__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Bibl io f i l

köny vk lub

2021-1

Érvényes: 2021. 02.15. – 2021.05.02.

7. OLDAL

11. OLDAL

23. OLDAL

„Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündéreknek.” Wass Albert

Naponta rendelhetnek a következő telefonszámokon: 0265-323023 vezetékes valamint a 0734-060731 és 0734-060733 mobil számokon, a 2.oldalon található órarend szerint. Minden nem fogadott hívást visszahívunk!


Nemes Nagy Ágnes “Névnapodra mit vegyek? Vegyek húzós egeret? Vonatot és síneket? Kék építő-köveket?

Nem, már tudom, mit vegyek: néked tavaszt rendelek, bodzafát és kék eget, rajta csokros felleget.”

KEDVES KLUBTAGJAINK! Lejártak az ünnepek, de az életünk nem látszik, hogy visszatérne a megszokott kerékvágásba. A türelmetlenség, a bizalmatlanság egyre fokozódik. Az intolerancia teret nyer és aggasztóvá válik, nehéz elvonatkoztatni, a sok álhír rengetegben. Nagyon sok rendelést kaptunk, hibáztunk is a kiküldéskor egy pár esetben, de korántsem szándékosan. Volt költség mentes csomag pótlás és volt sajnos kifogyott készlet is. Mindezek ellenére elégedetten tapasztaltuk kedves klubtagjaink segítségét, megértését. Az idei év, egy drágítással kezdődik, pontosabban az elmúlt 5 évben, már harmadik alkalommal drágul a posta, de eddig ezt meg tudtuk oldani. Sajnos most jutottunk arra a szintre amikor lépnünk kell és rá kell tennünk azt a 2 lejt, így a 18 ( 2015-ben lett annyi ) most 20 lejre módosul. Sok ez vagy kevés, majd megtudjuk. A tagsági díj változatlan marad nyomdai költségeink változása ellenére is. Számos értékes könyv jelent meg November és December hónapban, amelyek kiadási dátuma nem engedte meg, hogy számoljunk velük a télen, de most eljön az Ö idejük is, bekerülhetnek a kínálatba. Talán ekkora mértékben nem is cserélődik ki a kínálat mint ebben a katalógusban. “Csak akkor kapsz a könyvektől valamit, ha tudsz is adni olvasmányaidnak valamit. Úgy értem, ha olyan lelket viszel feléjük, amely az olvasás párharcában hajlandó sebeket kapni és adni, hajlandó vitatkozni, meggyőzni és meggyőződni.” – mondja Márai Sándor és mi kaptunk a könyvektől mindent ezekből, nem csak bezártságunk idején, hanem mindig. Drágultunk egy keveset, de ugyanolyan erőbedobással készülünk az újabb évre, az újabb könyvekre mintha az elején volnánk, mintha a normalitás uralkodna, mert egyszer eljön majd és akkor erősebben és értékesebben kell a világ elé lépnünk. Életkedvünk visszatértét, a megnyugvást és a reményt is jelentheti az olvasás. Könyv ajánlatunkkal, hiszem, hogy ez így is lesz!

Emma Donoghue Cserna-Szabó András

Hívnak a csillagok

Karanténantológia Ennek a könyvnek az volt a munkacíme: Korona Expressz. Mert a koronavírus villámgyorsan érkezett az életünkbe, és gyorsvonati sebességgel változtatott meg szinte mindent. Az írók is karanténba kerültek, igaz, ők addig is dolgozószobájukba zárva töltötték idejük jó részét.

1918, Dublinban tombol a spanyolnátha, Írországot feldúlta a háború és a járvány. A kórház szülészetén Julia Power nővérnek nincs elég embere, miközben a várandós anyákat, akik elkapták a szörnyű vírust, közös karanténba zárják. A nővér körül felbukkan két kívülálló, dr. Kathleen Lynn, aki állítólag lázadó és keresi a rendőrség, és egy fiatal önkéntes segítő, Bridie Sweeney.

235 oldal Kartonált Kat. szám: 211000 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

319 oldal Kartonált Kat. szám: 211001 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

A teremtés koronája

Kósa R. Géza Tulajdonos

2

www.bibliofilkonyvklub.com


Harsányi Zsolt solt

Ecce Homo

Kollár Zsolt

Szent László ma testamentuma Szent László uralkodásának legutolsó, egyben legnagyobb próbatétele utódjának kiválasztása volt. Fogadott fiaiban, Könyves Kálmánban és Álmosban az erő a bölcsességgel, a hit az ambícióval vívtak könyörtelen harcot a trónért. Felettük pedig ott magaslott a dicső király példája, kinek fénye árnyékként vetült jövőjükre. A testvérek önmagukkal és ellenségeikkel vívott harca során bepillantást nyerhetünk a XI. század végi királyság mindennapjaiba. A dörgölődző urak és a vallás sérthetetlensége mögé bújó, de többnyire csak saját gyarapodásukat szem előtt tartó egyházfik sorsa egybefonódik a szegénységéből és tudatlanságából kitörni vágyó fiú, Sebő felnőtté válásával. Sebő, aki az igaz szerelem által megleli az igaz hitet, ami megtanítja a sosem feledhető igazságra: csak por és hamu vagyunk.

516 oldal Keménytábla Ker.ár: 59 lej

Temesi Ferenc

Híd Temesi két szálon futó művében Tóth Pál 1890-től 1980-ig ívelő története és a huszonöt éves Zoltán István 1970-es évekbeli sorsa kanyarodik egybe. Tóth Pál mozgalmas életének hátterében forradalmak, világháborúk zajlanak, a helyi és a nagypolitika gazemberei ölelkeznek össze s befolyásolják hősünk életét.

Munkácsy Mihály életének regénye A békéscsabai asztalosműhelytől a bécsi, düsseldorfi és párizsi festőműtermekig, a magyar pusztától a fényes francia palotákig követhetjük nyomon Munkácsy Mihály, a magyar festőművészet legendás alakjának életét Harsányi Zsolt hosszú évtizedeken át mellőzött klasszikusában. Az óriási kutatómunka eredményeképpen megírt Ecce Homo beavat minket az Ásító inas, a Golgota, avagy épp az Ecce Homo keletkezésének történetébe, és látványos tablót fest a 19. század második felének pezsgő társadalmi és kulturális életéről. A két világháború közötti korszak egyik legsikeresebb magyar írójának számító Harsányi Zsolt műve jóval több egy szédítő sikerekkel teli élet krónikájánál: betekintést nyújt a kivételes tehetség vívódásaiba és a magyarságát hazájától távol is elszántan őrző lélek küzdelmeibe.

448 oldal Keménytábla Kat. szám: 211002 Kat. szám: 211003 720 oldal Keménytábla Klub ár: 54 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 81 lej

Kat. szám: 211004 Klub ár: 72 lej

Miklya Luzsányi Mónika

Az ecsedi boszorkány

Karinthy Frigyes Jonathan Swift

Gulliver történetei

352 oldal Keménytábla Ker.ár: 85 lej

Dúlt hitek katedrálisa Korábban nem tudtam, mifélék a magyarok, aztán az önkéntesekről szóló jelentésekből kiderült: a nyugat széttépte, a Balkán eltaposta, a kommunizmus kisemmizte, s anyagi-szellemi rabságba hajtotta őket. Minden szomszédos országban sok van belőlük, pedig kitelepítették, elüldözték, bedarálták őket, s mégis élnek.

457 oldal Keménytábla Kat. szám: 211005 Kat. szám: 211006 328 oldal Keménytábla Klub ár: 78 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 68 lej

Nyáry Krisztián

Általad nyert szép hazát A Himnusz és a himnuszok kalandos élete Mitől vált nemzeti himnusszá a Himnusz, és mi volt a himnusz a Himnusz előtt? Mi köze van Balassi Bálintnak és a kanásztáncnak Kölcsey szövegéhez? Miért tartotta közepes versnek saját művét a költő? Hány perc alatt írta Erkel Ferenc a Himnusz zenéjét és van-e egyáltalán hiteles kottája? Miért nem akarta a 20. század elején Országgyűlés, hogy ez legyen a hivatalos himnuszunk? Miért nem engedték templomban énekelni, mióta illik állva hallgatni és miért került jogszabályba egy téves szöveg? Miért nem írt új himnuszt Rákosi kérésére Kodály Zoltán és Illyés Gyula?

183 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej

Radosza Sándor

Kat. szám: 211008 Klub ár: 55 lej

Kat. szám: 211007 Klub ár: 62 lej

A KÖTET NEM RÉSZE A HUNYADI SOROZATNAK, HANEM EGY KISREGÉNY, AMELY AZ ELSŐ ÉS MÁSODIK RÉSZ KÖZÖTT JÁTSZÓDIK LE FRANCIAORSZÁGBAN! Bán Mór

Hunyadi

A Csillagösvény lovasai A magyarság elveszett ősi emlékezetének felelevenítésére és őseposzának újraalkotására tesz kísérletet Bán Mór az Ezer rege könyve című sorozatában. A sorozat első kötete, A Csillagösvény lovasai a szkíta ősidőkbe vezet viszsza. Őstörténetünk hajdani regéi, meséi, mondái csak szerény töredékekben élték túl a történelem viharait.

A szűz kardja A galambóci ostrom már csak nyomasztó emlék Luxemburgi Zsigmond magyar király számára. A török fenyegetés helyett ezúttal is európai diplomáciai fortélyok kötik le figyelmét: ifjú lovagját, Hunyadi Jánost egy fontos küldetéssel a Franciaországba tartó követség katonai parancsnokának nevezi ki. A követség feladata, hogy üzenetet vigyen Zsigmond burgundiai rokonainak, kérve, támogassák őt német-római császárrá koronázása ügyében. A magyar küldöttség a később „százévesnek” nevezett francia-angol háború kellős közepébe csöppen. A király burgundiai rokonsága Compiégne közelében épp arra készül, hogy elfogjon egy tizenkilenc esztendős francia leányt, aki rövid idő alatt lángba borította az egész országot, és új reményt adott népének a megszálló angolok elleni küzdelemhez.

240 oldal Keménytábla Kat. szám: 211009 184 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 51 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@gmail.com

Kat. szám: 211010 Klub ár: 47 lej

3

Szépirodalom

Gulliver összes története az angol és a magyar nyelvű irónia nagymestereinek tollából első ízben egy kötetben! Három önálló, egymással mégis szorosan összefüggő regényt adunk közre: Jonathan Swift: Gulliver utazásai, Karinthy Frigyes: Utazás Faremidóba; Capillária. A művek mindegyike számtalan kiadást megért már a legkülönbözőbb variációkban, eddig azonban még sohasem jelentek meg egy kötetben. Karinthy, miután lefordította Swift könyvét, az abban szereplő négy út mellé megírta az ötödik, majd a hatodik részt.

Az ecsedi boszorkány nem más, mint a híres törökverő, Török Bálint utolsó leszármazottja, Török Kata. Mi volt az alapja a boszorkányság, a szerelmi bűbáj, a vérfertőzés, a gyermekgyilkosság vádjának, aminek következtében 1614-ben teljes vagyonelkobzásra és fővesztésre ítélték ezt a tündöklően szép, életvidám fiatalasszonyt? Valóban olyan lánglelkű hős volt-e Török Bálint, amilyennek olvasmányainkból megismertük? Milyennek látta őt a felesége, hogyan élt a korabeli celebpár, és milyen lehetett egy nagyasszony élete egy törökverő hős oldalán?


Benkő László

Balassi Bálint Az „istentelen” magyar A XVI. század második felében járunk. Az ország három részre szakadt. Délről a török nyomul a Felvidék felé, Erdély szultán adófizetője. A Habsburg-házból való királyoknak csak ütközőzóna a magyarok földje, amely az Oszmán Birodalom támadásaitól védi őket, de némely magyar főurak legalább anynyi gondot okoznak nekik, mint a törökök. Balassi Bálint 1554-ben, az ország egyik leggazdagabb és legnagyobb hatalmú főrangú családjában akkor látja meg a napvilágot, amikor a Felvidéken mindennaposak a török beütések, de az apja sosem marad adós a méltó válasszal. Harcosnak, vitéznek neveli fiát, és szakítva a hagyományokkal, nem ereszti Bálintot a bécsi udvarba tanulni, hanem egy németországi „oskolaév” után maga veszi kézbe a nevelését.

651 oldal Kartonált Kat. szám: 211011 Ker.ár: 68 lej

Klub ár: 62 lej

Radnóti Miklós

Ikrek hava Fábián Gyula

Hej, Rákóczi, Bercsényi, Bezerédj! Fábián Gyula könyve egészen különleges színt képvisel a kuruc időket bemutató sok regény és ifjúsági könyv között. A két nagy ellenfél, a kuruc és a labanc ellentétet egy családon belül, kedves, bájos szerelem küzdelmein keresztül mutatja be. A Kőszeg környékén játszódó történelmi kalandregény megidézi a Rákóczi-szabadságharc történetét, megemlékezik a kuruc hősökről.

330 oldal Kartonált Kat. szám: 211018 Ker.ár: 60 lej

Radnóti Miklós legjelentősebb szépprózai műve, az Ikrek hava, 1940-ben eredetileg is önálló kötetben jelent meg. Szülei elvesztését és költővé érését beszéli el a második világháború kitörése előtti pillanatban, saját erőszakos halálának egyre biztosabb előérzetében. Az idősíkokat filmszerű vágásokkal egybejátszó, a lírai és ironikus tónusokat keverő írás a magyar irodalom kivételes remek műve. A szöveggondozás alapjául a Radnóti életében megjelent első kiadás szolgál. Kötetünk újdonsága, hogy az utószó ismerteti a mű keletkezésének és korábbi kiadásainak történetét, kapcsolódását az életmű más részeihez, a jegyzetek pedig felfedik a mű életrajzi utalásait.

128 oldal Keménytábla Klub ár: 55 lej Ker.ár: 51 lej

Kat. szám: 211019 Klub ár: 47 lej

Gál Vilmos

Szépirodalom

Báthory II.

Kun László, a kétszívű

Kun László, a kétszívű

Első kötet Hiénák a trón körül IV. (Kun) László király a magyar történelem egyik legvitatottabb alakja, aki már élete első évtizedében szörnyű eseményeket élt át. Apja a nagyapjával hadakozott, s az országban, mely fortyogó katlanhoz hasonlított, hol itt, hol ott lobbantak fel tűzfészkek.

Második kötet A végzet ösvénye A IV. (Kun) László életét bemutató regény II. kötetében ismét találkozhatunk a korábban megismert szereplőkkel. A velük történő események kapcsán megismerjük a királyi udvar és, a tragikus sorsú uralkodó utolsó éveinek történéseit.

A katonakirály A Báthory-sorozat első részében (A korona ára) az olvasó megismerkedhetett az erdélyi fejedelem politikájával, a kor szokásaival, orvoslásával és kultúrájával, miközben végigkísérhette útját a lengyel trónig. A második részben Báthory már mint lengyel király küzd meg nemzetközi politikai dilemmákkal, a Lengyelországot fenyegető ellenséggel, de még saját kényes feleségével, Jagelló Annával is, miközben a lengyel belpolitikai harcok kellős közepén találja magát. A szerző bravúrosan ülteti a pontos történelmi tényeken alapuló cselekményt szórakoztató, humoros és olykor romantikus történetbe. Újra találkozhatunk Mózsival, a néma tudákossal, Szláva Wantula és Detre Kristóf vitéz apródokkal, a szoknyapecér költővel, Balassi Bálinttal, de az első részből megismert udvari gyógyítók, politikusok, ifjú vitézek és bájos lányszereplők mellett visszatér Orbóy Mihály, a régi bajkeverő is.

Báthory A korona ára A magyar történelem egyik viharos, kaotikus korszakában bölcsességével, politikusi képességeivel és nemzete iránti alázatával kiemelkedik Báthory István fejedelem személye.

432 oldal Keménytábla 432 oldal Keménytábla Kat. szám: 211012 Kat. szám: 211013 416 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 59 lej

394 oldal Keménytábla Kat. szám: 211020 Kat. szám: 211021 Klub ár: 54 lej Ker.ár: 59 lej Klub ár: 54 lej

Mátyás király IV. - A dicsőséges

Nyírő József

440 oldal Kat. szám: 211014

Mátyás király III. - A legyőzhetetlen en 416 oldal Kat. szám: 211015j

Mátyás király II. - A vaskezű 440 oldal Kat. szám: 211016

Mátyás király I. - Isten választottjaa 440 oldal Kat. szám: 211017 Kötetenként: Keménytábla

4

Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Hull immár a fenyőtoboz Nyirő József emlékkönyv 1924-1944 Ötven író Nyirő Józsefről és páratlan műveiről - száz évvel ezelőtt. Ki volt Nyirő, mit és miről és hogyan írt? - tehetnénk fel a kérdést a kötet íróinak nevében.

Jézusfaragó ember „A székelyek emelt elmével járnak. Nem barom mellett baktató parasztok ők, hanem Isten jobbjának árnyékai, kiknek értelme röptében táplálkozik, mint a fecske” - olvashatjuk mindjárt az első oldalon.

Uz Bence Ez a könyv még azok számára is legenda, akik nem olvasták. Szimbóluma valaminek, ami maga is szimbólum. Uz Bence igen különleges lény, aki megtestesíti és képviseli mindazt, amit az ember a székely talpraesettségről, furfangról, mentalitásról és attitűdről gondol.

292 oldal Keménytábla 216 oldal Keménytábla 212 oldal Keménytábla Kat. szám: 211022 Kat. szám: 211023 Kat. szám: 211024 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023


VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 2021. 02. 17. Karády Anna

A füredi lány Almássy Anna, a XXI. századi jogászlány akaratán kívül az Úr 1763. esztendejében találja magát. Kénytelen beilleszkedni a közösségbe, míg rá nem jön, miként juthat egyszer haza. Hamar megérti, a szabályok itt pofonegyszerűek: a vérhatalom jogán a földesúr élet és halál ura. A lány számára úgy tűnik, mintha a sötét középkorba zuhant volna vissza: pestis, máglya, pellengér, éhínség... Ám a rémisztőnek tűnő világban is létezik az az időtlen érzés, amelyet úgy hívunk, hogy szerelem.Anna egy napon találkozik nemes Oroszy Mihállyal - a fiatal földesúrral. Mindenben különböznek, mégis szenvedélyes vonzalom alakul ki közöttük. A mai értékek szerint nevelkedett lány és az előjogokkal született férfi eltérő világlátása drámai helyzeteket szül. Vajon a két világot összekötheti a szerelem? Karády Anna elsőkönyves szerző, balatonfüredi jogász, aki a város múltját és természeti kincseit kisiskolás kora óta kutatja.

448 oldal Keménytábla Ker.ár: 73 lej

Ady Endre

Bodor Ádám

Sinisztra körzet Az immár klasszikus regény vagy novellafüzér (a műfaji határok a Sinistra körzet esetében is elmosódnak), amelyet Bodor egyik fő műveként tart számon az irodalomtörténet, épp negyedszázada, 1992-ben jelent meg először.

Kiss Tibor Noé

Ady megmondja

Beláthatatlan táj

részletek Ady Endre publicisztikai írásaiból Sokszor hallottuk már, hogy „Ady publicisztikája mennyire aktuális ma is”, és e kötet olvasója látni fogja, hogy ez mennyire így van. Két, ellentétes érzés fog eluralkodni rajta: az egyik az örömé; a másik viszont a gyötrő dühé és szomorúságé: egy tapodtat sem haladtunk előrébb!

Éjszakai fények az autópályán, csillagok az égbolton, villódzó tévékészülék, egy bárpult tükröződései - nyugtalanító, mozaikszerű képek adják a Beláthatatlan táj nyitányát. Egy huszonéves lány az autóbalesete után öntudatlan állapotba kerül, apja hol a betegágya mellett virraszt, hol a baleset nyomait kutatja.

174 oldal Keménytábla 257 oldal Keménytábla 210 oldal Keménytábla Kat. szám: 211025 Kat. szám: 211026 Kat. szám: 211027 Kat. szám: 211034 Klub ár: 67 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 42 lej Klub ár: 39 lej

Bódi Attila

Pax

308 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej

Szépirodalom

Isten létezik. Ezt az emberiség történetében oly sokszor elhangzott és oly sokszor vitatott kijelentést ezúttal igencsak váratlan módon nemzetközi hírű tudósok teszik. Egy egyetemi kutatócsoport áll elő a szenzációs felfedezéssel: matematikai módszerekkel cáfolhatatlanul sikerült bizonyítaniuk, hogy világunknak van teremtője, és hamarosan mindenki megismerheti, mert itt jár köztünk, emberi alakban. Beköszönt hát az aranykor? Minden kérdésre meglesz a válasz, kibékül hit és tudomány, az egész világon eluralkodik a felebaráti szeretet? Sajnos, ezek a remények, mint anynyiszor már, megcsalatnak. A Teremtő ugyan valóban megérkezik, de egészen másmilyen, másvalaki, mint akit az emberiség évezredek óta várt. Nem a világ sorsát bölcsen eligazgató Mindenható, hanem egy szerény, tétova fiatalember, egy egyszerű asztalos, akinek csodatévő képességei is felettébb korlátozottak.

Zalai Károly Nomád Földi László

Eleven Hold Nomád Földi László Eleven Hold című regényének elbeszélő hőse folyton úton van. De a többszörösen kisebbségi főhős, a vajdasági „albínó” Kaló Andor utazásaiban nem a kalandregények izgalma a fontos, hanem Louis-Ferdinand Céline: Utazás az éjszaka mélyére című művéhez hasonlóan, a belső utazás a meghatározó.

Leonardo Ferrarija Tengerész „egyedül élt, nem volt családja, barátja. A kávét forrón és cukor nélkül itta, nagyokat szívott a cigarettából, s a füst kanyargását figyelve, úgy döntött, hogy reggeli után leballag a folyóparti kocsmába, hiszen mégiscsak születésnapja van. A kocsmázást nagyon szerette. De nem az alkohol miatt, hanem a beszélgetésekért járt oda.

Király Levente

Karinthy megmondja Karinthy Frigyes a magyar irodalom állócsillaga, fenegyereke és Charlie Chapline egyben - és nagy szerencsénkre írásai máig frissek maradtak, nem vesztettek semmit aktualitásukból.

344 oldal Keménytábla 302 oldal Keménytábla 288 oldal Keménytábla Kat. szám: 211028 Kat. szám: 211029 Kat. szám: 211030 Kat. szám: 211035 Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Bokor Pál

Szerelmek tavasza Beethoven, a Brunszviklányok és más szívügyek A bohém bécsi muzsikus, Ludwig van Beethoven, a regény főszereplője, mozgalmas szerelmi életével már a kortársak figyelmét is magára vonta. A martonvásári grófkisaszszonyokról, Brunszvik Terézről és a húgáról, Jozefinről festett regénybeli kép ugyancsak különbözik az eddigiektől: valós, hús-vér nők életét és jellemét mutatja be, nem ítélkezik és nem idealizál. A húszesztendős Brunszvik Jozefin kezéért Bécsben többen versengenek. A kérők közül Ludwignak, az ismét fülig szerelmes zongoratanárnak van a legkisebb esélye arra, hogy oltár elé vezesse őt. Igaz, a muzsikus személyes vonzerejének, művei varázsának sem Jozefin, sem nővére, Teréz nem tud ellenállni.

320 oldal Keménytábla Ker.ár: 85 lej

Bauer Barbara

Fábián Janka

A fekete rózsa

Julie Könyvkuckója

Anna, vagy ahogy a családban hívják, Annus, Etyeken nő fel, ezen a szőlődombok övezte, magyarok, svábok, zsidók lakta településen. Alig tizennégy éves, amikor kitör a második világháború, és nemcsak bevonuló édesapja és két ikerbátyja sorsa miatt kell aggódnia...

Két lány együtt éli meg a kamaszkor örömeit és bánatait, és vág neki a felnőtt létnek. Ági újságíró lesz, Julcsi pedig valóra válthatja gyerekkori álmát: saját könyvesboltjában árulhatja a szívének oly kedves irodalmi műveket. Aztán az élet és a történelem úgy hozza, hogy útjuk egy időre elválik.

Király Levente

Hofi megmondja A „legvidámabb barakk” legnépszerűbb humoristájának soha nem jelentek meg szövegei írásban, pláne nem tematikánként összerendezve, ezt a mulasztást pótolja most ez a kötet.

312 oldal Keménytábla 388 oldal Keménytábla 133 oldal Keménytábla Kat. szám: 211031 Kat. szám: 211032 Kat. szám: 211033 Kat. szám: 211036 Klub ár: 78 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 42 lej Klub ár: 39 lej

Telefonon: 0734-060 731

5


Wass Albert Voltam

Szép Sz Szépirodalom épir ép irro od dal a om m

Önéletrajz 130 képpel „Előbb-utóbb távoznom kell. Nem tudom, mikor és nem tudom, hova, csak azt tudom, hogy időm lejárt. A rám bízott feladatot jól-rosszul elvégeztem, s több mondanivalóm nem maradt. Írónak rendelt az Úr, mégpedig abból a fajtából, akinek nem szórakoztatás a feladata, nem is a világ szépségeinek dicsérete, hanem mindössze nemzetének szolgálata. Ezt tettem, ezt végeztem, jól-rosszul, legjobb tudásom szerint. Hídépítő igyekeztem lenni. Hidat próbáltam verni múlt és jövendő között a rendelkezésemre álló jelen felhasználásával. Sajnos, az építőanyag hitványnak bizonyult. A lelki és szellemi nyavalyák által legyöngített lélek nem bírta ki a történelem viharait, s a kiáltó szó, ha lelt is halló fülekre, nem volt képes tettekké kovácsolni a nemzet meggyötört akaratát. Életem egyetlen feladatának nemzetem megmentését ismertem föl.”

Jönnek! Adjátok vissza a hegyeimet! A két összetartozó regény egy kötetben jelenik meg a díszkiadás negyedik köteteként. Az 1940-ben írt Jönnek! azt a két hetet öleli fel, amely a második bécsi döntés eredményének - Észak-Erdély visszacsatolásának - nyilvánosságra kerülése és a magyar csapatok SzolnokDoboka vármegyébe való bevonulása között telt el.

360 oldal Keménytábla Ker.ár: 81 lej

240 oldal Keménytábla Kat. szám: 211038 Kat. szám: 211037 Klub ár: 72 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Kard és kasza 

Kard és kasza 

Krónikás írás

Szemtanúság

Az első kötet (Krónikás írás) a Szent István halálát követő évtizedektől, a 11. század derekától hatalmas panorámaképben idézi föl a táj történelmét és nemzedékről nemzedékre változó népéletét, elsősorban a létküzdelmeket mutatva föl, főként azt, miképp szerzett hont kardjával a magyarság Erdélyországban.

A második kötet - (Szemtanúság), amelynek epikus anyaga nagyrészt már az író személyes élményein, történelmi és emberi tapasztalatain alapszik, ilyenformán a maga - a magyar és arisztokrata -tanúságtétele abban a morális „perben”, amely az erdélyi magyar arisztokrácia felelősségét vizsgálja.

Mire a fák megnőnek A kastély árnyékában

Ősi János

Trianon Noir Az olvasó kezében tartott Trianon Noir a „Nagy Háborút” lezáró béketárgyalások helyszínére kalauzol, ahol Ojtozy Zsigmond, a magyar kereskedelmi ügyintéző gyanúsított lesz egy gyilkossági ügyben. Hazatérve hasonló vád elé kell állnia: itt azonban az áldozat már a saját hazája, a vádló pedig egy méltóságában megtiport társadalom. A szerző bravúrosan fűzi az 1920-as események közé az azokhoz szorosan kapcsolódó előzményeket: Ojtozy édesanyjának, Fruzsinak viszontagságos életét, a kiegyezés korrupt politikai viszonyait, illetve a Máramarosban élő ruszin és magyar nép feszültségeit, melyekre 1920. június 4-én adott brutális választ a nagyhatalmi politika.

Nemere István

Ifj. Horthy Miklós A másik fiú „Az ember, akiért odadobták Magyarországot a náciknak” mondják, hiszik róla néhányan. Horthy Miklós kormányzó - a két háború között az ország vezetője - kisebbik fia, Ifjabb Horthy Miklós távol élt a politikától és a hatalomtól, amikor belekerült a magyar történelem fő sodrába. 1944 végén elrabolták. A kormányzónak ő volt az utolsó életben maradt gyermeke, szerette volna megmenteni az életét. Az országot megszálló németek - Hitler parancsára - az elfogott fiúval zsarolták meg az apát: adja át a hatalmat a magyar náciknak, a nyilasoknak, akkor elengedik Miklóst...

427 oldal Kartonált 288 oldal Kartonált Kat. szám: 211045 Kat. szám: 211046 Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 2021. 02. 18.

A Mire a fák megnőnek hősei a Szamos völgyében meghúzódó kis falu, Doboj lakosai, akiknek küzdelmein keresztül a szerző a magyarság sorsának alakulását kívánta megrajzolni a szabadságharc leverését követő időktől a hatvanas évek elejéig.

440 oldal Keménytábla 360 oldal Keménytábla 455 oldal Keménytábla Kat. szám: 211039 Kat. szám: 211040 Kat. szám: 211041 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej

Szabó Stein Imre

Soha

Erdély magyar föld Farkasverem - Csaba Egy kötetben jelenik meg Wass Albert két első műve, ezúttal az eredeti első kiadások szövege szerint. A magyar regényirodalom évtizedekig rejtett értéke volt a Farkasverem, amely először 1934-ben jelent meg, és amelyért szerzője Baumgartendíjat kapott.

Kötetben meg nem jelent írások 1925-1945 Kétszeresen is irodalmi szenzáció a kötetben kiadatlan Wass Albert-írások publikálása: egyrészt a két világháború közötti időszak lenyomata, szám szerint mintegy félszáz darab, másrészről pedig a jelen kötet az életműsorozat új kiadásának nyitódarabja.

Kicsike lángok a magyar éjszakában Kötetben meg nem jelent írások 1963-1992 Wass Albert emigrációban töltött évtizedeinek summázata e különleges kötet, mely három évtized közéleti eseményeit rögzíti.

Napló a pokol tornácáról Stein Albert magas rangú katonatiszt, első világháborús hős, akit a Horthy-rendszer ugyan mentesített a sárga csillag viselése alól, a zsidótörvények miatt mégis nyugállományba kényszerült. Földbirtokosként él, erős a magyarságtudata, de keményen megtorol minden, zsidókat érő sértést. Alakja törékeny egyensúlyt jelent egy már repedező és hamarosan darabokra hulló világban. Hiszen a végromlás egyre közelít, miközben a korán érkező nyári forróság kérlelhetetlen atmoszférát von a történések köré.

Krasznahorkai László

Herscht 07769 Herscht 07769 - mindössze enynyit ír a borítékra feladóként az Angela Merkelnek küldött levelekre a türingiai kisvárosban élő falmosó, mondván, az ügy bizalmas, válasz esetén pedig a postás úgyis megtalálja a név és az irányítószám alapján. Helyben vagyunk és időben: Krasznahorkai László új nagyszabású műve, melyet a szerző elbeszélésnek nevez, napjaink Németországában játszódik, annak is a mélabús keleti felében, amely egyszerre Johann Sebastian Bach műveinek forrásvidéke és a neonáci mozgalmak egyre kevésbé titkos bázisa.

408 oldal Keménytábla 279 oldal Keménytábla 436 oldal Keménytábla 145 oldal Keménytábla 560 oldal Keménytábla Kat. szám: 211042 Kat. szám: 211043 Kat. szám: 211044 Kat. szám: 211047 Kat. szám: 211048 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

6

Rendeljen R endeljen e e-mailben: -mailb ben: rrendelesbibliofil@yahoo.com e


Köves József

Szerb Antal

Isten veled, Tiszavirág!

A királyné nyaklánca A címben szereplő fejedelmi ékszer, nem más, mint korának legdrágább nyakéke, egy páratlan kincs, amely tulajdonképpen soha nem is volt a királyné tulajdona. Hogy kerül mégis összefüggésbe a nevével? Egy világraszóló szélhámosság révén, ami önmagában is egy izgalmas történet, de csak még izgalmasabb lesz, amikor az író tágabb kontextusba helyezi: a francia forradalom előszelét megsejtetve benne. A nagy forradalom előtti évtizedekben két párizsi ékszerész, Charles August Boehmer és Paul Bassenge évek hosszú és csendes munkájával összevásárolták Európa legszebb gyémántjait, majd elkészítették az akkori világ legdrágább ékszerét. Eredetileg Madame Du Barrynak szánták, vagyis XV. Lajos királlyal akarták kifizettetni. Miután azonban XV. Lajos hirtelen meghalt, új vevő után kellett nézni. Idővel arra jutottak, hogy „csak egy valaki van a világon, akit nyilván a sors is arra szemelt ki, hogy ennek a kincsnek birtokába jusson: ez Marie Antoinette, Franciaország ifjú királynéja”. Csakhogy a számításba egy kis hiba csúszik: a királyné nem óhajtja az ékszert...

253 oldal Keménytábla Ker.ár: 46 lej

Utas és holdvilág A tájnak baljóslatú és veszendő hangulata volt, és veszendő volt az a kis figura is, az utas, aki botjára támaszkodva ment át a tájon, feje fölött a hold világa. Ki ez a veszendő utas, és vajon merre van ez a titokzatos holdvilágos táj?

A regény a 30-as években játszódik Budapesten, Európában és DélAmerikában. Főhőse, Gál Júlia, egy nyolcadik kerületi lány - az 1933. évi magyar szépségkirálynő, Miss Hungária, aki az európai választáson egyetlen szavazattal maradt le a győztes Miss Európa mögött. Julika sorsa lányregénybe illik. Beleszeret egy Dél-Amerikában élő gazdag magyar vállalkozó, akiről kiderül, hogy kivándorlásakor tetemes adósságot hagyott hátra Erdélyben. A „vajkirály” - ahogy a lapok nevezik - igyekszik jóvá tenni tettét, és eljegyzésük után két évre eltűnik. Julika közben nehéz polgári pereket és komoly színpadi sikereket is megél, sőt regényt ír. A módos dél-amerikai hajójegyet küld Julikának, és a lány elindul, de - mint kiderül - nem a végleges boldogság felé...

240 oldal Keménytábla Kat. szám: 211049 Kat. szám: 211050 208 oldal Kartonált Kat. szám: 211051 Klub ár: 42 lej Ker.ár: 42 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 51 lej

Klub ár: 47 lej

Várkonyi Judit

Vénusz virrasztása

145 oldal Keménytábla Ker.ár: 51 lej

Kat. szám: 211052 Klub ár: 47 lej

Urbánszki László

A nyughatatlan Egy lusta kiskamasz kalandjai a jövő zord világában Bengedúz, a tizenhárom éves kis nomád egy számára rettentően unalmas világban él családjával a pusztán: juhokat őriz, a harcot tanulja. Hiába bizonygatják neki, hogy a kegyetlen bánásmód csupán a kemény pusztai életre készíti fel - neki egészen más elképzelései vannak a jövőről...

Molnár Ferenc Ernyey Béla

Céltábla Nő Női titkok, férfi trükkök Könyvem nem árulás, és nem is támadás a férfivilág ellen. De célja, hogy leleplezze ennek a nagyon összetartó közösségnek sok olyan bevált csapdáját és trükkjét, amit én csak szerelmi mákonynak hívok.

Egyetlenegy asszony

Mörk Leonóra

Ismeretlen kisregények Irodalmi szenzáció: ismeretlen Molnár Ferenc-regények egy kötetben! Századfordulós Monarchia-hangulat lengi át az olvasók számára eddig ismeretlen Molnár-regényeket.

A herceg és a lányka 2019, Budapest. Nóri, a fiatal gitárművész különös ajándékot kap a tizennyolcadik születésnapjára az édesanyjától: egy régi flopilemezt, amit meg sem tud nyitni.

240 oldal Keménytábla 400 oldal Keménytábla 307 oldal Keménytábla Kat. szám: 211053 Kat. szám: 211054 Kat. szám: 211055 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

Vérszerződés

Régi-új hazában

Honfoglalás-sorozat 1. kötete A Vérszerződés a négyrészes Honfoglalás sorozat nyitó kötete. Az író újszerűen nyúl a kényes témához. Nem hisz az öncélú hősiességben, esendő alakjait nem isteni erők vezérlik, hanem a kényszerítő események.

A Honfoglalás-sorozat 2. kötete A regénysorozat újabb kötetében a szerző a honfoglalás folyamatának újabb fejezetét tárja az olvasó elé. Hétköznapi emberek hétköznapi történetein keresztül ismerjük meg őstörténetünk következő korszakának jelentős eseményeit..

Az ormokon egy isten alszik Szilvási Lajos

Lányok A Lányok Szilvási Lajos elfeledett regénye. Bár a megjelenésekor sokan olvashatták, mégsem lehetett hallani róla az elmúlt évtizedekben.

A regény főszereplője - Major Pál - Budapesten élt az ötvenes években. Éppen egy nemzetközi sportversenyre indult volna, amikor kitör a forradalom. Tevékeny szerepet nem vállal, de így is nagy árat fizet: meghal a szerelme és ő is megsebesül.

224 oldal Kartonált 320 oldal Kartonált 320 oldal Kartonált 187 oldal Kartonált 240 oldal Kartonált Kat. szám: 211056 Kat. szám: 211057 Kat. szám: 211058 Kat. szám: 211059 Kat. szám: 211060 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 53 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 53 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733

7

Magyar irodalom

A zaklatáson túl Egy színésznő a főhőse Várkonyi Judit könyvének: fiktív alak, akinek női sorsát tíz színpadi művész legszebb, legerősebb vagy legmaradandóbb erotikus élményein át mutatja be a szerző. Nyomon követjük személyes és művészi útját, a színpadi lét örömeivel és buktatóival, sikereivel és vívódásaival, szerelmeivel és erotikus vonzalmaival, őrületeivel és megnyugvásaival, a férfiakkal, akik szárnyakat adtak, és a férfiakkal, akiknek a nő csupán saját szárnyalásuk kelléke, meg olyanokkal is, akik csak megalázzák őt - és egyúttal magukat.


Peter Conradi - M. Logue

Adrian Goldsworthy

A király háborúja

Caesar Egy kolosszus élete Caius Julius Caesar a valaha élt leghíresebb római. Karizmatikus vezető és nagy nőcsábász, ugyanakkor nagyszerű politikus és zseniális hadvezér, aki gyakran a történelem leglátványosabb győzelmeit aratta a hadszíntereken. Ebben az átfogó életrajzban Adrian Goldsworthy Caesart annak a kornak a viszonyai között ábrázolja, amelyben élt; bemutatva azt az összetett, ám kaotikus társadalmat, amelynek szülöttje volt. Dr. Adrian Goldsworthy a St John’s College Oxforban tanult, és számos egyetemen tanított. Megjelent művei sorába tartozik A római hadsereg története, A római hadviselés, A pun háborúk, a Cannae, a Róma nevében, A Nyugat bukása, az Antonius és Kleopátra és a Caesar: Egy kolosszus élete, amit a Society for Military History életrajz és hadi beszámolók kategóriában a Distinguished Book Awardra jelölt, valamint a Marsh Biography Award biztos befutóinak listájára is kiválasztották. Jelenleg főállású íróként dolgozik.

676 oldal Keménytábla Ker.ár: 119 lej

Alexander G. Thomas

A Szent Grál-kód Az orosz elnök gyógyíthatatlan beteg, csak a csoda segíthet rajta. Egy a környezetében munkálkodó orvos, miután a hagyományos 21. századi orvoslás lehetőségei már nem segíthetnek, és más csodaszerben sem lát esélyt, egyedül a Szent Grál gyógyító erejében bízik.

VI. György, a dadogását rendkívüli erőfeszítéssel fejlesztő brit uralkodó II. Erzsébet apja és elődje volt. Beszédhibáját, amely súlyosan korlátozta volna a nyilvánosság előtti szereplésekkor, egy tapasztalt, ám felettébb furcsa módszereiről híres logopédus segítségével küzdötte le. Kettejük története, amely A király beszéde című könyv és a belőle készült, Oscar-díjas film révén vált világhírűvé, a második világháborúban is folytatódott: Lionel Logue, a tanár továbbra is bejáratos volt a Buckingam-palotába és fontos szerep hárult rá: támogatta a királyt Dunkerque sötét napjaiban és a normandiai partraszállás idején az 1945-ös végső győzelemig - és még azután is. Peter Conradinak, a Sunday Times újságírójának és Mark Loguenak, Lionel unokájának könyve bőséggel merít a Logue-archívum kivételes anyagából: Lionel és tüzes felesége, Myrtle hátrahagyott naplóiból, levelezéseiből és más dokumentumokból. Remekbe szabott portrét fest a két emberről és családjukról, a Windsorokról és Logueékról, ahogyan együtt néznek szembe Nagy-Britannia történelmének legnagyobb kihívásával.

304 oldal Kartonált Kat. szám: 211061 Kat. szám: 211064 334 oldal Kartonált Kat. szám: 211065 Klub ár: 109 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 68 lej

Klub ár: 62 lej

Marcellus Mihály

Világirodalom

A becsület zsoldjában Kr. u. 180. Pannónia, a Római Birodalom északi határa. A germánokat visszaszorító Marcus Aurelius halott, utóda, Commodus pedig a fővárosi luxus kedvéért feláldozza az északi fenyegetés megszüntetésének lehetőségét. A germánok ezért egy idő után ismét vérszemet kapnak Róma gazdagságától, egyre gyakoribbak a betörések a folyami határon keresztül. A csatatereket kerülő Commodus arannyal próbálja megvásárolni a határvidék békéjét. A kincset szállító katonai egységet azonban támadás éri, az aranynak lába kél. Vajon akad-e valaki, aki megfejtheti e titkot? Nyomára bukkanhat-e bárki Róma aranyának, és megtorolhatja-e a veszteségeket? Marcellus Mihály e kötetben is a tőle megszokott történeti hitelességgel festi meg az ókor Pannóniáját, a Danuvius forrongó vidékét, miközben betekintést nyújt a római legionariusok véres mindennapjaiba.

291 oldal Kartonált Kat. szám: 211062 Ker.ár: 56 lej

Klub ár: 51 lej

Simon Scarrow

Daniel Mason

Kőszívűek

A tél katonája

Ernest Hemingway

1938. Három fiatal idilli nyarat tölt Görögországban, Lefkász szigetén, mit sem érzékelve Európa baljós politikai eseményeiből. Peter, a szigeten dolgozó német régész fia szoros barátságot köt két helyi fiatallal, Andreaszszal és Elenivel.

Bécs, 1914. Lucius ifjú orvostanhallgató, amikor Európában kitör az első világháború. Rabul ejtik a frontsebészetről szóló szép, romantikus történetek, így rögtön jelentkezik önkéntesnek, arra számítva, hogy egy jól felszerelt, tábori kórházba kerül.

1937-ben Ernest Hemingway Spanyolországba utazott, hogy a polgárháborúról tudósítson. Az eredmény: minden idők legjobb háborús regénye, amellyel Hemingway a legnagyobb közönségsikerét aratta.

Akiért a harang szól

411 oldal Kartonált 392 oldal Kartonált 464 oldal Keménytábla Kat. szám: 211066 Kat. szám: 211067 Kat. szám: 211068 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

Henryk Sienkiewicz

Quo Vadis Ez a lendületes regény az ókori Róma legkiszámíthatatlanabb uralkodójának, az őrült Nérónak a tombolásáról szól. Sienkiewicz a realista írásművészet legjobb eszközeivel ábrázolja a hírhedt pojáca és udvartartása perverz szórakozásait, nemtelen életformáját, az oktalan és eszeveszett keresztényüldözéseket, az Örök Város felgyújtását. Eközben nyomon követhetjük a gazdag patrícius, Vinicius és a keresztény hitet valló szép rabnő, Lygia megható és szomorú szerelmét.

747 oldal Keménytábla Ker.ár: 85 lej

8

Sharon Maas

Philippa Gregory

A katona kedvese

Hans Habe

Az elzászi szőlőültetvényeken, a lenyűgöző Château Montrougeban felnövő Sibyl a háború idején elkötelezett ápolónőként dolgozik Angliában. Ám képtelen nemet mondani egy váratlan felkérésnek: hogy fedett ügynökként támogassa a francia ellenállást.

Igazi irodalmi felfedezés ez a magyarul eddig még soha meg nem jelent Habe-regény. A nagyívű kortörténeti művet a méltán népszerű szerző a lerombolt Németországban, az 1945-47 között átélt események hatása alatt írta.

Ahova tartozunk

A Boleyn-örökség Jane Seymour halála után VIII. Henrik ismét házasodni készül. A kiszemelt ara a protestáns Klevei Anna hercegnő, mert a klevei hercegség hasznos szövetségese lehet Angliának a németrómai császárral folytatott területi vitában.

424 oldal Kartonált 424 oldal Keménytábla 571 oldal Kartonált Kat. szám: 211063 Kat. szám: 211069 Kat. szám: 211070 Kat. szám: 211071 Klub ár: 78 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej

Telefonon: 0734-060 731


Gabriel García Márquez

Mihail Bulgakov

A Mester és Margarita Közel tizenkét éven át dolgozott Bulgakov „A Mester és Margarita” című regényen: 1928-tól 1940 februárjáig. Az egyre keményedő sztálini kultúrpolitika közegében a regény készültét is olyanynyira titokban tartotta, hogy legszűkebb baráti körén kívül senki sem tudott róla.

Harper Lee

Előttem az élet

Ne bántsátok a feketerigót!

Párizs, 70-es évek. Belleville-ben, az egyik bevándorlónegyedben él Rosa mama, az Auschwitzot megjárt egykori prostituált. Hatodik emeleti lakásában kurvagyerek-bömböldét, afféle bentlakásos óvodát működtet.

Az alabamai Maycomb városában utolsó gondtalan nyarát tölti egy testvérpár, Jem és négy évvel fiatalabb húga, Scout. Az őket anya nélkül nevelő Finch ügyvéd megpróbál tökéletes apaként viselkedni, ám neki sem könnyű.

Romain Gary

Száz év magány

Utazás Kelet Európában

A vágy, a szenvedély varázslatos, leigázó és fölszabadító erejéről ritkán olvashatunk oly gyönyörű sorokat, mint a Száz év magány lapjain. Az örökké visszatérő gyötrelmet és beteljesülést hozó szerelemben García Marquez a magány és reménytelenség ellenszerét találja meg.

A kötet García Márqueznek a keleti blokk államaiban 1957-ben tett látogatásáról írt útinaplóit, riportjait tartalmazza. A fiatal újságíró a moszkvai Világifjúsági Találkozó résztvevőjeként Budapesten, Kelet-Berlinben, Csehszlovákiában és Lengyelországban is járt.

580 oldal Keménytábla 260 oldal Kartonált 430 oldal Keménytábla 488 oldal Keménytábla 176 oldal Keménytábla Kat. szám: 211072 Kat. szám: 211073 Kat. szám: 211074 Kat. szám: 211080 Kat. szám: 211081 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

A pestis ,,Április 16-án Bernard Rieux doktor a rendelőjéből kilépve, a lépcsőházban egy döglött patkányba botlott.” Így kezdődnek a baljós események a 20. század egyik legkülönösebb, legnagyobb hatású, sokak szerint legjelentősebb regényében.

Kurt Vonnegut William Golding

A vétkes visszanéz A Nobel-díjas író pályája első szakaszában írt regénye a felelősség, az emberi szolidaritás, az egyértelműen megformált világszemlélet kérdését feszegeti.

Hermann Hesse

Bajnokok reggelije

A pusztai farkas

Kedves Barátom, szegény barátom, derék barátom! Te a világegyetem Teremtőjének kísérleti alkotása vagy. Az egész világegyetemben te vagy az egyetlen teremtmény, akinek szabad akarata van.

Gunter Böhmer illusztrációival A pusztai farkas Hesse világszerte talán legismertebb és legvitatottabb könyve. Nyilván nem véletlen, hogy épp a beatnemzedék körében arathatott óriási sikert.

Demian Emil Sinclair ifjúságának története Az ember élete lehetőség, hogy megtalálja a sorsához elvezető utat. De rábízhatjuk-e magunkat a sorsra? És ha ez a sors bűnökre csábít, ha eltávolít a tiszta és fényes világtól? Bűn-e a bűn? És jó-e a jó?

375 oldal Kartonált 272 oldal Keménytábla 362 oldal Keménytábla 328 oldal Keménytábla 218 oldal Keménytábla Kat. szám: 211075 Kat. szám: 211076 Kat. szám: 211077 Kat. szám: 211082 Kat. szám: 211083 Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Bűn és bűnhődés Mondják, hogy Raszkolnyikov-ot izgalmas detektívregénynek szánta; és valóban az is. De egyúttal olyan hű és aprólékos elemzése a gyilkos lelkiállapotainak, a tett elhatározásától kezdve a büntetés megkezdéséig, amilyen bizonnyal nincs több a világirodalomban. A szerző nyílt kártyával játszik. A bűnös kilétét nemcsak tudjuk, de vele reszketünk és szenvedünk az első pillanattól. Útközben a lélek különös titkaira bukkanunk. Dosztojevszkij (...) nem retten vissza attól, hogy lelki életünket folytonos ellentmondásaival, összefüggéstelenségeivel és paradoxaival együtt ábrázolja.

732 oldal Keménytábla Ker.ár: 78 lej

Milan Kundera

George Orwell

A lét elviselhetetlenn könnyűsége

1984

Milan Kundera talán leghíresebb, ma sem halványuló népszerűségű regénye sztori és filozófiaitörténelmi-politikai eszmefuttatások mesteri ötvözete, amely azonban mindvégig megőrzi szépirodalmi jellegét.

Egy olyan világ jelenik meg ebben a műben, ahol a rendszer legfőbb célja az emberek fölötti totális hatalom megszerzése legbelsőbb lényegük megtörésével, elméjük ízekre szedésével és teljes átalakításával.

Állatfarm Az Állatfarm George Orwell ellenállhatatlanul ötletes, szellemes és mulatságos szatírája. Látszólag olyan állatokról szól, akik elűzik annak a farmnak a tulajdonosát, ahol élnek, így felszabadítva magukat az ember zsarnoki uralma alól.

480 oldal Keménytábla 296 oldal Keménytábla 144 oldal Keménytábla Kat. szám: 211078 Kat. szám: 211079 Kat. szám: 211085 Kat. szám: 211084 Klub ár: 72 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 42 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023

9

Világirodalom

Albert Camus


VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 2021. 02. 25. Paulo Coelho

Az íjász „Az író, aki egyetemes nyelven ír” - The New York Times Az alkimista világhírű szerzőjének megkapó története. Tetsuya, a hajdan kimagasló tehetségű íjász már rég visszavonultan él, amikor felkeresi egy fiatalember. Az ifjú erős, elszánt, tehetséges - tudja, hogyan kell bánni az íjjal. De még sokat kell tanulnia a lélek harmóniájáról. Bölcs tanításai, egyszerű, mégis magvas gondolatai tették Paulo Coelhót világszerte népszerűvé. Meglátása szerint szorgalom, a szenvedély és a képesség, hogy eltérhessünk a megszokottól, mindig meghozza gyümölcsét: egy termékeny és emlékezetre méltó életet. A kötet a mű nemzetközi kiadásaival egy időben, Christoph Niemann német illusztrátor grafikáival jelenik meg, Magyarországon először. „- Megvan benned a kellő ügyesség, méltóság és tartás - jelentette ki Tetsuya. - Ismered a technikát, és tudsz bánni a fegyverrel.

160 oldal Kartonált Kat. szám: 211086 Ker.ár: 68 lej

Klub ár: 62 lej

John Donoghue

A Halálfej Sakk-klub Andrzej Sapkowski

Robin Wallace

Beethovent hallani

Narrenturm

A zene elvesztésének és újra megtalálásának története Beethovennek a siketségre adott válasza nagyon is emberi. És azzal, hogy demisztifikáljuk a tetteit, sokat tanulhatunk Beethoven zenéjéről.

Bolondok Tornya Huszita trilógia I. Bielaui Reinmart, akit Reynevannak is neveznek, rajtakapják egy lovag feleségével, és menekülni kényszerül a Sterza fivérek és az Inkvizíció elől.

1962-ben két férfi összetalálkozik egy hollandiai sakkbajnokságon. Közel húsz éve nem látták egymást. Emil Clément, akit valaha Órásként ismertek, egykor zsidó fogolyként került Auschwitzba. A koncentrációs táborban arra kényszerítették, hogy sakkozzon a náci őrök ellen: ha nyert, megmentette vele egy fogolytársa életét, míg a vereséggel a saját életét kockáztatta.

301 oldal Keménytábla 579 oldal Kartonált 432 oldal Keménytábla Kat. szám: 211089 Kat. szám: 211090 Kat. szám: 211091 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 78 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Philip Roth

Világirodalom

Összeesküvés Amerika ellen Philip Roth 2004-ben megjelent nagy sikerű alternatív történelmi regényében egy olyan Egyesült Államok feszültségekkel teli politikaitársadalmi látképe tárul fel előttünk, ahol Franklin D. Roosevelt elveszíti az 1940es választást. Helyét az európai háborúba való beavatkozást radikálisan ellenző Charles A. Lindbergh veszi át - a világhírű pilóta, az amerikaiak nemzeti hőse... és a náci eszmék szimpatizánsa. Az új elnök nem sokkal beiktatását követően egyezséget köt a Führerrel, garantálva Amerika „semlegességét”, és kormányzása alatt a hitleri terror árnyéka mind inkább beborítja az Egyesült Államokat.

531 oldal Kartonált Kat. szám: 211087 Ker.ár: 77 lej

Klub ár: 70 lej

Min Jin Lee

Pacsinkó

Irvin D. Yalom

Terápiás hazugságok A terapeuta rendelőjében mindenki hazudik. Hazudik Carolyn, akinek feltett szándéka, hogy tönkreteszi az ifjú Ernest Lash ígéretes karrierjét, mert meg van győződve róla: ő vette rá a férjét, hogy elváljon tőle.

Koreában az 1900-as évek elején a tizenéves Sunját, egy félig nyomorék halászember imádott lányát otthonuktól nem messze, a tengerparton elcsábítja egy gazdag idegen. A férfi elhalmozná mindennel, de amikor a lány ráébred, hogy teherbe esett, nem hajlandó eladni magát.

Géraldine Schwarz

Emlékezet nélkül Egy európai család története a második világháborútól napjainkig A német-francia gyökerekkel bíró Géraldine Schwarz a pincében talált iratok alapján kutatni kezdte nagyszülei történetét.

468 oldal Kartonált 543 oldal Keménytábla 392 oldal Kartonált Kat. szám: 211092 Kat. szám: 211093 Kat. szám: 211094 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

David Foster Wallace

Végtelen tréfa David Foster Wallace főműve, a Végtelen tréfa a jövőben játszódik, amikor Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok egy ONAN (Organization of North American Nations) nevű szuperállammá olvad össze. A regény szereplői egy teniszakadémia növendékei és egy alkohol- és drogelvonó intézet bentlakói, valamint québeci radikálisok egy csoportja, és mindenkit az az egy cél vezérel, hogy megtalálja a Szórakoztatásnak, annak a filmnek a mesterkópiáját, ami - ha az ember egyszer is megnézte - nem hagyja, hogy azután egyéb tevékenységet folytasson. A Végtelen tréfa lényegi kérdéseket feszeget: mi a szórakoztatás, és miért uralja az életünket, miképp hat az emberi kapcsolatainkra a szórakozás iránti vágyunk, és mit árulnak el rólunk az általunk választott örömök.

114 oldal Kartonált Kat. szám: 211088 Ker.ár: 136 lej

10

Klub ár: 125 lej

Lara Prescott

Titkos útjaink Gemma Liviero

Út a romokon át Stefano, az olasz hadifogoly hazafelé tart a háború által megtépázott Németországon keresztül, mikor rábukkan egy kisfiúra, aki a halott édesanyja mellett gubbaszt.

A Zsivago doktor igaz története A hidegháború csúcspontján járunk. Az Egyesült Államok és a Szovjetunió nukleáris fegyverek garmadáját szegezi egymásra, ám a valódi háborút nem fegyverekkel vívják.

Herman Koch

Tisztelt M. úr! A valaha ünnepelt író, M. legnagyobb sikerét Jan Landzaat titokzatos eltűnéséről szóló regényével aratta. A középiskolai történelemtanárnak az után veszett nyoma...

455 oldal Kartonált 397 oldal Kartonált 464 oldal Keménytábla Kat. szám: 211095 Kat. szám: 211096 Kat. szám: 211097 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej

www.bibliofilkonyvklub.com


Isabel Allende

Tengernek karcsú szirma

Colleen McCullough

Keseredés Fabienne Moreau

A pezsgő nagyasszonya A magának való, éles eszű Barbe Nicole Ponsardin egy gazdag reimsi családba, a pezsgőgyártással kísérletező Clicquot famíliába házasodik be. Boldog, bár némileg unalmas életét egy váratlan tragédia, ifjú férje halála változtatja meg örökre.

A Latimer nővérek - két ikerpár - olyan közel állnak egymáshoz, amennyire csak testvérek állhatnak. Ám mind a négy ragyogó fiatal nőnek megvan a maga saját álma: Edda orvos akar lenni, Grace férjhez akar menni, Rika soha nem akar férjhez menni, Kitty pedig arra vágyik, hogy az emberek ne a szépsége alapján ítéljék meg.

Joanna Courtney

Tűzkirályné A világ Ofeliát úgy ismeri, mint Hamlet zavart elméjű szerelmét, de Shakespeare drámája mögött egy igazi harcos nő áll: ez az ő története... Joanna Courtney új trilógiájában a bárd leghíresebb királynőinek valódi életpályáját tárja az olvasók elé.

A spanyol polgárháború végéhez közeledve a fiatal orvos, Víctor Dalmau és a zongorista Roser Bruguera a Pireneusok hegyláncán keresztül, viszontagságos körülmények között menekül Barcelonából. Első állomásuk Franciaország, ahonnan a világhírű chilei költő, Pablo Neruda segítségével a Winnipeg nevű hajón vándorolnak tovább a költő által a tenger karcsú szirmának nevezett dél-amerikai országba, Chilébe. Beilleszkednek a társdalomba, mármár elhiszik, hogy megtalálták a békét, és életük nyugvópontra jutott, amikor Pinochet katonai puccsa után másodszor is emigrációba kényszerülnek, ezúttal Venezuelába. Kalandos körülmények között kerülnek vissza Chilébe, hiszen ahogy a szerző mondja, “ha eleget él az ember, minden kör bezárul”. Sodró, megrendítő és felemelő események, nem hétköznapi szereplők kalauzolják végig az olvasót a 20. század Európáján és Dél-Amerikáján.

287 oldal Kartonált 520 oldal Keménytábla 384 oldal Kartonált Kat. szám: 211098 Kat. szám: 211099 Kat. szám: 211100 320 oldal Kartonált Kat. szám: 211109 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 72 lej Klub ár: 68 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej

Klub ár: 62 lej

Viktor Pelevin

Gyengéd érintések művészete

A sárga madárka énekel Amikor a náci katonák összegyűjtik a zsidókat, Róża és ötéves kislánya, Shira elmenekülnek a városukból, és egy ismerős gazda pajtájában keresnek menedéket.

Joanna Goodman

Kis tüzek mindenütt

Cressida titkai

A rejtélyes múltú Mia felbolygatja a gondos rendben élő közösség mindennapjait, amikor Richardsonék barátai egy kínaiamerikai kisbabát szeretnének örökbe fogadni, ám váratlanul felbukkan a gyermek igazi anyja.

1998-ban, egy tavaszi éjjelen, Cressida Strauss lezuhan egy negyedik emeleti erkélyről az előkelő svájci bentlakásos iskolában. Az igazgatóság el akarja tusolni az ügyet, nehogy rossz fényt vessen a patinás intézményre.

302 oldal Keménytábla 381 oldal Kartonált 390 oldal Kartonált Kat. szám: 211101 Kat. szám: 211102 Kat. szám: 211103 436 oldal Keménytábla Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 65 lej

Ivana Dobrakovová

Paolo Giordano

Anyák és kamionsofőrök

Primszámok magánya

Csak az nyugtalanít kicsit, hogy milyen könnyen alárendelem magam a késztetésnek, a vágynak, hogy megosszam a dolgaimat másokkal, elég, ha nem látom azt a másikat a túloldalon, elég, hogy nem ül ott velem szemben egy kávézóban...

A prímszámok magánya egy lány és egy fiú, Alice és Mattia sorsát kíséri végig párhuzamos történetsorokkal gyermekkoruktól felnőttkorukig. Furcsa pár ez párnak is alig mondhatók. Mindkettejük életére nyomasztó súllyal nehezedik egy-egy titok.

Elisabeth B. Doitsunin

Kioto, ahol a szerelem örök

Therese Anne Fowler Th

Gésák vallomása Maya, a fiatal énekesnő tanulni indul Kiotóba, majd ott megismerkedik élete szerelmével, Makotóval és Kioto leghíresebb gésájával, Miyukival.

Zelda Fitzgerald regénye Amikor a gyönyörű és vakmerő Zelda Sayre, a „déli szépség” 1918-ban megismerkedik F. Scott Fitzgeralddal egy táncestélyen, még csak tizenhét éves.

Z

Kat. szám: 211110 Klub ár: 59 lej

Tony Park

Sötét szív Mike Ioannout, a Ruandai Nemzetközi Törvényszék ügyészét elüti egy autó Thaiföldön. Doktor Richard Dunloppal majdnem végez a házába betörő fegyveres. Johannesburgban fegyveres támad Liesl Nel fotóriporterre.

196 oldal Kartonált 318 oldal Kartonált 360 oldal Kartonált 508 oldal Keménytábla 370 oldal Kartonált Kat. szám: 211104 Kat. szám: 211105 Kat. szám: 211106 Kat. szám: 211107 Kat. szám: 211108 Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733

11

Szépirodalom

Jennifer Rosner

Celeste Ng

Hogyan kapcsolódik de Sade márki és a nácik okkult intézete a Notre-Dame groteszk vízköpőihez? Elérhető-e a halhatatlanság emberáldozatok révén? Pontosan mennyi disznó és légyölő galóca kellett az orosz forradalom kirobbantásához? Milyen vizelési szabályokat érdemes betartani egy zsúfolt börtönvagonban? Megannyi ilyen izgalmas kérdést vet fel Viktor Pelevin legújabb, három magával ragadóan abszurd történetet felvonultató kötete, melyben négy orosz fiatal kaukázusi túrája baljós beavatási szertartásba torkollik; zsiványok és csicskák folytatnak kiélezett vitát a rabkultúra sajátos etikettjéről; egy szürreális fordulatokkal teli nyomozás pedig fényt derít a történelmet irányító háttérhatalmak ezoterikus praktikáira...


Berti M. Bagdi

Lelkek tánca A Lelkek tánca című történelmi jellegű spirituális regény egy formabontó logikai rendszerben mutatja meg a karma és az élet törvényeit, az elmúlt kétezer évben élt legendás történelmi személyek lehetséges reinkarnációin keresztül. A könyv Jézus életútjának kevéssé ismert szakaszairól és a családjának lehetséges életéről szól, tele izgalmas fordulatokkal és intrikákkal, majd ennek a lélekcsaládnak újabb és újabb leszületései során megélt lehetséges karmikus kiegyenlítődéseit meséli el egészen a jelenkorig felfűzve. A történet tárgyalja többek között Kleopátra és Marcus Antonius tragikus szerelmének következményeit, érinti az Arthur király-legendakört, Szent István és Koppány vezér konfliktusát, Leonardo da Vinci titkát, valamint Sisi és Andrássy gróf életeken át tartó szoros kapcsolatát.

365 oldal Kartonált Kat. szám: 211111 Ker.ár: 85 lej

Klub ár: 78 lej

Anne Griffin

Legvégül

Bergsveinn Birgisson

Valentine Goby

A 84 éves Maurice Hannigan egy ír kisváros szállodájának bárjában üldögél. Az idős gazda egyedül van, mint mindig, de ez a nap mégis más, mint a többi. Húzz mellé egy széket, és tartsd készenlétben a poharad, mert Maurice végre kész arra, hogy elmesélje az életét!

Elevenélet-patak

Muréna

1784-et írunk, Izlandon már egy éve szörnyű természeti katasztrófák dúlnak. Koppenhágában a dán király tanácsosai összegyűlnek, hogy megvitassák, mit kezdjenek távoli gyarmatukkal, ami eddig sem hajtott nekik sok hasznot.

Elég egy meggondolatlan döntés, hogy a 22 éves François élete végérvényesen megváltozzon 1956 telén. Az életveszélyes égési sérüléseket szenvedő férfit csodával határos módon sikerül megmenteni - ám mit ér az élet karok nélkül?

320 oldal Kartonált 248 oldal Keménytábla 381 oldal Kartonált Kat. szám: 211112 Kat. szám: 211113 Kat. szám: 211114 Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Barbara Kingsolver

Charlie Mackesy

Mérgezett éden

Szépirodalom

A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló A közkedvelt brit illusztrátorból lett modern mesemondó könyve az élet nagy kérdéseire keresi a választ. Minden korosztály számára szolgál mondanivalóval. A kötetet száz színes, illetve fekete-fehér rajz díszíti. – Mi akarsz lenni, ha nagy leszel? – kérdezte a Vakond. – Jó akarok lenni – felelte a Kisfiú. Charlie Mackesy kötetéből inspirációt és reményt meríthetünk a nehéz időkben. Gyönyörűen illusztrált könyvének négy szereplője van: a Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló, akik között különös barátság szövődik, és együtt fedezik fel az élet megrendítő igazságait.

126 oldal Keménytábla Ker.ár: 85 lej

Christy Wilson Beam

Mennyei csodák Egy kislány útja a mennyországba - és gyógyulásának csodálatos története A könyv egy édesanya meséje arról, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermeke, Annabel miként élt túl egy veszélyes balesetet, melynek során látogatást tett a mennyországban ...

Az ádáz baptista hittérítő, Nathan Price feleségével és négy lányával együtt kerekedik fel 1959-ben, hogy a gyarmati igát lerázni készülő Belga Kongó mélyén hirdesse az igét. Mindenre felkészülten, hitükben és igazukban biztosan kelnek útra, ám hamar rá kell ébredniük, hogy a forrongó Afrika földjén minden más, baljós jelentést kap, legyen szó akár egy kertről vagy magáról a Bibliáról. Miközben Price ellentmondást nem tűrően próbálja megtéríteni az afrikai falu népét, családja egyre kevésbé hisz missziójában, az országot pedig természeti csapások és viszály sújtja.

199 oldal Kartonált Kat. szám: 211115 Kat. szám: 211116 576 oldal Keménytábla Klub ár: 78 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 45 lej Ker.ár: 85 lej

Kat. szám: 211117 Klub ár: 78 lej

Ámosz Oz

Szeretetről, sötétségről

Jonas Jonasson

Az analfabéta, aki tudott számolni Hogyan lesz a békeszerető svédeknek atombombája? Ráadásul úgy, hogy erről csak egyetlen svéd tud, Holger. Aki tulajdonképpen nem is létezik, csak az ikertestvére, akit szintén Holgernek hívnak.

Édes a Bosszú Részvénytársaság Egy fiatal fehér nő és egy fekete fiú a cégtulajdonos segítségével szeretne bosszút állni az életüket tönkretevő, gátlástalan neonáci műkereskedőn. De ahogy megszokhattuk már a svéd író történeteinél, ez nem olyan lesz egyszerű.

Alessandro Baricco

Novecento Baricco ma már klasszikusnak számító, monodráma formájában írt kisregényének főhősére aki azért kapta a Novecento nevet, mert a XX. század első évében született - az Amerika és Európa között ingázó Virginian óceánjáró báltermében bukkan rá a hajó egyik matróza.

Ámosz Oz, a legismertebb izraeli író Szeretetről, sötétségről című önéletrajzi munkája, amelyet számos nyelvre lefordítottak, minden idők legnagyobb izraeli könyvsikere. Lebilincselő családtörténet, amely egy dickensi figurákban bővelkedő, nagyívű elbeszélés keretében mesterien ötvözi a személyes és a történelmi eseményeket. Oz családja archetipikus bevándorló család: Mussmanék Ukrajnából menekülnek az antiszemitizmus miatt előbb Lengyelországba, majd Prágába, végül Jeruzsálembe, ahol az érzékeny, intelligens, négy-öt nyelven beszélő Fanja férjhez megy Klausnerhez, egy költői vénával megáldott, tizenhat-tizenhét nyelven olvasó, kétbalkezes szobatudóshoz.

432 oldal Keménytábla 374 oldal Keménytábla 79 oldal Keménytábla Kat. szám: 211118 Kat. szám: 211119 Kat. szám: 211120 859 oldal Keménytábla Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 42 lej Ker.ár: 85 lej

12

Kat. szám: 211121 Klub ár: 78 lej

Telefonon: 0734-060 731


Clive Irving

Az utolsó királynő Hetven év küzdelem a monarchiáért 2019-ben úgy tűnt, a királynő végre fesztelenül mozog a Windsorok új generációja által teremtett modern világban, miközben a Brexit-kampány ironikus módon arra ösztönözte a briteket, hogy hagyjanak fel végre a vágyakozással az iránt a dicsőséges kor iránt, amely valójában sohasem létezett.

Robert Matzen C. W. Gortner

Az első színésznő Sarah Bernhardt életének regénye Sarah Bernhardt volt az első színésznő, aki szakított a tradicionális klasszicista előadói stílussal, és teljesen új vonalat vitt a színjátszásba.

A holland lány

Presser Gábor

Havas Henrik

Audrey Hepburn a II. világháborúban Robert Matzen részletekbe menő könyve feltárja a színésznő kevéssé ismert gyerekkorát, családi hátterét, és elmeséli, hogyan lett a félénk, tizenöt éves kamaszból a későbbi művész és emberbarát világsztár.

Presser könyve I.

Benkő Laci

Presser Gábor elérkezettnek látta az időt, hogy elmondja, ő hogyan élte meg a „Presser-sztorit”. Azt a történetet, aminek hosszabb vagy rövidebb fejezeteit oly sokan ismerik az Omegától (1967) az LGT-n át - leginkább a dalain keresztül.

Azt gondolhatnánk, hogy Benkő Lászlót, az Omega legendás billentyűsét senkinek sem kell bemutatni, ám Havas Henrik számos elmélyült és kötetlen beszélgetésen alapuló új könyve a legelvakultabb rajongók számára is rengeteg meglepetést tartogat.

392 oldal Keménytábla 428 oldal Keménytábla 433 oldal Keménytábla 520 oldal Keménytábla 270 oldal Kartonált Kat. szám: 211122 Kat. szám: 211123 Kat. szám: 211124 Kat. szám: 211131 Kat. szám: 211132 Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Arnold Schwarzenegger

Henry Gidel

Anne de Courcy

Coco Chanel

Chanel a Riviérán

Coco Chanel a divat világtörténelmének leghumánusabb diktátora. Felszabadította a nőt a fullasztó fűzők, a bukj-el-szoknyák, a malomkeréknyi kalapok, a mesterkéltség, a cicomák uralma alól.

A Côte d’Azur világa békében és háborúban 1938-ban a Côte d’Azur a gazdagság, pompa és extravagancia világa volt, olyan ragyogó figurák nyaralóhelye, mint a windsori hercegi pár...

Árnyékból a fényre

Laurent Allen-Caron

22 különleges nő, akik megváltoztatták a világot Mert ki az, aki tudta, hogy Mata Hari csupán rosszkor volt rossz helyen, és egy koncepciós perben kiáltották ki kémnőnek? Hogy Periklész felesége “irodalmi szalonján” keresztül irányította az athéni politikát?

A titokzatos Lagerfeld Karl Lagerfeldnek (1933-2019) nemcsak a megjelenése volt egyedi, hanem az életútja is. A kifutók császára, a divat nagyatyja egész életében álarcok mögé bújt, s bár való igaz, hogy olykor felfedni látszott néhány titkát, valójában mindig is misztikus köd övezte.

Életem hihetetlen, de igaz története 1947-ben született az ausztriai Thalban. Hétszeres Mr. Olympia- és hatszoros Mr. Universegyőztes testépítő. Sportkarrierjét követően színészként olyan filmek főszereplője, mint a Terminátor, a Ragadozó vagy épp a Conan, a barbár.

429 oldal Keménytábla 400 oldal Keménytábla 186 oldal Keménytábla 237 oldal Keménytábla 492 oldal Kartonált Kat. szám: 211125 Kat. szám: 211126 Kat. szám: 211127 Kat. szám: 211133 Kat. szám: 211134 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

Michelle Marly Sophie Benedict

Grace Kelly és a szerelem eleganciája A jómódú philadelphiai családból származó Grace Kelly a szülei elvárásai elől menekül New Yorkba. A tizenhét éves fiatal lány nem szeretne korán férjhez menni, ehelyett színészetet akar tanulni.

Maria Callas, a DÍVA Velence, 1957. Maria Callas, korának legnagyobb szopránja tökéleteset alkot a színpadon, e tökéletességért azonban nagy árat fizet. A hangja fokozatosan veszít erejéből, ezért az ünnepelt énekesnő szünetet szeretne tartani - amit sem az operavilág, sem a férje és menedzsere, Meneghini nem fogad el.

Cate Haste

John Cleese

Alma Mahler, egy szenvedélyes élet

Elszabadult professzor

Woody Allen

Évek a Cornell Egyetemen A könyvben John Cleese nem csupán legendás humorát villantja fel: a szövegek mögött felsejlik a színész tudósi énje, az egész pályáját meghatározó szellemisége és intelligenciája. A filmekben régóta csodálhatjuk zsenijét - most megtudhatjuk, milyen lebilincselő tud lenni a katedrán is.

Önéletrajz Woody Allen régóta várt memoárját tartja kezében az olvasó, amelyben korunk egyik legmeghatározóbb filmes személyisége páratlan részletességgel, leplezetlen őszinteséggel és természetesen a tőle megszokott humorral idézi fel viharos életét.

Alma Mahler kivételesen öszszetett személyiség volt. A századfordulós Bécs művészi, intellektuális életének meghatározó múzsája; írók, zeneszerzők, képzőművészek rajongtak érte. Karizmatikus, nagylelkű és öntörvényű asszony, folytonos hódolat tárgya.

Apropó nélkül

432 oldal Kartonált 336 oldal Kartonált 472 oldal Keménytábla 262 oldal Keménytábla 458 oldal Keménytábla Kat. szám: 211129 Kat. szám: 211128 Kat. szám: 211130 Kat. szám: 211135 Kat. szám: 211136 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@yahoo.com

13

Életrajz

Emlékmás

Soós Tibor


Anne Jacobs

Toszkán emlék

A Kilimandzsáró felett az ég

Alka Joshi

Davide megszökött otthonról, és nagyon jólesik neki, hogy Giselda meghallgatja bánatát. Az idős hölgy és ő összebarátkozik, és együtt göngyölítik fel Davide dédapjának történetét. Hogyan alakul a Toszkán titokban megismert Anna gyermekeinek sorsa, és milyen elfeledettnek hitt titkok nyomára bukkan Davide, a kisfia?

Charlotte a nagyszülei házában nő fel, ahol pap nagyapjától és szigorú nagyanyjától kifogástalan nevelést kap: derék háziaszszonyt faragnak belőle, megtanítják illendően viselkedni és társalogni. Ő azonban nem tartja sokra az efféle dolgokat, sokkal jobban szeret zongorázni, titokban szerelmes regényeket olvasni és messzi tájakról álmodozni.

A tizenhét éves Lakshmi mindent hátrahagy, hogy elmeneküljön poros falujából és bántalmazó házasságából. Néhány kitérő után az 1950-es évek pezsgő életű, rózsaszín városába, Dzsaipurba kerül, ahol hennaművészként fokozatosan elnyeri a város leggazdagabb asszonyainak bizalmát.

Angela Petch Nicolas Barreau

A szerelem receptjei Amikor az ábrándos természetű irodalom szakos diák, Henri Bredin menthetetlenül beleszeret az életvidám Valérie Castelbe, a lány olyan elérhetetlennek tűnik számára, akár a Hold. Bármire képes lenne azért, hogy meghódítsa a tengerkék szemű teremtést, de a dolog reménytelennek tűnik.

Lisa Kleypas

A Kristály-öböl bűbájosa Justine Hoffman egy sikeres butikhotel tulajdonosa, és az élete pontosan olyan, amilyenre mindig is vágyott. Egyetlen dolog hiányzik belőle: a szerelem. Születésekor elátkozták, s emiatt sosem találhat rá a lelki társára.

A hennaművész

Romantikus

160 oldal Keménytábla 419 oldal Kartonált 277 oldal Kartonált 576 oldal Kartonált 448 oldal Kartonált Kat. szám: 211137 Kat. szám: 211138 Kat. szám: 211139 Kat. szám: 211140 Kat. szám: 211141 Ker.ár: 42 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Kiera Cass Maria Nikolai

Sarah Maclean

A csokoládévilla

A Lepke és a Láng

Stuttgart, 1903. A csokoládégyáros lánya, Judith Rothmann kiváltságos életet él a degerlochi villanegyedben. Ám a látszat csal, semmi sem olyan tökéletes, mint amilyennek kezdetben tűnik.

Amikor egy titokzatos idegen Lady Felicity Faircloth hálószobájában terem, és azzal áll elő, hogy segít megnyerni számára a herceget, a nő elfogadja az ajánlatot - egy feltétellel.

Eljegyezve

Jojo Moyes

Koroa fiatal királya még nem akar megállapodni egyetlen nő mellett - de aztán megismeri Hollis Brite-ot. Hollis a Keresken-kastélyban nőtt fel, és a többi nemesi származású lánynyal együtt abban reménykedik, hogy sikerül felhívnia magára a király figyelmét.

Akit elhagytál

Áradó fény

1916, Franciaország. Miután imádott férje, Édouard hadba vonul, Sophie Lefévre egyedül kénytelen gondoskodni családjáról. Német kézre került kisvárosukban új katonai parancsnok jelenik meg, aki tisztjeivel még inkább megkeseríti Sophie életét.

Alice Wright számára a fullasztó angliai létből való menekülést jelenti házassága a jóvágású, amerikai Bennett van Cleve-vel. Ám az 1930-as évek kisvárosi Kentuckyjának légköre legalább annyira nyomasztja Alice-t, mint korábbi élete.

548 oldal Kartonált 520 oldal Kartonált 312 oldal Kartonált 495 oldal Kartonált 414 oldal Kartonált Kat. szám: 211142 Kat. szám: 211143 Kat. szám: 211144 Kat. szám: 211145 Kat. szám: 211146 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Julia Quinn

A herceg és én Létezik-e nagyobb kihívás a londoni előkelő társaság ambiciózus anyái számára, mint egy nőtlen herceg, akihez lányukat örömest feleségül adnák? Minden jel arra mutat, hogy Simon Basset meg fogja kérni legjobb barátja húga, a bájos és okos Daphne Bridgerton kezét.

A vikomt, aki engem szeretett A Bridgerton család 2. 1814 is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívánatosabb agglegényére, aki ezidáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának.

Tisztességes ajánlat A Bridgerton család 3. Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette.

Lorraine Heath

Julie Klassen

A hercegné szeretője

Híd a Temzén

Az Elysium Klub tulajdonosa, Aiden Trewlove hozzászokott már, hogy kalandvágyó hölgyvendégeit bevezesse a bűn és az erkölcstelenség világába.

Miután elkövet egy megalázó hibát a tárgyalóteremben, az ifjú jogász, Benjamin Booker elhatározza, hogy soha többé nem bízik egyetlen gyönyörű nőben sem.

392 oldal Kartonált 400 oldal Kartonált 406 oldal Kartonált 376 oldal Kartonált 363 oldal Kartonált Kat. szám: 211147 Kat. szám: 211148 Kat. szám: 211149 Kat. szám: 211150 Kat. szám: 211151 Ker.ár: 66 lej Klub ár: 61 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 66 lej Klub ár: 61 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

14

Rendeljen telefonon: 0265-323 023


Lisa Kleypas

Az álmok tava

Nicholas Sparks

Vissza hozzád Amanda Collier és Dawson Cole tizenévesen szeretnek egymásba mélyen és visszavonhatatlanul. A kettejük közötti kötelék széttéphetetlennek tűnik annak ellenére, hogy a családi hátterük végzetesen különbözik egymástól, és a szüleik sem nézik jó szemmel a kapcsolatukat.

Visszatérés Amikor egy afganisztáni bevetés során bombarobbanásban megsérül, Trevor Benson katonai orvos kénytelen hazatérni a nagyapja által ráhagyott házba. Nemsokára találkozik a gyönyörű, ám titkokkal terhelt rendőrnővel, Natalie-vel.

Éjjel a parton Kartonált Kat. szám: 211154 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Alex Nolan megkeseredett és cinikus férfi. A másik két Nolan fiúhoz hasonlóan ő is Friday Harborben lakik, ám semmi másban nem hasonlít Samre vagy Markra. Két bátyja ugyanis valóban hisz a szerelemben, és szerintük a boldogság esélyéért érdemes megkockáztatni a fájdalmat is.

Ház a Rainshadow Roadon Lucy Marinn üvegművész, aki a Washington állambeli gyönyörű, rejtélyekkel teli Friday Harborben lakik. Amikor a barátja, Kevin elhagyja, az aljas árulás váratlanul éri és megdöbbenti. A férfi új szeretője ugyanis nem más, mint Lucy húga.

Első látásra 326 oldal Kartonált 344 oldal Kartonált 440 oldal Kartonált 400 oldal Kartonált Kat. szám: 211152 Kat. szám: 211153 Kartonált Kat. szám: 211155 Kat. szám: 211156 Kat. szám: 211157 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

Dee Dumas

A tulipános nővérek titkai

Marokkói szerelem

A tulipántermesztő Kelly Murphy élete egyhangú és kiszámítható, de egy verőfényes nyári napon minden megváltozik. Hazatér Griffith Burnett, Tulpen Crossing tékozló fiúja, valamint Olivia, Kelly gyönyörű, önfejű és bosszantó húga.

A titokzatos arab világ bűvöletében Colette-et, a francia hastáncosnőt egy arab férfi iránt fellobbanó szerelme a varázslatos Kelet világába repíti. Egy igazi tündérmese veszi kezdetét, Colette és Abdul villámgyorsan össze is házasodnak.

Alan Hlad Nora Roberts

Szárnyra kelt remény

Rangrejtve

A szerelem az ellenséges vonalak mögött is megtalál Nagy-Britannia, 1940 szeptembere. Egyedül Anglia áll már csak szemben a félelmetes náci hadigépezettel. Az eget német bombázók sötétítik el, a szigetország az invázióra készül.

Camilla elhallgatja a jóképű, de meglehetősen mogorva régész, Delaney Caine elől, hogy ő valójában Cordina hercegnője. Nehéz időszakkal a háta mögött megelégelte a szenzációhajhász paparazzók zaklatását...

Jennie Fields

Sorshasadás Rosalind Porter sosem akart megfelelni a társadalmi elvárásoknak. Sem akkor, amikor atomfizikusként és egyetlen nőként elkezdett dolgozni a Manhattan-terven, sem akkor, amikor szenvedélyes viszonyba kezdett az egyik kollégájával, Thomas Weaverrel.

432 oldal Kartonált 360 oldal Kartonált 285 oldal Kartonált 430 oldal Kartonált 365 oldal Kartonált Kat. szám: 211158 Kat. szám: 211159 Kat. szám: 211160 Kat. szám: 211161 Kat. szám: 211162 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Fordulópont

Ana Johns

Nő fehér kimonóban

Diane Chamberlain

Danielle Steel

A 17 éves Naoko szomorú jövő elé néz az 1950-es évek Japánjában: szülei feleségül akarják adni édesapja egyik üzlettársának fiához, hogy ezzel biztosítsák a család társadalmi pozícióját. Nagyratörő terveik azonban dugába dőlnek, amikor kiderül, lányuk gyermeket vár titkos szerelmétől, egy amerikai tengerésztől.

Ellopott házasság

A kastély

1944. Amerikára a második világháború és a családok sokaságát megnyomorító gyermekbénulás-járvány árnya vetül. A huszonhárom éves ápolónő, Tess DeMello egyre türelmetlenebbül várja haza a már hónapok óta egy chicagói kórházban önkénteskedő vőlegényét.

Winona Farmington mindig arról álmodozott, hogy az egyetem elvégzése után elköltözik otthonról, az unalmas kis michigani városkából. De az élet közbeszólt, és ő lehorgonyzott egy olyan munkahelyen, ahol kreativitását nem becsülik, és egy olyan férfi mellett, aki csak a testét szereti.

Kalifornia rangos kórházaiból négy kiváló traumatológust ér az a megtiszteltetés, hogy egy tömegkatasztrófára felkészítő orvosi képzési program keretében együtt dolgozhatnak Párizsban francia kollégáikkal. Bill Browning a San Francisco Közkórház és Traumatológiai Központ legforgalmasabb részlegét, a sürgősségi osztályt vezeti. Mivel elvált, és Londonban élő lányait csak ritkán láthatja, minden idejét és energiáját a munkájának szenteli. Stephanie Lawrence-t, a UCSF egyetemi klinika munkatársát örökös lelkifurdalás gyötri: kétségbeesetten őrlődik ígéretes karrierje és a családja között. Wendy Jones, a Stanford elhivatott baleseti sebésze, kilátástalan kapcsolatban vergődik egy nős szívsebésszel. Olyan csapdába esett, amelyből nem tud, s talán nem is akar szabadulni. Tom Wylie naponta bizonyítja mesterségbeli tudását az oaklandi Alta Bates magán-egészségügyi központban. A sármos férfi vitathatatlanul népszerű a hölgyek körében, mégis elszántan őrzi függetlenségét.

368 oldal Kartonált 512 oldal Kartonált 321 oldal Kartonált Kat. szám: 211163 Kat. szám: 211164 Kat. szám: 211165 320 oldal Kartonált Kat. szám: 211166 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 48 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@gmail.com

Klub ár: 44 lej

15

Romantikus

Susan Mallery


Ken Follett

Egy új korszak hajnala A shiringi erőd nem nagyon különbözött a cherbourg-itól, csak a lakótorony hiányzott belőle. Voltak házak, istállók, raktárak, nyitott konyhák. Az egyik ház kétszer akkora volt, mint a többi, a két végébe apró ablakokat vágtak: ez lesz a csarnok, ahol az elöljáró tartja a gyűléseket és a lakomákat. A sokaság két sorba állt, nyilvánvalóan azt várták, hogy Ragna közöttük lovagoljon a csarnokhoz. A lány nem sietett, mert látni akarta az arcokat, hogy mosolyoghasson rájuk. A hosszú ház ajtaja előtt ott állt Wilwulf. Éppen olyan volt, ahogy Ragna emlékezett, magas és hanyag tartású, bajsza és dús haja szőke, az álla borotvált. Vörös köpenyt viselt, zománcos dísztűvel összefogva.

811 oldal Keménytábla Ker.ár: 81 lej

Kat. szám: 211167 Klub ár: 72 lej

David Charney

Lily Brooks-Dalton

Sensei Egy kardvívómester útja a szamurájok véres világában Egy ismeretlen apától fogant fiúgyermek nagybátyja kastélyában nevelkedik. A Taira nemzetség hatalmát megerősítő csatáknak köszönhetően dicsőséget és vagyont szerzett szamuráj saját gyermekeként szereti.

Az éjféli égbolt

Michele Campbell

Augustine-t, a zseniális, idős asztronómust csak a csillagok érdeklik. A tudós évek óta elszigetelt kutatóállomásokon él, és az eget tanulmányozza, hogy felderítse az univerzum létrejöttét. A mostani állomásán, egy sarkvidéki kutatóbázison viszont katasztrofális eseményről kapnak hírt...

Caroline Starknak bőven kijut a csapásokból. Nem elég, hogy a lánya kirepülése óta teljesen üresnek érzi az életét, a jelek szerint a férje is megcsalja, az újrakezdés reményében épített, méregdrága tengerparti házuk pedig teljesen feleslegessé válik.

Idegen a parton

349 oldal Kartonált 223 oldal Kartonált 384 oldal Kartonált Kat. szám: 211173 Kat. szám: 211174 Kat. szám: 211175 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej

Kaland, krimi

A katedrális Kingsbridge-trilógia I. A nagyszabású, több évszázadot átölelő Kingsbridge-trilógia története az angliai kisvárosban, Kingsbridge-ben kezdődik a l2. században. A tehetséges és ambiciózus Benedek-rendi perjel, Philip az apátság számára új templomot akar építeni, amely a világ legnagyobb gótikus katedrálisa lesz.

973 oldal Keménytábla Kat. szám: 211168 Ker.ár: 90 lej Klub ár: 79 lej

Az idők végezetéig Kingsbridge-trilógia II. A katedrális folytatása kétszáz évvel később, a 14. században játszódik.

1 061 oldal Keménytábla Kat. szám: 211169 Ker.ár: 90 lej Klub ár: 79 lej

A tűzoszlop Kingsbridge-trilógia III. 1558. Anglia. Stuart Mária és Tudor Erzsébet vetélkedik a trónért.

M. J. Arlidge

Meghaltok mind

Lars Kepler

Lázár Svédország leghírhedtebb sorozatgyilkosát, Jurek Waltert évekkel ezelőtt kiiktatták, de a nyomozók sosem pihenhetnek, hiszen valaki mindig a helyébe lép. Ezúttal egy rejtélyes gyilkos után kutatnak, aki egymás után végzi ki Európa leggyűlöltebb bűnözőit.

Nele Neuhaus

Gonosz farkas Óvakodjatok a farkastól! Egy forró júniusi napon egy tizenéves lány holttestét halásszák ki a Majnából, akit brutális kegyetlenséggel gyilkoltak meg.

,,Egy óráig leszel még életben.” Egy telefonhívás egyetlen mondata. A hívó letette a telefont. Biztosan csak egy telefonbetyár... Vagy valaki tévedett, rossz számot hívott. Bármi valószínűbbnek tűnik a szörnyű igazságnál: valaki figyel, lesben áll, készen arra, hogy egy óra múlva kioltsa az életed.

924 oldal Keménytábla 478 oldal Kartonált 496 oldal Kartonált 504 oldal Kartonált Kat. szám: 211170 Kat. szám: 211176 Kat. szám: 211177 Kat. szám: 211178 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej

Emily Bleeker Mats Strandberg

Amig élünk A felnőttkor küszöbén állsz, ragyogó nyár van, és látszólag minden olyan, mint máskor. De tudod, hogy közeledik a katasztrófa. Négy hét és öt nap múlva egy üstökös csapódik a Földbe, amit senki sem fog túlélni.

Roncs

Carla Buckley

Lillian Linden hazudik. Látszólag bátor túlélője egy repülőgépkatasztrófának, azonban hazudik a családjának, a barátainak, az egész világnak, amióta a mentőhelikopterek megtalálták őt és a másik túlélőt, Dave Hallt a Csendes-óceán egy déli, lakatlan szigetén.

Vajon ismerjük a saját gyerekünket? Natalie Falcone habozás nélkül igennel válaszolna erre a kérdésre - egészen addig a szörnyű éjszakáig, amikor megcsörren a telefon: tűz ütött ki főiskolás lánya, Arden kollégiumi szobájában.

Perzselő titkok

Chris Carter

A keresztes gyilkos

Helene Flood

Los Angeles egyik elhagyatott házában egy kegyetlenül meggyilkolt fiatal nő holttestére bukkannak. A két fakaróhoz kötözött meztelen áldozat arcáról lenyúzták a bőrt - miközben még élt.

Sara, a fiatal pszichológusnő egy nemrég megörökölt, régi oslói házban praktizál, amelyet közösen újít fel ambiciózus, építész férjével, Sigurddal.

A terapeuta

404 oldal Kartonált 334 oldal Kartonált 430 oldal Kartonált 350 oldal Kartonált 350 oldal Kartonált Kat. szám: 211171 Kat. szám: 211172 Kat. szám: 211179 Kat. szám: 211180 Kat. szám: 211181 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

16

www.bibliofilkonyvklub.com


Várható megjelenés: 2021. 02. 23 Andrew Child - Lee Child

Az őrszem

Arne Dahl

Valaki figyel Camilla Läckberg

A prédikátor A helyszín ezúttal is Fjällbacka, ez a szép fekvésű, csendes városka, ahol húsz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt két fiatal lány. Véletlen-e csupán, hogy csontjaik most épp azon a helyen kerülnek elő, ahol egy játszadozó kisfiú egy nő ruhátlan holttestére bukkan?

A svédországi Västerasban nyomtalanul eltűnik egy tizenöt éves lány, egy évvel később pedig újabb hasonló eset történik. Az ügyekben nyomozó Sam Berger felügyelő mindössze egy-egy parányi fém fogaskereket talál az áldozatok után, de biztos benne, hogy olyasvalaki hagyta ott őket, aki tudja, hogy ő érteni fogja a titokzatos nyomokat.

Renée Knight

A titkárnő Az ünnepelt Mina Appleton személyi asszisztenseként Christine Butcher már az első naptól fogva tudja, hogy mit várnak el tőle. Abszolút lojalitást. Teljes diszkréciót. Christine húsz éven át a legodaadóbban szolgálta Minát, néma tanúja volt élete minden mozzanatának.

316 oldal Kartonált 358 oldal Kartonált 332 oldal Kartonált Kat. szám: 211182 Kat. szám: 211183 Kat. szám: 211184 Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

“Jack Reacher igazi szuperman: minden bűntényt felfed, nem tart igényt semmiféle hálára, mindenkit összever, aki éppen keresztezni merészeli az útját. Lee Child írja rendületlenül a közel két méter magasra nőtt, robosztus obsitos hadfi szórakoztató históriáját. Jack Reacher, aki ipari mennyiségű kávét iszik, imádja a „koleszterinbarát” szalonnás rántottát, a krimiirodalom egyik kedvenc hőse, vagyis Child egy olyan szereplőt alkotott, aki nem egyszer, hanem már sokadik alkalommal oldja meg a csavaros ügyet, amibe éppen belekeveredik.” Jack Reacher leszáll a buszról egy jelentéktelen, álmos kisvárosban. A terve az, hogy iszik egy kávét, és azonnal tovább is áll. De semmi sem úgy alakul, ahogy eltervezte. A várost ugyanis megbénította egy kibertámadás, amelynek a középpontjában egy átlagos informatikus áll, aki jóval többet tud, mint azt gondolná...

368 oldal Kartonált Kat. szám: 211185 Ker.ár: 68 lej

Klub ár: 62 lej

Harriet Tyce

Evelyn Hardcastle 7 halála Ki fogja megölni Evelyn Hardcastle-t? A Blackheathháznak három szabálya van: 1. Evelyn Hardcastle-t este tizenegykor meg fogják ölni. 2. Nyolc nap alatt nyolc különböző szemtanú bőrébe bújhatsz.

Jo Nesbo

Sadie Roper visszaköltözik Londonba, hogy újjáépítse széttöredezett életét. Először is beíratja a lányát a város egyik legexkluzívabb iskolájába, aztán visszaszerzi egykor szárnyaló büntetőjogászi karrierjét, amelyet tíz évvel korábban a házassága miatt adott fel.

Fejvadászok

Agatha Christie

Roger Brown igazán a szerencse fiának tűnik: ő Norvégia legsikeresebb fejvadásza, gyönyörű feleségével egy pompás házban élnek. Ám a luxus életmódot Roger műkincstolvajként igyekszik bebiztosítani, s mellékállásában igen ügyesnek bizonyul.

Hétről hétre egy különös magánhirdetés jelenik meg a Timesban: „Boldog? Ha nem, keresse fel Mr. Parker Pyne irodáját!”. A nyugdíjas Parker Pyne ugyanis a boldogság szakértője és a boldogtalanság kérlelhetetlen ellenfele.

Pókháló Parker Pyne esetei

A külügyminisztériumban dolgozó Henry Hailsham-Brown felesége, Clarissa alig köszön el a golfklubba tartó szállóvendégeitől, mikor váratlanul betoppan Henry volt nejének újdonsült férje, a kábítószeres Oliver Costello. Homályos célzásokat tesz arra, hogy visszavinné Henry lányát, a tinédzser Pippát az anyjához.

496 oldal Kartonált 430 oldal Kartonált Kat. szám: 211186 Kat. szám: 211187 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

288 oldal Kartonált 308 oldal Kartonált 220 oldal Kartonált Kat. szám: 211188 Kat. szám: 211192 Kat. szám: 211193 Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Linwood Barclay

Vince Flynn - Kyle Mills

Liftakna Egy szokványos hétfő reggel egy manhattani irodaház liftje négy utasával a mélybe zuhan. A tragikus balesetnek tűnő esemény kedden megismétlődik. A szerdai hasonló katasztrófa után pedig végképp eluralkodik a káosz a felhőkarcolók városában.

Marysol K’Owes

Vanuatu bosszúja Townswille-i történetek Marysol K’Owes ismét elvarázsol minket legújabb krimijével, amelyben Shirley, a nyomozónő egy luxushajóútra indul a barátaival.

Vörös háború Amikor az orosz elnök, Makszim Krupin megtudja, hogy operálhatatlan agydaganata van, úgy dönt, nem engedi ki a kezéből a hatalmat. Épp ellenkezőleg: elrendeli, hogy az összes politikai ellenfelét zárják börtönbe vagy öljék meg.

384 oldal Kartonált 264 oldal Kartonált 350 oldal Kartonált Kat. szám: 211189 Kat. szám: 211190 Kat. szám: 211191 Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 59 lej Klub ár: 54 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej

Rendeljen telefonon: 0265-323 023

Cinkostársak Tommy és Tuppence fiatalok, jól szituáltak, és boldogan élnének, ha végre történne valami az életükben. Tuppence a vásárlással töltött, egyhangú hétköznapokon izgalomra vágyik, kalandokról ábrándozik, amikor váratlanul betoppan Tommy főnöke, Mr. Carter,...

Gyilkolni könnyű „Nem, nem, fiatalember, ebben téved. Gyilkolni könnyű” - ezzel zárja Miss Pinkerton a falujában történt titokzatos halálesetekről szóló beszámolóját, amit utastársának, a gyarmatokról hazatért egykori rendőrnek, Luke Fitzwilliamnek mesél.

311 oldal Kartonált 292 oldal Kartonált Kat. szám: 211194 Kat. szám: 211195 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

17

Krimi

Stuart Turton

Tartsd közel a barátaidat, de még közelebb az ellenségeidet


Kocsis Piroska - Ólmosi Z.

Habsburg Ottó és az államhatalom Milyen körülmények között találkozott az utolsó magyar trónörökös Ady Endre testvérével Spanyolországban? Miért tért ki Habsburg Ottó több ízben is Hitler meghívása elől 1933-ban? Miért látogatta meg az apjára lövető Horthy Miklóst az emigrációban? Milyen érdekek mozgatták az osztrák és magyar politika formálóit Ottó állampolgárságának kérdésében az 1950-es évektől egészen a magyarországi rendszerváltozásig? Kérdések, amelyek körültekintő megválaszolásához jónéhány dolgot tisztázni kell a 20. századi Közép-Európa történelméből. Forráskiadványunkban a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára dokumentumainak segítségével nyújtunk betekintést egy kivételesen gazdag életút történéseibe, Habsburg Ottó és a magyar, illetve osztrák államhatalom sok évtizedes - az elutasítástól az elfogadásig ívelő - viszonyába.

304 oldal Keménytábla Ker.ár: 85 lej

Híres magyarok

Habsburg-Lotaringiai Rudolf

Tizenöt nap a Dunán Rudolf mély barátságot ápolt a világhírű Akfrika-kutató Teleki Sámuellel is, akit erdélyi útjain ismert meg, s aki nem véletlenül róla és Stefániáról nevezte el az Afrikában felfedezett tavakat.

Beszélgetések nemzetünk nagyjaival 1849-1914 Az első kötet időhatára az I. világháború kitöréséig tart. A kiválasztott személyek többsége író- és művészember, köztük a teljesség igénye nélkül - olyan neveket találunk, mint Arany János, Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Benczúr Gyula, Munkácsy Mihály, Zichy Mihály, SzinyeiMerse Pál, Liszt Ferenc ...

Illés Andrea

Magyar kincsek, ereklyék Múltidéző tárgyi emlékeink Magyar kincsek, ereklyék című kötetünkben a magyarsághoz fűződő értékes, múltidéző tárgyi emlékeket szedtük csokorba, felidézve a hozzájuk kapcsolódó, fordulatos históriákat és érdekes életeket.

272 oldal Keménytábla 240 oldal Keménytábla 248 oldal Keménytábla Kat. szám: 211196 Kat. szám: 211199 Kat. szám: 211200 Kat. szám: 211201 Klub ár: 78 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 136 lej Klub ár: 125 lej

Andrew Roberts

Történelem

Churchill I.-II. Kéz a kézben a sorssal A nyugati civilizáció elszánt védelmezője, korszakos jelentőségű államférfi, vagy háborús bűnös, holokauszt-tagadó diktátor? Winston Churchill életéről immár több mint 1000 könyv született, ám mértékadó kritikusok szerint a napjaink legelismertebb brit történészei között számon tartott Andrew Roberts műve a legjobb választás, ha meg akarunk ismerkedni a 20. századi történelem egyik mitikus alakjával. A Churchill karakterét és korszakát hosszú évtizedeken át tanulmányozó Roberts könyve több kimerítő részletességű adathalmaznál és korábban nem ismert történelmi dokumentumok bemutatásánál: a szerző a rendkívül sokoldalú brit politikus egyéniségére koncentrál, aki mindig tovább tudott lépni, újra és újra felépítette önmagát.

1 136 oldal Keménytábla Ker.ár: 170 lej

Hahner Péter Richard Dargie

Volker Ullrich

Hitler utolsó napja

Nyolc májusi nap

Világtörténelmi kaleidoszkóp magyar szemmel

A végső órák története A könyv Hitler életének utolsó 24 órájára összpontosít, miközben három különböző szálat fon egybe: a második világháború utolsó heteinek Berlinben zajló történéseit, reménytelenséget jeleníti meg.

A Harmadik Birodalom utolsó hete Kezdetét vette a Harmadik Birodalom utolsó hete. Hitler halott, de a háborúnak még nincs vége. Mintha megállt volna az idő, mégis minden szakadatlan mozgásban van.

E kötetben a szerző azon eszszéit, tanulmányait és rövidebb cikkeit gyűjtöttük össze, melyeket a Rubicon történelmi magazin számára írt az elmúlt három évtizedben az újkori világtörténelem nagy fordulatairól és híres személyiségeiről.

368 oldal Keménytábla 544 oldal Keménytábla 208 oldal Kartonált Kat. szám: 211197 Kat. szám: 211203 Kat. szám: 211204 Kat. szám: 211202 Klub ár: 156 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

John Lukacs

A huszadik század rövid története A történelmi huszadik század 1914-ben, az első világháborúval kezdődött, és hetvenöt évvel később, a Szovjetunió birodalmának 1989-es összeomlásával végződött. Ez a rövid évszázad az európai dominancia végét, az amerikai hatalom és befolyás világszerte érvényesülő erősödését hozta magával. A huszadik század amerikai évszázad - talán az amerikai évszázad - volt. Lukacs behatóan vizsgálja a nemzetiszocializmus jelenségét (közben emlékeztet bennünket arra, hogy a nemzetiszocialista pártok túlélték az évszázadot), Hitler kizárólagos felelősségét a második világháborúért, valamint a sorsdöntő szerepet, amelyet elszánt ellenfelei, Churchill és Roosevelt játszottak. Németország 1939-től 1942-ig közelebb jutott a háború megnyeréséhez, mint sokan feltételezik.

221 oldal Keménytábla Ker.ár: 68 lej

18

Marcus Rosenlund

Az időjárás és a történelem Özönvíz - szárazság - jégkorszak - éhínség - népvándorlás Ahhoz, hogy meghódítsuk a világot, nem elég létrehozni a világ leghatalmasabb kereskedelmi birodalmát, vagy a világ legütőképesebb fegyveres erejét.

Yvonne Hofstetter

Láthatatlan háború Avagy miképpen fenyegeti a digitalizáció a világ biztonságát és stabilitását Yvonne Hofstetter, a mesterséges intelligencia szakértője, minden politika iránt érdeklődőnek megmutatja, hogyan ássa alá a digitalizáció a korábban stabil hatalmi viszonyokat.

Dermot Turing

X, Y, Z az Enigma feltörésének igaz története Az Enigma feltörése a második világháborús legendárium része, amellyel a történészektől kezdve a hollywoodi forgatókönyvírókig sokan foglalkoztak.

288 oldal Kartonált 304 oldal Kartonált 300 oldal Kartonált Kat. szám: 211198 Kat. szám: 211205 Kat. szám: 211206 Kat. szám: 211207 Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733


Sara Seager

A világegyetem legapróbb fényei

Avi Loeb

A végtelen majomketrec Hogyan építsünk univerzumot? A fogalmak és a rejtélyek milliárdjait érintve mindennel foglalkoznak az ősrobbanástól a párhuzamos univerzumokig, a furcsa teremtményektől a földönkívüli életig, az agykutatástól a mesterséges intelligenciáig.

Életem a Földön kívül és a Földön Sara Seager elismert asztrofizikusként megszállottan kutat a Földön kívüli élet jelei után távoli naprendszerekben; számos űrkutatási programban vesz részt, többek között az MIT-nak és a NASA-nak is dolgozik.

Egy idegen civilizáció első nyomai 2017 végén egy hawaii obszervatórium kutatói megpillantottak egy objektumot, amely a naprendszerünk belsejében száguldott, méghozzá olyan gyorsan, hogy csak egy másik csillagról érkezhetett.

B. Cox - A. Feachem - R. Ince Staar Gyula

A matematika emberi arca A matematika a világ egyik csodája. Nem kézzelfogható, mint az ókori világ hét csodája, de éppannyira régi...A csodák attól csodák, hogy nem lehet őket megérteni. Viszont mindenképpen meg lehet őket közelíteni.

Földönkívüli

Barabási Albert-László Dashun Wang

A tudomány tudománya A szerzőpáros úttörő kutatásaiból levont tanulságok valóságos térképet rajzolnak a tudományos élet szereplőinek a kutatói karrier tervezhetőségéről és a tudományos áttörés dinamikájáról.

504 oldal Keménytábla 273 oldal Keménytábla 320 oldal Kartonált 256 oldal Kartonált 330 oldal Keménytábla Kat. szám: 211208 Kat. szám: 211209 Kat. szám: 211210 Kat. szám: 211211 Kat. szám: 211212 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 67 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej D. Attenborough - J. Hughes

Egy élet a bolygónkon

Eszpresszó Arkhimédésszel

Kelemen László

Matematika a mindennapokban, egyszerűen, érthetően Az Eszpresszó Arkhimédésszel azoknak szól, akiket a matematika mindig is rettegéssel töltött el, és akik a matematikát valamiféle misztikus, kizárólag a beavatottak számára érthető tudománynak gondolták.

A kötet elsősorban Kovászna, Maros, Brassó, Szeben és Hargita megyékben rögzített történeteket tartalmaz, de a bemutatott találkozástörténetek a történelmi Erdély és Partium egész területét lefedik, így a munka szélesebb olvasóközönség figyelmére is számot tarthat.

229 oldal Kartonált Kat. szám: 211213 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej

112 oldal Keménytábla 203 oldal Keménytábla Kat. szám: 211214 Kat. szám: 211215 306 oldal Keménytábla Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 77 lej

Medvecécó

Schmidt Egon

Madarakról mindenkinek Az eredeti kötet Schmidt Egon író, ornitológus első könyveként, 1970-ben jelent meg, s óriási sikert aratott. A 2009-ben Kossuth-díjjal is kitüntetett szerzőnek azóta mintegy 70 műve látott napvilágot.

Dr. Kmeth Sándor

Bodó Iván

Balatoni halmesék

Herbárium

A Balatoni halmesék a „magyar tenger” élővilágáról, a víz alatti világ és a horgászat titkairól mesél, minden korosztálynak. A derűs horgászkalandok olvasása közben megismerkedhetünk a Balaton jellegzetes halfajaival, de ráérezhetünk a vízi élet(mód) felhőtlen szabadságára.

Az általános rendszerező élettan könyve Ön annak a gyógyászati rendszernek a gyógynövénytárát tartja a kezében, amely alapján a magyar kultúrkörben az ősi idők gyógyítói tevékenykedtek.

Anne Sverdrup-Thygeson

Terra Insecta Miért csodálatosak és nélkülözhetetlenek a rovarok? Mit tud egy átlagember a rovarokról? Azt talán igen, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

240 oldal Keménytábla 272 oldal Kartonált Kat. szám: 211217 Kat. szám: 211218 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

480 oldal Keménytábla Kat. szám: 211219 Ker.ár: 119 lej Klub ár: 109 lej

Fráter Erzsébet

A Biblia növényei A bibliaolvasó ember sok izgalmas kérdést fogalmaz meg, miközben az igét tanulmányozza. A Biblia növényeinek megismerése és jelképrendszerük pontosabb értelmezése.

319 oldal Keménytábla Kat. szám: 211220 Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

Kat. szám: 211216 Klub ár: 70 lej

Ellen Heidböhmer

A bodza titkai

A gyömbér titkai

Egészség, szépség, konyha A bodzának meglepően erős a gyógyító hatása, elődeink már évezredekkel ezelőtt sem csak a megfázás tüneteinek enyhítésére használták.

Egészség, szépség, konyha A gyömbérnek kimagasló az illóolaj-tartalma, gyulladáscsökkentő és tisztító hatású. Ez a csodagumó serkenti az anyagcserét...

127 oldal Kartonált Kat. szám: 211221 Ker.ár: 29 lej Klub ár: 26 lej

130 oldal Kartonált Kat. szám: 211222 Ker.ár: 29 lej Klub ár: 26 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@yahoo.com

19

Tudomány

Stefan Buijsman

A szemtanú vallomása és látomás a Föld jövőjéről Kilencvennégy éves vagyok. Rendkívüli élet jutott osztályrészemül; csak most kezdem felismerni, hogy mennyire rendkívüli. Fiatalkoromban úgy éreztem, hogy odakint a szabadban az érintetlen, őseredeti természet vesz körül - ez azonban nem volt egyéb, mint illúzió. Korunk nagy tragédiája - az érintetlen természeti környezet folyamatos zsugorodása és a biológiai sokféleség, a biodiverzitás csökkenése - alig észrevehetően nap mint nap itt zajlik körülöttünk. Tanúja voltam ennek a hanyatlásnak. Az Egy élet a bolygónkon a tanúvallomásom, egyben a látomásom is. Történet arról, miként követtük el a leghatalmasabb tévedésünket, és annak felvázolása, hogy ha haladéktalanul cselekszünk, hogyan tudjuk helyrehozni ezt a tévedést.


Dr. Simicskó István

A családhoz tartozó Gondolatok a kutyáról A kutyák segítik az embert vadászata során, erdőben, mezőn, vízen, védelmezik a gazda házát, háztájiját, nyáját, értékeit, családját és őt magát. Ott voltak a kutyák az emberek háborúiban harci kutyaként, jelzőőrként, teherszállítóként, szanitéc- és mentőkutyaként, illetve “küldöncként”.

Benedek Szabolcs

A művészi festés kézikönyve A vízfestés, az akrilfestés és az olajfestés mesterfogásai A MŰVÉSZI FESTÉS K É Z I KÖN Y V E ke z d ő, középhaladó és haladó szinten, lépésről lépésre és a gyakorlatra koncentrálva mutatja meg a vízfestés, az akrilfestés és az olajfestés nélkülözhetetlen fortélyait.

Jonathan Wilson

A magyar futball aranykora Az 1950-es évek elején a magyar válogatott verhetetlennek számított: az Aranycsapat megnyerte az olimpiát, az Évszázad Mérkőzésén pedig leiskolázta Angliát. Az együttes legendás kapitánya, Puskás Ferenc a sportág egyik első nemzetközi szupersztárjává vált.

Ballada egy csapatról A ‚86-os válogatott története Harmincöt éve már, hogy a magyar labdarúgó-válogatott mindeddig utoljára kiharcolta a világbajnoki szereplés jogát. A Mezey György által dirigált nemzeti tizenegy a selejtezők során maga mögé utasította a hollandokat és az osztrákokat, és felkészülési mérkőzéseken legyőzte egyebek mellett az NSZK-t és Brazíliát is.

Nagy Ervin

A sakk lélektana A könyv első része mindennapi szorongásainkat sorra vevő lélektani fejtegetés. Ezek a lelki megpróbáltatások többé-kevésbé minden sakkozót megkörnyékeznek élete, küzdelmei során. Tágabban értelmezve: minden versenyhelyzetben, minden teljesítménycentrikus alkotómunka során felmerülnek.

Hobbi, sport

112 oldal Keménytábla 304 oldal Keménytábla 416 oldal Keménytábla 356 oldal Kartonált 336 oldal Keménytábla Kat. szám: 211223 Kat. szám: 211224 Kat. szám: 211227 Kat. szám: 211228 Kat. szám: 211229 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 106 lej Klub ár: 94 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Rahaman Ali

Bolgár Krisztián

Több mint autó Történetek a világot mozgató iparágból A Túl a kockás zászlón című könyv sikereit követően az autók szerelmesei idén a világot mozgató iparág legizgalmasabb titkaiba tekinthetnek bele. tömegkultúrára gyakorolt hatása.

Kelen Károly

Roland Lazenby

Bridzs 1.0 és 2.0

Michael Jordan

A szellemi játékok királynője Ha a sakk a király a szellemi játékok között, akkor a bridzs a királynő. Ez a könyv az 1998-ban megjelent Bridzsóvoda javított és Bridzselemivel bővített kiadása.

A Levegő Ura Roland Lazenby, a kosárlabdaszakértő amerikai sportújságíró 30 évet szentelt arra, hogy kövesse Michael Jordan karrierjét.

Az NBA legendái

Testvérem, Muhammad Ali

Ismerd meg minden idők legnagyobb kosarasait! A The Last Dance-sorozat óta, a legendás kosárlabdázókra irányuló figyelem óriásira nőtt Magyarországon is. Azonban nem csak a Chicago Bulls és Michael Jordan írta ennek a csodálatos sportágnak a történelmét.

A leghitelesebb életrajz A testvérétől elválaszthatatlan Rahaman szemtanúja volt Muhammad legjobb és legrosszabb pillanatainak, ismerte a fáradhatatlan tréfamestert és a féltékeny idősebb testvért, az elszánt polgárjogi aktivistát, a hűtlen férjet és a szerető apát.

239 oldal Kartonált 276 oldal Kartonált 670 oldal Keménytábla 128 oldal Kartonált 400 oldal Keménytábla Kat. szám: 211225 Kat. szám: 211226 Kat. szám: 211230 Kat. szám: 211231 Kat. szám: 211232 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 53 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 111 lej Klub ár: 100 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

Ed Stafford

Felfedezők enciklopédiája Mivel készültek a legendás utazók az ismeretlenbe? Ebben az egyedi és lenyűgöző könyvben a világhírű felfedező és túlélő, Ed Stafford 25 fantasztikus expedícióra kalauzol bennünket, és bemutatja, hogy a legendás utazók milyen felszerelést vittek magukkal az ismeretlenbe. Ahol a megfelelő felkészülés hiánya halálos következményekkel járhat, a magunkkal vitt felszerelés lehet az egyetlen különbség siker és kudarc között. Lehetséges, hogy csak a jobb felszerelés és az alaposabb felkészülés segítette győzelemre Amundsent Scott-tal szemben? Mennyit fejlődött a technológia, amióta Hillary elsőként lépett az Everest csúcsára?

240 oldal Keménytábla Ker.ár: 170 lej

20

Sarah Baxter Andrásfalvi-Faragó Z. - Rigó T.

María Aldave

Magyarország

500 év felfedezőútjai

500 történelmi túra a Föld körül

Haza. Magyarul ez a mindössze négy betű nagyon is sokat jelent mindazoknak, akik honfitársként tekinthetnek egymásra éljenek bárhol is a földkerekségen -, meghatározva a létezés szellemi alapjait. Haza nélkül nincs fizikai lét sem. Hitet ad, és emberi kapcsolatokat.

Immár öt évszázad eltelt, amióta a Magellán és Elcano nevéhez köthető tengeri expedíció körbehajózta a Földet. Ám nem csak Magellán, illetve a halála után Elcano tárt fel addig ismeretlen utakat. Könyvünkben egyebek közt beszámolunk Kolumbusz lenyűgöző útjairól....

A történelmet, bár mindenhol jelen van, a legintenzívebben akkor élhetjük át, ha szó szerint benne járunk. Az 500 történelmi túra a Föld körül valódi kincs mindazok számára, akik többet akarnak tudni a bolygónk általános arculatáról, annak múltjáról és jelenéről.

192 oldal Keménytábla 160 oldal Keménytábla 400 oldal Keménytábla Kat. szám: 211233 Kat. szám: 211234 Kat. szám: 211235 Kat. szám: 211236 Klub ár: 156 lej Ker.ár: 111 lej Klub ár: 100 lej Ker.ár: 130 lej Klub ár: 115 lej Ker.ár: 130 lej Klub ár: 115 lej

Telefonon: 0734-060 731


Hettyey Ágota - Kiss Antal

Camino breviárium Dzsalál ad-Dín Rúmí

Intelmek az uralkodóhoz A 13. században élt muszlim misztikus mester (Mevlána) beszélgetéseit tartalmazó kötet a Koránon alapuló szúfi gondolkodás- és életmód, az Isten felé vezető spirituális út gyakorlati oldalába avatja be az olvasót. Rúmi, aki Konyában az uralkodó lelki vezetője, tanácsadója és barátja volt.

Kis lelki navigátor AZ ÚT nem fizikai erőpróba és nem (csak) lelki gyakorlat. Viszsza akar vezetni teremtettséged aranyegyensúlyába. Ahogy talán ez a „navigátor” könyv is, ami követi a napszakokat és a breviáriumok tartalmát kicsiben: zsoltárok, ószövetségi, újszövetségi szakaszok és útravaló rövid olvasmányok az ezredforduló pápáitól: Szent II. János Páltól, XVI. Benedektől és Ferenctől.

Böjte Csaba - Csender Levente

Böjte Csaba füveskönyve Örömhöz segítő gondolatok Öt hét Böjte Csaba ferences szerzetessel. Több ezer kilométer utazás Erdélyben, útközben beszélgetések az életről, halálról, hitről, szolidaritásról és nagyon sok mindenről, ami a ma emberét foglalkoztatja. Így lett a kilométerekből belső utazás, és így született meg útközben Csaba testvér füveskönyve.

John Barton

A Biblia története Ez a könyv a Biblia történetét tekinti át a népi hagyományokig és mítoszokig visszanyúló eredetétől a jelenbeli értelmezésekig. Bemutatja a Biblia keletkezését, áthagyományozását és terjedését, s azt, hogyan olvasták és használták az ókortól napjainkig, az eredeti nyelveken és fordításokban.

Michael Kerrigan - Darvasi F.

A Biblia megdöbbentő történetei Törvények, bűnök, háborúk Ha az ember felüti a Bibliát, hogy spirituális megnyugvást vagy erkölcsi útmutatást merítsen belőle, könnyen elvonhatják a figyelmét a gyilkosságról, hűtlenségről, nemi erőszakról és háborúról szóló, megdöbbentő történetek.

312 oldal Keménytábla 240 oldal Kartonált 323 oldal Keménytábla 568 oldal Keménytábla 160 oldal Keménytábla Kat. szám: 211237 Kat. szám: 211238 Kat. szám: 211239 Kat. szám: 211240 Kat. szám: 211241 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej

Edouard Schuré

A nagy beavatottak

Gregg Braden

A bölcsesség kódjai Ősi szavak, amelyek újrahangolják az agyunkat és meggyógyítják a szívünket A bölcsesség kódjai megmutatják a kivezető utat. Amikor a nehézségekkel való szembesülés pillanatában tudatosan alkalmazzuk a múltban született szókódokat, akkor a javunkra fordítjuk a régi tudósok, gyógyítók, misztikusok és próféták bölcsességét.

Az isteni mátrix rix Sylvia Browne

Világvége Megjósolta a 2020-as koronavírus járványt 2008-ban A Világvégé-ben Browne tisztánlátással, bölcsességgel és higgadtsággal foglalkozik a legfélelmetesebb témával, és válaszol néhány nehéz kérdésre is.

Híd idő, tér, csodák és hiedelmek között 1944-ben Max Planck, a kvantumelmélet atyja mélyen megdöbbentette a világot kijelentésével, miszerint létezik egy mátrix, ahonnan minden ered, ahol a csillagok születnek, ahonnan az élet DNS-e és minden más származik. .

201 oldal Keménytábla 232 oldal Keménytábla 300 oldal Kartonált Kat. szám: 211244 Kat. szám: 211242 Kat. szám: 211243 262 oldal Kartonált Kat. szám: 211245 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 66 lej Klub ár: 61 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 56 lej

Klub ár: 51 lej

Michel Tanguy

Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve A francia csúcsgasztronómia iskolája - Paris Tanuljunk főzni a méltán híres francia gasztronómiai iskola, a FERRANDI tanáraitól! Miután részletesen bemutatják a különböző területeket, a szakácsmesterség legjobbjai tanácsaikkal, tippjeikkel és trükkjeikkel abban is segítenek, hogy jó alapanyagot vásároljunk, jól válasszunk, és így a főztünk is a legjobb legyen. A technológiát bemutató oldalak 1500 fotóval, az egyes mozdulatokat híven bemutató képekkel segítenek abban, hogy az egyszerű kezdetektől eljussunk az ínycsiklandó végeredményig. A receptek 3 változata 3 különböző nehézségi fokot jelent.

696 oldal Keménytábla Ker.ár: 425 lej

Asa Simonsson

Fermentáljunk! Savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek A fermentálás, az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszere, nem csupán meghoszszabbítja a hozzávalók élettartamát, hanem megvan az a jelentős előnye is, hogy egyben emészthetőbbé teszi őket. Í

Péterfy-Novák Éva - Szentesi É.

Damaszt és paprikás csirke

Emma Asszony

Történetek és receptek Péterfy -Novák Éva és Szentesi Éva tollából Péterfy-Novák Éva és Szentesi Éva első közös kötetében az olvasók bepillanthatnak a szerzők életébe, barátságába és konyhájába.

A hét szakácskönyve Emma asszony, aki valójában férfi volt, de ennek ellenére az Ő nevéhez fűződik ez a szakácskönyv, amely egy pályázati felhívás hatására jelent meg. Emma asszony pontosan meghatározta, hogy mit vár a benyújtott receptektől.

358 oldal Kartonált 267 oldal Keménytábla 240 oldal Keménytábla Kat. szám: 211249 Kat. szám: 211248 Kat. szám: 211246 Kat. szám: 211247 Klub ár: 388 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 60 lej Klubár: 55 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 733

21

Hit, ezotéria

Gregg Braden

Az ezotéria tanítói Ez a könyv a legmagasabb, a teljes, az örök igazság után való izzó vágyból született, ami nélkül hamisak a részigazságok. Megtaláljuk benne az isteni igének ugyanazt a tanítását, melyet Egyiptom és India templomaiban már évezredek óta tanítottak, de a beavatottak fejedelme, a legnagyobb az Isten fiai között váltott valóra, személyesített meg. A beavatottak sora végigvezet az emberi történelmen és fellebbenti az ezoterikus, rejtett tudás teljes palettáját, amit a nagy beavatottak képviselnek: Ráma, Krisna, Hermész, Orpheusz, Mózes, Püthagorasz, Platón és Jézus személyében. Az ezoterikus tanítás nem csupán egy tudomány, egy bölcselet, egy erkölcs, egy vallás. Ő maga a tudomány, a bölcselet, az erkölcs, a vallás, a többi mind csak előkészület ehhez vagy elfajulása ennek, a töredékek vagy hamisítványok, aszerint, hogy felé vezetnek, vagy tőle távolodnak.


Illés Andrea

Rubintos mesekönyv A legszebb magyar népmesék A Gyémánt mesekönyv sikerén fellelkesülve a Scolar Kiadó újabb meseválogatással kedveskedik a gyerekeknek. Ezúttal a legszebb magyar népmeséket gyűjtöttük csokorba, melyek között a legkisebbeknek való tréfás láncmeséktől az állatmeséken át a tündérmesékig mindenfajta népmesei klasszikust megtalálhatunk. Szereplői ismerősek: A kismalac és a farkasok, Kacor király, Erős János, Mátyás király, Fehérlófia és persze gonosz kis ördögök, segítő tündérek, világszép királykisasszonyok, bátor vitézek és ádáz sárkányok...

155 oldal Keménytábla Ker.ár: 68 lej

Lucy Strange Érsek-Obádovics Mercédesz

Frances Hodgson Burnett

Mirabáj csodálatos világa A kis lord A távoli Nevesincs csillag - hol se fű, se fa, se virág nem nő - ünneplő angyalok tömegétől hangos. Angyali kislány született e kihalt, kopár vidéken: a tündérek táncot járnak örömükben, a csillagrendszer minden élőlénye ajándékkal járul eléje.

A hétéves, amerikai Cedric Errol szegény, fiatal özvegy édesanyja szeme fénye és a környék kedvence. Egy szép napon élete nem várt fordulatot vesz: sosem látott, angliai nagyapja, Dorincourt grófja magához veszi kastélyába.

A kastély szelleme A tizenkét éves Agatha, a grófi Asquith család leszármazottja egy nap nemcsak az édesapját, hanem minden mást is elveszít: az otthonát, a vagyonát, a személyiségét. El kell hagynia a kastélyt, Gosswater Hallt, hogy egy kis, tóparti házban lakjon egy idegennel, akit apjának mondanak.

33 oldal Keménytábla 240 oldal Keménytábla 327 oldal Keménytábla Kat. szám: 211250 Kat. szám: 211254 Kat. szám: 211255 Kat. szám: 211256 Klub ár: 62 lej Ker.ár: 47 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 42 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Astrid Henn - Marc-Uwe Kling Tony Wolf Ellis Kaut

Bartos Erika Bogyó és Babóca

Pumukli és Eder mester

Kicsiknek

Csengettyűk Bogyó, Babóca és barátaik a karácsonyi asztalnál ulve tizenkét régi történetet elevenítenek fel. Egyutt emlékeznek vissza az Ezerlábú látogatására, a bagolyfiókák szuletésére, és azt is megtudhatjuk, hogyan sérult meg a Barlangi Pók lába, mi történt a Csillaglány hárfájával, és miért lett Ugri haja rövidebb...

Eder mester asztalosműhelyében minden balul üt ki. De mi lehet a baj? Miért potyognak le az asztaláról mindig a szögek? Miért makacskodnak a szerszámok?

A nagy smaragd Tom és Polli nemcsak szomszédok, jó barátok is. A nagy erdő mélyén élnek, és mindig számíthatnak egymásra. Ám egy napon a rettenetes Attila, a gonosz patkány rátámad a falura, és elrabolja Pollit.

Tavaszapó Nem kis gondok gyötrik a Télapó egyetlen csemetéjét: ki nem állhatja a telet, a szánkózást s a tea ízét. A kisfiú sokkal szórakoztatóbbnak találja a tavaszt, a nyuszikat és a hímes tojásokat! Ráadásul legszívesebben Tavaszapó szeretne lenni, mikor felnő.

234 oldal Keménytábla Ker.ár: 77 lej

128 oldal Keménytábla 64 oldal Keménytábla 48 oldal Keménytábla Kat. szám: 211251 Kat. szám: 211257 Kat. szám: 211258 Kat. szám: 211259 Klub ár: 70 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 42 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 59 lej Klub ár: 54 lej

Sue Bentley

Varázslatos kiscica

Varázslatos póni Különös kívánság Marcie kétségbeesetten szeretne egy saját pónit, de nem úgy tűnik, hogy ez mostanában megvalósul. de szomorúsága csak addig tart, amíg fel nem fedezi a hátsó kertben Üstököst, a varázslatos pónit.

Zűr a suliban Amikor Abi bekerül az új bentlakásos iskolába, első napján a kollégiumi szobájába rögtön pár csúfolódó lány céltáblája lesz. A szerencséje egy varázslatos kiscica éppen az emberi világba jött, hogy barátokat keressen.

Török Sándor David Walliams

G. Jakobs - S. Schoenwald

Mamut a múltból

Álmodik az állatkert

Amikor Elisa, a viktoriánus korabeli London utcáin élő árva először hall a jégszörnyről - vagyis az Északi-sarkon talált gyapjas mamutról -, azonnal kíváncsi lesz, és mindent tudni akar róla.

Az állatkertre leszáll az este, itt az ideje, hogy mindenki lefeküdjön. Menta Márton, a sündisznó is kényelmesen bevackolja magát az ágyába. De ekkor valami különös zajt hall. Mi lehet az?

Kököjszi és Bobojsza Andris szerencsés kisfiú: két törpe is tündéri keresztapaságot vállal mellette. Szüksége is van a varázslatos társakra, mert egy kisgyereknek néha nem egyszerű eligazodni a felnőttek szabályai között.

112 oldal Keménytábla 106 oldal Keménytábla 480 oldal Kartonált 24 oldal Keménytábla 160 oldal Keménytábla Kat. szám: 211252 Kat. szám: 211253 Kat. szám: 211260 Kat. szám: 211261 Kat. szám: 211262 Ker.ár: 34 lej Klub ár: 31 lej Ker.ár: 34 lej Klub ár: 31 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 42 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej

22

Rendeljen telefonon: 0265-323 023


Stephenie Meyer

Midnight Sun

Juliet Clutton-Brock

Macskák A vadon élő és a háziasított macskák mind a macskafélék családjába (Felidae) tartoznak. Rajtuk az emlősállatok minden jellegzetessége megtalálható: melegvérűek, erős csontvázuk van, és kölykeiket tejjel szoptatják. Minden macskaféle húsevő, és legtöbbjük egyedül, magányosan él és vadászik.

Tom Jackson

Képben vagy? A Jövő embere A kamaszoknak szóló új sorozat fontos témákat jár körül, bemutatva a tényeket, a lehetőségeket és a kockázatokat. Tudod, miért jó, ha képben vagy? Mert a most zajló változások a te jövődet befolyásolják. Olvass és gondolkodj arról, hogy mi zajlik a világban!

Képben vagy? Hackerek A kamaszoknak szóló új sorozat fontos témákat jár körül, bemutatva a tényeket, a lehetőségeket és a kockázatokat. Tudod, miért jó, ha képben vagy? Mert a most zajló változások a te jövődet befolyásolják. Olvass és gondolkodj arról, hogy mi zajlik a világban! Mi az internetbiztonság? ?

Éjféli nap Megérkezett! Stephenie Meyer diadalmasan visszatért a Twilight Saga világába ezzel a várva várt kötettel. Íme Edward és Bella ikonikus szerelmi története a vámpír szemszögéből. A feledhetetlen történet Edward élményein keresztül friss, de tagadhatatlanul sötét csavart kap. Találkozása a gyönyörű és rejtélyes Bellával hosszú vámpíréletének legmeglepőbb, ugyanakkor leggyötrőbb élménye is. Miközben megismerjük Edward múltjának magával ragadó részleteit és belső életének összetettségét, megértjük azt is, hogy miért ez a találkozás lett élete legmeghatározóbb küzdelme. Mégis, hogyan követhetné a szívét, ha ezzel veszélybe sodorja szerelme életét? Az új kötet oldalain Stephenie Meyer visszarepít bennünket abba a világba, ami világszerte olvasók millióit ejtette rabul.

72 oldal Keménytábla 96 oldal Kartonált 96 oldal Kartonált Kat. szám: 211263 Kat. szám: 211265 Kat. szám: 211266 820 oldal Kartonált Kat. szám: 211267 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 102 lej

Klub ár: 93 lej

Ifjúsági

Carmen Blázquez Gisela Socolovsky

Thilo

Jan Birck - Thilo

Az ókori Egyiptom

Rájatüske

Sólyomszárny

Utazás a történelem fényes korszakába Jártál már Egyiptomban? Láttad a piramisokat? Esetleg hallottál már Réről, II. Ramszeszről vagy Tutanhamonról? E

Állati Hősök 2. John képes a víz alatt lélegezni, és szuperül úszik, ha vele van a rájája, Wesley. De vajon képes-e egyedül felvenni a harcot a Bestiális Csávókkal?

Állati Hősök 1. Repülnek, mint a sólyom, úsznak, mint a ráják, futnak, mint a gepárd, másznak, mint egy gekkó - az Állati Hősök szuperhősök mágikus állatok bőrébe bújva.

33 történet lányokról régen és most

Jennifer L Armentrout

Hogyan éltek a hétköznapi lányok világszerte az évszázadok sodrásában? Mire vágytak a legjobban, mi nyugtalanította őket? Ebben a könyvben harminchárom történetet olvashatsz olyan lányokról, akik időben és térben is nagyon távol állnak egymástól.

A hatalom A Szövetségi Egyetem harctérré változott: összecsapnak a tisztavérűek és a félvérek, akik követelik a saját végzetük feletti uralom jogát. A sors azonban más terveket tartogat.

The Power

45 oldal Keménytábla 167 oldal Keménytábla 165 oldal Keménytábla 124 oldal Keménytábla 387 oldal Kartonált Kat. szám: 211264 Kat. szám: 211269 Kat. szám: 211268 Kat. szám: 211270 Kat. szám: 211271 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 59 lej

Gyárfás Endre

Az államalapítástól a török hódoltságig A mű összesen tíz olyan dramatikus történetet mutat be a magyarság múltjából, amelyek egy-egy sorsfordító korszakhoz kapcsolódnak.

A felvilágosodástól a dualizmus koráig

A 19. századtól napjainkig

A magyarság történelmébe tett kalandozásaink ezúttal a felvilágosodástól a dualizmusig tartó időszakból tár elénk öt történetet. Apáczai Csere János sorsa révén betekintést nyerhetünk Erdély mindennapjaiba, majd Rákóczi nézőpontjából élhetjük végig az ónodi országgyűlést.

Ezúttal a 19. századtól a 20. század közepéig öt történetben mesél a küzdelmekkel teli életutakról: orvosról, építészről, íróról, geológusról, biológusról. A kötet öt történetében a nevezetes történelmi alakok és a névtelen szereplők egyaránt szerepet kapnak... 

Manfred Baur

Nemzetközi Űrállomás Natalia Sherba

Az Órakulcs Óramágusok 1. Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg.

Mi micsoda A Nemzetközi Űrállomás 28 000 kilométer/órás sebességgel kering a Föld körül. A különböző országok űrhajósai váltják egymást a fedélzeten. Milyen kísérleteket végeznek odafent? Hogyan lehet valakiből űrhajós? Hol vannak űrkikötők?

96 oldal Keménytábla 98 oldal Keménytábla 93 oldal Keménytábla 464 oldal Kartonált 96 oldal Keménytábla Kat. szám: 211274 Kat. szám: 211275 Kat. szám: 211276 Kat. szám: 211272 Kat. szám: 211273 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 70 lej Ker.ár: 68 lej Klub ár: 62 lej Ker.ár: 85 lej Klub ár: 78 lej

Rendeljen e-mailben: rendelesbibliofil@gmail.com

23


J.R.R. Tolkien világa!

Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről

J. R. R. Tolkien

A Gyűrűk Ura I-III. „ A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -- legalábbis terjedelmét tekintve -- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében -- vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték. Abban az időben, mikor a mi időszámításunk előtt ki tudja, hány ezer, tízezer esztendővel a Jó kisebbségbe szorult erői szövetségre léptek, hogy a Rossz erőit legyőzzék: tündérek, féltündék, az ősi Nyugat-földe erényeit őrző emberek, törpök és félszerzetek, erdő öregjei fogtak össze, hogy a jó varázslat eszközével, s a nagy mágus, Gandalf vezetésével végül győzelmet arassanak, de épp e győzelem következtében elenyésszen az ő idejük, s az árnyak birodalmába áthajózva átadják a földet új urának, az emberfajnak.

1 774 oldal Keménytábla

Kat. szám: 211277

Ker.ár: 222 lej

Klub ár: 202 lej

A kötet a szerző fia, Christopher Tolkien rendszerező munkásságának gyümölcse: A szilmarilokból ismert történetek töredékes vagy alternatív kiegészítéseit adja itt közre mindhárom korból, változtatás nélkül. Olvashatunk a könyv lapjain Húrin gyermekeinek fiatalkoráról, Sauronnak a Végromlás előtti númenori gaztetteiről, Saruman és Gandalf konfliktusának gyökereiről. A sokszor hiányos szövegek érdekes hátteret szolgáltatnak az ismert eposzok eseményeihez. J. R. R. Tolkien Anglia elveszett mitológiáját szerette volna pótolni, művei így egy nagy, átfogó mitológia részeinek tekinthetők.

A hobbit Jemima Catlin illusztrációival Zsákos Bilbó és barátai varázslatos utazása most új életre kel: Jemima Catlin színpompás illusztrációi a kisebbek számára is lebilincselően érdekessé teszik az amúgy is izgalmas történetet, a nagyobbak és a felnőttek pedig szintén szeretni fogják ezt a finom ízléssel és sziporkázó humorral megfestett világot, amely csodálatosan kiemeli J. R. R. Tolkien regényének legszebb és legemlékezetesebb részleteit.

760 oldal Keménytábla 364 oldal Keménytábla Kat. szám: 211278 Kat. szám: 211279 Ker.ár: 97 lej Klub ár: 89 lej Ker.ár: 102 lej Klub ár: 93 lej

Profile for Bibliofil Könyvklub

Bibliofil_2021_1_1-24  

Bibliofil_2021_1_1-24

Bibliofil_2021_1_1-24  

Bibliofil_2021_1_1-24

Advertisement