Page 8

❤ Det nytter, når du støtter

Tusind tak for don Bibelselskabet er rundt omkring i verden engageret i oversættelse og uddeling af Bibelen samt en stribe humanitære projekter med udgangspunkt i bibelske tekster. Det er De Forenede Bibelselskaber, der sammen med områdeledere sikrer kvaliteten – i tæt dialog med Bibelselskabet i København. Her følger et indblik i nogle af sidste års vigtigste projekter Oversættelse af Bibelen Oversættelse er bibelselskabernes kerneområde, men oversættelser sættes kun i gang, hvis der er ønske om det fra de lokale kirker og kirkesamfund. Der arbejdes økumenisk og oversættes altid fra grundsprogene hebraisk og græsk. Processen strækker sig nemt over 1020 år og kan trække ud, fordi det er svært at finde kompetente oversættere til mindre sprogområder. Som regel oversættes Det Nye Testamente først, hvorefter Det Gamle Testamente følger. Projektlande: Algeriet, Angola, Benin, Chad, DR Congo, Eritrea, Etiopien, Gambia, Togo, Mali, Malawi og Mozambique samt studiebibel på siswati i Swaziland.

Af Synne Garff sg@bibelselskabet.dk

Trængte og forfulgte kristne

Uddeling af bibler

Bibelselskabet er engageret i fortalervirksomhed. Det gjaldt i forhold til den iranske, kristne præst Youcef Nadarkhani, der blev dødsdømt, fordi han var konverteret til kristendommen fra islam. Den 8. september 2012 efter næsten tre år i fangenskab blev Youcef løsladt efter pres fra udenlandske kirkelige og humanitære organisationer. Mange andre kristne er dog fortsat fængslet i bl.a. Iran, Eritrea, Pakistan, Vietnam, Usbekistan og Kina.

Bibler kom ud til Kina, Bangladesh, Jordan og på persisk til fattige iranere. Der blev også sendt børnebibler til forældreløse børn i Kasakhstan og Egypten. Bibler og skrifter er på vej til skolebørn i Ghana, Kenya og Vietnam. Desuden ruller en bibelbus snart ud på vejene i Cambodja.

8 | BIBELEN OG VERDEN | maj 2013

Bibelen og verden maj 2013  

Bibelen og verden er et gratis magasin fra Bibelselskabet, som udkommer fire gange om året. Bladet indeholder primært artikler om det intern...

Bibelen og verden maj 2013  

Bibelen og verden er et gratis magasin fra Bibelselskabet, som udkommer fire gange om året. Bladet indeholder primært artikler om det intern...

Advertisement