Page 1

DIVERSITAT SEXUAL Com li puc començar a parlar de sexualitat a la meva filla? Avui el meu fill m’ha preguntat com es fan els nens. I si un dia m’explica que a la seva classe hi ha una nena que diu que vol ser un nen? I si el meu fill té una tieta lesbiana i vull que ho entengui? Podria ser que l’heterosexualitat fos un comportament que hem après i no una cosa ‘natural’? Podem parlar de la prostitució amb els nostres fills? En la nostra societat, malgrat que la pornografia s’ha convertit en un dels negocis més rendibles i que més condiciona els comportaments sexuals, el sexe continua sent tabú. Tot i que els col·lectius LGTBI fa anys que lluiten pels seus drets, la discriminació cap a aquelles orientacions sexuals que no són l’heterosexualitat continua present en el nostre dia a dia. Vols explicar al teu fill que, si algun dia no està a gust amb el gènere que li ha tocat al néixer, estaràs allà per parlar amb ell? T’agradaria dir-li a la teva filla que si, de gran, no se sent atreta pels nois, no passa res? O que el sexe pot ser una cosa diferent a allò que aviat veurà per internet, que pot ser de moltes maneres i que estaria bé que cadascú escollís allò que més li agrada?

El fons de Contes Transgressors té un apartat que es diu DIVERSITAT SEXUAL: contes sobre sexualitat, reproducció sexual, identitat sexual, orientació sexual=LGTBIQ o treball sexual. Un conte pot ser una bona manera de començar a parlar de totes aquestes coses amb els nostres fills. Com per exemple, aquests:

Oliver Button és una nena Cua de sirena Tomie de Paola Alba Barbé i Serra i Sara Carro Ibarra

Ens agradem! JuanolO


I* Bru Pessigolles / Christian Bruel, I* Cal Per què a la Mari Jose li diuen Jose Mari? / Seve Calleja I* Cam I jo, d'on vinc? / text: Sergi Càmara I* Col La Mamà va pondre un ou! o Com es fan els nens / Babette Cole I* Col La Mare mai no em va dir ... / Babette Cole I* De P Oliver Button es un nena / Tomie De Paola I* Gar Yo soy Mia /Nerea García I* Gut La Motxilla rosa / María Gutiérrez I* Haa Rei i rei / Linda de Haan i Stern Nijland I* Jua Ens agradem! / Juan Ortega] I* Kil El Meu fill princesa / Cheryl Kilodavis I* Lin La Petita Messi i el seu estimat oncle / Pia Lindenbaum I* Mar El Tiet Joan es casa /Gabriel J. Martín I* Qui Titiritesa / Xerardo Quintiá I* Tur Rosa caramel / Adela Turin I* Wal Ara em dic Joana : una història tendra sobre el gènere i l'amistat / Jessica Walton I** Bar Cua de sirena / Alba Barbé i Serra I** Bru Julia, la niña que tenía sombra de chico / Christian Bruel I** Her Sóc la Jazz / Jessica Herthel i Jazz Jennings I*** Bur Billy Elliot / Melvin Burgess I30.055 May Niñas y niños : cada una, cada uno, diferente / Aingeru Mayor,

Diversitat sexual  
Diversitat sexual  
Advertisement