Page 1

Bibliofil Könyvklub Katalógus  Könyv  Hangoskönyv  CD  Játék

2017-2

Érvényes: 2017 május 15. – 2017 augusztus 13.

Kiemelt ajánlatunk:

Orhan Pamuk

A nevem Piros 4. oldal Nicholas Sparks

Kéz a kézben 10. oldal Szepes Mária

Az álom mágiája 14. oldal

„Nézni veled... a felkelő Napot. Fogni kezedet, gyengéden átölelni, és látni a csodát. Két csodát. A Napot... és téged. Mert most két napkeltét látok. Az egyiket az ég alján, a másikat itt, velem szemben, mellettem. Az egyik egy új napot hoz, a másik egy új életet. Bennem.”  Csitáry-Hock Tamás Naponta 9.00-16.00 óra között hívhatják kollegáinkat a 0265-323 023-as fix telefonszámon. A 0734-060 731 és 0734- 060 733 mobilokon munkanapokon 9.00-20.00 óra között lehet rendelést leadni, szóban vagy sms-ben. A 0266-361 101 telefonszám megszűnt !!!


„Ez az élet igazi öröme: elhasználódni egy célért, amelynek nagyszerűségét mi magunk ismertük föl, és teljesen megőrlődni, mielőtt még a szemétdombra hajítanának bennünket: hogy természeti erő lehessünk, ne pedig szenvedésekből és fájdalmakból összerótt, önző, lázas, nyomorult kis ember, aki panaszkodik, mert a világ nem annak szenteli magát, hogy őt boldoggá tegye.”

(George Bernard Shaw) Kedves Klubtagjaink ! Érezték már ? Volt olyan benyomásuk, hogy ez a tavasz, ez a katalógus rövidebb volt, hamarabb „elszállt” ? A minap csomagoltuk az idei elsőt és íme, itt van a második katalógus, újabb kínálattal, javuló és folyamatosan megújuló címekkel. Úgy érezzük, hogy a minőséget, az olvasott szöveg minőségét nem lehet megkérdőjelezni, hiszen ezt mutatják, súgalják a megrendeléseik is. Szólni szeretnék arról a szimpátia hullámról ami az olvasóink körében keletkezett, a leégett kommandói iskola könyvtárával kapcsolatosan. Köszönjük, hogy partnerek voltak a segítség nyújtásban, köszönjük a gyerekek nevében a sok szép kiválasztott könyvet. Mivel a szerkesztés még az előbbi katalógus érvényességi ideje alatt elkészült, a könyvek átadása még nem történt meg. Erről az eseményről fotókkal jelentkezünk majd augusztusban megjelenő katalógusunk oldalain. Az adományozók nevét a hátsó borítón olvashatják. Sajnos kellemetlen események is értek és bár a tavasz megújuló jellege vitathatatlan, sajnos ez a megújulás nem jellemezte a Gyergyói boltunkat melyet 7 én működés után kénytelenek voltunk bezárni, így egy rendelési lehetőségünk, a 0266361.101-es telefonszám megszűnt létezni. Mindezek az események azonban nem érintik a katalógus működését és továbbra is büszkén „jelenthetjük”, hogy több mint 150 címet igényeltek és kaptak meg klubtagjaink akik kívánsága nem a katalógushoz köthető. Irtuk már és leírjuk megint: hívjanak és rendeljenek mást is mint a katalógus kínálatát. Kissé beszámolónak sikeredett a tavaszi köszöntés, de úgy gondolom, hogy egy „család” életében vannak jó és kevésbé jó dolgok is. Közösen tudjuk ezeket orvosolni. Addig is, amíg megérkezik a vakáció, a szabadság, de ez után főleg: JÓ olvasást kívánok ! Kósa R. Géza Tulajdonos

Partnerbolt Gyergyószentmiklóson Ahogyan jeleztük a beköszöntő sorokban 7 év működés után bezártuk a Gyergyószentmiklósi boltunkat, amely a Sláger Centerben működött. Van egy mondás, egy gondolat, amelyet sokat és sokféle körülmények kapcsán valahogy így fogalmaznak: Ha Isten bezár egy ajtót, valahol máshol kinyit egy ablakot. A mi esetünkben ezt könyvesboltra foditva annyit jelentene, bezártunk egy boltot, de egy kedves partnerünk biztosított egy ablakot. Itt találhatják meg könyveinket és lehet, hogy hamarosan a csomagjaikat is kiválthatják itt:

F&F INTERNATIONAL - Bemutató üzlet Gyergyószentmiklós Virág negyed 21 szám, földszint Telefon: 0266-365567 Nyitvatartás hétköznap: 9–17 óra között Szombaton és vasárnap zárva

A közbeszerzési előirásoknak megfelelően, cégünk jegyezve van a szakportálon Bibliofil.SRL néven. Igy lehet ránk keresni, ezáltal licitálni és beszerezni a legjobb minőséget a legjobb áron. Az igényes és értékes kiadványokat, eddig közvetlenül cégünktől szerezték be partnereink, ami egy ideje akadozott, hiszen nem voltunk „jegyezve” az informatikai, azaz online rendszerben, ami kellemetlenség december elejétől elhárult. Sikeresen regisztráltunk és december hónap folyamán az első eladásaink, már itt zajlottak intézmények felé.Bízunk abban, hogy ezáltal az érdeklődő intézmények könnyen és gyorsan beszerezhetik a kiválasztott könyveket.

A boritón látható fotót Tóth Csaba Zoltán, marosvásárhelyi születésű művész-fényképész készítette és ezt a csodálatos, tavaszt váró képet ajánlotta idei első számunk borítójára. Csaba a Maros KK kosárlabda csapat hivatalos fotósa valamint a “Hahóta” Színtársulat fotókrónikusa, aki imádja a sport, az élővilág és a táj adta lehetőségeket. Munkái sikeres volta kétségtelen, hiszen olyan országok fotószalonjaiba nyert bejutást, mint Japán, India, Argentina, Brazilia, Németország, stb. Jelenleg a Petru Maior egyetem 4. éves hallgatója, de aktivan részt vállal a PIXEL ART Fotoklub és az AAFRO ( Asociatia Artistilor Fotografi din Romania ) munkájában is. Sok sikert Csaba és…KÖSZÖNJÜK !!!!

2


Polcz Alaine

Befejezhetetlen A Befejezhetetlen szépen illeszkedik Polcz Alaine időskori, összegző könyveinek sorába, amelyekben vis�szatekint egész életére, és a halállal néz szembe. Témái közül nyilván ezért sem maradhattak ki azok a mindannyiunkat foglalkoztató nagy kérdések és titkok, mint az élet értelme és a szerelem - írja utószavában Ablonczy Anna.

212 oldal Kartonált Kat. szám: 172002 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej

Macskaregény Asszony a fronton Az egyik orosz volt rajtam. Hallottam, ahogy a mennyezetről egy női hang csapott le: anyu, anyuka! kiabálta. Aztán rájöttem, hogy az én hangom az, én kiabálok. Mikor rájöttem, abbahagytam, csöndesen, mozdulatlanul feküdtem. A tudatommal nem tért vissza a testérzékelésem, mintha megdermedtem vagy kihűltem volna. Az ablaktalan, fűtetlen szobában, meztelen alsótesttel fázhattam is. Nem tudom, még hány orosz ment át rajtam azután, azt sem, hogy azelőtt mennyi. Mikor hajnalodott, otthagytak. Fölkeltem, nagyon nehezen tudtam mozogni. Fájt a fejem, az egész testem. Erősen véreztem. Nem azt éreztem, hogy megerőszakoltak, hanem azt, hogy testileg bántalmaztak.

Macskák - minden mennyiségben. Macskák a kisoroszi ház kertjében, macska az ágyban, macska a lépcsőházban, macska az ebédlőasztalon. Saját macskák, talált macskák, ismerősök macskái. És az ismerősök, igen, ebben a könyvben is sorra felbukkannak a társak és barátok, akik Polcz Alaine életének tanúi voltak, és akikről megértő szeretettel és néha finom iróniával tesz tanúságot újra meg újra: Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Nádas Péter és mindenekelőtt Mészöly Miklós.

157 oldal Kartonált Kat. szám: 172001 Ker.ár: 37 lej Klub ár: 33 lej Polcz csomag Kat. szám: 172003 Csomagár: 99 lej

A nagy sikoly Aztán elfogadta kedveskedéseit, hízelgéseit, vigasztalását, hálás és boldog csókjait. Engedte, hogy a lámpafénynél kibontsa szépségét és gyönyörködjön benne. És hogy elragadtatásában újra magához ölelje, most már kevesebb gyöngédséggel, elszilajodva és egyre mámorosabban. És nézte őt világos, nyílt szemeivel, és hallgatta újból és újból feltörő áradozását, ígéreteit, és voltak szavai, amiket nem értett meg egészen, de úgy tett, mintha értette volna. Egész lénye figyelt. Olyan volt, mint a kifeszített nyíl, melyről a kérdések vesszői suhantak a férfiú felé. Olyan volt, mint aki előtt megnyílt a titok, de mégsem ért meg belőle semmit. És a kérdések nyílvesszői suhogtak a férfi körül, aki ittas volt és boldog, és sokkal könnyelműbb és önzőbb, semhogy gondolkozzék és megfigyeljen.

316 oldal Keménytábla Ker.ár: 64 lej

Kat. szám: 172004 Klub ár: 57 lej

Menyhért Anna

Egy szabad nő Erdős Renée regényes élete ,,Öngyilkos lett korunk legnagyobb írója. Bródy Sándor...” - kiáltozza egy rikkancs 1905. július harmadikán Budapesten. Egy konflis suhan el mellette, benne egy nő megdöbbenve, rémülten hallgatja a hírt. Az író szeretője az, Erdős Renée. Csak nem ő, csak nem a szakításuk okozta a tragédiát? Erdős Renée-t a Bródy Sándorhoz fűződő viharos szerelme mellett erotikus regényeiről ismeri az utókor. De ki is volt ő valójában? Egy győri zsidó lány, aki családját hátrahagyva Budapestre költözött, hogy megvalósítsa álmát, és színésznő legyen a fővárosban?

228 oldal Keménytábla Ker.ár: 40 lej

Dívák

192 oldal Kartonált Kat. szám: 172000 Ker.ár: 37 lej Klub ár: 33 lej

Erdős Renée

Kat. szám: 172005 Klub ár: 36 lej

Medgyessy Éva Blaha Lujza

Életem naplója Primadonna volt. És sztár. A közönség kedvence. Mindenki szerette, állítólag ő is szeretett mindenkit, soha egy rossz szót nem mondott senkire.Naplójában életének és mesés pályafutásának történetét írja meg. Közvetlen szavakkal beszél színészi fejlődésének, sikereinek, utazásainak és három házasságának kalandos eseményeiről. Kellemes olvasmány Blaháné naplója; egy melegszívű művész-asszony vallomása a körülötte kavargó életről és a mi számára legkedvesebb: arról a tündérkastélyról, amelynek színház a neve.

Jászai Mari

Emlékirat és napló Jászai Mari emlékiratait olvasni még ma is izgalmas. Először 1927-ben jelentek meg, bár a feljegyzések, maga az emlékirat és a naplók sorai eredetileg nem azzal a céllal készültek, hogy valaha is kiadásra kerüljenek. Jászai a halála előtti néhány hónapban meggondolta magát, ekkoriban kezdte ugyanis Lehel Istvánnal kiválogatni a híres Pepita Füzet lapjait, melyek nemcsak gyerekkorról, színházról, vélt vagy valós szerelmekről szólnak, hanem a lélek belső rezdüléseiről, a nőiségről, sikerekről és kudarcokról, válságokról és vívódásokról.

Széles Anna

Az örök Anikó Önéletrajzi jellegű színháztörténeti monográfia a művésznő életéről és pályafutásáról. A végén 69 képmelléklettel. A kötet tulajdonképpen három egymásra tevődő és egymást kiegészítő réteg összefonódása. Egyrészt a színművésznő maga, egyes szám első személyben nyilatkozik életéről, pályafutásáról. Másrészt Medgyessy Éva színháztörténész és író, a művésznő pályafutásának szemtanújaként és szakemberként egyaránt a társadalmi- politikai- művészeti hátteret megvilágító kommentárokat és szakmai kiegészítéseket fűz a művésznő nyilatkozataihoz.

Karády Katalin

Ne kérdezd, ki voltam

Kárády Katalin, a díva emlékére Olyan gyémántragyogású csillag volt, amit itthon és a halált süvöltő orosz hómezőn ugyanúgy látni lehetett. Mert a legszebb csók volt, amit meg nem adott az élet. Égve dobták el, mert mindig izzott valami jéghideg forrósággal. Nem volt jó színésznő, csupán elhitető színésznő volt. Szögletes mozgású, tündéri trampli. Mégis talán maga Ady Endre is beleszeretett volna. Dalaival az emberek szívét csókolta meg, hogy tovább tudjanak dobogni... A háta volt zseniális, ahogy elmenni tudott. Elvitte vállán az időt, a filmjeit, a legendáját... Az ítéletet, a rá mért titokzatos büntetést kutatta, a Labirintus bejáratát. A bűnös nő, aki elkárhozni nem tud, s ezért a férfiak végzetévé lesz. De ez a végzet mindig közös. Elment, elrohant, mert elégett a szíve. Játszott a történelemmel, játszott és énekelt. Majd odahagyott huszonvalahány filmet, sikert, álmokat, s egy elveszített háborút. Átkelt az óceánon, hogy kalaposnő legyen.

240 oldal Keménytábla 272 oldal Keménytábla 188 oldal Kartonált Kat. szám: 172007 222 oldal Keménytábla Kat. szám: 172006 Kat. szám: 172008 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 38 lej Klub ár: 35 lej Ker.ár: 60 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Kat. szám: 172009 Klub ár: 53 lej

3


Orhan

Pamuk ORHAN PAMUK: A 2006-ban Nobel-díjjal kitüntetett, isztambuli születésű és ma is Isztambulban élő Orhan Pamuk (1952-) a kortárs török irodalom legismertebb, világszerte nagy népszerűségnek örvendő alakja. Eredetileg építészmérnöknek készült, de végül újságírás szakon szerzett diplomát 1977-ben. Műveit több mint 40 nyelvre fordították le, és regényeivel nemcsak hazájában, de több nyugat-európai országban - többek között Angliában, Franciaországban, Németországban és Olaszországban - is jelentős irodalmi díjakat nyert el. Pamukot, akit a The Guardian beválasztott a 21. század huszonegy legjelentősebb írója közé.

A nevem Piros

Szépirodalom

A szultán titkos megbízást ad birodalma legkiválóbb miniatúrakészítőinek: az uralkodó dicsőségét hirdető könyvet kell készíteniük, amely a korabeli európai festészet stílusjegyeit viseli magán. Csakhogy az iszlám tiltja az ember- és állatábrázolást, a feladat tehát nemcsak izgalmas, hanem rendkívül veszélyes is. Amikor a könyvön dolgozó miniátorok egyikének nyoma vész, a kötet valódi céljairól mit sem sejtők körében kitör a pánik. A megoldást - avagy a gyilkost eláruló bűnjelet - a félig kész rajzok rejtik.

474 oldal Keménytábla Kat. szám: 172010 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

Ady Lajosné Kaizler Anna Az ismeretlen Ady Már kislány koromban hallottam az Ady-fiúkról, Endréről és Lajosról. Ők Érmindszenten laktak, mi tőlük négy kilométernyire, Érszentkirályon. Az ő apjuk is gazdálkodott, az enyém is. Apámat Kaizler Lászlónak hívták, s ez ugyan hangzásra német név. De apám ősei már a XVI. században telepedtek le Magyarországon, s a magyar földdel való viaskodás, a magyar bor, búza ereje, maga az élet itt, az Érmelléken réges-régen ízig-vérig szilágyságiakká, idegyökerezett birtokos-nemesekké gyúrta a Kaizlereket. Anyám, Jakó Ilona, pedig éppenséggel ősi magyar család leszármazottja, amit hármas előneve is bizonyít: szalárdi, félegyházi és farnazsi Jakó-lány volt, ki a szomszédos Szatmárból ő is birtokról, gazdálkodásból került apámhoz Szentkirályra.

Fábián Janka Az angyalos ház

és más történetek Paál Hildának szavai életre keltik az 1910-es éveket, amikor az angyalos ház a fénykorát élte. Hilda, Klári, Manci és Lina, a négy barátnő együtt élik át a századelőn a felnőtté válás, és persze a szerelem, valamint az elkerülhetetlen csalódások édes-fájdalmas élményeit. Az angyalos ház azonban titkokat is rejt: az egyik emeleti lakásba rejtélyes új lakó költözik, és esténként különös vendégek fordulnak meg nála. A lányokat furdalja a kíváncsiság, és amikor nyomozni kezdenek, akaratukon kívül még a kor politikai cselszövéseibe is belekeverednek.

336 oldal Keménytábla 424 oldal Keménytábla Kat. szám: 172014 Kat. szám: 172015 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

A piros hajú nő Az 1980-as években Isztambul peremén Mahmut mester, az ősi módszerekkel dolgozó kútásó és inasa, Cem úrfi küzdenek, hogy vizet fakasszanak a kemény talajból. Esténként egy titokzatos nő régi meséket és történeteket mesél egy városszéli sátorszínházban. A fiú fülig beleszeret a nőbe, ám mestere nem nézi jó szemmel szenvedélyét. Orhan Pamuk legújabb regénye, A piros hajú nő egyszerre krimiszerűen realista szöveg, egy harminc évvel korábban elkövetett bűn feltárása, ugyanakkor a civilizációk irodalmi alapjainak vizsgálata.

218 oldal Keménytábla Kat. szám: 172011 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej

Cevdet Bey és fiai Cevdet Bey a 20. század elején válik gazdag török kereskedővé, amikor üzlettel még csak keresztények foglalkoznak. Ezért az isztambuli üzletemberek világában idegennek, a késő oszmán kori elit tagjai között pedig kitaszítottnak érzi magát. Mégis eltökélten halad a maga útján: gyarapítja vagyonát, házat vásárol, és előkelő lányt vesz feleségül. Álma egy „óraműpontossággal működő”, nyugatias család, ahol a legfőbb érték az összetartozás és a békés, nyugodt élet.

728 oldal Keménytábla Kat. szám: 172012 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Pamuk csomag Kat. szám: 172013 Csomagár: 142 lej

4

Mathias Énard Zóna Mathias Énard regénye modern eposz a háborúról. A Zónáról, a Földközi-tenger vidékéről, ahol szakadatlanul háborúk dúlnak évszázadok, évezredek óta. A könyv szélsőjobboldali nézetekkel megfertőzött főszereplője előbb két évet katonáskodik Horvátországban és Boszniában a délszláv háború idején, később francia ügynökként, hírszerzőként dolgozik. Végül a saját szakállára kezdi el gyűjteni mártírok, mártírjelöltek, hóhérok, fanatikusok, reményvesztettek, aktivisták történeteit.

Kemény Zsófi Rabok tovább A regény főszereplője egy öntudatos egyetemista lány, aki véletlenül bekerülvén a Forradalom2017 elnevezésű Facebook-csoportba, megismerkedik az éjszaka császárával, egy híres rapperrel. Szerelem szövődik a kifejezetten erőszakellenes Bora és az agresszív énekes között. Mindeközben forrong a város, felbolydul az ország, és a lány a fiú oldalán szinte akaratlanul sodródik a forradalmi történések kellős közepébe...

588 oldal Keménytábla 280 oldal Keménytábla Kat. szám: 172016 Kat. szám: 172017 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 44 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub


UGRON ZSOLNA

Mikó Imre

Erdélyi menyegző Hollóasszony Ugron Zsolna új regényében megkapó érzékenységgel ábrázolja Szilágyi Erzsébetet, a nagy dolgokra hivatott, isteni küldetéssel felruházott lelket. A meggyötört és különc lányt, aki képtelen közel engedni bárkit is magához. A határozott és okos nőt, aki megtanul érvényesülni egy férfiak uralta világban. Az anyát, aki bármire képes, hogy megvédje gyermekeit. Az asszonyt, aki naggyá válni segítette a Hunyadiakat. Megjött a másik Hunyadi János, és engem csak az érdekelt, megvéd-e, ígéri-e, hogy erős falak között tart, míg élek. Azt felelte, megvéd. Azt mondta, hogy csak az nem fél, aki másokért cselekszik. Nem értettem, de mindent odaadtam volna azért, hogy megértsem, hogyan lehet félelem nélkül élni. Az öccsét kedvesebbnek találtam.

157 oldal Keménytábla Ker.ár: 48 lej

351 oldal Keménytábla Kat. szám: 172019 Ker.ár: 56 lej

Klub ár: 50 lej

A nádor asszonyai Hogy hatalmát megőrizze és családját is megóvja a változékony történelmi időkben, Esterházy újra és újra Báthory Annához fordul segítségért.

334 oldal Keménytábla Kat. szám: 172020 Ker.ár: 56 lej

Klub ár: 50 lej Ugron csomag

Kat. szám: 172018 Klub ár: 43 lej

Szabó Magda

A szülőföld szerelmese

„Szerelmi bánatra szerelem kell, de nem ám olyan álmodozó, képzelődő, sóhajtozó. Oda csata kell, s győzelem.

Kat. szám: 172021 Csomagár: 135 lej

Orbán Balázs életének regénye Mikó Imre ezelőtt félszáz évvel fogott bele annak a trilógiának a megírásába, amelynek első könyvében (A bércre esett fa) az erdélyi reformkor jeles írójáról, az Észak-Amerikát beutazó Bölöni Farkas Sándornak, második könyvében a kolozsvári egyetem sokoldalú tudós professzorának, Brassai Sámuelnek (Az utolsó erdélyi polihisztor) állított emléket. A harmadik kötet, amelynek hőse Orbán Balázs, A székelyföld leírása kalandos életű szerzője azonban csak most, 34 évvel szerzője halála után jelenik meg, születésének centenáriumára. Az életrajzi regény két nagy részben eleveníti meg hőse életét: az első részben bejárjuk vele anyai ágú ősei hazáját, Törökországot, a másodikban elkísérjük őt a Székelyföld múltját és akkori jelenét feltáró útjaira, s a kiegyezés utáni politikai élet ingoványos talajára. Az író szándéka volt feltárni hőse kalandos fordulatokkal tele életét, de olyan hősét, akinek tettei a szülőföld szeretetére és értékeinek megbecsülésére nevelik a késő korok olvasóját.

358 oldal Keménytábla Ker.ár: 40 lej

Szüret

277 oldal Keménytábla Kat. szám: 172023 Ker.ár: 52 lej

300 oldal Keménytábla 254 oldal Keménytábla Kat. szám: 172022 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 59 lej

Harc az angyallal

Moldova György új regénye a Színház és Filmművészeti Főiskolán játszódik 1955-ben. Egy elvakultan kommunista színésznő, a felvételi bizottság tagja, szerelmes lesz egy felvételre jelentkező, kiugrott papba.

A bolygató Moldova György kikérte az irattárból a megfigyelésével kapcsolatos dokumentumokat. Beszélt azokkal az emberekkel, akik a megfigyelését elrendelték és azokkal is, akik a jelentéseket írták.

Tiltott kastély

Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőjében Példamesébe illő az erdélyi főnemesség XXI. századi „palotaforradalma”: hogy a Trianontól kezdve vesszőfutásra kényszerített rend megpróbál újra gyökeret verni ott, ahonnan elűzték. Szórványos híradások jöttek arról, hogy a magyar történelmet évszázadokig alakító családok tagjai harcba indultak, föladva magyarországi vagy nyugat-európai egzisztenciájukat, hogy elkobzott birtokaikért, pusztulásra ítélt kastélyaikért perbe szálljanak a román állammal.

A szent labda

Erdély újranemesítői

Emlék a magyar labdarúgásról Moldova György a szurkoló és 60 éves koráig még aktív labdarugó szemével emlékezik vis�sza a Vasas, a magyar labdarúgás történetére. A Vasas ugyanúgy járt már mennyben is, mint a magyar labdarúgás.

Arisztokraták honfoglalása Ez a kötet arról szól, hogy sosem szabad feladni. Akkor sem, ha ezernyi kiskapu nyílik a menekülésre, a komfortosabb létre, mert dolgunk van a Földön, s a ránk váró feladatokat helyettünk senki más nem végezheti el.

Kat. szám: 172029 Klub ár: 52 lej

Csinta Samu

Moldova György

Klub ár: 46 lej

Margittai Gábor

Arisztokraták honfoglalása Erdély újranemesítői II. Örök kérdés, hogy a tradíció hogyan menthető át újabb korokba? Miként lehetséges úgy ápolni a múltat, hogy közben a jövő ne fusson el mellettünk?

162 oldal Keménytábla 284 oldal Keménytábla 192 oldal Keménytábla 180 oldal Kartonált 168 oldal Kartonált Kat. szám: 172026 Kat. szám: 172024 Kat. szám: 172025 Kat. szám: 172030 Kat. szám: 172031 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 25 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 25 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 25 lej Ker.ár: 53 lej Klub ár: 50 lej Ker.ár: 61 lej Klub ár: 57 lej

Telefonon: 0734-060 731

Moldova csomag Kat. szám: 172027 Csomagár: 60 lej

Szépirodalom

Egy meg nem nevezett nyugat-európai ország diplomatáját hazarendelik állomáshelyéről, egy kicsi, kelet-európai országból. Otthon fegyelmi bizottság elé kell állnia botrányos viselkedése miatt: megvert és lerugdosott a lépcsőn egy újságírót.

Összegyűjtött versek A versekkel induló Szabó Magda Nemes Nagy Ágnes szellemi szomszédságában - még csak valódi költőnek sem tartotta magát, s a prózába emigrált. Pedig az Összegyűjtött verseiben is helyet kapó verses regénye, a Szüret, a műfaj hazai remekléseihez, Arany János és László munkáihoz, illetve Somlyó Zoltán Nyitott könyvéhez méltó. Az ő leírásában máig elevenen él egy debreceni tér, amelyik a szeme láttára pusztult el.

A szemlélők

Kat. szám: 172028 Klub ár: 37 lej

5


Isa Schneider Mi újság az erdőben ? A viperanyelvű Isa Schneider a pápá(k)tól az angol királynőig, a szenzációhajhász újságcikkektől a fanatikus vallásokig mindenkit és mindent megfürdet a vitriolban. Akárcsak Ráth-Végh István Az emberi butaság kultúrtörténete című könyve, a Mi Újság az erdőben? című kötet már címében a Rebublic együttes ezen két sorát juttatja eszünkbe: „Doktor úr, nagy a bánat,/Kevés a vadász és sok itt az állat”. És nemcsak kedélybetegség elleni gyógyszer, hanem a világképünket is kiegészíti.

Szélesi Sándor

Gépnarancs

Robert Merle

Eszter könyve mazsolákkal

Azután kihúztam a gyönyörű Kilencediket a tasakjából, úgyhogy Ludwig van is nagój lett, és rásercintettem a tűt az utolsó tételre, amely maga a boldogság: a mély vonók az ágy alól gavarittyoltak a zenekarnak, majd bejött a férfihang, felszólítva mindenkit, hogy örvendjenek, a páratlan boldog dallam az Örömről mint valami dicső mennyei szikra, és akkor felpattantak bennem a jó öreg tigrisek, felpattantam én is, és rávetettem magam a két kis ptyícára. Egyből nem tartották olyan viccesnek a helyzetet, abbahagyták a vidám kricsálást, mert bizony hogy alá kellett vetniük magukat a Nagy Alexander fura és hátborzongató vágyainak...

Fidel Castro első csatája 1953. július 26-a a kubai forradalom „keserű keresztelőjének” napja. Egy csapat fiatal meg akarja dönteni a Batistarendszert - és kis híján sikerül is nekik. Elképesztő konspirációval látnak hozzá. Tapasztalatlanságuknál csak naiv hitük és elszántságuk nagyobb. A Moncada kaszárnyát fogjuk megtámadni - jelenti be Havannában maroknyi követőjének Fidel Castro. A Moncada kaszárnya az onnan nyolcszáz kilométerre fekvő Santiagóban van. Azért arra esik Fidel Castro választása, mert Santiago sokkal határozottabban diktatúraellenes város, mint Havanna.

Kötetenként: Kartonált Ker.ár: 22 lej

Klub ár: 20 lej

220 oldal Kartonált 480 oldal Kartonált 471 oldal Kartonált Kat. szám: 172037 Kat. szám: 172038 Kat. szám: 172039 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej

Kurt Vonnegut

Mircea Eliade

178 oldal Kartonált Kat. szám: 172032 Ker.ár: 22 lej

Klub ár: 20 lej

Schneider csomag Kat. szám: 172036 Csomagár: 75 lej

A különös szerető 294 oldal Kat. szám: 172033

Fogkefe a szükségcsomagban 222 oldal Kat. szám: 172034

Szépirodalom

Anthony Burgess

192 oldal Kat. szám: 172035

Vallástörténeti értekezések Virágvasárnap Ezt az önéletrajz-féleséget Kurt Vonnegut, az amerikai próféta ellenállhatatlan humorával és mély bölcsességével írta meg. Lapjain találkozunk kedvenc mókamestereivel és country muzsikával; szól az elhunyt barátról és kimúlt házasságáról. Az abszurd látásmód Vonnegut végtelenül emberi életútjának állandó kísérője. Szinte halljuk az író, e született mesélő jellegzetes hangját. Igazmondással varázsol el bennünket.

Kékszakáll „Dübörgött a nagy gazdasági világválság. Az utcákon és a főpályaudvaron fedél nélküli emberek tömege, akárcsak manapság. A lapok elbocsátásokról írtak, termőföldek kisajátításáról, bankcsődökről, akárcsak manapság. Szerintem mindössze egyetlen szempontból történt változás. A televíziónak hála, eltitkolhatnánk a nagy gazdasági világválságot. Nincs kizárva, hogy javában zajlik a harmadik világháború, csak titkolják.”Ez itt egy regény.

Jelen munkánkban két kérdést vizsgálunk: 1) mi a vallás? 2) mennyiben beszélhetünk a vallások történetéről? A magunk részéről szkeptikusak vagyunk minden, a vallási jelenségről előzetesen megadott definíció hasznosságát illetően, s ezért beérjük azzal, hogy a hierofániákat a szó legtágabb értelmében tárgyaljuk. Ennélfogva a vallási formák történetének kérdését csak azután vethetjük föl, miután már jó néhányat megvizsgáltunk közülük.

560 oldal Keménytábla 421 oldal Keménytábla 382 oldal Keménytábla Kat. szám: 172043 Kat. szám: 172040 Kat. szám: 172041 Ker.ár: 60 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 44 lej Klub ár: 53 lej

6

Kincsem

Moncada

Egy furcsa szerelem és egy legyőzhetetlen ló... A sors vagy talán maga a végzet rendezte úgy, hogy 1874 tavaszán egy tápiószentmártoni istállóban, Balskovich Ernő birtokán megszülethetett egy sárga csikó. Ez a csikó annyira darabos mozgásúnak tűnt, hogy amikor a következő tavaszon vevők érkeztek a birtokra, a többi egyéves lovat elvitték magukkal, ezt az egyet azonban ott hagyták. Mindeközben - ismét csak a sors különleges játékossága folytán Blaskovich Ernő megpillantott egy kék szemű leányt a Nemzeti színpadán, és lehetetlen dolog történt: a nyugodt életet élő, dolgos természetű és kiszámítható férfi szerelmes lett.

A szent és a profán Eliade számára a vallásban az emberi lényeg mutatkozik meg, amely antropológiai sajátja minden halandónak, s úgy véli, az istenhit elegyítő vonzereje képes megszüntetni a kultúrfokok egyenetlenségeit. Eliade szerint a kultúra az egyén lelki jelenléte a mindenségben; az „örök visszatérés” hitéből az egzisztenciális egység visszaszerzésének reményét merítheti az individuum. Vallástörténeti kutatásaiban a lét egyneműségének mitikus hagyományát akarja újjáteremteni.

164 oldal Keménytábla Kat. szám: 172044 Ker.ár: 37 lej Klub ár: 33 lej

Maitreyi Bengáli éjszaka A csodaszép keleti mese főszereplője az Indiában dolgozó, angol úriember, bizonyos Allan, aki az ország infrastruktúrájának fejlesztésén dolgozik Kalkuttában. Egy nap azonban megismerkedik pártfogója és szállásadója gyönyörű lányával, Maitreyivel, aki észrevétlenül rabul ejti a szívét.

196 oldal Keménytábla Kat. szám: 172042 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Josikava Eidzsi

Taikó 1.

Taikó 2.

Japán a XVI. század végére az állandó háborúzás miatt teljes káoszba süllyed. Az egyes tartományok között vagy törékeny szövetségek születnek, vagy kegyetlen harc dúl. Ebben a vérzivataros korban három nagy formátumú férfiú emelkedik ki. Oda Nobunaga, a karizmatikus, forróvérű, brutális erőtől duzzadó ifjú hadúr; Tokugava Iejaszu, a megfontolt, hűvös és számítóan türelmes, fiatalságát túszként töltő nagyúr és Tojotomi Hidejosi, a legalacsonyabb rangú szamurájból fokozatosan feltörekvő kiváló stratéga a későbbi Taikó: Japán teljhatalmú kormányzója.

A XVI. századi Japán az ellenséges tartományok vértől áztatott földje, ahol feltörekvő hadurak folytatnak kegyetlen harcot a hatalomért. Oda Nobunaga, a kis tartományát erős kézzel uraló hadvezér sorra igázza le a környező klánok földjét, vagy köt szövetséget a rivális nagyurakkal. Egy cél lebeg a szeme előtt: Japán egyesítése. Seregével többször is bevonul a fővárosba, Kiotóba, végül pedig száműzi a már csak névleges hatalommal rendelkező sógunt, a kétkulacsos AsikagaJosiakit. Büntető hadjárata során nem kegyelmez a Hiei-hegy pártoskodó harcos szerzeteseinek sem.

514 oldal Kartonált Kat. szám: 172045 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

484 oldal Kartonált Kat. szám: 172046 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

Alina Bronsky Baba Dunya utolsó szerelme

Levelek Csernobilból Alina Bronsky regénye történelmi tényen alapul. Évekkel a csernobili reaktorbaleset után a hatvan éven felüliek saját felelősségükre visszaköltözhettek a súlyosan sugárszennyezett falujukba. Baba Dunya is a Csernobil-hazatérők egyike. Az egykori ápolónő sorstársaival ott folytatja a régi életét, ahová az emberek többsége - a Geiger-számlálók pittyegésétől és a vadon termő gyümölcsök sugárfertőzöttségétől tartva - a lábát se tenné be. Ott, ahol Baba Dunya él, nincs vezetékes víz, az áramellátás kiszámíthatatlan, és az ember csak akkor eszik zöldséget, ha a saját kertjében megtermeli. Viszont a madarak éneke olyan hangos, mint sehol máshol, és a pókok extra méretű hálókat szőnek. Baba Dunya emlékeiben megjelennek a reaktorbaleset részletei, és borzalmas, sem embert, sem állatot nem kímélő következményei is. Az emlékek között felbukkannak korábbiak is: a fiatal, kétgyermekes anya mindennapi küzdelmei a megélhetésért és a gyerekeiért... Alina Bronsky hol megnevettet, hol pedig könnyeket csal a szemünkbe. Története felkavaró és elgondolkodtató.

Taj Kung

A háború törvényei Sen-cung császár Kr. u. 1080ban rendelte el a legkiválóbb hadászati könyvek kiválogatását. Ez a válogatás A hadművészeti kánon hét könyve címet kapta, melynek legismertebb műve a hazánkban is népszerű A háború törvényei Szun-cétól.

Daidódzsi Júzan

Szamuráj törvénykönyv Egy szamurájnak mindenekelőtt azt a tényt kell észben tartania, Újév reggelétől, amikor felemeli evőpálcikáját, hogy elfogyassza reggelijét, egészen az év utolsó éjszakájáig, amikor elkészíti éves elszámolását, hogy meg kell halnia.

Josikava Eidzsi

Muszasi 1.

A szamuráj útja A fél évszázada tartó polgárháborút 1600-ban a véres szekigaharai csata zárja le, melyben a nyugati hadurak csapnak össze a Tokugava Iejaszu vezette keleti erőkkel.

Klub ár: 37 lej

Francesco Fioretti Sötét erdő

A Pokol regénye Francesco Fioretti Dante-kutató, s miután kikapcsolódásként egy Caravaggióról írt regénnyel a populáris irodalom területét is felfedezte, úgy gondolta, a nyugati kultúra egyik legnagyobb műve, 339 oldal Keménytábla 388 oldal Kartonált az Isteni Színjáték megérdemelne 136 oldal Keménytábla Kat. szám: 172047 Kat. szám: 172049 egy kortárs interpretációt. Ebben Kat. szám: 172048 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 37 lej Klub ár: 33 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej a vakmerő vállalkozásban tűnik ki igazán Dante művének döbbene40 nyelven megjelent tes aktualitása. Kifinomult stílus és energia hatja át Fioretti munLian Hearn káját, melyben Dante a pokoljárás során az abszolút gonoszság, a Nyolcsziget császára rossz és a bűn eredetét kutatja - kíméletlenség és együttérzés viasJohn Dougill Sikanoko meséje 1. kodik a felperzselt tájon. Japán titkos A világsikerű, 4 millió példányban elkelt, 210 oldal Kartonált Kat. szám: 172053 keresztényeinek AZ OTORIAK TÖRTÉNETE című sorozat Ker.ár: 42 lej Klub ár: 37 lej szerzőjének új tetralógiája! nyomában Erdősötét a titkok és a varázslat birodalma, természetfölötti lények lakheAttól a pillanattól kezdve, hogy az ellye. Amikor a hadúrral szárnyas tenguk végeznek, fivére el akarja veszejteni ső misszionáriusok gyermekét, a családi birtok örökösét. Egy szarvas azonban megmenti a fiút: 1549-ben megérkezlelke, ösztönei és ereje beléköltözik - immár Sikanoko ő, a Szarvasgyermek, tek a szigetországba, akit az erdei varázsló vesz pártfogásába. Egy mágikus maszkot kap tőle, az 1614-ben kezdődő, melynek segítségével láthatja azt is, ami más szeme elől rejtve marad: a szelaz egész nemzetre kilemvilágot. A fiú előbb hegyi haramiák közé vetődik, majd a hercegapát fogterjedő „Üldöztetés”-ig háromszázezer japán tért lyaként, később kegyeltjeként kénytelen részt venni a császári trónért folytaát a keresztény hitre. A brutális megtorlások miatt tott klánháborúban és egyben véres testvérviszályban. A bölcs, vén mágus, azonban illegalitásba kényszerültek. A titkos kereszSessin neki ajándékozza erejét - azt az erőt, amelynek birtokában talán kétények - a kirisitanok - hét generációja az életét kocpes lesz arra, hogy visszaszerezze örökségét, a családja birtokát, és a bátor káztatva gyakorolhatta csak vallását, s mindezt úgy, Akihimével együtt megmentsék a Lótusztrón jogos örökösét, a kis Josimorit. hogy Japánból kitiltották a keresztény papokat és Intrikák, hatalmi harcok és testvérháború, menekülés és véres csaták törtémisszionáriusokat. Az írástudatlan parasztok gyanete bontakozik ki a középkori Japánra emlékeztető világban, a távol-keleti korlatilag szájhagyomány útján ismertették meg az mitológia elemeivel és mágiával átitatott, fantasyszálakkal átszőtt, akciódús, Igét utódaikkal. mégis magával ragadóan költői nyelvezetű mesében

288 oldal Kartonált Kat. szám: 172050 Ker.ár: 51 lej Klub ár: 45 lej

288 oldal Keménytábla Ker.ár: 52 lej

Kat. szám: 172051

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Klub ár: 46 lej

7

Kelet világa

202 oldal Kartonált Kat. szám: 172052 Ker.ár: 42 lej


Magyar történelem

Búcsú a Monarchiától Berzeviczy Albert naplója (1914-1920) Berzeviczei és kakaslomniczi Berzeviczy Albert (Berzevice, 1853. június 7. - Budapest, 1936. március 22.) magyar politikus, történetíró, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, vallás- és közoktatásügyi miniszter, képviselőházi elnök. Politikai pályafutásán kívül jelentős a kultúra és a tudomány terén kifejtett tevékenysége. Háborús naplója kivételes kordokumentum, amely a napi belpolitikai események mögött felsejlő nagyhatalmi politikai játszmák története is. Berzeviczy beszámol a hátország háború alatti mindennapjairól is. Leírja, hogy már 1914 augusztusában felborult a vasúti menetrend, és szeptemberre megteltek a pályaudvarok a frontokról visszatérő sebesültekkel. 1915 áprilisában pedig, amikor Bécsbe látogatott, azzal szembesült, hogy a császárvárosban bevezették a kenyérjegyeket, amivel Budapesten addig még nem találkozott. A következő év őszén nagy fájdalommal járt számára akárcsak a többi falubélinek , hogy a berzevicei templom harangjait ágyúöntés céljából levették és elszállították, neki pedig csak hosszas közbenjárás után sikerült a legnagyobbat megmentenie. Berzeviczy háború alatti lelkiállapota türközi a magyar társadalom viszonyát a konfliktushoz. Az oroszok ellen a Kossuth-nótát énekelve hadba vonuló katonák láttán még elérzékenyült, könnybe lábadt a szeme, és bizakodva tekintett a jövőbe. Az elhúzódó harcok, a nélkülözés és az óriási veszteségek azonban később csak fokozták a kiábrándultságát és a békevágyát. Felismerte, hogy ez az első olyan háború az emberiség történetében, amelyben nem a katonák száma és egyéni bátorsága, hanem a hadseregek mögött álló anyagi erő fogja eldönteni a konfliktus kimenetelét.

316 oldal Keménytábla Ker.ár: 45 lej

Kat. szám: 172054 Klub ár: 40 lej

Ungváry Krisztián A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege Diszkrimináció és társadalompolitika Magyarországon, 1919-1944 Ungváry Krisztián a XX. század talán legvitatottabb történeti időszakát értékeli. A korszakban meghatározó szerepet játszott a zsidóság és a róluk alkotott ellenségkép, és ez a helyzet majdnem minden egyéb társadalmi kérdést is befolyásolt. Az ellenségkép azért tudott hatékonnyá válni, mert a megkésett magyar társadalomfejlődés következtében a zsidók a modernizáció első számú hordozójának számítottak. Magyarországon a modernizáció, illetve annak félelmetesként érzékelt kísérőjelenségei jobb- és baloldalon egyaránt radikálisan antiliberális válaszokhoz vezettek. Az 1919-es kommunista kísérlet sokkot okozó élménye után a jobboldali válaszok közül azok tudtak igazán érvényesülni, amelyek mondanivalójukat antiszemita köntösbe öltöztették. Az antiszemitizmus tekintetében Horthy Miklós és rendszere kétarcú: a rendszer jóval radikálisabban volt antiszemita, mint elsőszámú vezetője. 1944-ig a kormányzó a közhangulattal is szembeszállva mérséklő politikát folytatott. A német megszállást követően viszont hozzájárult a parlament többsége által már régóta követelt antiszemita intézkedések végrehajtásához, beleértve a deportálást is, holott ennek következményeivel már régóta viszonylag pontosan tisztában volt.

735 oldal Keménytábla Ker.ár: 82 lej

8

Stefánia

Császárnénak szántak

Ifj. Bart István

A boldogtalan sorsú Rudolf trónörökös Szerelmi regény A nagyanyám szájából hallottam először, hogy „a boldogtalan sorsú Rudolf trónörökös” így, ebben a zárt és felbonthatatlan formában, ami valami réges-régi, könnyfakasztó ponyva címe lehetett...

Rudolf trónörökös özvegyének emlékiratai A kortársak emlékei szerint az igazi megrendülést számára nem Rudolf elvesztése, hanem halálának a módja okozta. Részegen végzett előbb a szeretőjével, majd magával - mindennek egy majdnem császárné szemszögéből volt valami végletesen alantas, kispolgári, méltatlan karaktere.

Bauer Barbara A leggazdagabb árva Bauer Barbara új regényének központi alakja a műveltségéről és jótékonykodásáról ismert Wenckheim Krisztina grófnő, Sisi császárné palotahölgye. Wenckheim Krisztina édesapjáról, Antal József grófról mintázta Jókai Mór az Egy magyar nábob főhősét.

248 oldal Keménytábla 291 oldal Keménytábla 338 oldal Keménytábla Kat. szám: 172056 Kat. szám: 172057 Kat. szám: 172058 Ker.ár: 55 lej Klub ár: 49 lej Ker.ár: 55 lej Klub ár: 49 lej Ker.ár: 52 lejKlub ár: 46 lej Her Royal Highness Princess Michael of Kent

A szerelmes királynő

Négy ország uralkodója Őfelsége, a Kenti hercegné a brit uralkodói család egyetlen magyar származású tagja. Férje, a Kenti herceg II. Erzsébet első unokatestvére. A hercegné gróf Szapáry Frigyes unokájaként rendszeresen látogat Magyarországra. Történelmet tanult, élt Ausztriában, Ausztráliában és Mozambikban. Jelenleg világszerte közel száz civil és jótékonysági szervezetet támogat férjével. Eddig hat könyve jelent meg, A szerelmes királynő hónapokon át a brit könyves sikerlisták élén állt. Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.

416 oldal Kartonált Kat. szám: 172059

Ker.ár: 60 lej

Klub ár: 53 lej

Fesztbaum Béla

Niamessnyné Manaszy Margit

Villámlik messziről...

1914-ben a temesvári értelmiség vezető köreihez tartozó Niamessny házaspár rokonai, barátai, ismerősei indulnak a frontra. Hamarosan megérkeznek Temesvárra a sebesültszállító vonatok. A szerző fogadóbizottságot szervez a város asszonyaiból, hogy a pályaudvari veszteglés során a sebesültek szenvedéseit enyhítsék. A háború végét követő szerb, majd román megszállás alatt Temesvár nem akar beletörődni a megszállásba, elszakadásba: fegyveres ellenállás szerveződik.

Kat. szám: 172055 248 oldal Keménytábla Kat. szám: 172060 Klub ár: 73 lej Ker.ár: 38 lej Klub ár: 33 lej

Aki Budapestet mulattatja, de Kolozsvárról álmodik... Ditrói Mór színházi életrajza Ditrói Mór a naturalista es realista színjátszás magyar meghonositójaként, illetve a 19. század romantikus színházeszménye és a 20. század polgári színháza közötti átmenet kulcsfigurájaként egyaránt jelentős. Olyan színházvezető volt, aki úgy tudott előremutató minőséget képviselni a színpadon, hogy közben nem vesztett, hanem nyert közönséget; a magyar színházművészet egészét érintő színházi újításai es megőrzései széles tömegeknek játszó színházakban, a Kolozsvári Nemzeti Színházban és a budapesti Vígszínházban artikulálódtak.

224 oldal Kartonált Ker.ár: 45 lej

Kat. szám: 172061 Klub ár: 40 lej

www.bibliofilkonyvklub.com


Bódi Attila

Martin Broszat

Lázadni veletek akartam 1989 ősze, Ceauşescu Romániája. Három magyar kamasz fiú a lét szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. Noha a forradalmárnak született, és annak is nevelt Péter, az elnyomó hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra, valóságos hősöknek érzik magukat. Ám az eufóriát nagyon hamar követi a tragédiák sorához vezető lebukás. Húsz évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik következményeivel, egymással, a múlttal és legfőképpen önmagukkal. S ami még ennél is fájóbb: azzal, hogy akaratukon és tudtukon kívül mások életét is felforgatták, tönkretették.

256 oldal Keménytábla Ker.ár: 52 lej

Auschwitz parancsnoka voltam

Daniel Bănulescu

Csókolom a segged, szeretett Vezérünk! Mesébe illő, mégis komor világ tárul elénk: Bukarest a politikai és egyben metafizikai összeesküvések városa, akárcsak egy 19. századi bűnregényben. Az állami ünnepségek, felvonulások, az emelvényről elharsogott szónoklatok, a kémek, a mindenható szekusok Bukarestjét mitikus alakok népesítik be...

Rudolf Höss emlékiratai Elfogták a világtörténelem talán legnagyobb gyilkosát, írta szalagcímében a New York Times 1946. március 17-én. S valóban, kevés olyan ember van, akinek kezéhez közel egymillió ártatlan ember, férfiak, nők és gyermekek vére tapadt. Rudolf Höss, a náci Németország által létrehozott legnagyobb és legtöbb áldozatot követelő koncentrációs és megsemmisítő tábor parancsnokaként, nagy kötelességtudattal és munkakedvvel, szenvtelenül működtette éveken keresztül az Auschwitz és Birkenau közelében felépített táborkomplexumot. A háború után, lengyel fogságban írt önéletrajzi feljegyzései egyedülálló betekintést engednek a parancsokat kérdések nélkül végrehajtó és végrehajtató tömeggyilkos belső fejlődéstörténetébe. Végigkövethetjük az életét a kora gyermekkortól az első világháborús katonalétig, az első politikai gyilkosság és többéves börtönfogságtól a dachaui koncentrációs táborban eltöltött formatív évekig.

224 oldal Keménytábla Kat. szám: 172062 Kat. szám: 172063 320 oldal Keménytábla Klub ár: 46 lej Ker.ár: 55 lej Klub ár: 49 lej Ker.ár: 60 lej

Dragomán György

A regény a kortárs mag ya r irodalom legnagyobb nem z et közi sikere, eddig harminc nyelvre fordították le.Hogyan dolgozza fel egy tizenegy éves kamasz, ha apját a szeme láttára hurcolják a Duna-csatorna munkatáborába? Hogyan éli meg az apa hiányát és az elhurcolás köré épített családi hazugságokat vagy titkolt történeteket? Milyen remények éltetik a mindennapok amúgy sem könnyű kamaszviharait megnehezítő élethelyzetben? Erről szól A fehér király című lendületesen megírt regény.

Máglya A tizenhárom éves Emma erős lány, tele kamaszos vadsággal. Egyszerre vesztette el az otthonát és a szüleit, de váratlanul felbukkanó nagyanyja magához veszi. Új életében mindennek tétje van: a gyásznak, a barátságnak és az első nagy szerelemnek, bármely pillanat magában hordja a katarzis lehetőségét.

448 oldal Keménytábla 256 oldal Keménytábla Kat. szám: 172065 Kat. szám: 172068 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 64 lej

A pusztítás könyve Hiperrealista noir western, igazi tudatmódosító. Felfokozza az érzékelést, kiélesíti a látást: az olvasó azzá válik, amit átél. Ebből a világból nem lehet könnyen kiszakadni: mindenki sebez és sebződik, büntet és bűnhődik, szabadulni akar, mintha volna szabadulás. Fábián, a világvégi városba vezényelt fiatal mérnök hatalmas ellenfélre talál, szerelmes lesz és életet ment, próbál ellentmondani a rossznak - követi a pusztítás nyomait, miközben maga is pusztít.

Dr. Nyiszli Miklós

Dr. Mengele boncolóorvosa voltam az auschwitzi krematóriumban Az 1944 májusában deportált erdélyi magyar orvos, dr. Nyiszli Miklós németországi tanulmányainak és szakmai felkészültségének köszönhetően dr. Josef Mengele boncolóorvosa, s mint ilyen, kivételezett helyzetű sonderkommandós lett. Nyolc hónapon keresztül volt szemtanúja Auschwitz-Birkenau minden borzalmának. Visszaemlékezése 1946-ban jelent meg először. Azóta a holokausztirodalom egyik legfontosabb, számos nyelvre lefordított művévé vált, ihletője és egyik fő forrása Nemes Jeles László Saul fia című, Oscar-díjas filmjének is. Kötetünkben a nagyváradi első kiadás szövege mellett függelékként Nyiszlinek a háború után jegyzőkönyvbe mondott két rövid tanúvallomását közöljük, Vági Zoltán történész, a téma szakértője pedig bevezető tanulmányával és jegyzeteivel új megvilágításba helyezi a világ egyik első szemtanúi beszámolóját a haláltáborok valóságáról.

368 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej

Klub ár: 57 lej

Oroszlánkórus Az Oroszlánkórus a bátorság könyve. Történeteit a ritmus élteti, az elbeszélések szereplői zenével győzik le a félelmet és a gyászt, megtanulnak erőt venni a szerelem és a sóvárgás fájdalmán. Minden mondatban ott lüktet a zene, szól a dzsessz, a latin ballada, a kőkemény hevimetál vagy a bécsi újévi koncert keringője, dübörög a manele és a koreai csajpop, kihangosodik a szívverés vagy a futó lábak dobogása.

Karsai László

Szálasi Ferenc naplói (1942-1946) Szálasi Ferencet már kortársai többsége sem értette, és személye, rendszere köré a világháború után is számos legenda és félreértés szövődött. Aki meg akarja érteni Szálasit, az embert és a politikust, annak el kell olvasnia naplóit, amelyeket a második világháború idején kezdett papírra vetni, és kivégzése napjáig, 1946. március 12-ig nagy szorgalommal írt. Az 194244-es naplófüzetek eddig csak folyóiratban láttak napvilágot, az 194546-os börtönnaplók pedig most jelennek meg először nyomtatásban. Az utóbbiak izgalmas, mindeddig sehol nem publikált mozzanata Szálasi saját népbírósági peréről napról napra nyújtott részletes elemzése-értékelése, valamint végrendelete.

399 oldal Keménytábla Kat. szám: 172067 256 oldal Keménytábla Kat. szám: 172066 852 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 97 lej

www.bibliofilkonyvklub.com

Kat. szám: 172069 Klub ár: 53 lej

Kat. szám: 172070 Klub ár: 86 lej

9

Diktatúrák

A fehér király

Kat. szám: 172064 Klub ár: 53 lej


Nicholas Sparks

Danielle

Steel

Varázslat

Jean-Philippe vendégei, akik közt francia, olasz, amerikai és indiai egyaránt akad, ekkor még nem is sejtik, hogy mire kihunynak a fények, sorsuk meglepő fordulatot vesz.Jean-Philippe sikeres pénzügyi befektető, felesége, Valerie a Vogue szerkesztője. Odaadóan szeretik egymást és gyermekeiket, családi életük nyugalmát mégis fenekestül felforgatja egy visszautasíthatatlan kínai állásajánlat. Benedetta és Gregorio a legbefolyásosabb házaspár a milánói divatvilágban, ám Gregoriónak van egy gyengéje, ami válságba sodorja a családi vállalkozást és a házasságukat is. A vacsora záróakkordjai közepette botlik egymásba Chantal, a forgatókönyvíró, és a nála 17 évvel fiatalabb Xavier, a nemzetközi szerzői jog szakértője. És itt ébred szerelem a műszaki zseni Dharam szívében is a megalázott Benedetta iránt.

328 oldal Kartonált Kat. szám: 172073 Ker.ár: 36 lej

Klub ár: 32 lej

Kéz a kézben

Menedék

Russell Greennek mindene megvan: boldogan él a feleségével meg a hatéves kislányával, és a munkájában is sikeres. Az élete azonban szinte észrevétlenül a vis�szájára fordul, amikor ott kell hagynia jól fizető munkahelyét, és arra kényszerül, hogy önálló vállalkozásba fogjon. A változás olyan fordulatokat hoz a család sorsában, amelyek jóvátehetetlenül megváltoztatják a mindennapjaikat.

Senki sem tudja, honnan, de egy nap gyönyörű nő érkezik Southportba, a tengerparti kisvárosba. A zárkózott fiatalas�szony számára ez a hely többet jelent holmi átmeneti állomásnál. Katie-nek ez a városka valódi menedék. Szörnyű emlékek űzték idáig, és a túlélése érdekében csak remélni tudja, hogy új életét titokban tarthatja. Legalább az előtt a bizonyos férfi előtt.

568 oldal Kartonált 352 oldal Kartonált Kat. szám: 172074 Kat. szám: 172075 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

Theresa Osborne, a kamasz fiát egyedül nevelő tehetséges újságírónő egy tengerparti üdülőhelyen nyaral, amikor egyik reggel egy palackra lesz figyelmes, amelyet a tenger vetett partra. A palack azonban nem egy hajótörésről ad hírt; és nem is az a célja, hogy a tengeráramlatokról szolgáltasson adatokat. Egy titokzatos üzenet rejlik benne...

Egy nemes hölgy hagyatéka

Amikor a divattervezőnek készülő Claire New York „Pokol Konyhája” városrészében rátalál a tágas és napfényes padlástérre, úgy érzi, mindig is ilyen otthonra vágyott. Ám a lakás egy embernek túl nagy és túl drága, így lakótársakat kell keresnie.

Megfakult fényképek egy előkelő párról a háború utáni Európából. Régi levelek, amelyek egy tragikus veszteségről mesélnek. És egy káprázatos ékszergyűjtemény, pompás drágakövekkel, a legkifino-multabb kivitelben. Ezek a tárgyak kerülnek elő egy New York-i bank elhagyott széfjéből. Ha záros határidőn belül nem sikerül meg-találni az örököst, az ékszereket elárverezik.

327 oldal Kartonált Kat. szám: 172071 Ker.ár: 36 lej Klub ár: 32 lej

326 oldal Kartonált Kat. szám: 172072 Ker.ár: 36 lej

Az apartman

Melissa Moretti

Romantikus

Üzenet a palackban

Téged választalak

Legyen a​ z özvegyem

Lívia férjét a kocsijában halálra gázolja az expresszvonat. Az asszony a hírre elvetél, és hetekig csak vegetál. Ám furdalja a kíváncsiság: mit csinálhatott a férje abban a vasúti átjáróban, hiszen nem is arra vitt az útja? Innentől kezdve egy izgalmas nyomozás és egy kibontakozó új szerelem kerekedik ki.

„Legyen az özvegyem!” – mondja az öreg és beteg milliomos a fiatal nőnek, aki maga sem akárki, hiszen vérbeli hercegnő. Igaz, szegény, mint a templom egere, de van munkája, van fiatal szerelmese, és mindez egy csodaszép, hófehér, nagy luxus utasszállító hajón történik a Földközi-tenger közepén.

Klub ár: 32 lej

320 oldal Kartonált Kat. szám: 172077 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej

Szerelmünk lapjai

Hosszú utazás

Kat. szám: 172076 Klub ár: 33 lej

Ker.ár: 37 lej

Kat. szám: 172078 Klub ár: 40 lej

Ker.ár: 45 lej

Kat. szám: 172079 Klub ár: 46 lej

Ker.ár: 52 lej

Válaszúton

Európában találkoznak ők ketten. A helybeli végzős, egyetemista lány és az egzotikus országból jött fiatalember, aki nem akárki a hazájában. A féktelen szerelem kibontakozása ugyan nyugtalanító jelekkel jár, de az ösztönök egymás karjaiba dobják a szereplőket.

Ker.ár: 49 lej

Kat. szám: 172081 Klub ár: 33 lej

Ker.ár: 37 lej

Kat. szám: 172082 Klub ár: 40 lej

Ker.ár: 45 lej

Eltékozolt évek

Az utolsó dal

Őrülten ​szeretlek

Kat. szám: 172080 Klub ár: 44 lej

Vissza hozzád

Aranyálom Rosella Kolberg harminchárom éves elvált ügyvéd, akit a nők jogaiért küzdő nemzetközi szervezet küld egy iszlám országba. Ott kellene védenie egy börtönnel fenyegetett nőt, az egyenjogúság neves harcosát.

Holtodiglan Két nő és két férfi párhuzamosan zajló szerelmi történetét meséli el a népszerű szerző. Négy életút bomlik ki az olvasó előtt. Az egyik pár tiltott szerelem útjait járja, és kapcsolatuk tragikusan végződik. A másik pár viszont legyőzi a nehézségeket, és egymásra talál.

196 oldal Kartonált 198 oldal Kartonált 200 oldal Kartonált 196 oldal Kartonált 196 oldal Kartonált Kat. szám: 172085 Kat. szám: 172083 Kat. szám: 172084 Kat. szám: 172087 Kat. szám: 172086 Ker.ár: 15 lej Klub ár: 12 lej Ker.ár: 15 lej Klub ár: 12 lej Ker.ár: 15 lej Klub ár: 12 lej Ker.ár: 15 lej Klub ár: 12 lej Ker.ár: 15 lej Klub ár: 12 lej

10

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Jean-Michel Guenassia

Javíthatatlan Optimisták Klubja

Az 1960-as évek Párizsa, a háttérben az algériai háború. A kiskamasz Michel Marini, olasz bevándorló család fia, a könyvek szerelmese. Egy nap a bisztróban, ahova rendszeresen csocsózni jár, egy hátsó kis teremben különös társaságra bukkan: közép-kelet-európai menekültek egy csoportjára, akik beszélgetni-vitatkozni járnak oda, s hogy tartsák egymásban a lelket. Ez a Javíthatatlan Optimisták Klubja. A világ dolgaira most eszmélő Michel mohón issza magába a különféle hatásokat. Guenassia sodró lendületű regénye szerelemről, barátságról, ideálokról, csalódásokról szól - a felnőtté válás gyötrelmeiről és szépségeiről.

716 oldal Kartonált Kat. szám: 172088 Ker.ár: 74 lej

Klub ár: 65 lej

A Chancellor kézirat Agnés Martin-Lugand

A boldog emberek olvasnak és kávéznak A lélekemelő történet, amely ellopta a franciák szívét, majd meghódította a világot. Diane két embert szeretett a világon. A férjét, Colint és a kislányukat Clarát.

273 oldal Kartonált Kat. szám: 172089 Ker.ár: 48 lej Klub ár: 43 lej

A regény főszereplője az író Peter Chancellor, aki J. Edgar Hoover életét vizsgálva titokzatos összeesküvés nyomaira bukkan, mely felülmúlja minden, eddig általa papírra vetett történetét.

596 oldal Kartonált Kat. szám: 172095 Ker.ár: 38 lej Klub ár: 21 lej Robert Ludlum Kat. szám: 172097 Csomagár: 32 lej

Robert Ludlum Hölgykommandó

„Hatalmas tömeg gyűlt össze a Szent Péter téren. Hívők ezrei várták izgatottan, hogy a szentatya megjelenjen az erkélyen, és áldón kinyújtsa feléjük a kezét. Elmúlt a böjt, a szakadatlan imádságok ideje. ”

359 oldal Kartonált Kat. szám: 172096 Ker.ár: 38 lej Klub ár: 21 lej

Jessie Burton Múzsa

Az Anya

Éjszakánként egy fiatal lány mutatja meg bájait egy night club kiéhezett férfiközönségének.

Lady Cassandra meghódítása Lady Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a társadalmi elvárásokra.

Lady Cecilia botrányos élete Lord Fallon szilárd kézben tartja a köztiszteletnek és nagy népszerűségnek örvendő családot. Ő maga is az erkölcs dicsfényében tiszteleg, a palota sokat látott falai viszont másról regélnének. Lady Cecília, fiatal grófkisasszony szenvedélye talán tőle származó öröksége. Többek között ez is szerepet játszik majd botrányossá váló életükben.

A gróf lánya 1.

A gróf lánya 2.

Kat. szám: 172091 Klub ár: 53 lej

Kat. szám: 172100 Kat. szám: 172101 Kötetenként: 191 oldal Kartonált Ker.ár: 15 lej Klub ár: 13 lej

A makrancos hercegnő

Catherine Anderson

Emily Marsh Scott

Isztambul titka volt

Michael Hurst, a híres egyiptológus leghőbb vágya, hogy megtalálja az ősi családi amulettet. Amikor a különc felfedező rájön, hogy az ereklye Skóciában lehet, úgy dönt, odautazik.

Mystic Creek kisvárosában senki sem sejti, hogy Taffeta Brownnak néhány évvel korábban milyen szörnyű megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie.

Uma és Fadi, a fiatal hindi házaspár a nyomornegyedbe születve milliónyi sorstársukhoz hasonlóan, nem sok eséllyel indulnak az életben.

Dilara szüleivel Törökországból települt át az Államokba; ahol nyugalmas életet éltek mindaddig, amíg a lány hozzá nem ment a dúsgazdag, szintén török Kerim Kahramanhoz.

345 oldal Kartonált Kat. szám: 172090 494 oldal Keménytábla Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 60 lej

Madeline Hunter

Emily Marsh Scott

Karen Hawkins

Rügyfakadás

Lopott imák - Indiai álom

312 oldal Kartonált 271 oldal Kartonált 336 oldal Kartonált 190 oldal Kartonált 204 oldal Kartonált Kat. szám: 172092 Kat. szám: 172093 Kat. szám: 172094 Kat. szám: 172098 Kat. szám: 172099 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 44 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 15 lej Klub ár: 13 lej Ker.ár: 15 lej Klub ár: 13 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

11

Romantikus

Robert Lawson

London, 1967. A trinidadi Odelle állást kap az előkelő Skelton galériában. Egy nap felbukkan a varázslatos tehetségű spanyol festő, Isaac Robles egy addig ismeretlenkorai műve, amit a galéria kiállításon akar bemutatni. Odelle-nek feltűnik, milyen különös hatást gyakorol a kép főnökére és pártfogójára, Marjorie Quickre, és a lányban gyanú ébred: miféle titkok rejleneka festmény múltjában? Spanyolország, 1930-as évek. Robles, a festő és a húga megismerkedik egy Londonból érkezett műkereskedővel és vonzó lányával, Olive-val. A kereskedőt elbűvöli Robles első képe, ám mielőtt felkarolhatná az ifjú tehetséget, kirobban a spanyol polgárháború... Mi köti össze ezt a két eseményt, amelyet több mint harminc év választ el?


Borsa Brown

Az Arab

Az arab lánya Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát nem is akárhol: saját hazájában, SzaúdArábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak.

472 oldal Kartonált Kat. szám: 172105 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Arab csomag

Best Seller

Kat. szám: 172106 Csomagár: 169 lej

Az Arab lánya Második rész Anna bint Gamal al-Szudairi a tizennyolcadik születésnapját ünnepli. Mindennapjait a szaúdi királyi család védelmében éli luxusban, titkok és tabuk között. De egyszer minden titokra fény derül, minden kérdésre válasz érkezik, és mindenki tisztába jön vele, hol is a helye a világban. Hiába a szigorú nevelés, a vér nem válik vízzé, és erre Anna is rájön. Az Arab lányának első kötetében egy kislány élete bontakozik ki, míg a legújabb, második kötetben immár a fiatal nővé cseperedett Annával élhetjük át az első szerelem boldogságát, miközben a család fogalma is átértékelődik.

Szenvedély és erotika a Kelet kapujában Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.

Jill Mansell

Te és én mindörökre

Colin Falconer Izabella

476 oldal Kartonált Lily Harper élete örökre meg- A francia rettenthetetlen Kat. szám: 172103 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej változik a 25. születésnapján. A Mikor Izabella hercegnőt fe-

Az Arab szeretője „Keleti szenvedély a magyar nő szemével.” Csillának nincs egyszerű élete. Egyetemista, de az élet száz felől osztogatja neki a pofonokat.

lány első tennivalója aznap reggel, hogy felbontsa az imádott, elhunyt édesanyjától kapott levelet. Évek óta mindig várja őt egy előre megírt szülinapi levél, de ez most az utolsó. A boríték egy különleges ajándékot rejt: azt a karkötőt, amelyet Lily édesanyja még az első szerelmétől kapott. Vajon ki a férfi? És miért fontos, hogy Lily megörökölje ezt a látszólag egyszerű ékszert?

leségként az angol Eduárd királynak ajánlják, a lány számára ez szerelem első látásra. Ám újdonsült férjének van egy titka, egy titok, amely házasságuk - és Anglia - szétszakításával fenyeget. Miközben Izabella próbál helytállni az udvarban, mely hasonlatos egy tengeri vihar halálos vad forgatagához, csak a leleményességén és báján múlik, hogy mindezt sikerrel tegye. Az ifjú királynénak élete során számtalan nehéz döntést kell meghoznia, s a legfájdalmasabbal örökre megváltoztatja a történelem folyását.

501 oldal Kartonált 340 oldal Kartonált 309 oldal Kartonált 464 oldal Kartonált Kat. szám: 172102 Kat. szám: 172111 Kat. szám: 172112 Kat. szám: 172104 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej

Köszem Demet Altinyeleklioglu Köszem A maffia ágyában Bővített kiadás Suzanne Roberts körül megfordul a világ: viharos gyorsasággal veszít el mindent és mindenkit maga körül, ami és aki addig fontos szerepet töltött be az életében. Szerencséjére a sors kárpótolja őt mindenért: megajándékozza Massimo, az ellenállhatatlan, művelt és jómódú ügyvéd szerelmével, aki rögvest szülővárosába, Palermóba röpíti álmai asszonyát.

A maffia ölelésében (Maffia-trilógia 2.) Suzanne, a szerelme és a Cosa Nostra elől menekülő angol lány New Yorkban rejtőzik el, azonban rá kell jönnie, hogy a saját érzései elől hiába próbálna elbújni. Sivár mindennapjaiból a Massimóval való váratlan találkozása ragadja ki, amelynek eredményeképpen ismét Szicíliában, a szenvedély és a félelem birodalmában találja magát.

A maffia szívében (Maffia-trilógia 3.) Suzanne új élete küszöbén is harcban áll az érzéseivel. Massimo iránti szerelmét képtelen háttérbe szorítani, ezért úgy dönt, nem küzd tovább önmagával, és alárendeli testét, lelkét annak a férfinak, aki a múltban már annyi fájdalmat okozott neki. Azt reméli, hogy a megbocsáthatatlan megbocsátásával megteremtheti kettejük közös jövőjének alapjait.

A szultána 1. Egy gyönyörű, tizenhárom éves görög lány él Tinosz szigetén. A szép Najszáról festmény készül, és ez a remekmű eljut Isztambulba, a Topkapi Palotába. A Sors akarata az, hogy Ahmed, az új szultán meglássa, és azonnal beleszeressen a képen látható leányba. Najsza kénytelen búcsút venni az álmaitól, mert gyermekként elszakítják a családjától. A félelmetesen okos Szafije szultána parancsára a palotába hozzák. Ajándéknak szánják a szerelmes Ahmednek.

A szultána 2. Köszem szultána néven mindenkinél erősebb lesz. Erős kézzel vezeti a vezíreket és agákat, a politikusokat és a hadvezéreket. Csakhogy miért éppen őt szolgálná hűségesen a birodalom, mely érdekében feláldozta a fiatalságát, a gyermekeit, a lelkiismeretét és a reményeit? Mégiscsak ő lett a világot uraló Mahpejker Köszem szultána. Nagyszerűen megállta a helyét még a fiai uralkodása idején is! A szultánok helyett ő írta a történelmet. Nem véletlenül tartják Hürrem és Szafije méltó utódjának, az egyik legnagyobb női uralkodónak.

486 oldal Kartonált 470 oldal Kartonált 509 oldal Kartonált 349 oldal Keménytábla 344 oldal Keménytábla Kat. szám: 172108 Kat. szám: 172107 Kat. szám: 172113 Kat. szám: 172114 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Kat. szám: 172109 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 67 lej Klub ár: 59 lej Ker.ár: 67 lej Klub ár: 59 lej Maffia csomag

12

Kat. szám: 172110 Csomagár: 128 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Loretta Napoleoni

Emberkereskedők Hogyan tették a dzsihádisták és az Iszlám Állam milliárdos üzletté az emberrablást és az embercsempészetet Loretta Napoleoni, Az iszlamista főnix című bestseller szerzője ezúttal nemcsak az emberrablás és az embercsempészet közötti összefüggést leplezi le, hanem a terrorizmus új jelenségét, a bűnözői dzsihádizmust is bemutatja. Izgalmas könyve, az Emberkereskedők menekültekkel, emberkereskedőkkel, a váltságdíjjal kapcsolatos alkudozásokban és mentőakciókban aktívan részt vevő túsztárgyalókkal, terrorelhárító szakértőkkel, a biztonsági szolgálatok tagjaival és egykori túszokkal készített exkluzív interjúkra épül.

Steve Berry

Veszedelmes hazafiak Az amerikaiak az alkotmány 16. kiegészítése alapján fizetnek jövedelemadót. De mi van, ha ez a kiegészítés problémás? Olyan titkok derülnek ki, amelyek megkérdőjelezik több évtizednyi adóbehajtás jogosságát? Valójában meglepő igazság rejlik a lehetőség mögött.Cotton Malone, az igazságügyi minisztérium hírszerző szervezetének, a Magellán Ügyosztálynak egykori ügynöke már nyugdíjas, és antikváriuma van Dániában. De amikor régi főnöke, Stephanie Nelle arra kéri, hogy kövessen egy észak-koreai gazembert, aki esetleg hozzájuthatott a pénzügyminisztérium néhány titkosított iratához, Malone belekerül egy 24 órás hajszába...

Leslie L. Lawrence

A múlt árnyai

Báthory Orsi történetei Debby O’Hara hazatér a családi fészekbe, és ijesztő felfedezést tesz a pincében: ismeretlenek széfet építettek a falba, benne emberi koponyával és egy levéllel. A nyomok az O’Hara család korábbi házvezetőnőjéhez és annak fiához vezetnek sejthetően közel sem azok voltak, akiknek Debby hitte őket. Eközben Robert McKinley egy Debby származását érintő naplót talál, amelyben egy Magyarországról menekült lány, Nádasdy Orsolya beszéli el hányattatásai történetét. Végül a széf rejtélyére is fény derül, Debby pedig közelebb kerül a titok megfejtéséhez: ki is az a túlvilági nő, aki álmaiban is meglátogatja, hogy ha nehéz helyzetbe kerül, segítsen rajta.

Leslie L. Lawrence Ördögtojások I-II.

Leslie L. Lawrence kétszáz éves múmiák után nyomoz Svájcban, ahol már többször is szembekerült a „vérfarkassal”. Frau Ebner fogadóját gyanús alakok lepik el: Leslie L. Lawrence-en kívül például Herr Kuster, aki tataroztatni óhajt egy omladozó kísértetházat; Fräulein Mironova, aki néha boszorkánynak adja ki magát (talán az is!); egy vándorkedvű halott (kocsiból ki, kocsiba be!); Fräulein Weisswein (aki zsaru is meg nem is); egy rejtélyes térkép (az is három darabban) és frissen festett fatojások; valamint titokzatos események minden mennyiségben.Hősünk pókhálóba ragad (erről kiderül, hogy vattacukor!); a felsoroltak többségét gyilkossággal gyanúsítja (nem is egészen alaptalanul); végül bemerészkedik az orosz házba, ahol II. Miklós cárral és rossz szellemével, Raszputyinnal találkozik - száz évvel a haláluk után. És ez még csak a kezdet…

Kurt Szejt és Sura A történelmi tényeken, 25 évnyi kutatómunkán alapuló családregény egy megrázó kor, egy hihetetlen szerelem, háború, honvágy krónikája, tele váratlan fordulatokkal, mély érzelmekkel. Eljuthatunk a XX. századi cári Oroszországból, Szentpétervárról, az Oszmán Birodalom széthullásán át Isztambulig. Átélhetjük a korabeli arisztokrácia fényűző világát. II. Miklós cár sármos és bátor főhadnagya, Szejt két világ gyermeke.

Winston Groom

Szerelemben, háborúban

Nermin Bezmen

Szerelemben, háborúban 2. Kurt Szejt és Murka Van-e élet a… szerelem után? Erre a kérdésre keres választ a világhírű török írónő, Nermin Bezmen, a tévéből is jól ismert Szerelemben, háborúban sorozat alapjául szolgáló regények szerzője. A vonzó Szejt és a szépséges Sura megható szerelmi története valós tényeken alapul. Szejt Eminof ugyanis nem más, mint Nermin Bezmen nagyapja! A történet ott folytatódik, ahol az első kötet véget ért.

Eoin Dempsey

Rebecca nyomában Háború és szerelem Christopher és Rebecca szerelmének semmi sem állíthat akadályt. Ám amikor berobban a második viláháború, a lányt pedig elszállítják egy koncentrációs táborba, Christophernek minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy megmentse… Christopher pedig, hogy megmentse szerelmét SS katonának áll és minden ismeretségét és pénzét latba vetve Auschwitzba helyezteti át magát.

480 oldal Keménytábla Kat. szám: 172119 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej 504 oldal Keménytábla Kat. szám: 172120 280 oldal Keménytábla Csomagban! Ker.ár: 67 lej Klub ár: 59 lej Kat. szám: 172122 Kat. szám: 172121 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Csomagár: 108 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Klub ár: 49 lej

El Paso El Paso határváros, a történet pedig korszakhatáron játszódik, a huszadik század fordulóján és első évtizedeiben. A nagysikerű Forrest Gump szerzője ezúttal fordulatos történelmi kalandregénnyel áll elő, a helyszín néhány Európában, majd az Egyesült Államokban felvillantott pillanatkép után a viharos, önállósodó Mexikó, amelynek a határhoz közel eső területeit fillérekért vásárolták fel az amerikai vasútmágnások, újságcézárok és mások. Itt minden lehetséges és itt mindenki megfordul: hősök és áldozatok, gyermekrablók, banditák és javasasszonyok - valamennyiüket próbára teszik a háborús körülmények és a gyönyörű, ámde cseppet sem barátságos természet.

552 oldal Kartonált Kat. szám: 172123 Ker.ár: 75 lej Klub ár: 66 lej

13

Kaland

320 oldal Kartonált 473 oldal Kartonált 408 oldal Kartonált Kat. szám: 172115 Kat. szám: 172116 Kat. szám: 172117 512 oldal Kartonált Kat. szám: 172118 Ker.ár: 53 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 55 lej


Stefan Hertmans Háború és terpentin

Brigitte Riebe

A pestis árnyékában Köln, 1540. Az ifjú Johannának nemcsak a gyásszal kell megküzdenie a férje korai halála után, hanem a megörökölt borkereskedésének a gondja is a nyakába szakad. A városban eközben az elmúlt évek egyik legforróbb nyara tombol, így nagy lenne a kereslet a hűsítő nedűre, az asszony azonban sehonnan sem tud bort szerezni. A sógora ugyanis szemet vet rá - és nem utolsósorban a házára -, amikor viszont Johanna visszautasítja, a férfi a legaljasabb eszközöktől sem riad vissza, és mindent megtesz, hogy megakadályozza az özvegy boldogulását.Ezen a nyáron azonban a szomjúságnál egy sokkal nagyobb veszély is fenyegeti a polgárokat: a hőségben a rettegett kór, a fekete halál is felüti a fejét.

344 oldal Keménytábla Ker.ár: 57 lej

Curzio Malaparte Kaputt

Malaparte felidézi a fronton vagy a hátországban történt, sokszor megrázó és döbbenetes eseményeket, amelyeknek maga is szemtanúja volt.

A nagyapja nem sokkal a halála előtt, 1981-ben adott Hertmansnak két teleírt füzetet: a visszaemlékezéseit. A történetek alapján, amiket gyerekkorában hallott, az író gyanította, hogy felkavaró dolgok lehetnek bennük, és évekig nem merte elolvasni. Amikor végül mégis megtette, nem sejtett titkok tárultak fel előtte: egy szinte középkori, nyomorúságos gyerekkor a tizenkilencedik század végi Belgiumban, úgyszólván egy másik bolygón, falvak és földutak, lovas kocsik és gázlámpák, mosókádak, imaképek és konyhakredencek planétáján, ahol negyvenévesen is már öregek voltak a nők, zárdába dugták a makrancos polgárlányokat, és mindenhatók voltak a plébánosok; borzalmakkal teli fiatalkor az első világháború vérzivatarában, miután az 1914-es évben egy Gavrilo Princip nevű kis ágrólszakadt szerb nem is egészen jól irányzott pisztolylövése foszlányokra szaggatta a régi Európa szép illúzióját; aztán egy meglelt, majd elvesztett nagy szerelem története, s a festészet csöndjében szublimált bánaté, a szívós belenyugvásé.

576 oldal Keménytábla Kat. szám: 172124 Kat. szám: 172127 357 oldal Keménytábla Klub ár: 50 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 52 lej

Kat. szám: 172128 Klub ár: 46 lej

Háborús

Iny Lorentz Vad vidék Walther Fichtner soha nem vágyott többre, mint hogy békében és biztonságban éljen a családjával. Ezért menekült el Németországból, és kezdett új életet Amerikában. Az 1836os texasi függetlenségi háború után egyszerű telepesből befolyásos ember, szenátor lett, a farmja is egyre gyarapodik, és a szomszédos indián törzzsel, a komancsokkal is békében él. A boldogságért azonban nagy árat kell fizetnie. Texas egén ugyanis viharfelhők gyülekeznek. Az új elnök elhatározza, hogy még több telepest hoz az országba. A letelepítésükhöz azonban földekre van szükség, ezért úgy dönt, elveszik az őslakosoktól vadászmezőik jelentős részét. Ezzel kezdetét veszi a háború a komancsok ellen. Ám Walther nem csak az indiánok támadásai miatt aggódik: ismét feltűnik a színen régi ellensége, így a férfi egyik napról a másikra rádöbben, hogy az egész családja élete veszélyben forog.

495 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej

Carla Norton Hajszál híján normális Tíz évvel ezelőtt elrabolták, évekig fogva tartották, gyakran bántalmazták és megerőszakolták. Megmenekülése óta azon fáradozik, hogy újraépítse az életét, és ebben nagy segítségére van megbízható terapeutája, dr. Lerner. Amikor azonban a szakértő megkéri, hogy segítsen egy másik lánynak, aki nemrég hasonló tortúrán ment keresztül, Reeve egy idő után rájön, hogy nem egyszerűen mentorként lesz rá szükség. Lehet, hogy egyedül ő tudja megvédeni a kislányt egy rendkívül intelligens eszelőstől, aki figyeli minden lépését.

Kat. szám: 172125 300 oldal Kartonált Kat. szám: 172129 Klub ár: 53 lej Ker.ár: 45 lej

Klub ár: 40 lej

Marina Fioratto Siena lánya

A páratlan szépségű toszkán városban, Sienában, a lóverseny, a PALIO fontos része a kultúrának.

336 oldal Kartonált Kat. szám: 172130 Ker.ár: 49 lej Klub ár: 44 lej

Iny Lorentz Vörös égbolt

1860: Texasban vihar előtti csend honol. Észak és Dél között napról napra növekszik az ellentét, az indulat pedig egyre csak gyűlik az emberekben. Walther Fitchner is úgy érzi, ez már nem az az ország, amelyért egész életében küzdött, és a nagyra becsült szenátor hangot is ad ebbéli véleményének. Ezt kihasználva az ellenségei árulónak akarják kikiáltani, hogy így megkaparinthassák a földjeit. A férfi mindent megtesz, hogy megvédje a szeretteit, amikor azonban kitör a polgárháború, egy minden korábbinál nagyobb kihívással kell szembenéznie.

448 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej

14

Augusta Trobaugh

Sophie és a felkelő nap

Han Kang

Az álmos georgiai kisvárosban mindenki beleüti az orrát a más dolgába. Amikor 1939-ben az idősödő, keleti férfi, a titokzatos Mr. Oto közéjük csöppen és Miss Anne kertésze lesz, azonnal szárnyra kel a pletyka.

Jonghje álmában vér, nyers hús és a halál kísért. Másnap az as�szony, akinek élete és házassága is átlagos, kitakarít minden állati eredetűt az otthonukból. És az életükből eltűnik az íz.

Növényevő

Darja Desombre

Halálos másolat Moszkvában fiatal lányok tűnnek el különös körülmények között. Nem ismert nők, se nem modellek vagy gazdag bankárok lányai: külvárosban élő, telt alkatú, az életükkel elégedetlen, hétköznapi nők.

240 oldal Kartonált 180 oldal Keménytábla 329 oldal Kartonált Kat. szám: 172126 Kat. szám: 172131 Kat. szám: 172132 Kat. szám: 172133 Klub ár: 53 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 44 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 49 lej Klub ár: 44 lej

Rendeljen telefonon: 0734-060 731


Dolores Redondo Áldozat a viharnak

Egy asszony értesíti a rendőrséget unokája hirtelen haláláról. A jelentés bölcsőhalálról szól, de a nő gyanúsnak tartja az apa viselkedését: a férfit letartóztatják, amint megkísérli ellopni lánya holttestét. Az asszony egy gonosz mágikus lényről beszél: az inguma az, aki lidércnyomást okoz és ellopja az ember életét, miközben alszik.

Anna Pasternak

432 oldal Kartonált Kat. szám: 172137 Ker.ár: 55 lej Klub ár: 49 lej

Lara

Zsivago doktor eltitkolt szerelme Van egy regény, a Zsivago doktor, benne Oroszország (Szovjetunió) pokolbéli ötven éve a huszadik század első felében, minden rendű és rangú karakterek és egy nem mindennapi szerelmi szál, Jurij Zsivago és Lara Guichard gyötrelmes viszonya.

A csontok öröksége Elkezdődik Johana Márquez mostohaapjának bírósági tárgyalása. A pert figyelemmel kíséri a várandós Amaia Salazar felügyelőnő, aki egy évvel azelőtt felderítette az úgynevezett „basajaun-bűntetteket”, amelyek félelemben tartották a Baztán völgyét.

360 oldal Keménytábla Kat. szám: 172134 Ker.ár: 57 lej Klub ár: 50 lej

A láthatatlan őrző Egy kis navarrai településen kamaszlány meztelen holttestére bukkannak. A nyomok bonyolult indíttatású, misztikus elemekkel fűszerezett rituális gyilkosságra vallanak. Kiderül, a környéken sorozatgyilkos szedi áldozatát. Salazar felügyelőnő vállalkozik arra, hogy fényt derítsen az igazságra, ám közben harcba kell szállnia saját gyermekkori tragédiájában gyökerező félelmeivel. Ráadásul kollégái és nővére féltékenységével, és saját médiumi képességeivel is szembesülnie kell.Ahogy a történetbe újabb és újabb szálak fonódnak, Amaia nemcsak hivatását teljesíti, de önnön problémáinak megoldásához is közelebb kerül.A thriller, mitológia és családtörténet e keveréke teszi eredetivé a könyvet, és a végkifejletig fenntartja az olvasó érdeklődését.

452 oldal Kartonált 336 oldal Kartonált Kat. szám: 172135 Kat. szám: 172136 Ker.ár: 55 lej Klub ár: 49 lej Ker.ár: 52 lej

Afrikai ragadozó

A Figaro-gyilkosságok

Ben H. Winters

Földalatti Légitársaság Egy Victor nevű fekete férfi ördögi paktumot köt a szövetségi bűnügyi szervekkel, és az Egyesült Államok Marsall Szolgálatának keretében fejvadászként dolgozik.

1786-ban Bécsben, II. József császár uralkodásának csúcsán Lorenzo da Ponte, az udvari költő egyben az opera librettistája is. Ez a magas pozíció nem jár együtt kiemelkedő jövedelemmel, és az operavilág végeérhetetlen intrikáitól sem mentesít. Épp ellenkezőleg!

336 oldal Kartonált 368 oldal Kartonált Kat. szám: 172138 Kat. szám: 172139 518 oldal Kartonált Kat. szám: 172146 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 51 lej Klub ár: 45 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej

Calendar Girl Január - Február - Március Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy havonta más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen.

Audrey Carlan Calendar Girl Április - Május - Június Áprilisban Mia egy hírhedt nőcsábász baseballjátékos alkalmi partnere lesz, hogy javítson a sztársportoló imidzsén.

Wilbur Smith A fáraó

A FÁRAÓ az egyiptomi történetek új része, A SIVATAG ISTENE folytatása. Harminc év elteltével folytatódik a történet. Taita vezette egyiptomi seregek már-már végső vereséget szenvedtek a hikszoszoktól, amikor egy idegen, spártai hajóhad élén segítségükre siet Zarasz.Egyiptom trónjáért véres harc folyik, mert sok a várományos, akik egymás életére törve akarják azt megszerezni. A végső győzelmet Ramszesz aratja, aki időközben beleszeret unokatestvérébe a szépséges Szerrénába. A trónra lépés és a házasság még áldozatokat és nem kevés gyötrelmet követel,de végül úgy látszik, hogy minden beteljesedik.

430 oldal Kartonált Kat. szám: 172145 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej

Donna Tart

Calendar Girl

Calendar Girl

Július - Augusztus - Szeptember Júliusban egy világhírű és szívdöglesztő zenész kívánságát kell lesnie. Augusztusban Texasba repül, ahol egy dúsgazdag olajmágnás húgát kell eljátszania.

Október - November - December Decemberben az álomszerű Aspenben találja magát, ahol egy helyi művészről készít kisfilmet, meglehetősen egyedi körülmények között.

A titkos történet Öten voltak. Megközelíthetetlen, titokzatos kis csoport a vermonti egyetemen. Ebbe az elit társaságba csupán egyetlen új diáknak sikerül bejutnia, a feltörekvő Richard Papennek. Ő beszéli el évekkel később a csoport titkos történetét.

387 oldal Kartonált 450 oldal Kartonált 440 oldal Kartonált 440 oldal Kartonált 492 oldal Keménytábla Kat. szám: 172141 Kat. szám: 172142 Kat. szám: 172143 Kat. szám: 172144 Kat. szám: 172140 Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 54 lej Klub ár: 48 lej Ker.ár: 59 lej Klub ár: 52 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

15

Thriller

Laura Lebow

Hector Cross, a brit elit terrorista ellenes alakulat, az SAS, egykori tisztje, magán biztonsági szakértőként működik, és szeretné minél előbb halva látni Johnny Congot, a kegyetlen, pszichopata terroristát, aki meggyilkolta feleségét. Congo a szabad világ legszigorúbban őrzött börtönében, a halálsoron számolja a napokat, amik kivégzéséig hátra vannak. Mindenáron ki akar szökni. Korábban már sikerült neki, ezért tudja, hogy most is sikerülhet. Bannock az óriás tartályhajó, még mindig az Atlanti óceánon vesztegel. A környéken terrorista tevékenységek folynak, amik nem kis pánikot keltenek.

Klub ár: 46 lej


Szilágyi Palkó Pál Erdély legszebb túraútvonalai

Naprakész információk, bárhová utazunk! Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek. Manfred Wöbcke

Kat. szám: 172158

526 oldal Kartonált Kat. szám: 172169 Ker.ár: 96 lej

Kat. szám: 172147

Szent Jakab-út Spanyolország

Martin Dahms

Kat. szám: 172157

Andalúzia

Toszkána

Kat. szám: 172148 Klaus Bötig

Ciprus - Észak és Dél Kat. szám: 172149 Angela Stuhrberg

Drezda - Szász-Svájc Kat. szám: 172150 Klaus Bötig

Görög szigetek - Égeitenger Kat. szám: 172151

Utazás

Christiane Büld Campetti

Az Erdély és környékének legszebb túraútvonalai legalább annyi csodát rejt, mint sorozatunk első tagja, a nagy sikerű Magyarország legszebb túraútvonalai. Európa egyik legváltozatosabb hegyvilága szegélyezi lakóhelyünket, a kárpáti medencevidéket: a kőzettani és domborzati sokszínűség, a mozaikosan változó táj meglepően érdekes túraterepek helyszíne. Különösen igaz ez a Kárpátok Romániában húzódó részeire, így e túrakalauz erdélyi, partiumi, máramarosi és bánsági hegyi ösvényeket is ismertet. A túrakönyv célja, hogy átfogó képet nyújtson az erdélyi és Erdély környéki hegyvonulatokról, mégpedig a legszínesebb és legjellegzetesebb útvonalak, helyszínek ismertetésével. Találunk benne könnyed kirándulásokat, keményebb csillagtúrákat, vad szurdoktúrákat és többnapos trekkingeket is.

Andreas Drouve

Dubai

Berlin

Kat. szám: 172159 Sven-Claude Bettinger

Brüsszel

Kat. szám: 172160 J. Gottschlich - Dilek Zaptcioglu

Isztambul

Kat. szám: 172161

Kat. szám: 172152

K. Becker - B. Weber - M. Zorn

Karen Nölle-Fischer

London

Kat. szám: 172153 Klaus Bötig

M. Dahms - L. Schmidt - M. Zorn

Kat. szám: 172154

Kat. szám: 172163

Moldoványi Ákos

G. Blaske - W. Pfister Blaske

Kat. szám: 172155

Kat. szám: 172164

Hans Bausenhardt

Walter M. Weiss

Kat. szám: 172156

Kat. szám: 172165

Korzika

RODOSZ

Szardínia

Kat. szám: 172162

Madrid

Salzburg és környéke

Párizs

Técsi Zoltán - Illyés Csaba

A kő marad

Csorba Csaba

Wass Albert címünkben megidézett verse mindent elmond hazáról, hűségéről és hitről. A maradó kő és a szaladó víz költői kontrasztja az egyik legszebb példázat és hitvallás a mi nyelvünkön. Kötetünkben fel is keresünk nem kevés “követ”.

Ebből a kiadványból mindent megtudhat Ön, az erdélyi várakról, várkastélyokról, vártemplomokról. Csorba Csaba remek ismertető szövegei mellett Bagyinszki Zoltán fotográfus munkáiban gyönyörködhet.

Erdélyi várak

64 oldal Keménytábla 750 oldal Keménytábla Kat. szám: 172170 Kat. szám: 172171 Ker.ár: 42 lej Klub ár: 35 lej Ker.ár: 86 lej Klub ár: 72 lej

Velence

Klub ár: 34 lej

Utazó nyelvi kalauzok A Marco Polo sorozat legújabb kötetei tartalmazzák a legszükségesebb kifejezéseket és fordulatokat, úgyhogy vége a szótlanságnak! A sorozatra jellemző gazdag és sokrétű információnak és ismeretanyagnak köszönhetően mindenki megtalálja azokat a szavakat, mondatokat, amelyek segítségére lesznek, ha kirándulást tesz egy idegen kultúrába és nyelvbe. A kötetekhez tartozik egy miniszótár is: a legfontosabb kifejezésekkel vértez fel mindennapos helyzetekben. Már angol, német és olasz nyelveken is !

Utazó angol nyelvi kalauz

Utazó német nyelvi kalauz

Kat. szám: 172166

Kat. szám: 172167

Kötetenként: 135 oldal

Kartonált

16

Klub ár: 86 lej

Marion Zorn

Klaus Bötig

Korfu

Kötetenként: 160 oldal Kartonált Ker.ár: 40 lej

Túrázók nagykönyve

Utazó olasz nyelvi kalauz

Kat. szám: 172168 Ker.ár: 40 lej

Elena Bianchi A világ legszebb nemzeti parkjai

Az Északi-sarkkör jeges alaszkai és izlandi tájaitól Florida és Brazília szubtrópusi mocsaraiig haladunk; aztán Afrikában bekukkantunk a nagy rezervátumokba, ahol a növényevők hatalmas csordái kelnek minden évben hosszú vándorútra, miközben a Föld legfélelmetesebb ragadozói lesnek rájuk; Ázsiában olyan álombeli helyek várnak ránk, mint Kisázsia vagy éppen Kína kőerdei; Óceániában ellátogatunk a Nagy-korallzátony lélegzetelállítóan csodálatos vidékére.

272 oldal Keménytábla Klub ár: 34 lej Ker.ár: 158 lej

Kat. szám: 172172 Klub ár: 142 lej

Keresse fel honlapunkat: www.bibliofilkonyvklub.com


N. C. Benson J. Ginsburg V. Grand M. Lazyan M. Weeks

A pszichológia nagykönyve

Sam Atkinson

A business nagykönyve

Bill Price

A sakk története ötven lépésben

Minden, amit tudni érdemes A pszichológia nagykönyve tömören és közérthetően rendszerezi a tudomány neves képviselőinek korszakalkotó gondolatait, pályafutását és magánéletét. Izgalmas olvasmány mindazoknak, akik szeretnének többet tudni az emberi psziché titkait feltáró kísérletekről, a társas lét kihívásairól és a lelki betegségek gyógyításának történetéről.

Minden, amit tudni érdemes Mitől kezd szárnyalni egy cég? Mi kell egy sikeres startuphoz? Mitől válik naggyá egy üzleti vezető? Mi volt a titka Sheryl Sandbergnek, a Facebook vezérigazgatójának, Warren Buffett amerikai befektetőnek és Steve Jobsnak?

356 oldal Keménytábla Kat. szám: 172173 Ker.ár: 68 lej

356 oldal Keménytábla Kat. szám: 172174 224 oldal Keménytábla Ker.ár: 68 lej Klub ár: 60 lej Ker.ár: 68 lej

Klub ár: 60 lej

Anatolij Karpov, Garri Kaszparov, Bobby Fischer, Emanuel Lasker, a Polgár nővérek a könyv sorra veszi a legnagyobb játékosokat, játszmának és bajnokságokat. Megismerjük a játék irányzatait és rendszerei is, a különböző játékstílusok fejlődésétől a számítógépes technológiák megjelenéséig. A több mint 150 történelmi illusztrációval és fotóval díszített, gyönyörű kötet számos játékállást is bemutat, megmagyarázva a sakk történetének leghíresebb lépéseit és mérkőzéseit.

Kat. szám: 172175 Klub ár: 60 lej

Steven Weinberg A világ megismerése

Az első rész a világegyetem, azon belül a galaxisok és a bolygók keletkezését ismerteti. A második részben a kozmosz kuriózumairól, a világegyetem feltételezett határairól, a Földön kívüli élet kutatásáról és a Hubble űrtávcső felfedezéseiről esik szó. A harmadik rész az űrtudomány egyes kutatási területeit mutatja be (pl. sötét energia és sötét anyag, fekete lyukak, szupernóvák, hiperóriás csillagok, kozmikus viharok, szupergalaxisok, féreglyukak).

162 oldal Keménytábla Ker.ár: 27 lej

Kat. szám: 172176 Klub ár: 24 lej

Neil deGrasse Tyson

Ha felfal egy fekete lyuk

És egyéb kozmikus komplikációk A Kozmosz: Történetek a világegyetemről című ismeretterjesztő sorozat nézői már ismerik Neil deGrasse Tyson tehetségét, mely segítségével érthetően és lelkesen képes megismertetni a világegyetem rejtélyeit a nagyközönséggel. Ebben a könyvben a szerző több mint negyvenet válogatott össze korábbi írásaiból, melyek számos érdekes témát dolgoznak fel.

384 oldal Keménytábla Kat. szám: 172179 Ker.ár: 57 lej

Klub ár: 50 lej

William Bynum

A tudomány rövid története Ez a 40 rövid fejezetből álló, szórakoztató olvasmány nem törekszik teljességre (ebben a terjedelemben ez nem is lehetséges), de nem megy el a tudománytörténet egyetlen fontos mérföldköve mellett sem.

320 oldal Keménytábla 448 oldal Keménytábla Kat. szám: 172177 Ker.ár: 58 lej Klub ár: 52 lej Ker.ár: 75 lej

Kat. szám: 172178 Klub ár: 66 lej

Andrea Wulf A természet feltalálója

Alexander von Humboldt kalandos élete A 18-19. században élt Alexander von Humboldt, miközben bejárta Dél-Amerikát és Oroszországot, elsőként ismerte fel, hogy a természetben minden mindennel összefügg, hogy az emberi tevékenység veszedelmes éghajlatváltozáshoz, növény- és állatfajok végleges kipusztulásához vezethet. Korának népszerű előadója volt, könyveinek példányszáma a mai sikerkönyvekével vetekedett. Az indiai születésű, Angliában élő Andrea Wulf (1972) történész-író ezt a méltatlanul elfeledett természettudóst és utazót állítja könyve középpontjába.

516 oldal Keménytábla Kat. szám: 172180 Ker.ár: 67 lej Klub ár: 59 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Gyógynövények kincsestára Ez a lenyűgöző kiadvány fényképek, rajzok és leírások segítségével mutatja be a gyógynövények páratlanul gazdag világát: mindenre kiterjedő információkkal lát el a növényfajtákról, azonosításukról, gyűjtési idejükről, hatóanyagaikról, gyógyászati, kozmetikai és konyhai felhasználásukról.

256 oldal Kartonált Kat. szám: 172181 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

17

Természet

Nádori Attila Az univerzum teljes története

Hogyan alakult ki a modern természettudomány Fesztelen stílusú, információkban gazdag és átfogó tudománytörténeti munkájában a Nobel-díjas fizikus, Steven Weinberg elkalauzol bennünket az ókori Milétosztól a középkori Bagdadig és Oxfordig, Platón Akadémiájától a chartres-i katedrális iskoláján keresztül a londoni Királyi Természettudományi Társaságig. Bebizonyítja, hogy az ókori és középkori tudósok sokkal kevesebbet tudtak a világról, mint mi napjainkban, ráadásul még azt sem tudták, milyen ismereteket kellene megszerezni és hogyan. Évszázadokon át próbálták megfejteni az olyan rejtélyeket, mint például a bolygók mozgása az égen vagy az árapály jelensége. Erőfeszítéseik nyomán végül megszületett a modern természettudomány.


Szepes Mária

Az álom mágiája

Nélkülözhetetlen alapmű. Sorrendjét nem betűrend, hanem a fogalmak értelmének logikája határozza meg. Valamennyi szédületes dimenziókra nyílik. Aki elindul feléjük, nem fordul többé vissza. Minden erőfeszítése kimeríthetetlen értékekhez juttatja az olvasót. Felvillantja előtte az örök cél bizonyosságát.

SZEPES MÁRIA, a rejtett tudományok egyik legkiválóbb magyar ismerője szerint azonban a MÁGIA = ERŐ, képzeletünk teremtő ereje. Hogy mi mindenre képes ez a teremtő erő a gyakorlatban? Ön is megtudhatja, ha kézbe veszi SZEPES MÁRIA gyakorlati mágia sorozatának köteteit, amelyek közül AZ ÁLOM MÁGIÁJA az első.

A szó mágiája

Az én bakancslistám

Életünk

Az én bakancslistám kiadványunkkal megtervezheted és számon tarthatod elképzeléseidet. Mi a Te álomlistád? Ebbe a praktikus gyűjteménybe beleírhatod: hol, mikor és kivel szeretnéd véghezvinni az álmaidat. Ha megörökíted az eseményt, később a képet be is ragaszthatod a könyvbe. Ahogy öregszünk, rá kell jönnünk, hogy sajnos minden kerek évforduló jelentős állomás az életünkben. Van, aki azt éli meg keservesen, hogy elmúlt 30, másoknál a 40 a vízválasztó, sokan pedig akkor borulnak ki, amikor az 50 gyertya már rá sem fér a tortára. Ha rászánod magad, nem fogsz majd sírni, hogy lemaradtál az élet legszebb dolgairól. Ahogy öregszünk, rá kell jönnünk, hogy sajnos minden kerek évforduló jelentős állomás az életünkben. Van, aki azt éli meg keservesen, hogy elmúlt 30, másoknál a 40 a vízválasztó, sokan pedig akkor borulnak ki, amikor az 50 gyertya már rá sem fér a tortára.

40 oldal Keménytábla Ker.ár: 29 lej

Kat. szám: 172182 Klub ár: 24 lej

Vaszilkó Anita

345 oldal Kartonált Kat. szám: 172187 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej

Tiszta éjszakákon számtalan csillag szikrázik az égen. A Nagy Göncölt könnyen felismerjük, de vajon melyik csillagok tartoznak az Oroszlán vagy a Skorpió csillagképhez? A könyv segítségével gyorsan és biztosan megtalálhatjuk a 25 legszebb csillagképet! Ebben segítenek bennünket a jól áttekinthető csillagtérképek, a csillagképek megtalálását megkönnyítő közérthető magyarázatok, érdekes legendák és történetek, valamint a Hold és a bolygók megfigyelésére vonatkozó tanácsok.Különösen érdekes lehet, hogy az égbolton való tájékozódáshoz léptékként a saját kezünket használhatjuk.

96 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej

18

Kat. szám: 172183 Klub ár: 53 lej

Éljünk könnyebben! Sokan egy életen át cipeljük lelki terheinket, melyek nemcsak döntéseinket, de életminőségünket is negatívan befolyásolják. Miként szabadulhatunk meg lelki poggyászunk súlyától? Mindenekelőtt készítsünk leltárt, azonosítsuk terheinket!

Douglas Abrams Az öröm könyve

Három könyvet fűztem egyetlen kötetbe, hogy teljes képet, komplett rálátást biztosítsak. Az egymásra épulő részekben három aspektus rajzolódik ki: a test, a lélek és a szellem - ezeken végighaladva fokozatosan tárulnak fel a titkok.

Csillagképek

Szabaduljunk meg lelki terheinktől

224 oldal Kartonált 186 oldal Kartonált 159 oldal Kartonált Kat. szám: 172185 Kat. szám: 172184 Kat. szám: 172186 Ker.ár: 37 lej Klub ár: 33 lej Ker.ár: 40 lej Klub ár: 36 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 39 lej

A jóslás és a cigánykártya alkímiája

Klaus M. Schittelhelm

Karin Wylicil

Amikor Isten inkognitóban jár Párizs, nyár, Eiffel-torony. Egy mindenben csalódott fiatalember, Alain az öngyilkosság szélén áll, épp le akar ugrani a toronyból, mikor egy titokzatos idegen visszatartja...

400 oldal Kartonált Kat. szám: 172189 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Boldogság csomag Kat. szám: 172191 Csomagár: 82 lej

Tartós boldogság egy változó világban A könyv úgy épül fel, mint egy háromemeletes születésnapi torta. Az emeletek: a dalai láma és az érsek történetei és tanításai az örömről; a boldogságkutatás legújabb tudományos felfedezései; valamint a napi gyakorlatok, amelyek egyensúlyban tartják a két vezető érzelmi és spirituális életét. Mind a dalai lámát, mind Tutu érseket számos nehézség tette próbára az életben, ennek a könyvnek az oldalain pedig beszámolnak személyes küzdelmeikről és megújulásukról.

321 oldal Keménytábla Ker.ár: 60 lej

Kat. szám: 172188 Klub ár: 53 lej

Laurent Gounelle Az ember, aki boldog akart lenni

Az vagy, amit gondolsz. A világodat a gondolataidból építed fel. Bali, napsütés, pálmafák, tenger - minden, ami a boldogsághoz kell, itt van egy helyen, de hősünk e földi Paradicsom ellenére mégsem találja helyét és lelki békéjét.

Matthieu Ricard A meditáció művészete

A tudósok a világ legboldogabb emberének tartják azt a francia genetikust, aki több évtizede a Dalai Láma követőjeként, segítőjeként a Himalájában él buddhista szerzetesként.

200 oldal Kartonált 144 oldal Kartonált Kat. szám: 172190 Kat. szám: 172192 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 28 lej Klub ár: 25 lej

Rendeljen telefonon: 0266-361 101


Bánó Attila

44 meghökkentő eset a magyar történelemből

Barrington Barber

Marilyn Scott

Az első vonásoktól az emberábrázolásig Mindenki megtanulhat jól rajzolni, amennyiben elég lelkes és kitartó hozzá. Ez az állítás a kiindulási alapja kötetünknek, amely átfogó és kifejezetten gyakorlatias útmutatóként szolgál azok számára, akik ezt a célt tűzték ki maguk elé.

Anyagok és technikák Teljes körű útmutató a rajzeszközök használatához, a különböző ceruzáktól és a rajzszéntől a pasztelleken át a színes rajztusig. Lehetőségek két vagy több technika kombinálására,valamint az ily módon elérhető különleges effektusok bemutatása.

A rajzolás alapjai

Rajzolás

Hahner Péter

33 szerelmi háromszög a történelemben A történelem hírességeinek szerelmi élete iránti érdeklődés úgy is értelmezhető mint ősi emberi igény a társadalmak élén álló vezetők alaposabb megismerésére. Márpedig hétköznapi szerepekben közelebb érezhetjük magunkhoz a nagyságokat, mint trónusaikon vagy minisztereik között, hadseregeik élén vagy politikai döntéseik meghozatala közepette.

Becsület Igaz, hogy Hunyadi egy dublőr segítségével menekült meg? Mátyás király miért törte össze a velencei üvegből kapott ajándékait? Miért harcoltak a patikusok az orvosok ellen az 1600-as években? Vajon mi járt annak a könyvnyomtatónak, aki kijavította a Biblia hibáit? Hogy halt ki a Zrínyi család? Vajon jól ítéljük meg az iszlám hatásait? Mit súg erről nekünk a történelem? Mi lehetett az Ady Endre és Tisza István közötti ellentét valódi oka? Az érdekes kérdésekre sokszor meghökkentő vagy épp megdöbbentő válaszokat kaphatunk.

208 oldal Kartonált 192 oldal Keménytábla Kat. szám: 172193 Kat. szám: 172194 332 oldal Keménytábla Kat. szám: 172197 390 oldal Keménytábla Kat. szám: 172198 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

Laura Levander, Gabri Joy Kirkendall, Shauna Lynn Panczyszyn

Kreatív szépírás és kalligráfia

A rajzolás technikáinak enciklopédiája Lépésről lépésre illusztrált útmutató több mint 50 rajztechnikához „A kötet több mint 50 különféle rajztechnikát mutat be, ismerteti az eszközöket, az anyagokat, illetve a nedves és száraz eljárások alkalmazását. ”

Walter Foster

A ceruzarajz alapjai lépésről lépésre Tanuljon meg csendéletet, tájképet, állatokat és embereket rajzolni Az egyszerű feladatok gyűjteménye tökéletes bevezetőül szolgál, hogy megismertesse a kezdőkkel a rajzolás alapjait.

Kemendi Ágnes

Festés növényekkel Fonalak, textíliák Növényekkel festeni igen sokoldalú tevékenység, munkaigényes, ám megunhatatlan, folytonos tapasztalatszerzés. Élő anyaggal dolgozunk, előre nem kiszámítható körülmények is befolyásolják az elért színárnyalatokat.

160 oldal Kartonált 128 oldal Kartonált 144 oldal Kartonált 144 oldal Kartonált Kat. szám: 172200 Kat. szám: 172195 Kat. szám: 172199 Kat. szám: 172196 Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 37 lej Klub ár: 33 lej Ker.ár: 60 lej

Igazi olasz ízek

Vilma néni szakácskönyve és háztartási tanácsadója Amikor Vilma néni szakácskönyve 1955-ben először megjelent, óriási sikert aratott: néhány nap alatt elkapkodták. A könyv nem véletlenül lett en�nyire népszerű.

Juhász Zsuzsanna

Bográcskönyv éheseknek Lángoló vágyat érzel, hogy a bogrács alá gyújts? Feltüzel a kerti főzőcskézés gondolata? Akkor ezt a könyvet biztosan örömmel forgatod majd! Kellemes kavargatást! Figyelmeztetés!

Mindenem a kávé

Varázsolja otthonába az igazi olasz ízeket! Készítsen egyszerű, klasszikus “al dente” tésztát a családja örömére. Az olasz konyha mindenkit levesz a lábáról! Buon appetito!

Kávé nélkül nem tud élni? Eláruljuk, mi sem. Kiadványunkkal készíthet ínycsiklandó kávés süteményeket, italokat, krémeket is.

Kat. szám: 172203

Kat. szám: 172204

Terítéken a szárnyasok

Gyúrjunk kelt tésztát

Kedveli a szárnyas húsételeket? Receptjeink között talál olyan finomságokat, melyek könnyűek és ízletesek. Legyen szó csirke-, pulyka, vagy kacsahús felhasználásával készült ragukról vagy sültekről. Jó étvágyat kívánunk!

Tökéletes, foszlós kelt tésztát szeretne készíteni, úgy ahogy a nagyi? Eláruljuk azokat a praktikákat, melyek segítségével ördöngösség nélkül, könnyedén készíthet lágy fonott kalácsot, omlós pogácsát vagy akár túrós táskát. A siker garantált!

Kat. szám: 172205

Kat. szám: 172206

127 oldal Kartonált 208 oldal Kartonált Kötetenként: Kat. szám: 172202 Kat. szám: 172201 Ker.ár: 15 lej Klub ár: 13 lej Ker.ár: 34 lej Klub ár: 28 lej 24 oldal Kartonált Ker.ár: 9 lej 

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Klub ár: 53 lej

Klub ár: 8 lej

19

Szabadidő

Hazel Harrison

Inspiráló ötletek, technikák és gyakorlatok saját kézírásos alkotások Ez a különleges kézikönyv valójában egy interaktív kalauz, amely tele van kreatív ötletekkel, mókás feladatokkal és egyszerű, lépésről lépésre követhető gyakorlatokkal. A modern kalligráfiától az illusztrációkig és a krétarajzokig, az egyszerű betűktől a bonyolultabb szavakig számtalan különleges megoldást mutatunk be, amelyekkel mindenkit elkápráztathatunk, akár ajándékba adjuk őket, akár otthonunkat díszítenénk vele.


Kaszás György Kreativitássuli

A kreativitás természetes emberi tulajdonság, másmás szinten, de mindenki rendelkezik vele. Olyan alapképesség, amelyet könnyen a magunk szolgálatába állíthatunk, hiszen a hozzá szükséges készségek kitűnően fejleszthetők, erősíthetők! Ez a remek, a szerző rajzaival illusztrált könyv összefoglalja a kreatívgondolkodás-tanítás főbb sarokpontjait, és egységes koncepciót, módszertant mutat be arra. S bár a benne szereplő izgalmas, játékos feladatok gyerekeknek szólnak, alkalmasak arra is, hogy felnőttekben is kedvet ébresszenek kreativitásuk fejlesztésére. 

Kicsiknek

272 oldal Kartonált Kat. szám: 172207 Ker.ár: 54 lej

Klub ár: 47 lej

J. J. Alexander - I. D. Sandahl Andrew Solomon

Alma a fájától

Gyereknevelés dán módra

Különleges igényű gyerekek Andrew Solomon egy évtizeden keresztül írta korszakalkotó művét, amely olyan szülőkről és gyermekeikről szól, akik különböznek az átlagtól.

Hogyan nevelnek a világ legboldogabb emberei talpraesett és életrevaló gyerekeket? Dánia évtizedek óta a legboldogabb ország a Földön - de vajon minek köszönhető ez?

A. Baker - R. Randall - M. Ryan - Saunders - Smallman

A. Baker - R. Randall - M. Ryan - Saunders - Smallman

Együtt lenni, összebújva mesélni és mesét hallgatni nagy öröm mind a gyerekek, mind a szüleik számára. A kifejezetten kétéves gyerekek részére összeállított gyűjtemény számos ismert, klasszikus mesét és játékos rigmust tartalmaz.

Együtt lenni, összebújva mesélni és mesét hallgatni nagy öröm mind a gyerekek, mind a szüleik számára. A kifejezetten kétéves gyerekek részére összeállított gyűjtemény számos ismert, klasszikus mesét és játékos rigmust tartalmaz.

Mesék 2 éveseknek

Mesék 3 éveseknek

T. Aszódi Éva

Minden napra egy mese Minden napra egy mese, s egyik érdekesebb, mint a másik. Az év minden egyes napjára jut belolük felolvasni-, mesélnivaló, még február 29-ére is, ha szökoév van.

90 oldal Keménytábla 90 oldal Keménytábla 392 oldal Keménytábla Kat. szám: 172212 Kat. szám: 172211 Kat. szám: 172213 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 60 lej Klub ár: 53 lej

David Bedford

David Bedford

A gyönyörűen illusztrált könyvecske megmutatja a gyerekeknek, hogy mire számíthatnak, ha testvérük születik, és biztosítja őket arról, hogy a rájuk váró változások - hiába félelmetesek egy kicsit - csak még szebbé, jobbá, vidámabbá teszik az egész család életét.

A gyönyörűen illusztrált könyvecske megmutatja a gyerekeknek, hogy mire számíthatnak, ha testvérük születik, és biztosítja őket arról, hogy a rájuk váró változások - hiába félelmetesek egy kicsit - csak még szebbé, jobbá, vidámabbá teszik az egész család életét.

Nagy fiútestvér vagy

Nagy lánytestvér vagy

Marcela Grez

Családom története Ez a könyv azért készült, hogy teleírd. Mindennel, ami csak szüleidről, testvéreidről, családtagjaidról, barátaidról és természetesen önmagadról fontosnak tartasz. Hobbik, kedvtelések...

285 oldal Kartonált 285 oldal Kartonált 28 oldal Keménytábla 28 oldal Keménytábla 45 oldal Keménytábla Kat. szám: 172208 Kat. szám: 172209 Kat. szám: 172215 Kat. szám: 172214 Kat. szám: 172216 Ker.ár: 90 lej Klub ár: 79 lej Ker.ár: 53 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 30 lej Klub ár: 26 lej Ker.ár: 30 lej Klub ár: 26 lej Ker.ár: 37 lej Klub ár: 31 lej

Weöres Sándor

Zimzizim

Beke Mari

77 magyar népi játék A hetes mágikus szám, szinte minden mesében szerepel - de a hetvenhét kétszeresen is az! A sárkánynak sokszor van hét feje (ebben a könyvben is szerepel egy sárkány, de ne ijedjetek meg, ő nem hétfejű, inkább százlábú). Illyés Gyula sem véletlenül fűzött egybe 77 magyar népmesét: el akarta varázsolni olvasóit. Ennek a könyvnek is ez a célja: a varázslat, csak épp Beke Mari módra. És ő hogyan csinálja, talán boszorkány? Vagy varázsló? Egyik sem!

304 oldal Keménytábla Ker.ár: 90 lej

20

Fésűs Éva

Az ötpettyes katica Fésűs Éva történetei mesés világba röpítenek, a magyar nyelv szépségét és sokszínűségét felhasználva. Nevelnek, nevettetnek, gondolkodtatnak, őszintén szólnak alapvető emberi tulajdonságokról és értékekről: segítőkészségről, barátságról, önmagunk helyes megítéléséről, mindezt humorosan, gyermeknyelven.

48 oldal Keménytábla Kat. szám: 172210 Kat. szám: 172217 Klub ár: 79 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej

„Mégis legyen örömöm, / füled telizümmögöm.” - írja Weöres Sándor a Zimzizim első versében. És valóban: a kötet fülbemászó sorait együtt dúdoljuk, zümmögjük a költővel, aki páratlan humorral ábrázolja az állatok különleges tulajdonságait, és felejthetetlen költői képekbe sűríti a városi élet mindennapjait, az évszakok váltakozását vagy épp az iskolakezdést. Az újévet pedig három vidám verssel is köszönti. A közel fél évszázaddal ezelőtt született könyv méltó párja Weöres Sándor másik klasszikusának, a Bóbitának.

59 oldal Keménytábla Ker.ár: 30 lej

Kat. szám: 172218 Klub ár: 26 lej

Rendeljen telefonon: 0266-361 101


Csiga-biga gyere ki! Könnyen megtanulható és mutogatható mondókákat tartalmazó kiadványunk hasznos képességfejlesztő lehetőség a kisgyermekek számára. Mondókás füzetek Csiga-biga, gyere ki, a színes, vidám képekkel illusztrált oldalakon keresztül észrevétlenül sajátítja el a gyermek a mondókák szövegét.

Ondi Tibor

Ficak, a furfangos kisegér Szerintem már bemehetünk mondta Ficak. És ha megint kijönnek? Á, már biztos nem, csak halkan lépkedjünk, akkor nem hallanak meg bennünket. Így is tettek. Óvatosan, lábujjhegyen osontak vissza az udvarra, még a lélegzetüket is visszafojtották...

Kalandorok hasznos kézikönyve

Kalandorok könyve az állatokról

Most te is részese lehetsz a kalandoknak, melyek a házatok falai között, a kertetek zugaiban, egy erdei kiránduláson vagy akár egy tengerpari nyaraláson várnak rád! Mutasd meg milyen bátor vagy!

Fedezd fel az állatok világát! A vízben, a levegőben és a földön találkozhatsz halakkal, rákokkal, ragadozó madarakkal, hüllőkkel, emlősökkel. Kihívásra fel, kis kalandor, figyeld meg az állatokat!

32 oldal Keménytábla 30 oldal Kartonált 136 oldal Keménytábla Kat. szám: 172219 Kat. szám: 172220 Kat. szám: 172221 Ker.ár: 15 lej Klub ár: 12 lej Ker.ár: 15 lej Klub ár: 12 lej Ker.ár: 55 lej

Klub ár: 46 lej

Benedek Elek „Gyújtsuk meg a mondák s regék csudás világának fáklyáját s elsőbbed ennek fényénél kísérjük világverő nagy útjokban a hunokat. Ím halljátok a csodaszarvas regéjét.”

Kat. szám: 172227

Kat. szám: 172228

A hunyadiak kora

A szabadságharc kora

„Mint egyszerű köznemes lép tehát az oláh eredetű Hunyadi János a történelem színpadára, s amikor a főnemesség a legválságosabb időben húzódik a török ellen való hadviseléstől, Albert királynak ebben az egyszerű köznemesben van a legnagyobb bizalma.”

Márk, a cápa

„Még tegnap együtt örült a magyarral a szabadságnak, az egyenlőségnek az oláh, a tót, a szász, a szerb, s íme, egyik napról a másikra ütésre emelkednek a tegnap még ölelő karok.”

Márk, a cápa nagyon el van keseredve. Hiába hatalmas az óceán, sehol sem talál benne barátokat – mindenki retteg tőle, mert csak úgy csattog a foga!

10 oldal Lapozó 10 oldal Lapozó Kat. szám: 172223 Kat. szám: 172224 Ker.ár: 30 lej Klub ár: 26 lej Ker.ár: 30 lej Klub ár: 26 lej

Kicsiknek

Ferdinánd, a farkas sajnos nem túl okos, bizony sok butaságot csinál. Szereti például nagy fogait csattogtatni, az arra járó kisállatokat ijesztgetni, és jókat nevetni rajtuk. Pedig még egy olyan aprócska kezet se tudna megharapni, mint a tiéd...

Harapós könyvek

Klub ár: 46 lej

Az első magyar király „Az 1000. év augusztus 17-e az a nevezetes, nemzetünk életében nagy jelentőségű nap, amikor az esztergomi érsek nagy ünnepségek közepedte István fejére tette a szent koronát. Ezzel Magyarország belépett a keresztény országok közé.”

A honfoglalás kora

Ferdinánd, a farkas

136 oldal Keménytábla Kat. szám: 172222 Ker.ár: 55 lej

Kat. szám: 172226

Kat. szám: 172225

Kötetenként: 64 oldal Keménytábla Ker.ár: 37 lej Klub ár: 31 lej

Hazánk csomag Kat. szám: 172229 Csomagár: 100 lej

Bartos Erika Őszi Zoltán rajzaival

Pokorádi Zoltánné

Pokorádi Zoltánné

Ennek a kedves verses mesének a főszereplője Róka úr, kinek az esze vág, a karma szúr. A barátunk dolgos róka, mi csakis jót szólhatunk róla...

1. osztályosok számára A Szünidei gyakorló című feladatgyűjtemény válogatást ad az első osztály követelményeihez kapcsolódó feladatokból matematika, írás és szövegértés témakörben.

2. osztályosok számára Amikor befejeződik a tanév, a gyerekek élvezik a vakációt, a nyaralást, a véget nem érő játékokat, s erre igazán szükségünk is van, hogy ki tudják pihenni az egész éves munkát.

Róka úr ajándéka

Szünidei gyakorló

Szünidei gyakorló

Bogyó és Babóca

Foglalkoztatókönyv 12 új mesével. Bogyó és Babóca története tizenhárom évvel ezelőtt kezdődött, amikor 2004ben megjelent az első kötet. Most, húsz megjelent kötet után fogadjátok szeretettel ezt a nagy foglalkoztatókönyvet, amiben számtalan különböző feladatot találtok. Lehet színezni, számolgatni, de a fejtörők, párosítók, kirakók, összekötős és gondolkodós feladatok mellett tizenkét új...

48 oldal Keménytábla 32 oldal Kartonált 64 oldal Kartonált Kat. szám: 172230 Kat. szám: 172232 Kat. szám: 172231 200 oldal Keménytábla Ker.ár: 40 lej Klub ár: 33 lej Ker.ár: 20 lej Klub ár: 17 lej Ker.ár: 30 lej Klub ár: 25 lej Ker.ár: 75 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Kat. szám: 172233 Klub ár: 66 lej

21


A tudás enciklopédiája

Gipszmüzli és epertorta A Dombontúli Lakóparkban mindig történik valami. Az egyik házból titokzatos hangok szűrődnek ki. Akác, a kiselefánt homokból epertortát süt, amitől valaki nagyon megijed. Ki költözik be legközelebb a lakóparkba, és kivel deríti fel a kiselefánt a titkos átjárót?

32 oldal Keménytábla Ker.ár: 30 lej

A világ, ahogy még sosem láttad A tudás enciklopédiája látványos képeivel mindent bemutat, amit más enciklopédiák csak leírnak. Fedezd fel a fáraók sírjának rejtelmeit, a vulkánok működését és a Nap belsejének fehéren izzó, nukleáris kemencéjét! Nézd meg hogyan néz ki egy T. Rex belülről, egy csillag születését, és hogy milyen titkokat rejt a DNSünk! Utazz vissza az időben, és tudd meg, hogyan zajlott egy gladiátorküzdelem az ókori Rómában, milyen volt Kolumbusz hajója, és hogyan építették fel a kínai nagy falat! Vizsgáld meg az űrből érkező jeleket, a tengeralattjárók felépítését és a tűzijáték kémiáját! A különleges technikával készült illusztrációk a valóságot soha nem látott részletességgel mutatják be. A tudás enciklopédiája segítségével fedezd fel a világűr, a Föld, a természet, az emberi test, a történelem és a technika világát! Érdekes tények, látványos térképek, idővonalak, grafikák teszik érthetővé és élvezetessé az izgalmas témákat az egész család számára.

Kat. szám: 172234 360 oldal Keménytábla Klub ár: 26 lej Ker.ár: 131 lej

Kat. szám: 172242 Klub ár: 115 lej

Élő lavór és lassított foci Akác már nagyon vágyik barátokra, ezért saját dalt is költ örömében, amikor beköltözik valaki a szomszéd házba. Először azt hiszi, egy zöld lavórt talált, de amikor megkopogtatja, kiderül, hogy ez nem más, mint Kőris, a teknős, akivel remekül lehet lassított focit játszani.

Kat. szám: 172235

Se pipogyák, se nyámnyilák Kat. szám: 172237

Claire Watts A világegyetem legbombasztikusabb tudományos könyve

Tudás

Mi a baj a sötét anyaggal? Miért nem tudunk kiabálni a világűrben! Hogyan kell széthasítani egy atomot? Készülj fel a legizgalmasabb természettudományos nyomozásra, amely az ember, a Föld és az egész világegyetem létezésének titkait kutatja! Ismerkedj meg a periódusos rendszer szuperhősöket idéző, fantasztikus képességű elemeivel! Végül kukkants be egy nyüzsgő étterembe, ahol kémiai reakciók sorakoznak az étlapon! A pezsgő kémiától a látványos, erőtől duzzadó fizikáig rengeteg dolog vár felfedezésre.

Semmitűz és marharépa

Öreganyák és oli-olimpia Csigalassú Biztibácsi vigyáz az épülő házakra, amelyekbe mindig új állatcsalád költözik, elsőként a kiselefánt, Akác, majd sorban a többiek, a teknős, a zsiráf, az egér, a majom, és többi társuk. Együtt játszanak tűzoltósat, vonatosat, együtt csónakáznak a patakban, és persze együtt is csobbannak bele a vízbe, együtt keresik a titkos átjárót, és a közös játékok során mindannyian jó barátok lesznek.

Mindenki tűzoltó szeretne lenni, legalábbis Juhar, a zsiráf szerint, aki most költözött be a Dombontúli Lakóparkba. Akác, a kiselefánt és Kőris, a teknős végre szert tesznek egy hosszú nyakú barátra, aki megmenti őket a képzeletükben égő házból, és remekül lehet vele focizni is.

Álompince és citromos arcvíz

Kat. szám: 172236

Kat. szám: 172238

A tilos dolgok a legizgalmasabbak az életben legalábbis Bodza, a majomkislány szerint, akinek hét, összehajtogatható barát lakik a fejében. Lányként lányos játékot játszik, de a lakópark fiúcsapatától sem ijed meg.

Csihi-puhi és kerek perec

Japán harcosok és sima buli

Kat. szám: 172240

Kat. szám: 172239

Kat. szám: 172241

Kötetenként:

Keménytábla

22

32 oldal

Ker.ár: 30 lej

62 oldal Keménytábla Ker.ár: 48 lej

Kat. szám: 172243 Klub ár: 42 lej

Zelk Zoltán

A tölgyfa születésnapja Mesék a természetről A világ végétől kilenclépésnyire, de az is lehet, hogy tízre, egy aprócska erdő közepén négy testvér éldegélt: Tavasz, Nyár, Ősz és Tél. Egyszer réges-régen valami apróságon összekaptak, és egymás után útra keltek. Azóta vándorolnak a világban, s épp csak annyi időre találkoznak a kis házban, hogy elmeséljék egymásnak, mi mindent tapasztaltak. Szerencsénkre Zelk Zoltán lejegyezte az évszakok huszonnégy meséjét. Szeretetteljes, belakható világukban a szemünk láttára születnek meg gyenge fűszálak és a hét napjai, a pipacs álmában pillangóként repked és dalra fakadnak a fák, az öreg tölgyet pedig századik születésnapja alkalmából felköszöntik a rajta fészkelő madarak.

88 oldal Keménytábla Klub ár: 26 lej Ker.ár: 45 lej

Kat. szám: 172244 Klub ár: 40 lej

Rendeljen telefonon: 0266-361 101


Tommy Wallach Akkor felnéztünk

Monica Hesse

A kék kabátos lány 1943 januárja, Amszterdam. Hanneke biciklivel járja a feketepiacot, és az ott szerzett áruval kereskedik. A háború borzalmai már elérték a várost, a lány elesett szerelmét gyászolja, mégis sikerül viszonylag kiegyensúlyozott életet biztosítania családjának. Egy napon azonban egy idős néni megkéri, hogy keressen meg egy eltűnt zsidó lányt. Ekkor alapjaiban változik meg Hanneke élete.

376 oldal Kartonált Kat. szám: 172245 Ker.ár: 52 lej

Klub ár: 46 lej

Úgy tekintettünk egymásra, mint a sportoló, a könnyűvérű csaj, a lógós, a színjeles stréber. Aztán egy nap felnéztünk az égre, és minden megváltozott. A tévé azt harsogta, hogy két hónapunk maradt, mielőtt a Radar nevű aszteroida eléri a Földet.

Köves József

A hűség négy lábon jár Magyar remekírók kutyákról A huszadik század első felében született írások főszereplője a kutya. Hol megrendítő, hol balladai-drámai, hol derűs történetek a magyar klasszikusok - Gárdonyi Géza, Herczeg Ferenc, Kóbor Tamás, Krúdy Gyula, Móra Ferenc, Móricz Zsigmond,Babits Mihály, Nagy Lajos, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Kóbor Tamás,Harsányi Zsolt, Csáth Géza, Hunyady Sándor, Szerb Antal, Bálint György - tollából.

428 oldal Kartonált Kat. szám: 172246 168 oldal Kartonált Kat. szám: 172251 Ker.ár: 52 lej Klub ár: 46 lej Ker.ár: 29 lej

Klub ár: 25 lej

Ransom Riggs Ransom Riggs

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

A különlegesek regéi

352 oldal Keménytábla Kat. szám: 172247 Ker.ár: 52 lej

176 oldal Keménytábla Kat. szám: 172250 Ker.ár: 51 lej

Klub ár: 46 lej

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek hihetetlen, kalandos története folytatódik. Jacob Portman a barátaival Londonba indul. A gyerekek szeretnének biztonságra lelni egy időhurokban, ahol nem fenyeget sem öregség, sem betegség, sem ellenség. Azt remélik, hogy gondviselőjükön, Vándorsólyom kisasszonyon is segíteni tudnak, hogy visszanyerhesse emberi alakját. Mielőtt barátait biztonságos helyre vezeti, Jacobnak meg kell hoznia egy fontos döntést szerelméről, Emma Bloomról.

384 oldal Keménytábla Kat. szám: 172248 Ker.ár: 54 lej

Klub ár: 48 lej

W. Bruce Cameron

Béni története szívet melengető, lényeglátó, és gyakran elképesztően mulatságos olvasmány. A Kutyás történetben nem csupán négylábú barátunk számos életének megrázó és mulatságos kalandjait ismerhetjük meg, de feltárul előttünk az is, ahogy egy kutya látja az emberi viszonyokat.

Buddy jó kutya.Miután számtalan kalandos életen át kereste küldetését, Buddy immár biztos benne, hogy végre megtalálta, és teljesíti is azt. Mégis valahányszor végignézi, ahogy az eleven Clarity újból és újból bajba kerül, Buddy meggyőződik róla, hogy a lánynak szüksége van saját kutyára.

Egy kutya négy élete

Egy kutya négy élete

352 oldal Kartonált 348 oldal Kartonált Kat. szám: 172252 Kat. szám: 172253 Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej Ker.ár: 45 lej Klub ár: 40 lej

Ransom Riggs -  Tóth Emese

Lelkek könyvtára

Ransom Riggs

Üresek városa

Klub ár: 45 lej

W. Bruce Cameron

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei a történet véget ér A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeiben kezdődött és az Üresek városában folytatódott kaland izgalmas véget ér a Lelkek könyvtárában. A történet elején a tizenhat éves Jacob felismeri nagy erejű, új képességét, és kisvártatva alámerül a történelembe, hogy kimentse különleges társait egy szigorúan őrzött erődből. Jacobot az útján elkíséri Emma Bloom, a lángoló ujjú lány, és Addison MacHenry, az elveszett gyerekeket kiszimatoló kutya.

Csillag a Viharhegyen

464 oldal Keménytábla Kat. szám: 172249 Ker.ár: 57 lej

99 oldal Keménytábla 112 oldal Keménytábla Kat. szám: 172254 Kat. szám: 172255 Ker.ár: 30 lej Klub ár: 26 lej Ker.ár: 30 lej Klub ár: 26 lej

Klub ár: 50 lej

www.facebook.com/BibliofilKonyvklub

Csillag dédelgetett álma, hogy egyszer ő is juhászkutya legyen, mint az anyukája. Amikor azonban nem sikerül letennie a pásztorvizsgát a Blökiakadémián, elönti lelkét a kétség: lehet, hogy ő az egyetlen border collie, aki nem ért a tereléshez?

Gill Lewis

Szimat és a kolbásztolvaj Ismerd meg a BLÖKI AKADÉMIA diákjait: egy sor bátor kutyust, akik munkakutyának tanulnak. Szimat leghőbb vágya, hogy ő is rendőrkutya lehessen, mint az anyukája és az apukája.

23

Tiniknek

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél.

Az a me r i k a i Ransom Riggs a Vá n d or s ó l y om kisasszony különleges gyermekei című könyvvel tűnt fel (2011). E regény világszerte óriási sikert aratott nagyszerű film is készült belőle -, majd további két sikerregénnyel (Üresek városa, Lelkek könyvtára) trilógiává bővült. Riggs legújabb, gyönyörű, művészi grafikákkal illusztrált könyvében azokat a regéket írja meg, amelyek a trilógiában szereplő „különlegesek” eredetét és legősibb történeteit beszélik el.


Bibliofil 2017 2 1 24 kicsi  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you