Page 1

ANIMALS Contes on el tema és un animal (però que no parla de sentiments) Animals domèstics, masies, granges, animals salvatges.

Petits Lectors I* Són els llibres pels nens i nenes de 0 a 6 anys.

NATURA PRIMERS CONEIXEMENTS

Les estacions, el temps, el mar, la muntanya, el medi ambient, la terra.

Els números. Les formes. Els contraris Les hores. Els colors. Com són les coses.

CONTES AMB VALORS Multiculturalitat Educar en la igualtat: home-dona, Gent d’arreu del món La pau, la justícia.

NEN BLAU Sentiments: gelosia, timidesa, amistat, amor, GROC: Hàbits i fets quotidians del dormir, menjar, rentar-se, fer pipi,

nen:

LLIBRES-JOC Llibres tridimensionals, amb sorpreses, mòbils. Contes d’enigmes, de diferències, de recerques.

VERD: Llocs i costums: anar al col·legi, al metge, ... TARONJA: Conductes: tenir por, portarse malament, malsons, ... ROSA:Sentits: tacte, gust, oïda, olfacte, vista.

FAMÍLIA Divorci, naixement, adopció, mort, relacions familiars.

NARRACIONS FANTÀSTIQUES Contes d’éssers fantàstics: fades, gnoms, bruixes, gegants, ... Objectes que cobren vida.

CONTES POPULARS Contes d’ahir i de sempre. Faules, llegendes

És l’edat de la curiositat dels 2 als 3 anys. Xerraire, preguntaire l’infant repeteix, anomena, imita i interroga. Li agraden els contes on es reconeix. Els llibres acompanyen el seu descobriment de la vida quotidiana i susciten una afectuosa complicitat amb vosaltres. Per aquest petit tafaner que encara no sap llegir, la lectura entre dos no té preu!! Amb vosaltres, seguint el ritme de les frases, de les imatges i de els pàgines, el vostre fill entén que el llibre explica un conte. Al vostre fill li agrada sobretot que passeu el temps amb ell. I quin plaer que sentireu en veure’l agafar el llibre tot sol per mirar-lo una vegada i una altra!!!


BIBLIOTECA FRANCESC CANDEL C/ Amnistia Internacional, 8-10 08038 BARCELONA Tf. 93/ 332 - 53 - 75 b.barcelona.fc@diba.cat http://www.bcn.cat/biblioteques HORARI: Matí Dm./dv./dis. de 10h. a 14 h. Tarda Dl./dm./dc./dv. de 10h. a 21 h. Matí/Tarda Dj. de 10 a 21 h. HORARI D’ESTIU (del 24 de juny al 24 de setembre): Matí Dm./dv. de 10h. a 14 h. Tarda Dl./dm./dc./dv. de 16h. a 21 h. Matí/TardaDj. de 10 a 21 h.

Guia Petits Lectors  

Guia Petits Lectors