséges rendelését kiküldjük. Pótlás megy, amit a megszokott telefonszámokon adott esetben lemondhatják. Sajnos a zárszó, először a katalógus fennállása óta ismétlődni fog. Mindazokért a klubtagokért akik már nem lehetnek velünk, gondolatban egy-egy gyertya égjen ! Önöknek kívánok egy boldogabb és egészségesebb új évet és jó olvasást ! Kósa R. Géza Tulajdonos

Kedves klubtagjaink! Minden könyv páratlan, ismételhetetlen. Eddig az újdonságokat egy kis piros, kerek jelzéssel láttuk el. Bizonyára Önöknek is vannak kedvencei! A mi kedvenceink mellé, vagy amiről azt gondoljuk, hogy kedvencünké válhat egy kis bagolyt tettünk! Ő, Bubó és van véleménye!

2

www.bibliofilkonyvklub.com


Bán Mór

A förgeteg hírnöke Mátyás fia, Corvin János I.

Benkő László

diadala Mátyás fia, Corvin János III. Árulók Kat. szám: 221002 A hadvezér Corvinban Velence is kiváló hadvezért látott, olyan férfiút, aki becsületesen bánik azzal a pénzzel, amit a köztársaság a törökellenes háború céljaira rábízott. A herceg rövidre szabott életének utolsó éveit folyamatos harcokban töltötte, és egyre újabb győzelmeket aratott a boszniai pasa seregei felett.

Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej

Mátyás fia, Corvin János II.

Sinonimo

Királyok és keresztek Herceg-ének Az Árpád-ház történetének egyik legnagyobb rejtélye, hogyan is halt meg Imre herceg, I. István fia, a trón várományosa. Valóban egy sebzett vad döntötte romlásba döntötte Közép -Európa legnagyobb királyságát? Esteleg a pogány istenek bosszúja vagy számító emberi cselekedet?

A rigómezei vereség után Magyarország végveszélybe kerül. Nincs jelentős hadereje, amellyel fel lehetne tartóztatni egy esetleges török inváziót a déli határon. Hunyadi János, a megtépázott hírnevű kormányzó hiába igyekszik sereget toborozni, az Országtanácsot irányító bárók, főurak, különösképp Cillei Ulrik gondoskodnak róla, hogy ez ne sikerülhessen. Ráadásként a Jan Giskra által vezetett huszita hordák garázdálkodása lángba borítja az északi vármegyéket. Hunyadi kénytelen engedni a nyomásnak, és Felső-Magyarországra vezetni csekély erőit, hogy legalább ideiglenesen megzabolázza a megszállókat.

Az oligarchák országa 381 oldal Keménytábla 528 oldal Keménytábla Kat. szám: 221292 Kat. szám: 214045 Kat. szám: 221004 606 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 77 lej

Vihartépte zászlaink

A hadak villáma

Kat. szám: 221011 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

Kat. szám: 221016 Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej

Kat. szám: 221012 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Kat. szám: 221017 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

Kat. szám: 221013 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej

Kat. szám: 221018 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

Kat. szám: 221014 Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej

Kat. szám: 221019 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

Kat. szám: 221015 Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej

Kat. szám: 221020 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

Isten árnyéka

Vihar Erdélyben

Tormay Cécile

Küzdelmek, emlékezések

Illisz Ákos Csaba

A páduai

1266-ban, az Árpádok uralmának utolsó évtizedeiben törékeny a béke. IV. Béla idősebb és V. István ifjabb királyok bár letették a fegyvert, az ország még mindig magán viseli a belháború nyomait.

Nem lehet még egy írót találni, aki annyi áldozatot hozott volna Trianon revíziójáért, mint Tormay Cécile, a XX. század egyik legnagyobb magyar írója. Mennyire sokatmondó, hogy megrázó és váteszi beszédeit 1939 óta nem adta ki senki!

Nopcsa báró kalandjai az I. világháborúban 1914 és 1916 között a magyar hadseregben főhadnagyi rangot viselő Nopcsa több tudományos és diplomáciai utat is tett Romániába, melyek során világos lett számára, hogy Románia egyik elsődleges stratégiai célja Erdély elcsatolása.

Az üstökös lángja

A Csillagösvény hídja

A mennydörgés kapuja A holló háborúja

A félhold tündöklése A hit harcosa

400 oldal Kartonált 299 oldal Keménytábla 371 oldal Keménytábla Kat. szám: 221003 Kat. szám: 221006 Kat. szám: 221007 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Benkő László

Timur, a hódító

Harsányi Zsolt

Petőfi

A regényből megismert Petői mitikus alak ugyan, de nagyon is emberi, messze túlnőve az irodalomtörténetből ismert merev figurán. Szerelmein, családi kötődésein keresztül megismerhetjük esendő emberi arcát, ám a Sors nagyobb célokra szemelte ki: épp magánemberi esendőségeit levetkőzve volt képes megváltoztatni a hozzá nem túl kegyes Magyarországot.Petőfi legendája máig nem vesztett erejéből. Olyan sikertörténet, amelynek még a korai vég sem szabhatott gátat, hanem a közösségi megváltás lehetőségét hozta a magyarok számára.

Szendrey Júlia

A nemzet özvegye

Szendrey Júlia titkai Szendrey Júlia egyszerre volt a „feleségek felesége”, és saját és a nemzet gyászát eláruló bukott és megvetett nő. Egyszerre volt a költő fiát elhanyagoló rossz anya, és második férjétől született három gyermekét példásan nevelő, gondos asszony. Egyszerre volt ünnepelt írónő, és egy a szerelmére érdemtelen, kéjhajhász férfi meggyötört, testileg-lelkileg kizsákmányolt felesége. Szendrey Júlia csak egy valami nem lehetett gyötrelmes és keserves kínok közt lelt haláláig soha: önmaga.

Benkő László legújabb történelmi kalandregénye a XIV. század legnagyobb, és leginkább rettegett közép-ázsiai hódítójának - Timur Lenk - különleges történetét tárja az Olvasó elé. Timur egy eltörökösödött mongol törzsben látta meg a napvilágot, a mai Üzbegisztán területén, a híres selyemút egyik mellékágánál. A területet Csagatáj kán, Dzsingisz fiának leszármazottai birtokolták. Timur apja egy merész elgondolással arra vállalkozott, hogy bebizonyítja: családja közvetlen leszármazottja a néhai világhódító nagykánnak, s ezért jogukban áll a terület felett uralkodni. Ezzel kezdődött Timur legendás és véres háborúkkal övezett története... A kor legkiválóbb stratégájaként és hadvezéreként ismerték, s a nyugat-európai uralkodók követei egymásnak adták a kilincset fényűző szamarkandi palotájában. Az utókor egyfelől a városokat építő, a tudományokat és a művészeteket végtelen elszántsággal pártoló uralkodót látja benne, más történészek azonban Timurt véreskezű hódítónak, tömeggyilkosnak tekintik. Igaz, hogy már gyermekkorában fosztogató bandák élén állt? Lehetséges, hogy apja agyafúrt tudatossággal építette fel Timur imázsát, vagy bizonyíthatóan rokonságban álltak Dzsingisz kánnal?

304 oldal Keménytábla Kat. szám: 221008 400 oldal Keménytábla Kat. szám: 221009 565 oldal Keménytábla Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 78 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 68 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@gmail.com

Kat. szám: 221021 Klub ár: 62 lej

3

Magyar irodalom

A hajnalcsillag fénye Vakulya Norbert

Kat. szám: 221010 Klub ár: 70 lej


A turul nemzetsége Árpád és fiai

Nemere István

Magyarok útján

1526 tavaszán, Szulejmán szultán parancsára, minden keresztény erőt felülmúló, hatalmas oszmán had indul Európa ellen. Az ifjú II. Lajos, magyar és cseh király kisebb létszámú, de jól felszerelt, ütőképes serege megpróbálja megállítani a pogány fergeteget. A szemben álló csapatok a mohácsi síkon vonulnak fel, hogy megütközzenek egymással. Hatalmas, hősies küzdelem bontakozik ki... A mohácsi csatát többször megírták már, de nem így. A szerző korábban már feldolgozta a magyar történelem szinte minden nevezetes eseményét, megírta azok hőseit és antihőseit, és boncolgatta a történések mozgatórugóit.

A regény abba a korba viszi el az olvasót, amikor a magyarok még a kazár birodalomban éltek, de már érett a szakítás. Ogur, egy magyarokból, türkökből, kabarokból, obiugorokból és más népek fiaiból összeverődött sajátos kis „szabadcsapat” élén vándorol a nagy füves pusztákon, maga és harcosai nemegyszer tűznek össze a kazár hatalommal is. Egy nagy összeesküvés nyomára bukkanak, ezért menekülnek és bújdosnak, egy ideig egy mocsárban élnek, majd eljutnak a kazárok új fővárosába, a Volga parti Etelbe. A zsarnok kazár uralkodó, a kagán kegyetlensége felháborítja a szövetséges népeket, és ekkor már Ogurnak is jut szerep az elnyomott népek lázadásában.

Magyar irodalom

Mohács - 1526

Nemere István új történelmi regénye a honfoglalástól Árpád fejedelem haláláig terjedő időszakot dolgozza fel, részben a rendelkezésre álló szűkös források, részben az írói képzelet alapján. A X. században a Kárpát-medencébe érkező magyar törzsek előtt két sorsdöntő feladat állt: az új hazában való végleges berendezkedés, illetve a határok biztosítása, különös tekintettel a Keleti Frank Királysággal határos nyugati gyepűre. A szerző árnyaltan és átfogóan örökíti meg a történettudományban sokáig csak a „kalandozások korának” nevezett időszak első évtizedeit. Fordulatokban gazdag történetében felmutatva azt az egyre inkább elfogadottá váló tényt, hogy a nyugati hadjáratok legalább annyira szóltak a frankokkal, különösen Arnulf királlyal kötött szövetség katonai kötelezettségeinek teljesítéséről, mint a puszta zsákmányszerzésről.

A fejedelmek A tervek szerint „A Turul nemzetsége” bemutatja az Árpád-házi királyok 400 évét. A nagy sikerű előző kötet, az Árpád és fiai után ebben a részben a szerző és olvasói még abban a homályos korszakban járnak, amelyről nagyon kevés forrás maradt fenn. A magyar kalandozások koráról annyit tudunk, hogy előbb Árpád fia Zolta volt a fejedelem, őt követték a „trónon” Fajsz és Taksony. Miféle emberek voltak, milyen személyes tragédiákat éltek át? A leendő magyar királyok ősei éppen úgy születtek, szerettek, harcoltak és haltak, mint oly sok más ősünk azokban az időkben. Mégis volt bennük valami több, ami a Turul nemzetség tagjaiként és Árpád leszármazottaiként arra ösztönözte őket, hogy másoknál jobbak legyenek.

290 oldal Kartonált 216 oldal Kartonált 319 oldal Keménytábla 333 oldal Keménytábla Kat. szám: 221022 Kat. szám: 221023 Kat. szám: 221024 Kat. szám: 221025 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

Urbánszki László A megérkezés

893-at írnak a keresztény naptárak. A magyar törzsek úton vannak régiúj hazájuk felé. Pásztorok viaskodnak egymással a legelőkért, a gázlókért, ráadásul az áttelepülés minden közeli, távoli törzset megvadít. A besenyők betódulnak a hátrahagyott területre, és új ellenség is megjelenik: a bolgárok. Kihasználva a magyarok viszonylagos védtelenségét, többezres rablóseregek támadnak, rabolnak, gyilkolnak. Árpád és legidősebb fia, Tarkacsu irányítják a védelmet, sikerrel harcolnak a fosztogatókkal, de nem mindig ők kerekednek felül. A magyarok leendő otthonában sincs békesség. Szvatopluk, a morvák legnagyobb uralkodója birodalmat akar építeni, dél felé terjeszkedik, az avar-magyar föld irányába. A magyarok Kurszán gyula vezetésével ezúttal a frank királyt, Arnulfot támogatják. Szövetség köttetik Bizánccal, sikeres hadjáratok következnek Bolgárföldön, ám ekkor színre lép I. Simeon, a bolgárok egyik legnagyobb uralkodója. Hatalmas haddal tör a Déli-Bug folyó melletti magyarjainkra, ráadásul a túlsó part besenyői is részt kérnek a zsákmányból A fegyelmezett magyar lovasszázadok azonban fergetegként rohanják le a csapatait, és nem lehet sokáig szembeszállni a viharral. Eleink harcoltak, szenvedtek, végül győztek. Árpád népe megérkezett, és elfoglalta a hazáját.”Győztünk! Itt vagyunk és itt is maradunk.”

272 oldal Kartonált Kat. szám: 221026 Ker.ár: 56 lej

4

Klub ár: 51 lej

Fonyódi Tibor

Fekete Horka

Vérszerződés Kat. szám: 221027 Ker.ár: 53 lej Klub ár: 47 lej

Régi-új hazában

Kat. szám: 221028 Ker.ár: 53 lej Klub ár: 47 lej

Árpád és Kurszán

A Fekete Horka-sorozatot útjára indító A háború művészete azokban a vészterhes időkben játszódik, amikor Atilla halála után összeomlott a Hun Birodalom, és keleten egy új, hódításra született nép csillaga emelkedett az égre: az avaroké. Közel ötven évvel a sorsfordító események után titokzatos szarmata harcos érkezik a Kaukázustól északra található Keleti Avar Birodalom árnyékában meghúzódó Szabirföldre. Az Íjásznak hívott férfi titkos küldetést teljesít: fel kell kutatnia és harcossá kell képeznie egy fiatal szabir fiút, aki egy hun magus jóslata szerint Atilla kardjának méltó örököse lesz.

Till István

Háborúk és angyalok Igaz életregény 1934-1958 Budafoki sváb asszonyokat, gyerekeket menekítenek a front elől nyugat felé. A vonaton ott ül egy 11 éves kisfiú is. Még nem tudja, mi minden vár rá: sok halált lát majd életében és sokszor kerül életveszélybe. Még nem tudja, hogy hamarosan rátalál az őszinte és tiszta gyerekszerelem, és egész életében ezt a szerelmet keresi majd. Életét végigkísérik csodálatos lányok és asszonyok, és mindig akkor simogatja meg egy női kéz, amikor a legnagyobb szüksége van rá - de a sors és a hatalom újra meg újra megfosztja tőlük.

340 oldal Keménytábla 784 oldal Keménytábla Kat. szám: 221029 Kat. szám: 221030 Kat. szám: 221031 Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023


Ugron Zsolna Nincs egy férfi

Zoltán Gábor Szilvási Lajos

Egymás szemében

A 80-as évek elején Szilvási - saját korában játszódó népszerű regényei után - egy új, nagyszabású munkába kezdett: a Jegenyék című történelmi sorozatba. A Gazda a kulcs e regényciklushoz. A történet eleje az 1980-as években játszódik, majd egy hosszabb visszatekintést olvashatunk a szereplőkről és az őseikről.

Szilvási Lajos, az elmúlt évtizedek hazai sikerszerzőjének szerelmi története valójában két napló. Két fiatal, Tamara és Attila párhuzamosan írt naplója. Önmagukról, a másikról, egymásról, az érzéseikről és a bizonytalan jövőről. Önkéntelenül, s ezért őszintén vallanak arról, milyenek is egymás szemében, és milyen a szemükben a világ.

A gazda

Orgia

Letép ruhát, kombinét, közszemlére teszi a meztelen testet, hasonlóképpen, mint úrfelmutatáskor szokta a szent ostyát. Belemarkol a hajba, annál fogva forgatja a fedetlen teremtményt. Inganak összevissza a mellek. Lássa az anyja és az apja, lássa a lánya és fia, íme itt van, tényleg olyan halvány, mint az ostya, és nem védi már semmi. Lássák a nyilas testvérek és testvérnők!

Írások és firkák „Aki ismeri eddigi könyveimet, bizonyára nem ilyesmire számít. Bár a világon, azt hiszem, valójában kevés meghökkentő dolog történik, a többi valójában hétköznapi téboly.” A történelmi regényeiről ismert író, Ugron Zsolna ebben a kötetben új arcát mutatja meg olvasóinak: összegyűjtött novellái és tárcái a múlt mellett közös jelenünk, sőt lehetséges jövőnk vidékeit is bebarangolják. A mágikus realizmus, az abszurd vagy éppen a tudományos fantasztikum hangján megszólaló írásokban nagy hangsúlyt kapnak a női sorsok és a századokon átívelő, örök női kérdések - a szerző páratlan empátiával képes felrajzolni akár egy múlt századi cselédlány, akár egy képtelenül sokoldalú kutatónő, akár egy egyszerű háziasszony alakját -, de emellett azért férfiak is akadnak (nem is egy!) ezekben a történetekben, akiket hol meghódítani kell, hol legyőzni, hol elviselni, hol egyszerűen csak szeretni. A szövegeket a szerző grafikái kísérik. A reneszánsz kultúrát idéző különös, groteszk, néha kedves, néha ijesztő lények ábrái izgalmas bepillantást nyújtanak Ugron Zsolna műhelyének egyik másik, eddig ismeretlen szegletébe.

318 oldal Kartonált 272 oldal Kartonált 348 oldal Kartonált Kat. szám: 221034 Kat. szám: 221032 Kat. szám: 221033 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej 128 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej

Kat. szám: 221040 Klub ár: 55 lej

Azóta is élek

Összegyűjtött elbeszélések A megannyi műfajban és műnemben alkotó Bereményi Géza 1970-ben A svéd király című novelláskötetével kezdte irodalmi pályáját. Megjelenésekor a mindössze 24 éves szerző már első írásaiban is megjelentek későbbi nagy témái, az ős- és hőskeresés, a Teleki tér és nagyszülei legendáriuma.

Kováts Judit

Vámos Miklós

A történet 1942-ben kezdődik. A kamasz Somlyói Anna és barátnői nem a háborúval vannak elfoglalva, hanem inkább a szerelemmel. Eleinte Horthy Miklós fiába, a fiatal és fess repülőtisztbe szerelmesek, fényképét titokban maguknál hordják.

Az Ötvenhét lépés Vámos Miklós 2022-ben induló sorozatának első darabja. Olyan művei jelennek meg Karcsú Könyvek összegzőcímmel, amelyek elég tömörek ahhoz, hogy beleférnek az erre a célra tervezett szilfid kötetekbe.

Ötvenhét lépés

Megtagadva

437 oldal Keménytábla 256 oldal Keménytábla 181 oldal Keménytábla Kat. szám: 221035 Kat. szám: 221036 Kat. szám: 221037 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 70 lej Klub ár: 64 lej

Rose regénye Fábián Janka Az Anna-bál szerelmesei

Sepp Weinbach, azaz becsületes nevén Borpataky Jóska, a baranyai sváb fiú a harmincas években tanulni megy Németországba, és a boldogulás reménye, illetve egy szerelem ott is marasztalja. A fiatalember, aki hisz a náci propaganda hangzatos ígéreteinek, belép a Wehrmachtba. Francia tolmácsként ott van a Párizsba bevonuló német tisztek között is. A francia fővárosban beleszeret szállásadója lányába, a dacos és büszke Cécile-be, ám szerelmük nem teljesedhet be, mert Seppet átvezényelik a keleti frontra, ahol aztán megjárja a sztálingrádi csata poklát. A háború maradandó sérüléseket hagy a testén és a lelkén egyaránt, de legalább életben marad.

Egy füredi domboldalon álló kúriában neveli félárva kislányát, Ilkát Györöky Kálmán, a különc földbirtokos. Ilka, akire az édesapja életvitele miatt a helybéliek kissé ferde szemmel néznek, ennek ellenére őszinte barátságot köt a dúsgazdag Szentgyörgyi-Horváthék egyetlen lányával, Krisztinával. A két fiatal lánynak, akik a reformkor mozgalmas, pezsgő légkörében nőnek fel, egy varázslatos füredi nyáron dől el a sorsa. Vajon megtalálhatják-e a boldogságot választottjuk oldalán? 557 oldal Keménytábla

388 oldal Keménytábla Kat. szám: 221038 Kat. szám: 221039 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 119 lej

Telefonon: 0734-060 731

Erdélyi menyegző

A nádor asszonyai

1608 november, Kolozsvár. A város Báthory Anna esküvőjére készülődik. A fejedelem tizennégy éves húgát családjának és kötelességeinek tiszteletére nevelték. Engedelmes araként, vagy lázadó özvegyként teljesíti-e be sorsát?

Az erdélyi fejedelem szenvedélyes, lázadó húga, akinek politikai játszmákkal teli fiatalságát az Erdélyi menyegző című regényéből megismerhettük, most vagyonától és birtokaitól megfosztva vándorol a világban.

351 oldal Keménytábla 334 oldal Keménytábla Kat. szám: 221041 Kat. szám: 221042 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

Bereményi Géza Magyar Copperfield Bereményi Géza régóta várt önéletrajzi regénye elsősorban a gyermek- és ifjúkorral foglalkozik. Ismerős lehet nekünk ez a világ csodálatos filmjéből, az Eldorádóból, és Cseh Tamásnak írt dalaiból is. A második világháború után a Teleki téren felnövő gyereket nagyszülei és a Teleki téri piac nevelték. 1956-ban tízévesen éli át a forradalom fordulatait, hogy kamaszkori lázadása és ifjúkori indulása egybeessen a Kádár-rendszer megszilárdulásával. Bereményi önéletírásában sorra veszi és ragyogó portrékban örökíti meg élete meghatározó figuráit és találkozásait. Ez a memoár magyar történelem krónikája emberközelből, emellett egy érzékeny művész vallomása. Bereményi Géza 1946-ban született Budapesten. Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas magyar író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező. Eldorádó című filmje 1989-ben a legjobb európai film díját nyerte el. Forgatókönyveivel és Cseh Tamásnak írt dalszövegeivel a magyar kultúra egyik legfontosabb alkotója lett.

635 oldal Keménytábla Klub ár: 109 lej Ker.ár: 97 lej

Kat. szám: 221043 Klub ár: 89 lej

5

Magyar irodalom

Bereményi Géza


Szerb Antal

A harmadik torony Először jelenik meg önálló kötetben Szerb Antal 1936os olaszországi útinaplója, melynek néhány jelenete az Utas és holdvilág lapjain kapott később költői formát. Város és tájleírások, kultúrtörténet, finom megfigyelések, és mindezek ellenpontjaként a harmincas évek Európája. Az Utas Velencéből Vicenzán, Veronán és Ravennán át jut el San Marinóig, hogy ráakadjon a Harmadik Toronyra, amely - még hiszi - segít átvészelni a szörnyű kort, amelyben élnie adatott. A szöveghez korabeli fekete-fehér fényképeket válogattunk.

80 oldal Keménytábla Ker.ár: 51 lej

Bodor Ádám Zilahy Lajos

A földönfutó város Egyik leghatásosabb regénye az 1939-ben megjelent A földönfutó város, amely az első világháborút követően a szülőföldjéről elűzött felvidéki, erdélyi, délvidéki magyarok tragédiájának legdrámaibb színterein játszódik.

Vissza a fülesbagolyhoz Fojtott, feltörésre készülő, majd olykor vulkánszerűen feltörő szenvedélyek, megaláztatások és csendes reménytelenség. Mindez álomszerűen és pontosan megírva. Ezekben a novellákban nincsenek elvétett, hamis hangsúlyok vagy felesleges mondatok, jelzők. Minden (kíméletlenül) a helyén van.

Esterházy Péter A szív segédigéi

Esterházy Péter talán legszemélyesebb és legegyetemesebb könyve A szív segédigéi. A gyász könyve, ekképpen a halálé, ekképpen pedig az életé. Hogy a múló időben mi marad. Mi marad meg, mi marad ránk?

223 oldal Keménytábla 410 oldal Keménytábla 72 oldal Keménytábla Kat. szám: 221044 Kat. szám: 221048 Kat. szám: 221049 Kat. szám: 221050 Klub ár: 47 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

Grecsó Krisztián

Magyar irodalom

Valami népi

Grecsó Krisztián történeteiben a párhuzamosok a végtelenben sem mindig találkoznak, de a találkozások mégis elmesélhetők. Néha az események egy időben, de más helyen zajlanak (Erdélyben, a fővárosban vagy falun), máskor egyazon helyen, de különböző időkben: harmincas vagy ötvenes években, és közben nagyon is a mában. Ahogy mindannyian ismerjük az érzést, amikor nem vagyunk a helyünkön. A Valami népi történetei ezekről az otthontalan helyzetekről szólnak, és az olvasó így válik nyomolvasóvá. Akár a rég- és a közelmúlt falusi históriáit, akár egymás mellett elsuhanó életutakat vagy éppen a saját életének történeteit követi, Grecsó Krisztián novelláiban mindig ott kísért a kíméletlen együttérzés.

288 oldal Keménytábla Ker.ár: 68 lej

Szvoren Edina Lévai Katalin

Tűzmadár

Szavanov Emil cukrászmester életei Lévai Katalin legújabb családregénye az egykor híres pesti cukrász és motorversenyző Szavanov Emil drámai eseményekben bővelkedő életét tárja elénk.

Az ország legjobb hóhéra Szvoren Edina legújabb történeteit olvasva a rémület, a részvét és a meglepődés egyszerre lesz úrrá rajtunk. Hiába nem találjuk a hangot a szüleinkkel és a gyerekeinkkel, hiába vágyódunk el a társaink mellől, vagy hiába vágyunk utánuk reménytelenül - mégis tudunk működni a világban.

Bognár Péter

Hajózni kell, élni nem kell Egy polgárőr életében adódnak nehéz helyzetek. De vannak olyanok, amelyek kilátástalannak tűnnek. Előbb a polgármester talál holttestet autója csomagtartójában, majd az önkormányzatnál dolgozó Tomanek hullája kerül elő.

259 oldal Kartonált 185 oldal Keménytábla 394 oldal Kartonált Kat. szám: 221045 Kat. szám: 221051 Kat. szám: 221052 Kat. szám: 221053 Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

Bauer Barbara A messziről jött fiú

Drábik János

A kiválasztottak A szemitizmus Elkülönülés és kettős mérce A kiválasztottság a zsidó létezés lényeges tulajdonsága. Egyes társadalomkutatók vitatják, mégis megállapíthatjuk, hogy a kiválasztottság tudata megnövelte a zsidó közösségek összetartását és elősegítette túlélési stratégiájuk sikerre vitelét.

Örkény István

Egyenlők és egyenlőbbek Tengertánc A szemitizmus szervezett magánhatalom A XXI. században csaknem kétmilliárd keresztény és 800 millió mohamedán él Földünkön. A magukat zsidónak vallók száma mintegy 12-14 millió.

Novellák 1. Örkény István életműsorozatában a novellák első kötete, amely a bemutatkozó, 1941-es könyvtől, a Tengertánctól kölcsönözte a címét, az ötvenes évek végéig gyűjti egybe a termést.

Sándor története sem indul másként, mint sokaké a II. világháború idején. A szerelemben fogant kisfiút csupán egyszer tarthatta a kezében az édesapja, egyszer emelhette büszkén a magasba, mielőtt életét veszítette a fronton. A félárva fiú nemcsak az édesapját, de később az otthonát is elveszíti, és útra kel az édesanyjával és annak családjával egy új élet reményében. Katalin két özvegyember házasságába érkezik első közös gyermekként, és él boldog, önfeledt gyerekkort a Kárpátok gerincén, Székelyföld határvonalán mindaddig, amíg a család elhagyni nem kényszerül az otthonát 1916 nyarán. A tizenegy éves kislány élete egyetlen éjszaka leforgása alatt megváltozik, és már sosem lesz a régi. Sorra veszíti el mindazt, ami egykor a biztonságot jelentette: az otthonát, az édesapját, az erdő hangját, a gyerekkorát.

471 oldal Keménytábla 409 oldal Keménytábla 655 oldal Keménytábla Kat. szám: 221046 Kat. szám: 221047 Kat. szám: 221054 248 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 68 lej

6

Kat. szám: 221055 Klub ár: 62 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@yahoo.com


Kőszegi Ábel

Töredék

Radnóti Miklós utolsó hónapjainak krónikája Radótit 1944 májusában hívják be harmadik, szerbiai munkaszolgálatára. A krónika a Lager Heidenauban töltött életét, a hazafelé tartó erőltetett menetet és meggyilkolásának történetét beszéli el. .

Radnóti Miklós

Minden szétesett Radnóti Miklós füveskönyve A „ritka és nehéz szavak tudósa” nemcsak a huszadik századi magyar irodalom egyik legnagyobb költői életművét alkotta meg, de nagy hozzáértéssel nyúlt a klas�szikus magyar irodalomhoz is, és mindemellett a kortárs irodalmi életre is érzékenyen reagált.

Radnóti Miklós

B. Meyer - G. Walterskirchen

Bori notesz

Abdai dokumentumok 1946. augusztus 12-én Lustig Ignác, a győri izraelita hitközség elöljárója rőfösüzletében egy csomagot adott át Gyarmati Fanninak. Ebben voltak azok a dokumentumok és tárgyak, amelyeket az abdai tömegsír exhumálásakor a 12-es számmal jegyzőkönyvezett holttest ruházatában találtak.

Eugén Art

Doberdói anzix A könyv egy fiatal, magyar katona egész életét megváltoztató, első világháborús doberdói kálváriájának és helytállásának igaz történetét meséli el izgalmas, regényes formában.

Festetics Mária grófnő naplója

Erzsébet királyné bizalmas barátnője A grófnő udvari szolgálata alatt bizalmas naplót vezetett, mely soha nem jelent meg teljes terjedelmében. A ránk maradt feljegyzések 1871-1884, 1904-1906 és 1917-1918 között születtek.

71 oldal Kartonált 126 oldal Keménytábla 160 oldal Keménytábla 307 oldal Kartonált 292 oldal Keménytábla Kat. szám: 221056 Kat. szám: 221057 Kat. szám: 221058 Kat. szám: 221059 Kat. szám: 221060 Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 41 lej Klub ár: 37 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 44 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Wass Albert

Igazságot Erdélynek!

Két szerelem I. Fehér Béla

Ördögcérna Fehér Béla fergeteges regényében a jelen és a múlt, a hétköznapi és a különleges, a valóságos és a természetfeletti szférák gabalyodnak össze.

Moldovát, az olvasói riportkönyveiben, társadalmi szatíráiban elkötelezett baloldali alkotóként ismerik. A karácsonyi könyvvásárra megjelenő „Szerelem I.” kötetében az olvasók előtt megjelenik a „magánember” a feleségét, családját szerető író.

Fülöp Valentina

Túl sokat álmodtam Zsigmond nem akart különleges életet. Szerelmet akart a gyönyörű nővel, akire várt, házasságot, gyerekeket. Egyszerűen csak hétköznapi férj, apa akart lenni és elismert belsőépítész.

216 oldal Keménytábla 140 oldal Keménytábla 284 oldal Kartonált Kat. szám: 221061 Kat. szám: 221062 Kat. szám: 221063 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 42 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 44 lej Klub ár: 40 lej

168 oldal Keménytábla Ker.ár: 80 lej

Kat. szám: 221067 Klub ár: 73 lej

Átoksori kísértetek Az Antikrisztus és a pásztorok

Jönnek! - Adjátok vissza a hegyeimet!

Kat. szám: 221068 Ker.ár: 97 lej Klub ár: 89 lej

Az erdélyi népművészet

Kat. szám: 221069 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

A funtineli boszorkány I.

Kat. szám: 221070 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

A funtineli boszorkány II.

Lengyel Olga

Öt kémény Egy auschwitzi túlélő igaz története Lengyel Olga 1908-ban született Kolozsvárott. Műtőasszisztensként dolgozott abban a kórházban, amelyben férje igazgató volt. 1944-ben vele, két fiával és szüleivel együtt marhavagonba kényszerítették és a AuschwitzBirkenauba deportálták őket.

Kat. szám: 221071 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Ferdinandy György

Szerecsenségem története

Zsigray Julianna

háború alatti gyermekévek, az ólomnehéz diktatúra, az októberi forradalom, majd a francia és szigetvilági emigráció, a sikertelen első házasság, illetve az édesapa történetét rajzolja meg.

lesik a két kisasszonyka vágyait. Szűts Mara és Szűts Kornélia nővérek, akiket anyjuk egyedül, szigorú fegyelemmel nevelt fel, s a könyvet olvasva, a két lány a szemünk előtt érik nővé.

A funtineli boszorkány III.

Szűts Mara házassága

Kat. szám: 221072 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej A kötetében a második világ- Úrifiúk, huszárok és lovászfiúk

Eliza háza

Kat. szám: 221073 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Tizenhárom almafa / Elvásik a veres csillag

Kat. szám: 221074 240 oldal Kartonált 384 oldal Keménytábla 253 oldal Kartonált Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej Kat. szám: 221064 Kat. szám: 221065 Kat. szám: 221066 Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733

Kat. szám: 221075 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Kard és kasza - Krónikás írás

Kat. szám: 221076 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Kard és kasza Szemtanúság

Kat. szám: 221077 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Farkasverem - Csaba

Kat. szám: 221078 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej

Erdély magyar föld

Kötetben meg nem jelent írások 1925-1945

Kat. szám: 221079 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Kicsike lángok a magyar éjszakában Kötetben meg nem jelent írások 1963-1992

Kat. szám: 221080 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej

7

Magyar irodalom

Moldova György

Dokumentumgyűjtemény Napjainkban az elfogadott, nemzeti kisebbség egy olyan népcsoportra utal, amely egy másik nemzet által létrehozott országba vándorol, és amelynek tagjai ott nem tudnak asszimilálódni. Ezt az elvet követve, ha Németország elfoglalná Dániát vagy Dánia egy részét, netán Franciaország foglalná el Németországot vagy annak egy részét, akkor sem a dánokat, sem pedig a németeket nem tekintenék, nemzeti kisebbségnek a megszálló országon belül. Olyan nemzetnek, illetve egy nemzet részének tartanák őket, amelyet egy másik nemzet erőszakos eszközökkel foglalt el. Ugyanez lenne a helyzet, ha Mexikó lerohanná Kaliforniát, vagy Kuba megszállná Floridát.


Winston Graham

Jeremy

A családjában bekövetkezett tragikus halálesettől lesújtva Poldark százados azzal vezeti le gyászos indulatait, hogy a környék koldusszegény lakóit olyan cselekményre buzdítja, amit a korabeli brit törvények akasztással büntetnek. Az ügyben vállalt szerepe miatt bíróság elé állítják, Demelza pedig házasságuk zivatarai dacára próbál támogatókat fölhajtani a férjének, hogy megmentse őt, biztosítsa családjuk jövőjét. Mindazonáltal rosszakarókban ezúttal sincs hiány, akik örömmel látnák, ha Rosst elítélnék. Nem utolsósorban George Warleggan, a befolyásos bankár fenekedik ellenük, aki minden eddiginél ádázabbul rivalizál Ross-szal, és alattomos mesterkedése Poldarkék tönkretételével fenyeget. Ilyen körülmények között jön világra Ross és Demelza első fia, Jeremy Poldark... A Poldark-sorozat Winston Graham életművének kiemelkedő remeke, amelyben a szerző páratlan tehetséggel idéz föl egy korszakot az akkor élt emberekkel, gazdagokkal és szegényekkel, hatalmasokkal és nincstelenekkel, sorsüldözöttekkel és szerelmesekkel, egy lebilincselő történetbe ágyazva, amit az olvasó nem felejt el egyhamar.

Világirodalom

378 oldal Kartonált Kat. szám: 221081 Ker.ár: 73 lej

Klub ár: 67 lej

Ross Poldark

Demelza

Az amerikai függetlenségi háború vérzivatarából szülőföldjére, Cornwallba hazatérő főhős alig várja, hogy viszontláthassa szeretteit. Öröme nem sokáig tart: édesapja meghalt, a családi birtok ebek harmincadjára jutott, kedvese eljegyezte magát Ross unokatestvérével, Francis Poldarkkal.

Egy nyomorgó bányász lánya, Demelza Carne, akit Ross Poldark egy vásártéri verekedésből mentett ki, immár a férfi boldog hitvese. Demelza erejét megfeszítve igyekszik alkalmazkodni a vidéki úriemberek (köztük a férje) életmódjához, emiatt pedig egyre furcsább és kínosabb helyzetekbe keveredik.

Ljudmila Ulickaja

Elsők és utolsók Michel De Gréce

Szentpétervári fehér éjszakák Daliás nagyherceg, tehetséges katona, felvilágosult gondolkodó; javíthatatlan nőcsábász, állítólagos gyémánttolvaj, a cári család őrültnek nyilvánított fekete báránya, akit legszívesebben kitöröltek volna a dinasztia emlékezetéből.

Válogatott elbeszélések Aki ismeri és szereti Ljudmila Ulickaja regényeit, válogatott elbeszélései kötetében is megtalálja mindazt, ami a világhírű orosz írónő művészi világát jellemzi: a fordulatos, helyenként bizarr cselekményt, a meghökkentő egyéni sorsokat, a szövevényes családi viszonyokat, a csipkeszerűen míves környezetábrázolást, a finom irodalmi és kultúratörténeti párhuzamokat.

Médea és gyermekei Minden nyáron összegyűlik a rokonság a krimi görög Médea Szinopli hegyi házában. A gyermektelen Médea szülei elvesztése után egymaga tartja össze a viharosan gyarapodó családot. Nyári kalandjaik, tragédiáik, szerelmeik, elválásaik, csetepatéik hátterében pedig folyamatosan peregnek a történelmi események: háborúk és forradalmak.

348 oldal Keménytábla 452 oldal Keménytábla 297 oldal Keménytábla Kat. szám: 221085 Kat. szám: 221086 Kat. szám: 221087 Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej

Patricia Posner

Max Gross

Az elfelejtett stetl

Fjodor Mihajlovics

Dosztojevszkij A Karamazov testvérek I-II. A Karamazov testvérek Dosztojevszkij életművének méltó lezárása, a szerző művészeti és filozófiai hitvallásának végső összegzése.

Az apró lengyelországi stetl, Kreskol évtizedek óta él boldog elfeledettségben, a civilizáció vívmányaitól érintetlenül, változatlanul. Lakói zavartalan békességben töltik napjaikat, mit sem tudva a holokauszt borzalmairól vagy a hidegháborúról.

Auschwitz gyógyszerésze Az Auschwitz gyógyszerésze Victor Capesius, a Bayer romániai gyógyszerügynökének kevéssé ismert története, aki 1943ban, harmincöt évesen lett a náci SS tagja, és hamarosan a legnagyobb haláltábor, Auschwitz vezető gyógyszerészévé nevezték ki.

482 oldal Kartonált 566 oldal Kartonált 1 006 oldal Keménytábla 504 oldal Kartonált 358 oldal Keménytábla Kat. szám: 221082 Kat. szám: 221083 Kat. szám: 221088 Kat. szám: 221089 Kat. szám: 221090 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 170 lej Klub ár: 156 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 90 lej Klub ár: 83 lej

Luca Di Fulvio

Az Örök Város balladája Luca Di Fulvio legújabb regénye a 19. századi Olaszországban játszódik. A történetet hősei egy árva fiú, aki fényképeivel akarja megváltoztatni az emberek látásmódját, az őt örökbe fogadó grófnő, aki mások szabadságáért küzd, és egy fiatal lány, aki egy cirkuszban nő fel és rajong a politikáért. A sors 1870-ben Rómába, Olaszország dobogó szívébe vezet ez a három embert, mely épp a nemzetállammá válás útját járja. Az ígéretek városában útjaik keresztezik egymást, és álmaik mágikus módon fonódnak össze. Ám a káprázatos Róma váratlan kihívás elé állítja őket, amikor egy napon drámai esemény rázza meg az ‚örök várost’, mely azzal a veszéllyel fenyeget, hogy mindent elveszítenek, ami számukra értékes.

576 oldal Kartonált Kat. szám: 221084 Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej

8

Vladimir Nabokov

Wladislaw Reymont

Lázadás

Gyér világ

Pnyin

Egy megrázó költemény és a hozzá írt kommentárok alkotják a művet, amely egy nagy költő, John Shade utolsó művének és halálának, valamint egy király száműzetésének történetét meséli el.

Kellemes komédia egy kissé habókos orosz emigráns professzorról, aki reménytelen küzdelmet folytat az angol nyelvvel éppúgy, mint a szívével (mely balgán szeret és baljósan beteg).

280 oldal Keménytábla Kat. szám: 221091 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

227 oldal Keménytábla Kat. szám: 221092 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

A Lolita, melyet annak idején meg sem akartak jelentetni merészen szexuális tartalmas miatt, ma már igazi klasszikus, sőt minden idők egyik leghíresebb regénye.

Az öt lengyel Nobel-díjas író közül Henryk Sienkiewicz után Władysław Stanisław Reymont volt a második. Nobel-díját (1924) a Parasztoknak szokás tulajdonítani, ami valószínű, hogy csak ennek a műnek tudható be.

493 oldal Keménytábla Kat. szám: 221093 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

172 oldal Kartonált Kat. szám: 221094 Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej

Lolita

Telefonon: 0734-060 731


Kate Mosse

A tűz ítélőszéke

Richard Flanagan Marilynne Robinson

Jack

A kortárs amerikai próza egyik élő klasszikusa Marilynne Robinson, akinek Háztartás című remekműve után legújabb regénye végre magyarul is olvasható. A Jack egy rendhagyó szerelem történetét meséli el az ötvenes évek szegregált Amerikájában.

Első személy

Hans Rath

A fiatal és pénztelen írót, Kif Kehlmannt az éjszaka közepén felhívja a hírhedt szélhámos, Siegfried Heidl, akinek hamarosan bíróság elé kell állnia, mert dollármilliókkal károsította meg a bankokat. Üzletet ajánl Kehlmann-nek: kap tízezer dollárt, ha hat hét alatt szel-lemíróként papírra veti a visszaemlékezéseit.

Dr. Jakob Jakobi pszichoterapeutától elpártolt a szerencse. Elvált, szakmájában csődöt mondott, és nincs egy vasa sem. Ilyen szánalmas állapotban találkozik Abel Baumann-nal, aki különös személyiségzavarban szenved: azt állítja, ő Isten, és jelenleg terapeutát keres, mert Isten is lehet bajban.

Kell egy pszichológus, mondta Isten

Az ősi bűnök sötét árnyékokat vetnek Franciaország, 1562. Az ország a vallásháború tüzében ég. A 19 éves Minou Joubert titokzatos levelet kap apja carcassonne-i könyvesboltjában. Az ismeretlen családi címerrel lepecsételt levél csupán három szóból áll: TUDJA, HOGY ÉLSZ. A rejtélyes üzenettel szinte egy időben tűnik fel életében Piet Reydon, és kettejük találkozása mindent megváltoztat: a hugenotta fiúnak titkos küldetést kell végrehajtania, a katolikus lány segítsége nélkül pedig esélye sincs élve elhagyni a várost...Miközben testvér fordul testvér ellen, és Franciaországot tűz és vér borítja el, Minou és Piet sorsa elválaszthatatlanul összefonódik - életben és halálban. A neves brit írónő, KATE MOSS könyve elképesztő részletességgel és élénk színekkel kelti életre a 16. századi Franciaországot. Ideális olvasmány Robert Merle Francia históriája, valamint a jó történelmi regények rajongói számára.

448 oldal Keménytábla 480 oldal Kartonált 240 oldal Keménytábla Kat. szám: 221095 Kat. szám: 221096 Kat. szám: 221097 552 oldal Keménytábla Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 102 lej

Kat. szám: 221104 Klub ár: 93 lej

Eric Larson

Árnyék és fény

Edith Bruck

Az építészinas A modern Seherezádé, a legnépszerűbb török írónő legújabb története - egy kisfiúról, aki tizenkét évesen elefánthajcsárnak kerül a híres és hírhedt Hürrem szultána udvarába. A helyszín Isztambul, az időpont a tizenhatodik század. Tizenéves potyautas érkezik hajón a városba, különleges ajándékot hoz Szulejmán szultánnak.

Az elveszett kenyér Az isztambuli fattyú Él egy furcsa török család Isztambulban, négy generáció, és csupa nő - köztük földrajztanárnő, csendes őrült, városszerte híres jósnő, tetováló-művésznő -, a férfi tagok ugyanis sajnálatosan rendre korán elhaláloznak.

Hogy semmit ne feledjen, és mások se feledjenek, Bruck Edith első könyvének megjelenése után hatvan évvel ismét felidézi gyerekkorát, majd pedig életének azt az időszakát, amikor télennyáron ugyanabban a facipőben taposta a földet Auschwitzban, aztán Németország különböző koncentrációs táboraiban.

613 oldal Keménytábla 464 oldal Kartonált 160 oldal Keménytábla Kat. szám: 221098 Kat. szám: 221099 672 oldal Kartonált Kat. szám: 221105 Kat. szám: 221100 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 77 lej

Rachel Cusk

Murakami Haruki

Körvonal -

Tranzit

Körvonal-trilógia 1. A Körvonal regény tíz beszélgetésben. Egy frissen elvált írónő Athénba repül, ahol egy kreatívírás-kurzuson tanít. Kollégákkal, régi ismerősökkel, idegenekkel találkozik: csak egy-egy villanásra jelennek meg egymás életében, beszélgetéseik egyszerre esetlegesek és sorsfordítók.

Körvonal-trilógia 2. A Körvonalból ismert, nemrég elvált írónő fiaival visszaköltözik Londonba, hogy új életet építsen fel. A regényt az alapokig szétvert lakás felújításának epizódjai tagolják, a köztük eltelő lopott időben pedig beszélgetőpartnerek haladnak át Faye figyelmének forgószínpadán.

Egyes szám első személy

Robert Harris

Nyolc remekbe szabott történetet rejt, személyes vallomásként elmesélve. A meg nem nevezett narrátor magányos, aki hol nosztalgikusan tekint vissza gyerekkorra, fiatalságra és felnőtté válásra, rég elillant kapcsolatokon, szerelmeken, veszteségeken, halálon merengve, máskor bizarr történetet mond el úgy, mintha magától értetődő valóság lenne.

Az első rakéta öt perc múlva becsapódik Londonba. Hat perced van, hogy megállítsd a másodikat. A mérnök Rudi Graf mindig is arról álmodott, hogy rakétát küld a Holdra. Ehelyett azonban Wernher von Braun munkatársaként kénytelen V-2-eseket indítani Anglia felé a nácik uralta holland partvidékről.

V-2

Klub ár: 70 lej

München 1938: Németország bekebelezte Ausztriát. Most a Szudétavidék következik. Hitler háborúra készül, míg az angolok, Chamberlain miniszterelnök vezetésével, a békéért dolgoznak. A helyzet pattanásig feszült, és úgy tűnik, semmi sem tudja visszatartani Európát egy újabb háborútól.

251 oldal Keménytábla 260 oldal Keménytábla 164 oldal Keménytábla 312 oldal Keménytábla 352 oldal Keménytábla Kat. szám: 221101 Kat. szám: 221102 Kat. szám: 221103 Kat. szám: 221106 Kat. szám: 221107 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023

9

Világirodalom

Elif Shafak

Legújabb könyvében az amerikai újságíró Erik Larson arra vállalkozik, hogy szélesebb perspektívából értelmezze Winston Churchill politikáját a II. világháború legsötétebb évében. A narratíva az 1940. május 10 és 1941. május 10. közötti egy évet öleli fel, amikor Hitler a legkegyetlenebb eszközök bevetésével próbálta megfékezni, hogy Nagy-Britannia eredményesen vegyen részt a háborúban. Larson óriási forrásanyagból dolgozott munkája során: többek között felhasználta Churchill családjának és bizalmasainak naplóit, valamint olyan politikai dokumentumokat, amelyek a közelmúltban még titkosítottak voltak. A leírásokból kibontakozik, hogy Churchill példátlan bátorsága és helytállása nem csak a brit nemzetre, hanem szűk családi, baráti és politikai környezetére is óriási hatással volt - a szó minden értelmében.


Irving Shulman

West Side Story Az 1950-es években New Yorkban játszódó történet két egymással rivalizáló banda összetűzéseiről szól. A Jets második generációs amerikai fiatalokból áll, a Sharks Puerto Ricó-i emigránsokból - mindkettő legfőbb célja a környék fölötti uralom megszerzése. A gyűlölködés közepette is feléled azonban a romantikus érzés, legalábbis két fiatalban: Tony, a Jets korábbi vezére beleszeret a Sharks bandát vezető Bernard húgába, Mariába. Mint ahogy Shakespeare klasszikus szerelmi története is örök, az általa ihletett West Side Story témája sem látszik avulni: olyan társadalmi problémát ábrázol, amely újra és újra felbukkan mindenhol, gyakran még emigránsok sem kellenek hozzá. Irving Shulman regénye a Leonard Bernstein zenéjével világsikerré vált musical alapján készült, amely igazi örökzöld: ezt nemcsak a számtalan színházi bemutató és a 10 Oscar-díjjal kitüntetett, 1961-es film igazolja, hanem az is, hogy most, 60 évvel később a Steven Spielberg rendezésében készült újabb feldolgozást is hatalmas érdeklődés kíséri.

186 oldal Kartonált Kat. szám: 221108 Ker.ár: 60 lej

Klub ár: 55 lej

Alison Weir

Klevei Anna

Joanna Courtney

Vaskirályné

Vasököl - bársonykesztyűben: Cordelia története Kr. e. 500 Lear az Anyaistennő végtelen támogatását élvezi, legnagyobb boldogsága három lánygyermeke, akiknek a szövetségével biztosítva látja törzse, a coritanok vérvonalát. Goneril, az örökösnő druida tudósokkal dolgozik.

A hercegnő a portréról A frissen megözvegyült VIII. Henrik, aki egy csecsemőkorú kisfiúval marad magára, rádöbben, hogy ismét meg kell nősülnie, hogy biztosítsa a trónutódlást. A király negyvenhat éves, túlsúlyos és köszvényben szenved. Európa legpartiképesebb hercegnői kereken visszautasítják.

Shana Abé

A második Mrs. Astor Madeleine Talmage Force mindössze tizenhét éves, amikor felhívja magára John Jacob „Jack” Astor figyelmét. Madeleine szép és intelligens lány, aki tagadhatatlanul a társaság felsőbb rétegéhez tartozik, ám a származás terén egy napon sem lehet említeni az Astor családdal.

376 oldal Kartonált 591 oldal Kartonált 384 oldal Kartonált Kat. szám: 221112 Kat. szám: 221113 Kat. szám: 221114 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

Edward Rutherfurd

Világirodalom

Sarum

Anglia története a jégkorszaktól Stonehenge-n át napjainkig A Stonehenge varázslatos látképével a hátterében magasodik Salisbury katedrálisa. Az ősi Sarum vidéke ez, ahova Edward Rutherfurd eme korai, lélegzetelállító remekművében kalauzolja olvasóit, és a tőle megszokott rendkívüli gazdagsággal meséli el Anglia viharos történelmét a jégkorszak végétől egészen napjainkig. A Sarum családi sagája évezredeken át hömpölyög. Hwll, az északi vadász a fagyos tundráról menekül dél felé, Nooma, a kőfaragó állhatatos, évtizedeken át tartó munkával emeli magasba Stonehenge-et, harminckét évszázaddal később pedig utódja, Oswald Mason húzza fel a Salisbury katedrális ég felé nyúló tornyait. Az emberi történelmet átölelő elbeszélés során pedig kelta dűnék, római utak, angolszász kolostorok, normann kastélyok, középkori mezővárosok és viktoriánus vidéki birtokok elevenednek meg.

992 oldal Keménytábla Ker.ár: 102 lej

S.I. Hsiung

Nacukava Szószuke

Rintaró és a könyvek útvesztője

Archibald Joseph Cronin

Hsiung angol nyelven írott regénye a XIX. század végétől mutatja be a Li család életén keresztül a császári Kína és a nyugati eszmékkel átitatott modernizációs törekvések összeütközését, egészen az 1911-es forradalomig és a császárság bukásáig.

Rintaró csak egy átlagos gimnazista, aki utál iskolába járni, sok időt tölt a gondolataiba merülve, és kissé nehezen ért szót a többi emberrel. Egy különleges képessége mégis van: senki sem ismeri úgy a könyveket, ahogyan ő.

Dr. Andrew Manson, egy fiatal és idealista skót orvos az orvosi hivatás kihívásai között vívódik a két világháború közötti Walesben és Angliában. Friss diplomával a zsebében érkezik Skóciából a walesi bányavidékre.

Az ég hídja

Réztábla a kapu alatt

445 oldal Kartonált 206 oldal Keménytábla 584 oldal Keménytábla Kat. szám: 221109 Kat. szám: 221115 Kat. szám: 221116 Kat. szám: 221117 Klub ár: 93 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

Gabriel García Márquez

Dublin Az Alapítás Nagyívű, magával ragadó olvasmány, amely egyszerre család- és történelmi regény, miközben hihetetlen háttértudását mozgatva Rutherford kultúrtörténeti, gazdasági és technikai ismeretek tömkelegét nyújtja észrevétlenül olvasóinak.

A világ legszebb vízihullája Írország ébredése A méltán nagyra értékelt Dublin folytatásában a 16. század legvégén találjuk magunkat Írország földjén, amikor a századok óta tartó angol hódítás utolsó fordulójához érkezik: kezdetét veszi az őslakos katolikus írek teljes leigázása.

Elena Ferrante

Véletlen találatok „Mi, nők túl sokáig verdestünk a férfiak által készített kalitkában, és most, amikor az összedőlni látszik, semmi sem kérdőjelezheti meg autonómiánkat, semmi sem szabhat gátat útkeresésünknek.”

Válogatott novellák Gabriel García Márquez novelláiban különcök és átlagemberek végtelenül szomorú, teljesen hihetetlen és nagyon ismerős történeteit követhetjük. A szerző képes rá, hogy kiszakítson térből és időből, és hirtelen a fülledt DélAmerikában vagy a mindig esős Macondóban találjuk magunkat.

Sarah Blake

A vendégkönyv 1935 - Kitty és Ogden Miltonnak mindene megvan: elegáns lakás az Upper East Side-on, két gyönyörű kisfiú, mindenki által irigyelt szeretet és gazdagság. Ogden Európát járja, és sorra köti a sikeres befektetéseket, különösen a náci Németországban.

542 oldal Keménytábla 782 oldal Keménytábla 168 oldal Keménytábla 276 oldal Keménytábla 549 oldal Keménytábla Kat. szám: 221110 Kat. szám: 221111 Kat. szám: 221118 Kat. szám: 221119 Kat. szám: 221120 Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej

10

www.bibliofilkonyvklub.com


Susan Wilson

Egy jó kutya

Gretchen Berg

Lány a vonalban Egy kisvárosban nincsenek titkok. A legtöbb tikot Wooster lakosairól pedig a telefonközpontban dolgozó Vivian Dalton ismeri. Ő ezt intuíciónak hívja. Tinédzser lánya, Charlotte, pedig hallgatózásnak. Vivian és munkatársnője a Bell cégnél dolgoznak, vonalakat és életeket kapcsolnak össze.

Nora Elias Melinda Metz Egy macska titkos élete MacGyver, az eszes, ám kleptomániás cirmos cica méltó a nevére: minden szorult helyzetből és minden bezárt házból ki tud szabadulni. Ennek a képességének köszönhetően boronálta össze félénk, ám kedves gazdáját élete szerelmével.

A szépségszalon A nővérek öröksége Berlin, 1925. Helena Rosenberg szerény körülmények között nőtt fel. Egy nap megtudja, hogy az apja, akit korábban nem ismert, bevette a végrendeletébe: a hagyaték felét ő, a másik felét a féltestvére örökölte, akiről addig még csak nem is hallott.

Adam March önerőből felkapaszkodott, sikeres üzletember. Mindene megvan: gyönyörű feleség, felelősségteljes beosztás, ragyogó baráti kör. Ám mindennek ára van, és a nyomás egyre nő - mígnem egy nap Adam végzetes hibát vét. Az asszisztense egy három szóból álló üzenetet hagy neki: “A nővére hívta.” Azt azonban senki sem tudja, hogy Adam nővére évtizedekkel ezelőtt eltűnt. Hogy ő testesíti meg a férfi kínzóan fájdalmas múltját, amit már maga mögött hagyott. És hogy a hiánya titokban végig gyötörte. Amikor az asszisztense nem törődik a sürgős, személyes telefonhívás magyarázatával, Adam képtelen uralkodni magán. És elszabadul a pokol. Adamet kivezetik az épületből. Elveszíti az állását és a feleségét. Elveszíti azt az életet, amiért olyan keményen dolgozott. Úgy érzi, ennél lejjebb már nem süllyedhet, amikor a közmunka részeként egy ingyenkonyhára vezénylik. Ekkor még nem tudja, hogy az útjaik így keresztezik majd egymást Chance-szel. Chance egy pitbullkeverék. Harcra tenyésztették, és ideje nagy részét abban a mocskos pincében tölti, ahol a harcok között tartják. Ám Chance se nem áldozat, se nem szörnyeteg. Sajátos lélekjelenléte segítségével sikerül megszöknie, és így találkozik össze Adammel.

334 oldal Keménytábla 332 oldal Kartonált 451 oldal Kartonált 328 oldal Kartonált Kat. szám: 221124 Kat. szám: 221121 Kat. szám: 221122 Kat. szám: 221123 Klub ár: 59 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Ker.ár: 65 lej

Jodi Picoult

Bár itt lennél

Eduardo Sacheri

Karl Ove Knausgard

Átok ül a Habsburg családon. Egy átok, mellyel Batthyány gróf özvegye sújtotta a császárt és minden leszármazottját. A nép még 1867-ben is erről beszél. Azt suttogják, tizenhárom erőszakos halálnak kell történnie a Habsburg családban ahhoz, hogy megtörjön a rontás. Ahogy telnek az évek, az átok beteljesedni látszik...

Ofelia Fernández Mollé boldog lány, aki házasodni készül, ám élete váratlanul egymással ellentétes érzelmek pókhálójává válik: az élvezet, a nyugtalanság, a boldogság, a bizonytalanság, a félelem és rengeteg bűntudat lesz a sajátja. Nagy lelki vívódások és nehéz döntések árán válik felnőtt nővé, aki sajátos módon néz szembe a körülményekkel.

Karl Ove Knausgard Évszakok sorozata személyes enciklopédia, amelyben egy apa megmutatja születendő lányának, milyen csodálatos, megismerhetetlen és kiszámíthatatlan hely ez a világ. Az Őszben olyan hétköznapi és mindenki számára ismerős tárgyakat és érzéseket mutat be, mint például az alma, a konzervdoboz vagy a magány.

Átkozottak

Így szerettelek

Évszakok - Ősz

384 oldal Keménytábla 314 oldal Kartonált 228 oldal Keménytábla Kat. szám: 221125 Kat. szám: 221126 Kat. szám: 221127 373 oldal Kartonált Kat. szám: 221128 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 73 lej

Klub ár: 67 lej

Charlotte McConaghy

Az utolsó vándorlás

Roberto Saviano Kate Elizabeth Russell

Szép sötét Vanessám Az okos és ambiciózus, mindössze tizenöt éves Vanessa Wye viszonyba bonyolódik nála huszonhét évvel idősebb, karizmatikus irodalomtanárával, Jacob Strane-nel.

Ragadozók

Cynthia Harrod-Eagles

Roberto Saviano ezúttal a nápolyi maffia egy kevésbé ismert oldalát mutatja be: a gyerekbandák világát. A Ragadozók serdülő fiúk egy csapatáról szól, amely az érvényesülés egyetlen útját az elismert alvilági pozíció kivívásában látja.

Otthon és a fronton, 1918 Edward a házassági problémái elől a frontra menekül. Az ifjú Sadie szerelme, úgy tűnik, viszonzatlan marad, Lauráéknak pedig ott kell hagyniuk a lebombázott Artemis House-t.

Míg a fiúk hazajönnek

Valamikor a közeli jövőben, amikor a globális klímaváltozás miatt egymás után halnak ki a fajok, Franny Lynch eltökéli, hogy követi a sarki csérek utolsó ismert kolóniáját az egész földgolyót átszelő utazásukon. Az apró madarak évente kétszer teszik meg az északi sarkkörtől a déli sarkkörig tartó távot, és a tudósok szerint ez lesz utolsó vándorlásuk, miután élőhelyeik pusztulása miatt nem élik túl az utat. A fiatal nő a kihalt tengereket hiábavalóan kutató halászhajó, a Saghani fedélzetén ered a madarak nyomába a kiüresedő világban, valódi céljai azonban nem csupán a legénység többi tagja, hanem önmaga előtt is rejtettek. Milyen traumák, tragédiák és kétségbeesett remények hajtják őt és a legénységet ezen az őrült úton, Grönland partjaitól az Antarktisz olvadó jégmezőiig, és miért akar vándorlása végén Franny véget vetni az életének?

456 oldal Kartonált 416 oldal Kartonált 448 oldal Keménytábla Kat. szám: 221129 Kat. szám: 221130 Kat. szám: 221131 352 oldal Kartonált Kat. szám: 221132 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 68 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733

Klub ár: 62 lej

11

Világirodalom

R. Kelényi Angelika

Diana O’Toole eltervezte az életét. Mire betölti a harmincat, kimondja a boldogító igent, harmincöt évesen a férjével és két gyerekkel New York külvárosában él, miközben művészeti szakértőként sikeres karriert épít az aukciósházak kíméletlen világában. Diana biztos benne, hogy sebész rezidens szerelme, Finn, a közelgő romantikus utazásukon megkéri a kezét. Ám New Yorkban váratlanul felüti a fejét egy vírus, amely mindaddig csak a világ túlsó felén pusztított. Indulásuk előestéjén derül ki, hogy Finn-nek maradnia kell, mivel a kórházban minden orvosra szükség van. A férfi rábeszéli Dianát, hogy utazzon el nélküle, nehogy kárba vesszen a foglalójuk. A nő vonakodva ugyan, de nekivág a világnak. Az álomutazás egyáltalán nem úgy alakul, ahogy azt Diana remélte. Az egész sziget karantén alá kerül, így Diana ott ragad az egzotikus üdülőhelyen, amíg újra meg nem nyitják a határokat.


Danielle Steel A kém

A világ kedvenc elbeszélője, Danielle Steel izgalmas új regényében egy fiatal nő történetét meséli el, aki veszélyes kettős életet kezd élni a második világháború idején. A tizennyolc esztendős, elbűvölő szépségű Alexandra Wickhamre békeidőben a kivételezettek élete várna. De a sors, a háború és saját lázadó természete más utakra vezeti. 1939-re Nagy-Britannia már háborúban áll.

Gyerekjáték Mit tehetünk, ha tökéletesnek hitt gyermekeink nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeinket? Sodró lendületű regényében Danielle Steel arra a kérdésre keresi a választ, hogy miként fejlődhetnek családi viszonyaink akár egészen váratlan körülmények között is.

A sötét oldal

Dolly Alderton

Mario Escobar

A tízéves Zoe Morgan számára egy csapásra véget ér a boldog gyerekkor, amikor szeretett kishúga meghal leukémiában. Úgy érzi, nincs többé családja, mert szülei, idősebb lányukról szinte tudomást sem véve, teljesen magukba fordulnak. Zoe hamar megtanul gondoskodni magáról, a magány elől pedig a tanulásba menekül.

Nina Dean harmincas éveinek első felét tapossa, sikeres gasztroíró, szeretik őt a barátai és a családtagjai, új lakásba költözött, a város másik kerületébe. Amikor találkozik Maxszel, az elbűvölő romantikus hőssel, aki az első randin közli vele, hogy feleségül fogja venni, Ninának úgy tűnik, minden terv szerint megy.

Saint-Malo, Franciaország, 1939.: Jocelyn, Saint-Malo könyvtárosa ekkor írja első titkos levelét Marcel Zolának, a híres párizsi írónak. A levelekben beszámol a német megszállás sújtotta francia város mindennapjairól, a hétköznapi ember szenvedéseiről, az ellenállók önfeláldozó bátorságáról...

Szellemek

Saint-Malo könyvtárosa

Romantikus

320 oldal Kartonált 320 oldal Kartonált 320 oldal Kartonált 341 oldal Keménytábla 378 oldal Kartonált Kat. szám: 221133 Kat. szám: 221134 Kat. szám: 221135 Kat. szám: 221136 Kat. szám: 221137 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 44 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 44 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

Julie Klassen

A cornwalli hajótörött Laura Callaway mindennap Cornwall szélfútta szikláit járja, és a zátonyra futott hajókról partra sodort kincseket gyűjti. Amikor egy különös akcentussal beszélő, sebesült férfit talál a vad szirteken, elhatározza, hogy a nagybátyja otthonában fogja ápolni, amíg fel nem épül.

Vi Keeland

Vonzó hagyaték A küzdelem Weston Lockwood és köztem évtizedekkel a születésünk előtt kezdődött. A nagyszüleink a legjobb barátok és üzlettársak voltak, legalábbis a nagyapám esküvője napjáig ekkor a menyasszony kibökte, hogy képtelen hozzámenni feleségül, mert Weston nagyapjába is szerelmes.

B. E. Belle Emma Chase

Szenvedélyes tárgyalás Amikor Brent Mason Kennedy Randolphra néz, nem az esetlen, édes szomszéd kislányt látja, hanem a magabiztos, lenyűgöző nőt, aki márkás magas sarkújával legszívesebben széttaposná a legintimebb - és nagyra becsült - testrészét.

Társkeresők

Ellin Carsta

Marovics Mira tanult, a harmincas évei elején járó sikeres nő. Szorgalmának és munkamoráljának köszönhetően mindent elér a karrierjében, amit kitűz célnak. A gyönyörű nő azonban mégsem boldog. Bármit gondoljanak is róla mások, ő csak arra vágyik, hogy megtalálja élete párját és családot alapítson.

A Hansen család története Luise talpraesett, önálló ifjú hölggyé serdült, és minden erejével és figyelmével a családi vállalkozást segíti. De egyszer csak döntenie kell: vagy férjhez megy, vagy az egyetemről eltanácsolt, léha unokatestvére irányítja tovább a céget.

Új idők

384 oldal Kartonált 364 oldal Kartonált 336 oldal Kartonált 414 oldal Kartonált 400 oldal Kartonált Kat. szám: 221138 Kat. szám: 221139 Kat. szám: 221140 Kat. szám: 221141 Kat. szám: 221142 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Vi Keeland

Szerelmi háromszög Tizenöt éves koromban Dylan Ryder posztere lógott az ágyam fölött. Huszonöt éves koromban az ő teste volt a testem fölött. Minden lány álma számomra valósággá vált. Egy rocksztárral jártam, és lassan beleszerettem valakibe. Valaki másba, aki ugyanazon a turnébuszon ült.

Nicolas Barreau Gayle Callen

A nő mosolya

Adam Chamberlin egy herceg harmadik fiaként a maratoni szerencsejáték-estekről és a részeg tivornyákról híres. Nem sok elvárást támasztott felé a család... egészen addig, amíg be nem következik egy tragédia.

Tévedések romantikus vígjátéka Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan:

Jóvátétel

A szerelem receptjei Amikor az ábrándos természetű irodalom szakos diák, Henri Bredin menthetetlenül beleszeret az életvidám Valérie Castelbe, a lány olyan elérhetetlennek tűnik számára, akár a Hold. Bármire képes lenne azért, hogy meghódítsa a tengerkék szemű teremtést, de a dolog reménytelennek tűnik.

Cseresznyevirágzás Aurélie, a Le Temps des Cerises gyönyörű női séfje és André, a kiadói szerkesztő már egy éve együtt vannak. Közeledik a Valentin-nap - tökéletes időpont a lánykérésre. Mielőtt azonban André „akcióba léphetne”, váratlan dolog történik: Aurélie kis étterme Michelin-csillagot kap.

320 oldal Kartonált 367 oldal Kartonált 286 oldal Keménytábla 160 oldal Keménytábla 345 oldal Keménytábla Kat. szám: 221143 Kat. szám: 221144 Kat. szám: 221145 Kat. szám: 221146 Kat. szám: 221147 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 34 lej Klub ár: 31 lej Ker.ár: 42 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

12

Telefonon: 0734-060 731


Nuno Nepomuceno

Meghalt a pápa!

Robin Cook Joe Hill

Fekete telefon Donato Carrisi

A gonosz természete Mila Vasqueznél kevesen tudják jobban, mit is jelent eltűnni. A Szövetségi Rendőrség eltűnt személyekkel foglalkozó osztályán ugyanis nap mint nap farkasszemet néz ama több száz emberrel, akiknek nyomuk veszett.

A tizenhárom éves John Finney életveszélybe került. Valaki már két éve vadászik a Galesburgben lakó fiúkra, elrabolja őket, és soha többé nem kerülnek elő. Most pedig a jelek szerint Finney csatlakozik hozzájuk: pszichopata elrablója bezárta egy alagsorba, amelyet féltucat meggyilkolt gyerek vére szennyez be.

Vírus

Nem felhőtlen nyaralásra készül Brian Murphy és családja. A Covid-19 járvány elől menekülnek Cape Codra, a kedvelt nyaralóhelyre az Atlanti-óceán partján. A kényszerű pihenés azonban nem tart sokáig, Emma, a feleség megbetegszik. Jobbnak látják, hogy hazautazzanak, de csak a kórház intenzív osztályáig jutnak el, ahol kiderül, hogy a nőnek súlyos fertőzése van.

Vérfagyasztóan izgalmas történelmi thriller I. János Pál pápa (1912-1978) máig rejtélyes haláláról. Miután a pápát gyanús körülmények között holtan találják a dolgozószobájában, egy tinédzser különös dolgokról kezd mesélni. Tényleg ezt láthatta a fiú a pápa halálának éjszakáján az Apostoli palota főbejáratánál, amit állít? Aztán valaki furcsa üzenetet a Vatikáni Rádió irodájában - ki volt és miért tette? Nemsokára egy újságíró nyomozni kezd: mélyen titkolt botrányok nyomaira bukkan a Vatikánban. Lehetséges lenne, hogy a pápát meggyilkolták? Nuno Nepomuceno, portugál szerző történelmi thrillerje csupán öt nap alatt lett bestseller a hazájában. Az utolsó lapokig meglepetést tartogató regényt I. János Pál pápa élete és halála ihlette. Ez a férfi egy mélyen hívő nő és egy meggyőződésesen ateista férfi gyermeke volt. A hivatalos jelentés szerint 1978. szeptember 28-án halt meg a vatikáni lakosztályában. A körülmények máig ellentmondásosak. Ezért a halála óta egyszerűen csak a 33 napos pápának nevezik. Vagy harmincnégynaposként. Attól függ, hogy a tények melyik változatát fogadjuk el.

408 oldal Kartonált 400 oldal Kartonált 399 oldal Kartonált Kat. szám: 221148 Kat. szám: 221149 Kat. szám: 221150 408 oldal Kartonált Kat. szám: 221151 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 77 lej

Klub ár: 70 lej

Constantino D’Orazio

Nővérek és démonok

A szél hangja

John Cure

A második világháború legádázabb időszakában Japán uralja Kínát. Hangzhou szépséges városában a japánok irányította bábkormány föld alatti háborút vív a kínai ellenállással. Egy sötét éjszakán három férfit és két nőt kísérnek a Nyugati-tó partján álló elszigetelt épületbe.

1728 nyarán titokzatos alakok tűntek fel Szegeden. Suttogó lázításuk hatására a várost sújtó könyörtelen szárazságot és éhínséget az ott megbúvó boszorkányokkal hozták összefüggésbe. Futótűzként kezdett terjedni a gyűlölet.

A boszorkány hagyatéka

Wendy Webb

A tó lányai

Házassága zátonyra fut, így Kate Granger hazatér a szülei otthonába, a Felső-tó partjaihoz, hogy összeszedje magát - ám a sekély vízben egy meggyilkolt nő holttestére bukkan. A nő furcsán régies ruhája ráncaiban egy csecsemő rejlik - ugyanolyan kihűlt és békés, akárcsak az anyja.

428 oldal Kartonált 462 oldal Kartonált 360 oldal Kartonált Kat. szám: 221152 Kat. szám: 221153 Kat. szám: 221154 307 oldal Kartonált Kat. szám: 221155 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 73 lej

Klub ár: 67 lej

John Fowles

A lepkegyűjtő

Sophie Hannah Jessica Fellowes

A monogrammos gyilkosságok

Agatha Christie

1919 karácsonya, Anglia. Az erőszakos, élősködő nagybátyjával és agyonhajszolt anyjával együtt nyomorban élő Louisa Cannon szebb életről álmodik, lehetőség szerint minél messzebb Londontól.

Hercule Poirot békésen vacsorázik, amikor a kávéházban egy fiatal nő azzal fordul hozzá, hogy nemsokára meg fogják őt, Jennie-t, ölni. Jennie retteg, de arra kéri Poirot-t, ne keresse és büntesse meg a gyilkosát. „Ha én meghalok, végre győz az igazság.”

A szerelem furcsa dolgokra képes. Néha a legjobbat, olykor pedig a legrosszabbat hozza ki belőlünk. Agatha Christie, az emberi lélek páratlan ismerője e kötet novelláiban is mesterien fonja szerelmi bűnügyeinek szálait.

Gyilkosság a vonaton

Szerelmi bűnügyek

Ferdinand, a lepkegyűjtő megüti a totófőnyereményt, úgyhogy módjában áll gyűjteményét új, mindennél csodálatosabb példánnyal gyarapítani. Csak éppen a gyűjteménynek ez az ékessége nem pillangó, hanem leány: Miranda, a szép szőke festőnövendék, akit az eszelős fiatalember őrült módszerességgel elrabol, és félreeső, vidéki házának e célra átalakított pincéjében fogva tart. Méghozzá semmi másért, csak hogy - akár a lepkékben - gyönyörködhessen benne, a birtokában tudja. “Olyan volt, mintha fogtam volna egy nagy kék szalagost vagy egy spanyol fritillária királynőt. Ezzel azt akarom mondani, olyan volt, ami csak egyszer sikerül az embernek az életben, és akárhány életben meg se történik. Ilyesmiről inkább csak ábrándozni szoktunk, s magunk sem hisszük, hogy valaha csakugyan elérjük” - mondja Ferdinand. Miranda pedig ezt írja titkos naplójába: “Én csak egy példány vagyok egy sorozatban.

399 oldal Kartonált 372 oldal Kartonált 300 oldal Keménytábla 264 oldal Keménytábla Kat. szám: 221159 Kat. szám: 221156 Kat. szám: 221157 Kat. szám: 221158 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 68 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@yahoo.com

Klub ár: 62 lej

13

Krimi

Mai Jia

Egy menekülő lány. Egy lélegzetelállító és rejtélyes hely Rómában. Egy művészettörténeti kaland a lélek útvesztőjében. Rómában egy fiatal lány utoljára szívja magába az Örök Város zajait, mielőtt élete gyökeres fordulatot venne. Úgy érzi, a megnyugvást csak egy zárda falai közt találhatja meg. Virginia próbál beilleszkedni a Santi Quattro Coronati apácaközösségébe, de múltja itt is kísérteni kezdi, miközben az apácák látszólag békés életének felszíne alól nyugtalanító részletek bukkannak elő. A kolostor számos meglepetést tartogat számára, főleg miután egy fiatal kutató érkezik a zárt világba, aki bevonja a lányt egy évszázadok óta rejtegetett titkos terem utáni nyomozásba. Vivi egyre biztosabb benne, hogy minden kérdésére itt találhat választ. A zárda azonban kimondhatatlan rejtélyt őriz, egy mélyen nyugvó, démoni szívet. Egy történet, amelyben a művészet felfedezése egyet jelent az élet megismerésével.


Dee Brown

Wounded Knee-nél temessétek el a szívem A Wounded Knee-nél temessétek el a szívem fél évszázada látott először napvilágot, de hatása ma is ugyanolyan erőteljes, mint ötven évvel ezelőtt, amikor nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az amerikaiak szembenézzenek őseik korábban egyértelműen dicsőségesnek tekintett “honfoglalásának” kegyetlenségével. A Vadnyugat története az indiánok szemszögéből az egyre telhetetlenebb telepesekről, a fehérek által sorozatosan megszegett szerződésekről, véres csatákról és egész indián törzsek elpusztításáról szól. Az őslakosok gyermeki hiszékenységét kihasználó amerikai kormány - habár látszólag az ő érdekeiket is védte - képmutató, hazug módon fosztotta ki a bennszülöttek természetes élőhelyeit. A fehér faj “feltartóztathatatlan haladásának” útja az indiánok otthonukból való kiűzetésén és gyakran lemészárlásán keresztül vezetett.

Krimi és Sci-fi

580 oldal Kartonált Kat. szám: 221160 Ker.ár: 77 lej

Klub ár: 70 lej

William Lindsay Gresham

Joy Ellis

Öt véres szív Matt Ballard főfelügyelő gondolatait egyre inkább közelgő nyugdíjasévei foglalják le, azonban nyomozói karrierje legszörnyűbb bűncselekménysorozata újra kísérti életét. Látogatója, a gyönyörű Grace Repton Anglia egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának menyasszonya, és fontos információi vannak egy tervezett gyilkosságról.

Rémálmok sikátora

A Rémálmok sikátora egy cirkuszi látványosság, egy vadember leírásával kezdődik. Az illető valójában visszataszító alkoholista, aki remek szórakozásként szolgál a megbotránkozni vágyó és gúnyra éhező közönség számára. A fiatal Stan Carlisle is a karneválban dolgozik, és ahogy elnézi a szerencsétlent, azon tűnődik, vajon miként képes valaki ilyen mélyre süllyedni.

Maradj mellettem Megan igazi kertvárosi anyuka: van két tökéletes gyereke, egy tökéletes férje, és boldogan élnek tökéletes házukban. Megan mégis egyre elégedetlenebb az életével. Nosztalgiával gondol vissza arra az időszakra, amikor korántsem volt minden ennyire tökéletes körülötte.

366 oldal Kartonált 374 oldal Kartonált 320 oldal Kartonált Kat. szám: 221161 Kat. szám: 221162 Kat. szám: 221163 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

Peter James

Stephen Chbosky

Képzelt barát

Bret Easton Ellis

Bill Clinton - James Patterson

Egy férfi várja a londoni repülőtéren, hogy megérkezzen az élete szerelme. Az Atlanti-óceán túlsó felén,Floridában egy nyugdíjas rendőr az első randevúra készül azzal a nővel, aki bizonyára a lelki társa lesz.

Legyőzhetjük a félelmünket, vagy hagyhatjuk, hogy az győzzön le minket. Kate Reese egyedülálló anya, aki menekülni próbál bántalmazó kapcsolatából, mert jobb életet akar magának és a fi ának, Christophernek.

Patrick Bateman, az Amerikai psycho gazdag, fiatal és jóképű főszereplője a Wall Street-i yuppie-k gondtalan aranyéletét éli a 80-as évek végének Manhattanjében.

Egy őrült elrabolja Keating elnök tizenéves lányát, Melanie-t - minden szülő retteg attól, hogy ez bekövetkezhet, és egyben nemzetbiztonsági krízishelyzet alakul ki.

Halál első látásra

Harlan Coben

Amerikai psycho

Az elnök lánya

Deon Meyer

Láz

Nico Storm és az apja az elhagyatott Dél-Afrikában autóznak, folyamatosan óvakodva a vadkutyáktól, motoros bandáktól és a sugárfertőzéstől. A világ népességének nagy részét elpusztító vírus néhány túlélője közé tartoznak.

416 oldal Kartonált 704 oldal Kartonált 616 oldal Kartonált 527 oldal Keménytábla 672 oldal Kartonált Kat. szám: 221164 Kat. szám: 221165 Kat. szám: 221166 Kat. szám: 221167 Kat. szám: 221168 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 78 lej Klub ár: 72 lej

Ray Bradbury David Mitchell

Fahrenheit 451 és más történetek

A könyvben kibontakozó történetek, a zaklatott életű ifjú zeneszerző Felhőatlasz szextettjének hangszereihez hasonlóan, hat különböző hangon szólalnak meg, mindegyik „a maga sajátos kifejezésmódján, hangsorán, hangszínén”.

Guy Montag tűzőrként dolgozik. Az a munkája, hogy elégesse a könyveket a házakkal együtt, ahol eldugták azokat. Montag élvezi a munkáját. Tíz éve tűzőr, és mindig felhőtlen örömmel vonul ki az éjszakai riasztásokra, boldogan nézi a lapokat emésztő lángokat.

Felhőatlasz

Dmitry Glukhovsky Metró A trilógia Moszkva szellemvárossá változott, megmérgezte a radioaktív sugárzás, és szörnyek népesítik be. A kevés életben maradt ember a moszkvai metróban bújik meg - a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén. Az alagutakban sötétség honol és borzalom fészkel.

Stanislaw Lem

Philip K. Dick

Kris Kelvin pszichológus megérkezik egy távoli égitest, a Solaris felszíne fölött lebegő űrállomásra. A bolygót plazmaóceán borítja, amely különös intelligencia jeleit mutatja, de az emberek mindeddig sikertelenül próbáltak kapcsolatot teremteni vele.

A huszadik század pusztító háborúi után a világ kormányai egyetlen szervezetbe tömörülnek, hogy mindenáron megőrizzék a békét a bolygón. A béke biztosítása érdekében az összes fontos döntést a Vulcanus 3 nevű szuperszámítógépre bízzák.

Solaris

Vulcanus kalapácsa

624 oldal Kartonált 255 oldal Kartonált 1 159 oldal Keménytábla 265 oldal Kartonált 171 oldal Kartonált Kat. szám: 221169 Kat. szám: 221170 Kat. szám: 221171 Kat. szám: 221172 Kat. szám: 221173 Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 136 lej Klub ár: 125 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej

14

Rendeljen telefonon: 0265-323 023


Müller Péter

Anyám titkos könyve

Kabir Bedi

James Essinger

Kabir Bedi Bollywoodból indult, dolgozott Hollywoodban, majd Európában lett sztár. Sorozata, a Sandokan, megdöntött minden televíziós nézettségi rekordot. Színészként leginkább az Octopussy című James Bondfilmben általa alakított gonosztevő miatt emlékeznek, szerepelt a Gazdagok és Szépek sorozatában is.

Avagy hogyan indította el Lord Byron lánya a digitális kort a számok költészete által Ada Lovelace az angol romantika egyik legismertebb költőjének, Lord Byronnak az egyetlen törvényes lánya. Apja felháborító viselkedése, eladósodása és botrányos válása Adát születése után azonnal a György-kori Anglia legismertebb gyermekévé tette.

Életem igaz története

Ada algoritmusa

Andrew Morton

Erzsébet és Margit A Windsor nővérek A nővérek mindig közel álltak egymáshoz, és jó barátok voltak. Azonban amikor a sors furcsa fintorának köszönhetően nagybátyjuk, VIII. Eduárd úgy döntött, hogy lemond a brit trónról, kettejük kapcsolata hirtelen megváltozott.

“Két évvel ezelőtt kinyitottunk a padláson egy vén koffert, és találtunk benne egy csomó magnószalagot. Kiderült, hogy anyám magnóra mondta élete rejtett titkait. Hónapokig ült a félhomályos szobájában, és mesélte a csodákat. Hogyan volt kislányként vadul szerelmes egy családos főpincérbe, hogyan szeretett bele az apámba, milyen keserves nászéjszakájuk volt egy jéghideg vonatban, elmesélte, hogyan vesztette el a szüzességét és esett velem teherbe; mit érzett, amikor én a méhében voltam, és belülről adtam neki életjeleket. Kincset találtunk a kofferben. Gyerekeim a kazettákat legépeltették, és elolvastam a kéziratot.Sírógörcsöt kaptam…” Soha így nem sírtam még. Üvöltöttem. Ha meghallotta a túlvilágon, bizonyára ő is megrendült. Nem nekem mesélte az emlékeit. Saját magának. Nem is remélte, hogy én ezt a csodálatos monológját valaha megtalálom. “Saját színházamban nemcsak életem főszerepét játszom - de a mesém hallgatója is én magam vagyok.” Én már öregen, neves íróként bukkantam erre a kincsre. Úgy is hív néha: “Az én író fiam”.

301 oldal Keménytábla 223 oldal Kartonált 408 oldal Keménytábla Kat. szám: 221174 Kat. szám: 221175 Kat. szám: 221176 309 oldal Keménytábla Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 68 lej

Kat. szám: 221183 Klub ár: 62 lej

Fedina Lídia

Tőről vágott magyar ember

Lia Celi

Behrouz Boochani

Éjszakai pillangók, örömlányok, kurtizánok... Ugyanakkor költők, irodalmárok, kardforgatók, szeretők, filozófusok, vagyis selfmade nők. Jerikótól a hollywoodi utcákig, az ókori Görögországtól a reneszánsz Velencéig, a forradalom utáni Franciaországtól Hitler Berlinéig ezek a nők városokat, királyokat és tábornokokat hódítanak meg, sikerkönyvet írnak, milliomosokká válnak.

Lauren Redniss

Nincs barátunk, csak a hegyek

Marie Skłodowska 24 éves korában, 1891-ben költözik Varsóból Párizsba, ahol Pierre Curie laboratóriumában kezd el dolgozni. Nem sokkal később egymásba szeretnek, és összeházasodnak - kutatásuk eredménye pedig átformálja az egész világot.

Írások a börtönből Behrouz Boochani iráni kurd költő és újságíró menedékkérőként közelítette meg az ausztrál partokat 2013-ban, amikor egy újonnan meghozott bevándorlási törvény következtében négy évre az ausztrál kormány Manus-szigeten működtetett befogadóállomásán ragadt...

Radioaktív

378 oldal Keménytábla 208 oldal Keménytábla 208 oldal Kartonált Kat. szám: 221179 Kat. szám: 221177 Kat. szám: 221178 596 oldal Kartonált Kat. szám: 221184 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej Ker.ár: 78 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 87 lej

Klub ár: 79 lej

Szabó Győző

Toxikoma

Bogyay Katalin

Pilinszky újra... Bogyay Katalin harminc éve Pilinszkyről írt ikonikussá vált könyvéhez nyúl vissza, hogy Pilinszky 100. születésnapja előtt tisztelegjen. Az akkori interjúalanyok, közeli barátok, pályatársak nagy része már nincs közöttünk, visszaemlékezéseik ereklyeként megismételhetetlen képet festenek a költőről és a korról, amiben élt és alkotott.

Kelecsényi László

Aki az életével játszott

Roberto Sendoya Escobar

Latinovits Ki volt ez az ember, aki halála után negyedfél évtizeddel sem hagyja nyugton az utókorát? Írt, játszott, rendezett, szavalt mellesleg mérnöknek sem lett volna utolsó. Jövőt előlegező vátesz? A puha diktatúra feljelentettje? A filmezést utáló filmszínész?

1965 októberében két harci helikopter csap le egy Bogotá melletti házra Kolumbiában. A brit titkosszolgálat, az MI6 egyik ügynöke által vezetett kolumbiai kommandósok célpontja egy kezdő bűnöző, Pablo Escobar bandája.

Escobar fia: az elsőszülött

Tíz év drogvallomásai Csernus Imre jegyzeteivel Szabó Győző színész tíz évig volt szerhasználó, majd a kétezres évek elején elvonókúrára ment, és letette a drogot. Ebben a kötetben felkavaró őszinteséggel meséli el, mennyire kalandos az út a pokolba. Kendermezőkön és mákföldeken vezet keresztül, egészen a halál küszöbéig. Visszafelé viszont annál gyötrelmesebb. Ezen a szenvedéssel teli úton az őt kezelő terapeuta, dr. Csernus Imre vezette végig. El akarod olvasni ezt a könyvet. Mert nem akarod, hogy drogos legyen a fiad. Vagy éppen azért, mert függő a lányod. Mert iszonyúan vonz a mámor, vagy mert kegyetlenül taszít a cucc, mégis mindennap beadod magadnak. Vagy csupán tudni szeretnéd, megéri-e tisztának maradni. Szabó Győző színész tíz évig volt szerhasználó, majd a kétezres évek elején elvonókúrára ment, és letette a drogot.

185 oldal Kartonált 256 oldal Keménytábla 288 oldal Kartonált Kat. szám: 221180 Kat. szám: 221181 Kat. szám: 221182 264 oldal Kartonált Kat. szám: 221185 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@gmail.com

Klub ár: 62 lej

15

Életrajzok

Tizenkét pillangó

Petőfi Sándor élete Ez egy sokadik könyv a költő életéről, de az első olyan, ami a zsenit és környezetét nem piedesztálra emeli, hanem a valóság szövetébe illeszti. A könyv nyomon követi a költő életútját születésétől kezdve egészen rejtélyes eltűnéséig, amely máig izgatja az emberek fantáziáját. Petőfi Sándor lánggal lobogott, mindent és mindenkit megperzselt és elégetett maga körül - önmagát is. Ízig-vérig magyar költő volt, igazi demokrata, valódi tisztánlátó vátesz, aki megreformálta irodalmunkat, és a költői magaslatokat érthetővé tette mindenki számára. Tények és fantázia. Hiteles korrajz és olvasmányos történelmi események. Szerelem, menekülés a megszokásból, bűn és bűnhődés, mennybemenetel és pokolraszállás Nagykőröstől a Segesvár melletti harcmezőig, hatszáz oldalon át a Zsoldos Péter-díjas, Galaktika közönségdíjas írónő új regényében.


Purisaca Golenya Ágnes

Táltosok barlangja

Dél-Amerikában az Andok hegység alatt sok ezer kilométeres labirintusrendszer húzódik. Az ecuadori Tayos-barlang épített kapuján át egy ősi világba utazunk, melyre Móricz János felfedező bukkant a múlt század derekán. E kapu egyike a néhány lejáratnak egy ismeretlen, mesterséges építésű földalatti világba, mely a Fémkönyvtár írásos lemezei mellett számtalan kulturális örökséget rejt, bizonyítva egy özönvíz előtti fejlett civilizáció létét. Az ősi Amerika földjére a Csendesóceánba süllyedt MU kontinensről menekült a kara nép, akik a mi Kara-pot, azaz Kárpát-medencénk névadói vagy az ősi ujgur Karakota birodalom alapítói. Ez ugyanaz az „úr”, maúr avagy Magúr népe, mint az óegyiptomi birodalomalapító Mada vagy Men népe, a „sumérok” méd utódai, akiket Indiában szakáknak, fehér-hunnak, heftalitáknak, madáknak, Új-Zélandon mauriknak, Amerikában karának, szalaszakának, szakszának, eskitusnak, urunak, mayának, de mi leginkább szkítáknak ismerünk.

330 oldal Kartonált Kat. szám: 221186 Ker.ár: 87 lej

Klub ár: 79 lej

Gut Philipp

Ítélet a Gonosz felett Ben Ferencz - A nürnbergi főügyész rendkívüli élete és szenvedélyes harca az igazságért Ez a kötet a politikailag még élete alkonyán is aktív Ferencz 100. születésnapján, 2020. március 11én jelent meg először. Philipp Gut a Magyarországon született, családjával az Egyesült Államokba emigrált Ferencz egész életútját végigkíséri.

Jan Matti Dollbaum - Morvan Lallouet - Ben Noble

Kati Marton

Putyin végzete, Oroszország jövője? Honnan indult a jogászból korrupcióellenes aktivistává, majd a Putyin-rezsim ellenzékének első számú vezetőjévé vált férfi pályafutása? Mit lehet tudni személyiségéről és politikai nézeteiről azon kívül, hogy Putyin kérlelhetetlen ellenfele?

Angela Merkel a világ legnagyobb hatalommal rendelkező, egyben a legnehezebben kiismerhető asszonya. Ez a gondos kutatáson alapuló életrajz, amely a kancellár legszűkebb környezetében készült interjúk és más források alapján írja le a politikus figyelemre méltó felemelkedését, egyúttal megvilágítja politikai zsenialitását is.

Navalnij

Merkel

408 oldal Keménytábla 303 oldal Keménytábla 408 oldal Keménytábla Kat. szám: 221190 Kat. szám: 221191 Kat. szám: 221192 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej

Rényi Pál Dániel

Győzelmi kényszer

Közélet

A Kék Vér Gyermekei II. Purisaca Golenya Ágnes

A Kék Vér Gyermekei I. Imhotep, a kékség papja A KÉK VÉR GYERMEKEI a Szíriusz-rendszer családjához tartozó földi emberek. A kékség egy magas szintű tudatállapot, rezgésminőség. Tobozmirigyünk kalcitkristályai kék színű fotonokat bocsátanak ki, ha a harmadik szemünk aktív.

Az Isis-kód A második kötet központi tanítása a Szíriusz-rendszerről és az onnan a Földre került DNS-ünkről olyan új információkat tartalmaz, amik eddig nem lehettek nyilvánosak. Most van itt az idő, illetve az időrés, az idővákuum, amikor több rendszer, ciklus „összeér” és egy nagy „váltóállításra”, új kozmikus kapcsolódások kialakítására van lehetőségünk!

Nemere István

Kedves Lehallgatóink Pegasus - ami előtte volt, és ami utána lesz A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy egyes kormányok a terrorelhárítás fegyvereként vásárolt, meglepően sokoldalú elektronikus eszközt nem a terroristák, hanem saját belső ellenzékük ellen vetették be.

Futball és hatalom Orbán világában Rényi Pál Dániel, a 444.hu politikai újságírójának első könyve, a Győzelmi kényszer bár jórészt futballról szól, nem focikönyv. A szerző több tucat háttérbeszélgetés, interjú, beszéd, élménybeszámoló, korábban ismeretlen archív dokumentum, és több száz cikk alapján rakta össze információmozaikját, amiből kibontakozik Orbán Viktor politikai gondolkodásának fejlődéstörténete. A Győzelmi kényszer pályamenti történetek sokaságán keresztül segít megérteni, miért hasonlítanak a magyar politika mindennapjai egy soha véget nem érő kiesési rangadóhoz, ahol mindenáron győzni kell, minden nap, és mindig eggyel veszedelmesebb az ellenfél.

322 oldal Kartonált 368 oldal Kartonált 222 oldal Kartonált Kat. szám: 221187 Kat. szám: 221188 Kat. szám: 221193 395 oldal Kartonált Kat. szám: 221194 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 77 lej

Klub ár: 70 lej

Edith Sheffer

Asperger gyermekei Az autizmusfogalom gyökerei a bécsi nácizmusban Hans Aspergert, az autizmus és a róla elnevezett Asperger-szindróma kutatásának úttörőjét évtizedeken keresztül mint a fogyatékos gyermekek elszánt védelmezőjét ünnepelték világszerte. Edith Sheffer, a díjnyertes történész-író megrázó új kötetében azonban más oldaláról ismerhetjük meg a világhírű orvost, aki nem elszenvedője volt Hitler Harmadik Birodalmának és fajgyűlölő politikájának, hanem mélyen egyetértett a nemzetiszocialista ideológiával, és aktív bűnrészességet vállalt vele azáltal, hogy rá bízott gyermekek százait ítélte az életre méltatlannak. A rezsim Európa-szerte milliókat küldött a halálba származásuk, vallásuk, politikai hovatartozásuk, sőt viselkedésük és fizikai vagy mentális állapotuk alapján. A rendszert kiszolgáló pszichiáterek elsődleges célpontjai a gyermekek lettek, főként azok, akikről azt feltételezték, hogy hiányzik belőlük a szociális készség - kijelentették, hogy a Birodalomban nincs hely a számukra.

403 oldal Keménytábla Ker.ár: 78 lej

16

Ben Shapiro

Steven Levy

Facebook

Dezső András

A közösségi oldal titkai Ma a Facebook már egy cseppet sem hasonlít Zuckerberg első, egyszerű alkotásához. Techóriássá nőtte ki magát, a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb cégévé. A Facebook ma már megkerülhetetlen, és szerves része az emberek mindennapjainak. Érezzük.

Trükkös titkosszolgálati játszmák, árulások, titkok és bűnök, meglepő fordulatok Dezső András új könyvében. A Maffiózók mackónadrágban és a Magyar kóla című bestsellerek szerzője ismét egy zárt, a nyilvánosság előtt kevéssé ismert világba merül el és ragadja magával az olvasót.

Fedősztori

Hogyan pusztítsuk el Amerikát három egyszerű lépésben? Shapiro figyelmeztet: ha az Egyesült Államok polgárai hátat fordítanak az olyan értékeknek, mint a szólásszabadság, az egyéni szabadságjogok és a vállalkozószellem, akkor országuk pusztulásának ágyaznak meg.

758 oldal Kartonált 425 oldal Kartonált 320 oldal Keménytábla Kat. szám: 221189 Kat. szám: 221195 Kat. szám: 221196 Kat. szám: 221197 Klub ár: 72 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

www.bibliofilkonyvklub.com


Borbás Marcsi

Magyarország finom

Pataki János

Ixta Belfrage - Y. Ottolenghi

Székelyföld ízei

Zamat

Több zöldség, több íz Főételek, köretek, desszertek és egész éléskamrára való “ízbombák” (házi ízesítők): minden étkezésre és a hét minden napjára találunk recepteket, ideértve az olyan biztos sikereket, mint a töltött padlizsántekercs curryben és kókuszos dhalban, a csípős gombalasagne és a romano paprika schnitzel.

Irina Georgescu

Kárpátok ízei A legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig A Kárpátok ízei különleges gasztronómiai utazásra hív: Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították.

E gasztronómiai útikönyv nem egzotikus ételcsodákkal kívánja elkápráztatni az olvasót; a székelyek egyszerű, ugyanakkor mégis kifinomult fűszerezésű ételeiből kapunk fényképes ízelítőt. Sokak által ismert fogásokról van szó, amelyeket anyáink, nagyanyáink még rendszeresen főztek, sütöttek, és amelyeket bizonyára sokunk gyakran fogyasztott gyerekkorában.

határon túl és azon is túl - Erdély Erdélybe indulva mindig örömmel kelek útra, majd fájó szívvel jövök vissza, mert az ottlét sosem elég. Örökké akad még egy város, amit be akarok járni, még egy falu, ahol megaludnék, és természetesen még egy étel, amit kóstolni vágyok. Idővel gyűjtögetni kezdtem, s hazahoztam magammal azt, amit tudtam: sok szeretetet és néhány tucat jó fogást. Borbás Marcsi érzelmekkel átszőtt könyvsorozatában azokra a tájakra kalauzolja az olvasót, melyekhez szoros szálakkal kötődik. Ízes ételek, lenyűgöző képi világ, személyes vallomások a magyar gasztronómia nagy utazójától. A sorozat harmadik kötete ezúttal a határon túlra kalauzol.

274 oldal Keménytábla Ker.ár: 109 lej

Kat. szám: 221204 Klub ár: 100 lej

320 oldal Keménytábla 223 oldal Keménytábla 208 oldal Kartonált Kat. szám: 221198 Kat. szám: 221199 Kat. szám: 221200 Ker.ár: 136 lej Klub ár: 125 lej Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej

Vitaminok és ásványi anyagok az ételeinkben Természetes források és táplálékkiegészítők Számos jó tanácsot tartalmaz étrendünk felülvizsgálatára, a vitaminok és ásványi anyagok kölcsönhatására, és kitér arra is, mely vitaminok és ásványi anyagok segítenek a leggyakoribb egészségügyi problémákon.

Váncsa István

Váncsa István szakácskönyve Ezeregy+ recept Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató.

Fördős Zé

Brutális kaják Megjelent Fördős Zé legújabb könyve, a BRUTÁLIS KAJÁK! Az egészben sült húsok mellett a vitamin-, a folyadék- és a cukorbevitelt is szem előtt tartva zöldségköretek, levesek és desszertek is helyet kaptak 256 oldalon. Sütőket előmelegíteni, késeket megélezni, kötényeket kivasalni: brutális sütés-főzésre felkészülni!

Magyarország finom

Magyarország finom

Szívem csücske ország sarka

Vadregényes kelet

271 oldal Keménytábla 274 oldal Keménytábla Kat. szám: 221205 Kat. szám: 221206 Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

160 oldal Keménytábla 671 oldal Keménytábla 256 oldal Keménytábla Kat. szám: 221201 Kat. szám: 221202 Kat. szám: 221203 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej

David Bailey Simon István

Max Verstappen Született bajnok Max Emilian Verstappen egyike a keveseknek, akik rögvest felforgatták a Formula-1 világát, amint betették oda a lábukat. Nyers tempóját Sennáéhoz, precizitását Prostéhoz, becsvágyát Manselléhez szokták hasonlítani.

René Stauffer

Roger Federer Egy zseni élete Roger Federer a tenisz történetének valaha élt legnagyobb játékosa. 20 Grand Slam-cím tulajdonosa, mindent megnyert e sportágában, amit csak lehetett. 302 héten át vezette a világranglistát, hosszabb ideig, mint előtte bárki más.

Az aranycsapat története 1953. november 25-én - hatvanöt éve - a magyar labdarúgó válogatott „az évszázad mérkőzésén” 6:3-ra legyőzte az angolokat. David Bailey könyve ezzel a meccsel kezdődik: a Vasfüggönyön túlról jött „mágikus magyarok” nemcsak játékukkal nyűgözték le a zsúfolásig megtelt Wembley stadion közönségét, hanem egészen modern szerelésükkel is.

199 oldal Kartonált 320 oldal Kartonált 536 oldal Keménytábla Kat. szám: 221207 Kat. szám: 221208 Kat. szám: 221209 Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023

Daniel Entrialgo

Puskás

Második élet - regény Puskás - eredetileg Purczeld - Ferenc eseménydús élete kanyargós folyóként szeli át a XX. századot. A kispesti srácból a legendás Aranycsapat kapitánya és legnagyobb sztárja, valamint az ötvenes évek labdarúgásának koronázatlan királya lesz, majd éveken át hazája kitaszítottjaként él külföldön - mígnem egy nap Santiago Bernabéu, a Real Madrid elnöke a futballvilág legnagyobb döbbenetére felkeresi, ő pedig útnak indul Madridba... Az egykori magyar sztár legyűri az embert próbáló nehézségeket, intelligenciájának és karizmájának köszönhetően játékosként és magánemberként is újjászületik, és győztesen fejezi be a második életet, amellyel megajándékozta a sors.

384 oldal Kartonált Kat. szám: 221210 Ker.ár: 87 lej

Klub ár: 79 lej

17

Sport - Konyha

Lizzie Streit

„Borbás Marcsi érzelmekkel átszőtt új könyvében azokra a tájakra kalauzolja az olvasót, melyekhez szoros szálakkal kötődik. Ízes ételek, lenyűgöző képi világ, személyes vallomások a magyar gasztronómia nagy utazójától.” A Magyarország finom könyvsorozat első kötete (Szívem csücske ország sarka) a nyugati vidékeken barangolt, mi sem természetesebb tehát, mint hogy ezúttal kelet felé vettem az irányt. A vadregényes Kelet felé. Vannak, akik azt gondolják, hogy a keleti vidékek kevésbé mutatják magukat, nehezebb megismerni őket, rejtettebbek a kincseik...


Ewoud Kieft

A tiltott könyv A Mein Kampf és a nácizmus vonzereje Bár a Mein Kampfot szinte senki sem olvasta, majdnem mindenkinek van véleménye róla. Ewoud Kieft író és történész az események váratlan alakulása folytán nemcsak elolvasta, de mondhatni megszállottként tanulmányozta az egykor a nemzetiszocialisták bibliájának számító könyvet. Részletekbe menően elemezte a Mein Kampfot, mert szeretett volna választ kapni a kérdésre, mitől tudott ez a könyv akkora vonzerőt gyakorolni európaiak millióira. A válasz keresése közben magával visz bennünket a Hitler és társai ügyében tartott bírósági tárgyalásra, amelyben Hitler élt a kínálkozó alkalommal, és megalapozta későbbi politikai karrierjét. A szerző a maga élvezetes és érzékletes stílusában boszorkányos ügyességgel vegyíti a látványos per jeleneteit és személyes észrevételeit, és így próbálja megfejteni, mi adta a Mein Kampfban kifejtett eszmék vonzerejét. Elemzésében párhuzamot von az egykori történeti események és napjaink aktuális történései között, és megvan benne a bátorság ahhoz, hogy szembenézzen a párhuzamokból adódó kérdésekkel és dilemmákkal.

280 oldal Kartonált Kat. szám: 221211 Ker.ár: 68 lej

Klub ár: 62 lej

Gitta Sereny

Albert Speer küzdelme az igazsággal A magyar-osztrák származású brit író és újságíró, Gitta Sereny először 1995-ben (magyarul 1998-ban) megjelent könyve Hitler közeli bizalmasa, főépítésze, és fegyverkezési és ellátásügyi csúcsminisztere, Albert Speer életrajza. Speer volt az egyetlen a Nürnbergben perbe fogott náci háborús bűnösök közül, aki elismerte felelősségét a rémtettekért.

Catrine Clay

Jó németek Szemben a náci rezsimmel Amikor a kegyetlen elnyomó rezsim 1933 után átvette a hatalmat, a németek azon része, akik közül a többség - nagyjából 20 millióan, a lakosság kétharmada - soha nem szavazott a nemzetiszocialistákra, igyekezett meglapulni és óvni a családját.

Alexander Starritt

Mi, németek

A Mi, németek valójában egy hosszú levél, amelynek szerzője Meissner, a Wehrmacht egykori katonája, a levélírás idején egy elegáns németországi idősotthon lakója. Címzettje pedig az unokája, a Skóciában élő Callum, aki már jó ideje kérleli, unszolja nagyapját, hogy elevenítse fel háborús emlékeit.

920 oldal Keménytábla 225 oldal Keménytábla 436 oldal Keménytábla Kat. szám: 221215 Kat. szám: 221217 Kat. szám: 221216 Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

April Madden

Történelem

A selyemút története A titokzatos kelme, amely örökre megváltoztatta a világot A selyemút évszázadokon át a „mesés” Kelet (vagy Nyugat - ez nézőpont kérdése) jelképe volt. De vajon mi is zajlott valójában az Európát Ázsiával összekötő kereskedelmi útvonalon, és az mit árul el az ókor és a középkor allamalakulatainak összefonódásáról? Gyakran úgy hisszük, hogy a történelem e korszakaiban a népek megmaradtak a maguk köreiben, s csak néhány birodalom tört be ismeretlen területekre, hogy kiterjessze az ismert világ határait. Az igazság azonban ennél sokkal összetettebb: az áruk és az eszmék szárazföldön és vízen át messze vidékekre eljutottak a kereskedők jóvoltából, akik rájöttek, hogy a világ sokkal nagyobb, ragyogóbb és összefüggőbb, mint korábban elképzelték.

Javier Zea

Az inkák visszatérnek

Nógrádi György

Élet az Andokban A 16. században spanyol hódítók érkeztek a virágzó inka birodalomba, a mai Dél-Amerika területére. Az európai fegyveresek katonai fölénye és az eltérő kultúrák találkozása tragikus következményekkel járt az őslakosokra nézve. Ennek ellenére az itt élő népek története nem ért véget a gyarmatosítással: az inka mítoszok szerint uralkodóik feltámadnak.

Charles-Maurice de TalleyrandPérigord (1754-1838) a világtörténelem egyik lesikeresebb, ugyanakkor legellentmondásosabb politikusa; Franciaország külügyminisztere, miniszterelnöke. Az arisztokrata családból származó ifjú gyermekkora óta rokkantsággal küzdött, így számára csak az egyházi pálya maradt.

Talleyrand

Nagy birodalmak Könyvünk a világtörténelem nagy birodalmainak felemelkedését, virágzását és bukását mutatja be a csaknem 4500 évvel ezelőtt alapított Akkád Birodalomtól kezdve egészen 1947ig, a Brit Birodalom alkonyáig. Felfedezzük a császári Kínát és a híres Tiltott Várost. .

127 oldal Keménytábla Ker.ár: 73 lej

239 oldal Keménytábla 144 oldal Keménytábla 240 oldal Keménytábla Kat. szám: 221219 Kat. szám: 221220 Kat. szám: 221212 Kat. szám: 221218 Klub ár: 67 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej

Josephus Flavius

A zsidó háború

Josephus a mai olvasó számára elsősorban A zsidó háború krónikásaként ismert, ő maga azonban élete fő művének a jelen kötetet tekintette. Ebben a munkájában összefoglalta a zsidók történetét “az első ember megteremtésétől kezdve Nero császár uralkodásának tizenkettedik évéig” - azaz saját koráig.

Josephus Flavius szemtanúja volt a 66-70 közötti zsidó háborúnak, melynek végén a Titus vezette római csapatok bevették Jeruzsálemet, felégették a Templomot, és ezzel beteljesült Dániel próféta jövendölése “a város és a szenthely elpusztításáról”. Miért következett be és miért éppen ilyen módon Jeruzsálem megsemmisítése?

A zsidók története

Jonathan J. Moore

A történelem leghírhedtebb merényletei Ha a világ legősibb mesterségének a prostitúciót tartjuk, akkor a sorban az orgyilkosság, a merényletek elkövetése következik. Amint a hatalmi hierarchia alá-fölérendeltségi viszonyai kialakultak, az elöljáróknak, akik az anyagi javak felett rendelkeztek, meg kellett védeniük magukat a trónkövetelőktől, akik maguk akartak dönteni a kincstár vagyonáról.

A halálbüntetés története A könyv bár nem öleli fel a kivégzések teljes, egyetemes történetét, megkísérel bemutatni néhány, az idők során alkalmazott különösen kegyetlen módszert. A római korból származó alkotások és szemléletes leírások alapján hátborzongatóan pontos képet kaphatunk arról, hogy milyen sors várt a bűnözőkre nem kívánatos személyekre a birodalomban. De a kései középkor és a reneszánsz emberének fantáziája is szabadon szárnyalt, ha másokra kirótt borzalmakról volt szó.

592 oldal Keménytábla 575 oldal Keménytábla Kat. szám: 221213 Kat. szám: 221214 223 oldal Kartonált Kat. szám: 221221 256 oldal Kartonált Kat. szám: 221222 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej

18

Rendeljen telefonon: 0734-060 733


Nagy Töhötöm

Jezsuiták és szabadkőművesek A világhírű könyv, mely először spanyolul látott napvilágot DélAmerikában, Magyarországon pedig szinte az ismeretlenség homályába veszett az egyetlen ismert magyar kiadás. Buenos Aires, 1963. december 1.:Régóta élt bennem a nyugtalan kíváncsiság megismerni az igazságot a szabadkőművesekről, akiket a Jézus Társasága legnagyobb, százados ellenségének tartott. Miután vissza lettem helyezve a laikus állapotba, eltitkolva való kilétemet, beléptem a szabadkőművesek közé, és a legtisztább szándékkal elhatároztam, hogy személyesen győződöm meg a sok vád igazságáról vagy hamisságáról. Feljutottam a legmagasabb fokokig, és ma birtokában vagyok egy olyan tökéletes ismeretnek mind a két intézményre vonatkozóan, amelyet nem mások elbeszéléséből, hanem hosszú évtizedek személyes tapasztalatából gyűjtöttem fel, így befejezve kettős küldetésemet, amelyet én valóságosan ennek fogtam fel, most a nagyközönség elé állok, és bemutatom e két rendet, a két legnagyobb ellenséget a maguk teljes őszinteségében, összes titkaikkal együtt.

524 oldal Keménytábla Ker.ár: 102 lej

Megrendezett első világháború? Az antant mint szabadkőműves hálózat Németország és a Monarchia ellen? Szabadkőműves per a szarajevói gyilkosság után? A trianoni térkép eredetije 1917-ben?

Túl minden határon Vujity Tvrtko legizgalmasabb, legszínesebb könyvét tartja kezében a Kedves Olvasó. Körbeutazhatja a világot, megismerheti Hawaii páratlan csodáit, a béke és a nyugalom birodalmát. Tvrtko egyszer csak úgy döntött, hogy elköltözik a Paradicsomba, ahol szabadidejében önkéntes vadőrként teknősökre vigyáz, egész nap ukulelezenét hallgat, és átadja magát az igazi Alohának.

F. Torgeby - Markus Torgeby

Életem a szabad ég alatt Útmutató a természetközeli élethez A fiatal Markus Torgeby céltalanul éli a kisvárosi mindennapokat. Sportolói karrierje korán derékba törik, az iskola nem köti le, anyja betegsége pedig elviselhetetlen súllyal nehezedik rá.

Bakancslista - Útinapló Írjuk meg saját kalandjaink könyvét! Készítsük el saját álomutazásaink katalógusát, és jegyezzük fel legcsodásabb úti élményeinket! Ez az igényes kivitelezésű napló gondolatébresztő idézeteket, kedvcsináló listákat és gyönyörű fényképeket tartalmaz, amelyek segítséget nyújthatnak következő kalandjaink kiválasztásához.

A szabadkőművesség elveszett szimbólumai A mindenkori vezető szabadkőműves tudósok egyetértettek abban, hogy a Testvériség szimbólumai a legmélyebb értelmezésre alkalmasak, és így a valóban beavatottak számára feltárnak bizonyos titkokat, amelyek az élet szellemi valóságát tükrözik.

Podhorányi Zsolt

Kastélytúrák kalauza Utazás a magyar nemesség otthonaiba Ez a sajátos műfajú, különleges kötet valójában egy szórakoztató művelődéstörténeti útikönyv. Bevezeti az olvasót kulturális örökségünk történetébe, megismertet a kastélyok egykori lakóinak életével...

Benedekffy Katalin

Egy csipetnyi Erdély

Száraz Miklós György

Legendák, mesék, ízek világa Az Egy csipetnyi Erdélyt gyerekeknek és családoknak egyaránt ajánlom: azt szeretném, hogy az olvasó belőle, általa az igazi Erdélyt, Székelyföldet ismerje meg, hagyományain, balladáin, versein, mondókáin, kultúráján, semmihez sem hasonlítható, jellegzetes ízvilágán keresztül.

Történelemről és hagyományról Büszke, nyakas, harcos nép Európa közepén - ők a székelyek. Rengeteg titok lengi körül őket. Kezdve azzal, hogy vajon kik ők? Szkíták, avarok, kazárok, kabarok leszármazottai? Egy ősi, elcsángált zsidó törzs maradéka?

Székelyek

216 oldal Keménytábla 272 oldal Keménytábla 354 oldal Keménytábla 103 oldal Kartonált 237 oldal Keménytábla Kat. szám: 221231 Kat. szám: 221232 Kat. szám: 221224 Kat. szám: 221225 Kat. szám: 221230 Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 162 lej Klub ár: 148 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

Ian Kershaw

A pokolba és vissza Európa 1914-1949 A 20. század első fele Európa katasztrófákkal átszőtt korszaka, az emberiség történetének példátlanul erőszakos, drámai és egyúttal lebilincselő időszaka. Ian Kershaw kötete átfogó tudósítást ad a történelem e sűrű szövésű periódusáról, az I. világháború kitörését megelőző időszaktól kezdve Hitler felemelkedésén keresztül a II. világháborút követő európai hatalmi berendezkedés sajátosságaiig. Bemutatja a történelemformáló karaktereket és a háborúk erőszakos sokkhatását az európai társadalmak történetére.

624 oldal Keménytábla Ker.ár: 119 lej

Kat. szám: 221226 Klub ár: 109 lej

Paul Bahn

Legendás ősi helyek A Neander-völgyi ősember leletei, Stonehenge titokzatos oszlopai, az egyiptomi piramisok, az athéni Akropolisz, a Római Birodalom egykori fóruma, az azték piramisok vagy az ősi Jeruzsálem híres emlékei... Megannyi látványosság, amelyek évről évre milliószámra vonzzák a turistákat, és hirdetik az emberiség múltjának dicső állomásait.

Taylor Fuller

Szivárványatlasz Útmutató a világ 500 legszínesebb helyéhez Fedezd fel a világ legszínesebb helyeit! A Szivárványatlasz színes utazásra visz a föld körül, egyik élénk látnivaló követi a másikat: a természeti jelenségektől az építészeti látványosságokig, a műalkotásoktól a kulturális eseményekig.

Földrajzi világatlasz Az új Földrajzi Világatlasz több száz, 2021-es adatokkal frissített térképet, a Föld országainak leírását, aktualizált infógrafikát és földrajzi adatokat tartalmaz naprakész tematikus térképekkel és névmutatóval.

320 oldal Keménytábla 400 oldal Keménytábla 416 oldal Keménytábla Kat. szám: 221233 Kat. szám: 221234 Kat. szám: 221235 Ker.ár: 170 lej Klub ár: 156 lej Ker.ár: 136 lej Klub ár: 125 lej Ker.ár: 220 lej Klub ár: 201 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@yahoo.com

19

Útikönyvek

A szabadkőművesség igazi arca

Aloha

374 oldal Keménytábla 192 oldal Keménytábla 192 oldal flexi Kat. szám: 221227 Kat. szám: 221228 Kat. szám: 221229 Kat. szám: 221223 Klub ár: 93 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Palmer Manly Hall Somogyi István

Vujity Tvrtko


Johan Ickx

XII. Piusz és a zsidók

Jolanta Sosnowska

Krisztus hadvezére

Böjte Csaba - Csender Levente

Böjte Csaba füveskönyve 2. Boldogsághoz segítő gondolatok Öt hét Böjte Csaba ferences szerzetessel. Több ezer kilométer utazás Erdélyben, útközben beszélgetések az életről, halálról, hitről, szolidaritásról és nagyon sok mindenről, ami a ma emberét foglalkoztatja. Így lett a kilométerekből belső utazás, és így született meg útközben Csaba testvér füveskönyve.

Fucskár József A. - Fucskár Á.

Középkori templomok a Kárpát-medencében

Szent István király törvénykönyvben rendelte el, hogy „minden 10 falu építsen egy templomot”. Ez a törvény - templomok és székesegyházak építésével, püspöki székhelyek és apátságok alapításával - a magyarországi szakrális építészet fénykorát jelentette.

Szent II. János Pál életrajza A lengyel pápa iránti csodálatból született ez a könyv, ám tiltakozásként is a krémesért rajongó, jóságos öregember ábrázolása ellen, amely alakjának, végtelenül gazdag hagyatékának és óriási tekintélyének lekicsinylését jelenti. A Szentatya ezeken a lapokon magával ragadó személyiségként jelenik meg: mint következetes, nagy tudású, bölcs, felelősségteljes és bátor pásztor.

Pacelli listája: 2800 üldözött segélykérő levele alapján A Vatikán nem fél a történelemtől - mondta Ferenc pápa 2020 márciusában, amikor bejelentette, hozzáférhetővé teszik a kutatók számára a vatikáni levéltár XII. Piusz pápa alatt született dokumentumait. Johan Ickx, a Vatikáni Államtitkárság államközi kapcsolatok szekciója történeti levéltárának igazgatója könyvéből azonban kiderül, hogy a Szentszéknek nincs is oka a félelemre. XII. Piuszt ugyanis jogtalanul érte az a vád, hogy egyáltalán nem segítette a zsidókat a második világháború alatt, bár arra ez a könyv sem kíván választ adni, tehetett volna-e a pápa többet is értük. A szerző emberi sorsokon, Meséken és Novellákon keresztül mutatja be, milyen átfogó diplomáciai tevékenység folyt a Szentszéknél a második világháború alatt, hogy segítsenek azoknak az üldözötteknek, akik a Vatikánhoz, illetve közvetlenül a pápához fordultak. A kötet így új korszakot nyit XII. Piusz pápaságát illetően, metszetet készít az Államtitkárság első szekciójáról, arról a Hivatalról, amely a nemzetközi kapcsolatokért felelt a vészterhes időkben.

362 oldal Keménytábla 175 oldal Keménytábla 448 oldal Keménytábla 443 oldal Keménytábla Kat. szám: 221236 Kat. szám: 221237 Kat. szám: 221238 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej Ker.ár: 171 lej Klub ár: 156 lej Ker.ár: 87 lej

Kat. szám: 221239 Klub ár: 79 lej

Alec Ryrie

Hit

A kereszténység történeti atlasza A napjainkban több mint kétmilliárd hívőt számláló kereszténység csaknem az egész világon otthon van. Hatása Európában és az amerikai kontinensen különösen is alapvető. Több mint száz színes térkép és illusztráció segítségével atlaszunk ennek a vallásnak a történetét követi végig, bemutatva a kereszténység dinamikus és alkalmazkodásra képes valóságát a kezdetektől rendkívül sokszínű történelmi, kulturális, vallási, illetve egyre táguló földrajzi keretek között. Az ókortól napjainkig ívelő történetet a térképek és ábrák, grafikonok mellett rövid összefoglalók segítik megérteni. A kereszténység nemcsak a világ csodálatos műemlékei, irodalmi, zenei, képzőművészeti és építészeti alkotásai számára jelentett és jelent mindig megújuló inspirációt, hanem a világ politikai, történeti folyamataiban is fontos szerepet játszott.

224 oldal Keménytábla Ker.ár: 136 lej

Kat. szám: 221240 Klub ár: 125 lej

Domenico Agasso - Ferenc pápa

Isten és az eljövő világ

2020. március 27-én Ferenc pápa az üres, esőtől áztatott Szent Péter téren állva szólt ahhoz a sok millió emberhez, akik karanténjuk magányából figyelték szavait: „A viharban az Úr arra hív, hogy ébredjünk fel, hívjuk életre a szolidaritást és a reményt, mert ezek adnak tartást és nyújtanak támaszt ezekben az órákban, amikor látszólag minden elsüllyed körülöttünk.”

Pio Atya James C. Livingston

Bevezetés a vallástudományba James C. Livingston a vallástudomány szerteágazó témáiba kalauzolja olvasóit. A könyvet az igényes szakmaiság, az élményszerűség jellemzi, mégis könnyen feldolgozható, megérthető.

A fény szavai A könyv Pio atya legjelentősebb írásainak gyűjteménycsokra, amelyek az atya lelkét és misztikus életét tárják fel. Írásaiból, különösen a lelki vezetőinek küldött leveleiből válogattunk ki gondolatokat, tanácsokat és emlékeket, amelyek a lehető leghűségesebb visszatükröződései lelkiségének.

128 oldal Keménytábla 575 oldal Keménytábla 225 oldal Keménytábla Kat. szám: 221241 Kat. szám: 221242 Kat. szám: 221243 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Bruce D. Perry - Maia Szalavitz

Szeretni születtünk

Hogyan veszélyezteti modern világunk az empátiát, és miért fontos megóvni? Lebilincselő könyvében a nagy sikerű szerzőpáros, Maia Szalavitz újságíró és Bruce D. Perry gyerekpszichiáter arra a kérdésre keresi a választ, hogy miként alakul ki az empátia, miért elengedhetetlen mind az egyéni boldogsághoz, mind a társadalom működéséhez. Rámutatnak, miért veszélyes modern világunk atomizálódása, a technológiai eszköztár és a munkaalapú kultúra hogyan hat empátiánkra, közösségeinkre. Lebilincselő könyvében a nagy sikerű szerzőpáros, Maia Szalavitz újságíró és Bruce D. Perry gyerekpszichiáter arra a kérdésre keresi a választ, hogy miként alakul ki az empátia, miért elengedhetetlen mind az egyéni boldogsághoz, mind a társadalom működéséhez. Rámutatnak, miért veszélyes modern világunk atomizálódása, a technológiai eszköztár és a munkaalapú kultúra hogyan hat empátiánkra, közösségeinkre.

396 oldal Kartonált Kat. szám: 221244 Ker.ár: 77 lej

20

Klub ár: 70 lej

Popper Péter Dr. Csernus Imre

Főnix

Főnixként élni? Döntés kérdése. Megtehetjük, hogy öreg főnixként ragaszkodunk jól megszokott életünkhöz és félelmeinkhez. De dönthetünk másképp is. Magunk mögött hagyhatjuk mindennapi félelmeinket, hogy készen álljunk az újjászületésre.

A belső utak könyve Popper Péter indiai útja során tanulmányozta az ősi gyógymódokat, a jógát, a sok évezredes életbölcseletet. Azt tapasztalta, hogy a hinduizmusban nem ködös misztikus sejtésekről, erőlködve megvalósított „gyakorlatokról”, hanem élő szellemi áramlatról van szó, amelynek nincs merev szabályrendszere.

Hogyan választunk magunknak sorsot? Válogatás Popper Péter előadásaiból Popper Péter legendás előadásain egy gombostűt sem lehetett leejteni. Hatalmas műveltsége, karizmatikus előadásmódja, eredeti gondolkodása, fanyar, szarkasztikus humora felejthetetlenné tette ezeket az alkalmakat.

271 oldal Keménytábla 212 oldal Kartonált 242 oldal Keménytábla Kat. szám: 221245 Kat. szám: 221246 Kat. szám: 221247 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Telefonon: 0734-060 731


Laura Baker

5 perces bűvös mesék Hamupikőke, Hófehérke és Piroska mindannyiunk számára ismerős kalandjai elevenednek meg újra, a legkisebbek számára is szórakoztató módon.

Melanie Joyce

5 perces tündérmesék Számos varázslatos kaland vár rád az üveghegyen túl, ahol unikornisok, sellők és boszorkányok élnek, és a kissárkányok folyton kalamajkát okoznak.

Mandy Archer

5 perces esti mesék

Volt egyszer egy kissárkány, aki nem akart még aludni. Ismerős helyzet? Ez a mesekönyv minden kissárkánynak segíteni fog az elalvásban.

Csukás István Ellis Kaut

Pumukli téli meséi Pumukli visszatért! Fújhat a szél és eshet a hó, a csintalan kis kobold újabb csínyekkel forgatja fel Eder mester életét. Hol szétvagdos egy túl nagy pulóvert, hol kutyaszánra ül - Pumuklival a házban egy percig sem unalmas az élet!

Tükörbohócok Él Budapesten egy jó és egy rossz tündér. Játékos ötlettől vezérelve szerepet cserélnek. A jó rosszalkodni kezd, a rossz pedig jó útra tér. Miként mindannyiunkban együtt él, egymást formálja e két véglet, bennük is mosolyt fakasztó gyerekcsínnyé szelídül a jó és rossz örök ellentéte.

Móricz Zsigmond

Iciri-piciri

Móricz Zsigmond egyik legkedveltebb verses meséjét most Horváth Ildi csodálatos képeivel élvezhetik kicsik és nagyok, a 10 oldalas, színes leporellóban.

158 oldal Keménytábla 88 oldal Keménytábla 10 oldal Lapozó Kat. szám: 221248 Kat. szám: 221249 Kat. szám: 221250 Kat. szám: 221251 Kat. szám: 221252 Kat. szám: 221253 Kötetenként: 48 oldal Keménytábla Ker.ár: 48 lej Klub ár: 44 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 17 lej Klub ár: 16 lej

Beatrix Potter

Nyúl Péter és barátai

400 oldal Keménytábla Ker.ár: 161 lej

Üdvözlünk Beatrix Potter világában, ahol Nyúl Péter, Nyuszi Benjámin és Kacsa Jolán mellett még számtalan kedvencünk várja, hogy életre keltsd őket. 45 bájos, színezésre váró kép, és idézetek az eredeti mesékből.

Fecske Csaba

Állatok és kicsinyeik Falun Az állatokat a kicsinyeikkel ábrázolva verses formában ismerhetik meg a gyermekek.

100 Ezópusz-mese A világ legelső meseírójának tanulságos történetei A ravasz róka, a büszke oroszlán vagy a rátarti csóka kalandjait olvasva sok mindent megtudhatunk az emberi gyarlóságról, önzetlenségről és becsületességről, a humoros illusztrációk pedig kiegészítik e régi klasszikusokat.

98 oldal Kartonált 10 oldal Kartonált 288 oldal Keménytábla Kat. szám: 221254 Kat. szám: 221255 Kat. szám: 221256 Kat. szám: 221257 Klub ár: 143 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 13 lej Klub ár: 12 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Timothy Knapman Disney Nyuszik

Összebújós mesék

A nyuszi testvérek egy szép, nyári napon az erdőben játszanak, ahol Toppancs egy félénk sünibe botlik. Nagyon szeretne a barátja lenni, így a nap folyamán mindent megpróbál, hogy elnyerje az ismeretlen tüskés bizalmát.

Meghitt történetek elalváshoz Bújjunk össze egy puha takaró alatt, és olvassuk együtt a kicsikkel ezeket bájos és megnyugtató esti meséket! A nem éppen bátor, kicsi sárkány, a magányos bálna vagy a túlontúl segítőkész elefánt története garantáltan a gyerekek kedvence lesz.

Toppancs barátja

Beatrix Potter színezője

Vojtech Kubasta Jancsi és Juliska

3D mesekönyv Ki ne hallott volna a sötét erdő Csipkerózsika mélyén megbúvó mézeskalács­ 3D mesekönyv házikóról? A király minden orsót elégettetett a birodalmában, Csipkerózsikát mégsem kerülte el a végzete.

A farkas és a hét kecskegida 3D mesekönyv Volt egyszer egy hófehér kecskemama, aki egy napon magára hagyta hét kecskegidáját.

32 oldal Keménytábla 96 oldal Keménytábla 12 oldal Keménytábla 12 oldal Keménytábla 12 oldal Keménytábla Kat. szám: 221258 Kat. szám: 221259 Kat. szám: 221260 Kat. szám: 221261 Kat. szám: 221262 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733

21

Gyerekeknek

Beatrix Potter összes meséje Ez a különleges könyv egyetlen vaskos és gyönyörű kötetben adja át az olvasóknak Beatrix Potter huszonhárom meséjét és versét, melyek mind Nyúl Péter világában játszódnak. Ez az első magyarul is megjelenő teljes kiadás, amely tartalmazza az összes eredeti, színes és fekete-fehér illusztrációt, illetve a szerző minden meséjét, versét Szabó T. Anna és Dragomán György fordításában. A történeteknek gyakran ismerjük valóságos tájait, állatait és emberekhez kapcsolódó hátterét, ezeket az érdekességeket a mesék előtti rövid bevezető szövegekben gyűjtöttük össze. A könyv tartalmaz még négy olyan mesét is, amelyek nem jelentek meg a szerző életében, de megmutatják elbeszélői és rajzolói tehetségét. Beatrix Potter világa most is éppen olyan lenyűgöző, mint annak idején, amikor - több mint száz évvel ezelőtt - először vehették a kezükbe a gyerekek a könyveit.


Kincses mesekönyv Esti mesék kincsestára Brian Paterson - Cynthia Paterson

Foxwood összes meséje

Messze-messze, mesés tájakon innen és varázslatos völgyeken túl létezik egy csodálatos hely, ahol megállt az idő. Az állatok békében és szeretetben élnek, és a legkisebbek keresztül-kasul bebarangolják a környező vidéket. Ha arra visz az utad, nyisd ki jól a szemed és a füled, így biztos meghallod, ahogy Vili, Robi, Henrik és mind a többiek a közeledben játszanak. Téged is várnak, maguk közé fogadnak, s ha elfáradtál a közös játékban, csak ülj le szépen, és kérd meg őket, meséljenek egy csodálatos mesét neked.

256 oldal Keménytábla Ker.ár: 128 lej

Nyolc esti mese, amit imádnak a gyerekek. Az aranyos szereplők és a gyönyörű képek könnyű, pihentető álmot hoznak. Jó olvasást, jó éjszakát!

A világ legszebb meséi Vitéz királyfiak, gyönyörű királylányok, beszélő állatok, sárkányok, jó tündérek és csúf boszorkányok lakják be a világ legszebb és talán legismertebb meséit. Ezekből gyűjtöttünk ös�sze egy csokorra valót a gyönyörűen illusztrált mesekönyvbe. Olvashatók itt Grimm-mesék, Andersen szívbe markoló történetei és a legkülönfélébb országot belakó népmesék.

Berg Judit

Lengemesék Tavasz a nádtengeren Messze-messze, a Sustorgó erdő mélyén, a Locsogó-tó partján hullámzik a végtelen Nádtenger, ahol vízimadarak építik fészküket, nádirigók terelgetik fiókáikat, és vízisiklók, gőték siklanak a nádtövek között. Köztük élnek a lengék. Még sosem hallottál róluk? Az bizony nem csoda.

176 oldal Keménytábla 170 oldal Keménytábla 78 oldal Keménytábla Kat. szám: 221263 Kat. szám: 221264 Kat. szám: 221265 Kat. szám: 221266 Klub ár: 117 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej

Susanne Gernhäuser

Mese

22 + 1 esti mese Madarak, sárkányok, tengeri kígyók, óriások, varázslók, furfangos mesehősök, okos cipészinasok a hősei ennek a csodálatosan illusztrált könyvnek. Olyan varázslatos mesék várnak a gyerekekre, mint A kíváncsi Pöttöm, A Szél meg a Nap vagy A tengeri kígyók ura.

45+1 klasszikus mese Ebben a gyönyörűen illusztrált könyvben a jól ismert, kedvenc mesefigurák nagyszerűen megférnek távoli tájak legendáival. A könyvet azoknak a gyerekeknek, illetve szüleiknek ajánljuk, akik szeretik a klasszikus, szívmelengető meséket, a csodákkal, varázslatokkal és kalandokkal teli történeteket.

Fedezd fel a nagy járműveket A nagy járműveknek mindig sok a dolguk. Örökösen építkezésen, pályaudvaron, tűzoltóságon, kórházban, gazdaságban vagy épp a szemétszállításban dolgoznak. Milyen eszközökre van szükségük a tűzoltóknak? Mit rakodnak fel a kamionra? És milyen állat várakozik az utánfutóban? Sok felfedeznivaló akad a nagy járművek világában.

Tim Cooke

Találmányok könyve

LEGO Játékok

Elképesztő ötletek, amelyek megváltoztatták a világot Tudd meg, hogyan, mikor és miért jöttek létre azok a dolgok, amelyek előre mozdították a világ kerekeit!

50 vidám fejtörő, társasjáték, feladat és kirakó Ki tudja a legmagasabb tornyot összerakni 60 másodperc alatt? Ki találja meg a legtöbb párt a memóriajátékban?

256 oldal flexi 236 oldal flexi 24 oldal Lapozó 112 oldal Keménytábla 80 oldal Keménytábla Kat. szám: 221267 Kat. szám: 221268 Kat. szám: 221269 Kat. szám: 221270 Kat. szám: 221350 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79lej Ker.ár: 85lej Klub ár: 77lej

Andreas H. Schmachtl

Négy évszak a Vadrózsa utcában Alma Magdi 1. - 34 mese Akár ősz van, akár tavasz, nyár vagy tél: Alma Magdinak és barátainak minden nap újabb kalandokat tartogat. A bodzavirágfehér kisegér kincskereső utat és kirándulást szervez, titokban süteményversenyre készül, szellemekre vadászik.

Boldizsár Ildikó

Amália álmai Mesék a világ legszomorúbb boszorkányáról Hold-mezőben, Kancsali utca 3. szám alatt lakik Amália, a világ legszomorúbb boszorkánya, aki azt meséli el nekünk, hogyan telt élete első száz esztendeje: hogyan rendezgette pöttyösbögre-gyűjteményét, hogyan játszott az esővel a Páfrányos Tisztáson.

Járművek az építkezésen

Andrea Erne

Első nagy állatatlaszom Mit? Miért? Hogyan? „A népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatban megjelenő állatatlasz igazi csemege az állatokat szerető óvodásoknak és a kisiskolásoknak.

Mit? Miért? Hogyan? Legyen szó házépítésről, út-, alagút- vagy játszótérépítésről, minden kérdésre választ kaphatnak a gyerekek. Honnan jönnek a munkagépek az építkezésre? Ki viszi a gépeket az építkezésre?

Robotok Mit? Miért? Hogyan? Az is kiderül, milyen robotok dolgoznak a gyárakban, a földeken, a kórházban, és milyen okosgépek lesznek az otthonokban.

187 oldal Keménytábla 96 oldal Keménytábla 24 oldal Spirál 16 oldal Spirál 16 oldal Spirál Kat. szám: 221271 Kat. szám: 221272 Kat. szám: 221273 Kat. szám: 221275 Kat. szám: 221274 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 94 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej

22

Rendeljen telefonon: 0265-323 023


Thomas O. McCracken

Háromdimenziós anatómiai atlasz

Camilla Hallinan Jon Richards

Gyerekállatenciklopédia Milyen állat a porgál gálya? Hány szeme van a négyszemű halnak? Kinek integet az integetőrák? Ezekre a kérdésekre is választ talál az ifjú olvasó ebben az új állatenciklopédiában, mely több mint 1000 színes kép segítségével mutatja be a Föld állatvilágát: emlősöket, madarakat, hüllőket, kétéltűeket, halakat, rovarokat, pókokat és más gerincteleneket. A kötet érdekes és izgalmas olvasmány, egyben remek kiegészítője az általános iskolai tananyagnak. tu

Sarah Devos

Nahát, ezek a lovagok! Utazz Kisagy professzorral és okos Nyuszival a középkorba, és fedezd fel a lovagvárak lenyűgöző titkait! De vigyázz, nehogy beleütközz egy páncéloslovagba, mert az hangos találkozás lesz! Szerinted mire használták a lábtövist, a katapultot és az ostromtornyot?

A könyv ábraanyagának elkészítése az Egyesült államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtára (National Library of Medicine) Visible Human Projek elnevezésű programjának keretén belül a test több ezer keresztmetszeti képének digitalizálásával kezdődött. Minden egyes keresztmetszeti kép több száz elemének évekig tartó pontos azonosítását, leképezését új számítógépes modellező programok segítségével végezték. A képek körvonalai és az egyes keresztmetszeti képek közötti kapcsolat ismeretében lehetségessé vált a háromdimenziós formák rekonstrukciója. A végső kép a körvonalak és a felszín ráillesztése után állt össze.

128 oldal Keménytábla Kat. szám: 221277 Kat. szám: 221276 240 oldal Keménytábla Klub ár: 109 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 171 lej

256 oldal Keménytábla Ker.ár: 119 lej

A fák titkos élete

A méhek titkos élete

Tudtad, hogy a fák beszélgetnek egymással? Vagy hogy a legidősebb élőlény egy fa? Ez a rajzokkal illusztrált könyv nemcsak fákról szóló népmeséket tartalmaz, hanem megtudhatod belőle azt is, hogyan lesz a kicsi magból hatalmas fa, mivel táplálkoznak a fák.

Ez a rajzokkal illusztrált könyv nemcsak méhekről szóló népmeséket tartalmaz, hanem megtudhatod belőle azt is, hogyan jönnek világra a méhecskék, mivel táplálkoznak, hol laknak, mit rejt a kaptár belseje, miért olyan fontosak számunkra a méhek, és hogyan lehetsz a méhek barátja.

A tudás enciklopédiája

Világűr

Jorge Montoro

Történetek híres állatokról Bizony, nem csak az emberek lehetnek híresek, hiszen mindig itt éltek velünk az állatok, amelyek sokat segítettek nekünk, és rengeteg örömet okoztak.

A világegyetem, ahogy még sosem láttad Lenyűgöző képek, fantasztikus tények a világegyetemről, az ősrobbanástól a fekete lyukon át az űrutazásig. Fedezed fel a Naprendszer bámulatos bolygóit és holdjait! Csodáld meg az éjszakai égbolt látványos csillagképeit! Ismerd meg a különböző űreszközöket, az űrállomások működését és az űrruhák funkcióit!

48 oldal Keménytábla 48 oldal Keménytábla 120 oldal Keménytábla 208 oldal Keménytábla Kat. szám: 221278 Kat. szám: 221279 Kat. szám: 221280 Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 87 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 106 lej

Kat. szám: 221285 Klub ár: 97 lej

Anna Weltman

Matek a köbön

Lőrinc László

Őseink is szelfiztek? Már ők is?! - A nagy sikerű 25 szelfi az Árpád-korból kötet mellé itt vannak a folytatások, amely a török kor és a felvilágosodás képzeletbeli közösségi oldalait mutatja be. Most a 14-17. századi magyarok világba kalauzol minket Lőrinc László, ahol a mindenki számára ismerős, elfeledett vagy éppen kitalált alakok lelkesen posztolnak és kommentelnek a könyv által teremtett virtuális térben.

25 szelfi az Árpád-korból

25 szelfi a török korból

Kat. szám: 221281

Kat. szám: 221282

25 szelfi a felvilágosodás korából Kat. szám: 221283

Kötetenként: 160 oldal

Keménytábla Ker.ár: 60 lej

Kalandozás a számok és formák birodalmában Ebben a könyvben több száz csodás és meghökkentő matematikai tényt találsz. Ismerkedj meg a híres matematikusokkal, tudj meg mindent a kávéscsészévé alakuló fánkról, és számolj a növényekkel! Olvass a matek szerepéről a természetben, a művészetben, az építészetben és a sportokban! Tudd meg, hogy hányszor kell egy papírlapot félbehajtani ahhoz, hogy a Holdig érjen (kevesebbszer, mint gondolnád), és hogy egy apró számítási hiba hogyan semmisített meg egy 125 millió dolláros űrszondát!

96 oldal Keménytábla Klub ár: 55 lej Ker.ár: 97 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@gmail.com

Kat. szám: 221286 Klub ár: 89 lej

23

Ifjúsági

Moira Butterfield

Kat. szám: 221284 Klub ár: 156 lej


A Rock története Presser könyve 1. Presser Gábor elérkezettnek látta az időt, hogy elmondja, ő hogyan élte meg a „Presser-sztorit”. Azt a történetet, aminek hosszabb vagy rövidebb fejezeteit oly sokan ismerik az Omegától (1967) az LGT-n át - leginkább a dalain keresztül. A személyes hangú életrajzi könyvből most új megvilágításba kerülnek egy legendás korszak ismert történetei, beleshetünk a stúdiók, a Vígszínház kulisszái mögé, és olvashatunk a „barátok és ellenségek” közt, munkával eltöltött több, mint 50 évről. Presser megírta az év egyik legjobban várt könyvét, amit oly sokan szeretnének ajándékba kapni.

520 oldal Keménytábla Kat. szám: 221288 Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej

Presser Gábor

Presser könyve 2. A kötet Presser Gábor - remek illusztrációkkal színesített - memoárjának folytatása és befejezése. A páratlanul gazdag életút történetei még messzebbre viszik az olvasót egy gondolkodó művész emlékeinek világába. Barátságok, anekdoták, korrajzok, világhírű zenészek, szakmai kulisszatitkok, minden, ami az első kötetben már nem fért el.” Igazán nagy élvezettel olvastam végig Presser könyvét, ezt az időgéppel való száguldozást, melynek állomásai hol könnyed, anekdotázó humorral megfűszerezve bukkantak elő, hol meg haláli komolysággal szigorodtak le a tényszerűségre.” SZTEVANOVITY ZORÁN

433 oldal Keménytábla Kat. szám: 221287 Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej

Hugh Fielder

Pink Floyd Behind The Wall - A teljes pszichedelikus történelem 1965-től napjainkig A rocktörténet közel fél évszázadát felölelő Pink Floyd: Behind the Wall bemutatja a világ legnépszerűbb pszichedelikus együttesének drámai és izgalmas történetét. A Pink Floyd első átfogó, illusztrált krónikájában tanúi lehetünk a korai cambridge-i szárnypróbálgatásaiknak, átélhetjük, ahogy Syd Barrett dalszövegeket ír, ahogy elkészül a Dark Side of the Moon stúdióanyaga, de annak is, ahogy összekülönböznek egymással a zenekar tagjai. 240 oldal Keménytábla Ker.ár: 171 lej

Kat. szám: 221291 Klub ár: 156 lej

Martin Popoff AC/DC Albumról albumra Első pillantásra talán úgy tűnhet, nem sok mondanivaló akad erről a bandáról, akiket minduntalan azzal vádoltak, hogy ugyanazzal az albummal rukkoltak elő. De hogy ez az elgondolás legjobb esetben is csak unalmasnak mondható, arra rögvest rájövünk, ha alaposabban a felszín alá tekintünk.

256 oldal Keménytábla Ker.ár: 171 lej

Kat. szám: 221289 Klub ár: 156 lej

The Beatles

The Beatles

Get Back 1969 januárjában a Beatles azzal a nagyszabású tervvel vágott neki az új esztendőnek, hogy egy különleges show keretében filmre veszik, ahogy dalokat írnak és próbálnak, majd előadják őket közönség előtt. A később Get Back néven ismertté vált projekt kétszeresen is vis�szatérést jelentett, hiszen az együttes ekkor már két és fél éve nem koncertezett, a kísérletező korszakukat követően pedig vissza akartak kanyarodni az eredeti rockos gyökerekhez.

238 oldal Keménytábla Ker.ár: 171 lej

Kat. szám: 221290 Klub ár: 156 lej