Page 1

Khaled Hosseini

“La ignorància és més feliç, l a consciència sol ser més incòmode, angoixant... Però el món és dels curiosos, dels que volen saber, i r remeiablement... Aquest l l ibre és pels qui sospiten que, da r rera l a porta de casa, hi ha un món de sentiments i patiments, pels que apreneu no només del vostre camí, sinó també de les vies que fan els a lt res... Pels caminants i pels acollidors, pels que voleu saber què pensa la gent de l’Afganistan.”

Kha led Hosseini

Khaled Hosseini va néixer a Kabul el 4 de març de 1965. Metge i novel·lista afgano-estadounidenc. Actualment viu a Califòrnia, on exerceix la medicina. El seu pare era diplomàtic del Ministeri d’Asumptes Exteriors afganèsi la seva mare ensenyava farsi (idioma persa) i història en un gran institut de Kabul. El 1976, el Ministeri d’Assumptes Exteriors va enviar la família a París. El 1980, en comptes de tornar a l’Afaganistan ocupat pels soviètics, van marxar als Estats Units, on van rebre asil polític. Es van instal·lar a Califòrnia. Hosseini va acabar els estudis secundaris i el 1984 va ingressar a BALZAC I LA PETITA MODISTA laUniversitat de Santa Clara, on es va graduar en BiologiaXINESA, l’any 1988. L’any següent va ingressar a la Universitat de San Diego, on el 1993 es va de DAI SIJIE llicenciar en Medicina. Mentre feia les pràctiques va començar a escriure El Caçador d’estels, tot 27 recordant l’Afganistan de la seva infantesa. Dijous de gener de 2011 El 2003 es va publicar, amb gran èxit, i va esdevenir un bestseller. S’ha publicat a trenta-vuit països i se n’han venut més de vuit milions d’exemplars a tot el món. L’any 2006 va ser nomenat ambaixador de bona voluntat de UNHCR. El 2007 va sortir a la venda la seva segona novel·la M i l sols esplèndids .

Els afganesos "En Hassan i jo ens vam mirar. Ens vam pixar de riure. El nen indi aviat aprendria el que els britànics havien après a comencament de segle, i el que els russos aprendrien al final de la dècada dels vuitanta, que els afganesos som gent independent. Els afganesos aprecien les tradicions, però avorreixen les lleis. I això mateix passava a les lluites d'estels. Les regles eren simples: no hi ha regles. Fes volar el teu estel. Talla els adversaris. Bona sort"

Els talibans “Vaig recorder una cosa que el Baba m’havia dit feia molt de temps: Pixa’t en les barbes de tots aquells micos pedants. No fan res més que donar voltes als rosaris i recitar un llibre escrit en una llengua que ni tan sols entenen. Que Déu ens ajudi si l’Afganistan cau a les seves mans”

El Caçador d'Estels, de Khaled Hosseini  
El Caçador d'Estels, de Khaled Hosseini  

Guia de Lectura Autor Club de Lectura