Page 1

Bibliofil Könyvklub Katalógus X Könyv X Hangoskönyv X CD X Játék Érvényes: 2017. november 6. – 2018. január 31.

2017-4

„A lélek egy olyan hely a bensődben, ahol pontosan tudod, mi a jó és mi a rossz. Noha mindenkinek a bensőjében van egy ilyen hely, nem mindenki utazik el oda. Hogy megtaláljuk, arra van szükségünk, hogy a körülöttünk levő emberek kedvesen és őszintén biztassanak minket.” Steve Biddulph Naponta 9.00-16.00 óra között hívhatják kollegáinkat a 0265-323 023-as fix telefonszámon. A 0734-060 731 és 0734- 060 733 mobilokon munkanapokon 9.00-20.00 óra között lehet rendelést leadni, szóban vagy sms-ben. A 0266-361 101 TELEFONSZÁM MEGSZŰNT !!!


„Nem tudok én igazi ajándékot osztogatni Mint a tehetősek aranytollat és cigarettatárcát Én min minden d féle szép szavakat gyüjtögettem mindenféle Adogattam olcsón, olcsó ol csón, még nekem is maradt, Go Gon doltam ezekből csinálok csi Gondoltam most valamit Kompon onálo á k egy szép karácsonyi kará rácso c nyi korált Komponálok Amit aztán aztá tán n majd majd együtt fogunk nk énekelni...”

(Karinthy (Karin inth t y Frigyes) KEDVES KLUBTAGJAINK ! A Karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe, a boldogság, a meghittség napja, mellesleg ilyenkor csomagoljuk ki a legtöbb könyvet. A Karácsony mindent és mindenkit megváltoztathat. Eljön a csend, a nyugalom ideje, emlékezetünkbe felsejlenek azok az értékek, amelyek a hétköznapok rohanásában időnként a háttérbe szorulnak. Jobban figyelünk családunkra, barátainkra,… könyveinkre. A hétköznapjainkban a pénzt hajszoljuk, ilyenkor megpihenünk és elgondolkodunk a vesztességeinken. Az ajándék vásárlás és az ünnepi készülődés izgalma csodálatos, azonban ezen az ünnepen mégis a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket szeretteinkkel együtt tölthetünk el. Néha egy szóval, egy mosollyal, egy érintéssel sokkal többet tudunk kifejezni, mintha drága ajándékokkal halmoznánk el egymást. Sokszor elég egy könyv is. Ez a szeretet, ez az érték a Bibliofil Könyvklub munkája folytán csakis a könyv lehet ! Szeretettel válogattuk, szerkesztettük és küldjük a lehetőséget …a szeretetre. Kínálatunk teljes terjedelmében igazán szeretetre méltó címeket tartalmaz. Összegezve az idei teljesítményünket, elismerjük, hogy csúsztak be hibák. Került könyv más olvasó csomagjába, néha lassúak voltunk, néha betegséggel vagy balesettel találkoztunk idei utunk során, de mindenen átsegítettek Önök. Nyugalmuk és támogatásuk bátorítóan hatott ránk. Arra ösztönözött és ösztönöz, hogy jobbak legyünk, figyelmesebbek és gyorsabbak. Idén sok klubtagunk eltávozott az olvasók sorából, rájuk is emlékezünk kegyelettel, ahogyan hálát észünk azok iránt akik támogatták kezdeményezéseinket adományaikkal. Engedjék meg, hogy az év végéhez közeledve, köszönetet mondjak mindazoknak, akik egész évben segítették a Bibliofil Könyvklub munkáját. Így köszönöm az olvasók, a tördelőnk, a posta, a partnereink, a könyvtárak nyújtotta segítséget és támogatást. Áldott, békés szeretetteljes karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek! Kósa R. Géza Tulajdonos

Vujity Tvrtko

Douglas Adams

Galaxis útikalauz stopposoknak

Világgá ment

A világ leghosszabb trilógiája öt részben A Galaxis Külső Peremének néhány liberálisabb civilizációja számára a GALAXIS Útikalauz már kiszorította a hatalmas Encyclopaedia Galacticát, s egydül tölti be az összes tudás és bölcsesség tárházának szerepét, mert noha sok benne a hézag, és tele van kétes, de legalábbis üvöltően pontatlan adattal, két fontos vonatkozásban felülmúlja kevésbé szárnyaló elődjét. Egyrészt némileg olcsóbb. Másrészt borítóján a következő szavak láthatók, szép nagy betűkkel szedve: NE ESS PÁNIKBA!

...és ami azóta történt... Vujity Tvrtko új könyvében válogatott, különleges írásait olvashatjuk. Olykor torokszorító, néha megható, vagy éppen kacagtató, ám minden esetben erőt adó történetek a világ megannyi tájáról, ez a Világgá ment nt igaz meséje.

694 oldal Keménytábla Kat. szám: 140000 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej

720 oldal Keménytábla K é tábl Kat. szám: 140001 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej

Kelly Rimmer

Kinek a lánya? Téged örökbe fogadtunk. Három rövid szó, s az életem szilánkokra hullt. Még nem fogtam fel egészen, de egy vastag, fekete törésvonal szakította ketté az idővonalamat: eztán már mindig így lesz. Lesz egy előtt és egy után. Sabina, aki maga is várandós, nem érti, hogyan hagyhatja el egy anya a gyermekét, és szülei miért titkolták el előle a származását harmincnyolc éven át.

368 oldal Kartonált Kat.szám: 140350 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 46 lej

ISKOLÁK – KÖNYVTÁRAK FIGYELMÉBE! A közbeszerzési előirásoknak megfelelően, cégünk jegyezve van a szakportálon Bibliofil.SRL néven. Igy lehet ránk keresni, ezáltal licitálni és beszerezni a legjobb minőséget a legjobb áron. Az igényes és értékes kiadványokat, eddig közvetlenül cégünktől szerezték be partnereink, ami egy ideje akadozott, hiszen nem voltunk „jegyezve” az informatikai, azaz online rendszerben, ami kellemetlenség december elejétől elhárult. Sikeresen regisztráltunk és december hónap folyamán az első eladásaink, már itt zajlottak intézmények felé. Bízunk abban, hogy ezáltal az érdeklődő intézmények könnyen és gyorsan gyorsa san b be beszerezhetik eszerezheeetik a kivá kiválasztott álasz szztott könyvek könyveket. ket.

2


Gerlóczy Márton ton

Mikecs Anna Altató Szabó Magda Cselenyák Imre

Áldott az a bölcső öl ő Arany János életregénye Egy hűvös, márciusi napon beteges kisfiú születik Nagyszalontán. Senki sem hisz abban, hogy megéri a reggelt, és senki sem gondolná, hogy hazája egyik legnagyszerűbb költője válik majd belőle. Vajon ki ez a különleges fiú? Hogy találkozott a nagyszájú Petőfivel? Ez a kötet nem a megközelíthetetlen, nagy bajuszú panoptikumi alakról mesél, hanem az érző fiatal férfiről, aki megannyi nehézség és bizonytalanság után válik a nemzet aranyává.

Örömhozó, bánatrontó

Ugron Zsolna

Hollóasszony Ugron Zsolna új regényében megkapó érzékenységgel ábrázolja Szilágyi Erzsébetet, a nagy dolgokra hivatott, isteni küldetéssel felruházott lelket. A meggyötört és különc lányt, aki képtelen közel engedni bárkit is magához. A határozott és okos nőt, aki megtanul érvényesülni egy férfiak uralta világban. Az anyát, aki bármire képes, hogy megvédje gyermekeit. Az aszszonyt, aki naggyá válni segítette a Hunyadiakat. Megjött a másik Hunyadi János, és engem csak az érdekelt, megvéd-e, ígéri-e, hogy erős falak között tart, míg élek.

432 oldal Kartonált 157 oldal Keménytábla 139 oldal Keménytábla Kat. szám: 140002 Kat. szám: 140003 Kat. szám: 140004 448 oldal Keménytábla Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 64 lej

Kat. szám: 140005 Klub ár: 57 lej

Nemere István TELJES LETT A TRILÓGIA !!! Királyi páncélban A fogoly király Zádor-trilógia 3. A Zsigmond-trilógiát folytató Zádor-trilógia befejező kötetét tartja kezében az olvasó. A főhős sorsát hat kötetben követhették, így megismerkedhettek az 1380-as évek közepétől az 1401-ig tartó időszakkal.Zádorfy Zádor gróf, ki parasztlegényből küzdötte fel magát a nemesek sorába és Luxemburgi Zsigmond magyar királynak tett szolgálatai fejében nyert grófi rangot, címert és birtokot - ezúttal is uralkodója oldalán áll. Ám ennél szélesebb körképet kapunk arról a zavaros korszakról, amikor a nagyurak folyamatosan lázadtak Sigismundus Rex, az idegen király ellen. Kinek maroknyi híve volt csak az országban, viszont mindent megtettek, hogy segítsék Zsigmondot. Volt olyan időszak is - erről szól ez a kötet -, amikor a lázadó urak fogságba vetették saját királyukat.

338 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej

Zádor-trilógia 1.

Ötvös Anna

Lola könyve

Kassától Márai Sándorig Boncza Berta (Csinszka) 349 oldal Keménytábla Ki volt Matzner Lola, Márai Vallomás a csodáról Kat. szám: 140007 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Sándor rejtőzködő felesége, írá- Csinszka naplója sainak első olvasója, akit napló-

Vér és korom Zádor-trilógia 2.

iban csak L. kezdőbetűvel jelöl? Mi a személyes története? Ötvös Anna kassai történész-könyvtáros, Márai-kutató az L. betű mögé akart nézni, kiemelni alakját az ismeretlenségből. Szó szerint a szemétből került hozzá Matzner Lola fotóalbuma, amelynek anyaga könyvünkben látható először. Ötvös Anna valódi leletmentést végzett, leporolta a képeket, levéltári és sajtóforrások, levelek, naplók, interjúk segítségével felderítette a fotókon látható figurák családi viszonyrendszerét.

Nem voltam én szerelmes Adyba, vagy ha voltam, nem tudtam róla. A szerelem féltékeny, ragadozó, osztozni senkivel és semmiben nem tudó érzés, telítve testi vonatkozásokkal, ingerekkel, vágyakkal. Én ezt a szerelmet nem is ismerhettem. Sohasem fájt, hogy idegen asszonyok szeretik, lányok szédülnek eléje, találkákra megy, vagy áldozó, nagy asszony-szerelmet terítenek lába elé.

346 oldal Keménytábla 212 oldal Keménytábla 158 oldal Keménytábla Kat. szám: 140008 Kat. szám: 140006 Kat. szám: 140009 Kat. szám: 140010 Klub ár: 51 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

3

Magyar irodalom

Amikor egy hathetes kiscicát megfog az ember, és a tenyerén érzi, hogyan zakatol a kismacska szíve a félelemtől, egy életre szóló kötődés jön létre ember és macskája között. Felelősséggel tartozunk értük, és ők a gondoskodásért szeretetet adnak, jobb emberré tesznek bennünket. Ezért van igaza Szabó Magdának, és mindenkinek, aki azt gondolja, hogy állatok nélkül lehet élni, csak nem érdemes. A kötetben helyet kaptak egy későbbi kedvenc, Konstantin kandúr, alias Szobotka Konstantin alezredes levelei, illetve az írónőről és házi állatairól készült fotók is. Különlegessége a kötetnek a szövegeket illusztráló számos Szabó Magda-rajz.

Gerlóczy Márton regénye családi naplók, levelezések, néprajzi, prózai és lírai művek felhasználásával készült, de vázát két nagyobb lélegzetvételű írás, Jékely Márta és Schéfer Ida emlékirata adja.Az erdélyi családtörténetben úgy illeszkednek egymáshoz a női sorsok, mint a hajfonatban a szálak. Beletörődés, reményvesztettség, fájdalom, kitörni vágyás, csendes lázadás feszegeti szét és tartja mégis együtt a megtépázott életeket.A szerzőt Mikecs Anna, Jékely Márta elsőszülött gyermeke - Áprily Lajos szavaival, a ,,drága holt” - kalauzolja a háborúk dúlta, darabokra tört országban szétszakadó és a veszteségek után újra élni akaró család megrendítő krónikájában. „Mennyi szeszélyesen váltakozó, legapróbb szeleteiben is foghatóan-láthatóan, anyagszerűen megjelenített színhely, ház, kert, utca, tájdarab! Mindegy, hogy Kolozsvár vagy Szentgyörgypuszta, Budapest vagy Enyed. Járt-e ott mindenütt a regény írója, vagy alapos filológus módjára naplókban, levelekben, szakmunkákban kutatott, ki tudja. S hogy csúsznak össze közelibb-távolibb időtartományok, ahogy az emlékezet, a munka anyaga rendeli. Szóval tudatfolyam, mégis minden a helyén van.”


Csiffáry Gabriella

Magyarázom a bizonyítványom Híres magyarok az iskolában Kötetünk híres emberek iskolai kudarcaival ismerteti meg az olvasót.

Totth Benedek

Grecsó Krisztián

Kepes András

Az utolsó utáni háború

Harminc év napsütés

Tövispuszta

Az utolsó utáni háború posztapokaliptikus kalandregény egy fiúról, aki egy sebesült amerikai deszantossal vág neki a senki földjének, hogy megkeresse öccsét.

Vajon a család jelentheti-e nekünk az otthont az időben, vagy minden alkalommal újra meg kell küzdenünk ezért az otthonosságért?

Kepes András a Tövispusztában, hol fanyar humorral, hol felkavaró drámai erővel négy eltérő származású és értékrendű család sorsát kíséri végig.

480 oldal Keménytábla 260 oldal Kartonált 240 oldal Keménytábla 396 oldal Keménytábla Kat. szám: 140011 Kat. szám: 140012 Kat. szám: 140013 Kat. szám: 140014 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 51 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

Bán Mór

Isten árnyéka

MEGJELENIK: 2017. NOVEMBER 28-ÁN!

Magyar irodalom

Ezernégyszáznegyvenhat. A várnai vereségből még csak eszmélő Magyarország tovább sodródik a végső káosz felé. Az egymással hadakozó bárói ligákat, harácsoló nagyurakat a hét kapitánynak nem sikerült megfékezni, s immár a nyugati országrészeket is lángba borítják Cillei Ulrik és Habsburg Frigyes seregei. Északon a cseh Giskra haramiái fosztogatnak, keleten pedig az ifjú Mohamed szultán gyűjti erőit, hogy végleg leszámoljon a Hunyadi János vezette keresztény erőkkel. A szűk mozgástérben egyértelművé válik, hogy valakinek meg kell fékeznie a külső és belső ellenséget, különben menthetetlenül darabokra szaggatják az országot.

476 oldal Keménytábla Kat. szám: 140015 Ker.ár: 57 lej

Az üstökös lángja Ezernégyszázha rminceg y. Miközben a Magyar Királyságot északon a huszita seregek dúlják, sorra megfutamítva Zsigmond király hadait, délen pedig a török terjeszkedése a Bizánci Császárság végóráit vetíti előre...

A Csillagösvény hídja A megromlott egészségű, idős Zsigmond király környezetében cseh és magyar pártütők szövik terveiket, akár saját rokonaikat is feláldozva nagyra törő céljaik elérése érdekében.

Klub ár: 50 lej

A hajnalcsillag fénye Az utolsó keresztes hadjárat véres bukásának idején került a világtörténelem színpadára a Hunyadi család.

328 oldal Keménytábla Kat. szám: 140016 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej

A hadak villáma Akik Kubád korában éltek, már semmit sem tudtak az egykori Jenő törzsről, hajdan virágzó székhelyéről és a déli határában kavargó hatalmas magménesekről. Történetünk idején csak egyszerű nemezjurták álltak a későbbi kőváros helyén...

A mennydörgés kapuja Ezernégyszáznegyven. A Szent Korona elrablását követően vészterhes idők köszöntenek a Magyar Királyságra.

420 oldal Keménytábla 422 oldal Keménytábla 423 oldal Keménytábla 580 oldal Keménytábla Kat. szám: 140017 Kat. szám: 140018 Kat. szám: 140019 Kat. szám: 140020 Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

A holló háborúja

A hit harcosa

A tét óriási: sikerül-e egyszer s mindenkorra szétzúzni a Nyugat felé terjeszkedő Török Birodalom erőit, vagy végképp szertefoszlanak a Balkán feletti magyar hegemónia álmai?

Az ifjú Ulászló király könnyelműsége következtében a magyar sereg katasztrofális vereséget szenvedett Várna mezején. A törökök hajtóvadászatot indítanak a túlélők kézre kerítésére.Hunyadi János néhány hű embere kíséretében menekül üldözői elől, ám a Kárpátok zord hegyei között régi ellenlábasa, Vlad Dracul vajda fogságába esik.A király halálát, a sereg szétverését és Hunyadi elfogását kihasználva a Cillei-párt bárói elérkezettnek látják az időt, hogy átvegyék a hatalmat Magyarország felett.

578 oldal Keménytábla 553 oldal Keménytábla Kat. szám: 140021 Kat. szám: 140022 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

425 oldal Keménytábla Kat. szám: 140023 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

1442. A Vaskapunál vívott ütközet és a váratlan magyar diadal híre bejárja egész Európát. Hunyadiban egyre többen látják a jövő reménységét, aki immár több csatában képes volt megálljt parancsolni az ottomán hódítóknak.

4

A félhold tündöklése

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub


Benkő László

gróf BÁNFFY MIKLÓS

Vér és kereszt

Emlékeimből

Ország születik

424 oldal Keménytábla Ker.ár: 49 lej

Sosemvolt pogányok A Vér és kereszt trilógia első kötete visszavezet a 10. századi magyar történelem utolsó harmadába, a kereszténység felvételének korába, amikor kezdetét vette integ-rálódásunk a keresztény ztény Európába.

262 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej

Kat. szám: 140026 Klub ár: 58 lej

Huszonöt év

412 oldal Keménytábla Kat. szám: 140025 Kat. szám: 140024 Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Gróf Bánffy Miklós író, grafigraf afi fikus, intendáns, külügyminiszter 1945-ben írt visszaemlékezése egyszerre tényfeltáró dokumentum és emlékirat, melynek középpontjában a Horthy-rendszer első évtizede áll. Ugyan az eredeti írói szándék nem valósult meg maradéktalanul, hogy tudniillik a második világháború tragédiájáig tartó időszakot kívánja rögzíteni, az írásmű páratlanul izgalmas emlékezet-történet és (kül)politikai helyzetelemzés a Trianont követő időszakról, valamint az Erdélyt érintő kérdésekről. Bánffy ugyanis már 1923-ban kereste a lehetőséget a hazatelepülésre. Végül 1926-ban ténylegesen hazatért Bonchidára és Kolozsvárra egy másik országba.

324 oldal Keménytábla ábla Ker.ár: 65 lej

Kat. szám: 140027 Klub ár: 58 lej

Arthur Koestler

A tizenharmadik ikk tö törz törzs rzss A Kazár Birodalom és öröksége Arthur Koestler méhkasba nyúlt, amikor a kora középkori Kazár Kaganátus történetének vizsgálatába kezdett.Könyvét annak bizonyítására szentelte - miként ő maga írja - , hogy „ a világ zsidóságának túlnyomó többsége kelet-európai - és így talán kazár - eredetű. Ha ez így van, ez azt jelentené, hogy őseik nem a Jordán folyótól, hanem a Volgától jöttek, nem Kánaánból, hanem a Kaukázusból, amiről egykor azt hitték, hogy az árja fajta bölcsője volt, és hogy genetikailag közelebbi rokonai a hun, ugor, magyar törzseknek, mint Ábrahám, Izsák és Jákob ivadékainak.

Sík Sándor

Maradék magyarok Sík Sándor rendkívül tevékeny életét úgy jellemezhetjük, mint aki egy személyben volt piarista szerzetes, szépíró, irodalomtudós, kiváló pedagógus, műfordító, cserkészvezető és a katolikus költészet megújítója.Életét végigkísérte a piaristák szellemisége, tanulmányait és - tartományfőnökként - munkáját is a rendnek szentelte. Dolgozott a magyar irodalom professzoraként Szegeden, segédszerkesztőként az Élet című folyóiratnál és főszerkesztőként a Vigiliánál.

Maderspach Viktor tor orr

Az oláhok vérnyomában a Fekete-tengerig Amikor 1916 augusztusának legvégén Románia megtámadta Erdélyt, Maderspach Viktor - aki éppen odahaza volt szabadságon - kieszközölte, hogy ne kelljen visszatérnie az ezredéhez, s mint a terepet kiválóan ismerő felderítő, önkéntes katonákból szervezett vadászezredével részt vett a betolakodók ellen vívott súlyos y harcokban.

A külkereskedelmi mii politika eszközei Kultúrtörténeti szenzáció gróf Bánffy Miklós első, nagyobb lélegzetű műve, mely jószerivel az ismeretlenség homályában maradt az eltelt több mint száz év alatt. Benne a közéleti Bánffy jelenik meg, s történik mindez 1902-ben, nem sokkal azután, hogy a szerző befejezi jogi tanulmányait Kolozsváron, illetve Budapesten és Berlinben. Bánffy a munkát kézikönyvnek szánta azoknak, akik a külkereskedelem terén tevékenykednek, illetve annak kérdései iránt érdeklődnek, s a nemzetgazdaság egészének összefüggéseiről az érdeklődő olvasó nehezen juthatott megfelelő információk birtokába. Mint ilyen, ez a mű az első magyar nyelvű összefoglalás. S hogy szükség volt-e erre? Természetesen.

248 oldal Kartonált 199 oldal Keménytábla 252 oldal Keménytábla Kat. szám: 140029 Kat. szám: 140030 Kat. szám: 140031 303 oldal Keménytábla Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 36 lej Klub ár: 32 lej Ker.ár: 42 lej Klub ár: 37 lej Ker.ár: 65 lej

Telefonon: 0734-060 731

Kat. szám: 140028 Klub ár: 58 lej

5

Magyar irodalom

Géza nagyfejedelem betegsége miatt néhány éve Sarolta nagyasszony irányítja az erősen széttagolt nagyfejedelemség ügyeit. A tűzzel-vassal keresztény hitre kényszerített lakosság egy része nyíltan konfrontál a hatalommal. Békesség sehol nincs, és a magyarok földje a belháború küszöbén áll. A nagyfejedelmi rendfenntartó jobbágycsapatok vérbe fojtják a lázadókat. Az áldatlan állapotok az emberekből a legrosszabbat hozzák felszínre. Bűnösöket, ördöggel cimborálókat keresnek maguk között, és a szállásokon fellángol a vérbosszú. Akik a régi ősvallást védelmezik, ellenséggé válnak a keresztények szemében. Géza halála után a nagyfejedelmi hatalom Vajkra száll. Színre lép Koppány, a somogyi dukátus vezére, aki az ősi törvényekre hivatkozva jogot formál a nagyfejedelmi címre... “A Vér és kereszt című sorozat e második kötetében megismerhetjük az egyszerű emberek életének, hányattatásainak történelmi okait, a két vallás hirdetői között jelentkező, áthidalhatatlannak tűnő konfliktusokat. Megjelenik az egyik legerősebb vezér, a Maros mentén szállásoló Ajtony, és tanúi lehetünk a meghatározópolitikai cselszövéseknek, amelyek a kort tarkították. Megtudhatjuk, miként kezdte építeni az új országot István király, akit a nép mindvégig csak Vajknak említett. Jelen lehetünk a Veszprém melletti döntő csatában, és nyomon követhetjük a megtorlás éveit.”

“Gróf Bánffy Miklós író, grafikus, intendáns, külügyminiszter 1932-ben írt visszaemlékezése az Erdélyi Szépmíves Céh kiadásában jelent meg először Kolozsváron. Az emberöltőnyi idő ellenére a kitűnő memoár mit sem vesztett aktualitásából, a szerző éles, tűpontos megjegyzései, meglátásai, krónikás kiszólásainak valóságtartalmai ma sem kérdésesek az olvasó utókor számára. Bánffy született mesélő, jegyezték fel róla, lenyűgözőek a leírásai, csodálatos emlékképekbe sűríti a korszak eseményeit, eit mi miköziköz ben remek politikai és erkölcsi éleslátásról tesz tanúbizonyságot. Az Emlékeimből a világháború és a Monarchia krónikája, az 1916os koronázás szürreális pillanatainak megörökítése, a Károlyi-féle hatalom és a forradalom kaotikus mindennapjainak bemutatásán túl Bánffy részletesen beszámol politikai szerepéről, küldetéséről, valamint a Tanácsköztársaság Európában félelmet keltő megjelenéséről, hiszen az összeomló Monarchia romjain létrejövő bolsevik hatalomban a Nyugat nemcsak saját magát féltette Oroszország befolyásától, hanem az új nemzetállamokat is. “


Szilvási Lajos

Pataki Allison

Szécsi Noémi

Sissi 2. Fábián Janka

Szépirodalom

Emma évszázada A tizennégy éves, írói ambíciókat dédelgető Emma 1907 júliusában az Orient expresszen tér vissza Kanadából Budapestre az édesapjával. A fővárosból Balatonkörtvélyesre utaznak tovább, ahol a súlyosan beteg Vallay Zoltán egykori szerelmére, Kóthay Évára bízza lányát. Emma ebben az álomszép balatoni kisvárosban válik igazán felnőtté, itt tapasztalja meg mindazt, ami az életben a legfontosabb: a szerelmet, a megbocsátást és hogy néha súlyos áldozatokat kell hoznunk. Emma szerelme, Emma fiai, Emma lánya - Fábián Janka most Emma évszázada címen egy kötetben megjelenő regényciklusában lenyűgöző tablót tárul elénk egy különleges, erős aszszonyról és családjáról. A 20. század történelmi viharai senkit nem kímélnek: első világháború, Tanácsköztársaság, fehérterror, második világháború, 1956., 1968., 1989 - a történelem mérföldkövei kíméletlenül jelölik ki Emma életében is a fordulópontokat. Szerettei szerteszéjjel szóródnak a világban, hogy aztán egy boldog-szomorú esemény kapcsán ismét egybegyűljenek a balatonkörtvélyesi öreg házban. Mert bárhová veti is őket a sors, Emma öröksége eltéphetetlen kapocs közöttük.

1 016 oldal Keménytábla Ker.ár: 130 lej

Kat. szám: 140032 Klub ár: 115 lej

t k Egyformák vagyto vagytok

A birodalom úrnője Bécsben, a császári palota termeiben szól a keringő és patakzik a pezsgő, de a csillogó díszletek mögött versengés és gyilkos intrika dúl. Sissit, Ferenc József feleségét, népe „tündérkirálynőjét” fojtogatja a szigorú udvari etikett és a kihűlt házasság feszültsége, s nyugtalansága egyre nő. A szabadságra vágyó asszony gödöllői birtokán talál nyugalmat. Itt lovagol szeretett paripáin, itt élvezi az anyaság örömeit imádott kislánya, Valéria révén - és itt fogadja a magyar államférfi, Andrássy gróf látogatásait, a férfiét, akit évek óta teljes szívéből szeret.

A kamera pásztáz: a belvárosi lakásétterem luxusházibulijától, ahol a budapesti kulturális elit felvonul, a romkocsmanegyeden át a régmúltat újrajátszó filmsorozat forgatásáig. A dialógus az Angliából hazatért szabad szájú könyvkiadói jogásznő és a filmforgatáson szakértő labilis idegrendszerű történésznő között folyik. Kisebb szerepekben felvonulnak még az örök feladatuk szerint traumákat okozó családtagok, valahai és jelenlegi szerelmek, az állandó női riválisok, a jól induló pályákat kisiklató mentorok, valamint egy kísérteteket látó örökösnő.

447 oldal Keménytábla 240 oldal Keménytábla Kat. szám: 140033 Kat. szám: 140034 Ker.ár: 62 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej

Csillaghullás Szilvási Lajos regényeit sokan szeretik, de eddig kevesen olvashatták el ezt a könyvét. Bár a XX. század egyik legolvasottabb magyar írójáról van szó, az első regényeihez nagyon nehéz hozzájutni. Ilyen ritka könyv az eredetileg 1960-ban megjelent Csillaghullás is, melyet 1956 és 59 között írt az akkor már többkönyves szerző. A regény cselekménye a második világháború négy évét követi végig emberközelből, különböző társadalmi státuszú és élethelyzetű szereplők szemszögéből, bepillantást adva magánéletükbe, szerelmeikbe, kiútkeresésükbe.

616 oldal Kartonált Kat. szám: 140035 Ker.ár: 64 lej Klub ár: 57 lej

Jankovich Ferenc A budai Napkirály A második kötet a Magyarországot európai nagyhatalommá tevő , hatalma csúcsán lévő férfit varázsolja elénk, aki számára egyformán fontos Magyarország emelkedése, illetve európaivá válása. Látjuk a nagyívű koncepciót kidolgozó, cselekedeteit gondosan megtervező államférfit, akit azonban minduntalan megbéklyóz magánéleti boldogságának beteljesületlensége.

448 oldal Keménytábla Kat. szám: 140037 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej

A világverő Jankovich Ferenc színes képekben vetíti elénk a bonyolult, ellentmondásokkal teli kort, a hétköznapi ember – polgárok, jobbágyok és a királyt körülvevő udvarnokok, a pompás királyi palota lakóinak életét, a XV. század magyar valóságát.A regény cselekménye Mátyás királlyá választását követően és a nápolyi királyi családból származó Aragóniai Beatrixszal kötött házasságáig tartott. Történelmünk lapjairól megelevenednek a cseh hadjárat eseményei, a humanista főpap Vitéz János körüli összeesküvés bonyodalmai, a török ellen vívott harcok diadala. Az eseményeket átszövi Mátyás és a titokzatos boroszlói polgárlány, Borbála romantikus szerelme.

351 oldal Keménytábla Ker.ár: 39 lej

6

Kat. szám: 140036 Klub ár: 36 lej

A fáklyaa kilobban A trilógia zárókötete a trónutódlásért folytatott küzdelmek izgalmas, színes leírása, melyben a korábrázolás, a korfestés, a változó európai realitások ábrázolása kerül a középpontba.

R. Kelényi A Angelika likk AAz ártatlan 2. Az ártatlan 1609 októberében Fabricius Flóra, egy pozsonyi orvos lánya Báthori Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul.Hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza? Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkot, melyet a csejtei vár falai rejtenek.

280 oldal Keménytábla 410 oldal Kartonált Kat. szám: 140038 Kat. szám: 140039 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

Bűnös örömök városa 1610-ben, egy borzalmas évet maga mögött hagyva, Fabricius Flóra kénytelen Velencébe utazni. A  bűnös örömök városába érve egy ismert és az urak által gyakran látogatott házban találja magát. Vendéglátója nem más, mint a híres kurtizán, megmentőjének édesanyja. Velence urai hamarosan versengeni kezdenek az ártatlan lány kegyeiért, ám ő csupán egyetlen férfi után vágyakozik, Lorenzo Marianit azonban nem könnyű örökre rabul ejteni.

409 oldal Kartonált Kat. szám: 140040 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Márai Sándor Arany Aran Ara A ny Já János Ján

Balladák Arany János jól ismert balladáit újraolvasva mindig meglepetést okoznak modern, szaggatott-kihagyásos elbeszélésmódjukkal. A líra és az elbeszélés határait folyamatosan egymásba nyitva Arany új, távolságtartóbb, közvetettebb költői megszólalást hozott létre a romantika énközpontúságával szemben, ami alkalmat adott neki az elmélyült lélekábrázolásra is. Másrészt ezek a történetek a kísértethistóriák hagyományába illeszkednek, ami miatt a mai napig töretlen a népszerűségük. Mivel Arany esetében nem lehetséges a műfaj körülhatárolása - ő maga is bizonytalanságban hagyta az utókort arról, mely verseit tekintette balladának -, a kötet válogatója, Szilágyi Márton irodalomtörténész arra törekedett, hogy - a démonikus világ megjelenítésének tendenciáit szem előtt tartva - Arany legismertebb balladáinak körét ritkábban közölt szövegekkel tágítsa.

144 oldal Keménytábla Ker.ár: 41 lej

Egy polgár vallomásai Lengyel Dénes

Kossuth Lajos öröksége Mondák a 18. és 19. századból A szatmári békétől az 1848-49es szabadságharc leveréséig terjedő időszak mondáit tárja elénk Lengyel Dénes mondagyűjteményének harmadik kötete.

A csonkítatlan és cenzúrázatlan kiadás Aki ma ír, mintha csak tanúságot akarna tenni egy későbbi kor számára tanúságot arról, hogy a század, amelyben születtünk, valamikor az értelem diadalát hirdette. A könyv, amit eddig csak csonka változatban ismert a magyar olvasóközönség.

Csutora Cave canem! - inti olvasóit a regény elején és végén e játékosironikus műben Márai Sándor, azonban nem szabad túl komolyan venni ezt az óvást. Az író e könnyed hangvételű regényében tükröt kínál számunkra, hogy egy kutyához kötődő kapcsolaton keresztül szembenézzünk kialakított szokásainkkal, értékrendünkkel, önmagunkkal.

440 oldal Keménytábla 576 oldal Keménytábla 176 oldal Keménytábla Kat. szám: 140041 Kat. szám: 140042 Kat. szám: 140048 Kat. szám: 140049 Klub ár: 36 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

POLITIKUSOK EMLÉKIRATAI

Berzeviczy Albert

Gróf Batthyány Tivadar

A márványarcú miniszter Az egyik legrégebbi magyar nemesi családból származó berzevicei és kakaslomnici Berzeviczy Albert a 19-20. századi magyar történelem egyik méltánytalanul elfeledett alakja.

Beszámolóm

Négy fal között

Emlékirata, vagy ahogy ő nevezi, beszámolója az időszak legteljesebb krónikája, hiszen a szerzője nemcsak követője, megfigyelője volt e súlyos évtizedek eseményeinek...

Naplójegyzetek 1944-1945 Az örökösök döntése következtében a szöveg több mint hetven év után most láthat napvilágot, amikor a történetnek már valamennyi szereplője elhunyt.

Heltai Jenő

Válás Budán

A sziget

Válás? Budán? Ilyesmi csak másokkal fordul elő. Az egyik eset mégis szokatlanul közelről érinti a válóperes bíró elzárkózó, de sikeresnek mondható életét és családi körét: egy iskolatárs és egy futó lányismerős házassága jutott válságba.

A nyugtalanító lélektani regénynek nagyon is konkrét a helyszíne - Raguza, azaz a mai Dubrovnik, a ma is létező Argentína Hotel és Lokrum szigete a szöveg azonban valójában egy belső monológ, a gyilkos gondolatfolyama,...

550 oldal Keménytábla 768 oldal Keménytábla 628 oldal Keménytábla 186 oldal Keménytábla 172 oldal Keménytábla Kat. szám: 140043 Kat. szám: 140044 Kat. szám: 140045 Kat. szám: 140050 Kat. szám: 140051 Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 89 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

RÁKOCZI ÉLETE Csikász Lajos

Az utolsó oroszlánkölyök Ezerhatszázhatvanöt. II. Rákóczi György erdélyi fejedelem halála után özvegye, Báthory Zsófia Erdély és a királyi Magyarország két legnagyobb famíliájának egyesítésére törekedve megszervezi fia, I. Rákóczi Ferenc és Zrínyi Ilona, Zrínyi Péter horvát bán leánya házasságát. E frigyből születik meg a későbbi II. Rákóczi Ferenc, Erdély és Magyarország fejedelme, az 1703-tól 1711-ig tartó szabadságharc vezére.Talán sorsszerű, hogy a szabadságharc vezérének a szülei az egyik legnagyobb Habsburg-ellenes magyar nemesi összeesküvés, a Wesselényi-összeesküvés éveiben kötöttek házasságot, sőt Zrínyi Ilona a szervezkedés első vezetőjének, Zrínyi Miklós horvát bánnak az unokahúga volt.

349 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej

Raffay Ernő

Ady Endre és a Nyugat Sosem hallott titkos történetek Ha ma élne Ady Endre, akkor melyik pártra szavazna? Támogatná-e a migrációt? Mi lenne a véleménye az Európai Unióról?

Erdélyi emlék Márai először 1940-ben utazik Erdélybe, rögtön a második bécsi döntést követő napokban. Élete során kevés esemény hozza ki belőle olyan szemmel láthatóan az érzelmeket, mint Erdély visszatérése.

Párizsi vasárnapok Párizsba nem akkor érkezik meg az ember, mikor leszáll az állomáson, sem pedig, mikor megfájdul nyaka a Louvre-ban, s beáll szemei mögött az a megalázó képtárémelygés, mely a civilizáció egyik legutálatosabb kísérő tünete.

328 oldal Kartonált 160 oldal Keménytábla 148 oldal Keménytábla Kat. szám: 140046 Kat. szám: 140047 Kat. szám: 140052 Kat. szám: 140053 Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

7

Szépirodalom

Gali Máté


A MAGYAR TÖRTÉNELEM REJTÉLYEI

Kós Károly

Életrajz Hogy kerül egy kötetbe Bánffy Miklós és Móricz Zsigmond? Kolozsvár és Konstantinápoly?A budapesti Állatkert és körösfői fatemplom? A 20. századi erdélyi emlékirat-irodalom hallatlanul izgalmas opusza a polihisztor Kós Károly önéletrajzi írása, mely a századelőtől a világháború végéig mutatja be Erdély hétköznapjait. A szerteágazó és regényes életrajz kis magyar művelődéstörténet is egyben, Kós-házakat éppúgy találunk Sepsiszentgyörgyön, Kalotaszegen, ahogy Zebegényben vagy Budapesten, de szintén ő tervezte Tamási Áron könyveit és az Erdélyi Szépirodalmi Céh kiadványait.

349 oldal Keménytábla Kat. szám: 140059 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 50 lej

Erdély Kós Károly 1929-ben írt ismeretterjesztő munkája valódi kuriózum: Kós mintegy 60 litográfia és grafika kíséretében megírta Erdély történetét a honfoglalástól a 20. századig. Mert: A história bizonyítása szerint Erdély azoké a népeké volt, akik ezt a földet, ezt a sorsot és ezt a pszichét vállalták, és azoké lesz a jövőben, akik azt a jövőben vállalni fogják.

Magyar történelem

216 oldal Keménytábla Kat. szám: 140055 Ker.ár: 46 lej

A sorozat olyan titkokra, talányokra derít fényt, melyek régóta foglalkoztatják a tör-

Klub ár: 43 lej ténészeket és a közvéleményt. Tényleg igazságos volt Mátyás király? Mi a valóság-

Az országépítő

Kalotaszeg

Sztambul

Varju nemzetség

Kat. szám: 140054

Kat. szám: 140056

Kat. szám: 140057

Kat. szám: 140058 Klub ár: 50 lej

Kötetenként: Ker.ár: 54 lej

Marton Éva

1100 év Képes magyar történelem Ezeregyszáz év magyar története színes, érdekes leírásokkal, a történelmi kutatások legújabb eredményeivel, amelyet számos, kevéssé ismert illusztráció kísér. A korszakzáró fejezetek végén az adott kor művészetének és kultúrájának képes és szöveges bemutatása található.

alapja az Erzsébet királyné és Andrássy Gyula körüli pletykáknak? Hogyan próbálta befolyásolni az európaitörténelmet Rákóczi Ferenc? Valóban koncepciós per áldozata lett Báthory Erzsébet? Milyen rejtélyek merülnek fel Mohács körül? Miért kellett romba dőlnie az ostromlott Budapestnek, és hogyan menekült meg a pesti gettó? A fentiekre és még sok egyéb izgalmas történelmi talányra derít fényt új sorozatunk. Közérthetően, olvasmányosan válaszolja meg azokat a kérdéseket, amelyek évtizedek, évszázadok óta foglalkoztatják a történészeket éppúgy, mint a közvéleményt. A gazdagon illusztrált köteteket az adott téma neves kutatói, szakértői írták.  Romsics Ignác

Zsoldos Attila

Ki bombázta Kassát?

Az Árpád-ház kihalása

Kat. szám: 140062

Kat. szám: 140071

Hermann Róbert - Kovács László

Tóth Ferenc

Petőfi halála

A bujdosó Rákóczi

Kat. szám: 140063

Kat. szám: 140072

Fodor István

Hajdu Tibor

Mikor volt a honfoglalás?

Károlyi, a vörös gróf

Kat. szám: 140064

Kat. szám: 140073

Biczó Piroska

Bern Andrea

Az Árpád-házi királysírok

Wallenberg eltűnése

Kat. szám: 140065

Kat. szám: 140074

Bálint Csanád

Feitl István

Borbély Imre

A nagyszentmiklósi kincs

A száműzött Rákosi kosi

Harc a nemzet érdekében

Kat. szám: 140066

Kat. szám: 140075

Miért örült Göncz Árpád köztársasági elnök a trianoni diktátumnak? Mit gondolt Markó Béla, az RMDSZ elnöke Verestóy Attiláról, aki a legbefolyásosabb erdélyi magyar milliárdos? Miként próbálta a román hatalom megvenni és lekötelezni az erdélyi magyar politikusokat? Hogyan vált az RMDSZ a román politikai vezetés kollaboránsává? Mikor, kik és milyen célból vezették tévútra az erdélyi magyar érdekképviseletet? Borbély Imre 1996-ig az erdélyi magyar nemzetpolitika, az erdélyi autonómia tántoríthatatlan hirdetője volt, egyben szemtanúja és alakítója a romániai magyar politikai életnek.

A Zichy-gyémántok

B. Szabó János

Kat. szám: 140067

A mohácsi vész

Várkonyi Gábor

Kat. szám: 140076

Báthory Erzsébet - bűnös vagy áldozat?

Fónagy Zoltán

Kat. szám: 140068

Kat. szám: 140077

Buzás Gergely

Csorba László

Mátyás, a reneszánsz király

Széchenyi Döblingben

Kat. szám: 140069

Kat. szám: 140078

Ungváry Krisztián

Zeidler Miklós

Az ostromlott Budapest két titka

Trianon

Kat. szám: 140070

Kat. szám: 140079

200 oldal Keménytábla 260 oldal Kartonált Kötetenként: Kat. szám: 140060 Kat. szám: 140061 Ker.ár: 114 lej Klub ár: 101 lej Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej 48 oldal, keménytábla Ker.ár: 25 lej

8

Kufstein, a megtorlások jelképe

Klub ár: 21 lej

www.bibliofilkonyvklub.com


Paulo Coelho Az ÖÖtödik ödik Hegy A Krisztus előtti 9. században járunk. Akháb izraeli király felesége kívánságára üldözőbe veszi azokat, akik nem imádják a föníciai Ötödik Hegy isteneit, és fejét veszi az Úr prófétáinak. Illés azonban megmenekül, és az Úr angyalának szavára elhagyja Izraelt. A vérszomjas libanoni hercegnő hazájában, egy özvegyasszony házában lel menedékre, hogy ott várja ki küldetését: le kell győznie a világszép Jézabelt.

Arundhati Roy

A Felhőtlen Boldogság olddogsá ság ág Minisztériuma A Felhőtlen Boldogság Minisztériuma sokéves utazásra visz bennünket a szubkontinensen. Mélyen beszippant szereplőinek életébe, akik mindanynyian a biztonság, az értelmes élet és a szeretet után kutatnak. Bámulatos erejű és eredetiségű, több szálon futó cselekménye egyszerre szerelmi történet és provokáció - ugyanannyira leleményes, mint amennyire érzelmileg magával ragadó. Meséje suttogásból, üvöltésből, örömkönnyekből és néha keserű nevetésből bontakozik ki. Élő és eltávozott hőseit megtörte a világ, amelyben élünk - aztán meggyógyította őket a szeretet. Ezért soha nem adják meg magukat.

Toni Morrison

Könyörület A Nobel-díjas íírónő ó ő 2008-ban 20008 b 20 megjelent kilencedik regénye a rasszizmus kialakulásának gyökereit keresi. Az 1600-as évek végének fiatal Amerikájában játszódik, New York közelében, a rabszolgatartás kezdeti időszakában. Nők és férfiak kapcsolatáról szól, mely mindig a nők bántalmazásával végződik egy olyan világban, melyben a nők a „férfiból és a férfiért” vannak, melyben a nők „nem alakíthatják j a világot, g , csak tűrhetik, ahogy a világ alakítja őket.” ők

Baljós óra

Gabriel García Márquez G

A pátriárka alkonya E írástudatlan katonatiszt veEgy ttélytársaival leszámolva teljhatallomra tesz szert, majd minden eerejével és praktikájával ragaszkodik a hatalomhoz, hogy végül az ő története is az enyészeté legyen: García Márquez regénye a diktátorok jellemrajzát és a diktatúrák természetrajzát érzéki módon, bravúrosan áradó hoszszú mondatokkal jeleníti meg. A szerző többször azt nyilatkozta, A pátriárka alkonya a legjobban sikerült regénye.

A rothadás bűze lengi be a fekvő falut, amely a kolumbiai polgárháború után néhány évvel látszólag békésen szunnyadozik. Ezt a baljós nyugalmat zavarják meg a rejtélyes falragaszok, amelyek reggelente megjelennek a házfalakon, s elindítják az események végzetes láncolatát. „Nem a falragaszok okoznak álmatlanságot az embereknek, hanem a falragaszoktól való félelem” - hangzik el az egyik szereplő szájából a kulcsmondat, s lassan arra is fény derül, mi táplálja a falubeliek rettegését: a rothadás bűze már-már emberi alakot ölt, amikor az elöljáró, a véres polgárháborúban győztes új hatalom helyi képviselője rászabadítja a terrort a falura.

284 oldal Keménytábla 221 oldal Keménytábla Kat. szám: 140100 Kat. szám: 140101 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

www.bibliofilkonyvklub.com

A fény harcosának kézikönyve Kat. szám: 140083 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Kat. szám: 140082 Klub ár: 50 lej

A Zahír Kat. szám: 140088 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

A zarándoklat

Brida

Kat. szám: 140089 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Kat. szám: 140094 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Alef

Házasságtörés

A kém

Kat. szám: 140090 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Kat. szám: 140095 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Kat. szám: 140085 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Az accrai kézirat

Mint az áradó folyó

Kat. szám: 140091 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Kat. szám: 140096 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

A győztes egyedül van Kat. szám: 140084 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

A Piedra folyó partján ültem és sírtam

Az alkimista

Tizenegy perc

Kat. szám: 140086 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Kat. szám: 140092 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Kat. szám: 140097 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

A Portobellói boszorkány

Az ördög és Prym kisasszony

Veronika meg akar halni

Kat. szám: 140087 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Kat. szám: 140093 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Kat. szám: 140098 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

A szerelemről és más démonokról

Egy előre Száz év magány bejelentett gyilkosság krónikája

189 oldal Keménytábla Kat. szám: 140102 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

488 oldal Keménytábla Kat. szám: 140103 Ker.ár: 70 lej Klub ár: 62 lej

108 oldal Jorge Semprún Keménytábla A nagy utazás Kat. szám: 140104 Jorge Semprún, a politikai foKer.ár: 44 lej Klub ár: 39 lej goly száztizenkilenc emberrel,

Egy emberrablás története

Bánatos kurváim emlékezete

Szerelem a kolera idején

364 oldal Keménytábla Kat. szám: 140105 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

102 oldal Keménytábla Kat. szám: 140106 Ker.ár: 42 lej Klub ár: 39 lej

536 oldal Keménytábla Kat. szám: 140107 256 oldal Keménytábla Ker.ár: 70 lej Kat. szám: 140099 Klub ár: 62 lej Ker.ár: 48 lej Klub ár: 43 lej

emlékeivel és halálfélelmével összezárva négy napig zötykölődik egy tehervagonba zárva a buchenwaldi koncentrációs tábor felé. A nagy utazás ennek a négy napnak a története. Jorge Semprún, az író tizenhat évet várt, hogy az idő megérlelje benne mindazt, amit ezekről a napokról el akar és el tud mondani. Türelmesen, fegyelmezetten várt, hogy emlékei és gondolatai tiszta, hajlékony és szigorú rendbe rendeződjenek. A mű első ízben 1964-ben jelent meg magyarul.

9

Világirodalom

240 oldal Keménytábla 192 oldal Keménytábla Kat. szám: 140080 Kat. szám: 140081 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

288 oldal Keménytábla Ker.ár: 54 lej


Francis Scott Fitzgerald

Hermann Hesse Kerék alatt

John Williams Butcher’s Crossing

Amerika, 1873. Will Andrews nem a könyvek barátja. Vadságra, szabadságra, reményre, lendületre vágyik. Otthagyja a Harvardot, és nekivág a vadnyugatnak, hogy új életet kezdjen. Butcher’s Crossingban megismerkedik egy vadásszal, aki mesél neki a legendás bölénycsordáról, mely egy eldugott magaslati völgyben rejtőzik, és csak bátor, az őrültségig vakmerő férfiak lelhetnek rá. Will úgy dönt, ő is e férfiak egyike lesz, de a coloradói hegyekbe vezető hosszú út, az öldöklés, a közelítő tél, a sorozatos balszerencsék testben és lélekben egyaránt próbára teszik.

Világirodalom

362 oldal Keménytábla Ker.ár: 63 lej

A Kerék alatt megjelenésekor (1905) - az egy évvel korábban publikált Peter Camenzind sikerének köszönhetően - már ismert és elismert írónak számított Németországban.

Demian

Meghalnék érted

Emil Sinclair ifjúságának története Az ember élete lehetőség, hogy megtalálja a sorsához elvezető utat. De rábízhatjuk-e magunkat a sorsra? És ha ez a sors bűnökre csábít, ha eltávolít a tiszta és fényes világtól?

És más elveszett történetek Csakúgy, mint regényeiben, Fitzgerald ezekben a novellákban is varázslatos eleganciával, néhány mondattal vagy filmbe illő, pergő párbeszédekkel egész élettörténeteket képes felvázolni...

238 oldal Keménytábla 218 oldal Keménytábla 638 oldal Keménytábla Kat. szám: 140111 Kat. szám: 140112 Kat. szám: 140113 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

J. R. R. Tolkien

Kat. szám: 140108 Klub ár: 56 lej

Elveszett mesék könyve 1.

Augustus John Williams utolsó regénye 1973-ban megkapta a Nemzeti Könyvdíjat. Mintha maga a szerző is tudta volna, hogy az Augustus lesz a hattyúdala, papírra vetette benne mindazt, amit a világról, az életről, a művészetről és a politikáról gondolt. Így született meg minden idők egyik legvarázslatosabb történelmi regénye. Nagybátyja, Julius Caesar brutális meggyilkolása után Octavius, a félénk és tanulni vágyó tizenkilenc éves ifjú hirtelen rádöbben, hogy ő a mérhetetlen római hatalom örököse. Az a sors vár rá, hogy ádáz pártcsatározások, véres háborúk és családi viszályok közepette átalakítsa a birodalmat, és a nyugati világ legnagyobb uralkodójává váljon: Caesar Augustusszá, az első római császárrá.

394 oldal Keménytábla Ker.ár: 63 lej

Az Elveszett Mesék Könyve I. része A szilmarilok mitológia ciklus legelső elbeszélésének bevezető történeteit tartalmazza. Kibontakozik a mitológiarendszer kiindulópontja, és nyomon követhetők páratlan fejlődésének kezdő lépései: a világ teremtése, a valák cselekedetei, a tündék ébredése, legnagyobb alkotásaik születése és Melko pusztító lázadása - ahogy azt maguk a tündék Eriolnak, a nyugati óceánon átkelő emberhajósnak elmesélték.

440 oldal Kartonált Kat. szám: 140114 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Elveszett mesék könyve 2. Az Elveszett Mesék Könyve II. része A szilmarilok mitológ iaci k lus legelső elbeszélésének folytatását tartalmazza. A szövegekből és jegyzetekből kibontakoznak a mitológia megírásának kezdetétől jelen lévő fő történetek legelső változatai: Beren és Lúthien páratlan regéje, Túrin és a Sárkány története, a Törpök Nyakláncának egyetlen teljes narratívája, Gondolin bukásának legrészletesebb változata, és Earendel utazásának korai változata.

556 oldal Kartonált Kat. szám: 140115 Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

Kat. szám: 140109 Klub ár: 56 lej

Stoner

A Stoner univerzális értékű történetet tár elénk: őszintén, részvéttel, átható erővel. Az ember konfliktusairól, kudarcairól és diadalairól mesél, a szürke hétköznapokról, amelyeket nem szokott megörökíteni a történetírás. Az egyedi élet jelentőségének állít emléket. Páratlan olvasmány, dicshimnusza az irodalom erejének, olyan regény, amelynek minden mondatát élvezni kell.

Kurt Vonnegut A hamvaskék sárkány

Ó, azok az ötvenes évek! Meg persze a hatvanasok! Ó, Amerika!

Ördögcsapda

Mesterlövész

Az Ördögcsapda tizenkét darabja méltó tisztelgés a világirodalom legendás alakja, a nagy humanista nevettető, Kurt Vonnegut és életműve előtt.

Vonnegut újabb édesbús, keserves remekműve az egykor öröknek vélt polgári értékrendet gyászolja. A cím a kamaszkorú gyilkos, Rudy Waltz gúnyneve.

353 oldal Keménytábla 316 oldal Keménytábla 300 oldal Keménytábla 320 oldal Keménytábla Kat. szám: 140110 Kat. szám: 140116 Kat. szám: 140117 Kat. szám: 140118 Ker.ár: 63 lej Klub ár: 56 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej

10

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


A Sci-fi nagy mesterei Vaszilij Orehov ovv

S.T.A.L.K.E.R. R

Clare Mullay Barbara Erskine B

A legsötétebb óra Booton Herndon

A fegyvertelenn katona kkat aton onaa Ez a lenyűgöző könyv feltárja, hogyan lett Desmond Doss az első, a szolgálatot lelkiismereti okból a megtagadó katona, aki megkapta a létező legmagasabb katonai kitüntetést, a Kongreszszusi Becsületérmet.

1 1940 nyarán minden szem Nagy-Britannia déli égboltjáN ra szegeződik: az angliai csata vészterhes napjai ezek. Evie Lucas figyelmét mégis egészen másvalami köti le: a vidám és jóvágású fiatal pilóta, Tony Anderson.

A kémnő, aki sokakat szeretett Nagy-Britannia legbátrabb háborús hősnőjének élete és titkai Egy könnyű életet kedvelő lengyel arisztokrata és gazdag, zsidó származású felesége gyermekeként a háború kitörésekor mindenáron segíteni akarta országát és a szövetségesek harcát.

Tűzvonal Hemul legutóbbi, tragikusan végződő „túravezetése” után klánját, barátait, munkáját és szerelmét is elvesztette, ezért végleg hátat fordított a Zónának. Vagy legalábbis így gondolta. Most azonban ismét a Zónában van, a hangulata pedig nem valami rózsás, mert egy régi barátja pisztolya mered rá negyven lépés távolságról.A cél persze nem ő, hanem egy körülötte keringő, életveszélyes relikvia, egy úgynevezett Boszorkánytojás, melynek már a puszta érintése is halálos. Hemul és barátja abban bíznak, hogy egy jól irányzott lövés kitérítheti szédítő pályájáról, és ezzel alkalom nyílik a menekülésre.

258 oldal Kartonált 480 oldal Kartonált 439 oldal Kartonált Kat. szám: 140119 Kat. szám: 140120 Kat. szám: 140121 360 oldal Kartonáltt Kat. Kaat. szám: szá zám: m: 140127 1401 Ker.ár: 47 lej Klub ár: 42 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

Ray Bradbury

Októberi vidék

A világégés albuma

Leon Leyson Budai-Sántha Balázs

A lehetetlen valóra vált

Háború

Egy fiú Schindler listáján Még a legsötétebb időkben is helye van az erőnek és a bátorságnak. Leon Leyson volt az egyik legfiatalabb, aki Oskar Schindler listájának köszönhetően élte túl a holokausztot.

Az Aranykönyv díjas szerző történelmi drámája a 2. magyar hadsereg tragédiáját dolgozza fel, három szereplő szemszögén keresztül átélve az 1942-43-as doni eseményeket.

Magyarország első világháborús képes krónikája Az első világháború a XX. század egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A kötet szerzője több mint 200 korabeli fényképen keresztül mutatja be Magyarország Nagy Háború alatti szerepét és történetét.

552 oldal Kartonált 224 oldal Kartonált 272 oldal Keménytábla 304 oldal Kartonált ált Kat. Kaat. szám: szá zám: m 140128 140 Kat. szám: 140122 Kat. szám: 140123 Kat. szám: 140124 Ker.ár: Ker. Ke r.ár ár:: 54 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 94 lej Klub ár: 84 lej Ker.ár: 53 lej George R. R. Martin n

Wieslaw Kielar ielar

Álomdalok I.

Anus Mundi ndi Öt év Auschwitzban Ami azt illeti, alaposan megismerhette öt esztendő alatt. Megtanulta a túlélés művészetének minden „naprakész” csínját-bínját, a fogarany, a cigaretta, a krumpli csereértékét, illetve az emberélet értékének teljes semmibevételét. És megismerte Kielar a halál minden fajtáját, mielőtt megismerhette volna a szerelmet, az életet. Alvilági útikalauz ez a fekete memoár; felsorol minden pokolbeli látnivalót, és mint minden jó útikalauz, végül a halál glosszáriumát is közli, azt a német társalgási nyelvet, amelyet rabok és rabtartók egyaránt beszéltek.

360 oldal Kartonált Kat. szám: 140125 Ker.ár: 49 lej

Klub ár: 43 lej

Klub ár: 47 lej

Szvetlana Alekszijevics

Fiúk cinkkoporsóban „Mi nem egyszerűen csak rabok vagyunk, mi a rabság romantikusai vagyunk” - írta Alekszijevics, aki nemcsak kegyetlen őszinteséggel tárta fel, hogy mi történt Afganisztánban 1980 és 1989 között, hanem azt is kutatta a könyvében, hogy miért és hogyan lehetett olyan könnyen gyilkosokká tenni az egyszerű szovjet fiúkat.

Martin már A tűz és jég dala világrengető sikere előtt is komoly hírnévre tett szert, a fantasytől a science fictionön át a horrorig számos műfajban alkotott maradandót. Az Álomdalok első kötete e csodálatosan sokszínű életmű első húsz évéből válogat. Különleges csemege ez Martin rajongóinak: bepillantást enged abba az írói életútba, amelynek során a képregényrajongó kölyökből többszörösen díjnyertes író lett. Az Álomdalok remekbe szabott írásaiban megtalálható minden, ami miatt olvasók tízmilliói rajonganak George R. R. Martin történeteiért.

376 oldal Kartonált Kat. szám: 140126 704 oldal Kartonált Kat. szám: 140129 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 65 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Klub ár: 58 lej

11

Világirodalom

Balla Tibor

Egy festői mexikói faluban ffalub luban ban a halál csupán turistalátványosság.Egy város alatti városban megfulladt szeretők csendben ismét egymáséi lehetnek. Egy karnevállal utazó kis ember legédesebb vágya napról napra beteljesedik. Egy beteg fiúnak a hűséges kutyája az egyetlen kapcsolata a külvilággal. És a túlvilággal. Ez a tizenkilenc borzongató és baljós novella Ray Bradbury másik arcát mutatja meg. Azt az írót, aki kíváncsi az élet és a fantázia sötét oldalára, aki ragyogóan megragadja a világ őrültségének, zűrzavarának és akadályainak lényegét. Az Októberi vidék karakterei élnek, álmodnak, dolgoznak majd meghalnak - és néha ismét élnek, csak hogy felfedezzék, bár gyakran túl későn, hogy az embernek magas árat kell fizetnie azért, hogy valahova tartozhasson.


Jeles magyarok! Wisinger István

A Nobel-díjas kém Dokumentumregény Szent-Györgyi Albert életéről Szent-Györgyi Albert 1937. december 10-én átvette a Nobel-díjat Gusztáv svéd királytól. Az indoklásban ez szerepelt: ,,...a biológiai égésfolyamatok, különösképpen a C-vitamin és a fumársavkatalízis szerepének terén tett felfedezéseiért”. A tudóst idehaza a C-vitamin feltalálójaként emlegetik, és szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy ő az egyetlen magyar Nobel-díjasunk, aki ezt az elismerést a szülőhazájában tudományos eredményeiért nyerte el. De milyen ember is volt Szent-Györgyi, akit Szegeden csak ,,Prof”-ként emlegettek tanítványai? Egy pacifista, aktív politikus, önjelölt kém, rendkívüli tudós, aki a családi tragédiák hatására élete utolsó két évtizedét a rákkutatásnak szentelte.

413 oldal Keménytábla Ker.ár: 62 lej

Jane Corry Nemere István

Georges Simenon

Háromszor három hhalál lál

Maigret emlékiratai

Marcel Dupré Párizsban kezdi a nyomozást, aztán Rómába, majd Velencébe repül. A csinos olasz Lea Cornelli hadnagynővel hamarosan három újabb halottat találnak. Aztán Toszkána szépséges vidékén felfedezik a hetediket, ő is Borsini volt.

Rendhagyó, mert ezúttal nem Simenon beszéli el hőse újabb kalandját, hanem Maigret ragadja magához a szót, s ha már így esett, nem restelli retusálni, kiegészíteni, alkalmasint kétségbe vonni Simenon róla alkotott képét.

A férjem felesége ge Mi van, ha az egész életed hazugságra épült? Amikor Lily, a fiatal ügyvéd férjhez megy Edhez, elhatározza, hogy elölről kezd mindent, a múlt titkait pedig maga mögött hagyja. De amikor első ügyébe belekezd, valahogy furcsa vonzódást érez ügyfeléhez. A férfihoz, akit gyilkossággal vádolnak.

217 oldal Kartonált 144 oldal Kartonált 432 oldal Kartonált Kat. szám: 140131 Kat. szám: 140132 Kat. szám: 140135 Kat. szám: 140136 Klub ár: 58 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 37 lej Klub ár: 33 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

Mikó Imre

Krimi

A szülőföldd szerelmese Orbán Balázs életének regénye Az életrajzi regény két nagy részben eleveníti meg hőse életét: az első részben bejárjuk vele anyai ágú ősei hazáját, Törökországot, a másodikban elkísérjük őt a Székelyföld múltját és akkori jelenét feltáró útjaira, s a kiegyezés utáni politikai élet ingoványos talajára. Az író szándéka volt feltárni hőse kalandos fordulatokkal tele életét, de olyan hősét, akinek tettei a szülőföld szeretetére és értékeinek megbecsülésére nevelik a késő korok olvasóját.

358 oldal Keménytábla Ker.ár: 40 lej

Charlotte Link

Alekszandra Marinyina

Egy halott portréja A filmsztárt, Alina Vaznist holtan találják. A gyilkosság indítékát valahol nagyon mélyen, a lélek bugyraiban kell keresni. Az ott rejtőzködő érzelmek ugyanis rögeszmévé válhatnak, és később egy gyilkosság indítékául is szolgálhatnak.

Andrea Camilleri

Montalbano Egy hónap a felügyelővel Fiatalok és öregek, férfiak és nők, szépek vagy csúnyák, buják vagy erkölcsösek, műveltek vagy tanulatlanok, egyvalami közös bennük: a bűn. Bűnt követtek el.

A róka völgyében enn Egy forró augusztusi napon, egy erdőszéli, üres parkolóban Vanessa a férjére vár, aki a kutyájukat sétáltatja. A nő a gondolataiba merülve nem veszi észre, hogy egy autó közeledik felé. Hirtelen rossz érzése támad, de későn eszmél.

488 oldal Kartonált Kat. szám: 140137 222 oldal Kartonált Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Kat. szám: 140133 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

449 oldal Kartonált Kat. szám: 140138 Ker.ár: 62 lej Klub ár: 55 lej

Ne zavard a hóhért!

Ingar Johnsrud

Robin Cook

1996. február. Egy titokzatos férfi kiszabadul a börtönből, miután letöltötte a büntetését. Sokan mutatnak érdeklődést iránta, mert aduászként akarják felhasználni az elnökválasztási kampányban.

Kalüpszó

Sokk

Az egyik áldozatot kegyetlenül megkínozták, a másik halálát véletlen balesetnek álcázták, és úgy tűnik, a szálak messzire vezetnek: a hírszerzésig, egy agyontitkolt katonai akcióig.

A Harvard Egyetemen tanuló két barátnő, Deborah és Joanna csábító hirdetést talál az egyetemi lapban: egy exkluzív klinika busás összegért petesejtdonorokat keres.

460 oldal Kartonált 519 oldal Kartonált Kat. szám: 140130 Kat. szám: 140139 Kat. szám: 140134 Klub ár: 58 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

391 oldal Kartonált Kat. szám: 140140 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej

174999

Klub ár: 37 lejj

Lendvai Paul

Magyarok A kezdetektől a napjainkig Ez a kötet átdolgozása és kiegészítése annak a könyvemnek, mely négy német nyelvű eredeti kiadás után az elmúlt években megjelent magyarul, angolul, csehül, románul, franciául, japánul és nemrégiben szlovákul is. Ami hiányzott a könyvből, az a rendszerváltás, illetve az azóta eltelt évek elemzése volt. A két évtized eseményei és főként tanulságai hozzátartoznak a magyar történelem fővonalához. Ezért ezt a kiadást a magyar olvasók számára kiegészítettem két magyarul írt zárófejezettel az 1989-2012es évek történetéről.

512 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej

12

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Stephen p King

AZ AZ Heten He H etteen en vvo voltak. olltt Hét kiskamasz barát, b ba arráát átt,, akiknek akik szembe kellett szállniuk sz zállln lniu iuk a városukat terrorizáló rémmel. ló rééém rrém mmel. mm mel. A csatornákban, a leffolyókban, l ók ókb a kanálisban lakó Az időről időre felszínre bukkant, és akkor útját hullák szegélyezték. Sok hulla. De Derry városában ezen senki sem lepődött meg. Az emberek halandóak, a gyerekek meg főleg. Egészen addig, amíg ők heten össze nem fogtak, hogy legyőzzék Azt.

1 174 oldal Keménytábla Ker.ár: 114 lej

benne megannyi izgalommal, akcióval, váratlan fordulattal.

Ker.ár: 70 lej

Klub ár: 62 lej

Ker.ár: 58 lej

Klub ár: 52 lej

Az átkozott út Kat. szám: 140143

Haramia

Leslie L.Lawrence

Ambrus Attila első regénye alig- A tizenhárom kristálykoponya I-II. Kat. szám: 140141 Klub ár: 101 lej hanem zavarba ejti az olvasót. Hernán, a bolond, beszélő tehénnel találkozik a kukoricásban; a Valóság és fantázia keveredik

A szerző további kapható címei: Agykontroll Kat. szám: 140142

Ambrus Attila

Grófnő kastélyában tombolni kezd egy kísértet; Lennon megtalálja a koponyát a falban; a kis, szürke öregasszony fára mászik, hogy megölje a gyilkosokat; a professzor szerelmét elrabolják; a háttérben kitörni készül az Arenal vulkán, s mindenütt ott leselkednek a kicsik. A tizenhárom kristálykoponyának az Arenalhoz kell érnie, hogy megmentse a Földet a nagy katasztrófától.

344 oldal Kartonált Kat. szám: 140144 852 oldal Kartonált Kat. szám: 140157 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 63 lej

Klub ár: 56 lej

A szerző további kapható címei: Herkules munkái Kat. szám: 140147

Halál a Níluson Kat. szám: 140148

A ferde ház

Kaland

Kat. szám: 140149

Az alibi Kat. szám: 140150

És eljő a halál

A vád tanúja

Egyiptom, Krisztus us elő előtt llőtt lő tt 200 22000. 000. 000 A földi halandók életének és halálának kereteit a Nílus áradása és az istenek szeszélyei szabják meg. Itt él családjával Imhotep, a vagyonos özvegy Ká-pap, aki egy napon fiatal, gyönyörű - és gonosz - ágyast hoz a házba.

L London, 1920-as évek. Sokkoló gyilkosság szennyezi be egy csinos városi kúria plüsskárpitjait. Az áldozat egy idős asszony, az elképesztően gazdag Emily French. Minden bizonyíték Leonard Vole-ra, a fiatal kalandorra mutat...

312 oldal Kat. szám: 140145

322 oldal Kat. szám: 140146

Ken Follett

Az idők végezetéig

A katedrális A nagyszabású, több évszázadot átölelő Kingsbridge-trilógia története az angliai kisvárosban, Kingsbridge-ben kezdődik a l2. században.

A katedrális folytatása kétszáz évvel később, a 14. században játszódik. A szereplők a katedrális legendás építőinek leszármazottai, akik ugyanúgy küzdenek az élettel, mint elődeik.

Öt kismalac Kat. szám: 140151

Az Ackroyd-gyilkosság Kat. szám: 140152

Az ABC-gyilkosságok Kat. szám: 140153

Matrjoska és az őrült szerzetes I-II. Valaki belő Leslie L. Lawrence ablakán, előkerül egy titokzatos matrjoska baba, Nalá kolostorát elöntik a kincsvadászok, Karcsig rinpócse utálja a piszkos és büdös szerzetesnőket, az őrült Dokpa be akarja foltozni a betegségek zsákját; miközben gyilkosság gyilkosságot követ a békés lámakolostorban. Lord Halifaxet elrabolja egy női harisnya, majd két helikopter is eltűnik a szakadék mélyén. És végül azok az elátkozott Fabergé-tojások...!

Kötetenként: Kartonált 544 oldal Kartonált Kat. szám: 140158 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 63 lej

A tűzoszlop 1558. Anglia. Stuart Mária és Tudor Erzsébet vetélkedik a trónért. Az angol katolikus arisztokrácia Mária oldalán áll, Erzsébetet, aki sokkal türelmesebb vallási kérdésekben, az anglikán egyházhoz csatlakozó protestánsok és puritánok támogatják.

Ördögtojások I-II. Leslie L. Lawrence kétszáz éves múmiák után nyomoz Svájcban, ahol már többször is szembekerült a ,,vérfarkassal”. Frau Ebner fogadóját gyanús alakok lepik el: Leslie L. Lawrence-en kívül például Herr Kuster, aki tataroztatni óhajt egy omladozó kísértetházat; Fräulein Mironova, aki néha boszorkánynak adja ki magát; egy vándorkedvű halott; Fräulein Weisswein; egy rejtélyes térkép és frissen festett fatojások; valamint titokzatos események minden mennyiségben.

973 oldal Keménytábla 1062 oldal Keménytábla 924 oldal Keménytábla Kat. szám: 140154 Kat. szám: 140155 Kat. szám: 140156 512 oldal Kartonált Kat. szám: 140159 Ker.ár: 77 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 77 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 60 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Klub ár: 56 lej

Klub ár: 53 lej

13


Borsa Brown

Az arab fia Khalid al-Szudairi húgával együtt végérvényesen felnőtté válik, új élete küszöbén áll. Nehezen szakad el a biztonságot nyújtó családjától, de azt is érzi, ha bizonyítani akar, akkor valóra kell váltania álmait. Olyan terveket, amelyekhez valószínűleg apjának is lesz pár keresetlen szava...Közeli családtagjai folyamatos nyomás alatt tarják, hiszen már mindenki az unokatestvérével megkötendő menyegzőre készül. Esélye sincs kihátrálni, hiszen elkövette a legnagyobb bűnt, amit nővel szemben elkövethet. Vagy házasodik, vagy halálba küldi a lányt.

597 oldal Kartonált Kat. szám: 140160 Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

Julie Klassen

Mary Balogh

Monica Mccarty

A néma nevelőnő előnőő

Az egyezség

Az Újonc

Olivia Keene épp egy lánynevelő intézetbe tart, hogy állás után érdeklődjön, amikor a kíváncsisága letéríti az útjáról. A környék egyik nemesi családjának otthonában ugyanis estélyt adnak, és a lány mindenáron vetni akar egy pillantást az előkelő társaságra, és ha szerencséje van, a birtok tulajdonosára is...

Vincentet, Darleigh vikomtját ki akarja házasítani a családja. Vincent jó parti, gazdag, hatalmas birtok tulajdonosa, kitűnő társalgó, kedves mosolyú, fess férfi. A Túlélők Klubjának vak tagja. És elege van az anyja, a nővérei gyámkodásából meg a leendő ara elfojtott, mégis szinte égető ódzkodásától.

A forrófejű és vakmerő Kenneth Sutherlandre élete legnagyobb kihívása vár: be akar kerülni Robert the Bruce rettegett felföldi harcosainak a sorába. A siker kapujában, egy védtelen pillanatban, az istálló mélyén azonban rabul ejti őt egy ártatlan női szempár, és képtelen lesz kiűzni a fejéből...

409 oldal Kartonált 304 oldal Kartonált 392 oldal Kartonált Kat. szám: 140168 Kat. szám: 140169 Kat. szám: 140170 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Romantikus

Az Arab

Az Arab szeretője

476 oldal Kartonált 464 oldal Kartonált Kat. szám: 140162 Kat. szám: 140163 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Kékesi Dóra

Az arab lánya

Az Arab lánya 2.

Alev Lytle Croutierr

Budai Lotti B

Hárem

SShirzan szerelme

A fátyol mögé zárt világ A különös könyv bemutatja a hárem egyszerre kegyetlen és lenyűgöző intézményét és mindennapjait: szerelmeket, féltékenykedéseket, szüléseket, gyilkosságokat, a kasztrálás szörnyűségét stb.

Ágyas és úrnő 1. Louise Elsfieldnek, ennek a bátor és gyönyörű asszonynak a kalandjai 1685-ben veszik kezdetüket. A II. Jakab, angol király ellen indított felkelés elsodorja főhősnőnk vonzó férjét ártatlanul börtönbe vetik...

A holnap érintése é Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból Szenvedélyes küzdelem a szerelemért és a túlélésért. Egy 38 éven át őrzött levél felfedi a múltat. 1956-ban, Budapesten Anna fiatalasszonyként titkos viszonyt folytat férje munkatársával.

472 oldal Kartonált 501 oldal Kartonált 256 oldal Kartonált 560 oldal Kartonált 315 oldal Kartonált Kat. szám: 140164 Kat. szám: 140161 Kat. szám: 140171 Kat. szám: 140172 Kat. szám: 140173 Ker.ár: 52 lej Klubb ár: 46 6 lej lejj KKe Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 62 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

A villa K Kartonált Kat. szám: 140166 KKer.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej

Visszatérés Burmába Kartonált Kat. szám: 140167 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Rosanna Ley

Az utolsó tánc Havannában Kuba, 1958. Elisa még csak tizenhat éves, amikor találkozik Duardóval, és attól a pillanattól fogva, amikor először rumbáznak Havanna belvárosában, tudja, hogy a fiú élete nagy szerelme. Duardo azonban forradalmár, aki eltökéli, hogy harcol Fidel Castro oldalán, Elisa pedig kénytelen elhagyni a hazáját, és újraépíteni az életét a távoli Angliában. De hogyan fékezhetné meg a tüzes Havanna iránti vágyódását, amikor a rumba ritmusa még mindig hívogatja?

416 oldal Kartonált Kat. szám: 140165 Ker.ár: 54 lej

14

Klub ár: 47 lej

Danielle Steel eell Vad víz

A média óránként figyelmeztette New York lakosságát az Ophelia hurrikán közeledtére, de a legtöbben közönyösen reagáltak a hírre...

A kitüntetés k A német megszállás idejént, egy a Lyon közelében élő diáklány sorra elveszíti szeretteit: apját és bátyját megölik a németek, anyja megtébolyodik, legjobb barátnőjét és családját pedig a szeme láttára hurcolják el.

Egy nemes hölgy hagyatéka Megfakult fényképek egy előkelő párról a háború utáni Európából. Régi levelek, amelyek egy tragikus veszteségről mesélnek.

318 oldal Kartonált 320 oldal Kartonált 326 oldal Kartonált Kat. szám: 140174 Kat. szám: 140175 Kat. szám: 140176 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 35 lej Ker.ár: 39 lej Klub ár: 35 lej Ker.ár: 36 lej Klub ár: 32 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Charles Martin

Hosszú az út

Kate Morton K Agnés Martin-Lugand gaan and d

A boldog emberek erekk esőben csókolóznak Írországból való hazatérése óta Diane-nak sikerült pontot tennie az Edwarddal folytatott viharos kapcsolat végére, és szilárdan eltökélte, hogy Párizsban építi fel újra az életét. Legjobb barátja segítségével ismét nagy lendülettel veti bele magát irodalmi kávéháza felvirágoztatásába.

FFelszáll a köd 1 1924, nyár: Az előkelő társaság tündöklő estélyén, egy elegáns angol udvarház parkjában, a tóparton egy fiatal költő kioltja életét. A tragédiának két tanúja van: két nővér, Hannah és Emmeline Hartford, akik ettől fogva soha többet nem beszélnek egymással. 1999, tél: A 98 esztendős Grace Bradleyt felkeresi egy fiatal rendező, aki filmre akarja vinni a költő öngyilkosságát.

Tasmina Perry

Ház a Naplemente-tónál A Casa D’Or, a titokzatos ültetvényes ház a Naplemente-tó partján, több mint ötven éve a Wyatt család tulajdonában van. Jennifer Wyatt ide tér vissza az egyetem elvégzése után reményekkel telve, várja a tóparti nyár. Ám mire eljön az ősz, szíve összetörik, családja szétesik, álmai semmibe vesznek.

382 oldal Kartonált 598 oldal Kartonált 367 oldal Kartonált Kat. szám: 140177 Kat. szám: 140178 Kat. szám: 140179 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

A tizennyolc éves Cooper egy gitárral a kezében maga mögött hagyja az édesapját, hogy énekesként próbáljon szerencsét. Nemsokára azonban a saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy a tehetség nem elég a sikerhez, és az otthon melege után a világ rideg, kegyetlen helynek bizonyul. Öt év útkeresés után véletlenül találkozik Daleyvel, az angyali hangú énekesnővel, aki azonnal beleszeret az egyik dalába - Cooper pedig a lányba. Ketten együtt a slágerlistákat ostromolják, és úgy tűnik, a férfi végre megtalálja a boldogságot, ám egy szörnyű tragédia miatt az élete darabokra hullik.

300 oldal Kartonált Kat. szám: 140186 Ker.ár: 46 lej

A szív kútja

Kat. szám: 140187

Ker.ár: 49 lej

Klub ár: 46 lej Klub ár: 43 lej

Barbara Claypole White te

A tökéletes fiú

Santa Montefiore

Tizenkét nap karácsonyig karác á so sony nyiig Szerelem és háború dalai Az életvidám, barátságos Julia Padden mindenkit kedvel, a kimért, zárkózott szomszédját, Cain Maddoxot kivéve. Nem számít, mennyire jóindulatúan közeledik a férfihoz, az minden alkalommal elutasítóan reagál.

Előre megtervezték az életüket. De a szerelem és a háború megváltoztat mindent. A hullámzó ír dombok közt megbújó Deverill kastély három nőnek ad otthont: a tűzvörös hajú Kitty Deverillnek...

Az új élet völgye Helen Bryan trilógiájának első darabja egy bátor nő történetét meséli el, bemutatva a 18-19. század Amerikájának sokszínűségét, valamint azt az embert próbáló folyamatot, amikor a régi találkozik az újonnan érkezővel...

236 oldal Kartonált 575 oldal Kartonált 584 oldal Kartonált Kat. szám: 140180 Kat. szám: 140181 Kat. szám: 140182 Ker.ár: 41 lej Klub ár: 35 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

Joanna Courtney

A kijevi hercegnő A kijevi Jelizaveta hercegnőnek született, és arra nevelték, hogy egy napon beleszője családját az európai uralkodóházak szövetébe. A szíve mélyén azonban igazi lázadó, aki mindig újabb és újabb kalandokat keres: leevez az áradó Dnyeper zuhatagain, és egyenrangú partnere szeretne lenni leendő királyi férjének.

Diane Chamberlain

Egyetlen nővérem Mi történik, ha minden, amiben hittél, hazugság volt? Az iskolapszichológusként dolgozó Riley MacPherson apja halála után olyasmit fedez fel, ami megkérdőjelezi mindazt, amit korábban a testvéreiről, a szüleiről és saját származásáról gondolt.

452 oldal Kartonált Kat. szám: 140188 Ker.ár: 57 lej

Félúton

Kat. szám: 140189

Ker.ár: 49 lej

Abby Fabiaschi

Így szerettek Ők k

Szerettem élni

Magyar irodalmi szerelmeskönyv A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához.

Nem mindennapi perspektívából szemléli életét Madeline. Özvegye, Brady és lányuk, Eve friss gyászukkal küzdve lassan felismerik, hogy anyaként és társként központi szerepet töltött be az életükben, és azt, hogy nem lesz könnyű nélküle megtalálniuk a hangot egymással.

Klub ár: 50 lej Klub ár: 43 lej

Nyáry Krisztián N Így szerettek ők 2. Újabb irodalmi szerelmeskönyv Nyáry Krisztián Így szerettek ők című magyar irodalmi szerelmes könyvének második kötete. Az új könyvben ismét 40 magyar író és költő izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati története szerepel.

400 oldal Keménytábla 416 oldal Kartonált 408 oldal Kartonált 130 oldal Keménytábla 165 oldal Keménytábla Kat. szám: 140183 Kat. szám: 140184 Kat. szám: 140185 Kat. szám: 140190 Kat. szám: 140191 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 55 lej Klub ár: 49 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

15

Romantikus

Helen Bryan Debbie Macomber beerr

Amikor Ella egy repülőút alatt rosszul lesz, és kórházba kerül, a családja jól szervezett élete gyökerestül felfordul. A férje ugyanis eddig nem vette ki a részét a gyereknevelésből, most azonban ebben a szerepben is helyt kell állnia. A kissé rendmániás Felix nehezen mutatja ki az érzelmeit, így különösen nagy kihívás elé állítja a feladat, hogy megtalálja a hangot a tizenhét éves fiukkal. Ráadásul Harry nem is mondható átlagos gimnazistának: a tehetséges és érzékeny kamasznak Tourette-szindrómája miatt nagy odafigyelésre van szüksége.


Stefan Pabst abst

A 3 D rajzolás művészete A térhatású alkotások készítésének titkai E kötet segítségével az egyszerű vázlatrajzokból könnyedén lenyűgöző, fotorealisztikus képeket varázsolhatunk. Szerzője, a világhírű képzőművész, Stefan Pabst egy sor, lépésről lépésre részletesen bemutatott mintafeladat segítségével szemlélteti, miként lehet addig nem tapasztalt magasságokba emelni rajzés festési készségeinket. A gyakorlatok bemutatják, hogyan tudunk az olyan alapvető rajz- és festőtechnikák alkalmazásával, mint amilyen a perspektíva, a tónusozás vagy a szárazecset-technika, megörökíteni hétköznapi tárgyakat, állatokat vagy embereket. További jó tanácsok segítenek a színeket is csatasorba állítani a térbeliség és a realisztikus ábrázolás érdekében, hogy realisztikus rajzaink még inkább életre keljenek.

128 oldal Kartonált Kat. szám: 140192 Ker.ár: 65 lej

Klub ár: 58 lej

Robert Lawson

A lélek útja

Ross King

Dühödt ámulat Claude Monet és a Vízililiomok 1914-ben kitört az első világháború. Az ekkor a hetvenes éveinek derekán járó Monet a világ egyik leghíresebb és legsikeresebb festője volt; nevét feltétlen tisztelet és megbecsülés övezte, magánélete azonban romokban hevert.

Egy tragikus balesetet követően David Becker nyugodt, boldog élete darabokra hullik. A szerelmét elveszítő, mély depreszszióba zuhanó férfi csupán egy megoldást lát maga előtt - az öngyilkosságot. Azonban egy rejtélyes látogató felbukkanása mindent megváltoztat. Egy angyalszerű jelenés, egy ragyogó fénylény siet David segítségére. A férfi lehetőséget kap, hogy bepillantson rég elfeledett múltja árnyai közé, hogy megértse, miért. kellett ekkora csapást elszenvednie, s a fájdalmon keresztül meglássa az Élet örökké vibráló fényét. 

455 oldal Keménytábla Kat. szám: 140195 312 oldal Kartonált Kat. szám: 140198 Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

Fa Nándor

Romantikus

Magad, uram

Walter Foster Susie Hodge

Művészet közelről 100 mestermű Ez az egyedülálló album izgalmas tárlatvezetésre csábít a XIV. századtól napjainkig. A szerző ráirányítja figyelmünket azokra a részletekre, amelyeket talán észre sem vennénk, pedig kiemelkedő fontosságúak a mű megértése szempontjából. A 100 világhírű műalkotás 700 részlete ebben a különleges megközelítésben izgalmas titkokat tár fel...

432 oldal Keménytábla Ker.ár: 146 lej

Kat. szám: 140194 Klub ár: 130 lej

A ceruzarajz alapjai lépésről lépésre Tanuljon meg csendéletet, tájképet, állatokat és embereket rajzolni A kötetben található egyszerű feladatok gyűjteménye tökéletes bevezetőül szolgál, hogy megismertesse a kezdőkkel a rajzolás alapjait.

Egy élő legenda, a legsikeresebb hazai vitorlázó, az első magyar, aki saját kezűleg épített hajójával körülkerülte a Földet. Fa Nándor mindig az ár ellen hajózott - keményen dolgozó szülők negyedik gyermekeként határozta el, hogy megvalósítja álmát, és a körülmények dacára a világ legjobb vitorlázóival küzd meg az óceánokon. Ez a keményfejűség tette aztán eredményes sportolóvá, minden kudarcon túllépő hajóssá, sikeres üzletemberré - a maga urává. Saját szavaival elmesélt története követendő példa mindazoknak, akik úgy döntenek: soha nem adják fel.

144 oldal Kartonált Kat. szám: 140193 350 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 65 lej

Kat. szám: 140199 Klub ár: 58 lej

Cs. Szabó Sándor

Luther

Bödőcs Tibor

Addig se iszik

Őszi Róbert

Piri néni Vicces, vidám, provokatív Piri néni alakja a közösségi médiában tűnt fel és vált népszerűvé, a felhasználók azonnal beleszerettek a laza, életvidám, jó humorú öreglányba...

Mikor a szerzőt megismertem, még nagyképűen vallotta: „Hárman nem írunk: Szókratész, Jézus és én.” Aztán megtört, és írni kezdett, paródiákat, persze - és megállt a kanál a levesben, de úgy, hogy a fal adta másikat. Úgy vágytunk erre a hangra ebben a karót nyelt, szürke, humordeficites honi literatúrában, mint egy falat kenyérre. Bödőcs írásaiban a páratlan irodalmi műveltség találkozik az igazi humorral Karinthy boncasztalán. Apját kérdezték, mit szól, hogy fia már ír is. „Addig se iszik” - válaszolta a bölcs öreg, és igaza volt: Tibor írás közben sose iszik.

204 oldal Kartonált Kat. szám: 140196 218 oldal Keménytábla Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 49 lej

16

Az út A 15. század babonás hiedelmekkel átszőtt mindennapjaiból szakítja ki fiát Hans Luder mansfeldi bányász, hogy - a család felemelkedésének egyik lehetőségeként - Magdeburgba, Eisenachba és Erfurtba küldje tanulni. Martin rendkívüli tehetségének és fogékonyságának köszönhetően már korán kitűnik társai közül, és viszonylag egyszerűen szerzi meg magiszteri fokozatát. Fényes, felfelé ívelő jövő áll előtte jogdoktorként, miközben egyre több kétely merül fel benne az atyai, isteni és egyházi hatalommal szemben. Csendes lázadását egy hosszú, többlépcsős lelki utat bejárva - végül valódi szavakba és tettekbe önti...

Kat. szám: 140197 500 oldal Kartonált Kat. szám: 140200 Klub ár: 43 lej Ker.ár: 63 lej

Klub ár: 56 lej

Keresse fel honlapunkat: www.bibliofilkonyvklub.com


Szepes Mária Az áldozat mágiája Kat. szám: 140203 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej

A szerelem mágiája Kat. szám: 140204 Ker.ár: 35 lej Klub ár: 33 lej Doreen Virtue

Arkangyalok és felemelkedett Mesterek A könyvben felsorolt minden (összesen hetvenhét) mestert megidézett. Tárgyilagos, mégis érdekfeszítően sokrétű jellemrajzot fest róluk. Kiderül, mikor, milyen természetű gond megoldásában lehetnek segítségünkre, mikor, miért, miként és melyiküket érdemes megidézni.

A sors mágiája

Margaret Ann Lembo

Kat. szám: 140205 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej

Arkangyalok és Drágakövek jóskártya 44 lapos jóskártya A kártyák használata lehetővé teszi, hogy a drágakövek és az arkangyalok üzeneteket közvetítsenek, segítségükkel pedig tudatosabban élhetjük meg mindennapjainkat.

315 oldal Keménytábla 44 oldal Dobozban Kat. szám: 140201 Kat. szám: 140202 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej

A mindennapi élet mágiája Kat. szám: 140206 Ker.ár: 39 lej Klub ár: 36 lej

A szó mágiája Kat. szám: 140207 Ker.ár: 37 lej Klub ár: 33 lej

Az álom mágiája Kat. szám: 140208 Ker.ár: 40 lej Klub ár: 36 lej

Emberek és jelmezek + DVD A Vörös Oroszlán Ahogy életem a végjáték felé közeledik, egyre inkább érzem, hogy egy köddé vált korszak alakjai jelt akarnak adni magukról. Az idő sürget. Hiszen már csak én tudok számot adni róluk. A világ, amelyről írok, nagyrészt elsüllyedt már a felejtés vizében.

Az örök élet itala Az egykor nagy vihart kavaró és ma is különleges sorsot élő regény alaptémája egy elixír, az örök élet itala, maga a Prima Materia, amely halhatatlanná tesz, és megadja azt a képességet, hogy emlékezzünk előző életeinkre.

365 oldal Keménytábla 414 oldal Keménytábla Kat. szám: 140209 Kat. szám: 140210 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

R. Johnson - V. McCann - P. Zimbardo

Pszichológia mindenkinek 2.

261 oldal Keménytábla Kat. szám: 140211 David J. Lieberman Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Olvass az emberekben

Pszichológia mindenkinek 1.

A módszer, amit az FBI és az Amerikai Egyesült Államok hadserege alkalmaz Az Olvass az emberekben lépésről lépésre felfedi előttünk, mit gondolnak vagy éreznek mások valós élethelyzetekben.

Agyműködés Öröklés - Észlelés Fejlődés

294 oldal Keménytábla Kat. szám: 140212 Ker.ár: 70 lej Klub ár: 65 lej

Kollár B. - Kollár Franciska

Inspiráció természetesen Találj rá a kreativításodra A könyv egyszerre gyönyörködtet és inspirál, egyúttal kapaszkodókat kínál mindenki számára, aki szeretne önazonos, stílusos környezetet kialakítani maga körül.

195 oldal Keménytábla 224 oldal Kartonált Kat. szám: 140213 Kat. szám: 140214 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 114 lejKlub ár: 101 lej

Müller Péter Aranyfonál Kat. szám: 140219 Ker.ár: 63 lej Klub ár: 56 lej

Jóskönyv Kat. szám: 140220 Ker.ár: 62 lej Klub ár: 55 lej

Életművészet

G. Anderson - Jennifer Nadel Theresa Caputo

Túlélni a halált állt  Gyász és gyógyulás Theresa Caputo több mint egy évtizednyi médiumi gyakorlatra támaszkodva megosztja veled mindazt, amit a Szellem tanított neki a gyászról és a gyógyulásról.

MI nők 9 pszichológiai és spirituális eszköz, amire minden nőnek szüksége van A könyv felemelő, időszerű és gyakorlatias. Olyan kézikönyv, amely megmutatja, hogy hogyan teremthetnek változást a nők az életükben. K

Részeg józanok Ötven év múltán A Részeg józanok, melyet a szerző most újraírt, az első ifjúkori kisregénye volt. Ez a mű azonnal bevezette őt a legsikeresebb magyar prózaírók sorába, és a könyv sok kiadást megért.

258 oldal Kartonált 346 oldal Keménytábla 240 oldal Keménytábla Kat. szám: 140215 Kat. szám: 140216 Kat. szám: 140217 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Kat. szám: 140221 Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej

Halhatatlan szerelem

Gondviselés Kat. szám: 140222 Ker.ár: 62 lej Klub ár: 55 lej Beszélgetés a sorsunkról ó ól SzeretetKönyv

Ez egy beszélgető könyv. A sor-

sunkról szól. Elképzellek, ahogy Kat. szám: 140223 Ker.ár: 62 lej Klub ár: 55 lej kérdezel, és továbbszövöd a

Örömkönyv

gondolataimat.

319 oldal Keménytábla Kat. szám: 140224 Ker.ár: 62 lej Klub ár: 55 lej Kat. szám: 140218 Ker.ár: 63 lej Klub ár: 56 lej

17

Lélek

Tanulás - Emlékezés - Intelligencia - Tudatosság A Stanford Egyetem professzora, a „börtönkísérlete” révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell.


Viktor E. Frankl

Mégis mondj igent az életre! Logoterápia dióhéjban Frankl négy koncentrációs tábort járt meg 1942-45 között, ezek egyike Auschwitz volt. Meg kellett tapasztalnia szülei, fivére és várandós felesége halálát, és később ezekből a tragikus élményekből, saját és mások végletes gyötrődéséből kiindulva hozta létre terápiás módszerét. A szenvedést nem kerülhetjük el, állítja Frankl professzor, azt azonban eldönthetjük, hogy milyen módon viszonyulunk hozzá, és találunk-e benne értelmet. 

248 oldal Kartonált Kat. szám: 140225 Ker.ár: 49 lej

Klub ár: 43 lej

Cosima Bellersen Quirini

Természetes kozmetika A szerzőnő segít ebben, mert megmutatja, hogyan készíthetünk egyszerű és természetes szerekből kiváló minőségű kozmetikumokat. Ne sajnáljuk magunktól a jó kézkrémet, az intenzíven ápoló öregedésgátló testápolót, a könnyű hajöblítőt, a jótékony hatású tejes fürdőt, a hasznos seb- és gyógykenőcsöket.

Henry S. Lodge, Md Chris Crowley_

Minden évvel fiatalabb Edzőkönyv - Légy edzett és szexi 50 fölött is Bemutatja, miként kell helyesen edzened. Mennyi bemelegítő és mennyi erősítő gyakorlatot végezz? Hogyan számold ki a pulzusszámodat? Hogyan tartsd karban az ízületeidet úgy, hogy közben ne terheld túl őket?

Dr. Joel Fuhrman

Vége a cukorbetegségnek A diabétesz megelőzhető és gyógyítható Ellentétben azzal, amit hallottál, a cukorbetegség nem egy életen át tartó szenvedés. Nem muszáj megrövidítenie az életedet, és nem szükségszerű következménye a magas vérnyomás, a szívbetegség, a veseelégtelenség, az elhízás vagy más, az életet veszélyeztető, kóros állapot.

144 oldal Kartonált 182 oldal Kartonált 293 oldal Keménytábla Kat. szám: 140226 Kat. szám: 140227 Kat. szám: 140228 Ker.ár: 48 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 47 lej

Dr. Csomaii Zi Zita

Egészség

Gyógyító kristályok 50 gyógyító erejű kristály a mindennapos egészségügyi problémák és betegségek kezelésére Ebben a könyvben az 50 leggyakrabban használt kristály leírása mellett az 50 leggyakoribb egészségügyi panasz, betegség szerepel, ahol a javasolt kristályok közül a részletes leírás segít a legmegfelelőbb kiválasztásában. Minden panasznál megtaláljuk a legmegfelelőbb alkalmazási módot, és az esetleges figyelmeztetéseket is.

311 oldal Keménytábla Ker.ár: 65 lej

Minden, amit a legfontosabb szervünkről tudni érdemes A szívünk naponta átlagosan százezer alkalommal ver. Minden összehúzódásnál nagyjából 85 milliliter vért mozgat meg, vagyis egy nap alatt körülbelül 8500 litert.

Aruna M. Siewert

Növényi antibiotikumok tik k A természet titkos fegyverei A könyv a jól bevált gyógynövények hatóerejével foglalkozik, hogy hogyan kezelhetők az enyhébb fertőzések a növények segítségével mellékhatások nélkül.

Megoldás az allergiára A tünetek mögött rejlő titkok Allergiajárvány terjed világszerte. Egymilliárdan szenvednek olyan allergiás megbetegedésekben, mint az asztma, a szénanátha, az ekcéma vagy a különböző ételallergiák.

Cukormentes és rostban gazdag ételek Nagy segítség lehet a fogyókúrában, de különösen ajánlott inzulinrezisztencia, PCOS, cukorbetegség, reflux, székrekedés esetén vagy várandósság alatt.

Yael Adler Giulia Enders

Bélügyek A belek csodálatos világa és a jó emésztés A bélrendszer közel 8 méter hosszával a legnagyobb szervünk, mégis kínos beszélnünk róla.

Bőrügyek Minden, amit az egyik legérzékenyebb szervünkről tudni érdemes Információkban gazdag, ugyanakkor szórakoztató könyvében dr. Yael Adler mindent elmond, amit tudni szeretnénk a bőrünkről...

Dr. Oliver Gralla

Húgyügyek

Dr. Mark Hyman

Boldogság odalent - urológiai problémákról férfiaknak és nőknek Dr. Gralla gészségügyi tapasztalatai naprakészek, stílusa könynyed és fesztelen.

Az egészségmegőrzés és a tartós fogyás módszere A megfelelő vércukorszint az élethosszig tartó egészség egyik legfontosabb tényezője.

288 oldal Kartonált 297 oldal Kartonált 357 oldal Kartonált 200 oldal Kartonált Kat. szám: 140234 Kat. szám: 140235 Kat. szám: 140236 Kat. szám: 140237 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 47 lej Klub ár: 42 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

18

100% egészség, 0% cukor!

128 oldal Kartonált 354 oldal Keménytábla 176 oldal Kartonált Kat. szám: 140229 Kat. szám: 140230 Kat. szám: 140231 Kat. szám: 140232 Klub ár: 58 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 78 lej Klub ár: 69 lej

Johannes Hinrich von Borstel

Szívügyek

Török Eszter Leo Galland

Vércukordiéta

166 oldal Kartonált Kat. szám: 140233 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

Rendeljen telefonon: 0266-361 101


Havas Dóraa Tiszta és zöld Tudományosan bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök első rangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. E könyvben öszszegyűjtött pazar receptek nyers, egész zöldségeket, gyümölcsöket, zöldfűszereket, fűszereket és egészséges zsírokat tartalmaznak. Szó szerint egy pohár egészséget készíthetünk belőlük.

Adorján Éva

Így etesd a családodat odat od aatt

Egészséges finomságok  Nyers ételek tej, tojás és glutén nélkül Adorján Éva megmutatja, hogy egészséges alapanyagokból, a tápanyagokat és vitaminokat megőrizve is készíthetünk mennyei édességeket, anyaként azokra a szülőkre is gondolva, akik édesszájú csemetéiknek egészséges és tápláló alternatívát szeretnének nyújtani.

Lénárt Gitta

Élő növényi sajtok, tejek Nyers finomságok, nemcsak laktózérzékenyeknek! Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértőjének új „élő” könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék készítésének világába vezeti el az olvasót.

A kötet Havas Dóra harmadik könyve, és egyben a nagy sikerű Születéstől születésnapig könyv folytatása, ami a kismamáknak adott tanácsot a gyerekek hozzátáplálásával kapcsolatban. A kötet összes receptjét, ahogy azt már megszokhattuk, saját készítésű fotói illusztrálják. illusztrálják.

Álmaim cukrászdája Ez a cukrászda nem nyilt meg, de a sütemények nagyon is valósak. Ebben a könyvben azokat a receptektet gyűjtöttem össze, amelyeket a hétköznapjaim során a leggyakrabban készítek. Reményeim szerint a teljesen kezdők és a profi amatőr cukrászok is találnak kedvükre való receptet a válogatásban

128 oldal Keménytábla 124 oldal Keménytábla 186 oldal Keménytábla 1788 oldal ld l Kartonált K ál 244 oldal Keménytábla Kat. szám: 140238 Kat. szám: 140239 Kat. szám: 140240 Kat. szám: 140241 Kat. szám: 140242 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 81 lej Klub ár: 72 lej Ker.ár: 114 lej Klub ár: 101 lej

J. Hammack - M. Puckette

Wine Folly

Diabetikus finomságok Könyvünkben több mint 100 Viszlát, kilók! Helló, zsír! egészséges és finom recept található azok számára, akik szeretA tartós fogyás és életerő titka nék elkerülni a 2-es típusú cuA pegán diétaként ismertté vált korbetegség kialakulását. 100 étrend lényege, hogy a zöldségek káprázatos, fél órán belül elkéés húsok mellett valóban hasznos szíthető fogást ajánlunk elfogzsírféléket fogyasztunk, mint lalt embereknek, akik kedvelik például a tojás, az olajos mag- az egyszerű, elegáns és egészsévak, az avokádó vagy az olívaolaj.   ges ételeket.  Dr. Mark Hyman

Natalie Seldon

A csodálatos diófélék és magok 40 finom recept a jobb egészségért Kattanjunk rá a diófélékre és a magokra! Az értékes szemek meg vannak pakolva vitaminokkal, rákellenes antioxidánsokkal és esszenciális ásványi anyagokkal.

512 oldal Kartonált 130 oldal Keménytábla 96 oldal Keménytábla Kat. szám: 140243 Kat. szám: 140244 Kat. szám: 140245 240 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lejj Ker.ár: 54 lej Klub ár: 47 lej Ker.ár: 90 lej

Kat. szám: 140246 Klub ár: 79 lej

Jamie Oliver iver err

Karácsonyi receptek Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye - otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található. Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen. Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek - téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem, minden évben újra meg újra előveszed majd.

408 oldal Keménytábla Ker.ár: 122 lej

Kat. szám: 140247 Klub ár: 108 lej

J. Morris - Sh. Steiman - R. Thurston

Martina Kittler

Lúgosítás felsőfokon Gyógyító ételek és italok Amikor levertnek, idegesnek, fáradtnak érezzük magunkat, gyakran szervezetünk túlsavasodása áll a háttérben.

Tóthné Libor Mária

Kávé

Limara Péksége

Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, műveléséről, előkészítéséről, eladásáról, valamint a kávéipart érintő legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi kérdésekről.

Házi Pékek Alapkönyve Libor Marcsi és a blogja, a Limara Péksége megkerülhetetlen, ha jól bevált, megsüthető, finom kelttészta-recepteket keresünk. A konyhában ő a legjobb barátnőnk.

137 oldal Keménytábla 480 oldal Kartonált 188 oldal Keménytábla Kat. szám: 140248 Kat. szám: 140249 Kat. szám: 140250 Ker.ár: 78 lej Klub ár: 69 lej Ker.ár: 98 lej Klub ár: 86 lej Ker.ár: 90 lej Klub ár: 79 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

19

Egészség

Carla Bardi

A bor nagykönyve A winefolly.com megkerülhetetlen, ha szeretnénk többet megtudni a borokról. A díjnyertes, profik és amatőrök ezrei által kedvelt internetes oldal alapján elkészült könyv egy újszerű, olvasóbarát borkalauz, áttekinthető és könnyen érthető infografikákkal. A Wine Folly - A borok nagykönyve logikus felépítésének köszönhetően egyszerre könnyű és szórakoztató nagyszerű borokra bukkanni. A könyv a sznobizmust félretéve, közérthető módon magyarázza el, hogyan kóstoljunk, miként ismerjük fel a kiváló minőséget és hogyan találjunk olyan bort, amelyet alkalomtól függetlenül szeretni fogunk.


Pásztor Csörgei Andrea - Vezsenyi Zsófia

Mesélj nekem minden este MESÉLJ NEKEM!hallatszik minden este a gyerekszobából. A közös mesélés, az összebújás, az együtt átélt izgalmas történetek meghitt, emlékezetes időtöltést jelentenek gyereknek, felnőttnek egyaránt. Ehhez a közös kalandhoz szeretnénk segítséget kínálni válogatásunkkal, melyben a népszerű Mesélj nekem-sorozatunk legszebb, legkülönlegesebb és legkedveltebb meséit gyűjtöttük egy csokorba. A rest leány és Mátyás király aranyszőrű bárányának története mellett olyan kevésbé ismert mesék is helyet kaptak, mint például A nyelves királykisasszony.

Gyerekeknek

192 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej

Benedek Elek összes meséi - I. kötet Kat. szám: 140255 Klub ár: 79 lej

Benedek Elek összes meséi - II. kötet 738 oldal Keménytábla Ker.ár: 90 lej

Süsü a sárkány

Rumini A Rumini fordulatos, izgalmas, szellemes, kitűnően megírt, letehetetlen kalandregény, a csavargóból hajósinassá lett, szeretnivaló, bátor és agyafúrt kisegér, Rumini főszereplésével. A titka pedig valószínűleg az, hogy komolyan veszi a gyerekeket, és komolyan veszi a mesterségét: gyerekeknek írni.

Csukás István Kossuth-díjas író legendává lett mesehőse, Süsü, a sárkány. A behemót, ám szívében szelíd, híres egyfejű, akit háromfejű apja kitagadott, az emberek közé került. Előbb riadalmat keltve, azután szeretettől övezve. Bár vágya, hogy elnyerje a királylány kezét, nem teljesül, de kárpótlásul a Fő-fő Udvari Sárkány címet azért megkapja.

Tom Fletcher

Christmasaurus Dínót kérek karácsonyra Ott állt előtte egy igazi, hús-vér, lélegző dinoszaurusz! Testét fényes, jeges pikkelyek borították, hatalmas szeme kéken csillogott; ez a dínó úgy nézett ki, mint egy téliesített oroszlán.

216 oldal Keménytábla 172 oldal Keménytábla 350 oldal Keménytábla Kat. szám: 140251 Kat. szám: 140252 Kat. szám: 140253 Kat. szám: 140254 Klub ár: 50 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Benedek Elek híres népmeseé ill illetve t népmonda-feldolgozásai é d immár nemzedékek számára jelenítik meg a képzelet varázslatos világát. A nagy mesemondó összes meséit az eredeti, még a századelőn megjelent sorozat alapján állítottuk össze. A második, befejező kötetben szép mondákat olvashatunk Lehel vezérről és a hős Szondiról, találkozhatunk Többsincs királyfival, valamint színre lép a meseköltő Benedek Elek is, aki népmesei motívumokból saját világot teremt...

734 oldal Keménytábla Ker.ár: 90 lej

Csukás István Berg Judit

Jennie Poh

Soma Süni nagy agy kkalandja allanddjja alan Eljött a nagy nap! Itt az ideje, hogy Soma süni megtegye első önálló lépéseit, és felfedezze az őt körülvevő világot. De vajon készen áll-e a nagy kalandra? Az út fontos tanulságot tartogat: bátorsággal minden akadály legyőzhető.

Boldizsár Ildikó

Ch. Dickens - László Noémi

Mesék az élet csodáiról

Karácsonyi ének

Boldizsár Ildikó mesekutató ebben a kötetben olyan meséket gyűjtött egybe, amelyek valóban csodálatosak, de nem a bennük szereplő varázslók vagy tündérek miatt.

A kőszívű és zsugori Scrooge urat karácsony előestéjén három szellem látogatja meg. A hátborzongató élmény hatására hősünk élete gyökeresen megváltozik.

40 oldal Keménytábla 256 oldal Keménytábla 136 oldal Keménytábla Kat. szám: 140256 Kat. szám: 140257 Kat. szám: 140258 Kat. szám: 140259 Klub ár: 79 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Clive Cliv Cli Cl ve G Gif Gifford

Autók, vonatok, hajók és repülők Járművek képes enciklopédiája Az első keréktől az űrhajókig - minden, ami úszik, repül és gurul. Készülj fel egy izgalmas utazásra, amely során az egész világ mozgásba lendül! Száguldozz egy villámgyors versenyautóval, válts jegyet egy nagy sebességű vonatra, foglalj helyet egy luxushajón, és mássz be egy sugárhajtású repülőgép pilótafülkéjébe! Ez az enciklopédia érdekes tényekkel és több mint ezer lenyűgöző képpel mutatja be a földi, légi és tengeri közlekedés különféle eszközeit és azok történetét.

256 oldal Keménytábla Ker.ár: 73 lej

20

Hans Christian Andersen

E. T. A. Hoffmann meséje nyomán

Alekszej Tolsztoj meséje nyomán

A hókirálynő

Diótörő

Aranykulcsocska

A Hókirálynő nemzedékek egyik legkedveltebb és legszebb Andersen meséje. Gerda és Kay mesés históriája hét képben mutatja meg a hűség, szeretet és jóság legyőzhetetlen hatalmának erejét.

Ez a gazdagon illusztrált, látványos mesekönyv meghitt karácsonyi hangulatot teremt olvasás közben, és olyan örökérvényű igazságokra is megtanítja a gyerekeket, mint a kitartás, a hűség és a nyitottság fontossága.

Az Aranykulcsocska meséje sok felnőtt számára ismerős lehet. Alekszej Tolsztoj klasszikus történetében megelevenednek a bábszínház játékai, és elszánt harcot vívnak a gyengék és elesettek védelmében.

64 oldal Keménytábla 68 oldal Keménytábla 68 oldal Keménytábla Kat. szám: 140260 Kat. szám: 140261 Kat. szám: 140262 Kat. szám: 140263 Klub ár: 65 lej Ker.ár: 32 lej Klub ár: 29 lej Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 41 lej Klub ár: 36 lej

Rendeljen telefonon: 0266-361 101


A tudás ás enciklopédiája A világ, ahogy még sosem láttad A tudás enciklopédiája látványos képeivel mindent bemutat, amit más enciklopédiák csak leírnak. Fedezd fel a fáraók sírjának rejtelmeit, a vulkánok működését és a Nap belsejének fehéren izzó, nukleáris kemencéjét! Nézd meg hogyan néz ki egy T. Rex belülről, egy csillag születését, és hogy milyen titkokat rejt a DNSünk! Utazz vissza az időben, és tudd meg, hogyan zajlott egy gladiátorküzdelem az ókori Rómában, milyen volt Kolumbusz hajója, és hogyan építették fel a kínai nagy falat! Vizsgáld meg az űrből érkező jeleket, a tengeralattjárók felépítését és a tűzijáték kémiáját! A különleges technikával készült illusztrációk a valóságot soha nem látott részletességgel mutatják be. A tudás enciklopédiája segítségével fedezd fel a világűr, a Föld, a természet, az emberi test, a történelem és a technika világát!

360 oldal Keménytábla Ker.ár: 131 lej

Varázslatos ünnepek Karácsony éjjelén néma csend volt a házban, még egy egér sem cincogott sehol a kamrában! Ned Taylor humoros és színes illusztrációi díszítik ezt a klasszikus, varázslatos mesét. A könyv csodás lehetőséget teremt arra, hogy gyermekünkkel együtt készülhessünk a karácsonyra.

Bajzáth Mária

Bajzáth Mária

Itt vagyok, ragyogok!

Mi a legerősebb a világon?

„Milyen népmesét olvassak az egyéves kisfiamnak? Mit meséljek a kétéves kislányomnak? Kiscsoportosak a gyerekek, van nekik szóló történet? Sokszor és sokan tették föl nekem ezeket a kérdéseket az elmúlt húsz évben. ”

400 találós kérdés és talányos mesék a világ minden tájáról A korszerűsége és sokszínűsége miatt hiánypótló gyűjteményben olvasható 400 találós kérdést és 18 talányos mesét Bajzáth Mária mesepedagógus a világ minden tájáról válogatta.

28 oldal Keménytábla K é tábl 178 oldal Keménytábla 203 oldal Keménytábla Kat. szám: 140264 Kat. szám: 140265 Kat. szám: 140274 Kat. szám: 140275 Klub ár: 115 lej Ker.ár: 33 lej Klub ár: 29 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej

Stefanie Dahle Geronimo Stilton

A jóság hatalma Tea Stilton

A hótündérekk titk titka kka A hótündérek birodalmában sorra pusztulnak az értékes lótuszvirágok. Tea Angyalai útra kelnek, hogy kinyomozzák, ki állhat a dolog hátterében, és újra békét teremtsenek ezen a varázslatos vidéken.

Hatodik utazás a fantázia birodalmába A Fantázia Birodalmát veszély fenyegeti... A legfőbb boszorkánykirálynő, Pondrónia meg akarja szerezni a nagyhatalmú drágakövet, az Éjkék Zafírt. Ha sikerrel jár, az egész birodalmat uralma alá hajthatja.

Bartos Erika

Bogyó és Babóca Foglalkoztatókönyv 12 új mesével Bogyó és Babóca története tizenhárom évvel ezelőtt kezdődött, amikor 2004-ben megjelent az első kötet.

Szamóckával c supa k a la nd az élet! Amikor a Szamócáskertben minden vízben áll a napok óta szakadó eső miatt, a kis szamócatündér elhatározza, hogy elköltözik, és magával viszi kókadozó epreit is. Úgy tűnik, az elhagyatott madárházikó a napsütötte dombtetőn csak őt várta! Trudival, a kis tündérrel egy gyönyörű szamócaléghajón utaznak az Eperversenyre. Vajon ki nyeri a legjobb epres ötletért járó fődíjat? Amikor pedig egy különös reggelen Szamócka nem találja a varázspálcáját, és minden epre kék színűvé változik, elindul a barátaival a bogyóerdőbe, hogy kiderítse, mi lehet a titokzatos események oka.

380 oldal Keménytábla 384 oldal Keménytábla 200 oldal Keménytábla Kat. szám: 140266 Kat. szám: 140267 Kat. szám: 140268 80 oldal Keménytábla Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 73 lej Klub ár: 65 lej Ker.ár: 75 lej Klub ár: 66 lej Ker.ár: 65 lej

Kat. szám: 140276 Klub ár: 58 lej

Erica David Anna és Elza 4. A fantasztikus jégszelő Egy nagyszerű találmány hatalmas port kavar... Oaken bemutatja Annának és Elzának a legújabb találmányát, egy furcsa kinézetű szerkentyűt, amelyet jégvágásra talált fel. A gépezetet látva Kristoff és a többi jéggyűjtő egy barátságos versenyre hívja ki Oakent és az új masináját.

Anna és Elza 5.

132 oldal Keménytábla Kat. szám: 140270 Ker.ár: 33 lej

A medvebűvölő Szőrösek, aranyosak... és folyton nagy galibát csinálnak! Bár Arendelle hideg és havas hely, jegesmedvét ritkán látni erre - legalábbis eddig így volt. A királyság környékén megjelenő jegesmedvecsalád ugyanis hihetetlen felfordulást okoz.

124 oldal Keménytábla Kat. szám: 140269 Ker.ár: 33 lej Klub ár: 29 lej

Klub ár: 29 lej

Anna és Elza 1. Éljen soká a királynő! Kat. szám: 140271 Ker.ár: 33 lej Klub ár: 29 lej

Anna és Elza 2. Varázslatos emlékek Kat. szám: 140272 Ker.ár: 33 lej Klub ár: 29 lej

Anna és Elza 3. Melegszívű fogadtatás Kat. szám: 140273 Ker.ár: 31 lej Klub ár: 29 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Davide Cali Azért késtem az iskolából, mert...

Azért nem írtam leckét, mert...

Késtél az iskolából? Akkor ez a te könyved! De vigyázz! Minden kifogás csak egyszer használható!

Nem írtál leckét? Akkor ez a te könyved! De vigyázz! Minden kifogás csak egyszer használható!

40 oldal Keménytábla 40 oldal Keménytábla Kat. szám: 140277 Kat. szám: 140278 Ker.ár: 32 lej Klub ár: 29 lej Ker.ár: 32 lej Klub ár: 27 lej

21

Gyerekeknek

Napsütés és epervarázs


Kádár Annamária Kerekes Valéria

Mesepszichológia a gyakorlatban Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása gyermekkorban Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása nem azt jelenti, hogy „kipárnázzuk” a világot gyermekünk körül, és mindent megteszünk, hogy elkerülje a negatív érzelmeket, hanem hogy segítünk ezeknek a megértésében, megélésében és a nehéz helyzetekkel való sikeres megküzdésben. Szülőként, pedagógusként nem járhatjuk végig helyette az útját, de hamuban sült pogácsaként rengeteg erőforrást tehetünk a tarisznyájába.

354 oldal Keménytábla Ker.ár: 55 lej

Boldizsár Ildikó

Chris Higgins

Mesék a felnőtté őtté ttéé válásról vál vál álááásró sró ról ól Bolondos családom nem “Megtörténik, akár akarod, akár fér a bőrébe nem. Felnősz. Ha nem szeretnél felnőtt lenni, azért - ha pedig szeretnél, csak nem tudod, hogyan, akkor ezért olvasd el ezt a könyvet. Harminckét mese a felnőtté válás nehézségeiről és szépségeiről: tizenhat a fiúknak és tizenhat a lányoknak, hogy könnyebben önmagukra és egymásra találjanak.”

Elkezdődött egy újabb év a suliban! Anyu hasában egyre nagyobb a kistesóm, miközben a család lassan a karácsonyra készülődik. Össze kell állítani a kívánságlistákat és be kell csomagolni az ajándékokat. De mi történik, ha egy minden képzeletet felülmúló ünnepi ajándék érkezik?

Matt Haig

A lány, aki megmenti a karácsonyt Szenteste van, ám minden a lehető legrosszabbul alakul. Ádáz úr dologházba zárja Ameliát, a remény fénye egyre halványabban pislákol, Karácsony apó pedig tudja, hogy meg kell találnia a kislányt, különben veszélybe kerül az ünnep csodája.

408 oldal Keménytábla 136 oldal Kartonált 340 oldal Keménytábla Kat. szám: 140279 Kat. szám: 140280 Kat. szám: 140281 Kat. szám: 140282 Klub ár: 48 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 21 lej Klub ár: 19 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

Benedek Elek

Fiataloknak

Arany mesekönyv A világ legszebb meséiből A gyermeki fantáziát igazi szárnyalásra készteti a klasszikustitokzatos mesekönyvek világát felidézni kívánó kötet, mely vállaltan törekszik mind tartalmában, mind küllemében szemben úszni az árral: nem csilli-villi, rágógumi szagú könyvet, hanem igazi értéket kell adni.

Rudyard Kipling

A dzsungel könyve

Lázár Ervin

Öregapó madarai arai ara ai Ezüst mesekönyv A világ legszebb meséiből Benedek Elek hihetetlenül gazdag és színes világirodalmi válogatása nagy örömet nyújthat a XXI. századi gyermekeknek is.

Könnyű nyári estéken Öregapó leül a tornácára, és mesélni kezd a madarakról. Mert ő aztán mindegyiket jól ismeri - a fecskéktől a baglyokon át a seregélyekig.

Kipling leghíresebb, legnépszerűbb műve, a Dzsungel könyve, több mint száz éve született. Nemzedékek nőttek fel Maugli, a farkaskölyökként nevelkedett kisfiú kalandjain, aki Balúval a medvével, Bagirával a párduccal, és Kával, az óriáskígyóval járja a dzsungel ösvényeit.

A dzsungel könyve 2. Riki-tiki-tévi és más történetek Vajon sikerül megvédenie a kicsiny mongúznak a házat a fenyegető kígyóktól? Hogyan lesi meg egy fiú éjszaka a dzsungelben az elefántok táncát? Mi lesz a sorsa a gázló hatalmas, emberevő krokodiljának?

232 oldal Keménytábla 232 oldal Keménytábla 56 oldal Keménytábla 212 oldal Keménytábla 176 oldal Keménytábla Kat. szám: 140283 Kat. szám: 140284 Kat. szám: 140285 Kat. szám: 140286 Kat. szám: 140287 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 36 lej Klub ár: 32 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 44 lej Klub ár: 39 lej

Cetin Can Karaduman uman uma an

Állati színező - KUTYÁK 60 különleges 3D hatású állatos kép Keltsd életre kedvenc kutyáidat az első 3D hatású színezővel! Valami új és különleges színezőre vágysz?

ÁÁllati színező Álla lllat Cicák 60 különleges 3D hatású állatos kép A kedvenc cicáid - legyen az akár az imádnivaló skót lógófülű vagy a játékos bengáli - csak arra várnak, hogy életre keltsd őket és színt adj nekik.

Watt Lauren Fern Gordana Maletić

Daisy Meadows

Bölcs mesék az állatokról Varázslatos A kötetben található kilenc ál- állatbirodalom extra latmese egytől egyig tanulságos történet az emberi gyarlóságokról és erényekről. A népi ihletésű példázatok hosszú évszázadok tapasztalatát és bölcsességét adják át a mai gyerekeknek...

Fifi bátor küldetése Lili és Luca alig várják, hogy újra visszatérhessenek a Barátságerdőbe és találkozhassanak kedves állatbarátaikkal.

Egy kutya bakancslistája Négylábú társam igaz története Gizelle és Lauren együtt élik át az első szerelmet, az első munkahely kihívásait, a lány anyjának küzdelmeit a drog- és alkoholfüggéssel, és a nagyvárosban való felnőtté válás minden örömét és nehézségét.

96 oldal Kartonált 96 oldal Kartonált 148 oldal Keménytábla 176 oldal Kartonált 317 oldal Kartonált Kat. szám: 140288 Kat. szám: 140289 Kat. szám: 140290 Kat. szám: 140291 Kat. szám: 140292 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 24 lej Klub ár: 21 lej Ker.ár: 56 lej Klub ár: 52 lej

22

Rendeljen telefonon: 0266-361 101


Megan Rix

Folti, a hős Egy kiskutya, aki segít a bajban Joe mindig is vágyott egy kutyára. Amikor találkozik Foltival, az aranyszőrű labradorkölyökkel, rögtön tudja, hogy megtalálta, akit keresett. A fiú szeretetteli figyelmének köszönhetően Folti játékos kiskutyából igazi segítőkutyává válik.

Wendy Holden

Echo, gyere haza!

Haatchi és Kicsi Pé

A 11 éves Jake új iskolába kerül, de nem szeret oda járni. Senki sem érti meg, milyen nehéz barátokat szereznie. Aztán találkozik Echóval, a kóbor kutyussal, akiből később hangjelzőt kutyát képeznek. Echóval az oldalán, Jake-nak megnő az önbizalma.

Egy kisfiú és egy kutya szívbe markoló, igaz története 2012 januárjának egy hideg éjszakáján valaki fejbe vert egy kölyökkutyát, és a vasúti sínre fektette. A mozdonyvezető látta a bűbájos, öt hónapos anatóliai juhászkutyát, de a vonatot megállítani már nem tudta.

A legszebb kutyák Fedezd fel a kutyák csodálatos világát, gyönyörködj az ember legjobb barátjának szépségében és lenyűgöző változatosságában! A kötet bemutat a manapság legdivatosabb fajták közül jó néhányat a labradortól az uszkárig, a német juhászkutyától a mopszig - a maga nemében mindegyik különleges és bámulatra méltó.

Nicola Jane Swinney

A legszebb lovak A ló a világ egyik legcsodálatosabb teremtménye. Gyönyörű, okos, intelligens, tiszta, és még sokáig folytathatnánk erényeinek felsorolását. E gyönyörű könyv bemutatja a világ legszebb és legnemesebb lófajtáit.

292 oldal Kartonált 286 oldal Kartonált 224 oldal Kartonált 96 oldal Keménytábla 96 oldal Keménytábla Kat. szám: 140293 Kat. szám: 140294 Kat. szám: 140295 Kat. szám: 140301 Kat. szám: 140302 Ker.ár: 32 lej Klub ár: 29 lej Ker.ár: 32 lej Klub ár: 29 lej Ker.ár: 46 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 43 lej

Phyllis Reynolds Naylor

Demény bölcsességei

Tappancs kalandjai

Tappancs veszélyben

A világhírű regénysorozat első kötete megható és kalandos történet egy fiúról, aki életében először szembesül azzal, hogy a legszebb álmokért küzdeni kell, sőt néha még csalni és hazudni is.

A világhírű regénysorozat második kötete - az elsőhöz hasonlóan - egy csendes amerikai kisvárosban, valamint a környező titokzatos erdőben játszódik.

Demény, a négylábú diktátor és véleményvezér bebizonyítja, hogy nem az ember a teremtés koronája. A deményista elvek mentén, a tőle megszokott humorral teszi egyértelművé, hogy a kutyák egyértelműen az ember felett állnak.

Kutyatartás

Macskatartás

101 nélkülözhetetlen jó tanács Tudnivalók dióhéjban 101 nélkülözhetetlen tanács, tipp, trükk fortély Rövid, lényeges és könnyen megjegyezhető magyarázatok. Gyors válaszok minden kérdésre.

101 nélkülözhetetlen jó tanács Tudnivalók dióhéjban 101 nélkülözhetetlen tanács, tipp, trükk fortély Rövid, lényeges és könnyen megjegyezhető magyarázatok. Gyors válaszok minden kérdésre.

157 oldal Kartonált 184 oldal Kartonált 120 oldal Keménytábla 72 oldal Kartonált 72 oldal Kartonált Kat. szám: 140296 Kat. szám: 140297 Kat. szám: 140298 Kat. szám: 140303 Kat. szám: 140304 Ker.ár: 33 lej Klub ár: 29 lej Ker.ár: 33 lej Klub ár: 29 lej Ker.ár: 37 lej Klub ár: 33 lej Ker.ár: 21 lej Klub ár: 19 lej Ker.ár: 21 lej Klub ár: 19 lej

Sara Pennypacker k

Pax Pax és Peter azóta elválaszthatatlanok, hogy a fiú magához vette az elárvult kisrókát. Ám egy nap megtörténik az elképzelhetetlen: Peter apja bevonul a hadseregbe, és rákényszeríti a fiát, hogy szabadon eressze Paxot. Nagyapjánál, otthonától háromszáz mérföldnyire Peter rádöbben, hogy az ő helye nem ott van - hanem Pax mellett. Az egyre közeledő frontra fittyet hányva felkerekedik, hogy újra együtt lehessen barátjával. Hajtja a szeretet, a ragaszkodás és a keserűség.

248 oldal Keménytábla Ker.ár: 43 lej

Thomas McNamee Köves József

Arden Moore

A hűség négy lábon jár

Mit mond a kutyám?

Magyar remekírók kutyákról A huszadik század első felében született írások főszereplője a kutya. Hol megrendítő, hol balladai-drámai, hol derűs történetek a magyar klasszikusok tollából.

Képes szótár a kutya minden mozdulatához Száz viselkedést mutat be a kiadvány, mindhez egy-egy fotó és magyarázat tartozik: a kutyánk miért tesz így, mit szeretne, és hogyan célszerű reagálnunk rá.

A macskák lelki élete Amit tudunk és amit sejtünk titokzatos kedvenceinkről A macskák, ezek a rejtélyes, titokzatos lények, az ezredfordulóra az ember talán legnépszerűbb háziállatai lettek, akik előszeretettel szegődnek mellénk lakótársul.

168 oldal Kartonált 192 oldal Kartonált 270 oldal Kartonált Kat. szám: 140299 Kat. szám: 140300 Kat. szám: 140305 Kat. szám: 140306 Klub ár: 40 lej Ker.ár: 29 lej Klub ár: 25 lej Ker.ár: 65 lej Klub ár: 58 lej Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

23

Kutyák, macskák

Magos Judit


Peter Wohlleben Az állatok érzelmi élete

Ewald Gerhardt - Locsmándi Csaba - Vasas Gizella

Gombászok kézikönyve

Killian Mullarney - Lars Svensson - Dan Zetterström

Madárhatározó Európa és Magyarország legátfogóbb terepi határozója A magyar piacon már 15 éve folyamatosan jelen lévő könyv új, javított kiadásában - a legfrissebb kutatási és rendszerezési eredményekkel összhangban - újabb tudományos nevek módosultak. Emellett a magyarországi madárfajok gyakorisági kódjainak frissítésére is sor került.A kötet több mint 900 különböző fajt és számos alfajt tárgyal áttekinthető rendszerezésben, ebből több mint 800at részletesen bemutat. Ez azt jelenti, hogy a világ minden tizedik madárfajáról szó esik benne.A mintegy 200 képoldalon több mint 3500, először ebben a kötetben publikált madárfestmény mutatja be, hogy nemétől, korától, elterjedésétől és az évszaktól függően miképpen változik egy-egy faj megjelenése. Az illusztrációk a madarakat esetenként jellegzetes környezetükben is szemléltetik.

447 oldal Keménytábla Ker.ár: 155 lej

A Gombászok kézikönyve 1333 gombafaj közérthető, lényegre törő leírását tartalmazza, ezekből 1013 fajt színes felvételeken is bemutat. A német szerző, Ewald Gerhardt könyvének mostani kiadása dr. Vasas Gizella és dr. Locsmándi Csaba elismert mikológusok munkájának köszönhetően a legújabb magyar és latin fajneveket is tartalmazza, a társszerzők az anyagot átdolgozták magyarországi viszonyokra, további hazai gombafajokkal, hazai elterjedési, gyakorisági, védettségi és veszélyeztetettségi adatokkal bővítették.

Szeretet, gyász, együttérzés egy rejtett világ csodái Peter Wohlleben, a neves német erdész a legfrissebb tudományos felismeréseket és az állatokkal kapcsolatos gazdag, személyes tapasztalatait és megfigyeléseit ötvözve bepillantást enged egy még alig feltárt világba: az erdőben és a házunk táján élő állatok bonyolult viselkedésmódjába, lelki-érzelmi életükbe. Nézőpontja - vállaltan - erősen szubjektív, megállapításainak egy részét a tudomány még nem igazolta, könyvének üzenete azonban egyértelmű: az állatok közelebb állnak hozzánk, mint hinnénk. Az állatok érzelmi élete lenyűgöző, egyben igazi szemléletformáló olvasmány.

232 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej

Kat. szám: 140309 Klub ár: 50 lej

A fák titkos élete Mit éreznek, hogyan kommunikálnak? Egy rejtett világ felfedezése Az erdő a csönd, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet. Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz!

720 oldal Keménytábla Kat. szám: 140307 Kat. szám: 140308 217 oldal Keménytábla Klub ár: 137 lej Ker.ár: 91 lej Klub ár: 85 lej Ker.ár: 54 lej

Kat. szám: 140310 Klub ár: 50 lej

Bibliofil 2017 4 1 24 kicsi  
Bibliofil 2017 4 1 24 kicsi  
Advertisement