Page 1

BIBLIOTECA JOSEP JANÉS I OLIVÉ

QUÈ HI HA DE NOU? N. 31

NOVETATS DE TEATRE I ARTS ESCÈNIQUES FEBRER 2012 HORARI Matins: dimarts, dimecres i dissabte de 10 h a 13.30 h. Tardes: de dilluns a divendres de 15.30 h a 20.30 h.


Cinema El amor por tierra Una pel—lícula de Jacques Rivette. Interpretada per: Jane Birkin, Géraldine Chaplin, André Dussollier. Realitzada l’any 1983. No recomanada per a menors de 13 anys. Un autor de teatre proposa als seus actors participar en la representació de la seva propera obra però de la qual només coneixeran el final en el moment de la representació. Per preparar-la els actors conviuran en la casa del dramaturg durant una setmana on, mentre assagen, aniran descobrint elements que no comprenen.

Calle sin salida Dirigida per: William Wyler. Interpretada per: Sylvia Sidney, Joel McCrea, Humphrey Bogart. Realitzada l’any 1937. No recomanada per a menors de 13 anys. Drama que relata la vida a l'East Side novaiorquès, on els noiets dels suburbis i els gàngsters més perillosos conviuen ben a prop dels habitatges més luxosos. La pel—lícula és l’adaptació de l’obra teatral homònima de Sidney Kingsley.

La calumnia Dirigida per William Wyler. Interpretada per: Audrey Hepburn, Shirley MacLaine, James Garner. Realitzada l’any 1961. No recomanada per a menors de 18 anys. Dues amigues íntimes dirigeixen una escola per a nenes i un dia una alumna difon la calúmnia que són lesbianes. Així, comencen a quedar-se sense nenes a l'escola i la relació entre elles es deteriora. El film és una adaptació de l'obra de teatre de Lillian Hellman que William Wyler ja va portar al cinema l’any 1936 sota el títol Esos tres. En la primera adaptació els aspectes lèsbics quedaven bastant dissimulats, així que anys més tard el propi Wyler va decidir fer una nova versió, intentant ser més fidel al text original.

2


El cisne negro Una pel—lícula de Darren Aronofsky. Interpretada per: Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis. Realitzada l’any 2011. No recomanada per a menors de 12 anys. El món del ballet es converteix en l’escenari d’aquest emocionant i aterridor viatge per la ment d’una jove ballarina. El director artístic del ballet de Nova York decideix substituir la ballarina principal a la nova producció de la temporada, "El llac dels cignes", per la Nina. Però la Nina té competència, una nova ballarina, la Lily. El film ens parla de la complexa relació del talent de la protagonista amb la perfecció i amb el seu cos com a vehicle i víctima de tot el que persegueix. La interpretació de Portman li va valer un Òscar i un Globus d’Or l’any 2011.

Un crimen perfecto Una pel—lícula d’Andrew Davis. Interpretada per: Michael Douglas, Gwyneth Paltrow, Viggo Mortensen. Realitzada l’any 1998. No recomanada per a menors de 13 anys. Remake lliure del director Andrew Davis de Dial M for Murder , títol original en anglès de la pel—lícula dirigida per Alfred Hitchcock l’any 1954 i protagonitzada per Grace Kelly i Ray Milland. El guió és del dramaturg Frederick Knott i l’obra teatral va ser estrenada l’any 1952 a la BBC i posteriorment als teatres del West End i Broadway.

La diosa de la danza Dirigida per Alexander Hall. Interpretada per: Rita Hayworth, Larry Parks. Realitzada l’any 1947. Per a tots els públics. Rita Hayworth interpreta una angelical Terpsicore, la deessa de la dansa, que arriba a la Terra amb la intenció d’arruïnar una obra de Broadway que ridiculitza les muses. Però quan coneix el productor de l'obra s'enamora d'ell i l'ajuda per tal que aquesta sigui un èxit.

3


Dos amores Un film de John Cromwell. Interpretada per: Irene Dunne, Joel McCrea, Laura Hope Crews. Realitzada l’any 1933. Per a tots els públics. Aquesta pel—lícula és la història de la senyora Phelps, una mare ultrapossessiva, dominant i asfixiant, que no permetrà que els seus dos fills casats siguin feliços amb les respectives dones. La seva gelosia malaltissa i la seva tirania destrossarà la vida de quatre persones. El film està basat en l’obra de teatre homònima de Sidney Howard.

En alas de la danza Dirigida per George Stevens. Interpretada per: Fred Astaire, Ginger Rogers, Victor Moore. Realitzada l’any 1936. Per a tots els públics. Un deliri de música, coreografia i direcció artística a càrrec de la parella formada per Fred Astaire i Ginger Rogers i de l’impetuós so del swing que va caracteritzar l'època de les big bands en plena depressió econòmica i social. La pel—lícula dirigida amb mà mestra per George Stevens és un dels millors i més sòlids exemples del gran musical americà dels anys trenta, que tanta transcendència va tenir per a futures generacions de cineastes. El film va guanyar l’Òscar a la millor cançó el 1937 per "The Way You Look Tonight".

Historia de Piera Una pel—lícula de Marco Ferreri. Interpretada per: Marcello Mastroianni, Isabelle Huppert, Hanna Schygulla. Realitzada l’any 1983. No recomanada per a menors de 18 anys. Piera és una dona molt alliberada que viu en un poble italià a finals de la postguerra. Les seves maneres i la seva forma de relacionar-se amb els altres no estan ben vistos pels veïns. Des de petita acompanyava la seva mare en les seves cites amb homes i ella farà el mateix amb la seva filla. Aquest drama eròtic està basat en la vida de l‘actriu Piera Degli Esposti.

4


Mi Idaho privado Una pel—lícula de Gus Van Sant. Interpretada per: Keanu Reeves, River Phoenix. Realitzada l’any 1991. No recomanada per a menors de 18 anys. Una història lírica i misteriosament còmica sobre la recerca de la llar i la família. Un noi amb narcolèpsia, desemparat i pobre, que busca la mare perduda i el seu company inseparable, que es llança al carrer com a acte de rebel—lió contra el seu pare, són els protagonistes d’aquest film. Una road movie que segueix els camins dels dos joves marginals des de Portland i Seattle a Idaho i Itàlia. Segons Gus Van Sant els orígens del film es troben en els actes I i II del drama shakespearià sobre Henry IV, així com en els carrers de Portland.

Sola en la oscuridad Dirigida per Terence Young. Interpretada per: Audrey Hepburn, Alan Arkin, Richard Crenna. Realitzada l’any 1967. No recomanada per a menors de 13 anys. Brillant adaptació d’una popular obra teatral de Frederick Knott amb el mateix títol que el film, sobre una dona cega assetjada al seu apartament per tres assassins. La interpretació de Hepburn li va valdre una de les seves nominacions a l’Òscar.

Su última danza Dirigida per Irving Reis. Interpretada per: Henry Fonda, Lucille Ball, Barton MacLane. Realitzada l’any 1942. No recomanada per a menors de 7 anys. Aquest film és un drama amb espai per a tocs d’humor. En Pink és un home humil que viu únicament per complaure la seva dona, de la qual està profundament enamorat. Tanmateix, ella, acostumada al luxe, és incapaç d’agrair-li els esforços desmesurats que fa per satisfer-la.

5


Una tarde en el circo Dirigida per Edward Buzzell. Interpretada per: Groucho, Chico i Harpo Marx. Realitzada l’any 1939. Per a tots els públics. Un jove abandona la fortuna que ha heretat de la seva tia per enrolar-se en el circ on treballa la seva núvia. Quan el propietari roba els diners, el jove recorre als germans Marx. Aquesta pel—lícula és la novena dels germans Marx. És sobretot coneguda per la interpretació de Groucho del clàssic "Lydia the Tattooed Lady" (Lydia, la dama tatuada).

El vuelo del globo rojo Un film de Hou Hsiao Hsien. Interpretada per: Juliette Binoche, Simon Iteanu, Hyppolite Girardot. Realitzada l’any 2007. Per a tots els públics. Una professora francesa acull una jove mainadera taiwanesa, que estudia a la Universitat de París, perquè cuidi els seus fills, Simon i Louise. Aviat Simon i Song, la cangur, descobriran que comparteixen el mateix món imaginari: allà on van, un globus vermell els segueix. El mestre Hou Hsiao Hsien s'atreveix a posar al dia un dels migmetratges més reconeguts de la història del cinema: "Le ballon rouge" d'Albert Lamorisse.

Música Sondheim, primrose.

Stephen.

The

Frogs;

Evening

Quan es tracta de musicals, fer referència a Stephen Sondheim és emprar paraules majors ja que Sondheim és un dels noms consagrats del gènere. The Frogs (1974) és una versió musical de la comèdia d’Aristòfanes. Evening primrose (1966) és un musical fet per a la televisió i que parla sobre una societat secreta de gent que vivia a un magatzem i el romanç entre una dependenta i un poeta que decideix viure-hi renunciant al món.

6


FONS DE CIUTAT Podeu demanar aquests llibres i pel—lícules en préstec a qualsevol biblioteca pública de l’Hospitalet.

7

Què hi ha de nou, 31  

Guia de novetats de teatre i arts escèniques de la Biblioteca Josep Janés i Olivé

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you