Page 1

filosofia·musica·psicologia·política·cò mic·història·viatges·religió·enologia·c uina·filosofia·musica·psicologia·políti ca·còmic·història·viatges·religió·enol ogia·cuina·filosofia·musica·psicologia ·política·còmic·història·viatges·religi ó·enologia·cuina·filosofia·musica·psic ologia·política·còmic·història·viatges· religió·enologia·cuina·filosofia·music a·psicologia·política·còmic·història·vi atges·religió·enologia·cuina·filosofia· musica·psicologia·política·còmic·hist òria·viatges·religió·enologia·cuina·fil osofia·musica·informatiu·1·psicologi a·política·viatges·hivern·2013·cuina·f ilosofia·musica·psicologia·política·cò mic·història·viatges·religió·enologia·c uina·filosofia·musica·psicologia·políti ca·còmic·història·viatges·religió·cuin a·filosofia·musica·psicologia·cuina·fil


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________

ANTÍGONA Sòfocles La Magrana, 2012 Antígona, de Sòfocles, és segurament l’expressió literària antiga més sublim del conflicte humà entre els dictats de la consciència pròpia i les lleis establertes pels homes. Creont, rei de Tebes, ha prohibit sepultar el cadàver de Polinices, que s’ha alçat en armes contra ell. Antígona, però, la germana de Polinices, el desobeeix. I el seu acte i les conseqüències terribles que comporta també són l’expressió del sacrifici personal a causa d’un convenciment que, en aquest cas, té la raó de ser en la pietat entre germans. 175511623

ÉDIP REI Sòfocles La Magrana, 2012 Segurament Èdip rei és la tragèdia que millor representa en l'actualitat un fenomen habitual a l'Atenes clàssica: pràcticament tot el seu públic potencial té algun coneixement del mite tractat en ella. Com a mínim, tindrà avui una vaga idea que Èdip va assassinar al seu pare i es va casar amb la seva mare.

175511621

EL CAFÈ DE LA MARINA Sagarra, Josep M. de Educaula, 2012 El Cafè de la Marina és un clàssic del teatre català, escrit per Josep M. de Segarra; ens transporta al petit món d'un poblet de pescadors situat a l'Alt Empordà en els anys de la postguerra.

1755152020 175515202

L'acció es desenvolupa en el cafè del poble, on el Libori, propietari del local, i les seves dues filles (Caterina i Rosa) han d’afrontar el passat fosc de la pubilla que va haver d’anar a França a avortar en quedar-se embarassada sense estar casada, amb el perjudici social que això representava en la societat de llavors.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ ELS 100 MILLORS DISCOS DEL JAZZ CATALÀ Cossetània : Grup Enderrock, 2012

175515187

Aquest llibre és una llista dels 100 millors discos del jazz català i la constatació d’una de les escenes musicals més prolífiques i arrelades al país. Vint-i-cinc crítics i periodistes de diferents generacions han consensuat aquesta selecció que, per primera vegada a la història, exposa la tria del millor jazz que s’ha enregistrat als Països Catalans des de principis del segle XX fins a l’actualitat. L’ordenació dels discos escollits s’ha establert de manera cronològica, es destaquen els vint-i-cinc títols imprescindibles per considerar que són els que han marcat el pas d’un canvi d’època, una nova etapa o un moment especial en l’evolució del jazz a casa nostra.

A PEU PEL PRIORAT DEL VI I L’OLI López Monné, Rafael Arola, 2012 Al Priorat els camins tenen gust de vi i d’oli. Els empedrats, polits a força de ferradures i d’espardenyes, encara guarden el so de les mules, els renecs dels traginers, els salms dels cartoixans, les cançons de les mosses... el Priorat és un territori ric en camins i en històries. Aquesta guia vol precisament explicar alguns d’aquests relats i ajudar a entendre i fruir a peu del Priorat que ha arribat fins els nostres dies.

175515199


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ EL LLIBRE DELS EMBARBUSSAMENTS Clarà, Ignasi Pòrtic, 2012 L'embarbussament en català més conegut és "setze jutges d'un jutjat mengen fetge d'un penjat", però n'hi ha milers més que juguen amb pràcticament tots els sons de la llengua, que juguen amb els gentilicis, que s'han mantingut, que han evolucionat, que han nascut de nou en nou... Un llibre com aquest és una font de diversió, de joc i de cultura.

175511619 0

EL LIBRO DE LA FILOSOFIA akal, 2011 Un recorregut per la història de la filosofia a través de els més importants filòsofs i les teories més filosòfiques importants, des de l'antiguitat a l'actualitat.El llibre, visualment molt atractiu sobre tot per un públic jove, pel seu disseny i il — lustracions, gràfics que inclou ajuden a comprendre els conceptes filosòfics clau (més de 100), í aixi com cronologies, biografies dels autors, relacions de ses obres i frases cèlebres. Una obra imprescindible per l'estudiant que necessiti nacions unides en suport seus estudis de filosofia. 175511589

MOISÈS BROGGI, CIRURGIÀ, L’ANY 104 DE LA SEVA VIDA Argullol, Rafael Quaderns Crema, 2013 De 2010 a 2012, Moisès Broggi i Rafael Argullol van mantenir nombroses converses, amb la condició humana com a únic fil conductor. El cos i l'esperit, la joventut i la vellesa, la mort i la immortalitat, la ment i la creativitat apareixen al llarg d'aquestes pàgines, il\luminant aspectes fonamentals de la vida humana al nostre temps.

175511955


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________

TOTS ELS NENS PODEN SER EINSTEIN Alberca de Castro, Fernando Angle, 2012

175515190

Un llibre excepcional que canviarà la teva concepció sobre l'herència genètica i el desenvolupament de la intel—ligència. Albert Einstein no va aprendre a llegir fins als set anys i la seva mestra va dir que era «mortalment babau». Li va costar molt accedir a l'Escola Politècnica. La seva tesi doctoral va ser considerada «bastant mediocre». Malgrat tot, Einstein va acabar convertint-se en un científic genial, i la llista de genis que, com ell, van ser mals estudiants és molt llarga: Edison, Graham Bell, Stanley Kubrick, García Lorca... A Tots els nens poden ser Einstein qualsevol pare pot trobar les claus que porten els nostres fills al màxim de la seva capacitat.

A QUÈ JUGUEM? Gisbert, Francesc Edicions del Bullent, 2012

175515200

Hi havia un temps en què el carrer era dels xiquets. Els podies veure jugar als quatre cantons, a acaçar-se, a amagar-se, a les boles, a la corda, a les xapes, al sambori, a la trompa... Un temps en què els grans també jugaven a les birles, al canut, a l'escampilla... I en què els joguets no es compraven a les tendes, sinó que te'ls fabricaves tu mateix. Hi vols aprendre a jugar? T'agradaria saber fabricar instruments musicals amb canya, convertir joncs en mobles i embarcacions, volar molinets o milotxes? A què juguem? és una classificació amena i entretinguda dels nostres jocs tradicionals, la història i les regles.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________

CATALUNYA, A LA INDEPENDÈNCIA PER LA BUTXACA Duran Pich, Alfonso Angle, 2012

175515192

Cada vegada el llistat de raons a favor de la independència és més llarg, i per fi sembla que tothom coincideixen haver trobat el motiu definitiu. És la raó més democràtica i més poderosa de totes, perquè afecta a vells i a joves, a rendes altes i baixes, a empresaris i a treballadors, a tothom qui visqui a Catalunya sigui de l'origen que sigui. Estem parlant d'arribar a la independència de Catalunya per la butxaca. Amb vocació i experiència en gestió i docència, Alfons Durán-Pich construeix un discurs directe, clar, il—luminat quan és necessari per xifres, citacions i articles. Els números de l'espoli fiscal, quines són les inversions que s'han fet a Catalunya o per què i com és viable l'Estat català són les parades que anem fent durant el trajecte, el final del qual se'ns va imposant pàgina a pàgina sense concessions:Espanya és el passat.

EL SILENCI DELS TELERS Montellà, Assumpta Ara Llibres, 2012

175511598

El silenci dels telers dóna veu a les dones i nenes que durant dècades van treballar a les colònies tèxtils de Catalunya. Des de l’inici de la indústria catalana fins als nostres dies, passant per la Guerra Civil i la repressió de la postguerra, els seus testimonis expressen una manera de viure marcada per un ofici ple de condicions precàries.Les treballadores de les fàbriques en són les protagonistes principals, però també hi tenen cabuda les dones dels amos, les criades, les sagristanes, i així, anar sumant mirades femenines que es reunien al voltant d’una colònia tèxtil, d’orígens ben diferents, amb opinions ben diferents.“El que passava a les colònies era indigne i immoral, i el que digui el contrari, menteix”“Nosaltres, que veníem de pagès, sort en vam tenir de les colònies i els amos, si no, ens hauríem mort de gana”“A les colònies teníem plat a taula, sostre i feina segura. Només ens faltava la llibertat”Aquest llibre és un rigorós i emocionat homenatge d’Assumpta Montellà a totes aquestes dones.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ L’AMOR DE LLUNY Dalmau i Ribalta, Antoni Columna, 2012

175511639

Al segle XII, hi va haver un poeta que es va enamorar d'una dama noble que no coneixia. Ens trobem a bord de l'Ave Maria, la nau del comte de Tolosa. Jaufré Rudel, príncep de Blaia i un dels millors trobadors provençals, emprèn viatge cap a les terres mítiques d'Orient enrolat en la segona croada contra els infidels. Però no hi busca, com tants d'altres, la salvació de la seva ànima, ni tan sols l'esperança de qualsevol botí, ni tampoc no s'hi sent empès per un desig ardent d'aventura. Jaufré Rudel, el poeta de l'amor de longh, s'embarca mar endins per poder veure els ulls de la dona que estima, una dama noble que mai no ha vist però a la qual un dia va decidir dedicar les seves cobles i la vida sencera.

COM ESCRIC Martín, Andreu Ara Llibres, 2012

175511640

Una guia pràctica i apassionant per a tothom que vulgui saber com escriure una bona novel—la. De la idea inicial fins com resoldre el final, Andreu Martín explica, de manera senzilla i didàctica, tots els aspectes que cal tenir presents en la construcció del relat narratiu. Dividit en dues parts "Abans d'escriure" i "Mentre escrivim" - COM ESCRIC és el manual més complet i més actual que un aspirant a escriptor podrà trobar a les llibreries. Des de la sinopsi, la trama, l'escaleta i la documentació prèvia, fins a com superar el pànic de la pàgina en blanc, l'elecció de la veu narrativa, del temps verbal, la construcció dels personatges (protagonistes, antagonistes, secundaris, plans, rodons, etc), l'acció, els diàlegs o la punctuació. Una gran lliçó de la mà d'un gran mestre


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ EL PARLAMENT DE CATALUNYA Morales i Montoya, Mercè Editorial Base, 2012

175511644 2

El Parlament de Catalunya va ser el primer parlament autònom de la història d’Espanya. El desembre de 1932, s’obrien per primera vegada les portes del Palau de la Ciutadella als diputats escollits democràticament pels ciutadans de Catalunya. Culminaven anys de lluita per l’autogovern. Tanmateix, aquell primer Parlament estaria abocat a una vida incerta i dramàtica. Els Fets d’Octubre de 1934, la Guerra Civil i, finalment, un exili de quatre dècades, podien haver-li posat punt i final. Però no va ser així. Mercè Morales ens explica la història d’aquella primera cambra, des dels seus emocionants inicis fins al no menys emocionant final: aquell en què l’últim president del Parlament a l’exili, Francesc Farreras i Duran, exiliat a Mèxic, va donar el relleu al primer president del Parlament català de la democràcia, Heribert Barrera.

LA NECESSITAT D’ESTIMAR Trepat, Marta Pagès, 2012

175511641 1

L’autora pretén donar en aquest llibre unes pistes d’higiene mental, útils en la nostra societat tan marcada per l’individualisme, sense massa temps per la reflexió i la comunicació. Afirma que estimar és imprescindible per a la salut psicològica de les persones, però que s’ha d’aprendre i tenir-ne cura, treballar-ho i exercitar-ho, talment com tocar un instrument que necessita un llarg aprenentatge i un exercici continuat. També intenta respondre des del seu posicionament als interrogants que es planteja qualsevol persona reflexiva sobre el sentit de la vida, la relació amb un mateix, amb els altres i amb el transcendent.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ AL MARGE: ESCRIPTORS DEL CATALANS DEL SEGLE XIX Corretger, Montserrat Onada, 2012

175511642

El present llibre aplega quatre estudis que tenen com a eix escriptors que donaren la seva producció entre la segona meitat del segle xix i els primers anys del segle xx: Joaquim Bartrina, Guሷell i Mercader, Josep Aladern i Prosper Estieu. Tots ells van deixar una obra rellevant, encara que en ocasions poc reconeguda en els estudis literaris. Per aquest motiu, el volum projecta en tots els treballs un sentit de descoberta i de restitució que vol expressar-se ja en el títol. L’eix que coordina els capítols és, doncs, la voluntat de donar a conèixer l’obra d’aquestes figures portadores del sentit del seu temps històric i, en consequሷència, tan necessàries i definitives com els noms que tradicionalment ocupen la primera línia literària.

ELS SETZE JUTGES Escrihuela Ruiz, Juan Manuel Viena, 2012

175511628

Coincidint amb el 50è aniversari d'Els Setze Jutges, presentem la crònica més documentada i ben narrada d'aquest fenomen cultural i de lluita política, indispensable per entendre la represa de la cultura catalana durant els últims anys del franquisme. El llibre repassa l'evolució des del petit nucli fundador de cantants amateurs i idealistes, fins al fenomen de masses que va ser la Nova Cançó, i ho il—lustra amb fotografies, cartells i documents de l'època que han restat en bona part inèdits fins ara. També inclou una biografia il—lustrada de cadascun dels Jutges (en què s'expliquen les primeres passes de futures estrelles com ara Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Maria del Mar Bonet); una llista completa de la discografia, les cançons i els recitals dels Jutges, i un índex de noms.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ MÈS ENLLÀ DEL VI Sebastiano Alba Mediterranean For Life, 2012 "El vi del Priorat és una imatge del país, un motor econòmic que ha deixat enrere prejudicis i hàbits passats i que s'ha erigit en un dels valors més importants de la nostra geografia econòmica. És un vi que reflecteix la bellesa dels cels, la duresa del relleu, la dificultat d'aquest conreu en un terreny esquerp, sec, costerut."

175511626

BARCELONA,DESTINACIÓ TURÍSTICA Palou i Rubio, Said Vitel—la, 2012

175511655

Barcelona, destinació turística és bàsicament, i sobretot, una obra de referència indispensable per a la comprensió i anàlisi de la influència de les diverses administracions en la configuració i promoció de la ciutat de Barcelona al llarg d'un segle. Una obra interdisciplinar que interessa a historiadors, agents del sector turístic, sociòlegs, polítics, periodistes, etc. Aquest llibre presenta una anàlisi dels usos i discursos públics creats entorn al turisme assumint un plantejament analític estructural que destaca tant les particularitats de cada moment històric com l'existència d'un conjunt de continuïtats i patrons que es reprodueixen al llarg de dècades, i es demostra, finalment, que la creació de la destinació forma part d'un procés clarament organitzat, políticament induït.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ ATLES DEL CATALANISME Agustí Alcoberro i Pericay Enciclopèdia Catalana, 2012

175511658

El catalanisme pressuposa el reconeixement d'una identitat diferencial i l'estructuració d'un moviment que posa la defensa d'aquesta identitat en el centre de les seves preocupacions. El catalanisme constitueix un dels eixos vertebradors de la realitat catalana contemporània. Aquesta força és la que li permeté resistir el que molts historiadors consideren com l'intent franquista de genocidi cultural en contra de Catalunya. Així, a la sortida del franquisme, el catalanisme s'havia convertit altre cop en peça clau de la vida catalana.

LES MÀQUINES DE VAPOR A CATALUNYA Bayó i Soler, Conxa Rafael Dalmau, 2012

175511595

Els batecs de les màquines de vapor van donar vida a la industrialització a Terrassa i a tot Catalunya. La història d'aquestes peces i la seva incidència en el desenvolupament del país, un inèdit inventari de les que encara avui dia es conserven i una selecció de les maquetes més significatives són les 4 parts del llibre Les màquines de vapor a Catalunya. Així, després d'un laboriós treball s'han catalogat quarantauna màquines que encara existeixen a Terrassa, Sabadell, Barcelona, Manresa o Berga, entre altres municipis.

BREU HISTÒRIA DE GAIREBÉ TOT Bryson, Bill La Magrana, 2012

175511594

Com va anar el Big Bang? Què va fer desaparèixer els dinosaures? Quan van sorgir les primeres civilitzacions? On és el punt més llunyà de l'univers? Per què sempre ens fem preguntes sobre tot allò que ens envolta i, invariablement, acabem trobant una resposta tan senzilla que semblava impossible de ser plantejada? Totes les branques de la ciència s'apleguen i s'expliquen en aquest divertit, planer i ambiciós assaig d'un dels divulgadors científics més apassionats del món. Des de la geologia fins a la física quàntica, passant per les matemàtiques, la zoologia, la química i l'antropologia, el periodista. Bill Bryson posa a l'abast de qualsevol lector curiós els enigmes més cotitzats per la ciència antiga i moderna.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ EL CERVELL I EL SENTIT DE LA VIDA Thagard, Paul Publicacions URV, 2012

175511596

Les neurociències han adquirit notorietat no solament pels coneixements que han assolit, sinó també per les implicacions ètiques i les aplicacions socials que han permès. En aquest sentit, El cervell i el sentit de la vida és una obra molt actual que amb claredat i amenitat ofereix una introducció al funcionament del cervell humà i aplica allò que en sabem a un dels neguits humans més angoixants i, doncs, més recurrents: quin és el sentit de la vida? Tanmateix, de l’explicació científica dels processos cerebrals, l’autor dedueix una tesi criticable com tota afirmació científica: la ment és el cervell. Si bé aquest enfocament naturalista és un punt de partida tan legítim com qualsevol altre, el monisme materialista en què es basa és lluny d’ésser l’única hipòtesi enraonada. El lector és invitat a informar-se i a raonar críticament, perquè no és pas inversemblant que la complexitat de la realitat no sigui cap falòrnia espiritualista.

EN DÉU O SENSE Torralba, Francesc Fragmenta, 2012

175511603

Al llarg de quaranta cartes —vint per corresponsal—, Francesc Torralba i Vicenç Villatoro aborden temes com ara la pregunta pel sentit, Déu creat o Déu creador, el sagrat i el profà, l'esfera religiosa i l'esfera pública, la mort i el consol, una ètica sense Déu, la bellesa, el misteri del mal, la transmissió de valors i conviccions, l'existència dels cristians, la plaça pública, la capacitat de celebrar i l'espiritualitat sense fe. És un diàleg d'idees, però també d'experiències viscudes durant el mig any de redacció, entre l'inici de l'estiueig i les celebracions familiars de Nadal. Les cartes creuades entre Torralba i Villatoro confronten no tan sols un creient i un no creient, sinó també un filòsof i un escriptor, un teòleg i un periodista.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ L’AVAR Molière La Magrana, 2012 Avar. El personatge d’Harpagon no mereix cap altre qualificatiu. La seva cobdícia és extrema i només mira d’omplir-se les butxaques. Els seus fills n’esdevenen víctimes i els és imposat un matrimoni per interès. El dringar del diner per sobre de les raons del cor. Però cal que la raó venci i l’enginy de Molière fa retornar, a desgrat de l’avar, l’ordre natural de les coses. 175511590

MAG LARI Lucena, Enric Pagès, 2012

175511600

Us heu preguntat alguna vegada que passa darrera d’un espectacle de màgia? Què s’hi veu? I què no s’hi veu? Teniu a les vostres mans un llibre únic. El Mag Lari ha deixat entrar darrera de l’escenari una persona aliena al seu espectacle perquè fes totes les fotos que volgués. Mai una càmera fotogràfica havia entrat fins a la cuina d’un espectacle de màgia d’aquestes dimensions amb total llibertat. Aquí teniu el resultat. Secrets que l’Enric Lucena us explica i sobretot, secrets que us ensenya amb un seguit d’imatges imprescindibles i mai vistes. Són l’altra cara de l’iceberg de la màgia. Us hi atreviu?

SHERLOCK HOLMES BARCELONA

I

LA

CONSPIRACIÓ

DE

Colomino, Sergio Norma, cop. 2012

175511601

Any 1893. Sherlock Holmes , el gran detectiu a qui el món va veure morir en Reichenbach, arriba a Barcelona per investigar la reaparició d´una nau submarina cobejada per mitjana Europa. Però en una ciutat dividida pel conflicte entre burgesia i classe obrera, la investigació inicial d´ Holmes estendrà els seus fils per acabar conduint-li fins a les societats anarquistes, i convertir-li en testimoni directe d´un dels successos més sagnants en la història de Barcelona.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ DE FELIP A FELIP Cunill, Isidre Duxelm, 2012 Anàlisi de les relacions entre Felip V i Catalunya en el context d’una lluita entre parlamentarisme i absolutisme. Durant la Guerra de Successió es debat una opció política entre un sistema de govern català sòlid i amb capacitat de renovació, basat en criteris contractuals i pactistes, i una autoritat borbònica, netament absolutista i unitarista.

175511664

LA DESOBEDIÈNCIA CIVIL Thoreau, Henry David Proteus, 2012

175511675

Lany 1846 Thoreau es va negar a pagar impostos a lEstat per la seva oposició a la guerra contra Mèxic i a les pràctiques esclavistes als Estats Units, raó per la qualva ser empresonat. Daquesta experiència neix La desobediència civil: un text cabdal en el pensament cívic dOccident. Thoreau defensa una idea senzilla però extremadament poderosa: lEstat no pot tenir més poder que aquell que els seus ciutadans estiguin disposats a cedir; i en darrera instància caldria tenir com a objectiu labolició de tota forma de govern.

CONNECTA’T PER APRENDRE Jubany, Jordi Rosa Sensat, 2012 En aquest llibre es presenten els marcs de referència que serveixen per desenvolupar activitats interessants i innovadores amb l'ajuda de les TIC (tecnologies de la informació i de la comunicació). Es faciliten recursos, experiències i propostes per aprofitar tot aquest potencial al ritme de cadascú. D'una banda, les TIC permeten personalitzar els aprenentatges, i de l'altra, aprendre socialment. S'adreça als docents i a tota persona interessada en l'aprenentatge, el coneixement, la identitat, la col—laboració i les noves tecnologies. 175511677


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________

MEMÒRIES D’UN AMIC IMAGINARI Dicks, Matthew Rosa dels Vents, 2012

175511676

En Max només té vuit anys i no és un nen com els altres. Ell viu en el seu interior i com menys el molestin, millor. No li agraden els canvis, ni les sorpreses, ni els sorolls, ni que el toquin ni que el facin parlar per parlar. Si algú li preguntés quan és més feliç, segur que diria que jugant amb els legos i planificant batalles entre exèrcits enemics. En Max no té amics perquè ningú no l'entén i tothom vol que sigui d'una altra manera, fins i tot els seus professors i els seus pares. Només em té a mi, que sóc el seu amic des de fa cinc anys. Ara sé que en Max corre perill i només jo el puc ajudar. El problema és que en Max és l'únic que em pot sentir i l'únic que em pot veure. Pateixo per ell, però també per mi. Els pares d'en Max diuen que sóc un "amic imaginari". Espero que a aquestes altures tinguis ben clar que això no és veritat, jo no sóc imaginari.

ESTALVIA, ÉS GRATIS Gelpí, Irene Columna, 2013

175511926

En plena crisi econòmica i ecològica, lestalvi econòmic i energètic sha convertit en una necessitat per a tothom, però a lhora de la veritat ens costa renunciar al nostre ritme de vida. Irene Gelpí ens proposa, a Estalvia, és gratis, una manera destalviar fàcil, efectiva i molt quotidiana. El llibre ens ensenya que lestalvi autèntic es basa en petits gestos que ens costaran ben poc.Intel—ligent, ordenat i ple de sentit comú. Estalvia, és gratis és un llibre imprescindible per a totes les butxaques.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________

UNA PEQUEÑA HISTORIA DE LA FILOSOFIA Warburton, Nigel Galaxia Gutenberg : Círculo de Lectores, 2013

175511928

Què és la realitat? Com hauríem de viure? Aquests són els interrogants que van donar origen a la filosofia i que inquietaven Sòcrates, qui va passar els seus dies desconcertant a la gent a les places i mercats atenesos amb les seves estranyes preguntes que feien veure a les persones el poc que realment entenien. En quaranta breus capítols, Nigel Warburton fa un apassionant recorregut cronològic per la història de la filosofia occidental, presentant als grans pensadors i explora les idees sobre el món i com viure millor en ell. Ens ofereix curioses, i de vegades extravagants, històries de la vida i mort dels filòsofs més destacats, des de Sòcrates, que va triar morir enverinant amb cicuta abans que viure sense la llibertat de poder pensar per si mateix, fins Peter Singer, amb el seu provocador enfocament ètic i filosòfic del món actual. Warburton no només fa accessible la filosofia sinó que ens ajuda a pensar, debatre i raonar sobre ètica, política, llibertat o religió, temes que des de fa segles ocupen un lloc central en la història del pensament i que segueixen sent claus avui.

CÓMO CONTACTAR CON EXTRATERRESTRES Y OTROS 34 USOS PRÁCTICOS DE LA FISICA Parsons, Paul Ariel, 2012

175511923

Podrem viatjar en el temps? I desplaçar més ràpid que la llum? És possible convertir el plom en or? Si creia que això de la física consistia en avorrits experiments amb termòmetres i en desentranyar el significat de fórmules com E = mc2, està molt equivocat. Aquest sorprenent i entretingut llibre posa a l'abast de tots les idees clau de la física a partir de curiositats i experiments de tota mena. El lector trobarà la manera de viatjar en el temps, de generar un camp de forces, de teletransportar, de llegir la ment o causar una gran apagada. A més d'altres habilitats essencials per a la supervivència en el nostre planeta com ara la manera d'd'aguantar durant un terratrèmol, la forma de caure en un forat negre sense ser aixafat, com usar la física per predir la borsa o la manera d'arribar al centre dela terra.


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________ CÓMO DESCIFRAR CÓDIGOS SECRETOS OTROS 34 USOS PRÁCTICOS DE LA CIENCIA Jha, Alok Ariel, 2012

175511924

Y

Serem capaços de controlar la climatologia?Viurà algun ésser humà eternament?Es pot llegir la ment?Aquest llibre és una guia de supervivència essencial per a tots aquells lectors que senten curiositat per la ciència. A través de situacions interessants, estranyes i, en molts casos extraordinàries, Alok Jha desenvolupa 35 idees clau de la ciència d'una forma amena i divertida i mostra com les qüestions més abstractes d'aquesta disciplina poden ser senzilles.

FRANK SINATRA LA VOZ St. Michael, Mick Cúpula, 2012 Inclou un CD amb les seves millors cançons. Frank Sinatra va ser un dels grans mites del segle XX. Artista polifacètic, va ser en la seva faceta musical on sens dubte va marcar un estil propi. Descobreix la millor veu de tots els temps i l'home passional i volàtil que s'amagava darrere gràcies a aquest íntim homenatge profusament il — lustrat.

175511937


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________

L’ACTITUD POSITIVA Serrano, Sebastià Ara Llibres, 2012 Quatre anys després del seu últim llibre, "La festa dels sentits", Sebastià Serrano ens regala una petita joia il—lustrada especialment pensada per als temps actuals, en la qual ens parla de les virtuts de l’actitud positiva a través de pensaments i frases cèlebres que ens ajudaran a fer front al dia a dia amb una millor actitud. Un llibre per llegir íntimament, per autoregalar-se o per regalar a aquells que més estimem. 175511903


La Biblioteca Infant Pere us recomana... ____________________________________________________________________________

C. Ramon Berenguer IV, 2 – 43890 L’Hospitalet de l’Infant Tel. 977 822 122 – bibhospitalet@vandellos-hospitalet.cat

INFORMATIU 1 ASSAIG HIVERN 2013  

NOVETATS DE FONS GENERAL

INFORMATIU 1 ASSAIG HIVERN 2013  

NOVETATS DE FONS GENERAL

Advertisement