Page 1

BiblioNovetats MARÇ 2013

SUMARI Notícies:

2

Activitats:

3

Novetats: Novel·les No ficció Literatura infantil Música i Pel·lícules

4 4 6 7


BiblioNovetats

Març 2013

Els nens i nenes de Constantí fan d'escriptors Tot just fa un any, vam decidir tirar endavant una iniciativa conjunta entre les escoles del municipi i la biblioteca. Aquesta proposta naixia per una banda amb la idea d'establir noves vies de treball conjunt entre totes dues escoles i per l'altra oferir un nou i diferent acostament al món dels contes als infants, fent-los protagonistes i partícips en l'elaboració del seu propi conte. Aquesta segona edició de l'elaboració dels contes col·laboratius l'hem centrada en elaborar diferents adaptacions dels contes dels Germans Grimm, i hi participen els nens i nenes de 3r a 6é de totes dues escoles. Durant els mesos de gener i febrer les diferents aules implicades de totes dues escoles van redactar i il·lustrar la primera part dels contes, amb l'objectiu de realitzar l'intercanvi de contes a principis de març. Va ser llavors quan els nens i nenes de l'escola Mn. Ramon Bergadà anaren a l'escola Centcelles a llegir el que havien escrit, passant-los la responsabilitat d'haver d'acabar la seva història, i el mateix feren els diferents representants de l'escola Centcelles que es van desplaçar a l'escola Mn. Ramon Bergadà. D'aquesta manera cada aula s'encarrega d'iniciar un conte i d'acabar-ne un altre, tant del seu redactat com de les il·lustracions, i el resultat final que n'obtenim és l'adaptació de 8 contes populars dels Germans Grimm, en el que els protagonistes són personatges ben coneguts per tots nosaltres: les mascotes de les biblioteques escolars, la Teca i el Tantí, i la Mirmiga, la nostra mascota. Actualment els nens i nenes estan acabant de redactar i il·lustrar els diferents contes, per tal de tenir-los enllestits pel proper dia 22 d'abril, quan ens reunirem tots junts al Pavelló Municipal per donar a conèixer el resultat d'aquesta nova edició dels contes col·laboratius, en una jornada on els petits escriptors, narradors i il·lustradors deixaran la vergonya a casa i pujaran a l'escenari per explicar-nos els seus contes. No dubtem de que el resultat serà una delícia, no us ho perdeu!

2


BiblioNovetats

Març 2013

Activitats abril 2013 6 d'abril|10'00h Curs d'escriptura creativa, a càrrec de Muntsa Plana. 9 d'abril | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de P5 i 6è l'Escola Mn Ramon Bergadà i 6è de l'Escola Centcelles.

10 d'abril | 17'30h BiblioContes... dels Germans Grimm. Sessió de contes infantils amb la Montse i l'Alba.

11 d'abril | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de P5 i 6è de l'Escola Centcelles i 6è de l'Escola Mn Ramon Bergadà.

11 d'abril | 18'00h Cineteca. Horas de luz, de Manolo Matjí (2004) 16 d'abril | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de P5 i 5è de l'Escola Mn Ramon Bergadà i 5è de l'Escola Centcelles.

17 d'abril | 17'30h BiblioTaller. Regala poesia. Taller

24 d'abril | 17'30h Música i Lletres. Tasta la poesia.

de sobres i capsetes de paper per regalar poemes.

Activitat conjunta entre la Biblioteca i l'Escola de Música de Constantí. Celebrem aquest any de commemoracions amb una sessió de música i poesia.

Del 17 al 30 d'abril Exposició. El Llegat dels contes de fades. Exposició de 12 obres pictòriques que ens conviden a redescobrir alguns dels contes més coneguts dels Germans Grimm.

24 d'abril | 19'30h Club de Lectura. Que ningú no et salvi la vida, de Flavia Company.

20 d'abril|10'00h Curs d'escriptura creativa, a càrrec de Muntsa Plana.

25 d'abril | 17'30h BiblioContes Musical. La Sirena i la lluna, a càrrec de Cinta i Roc Salvadó. Un conte amb petits

22 d'abril | 15'15h Noves versions dels contes dels Germans Grimm. Els alumnes de les

moments musicals interpretats amb violoncel.

escoles Mn Ramon Bergadà i Centcelles presentaran els contes que ells mateixos han escrit i il·lustrat. Al Pavelló Poliesportiu.

25 d'abril | 19'30h Xerrada. Patologies de l'esquena. Prevenció i tractament. Organitza Fisionatur.

22 d'abril | 19'00h Xerrada. Presentació del Capbreu de Constantí del s.XV. A

30 d'abril | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars

càrrec de personal de l'Arxiu Històric de Tarragona.

de P5 i 5è l'Escola Centcelles i 5è de l'Escola Mn Ramon Bergadà.

23 d'abril | Durant tot el dia Paradetes de Sant Jordi al Carrer Major.

Club de Lectura i Cineteca

11 d'abril 18'00h.

24 d'abril 19'30h.

3


BiblioNovetats

Març 2013

NOVEL·LA

PSICOLOGIA I AUTOAJUDA

Bermejo, Álvaro. El Evangelio del Tíbet.

Punset, Elsa. Brújula para navegantes emocionales.

Coelho, Paulo. El Manuscrito encontrado en Accra.

Sinay, Sergio. Esta noche no, querida. El fin de la guerra de sexos y la aceptación de los valores masculinos.

De Zerbi, Georges. L'Última pàgina. Esponellà, Núria. Una Dona d'aigua. Follett, Ken. El Invierno del mundo. Giménez-Bartlett, Alicia. Nadie quiere saber. Stegner, Wallace. En lloc segur. Redondo, Dolores. El Guardián invisible.

SER PARES I EDUCACIÓ Trianes, Ma. Victoria. Estrés en la infancia. Su prevención y tratamiento.

Myers, David G. Psicología social.

ART, MÚSICA I ESPECTACLES Dau al Set. Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

LLENGUA I IDIOMES Alcina Franch, Juan. Gramática española. Álvarez, Miriam. Tipos de escrito. Borrell i Vidal, Esperança. Gramàtica llatina. El llatí normatiu i la seva evolució fins al català.

Poisson-Quinton, Sylvie. Grammaire expliquée du français. Niveau débutant. Poisson-Quinton, Sylvie. Grammaire expliquée du français. Niveau intermédiaire. Recasens i Vives, Daniel. De la fonètica a la fonologia. Les consonants i assimilacions consonàntiques del català. Sarmiento, Ramón. Manual de corrección gramatical y de estilo. Español normativo, nivel superior Torres Fabrés, Montserrat. Els Llibres de la Nur. Català-amazic. Torres Fabrés, Montserrat. Els Llibres de la Nur. Català-romanès. Viure a Catalunya. Aprenem català des del romanès.

4


BiblioNovetats POESIA I TEXTOS LITERARIS LaBute, Neil. Coses que dèiem avui. Leveroni, Rosa. La Poesia essencial. Miralles, Carles. Sobre Riba.

FILOSOFIA I ESPIRITUALITAT Confuci. Lun yu. Reflexiones y enseñanzas Suzuki, Daisetz Teitaro. El Zen y la cultura japonesa.

Març 2013

HISTÒRIA I SOCIETAT

CÒMICS

España, la Guerra Civil según Palmer. (1. Reinventando la Revolución ; 2. Un año muy, muy oscuro) (DVD)

Berrio, Juan. Miércoles.

Gálvez, Pepe. Tenim drets. Aproximació als nous codis de família i de treball del Marroc per exercir els teus drets.

JUVENIL Green, John. No està escrit a les estrelles. Mallorquí, César. L'Illa de Bowen. Ruescas, Javier. Play.

Magnicidios y atentados que cambiaron la historia. John F. Kennedy / Robert Kennedy. (DVD) Magnicidios y atentados que cambiaron la historia. Ronald Reagan / Anwar el Sadat. (DVD) Melús, Eva. La Guerra Civil a Catalunya. (3. L'oci en temps de guerra ; 4. Els Nens de la guerra ; 5. La Catalunya vestida de caqui) (DVD)

5


BiblioNovetats

Març 2013

INFANTIL. APRENEM COSES

 NENS I NENES ENTRE 6 I 9 ANYS

 NENS I NENES FINS A 6 ANYS

Arnold, Nick. Cómo... ser inmortal.

Bigas, Elena. La Biblioteca abandonada.

Green, Jen. Per què he d'estalviar aigua?

El Retorno de Villarina. Un cuento de osos, urogallos, y humanos.

Armengol, Gemma. El Monstre del bosc. (Lletra lligada)

Història il·lustrada de Catalunya per a petits i grans. Taverna, Alessandro. L'Òpera i la seva història.

Molist, Pep. El dit d'Ariadna. Pavón, Mar. Un bon dia, un barret.

Neira, Maria. La Mama oca i la lluna. (Lletra lligada) Neira, Maria. La Mama oca i la tempesta. (Lletra lligada) Neira, Maria. La Mama oca i les vocals. (Lletra lligada) Paloma i Sanllehí, David. La Tortuga Pocapoc. (Lletra lligada)

6


BiblioNovetats

Març 2013

MÚSICA (CD I DVD)

PEL·LÍCULES (DVD)

Def Leppard. Hysteria. (DVD)

Chicago. Criadas y señoras.

Dones i cançons. (Enderrock)

El Exótico Hotel Marigold.

Franklin, Aretha. Lady soul.

Héroes.

Perra Gorda. La Perra Gorda.

Los Idus de marzo.

Momentos 2012. Canciones internacionales. (Rockdelux)

PEL·LÍCULES INFANTILS (DVD) Ice age. La edad de hielo. Ice age 2. El deshielo. Ice age 3. El origen de los dinosaurios Ice age 4. La formación de los continentes. Peppa Pig. Primera temporada. Mic. Jugar, cantar i endevinar!

7


BiblioNovetats

Març 2013

Pl. Hospital, n. 1 43120, Constantí (Tarragona) Tel. 977.52.06.92 biblioteca@constanti.cat www.constanti.cat/biblioteca https://www.facebook.com/biblioconstanti

Horari: Dilluns: de 16 a 20 h. De dimarts a dijous: de 10 a 13 h. i de 16 a 20 h. Divendres i dissabte: de 10 a 13 h. Catàleg: http://argus.biblioteques.gencat.cat

El bloc de la Mirmiga: http://formigamirmiga.wordpress.com/

El bloc del Club de Lectura: http://llegint.wordpress.com/

8

BiblioNovetats. Març 2013  
BiblioNovetats. Març 2013  

Notícies: Els nens i nenes de Constantí fan d'escriptors / Activitats abril 2013 / Club de Lectura i Cineteca / Novetats de la Biblioteca: N...