Page 1

BiblioNovetats DESEMBRE 2018

SUMARI Notícies:

2

Activitats:

3

Novetats: Novel·les No ficció Infantil Música Pel·lícules

4 4 6 7 7


BiblioNovetats

Desembre 2018

Lectures solidàries per la Marató de TV3... Un any més, el municipi de Constantí es suma a la tasca de sensibilització de la Marató de TV3, que es celebrarà el proper 16 de desembre i que enguany torna a dedicar­se al càncer. El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona entre les dones. I, tot i que aquesta és la quarta Marató que s'ocupa d'aquesta temàtica, encara cal seguir investigant per millorar la supervivència i la qualitat de vida de les persones que tindran aquesta malaltia. Per això, des de la Biblioteca, amb la col·laboració dels centres escolars, entitats i població de Constantí en general, el dijous 13 de desembre convertirem les nostres lectures en donatius per a una molt bona causa. Dijous, 13 de desembre, horari de la Biblioteca. Lectures solidàries per la Marató de TV3. Per cada lector/a, l'Ajuntament aportarà 1€. Així que és important que TOTS ens animem a LLEGIR!! Vine i participa!

... i Nadal a la Biblioteca!! Voleu celebrar el Nadal amb nosaltres? Doncs no us perdeu l'activitat que estem preparant pel dijous 20 de desembre amb cançons, contes i molta música en col·laboració amb l'Escola de Música. Ni la visita dels Patges dels Reis Mags d'Orient! Els dies 2 i 3 de gener vindran a la Biblioteca per recollir les cartes dels nens i nenes de Constantí. I recordeu que durant les vacances de Nadal, la Biblioteca modifica el seu horari.


BiblioNovetats

Desembre 2018

Activitats Desembre 2018 4 desembre | 9'30h ­ 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau!

13 de desembre | 11'00h Club de Lectura Juvenil. Un món feliç, d'Aldous Huxley

Visites escolars.

Sessions mensuals a càrrec de Sílvia Palazón. Per a nois i noies d'entre 14 i 17 anys que els agradi llegir... o que tinguin ganes de fer amics, xerrar i descobrir el costat lúdic de la lectura.

12 de desembre | 17'30h Storytelling. BiblioContes en anglès. Zigby the Monster Sessió de contes en anglès per a infants a partir de 8 anys a càrrec de Foix Bové, Miquel Àngel del Tio i Tania Fraile, alumnes del Grau d'Educació Primària de la URV.

13 de desembre | Horari biblioteca Lectures solidàries per la Marató de TV3 Les nostres lectures seran donatius per a una molt bona causa. L'Ajuntament de Constantí aportarà 1€ per cada lector/a. Per tant, és important que tots ens animem a llegir!!

13 de desembre | 18'30h Llegeixes manga? Jo també! Club de Lectura de Manga Trobada per compartir lectures, recomanacions, novetats, webs interessants i descobriments al voltant del manga.

14 de desembre | 10'00h Visita dels alumnes de P2 de la Llar d'Infants 17 de desembre | 19'00h Club de Lectura. La Bastarda d'Istanbul, d'Elif Shafak Un cop al mes, el nostre Club es reuneix per a comentar la lectura triada. Si voleu passar una estona agradable i compartir lectures en bona companyia... no hi falteu!

20 de desembre | 17'30h Celebrem el Nadal Cançons, contes... i molta música!! Perquè arriba el Nadal i a la Biblioteca volem celebrar­ho. Activitat organitzada conjuntament amb l'Escola de Música Municipal.

2 de gener | de 17'00h a 19'00h Els Patges dels Reis Mags d'Orient a la Biblioteca Els dies 2 i 3 de gener podreu passar per la Biblioteca on els Patges Reials recolliran totes les cartes que els nens i nenes de Constantí hagin escrit als Reis Mags d'Orient.

3 de gener | d'11'00h a 13'00h Els Patges dels Reis Mags d'Orient a la Biblioteca Els dies 2 i 3 de gener podreu passar per la Biblioteca on els Patges Reials recolliran totes les cartes que els nens i nenes de Constantí hagin escrit als Reis Mags d'Orient.


BiblioNovetats

Desembre 2018

NOVEL.LA

SER PARES

CUINA I SALUT

Barilli, Ayanta. Un mar violeta oscuro. (Finalista Premi Planeta 2018)

Funes Artiaga, Jaume. Estima'm quan menys ho mereixi... perquè és quan més ho necessito. Una guia per a pares i mestres d'adolescents.

Bastgen, Christa. Plantes silvestres. Guia per conèixer les comestibles i distingir­les.

EDUCACIÓ

Gurukarm Borràs­Boneu, Maglòria. Millora la salut ginecològica amb ioga i meditació.

Capmany, Maria Aurèlia. Quim/Quima. Cortés, Fede. Johnson & Johnson. Ausetans i extraterrestres. Hustvedt, Siri. Els Ulls embenats. Jaeggy, Fleur. Proleterka. Morton, Kate. La Filla del rellotger.

Educar­se és de valents. Aprenentatge servei amb adolescents en risc d'exclusió social.

Folch, Jaume. El Naufragi dels records. Què hi ha darrere de malalties com l'Alzheimer?

TECNOLOGIA

Nabris, Basim. La Camisa blanca i altres contes.

PSICOLOGIA I  AUTOAJUDA

Lluch, Gemma. La Lectura. Entre el paper i les pantalles.

Olaria Sendra, Olga. El Secret de les caves Malsor. (Premi de Novel·la Curta Celler de Lletres 2017)

Lenoir, Frédéric. Carta oberta als animals (i als qui se'ls estimen).

Pérez Tornero, José Manuel. Aprendre a ser amb internet. Com contribuir a la formació de la personalitat en el món d'internet.

Oliver, Maria Antònia. Joana E. Pedrolo, Manuel. Algú que no hi havia de ser. Posteguillo, Santiago. Yo, Julia. (Premi Planeta 2018) Soldado, Marta F. La Felicitat d'un pollastre a l'ast.


BiblioNovetats SOCIETAT Bartomeus, Oriol. El Terratrèmol silenciós. Relleu generacional i transformació del comportament electoral a Catalunya. Montesinos, Sara. Petjades d'aigua i sal. Instants als camps de refugiats de Grècia.

Novembre 2018

TEATRE, POESIA I  TEXTOS LITERARIS Bennasar, Sebastià. Manuel de Pedrolo, manual de supervivència. Canyelles, Antonina. Les Banyes del croissant. Fajardo, Carla. Forats. (Premi de Poesia Alella a Maria Oleart)

Riemen, Rob. Per combatre aquesta època. Dues consideracions urgents sobre el feixisme.

Gironès Manich, Joan Ramon. Porta'm al bosc. (Premi de Teatre Pepe Alba)

HISTÒRIA I TRADICIONS

Muñoz, Maria. Quan arriba el silenci.

Ballester, David. Vides truncades. Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964­1980). Prats, Joan de Déu. El Gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya.

L'Escena antiga.

Oliver, Mary. Ocell roig. Plaute. El Soldat fanfarró. Pons Alorda, Jaume C. Era.

ZONA D'ESTUDI Bertrana, Prudenci. Josafat. (DVD) Guimerà, Àngel. Mar i cel. (DVD)

ESPECTACLES Rémy, Tristan. Entrades clownesques. (Els Llibres de la circoteca; 2)

VIATGES I MUNTANYA Barceló Casas, Alfons. GR 7 Catalunya del nord al sud. Dels Pirineus al massís del Port.


BiblioNovetats JUVENIL Elvira Marín, Noemí. Oh my goig. Tot el que vols saber sobre la teva sexualitat. Fernández­Vidal, Sònia. La Porta dels tres panys. (La Porta dels tres panys ; 1)

Novembre 2018 Malavida, Xcar. Todos somos cocinicas. Aún más recetas en viñetas. Marini. Batman. El príncipe oscuro.

NENS I NENES ENTRE 9  I 12 ANYS Antiochia, Martina. La Puerta mágica. (La Diversión de Martina; 3)

Walden, Tillie. Piruetas.

Bertrand, Sara. La Dona de la guarda.

Herrero, Ariadna. Hem arribat tard a classe.

INFANTIL. APRENEM  COSES

Cela, Jaume. El Lladre d'ombres.

Manuel, Jordi. El Món fosc dels talps.

Brillante, Giuseppe. Rèptils aquàtics de la prehistòria.

Gisbert, Francesc. Una Família de por.

Perkins, Stephanie. Hi ha algú a casa teva.

Erne, Andrea. Què passa en un hospital?

Machado, Germán. Sort de colibrí.

Simó, Isabel­Clara. El Krank.

Gervais, Bernardette. El Bolet.

Villanueva i Perarnau, Muriel. Rut sense hac.

CÒMICS Allison, John. Giant days Boisserie, Pierre. El Concilio de los árboles. Chan, Crystal S. Jane Eyre. Clowes, Daniel. Paciencia. Guerrero, Andrés. L'Amor és massa complicat. Ishiguro, Masakazu. Nemurubakal.

Hunt, Wendy. De què treballen els animals? Jiménez Albiac, Dani. Dinàmiks. La Meva família.Totes les famílies són úniques, no h'hi ha dues d'iguals. Mirabilia, Pandora. Un Conte propi. Històries per escoltar i llegir, heroïnes per descobrir. (Amb CD) Tremblay, Claudia. Lluna nova.


BiblioNovetats

Novembre 2018

NENS I NENES ENTRE 6  I 9 ANYS

NENS I NENES FINS A 6  ANYS

Carioli, Janna. L'Estiu de les cireres.

Bachelet, Gilles. Un conte que ...

López Madrid, Josep Maria. La Laura i en Joan a val més prevenir que nedar. Learn that preparedness pays off. (Text en català i anglès)

Bassa, Ramon. L'Avioneta. (Lletra lligada)

Pascual, Maria. Malacatú! Quintiá, Xerardo. Titiritesa. Shuttlewood, Craig. El Camp i la ciutat. Un llibre que es tomba i per aprendre anglès.

Doherty, Berlie. Jinnie la fantasma. Farré, Lluís. Retrat de família. (LLETRA DE PAL) Freedman, Claire. El Pingüí perdut. Una història de l'Oliver i el Patch. Lee, Isaura. Los Superhéroes no se hacen la cama. McKee, David. Los Elefantes nunca saltan. Parker, Ant. La Rana Ramona. Roca, Elisenda. Oh, oh, la pilota! (LLETRA DE PAL) Sebe, Masuki. 100 en total. (Llibre­joc). Sendak, Maurice. Aquí arriben com abans. Abecedari.

BEBETECA L'Elefant amb bicicleta.

PEL.LÍCULA Déjame salir. El Rey tuerto. Harry Potter y las relíquias de la muerte. (Parte 2) La Forma del agua.


Pl. Hospital, n. 1 43120, Constantí (Tarragona) Tel. 977.52.06.92

Horari: Dilluns: de 16h a 20h De dimarts a dijous: de 10h a 13h i de 16 a 20h Divendres i dissabtes: de 10h a 13h

Catàleg: eBiblio (préstec de llibres electrònics): El blog de la Mirmiga: El blog del Club de Lectura: Amb el suport

Biblionovetats desembre'18  
Biblionovetats desembre'18  
Advertisement