Page 1

voor ondernemers in de Randstad

www.vno-ncwwest.nl

Hoe leden de Russische boycot overleven Vers fruittransport over zee Aart van der Gaag: ‘Als ambassadeur 100.000-banen zit ik in een flow’

jaargang 10 ∙ december 2014 ∙ nr 6

WEST.


Thuis in Nederland

Thuis in de wereld

Ook financieren op basis van de buitenlandse vestiging. Een vestiging openen in het buitenland? Dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van uw activiteiten in Nederland. Daarom financieren wij als enige Nederlandse bank in verschillende Europese landen ook op basis van de buitenlandse vestiging.

Kijk op rabobank.nl/internationaal Samen sterker


INHOUD

IN DIT NUMMER

08

HOOFDZAAK

LEED RUSSISCHE BOYCOT TE OVERZIEN Economische sancties van de EU werden door Poetin beantwoord met een importverbod op Europees fruit, groente, vlees en zuivel. Wat merken leden van VNO-NCW West van die boycot? Leidt deze tot verliezen en een opeenstapeling van voorraden, of weten de ondernemers alternatieve markten te vinden? De ervaringen zijn wisselend. Er is leed, maar dat is te overzien.

14

KRACHTENVELD

GREEN MEETS PORT Nieuwe technieken om groente en fruit langer vers te houden werpen hun vruchten af. Zo is vervoer over zee nu ook mogelijk. Met niet alleen voordelen voor de kwaliteit van het product, maar ook voor de leefomgeving. Maar dan moeten de wegen en transportmiddelen wel daarop toegerust zijn. Het manifest ‘Green meets port’ zet de wensen op een rijtje, met instemming van VNO-NCW West.

16

08

14

PROFIEL

AART VAN DER GAAG, AMBASSADEUR In 2017 moeten zesduizend mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan worden geholpen. Dat is de eerste stap in de ambitieuze doelstelling van het honderdduizend banenplan. Ambassadeur van die eerste fase is een al even ambitieus man: Aart van der Gaag. Bedrijven willen best, vindt hij. “Ik heb een bloedhekel aan de negatieve beeldvorming in de media.”

16 Hans de Boer, geciteerd op bijeenkomst van DGA Netwerk van VNO-NCW West in november:

EN VERDER 05 OPMERKELIJK

20 VISIE OP 2014

06 IN BEDRIJF

25 AGENDA

13 KLAWER

25 NIEUWE LEDEN

‘Nooit eerder waren we zo ondernemend als nu’

December 2014 VNO-NCW WEST.

3


EVEN VOORSTELLEN

Bram Poeth, Directeur Eneco Zakelijk

Rob Heeneman, Managing Partner

Laurine van Schie-Kooman, Advocaat bestuurs- en omgevingsrecht

Ons bedrijf…

Ons bedrijf…

Ons bedrijf…

Eneco Zakelijk helpt u uw bedrijfsvoering te verduurzamen. Dat doen we door duur­zame energie uit aanwijsbare, Nederlandse bronnen te leveren én u te helpen met eigen, duurzame opwek van energie. Zo wordt u minder afhankelijk van vervuilende energiebronnen en draagt u bij aan een duurzame wereld. Wij helpen u te besparen op kosten van energie, onderhoud en administratie door online inzicht en bench­ marking van actueel verbruik, performance van installaties en facturatie. Als u wilt kunnen we zelfs uw gehele energievoor­ ziening overnemen en gegarandeerd steeds slimmer en goedkoper exploiteren.

Enurgey helpt grote en kleine, nationale en internationale, ondernemingen bij het significant verbeteren van hun commerciële slagkracht en het realiseren van concrete doelstellingen. Hoe wij dit aanpakken is afhankelijk van de behoefte en urgentie binnen de onderneming. De aandachts­ gebieden hierbij zijn: strategie, structuur en processen, cultuur en imago en als kracht in het daadwerkelijk verwezenlijken van blijvende verandering, praktijkgerichte trainingen en fieldcoaching in gedrag, instelling, vaardigheden en competenties. Meten en vaststellen is alleen een startpunt om te gaan doen, te ervaren, te ontwikkelen en te realiseren.

Lawton Advocaten is een gespecialiseerd advocatenkantoor in het arbeidsrecht, ondernemingsrecht, corporate litigation, vastgoed- en bestuursrecht, insolventie, financieel recht en intellectuele eigendom. We denken niet in problemen en risico's maar juist in commerciële en juridische kansen. We willen dat dit leidt tot hechte vertrouwensrelaties met onze opdracht­ gevers. Het is juist deze langlopende strategische betrokkenheid die problemen en procedures voorkomt. Een partnerschap dat zijn vruchten afwerpt en dat positief bijdraagt aan de onderneming.

Onze ambitie is… uw duurzame business partner te worden. We verbeteren hierbij duurzaam het comfort en de productiviteit in uw werk- of leefomgeving door energie steeds slimmer in te zetten in uw vastgoed en uw bedrijfs­ processen.

Bel ons want… wij helpen u duurzaam te ondernemen. Dat levert u een bewezen concurrentie­ voordeel op. Het bewijs vindt u onder meer op www.groensucces.nl.

4

in partnership met onze klanten gewenste en blijvende veranderingen realiseren met als uiteindelijk doel klanten die je op handen dragen.

het verwezenlijken van uw bedrijfsdoel­ stellingen. Als specialisten gaan wij diep in op de actuele voorliggende vraag. Wij zijn gewend om grote, complexe en veel­­eisende zaken op te lossen, voor Raden van Bestuur, directies en management.

Bel ons want…

Bel ons want…

u heeft tot nu toe van alles al geprobeerd. Wij gaan samen met u echt zaken anders DOEN!

uw doelen zijn onze uitdagingen. We bewandelen niet de geijkte paden maar we geloven dat innovatief denken leidt tot doordachte resultaten.

Onze ambitie is…

Eneco Zakelijk bv

Enurgey

Bezoekadres: Marten Meesweg 5, 3068 AV Rotterdam T (088) 895 35 20 E zakelijk@eneco.nl I www.eneco.com/grootzakelijk

IJsselmeerweg 100 Postbus 5313, 1410 AH Naarden T (035) 544 67 99 E info@enurgey.nl I www.enurgey.com

December 2014 VNO-NCW WEST.

Onze ambitie is…

Lawton Advocaten Botersloot 163, 3011 HE Rotterdam Lage Mosten 7, 4822 NJ Breda T 088 910 11 12 I www.lawton.nl


OPMERKELIJK

COLOFON WEST. wordt periodiek uitgegeven door VNO-NCW West in samenwerking met KEPCOM Creatieve Communicatie. VNO-NCW West is de regionale werkgeversorganisatie voor Noord- en Zuid-Holland. Ze behartigt de belangen voor het bedrijfsleven en biedt de aangesloten werkgevers een netwerk.

VNO-NCW West Postbus 93073 2509 AB Den Haag T 070 349 08 10 E info@vno-ncwwest.nl www.vno-ncwwest.nl Info lidmaatschap Erna Verschuur T 070 349 08 12 E verschuur@vno-ncwwest.nl Uitgeefpartner KEPCOM Creatieve Communicatie Oude Delft 200 2611 HH Delft Rik Weeda T 015 219 26 10 E welkom@kepcom.nl www.kepcom.nl Druk Drukkerij Tesink, Zutphen Hoofdredactie Annemarie van Oorschot VNO-NCW West Ontwerp en opmaak KEPCOM Creatieve Communicatie Advertentie-exploitatie KEPCOM Creatieve Communicatie Rik Weeda T 015 219 26 10 E rik@kepcom.nl www.kepcom.nl Bart Tiemens T 06 51 34 58 70 E bt.media@live.nl Cover: Fotomontage door KEPCOM Creatieve Communicatie

SCHRIJVEN MET LICHT Velen van ons zijn zich wellicht niet bewust van de letterlijke betekenis van het woord fotografie: schrijven met licht. Volgens mij geeft dit heel mooi de essentie van het begrip weer. Een foto zegt immers vaak meer dan duizend woorden. Zo is de foto nog steeds een primaire en belangrijke vorm van communicatie en niet weg te denken in de huidige tijd. Met de intrede van de digitale fotografie is er een verschil ontstaan tussen een foto nemen en een foto maken. Met de huidige technische mogelijkheden zijn er steeds meer mensen die foto's maken of beeldmateriaal bewerken tot een product. Voor het nemen van een goede foto is er echter in mijn optiek nog steeds een vakman met camera, dus een fotograaf, nodig. De combinatie van technische vaardigheden, inlevingsvermogen en creativiteit is onmisbaar om een goed product te leveren. Ik vind het altijd weer een uitdaging om samen met de opdrachtgever de juiste sfeer en emotie op beeldmateriaal te vangen. Het maakt daarbij in wezen niet uit of het een portret, (huwelijks)reportage of promotiemateriaal betreft; het moet gewoon kloppen! Menno Korenhof | Foto Korenhof www.fotokorenhof.nl

Menno Korenhof verzorgde voor deze West de fotografie van de rubriek Profiel.

December 2014 VNO-NCW WEST.

5


IN BEDRIJF

EEN BEELDEND VERHAAL IN 75 SECONDEN “Zakelijke communicatie is vaak saai en vaag. Wat is er mis met Jip en Janneke taal? Keep it simple stupid!” zegt mede-oprichter Alexander Broekman van het Rotterdamse animatiebedrijf Funk-e Animations. “Het feit dat je een serieus product hebt betekent niet dat de kijker in slaap moet vallen.” De formule slaat aan, zo blijkt uit een bijna verzevenvoudiging van de omzet het winnen van de Gouden FD Gazellen in de regio Zuid-Holland en van Aanstormend Talent in Nederland. Alexander Broekman: “In de zakenwereld weet iedereen alles te verpakken in nietszeggende buzzwordstaal zoals ‘schaalbare, dynamische, transparante en flexibele oplossingen…’ We gebruiken zulke indrukwekkende woorden dat je klant het product uiteindelijk niet meer begrijpt.” Funk-e haalt de inspiratie niet uit marketing-en reclameboeken maar uit conferences van cabaretiers. “Zij brengen het niet alleen leuk, ze weten zelfs iets triviaals zo beeldend te omschrijven dat je erom moet lachen. Niet omdat het grappig verteld wordt maar omdat je het herkent. En daardoor blijft het hangen.”

Full service Funk-e Animations maakt animatievideo’s. “We vertellen het verhaal in 75 seconden waar je anders uren mee bezig zou zijn om het uit te leggen. Zo hebben we Funk-e uitgebouwd tot een full-service animatiebureau met vestigingen

Dumpert:

“Postbode verliest zijn tas in de gracht van utrecht.” Deze man verdient een bonus @PostNL !!!

Joost Vissers (l.) en Alexander Broekman

in Rotterdam en Berlijn en 22 man per­soneel. We kunnen alles zelf produceren zodat tekst, beeld, stem en geluids­ effecten ook precies op elkaar aansluiten. Het is het verhaal dat voor ons telt.”

Awesome Funk-e Animations mag ook grote bedrijven als klant koesteren. “Die konden opeens prima leven met een Funk-e animatie waar hele normale alledaagse woorden in staan zoals “dude, awesome, stuff, shabam!” Voor de toekomst kijken Broekman en mede-oprichter Joost Vissers verder dan animaties. “We zijn ooit be­gonnen met de visie om de volgende Virgin te worden, een bedrijf met een positieve attitude.”

www.funk-e.nl

NOORD-HOLLAND SCOORT BOVENGE Het innovatievermogen van het Nederlandse bedrijfsleven verschilt per regio. Noord-Holland scoort bovengemiddeld met respectievelijk 4% en 4,9% boven het landelijk gemiddelde op de hoeveelheid radicale innovaties (nieuwe producten en diensten). Het noordelijk deel van Zuid-Holland (Haaglanden/Leiden) weet ook een bovengemiddeld resultaat te behalen. Wat betreft incrementele innovatie (verbeterde producten en diensten) scoort Leiden/Haaglanden echter beneden gemiddeld. Het zuidelijk deel van Zuid-Holland (Rijnmond) zit op alle terreinen rond het gemiddelde niveau. Koploper is Midden- en Oost Brabant (waaronder de High Tech Campus) terwijl Noord-Nederland achterblijft. Bron: Erasmus Concurrentie- en Innovatie Monitor 2013-2014

6

December 2014 VNO-NCW WEST.


IN BEDRIJF

SUCCES DOOR INKOOP, SALES EN MARKETING

Op die drie gebieden leveren we nu advies, werving, selectie en interim management. Daarmee willen we mensen beter laten samenwerken binnen bedrijven en organisaties.”

Geheim

Inkoop, sales en marketing zijn drie verschillende takken van sport in ondernemersland, maar alle drie even cruciaal om succesvol te opereren in de markt. Een heilig geloof in de integratie van die drie disci­plines lag aan de basis van de uitzonderlijk snelle groei van Aeves. Dat leverde het Bussumse bedrijf in november de Gouden Gazelle van de regio Noord-Holland en Flevoland op. Onlangs won Aeves ook de prijs voor de snelst groeiende onderneming.

Aeves groeide in twee jaar uit tot een bedrijf van ruim 35 vaste medewerkers en ruim zestig mensen op projecten, met een omzet van € 2,9 miljoen in 2013 (in 2014 wordt een verdubbeling verwacht). Klanten zijn zowel overheidsorganisaties als bedrijven. “We streven naar een omzet van € 25 miljoen in 2020. Onder meer door een verdere ver­ breding van onze dienstverlening maar vooral door onderscheidend te blijven. Belangrijker is misschien nog dat we geen concessies doen aan kwaliteit. Niet op het gebied van dienstverlening en zeker niet als het gaat om mensen.” www.aeves.com

“Onze wortels liggen bij de inkoop voor de zakelijke dienstverlening”, zegt mede-oprichter Sherief Abdalla. “Met een helder en efficiënt inkoopbeleid kun je niet alleen je slagkracht vergroten maar ook aanzienlijk besparen op kosten. Vanuit die ervaring startten we in 2011 als wervings- en selectiebureau op het gebied van inkoop.”

Combinatie “Vanuit inkoop zijn we ons breder gaan oriënteren. Inkoopbeleid moet goed aansluiten op sales en marketing. Wat je aanbiedt aan de klant moet je immers ook op de schappen hebben liggen. Toen ik nog werkte bij een adviesbureau dacht ik al: ‘als ik ooit voor mezelf begin, richt ik me op de integratie van die drie activiteiten’.

MIDDELD OP DE INNOVATIEMONITOR 2013-2014 NOORD-OOST NEDERLAND

Ondernemer Rob Baan:

DRENTHE / ACHTERHOEK / TWENTE

‘Niemand gaat op vakantie tijdens een handelsmissie’

ZUID-LIMBURG / ARNHEM / NIJMEGEN MIDDEN- / OOST-BRABANT ZEELAND / WEST-BRABANT UTRECHT / RIJNMOND-GEBIED HAAGLANDEN / LEIDEN

incrementele innovatie radicale innovatie

-5%

-4%

-3%

NOORD-HOLLAND

-2%

-1%

0%

1%

2%

De gemiddelde hoeveelheid innovaties per regio als percentage onder (links) en boven het landelijk gemiddelde.

3%

4%

5%

December 2014 VNO-NCW WEST.

7


HOOFDZAAK

HOE OVERLEVEN ONZE LEDEN DE RUSSISCHE BOYCOT? Circa vierduizend Nederlandse bedrijven exporteerden in 2013 voor 6,4 miljard euro naar Rusland. Dat gaat dit jaar niet lukken. Door de Europese sancties en de Russische boycot staan de handelsrelaties onder druk. Wat merken de leden van VNO-NCW West van de boycot en hoe gaan ze daarmee om?

Tekst: Dorine van Kesteren

8

December 2014 VNO-NCW WEST.


➔ December 2014 VNO-NCW WEST.

9


HOOFDZAAK

Begin juli spraken ze er nog over bij Themato, producent van Red Egg-pruimtomaten uit Berkel en Rodenrijs. Zo'n tachtig procent van de tomaten van het familiebedrijf gaat naar Rusland. Wedden ze niet te veel op één paard? Moesten ze de orderportefeuille niet wat meer spreiden? Voordat Themato het businessmodel kon wijzigen, werd de MH17 uit de lucht geschoten, troffen de EU en de VS brede economische sancties tegen Rusland en antwoordde president Poetin met een importverbod voor Europees fruit, groenten, vlees en zuivel. “Het lijkt wel alsof we voorspellende gaven hadden”, constateert directeur Tom Ammerlaan achteraf wrang.

Verlies Inmiddels kijkt Themato tegen een groot verlies aan. Ammerlaan: “De week voor de ramp met de MH17 kregen we 65 cent per kilo tomaten. Op het dieptepunt daalde dat naar acht cent. In zes weken tijd zijn we zes euro per vierkante meter achteruitgegaan. Bij een kasoppervlakte van 54.000 vierkante meter gaat het dus om ruim drie ton. We mogen blij zijn als we dit jaar kostenneutraal kunnen afsluiten. Kijk, als ik flessen frisdrank produceerde, zou ik mijn machines terugschakelen en tijdelijk wat meer voor­ raden aanhouden. Maar bij een versproduct werkt dat natuurlijk niet zo.”

Geen werktijdverkorting Aan werktijdverkorting heeft Ammerlaan niets. “Een rode tomaat moet gewoon van de plant af. Werktijdverkorting aanvragen voor volgend seizoen heeft geen zin. Als ik de helft van mijn kas leeg laat staan, moet ik het dubbele verdienen op de resterende meters om aan mijn aflossings- en renteverplichtingen te voldoen.” Ook de interventieprijs die telers krijgen van de Europese Commissie als zij hun groente en fruit uit de markt halen – een manier waarop Europa probeert te voorkomen dat de markt 'overspoeld' raakt – biedt geen soelaas. “De interventieprijs van 7,25 cent per kilo dekt slechts tien tot vijftien procent van de kostprijs. De marktprijs heeft daar tot nu toe altijd boven gelegen.”

Dalende prijzen Mart Valstar is directeur van de Best Fresh Group (hoofdkantoor in Poeldijk): “Tuinbouwondernemers als Themato hebben nu niet ineens loodsen vol onverhandelbare waar staan. Ook zonder Rusland als afzetmarkt vinden alle producten uiteindelijk hun weg wel, maar dat gaat ten koste van de prijs. De prijzen worden in een open vraagen aanbodmarkt bepaald. Het is een zeer internationaal speelveld, dus op het moment dat de vraag uit Rusland

10

December 2014 VNO-NCW WEST.

wegvalt, zakken de prijzen navenant. Vóór de boycot was het aandeel groente en fruit van de totale Nederlandse export naar Rusland vijf procent. In theorie dalen de prijzen dus nu met vijf procent, maar incidenteel kunnen er veel hardere klappen vallen. Bij het hardfruit bijvoorbeeld. Omdat de appeloogst dit jaar in heel Europa toevallig erg groot is, zakken daar de prijzen veel harder”. Als de boycot blijft, verwacht hij dat het straks de telers van vollegrondsgroenten, zoals uien, kool, aardappelen en peen, zijn die het moeilijk krijgen. “Afhankelijk van hoe koud de winter was, importeerden de Russen in het voorjaar altijd grote hoeveelheden.”

Risicospreiding Voor de Best Fresh Group, die het complete assortiment aan groente en fruit over de wereld importeert en exporteert, is het leed echter wel te overzien. Voornamelijk omdat het bedrijf zijn risico's spreidt. Valstar: “Wij hebben altijd bewust gekozen voor diversiteit, zowel in ons product­ aanbod als in onze afzetmarkten. Van onze handel ging vier procent naar Rusland. De helft daarvan bestaat uit geïmporteerde groente- en fruitproducten, en dat gaat nu redelijk door. Denk aan bessen uit Zuid-Afrika of frambozen uit Tanzania. Onze schade is dus pakweg twee procent. Dat kunnen we wel hebben.”


HOOFDZAAK

WAT DOET DE OVERHEID? Werktijdverkorting Bedrijven die minder werk hebben, kunnen werktijd­ verkorting aanvragen voor hun werk­nemers. Werknemers krijgen dan een WW-uitkering voor de uren die zij niet hebben gewerkt. Voorwaarde: werktijdvermindering duurt ten minste twintig procent per week en minimaal twee en maximaal 24 weken. Sinds november geldt de regeling ook voor bedrijven die zijn getroffen door de EU-sancties.

Interventieprijs De Interventieprijs is een steunmaatregel van de Europese Commissie voor telers van groente en fruit en produ­centen, hande­laren en ver­werkers van zuivelproducten. Ze krijgen een vergoeding als zij hun producten uit de markt nemen. Ondernemers moeten vooraf melden bij rijksdienst RVO.nl dat zij voor deze vergoeding in aanmerking willen komen.

Industriële bedrijven Ook aanpalende sectoren, zoals transport, groothandel en industrie, worden geraakt door de boycot. De econo­ mische situatie in Rusland is immers onzeker. Door de zwakke roebel wordt de import duurder en Russische banken geven moeilijker krediet. Orders worden uitgesteld of afgeblazen. Dries Kout, directeur van Weighpack, een internationaal opererende machinefabriek uit Den Haag, die onderdelen van weeg- en verpakkingsmachines naar Rusland exporteert: “Onze klanten organiseren en betalen zelf het transport van onze machineonderdelen van Nederland naar Rusland. Ik merk dat dit duurder en ingewikkelder is geworden. Een vrachtwagen van twaalf meter krijgen ze niet zomaar meer vol. Daarom proberen ze het transport te combineren met ladingen uit België en Duitsland.” Rusland is zeker niet de grootste klant van Weighpack, dat naar 46 landen exporteert. “Wij leveren de ene maand veel aan Rusland, de andere maand weinig of niets. De boycot is het meest vervelend voor bedrijven die een regelmatige en seizoensgebonden afzet van versproducten naar Rusland hebben.”

Ondernemers de dupe “Het ergert mij dat agrarische ondernemers de dupe zijn van een politiek conflict”, zegt Bernadette Bijman-Kroon,

chrysantenkweker uit Heerhugowaard. Haar bedrijf blijft dit keer weliswaar buiten schot, maar Bijman heeft in 2006 wel een Russische sanctie op Nederlandse bloemen meegemaakt. “Ook toen was de boycot bedoeld om diplomatieke druk uit te oefenen op de EU. Eén ding weet ik wel: de bloemen bleven toen naar Rusland gaan. De handel is net water: zij vindt haar weg. Maar dat traject kost veel meer geld. Dat merken de kwekers in de opbrengst.” Valstar ziet ondernemers niet als slachtoffers. Handelsboycots vindt hij ondernemersrisico. “Als bedrijven zich volledig op één afzetmarkt richten, maken ze zichzelf kwetsbaar. De vraag is of de overheid dat moet compenseren. Neemt niet weg dat ik het slecht vind dat een primaire levensbehoefte als voedsel wordt ingezet als boycotactie.” Ammerlaan is ondertussen druk bezig om andere markten aan te boren, zoals Duitsland, Scandinavië, Engeland en Italië. Maar dat valt niet mee in een overvolle markt. “Wij moeten inbreken op bestaande handelslijnen en markt afpikken van bestaande tomatensegmenten. Alleen als je concurreert op prijs kun je een voet tussen de deur krijgen. Pas als klanten een tijdje jouw product proberen en daar tevreden over zijn, kan je gaan praten om de prijs weer naar een redelijk niveau te krijgen.”

December 2014 VNO-NCW WEST.

11


ADVERTORIAL

HAEGHE GROEP T (070) 353 5698 | E sales@haeghegroep.nl

Klaar voor de Participatiewet met de Haeghe Groep De Haeghe Groep is het werkbedrijf voor mensen met een al dan niet tijdelijke afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met ondernemers geeft het bedrijf invulling aan Sociaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De Haeghe Groep levert producten en diensten die niet alleen het bedrijfsresultaat ten goede komen, maar ook de maatschappij.

Het bedrijf is gevestigd in Den Haag, waardoor het nauw betrok­ ken wordt bij politieke plannen. Zo heeft de participatiewet nu al tot gevolg gehad dat de Haeghe Groep bijzondere con­tracten heeft afgesloten met ministeries en de Tweede Kamer. Medewerkers van de Haeghe Groep wassen het wagenpark van het ministerie van SZW en onderhouden het groen in en rondom de Tweede Kamer.

Grote variatie aan diensten en mensen “De banken in de binnenstad, het bureau in mijn werkkamer, ze worden hier geproduceerd, door onze mensen,” vertelt Thomas Schwencke, algemeen directeur van de Haeghe Groep. “We houden ons met van alles bezig. Van catering tot schoonmaak, van olympische catamarans tot 3D-printers.”

Er bestaan veel misvattingen over werken met mensen met een arbeids­beperking. Sommige bedrijven zijn sceptisch. Ze verwachten dat het in dienst hebben van mensen met een arbeidsbeperking extra tijd of zorg vergt. Sommigen denken dat het meer geld kost. Deze verwachtingen komen voort uit onwetendheid. Wij werken op marktconforme basis. Ook van verdringing is geen sprake. Bovendien ontzorgen wij bedrijven met begeleiding op maat. Wij hebben ervaring met verschillende soorten beperkingen en kunnen hier goed op inspelen.”

Hulp bij implementatie Participatiewet De Haeghe Groep helpt bedrijven in de regio met het in kaart brengen van de effecten van de Participatiewet. De account­ managers begrijpen als geen ander de invloeden en helpen u op weg. Als betrokken en kwalitatief goede partner zorgt het werkbedrijf ervoor dat de juiste mensen aan de juiste klus werken. Soms gebeurt dat individueel, soms in groepsverband. De ene keer in een bedrijf, de andere keer op het terrein van de Haeghe Groep.

12

Haeghe Groep ontzorgt

Wilt u goed uitgerust zijn voor de Participatiewet en wilt u daarover eens van gedachten wisselen? Neem dan contact op met de Haeghe Groep.

Schwencke is trots op zijn bedrijf en vooral zijn werknemers. “Ik heb zelden zulke gemotiveerde werknemers gezien.

www.haeghegroep.nl

December 2014 VNO-NCW WEST.


KLAWER

CULTUUR EN ECONOMIE ÉÉN WERELD

K

unstenaars en ondernemers, ze lijken te leven in twee aparte werelden, maar niets is minder waar. Hun werelden zijn onderling verweven. Daarom is het zo belangrijk dat grote steden blijven investeren in een gevarieerd kunsten cultuuraanbod. Dat versterkt het imago van een levendige metropool met een internationale uitstraling. Het maakt de steden aantrekkelijker voor (grote) internationale onder­ nemingen. Bovendien barst het in steden van jonge kunstenaars en diversiteit die creativiteit een boost kunnen geven, ook in het bedrijfsleven. Enkele maanden geleden suggereerde onze voorzitter van Rotterdam, Diederik van Dommelen, een Creative Commis­ sioner aan te stellen naar voorbeeld van New York en San Fransisco. Deze functionaris brengt de creatieve sector en culturele instellingen in kaart, maakt de potentie zichtbaar en legt verbindingen tussen bedrijven, overheid, onderwijs­ instellingen en de creatieve ondernemers. Het is een goed idee en een van de mogelijke oplossingen. Voorlopig wordt de culturele sector immers hard getroffen door de forse bezuinigingen op cultuur door de kabinetten Rutte I en II. Hierdoor neemt het culturele aanbod in de grote steden zichtbaar af. Positief is dat de culturele instellingen meer op de uitgaven zijn gaan letten en niet meer met de rug naar de samenleving staan. De bezuinigingen hebben veel creativiteit losgemaakt. Het Cobra Museum werkt bijvoorbeeld al heel ondernemend: ieder nieuw project wordt vanaf de grond gefinancierd. En soms krijgen partners of sponsors hun deel terug als ze bijvoorbeeld helpen een risico af te dekken. Er zijn zoveel creatieve methoden om samen te werken met groepen in de samenleving. Het bedrijfsleven voorop. Want als onder­ nemers helpen het culturele aanbod op peil te houden, levert ze dat niet alleen een goed imago en naamsbekendheid op, maar ook een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Kunst staat voor transparantie en vrijheid van meningsuiting. Waarden die ook voor het bedrijfsleven heel belangrijk zijn. Van aparte werelden is geen sprake. Onze nieuwjaarsreceptie op 8 januari hebben we dan ook het thema ‘cultuur’ gegeven. U bent van harte welkom en het kan niet anders dan dat u daar een culturele verrassing wacht.

‘HET OP PEIL HOUDEN VAN HET CULTURELE AANBOD IS GOED VOOR IMAGO, NAAMSBEKENDHEID EN VESTIGINGSKLIMAAT’ Foto: Michel Porro

René Klawer, voorzitter VNO-NCW West

December 2014 VNO-NCW WEST.

13


KRACHTENVELD

VERS OVER ZEE Tegenwoordig kunnen versproducten, zoals groenten, fruit en bloemen, in zeecontainers worden vervoerd. Nieuwe technologie maakt secure klimaatbeheersing in een container mogelijk, waardoor de goederen lang houdbaar blijven. Dit heeft twee grote voordelen: lagere transportkosten en minder CO2-uitstoot.

Green Meets Port De infrastructuur en inrichting van de Amsterdamse en Rotterdamse haven sluiten echter nog niet goed aan op het vervoer van versproducten over zee. Voor vervoer via de Rotterdamse haven hebben de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en de provincie Zuid-Holland op initiatief en met medewerking van VNO-NCW Westland-Delfland ondernemers uitgenodigd om de gewenste aanpassingen te inventariseren. Die wensen zijn opgenomen in het manifest ’Green meets port’. Het rapport is in oktober aan minister Schultz aangeboden.

Coolport In het oog springen de pleidooien voor Coolport en Freshcorridor. Cool­port is een draaischijf voor versproducten in de Waal/Eemhaven. Daar komen alle modali­teiten samen, zoals schip, trein en vrachtwagen. Intelligente ICT moet ervoor zorgen dat de containers met de vers­producten als laatste geladen en als eerste gelost worden en in hoog tempo en fijnmazig kunnen worden overgezet op andere modaliteiten. Ook zijn vers-shuttles over het spoor naar Spanje en Duitsland gewenst.

Freshcorridor Freshcorridor is een scheepvaartverbinding tussen Hoek van Holland en de Rotterdamse haven. Zolang die ver­binding er niet is, moeten de producten uit het Westland zeventig kilometer over de weg afleggen om bij de haven te komen en vice versa. Met de dagelijkse files vergt dit veel tijd en geld. Het manifest heeft ertoe geleid dat de voorstellen voor efficiënter transport nader onderzocht worden. Het mini­s terie heeft inmiddels een MIRT-onderzoek naar ruimte en logistiek aangekondigd. Meer informatie: www.vno-ncwwest.nl/greenport

14

December 2014 VNO-NCW WEST.


Š Artzzz | Dreamstime.com

Tekst: Annemarie van Oorschot | Fotomontage: KEPCOM

December 2014 VNO-NCW WEST.

15


PROFIEL

16

December 2014 VNO-NCW WEST.


‘DIE EERSTE CHECK GAAN WE GLANSRIJK HALEN’ Per 1 januari 2015 wordt de Participatiewet van kracht. In de periode tot 2026 gaat het bedrijfs­leven honderdduizend mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt plaatsen. In 2017 moeten er al zesduizend mensen aan de slag zijn. Aart van der Gaag, officieel ambassadeur van het 100.000-banenplan, gaat drie jaar lang de activiteiten van de regio’s coördineren en de verschillende projecten verbinden. “Die eerste check gaan we glansrijk halen.” Tekst Pieter van der Meulen | Fotografie: Menno Korenhof

Welke obstakels kwam u in uw eerste maanden als ‘commissaris 100.000-banen’ tegen? “De doelgroep was met te scherpe lijntjes getekend. Je hebt de WSW-wachtlijst, de WaJongers en de groep arbeidsbeperkten tot aan het minimumloon die niet zelfstandig aan de slag kunnen. Die laatste groep moet de gemeente nog in kaart brengen. Ik pleit voor een bredere doelgroep. Organisaties van gehandicapten, werknemers en werkgevers, ook Hans de Boer, geven dit geluid af. De regeling is ingewikkeld, die moet je plat slaan. Anders is het ook niet aan de ondernemers uit te leggen.”

Hoe moet deze verbreding gerealiseerd worden? “De grens van het minimumloon kan verhoogd worden, waardoor meer mensen voor het 100.000-banenplan mee­tellen. Een andere mogelijkheid is dat mensen met een WGA-uitkering en een handicap erbij gaan horen. Maar het besluit ligt bij de politiek.”

‘BEDRIJVEN MOETEN ER, ONGEACHT HUN GROOTTE, BAAT BIJ HEBBEN IEMAND IN DIENST TE NEMEN’ Hoe moet de één miljoen euro die de 35 regionale werkbedrijven krijgen om de Participatiewet uit te voeren worden besteed? “Aan het optimaal laten functioneren van de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking. In de eerste plaats door het transparant maken van de informatie over de doelgroep. De bestanden moeten direct en helder beschikbaar zijn

voor werkgevers, bemiddelaars of wie ze ook maar wil inzien. Bijvoorbeeld wie de kandidaat is, wat hij of zij kan, hoeveel uur hij of beschikbaar is en belast kan worden.”

Hoe hard zijn de kleine bedrijven nodig om de doelstelling te halen? “Er zijn circa tweeduizend grote bedrijven in Nederland, dus de kleine bedrijven zijn heel hard nodig. Die verschillen tussen grote en kleine bedrijven zijn niet zo groot. Bedrijven moeten er, ongeacht hun grootte, baat bij hebben als ze iemand in dienst nemen. Juist in een klein bedrijf wil je mensen zo productief mogelijk inzetten. Allerlei kleine klusjes, zoals kopietjes maken, post rondbrengen of koffie halen, zijn in de loop der tijd wegge­ saneerd omdat ze teveel geld kostten. Mensen met een beperking kunnen deze plekken weer innemen. Door de forse subsidies is dat voor werkgevers aantrekkelijk.”

Kleine bedrijven kunnen zich een Wajonger bijvoorbeeld niet permitteren zonder subsidie en externe begeleiding. Moet die ondersteuning tot in de lengte van jaren voortduren? “Dat kan, maar hoeft niet altijd het geval te zijn. In de Hema in Voorschoten, waar ik woon, zag ik veel medewerkers met een beperking. Directeur Evert de Boer vertelde me dat hij al langere tijd met deze mensen werkt omdat hij dat leuk vindt. Een meisje volgde, terwijl zij bij hem in dienst was, twee middelbare beroepsopleidingen. Nu doet ze het net zo goed als de andere werknemers. Ze behoort nu tot de groep niet-gesubsidieerde werknemers. In veel gevallen kunnen mensen die aangeduid zijn als arbeidsgehandicapt, na enige tijd gewoon een loonwaarde van honderd procent vervullen.”

December 2014 VNO-NCW WEST.

17


PROFIEL

Vindt u het voorwaardenpakket goed voor ondernemers? “Het is inmiddels mooi gestructureerd, de voorwaarden zijn nu voor de drie groepen kandidaten vrijwel hetzelfde. De bepaling van de loonwaarde is erg belangrijk voor alle bedrijven. Als iemand voor veertig procent productief is, krijg je de overige zestig procent bijgepast. Aanpas­ singen op de werkvloer worden betaald en begeleiding kan uitbesteed worden. Ondernemers die huiverig zijn om iemand met een beperking in dienst te nemen, moeten weten dat ze er niet alleen voor staan. Er zijn allerlei organisaties, zoals uitzendbureaus, die alle lasten van je schouders nemen. Sociale werkvoorzieningsbedrijven doen dit al sinds jaar en dag.”

‘ONDERNEMERS WORDEN VAAK NEGATIEF GEPORTRETTEERD. IN HET LAND KOM IK EIGENLIJK ALLEEN MAAR SOCIAAL BETROKKEN ONDERNEMERS TEGEN’

Aart van der Gaag was onder meer directeur bij Groene Kruis Den Haag, Arbeidsbureau Utrecht, Start Uitzend­ bureau, Vedior en bij de Algemene Bond Uitzendondernemingen. Momenteel is hij voorzitter bij de Al­ge­ mene Bond Uitzendondernemingen en commissaris 100.000-banenplan.

Volgens de media zitten de meeste onder­nemers niet op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te wachten. “De pers brengt de negatieve kant van het verhaal. Ondernemers worden vaak op een slechte manier ge­portret­teerd. In het land kom ik eigenlijk alleen maar ondernemers tegen die sociaal zeer betrokken zijn. Dat was vroeger precies zo. De pioniers van onze Nederlandse industrie, zoals Philips en Fokker, zijn vrijwel allemaal een sociaal project begonnen. Werkgevers willen goed voor hun werknemers, maar ook voor het grotere geheel, zorgen. Ik heb een bloedhekel aan die negatieve beeldvorming. Ik heb juist het gevoel dat ik als ambassadeur van het 100.000-banenplan in een flow zit.”

Wat is uw persoonlijke drijfveer om deze rol te vervullen? “Mijn eerste baan was in de ontwikkelingssamenwerking omdat ik sociaal gedreven ben. Toen ik hier begon als ‘ambassadeur’ had ik maar één vraag voor Hans de Boer en Niek Jan van Kesteren (resp. voorzitter en directeur van VNO-NCW –red): Willen jullie dat dit gaat lukken of willen jullie dat ik aantoon dat het niet kan? Als het antwoord op de tweede vraag ‘ja’ was geweest, dan had ik het niet gedaan. Ik geloof er heilig in dat werk voor een mens meer is dan alleen werk. Mensen die langdurig uitgesloten

18

December 2014 VNO-NCW WEST.

worden van het arbeidsproces komen in een isolement terecht, in de criminaliteit of zijn eenzaam. Werk is de nieuwe kerk. Ik ben optimistisch. Het banenplan gaat lukken.”

OPROEP: DOE MEE! De enquête die VNO-NCW West onder de leden hield naar aanleiding van de invoering van de Participatiewet, werd ingevuld door 301 leden. Van de respondenten hebben 99 bedrijven (33 procent van de respondenten) in de regio West mensen met een arbeidsbeperking in dienst. Honderdnegentien bedrijven geven aan geen mensen met een beperking in dienst te hebben maar dit wel te overwegen. VNO-NCW West steunt Aart van der Gaag in zijn missie. Wilt u meer weten over de Participatiewet weten of bent u benieuwd naar het verhaal van ondernemers die ervaring hebben met het werken met mensen met een arbeids­ beperking? Kijk op www.vno-ncwwest.nl/participatiewet


EEN JAAR VAN UPS EN DOWNS, VROUWEN, DGA’S EN HET TABOE OP DE SNOR Wat heeft 2014 ondernemend Nederland gebracht? Dit jaar gaat de geschiedenis in als het jaar van de internationale crisis in de Oekraïne, de luchtramp met de MH17 en Russische boycot. Een licht economisch herstel, met ups en downs, kleurt 2014 weer wat positiever. Hier alvast wat aardige wetenswaardigheden, met ruimte voor een knipoog.

PRETTIGE WERKSFEER BELANGRIJK Een prettige werksfeer is belangrijk. Dat wisten we natuurlijk al, maar uit onderzoeken blijkt dat vrijwel alle werknemers dit vinden. Goede leidinggevenden, werkzekerheid, interessant werk en een goed salaris scoren eveneens hoog. Bron: CBS

WEL HAAR MAAR GEEN SNOR Heeft u een snor? Snel afscheren als u ceo wilt worden. En mocht u kaal zijn, koop dan een toupetje. Uit een app die het bedrijf Qlik ont­wikkelde, bleek volgens Management Team dat kale mannen en mannen met een snor weinig kans maken om ceo te worden. Andere aardige kenmerken: de gemiddelde topmanager is 53 jaar oud, woont in de Randstad, is oer-Hollands en geboren in Zuid-Holland. Bron: Management Team

20

December 2014 VNO-NCW WEST.


BIJDRAGE REGIO WEST AAN GROEI EXPORT Mede dank zij een grote order vanuit de olie- en gassector voor scheepsbouwer IHC Merwede uit Sliedrecht maakte de Nederlandse export van kapitaalgoederen naar BraziliĂŤ, de Verenigde Staten en China in de eerste zeven maanden van dit jaar een aanzienlijke groei door. Het luchtvrachtvervoer via Schiphol profiteerde van de groeiende machineexport. Voor 2014 wordt over de gehele linie in Nederland een groei van de export met 11 procent verwacht. Bron: ING Nieuws

DRIE INNOVATIEVE ONDERNEMERS IN

TOP 5

11%

John van Ent (ETAM Groep, Zoetermeer), Martijn van der Zee (Air France/KLM, Amstelveen) en Diederik Rosenbau, (KPN, Den Haag) zijn gekozen in de top 5 van innovatieve ondernemers. Gerald Schotman, voormalig CTO bij Shell en topman van de NAM is 14 november uitgeroepen tot Corporate Innovator of the Year, een award uitgereikt door Accenture en Management Team. Bron: Management Team

AFZETPRIJZEN INDUSTRIE DALEN VERDER

-1,7%

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in september 1,7 procent lager dan in september 2013. In augustus waren de prijzen 1,4 procent lager dan een jaar eerder. Het verloop van de afzetprijzen van de industrie hangt sterk samen met de ontwikkeling van de olieprijzen. Bron: CBS

December 2014 VNO-NCW WEST.

21


Aantal dga’s (van 507 in 2013 naar 553 in 2014) neemt verhoudingsgewijs sterker toe dan het aantal leden.

Het percentage vrouwelijke leden stijgt en ligt nu op iets meer dan twintig procent.

Directeuren-grootaandeelhouders werden exclusief voor zes bijeenkomsten uitgenodigd, de vrouwelijke leden voor hetzelfde aantal.

Het aantal leden stijgt met 200 (2013) naar 2336.

VNO-NCW WEST: MEER VROUWEN EN DGA’S IN 2014 Bron: VNO-NCW West

VNO-NCW West organiseerde in 2014 153 bijeenkomsten voor haar leden en relaties, waarvan 114 grootschalig (meer dan veertig deelnemers).

22

December 2014 VNO-NCW WEST.

Er gingen 17 ondernemerstafels van start, waar maximaal acht leden aanzaten. Er werden veertig tafelbijeenkomsten georganiseerd. Gesprek van de dag waren onder meer drie bijeenkomsten in maart en april rond de internationale nucleaire top in Den Haag, de reis naar Italië voor de leden van VNO-NCW Oostland en de zes miljoenenontbijten de ochtend na Prinsjesdag.


78.000.000.000 AGRARISCHE EXPORT STABIEL, ONDANKS RUSSISCHE BOYCOT De Nederlandse export van agrarische producten blijft dit jaar op peil, ondanks de Russische boycot van producten uit de Europese Unie. Economen van ING verwachten dat de agrarische export van Nederland dit jaar uitkomt op ongeveer 78 miljard euro, evenveel als in 2013. Bron: het Economisch Bureau van ING

FAMILIEBEDRIJVEN BLOEIEN ONDANKS CRISIS Het gaat goed met de familiebedrijven. Niet minder dan 65 procent van de familiebedrijven geeft aan de afgelopen twaalf maanden te zijn gegroeid. Vijftien procent heeft tot doel de komende vijf jaar aanzienlijk te groeien. Dit percentage lag in 2012 nog op 12 procent. Iets minder dat driekwart van de ondervraagde familiebedrijven verwacht een gestage groei.

40% WESTEN IS ZWAARTEPUNT ECONOMIE

Bron: Family Business Survey, onderzoek onder 2400 familiebedrijven en decisionmakers in veertig landen wereldwijd.

Noord- en Zuid-Holland zijn goed voor bijna veertig procent van de totale economische activiteit. De meeste bedrijfsvestigingen zijn terug te vinden in Groot-Amsterdam. Wel is de regio Groningen het enige gebied waar in 2013 sprake was van economische groei. Bron: trendsinexport.nl

December 2014 VNO-NCW WEST.

23


EVEN VOORSTELLEN

Wilbert van Pelt HVK, Directeur

Martien de Zeeuw, Algemeen Directeur

Maarten Smits van Oyen, Directeur

Ons bedrijf...

Ons bedrijf…

Ons bedrijf…

ImproCon ondersteunt, met advies, begeleiding en trainingen, bedrijven om ervoor te zorgen dat deze blijven doen wat ze deden, maar dan beter. Wij zijn meedenkende doeners met uw onderneming als vertrekpunt.

Koornstra & Co B.V. is een groothandel in groente en fruit. Vanuit onze vestiging in De Lier beleveren wij dagelijks onze afnemers in binnen- en buitenland. Door ons aanbod van een zeer breed assortiment kunnen wij aan bijna elke vraag voldoen. Hierbij kunnen wij vertrouwen op een jaarrond beschikbaar product, afkomstig van geselecteerde telers uit binnen- en buitenland. Voor al onze producten geldt dat deze voldoen aan de strengste eisen qua voedselveiligheid en kwaliteit.

Wij zorgen voor sterke verbetering van de supply chain, van onderhandelen met leveranciers tot en met de vraag: wat doen we zelf/wat besteden we uit? Onze aanpak is gestoeld op creativiteit en op kennis van vele sectoren en van de benchmarks. Vandaaruit ligt de focus op innovatie, kwaliteit en productiviteit. Dan komen de centjes vanzelf. Wij werken uitsluitend met (zelfstandige) professionals. Mensen die het verschil gaan maken en in wie wij vertrouwen hebben.

Onze ambitie is…

Onze ambitie is…

het blijven realiseren van een gestage groei door het leveren van een kwalitatief uitstekend productassortiment.

organisaties helpen om zichzelf fors beter te organiseren, meer en betere resultaten te behalen tegen lagere kosten. Dat maakt ons enthousiast. Wij doen dit voor organisa­ ties in vele branches, van scheepswerven tot en met banken en van zorg tot en met woningcorporaties.

Onze ambitie is... om keer op keer een meerwaarde voor uw organisatie te zijn, deze te ontlasten en samen met u het volledige potentieel uit uw organisatie te halen. Uiteindelijk profiteren we allemaal van een veilige, efficiënte en duurzame wereld.

Bel ons voor… meer informatie over: organisatieadvies zoals informatiesynchronisatie binnen uw bedrijf, opstellen en bijsturen van uw succesfactoren of andere verbeteringstrajecten binnen uw bedrijf. Begeleiding naar en onderhoud van uw management­systemen, zoals VCA, ISO 9001 / 14001, MVO, CO2 prestatie­ ladder, en implementatie van Normen; NEN 1090 en diverse beoor­delingsrichtlijnen. Opleidingen en trainingen op het gebied van VCA, BHV, heftruck, e.d. voor uw medewerkers. Risico, inventarisatie en evaluatie (RI&E) ten behoeve van uw bedrijf, machines, bruggen en viaducten.

24

Bel ons, want…
 Koornstra & Co staat voor kwaliteit en klantgerichtheid, voor flexibiliteit en slag­vaardigheid. Door onze professionele organisatie met korte communicatielijnen zijn wij in staat snel in te spelen op veranderende klantwensen en markten. Zo profiteert u optimaal van onze inzet en toewijding.

Bel ons, want…
 we kunnen in een eerste gesprek, met bezichtiging van uw locatie, direct een inschatting maken van de kansen en die met u doorspreken. Een kleine actie, met mooie gevolgen voor uw organisatie.

ImproCon b.v.

Koornstra & Co BV

Xentys

Papland 19 N, 4206 CK Gorinchem T 0183 - 61 65 02 F 0183 - 61 79 04 M 06 - 41050804 I www.improcon.nl

Poortcamp 17, 2678 PT De Lier T +31 174 527 972 M +31 (0) 6 15 11 24 49 E m.de.zeeuw@koornstra.nl I www.koornstra.nl

Geestbrugkade 32 2281 CX Rijswijk T 070 - 24 004 14 E maarten.smitsvanoyen@xentys.nl I www.xentys.nl

December 2014 VNO-NCW WEST.


vno-ncw west

AGENDA zorg power netwerk vno-ncw west

NIEUWE LEDEN

vrouwen hrm Zorgpower netwerk expert netwerk VNO-NCW Rotterdam 15 december vanaf 16.00 uur netwerk vno-ncw west

netwerk vno-ncw west

Den Haag e.o.

RijnGouwe

- J. van Brenk, Booz event design

- Mw. mr. O.M. Bos-Steenbergen, Van Riessen Advocaten B.V.

Jong Oostland

VOLG ONS!

uw wer

VNO-NCW WEST

- Mw. E.W.M. de Knikker, Graficelly B.V.

- Mw. D. Schuring, Dosha Fotografie

Innovatie

Rotterdam

Centraal staat de vraag: hoe kun je innovatie in de zorg versterken en versnellen? Spreker o.a: Michel van Schaik, directeur Gezondheidszorg Rabobank en auteur van het boek ‘Diagnose Zorginnovatie’. bouw power

zorg power

Metropoolregio Amsterdam - R. van Adrichem, Eurojob International Holding B.V. - R. van der Leij, Van der Leij

hrm expert netwerk

Max Blom, directeur-grootaandeelhouder van MBrands International, producent van sportartikelen voor onder meer surfen, snowboarden en zeilen, vertelt over zijn passie zeilen in combinatie met zijn ondernemerschap.

communicatie - Prof.dr. C.H.J. van Eijck, Erasmus MC

- T.A.F. Groot, Bouwbedrijf Ted Groot BV - Mw. I.M.E. Hazeleger, Mees

Inspiratieavond

Consultancy B.V. - Mw. drs. R. Brand, BRAND

Groep B.V. Noordwest-Holland

DGA Netwerk 19 januari vanaf 17.30

- Dhr. T. van Balveren, Prodigiosus

Ruimte en Milieu - P.H. Kolff, Port of Den Helder - drs. R.T. Mentink - I.J. Struiksma, Raetsheren van Orden B.V.

- Mr. M.C. de Groene, De Groene Groep - P.P. Kuipers, TMX - Mw. drs. K. Louwes, Berenschot - Drs. M.T. Schuchmann, Gouda Refractories B.V. - Ing. J.A. Smoorenburg, Condigne b.v. - G.A.T. Statia, Jobtease

VNO-NCW West 8 januari vanaf 16.00 uur Malietoren, Den Haag Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie 2014, foto: Martien de Man

Voor een actueel ledenoverzicht: www.vno-ncwwest.nl/ledennet

LOBBYWIJS Op de hoogte blijven van de actuele standpunten van VNO-NCW West? Ga naar www.vno-ncwwest.nl/lobbywijs. Binnenkort kunt u de app Lobbywijs downloaden via de Apple- en Android appstores.

Voor een actuele agenda: www.vno-ncwwest.nl/agenda

December 2014 VNO-NCW WEST.

25


ADVERTORIAL

GEMEENTE RIJSWIJK Bogaardplein 15 | 2284 DP Rijswijk, E bedrijfscontactpunt@rijswijk.nl | T (070) 326 11 73

Rene van Hemert, wethouder Economie, Verkeer en Sport

Het gebeurt op de Plaspoelpolder In het hart van de Randstad, pal naast Den Haag en Delft, ligt Rijswijk. Als sterke groeigemeente en met meer dan 30.000 banen en 3000 bedrijven is Rijswijk een belangrijke economische motor van de regio. De gemeente heeft ook te kampen met een flinke kantorenleegstand van 28%. Rijswijk onderscheidt zich echter door een actieve aanpak en samenwerking tussen gemeente, bedrijven en vastgoedeigenaren. Ondernemers en investeerders plukken daar de vruchten van. Een van de belangrijkste ambities van Rijswijk is het transformeren van de Plaspoelpolder naar een multifunctionele locatie voor wonen, werken, en opleiden. De weg naar herstel is ingezet.

Transformatie in volle gang De Plaspoelpolder is van oudsher een monofunctioneel bedrijven­ terrein, ontwikkeld in zes decennia vanaf 1953. De leegstand zit hem voornamelijk in verouderde kantoorpanden. Aangezien er veel kwaliteitsverschil in de panden en gebieden op de Plaspoel­ polder bestaat, wordt per deelgebied gekeken waar de energie en middelen bij eigenaren zit om iets te veranderen. De gemeente pakt de transformatie samen met de ondernemers en vastgoed­ eigenaren in het gebied op. Verschillende delen zijn inmiddels herontwikkeld of staan aan het begin ervan. Mede als resultaat hiervan is in de laatste twee jaar weer 50.000 m2 kantoor- en bedrijfsruimte verhandeld. Het gewenste multifunctionele karakter begint duidelijk vorm te krijgen. Het stationsgebied is al volledig vernieuwd en heeft een moderne uitstraling gekregen. Het project Harbour Village in het havengebied is gestart. Hier komt een jachthaven in combinatie met horeca en flexibele duurzame bedrijfsunits. We zien de veranderingen van binnenuit op gang komen. Vastgoed­eigenaren die van goede wil zijn ondersteunen we met maatwerk, pandeigenaren die hun vastgoed laten verpauperen gaan we aanpakken. Er is ruimte gecreëerd voor meer horeca waardoor verschillende nieuwe horecazaken zijn geopend waaronder een McDonald’s. Met de komst van reptielen- en amfibieënhuis Serpo krijgt de Plaspoelpolder zelfs een dierentuin. Samen met de komst van een real life gaming center zorgt dit voor circa 50.000 nieuwe bezoe­ kers per jaar. Met congres en event center De Broodfabriek heeft

26

December 2014 VNO-NCW WEST.

het gebied al de grootste congreslocatie van de regio. Ook worden er 500 studentenwoningen en 250 vrije sector appartementen gerealiseerd. De realisatie van studentenwoningen heeft met de nabijgelegen hoger onderwijsinstellingen te maken. Rijswijk biedt studenten goed bereikbare en betaalbare woonruimte met mogelijkheid om vanuit huis een bedrijfje op te starten. We zien dan ook een niche voor studenten van de TU Delft, maar ook vanuit de Haagse Hogeschool en de Leiden University Campus in Den Haag. Onze kennisintensieve bedrijven hebben goed opgeleide studenten in elk geval alvast graag in hun achtertuin. Rijswijk kent daarnaast een sterke aanwas van vakopleidingen op het gebied van horeca, ambacht, bedrijfskunde en ICT. Deze opleidingen trekken studenten uit de hele regio en zelfs daarbuiten. Wonen, werken en opleiden komen zo samen op de Plaspoelpolder in Rijswijk. Naast de sloop en nieuwbouw van het European Patent Office wordt binnenkort ook het Rijksdatacenter voor ICT geopend. Rijswijk telt inmiddels meer dan 50 ICT-bedrijven en ook steeds meer bedrijven gericht op specialistische medische zorg. De gemeente stimuleert deze bedrijvigheid door op haar beurt in samenwerking met marktpartijen alle centrale winkel- en werk­ locaties te voorzien van gratis WIFI en glasvezel. Er ontstaat geleidelijk aan een nieuwe Plaspoelpolder.

Strategisch in het hart van de regio De transformatie van de Plaspoelpolder loopt gelijk op met het verlengen van de A4 tot aan Rotterdam waarmee een tweede verkeersader wordt gerealiseerd tussen Den Haag en Rotterdam. Hiermee komt Rijswijk met haar ligging aan de A4, A12 en A13 nog strategischer te liggen in het hart van de Randstad. Uw bedrijf staat centraal in Rijswijk.

Kijk voor meer info op www.plaspoelpolder.nl


Groen is pas duurzaam als het rendement oplevert, zoals bij Smart Building Logistics. BAM staat midden in de samenleving en neemt haar verantwoordelijkheid om verder te werken aan duurzaamheid in de bouw-, installatie- en vastgoedsector zeer serieus. Sterker, we willen daarin een leidende rol vervullen. Dat vraagt continue aandacht bij alles wat we doen om de effecten van ons handelen te beheersen. De focus ligt daarbij op CO2 uitstoot, afval en veiligheid. Onze werkmaatschappijen leveren hierover structureel gegevens aan. De filosofie daarbij is die van ‘meten is weten’: effectief gegevens verzamelen en sturen op meetbare, concrete resultaten. Zoals bijvoorbeeld onze eigen CO2 desk, Toolkit Bestaande Bouw, Toolkit Energy Services, GreenUpTool en Smart Building Logistics. We beseffen ons dat er nog een lange weg te gaan is. Daarbij is samen-werking en communicatie met klanten, partners, overheden, leveranciers door de hele keten en onze eigen medewerkers essentieel. BAM zal daarbij een voortrekkersrol spelen. Want alleen op die manier kunnen we onze opdrachtgevers de economisch beste oplossingen bieden. Voor meer informatie neemt u contact op met Chris Pronk van

BAM Utiliteitsbouw bv (070) 388 95 00.

25 Jaar Festo BV 015 2518759 www.festo.nl

HCS Han Cleaning Service BV Moldau 22-28 2491 CW Den Haag T 070 301 07 21

December 2014 VNO-NCW WEST.

27


Bouwen aan duurzame steden met toekomst Siemens heeft de antwoorden om steden schoner, leefbaarder en aantrekkelijker te maken.

Steden zijn de motoren van de samenleving en staan voor de uitdaging om groei harmonisch samen te laten gaan met een goede kwaliteit van leven. Dat vereist visie en beleid op het gebied van milieu, leefbaarheid en aantrekkingskracht van steden.

oplossingen, maar ook innovatieve concepten voor duurzame energievoorziening en een veilige, comfortabele woon/werkomgeving. Deze aanpak moet uiteindelijk leiden tot een betere leefbaarheid, maar ook tot lagere operationele kosten voor steden.

Door een combinatie van expertise op het gebied van stedelijke ontwikkeling en het aanbod van een breed technologisch portfolio biedt Siemens duurzame totaaloplossingen. Bijvoorbeeld ge誰ntegreerde mobiliteits-

Over de hele wereld helpt Siemens bij de ontwikkeling van steden. Elke dag werken wij samen met overheden, wetenschap en bedrijfsleven aan antwoorden waar de wereld van morgen mee vooruit kan.

Profile for VNO-NCW West

Vno ncw west december lr  

Verenigingsblad van VNO-NCW West, werkgeversorganisatie voor Noord- en Zuid-Holland.

Vno ncw west december lr  

Verenigingsblad van VNO-NCW West, werkgeversorganisatie voor Noord- en Zuid-Holland.

Advertisement