Page 1

SALUT MENTAL Així com passa amb la salut física, els problemes de salut mental poden ser passatgers, constants o intermitents. Els trastorns mentals són molt més comuns del que volem admetre. De fet, una de cada quatre persones n'experimentarem algun al llarg de la nostra vida. I sovint ens toca amagar-los perquè estan molt però que molt mal vistos. La majoria de les persones que pateixen algun trastorn afirmen que, a més dels inconvenients de la malaltia, allò que dol de forma contínua és haver-la d’ocultar. Els trastorns mentals són tabú, ens fa por parlar-ne, temem patir-los o que algú del nostre voltant els pateixi. Sovint, quan ens enfadem amb algú o no entenem la seva actitud diem “fulanet està boig”, o “menganeta està per a que la tanquin”, però, no aniria sent hora que entenguéssim què són i deixéssim d’estigmatitzar els trastorns mentals? A més, és possible que patim depressió o esquizofrènia i l’haguem d’explicar al nostre fill. O bé que alguna nena de la classe tingui un TDAH, o que es trobi un company amb bulímia. Es poden explicar aquestes malalties als nens?

Pensem que sí. Amb un conte és difícil que comprenguin tot l’abast del que això significa i que sovint ningú vol mostrar als nens. Però si has decidit que vols fer entendre a la teva filla algun d’aquests o d’altres trastorns, potser a la secció SALUT MENTAL dels Contes Transgressors trobes algun conte que et dóna una petita empenta per començar.

En Max i la seva ombra José Luis Regojo

Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres Dídac Micaló Rebaque


I* Reg En Max i la seva ombra / José Luis Regojo I** Mic Els Dimarts, el meu tiet i els extraterrestres / Dídac Micaló Rebaque

Salut mental  
Salut mental  
Advertisement