Page 1

Bibliofil Könyvklub Katalógus X Könyv X Hangoskönyv X CD X Játék

Kiemelt ajánlatunk TAMÁSI Á ÁRON VILÁGLÓ ÉJSZAKA 3 OLDAL PAULO COELHO HIPPI 9 OLDAL MARLEN HAUSHOFER A FAL 13 OLDAL

Érvényes: 2018. augusztus 13. – 2018. november 4.

2018-3

„Az igazi próba, végső soron, olyanná lenni, mint bárki más. Ha ez megvan, az ember páratlan egyedülállósága nem kérdéses többé. Szabad - nemcsak másokhoz, hanem önmagához viszonyítva is.” Paul Auster Naponta rendelhetnek a következő telefonszámokon: 0265-323023 vezetékes valamint a 0734-060731 és 0734-060733 mobil számokon, a 2.oldalon található órarend szerint. Minden nem fogadott hívást visszahívunk!


Rendelési lehetőségek

„Egy könyv éppoly veszélyes lehet, mint bármely utazás. Az a személy, aki behajtja a hátsó fedelet, nem biztos, hogy ugyanaz, mint aki felütötte a kötetet. Bánj tisztelettel a könyvekkel!” (Mark Lawrence)

Kedves klubtagunk ! Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy az idéntől a telefonos megrendeléseiket, észrevételeiket, reklamációikat, bármit, amit személyesen szeretnének közölni velünk, azt az alábbi program szerint sziveskedjenek megtenni. Minden nem fogadott hivásról jegyzék készül és mindenkit visszahívunk. Hamarosan, azokban az időszakokban, amikor nem tudunk a vezetékesen válaszolni, azon üzenetrögzítő fogja „venni” a hivásukat. Köszönjük kedvességüket és figyelmüket! A többi megrendelési csatorna változatlanul működni fog!

KEDVES KLUBTAGJAINK! Vártuk a meleget, kaptunk sok esőt, majd elviselhetetlen kánikulát. Megoldás? Árnyék, hűvös és finom folyadék és…egy jó könyv. Használjuk ki, a szabadságot és a nyarat, már azt ami még maradt belőle. A könyvekkel nem is volna gond, hiszen egész évben mondhatni rabul ejtő kinálatunk volt, ami a rendelésekben is megmutatkozott. A telefonos döcögött egy kissé, de ne feledjék, ha nem válaszol az egyik, van még 7 lehetőség az opciókat leadni. Hívjuk folyamtosan Önöket, sajnos nem mindenkit érünk el, de nem adtuk fel. Mit kínálunk a mostani katalógusban ? Érdekesség lehet Paulo Coelho új könyve, a Hippi. Folytatódnak a sorozatok, vagy éppenséggel újabbak kezdődnek el. Gazdag történelmi kínálatunk sem hagyható figyelmen kívül. Több csomagot is találnak benne, föleg kisiskolásoknak szánt foglalkoztató, logika fejlesztő kiadványok, korosztályonként válogatva. A könyvpiac olyan mint egy lüktető, óriási szervezet. Hol elfogynak címek, hol újranyomással pótolják a hiányt. Olyan esetben amikor valami hiányzik a csomagjukból, azt utólag küldjük, egy alkalommal, postaköltség nélkül. Ha netán csomagot kapnak, akkor érkezett a pótlás. Utoljára egy kérésnek teszünk eleget, fehér alapot használunk sokat, hogy az olvasás könnyebb legyen, hiszen sokan panaszkodtak erre az aspektusra. Figyelünk Önökre! Elviselhető meleget, hűsítő könyveket kívánok! Kósa R. Géza Tulajdonos

Neil deGrasse Tyson

Terítéken a világegyetem

2

Douglas Murray

Európa furcsa halála

Asztrofizika mindenkinek Az elmúlt években nem telt el úgy hét, hogy ne hallottunk volna a vezető hírek között valamilyen új kozmikus felfedezésről. Úgy tűnik, a nagyközönség őszintén érdeklődik a csillagászat iránt. Ezt bizonyítja például a tudományos tévéműsorok emelkedő nézettsége, de az is, hogy a producerek és rendezők, valamint a neves színészek közreműködésével készült tudományos-fantasztikus filmek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Murray könyve nem csupán demográfiai és politikai tények elemzése. A szerző testközelből kutatta a témát, és megfordult azokon a helyeken, ahol a bevándorlók partot érnek, és ott is, ahová végül eljutnak; beszélt olyanokkal, akik örömmel fogadják őket, és olyanokkal is, akik elzárkóznak tőlük. Értékelése és víziója bár messzemenőkig szubjektív és a politikai korrektség sem feltétlenül jellemző rá, ugyanakkor elvitathatatlan érdeme, hogy olyan tapasztalatokat oszt meg olvasóival, melyeket csak kevesen ismernek a téma szakértői közül.

208 oldal Keménytábla Kat. szám: 183000 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

368 oldal Keménytábla Kat. szám: 183001 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej


Márai Sándor

EErdélyi dél i emlék lék

Milbacher Róbert

Tamási Áron Világló éjszaka Tamási Áron novelláinak első kötete a szerelem és a halál, Tamási két legfontosabb témája köré rendezve közöl tizenkéttizenkét írást, Vallasek Júlia, a 20. századi erdélyi magyar irodalom kutatója válogatásában.

ÁÁbel

Léleknyavalyákk

Ábel népmesei ihletésű hős, az ő sorsát kiséri végig Tamási Áron trilógiája. Csavaros észjárású, furfangos emberke, aki kalandjai során talpraesettségével, humorával, emberségével, segítőkészségével úrrá lesz a nehéz helyzeteken.

Avagy az öngyilkolás s egyéb elveszejtő szerek természetéről A Léleknyavalyák kísérlet az első magyar krimi vagy bűnregény „rekonstrukciójára”. A történet középpontjában a színész és drámaíró Czakó Zsigmond 1847-es öngyilkossága áll.

“Már hajnalodik, mikor a különvonat, mely államférfiakat, politikusokat és újságírókat visz a kolozsvári ünnepre, megáll a történelmi Erdély területén, hogy - Nagyvárad után először - megpihenjen, mielőtt nekivág az útnak, mely néhány óra múltán elvezeti Erdély fővárosába. Kolozsvárra utazunk, s mintha csak e hajnali pillanatban érzékelnők teljesen és először ennek az útnak valóságát.” Márai először 1940-ben utazik Erdélybe, rögtön a második bécsi döntést követő napokban. Élete során kevés esemény hozza ki belőle olyan szemmel láthatóan az érzelmeket, mint Erdély visszatérése. Mindez nem pusztán a felemás igazságtételnek köszönhető, hanem a felfedezés feletti örömnek is. Különösen igaz ez „székely” körútjaira, amikor csak hírből, könyvből ismert tájakat látogat végig, és vonzó szellemiséggel, élő és elhunyt alkotók életművével találkozik.

307 oldal Keménytábla 622 oldal Keménytábla 237 oldal Keménytábla Kat. szám: 183002 Kat. szám: 183003 Kat. szám: 183004 160 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej

Kat. szám: 183009 Klub ár: 50 lej

Tompa Andrea

Fejtől s lábtól

Egy maréknyi fűszer Emmi tekintete lassan siklott a többiek arcáról a szőnyeg alig látható mintái felé, és egyszerre ezernyi kavargó hang, illat és szín zúdult elő, hogy mielőtt a belső szoba ajtaja kitárulna, még egyszer szembe nézhessen velük.

206 oldal Kartonált Kat. szám: 183005 Ker.ár: 55 lej Klub ár: 49 lej

541 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej

A gyertyák csonkig égnek Eszter hagyatéka A múltra visszatekintve egyikükből vádló lesz: egyikük annak idején elárulta, sőt majdnem megölte barátját, elcsábította a feleségét, örökre tönkretette az életét.

A mindig fellegekben élő, jellemgyenge, de szeretni valóan kedves Lajos és Eszter húsz esztendővel korábban bontakozott szerelmét rombolta szét, amikor a férfi Eszter nővérét, Vilmát vette feleségül.

172 oldal Keménytábla 120 oldal Keménytábla Kat. szám: 183006 Kat. szám: 183010 Kat. szám: 183011 Klub ár: 58 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Mán-Várhegyi Réka

Mágneshegy Börönd Enikő, harmincas éveiben járó szociológus, 1999 nyarán tér vissza New Yorkból Budapestre. Kutatni és írni akar, most mégis leblokkolt. Miért nem jutsz végre egyről a kettőre, Enikő? Az ugyancsak szociológus Bogdán Tamás, első generációs értelmiségi szakmai karrierje szárnyal. Viszonyt kezd a tanítványaival, kapcsolatba bonyolódik Börönd Enikővel. Lehet ennek jó vége?? Az A egyetemista t i Réka az értelmiségivé válás és a nőként való írás buktatóiról töpreng. Mi a megoldás? MánVárhegyi Réka a Boldogtalanság az Auróra-telepen (2014) után ezúttal is nagy ívű tablót rajzolt. Párhuzamos vagy éppen egymást keresztező életek. Nézőpontok, amelyekből bárki látszódhat nevetségesnek vagy esendőnek.

384 oldal Kartonált Kat. szám: 183007 Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

Örkény István

Egyperces novellák Az írásokban ott az apró darabokra hullt közös ideák groteszk látványa - de megfordítva is: a banalitásokban az élet titokzatos szépsége.

Hallgatni akartam Az író maga választotta kezdődátuma az Anschluss, Ausztria 1938-ban történt hitleri megszállása, mely történelmi eseménnyel Márai szerint elveszett a klasszikus Európa.

Az igazi Egy nő tudja az ilyesmit. Lehet-e az érzelmeket az értelem segítségével megsemmisíteni, teszi fel a kérdést Márai e mélylélektani drámában.

762 oldal Keménytábla 184 oldal Keménytábla 284 oldal Keménytábla Kat. szám: 183008 Kat. szám: 183012 Kat. szám: 183013 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

3

Magyar iodalom

Kecsmár Szilvia

„A Fejtől s lábtól egy magányos férfi és egy magányos leány különös kettősét rajzolja meg a múlt századfordulón. Történetük tudásra és hasznos működésre szomjas két lélek szenvedélyes találkozása Kolozsvárral, a polgári Erdély kultúrájával, szellemi potenciáljával, a fejlődés igézetével. Egy szinte ismeretlen nyelven megszólaló regényt olvasunk, amelynek szerzője nem az almáriumban kutatja a családi múltat, hanem korabeli hírlapokban, színlapokon, sebészek esetleírásaiban, fürdőorvosok tervezeteiben. Ha művelődéstörténész volnék, hangsúlyoznám, hogy Tompa Andrea hézagpótló munkát írt. A regény elbűvölt olvasójaként azonban az érett elbeszélőt, a poézisra fogékony megfigyelőt látom, aki fordított optikával dolgozik: nem egy mikrovilág nagyjeleneteit írja, hanem a történelem teatralitását fordítja le a napi teendők gesztusaira.” Reményi József Tamás


Szabó Magda Mózes egy, huszonkettő

Szépirodalom

A Mózes egy, huszonkettő Ábrahám és Izsák ószövetségi történetének modern feldolgozása. Az Ábrahámok a Horthy-kort, a második világháborút, a Rákosi-érát megélt és megszenvedett ,,rettenetes” szülők, nagyszülők. Az Izsákok lázadó fiatalok, akik nem kíváncsiak felmenőik múltjára, akart-akaratlan áldozatvállalásukra, szenvedéseikre, beteljesületlen szerelmeikre-vágyaikra, elrontott életükre. Nem hajlandók áldozatot hozni istenekért-eszmékért, a maguk útját akarják járni. Egy ,,szigetre” vágynak, távol a vénektől, ahol együtt és maguk lehetnek.

Nekem a titok kell

Régimódi történet

„Szabó Magda édesapja halála után örökségként Szabó Elek legértékesebb kincsét, svájci szerszámosládáját és a fiókjában talált rézsípot meg cirmos üveggolyót vitte magával Budapestre. Ha a golyót a fénybe tartotta, mindig más színnel ragyogott fel. Mint a cirmos üveggolyó, olyan ez az eddig napi- és hetilapokban, folyóiratokban rejtőzködő, kötetben még soha meg jelent írásokat tartalmazó könyv. Sokszínű. Novellák, tárcák, vallomások, interjúk, levelek, versek - megannyi műfaj, megannyi téma és forma. Hol szikár és mégis torokszorítóan drámai, hol megkapóan lírai novelláiban a sorsfordító pillanatot ragadja meg, amikor valakinek az élete más irányt vesz.

Szabó Magda hosszú évek kitartó munkájával rokonok elbeszéléséből, anyakönyvi kivonatokból, naplójegyzetekből, levéltári dokumentumokból, háztartási könyvekből, fényképalbumokból és saját gyermekkori emlékeiből szedegeti össze a múlt mozaikdarabkáit, hogy megírja az Anselmus és Jablonczay família több nemzedékének krónikáját, a nagy magyar családregényt. Életre kelti felmenőit, mindenekelőtt anyját, a mostoha sorsú Jablonczay Lenkét, ezt a sokféle tehetséggel megáldott, minden szépre, jóra fogékony teremtést. Neki állít emléket különleges műfajú, egyszerre drámai és költői, sodró lendületű regényében.

Hullámok kergetése

Magdaléna

A kötetben, amely egyszerre napló és útirajz, esszé és riport, az emlékezetben rögzült pillanatfelvételek, mint egy varázslatos kaleidoszkópban...

A másik Für Elise nyomában 1935 nyarán egy tizenhét éves lány száll le a vonatról degeszre tömött bőröndjeivel a bécsi Westbahnhofon.

280 oldal Keménytábla 250 oldal Keménytábla Kat. szám: 183017 Kat. szám: 183019 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Megmaradt Szobotkának Ha vannak legendás házasságok, akkor Szobotka Tiboré és Szabó Magdáé az volt. Szellemi és lelki egységük mégis két különböző stílusú alkotót rejt magában

Nyusziék

Napló (1950-1958) Közönséges iskolai füzetekbe írta 1950 és 1958 között most felfedezett és még soha nem publikált naplóit, férje, Szobotka Tibor és önmaga számára, hogy ne felejtse el napjaikat, az együtt töltött boldog pillanatokat.

197 oldal Keménytábla 244 oldal Keménytábla 461 oldal Keménytábla 352 oldal Keménytábla 207 oldal Keménytábla Kat. szám: 183014 Kat. szám: 183015 Kat. szám: 183016 Kat. szám: 183018 Kat. szám: 183020 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Kondor Vilmos

A haldokló részvényes Új és régi történetek Gyilkos cselédek, svindlerek, kasszafúrók, transzneműek és ledér nőszemélyek töltik meg a füstös lebujokat, zugkifőzdéket és a hírhedt Conti utcát, és keltik életre a múlt századi Budapestet, megmutatva annak kevésbé elegáns, ám talán éppen ezért olyan érdekes arcát. Ugyanakkor bármilyen szórakoztató is ez a miliő, bármilyen kisstílűek a bűnök és pitik a bűnözők, a Bűnös Budapest ciklus folyamatosan arra emlékeztet minket, hogy az elmúlt száz évben a színfalak talán részben megújultak, ám voltaképpen semmi sem változott a fővárosban.

Erdős Renée

Andrássy Gyuláné Zichy E. A

Ifjúságunk

Napló 1917-1922 N

Gyra Miklós 1876-ban a nem túl sikeres pesti ügyvédek életét éli: van egy irodája a halszagú Hal téren, benne egy hivatalszolgája, meg egy védence, akit azzal vádolnak, hogy megsértette a császárt. Nem túl kényelmes lakását feleségével és kisfiával osztja meg, ám ezt a polgári idillt váratlanul darabokra robbantja egy küldemény. Tartalma egy napló, feladója pedig egy Wargha nevű férfi.

Irodalmi szenzáció Erdős d Renée önéletírásának megjelentetése. Benne őszintén és részletesen mesél életéről, karrierjéről, fiatalkori álmairól, amikor színésznő szeretett volna lenni, továbbá kétségeiről és vívódásairól, valamint nem utolsósorban versről, prózáról, az első kísérletekről. És aztán természetesen elérkezik a siker időszaka, verseskötete jelenik meg, bejáratos lesz a férfiak által uralt irodalmi életbe - mindezt a századvégenszázadelőn. Női írósors, mely összefonódik a regények történetével, mintha Erdős saját maga főhősévé lépne elő.

A páratlanul gazdag forrásanyag Magyarország történelmének egyik legizgalmasabb időszakát taglalja, melyben a világháború, a forradalom, Trianon, a Horthy-korszak első évei ugyanúgy benne vannak, mint a kor ismert közéleti személyiségei Kun Bélától Friedrich Istvánon át Bethlen Istvánig és Teleki Pálig. E portrék nem csupán szubjektív benyomások lenyomatai, Zichy Eleonóra igencsak tájékozott volt a korszak politikatörténetében, számos politikust ismert személyesen, ahogy az arisztokrácia szinte valamennyi tagját.

445 oldal Keménytábla Kat. szám: 183022 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

413 oldal Keménytábla 398 oldal Keménytábla 176 oldal Keménytábla Kat. szám: 183023 Kat. szám: 183024 Kat. szám: 183025 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 45 lej

417 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej

A korona ügynöke

4

Kat. szám: 183021 Klub ár: 50 lej

Boncza Berta (Csinszka) szka) ka))

Mert a Csodának nincsen párja Csinszka összegyűjtött versei Boncza Berta, Csinszka (18941934) különleges teremtés volt, aki világéletében többre vágyott az apródszerepnél. A magyar és svájci leánynevelő intézetekben nevelkedő, de a családi és társadalmi konvenciók ellen lázadó fiatal lány kezdettől fogva művészi karrierről álmodozott. Levelezett költőkkel, köztük Ady Endrével, járatta a Nyugat című folyóiratot, francia és német irodalmat olvasott.

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub


Moldova György

Árnyék az égen Vakulya Norbert

Vihar Erdélyben Nopcsa báró kalandjai az I. világháborúban 1914 és 1916 között a magyar hadseregben főhadnagyi rangot viselő Nopcsa több tudományos és diplomáciai utat is tett Romániába, melyek során világos lett számára, hogy Románia egyik elsődleges stratégiai célja a súlyos nemzetiségi problémákkal küzdő Erdély elcsatolása az OsztrákMagyar Monarchiától. Miután többször figyelmeztette a hadvezetést a román betörés veszélyére, előbb felettesei engedélyével, később azok határozott tiltása ellenére többször is álöltözetben, román pásztornak vagy az osztrák-magyar seregből dezertált román katonának kiadva magát figyelemmel kísérte a román csapatösszevonásokat és a hadvezetés szándékaira utaló jeleket. Újabb figyelmeztetései ellenére az osztrák-magyar haderő nem tudta megállítani a román betörést, Nopcsáék családi birtokát, akárcsak a környékbeli területeket elfoglalták és kifosztották a román csapatok.

371 oldal Kartonált Kat. szám: 183026 Ker.ár: 49 lej

Klub ár: 43 lej

Csobánka Zsuzsaa Emese Em mese essee

Szépen Ölni A jobb válla felett keresett engem, az arcán láttam kiegyenlítődni újra a súlyokat. Sípolva nyílt az ajtó, két szárnya, mintha a férfi két karjává vált volna, az öle melegét magam alatt érezve, úgy láttam, megemeli a testet. Kilépett, aztán a buszmegállóban megállt.

Gázlámpák alatt Az Életműsorozat ezen kötetében két Moldova-könyv, az Árnyék az égen és a Gázlámpák alatt szerepel. Árnyék az égen A kötet öt különböző színvonallú és műfajú írást tartalmaz. A Dorogi tenger című kitűnő riD port végén ez a dátum szerepel: p 1971. Az író jónéhány érdekeltet megszólaltatva mutatja be, hogy m a nagyarányú vízbetörések kövvetkezményeként hogyan hagynak fel a bányászattal a nagy múltú dorogi szénmedencében.

289 oldal Keménytábla Kat. szám: 183032

Moldova György nem formális újságírói megbízatással, nem is holmi „riporteri elhivatottságból” utazik. Ha már egy-két hónapig ült asztalánál és dolgozott új muvén, belső kényszertől hajtva neki kell vágnia az országnak, s talán ő maga sem tudja előre, hogy másnap segédmunkásként fog-e dolgozni valamelyik nagy építékezésen, vagy újságírói igazolvánnyal látogatja meg ugyanannak az építkezésnek a főmérnökét.

296 oldal Keménytábla Kat. szám: 183027 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Szobotka Tibor

Menyasszonyok, vőlegények

Az azúr bicikli Gabriel Deniau régi álmát szeretné megvalósítani, Hania, a tizennyolc éves lengyel lány siet a segítségére, Egy másik fiatal nő, Maya közben egyedül készül a kisbabája érkezésére, sorsa összefonódik Williamével, akinek nővére, Faith ezalatt a depresszió fojtogatásából próbál kiszabadulni...

300 oldal Kartonált Kat. szám: 183028 344 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej

362 oldal Keménytábla Kat. szám: 183033

Sötét angyal A szerző első regénye egy 1956 novemberében fegyveres harcokban részt vett, elítélt diák sorsát követi a javító-munkatábortól a szerelmi bonyodalmakon át, a családba való visszaérkezésig, s a további magához való méltó útkeresésig. A kötetben fellelhetők a köznapi élet kényes kérdései iránti érdeklődés, a cselekményesség, az érzelmi telítettség és a magányos hősök szerepeltetése.

Szépirodalom

Leitner Lili

Aki fellapozza e regényt, már az első oldalakon magát tükör előtt meztelenül illegető szerelmespárról olvas, később forró és kevésbé forró együttlétekről, titkos bordélyházról, pezsgőben fürdetett kisvárosi primadonnáról. „Ölelni akarom a meztelen testedet” - ez jellegzetes mondata, a meztelenség az egyik uralkodó szava az 1945-öt követő években játszódó, ironikusan kritikai hangvételű műnek. Holott a Menyasszonyok, vőlegények - a cím a legkevésbé sem fedi a nők és férfiak közötti tényleges viszonyokat - a legjobban felöltöztetett magyar regények egyike. Nem csupán azért, mert szereplői öltönyben, kiskosztümben, sportzakóban vagy épp neglizsében is megvesztegetően hiteles alakok.

Hajósok éneke

247 oldal Keménytábla Kat. szám: 183034

Kat. szám: 183029 Klub ár: 50 lej

Cs. Szabó Sándor

Luther 2. Az igazság és az élet Az ágostonos szerzetes és professzor, Martin Luther 95 tételét tartalmazó levél nem várt visszhangra lel, és a porfészeknek tartott Wittenberg egy csapásra szinte az egész birodalom figyelmének középpontjába kerül. Szavai nyomán olyan indulatok szabadulnak el az Egyházat védők és a visszaéléseket kritizálók között, hogy a békés megoldás lehetősége egyre reménytelenebbnek tűnik. Martint azonban az eretnekség vádja, valamint a kiátkozástól való félelem sem rettenti vissza attól, hogy lelkiismeretét követve újra és újra megtagadja tanainak visszavonását...

564 oldal Kartonált Kat. szám: 183030 Ker.ár: 63 lej

Klub ár: 56 lej

Telefonon: 0734-060 731

Luther 1. Az út A 15. század babonás hiedelmekkel átszőtt mindennapjaiból szakítja ki fiát Hans Luder mansfeldi bányász, hogy Magdeburgba, Eisenachba és Erfurtba küldje tanulni.

Az Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságának telefonszámai nem szerepelnek a budapesti távbeszélő névsorban, és a székház Steindl Imre utcai bejáratánál is csak alig észrevehető tábla hirdeti az épület rendeltetését. A testület sem reklámozza magát, akinek dolga van vele, az megkeresi majd.

Szabadíts meg a gonosztól I. 274 oldal Keménytábla

Kat. szám: 183035

Szabadíts meg a gonosztól II.

207 oldal Keménytábla 500 oldal Kartonált Kat. szám: 183031 Ker.ár: 63 lej Klub ár: 56 lej Kötetenként: Ker.ár: 45 lej

Kat. szám: 183036 Klub ár: 22 lej

5


Lőwey Lő ő Lilla - Váradi P. Pál

Erdély - Kemény János A marosvécsi mecénás Az Erdélyi Helikon alapítója A mecénás báró Kemény János emlékének adózunk új kiadványunkkal,miközben bemutatjuk a marosvécsi kemény-várkastélyt, valamint az Erdélyi Helikon történetét. Nagy adósság törlesztésének teszünk eleget, mivel Kemény Jánosról írott és nevével fémjelzett könyv mind ez idáig Magyarországon még nem látott napvilágot. Kemény János életét, érdemeit és irodalmi értékeit feltétlenül meg kell ismernie a hazai irodalomszakértő közönségnek, kedves alakja, irodalom és színházpártoló tevékenysége egyedülálló a magyar irodalomtörténetben. Ismeretterjesztő irodalmi fotóalbumunk a színház- és irodalompártoló életét és munkásságát mutatja be, kiemelve az erdélyi tájakhoz, emberekhez, Erdély irodalmához és történelméhez fűződő kapcsolatait, érzelmeit. Mindemellett kiemeljk elbeszélő művészetét, szelíd és bölcs humorát, moralizáló, ízes stílusát.

120 oldal Keménytábla Ker.ár: 135 lej

Dallos Sándor

Aranyecset / A nap szerelmese

Méhes György

Szép szerelmek krónikája A szenvedélyes szerelem egy életre szól, ámde évtizedeken keresztül egy fölöttébb viharos színpadon zajlik, melyen rokonok és vetélytársak ármánykodnak, hol ellenük, hol egymás ellen, hadseregek masíroznak föl s alá, tarol a spanyolnátha...

A nap szerelmese Munkácsy Mihály regényes életrajzának első kötete, mely a nagy magyar festő fiatalságának éveit, pályakezdésének viszontagságait mutatja be az asztalosinasságtól a művész düsseldorfi tartózkodásáig. A regény valóság és fantázia elemeinek ötvözete, mégis hitelesen kelti életre a festő emberi és művészi egyéniségét, valamint a kor hangulatát, a XIX. század végi magyar Alföld világát, a polgárosodó főváros forgatagát, a bécsi festőiskolát. Az Aranyecset Munkácsy Mihály regényes életrajzának második kötete, amelyben az író a művész párizsi éveit mutatja be; a siker, a beérkezés éveit, örömeit és gyötrelmét, s a betegség okozta művészi és emberi hanyatlást.

289 oldal Kartonált Kat. szám: 183037 Kat. szám: 183042 1 043 oldal Kartonált Kat. szám: 183043 Klub ár: 120 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 109 lej

Romsics Ignác

Szépirodalom

Magyarország története

Klub ár: 97 lej

Erdély elvesztése ése se 1918-1947

A több mint 600 oldalas nagy ívű munka öt fejezetben - közérthetően és olvasmányos stílusban - tárgyalja a magyar történetet. Az első fejezetben a magyar nép kialakulását és Kárpát-medencei megtelepedését, illetve az ezzel kapcsolatos teóriákat foglalja össze a szerző. A második tárgya a középkori magyar királyság története, majd a harmadik fejezetben a török invázióról, az ország három részre szakadásáról, és a három politikai egység eltérő fejlődéséről olvashatunk.

Az első világháborút követő hónapokban Közép- és Kelet-Európa politikai térképe gyökeresen átalakult. Az átalakulás egyik legfontosabb eleme az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása és a történelmi Magyarország darabokra hullása-szaggatása volt. A történeti Erdély, valamint a Bánság középső és keleti fele, továbbá az ún. Részek vagy Partium - együttesen 103 ezer négyzetkilométer 5,2 millió lakossal - az új román állam részévé vált. Az 1918 őszétől 1920. június 4-ig tartó folyamatnak több fontos állomása volt.

310 oldal Keménytábla 318 oldal Keménytábla Kat. szám: 183038 Kat. szám: 183039 616 oldal Keménytábla Kat. szám: 183044 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 115 lej Klub ár: 105 lej

452 oldal Keménytábla Kat. szám: 183045 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej

Nemere István

A kormányzó Horthy - második k kö köny könyv nyvv Nemere István Horthy Miklós életét feldolgozó regénytrilógiájának második kötetében az I. világháború befejezésétől a II. világháború kitöréséig követi nyomon Magyarország későbbi kormányzójának életútját.

A tenger fia A Kenderesen, a XVII. században nemesi címet kapott család birtokán töltött gyermekévek, a családi háttér, a debreceni és soproni tanulmányok a gyermek Horthy jellemfejlődésének meghatározó évei voltak.

Kuruc világ I.

Kuruc világ II.

Szilvási Lajos

Vadrózsa és kard A hősök: Zrínyi Ilona, Thököly Imre, Lipót császár és a többiek nála esendő, hús-vér emberek, kis és nagy vágyakkal, dicsérhető vagy kevésbé pozitív tulajdonságokkal. A trilógia első része két ember köré fonódik.

A félhold árnyékában Zrínyi Ilona és Thököly Imre szerelme és házassága adja a történet vázát, de a regényben sorra felbukkan minden olyan szereplő, aki akkoriban élt, és aki a magyar szabadságért vagy az ellen küzdött.

Riadó a tárnák felett Szilvási Lajos rajongói és a könyveit gyűjtők kérésének tesz eleget a kiadó a Riadó a tárnák felett kiadásával. Egy eddig csak nagyon nehezen megszerezhető kötet jelenik meg most ismét a szerző gazdag életművéből.

Csillaghullás A regény cselekménye a második világháború négy évét követi végig emberközelből, különböző társadalmi státuszú és élethelyzetű szereplők szemszögéből, bepillantást adva magánéletükbe, szerelmeikbe, kiútkeresésükbe.

Középiskolások Szilvási Lajos bőséges életművének egy eddig csak nehezen hozzáférhető darabját tartja a kezében az olvasó. Gyűjtők féltve őrzött kötete a Középiskolások, a szerző első regénye. Mindössze 18 éves, amikor a SZOT József Attila regénypályázatára beadja művét, amit meg is nyer.

318 oldal Keménytábla 295 oldal Keménytábla 192 oldal Kartonált 616 oldal Kartonált 281 oldal Kartonált Kat. szám: 183041 Kat. szám: 183040 Kat. szám: 183046 Kat. szám: 183047 Kat. szám: 183048 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 64 lej Klub ár: 57 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 50 lej

6

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Takács Tibor

Marton Gyula

Büntetőterület

Katonavégzet

Futball és hatalom a szocialista korszakban A Büntetőterület a fociról szól - de nem csak arról. A szerző a futballt mint nagy tömegekre ható társadalmi és kulturális jelenséget vizsgálja, amelyet a szocialista rendszer irányítói, a legfelsőbb állami és pártvezetés mindig is komoly veszélyforrásnak tekintettek.

Don-kanyar, 1943 A regény egy valós személy, Jeskó János hadnagy életének utolsó időszakát dolgozza fel az eredeti frontlevelezésének felhasználásával. A Magyar Királyi Honvédség hadnagyát 1942. szeptember 17-én vezényelték a Don-kanyarba, ahol pontosan négy hónappal később, a doni áttörés idején vesztette életét.

Szabó Péter

Keleti front, nyugati fogság A magyar honvédség a második világháborúban és azután, 1941-1946 A Don menti arcvonal 1943. januári áttörésének eseményeit és a bekerítéssel fenyegetett honvédalakulatok sorsát számos történeti szakmunkában, szépirodalmi alkotásban, filmen dolgozták fel.

230 oldal Keménytábla 367 oldal Keménytábla 304 oldal Keménytábla Kat. szám: 183049 Kat. szám: 183050 Kat. szám: 183051 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Bán Mór Ezernégyszáznegyvenhat. A várnai vereségből még csak eszmélő Magyarország tovább sodródik a végső káosz felé. Az egymással hadakozó bárói ligákat, harácsoló nagyurakat a hét kapitánynak nem sikerült megfékezni, s immár a nyugati országrészeket is lángba borítják Cillei Ulrik és Habsburg Frigyes seregei. Északon a cseh Giskra haramiái fosztogatnak, keleten pedig az ifjú Mohamed szultán gyűjti erőit, hogy végleg leszámoljon a Hunyadi János vezette keresztény erőkkel. A szűk mozgástérben egyértelművé válik, hogy valakinek meg kell fékeznie a külső és belső ellenséget, különben menthetetlenül darabokra szaggatják az országot.

Isten árnyéka

A hadak villáma

476 oldal Keménytábla Kat. szám: 183058 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

423 oldal Kat. szám: 183062 Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej

A hajnalcsillag fénye

580 oldal Kat. szám: 183063 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

328 oldal Kat. szám: 183059 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej

Az üstökös lángja

A holló háborúja 578 oldal Kat. szám: 183064 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

A Csillagösvény hídja Trócsányi László

Katona József

Párizsi Napló

A Nagy Háború képekben, családi képeslapokon

Avagy, ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt... 2010. július - 2014. június A második Orbán-kormány (2010-2014) idején szemtanúja lehettem a francia politikai élet megrázkódtatásainak és rezzenéseinek.

Katona József ősei frontot járt katonaorvosok voltak. Nagyapja testvérei közül ketten katonaorvosként, egy tábori lelkészként, míg egy másik testvér Szent Vincés ápolónőként szolgált.

422 oldal Kat. szám: 183061 Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej Ablonczy Balázs

A miniszterelnök élete és halála Teleki Pál (1879-1941) Teleki Pál a két háború közötti időszak miniszterelnökei közül talán a legélénkebben van jelen a társadalmi emlékezetben.

407 oldal Keménytábla 183 oldal Keménytábla 317 oldal Keménytábla Kat. szám: 183052 Kat. szám: 183053 Kat. szám: 183054 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Ablonczy Balázs Trianon legendák Vajon milyen szerepet játszott Georges Clemenceau francia miniszterelnök magyar menye a trianoni döntésben? Tényleg szabadkőműves összeesküvés állt Magyarország felosztása mögött?

A visszatért Erdély

Keletre, magyar!!

1940-1944 1940. szeptember 5-én reggel a második bécsi döntés értelmében a magyar honvédség átlépte a trianoni békeszerződésben megállapított magyar-román határt, és ezzel Észak-Erdély 50 hónapra ismét Magyarország része lett.

A magyar turanizmus története A magyar turanizmus tipikusan magyar és teljesen elhallgatott eszmeáramlat: akik benne voltak, igyekeztek ennek még a nyomait is eltüntetni, akik meg csak hallottak róla, szent borzadállyal emlegették.

A hit harcosa

A félhold tündöklése

Az ifjú Ulászló király könnyelműsége következtében a magyar sereg katasztrofális vereséget szenvedett Várna mezején. A törökök hajtóvadászatot indítanak a túlélők kézre kerítésére.Hunyadi János néhány hű embere kíséretében menekül üldözői elől, ám a Kárpátok zord hegyei között régi ellenlábasa, Vlad Dracul vajda fogságába esik.A király halálát, a sereg szétverését és Hunyadi elfogását kihasználva a Cillei-párt bárói elérkezettnek látják az időt, hogy átvegyék a hatalmat Magyarország felett.

A tét óriási: sikerül-e egyszer s mindenkorra szétzúzni a Nyugat felé terjeszkedő Török Birodalom erőit, vagy végképp szertefoszlanak a Balkán feletti magyar hegemónia álmai? A sorozat talán minden eddiginél sodróbb lendületű kötete egy krimi izgalmával eleveníti fel az 1444-es esztendő történéseit, s egészen Hunyadi János kormányzóvá választásáig követi nyomon y az eseményeket.

176 oldal Keménytábla 294 oldal Keménytábla 296 oldal Keménytábla Kat. szám: 183055 Kat. szám: 183056 Kat. szám: 183057 425 oldal Kat. szám: 183066 553 oldal Kat. szám: 183065 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 45 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

7

Magyar történelem

420 oldal Kat. szám: 183060 Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej

A mennydörgés kapuja


Romain Garyy

A virradat ígérete te

Alice Walker Vidra Szabó Ferenc

Uszadékfa

Irodalom

Két kisgyerek játszik a porban. Az egyik gyerek fekete hajú, kék szemű fiú, hegyek közötti kis faluban él, a természet közelében. A másik gyerek szőke, zöld szemű. A fővárosból érkezett, tiszta levegőt szívni, asztmájából gyógyulni. A zöld szemű kisgyerek különleges, születésekor nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy melyik nemhez tartozik: egyaránt magán viselte mind a fiúk, mind a lányok jegyeit. Szülei nem akartak helyette dönteni, rábízták, majd amikor nagykorú lesz, válaszszon ő maga.Róluk, kettőjükről szól a történet, a barátságukról, az elmélyülő érzelmi kapcsolatukról. A nyarakról, amelyeket együtt töltenek, és a telekről, amikor távol vannak egymástól.

Bíborszín Alice Walker 1982-ben megjelent Pulitzer-díjas, Steven Spielberg által 1987-ben megfilmesített levélregényének üzenete időn és téren átívelő. A túlélés legelemibb, örök érvényű szabályára tanítja meg az olvasót: soha ne add fel! A történet főhőse, az afroamerikai gettó patriarchális, szexista szabályainak fogságában vergődő Celie a kiúttalanságból kezdetben a spiritualitás világában próbál megnyugvást és feloldozást keresni. Az események sodrában azonban két szeretett nő hatására fokozatosan felismeri az egyház fehér férfiak által uralt álszent, képmutató világát. Ráébred, hogy az emberi lét értelmét nem kizárólag a túlvilágban, hanem esetleg a jelenben is érdemes megtalálni.

Dan Brown

Eredet Robert Langdon, a szimbolika és a vallási ikonológia harvardi professzora a bilbaói Guggenheim Múzeumba érkezik, hogy részt vegyen egy felfedezés bemutatásán, amely ,,mindörökre megváltoztatja a tudományokat”. Az esemény házigazdája Langdon barátja és egykori tanítványa, Edmond Kirsch, a negyvenéves tech-mágnás, akit káprázatos találmányai és merész előrejelzései az egész világon vitatott figurává tettek. A mai este sem kivétel: azt állítja, hogy egy megdöbbentő áttörést jelent be, amelynek messzeható következményei lesznek. Ám Langdon és a több száz vendég legnagyobb döbbenetére, az esemény még azelőtt tragikus véget ér, hogy igazán elkezdődhetne.

Fognak ők még csodálkozni. Egyszer majd arany betűkkel lesz bevésve a neved az iskola falaiba. Holnap bemegyek, és felolvasom nekik a legutóbbi verseidet. Színésznő voltam, nagy színésznő, tudok verset szavalni. Te leszel az új D’Annunzio! Az új Victor Hugo! Nobel-díjat fogsz kapni.” - suttogta a kisfiú fülébe a büszke anya, és a kisfiút ez a félelmetes erejű anyai akarás hajtotta egy életen át munkára, kalandra, veszélyről veszélyre. Ebben a legkevésbé sem szokványos életrajzban Romain Gary élete első negyven évéről számol be, arról, hogy végül sikerült valóra váltania anyja álmait, hitt a hitében, és összehozta az író- repülő-diplomata hármas karriert, így próbálva meghálálni az anyai szeretetnek azt a hallatlan özönét és áldását, amely végigkísérte ifjúkorát. A virradat ígérete a francia olvasók és kritikusok szerint Romain Gary (Émile Ajar) egyik legjobb regénye. Eric Barbier 2017-ben rendezett filmet belőle. Romain Gary litvániai zsidó származású francia író. Eredeti nevén Roman Kacew, 1914-ben született Vilniusban, a gyerekkora nagy részét is ott töltötte. 1928-ban anyja Varsóból Nizzába költözött vele. Jogot tanult. A második világháborúban repülőtisztként harcolt a németek ellen.1945-től 1960-ig diplomataként szolgált. Írói életműve mintegy 30 regény, néhány kötetnyi esszé és színdarab. Írt forgatókönyveket is, két filmet maga rendezett. Több álnéven publikált. 1975-ben az Émile Ajar néven kiadott Előttem az élet másodszor is elnyerte a Goncourt-díjat. 1980-ban öngyilkos lett.

168 oldal Keménytábla 344 oldal Keménytábla 576 oldal Keménytábla Kat. szám: 183067 Kat. szám: 183068 Kat. szám: 183069 382 oldal Kartonált Kat. szám: 183070 Ker.ár: 44 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 59 lej Klub ár: 52 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 48 lej

Klub ár: 43 lej

Zeidler Miklóss

A magyar békeküldöttség naplója

Benkő László

Vér és kereszt A hatalom ereje Kr. u. 1008-ban járunk, István megtette az első lépéseket a hatalom megszilárdítása érdekében. Az országra ugyanakkor számos külső és belső veszély leselkedik. Ajtony, a lázadó tartományúr a Tisza-Maros-Temes vidékén nem veti alá magát a törvényeknek, és István király háta mögött önálló diplomáciát folytat Bizánccal.

422 oldal Keménytábla Kat. szám: 183071 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Vér és kereszt

Együtt olcsóbb! Kat. szám: 183074 Csomagár: 120 lej

8

Vér és kereszt

Vér és kereszt

Ország születik

Sosemvolt pogányok

424 oldal Keménytábla 412 oldal Keménytábla Kat. szám: 183073 Kat. szám: 183072 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Káosz és rend I. Ármány hálójában 1031-et írunk. István király hatalma szilárd, ám egyre-másra üti fel fejét az elégedetlenség. Imre herceg egyre markánsabban jelenik meg a politikában; Vászoly hercegről az a hír terjed: ha István nem vigyáz, rokona a koronára tör.

Neully - Versailles Budapest (1920) „... tehetetlenül ültünk a Château de Madridban, vagy sétáltunk a Bois de Boulogne-ban (hogy ezt szabadon tehettük, még különös kegy volt), Párizsba detektív kíséretében benézhettünk, kirakatokat bámulhattunk, sőt pénzünket is ott hagyhattuk bevásárlásokban, de arra, hogy érveinket összemérjük ellenfeleink érveivel, hogy állításaikra reápiríthassunk, tetteiket reájuk olvashassuk, soha alkalom nekünk nem adatott. [...] És mégis: az az idő, amelyet ilyen lelki kínok közt töltöttünk el, kedves emléket is hagyott bennünk - gondolom, mindnyájunkban - annak a jelenségnek révén, amely azt tűrhetővé tette, sőt időnként kellemessé, lélekemelővé. Mert csoda történt ott Neuilly-ben, szeretetre méltó csoda, melyet vajha tudnánk itt nagyobb méretekben megismételni: együtt volt vagy hatvan magyar ember, és nem volt sem pártoskodás, sem veszekedés, sem versengés, sem gyűlölködés, sem intrika, sem érvényesülési tülekedés, hanem a legteljesebb harmóniában, a szent cél iránt való önzetlen odaadásban, kölcsönös szeretetben és megbecsülésben, fegyelmezetten végezte ennek a társaságnak minden tagja a reá bízott munkát...” [Apponyi Albert]

455 oldal Keménytábla Kat. szám: 183075 311 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 80 lej

Kat. szám: 183076 Klub ár: 71 lej

www.bibliofilkonyvklub.com


Paulo Coelho

Hippi

Umberto Eco A rózsa neve Az olvasó az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb világsikerét tartja a kezében. Súlyosan szórakoztató és szórakoztatóan súlyos regényt. Krimit. Igazi nyomolvasást. A nyomok, persze, a tettes nyomai. Ki a tettes? Miért halnak sorra a szerzetesek egy XIV. századi apátságban?

Pape Satan Hírek egy folyékony társadalomból Halandzsaként hatnak - mutat rá Eco -, és mindenféle huncutságra jók. Kapóra jöttek hát címnek ehhez a nem is annyira miattam, mint inkább korunk miatt igencsak összevissza gyűjteményhez, mely tücsköt és bogarat összehord...

Domenico Starnone

Hurok Domenico Starnone három nézőpontból írta meg egy elhagyás, majd visszatérés történetét. Mi történik azzal, aki megszökik, és azzal, aki marad? Meg tudnak-e bocsátani önmaguknak és egymásnak? Lehet-e a múlt sérelmeit szőnyeg alá söpörve önámításban leélni egy egész életet?

Paulo, a lázadó brazil ifjú Amszterdamban összefut Karlával, a holland lánnyal, aki őt szemeli ki arra, hogy közösen Nepálba utazzanak. Manapság, amikor minden arról szól, hogy fogyasztói igényeinket kielégítsük, talán nehéz elképzelni, hogy valaha fiatalok egy csoportja szembeszállt az anyagi javakat halmozó szülőkkel, és a régi normáktól elhatárolódva felépítette saját kis világát. Többen indultak el egy kemény, fapados buszon Ázsia ismeretlen tájaira. Kalandos útjuk során nemcsak a veszélyekkel, hanem az előítéletekkel is szembe kellett nézniük. Hiszen mindenki drogmámorban fetrengő léhűtőket látott bennük. Paulo Coelho regényéből - mely a szerző élményekben gazdag élettörténetéből is jócskán merít - megtudhatjuk, hogy itt saját utat kereső fiatalokról volt szó, akik alapjaiban szerették volna megrengetni a világot, hogy visszatalálhassanak az ősi filozófiákhoz. A népszerű író ezúttal a hippik izgalmas zarándokútjáról, valamint egy rendhagyó szerelmi történetről mesél.

748 oldal Keménytábla 564 oldal Keménytábla 204 oldal Keménytábla 256 oldal Keménytábla Kat. szám: 183077 Kat. szám: 183078 Kat. szám: 183079 Ker.ár: 75 lej Klub ár: 66 lej Ker.ár: 72 lej Klub ár: 63 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 57 lej

Kat. szám: 183085 Klub ár: 50 lej

Robert Merle

Francia históriaa

Mária Magdolna  A tizenharmadik apostol evangéliuma. Egy be nem vallott szerelem története. A Krisztus utáni 33. évben egy állapotos nő, egy idősebb, beteges külsejű férfi és egy kamasz fiú vándorol valahol az etióp fennsíkon.

George Orwell

Állatfarm Orwell 1943-44-ben írott műve - amelynek a szerző a „Tündérmese” alcímet adta - ténylegesen a sztálini korszak szatírája, a Lenin halálától a szovjet-német megnemtámadási egyezményig terjedő időszakban, de természetesen minden elnyomó, totalitárius rendszerre ráillik.

Erich Maria Remarque

Nyugaton a helyzet változatlan Megrázóan igaz, őszinte regény, amely végkifejletében sem hagyja megnyugodni az olvasó lelkét, hisz mindazok, akik túlélték a borzalmat, tanácstalanul, elveszetten tekintenek előre a jövőbe.

326 oldal Keménytábla 130 oldal Keménytábla 208 oldal Keménytábla Kat. szám: 183080 Kat. szám: 183081 Kat. szám: 183082 376 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 65 lej

Kat. szám: 183086 Klub ár: 58 lej

Christian Jacq

Imhotep Az öröklét építésze ze A fáraó meghalt, Egyiptom békéjét és gazdagságát kegyetlen líbiai hordák veszélyeztetik. Amíg égi jelek alapján el nem dől a trónörökösről, Dzsószerről, hogy méltó-e a hatalom jogarára és a kettős koronára, régensként anyja vigyázza az országot. Ebben az átmeneti helyzetben egy lelkiismeretes és tehetséges vázafaragó kerül a kancellár figyelmének látókörébe. Imhotepnek hívják az ifjút, akiről hamar kiderül, hogy kiváló vezető, mágikus gyógyító képességekkel is rendelkezik, és emellett Maat, az Igazság elkötelezett híve. Imhotep pályája meredeken emelkedni kezd, miközben az átalakuló kormányzatban testet ölt a Vörös Árny, a lélekfaló, Egyiptom ősi ellensége.

440 oldal Keménytábla Ker.ár: 62 lej

Henri Beyle Stendhal

Vörös és fehér

Matthew Lewis

A szerzetes Ambrosio feddhetetlen életű szerzetes, Madrid bálványa. A jómódú spanyol hölgyek kizárólag neki hajlandók gyónni, s rajongók tömegei hallgatják áhítattal prédikációit.

Lucien Leuwen előtt minden lehetőség nyitva áll, de ő saját erejéből szeretne boldogulni. Pályáját katonai karrierrel kezdi, majd miután - a republikánusokkal való kapcsolata és radikalizmusa miatt - kiutasították az Ecole Polytechnique-ből, gazdag és cinikus apja segítségével a polgári életben, állami szolgálatban próbál érvényesülni, anélkül azonban, hogy lényének valódi értékeit feladná. ?Halljad az alapelvet: minden kormány mindig, mindenben hazudik.Ha valamelyik minisztériumba belépsz, hagyd kint erkölcsi érzékenységedet.” A restauráció korában így hangzott a francia elit hitvallása, ilyen alapelvekre épült az erkölcsi-politikai teológia.

410 oldal Keménytábla Kat. szám: 183083 Kat. szám: 183084 644 oldal Keménytábla Klub ár: 55 lej Ker.ár: 62 lej Klub ár: 30 lej Ker.ár: 66 lej

www.bibliofilkonyvklub.com

Kat. szám: 183087 Klub ár: 40 lej

9

Szépirodalom

A. P. Foxgate

A szenvedélyes és merész Pierre de Siorac lovag léptennyomon veszedelmes vagy gáláns kalandokba keveredik, mindig ott van, ahol „libben a szoknya”, és ahol a korabeli történelmet alakítják. Márpedig a történelem viharosan alakul Siorac kapitány korában, hiszen a XVI. század második, illetve a XVII. század első fele Franciaország egyik legmozgalmasabb időszaka: ez a vallásháborúk évszázada, az utolsó Valois-k és az első Bourbonok, Medici Mária, Ausztriai Anna, XIII. Lajos és Richelieu kora. Merle nagy sikerű regényciklusának első könyve ebbe a világba varázsol bennünket, hogy aztán még tizenkét köteten keresztül éljünk az írói fantáziával káprázatosan föltámasztott középkori Franciaországban.


A császár sírja

Csepelyi Adrienn nn

Belemenés Futball és egyéb társművészetek A Belemenés egyszerre futballkönyv és látlelet a szenvedélyről. Húsz év története. Benne van a megyei másodosztály nyersesége és a topfutball fényűzése - benne a katarzis és a totális megsemmisülés. A szerző kellő öniróniával szemléli önnön reménytelenségét: az irracionális döntések sorozatát. Sajátos humorral meséli el a futball miatt született és tönkrement szerelmeket, az egész hátat beborító futballtetoválást és a párhuzamos dimenziót, ahol a legszánalmasabb hazugságokat is fapofával lehet előadni. Közben pedig felnő egy kislány, és eljut oda, ahová mindig is vágyott.

306 oldal Keménytábla Ker.ár: 54 lej

Steve Berry Vérbosszú Párizsban Bonaparte Napóleon tábornokként és császárként rengeteg kincset rabolt össze. Élete utolsó napjaiban brit fogvatartói abban reménykedtek, megtudhatják, hová rejtette ezt a hatalmas vagyont. De ő magával vitte a sírba a titkot, és a végrendeletében sem tett utalást a kincsekre. Vagy mégis? Cotton Malone volt amerikai ügynök koppenhágai antikváriusként éli békés mindennapjait.

Kína első császárának sírja, amelyet egy föld alatti agyaghadsereg őriz, több mint kétezer éve feltáratlan. A kínai kormány senkinek sem engedi meg, hogy a sírt felnyissák. Vajon miért? Erre és még sok más titokra kell fényt derítenie Cotton Malone volt amerikai ügynöknek, aki egy napon felkavaró üzenetet kap az interneten. Cassiopeia Vitt, aki már többször megmentette Malone életét, most halálos veszélyben van. Egy ismeretlen férfi kínozza, és közben azt üzeni neki: ,,Hozza el azt az értéktárgyat, amit a nő megőrzésre átadott magának.” Mindössze az a probléma, hogy Malone-nak fogalma sincs, miről beszél az illető. Megkezdődik hát a versenyfutás az idővel és az életre-halálra szóló harc egy könyörtelen szervezettel.

Kat. szám: 183088 536 oldal Kartonált Kat. szám: 183090 568 oldal Kartonált Kat. szám: 183091 Klub ár: 48 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

Lauren L La au a K. Denton

Szórakoztató irodalom

Menedék M Sara Jenkins a nagyanyja temetésére utazik Sweet Baybe. Arra számít, hogy az ilyenkor szokásos jogi ügyletek rendezését követően gyorsan viszsza is térhet megszokott életébe New Orleansba, ahol egy antik lakberendezési boltot vezet. Nagyanyja, Mags azonban ráhagyja a Menedék panziót, Sara gyerekkorának helyszínét, ami jelenleg két idős házaspár otthona. Egyetlen dolgot kér csak unokájától: újítsa fel a házat, hogy annyi év után végre eredeti pompájában ragyoghasson. Sara eleget tesz Mags kérésének, és nekilát élete eddigi legnagyobb szabású felújítási munkájának. A gyors látogatásból hónapok lesznek, és már nemcsak gyerekkori emlékei, hanem egy új szerelem is marasztalja.

352 oldal Kartonált Kat. szám: 183089 Ker.ár: 65 lej

Klub ár: 58 lej

Venyegyikt Jerofejev V

Moszkva - Petuski M

Jennifer McVeigh

Leopárd az ajtóban óban ban A tizennyolc éves Rachel Fullsmith, amikor leszáll a hajóról Mombasában, hat év óta először áll újra Kenya földjén. Hazaérkezett. Ám amikor a poros Rift Valley Road végén elér a családi farmig, rájön, hogy sok minden megváltozott.

Olvashatjuk úgy Venyegyikt Jerofejev könyvét, mint a brezsnyevi Szovjetunió tragikus szatíráját egy alkoholista nézőpontjából. Venyicska, aki Moszkvából a kedveséhez és a fiához akar eljutni Petuskiba, hol az angyalokkal, hol az utasokkal folytat abszurd beszélgetéseket a vonaton...

Jayne Ann Krentz

Titkos növérek A tizenegy éves Madeline és Daphne a legjobb barátnők: titkos nővérek. De egy éjszakán olyan szörnyűség történik velük, aminek hatására Madeline nagymamája az USA egyik végébe menekíti unokáját...

336 oldal Kartonált 172 oldal Keménytábla 379 oldal Kartonált Kat. szám: 183092 Kat. szám: 183093 Kat. szám: 183094 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Lisa Kleypas

Érzéketlen aranyifjú Nancy Horan Peter Swanson

Gyönyörű hazugságok Harry Ackerson az első pillanattól kezdve vonzónak találta a mostohaanyját. Habár a kissé távolságtartó Alice mindig kedvesen bánt vele, a fiú úgy érezte, sohasem sikerült igazán megismernie az asszonyt.

A csillagos nagy ég alatt A harmincöt éves, gyönyörű Fanny Franciaország festői szépségű vidékén, művészek között próbál kilábalni mély depressziójából egy szörnyű családi tragédia után. Ekkor találkozik az életvidám, energikus skót fiatalemberrel, a nála tíz évvel fiatalabb Louis-val...

D e v o n Ravenel, London legelbűvölőbb élvhajhász aranyifja grófi címet és birtokot örököl. Újonnan szerzett, magas társaságbeli rangja azonban nem kívánt felelősségekkel jár... és jó néhány meglepetéssel is szolgál. A birtokot jelentős adósság terheli, s a néhai gróf három ártatlan húga még mindig ott él a házban... ahogy Kathleen, Lady Trenear is. A szép fiatal özvegy éles esze és elszántsága Devonéval vetekszik.

Winterbourne választása Az alacsony sorból származó Rhys Winterborne harcos becsvágyának köszönhetően sikeres üzletemberré lett, és elképesztő vagyont halmozott fel. Rhys az üzleti életben és azon kívül is mindig megkapja, amit akar. Amikor megismerkedik a félénk, arisztokratikus modorú Lady Helen Ravenellel, elhatározza, hogy mindenáron megszerzi magának. Ha meg kell fosztania a lányt az erényétől ahhoz, hogy kénytelen legyen feleségül menni hozzá, nos, annyi baj legyen...

260 oldal Kartonált 472 oldal Keménytábla Kat. szám: 183095 Kat. szám: 183096 472 oldal Kartonált Kat. szám: 183097 462 oldal Kartonált Kat. szám: 183098 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 30 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

10

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Henri Beyle Stendhal

Vörös és fekete

Paul Auster Brooklyni balgaságok Az elvált, nyugdíjas Nathan Glass már nem vágyik másra, csak magányra és névtelenségre, ezért visszavonul gyerekkora helyszínére, Brooklynba. Csakhogy találkozik rég nem látott unokaöccsével, Tommal, aki valaha akadémiai ambíciókat dédelgetett, ám most taxisofőr, majd annak barátjával, a kétes múltú antikvárius Harryvel, és hamarosan azt veszi észre, hogy egy összeesküvés részese, amelynek tárgya egy hamisított kézirat, célja pedig a boszszú. Ebben a regényében a tőle megszokottnál melegebb, derűsebb hangon mesél kallódó emberekről...

New York trilógia A New York trilógia az ezredforduló egyik legelismertebb amerikai írójának világszerte legsikeresebb regénye. Ha akarom, három önálló, mégis összefüggő klasszikus detektívtörténet, ha akarom, a modern egzisztencialista regény csúcsteljesítménye, Kafka és Borges követője. Mert miközben a detektív a nyomokat követi, valójában azt deríti fel, mit jelent emberi lénynek lenni. Auster hosszú évek óta a Nobel-díj várományosa, számtalan irodalmi díj birtokosa, könyveit harminc nyelvre fordították le.

Minden figyelmét alakjainak lelkére fordította. Témája a nagyravágyás. Ez korszerű téma, sőt romantikus... De Stendhal nem a téma lírai oldalát fogja meg. Ő hidegen elemzi a betegséget és következményeit, oly józansággal, hogy a realista regény egyik őse lett a francia irodalomban.

F. Mihajlovics Dosztojevszkij

Gustave Flaubert

Bűn és bűnhődés

Bovaryné

Raszkolnyikov, hideg fővel gondolja végig, hogyan teszi el láb alól Ivanovnát, a kártékony uzsorásasszonyt. Úgy véli, hogy a „nem közönséges” ember joggal követ el bűnt, ha eszméjét másképpen megvalósítani nem tudja.

Bovaryné a ‚meg nem értett asszony’, megfertőzte a ‚század betegsége’, sosem érzi jól magát ott, ahol él, elvágyódik a láthatáron túlra, örökös belső nyugtalanságában megcsalja becsületes és teljesen jelentéktelen férjét, élete mindinkább kisiklik...

672 oldal Kartonált 736 oldal Kartonált 415 oldal Kartonált Kat. szám: 183103 Kat. szám: 183104 Kat. szám: 183105 Ker.ár: 31 lej Klub ár: 27 lej Ker.ár: 33 lej Klub ár: 29 lej Ker.ár: 26 lej Klub ár: 23 lej

Goriot apó A regény megértéséhez tudni kell, hogy a magára hagyott Goriot apót egyedül szánó, temetésén egyedül részt vevő Rastignac más Balzac-regényekben nagy karrieristaként szerepel, szalonok hőse, a legszebb nők kegyeltje, az élet igazi császára.

Jonathan Swift Mihail Bulgakov

A Mester és Margarita A regényben, akár a középkori misztériumjátékokban, három, egymással szoros logikai kapcsolatban álló síkon bonyolódik a cselekmény: a fantasztikum, a valóság és az elvont filozófia síkján.

Gulliver utazásai Gulliver négy nagy utazást tesz. Először a törpék országába, Lilliputba, aztán az óriások hazájába, Brobdingnagba jut el - eközben, mintegy kicsinyítő és nagyító látcsövén át megismerjük az embert kicsinynek és nagynak...

288 oldal Kartonált 564 oldal Kartonált 436 oldal Kartonált Kat. szám: 183106 Kat. szám: 183107 Kat. szám: 183108 Ker.ár: 23 lej Klub ár: 20 lej Ker.ár: 28 lej Klub ár: 24 lej Ker.ár: 26 lej Klub ár: 23 lej Marías Javier

A szívem fehér Juan Ranz diplomáciai tolmács, aki az emberek minden gesztusát, rezdülését, szavát hol tudatosan, hol önkéntelenül is „lefordítja” és értelmezi. Mindeközben férfiak és nők viszonyáról, a hivatásáról, hatalmi játszmákról, a felelősségről és az idő természetéről töpreng - vagy éppen a saját házasságáról, melynek új, szokatlan viszonyaival még mindig nem sikerült megbarátkoznia. Bár a szíve mélyén a legkevésbé sem kíváncsi a múltra, feltárul előtte egy évtizedek óta rejtegetett családi titok: miként halt meg apjának első felesége, és hogyan lett öngyilkos a második.

Marías Javier

Beleszerelmesedések María, a madridi könyvkiadó munkatársa hetek óta észrevétlenül figyel egy házaspárt, akik mindennap ugyanott reggeliznek, ahol ő. Egyik alkalommal egy újság címlapján látja viszont a férfit, akit brutális módon megkéseltek egy parkolóban. Később megismerkedik Luisával, az özveggyel, aki magára maradt két gyermekükkel, és nem képes feldolgozni férje halálát. Különös kapcsolatuk hátterében történetek sokasága tárul fel, melyek mind a szerelem témáját járják körül.

Kosztolányi Dezső - Ács Margit Alekszandr Szergejevics Puskin

Jevgenyij Anyegin A szentimentális regényeket olvasgató, önmagát regényhősnők helyébe képzelő Tatyjána beleszeret a távoli fővárosból érkező Anyeginbe.

Pacsirta - Édes Anna Kosztolányi prózája a magyar regény - és novellairodalomnak egyik csúcsa. Kevés író van a magyar irodalomban, aki költőként és regényíróként is egyaránt remekműveket alkotott.

Nyikolaj Vasziljevics Gogol

A köpönyeg  Az orr - A revizor Gogol az orosz széppróza megteremtője, amelyből kisarjadt a következő évtizedek világhatású orosz realizmusa.

372 oldal Kartonált 408 oldal Kartonált 284 oldal Kartonált 408 oldal Kartonált 208 oldal Kartonált Kat. szám: 183101 Kat. szám: 183102 Kat. szám: 183109 Kat. szám: 183110 Kat. szám: 183111 Ker.ár: 59 lej Klub ár: 52 lej Ker.ár: 59 lej Klub ár: 52 lej Ker.ár: 23 lej Klub ár: 20 lej Ker.ár: 26 lej Klub ár: 23 lej Ker.ár: 20 lej Klub ár: 17 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

11

Szépirodalom

399 oldal Keménytábla 303 oldal Keménytábla Kat. szám: 183100 Kat. szám: 183099 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Honoré De Balzac


Gyilkosság a paplakban Agatha Christie Chimneys titka Mikor Anthony Cade, az ifjú szerencsevadász elvállalja, hogy barátja helyett eljuttat egy kéziratot egy angol könyvkiadóhoz, nem is sejti, hogy hamarosan nemzetközi diplomáciai bonyodalom kellős közepén találja magát.

“Ha valaki netán meggyilkolná Protheroe ezredest, ugyancsak nagy szolgálatot tenne az emberiségnek” - jegyzi meg Mary St. Mead szelíd papja hússzeletelés közben. Igazán meggondolatlan kijelentés ez egy anglikán lelkésztől, főlegmivel néhány órával később az ezredest holtan találják - a paplak dolgozószobájában!

Vince Flynn - Kyle Mills

Peter James

Amíg a halál el nem választ Amióta az eszét tudja, Jodie Bentley két dologról álmodott: hogy gyönyörű lesz, és gazdag. Miután az első vágyát egy plasztikai sebész segítségével valóra váltja, sürgősen hozzálát a második célja eléréséhez.

A parancs: halál Amikor a pakisztáni hatóságok egy belpolitikai viszály következtében nukleáris fegyvereket visznek az ország különböző részeibe, Mitch Rapp, a CIA terrorelhárító ügynöke megpróbálja megakadályozni, hogy kényes szállítmány a terroristák kezébe kerüljön.

Guy Adams

Sherlock Holmes Dr. Moreau serege Több helyütt is szétmarcangolt holttestekre bukkannak London utcáin és a Temzében. A szörnyű sebekre úgy tűnik nincs más magyarázat: a rémtetteket csakis valamilyen rettenetes fenevadak követhették el.

Krimi

355 oldal Kartonált 353 oldal Kartonált 424 oldal Kartonált 352 oldal Kartonált 328 oldal Kartonált Kat. szám: 183112 Kat. szám: 183113 Kat. szám: 183118 Kat. szám: 183119 Kat. szám: 183120 Ker.ár: 44 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 44 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Bűbájos gyilkosok

Nyaraló gyilkosok

Mark Easterbrook jól tudja, hogy a Sárgaszínű Ló rejtélyének megértéséhez a legelején kell kezdenie. No de mivel is kezdődik a rejtély valójában? Gorman atya halálával? Vagy azzal, hogy a gyilkos oly elszántan keresett nála valamit, hogy még a reverendát is elszaggatta?

Hercule Poirot, a legendás nyomozó békés vakáció reményében érkezik a világtól elzárt Csempész- szigetre - ám sajnos most sem pihenhet. Hogy megfejtse a rejtélyt, munkára kell fognia kis szürke agysejtjeit, hiszen a földön mindenütt burjánzik a gonosz, és a gyilkosra is süt a nap...

Juszra Márdini

Pillangó

Jagadics Eszter

A madám Három gyilkosság és látszólag semmi közös nincs bennük. Az áldozatok: egy informatikus lány, egy könyvelő asszony és egy biztonságtechnikai cég vezetője. Lehet, hogy sorozatgyilkossággal állunk szemben?

2015 nyarán egy zsúfolt gumicsónakban tartott Görögország partjai felé a háborgó tengeren, és amikor a csónak motorja tönkrement, nem volt más választása: beugrott a vízbe a nővére mellé, majd két társukkal együtt három és fél órát töltöttek a vízben...

Amy Lloyd

Az ártatlanság börtönében Húsz évvel ezelőtt Dennis Dansont letartóztatták és bebörtönözték egy fiatal lány brutális meggyilkolásáért és több lány rejtélyes eltűnéséért.

300 oldal Kartonált 304 oldal Kartonált 344 oldal Kartonált 314 oldal Kartonált 320 oldal Kartonált Kat. szám: 183114 Kat. szám: 183115 Kat. szám: 183121 Kat. szám: 183122 Kat. szám: 183123 Ker.ár: 44 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 44 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 47 lej Klub ár: 42 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

Joe Hill

Temetni veszélyes “De hát meggyilkolták, nem?” Vannak dolgok, melyeket jobb nem kimondani. Bár a dúsgazdag Richard Abernethie életét tragédiák kísérték, hirtelen halála mégsem tűnt meglepőnek az ő korában..

Agatha Christie csomag A csomag a következő három Agatha Christie könyvet tartalmazza: Az Ackroyd gyilkosságok, N vagy M, Az ABC gyikosságok

Jenny Blackhurst

A szív alakú doboz

Federico Baccomo

Judas Coyne, a korosodó, zaklatott múltú rocksztár él-hal a bizarr holmikért: gyűjteményében megtalálhatóak a sorozatgyilkos John Wayne Gacy rajzai, egy tizenhatodik századi paraszt meglékelt koponyája és egy sokat használt hóhérkötél.

Anna éppen hazudik Riccardo Merisio élete egy nehéz szakaszán jutott túl, de fokozatosan újra megtanult mosolyogni. Új állása van, és egy kolléganőjével talán valami komolyabb kapcsolat is elkezdett kibontakozni.

Így veszítettelek el A nevem Emma Cartwright. Három évvel ezelőtt még Susan Webster voltam, és meggyilkoltam a tizenkét hetes fiamat, Dylant. Az Oakdale Pszichiátriai Intézetbe kerültem büntetésül, ahonnan négy héttel ezelőtt szabadultam feltételesen.

404 oldal Kartonált 326 oldal Kartonált 882 oldal Keménytábla 260 oldal Kartonált 384 oldal Kartonált Kat. szám: 183116 Kat. szám: 183117 Kat. szám: 183125 Kat. szám: 183126 Kat. szám: 183124 Ker.ár: 44 lej Klub ár: 39 lej Ker.ár: 110 lej Klub ár: 55 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

12

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Marlen Haushofer

A fal

Julie Cohen

Együtt Meglepő szerelmi történet egy pusztító titokkal a múltban. Robbie és Emily évtizedek óta együtt élnek. Mára ízületeik berozsdásodtak, és a látásuk sem a régi - de szerelmük az évek során mit sem veszített erejéből. Egy átlagosnak tűnő reggelen Robbie, mint mindig, a felesége, Emily mellett ébred. Felkel, felöltözik, kávét főz, megeteti a kutyáit, ahogy bármikor máskor is tenné. De aztán egy levelet hagy Emily éjjeliszekrényén, és egyetlen tettével összetöri a szívét. Miközben visszafelé haladunk az időben egészen 1962-ig, Robbie cselekedetei egyre érthetőbbé válnak, ahogy megismerjük a pár történetét...

A. Barrows - M. Ann Shaffer

Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

Sabahattin Ali

1946 januárjában a Londonban élő Juliet Ashton levelet kap egy ismeretlen férfitól a csatornaszigeteki Guernsey-ről. A levél írója elmeséli, miért alakították meg a második világháború alatt, a német megszállás idején a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, és hogyan segítette a sziget lakóit abban, hogy átvészeljék a háborút. Így kezdődik a szívet melengető, varázslatos kisregény, melyben levélváltásokból, apránként rajzolódik ki előttünk a festői Guernsey-n élők humorral átszőtt, embert próbáló története.

Ez a meglepően modern, romantikus török kisregény több mint 70 évvel a születése után idén váratlanul, de megérdemelten vált néhány hónap alatt világsikerré: több mint 20 nyelven most adták ki először, milliós példányszámban fogy. Törökországban is reneszánszát éli, mai „Rómeó és Júlia” történetként rajonganak érte. A finom szerkezetű mű korát messze megelőzően tekint az úgynevezett „férfias” és „nőies” jellemvonásokra, így gender-regényként ender-regényként is olvasható.

Madonna prémkabátban

330 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej

Kat. szám: 183133 Klub ár: 50 lej Susea McGearhart - Tami Oldham Ashcraft

Sodródás Igaz történet szerelemről, veszteségről és túlélésről az óceánon Úgy tűnt, még előttük az élet. Tami Oldham és a barátja, Richard Sharp ragyogóan kék ég alatt bontott vitorlát Tahitin; vvégső úti céljuk Tami szülővvárosa, San Diego volt. Ám a két tapasztalt hajós nem szák mított rá, hogy alig két héttel m aaz út megkezdése után egyenesen a történelem legkatasztn rofálisabb hurrikánjának njánakk közepébe köz özepébe vitorláznak. v Meg kellett küzdeniük a zuhogó esővel, a felhőkarcoló magasságú hullámokkal és a száznegyven csomós széllel. Richard a hajóhoz kötözte magát, és Tamit leküldte a fedélközbe, a biztonságba - aztán hátborzongató csend támadt. Amikor órákkal később Tami magához tért, a hajót romokban találta, Richardot viszont sehol nem látta...

288 oldal Kartonált Kat. szám: 183134 Ker.ár: 49 lej

Han Kang

Noelle Harrison

Philipp Vandenberg erg

Sofia Lundberg

Nemes teremtmények

A házasságtörő

A hetéra

1980 májusában Dél-Koreában a diktatúra ellen tüntetnek a diákok. A hatalom válaszul bejelenti a szükségállapotot, kivezényli a hadsereget, és a katonák meggyilkolnak több száz fiatalt. A diákok, köztük tizennégy-tizenöt éves gimnazisták gyűjtik öszsze a harcokban elesett társaik holttestét, hogy azonosíthassák és eltemethessék őket. Ebből a tragédiából bomlik ki az áldozatok és a gyászoló túlélők története. Meg egy diktátor vezette rezsimé.

A harmincas évei közepén járó Nicholas maga mögött hagyja kényelmes életét Dublinban, és vidékre menekül. Szabadulni akar annak emlékétől, hogy felesége megcsalta, s a házassága zátonyra futott. Vesz egy vidéki házat, s újult erőkkel kezd neki a felújításnak. Ám a ház mintha beszélne hozzá. Nicholas hangokat hall, melyek nem tudni, honnan jönnek, ám vélhetően egy nő hangjai. Nicholas rájön, hogy nem képzelődik: minden kétséget kizáróan egy nő szelleme él vele együtt a házban.

A romantikus történet a maratoni csatamezőn indul, ahol görög katonák egy perzsa fogságból szökött fiatal görög lányt találnak. A gyönyörű és okos Daphnét Arisztidész hadvezér parancsára a kultikus célokat is szolgáló prostituáltak, a hetérák veszik magukhoz. Daphné az athéni arisztokrácia kedvence lesz. Ám egy hetéra vagy a szívét, vagy a testét...

Az elveszett nevek evekk füzete Doris 1928 óta ugyanazt a címes füzetet használja. Ebben szerepelnek mindazok, akikkel élete során találkozott. Most egyedül él Stockholmban, a bastugatani lakásában. A füzetben szereplő legtöbb ember neve áthúzva, mellette ott áll: meghalt. Doris magányát mindössze a szociális gondozók látogatása, valamint húga unokájával, az Atlanti-óceán túloldalán lakó Jennyvel való beszélgetései szakítják meg. Egy szép napon Doris elkezd írni a címes füzetben szereplő barátairól, hogy Jenny, az egyetlen ember, aki emlékezni fog rá, örökölhesse az emlékeit is.

217 oldal Keménytábla 424 oldal Keménytábla 272 oldal Keménytábla Kat. szám: 183130 Kat. szám: 183131 Kat. szám: 183132 288 oldal Kartonált Kat. szám: 183135 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 62 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 62 lej Klub ár: 35 lej Ker.ár: 65 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Klub ár: 43 lej

Klub ár: 58 lej

13

Szépirodalon

412 oldal Kartonált 372 oldal Kartonált 221 oldal Keménytábla Kat. szám: 183127 Kat. szám: 183128 Kat. szám: 183129 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej

Egy harmincas éveiben járó já ó nő ő az Alpokban arra ébred, hogy láthatatlan fal szigeteli el a külvilágtól. A területről nincs kiút, és kintről sem keresi senki, mivel odaát minden kővé vált. Ezentúl egy kutya, egy tehén és egy macska társaságában kell szembenéznie az újfajta élet kihívásaival.”Azt a nőt, aki egykor voltam, még mielőtt a fal beépült az életembe, már nem ismerném föl. De az a nő is idegen, aki május tizedikén a naptárba följegyezte, hogy aznap leltár. Jól tette, hogy jegyzeteket készített, hogy az emlékezetemben újra életre tudjam őt kelteni. Jut eszembe, a nevemet se írtam még le. Már majdnem elfelejtettem, de jobb is így. Nincs senki, aki a nevemen szólítana, akkor meg minek?” Haushofer sikerkönyvét méltatói a civilizáció kritikájaként, a mágikus realizmus és a belső fogság ábrázolásának egyik csúcsteljesítményeként emlegetik. Disztópikus regénye nem a szabadulás kereséséről, hanem a túlélés lehetőségeiről szól. Arról, hogy mennyi mindent képes szeretni az ember, ha már semmije, még neve sem maradt.


Nicholas Sparks

Kedvesem

Nora Roberts

Mézes puszedli / A játék szabálya Mézes puszedli: Summer Lyndon ünnepelt mestercukrász, akit szakmája legtehetségesebb képviselőjeként tartanak számon. Nyugodt szívvel visszautasíthatná a dúsgazdag szállodatulajdonos, Blake Cocharan állásajánlatát, hiszen semmi oka nincs rá, hogy igent mondjon az öntelt és meglehetősen idegesítő ügyfélnek.

Kate Furnivall

Az orosz szerető Szerep nélkül / A legédesebb gyümölcs Ariel régi álma válik valóra, amikor eljátszhatja Ralf DeWitt egykori kegyetlen feleségének szerepét a férfi önéletrajzi ihletésű filmjében. Nemcsak azért örül a felkérésnek, mert ez hatalmas szakmai előrelépést jelent, hanem azért is, mert együtt dolgozhat magával Ralffal.

A gyönyörű fiatal nő a férficsodálóitól kapott ajándékokból és estélyeken való fellépéseiből próbálja fenntartani magukat. A tizenhat éves, fékezhetetlen Lydia lopásokból egészíti ki jövedelmüket. Amikor a nyughatatlan lány magára vonja a maffia figyelmét, Csang An-lo személyében váratlan megmentőre talál, s ebben a veszélyekkel teli világban egymásba szeretnek.

Johnt egyedül neveli szófukar, magába forduló édesapja, akit a munkáján kívül szinte csak az érmegyűjtés érdekel. A tengődő fiatalember egyéb ambíciók híján beáll az Egyesült Államok hadseregébe, ahol karrierje gyorsan felfelé kezd ívelni. Egyik eltávozása idején ismerkedik meg az elhivatott, gyönyörű fiatal lánnyal: Savannah-val, akivel első pillantásra egymásba szeretnek. A lány gyógypedagógusnak készül, és alapítványi munka keretében hajléktalanoknak épít házat. Mély érzelmektől átitatott kapcsolatuk ismeretlen távlatokat nyit meg a fiú előtt: figyelmét az elesettek, a szociálisan rászorulók felé irányítja. A fiú lassan megbékél a környezetével, csodabogár édesapjával, és közös életük Savannah-val boldogságot ígér. Ám a reményekkel teli jövő képét darabokra törik a világpolitikai események: a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után John úgy érzi, neki most elsősorban a katonaságnál kell helytállnia. A kényszerű hosszú távollétek azonban megviselik kikezdhetetlennek tűnő kapcsolatukat...

416 oldal Kartonált 384 oldal Kartonált 528 oldal Kartonált Kat. szám: 183136 Kat. szám: 183137 Kat. szám: 183140 304 oldal Kartonált Kat. szám: 183141 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 55 lej Klub ár: 49 lej Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

Anne Rice

Romantikus

Távol Egyiptomtól Anne Rice az evangéliumok és a legszélesebb körben elfogadott újszövetségi kutatások alapján megírta legbátrabb, az ÚR KRISZTUS gyermekkoráról szóló könyvét, mely átütő erővel idézi meg a történetet elbeszélő Jézus hangját, személyiségét és szavait.”Magával ragadó, elgondolkodtató történet a gyermek Jézus ismeretlen éveiről… A képszerű, elegáns próza és karakterek diadala… Az Úr Krisztus átmenet a történelmi regény és Tolsztoj evangéliuma között. Született misztikusként, gyógyítóként, prófétaként, de legfőbbképpen hús-vér gyermekként mutatja be Jézust… Lényegében misztériumtörténet egy gyermekről, aki próbálja megérteni csodás adottságait és a születését övező előjeleket… A reá nehezedő felelősség súlyával birkózó fiú alakja teljesen hiteles – mégis van valami természetfölötti empátiájában és ragyogó intelligenciájában, ami egyedivé teszi…

304 oldal Kartonált Kat. szám: 183138 Ker.ár: 45 lej

Charlotte Lucas Henry Veronica

A tökéletes év

Álmaink otthona

Boldogság 365 napra Mi az életed értelme? Hannah Marx számára ez magától értetődő. A jót látni mindenben, kihasználni az időt, élvezni az ,,itt és most”-ot és olyan spontán dolgokat csinálni, mint mezítláb futni egy virágos mezőn.

A környék legjobb ingatlanügynöke, Belinda Baxter első látásra beleszeret az épületbe, ám a kissé zárkózott nőnek ugyanis nemcsak a mesés otthon, hanem a tulajdonosai is belopják magukat a szívébe.

Sally Christine

A király kurtizánjai 1730, Versailles. A francia udvarban már pletykálják, hogy XV. Lajos hét év után ráunt lengyel származású feleségére. Kezdődhet a versengés, kivel ossza meg az ágyát.

360 oldal Kartonált 436 oldal Kartonált 520 oldal Kartonált Kat. szám: 183142 Kat. szám: 183143 Kat. szám: 183144 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 58 lej Klub ubb ár: 52 lej lejj KKe Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

Klub ár: 25 lej Debbie Macomber

Végül hazatalálsz lsz Az út Kánaánig Anne Rice Krisztus életét bemutató mesteri sorozatának második kötete. Júdeára száraz, poros, feszültséggel terhes tél köszönt. Mindenki, aki ismeri és szereti Jézust, arra vár, hogy valamilyen jel érkezzen, mely megmutatja, melyik utat fogja végül választani. Vízbe merítése után végre kész szembenézni a sorsával. Amikor a kánai menyegzőn borrá változtatja a vizet, felismerik benne a felkentet, az Atyaisten pedig olyan szolgálatra szólítja, ami az egész gyanútlan világot át fogja alakítani.

268 oldal Kartonált Kat. szám: 183139 Ker.ár: 45 lej

14

Klub ár: 25 lej

Nicolas Barreau

Párizs mindig jó ötlet A kék tigris rejtélye Rosalie egy kis levelezőlapbolt tulajdonosa a párizsi Saint Germainben. Imád rajzolni, és kedvenc színe a kék. Amikor a híres gyermekkönyvíró éppen őt kéri fel, hogy illusztrálja A kék tigris című, új mesekönyvét, Rosalie repes az örömtől.

Cassie Carter szerető családban, a testvéreivel szoros kötelékben nőtt fel. A középiskola végeztével azonban gyökeresen megváltozott az élete: beleszeretett egy férfiba, és a szülei tiltakozása ellenére megszökött vele, összetörve ezzel az édesapja, az édesanyja és a testvérei szívét. Nagy árat fizetett azonban a meggondolatlanságáért: az élete földi pokollá változott, és csupán egyvalami jelentett reményt és vigaszt számára: az a kislány, akit a szíve alatt hordozott...Cassie harmincegy évesen kamasz lányával, Amieevel viszszatér a szülőföldjére, hogy maga mögött hagyja a múltat, és új életet kezdhessen - a férje, a sorozatos atrocitások, az örökös félelem nélkül.

316 oldal Keménytábla Kat. szám: 183145 416 oldal Kartonált Kat. szám: 183146 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Raphaelle Giordano

A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van A harmincnyolc és negyed éves Camille-nak látszólag mindene megvan, hogy boldog legyen. Miért érzi mégis úgy, hogy elillant ez a boldogság? Arra vágyik, hogy visszataláljon az öröm és a kiteljesedés útjára. Amikor a rutinológus Claude felajánlja, hogy eredeti módszerével a segítségére lesz ebben, szinte habozás nélkül beleveti magát a kalandba, hogy meghódítsa az álmait...Egy asszony különleges utazása a boldogtalan, kiüresedett életből egy célokkal teli, igazi élet felé, az Eat,pray,love és Az alkimista rajongóinak. A regény végén megtalalhatjuk a Camille terápiája során alkalmazott eszközök, módszerek leírását, magyarázatát, hogy magunkon is kipróbálhassuk akár.

221 oldal Kartonált Kat. szám: 183147 Ker.ár: 58 lej

Klub ár: 52 lej

Alain De Botton n

A szerelem csapásai apásaii Rabihnak és Kirstennek vacsorapartikon és kávézáskor gyakran felteszik a kérdést: hogyan ismertétek meg egymást? A válasz könnyen jön, kedves sztori, mindketten szívesen mesélik. Van azonban egy második része is a történetnek, csak erre sosem kérdeznek rá: mi történt utána?

Titkok és szenvedélyek

A regény a Büszkeség és balítélet élvezetes folytatása, amelyből a még hajadon Bennet lányok sorsát ismerhetjük meg. Mary Bennet nem álmodozik házasságról.

Elizabeth és Mr. Darcy csaknem egy éve házasok, heves vitáik immár a múlt homályába vesztek. De vajon hogyan élik át a házas élet első jelentős válságát? Ki lehet Georgiana titkos szerelme?

Miközben a vérbeli üzletasszony, Olivia Grayson legendás lakberendezési birodalmát építette, elmulasztotta, hogy jelen legyen gyermekei életében. Idősebb korában úgy próbálja kárpótolni őket az elmaradt közös élményekért, hogy nyaranta igazi álomutazást szervez a családjának.

Ha megáll az idő dőő Tom Hazard veszélyes titkot rejteget: hiába tűnik átlagos negyvenegy éves férfinak, egy ritka betegségnek köszönhetően évszázadok óta életben van. Előadott Shakespeare-rel, hajózott Cook kapitánnyal és koktélozott Fitzgeralddal...

AAz idők végezetéig Robert már egy ideje lázasan keresi azt a regényt, amellyel könyvkiadója a bestsellerlisták élére kerülhetne, amikor a visszaküldendő kéziratok kupacában néhány gyöngybetűkkel teleírt jegyzetfüzetre bukkan.

327 oldal Kat. szám: 183156

Hazafelé

Megváltó szerelem

Gillian Forrester, a frissen elvált New York-i fiatalasszony a függetlenség örömét ízlelgeti. Lelkes segítője az újrakezdésben Chris Matthews, a jóvágású operatőrzseni, aki lebilincselő lezserségével és ragyogó mosolyával ejti rabul Gill szívét.

Kezia Saint Martin irigylésre méltó életet él. Ám ragyogó külseje, milliós öröksége, előkelő vőlegénye és hatalmas írói tehetsége ellenére nyomasztja rangjának súlya, viszonyainak homályossága és nem leli életének értelmét.

313 oldal Kat. szám: 183157

327 oldal Kat. szám: 183158

384 oldal Kartonált 288 oldal Kartonált 396 oldal Kartonált Kat. szám: 183149 Kat. szám: 183150 Kat. szám: 183151 Ker.ár: 55 lej Klub ár: 49 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

A ház Elizabeth Hoyt Madeline Hunter

A szélhámos szerető

Sabrina Jeffries

Gavin Norwood, Kendale vikomtja, az egykori bátor katona nem hagyta volna ott a sereget, ha egy szörnyű családi tragédia nem kényszeríti erre. A megannyi csatát megjárt férfi mindenkinél jobban tudja: egyetlen franciában sem szabad megbízni.

Victor Cale élete gyökeres fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy rokonságban áll Lyons hercegével. A férfi hiába próbál beilleszkedni a londoni társaságba, egyre jobban unatkozik a nagy tétlenségben.

Botrányos bajkeverők

Szivembe zárva A csinos és életvidám Lady Phoebe Batten minden vágya, hogy egy herceg húgaként a pozíciójához illő társasági életet élhessen. Ez azonban nem kivitelezhető egykönnyen, lévén a fiatal nő szinte teljesen vak, és a bátyja utasítására mindenhová elkíséri egy felfegyverzett testőr ...

Keresztutak Az amerikai születésű gyönyörű fiatalasszony, Liane de Villiers egész eddigi életét két lányának és idős férjének, Franciaország amerikai nagykövetének szentelte.

393 oldal Kat. szám: 183159

350 oldal Kat. szám: 183160

A klón és én

Eljön az a nap

Kat. szám: 183161

Kat. szám: 183163

Csoda

Ékszerek

309 oldal Kartonált 285 oldal Kartonált 296 oldal Kartonált Kat. szám: 183162 Kat. szám: 183152 Kat. szám: 183153 Kat. szám: 183154 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 47 lej Kötetenként: Kartonált

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Sarah Anderson mindent megkapott a sorstól, ami a boldog élethez szükségeltetik. A szép és okos nő sikeres ügyvéd, magánélete azonban romokban hever.

Kat. szám: 183164 Ker.ár: 22 lej Klub ár: 19 lej

15

Romantikus

Shannon Winslow

Észérvek és érzelmek

Anyák vétkei

305 oldal Kartonált 334 oldal Kat. szám: 183155 Kat. szám: 183148 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Matt Haig Terri Fleming

Danielle Steel el


Gondolatok az ember történetéről Cristina Morató

Elátkozott királynők Az Elátkozott királynők hat izgalmas, fény- és árnyoldalakkal teli sorsot mutat be. Sissi császárné küzdelme a depresszióval és az anorexiával, Krisztina svéd királynő megbotránkoztató viselkedése és szabadság utáni vágya, Marie Antoinette és Alekszandra Romanova tragédiája, Viktória királynő és Eugénia császárné nehéz időkben is méltósággal betöltött szerepe mind megmutatja az uralkodónők szorongásait, boldogtalanságát, magányát. Christina Morató a Rebellis dívák után ismét a távolról irigyelt életek színfalai mögé nyújt betekintést, ezúttal a történelem áldozatává váló, elátkozott királynők életéről rántja le a leplet.

464 oldal Kartonált Kat. szám: 183165 Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

Ormos Mária

Hitler Ormos Mária széles él történeltö ö té l mi keretbe ágyazva vizsgálja a hitleri személyiség kibontakozását és meghatározottságait. Szól Hitler családjáról, ifjúkoráról, részvételéről az első világháborúban, első lépéseiról a politikában és a Mein Kampf megírásáról. Taglalja, hogyan lett Hitlerből vezér és kancellár, hogyan sikerült megnyernie a társadalom támogatását.

Időutazások a Föld nevű égitesten 800 és 1500 között Ormos Mária könyvében fantasztikus időutazásra hív bennünket a Föld körül az európai időszámítás különböző időpontjaiban. Pontosabban 800 és 1500 között, tehát abban a néhány évszázadban, amely eltelt az európai újrarendeződés kezdeteitől a Föld felfedezéséig. Elindulunk az első ezredforduló tájékán, méghozzá Európából, végtére is ez a hazánk, majd kelet felé haladva pillantást vetünk Ázsiára, Ausztráliára, a Csendes-óceániszigetekre, körülnézünk Amerika mindkét részén, és megállapodunk Afrikában. Mire is figyeljünk útközben? A természeti szépségekre? Nos, ezek évezredek óta lényegében változatlanok. A dinasztiákra és a háborúkra? Az erre vonatkozó adatokat megtalálni a kézikönyvekben. Fontosabb megtudnunk, hogy egy adott időben hogyan éltek az emberek. Az első évezredfordulót átölelő néhány évszázad kiválasztása “úti célként” tartalmaz bizonyos előítéletet Európa javára, mivel ebben az időben nagy változás elsősorban ezen a vidéken zajlott le. Ezt a részrehajlást azonban indokolja, hogy az európai átrendeződés alapul szolgált a jóval későbbi változásoknak a világ minden részében.

511 oldal Keménytábla 384 oldal Keménytábla Kat. szám: 183169 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 65 lej

Kat. szám: 183170 Klub ár: 58 lej

Barry Turner

Történelem

A berlini légi híd A hidegháború nagyszabású segélyszállítási művelete 1948-ban a romokban heverő Berlin megosztott város volt egy megosztott országban, egy megosztott földrészen, a szovjet irányítás alatt lévő Kelet-Németország szívében. Sztálin azt akarta, hogy a szövetségesek hagyják el az országot, a szövetségesek maradni akartak, a fővárost pedig csak három szűk légi folyosó kötötte össze a Nyugattal. A diktátor magabiztosan hitt benne, hogy ha elvágja az élelmiszer- és üzemanyag-ellátást, végső csapást mérhet Berlinre. Amerikában sokan gondolták úgy, hogy Németország újjáépítése jelentené az igazi biztosítékot a kommunizmus európai térnyerése ellen.

334 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej

Kat. szám: 183166 Klub ár: 58 lej

Győrffy I. - Litván D.- Papp G.

Az Osztrák-Magyar Monarchia I. rész - A boldog békeidők A kétkötetes összeállítás első része nagyjából a millennium időszakáig vezeti el az olvasót. A kötetet rendkívül gazdag illuszutrációs anyaggal adjuk közre.

Kunt Gergely

Trianon arcai Naplók, visszaemlékezések, levelek A történelmi Magyarország legkülönbözőbb pontjairól arisztokraták és kisemberek, nők és férfiak, felnőttek és gyermekek, magyarok és más nemzetiségűek vallanak benyomásaikról, érzéseikről,...

Habsburg Ottó

Így láttam 2011-ben Habsburg Ottó közel 99 évesen, egy évvel nagyszerű feleségének halála után örök nyugalomra szenderült egy csodaszép tó partján. Két temetés: nem szokatlan Habsburg-házi körökben.

144 oldal Keménytábla 468 oldal Keménytábla 291 oldal Keménytábla Kat. szám: 183171 Kat. szám: 183172 Kat. szám: 183173 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Roger Crowley

Hahner Péter

33 szerelmi háromszög ároms rom msszö m zöög zög a történelemben A szerző e kötetben arra tesz kísérletet, hogy szerelmi életén keresztül mutassa be jó néhány történelmi személyiség pályafutásának főbb állomásait...

113 diktátor F Fejezetek a forradalmak történetéből Vajon a forradalom és a diktatúra elválaszthatatlanul összefonódik? Csak erőszakkal lehet tartós és mélyreható társadalmi változásokat elérni?

332 oldal Keménytábla 320 oldal Keménytábla Kat. szám: 183167 Kat. szám: 183168 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 57 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 57 lej

16

Kalmárköztársaság

Olivier Guez

Hogyan hozta létre és veszítette el tengeri hatalmát Velence Az ismert történész, Robert Crowley sodró lendületű mesélőkedvvel tárja elénk, hogyan építette fel 1000 és 1500 között Velence a Földközi-tenger keleti medencéjét magában foglaló birodalmát...

Josef Mengele eltűnése 1949: Josef Mengele megérkezik Argentínába. Az egykori auschwitzi szörnyeteg orvos azt hiszi, különböző álneveken új életet kezdhet Buenos Airesben. Peron Argentínája befogadó, mindenki el akarja felejteni a nácik rémtetteit.

Heather Morris

Az auschwitzi tetováló Lale Sokolov igaz története alapján Azt hihetnénk, hogy AuschwitzBirkenauról már mindent tudunk. Túlélők és elkövetők egyaránt vallottak róla.

490 oldal Keménytábla 270 oldal Kartonált 303 oldal Keménytábla Kat. szám: 183174 Kat. szám: 183175 Kat. szám: 183176 Ker.ár: 80 lej Klub ár: 71 lej Ker.ár: 58 lej Klub ár: 52 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

Keresse fel honlapunkat: www.bibliofilkonyvklub.com


Szilágyi Palkó Pál

Erdély legszebb túraútvonalai

Jasmina Trifoni Jack Jackson

A világ legnagyszerűbb hegyi túrái A könyv 20 rögös és izgalmas hosszútávú túrát mutat be, amelyek a föld hat kontinensének távoli vidékein, gyalogszerrel teljesíthetőek. A könyvet több, mint 200 lelkesítő fénykép egészíti ki. Minden túra mellé egy tényeket összegző, felvilágosító keret tartozik...

A világ legszebb túraútvonalai A kötetben található útleírások nemcsak a földrajzi környezettel, illetve az állat- és növényvilággal kapcsolatban szolgálnak részletes információval, hanem beszámolnak az adott területen tapasztalható kulturális jellegzetességekről is, bepillantást engedve a helyi lakosság szokásaiba, sokszor évszázados tradícióiba.

Dr. Nagy Balázs

Magyarország túraútvonalai Váraink nyomában A váraknak ugyan komoly kutatástörténeti háttere van, könyvünk mégis egyedülálló e témakörben: ha átfogó, színes képet szeretnénk kapni a korabeli életről, a várak szerepéről és hányatott sorsáról, elengedhetetlen, hogy megismerjük tágabb környezetüket is...

160 oldal Keménytábla 304 oldal Flexi 488 oldal Flexi Kat. szám: 183177 Kat. szám: 183178 Kat. szám: 183179 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 34 lej Ker.ár: 98 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 98 lej Klub ár: 86 lej

Az Erdély és környékének legszebb túraútvonalai legalább annyi csodát rejt, mint sorozatunk első tagja, a nagy sikerű Magyarország legszebb túraútvonalai. Európa egyik legváltozatosabb hegyvilága szegélyezi lakóhelyünket, a kárpáti medencevidéket: a kőzettani és domborzati sokszínűség, a mozaikosan változó táj meglepően érdekes túraterepek helyszíne. Különösen igaz ez a Kárpátok Romániában húzódó részeire, így e túrakalauz erdélyi, partiumi, máramarosi és bánsági hegyi ösvényeket is ismertet. A túrakönyv célja, hogy átfogó képet nyújtson az erdélyi és Erdély környéki hegyvonulatokról, mégpedig a legszínesebb és legjellegzetesebb útvonalak, helyszínek ismertetésével. Találunk benne könnyed kirándulásokat, keményebb csillagtúrákat, vad szurdoktúrákat és többnapos trekkingeket is. A sokszor nyáron is visszafogottan látogatott hosszabb és távolibb útvonalak, valamint a téli teljes elhagyatottság bőséges hegyi kihívást és kalandot kínál, gyakran a turista-hőskor körülményeit idézve vissza.

526 oldal Flexi Ker.ár: 98 lej

Katt. szá Kat. sszám: zám: zá ám: m 1183180 8 180 8318 83

Klub ár: 86 lej

Tim Marshall

A földrajz fogságában ban ann Bjorn Berge

S. G. Michaud - B. Weathers

Túléltem az Everestet 1996 májusában egy elszánt amatőr elindul, hogy megmászsza a csúcsok csúcsát, a Mount Everestet. Sokan döntenek így azon a tavaszon, professzionális és műkedvelő hegymászók egyaránt, de ebből az expedícióból alig páran térnek vissza.

Sir Edmund Hillary ryy

Pillantás a csúcsól csól sóól A Mount Everest meghódítása óta Edmund Hillary neve világszerte fogalom mindazok számára, akik kedvelik a rendkívüli kihívásokat jelentő kalandokat.

A szerző kalandos felfedezőútra vviszi az olvasót a világ minden ttájára, á őserdőkön és sivatagokon keresztül, a városok lüktető k ééletétől egészen a kihalt sztyeppékig. Olyan országok elfeledett történetét mutatja be, amelyek 1840 és 1970 között egy hónapig, egy évig, esetleg néhány évtizedig léteztek, majd eltűntek.

336 oldal Kartonált 400 oldal Keménytábla 232 oldal Keménytábla Kat. szám: 183181 Kat. szám: 183182 Kat. szám: 183183 345 oldal Kartonált Kat. szám: 183184 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 64 lej

Klub ár: 57 lej

Fucskár Ágnes - Fucskár J. A.

Erdély Balogh Boglárka

Ezerarcú Föld Balogh Boglárka világjáró újságíró, a National Geographic Magyarország bloggerének legizgalmasabb történetei a Föld ismeretlen szegleteibe kalauzolnak el bennünket. Bepillantást nyerhetünk az afrikai törzsek mindennapjaiba...

Felejthetetlen barangolás Temesvártól Brassóig Erdély sokszínű világa minden egyes alkalommal új csodákat tartogat. Lehetetlen betelni a történelmi városok századfordulós épületeinek szépségével, az apró falvak vadregényes bájával, vagy a hegyvidéki erdők titokzatosságával.

Hargita

Kath Stathers

Barangolások Székelyföld szívében A Székelyföldben egy még nem is sejtett világ csodás tündérkertje tárul föl előttünk. Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila az ő nyomdokain indult útnak erre a lenyűgöző természeti és kulturális adottságokkal bíró tájra.

Bakancslista

Zarándokutak

Ez a különleges, szórakoztató kalandokat kínáló válogatás egyaránt tartogat tippeket a sportos kihívások kedvelőinek, a szélesebb látókörre vágyóknak, a más kultúrák iránt érdeklődőknek és a páratlan ételek rajongóinak is.

Európa legnagyobb zarándokútvonalai Színes, gyönyörű képekkel illusztrált ismeretterjesztő könyv Európa legnépszerűbb zarándokútvonalairól és az úton található templomokról, műemlékekről, városokról.

Derry Brabbs

272 oldal Keménytábla 176 oldal Keménytábla 176 oldal Keménytábla 496 oldal Keménytábla 265 oldal Keménytábla Kat. szám: 183185 Kat. szám: 183186 Kat. szám: 183187 Kat. szám: 183188 Kat. szám: 183189 Ker.ár: 64 lej Klub ár: 57 lej Ker.ár: 98 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 111 lej Klub ár: 98 lej Ker.ár: 122 lejKlub ár: 108 lej Ker.ár: 159 lejKlub ár: 141 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Rendelhető

szeptember 15-től!

17

Földrajz

Eltűnt országok ok nnyomában 1840-1970 40 19 1970 70

Tíz térkép, amely mindent elmond arról, amit tudni érdemes a globális politikai folyamatokról A világ politikusainak mozgásterét mindig is korlátozták országuk, birodalmuk földrajzi viszonyai: a hegyek, a folyók, az éghajlat, a tengerek és a sivatagok. A szerző tíz fejezetben (Oroszország, Kína, Egyesült Államok, Latin-Amerika, Közel-Kelet, Afrika, India és Pakisztán, Európa, Japán és Korea, a sarkvidékek) térképek segítségével, helyenként személyes tapasztalataira támaszkodva vázolja fel világunk főbb régióinak múltbeli és jelenbeli eseményeit, s közben rámutat a legfontosabb tényezőkre, melyek e régiók történelmét befolyásolták.


Leonard Mlodinow

Az emberi gondolkodás dáás rövid története

A Stanford Egyetem professzora, a “börtönkísérlete” révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. Robert Johnson - Vivian McCann - Philip Zimbardo 

Pszichológia mindenkinek 3. Motiváció - Érzelmek - Személyiség - Közösség

263 oldal Keménytábla

Kat. szám: 183190

Pszichológia mindenkinek 1. Agyműködés - Öröklés - Észlelés - Fejlődés

294 oldal Keménytábla

Kat. szám: 183191

Pszichológia mindenkinek 2. Tanulás - Emlékezés - Intelligencia - Tudatosság

Stefanie Stahl

A benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia Megoldás (szinte) minden problémára A bennünk rejlő gyermeknek újra otthonra kell lelnie, vallja Stefanie Stahl pszichoterapeuta. Mert akinek nincs belső otthona, az a külvilágban sem találhat otthonra.

Azember útja az első kőszerszámoktól a kozmosz megismerésééig NÉHÁNY MILLIÓ ÉVVEL EZELŐTT őseink lejöttek a fáról, és felegyenesedve kezdtek járni. Szabaddá vált kezükkel szerszámokat készítettek, elméjükkel pedig felfogták az őket körülvevő világot. Leonard Mlodinow szenvedélyes és gondolatébresztő utazásra viszi magával olvasóit az emberi előrehaladás és a tudomány fejlődésének kulcsfontosságú állomásain keresztül. Eközben lebilincselően újszerű képet rajzol fajunk egyedi tulajdonságairól és társadalmunkról, amelynek köszönhetően eljutottunk a kőszerszámoktól az írott nyelvig, a kémia, a biológia és a modern fizika megszületésének köszönhetően pedig napjaink technikai civilizációjáig. Útközben koronként bemutatja a tudományos gondolkodást befolyásoló kulturális környezetet, valamint a neves filozófusok, természettudósok és gondolkodók színes személyiségét; Galileit, aki jobban kedvelte a festészetet és a költészetet az orvostudománynál, ezért kimaradt az egyetemről...

289 oldal Kartonált 261 oldal Keménytábla Kat. szám: 183192 Kat. szám: 183196 384 oldal Keménytábla Kötetenként: Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 81 lej

Kat. szám: 183197 Klub ár: 72 lej

Dr. Csernus Imre mrre

Pszichológia

A harcos  Életrajz és lélekrajz A harcos című könyvben olyan őszintén vall önmagáról, a személyiségéről, a gondolatairól, az életét és a munkáját meghatározó értékekről, mint korábban még soha. Ebben az élet- és lélekrajzban nyíltan beszél drogos múltjáról, a szüleihez fűződő viszonyáról, párkapcsolati kudarcairól és sikereiről, az emberhez méltó életről és a halálról vallott felfogásáról. Megtudhatjuk, hogyan alakult ki híres módszere, miért döntött úgy, hogy az egészségügyben eltöltött huszonöt év után abbahagyja a rendelést, és helyette inkább előadásokon igyekszik átadni az embereknek mindazt, ami az arcukra csalhatja az igazi, boldog mosolyt. Kiderül, szerinte mit jelent szívből élni, szívvel élni.  

296 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej

D. Richard J. - D. Goleman

A meditáció tudománya Hogyan hat az elmélyülés az elménkre és a testünkre? A meditáció tudománya leszámol néhány közkeletű mítosszal, és leírja, milyen - valóban mérhető és kimutatható - rövid, illetve hosszú távú pozitív változásokat okoz az elmélyülés a testünkben, az elménkben és az agyunkban.

Almási Kitti

Bátran élni  Félelmeink és gátlásaink leküzdése Azon erőlködünk egész életünkben, hogy másoknak megfeleljünk, hogy ne gondoljanak rosszat rólunk, ne szóljanak meg, ne bántsanak minket, miközben önmagunkat cserbenhagyjuk.

Dr. Pascale Michelon

Fejleszd a memóriád! Több mint 200 vizuális feladat és technika Eddig talán nem is gondoltuk volna, hogy a memóriánk képekkel fejleszthető a leghatékonyabban.

306 oldal Keménytábla 276 oldal Kartonált 192 oldal Kartonált Kat. szám: 183193 Kat. szám: 183198 Kat. szám: 183199 Kat. szám: 183200 Klub ár: 58 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 42 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 56 lej

John Douglas Mark Olshaker

Utazás a sötétség mélyén Sylvia Löhken

A csend ereje

A csend öröme

A zárkózott ember útja a sikerhez Ebből a könyvből most megtudatja, hogyan érvényesítheti visszahúzódó emberként erősségeit a szakmai- és magánéletben, például jó koncentrációs képességét, analitikus gondolkodását vagy függetlenségét.

Introvertáltak kézikönyve Hogyan élhetünk igazán beteljesült életet - akár a nyilvánosság előtt, akár a saját környezetünkben? Aligha van olyan kérdés, amit manapság gyakrabban tennénk fel, mind a magánéletben, mind a szakmai életben.

Sötét elmék csomag A csomag a következő négy könyvet tartalmazza: Kínzások és kivégzések története, Kínzások és kivégzések Magyarországon, A klu-klux klán története, A kanibalizmus története.

274 oldal Keménytábla 288 oldal Keménytábla Kat. szám: 183194 Kat. szám: 183195 828 oldal Kartonált Kat. szám: 183201 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 70 lej Klub ár: 55 lej

18

John E. Douglas huszonöt évig dolgozott az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóhivatalának különleges ügynökeként, ahol a pszichológiai profilalkotás technikájával vizsgálta az ország leghírhedtebb bűnözőinek elméjét. Douglas ismét különböző elvetemült sorozatgyilkosok és erőszaktevők ügyeit tárja fel a tőle megszokott, kendőzetlen stílusban, de ezúttal azt is bemutatja, hogy az évek során milyen nélkülözhetetlen fegyver lett a viselkedéstudományból.

504 oldal Kartonált Kat. szám: 183202 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

Rendeljen telefonon: 0266-361 101


Böjte Csaba - Karikó Éva

Ki a szívét osztja szét

Müller Péter

Varázskő Akármi történik, a kő megmenthet téged... Mindenki életében vannak megfejthetetlen csodák. Egy kedves olvasóm mesélte, hogy harminc évvel ezelőtt halálos betegségéből felépült. Amikor egyhetes kómájából felébredt, talált az éjjeliszekrényén egy gyermekököl nagyságú követ. Erezetéből jeleket vélt kiolvasni, melyeket nem értett. Ma sem érti. De harminc éve hordja ezt a követ magánál. Erőt ad neki. Nem tudja, ki tette oda. Kérdezte akkor mindenkitől. Senki. Az angyaloknak nincsenek lábnyomai. Müller Péter ebben a könyvében mesél. Egyszerű szavakkal, élvezetesen, bölcsen. Szerelemről, szeretetről, házasságról, anyaságról és a családjáról. Életről, táncról, boldog nevetésről és lelki szabadságról. Mindegyik meséjében elrejtett valami titkot. Egy olyan kicsiny magot, mely terebélyes fává növekedhet. Varázsszavakat tud. A gondolatai élni segítenek.

243 oldal Keménytábla Ker.ár: 59 lej

Kat. szám: 183203 Klub ár: 52 lej

B. K. S. Iyengar

Jóga Klasszikus útmutató a jógagyakorlásához a világ első számújógamesterétől Az egyes testtartások, avagy jógaászanák helyes kivitelezését világos, közérthető, pontokba szedett leírás segíti, a testrészek pontos helyzetét pedig a végső póz 360 fokban körbefényképezett illusztrációi teszik nyomon követhetővé.

Csaba testvér élete és munkássága az édesanyja szemével Böjte Csaba, több mint ötezer gyermek nevelőapja derűt sugárzó, reményt adó és nemes tettekre sarkalló ember, ki a szívét osztja szét nap mint nap. Vajon milyen az a család, amely gyökereket és szárnyakat adott neki? Milyen volt Csaba testvér ártatlanul bebörtönzött édesapja után vágyakozó gyermekként, háborgó lelkű kamaszként, keményen dolgozó bányászként, majd lélektől fűtött fiatal szerzetespapként? Hogyan alapította és hogyan működteti élet-, érték- és nemzetmentő munkásságát. Karikó Éva négy interjúkötetet készített Böjte Csabával kiadónknál a hit legfontosabb igazságairól. Ebben a könyvben azonban Csaba testvér édesanyját bírta szóra 2015-ben, halála előtt fél évvel. Böjte Julianna, ha csak tehette, kerülte a nyilvánosságot, szelíden, határozottan és nagylelkűen a háttérben végezte munkáját. Ugyanazzal a józansággal és kitartással, ahogy fiatalasszonyként egymaga nevelte fel gyermekeit az apa nélkül maradt családban. Elfogadta sorsát, imáival hordozta fiát és sok-sok “unokáját”, akik, mint vallomásukból kiderül, nyugalmat, biztatást, biztonságot kaptak tőle.

432 oldal Keménytábla Kat. szám: 183204 200 oldal Keménytábla Ker.ár: 195 lej Klub ár: 173 lej Ker.ár: 59 lej

Kat. szám: 183210 Klub ár: 52 lej

Dr. Máté Gábor

A sóvárgás démona

A test lázadása

Ismerd meg a függőségeidet A sóvárgás démonában Máté Gábor, a világhírű tudós a klinikai tapasztalatok és a legfrissebb tudományos eredmények segítségével elemzi a függőségeket, és segíteni próbál, hogy felszabadulhassunk az érzelmeinket és viselkedésünket uraló erők alól.

Ismerd meg a stresszbetegségeket A rák, a szenvedélybetegségek, sőt majdnem minden krónikus betegség visszavezethető a gyermekkori negatív élményekre és azok életünkre, viselkedésünkre és egészségünkre gyakorolt hatására vallja a szerző.

Szétszórt elmék

Minden az imával kezdődik

Joseph Piercy

A figyelemhiány zavar új gyógymódja Népbetegség a figyelemzavar és a hiperaktivitás? Vagy csak a gyerekek szenvednek tőle? Honnan ered és hogyan gyógyítható? Máté Gábor nemcsak magát tartja figyelemzavarosnak, de három gyermekét is hiperaktív figyelemzavarral diagnosztizálták.

Isten a szív csöndjében beszél. Munka közben is imádkozhattok. A munka nem akadályozza az imát, és az ima nem akadályozza a munkát. Csupán annyi kell, hogy elménket egy pillanatra Istenhez emeljük “Szeretlek, Istenem, bízom benned. Hiszek benned, szükségem van most rád.”

Egy egyetemes nyelv A különféle szimbólumok logók, zászlók, központozási jelek - mindenhol ott vannak körülöttünk, de már annyira hozzászoktunk a látványukhoz, hogy meg sem kérdezzük, esetlegesnek tűnő formájuk vajon miért pont azt jelenti, amit jelent.

Szimbólumok

632 oldal Kartonált 419 oldal Kartonált 410 oldal Kartonált 180 oldal Keménytábla 220 oldal Keménytábla Kat. szám: 183205 Kat. szám: 183206 Kat. szám: 183207 Kat. szám: 183211 Kat. szám: 183212 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej

Komlóssy Vera

Lélekterápia csomag Gyógyulási technikák: Merj meggyógyulni, bármilyen változást is hozzon ez az életedbe!

Stresszoldó technikák: Feladat áll előttünk, amit meg kell oldanunk, ki kell aknáznunk, fejlődnünk kell belőle, mert a stressz nem csupán az érzéseinkben jelentkezik, hanem hosszú távon magát a szervezetet is negatívan érinti.

Teremtő technikák: Vajon mindenki megtalálja saját személyre szabott lélekúti célját? Vajon ki és miért rejti el a szemünk elől a boldogsághoz vezető utat?

A csomag Komlóssy Vera – Léle Lélekgyógyászat című sorozatának Gyógyulási technikák, Stresszoldó technikák és Teremtő technikák című könyveit tartalmazzák! CSAK CSOMAGBAN !

597 oldal Kartonált Kat. szám: 183208 Ker.ár: 60 lej

Klub ár: 48 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Sarah Ivens

Alex Frith

Erdőterápia

Kukkants bele!

Sinrin-joku, avagy zöld öld út ú a boldogsághoz Ki ne érezné jobban magát egy erdei séta során vagy egy parkban elköltött uzsonna után? Lelket simogatóan üdítő érzés fog el bennünket a szabad ég alatt, a zöldben.

A világ vallásai GYEREKEKNEK! A világon több mint ötmilliárdan követnek valamilyen vallást. Ha kíváncsi vagy, hogyan imádkoznak, és milyen sokféleképpen gyakorolják a hitüket az emberek, csak hajtsd fel a füleket, és megtudod a válaszokat!

257 oldal Keménytábla 16 oldal Keménytábla Kat. szám: 183209 Kat. szám: 183213 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 63 lej Klub ár: 56 lej

19

Egészség, hit

Anthony Stern


Katja Reider

Megvigasztallak, k k, kismedvém A kismaci fogócskázás közben elbotlik egy faágban, és beüti a lábát. Szerencsére a papája tudja, hogyan kell elfújni a fájdalmat. Hazafelé már a kismaci vigasztalja meg a papáját, aki véletlenül belerúg egy éles kőbe. Amikor hazaérnek, medvemama mézes tortával várjaa őket. őket.

SSzeretlek, z kisegérkém E Egérmama és a kisegér együtt fedezik fel a világot: hallgatják a madarak énekét, leülnek a pihepuha pázsitra. Aztán egyszer csak fekete felhők gyűlnek az égre... Kiderül, hogy mama még a vihart is szereti! De nem jobban, mint a kisegeret, g , mert őt szereti a világon a legjobban.

Tim Warnes - Carrie Weston

Borisz pöttyös lesz Egy napon, amikor Guszti gúnár úr, a vidéki gazda meglátogatja Kotyogi néni osztályát, szerencsétlen dolog történik.

Kat. szám: 183216

Borisz megmenti az előadást Borisz és kis osztálytársai izgatottan készülnek az évzáró ünnepségre. Amikor a meghívott vendégek, a Tómelléki ovi kiscsoportosai elakadnak a sárban útközben, úgy tűnik, meghiúsul a várva várt esemény.

Borisz kempingezni megy Azon a napon, amikor Kotyogi néni kempingezni viszi az osztályát, mindenki nagyon izgatott. Borisz a legnagyobb, a legbátrabb és a legsegítőkészebb kempingező mindenki közül. 

Kat. szám: 183219

Kat. szám: 183218

Borisz iskolába megy Amikor azonban az osztályajtó kitárul, és Borisz megteszi első félelmetes barna medve lépéseit társai felé, mindenki sikoltozni kezd rémületében. 

18 oldal Keménytábla 18 oldal Keménytábla Kat. szám: 183214 Kat. szám: 183215 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Kat. szám: 183217 Kötetenként: 32 oldal Keménytábla Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Balatoni József

Nevelés

Tanulj szabadon, taníts szabadon! Jocó bácsi ízig-vérig pedagógus, akinek három alaptézise az őszinteség, az egyenrangúság és a bizalom. Aki meg van győződve róla, hogy legjobb tanítómesterei maguk a gyerekek. És ők a tükör is, amelyben legtisztábban, legpontosabban láthatja magát.Ebben a sokszínű könyvében is, ahol a wmn.hu oldalon és a Felelős Szülők Iskolájában n megjelent meg egje jele jel llen le ent nt sza sszakmai zakm cikkeit és könnyed, szórazakm koztató írásait gyűjtötte egybe, kilép a komfortzónából. Azt vallja, a gyerekekhez vezető út a játék. Akkor az iskolában nem tanulni kell? De igen, csak másképp. Erre a legmegfelelőbb módszernek az élmény alapú oktatást tartja, mert ott nem kész ismereteket kapnak a gyerekek, ott felfedezéseket lehet tenni, határokat feszegetni, játszva tanulni és tanulva játszani.

246 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej

Kate Cody Elizabeth Fenwick

Kismamák nagykönyve Gyakorlati kézikönyv a fogamzástól a gyermek hároméves koráig Ez a kötet nélkülözhetetlen útmutató a várandósságtól a gyermek hároméves koráig. Szakszerű tanácsokat nyújt a várandóssághoz, hogy minél egészségesebb kisbabánk szülessen.

Első baba emlékkönyvem A kisbaba életének első éve varázslatos és meghatározó időszak. Őrizzük meg a legfontosabb pillanatokat ebben a bűbájos emlékkönyvben! A kézzel festett illusztrációk, kedves mondókák, kivehető kártyák teszik az Első baba emlékkönyvemet igazán különlegessé, amelyet évek múltán fellapozva felidézhetjük a legszebb pillanatokat. Tökéletes ajándék...

Veres Mária

Nagyszülők és unokák A nagyszülők „megszületésétől” kezdve, az unokákkal együtt töltött mindennapokon és a családi szerepek újraértelmezésének nehézségein át az „unokázás” gyakorlatáig sok-sok minden a közös játék, az együtt főzés, de a hiszti és a „miért?”-korszak is helyet kapott a kötetben. 

264 oldal Keménytábla 46 oldal Bélelt borító 260 oldal Kartonált Kat. szám: 183220 Kat. szám: 183221 Kat. szám: 183222 Kat. szám: 183223 Klub ár: 58 lej Ker.ár: 98 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Kim John Payne

Melegszívű fegyelmezés

Thomas Armstrong

Éve Herrmann 100 Montessori fejlesztő gyakorlat 15 hónapos kortól A Montessori-pedagógia nem a tekintélyre alapozza a nevelői hatást, mert azt nem tekinti hatékonynak, hanem ötletes fejlesztő módszerekre.

Tényleg ADHD-s a gyerekem? 101 figyelemfejlesztő módszer gyógyszerek beskatulyázás és kényszerítés helyett Kétségtelen tény, hogy az ADHD-val, azaz figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarra kezelt gyerekek száma ugrásszerűen megnőtt az utóbbi évtizedekben.

Allison Havey - Deana Puccio

Szex és lájk  és közösségi média Hogyan értsünk szót a gyerekünkkel a digitális világban? Üdvözöljük a digitális bennszülöttek világában, ahol az önbecsülés a kapott lájkok számától függ, ahol ,,ártatlan” csemetéink szexfotókat és -videókat küldözgetnek egymásnak...

Kisgyerekkortól kamaszkorig A gyereknevelésben ugyanúgy vannak korszakok és divatok, mint a kultúra minden más területén. Volt idő, amikor a szülők túlzásba vitték a fegyelmezést, és a merev hozzáállással kikényszerített engedelmesség sok nemkívánatos következményhez vezetett. Ezzel szemben ma sok szülő még a fegyelmezés gondolatát is elutasítja, mert attól félnek, hogy ezzel eltaposnák gyerekük akaratát, és nem adnának teret egyénisége kibontakozásához. Nem akarják kitenni őt sok rossz élménynek, amit nekik maguknak kellett hajdan átélniük, és persze nem tehetetlen talpnyalóvá, hanem erős akaratú felnőtté szeretnék nevelni, akitől távol áll a kritikátlan tekintélytisztelet.

224 oldal Kartonált 392 oldal Kartonált 273 oldal Kartonált Kat. szám: 183224 Kat. szám: 183225 Kat. szám: 183226 338 oldal Kartonált Kat. szám: 183227 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 55 lej

20

Klub ár: 48 lej

Rendeljen telefonon: 0266-361 101


Suzannah Pearce

Kedvenc meséim

Bartos Erika

Bárányfelhők

Százlábú

Gyerekversek Szépség, tisztaság, gyermeki őszinteség ragyog ránk ezekből a városi, nagyvárosi fogantatású versekből, rajzokból. De azt, hogy a benzingőzös nagykörúti Dugó mitől lényegül át mosolyogtatóan kedves verssé, azt fejtse meg az olvasó, vagy az olvasni még nem tudó verset hallgató.” (Kányádi Sándor)

Versek óvodásoknak Az ország kedvenc mesélője, Bartos Erika újabb verseskötettel jelentkezik, melyben ezúttal nem szilvásgombóc és kukásautó alkotja a sorvégi rímeket, hanem mondjuk Elemér doktor, egy Trabant, léggömbök, hóember, évszakok, buborék, szivárvány, hókotró, százlábú, mackóbarlang, szánkózás, apák...

Wamzer Gabriella

Zsákbamacska csomag A csomag három különböző foglalkoztató könyvet tartalmaz, ( kötetenként 80 oldal ), 4-7 éves gyerekek számára, a Zsákbamacska sorozatból !

A legszebb klasszikus történetek egy kötetben Századok óta mesélnek tündérmesét a szülők gyermekeiknek, elmerülve a képzelet birodalmában, kitárva a csodák és a titkok kapuját. A lefekvés előtti mesemondás remek módja annak, hogy lángra lobbantsuk gyermekünk szívében a mesék iránti rajongást, s összekapcsolódjunk a múlttal: mindazokkal az emberekkel, akik az előző századokban ugyanezeken a történeteken nőttek fel. Ebben a gyönyörű kötetben tizennyolc klasszikus mesét gyűjtöttünk öszsze az eredeti források felhasználásával, többek közt Hans Christian Andersen, Charles Perrault és a Grimm testvérek meséit. A rövid történetek kiválóak esti mesének a kisebb olvasók számára, de remek kikapcsolódást nyújtanak akkor is, ha kicsit szeretnénk elmenekülni a csodákkal teli fantáziavilágba.

Kat. szám: 183236 Klub ár: 58 lej

Zakatoló

Tea Stilton

Alexandra Fischer-Hunold

Gyerekversek Bartos Erika legújabb gyerekverskötetét minden bizonnyal ugyanúgy szeretik majd a bölcsődések és óvodások, mint a népszerű szerző előző, nagy sikerű verseskönyveit. „Nagy szeretettel ajánlom gyermekeim kedvenc költő-író-rajzolóját mindenkinek!”

Zsákbamacska

Állatkerti mesék

Peter Wohlleben

Versek óvodásoknak Bartos Erika pontosan tudja, mi érdekli az egészen piciket és az óvodásokat! Most -a sok mesekötet után- versbe foglalta mindazt, ami a számukra lényeges: a kukásautótól a szilvásgombócig, a betegségtől a hisztiig, mindent.

Olvass velem! Az állatkertben mindig történik valami érdekes. Ottónak, az elefántnak közeleg a születésnapja, az állatok nagy meglepetéssel készülnek. A pingvinek kalandos utazásra indulnak, hogy megszerezzék az áhított heringet az állatkert igazgatójának házából.

Kalandozások az erdőben Peter Wohlleben erdész, aki több mint 20 éve vezet családi és iskolai túrákat az erdőben. Gyerekeknek írt művében lenyűgöző megfigyeléseiről és kutatásairól mesél a kisebbek számára is érthető nyelven.

80 oldal Keménytábla 80 oldal Keménytábla 58 oldal Keménytábla Kat. szám: 183230 Kat. szám: 183231 Kat. szám: 183237 Ker.ár: 46 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 32 lej Klub ár: 29 lej

Érted a fák beszédét?

SOS állatmentők Geronimo Stilton húga, Tea Stilton és Tea Angyalai újabb izgalmakkal várnak! Sziasztok, hallottatok már rólunk? Mi vagyunk Tea Angyalai! A Cinnford Egyetemen találkoztunk és lettünk elválaszthatatlan jó barátok. Mindannyian újságírók szeretnénk lenni.

128 oldal Keménytábla 128 oldal Kartonált Kat. szám: 183238 Kat. szám: 183239 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 28 lej Klub ár: 24 lej

Vidám képes lapozók Jól kezdődik az iskolai év, ebben a 6 keménytáblás leporellóban sok értékes információt tudtok meg, amik mellé igen szép és színes képek társulnak. A kinálat a kicsik örömére folyamatosan bővülni fog.

Foglalkoztatók Kedves óvodások és kisiskolások! Az új foglalkoztatókban - melyben a feladatok egyszerre szórakoztatóak, elgondolkodtatóak és komolyak - a három jó barát segítségével barangolhattok labirintusokban, gyűjthettek árnyékképeket, kereshettek mókás különbségeket, színezhettek, vadászhattok kakukktojásra, megoldhattok érdekes, furfangos rejtvényeket és számos egyéb kreatív feladatot!

Jani madár

Peti madár

Sanyi madár

Kat. szám: 183232

Kat. szám: 183233

Kat. szám: 183234

Kötetenként: 80 oldal Kartonált Ker.ár: 20 lej Klub ár: 16 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Állat ABC

Járművek

Kat. szám: 183240

Kat. szám: 183243

Állatkölykök

Formák

Kat. szám: 183241

Kat. szám: 183244

Állatok

Színek

Kat. szám: 183242

Kat. szám: 183245

Kötetenként: 8 oldal Keménytábla Ker.ár: 25 lej Klub ár: 19 lej

21

Gyerek

80 oldal Keménytábla 80 oldal Keménytábla 240 oldal Kartonált Kat. szám: 183228 Kat. szám: 183229 Kat. szám: 183235 192 oldal Keménytábla Ker.ár: 46 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 45 lej Ker.ár: 65 lej


Bajzáth Bajz B ajjzááth th Mária M

Én, senki, segítség  Népmesék a világ mindentájáról 9 éves kortól Bajzáth Mária mesepedagógus nagy sikerű Népmesekincstársorozata a várva várt, kiskamaszoknak szóló népmeseválogatással bővül. Az Én, senki, segítség című könyv címében hordozva az erre az életkorra igencsak jellemző problémákat - meséivel a 9 éves és annál idősebb korosztályt szólítja meg, és nekik kínálja, ha nem is a megoldást, de a mese felszabadító erejét, legyen szó közös mesélésről vagy önálló olvasásról. A Népmesekincstár negyedik kötetébe olyan népmeséket válogattam, amelyek kifejezetten a kiskamaszokat érdeklő témákról szólnak. Ebben az életkorban ugyanis épp olyan nagy szükség van a jókor, jól elmesélt népmesékre és a mesehallgatás semmivel sem pótolható meghitt, örömteli élményére, a mesélő felnőtt személyes jelenlétére, a kölcsönös, fókuszált figyelemre, mint kisgyerekkorban. A kamaszkor küszöbén álló gyerekek már szenvedélyesen vágynak arra, hogy megismerjék és megértsék a világot.

Lakner Artúr

Édes mostoha Betűcsomag A csomag tartalma: Hurrá, írni tanulok! és Betűvarázsló - A kisbetűk. A munkafüzeteink célja, hogy a gyerekek egyszerűen, könnyed formában, kedves, rajzos feladatokon keresztül ismerkedhessenek meg a betűk írásához szükséges alapvonalakkal.

A regény kis főhőse édesanyja elvesztése óta vigasztalhatatlan. A család orvosa szerint egyetlen gyógyír létezik a kislány bánatára, egy új édesanya. Úgy tűnik, hogy egy különös véletlen folytán születésnapi ajándékként betoppanhat a receptre felírt boldogság, ám egy gonosz ármánykodás miatt minden balul sül el, és a kislány látni sem akarja édesapja új választottját.

Kertész Edina K

A lány aki orvos akart lenni Hugonnai Vilma a lenyűgöző kitartás szimbóluma. Olyan korban született, amikor a nők még nem járhattak egyetemre. Más volt, mint a többi lány: mindenképpen tanulni szeretett volna, hogy orvos lehessen. Zürichben megszerezte az orvosi diplomát, ezt azonban Magyarországon nem használhatta.

176 oldal Kartonált 240 oldal Keménytábla 48 oldal Keménytábla Kat. szám: 183246 Kat. szám: 183247 Kat. szám: 183248 Kat. szám: 183249 Klub ár: 58 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 30 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 40 lej

272 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej

R.-né Király Zs. és Feyér Ákos

Mesél az erdő

Gyerek

Számkirály 1-20

Mesél az erdő

Tony Wolf Az óriásokról A törpék az egyik napsütéses reggelen furcsa dübörgésre ébrednek. A hangok egy világjáró óriás közeledő lépteit jelzik, aki azért látogat el a törpék falujába, mert kínzó fogfájás gyötri, és reméli, hogy itt talál valakit, aki segíteni tud rajta.

A tündérekről Az erdő minden lakója izgatottan várja a hat tündért, akik a törpék falujában fognak vakációzni. A fura járgányokon érkező hölgyek varázslatos meglepetéseket tartogatnak vendéglátóik számára. Alma, a torkos tündér fagylaltból és egyéb nyalánkságokból készít egy miniatűr falut.

Képesség Ké é csomag A csomag tartalma: Marcsi néni játékos matematikai képességfejlesztő feladatai és Játékos iq teszt kisiskolásoknak A képességfejlesztő munkafüzetek egyszerre komolyak és mókásak. Mókás, mert a gyerekek színezhetnek varázsábrákat, bolyonghatnak labirintusokban.

El tudsz számolni 20-ig? És visszafelé is ? Meg tudod mondani mennyi 4x4, vagy 2+2? Ebben a vidám, mókás matematikai foglalkoztató könyvben az óvodások és a kisiskolások megismerkedhetnek a 20-asszámkörrel és játékos formában találkozhatnak többek között az összeadás és kivonás, valamint a játékos gondolkodás varázslatával is.

Számkirály 1-100 Vajon szét tudjátok-e biztonságosan válogatni a páros és páratlan számokat? Tudjátoke már folytatni a számtani sorozatokat a szabály felismerése után? Megtanultátok-e már készségszinten használni a négy alapműveletet?

87 oldal Keménytábla 87 oldal Keménytábla 160 oldal Kartonált 94 oldal Kartonált 94 oldal Kartonált Kat. szám: 183250 Kat. szám: 183251 Kat. szám: 183252 Kat. szám: 183253 Kat. szám: 183254 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 30 lej Ker.ár: 22 lej Klub ár: 16 lej Ker.ár: 22 lej Klub ár: 16 lej A sorozat történelmünk kezdeteitől a rendszerváltásig bemutatja a kiemelkedő, sorsfordító történelmi személyiségeket. Kitűnő segítség diákoknak, tartalmas és színes olvasmány a magyar történelem iránt érdeklődőknek.

Sorsfordítók – A magyar történelemben

Zsoldos Attila

Oborni Teréz

IV. Béla

Bethlen Gábor

Kat. szám: 183255

Kat. szám: 183259

Pálosfalvi Tamás

Rainer M. János

Hunyadi Mátyás

Nagy Imre

Kat. szám: 183256

Kat. szám: 183260

Szovák Kornél

Turbucz Dávid

Font Márta

Szent István

Horthy Miklós

Könyves Kálmán

Kat. szám: 183257

Kat. szám: 183261

Kat. szám: 183263

Estók János

Gebei Sándor

Földes György

Deák Ferenc

II. Rákoczi Ferenc

Kádár János

Kat. szám: 183258

Kat. szám: 183262

Kat. szám: 183264

Kötetenként: 64 oldal Keménytábla Ker.ár: 29 lej

22

Klub ár: 26 lejj

Rendeljen telefonon: 0266-361 101


Marissa Meyer

Heartless Szívtelen A Szív Királynő valaha csak egy szerelemre vágyó fiatal lány volt. Bár Catherine az egyik legkelendőbb fiatal hölgy Csodaországban, és a házasodni kívánó Szív Király kedvence, őt mégis egyebek foglalkoztatják. Ínycsiklandó süteményeket süt, és a leghőbb vágya az, hogy pékséget nyisson a legjobb barátnőjével. Az édesanyja szerint ilyen gondolatok azonban nem méltók egy olyan fiatal lányhoz, aki akár királyné is lehetne. Cath megismerkedik Jesttel, a jóképű és titokzatos udvari bolonddal. Életében először valódi vonzalmat érez valaki iránt. Kockáztatva, hogy vérig sértik a Királyt és éktelen haragra gerjesztik Cath szüleit, a két fiatal titkos, viharos kapcsolatba bonyolódik. Cath a saját szerencséjének kovácsa akar lenni, és a maga módján akar szerelembe esni. Ám a sorsnak más tervei vannak e varázslatos, őrült és szörnyetegekkel teli vidéken...

558 oldal Kartonált Kat. szám: 183265 Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

Vicki Grant

36 kérdés, amitő amitől itttől őll rá rád ád kattantam Hildy és Paul egy pszichológiai kísérletre jelentkeznek, ami arra a kérdésre keresi a választ: megtervezhető a szerelem? A kísérlet 36 kérdést tartalmaz, köztük azt: „mi a legszörnyűbb emléked?” vagy „mikor énekeltél magadnak utoljára?”.

288 oldal Kartonált Kat. szám: 183266 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

TERMÉSZETTUDOMÁNYI ENCIKLOPÉDIA

Ryan Graudin

Invictus Az idő gyermeke Lélegzetelállító kaland, mely dacol térrel és idővel. Farway Gaius McCarthy az időn kívül született egy XXIV. századi időutazó anyától és egy ókori gladiátor apától, így egész léte dacol a természet törvényeivel.

Alexandra Bracken ken

Sötét elmék “Ha közénk tartozol, ránk találsz.” Egy titokzatos, halálos betegség. Túlélő gyerekek különleges képességekkel, amiket nem tudnak kontrollálni. Egy világ, melyben elzárják őket. Egy lány, akinek ereje nagyobb minden másnál.

SSarra Manning

Londonban bármi megtörténhet A tizenhét éves Sunny kapcsolata elég furcsán ér véget: kap egy képet a mobiljára, amin a barátja egy másik lánnyal csókolózik. Más ilyenkor talán összeomlana, de Sunny más megoldást választ.

A világegyetem ilágegyetem

Az emberi test 1.

Kat. szám: 183272

Kat. szám: 183280

Őslények és hüllők

Az emberi test 2.

Kat. szám: 183273

Kat. szám: 183281

432 oldal Kartonált 464 oldal Keménytábla 292 oldal Kartonált Emlősök Kat. szám: 183267 Kat. szám: 183268 Kat. szám: 183269 Kat. szám: 183274 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Ashley Woodfolk

Ami utánad marad

Nele Neuhaus

A tölgyfabirtok titka Elena magánkívül van a boldogságtól, amikor levelet kap Amerikából. Brenda Murray, aki Quintanót, a gondozására bízott lovat annak idején megvette, meghívja barátnőjével, Melikével együtt a nyári szünetben a Tölgyfa-birtokra!

A zene hozta össze Autumnt, Shayt és Logant. A halál akarja őket szétválasztani. Autumn mindig is tisztában volt önmagával. Tehetséges művészpalánta, lojális barát. Shay két dologban definiálta személyiségét: az ikertestvérével, Sashával való kapcsolatában és a zene iránti rajongásban. Logan pedig sosem félt szerelmes dalt írni, ha a szerelmi élete éppen nem alakult túl fényesen. De amikor mindannyiuk életében bekövetkezik a tragédia, a zene valahogy egyikük számára sem jelent vigaszt. Logan képtelen lekattanni a halott barátja vlogcsatornájáról. Shay úgy érzi, nem tud új tartalmat szolgáltatni zenei blogjára. Autumn pedig olyan üzeneteket ír, amelyekre már sohasem kaphat választ. Mindannyian azon tűnődnek, mi lett volna, ha ez nem történik meg. De mivel megtörtént, arra a kérdésre kell választ találniuk, hogyan tovább...

296 oldal Keménytábla Kat. szám: 183270 299 oldal Kartonált Kat. szám: 183271 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 57 lej

Halak és kétéltűek Kat. szám: 183282

Tűzhányók és földrengések

Gerinctelenek

Kat. szám: 183275

Klíma

Madarak

Kat. szám: 183284

Kat. szám: 183276

Energia és mozgás

Evolúció és genetika

Kat. szám: 183285

Kat. szám: 183277

A világűr felfedezése

Növények és gombák

Kat. szám: 183286

Kat. szám: 183278

Modern technológiák

Kőzetek és ásványok

Kat. szám: 183287

Kat. szám: 183283

Kat. szám: 183279 Kötetenként: 96 oldal , keménytábla Ker.ár: 29 lej

Klub ár: 26 lej

Klub ár: 50 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

23

Ifjúsági

A Természettudományi enciklopédia 16 kötetben tekinti át az anyagi világ és az élő természet fő területeit, valamint a tudomány és a technika legfontosabb eredményeit. Az egyes kötetek gazdag és szemléletes illusztrációanyag segítségével adnak átfogó képet a természeti világ sokféleségéről és az azt kutató ember ismereteiről. Most az első tíz kötettel ismerkedhetnek a gyerekek, a megjelentek közül. A sorozat többi tagja gj a 2018. év során jjelenik megg !


Válogatás

Mindent a táplákozásról A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a táplálkozásról Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan? Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap? Világos, könynyen érthető ábrák és elképesztő adatok - minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.

256 oldal Keménytábla Kat. szám: 183288 Ker.ár: 89 lej Klub ár: 79 lej

Prof. Dr. Andreas Michalsen

Gyógyítás a természet erejével Ami valóban segít A szerző módszereivel nemcsak a leggyakoribbnak számító népbetegségeket - magas vérnyomás, ízületi porckopás, cukorbetegség - kezelhetjük hatásosan, hanem könyvében azt is bemutatja, miként felelhetünk meg a modern kor mindennapos kihívásainak egyszerű stresszoldással és egészséges életvitellel. 

303 oldal Keménytábla Kat. szám: 183291 Ker.ár: 58 lej Klub ár: 52 lej

Dr. Lelovics Zsuzsanna Phd

Mit (t)ehetek?

Széll Szilvia

Étkezési tanácsokdaganatterápiában Ugye döbbenet, hogy minden ötödik daganatos beteg tulajdonképpen éhen hal? Mert nem tud enni, nincs étvágya, émelyeg, gyógyszermellékhatásoktól szenved. Vagy éppen nem is fordít kellő figyelmet a megfelelő táplálékbevitelre, a daganatos betegségnél alkalmas fehérje, zsír, szénhidrát összetételre. A betegség, a kezelések és a nem szakszerű tápanyagösszetétel miatt a szervezet annyira legyengül, hogy nemcsak a súlyos korral nem tudja felvenni a versenyt, de egyszerűen elfogy az ereje és a beteg „éhen hal”. Nem lehet, hogy ez megtörténjen!

Ehető gombák

212 oldal Keménytábla Kat. szám: 183290 Ker.ár: 47 lej Klub ár: 42 lej

146 oldal Keménytábla Kat. szám: 183289 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Az ehető gombák könyve érdekes és hasznos információkkal szolgál arról, hogyan kell a gombákat gyűjteni, feldolgozni, s azokból friss, természetes, ízletes ételeket készíteni. Részletes leírások segítik több mint 50 európai gomba felismerését, köztük olyan népszerű fajokét, mint a rókagomba, a pöfeteg vagy a kucsmagomba, de megismerhetjük a különleges szarvasgombát is. Látványos illusztrációk mutatják be a gombák jellemző élőhelyét is, így amikor gombászni indulunk, tudhatjuk, hogy mit, hol és mikor érdemes keresnünk.

Katalógus  
Katalógus  
Advertisement