Page 1


Take me to the river: a southern soul story: 1961-1977 Ace, 2008. 3 cd + llibret Soul

Aquest cd-caixa recull 75 joies musicals dels protagonistes de l’etapa més brillant del southern soul: Otis Redding, Al Green, James Carr, Aretha Franklin, Etta James, William Bell, Arthur Alexander, Maurice & Mac, etc. L’edició inclou 3 cd i un llibre de 72 pàgines a color amb precioses fotografies de l’època. Un capritx per a col·leccionistes i amants de la música soul en general.

MORRISSEY. Years of refusal Decca, 2009 Pop/Rock www.itsmorrisseysworld.com

Tot i que el novè treball d’estudi de Morrissey es va gravar a Los Angeles entre novembre i desembre del 2007, el disc no es va posar a la venda fins el mes de febrer d’enguany. El motiu: les estranyes polítiques comercials de les multinacionals del sector. Totes les cançons es van gravar pràcticament en directe a l'estudi i de la producció se n'ha encarregat Jerry Finn, que ja va firmar el disc You Are The Quarry (Sanctuary, 2004).


ANTONY AND THE JOHNSONS. The crying light Rough Trade, 2009 Pop www.antonyandthejohnsons.com

L'any 2005, el disc I am a bird now (Secretly Canadian) va llançar Antony and the Johnsons al panorama internacional i els va reportar el Mercury Music Prize 2005 pel millor disc. En pocs anys, Antony Hegarty i la seva banda han passat de ser un grup poc conegut d'aparença extravagant a convertir-se en artistes reconeguts capaços de crear atmosferes sonores d'una bellesa torbadora i melancòlica.

SYD BARRETT. The Madcap Laughs EMI, 1994 (1970) Pop/Rock www.sydbarrett.net

The Madcap Laughs és el primer disc en solitari de Syd Barrett, editat poc després d'abandonar Pink Floyd a causa dels seus greus problemes amb les drogues. Amb el suport de David Gilmour, qui el va substituir a Pink Floyd, l’àlbum es va convertir en un dels discs més venerats del rock psicodèlic.

PONY BRAVO. Si bajo de espaldas no me da miedo (y otras historias) Autoproduït, 2008 Pop www.myspace.com/ponybravo

De l’interessant

debut d’aquesta banda sevillana crida l’atenció el so que despren, fruit de les seves

variades influències, que van des del rock andalús dels 70, el krautrock, el flamenc o la música àrab. Malgrat les diverses fonts de les quals beu, és un disc coherent i homogeni.


BOB DYLAN. Together Through Life Sony, 2008 Folk/Rock. 2 cd + DVD www.bobdylan.com

La gènesi de Together Through Life es troba al tema "Life is Hard", que Bob Dylan va compondre per a la banda sonora de la pel·lícula My Own Love Song del director francès Olivier Dahan. Dylan es retroba amb els sons de la frontera entre Mèxic i Estats Units ja explorats a Desire (1976) i firma la producció del disc amb l'àlies Jack Frost. Entre els convidats hi ha David Hidalgo de Los Lobos i Mike Campbell de la banda de Tom Petty.

MIGUEL POVEDA ; JOAN ALBERT AMARGÓS ; CHICUELO. Cante y orquestra Taller de Músics, 2008 Flamenc, jazz llatí www.miguelpoveda.net www.joanalbertamargos.com www.chicuelo.com Aquest projecte neix l’any 2000 a partir d’una coproducció entre el Festival de Barcelona GREC, el Mercat de Música Viva de Vic i el Taller de Músics i s’estrena durant el Festival de Barcelona GREC’00, sota el nom de ‘Flamenco en Orquestra’. El disc és el resultat de la gravació en directe del concert que es va oferir el 4 d’agost de 2007 dins del XXI Festival Castell de Peralada.

Les precurseurs de la Bossa Nova 1948-1957 Frémeaux, 2008. 2 cd + llibret


Bossa nova

Històricament, el disc Chega de saudades (1958) de João Gilberto ha marcat l’inici de la Bossa Nova, el moviment que internacionalitzà la música brasilera. Així com la Nouvelle Vague, podríem traduir aquesta expressió per “nova manera de fer o ésser”. Les precurseurs de la Bossa Nova, 1948-1958, recull l’interessant treball dels músics precursors d’aquest estil. L’edició és doble i s’acompanya d’un llibret que en francès i anglès explica la història i els orígens i protagonistes de la Bossa Nova.

OZZY OSBOURNE. Diary of a madman Sony, 2002 (1981) Heavy Metal www.ozzy.com

John Michael Osbourne va començar la seva carrera musical a finals dels anys 60 amb el grup Black Sabbath, però el 1978 inicià el seu camí en solitari com a Ozzy Osbourne amb el guitarrista Randy Rhoads, el baixista Bob Daisley, i el bateria Lee Kerslake. Diary of a madman, obra mestra del heavy metal, és el segon treball en solitari d’aquest músic de controvertida trajectòria, plena d’acusacions, com la de psicòpata o satànic.

PHIL MANZANERA. The music 1972-2008 Expression, 2008. 2 cd + DVD Rock


www.manzanera.com

Doble àlbum més DVD que repassa la carrera d’un dels guitarristes britànics més importants, exmembre de Roxy Music. El cd 1 cobreix els primers 20 anys en els quals Manzanera posava música a les lletres de compositors com Bryan Ferry o Brian Eno, mentre que el cd 2 es centra en els darrers 10 anys, quan l’artista ja cantava i escrivia les lletres de les seves pròpies cançons. El DVD inclou el documental From Revolution to Roxy.

LA BIEN QUERIDA. Romancero Elefant, 2009 Pop www.myspace.com/labienquerida

Les primeres cançons de La Bien Querida (darrera de qui s’amaga la madrilenya Ana Fernández-Villaverde) ja corrien per internet des de 2007. El seu debut discogràfic ha estat produit per David Rodríguez (Beef, La Estrella de David), qui li ha donat un caire més electrònic i sofisticat a la senzillesa popera de l’artista.

ANNIE ROSS. Sings a song with mulligan! Jazz Track, 2009 (1958) Jazz


Annie Ross va passar a la història del jazz quan formà juntament amb Dave Lambert i John Hendricks el famós trio vocal Lambert, Hendricks i Ross, el millor exponent del vocalese, una forma originalíssima de cantar basada en la fidel reproducció de frases instrumentals amb el recolzament de textos poètics. El 1958 gravà Annie Ross sings a song with Mulligan!, el que està considerat com el seu millor treball.

SEASICK STEVE. I started out with nothin and i still got most of it left Warner, 2007 Blues www.seasicksteve.com

Fill de la californiana ciutat d´Oakland, Seasick Steve ha hagut d´esperar a tenir més de sis dècades, i travessar l´Atlàntic, abans de poder gravar com a solista. Convertit en un ídol a les illes, aquest bluesman de llarga barba blanca i camisa de llenyataire acaba de publicar el seu tercer disc, on hi trobem bona dosi de Delta blues que recupera la tradició dels contadors d´històries i cantants del countryblues. (revistabenzina.cat)

CECIL TAYLOR. Unit structures Blue note, 1987 (1966) FreeJazz


Si des del primer moment de la seva carrera, a mitjans dels anys 50, el pianista Cecil Taylor ja era, dins de la música jazz, el més avançat improvitzador, cinc dècades més tard encara continua éssent el més radical. Considerat un dels fundadors i màxims exponents del freejazz, n’hi ha prou amb dir que la seva música no és per a tothom

Recomanats Octubre  

Recomanats Octubre

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you