Page 1

20 ONLINE ALATA - Koje ekipa Marketinguj.Me svakodnevno koristi -


SADRŽAJ 1. Društvene mreže.................3 2. Obrada slike.........................6 3. Email marketing...................8 4. Analiza i analitika................10 5. Bonusi.................................12 6. Nešto za kraj.......................14

20 ONLINE ALATA

2


DRUŠTVENE MREŽE

Tim sajta Marketinguj.Me ne može da zamisli dan bez učestvovanja na društvenim mrežama. Naš posao bi bio daleko teži i komplikovaniji da se ne služimo mnogobrojnim online alatima. Zahvaljujući njima, koji su svi besplatni, vaša prisutnost i učestvovanje na društvenim mrežama biće podignuta na potpuno novi nivo i omogućiće vašem biznisu da raste. Za vas smo izdvojili 6 alata koje svakodnevno koristimo, iako postoji još mnogo sjajnih alata. Ipak, počnite sa ovima, a onda istražujte dalje i naravno isprobajte i druge alate.

20 ONLINE ALATA

3


DRUŠTVENEMREZE MREŽE DRUSTVENE

Naš dan svakako počinje i završava se sa Buffer-om. Pomoću ovog alata zakazujemo sve objave na društvenim mrežama i pratimo njihov uspeh, odnosno broj pregleda i klikova. Ono što izdvaja Buffer od drugih sličnih alata je to što on čak i u besplatnoj verziji ima odličnu analitiku. Tweepi je alat pomoću kojeg uvećavamo broj follower-a na Twitter-u. Već smo pisali o tome kako da koristite ovaj alat, a ako još uvek niste pročitali -posetite link kako da dođete do 30,000 followera uz pomoć Tweepi-a.

Snip.ly je alat pomoću kojeg možete da zakačite Call to Action na svaki link koji podelite. Sjajna stvar kada delite tuđi sadržaj, a imate na svom blogu post koji je sličan ili se nadovezuje na taj sadržaj.

20 ONLINE ALATA

4


DRUŠTVENEMREZE MREŽE DRUSTVENE

Ovaj alat pravi analizu vašeg Twitter profila i šalje vam izveštaj sa preporukama koja su najbolja vremena za postavljanje tweet-ova.

BuzzSumo je alat koji koristimo za otkrivanje i praćenje najaktuelnijih i najpopularnijih sadržaja po ključnim rečima i vremenskim periodima.

Sjajan alat za analizu vaše Facebook stranice. Pored analize, pruža vam i korisne savete šta i kako treba da ispravite.

20 ONLINE ALATA

5


OBRADASLIKE SLIKE OBRADA

Sadržaj koji se na društvenim mrežama najviše deli su upravo slike! Ukoliko su slike koje delite na društvenim mrežama i koje kačite na vaše blogove kvalitetne, mnogo je veća šansa da će vaš sadržaj biti podeljen.

93% najdeljenijeg sadržaja na društvenim mrežama su slike. Uz pomoć ovih online alata možete da pravite vrlo kvalitetne slike za deljenje na društvenim mrežama i korišćenje na

vašem blogu.

20 ONLINE ALATA

6


OBRADASLIKE SLIKE OBRADA

Picmonkey je online alat za obradu slike. Veoma jednostavan za korišćenje sa sjajnim dodacima koji vam mogu pomoći da kreirate zaista kvalitetne slike uz vaš blog.

Pixlr je veoma sličan online alat Picmonkeyu. Ovaj alat obično koristimo kada hoćemo da promenimo dimenzije ili veličinu slika.

Prednost ovog alata u odnosu na gore pomenute je u tome što možete da napravite vaš profil i da čuvate template koji možete kasnije opet da koristite. Takođe, ovde ćete pronaći već napravljene dimenzije template za različite društvene mreže.

Novi alat od strane Buffer-a koji vam omugućava da brzo i jednostavno spojite slike i čitate. 20 ONLINE ALATA

7


EMAILMARKETING MARKETING EMAIL

Najveća prednost email marketinga jeste to što je jednostavan za korišćenje. Usluge email provajdera nisu skupe, a mogu znatno pomoći kompaniji da ostvari svoje ciljeve.

Na 1 uložen dolar u email marketing, vrati se 28 dolara. Pravljenje email listi je svakako jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija stvar, koju bi trebalo da imate na svom

blogu/sajtu, jer to je jedan od najboljih načina da monetizujete vaš trud i rad.

20 ONLINE ALATA

8


EMAIL MARKETING

MailChimp je alat koji koristimo za email marketing. Ovaj alat je potpuno besplatan za do 2.000 subscribera i 12.000 poslatih emailova mesečno.

GetResponse je sjajan alat koji smo skoro počeli da koristimo. Najviše ga koristimo za pravljenje landing pages i za automatsko slanje emailova.

SumoMe je sjajan besplatan plugin uz pomoć kojeg prikupljamo email adrese na našem sajtu. Već smo pisali o tome kako da duplirate vašu email listu uz pomoć SumoMe plugin-a.

20 ONLINE ALATA

9


EMAIL MARKETING ANALITIKA I ANALIZA

Najvažnija stvar u svakom biznisu, nebitno da li je online ili ne, je upravo prikupljanje podataka i analiza istih. Ako ne analiziramo ono što radimo, kako ćemo znati u kom pravcu se kreće naš biznis?

Ono što možemo da izmerimo, time možemo i da upravljamo. Svaka odluka koju donosimo je temeljena na detaljnoj analizi više faktora, kako bismo sagledali sve aspekte i doneli

pravu odluku u pravo vreme. Iz tog razloga vam predstavljamo sledeća 4 alata koja će vam svakako pomoći u analitici i analiziranju.

20 ONLINE ALATA

10


OBRADA SLIKE OBRADA SLIKE ANALITIKA I ANALIZA

Google Analytic koristimo svakodnevno kako bismo pratili broj poseta, odakle dolaze posete kao i rezultate različitih kampanja koje sprovodimo.

Google Webmaster Tool nam omogućava da vidimo kako se naši postovi rangiraju za određene ključne reči, što nam pomaže prilikom SEO optimizacije.

Uz pomoc Google AdSense-a, pre nego što objavimo svaki članak proveravamo koliko je koja ključna reč za koju se rangiramo tražena i kakva je konkurencija za tu ključnu reč.

Ubersuggest je fenomenalan alat koji vam pruža ideje za ključne reči na osnovu jedne reči koju ste uneli u pretragu. 20 ONLINE ALATA

11


BONUS ALATI EMAIL MARKETING

Ovde smo svrstali alate koje nismo mogli da stavimo ni u jednu od prethodnih kategorija, a mislimo da bi vam svakako bili korisni, jer mogu znatno da vam olakšaju posao.

Ne možete narediti produktivnost, već morate ljudima obezbediti prave alate.

20 ONLINE ALATA

12


EMAIL BONUS MARKETING ALATI BONUS ALATI

Google drive je sjajan alat na kom možete da čuvate i delite sadržaj kao i da mu pristupite sa različitih uređaja.

Zoho je sjajan alat za online biznis. Mi ga koristimo za email. Pored toga ima još mnogo korisnih alata.

Moz je alat pomoću kojeg možete da proverite autoritet vašeg domena i stranice, zatim da vidite koji sajtovi imaju link ka vašem sajtu i mnoge druge stvari.

20 ONLINE ALATA

13


NEŠTO ZA KRAJ Podelili smo sa vama alate koje mi svakodnevno koristimo iz razloga što želimo da vam olakšamo poslovanje i nastup na internetu. Nećemo se ovde zaustaviti, nastavićemo i dalje da delimo sa vama korisne savete koji vam mogu pomoći. Ako vam se svidela ova e-knjiga i želite da je podelite na Twitter-u, možete to uraditi klikom OVDE i na taj način nam se zahvaliti. (Hvala! ) Ukoliko imate neke predloge o čemu biste voleli da pišemo, slobodno nam sugerišite na info@marketinguj.me. Vidimo se na www.marketinguj.me.

20 ONLINE ALATA

14

20 online alata - Marketinguj me  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you