Page 1

CALIDOSCOPI CULTURAL Equipaments culturals Districte Sant Andreu MAIG, JUNY, JULIOL 2013


13

MAIG JUNY JULIOL

Sant Andreu CENTRE CULTURAL CAN FABRA

XERRADA: ELS AMICS DE LES ARTS, UN SALT AMB XARXA

Concert d’alumnes de piano del CMMB en homenatge a Joaquim Malats. Nou de les peces més representatives de l’obra de Malats, precedides d’una presentació en la què es parla de l’entorn de l’artista: el seu poble Sant Andreu, el seu carrer i les característiques de la seva obra. Organització: EMMSA-Districte de Sant Andreu. Col·labora CMMB.

Organització: Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

16 de maig 19 h Preu: Gratuït Lloc: Auditori de Can Fabra

EXPOSICIÓ: GENT DE FESTA Del 3 al 26 de juny Dilluns a divendres de 16–21 h Dissabte de 17–21 h Preu: Gratuït Lloc: Sala B (accés Auditori)

Catalunya és un país de festes en les quals la gent participa intensament. La festa fa més flexibles les relacions socials. La festa aplega gent de totes condicions, classes i edats. Les festes estenen les relacions humanes més enllà de la família i del propi grup social. La festa és joc, és música i és dansa. La festa transforma. Organitza: Centre Cultural Can Fabra. Amb la col·laboració del Museu Etnològic de Barcelona.

BIBLIOTECA IGNASI IGLÉSIAS-CAN FABRA

LECTURA DRAMATITZADA: TANT DE GUST… UNA LECTURA FÀCIL Dimarts 7 de maig Preu: Gratuït

11.30 h

Carmen Balagué, actriu, llegirà textos d’autors catalans adaptats a lectura fàcil. Organització: Biblioteques de Sant Andreu.

Del 28 de maig al 19 de juliol Preu: Gratuït.

Dimarts 28 de maig 19 h Preu: Gratuït. Aforament limitat.

Els Amics de les Arts és un grup que va néixer a internet l’any 2005. A partir d’aquí va començar el boca orella entre els seguidors parlant del grup i mica en mica van anar arribant els concerts. En aquesta xerrada parlarem de com el grup va fer els seus primers passos a la xarxa per adquirir visibilitat fins a l’actualitat, de la seva experiència particular en l’ús de les xarxes i del bloc per fomentar els seus valors de proximitat i d’interacció amb el seguidor. A càrrec d’Eduard Costa músic d’Els Amics de les Arts.

MALATS A SANT ANDREU

EXPOSICIÓ: FES-TA AL CARRER

CENTRE MUNICIPAL DE CULTURA POPULAR DE SANT ANDREU

UN CAFÈ AMB… JOAN PALLARÈS Divendres 10 maig 19 h Preu: Gratuït. Cal confirmació d’assistència.

De la mà d’en Joan parlarem de Sant Andreu i el seu entorn. Amb ell descobrirem petits secrets de la vila, dels seus costums i les seves llegendes. Organització: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu

UN CAFÈ AMB… AMADEU CARBÓ, PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ JOAN AMADES. Divendres 14 de juny 18 h Preu: Gratuït. Cal confirmació d’assistència.

Amb ell parlarem del foc que foragita els mals esperits, purifica, protegeix i regenera. Del que s’amaga dins la foguera de Sant Joan i de tots els misteris i tradicions que envolten al fet d’encendre fogueres amb mobles i trastos vells a les cruïlles dels carrers, a les places i als descampats. Organització: Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu.

La vida al carrer és pròpia de la manera de fer festa a St. Andreu. El seu caràcter plural, facilita que es converteixi en la Festa de tothom, l’espai de trobada de les persones, de les entitats, dels veïns, dels botiguers, des passejants, dels visitants. Exposició de pintures i fotografies de les diferents edicions del St. Andreu en un CLIC! sobre els diferents elements de la cultura popular d’arrel tradicional catalana. Organització: Grup de Pintors de Sant Andreu, Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu

FLAMA DEL CANIGÓ 23 de juny 21 h Preu: Gratuït.

El 23 de juny al vespre arribarà la Flama del Canigó a Sant Andreu a la Pl. Orfila (cap a les 21.00 h) i des d’allà continuarà el seu camí cap a Can Fabra, acompanyada d’un cercavila amb els Diablons de La Satànica de Sant Andreu, la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu, la colla Jove de Barcelona… Al voltant de les 22 h, a la plaça de Can Fabra, lectura del manifest, encesa de la foguera i inici de la revetlla de Sant Joan. Organització: La Satànica de Sant Andreu

RECREACIÓ HISTÒRICA DEL NOI BALIARDA, PER NECESSITAT TRABUCAIRE 18 maig tarda Preu: Gratuït. Lloc: Plaça Orfila

Recreació històrica de la revolta popular del 1845. Organització: La Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu.

CENTRE CÍVIC SANT ANDREU

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES DE CULTURA POPULAR CATALANA Del 2 al 31 de maig Preu: Gratuït

L’Associació Fotogràfica Enfoque Selectivo (AFES) veïna del barri de Sant Andreu, participa amb el Districte de Sant Andreu en el Cicle de Cultura Catalana amb aquesta exposició de fotografies de diferents manifestacions culturals del ric folklore de Catalunya. L’associació, formada per quasi 200 membres, s’ha encarregat de fer la millor selecció d’entre les moltes obres aportades pels seus socis amb motiu d’aquest esdeveniment. Organització: Centre Cívic Sant Andreu i AFES

TALLER DE MÚSICS-ESCOLA SUPERIOR D’ESTUDIS MUSICALS

PERCUSSIONS EN MOVIMENT

Divendres 17 de maig 20 h Preu: Entrada lliure/ aforament limitat Lloc: Can Fabra 3a planta/Sala Omega Morente Vicenç Solsona i Paula Carrillo. Amb: Joseba Gallego, Joan Palà, David Italiano i alumnes de l’escola Municipal de Música de l’Eixample. Organització: Taller de Músics-ESEM i Escola Municipal de Música de l’Eixample


Baró de Viver CENTRE CÍVIC BARÓ DE VIVER

UN PAÍS D’AVENTURES! 17.30 h 15 de juny Preu: Gratuït

Ens endinsarem en un meravellós món de llegendes i aventures! Els equips hauran de trobar el cau del drac “Menja-Barons”! El camí serà ple de proves que cal superar: preguntes, punteria, bitlles, aigua... T’hi atreveixes? Organització: Centre Cívic Baró de Viver. Hi col·labora: Pla de Desenvolupament. Comunitari, Casal Infantil Baró de Viver, Comissió de Civisme i Convivència, Pla de Barris.

Trinitat Vella BIBLIOTECA TRINITAT VELLA- J. BARBERO

TALLER DE RIMA DE HIP HOP EN CATALÀ

Dimarts 11 i dijous 13 de juny 19–20.30 h Preu: Gratuït Cal inscripció prèvia per a realitzar el taller. A càrrec de Pau Lloch. http://paullonch.cat Organització: Biblioteca Trinitat Vella- J. Barbero i Centre Cívic Trinitat Vella.

TALLER DE BASTONS

Divendres 14 de juny 19–20.30 h Preu: Gratuït Cal inscripció prèvia per a realitzar el taller. A càrrec de la Colla bastonera de l’Eixample. Organització: Biblioteca Trinitat Vella- J. Barbero i Centre Cívic Trinitat Vella.

La Sagrera CENTRE CÍVIC TRINITAT VELLA

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: EMBRUIX DE FOC 17.30 h 17 de juny Preu: Gratuït Lloc: Sala Polivalent

Exposició on es mostra una de les manifestacions amb marcat caràcter popular i tradicional. Organització: CC Trinitat Vella, Biblioteca Trinitat Vella- J. Barbero i Centre Municipal Cultura Popular Sant Andreu.

ANIMACIÓ AL CARRER: “TRACATÀ...!!! SALTAR I BALLAR” AMB LA CIA. JEEP GASULLA 25 de maig 12 h Preu: Gratuït Lloc: Pl. Trinitat

Animació per a tots el públics, contes, cançons, danses i molta xerinola per engrescar a grans i petits. Organització: Centre Cívic Trinitat Vella i Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero.

BIBLIOTECA LA SAGRERA-MARINA CLOTET

SIGUES DIABLE PER UN DIA. TALLER DE MÀSCARES I CORREFOC FINAL! 29 de maig

18 h

CINEFÒRUM DE PROJECCIONS EN CATALÀ 15 de maig Preu: Gratuït

16–21 h

Activitat oberta per a totes les edats

Xerrada, taller i correfoc. Els diables de la Sagrera ens expliquen d’on prové la seva tradició. Farem un taller de màscares i un correfoc. Per a nens i nenes de qualsevol edat. Cal inscripció prèvia a la sala infantil de la biblioteca. Cada nen/a ha d’anar acompanyat d’un adult. L’itinerari del correfoc serà a la part final del c/Camp del Ferro i a la Plaça Kobe. Organització: Districte de Sant Andreu, Diables de la Sagrera i Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet.

CENTRE CÍVIC DE LA SAGRERA

XERRADA: LES TRADICIONS POPULARS A LA SAGRERA Dijous 9 de maig Preu: Gratuït

ESPAI JOVE GARCILASO

19 h

Repàs als costums i les tradicions de la Sagrera i els seus voltants. Parlarem de les festivitats populars, de l’evolució de la festa major al llarg dels darrers cent cinquanta anys, de les particularitats sobre les celebracions tradicionals catalanes a la Sagrera i algunes llegendes de l’entorn. Organització: Joan Pallarès-Personat.

Organitza: Espai Jove Garcilaso

ART EN GRANS DIMENSIONS 2 de maig 19 h Preu: Gratuït

Per joves de 12 a 30 anys. T’agradaria construir un gegant? Has somiat amb fer una gran instal·lació al carrer? Experimenta amb el poder que tenen les obres en format gegant i amb la màgia de crear en grup. Organitza: Espai Jove Garcilaso.

CONTES I LLEGENDES D’AQUÍ I D’ALLÀ Divendres 31 maig Preu: Gratuït

18 h

T’atrauen les llegendes? T’agradaria conèixer històries catalanes i també d’altres indrets del món? T’espera una tarda plena d’aventures i on tu també podràs participar.

I MOSTRA FOTOGRÀFICA “SANT JORDI UNA BONA OPORTUNITAT PER CONEIXE’NS” 22 al 31 de maig Preu: Gratuït

MÚSICA CATALANA I DEL MÓN: CONCERT A L’AIRE LLIURE

El seminari de coordinació de centre educatius de primària i secundària de Navas, La Sagrera i el Congrés-Indians organitza la 1a mostra amb la col·laboració de 9 centres del Districte de Sant Andreu, on l’objectiu és promoure el treball en xarxa amb la cultura catalana com a nexe d’unió.

Concert a l’aire lliure a càrrec de la Banda Simfònica Roquetes Nou-Barris de Barcelona.

Organitza: Seminari de coordinació de centres educatius amb el suports del Centre de Recursos Pedagògics, Institut Alzina, Institut Joan Fuster, Escola Sagrer, Escola Pompeu Fabra, Escola Emili Juncadella, Escola Dr. Ferran i Clua, Escola Rosa dels vents, l’Escola l’Estel i l’Espai Jove Garcilaso.

Diumenge 23 de juny 12 h Preu: Gratuït Lloc: Parc de la Pegaso (C. de La Sagrera, 179197).

Organització: Centre Cívic de La Sagrera.  


Congrés-Indians CASAL DE BARRI CONGRÉS-INDIANS

VISITA CULTURAL: PASSEJADA PER L’ART CATALÀ MEDIEVAL AL MNAC 9.45 h Dimecres 8 de maig Preu: 3 € . Inscripció al Casal de barri de dilluns a dijous de 17 a 20 h. Lloc de trobada: 9.45 h a pg. Maragall amb c/ Ramon Albó.

Visita guiada a la col·lecció d’Art Romànic i Gòtic del Museu Nacional d’Art de Catalunya, veurem obres emblemàtiques des del s. XI fins al s. XV. Organització: Casal de barri Congrés-Indians i Associació El Caliu.

EL SENYOR PAGÈS DE MATALGRAM I ALTRES TRIFULGUES - TITELLES

12 h Dissabte 1 de juny Preu: 2,70 € Els nens i nenes menors de 6 anys no paguen. Aforament limitat. Es recomana comprar entrada anticipadament el mateix dia a partir de les 10 h. La tradició oral arriba fins als nostres dies amb un conjunt de rondalles d’origen popular, narrades i cantades. A càrrec de: Companyia Cesc Serrat. Organització: Casal de barri Congrés-Indians

VISITA CULTURAL: PASSEJADA PER L’ART CATALÀ MODERN AL MNAC Dimecres 5 de juny 9.45 h Preu: 3 € . Inscripció al Casal de barri de dilluns a dijous de 17 a 20 h. Lloc de trobada: 9.45 h a pg. Maragall amb c/ Ramon Albó.

Visita guiada a la col·lecció d’Art Modern del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Des del s. XIX fins als anys 40 del s. XX, veurem obres d’artistes com Casas, Rusiñol, Picasso, etc... Organització: Casal de barri Congrés-Indians i Associació El Caliu.

Bon Pastor FESTA DEL SOLSTICI D’ESTIU

19.15 h Dimecres 5 de juny Preu: Gratuït. Obert a tothom. Es recomana confirmar assistència a congresindians@bcn. cat o bé, trucant al 93 351 39 53 (tardes). Tradició, màgia i cultura per celebrar l’arribada de l’estiu. Inauguració de l’exposició “Calendari dels pagesos. 150 anys mesurant el temps”. Organització: Casal de barri Congrés-Indians, Artenea, Grup de l’hort del Casal de barri, Teatreviu.cat i altres grups del Casal de barri.

EXPOSICIÓ “CALENDARI DELS PAGESOS. 150 ANYS MESURANT EL TEMPS” 9-13h i 16-20 h 5 de juny al 28 de juny Inauguració: dimecres 5 de juny 19.15 h

El calendari és considerat una eina entranyable de conservació de la memòria de la tradició agrícola i d’aprofitament de la terra. La seva primera edició (de l’any 1861) recollia costums i tradicions del camp. Ara compleix 150 anys mesurant el temps. Organització: Casal de barri Congrés-Indians i Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu.

BIBLIOTECA BON PASTOR CENTRE CÍVIC BON PASTOR

PROJECTE KM. 0, FET AL COSTAT DE CASA 7 de maig 16–20 h Preu: Gratuït

Aquest projecte nascut a Catalunya vol promoure la compra i el consum de productes agrícoles i ramaders de proximitat produïts a casa nostra. S’estructura en tres grans eixos: – Millorar el medi ambient i frenar el canvi climàtic. – Recolzar als productors locals. – Oferir als consumidors productes de qualitat a preus ajustats. 16–20 h Fira de productes Km. 0 amb venda i degustacions. A la Plaça Robert Gerhard (davant del Centre Cívic Bon Pastor). 19 h Presentació del Projecte Km. 0, fet al costat de casa. A càrrec de Rosa Pruna, Presidenta d’ASAJA (Associació Agrària de Joves Agricultors). A l’auditori de la Biblioteca Bon Pastor. Organització: Centre Cívic Bon Pastor i Biblioteca Bon Pastor amb la col·laboració d’ASAJA.

Navas CENTRE CÍVIC NAVAS

CICLE DE CONFERÈNCIES: CATALUNYA QUAN, COM I PERQUÈ?

Del 21 de maig al 25 de juny Dimarts 19 h Preu: Gratuït (cal inscriure’s a la recepció del centre). Al llarg de 6 sessions s’ofereix un panorama senzill i el més amè possible de la història de Catalunya, combinant la visió didàctica i el rigor històric. Ens centrarem més en les explicacions i menys en les xifres i les dates. El cicle de conferències anirà acompanyat de dues visites al centre de Barcelona. Dirigit a aquelles persones amb curiositat sobre la història de Catalunya, i que fins ara, o no els havia interessat, o no havien tingut la oportunitat d’aprendre-la mai de la mà d’un docent. És una bona ocasió per intentar entendre el perquè de moltes de les inquietuds socials i polítiques que actualment es viuen a Catalunya. A càrrec de Jordi Farreras, Llicenciat en Història, Comunicació audiovisual i Humanitats. Organitza: Centre Cívic Navas.

SANTI ARISA EN CONCERT 21 de juny 20 h Preu: 5.25 €

El polifacètic artista ens presentarà la seva vesant mes íntima amb Taverna de poetes. Reconegut com un dels millors músics de l’escena catalana musicarà poemes de Salvador Espriu, Josep Carner, Pere IV, Vicent Andrés Estellés, Farran Anell, Miquel Martí i Pol, Jordi Jané, Salvador Perarnau, Enric Casasses, Josep Vicent Foix, J.M Fonollosa, Teresa Colom i Joan Vergés. Santi Arisa: veu Dan Arisa: bateria i percussió Josep Mª Borràs: piano Carles Tapia: baix


ENS POTS TROBAR A: Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra c/ Segre, 24-32. 08030 Barcelona. Tel. 93 360 05 50 bcn.cat/bibcanfabra.cat b.barcelona.ii@diba.cat

Centre Cívic Trinitat Vella c/ Foradada, 36. 08033 Barcelona. Tel. 93 345 70 16 bcn.cat/santandreu cctrinitatvella@bcn.cat

Can Fabra Segre 24-32 08030 Barcelona Tel. 93 360 05 50 Fax: 93 360 05 58 bcn.cat/bibcanfabra b.barcelona.ii@diba.cat

Biblioteca La Sagrera Marina Clotet C/ Camp del ferro, 1-3. 08027 Barcelona. Tel. 93 340 86 75 / Fax. 93 351 69 51 bcn.cat/biblasagrera b.barcelona.mc@diba.cat

Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu c/ Arquímedes,30. 08030 Barcelona. Telèfon i Fax: 93 345 25 84 cmcpsa.cat cmcpsa@entorn.coop Centre Cívic Sant Andreu c/ Gran de Sant Andreu, 111. 08030 Barcelona. Tel. 93 311 99 53 ccsantandreu@bcn.cat Taller de Músics-Escola Superior d’Estudis Musicals. Centre Cultural Can Fabra. c/ Segre, 24-32 08030 Barcelona Telèfon i Fax: 93 176 30 63 Centre Cívic Baró Viver Pg. de Santa Coloma, 110. 08030 Barcelona. Tel. 93 345 73 93 ccbarodeviver@bcn.cat Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero C/Galicia, 16 08030 Barcelona Tel. 93 676 29 68 http://w110.bcn.cat/portal/ siteBibliotecaTrinitatVella

bcn.cat/ santandreu

facebook.com/bcn.cat twitter.com/BcnSantAndreu

Centre Cívic La Sagrera “La Barraca” C/ Martí Molins, 29. 08027 Barcelona. Telèfon i fax: 93 351 17 02 bcn.cat/santandreu cclasagrera@bcn.cat Espai Jove Garcilaso Garcilaso 116-118. 08027 Barcelona. Tel. 932562948 Fax: 932562958 Casal de Barri Congrés-Indians C/ Manigua, 25-35. 08027 Barcelona. Tel. 93 351 39 53 congresindians@bcn.cat Centre Cívic Bon Pastor Plaça Robert Gerhard, 3-4 08030 Barcelona Tel. 93 314 79 47 / Fax: 93 278 30 85 ccbonpastor@bcn.cat Centre Cívic Navas c/ Doctor Torent, 1 08030 Barcelona Tel. 93 349 35 22 bcn.cat/ccnavas / ccnavas@bcn.cat Escola Municipal de Música Sant Andreu c/ Segadors,2 08030 Barcelona Tel. 93 346 10 94 emmsantandreu.cat

Programa Calidoscopi Cultural 2013  

Programa Calidoscopi Cultural - Maig/Juliol 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you