Page 1

Mary Ann Shaffer Mary Ann Shaffer, escriptora nordamericana nascuda a Martinsburg (Virginia Occidental) l'any 1934. Va morir l'any 2008.

MOMENTS (Pàg.18)

Això és el que m’agrada de llegir: una petita cosa t’interessarà d’un llibre i aquella petita cosa et portarà a un altre llibre i una alta cosa d’aquest altre llibre et portarà a un tercer. És geomètricament progressiu, i tot sense un final a la vista, i per cap altra raó que el pur plaer. (Pàg.69) Havia explicat i viscut guerra durant sis anys, i desitjava prestar atenció a alguna cosa –el que fosdiferent. Però això és com desitjar ser en una altra banda. La guerra és ara la història de les nostres vides, i no ens la podem treure del damunt. (Pàg.99) El canal ja no està delimitat per rotlles de filferro espinós, ja no s’interromp la vista amb immensos senyals de VERBOTEN. Ja no hi ha mines a les nostres platges i puc caminar quan, per on i durant l’estona que vulgui. Si m’estic dreta a dalt del penya-segat i em giro de cara al mar, no veig els horribles búnquers de ciment darrere meu o el terra nu sense arbres. Ni tan sols els alemanys van poder fer malbé el mar.

El seu amor per la literatura la va portar a realitzar diferents oficis relacionats amb els llibres, dependenta de llibreria, editora i bibliotecària. El seu somni era el de poder escriure el seu propi llibre i poder editar-lo. Aquest somni es va complir amb l'escriptura del seu únic llibre. UnBALZAC viatge a l'illa de l'any 1976 la va inspirar per escriure sobre I Guernsey LA PETITA MODISTA XINESA, l'ocupació alemanya durant la Segona Guerra Mundial a l'illa: degut a la de DAI SIJIE boira va haver d’esperar-se a l’aeroport durant hores i, aquest contratemps, li va Dijous permetre un de llibre de Reginald Maughan 27dedellegir gener 2011 sobre l’ocupació alemanya durant la Segona Guerra Mundial. Aquest llibre és el que va servir-li d’inspiració per a la seva novel·la. Els usuaris del Grup de Lectura que ella dirigia a la biblioteca on treballava la van animar a escriure-la. Desgraciadament la novel.la va haver-la de finalitzar la seva neboda Annie Ba r rows, escriptora, perquè la Mary Ann va posar-se malalta i va morir sense veure publicat el seu llibre.

De la WEB: Els lectors opinen “ Una excel·lent lectura, amb unes elevades dosis d’humor anglès i on demostra com la literatura és l’arma més poderosa que mai s’ha inventat per a fer el bé. 100% recomanat. Hi ha moments feliços i d’altres tristos, estones tendres acompanyades d’episodis ben durs…però per sobre de tot, una extraordinària història humana. I ben segur que tindreu ganes de passar les properes vacances a Guernsey!” “ Descobrireu uns personatges versemblants, encara que un xic estereotipats, unes vides creuades amb anècdotes colpidores i un record agredolç de la vida quotidiana durant la Segona Guerra Mundial” “ La història oficial acostuma a parlar molt dels líders polítics i militars, i molt poc de les petites tragèdies que acompanyen els no-soldats anònims durant els conflictes. Aquí trobareu un cabàs d’anecdotari tant dels bombardejos a Londres com de l’ocupació a les illes del canal” “ Una novel·la divertida i profundament humana. Un homenatge als bons llibres i a les bones persones, capaç d'aixecar els ànims fins i tot dels més cínics. Irresistible.”

La Societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey  

Guia de Lectura del Club de Lectura

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you