Page 1

B

EN DB RD-MTB 2014-I

Agency: EPS - Print: ULZAMA 300/08-2013

BH BIKES USA

H

B

I

K

BH BIKES LATINOAMÉRICA

E

S

.

BH BIKES EUROPE

C

O

M

BH BIKES ASIA

BH BIKES CHINA

BH BIKES AUSTRALIA


Levenslange garantie BH Bikes biedt elke eerste eigenaar een levenslange garantie voor de frames Road, Mtb, E-bikes en de Trekking Series volgens de bepalingen en voorwaarden zoals te lezen op de website www.bhbikes.com in de sectie Ondersteuning en Garanties. De levenslange garantie kan worden geactiveerd op het BH-verkooppunt waar je de fiets hebt aangeschaft.


1909 Eibar

1935 19481959

Guav Deloor

Vitoria


9

BH is, al meer dan een eeuw, synoniem met ďŹ etsen, wielersport, sportiviteit en jezelf overtreffen. Bij BH hebben we vele jongens en meisje begeleid bij het zetten van de eerste onwennige trappen op de pedalen; talrijke liefhebbers beleven in hun vrije tijd of bij het sporten plezier van ĂŠĂŠn van onze modellen; en legendarische wielrenners, zoals Gustave Deloor, Ă lvaro Pino, Fede Etxabe, Eneko Llanos, Julie Bresset en Nicola Spirig, hebben hun naam gevestigd op een van onze ďŹ etsen.

1986 Alvaro Pi

Fede Etxabe

2000

Lyberty Seguros

Vandaag de dag bieden we ďŹ etsen en hoogwaardige componenten voor alle categorieĂŤn binnen het ďŹ etsen: road, mtb, stadsďŹ etsen en e-bikes voor dagelijks gebruik of om mee te sporten. Onze technologische innovaties, zoals de frames NEO, Ultralight en Global Concept, of het Split Pivot systeem van de serie Lynx, bieden ons de ruimte om op de toekomst te blijven anticiperen met het heldere doel om jou de oplossingen te bieden die worden vereist door de liefhebbers van tweewielers.

Jue Bst, SojaS Tm, B BH, BH S KMC

xi

e, Eno Los, Gue Fs, Syngy Bu, n@n Hit, Spne Tpi, BH TRI Z, Pablo Roguez, Pne  Pit,

!o Mo", C@!Оa Mor!sО,Isaac Suez, Vi$ne Fu% s&‍פ‏,

AG2R

Vanaf ons prille begin in 1909, hebben wij ons bij BH toegelegd op het innoveren, bedenken, ontwerpen en fabriceren van lichte, snelle en betrouwbare ďŹ etsen, die zich aanpassen aan de behoeften en eisen van elk type en klasse gebruiker. Of je een ďŹ ets nu gebruikt als transportmiddel in de stad, als wielrenner in de topcompetitie, als wielerfanaat die in het weekend ďŹ etst of voor je ďŹ etsvakantie. Deze passie en inzet voor ďŹ etsen, ďŹ etsers en wielrenners heeft ons gemaakt tot een van de iconen van de huidige ďŹ etssport en een van de meest geconsolideerde, erkende en succesvolle merken.

2013 ‌ Na meer dan 100 jaar ervaring en vooruitgang, blijven wij BH trouw aan die waarden die eigen zijn aan iedere ďŹ etsliefhebber. We innoveren, onderzoeken en creĂŤren de meest geavanceerde technologieĂŤn om jouw rit comfortabeler en makkelijker te maken. Wij verplichten onszelf tot een sociale en milieubewuste betrokkenheid door het ontwikkelen van ecologische oplossingen die ons milieu respecteren. We zijn een dynamisch bedrijf dat is toegewijd aan onze klanten en hun behoeften en willen hen betrouwbare en vertrouwde producten aanbieden. Kortom, bij BH zijn ďŹ etsen onze passie.


Inhoudsopgave road page

Intro ductie

28

G6 Ultralight Quartz Prisma Sphene

32 46 60 72 78

triathlon ciclo cross page

84

Aerolight Aerolight RC

6

page

88 96

104

RX team Flat bar

106 116


woman page

Quartz Elle

124

mtb page

126 135

140

full suspension 142 all mountain Lynx 4.8 - 29”, 26”

148

agressive trail Lynx 6 - 27.5”, 26”

166

cross country

Ultimate - 29”, 27.5” 182 Ultimate RC - 29”, 27.5” 200 Expert - 27.5” 214 Peak - 29” 224 Spike - 26” 234

garantie pop material

7

180

248 250


1. C on c ep t S t ores en P ro S t ores

De BH-familie g (t 1. Concept Stores en Pro Stores

Maak kennis met de BH Concept Stores, het winkelnetwerk van BH die de uitdrukking en illustratie vormen van de waarden en de filosofie van een merk dat al honderd jaar bestaat

Ontdek de exclusieve vestigingen van BH waarin je alle producten en accessoires van ons merk tegenkomt en waar je persoonlijk, met specialistische kennis en direct wordt geholpen. Beleef het karakter en het technologische potentieel van ons merk vanuit de eerste hand en probeer het brede en innovatieve aanbod van outdoor en indoor producten uit. Geniet van de ruime functionele en transparante open ruimtes, waarin natuurlijkheid, nabijheid en het directe contact voorop staat. Maak kennis met het complete BH-aanbod van ďŹ etsen en accessoires; Racing, Triatlon, Mtb, Easy Motion Trekking, Easy Motion Ebikes, en onder indoor, de apparaten van BH Fitness en de lijn van gezondheids- en schoonheidsproducten van BH Wellness.

9

9


1 . C o n c e p t Sto re s e n P ro Sto re s

Wat kun je vinden in de BH Concept Store Het hele BH universum. In de Concept Store heb je heel het BH universum onder handbereik: Racefietsen voor op de weg, mtb, e-bikes, fitnessmodellen plus onderdelen en accessoires

Exclusieve modellen In deze BH ruimtes ben je de eerste die kennismaakt met de nieuwste BH-producten en ze uitprobeert. Ook kun je alleen hier kennis maken een aantal van onze meest exclusieve modellen en ze proberen.

10

10


1. C on c ep t S t ores en P ro S t ores

Arturo Rubio Perez

Manager van BH Concept Store La Grupetta, ALCOBENDAS

Clete Lopez Rao

Manager van BH Concept Store Bicicletas Clemente, SEVILLA

Carlos Guillén en Fausti Muñoz

BH is een merk dat een breed aanbod heeft, fitnessproducten, met een goede kwaliteitsprijsverhouding. We hebben een publiek van elke leeftijd en uit elke bevolkingsgroep en dit komt door het enorm brede aanbod van BH.”

BH biedt me zoveel garanties, het is een serieus bedrijf waarop je kunt bouwen, met een lange geschiedenis en ze hebben hun doelstellingen heel helder voor ogen. Ze bieden ons een geweldige garantie én de mogelijkheid om hun nieuwe fietsmodellen te proberen en te testen.”

BH was onze eerste fiets, duurzaam en robuust, dat blijft je op een speciale manier bij wanneer je met vrienden bent. In onze vestiging richten we ons op alle gebieden binnen de wereld van het fietsen, alleen al omdat BH zo’n goede representatie biedt van alle segmenten.”

11

Manager van BH Concept Store Faustin, VALENCIA


J u l i e

B r e s s e t

B H

S R

S u n t o u r

K M C

12


2 . S p on sor i n g

Toewijd aan e wielerdisciplines 2. Sponsoring BH sponsort sportmensen op hoog niveau en jonge beloftes op alle gebieden, Wielrennen op de weg, Mtb XC, Enduro en Triatlon

Trouw aan hun historische toewijding aan de sport en het wielrennen, ondersteunt BH renners en teams binnen alle disciplines van het wielrennen: wielrennen op de weg, Mtb XC, Enduro en Triatlon. Binnen het wegwielrennen sponsort BH de professionele Sojasun equipe die dit jaar deelneemt aan de Tour de France maar ook teams die zich richten op de ontwikkeling en opleiding van jonge wielrenners zoals BH Burgos, Vienne-Futuroscope binnen het vrouwenwielrennen en Synergy Baku. BH SR Suntour KMC in de Mtb XC is een van de toonaangevende formaties op wereldniveau binnen deze discipline en onder de leden bevindt zich de jonge Julie Bresset, olympisch en wereldkampioene. Pauline Petit, de jonge rider die maar net 25 jaar is en die enorm ervaren is in de Mtb, is de nieuwe vertegenwoordigster van BH in de categorie Enduro. In de triatlon biedt BH Team plaats aan Eneko Llanos, een van de legendes van deze sport, naast jonge triatleten die opvallen, zoals Mario Mola, Joao Silva, Fernando Alarza, Catriona Morrison en Gurutze Frades.

Mtb XC BH SR Suntour KMC, een wereldreferentie binnen de XC BH en het team BH-SR SuntourKMC blijven met elkaar rijden. De samenwerking tussen beide partijen wordt onderstreept door het succes dat is behaald op de Olympische Spelen van Londen 2012 waar de jonge Julie Bresset de gouden medaille in de Mtb opeiste. BH-SR Suntour-KMC, een van de topteams op het hoogste internationale niveau (UCI Elite Mtb) heeft belangrijke overwinningen geboekt zoals het Wereldkampioenschap en het Europese Kampioenschap en op een van de onderdelen de gouden medaille op de Olympische Spelen en verschillende overwinningen in de Wereldbeker. Onder het beschermheerschap van BH Bikes, schreef Julie Bresset op de Olympische Spelen van Londen 2012, een van de mooiste pagina’s in het geschiedenisboekje van de equipe door de gouden medaille te winnen - en daarmee was ze de eerste Franse biker die tot Olympische Kampioene Mtb werd gekroond. Verre van zich daarmee tevreden te stellen, verraste de rider van BH kort daarop door het Wereldkampioenschap Mtb in Oostenrijk te winnen. Julie Bresset, toen 23 jaar, voegde zich in 2010 bij het team wat zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een wereldreferentie binnen de Mtb voor vrouwen waar ze uitgroeide tot de belangrijkste vrouwelijke prominente van het team dat wordt geleid door Michel Hutsebaut. 13

Daarnaast is er Maxime Marotte, nu voor zijn zesde jaar verbonden met BH Suntour. Dit jaar heeft het team zich versterkt met Stephane Tempier en de huidige kampioen van Spanje onder 23, Pablo Rodríguez Guede. Met deze complete opstelling, gaat BH Suntour ook in de komende seizoenen door op het allerhoogste niveau van de XC Mundial.

Julie Brset

“Ik ben de overwinning op de Olympische Spelen nog steeds aan het vieren” Bresset is de Olympische Kampioene van de Olympische Spelen van Londen 2012, tevens Wereldkampioene in 2012, Kampioene in de Wereldbeker in 2011 en Kampioene van Frankrijk in de XC in 2010, 2011 en 2012.

Maxime Marotte

“Mijn doelstelling is om te stijgen op de wereldranglijst” Marotte was al eens tweede van Frankrijk en Wereldkampioen en van Europa bij de Belofte. Stephane Tempier is een biker die al weet wat het is om in de top-10 van de Wereldbeker te staan. Al jaren maakt hij duidelijk dat hij een kandidaat is voor het internationale podium. Pablo Rodríguez Guede is geroepen om tot één van de grootste Spaanse bikers uit te groeien. Hij is de huidige Kampioen van Spanje Onder 23 en staat 1e in de Spaanse Beker Onder 23. in 2012 eindigde hij als derde in de Spaanse Beker bij de Elite.


S O J A S U N

B u r g o s

B H

P a u l i n e

14

P e t i t


2 . S p on sor i n g

Enduro Pauline Petit

“Ik ga elk type terrein te lijf op hoge snelheid” Voor dit nieuwe seizoen heeft BH een contract getekend met de jonge Franse belofte van de Enduro, Pauline Petit, een van de beste riders van dit moment. Hoewel ze slechts 25 jaar, beschikt ze over een brede ervaring in de Mtb, de discipline die ze heeft geparkeerd om zich met volle overgave op de Enduro te storten.

Road

Pauline zal de competitie aangaan op de Lynx 6, het meest agressieve model van BH. Een kilometervreter van een fiets die bereden wordt door een van de vijf beste riders van het moment: een koppel waar veel over zal worden gesproken in 2013. Voor Pauline Petit is de Lynx 6 “een fiets met een agressief karakter, waarmee je ieder type terrein op hoge snelheid te lijf kunt gaan”.

Afgelopen jaar werd Petit derde in de Avalanche Cup Lyon, en stond ze op de de tweede trede van het podium in de Enduro Roc en bij het Regionale Enduro Kampioenschap van Languedoc Roussillon. In 2011 pakte ze de eerste plaats in de Maxi Avalanche Cervinia en in 2010 was ze ook eerste in het Algemene Klassement voor de Euro-Cup (Maxi Avalanche).

Passie voor el

SOJASUN We doen mee in de Tour de France De groep Sojasun, uitgerust met de G6 en de Aerolight van BH, is present bij de start van de Tour de France 2013 in Porto Vecchio. Deze editie van de Tour is heel speciaal want de wielerronde viert haar honderdste verjaardag. Na meer dan 80 overwinningen gedurende de laatste vier seizoenen en het behalen van de eerste plaats in de UCI Europe Tour in 2012, is het team dat door Stéphane Heulot wordt geleid dit seizoen begonnen met als hoofddoel te blijven groeien en een plaatsje veroveren binnen het elite-wielrennen. In het nu lopende seizoen, heeft Sojasun met Jonathan Hivert 3 overwinningen behaald: la General de Étoile de Besseges en 2 etappes in de Ruta del Sol (Ronde van Andalucië). Deelname aan de Tour is de erkenning van de sportieve waarde van de ploeg en vooral voor al het werk dat in de afgelopen maanden is verzet.

BH in de Tour

collectief is waaraan allen bijdragen en als er iets is dat ons kenmerkt is dat we veroveraars en durfallen zijn”.

Vienne–Futuroscope

Om deze reden rijdt de Sojasun equipe tijdens het debuut in de Tour de France 2013 met de G6, een fiets die uit een enkel stuk carbon is gefabriceerd die wint in lichtheid en stijfheid en die vanaf de eerste pedaaltrap een enorme potentie aan de dag legt.

Opgericht in maart 2006, begon de Vienne-Futuroscope vrouwenequipe in seizoen 2007 met deelname aan de competitie en vanaf dat moment heeft het samengewerkt bij de ontwikkeling en formatie van jonge wielrensters. Als UCI-team draait het mee op internationaal niveau en breidt het de successen uit tot ver over de Franse grens.

Burgos BH We ondersteunen het leerproces en de opleiding van jonge beloften Burgos-BH is een UCI Continental team dat een cruciale functie vervult in het leerproces en de opleiding van jonge wielrenners en beloften die zich al hebben bewezen. De equipe wil graag als voorbeeld en model dienen voor wielrenners die een plaatsje binnen het professionele wielrennen willen veroveren. Het team rijdt wedstrijden op de G6.

Het motto van de ploeg “De leider van de equipe is de equipe zelf”, vertehenwoordigt de waarden van een formatie die volgens Stéphane Heulot “allereerst een grandioos 15

Competitie, ontwikkeling en opleiding... Wielrennen in pure vorm

Momenteel bevindt Audrey Cordon zich in haar gelederen, een van de vaste namen binnen het huidige en toekomstige vrouwenwielrennen.

Synergy Baku Onze passie voor wielrennen breiden we uit naar Azië De nieuwe wielerploeg Synergy Baku is dit seizoen gepresenteerd met de bedoeling om aanwezig te kunnen zijn in het peloton en naam te maken binnen het internationale wielerpanorama. Het project is uitgewerkt door David McQuaid, de oudste zoon van de president van de UCI, in samenwerking met Azerbeidzjaanse Wielerfederatie, deels met de bedoeling om het wielerniveau in het Aziatische land op een hoger plan te tillen.


2 . S p o n s o r ing

Triathlon Het BH Team is seizoen 2013 begonnen met belangrijke zeges van vrijwel al zijn leden. Iedere test waaraan wordt deelgenomen toont de persoonlijke kracht van deze atleten die binnen de drie disciplines strijden en seizoen na seizoen benijdenswaardige resultaten behalen. Het team telt Eneko Llanos onder haar leden, de levende legende van de triathlon die in Abu Dhabi en in de Ironman van Melbourne twee van de belangrijkste podiums op internationaal niveau heeft veroverd. Samen met Eneko Llanos maken jonge triatleten als Fernando Alarza, Mario Mola en de Portugees Joao Silva deel uit van het BH Team. Bovendien maken de vrouwelijke kopstukken furore binnen een sport waarin de mannen in de meerderheid zijn. De onlangs ingelijfde Gurutze Frades strijdt zij aan zij met Catriona Morrison, een goede bekende op de podiums.

Eneko Llos

“Het zou een geweldige uitdaging zijn om in Hawaii te winnen en onder de acht uur te komen” Llanos is de huidige nummer twee van de wereld in de Triathlon Lange Afstand in het kampioenschap dat in 2012 in zijn geboorteplaats Vitoria-Gasteiz werd gehouden. Eneko blijft meedoen binnen de elite van de Ironman waar zijn geweldige fysieke conditie hem in 3 gevallen een plek bij de beste 10 opleverde bij de Ironman van Hawaii, waar hij ook eenmaal tweede werd. Dit jaar heeft Eneko Llanos de prestigieuze Ironman van Melbourne al gewonnen.

BH Team, de equipe van Eneko Llanos en opkomende sterren

Mario Mola

“Ik hoop mee te kunnen doen voor een medaille bij de Olympische Spelen in Rio” Na een periode bij de Junioren die bulkte van de overwinningen, is het Mario Mola gelukt om zich bij de elite van de sport te voegen en zijn eerste podiums te behalen bij wedstrijden voor de Wereldbeker. Volledig geconcentreerd op de triathlon, heeft hij zijn blik gericht op het blijven groeien - met het oog op de komende Olympische Spelen.

Joao Silva

“Voor dit seizoen stel ik me geen enkele limiet” Ondanks zijn jonge leeftijd, kan de Portugese triatleet al een indrukwekkende palmares tonen, met overwinningen in 2011 bij de Garmin van Barcelona, de Dextro Energy Series van Yokohama en in 2010 bij de Europese Kampioenschappen ETU onder 23. Met zijn grote discipline en geduld, is Joao Silva niet slechts een belofte maar een realiteit binnen de mondiale Triathlon.

Ferndo Aza

“BH is een wereldmacht op het gebied van racefietsen” Zijn goede zwemkunst, geweldige fietsvermogen, zeer consistente hardloopprestaties en een houding op de weg die je maar zelden ziet, maken hem tot de triatleet die de toekomst van de Spaanse triatlon markeert, tezamen met de grote Mario Mola. Het bewijs hiervan is het recente kampioenschap in de España Absoluto dat hij in 2012 behaalde.

Catriona Morrison

“Ik train in principe in Schotland, maar tijdens de winter verblijf ik zoveel mogelijk in Spanje” Catriona Morrison is een van de belangrijkste triatleten van vandaag 16

zoals blijkt uit haar indrukwekkende palmares. Ze schreef drie eerste plaatsen op haar naam in de Ironman van Texas, de 70.3 van Texas en de70.3 van St Croix, pakte ook het brons in de Abu Dhabi International Triathlon. En dat terwijl ze toegaf in de laatste seizoenen last te hebben gehad van haar achillespees.

Gurutze F d

“Het beoefenen van triatlon geeft me voldoening, maakt dat ik me goed voel. Ik weet niet of ik het goed uitleg, maar ik denk dat dit uitgestelde beloning wordt genoemd” Gurutze Frades is een van de belangrijkste triatleten binnen het nationale panorama. De atleet uit Biskaje begon zich in het jaar 2009 volledig op de triatlon richten Vanaf dat moment heeft zijn groei ertoe geleid dat hij bij de 10 beste van 2009 eindigde, wat hij in 2010 kon in podiumplaatsen omzetten en in 2011 en 2012 werden dat eerste plaatsten. In 2012 werd hij Kampioen van Spanje op de triatlon lange afstand en dit jaar pakte hij al verschillende podiums.

Mikel El zab

“Ik ben triatleet omdat ik zo blijf trainen en plezier blijf beleven aan een van de sporten waar ik het meest van hou, en dat is wielrennen. En omdat ik mezelf dag na dag wil overtreffen” Gepassioneerd door het wielrennen, was dit de eerste sport waarin hij begon met wedstrijden. Later legde hij zich toe op de duathlon en tegenwoordig maakt hij deel uit van de elite in de triathlon. Na zijn recente inlijving bij het BH Team, hoopt de triatleet uit Biskaje hoopt een plaatsje te veroveren bij de Ironman van Konaa.


2 . S p on sor i n g

F e r n a n d o

A l a r z a

J o a o

E n e k o

L l a n o s

G u r u t z e

F r a d e s

M a r i o

17

M o l a

S i l v a


18

18


We houden je op de hoogte

3 . M ed i a

3. Media

Bij BH zetten we ons ieder jaar keihard in om alle liefhebbers en professionals uit de wereld van het wielrennen altijd op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes over ons merk en onze producten

publicaties over de sport op twee wielen. Tijdschriften in Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Portugal, Griekenland, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk plaatsen periodiek advertenties met onze topmodellen uit de series Road, Triatlon en Mtb. De G6, de Aerolight en de Lynx zijn modellen die maar al te bekend zijn bij lezers en liefhebbers van de fietssport.

Daarom verlenen we onze samenwerking aan vakjournalisten met de bedoeling dat zij onze modellen uitproberen. We zetten campagnes op in de belangrijkste publicaties van de sector en we bieden alle met ons merk gerelateerde nieuws aan op onze website en sociale netwerken.

de uitrusting, de technische kenmerken, de technologische verbeteringen, het design, de ergonomie en het gevoel dat ze krijgen bij onze modellen. Per jaar voert de vakpers meer dan honderd tests uit met de fietsen van BH.

Onze fietsen worden door experts uitgeprobeerd

Dit alles opdat jij weet hoe onze modellen zich houden onder de meest veeleisende omstandigheden.

Regelmatig analyseren en ontleden de meest prestigieuze publicaties en tijdschriften binnen het vakgebied onze fietsen.

Reclame in gespecialiseerde tijdschriften

In deze tests proberen gespecialiseerde journalisten de noviteiten van BH uit. In deze grondige en strenge analyses, beoordelen de journalisten

BH informeert enthousiastelingen en ondersteunt zijn distributieen commercieel netwerk door regelmatig advertenties te plaatsen in de belangrijkste Europese

19

bhbikes.com Al onze nieuwtjes met één click In de secties van onze website (bhbikes.com) vind je alle informatie die over BH is gepubliceerd: de tests die door gespecialiseerde tijdschriften zijn uitgevoerd met onze modellen, reportages en berichten die in de sectors belangrijkste media zijn verschenen, de door ons geplaatste advertenties voor onze topmodellen … Maar ook kun je in “Be part of BH team” precies op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en de successen die alle door BH ondersteunde teams en sporters behalen, zowel binnen het wegwielrennen, mtb en triatlón.


T r i a t h l o n

L a n c e r i n g e n

M o n t g a t

T r i a t h l o n

T r i a t h l o n

L y n x

2 7 . 5 ”

Z a r a u t z

Z a r a u t z

D e m o

20

S e s s i o n s

y

2 9 ”


4 . E ven em en t en en d em o’s

Altijd ditbij de wereld van de fiets 4. Evenementen en demo’s

Een van de principes van BH is om direct en constant contact te onderhouden met iedereen die gepassioneerd is van de wereld van de fiets

Daarom ontwikkelen we verschillende activiteiten om onze producten en innovaties te presenteren aan de vakpers, eindgebruikers en het publiek in het algemeen. Daarnaast ondersteunen we de organisatie van sportwedstrijden om onze passie uit te breiden naar de hele wereld en iedereen ermee aan te steken.

professionele wedstrijden op de internationale kalender zowel binnen de triathlon, als binnen de MTB en het wegwielrennen. In dit huidige jaar zijn we hoofdsponsor van de BH Triathlon Zarautz en van Life for Events. Daarnaast participeren we als sponsors in de Triwhite Cup, in de Triathlon Garmin Barcelona en in de Challenge van Vitoria.

Lanceringen Jaarlijks ontwikkelen we meerdere activiteiten om onze fietsen en vernieuwingen aan de internationale pers te tonen en introduceren. We hebben lanceringen georganiseerd met gespecialiseerde journalisten zodat zij het nieuws uit eerste hand vernamen en onze nieuwe Lynx van 27.5” en van 29” konden proberen en testen.

Sponsoring van wedstrijden Vanaf het begin heeft het merk BH zich altijd ingezet voor de wereld van de fiets. Daarom ondersteunen we talloze atleten en teams en participeren we in de organisatie van belangrijke wielerwedstrijden en sportevenementen. We werken mee aan enkele van de belangrijkste

Demo Sessions Bij BH denken we er altijd over na hoe we onze eindgebruikers kunnen aanmoedigen en ondersteunen. Daarom bedenken en organiseren we vernieuwende acties om altijd dicht in de buurt van ons bedoelde publiek te blijven. BH heeft de Demo Sessions gelanceerd waarbij gebruikers en distributeurs de mogelijkheid hebben om onze fietsen in eigen persoon te ontdekken en te ervaren. In deze sessies kunnen de meest representatieve fietsen uit het aanbod van BH worden uitgeprobeerd.

21


w o r l d w i d e

C y c l i n g

S h o w

s h o w s

T a i p e i S h o w

22

E u r o b i k e


5 . B eu r zen

Leve de ervaring 5. BH! Beurzen

We brengen onze fietsen naar je toe

Aanwezig op alle belangrijke beurzen ter wereld

Presentaties voor distributeurs en het commerciële netwerk

BH, als een van de belangrijkste fabrikanten van fietsen in Europa, neemt actief deel aan de belangrijkste beurzen en evenementen ter wereld die verband houden met de wereld van de fiets.

Het verkoopteam van BH maakt een intensieve presentatie-toernee door verschillende landen met nieuwste fietsmodellen van BH. Eveneens houdt BH het wereldwijde distributienetwerk op de hoogte van alle nieuwtjes van BH voor 2014. Velofollies Kortrijk (België)

Julie Bresset tijdens Eurobike

23


Maak kennis met heel het BH universum op onze website 6. Web

We hebben onze website volledig vernieuwd. We hebben nieuwe secties opgenomen zodat je op de hoogte blijft van aanbiedingen, waar je kunt inschrijven om onze nieuwe modellen te proberen, oplossingen vindt voor je vragen en toegang hebt tot nieuwe diensten zoals online aanschaffen Op de nieuwe website van BH vindt je inhoud over onze fietsen, reportages, interviews en berichten over de teams en atleten van BH. Je kunt je vragen kwijt en je problemen oplossen met de technici en monteurs van BH, catalogi en handleidingen consulteren… BHbikes.com is intuïtief, handig voor de gespecialiseerde professionele sector, bedoeld voor de klant en het publiek. We passen interactieve media toe en online dienste om je het gehele universum van BH aan te bieden.

Word lid van de BH Community en volg ons BH is ook te vinden op het web 2.0 via YouTube, Facebook en Twitter. Facebook en Twitter

Nieuwe online store Ook kun je nu jouw favoriete BH aanschaffen vanuit onze online store: kies het model dat je het meest aanstaat, de maat, de kleur, selecteer de accessoires die je nodig hebt en plaats je bestelling. Als de bestelling eenmaal is verwerkt, laat BH je weten wat het dichtstbijzijnde verkooppunt is waar jij je kunt melden om je rijwiel op te halen. Dit is de meest veilige, snelle en prettige methode voor jou om aan de BH van jouw voorkeur te komen.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de teams en sporters van BH is een stuk makkelijker via de profielen van BH op Facebook en Twitter, de populairste en meest bezochte sociale netwerken. Je kunt deelnemen aan verlotingen, wedstrijden en promoties, en vertel en deel alles wat je over de ervaring en het universum van BH. BHbikeschannel Het BHbikeschannel, is het officiële kanaal van BH op YouTube. Kijk naar de beste video’s van onze fietsen, van de teams en atleten die door BH worden ondersteund en van de beurzen en evenementen waaraan we deelnemen.

Nieuwe gespecialiseerde Microsites We hebben drie nieuwe gespecialiseerde microsites geopend: een is opgedragen aan de teams en atleten van BH, een ander gericht op de gebruikers van de Lynx en de laatste speciaal voor de BH Demo Sessions zodat je onze nieuwe fietsen zelf kunt proberen. Be Part of BH Team Ontdek hoe het op dit moment staat met de teams en atleten van BH. Bekijk de wedstrijdagenda en berichten over de renners en de teams van BH zoals team Sojasun, BH SR Suntour KMC en Burgos BH. En geniet van de video’s waarin onze fietsen worden getest of kijk naar de BH-atleten in actie: Julie Bresset, Maxime Marotte en Eneko Llanos.

Lynx Training space Deze ruimte is special bedoeld voor de fans van enduro en, in het bijzonder, van de Lynx. Je kunt kijken naar videotutorials over hoe je jouw fiets kunt afstellen, meer te weten komen over de technologie van de Lynx, spectaculaire actiebeelden bekijken en je hebt direct toegang tot de Demo Sessions van de Lynx serie.

24

Microsite Demo Sessions Distributeurs en gebruikers van BH krijgen de gelegenheid om in de persoon kennis te maken met de BHervaring en te genoeten aan de hand van sessies die we het hele jaar door organiseren. Vind uit waar de volgende Demo Sessions worden georganiseerd, kies welke je het beste uitkomt en schrijf je in om je favoriete BH uit te proberen.


6 . Web

e

25


K

26


7 . Om gevi n g B 2 B

Kom binnen in onze nieuwe B2B 7. Omgeving B2B De nieuwe ingang voor winkels en distributeurs

BH zet met hun website in op het aanbieden van een gemakkelijkere en completere ingang voor klanten. In de nieuwe omgeving B2B van BH krijgen winkels een veel directere, handigere, snellere en persoonlijkere behandeling door ons bedrijf. Vanuit deze nieuwe sectie zullen distributeurs een directe, snelle veilige en confidentiële relatie kunnen onderhouden met BH. De nieuwe omgeving B2B biedt talrijke voordelen: u kunt op heel eenvoudige wijze toegang krijgen tot alle bestelinformatie en de status ervan, facturen, aftersales, jaarverslagen en garanties. Biedt een betere beheersing over alle fases van de service, vanaf de verkoop tot de aftersales. Vanuit deze sectie kunnen geregistreerde professionals op een snelle en prettige manier talrijke handelingen uitvoeren:

Bestellingen doen op een beter gevisualiseerde, makkelijker en prettiger manier, en met alle informatie binnen handbereik. Realtime zien hoe de beschikbaarheid is van de BH modellen en bekijk alle catalogi en diensten van het merk. Alle informatie bekijken over de status van bestellingen die zijn gedaan en het gedetailleerde traject van de verzendstatus bekijken. Alle gegevens verkrijgen omtrent de status van facturen, de factuurgeschiedenis consulteren en prognoses maken van de betalingen. Een geactualiseerde followup bijhouden van de hele aftersales service, beschikken over bijgewerkte gegevens van elk incident en online klachten kunnen indienen. Activeer de levenslange garantie op het aanbod 2014. Je persoonlijke account met alle gegevens; de kortingsvoorwaarden, rappels, verkoopgegevens... Directe en up-to-date informatie over het de actualiteit van BH binnen de sector, nieuws, aanbiedingen, marketing materialen, afbeeldingen, video’s, rss volgen... 27

In de nieuwe B2B omgeving kunnen professionele klanten direct met BH communiceren, veel efficiëntere orders verwerken en dus tijd besparen doordat er minder papierwerk is; ook krijgt men interessante voordelen voor BH producten.


S o j a s u n

28


sn*ing

road 29


road

Comparatief

G6 De G6 is een fiets voor de competitie, een doordouwer, kilometervreter, agressief, gaat als een mes door de wind en haalt het maximale uit jezelf om topprestaties te leveren want hij zet je aan om keihard te gaan Het scherpe profiel van het frame geeft een aërodynamische efficiëntie zodat je topsnelheden haalt op vlak terrein en je bij iedere pedaaltrap het maximale eruit haalt. Alle componenten van de G6 zijn ontworpen met het oog op zijn aërodynamische gedrag opdat je de hoogste snelheid bereikt en je bochten neemt met absolute precisie en al bij de geringste hint.

aërodynamisch

Ultralight Geboren klimmer De Ultralight is een fiets die helemaal voor de competitie is gemaakt, voor de dynamische en veeleisende fietser. Met de Ultralight transformeer je al je inspanningen in versnelling en vermogen Het minimalistische en ultralichte design van het frame geeft je een onmiddellijke reactie en radicale sportiviteit bij iedere pedaaltrap. De Ultralight stelt je in staat met het grootste gemak bergpassen op te rijden, trappen kost je geen moeite en ritmeveranderingen worden veel makkelijker, direct en met een precisie op de millimeter.

ultralicht

Licht en aërodynamisch

Meer dan licht, ultralicht

De G6 is vederlicht, weegt in maat M slechts 840 gr., zonder daarvoor zijn lage aërodynamische coëfficiënt omdat hij is gemaakt uit een enkel stuk carbon.

De Ultralight is ultralicht, weegt in maar M slechts 747 gr, en is voor 100% uit carbon met hoge modulus. Opdat je heel je potentie kunt aanwenden wanneer je dat het hardst nodig hebt.

laterale stijfheid Maximale stijfheid zonder in te leveren op de aërodynamica De belangrijkste delen van het G6-frame zijn oversized om een maximale stijfheid te verkrijgen zonder in te leveren op het aërodynamische ontwerp. De G6 optimaliseert de laterale stijfheid door de gewijzigde achtervorkmaat, het 386 bracket geeft de framebuizen meer stevigheid en de balhoofdbuis met een lager van 1,5” wat de stevigheid van dit deel ten goede komt. Dit alles zorgt voor het bereiken van hoge snelheden, zelfs op kronkelpaden of in haarspeldbochten en geeft een zeer precieze fietssturing in de gekozen richting, zonder te lijden onder enige vorm van turbulentie.

100% stijf

Quartz Rendement bij iedere pedaaltrap De Quartz is synoniem met evenwicht. Een efficiënte fiets die een perfect rendement biedt op elk type terrein, zowel in een vlakke rit als bergop De aërodynamische lijnen, de semi-sloping geometrie van de Quartz is ideaal voor een breed scala aan wielrenners omdat hij hen in al hun behoeften tegemoet kan komen. Een reactief en precies frame, presteert optimaal en biedt de fietser grote stabiliteit en comfort.

evenwicht De lichtste en meest aërodynamische in zijn soort Het Quartz-frame is een monocoque dat voor 100% uit carbon bestaat, een zeer licht frame dat slechts 950 gr. weegt in maat M. De lijnen en geometrie zijn op de G6 en de Ultralight geïnspireerd.

comfort

100% stijf, 100% licht

Licht en aërodynamisch

De Ultralight realiseert iets dat bijna ondenkbaar is: het combineren van absolute en totale stijfheid met gestileerde en extreem vederlichte buizen.

De Quartz is een uitgebalanceerde fiets die alle goede eigenschappen van de G6 en de Ultralight in zich meedraagt. Zijn aërodynamische lijnen en lichtheid gaan niet ten koste van de stijfheid van de structuur.

Deze machine bezit absoluut een totale stijfheid zowel verticaal als lateraal want hoe je hem ook belast, hij buigt niet. Het is BH gelukt om deze complexe vergelijking op te lossen door een drievoudige combinatie: de zitbuis is om het bracket heen vergroot, de balhoofdbuis met een lager van 1,5” bevordert stevigheid van dit gebied en de innovatieve 386 bracket biedt de buizen van het frame meer soliditeit en een grotere weerstand. Het resultaat is een ultralichte en zeer scherp reagerende explosieve fiets.

30

De balhoofdbuis, lichtelijk verhoogd, optimaliseert de algehele houding van de el fietser op de machine en biedt een veel prettiger houding. Ook wint hij door zijn 386 bracket aan laterale en verticale stijfheid en daarmee aan efficiëntie. De semi-sloping geometrie garandeert de fietser een groot reactievermogen en betere stabiliteit. Het resultaat is een frame met een efficiënt rendement bij iedere pedaaltrap dat geschikt is om iedere type race of test aan te kunnen ongeacht de afstand.


LdljYda_`l

eYpaemekf]d`]a\ Ontworpen om de wind te doorsnijden De gestileerde geometrie van de G6 is ontworpen om de best mogelijke aërodynamische houding aan te nemen en topsnelheden te bereiken op vlak terrein. Deze aanvalshouding, ideaal om hoge snelheden te bereiken en door de wind te snijden, behaalt de G6 door de veel kortere achteras die een buitengewone grip biedt, een naar achter geplaatste zadelpen, een lage balhoofdbuis, de compacte bovenbuis en de voorvork die vrij ver naar achteren staat

]phdgka]^cdaee]f

HmYjlr \]\]m_\nYf\]]^^a[a"fla]

Als een raket omhoogschieten

Endurance technologie

De geometrie van de la Ultralight maakt het mogelijk om het beste eruit te halen vooral op steile hellingen en beklimmingen, of om bochten op volle snelheid in te duiken.

BH heeft erop ingezet om met de Quartzserie een breed publiek van wielrenners alle I+D+i van het merk te bieden.

De verkorte afstand tussen de assen, de rechte zadelpen, het lage balhoofd, de compacte bovenbuis en de meer naar achter staande voorvork maken de Ultralight tot een heuse raket bij het klimmen en stellen de fietser in staat tot explosieve en krachtige tempowisselingen.

Het efficiënte en uitgebalanceerde ontwerp, zijn optimale verticale absorptie, de aërodynamische coëfficiënt, de endurancegeometrie, het 386-bracket, de ietwat verhoogde balhoofdbuis en de zitbuis van 27,2” maken de Quartz tot een comfortabele en efficiënte fiets die alle prestaties en het rendement levert dat zowel de professional als de echte wielerliefhebber zoekt.

\]ka_fe]lj]kmdlYYl Maximale wendbaarheid en totale efficiëntie bij iedere pedaaltrap De geometrie van de G6, de Ultralight en de Quartz verleent deze drie modellen de la maximale wendbaarheid op momenten dat dit het meest van ze gevraagd wordt, stelt je in staat tot een efficiëntie van 100% bij iedere pedaaltrap en levert een optimale absorptie van trillingen. Het design zorgt ervoor dat het van richting veranderen en op ingewikkeld terrein veel prettiger en makkelijker is. Reageert op exacte en snelle manier en volgt de ingestuurde richting met totale precisie. Zowel bij de G6 als bij de Ultralight en bij de Quartz worden kabels door het binnenste van het frame geleid om een betere aërodynamica te verkrijgen, optimale bescherming te bieden en het onderhoud te vergemakkelijken, want beide zijn compatibel met elektrische schakelen.

\an]jk De G6 biedt een brede keuze aan modellen, om aan iedere smaak tegemoet te komen.

hjg^]kkagf]]d BH geeft Ultralight het beste uit zijn catalogus mee. Het resultaat is een eliteklasse, niet alleen als frame maar ook wat betreft de derailleurset en toebehoren.

stijfheid klimvermogen

stijfheid klimvermogen

lichtheid

klimvermogen lichtheid

aerodinámica aanbod

aërodynamica aanbod

eficiencia

De Quartz is een fiets die door zijn uitgebalanceerde eigenschappen is bestemd voor een zeer uiteenlopend scala aan wielrenners.

stijfheid

lichtheid

reactievermogen

]]fZj]]\YYfZg\

aërodynamica aanbod

efficiëntie reactievermogen

LdljYda_`l 31

efficiëntie reactievermogen

HmYjlr


road aero

G6 aërodynamis. +rmogen 32

De nieuwe G6-serie, gefabriceerd uit één stuk koolstof, wint in lichtheid, stijfheid en aërodynamische efficiëntie

1

7

2

1. Kilometervreter op vlak terrein Het stijlvolle G6-frame van BH is stukken lichter, helemaal ontworpen voor de competitie op het allerhoogste niveau van het wegwielrennen, en zet zijn aërodynamische kwaliteiten optimaal om in prestaties. Een fiets met een agressief profiel die uitnodigt om keihard te trappen, te versnellen, zich onderweg te laten gelden en om kilometers mee te vreten op vlak terrein.

7

Vanaf de eerste pedaaltrap levert de G6 een enorm vermogen en merk je dat in de topcompetitie zelfs kleinste details meetellen. De G6-serie is gefabriceerd uit één enkel stuk carbon om zijn gewicht laag te houden, zijn aërodynamische ontwerp te optimaliseren en een extreme stijfheid te garanderen waardoor versnellen supermakkelijk en effectief wordt. De G6 bezit een eigen, zeer geaccentueerde persoonlijkheid, een

32


agressief profiel, is snel van reactie en stelt je in staat om bocht na bocht te nemen met een minimum aan trillingen en absolute precisie.

3

2. We construeren het frame van binnen naar buiten waardoor het lichter en stijlvol wordt De G6 is een monocoque frame, voor 100% vervaardigd uit carbonvezels.

4

Net als bij het Ultralight frames is gebruik gemaakt van de ‘Hollow Core Technology’, een methode waarbij hoge druk wordt gebruikt om te voorkomen dat er bellen en kreukels in het carbon ontstaan. Deze exclusieve methode maakt het mogelijk het hoogwaardigste compacte materiaal te fabriceren waarbij ongelijkmatige drukverdeling binnen de gietvorm wordt voorkomen. Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om de ideale diktes voor de verschillende delen van het frame te verkrijgen en ze te optimaliseren, vast te stellen welke de meest geschikte koolstofvezels zijn en te zorgen voor een minimale overlapping. Het resultaat is een spectaculair, aërodynamisch design, een extreme stijfheid en lichtheid en een optimaal gedrag wat betreft de verticale absorptie. De innoverende zadelpen maakt deel uit van de efficiënte aërodynamische ontwikkeling van de G6-serie en ook de drager van de voorderailleur is uit carbon gemodelleerd en biedt een ongekend rendement bij het veranderen van versnelling.

Jonathan Hivert SojaS So

“Van het eerste moment dat ik “Vanaf met de G6 reed, merkte ik dat deze de twee elementen verbindt die ik nodig heb om me prettig te voelen no op een fiets: weerstand en stijfheid. BH heeft het voor elkaar gekregen B m met dit model, een machine van puur ingenieursschap die me alle sensaties geeft die een wielrenner op de weg kan verlangen. De sensatie van lichtheid die de G6 biedt, gekoppeld aan de absolute controle van de man op de machine terwijl er niets geen ruimte overblijft voor verbetering. Dit vertrouwen maakt dat ik me heel prettig voel en met de zekerheid dat ik kan rekenen op de beste strijdmakker om in iedere etappe de overwinning en binnen te halen”.

5

33


road aero

G6

Kabelgeleiding door de binnenkant van het frame

3. Geïntegreerde balhoofdbuis. Maximale wendbaarheid en torsiestijfheid De taps toelopende 1,5” carbon balhoofdbuis die volledig is geïntegreerd in het G6 frame, haalt uitzonderlijke verhoudingen van torsiestijfheid en wendbaarheid. Het diagonale gedeelte van het balhoofd van de G6 is met ruim 11% verminderd waardoor er meer efficiëntie en minder luchtweerstand ontstaat.

6

6. Kabelgeleiding door het binnenste van het frame. Maximale bescherming, makkelijk te onderhouden

Maximale wendbaarheid en stijfheid

Het originele kabelgeleidingsysteem van de G6 dat door BH is ontwikkeld, maakt het mogelijk om zowel mechanische als elektrische systemen te internaliseren waarmee een maximale bescherming wordt gegarandeerd.

7. Sloping geometrie. Optimale wendbaarheid 4

De geometrie van de G6 is ‘sloping’; d.w.z., de ietwat verhoogde balhoofdbuis, de verkorte achtervork en een kleine verandering in de hoek van het zadel zorgen ervoor dat het zwaartepunt op een lager punt dan gebruikelijk komt te liggen, waardoor een optimale wendbaarheid en een directe versnelling wordt behaald die de wielrenner de perfecte aanvalspositie verleent.

4. De meest aërodynamische voorvork De voorvork, is gefabriceerd uit één enkel stuk koolstof en past als gegoten in het balhoofd waardoor een vloeiende overgang tussen beide onderdelen ontstaat. Het is, zonder enige twijfel, de meest aërodynamische voorvork die BH ooit heeft geproduceerd.

5. Oversized bracket. Maximale laterale stijfheid De G6 incorporeert het trapassysteem BB386EVO van 86,5 mm breed waardoor zijn oppervlakte, stijfheid en weerstand worden vergroot. Op deze manier lukt het BH om de maat van de onderste diagonale buizen naar een diameter van 80 mm te vergroten, de dikte van de wanden te verkleinen en de torsiestijfheid binnen het gebied van de bracket en het achterstuk van het frame te vergroten. Als resultaat levert dat een absolute laterale stijfheid op wat de wielrenner totale stabiliteit biedt, een betere beheersing en totale efficiëntie bij iedere trap op de pedalen.

Kortere achtervork

7

Oversized bracket van 86,5

6 34


G6

Herbalansering van de krachten

Overbrenging van kracht

nieuw ontwerp zadelpen geĂŻntegreerd balhoofd

kabels door de binnenkant van het frame

aĂŤrodynamischer voorvork

oversized bracket

kortere driehoek achtervork

35


G6

o

Global Concept G6 Frame kit Global Concept G6 F

Global Concept G6 1.5” XS / SM / MD / LA / XL

On/mi sn0‫ה‬id

G6

D-A DI2 Plus L98C4

36

Shimano Dura Ace DI2 Dura Ace 50/34

Lightweight Obermayer Tub. Michelin Service Course

XS / SM / MD / LA / XL 6,4


G6

D-A DI2 L92C4

G6

D-A

L80C4

G6

Force L60C4

Shimano Dura Ace DI2 Dura Ace 50/34

Shimano C35 Continental Gran Prix

XS / SM / MD / LA / XL 7,2

Shimano Dura Ace Dura Ace 50/34

Shimano C35 Continental Grand Prix

XS / SM / MD / LA / XL 7,1

Sram Force 11

BH EVO 38

XS / SM / MD / LA / XL 7,3

Rotor 3DF 50/34

Michelin Lithion2

G6

Red

Sram Red 11

BH EVO 55

L90C4

FSA SLK 386 50/34

Michelin Pro4

G6

FSA Vision T42

L70C4

Shimano Ultegra DI2 11 FSA SLK 386 50/34

UL

Shimano Ultegra 11

FSA Vision T42

L50C4

FSA SLK 386 50/34

Michelin Lithion2

UL DI2

G6

37

Michelin Lithion2

XS / SM / MD / LA / XL 7

XS / SM / MD / LA / XL 7,4

XS / SM / MD / LA / XL 7,3


road

G6

Global Concept

G6

Frame kit Global Concept G6

Frame Global Concept G6 Voorvork G6 Full Carbon 1.5" Balhoofdstel BH EVO 1.5" L1

Zadelring G6 h2

Zadelpen G6

h1

L2

a1

a2

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

XS

530

110

520

402

72º

74º

V06

SM

600

120

543

402

72,5º

72,8º

N64

MD

640

150

557

402

73º

72,5º

LA

680

185

570

402

73º

72,5º

XL

690

195,8

583,3

402

73,5º

72,5º

38

G


G6

D-A DI2 Plus

L9 8 C 4

Frame Global Concept G6

Ketting Shimano Dura Ace 11V.

Voorvork G6 Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Dura ACe

Stuurpen BH EVO L1

Achterrem Shimano Dura Ace

Balhoofdstel BH EVO 1.5" h2

Wielen Lightweight Obermayer

Shifters Shimano Dura Ace DI2

Buitenbanden Tub. Michelin Service Course Zadel Prologo Zero II

Achterderailleur Shimano Dura Ace DI2

Zadelklem G6

Voorderailleur Shimano Dura Ace DI2

h1

Zadelpen G6

Crankstel Dura Ace 50/34

Stuur BH EVO WING

Trapas BH 386 For Shimano L2

a2

Handvatten —

Cassette Shimano Dura Ace 11/25

a1

Gewicht 6,4 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

530

110

520

402

72º

74º

SM

600

120

543

402

72,5º

72,8º

MD

640

150

557

402

73º

72,5º

LA

680

185

570

402

73º

72,5º

XL

690

195,8

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

39


road

G6

D-A DI2

G6

L9 2 C 4

Frame Global Concept G6

Ketting Shimano Dura Ace 11V.

Voorvork G6 Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Dura Ace

Stuurpen BH EVO L1

Achterrem Shimano Dura Ace

Balhoofdstel BH EVO 1.5" h2

Wielen Shimano C35

Shifters Shimano Dura Ace DI2

Buitenbanden Continental Gran Prix Zadel Prologo Zero II

Achterderailleur Shimano Dura Ace DI2

Zadelklem G6

Voorderailleur Shimano Dura Ace DI2

h1

Zadelpen G6

Crankstel Dura Ace 50/34

Stuur BH EVO WING

Trapas BH 386 For Shimano L2

a2

Handvatten —

Cassette Shimano Dura Ace 11/25

a1

Gewicht 7,2 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

530

110

520

402

72º

74º

SM

600

120

543

402

72,5º

72,8º

MD

640

150

557

402

73º

72,5º

LA

680

185

570

402

73º

72,5º

XL

690

195,8

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

40


G6

Red

L9 0 C 4

Frame Global Concept G6

Ketting Sram 11V.

Voorvork G6 Full Carbon 1.5"

Voorrem Sram Red

Stuurpen BH EVO L1

Achterrem Sram Red

Balhoofdstel BH EVO 1.5" h2

Wielen BH EVO 55

Shifters Sram Red 11

Buitenbanden Michelin Pro4 Zadel San Marco Zoncolan Dynamic

Achterderailleur Sram Red 11

Zadelklem G6

Voorderailleur Sram Red 11

h1

Zadelpen G6

Crankstel FSA SLK 386 50/34

Stuur BH EVO Wing

Trapas Pressfit 386 L2

a2

Handvatten —

Cassette Sram Pg1070 11/26

a1

Gewicht 7 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

530

110

520

402

72º

74º

SM

600

120

543

402

72,5º

72,8º

MD

640

150

557

402

73º

72,5º

LA

680

185

570

402

73º

72,5º

XL

690

195,8

583,3

402

73,5º

72,5º

code N64

41


road

G6

G6

D-A

L8 0 C 4

Frame Global Concept G6

Ketting Shimano Dura Ace 11V.

Voorvork G6 Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Dura Ace

Stuurpen BH EVO L1

Achterrem Shimano Dura Ace

Balhoofdstel BH EVO 1.5" h2

Wielen Shimano C35

Shifters Shimano Dura Ace

Buitenbanden Continental Grand Prix Zadel Prologo Zero II

Achterderailleur Shimano Dura Ace

Zadelklem G6

Voorderailleur Shimano Dura Ace

h1

Zadelpen G6

Crankstel Dura Ace 50/34

Stuur BH EVO Wing

Trapas BH 386 For Shimano L2

a2

Handvatten —

Cassette Shimano Dura Ace 11/25

a1

Gewicht 7,1 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

530

110

520

402

72º

74º

SM

600

120

543

402

72,5º

72,8º

MD

640

150

557

402

73º

72,5º

LA

680

185

570

402

73º

72,5º

XL

690

195,8

583,3

402

73,5º

72,5º

code N64

42


G6

UL DI2

L7 0 C 4

Frame Global Concept G6

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork G6 Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Ultegra

Stuurpen BH EVO L1

Achterrem Shimano Ultegra

Balhoofdstel BH EVO 1.5" h2

Wielen FSA Vision T42

Shifters Shimano Ultegra DI2 11

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel San Marco Zoncolan Dynamic

Achterderailleur Shimano Ultegra DI2 11 h1

Voorderailleur Shimano Ultegra DI2 11

Zadelklem G6

Crankstel FSA SLK 386 50/34

Zadelpen G6 Stuur BH Super Lite

Trapas Press FIT 386 L2

a2

Handvatten —

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

a1

Gewicht 7,4 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

XS

530

110

520

402

72º

74º

V06

SM

600

120

543

402

72,5º

72,8º

N64

MD

640

150

557

402

73º

72,5º

LA

680

185

570

402

73º

72,5º

XL

690

195,8

583,3

402

73,5º

72,5º

43


road

G6

G6

Force

L6 0 C 4

Frame Global Concept G6

Ketting Sram 11 V

Voorvork G6 Full Carbon 1.5"

Voorrem BH Super Lite

Stuurpen BH EVO L1

Achterrem BH Super Lite

Balhoofdstel BH Lite 1.5" h2

Wielen BH EVO 38

Shifters Sram Force 22

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel Prologo Nago EVO

Achterderailleur Sram Force 22

Zadelklem G6

Voorderailleur Sram Force 22

h1

Zadelpen G6

Crankstel Rotor 3DF 50/34

Stuur BH Super Lite

Trapas Rotor PF386 L2

a2

Handvatten —

Cassette Sram Pg 1170 11/26

a1

Gewicht 7,3 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

XS

530

110

520

402

72º

74º

V06

SM

600

120

543

402

72,5º

72,8º

N64

MD

640

150

557

402

73º

72,5º

LA

680

185

570

402

73º

72,5º

XL

690

195,8

583,3

402

73,5º

72,5º

44


G6

UL

L5 0 C 4

Frame Global Concept G6

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork G6 Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Ultegra

Stuurpen BH EVO L1

Achterrem Shimano Ultegra

Balhoofdstel BH Lite 1.5" h2

Wielen FSA Vision T42

Shifters Shimano Ultegra 11

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel San Marco Zoncolan Dynamic

Achterderailleur Shimano Ultegra 11 h1

Voorderailleur Shimano Ultegra 11

Zadelklem G6

Crankstel FSA SLK 386 50/34

Zadelpen G6 Stuur BH Super Lite

Trapas Press FIT 386 L2

a2

Handvatten —

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

a1

Gewicht 7,3 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

XS

530

110

520

402

72º

74º

V06

SM

600

120

543

402

72,5º

72,8º

N64

MD

640

150

557

402

73º

72,5º

LA

680

185

570

402

73º

72,5º

XL

690

195,8

583,3

402

73,5º

72,5º

45


road racing

ultraligh 3t je ins45ing voor 17% om in 9: Ultralight is een frame voor de topcompetitie van slechts 747 gram, wendbaar, volledig stijf en explosief

1. Explosief beklimmen van bergpassen BH Bikes is altijd trouw gebleven aan één basisprincipe: fietsen fabriceren die wendbaar en resistent zijn en de kracht van de wielrenner optimaliseren en zijn inzet transformeren in snelheid. Het Ultralight-frame is de ultieme uitdrukking van onze filosofie van een eeuw oud, toegepast op het wielrennen in wedstrijdverband. De Ultralight is ultralicht, 100% stijf en elitair in zijn onderdelen. Het is een minimalistische fiets die radicale sportiviteit biedt, veel vraagt van de wielrenner en geboren voor de competitie en het beklimmen van bergpassen. Tegen hellingen oprijden en veranderen van ritme wordt zoveel makkelijker en vraagt veel minder inspanning met een Ultralight door zijn verrassende verhouding tussen stijfheid en direct reactievermogen.

wordt voorkomten dat er bellen en oneffenheden in het carbon ontstaan. Op die manier is het BH gelukt om het hoogste niveau te bereiken op het gebied van compact materiaal, om inconsistente druk te elimineren en een frame te construeren dat 100% stijf is en niet buigt wanneer het bergop moet en dat elke pedaalslag omzet in brute kracht. Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om tijdens de bouw de ideale diktes voor de verschillende delen van het frame te

4

2. We construeren de fiets van binnen naar buiten om hem lichter en stijver te maken Het Ultralight frame heeft in de maat M een gewicht van slechts 747 gram en is het succesvolle technische resultaat van jarenlange studie en research op de afdeling I+D+i van BH. Het monocoque frame, voor 100% uit Hoge Modulus (HM) carbon gefabriceerd, is vervaardigd met ‘Hollow Core Technology’, een methode met hoge druk waarmee

Herbalansering van krachten Overbrenging van kracht

controleren en optimaliseren, vast te stellen welk type carbonvezel het meest geschikt is afhankelijke van de plaats en zorgen voor een minimale overlapping van het materiaal waardoor een extreme stijfheid en lichtheid. Het resultaat is een frame dat ideaal is voor beklimmingen, met sportieve

46

Koolstofarrangement van het frame


ght

curven, met een extreem licht gewicht, totaal stijf en een optimaal gedrag in de verticale absorptie.

Bovendien is de Ultralight voorzien van een exclusief ontworpen crankstel.

3. Geïntegreerde carbon balhoofdbuis van 1.5”. Grotere torsiestijfheid

5. Kabelgeleiding door het binnenste van het frame. Maximale bescherming, makkelijk te onderhouden

De geïntegreerde balhoofdbuis, voor 100% uit koolstof vervaardigd, reduceert het gewicht van de fiets, verhoogt de laterale en torsiestijfheid aanzienlijk en voorkomt dat de in de balhoofdbuis ingebrachte lagers last krijgen van speling.

Het innovatieve systeem voor kabelgeleiding van de Ultralight waardoor het mogelijk is om mechanische of elektrische systemen te integreren waarbij de maximale bescherming gegarandeerd blijft.

De voorvork is een onderdeel dat helemaal uit koolstof is geproduceerd en hij weegt slechts 300 gram. Speciaal ontworpen om een superieure weerstand te verkrijgen.

6. Geometrie SemiSloping. Direct contact met de fiets Wanneer de weg een scherpe bocht heeft, geeft de Ultralight het beste van zichzelf. Hij biedt de ervaring waarin fiets en persoon versmelten waarbij ze veranderen in één enkele, niet te stoppen machine. Zijn doordachte geometrie maakt hem tot een uiterst hanteerbare fiets, die explosief is, snel van richting verandert en die de weg traceert met totale precisie.

4. BB386 EVO-trapas. Betere laterale en verticale stijfheid De trapas BB386 EVO, een innovatie door BH ontwikkeld in samenwerking met de FSA, maakt het mogelijk om de externe breedte van de basis van het bracket tot 86,5 mm te vergroten en als gevolg wordt zijn oppervlak, zijn stijfheid en weerstand vergroot.

De iets hogere balhoofdbuis, het geringe vooruitsteken van de voorvork, de geometrie van de achterdriehoek met liggende achtervork van 402 mm, de zadelpen zonder terugbuiging en de geringe hoek van het zadel, plaatsen het zwaartepunt van de Ultralight op een veel lagere en meer naar achteren gelegen plaats dan gebruikelijk.

Dankzij dit slimme ontwerp is het BH gelukt om de diameter van de diagonale onderbuizen te vergroten tot 80 mm en de dikte van de wanden te verkleinen waarmee de torsiestijfheid met 166% is toegenomen en de stijfheid aan de achterkant met 125%. Het crankstel is exclusief ontworpen voor de Ultralights.

Dit ontwerp maakt het mogelijk om precies en direct van ritme te veranderen, bochten op topsnelheid te nemen, aan te vallen op bergpassen en steile hellingen in zittende of staande houding met meer explosiviteit te nemen, iedere gram energie in kracht te transformeren en topprestaties te leveren op de meest gecompliceerde soorten terrein.

Met dit resultaat kan de wielrenner veel eisen van dit frame, vooral als er bergop wordt gereden, en al zijn inspanningen worden in kracht en snelheid omgezet.

Vergelijking van eigenschappen van koolstofvezels (carbon) LM (lage modulus) HM (hoge modulus) Dichtheid LM (g/cm) HM

1,39 1,47 70

Young’s Modulus LM (GPa) HM Young’s Modulus LM specifiek (mm) HM Trekweerstand LM (GPa) HM

179 5,1 12,4 3 3,5

47

Torres Muiño Bs BH B

“Vo mijn discipline is het basic dat “Voor je k kunt rekenen op een fiets die je extra vermogen geeft. Tijdens zware ex momenten waarin ik voel dat mijn m krachten me in de steek laten, moet ik k weten dat mijn fiets me niet zal laten w zitten en dat is wat me nu is gelukt met mijn Ultralight. Het gevoel dat je steile hellingen en tempowisselingen op een veel zekerder manier aankunt, geeft me de geruststelling die ik nodig heb als ik volop in een wedstrijd zit. De lichtheid van de Ultralight stelt me in staat om over grote afstanden met constante snelheid te klimmen en dat maakt dat ik op deze fiets het gevoel heb dat mijn fysieke inspanning zich in gelijke verhoudingen terugbetaalt”.


o

Ultralight

Ultralight Frame kit Ultralight

Ultralight Full Carbon 1.5� XS / SM / MD / LA / XL

Ext .t /wi.t

Ultralight

D-A DI2 Plus L99C4

48

Shimano Dura Ace DI2 Shimano Dura Ace 50/34

Lightweight Obermayer Tub. Michelin Service Course

XS / SM / MD / LA / XL 5,9


Ultralight

D-A DI2 L97C4

Ultralight

D-A L85C4

Ultralight

Force L65C4

Shimano Dura Ace DI2 Shimano Dura Ace 50/34

Shimano C24

Ultralight

Continental Gp4000

XS / SM / MD / LA / XL 6,8

Dt Swiss R-SYS Continental Grand Prix

XS / SM / MD / LA / XL 6,6

L95C4

FSA SLK 386 50/34

Shimano Dura Ace Shimano Dura Ace 50/34

Shimano C24 Continental Grand Prix

XS / SM / MD / LA / XL 6,7

Ultralight

Mavic Ksyrium Elite

L75C4

Shimano Ultegra DI2 11 FSA SLK 386 50/34

XS / SM / MD / LA / XL 6,9

Sram Force 11

Mavic Ksyrium Elite

Rotor 3DF 50/34

Mavic

XS / SM / MD / LA / XL 6,8

Ultralight

Shimano Ultegra 11

Mavic Ksyrium Elite

FSA SLK 386 50/34

Mavic

Red

UL DI2

UL L55C4

49

Sram Red 11

Michelin Lithion2

XS / SM / MD / LA / XL 6,8


road

Ultralight

Ultralight

Frame kit Ultralight

Frame Ultralight Voorvork Ultralight Full Carbon 1.5" Balhoofdstel BH EVO Ultra 1.5"

L1

Zadelring BH Ultralight

h2

Zadelpen

h1

a1

L2

a2

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

470

115

530

402

72,2º

74,8º

SM

480

120

543

402

72,5º

74º

MD

505

150

557

402

73º

73º

LA

540

185

570

402

73º

72,5º

XL

552

195

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

50


Ultralight

D-A DI2 Plus

L9 9 C 4 Ketting Shimano Dura Ace

Frame Ultralight

Voorrem Shimano Dura Ace

Voorvork Ultralight Full Carbon 1.5"

Achterrem Shimano Dura Ace

Stuurpen FSA Kforce Light

L1

Wielen Lightweight Obermayer

Balhoofdstel BH EVO Ultra 1.5"

h2

Buitenbanden Tub. Michelin Service Course

Shifters Shimano Dura Ace DI2

Zadel Prologo Zero II

Achterderailleur Shimano Dura Ace DI2 h1

Zadelklem BH Ultralight

Voorderailleur Shimano Dura Ace DI2

Zadelpen FSA Kforce Light 27,2

Crankstel Shimano Dura Ace 50/34

Stuur FSA Kforce Light

Trapas BH 386 For Shimano a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Dura Ace

a2

Gewicht 5,9 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

470

115

530

402

72,2º

74,8º

SM

480

120

543

402

72,5º

74º

MD

505

150

557

402

73º

73º

LA

540

185

570

402

73º

72,5º

XL

552

195

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

51


road

Ultralight

Ultralight

D-A DI2

L9 7 C 4 Ketting Shimano Dura Ace

Frame Ultralight

Voorrem Shimano Dura Ace

Voorvork Ultralight Full Carbon 1.5"

Achterrem Shimano Dura Ace

Stuurpen FSA Kforce Light

L1

Wielen Shimano C24

Balhoofdstel BH EVO Ultra 1.5"

h2

Buitenbanden Continental Gp4000

Shifters Shimano Dura Ace Di2

Zadel San Marco Concor FX

Achterderailleur Shimano Dura Ace Di2 h1

Zadelklem BH Ultralight

Voorderailleur Shimano Dura Ace Di2

Zadelpen FSA Kforce Light 27,2

Crankstel Shimano Dura Ace 50/34

Stuur FSA Kforce Light

Trapas BH 386 For Shimano a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Dura Ace

a2

Gewicht 6,8 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

470

115

530

402

72,2º

74,8º

SM

480

120

543

402

72,5º

74º

MD

505

150

557

402

73º

73º

LA

540

185

570

402

73º

72,5º

XL

552

195

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

52


53


road

Ultralight

Ultralight

Red

L9 5 C 4

Frame Ultralight

Ketting Sram 11 V.

Voorvork Ultralight Full Carbon 1.5"

Voorrem Sram Red

Stuurpen BH EVO

L1

Achterrem Sram Red

Balhoofdstel BH EVO Ultra 1.5"

h2

Wielen DT Swiss R-SYS

Shifters Sram Red 22

Buitenbanden Continental Grand Prix Zadel Prologo Nago Nack

Achterderailleur Sram Red 22 h1

Zadelklem BH Ultralight

Voorderailleur Sram Red 22

Zadelpen FSA SLK 27,2

Crankstel FSA SLK 386 50/34

Stuur BH EVO Carbon

Trapas Press FIT 386 a1

L2

Handvatten — Gewicht 6,6 kg

Cassette Sram 1170 11/26

a2

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

470

115

530

402

72,2º

74,8º

SM

480

120

543

402

72,5º

74º

MD

505

150

557

402

73º

73º

LA

540

185

570

402

73º

72,5º

XL

552

195

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

54


Ultralight

D-A

L8 5 C 4

Frame Ultralight

Ketting Shimano Dura Ace

Voorvork Ultralight Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Dura Ace

Stuurpen FSA OS99

L1

Achterrem Shimano Dura Ace

Balhoofdstel BH EVO Ultra 1.5"

h2

Wielen Shimano C24

Shifters Shimano Dura Ace

Buitenbanden Continental Grand Prix Zadel Prologo Zero II

Achterderailleur Shimano Dura Ace h1

Zadelklem BH Ultralight

Voorderailleur Shimano Dura Ace

Zadelpen FSA SLK 27,2

Crankstel Shimano Dura Ace 50/34

Stuur FSA SLK Compact

Trapas BH 386 For Shimano a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Dura Ace

a2

Gewicht 6,7 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

470

115

530

402

72,2º

74,8º

SM

480

120

543

402

72,5º

74º

MD

505

150

557

402

73º

73º

LA

540

185

570

402

73º

72,5º

XL

552

195

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

55


56


Ultralight

UL DI2

L7 5 C 4

Frame Ultralight

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork Ultralight Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Ultegra

Stuurpen BH EVO

L1

Achterrem Shimano Ultegra

Balhoofdstel BH EVO Ultra 1.5"

h2

Wielen Mavic Ksyrium Elite

Shifters Shimano Ultegra DI2 11

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel Prologo Kappa EVO

Achterderailleur Shimano Ultegra DI2 11 h1

Zadelklem BH Ultralight

Voorderailleur Shimano Ultegra DI2 11

Zadelpen FSA SLK 27,2

Crankstel FSA SLK 386 50/34

Stuur BH Super Lite

Trapas Press FIT 386 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

a2

Gewicht 6,9 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

470

115

530

402

72,2º

74,8º

SM

480

120

543

402

72,5º

74º

MD

505

150

557

402

73º

73º

LA

540

185

570

402

73º

72,5º

XL

552

195

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

57


road

Ultralight

Ultralight

Force

L6 5 C 4

Frame Ultralight

Ketting Sram 11 V.

Voorvork Ultralight Full Carbon 1.5"

Voorrem BH Super Lite

Stuurpen BH EVO

L1

Achterrem BH Super Lite

Balhoofdstel BH EVO Ultra 1.5"

h2

Wielen Mavic Ksyrium Elite Buitenbanden Mavic Zadel San Marco Zoncolan Dynamic

Shifters Sram Force 11 Achterderailleur Sram Force 11

h1

Zadelklem BH Ultralight Zadelpen SLK

Voorderailleur Sram Force 11 Crankstel Rotor 3Df 50/34

Stuur BH Super Lite Handvatten — Gewicht 6,8 kg

Trapas Rotor 386 a1

L2

Cassette Sram 1070 11/26

a2

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

470

115

530

402

72,2º

74,8º

SM

480

120

543

402

72,5º

74º

MD

505

150

557

402

73º

73º

LA

540

185

570

402

73º

72,5º

XL

552

195

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

58


Ultralight

UL

L5 5 C 4

Frame Ultralight

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork Ultralight Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Ultegra

Stuurpen BH EVO

L1

Achterrem Shimano Ultegra

Balhoofdstel BH EVO Ultra 1.5"

h2

Wielen Mavic Ksyrium Elite

Shifters Shimano Ultegra 11

Buitenbanden Mavic Zadel Prologo Kappa EVO

Achterderailleur Shimano Ultegra 11 h1

Zadelklem BH Ultralight

Voorderailleur Shimano Ultegra 11

Zadelpen BH Super Lite

Crankstel FSA SLK 386 50/34

Stuur BH Super Lite

Trapas Press FIT 386 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

a2

Gewicht 6,8 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

470

115

530

402

72,2º

74,8º

SM

480

120

543

402

72,5º

74º

MD

505

150

557

402

73º

73º

LA

540

185

570

402

73º

72,5º

XL

552

195

583,3

402

73,5º

72,5º

code V06

59


road endurance

Quartz Be; m iere ‫פ‬da;s"g het <i=ënʦ nment Het nieuwe Quartz-frame is bedoeld voor een breed wielrennerspubliek en is geïnspireerd op de lijnen en de technologie van frames uit de G6 en Ultralight series

1. Efficiënt en uitgebalanceerd ontwerp. Ideaal voor de categorie weerstand

6

8 3

BH presenteert het nieuwe Quartz-frame, geheel geïnspireerd op de succesvolle en revolutionaire Ultralight en G6.

2

Het ingenieursteam van BH heeft ingezet op het Quartz-model voor een nieuw, aërodynamisch frame dat zal voorzien in de wensen van een breed spectrum aan wielrenners, allemaal met andere behoeften: van de professionele wielrenner tot de meest veeleisende vrijetijdswielrenner. De Quartz baseert zijn aërodynamische lijnen, zijn technische specificaties en zijn semi-sloping geometrie op de modellen G6 en Ultralight. Deze drie modellen vormen een familie die alle waarden van I+D+i van het merk BH uitstralen.

9

De kern van het ontwerp van het Quartz-frame houdt vast aan de geometrie van de modellen uit de serie Endurance BH Road. Zijn lichtelijk verhoogde balhoofdbuis, zorgt ervoor dat de wielrenner en zijn machine nog beter op elkaar aansluiten. Bovendien levert de combinatie van het lichte aëro-buizenontwerp samen met de BB386EVO-bracket een frame op dat bij elke pedaaltrap een efficiënt rendement geeft.

7

De Quartz is een frame met een efficiënt en uitgebalanceerd ontwerp dat specifiek is ontworpen met het oog op de Endurance-categorie binnen het wegwielrennen.

60


r

Verschillende diktes, verschillende delen van het frame 0,9 mm

1,6 mm

worden buitengewone verhoudingen in torsiestijfheid en wendbaarheid bereikt en krijgt de stijfheid op dit punt de prioriteit. Het diagonale gedeelte van het balhoofd is met meer dan 11% teruggebracht voor betere efficiëntie, minder luchtweerstand en betere aërodynamica.

1,8 mm

2 2. 100% uit carbon. Veel lichter en veel stijver Voor het ontwerp en de constructie van de Quartz-serie, heeft BH ingezet op een frame dat fel reageert, lichter is en maximaal presteert - zonder concessies te doen aan de enorme stabiliteit die bijdraagt aan zijn veilige gedrag.

3

De Quartz is een monocoque-frame dat voor 100% is vervaardigd met koolstofvezels waar de ‘Hollow Core’techniek op is toegepast - net als bij de G6- en Ultralight-modellen. Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om de ideale diktes voor de verschillende delen van het frame te verkrijgen en ze te optimaliseren, vast te stellen welke de meest geschikte koolstofvezels zijn en te zorgen voor een minimale overlapping. Het resultaat is een spectaculair, aërodynamisch design met een zeer licht gewicht en een extreme stijfheid, en vanwege de verticale absorptie, biedt hij een optimaal weggedrag. Het resultaat is een model dat een uitstekende sturing en weggedrag biedt, waarmee je door zijn laterale stijfheid heel efficiënt trapt en al je inspanning in kracht transformeert. Met een gewicht van slechts 950 gram in maat M, is het Quartz-frame een van de lichtste en meest efficiënte in zijn categorie.

3. De meest aërodynamische voorvork

4

De voorvork van de Quartz, net als bij de G6, is gefabriceerd uit één enkel stuk carbon en past als gegoten in het balhoofd waardoor een vloeiende overgang tussen beide onderdelen ontstaat.

4. Asymmetrische achtervork Het ontwerp van de achtervork is asymmetrisch -net als bij de frames uit de topseries van BH - met de bedoeling om de laterale stijfheid van het frame te vergroten, de mogelijkheid te bieden om bredere banden te gebruiken en het levert een betere wielpassage op.

5. Geïntegreerde carbon balhoofd van 1,5”. Betere torsiestijfheid De taps toelopende carbon balhoofdbuis van 1,5”, geïnspireerd op de a G6-serie, is in zijn geheel in het frame geïntegreerd. Zo

6. Zadelpen van 27,2 mm. Extra comfort tijdens het rijden De zadelpen van het Quartz-frame heeft een diameter van slechts 27,2 mm, net als die van de Ultralight. Zijn ontwerp verleent het frame extra lichtheid en biedt de fietser extra comfort tijdens de rit.

7. BB386 EVO trapas. Meer laterale en verticale stijfheid De BB386 EVO trapas is een innovatie die door BH is ontwikkeld in samenwerking met FSA, waardoor het mogelijk is om de externe breedte van de basis van het bracket tot 86,5 mm te vergroten, met als gevolg dat het oppervlak, de stijfheid en de weerstand hiermee worden vergroot. Met dit systeem, vergroot BH de diameter van de onderste diagonale buizen tot 80%, vermindert de dikte van de wanden en de torsiestijfheid in het gebied van de trapas en de achterzijde van het frame worden vergroot. Het resultaat biedt een absolute laterale stijfheid die totale stabiliteit, betere controle en levert een perfecte efficiëntie bij iedere pedaalslag.

8. Kabelgeleiding in het binnenste van het frame. Maximale bescherming, eenvoudig in het onderhoud Het kabelgeleidingssysteem is hetzelfde als bij de G6 en de Ultralight. Hierdoor is het mogelijk om mechanische of elektrische systemen te integreren waarbij de maximale bescherming gegarandeerd blijft. Bovendien maken de afdekkingen het mogelijk om een systeem te vervangen of te verbeteren, terwijl de esthetiek van het frame intact blijft.

9. Geometrie Semi-Sloping. Direct contact met de fiets Het frameontwerp is licht gebogen om de veiligheid en de ergonomische houding van de wielrenner te waarborgen. De semisloping geometrie plaatst het zwaartepunt veel lager en de achterdriehoek van slechts 406 mm garandeert de wielrenner een groter reactievermogen en betere stabiliteit.

61

Rober Ló‫פ‬z Productmanar Road BH

“De kenmerken van het model Quartz bieden me zo’n enorm comfort op de fiets waardoor ik niet meer wil afstappen. Het is opmerkelijk hoe makkelijk je op iedere soort terrein kruissnelheden kunt vasthouden tijdens de rit zonder ook maar iets aan effectiviteit te verliezen. Het is een frame dat enorm snel reageert en dat een enorme stabiliteit biedt waardoor het een fiets is die heel veelzijdig is zowel voor professionele wielrenners als voor liefhebbers die ervan dromen betere resultaten te halen”.


Quartz

o

DIS

Quartz Carbon Frame kit Quartz

Quartz Full Carbon 1.5â&#x20AC;? SM / MD / LA / XL

17% En?n@ 62


BH EVO Disc

C‡‡B

Shimano Dura Ace DI2 Shimano Dura Ace 50/34

HmYjlr

Shimano Ultegra 11

Shimano RS61

SLK 50/34

Shimano Ultegra 11

HmYjlr

;@J:;¤8;@

LCGdmk Cƒ:

HmYjlr

LC C‡:

FSA Gossamer 386

Michelin Pro4

SM / MD / LA / XL 7,7

HmYjlr

LC;@ C„:

HmYjlr

Michelin Lithion2

SM / MD / LA / XL 7,6

Shimano RS11 Michelin Dynamic Sport

SM / MD / LA / XL 7,9

HmYjlr

=gj[] C‚:

~‡‚ C€‚:

63

Shimano Ultegra DI2 11 SLK 50/34

Shimano RS61

Sram Force 11

Fsa Vision Team25

Rotor 3DF 50/34

Michelin Lithion2

SM / MD / LA / XL 7,6

Shimano 105

Shimano Whr501 Michelin Dynamic Sport

SM / MD / LA / XL 8,4

FSA Gossamer 386

Michelin Lithion2

SM / MD / LA / XL 7,7


jgY\

HmYjlr

 ;@J:;¤8;@ HmYjlr

C‡ ‡ B

Frame Quartz Disc Carbon

Ketting Shimano Dura Ace

Voorvork Quartz 1.5" Carbon Disc

Voorrem Shimano Dura Ace Disc

Stuurpen Fsa Kforce Light

L1

Achterrem Shimano Dura Ace Disc

Balhoofdstel BH EVO Ultra 1.5"

h2

Wielen BH EVO Disc

Shifters Shimano Dura Ace DI2

Buitenbanden Michelin Pro4

Achterderailleur Shimano Dura Ace DI2 h1

Zadel Prologo Zero II

Voorderailleur Shimano Dura Ace DI2

Zadelklem BH Ultralight

Crankstel Rotor QXL

Zadelpen Fsa Kforce Light 27,2

Trapas BH 386 For Shimano a1

L2

Stuur Fsa Kforce Light

Cassette Shimano Dura Ace

a2

Handvatten — Gewicht 7,7 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

440

140

518

406

72º

74,2º

N61

MD

470

155

540

406

72,5º

73,5º

N62

LA

490

180

557

406

73º

72,8º

XL

510

195

570

406

73º

73º

64


65


road

Quartz

Quartz

Frame kit Quartz

Frame Quartz Voorvork Quartz Full Carbon 1.5" Balhoofdstel BH Lite 1.5"

L1

Zadelring BH Quartz

h2

Zadelpen

h1

a1

L2

a2

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

440

140

518

406

72º

74,2º

N61

MD

470

155

540

406

72,5º

73,5º

N62

LA

490

180

557

406

73º

72,8º

XL

510

195

570

406

73º

73º

66


Quartz

UL DI2

L4 7 C 4

Frame Quartz Carbon

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork Quartz Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Ultegra

Stuurpen BH Super Lite

L1

Achterrem Shimano Ultegra

Balhoofdstel BH Lite 1.5"

h2

Wielen Shimano RS61

Shifters Shimano Ultegra DI2 11

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel Prologo Kappa EVO

Achterderailleur Shimano Ultegra DI2 11 h1

Zadelklem BH Quartz

Voorderailleur Shimano Ultegra DI2 11

Zadelpen BH Super Lite 27,2 x 350

Crankstel SLK 50/34

Stuur BH Lite Compact

Trapas Press Fit 386 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

a2

Gewicht 7,9 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

440

140

518

406

72º

74,2º

MD

470

155

540

406

72,5º

73,5º

LA

490

180

557

406

73º

72,8º

XL

510

195

570

406

73º

73º

code N62

67


road

Quartz

Quartz

UL Plus

L4 6 C 4

Frame Quartz Carbon

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork Quartz Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Ultegra

Stuurpen BH Super Lite

L1

Achterrem Shimano Ultegra

Balhoofdstel BH Lite 1.5"

h2

Wielen Shimano RS61

Shifters Shimano Ultegra 11

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel Prologo Kappa EVO

Achterderailleur Shimano Ultegra 11 h1

Zadelklem BH Quartz

Voorderailleur Shimano Ultegra 11

Zadelpen BH Super Lite 27,2 x 350

Crankstel SLK 50/34

Stuur BH Lite Compact

Trapas Press Fit 386 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

a2

Gewicht 7,6 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

440

140

518

406

72º

74,2º

MD

470

155

540

406

72,5º

73,5º

LA

490

180

557

406

73º

72,8º

XL

510

195

570

406

73º

73º

code N61

68


Quartz

Force

L4 5 C 4

Frame Quartz Carbon

Ketting Sram 11V

Voorvork Quartz Full Carbon 1.5"

Voorrem BH Super Lite

Stuurpen BH Super Lite

L1

Achterrem BH Super Lite

Balhoofdstel BH Lite 1.5"

h2

Wielen FSA Vision Team25

Shifters Sram Force 11

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel San Marco Spid

Achterderailleur Sram Force 11 h1

Zadelklem BH Quartz

Voorderailleur Sram Force 11

Zadelpen BH Super Lite 27,2 x 350

Crankstel Rotor 3DF 50/34

Stuur BH Lite Compact

Trapas Rotor PF386 a1

L2

Handvatten —

Cassette Sram 1070 11 11/26

a2

Gewicht 7,6 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

440

140

518

406

72º

74,2º

MD

470

155

540

406

72,5º

73,5º

LA

490

180

557

406

73º

72,8º

XL

510

195

570

406

73º

73º

code N62

69


road

Quartz

Quartz

UL

L4 0 C 4

Frame Quartz Carbon

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork Quartz Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano Ultegra 11

Stuurpen BH Lite

L1

Achterrem Shimano Ultegra 11

Balhoofdstel BH Lite 1.5"

h2

Wielen Shimano RS11

Shifters Shimano Ultegra 11

Buitenbanden Michelin Dynamic Sport Zadel San Marco Spid

Achterderailleur Shimano Ultegra 11 h1

Zadelklem BH Quartz

Voorderailleur Shimano Ultegra 11

Zadelpen BH Lite 27,2 x 350

Crankstel FSA Gossamer 386

Stuur BH Lite Compact

Trapas FSA PF30/386 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

a2

Gewicht 7,7 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

440

140

518

406

72º

74,2º

N61

MD

470

155

540

406

72,5º

73,5º

N62

LA

490

180

557

406

73º

72,8º

XL

510

195

570

406

73º

73º

70


Quartz

105

L3 5 C 4

Frame Quartz Carbon

Ketting Kmc X10

Voorvork Quartz Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano 105

Stuurpen BH Lite

L1

Achterrem Shimano 105

Balhoofdstel BH Lite 1.5"

h2

Wielen Shimano Whr501

Shifters Shimano 105

Buitenbanden Michelin Dynamic Sport Zadel Prolog Kappa

Achterderailleur Shimano 105 h1

Zadelklem BH Quartz

Voorderailleur Shimano 105

Zadelpen BH Lite 27,2 x 350

Crankstel FSA Gossamer 386

Stuur BH Lite Compact

Trapas FSA PF30/386 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano 105 11/25

a2

Gewicht 8,4 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

440

140

518

406

72º

74,2º

N61

MD

470

155

540

406

72,5º

73,5º

N62

LA

490

180

557

406

73º

72,8º

XL

510

195

570

406

73º

73º

71


road endurance

Prisma

AllN Qt je zot in Un ďŹ s W5$ ndb(k Het Prisma-frame e biedt alles s wat er van een fiets een echte liefhebber verwacht: sportiviteit t teit en comfort Maak meer kilometers met meer gemak De Prisma-serie biedt de ideale mogelijkheid aan wielerliefhebbers en de meest veeleisende amateurwielrenners. Hierin vind je alles wat je van een ďŹ ets vraagt: rendement en wedstrijdprestaties, toegesneden op een breed scala van wielrenners. Het Prisma-frame is ontworpen opdat je een gemakkelijke houding aanneemt en dat dit gevoel, na uren en uren trappen niet anders wordt. De ergonomie van het frame doet geen enkel compromis aan de stijfheid waardoor de Prisma het ideale instrument is voor iedereen die zijn prestaties naar een hoger niveau wil tillen en op zijn gemak wil genieten van een rit. Prisma is een ďŹ ets voor op elk terrein, een geweldige klimmer, blijft ook perfect stabiel bij hoge snelheden en biedt een onberispelijk gedrag bij technische afdalingen. Ontdek waarom de Prisma een ďŹ ets is die superieur is aan andere uit hetzelfde segment. waarom hij de perfecte keuze is voor de nietprofessionele wielrenner en waarom hij voor iedereen is.

100% uit koolstof. Biedt een uitstekend vertikaal absorptievermogen Het Prisma frame is geheel opgebouwd uit carbon, van de balhoofdbuis tot en met de achterpatten. Het ontwerp is gebaseerd op de Global Concept frames, wat betekent: garantie op ĂŠn synoniem met stijfheid.

Ergonomie, reactiesnelheid en rendement Het Prisma-frame biedt de ďŹ etser een enorm gevoel van veiligheid, stabiliteit en comfort zonder ook maar iets in te boeten aan het

reactievermogen en rendement die zo kenmerkend zijn voor de ďŹ etsen van BH.

GeĂŻntegreerde conische balhoofdbuis van koolstof van 1,5â&#x20AC;?. Meer stijfheid, betere controle De taps toelopende voorvork van 1,5â&#x20AC;? is, net als de rest van het frame, ontworpen in navolging van de wedstrijdmodellen van BH. Hierdoor is het frame steviger en geeft meer zekerheid bij de besturing van de ďŹ ets. Gefabriceerd uit een enkel stuk carbon, zijn ontwerp ďŹ ltert trillingen waardoor het rijden een stuk makkelijker en comfortabeler is.

PressFitBB30 trapas. Lichter, stijver en preciezer In het Prisma-frame is het innovatieve PressFitBB30-systeem geĂŻntegreerd, een trapas die veel

72

lichter, stijver en preciezer is. Door dit systeem wordt een lagere niveau van verticale buiging bereikt en geeft een buitengewone verbetering van de stijfheid van de bracket.

Kabelgeleiding De nieuwe Prisma maakt het mogelijk om elektronische of mechanische systemen te internaliseren, wat perfecte bescherming biedt, weinig onderhoud vergt en het ziet er ook nog eens superstrak uit.

Geometrie De geometrie van de Prisma verbindt wendbaarheid, snelheid en ergonomie met perfectie. Het frameontwerp biedt een uitstekende graad van comfort en zal veel plezier bieden aan een zeer breed gebruikerspubliek.

Pr


Prisma

road Prisma Carbon Frame kit Prisma

Prisma SM / MD / LA / XL / XL

DNign $ pY@iN

Prisma

Gold L37C4

Prisma

105 L32C4

Shimano 105 FSA Omega PF30

Rody Stylus 2014 Michelin Dynamic Sport

SM / MD / LA / XL 8,7

Prisma

Tiagra L30C4

73

Campagnolo Athena Eps FSA SLK 386 50/34

Mavic Ksyrium Elite Mavic 700X 23

SM / MD / LA / XL 7,5

Shimano Tiagra

Rody Stylus 2014 Michelin Dynamic Sport

SM / MD / LA / XL 8,9

FSA Omega PF30


road

Prisma

Prisma Carbon

Frame kit Prisma

Frame Prisma Voorvork Prisma Balhoofdstel BH Lite 1.5"

L1

Zadelring Prisma PF30

h2

Zadelpen

h1

a1

L2

a2

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

440

130

518

406

72º

74º

MD

470

150

540

406

72,5º

73º

LA

490

175

557

406

73º

73º

XL

510

190

570

406

73º

72,5º

code N33

74


Prisma

Gold

L3 7 C 4

Frame Prisma Carbon

Ketting Campagnolo Chorus 11

Voorvork Prisma Carbon 1.5"

Voorrem Campagnolo Athena

Stuurpen BH Super Lite

L1

Achterrem Campagnolo Athena

Balhoofdstel BH Lite 1.5"

h2

Wielen Mavic Ksyrium Elite

Shifters Campagnolo Athena Eps

Buitenbanden Mavic 700X 23 Zadel Prolog Kappa

Achterderailleur Campagnolo Athena Eps h1

Zadelklem BH XB29

Voorderailleur Campagnolo Athena Eps

Zadelpen BH Super Lite 31,6

Crankstel Fsa Slk 386 50/34

Stuur BH Lite Compact

Trapas Fsa PF30 a1

L2

Handvatten —

Cassette Campagnolo Athena 11/25

a2

Gewicht 7,5 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

440

130

518

406

72º

74º

MD

470

150

540

406

72,5º

73º

LA

490

175

557

406

73º

73º

XL

510

190

570

406

73º

72,5º

code B44

75


road

Prisma

Prisma

105

L3 2 C 4

Frame Prisma Carbon

Ketting Kmc X10

Voorvork Prisma Carbon Alloy 1.5"

Voorrem BH Rc481

Stuurpen BH

L1

Achterrem BH Rc481

Balhoofdstel BH Lite 1.5"

h2

Wielen Rody Stylus 2014

Shifters Shimano 105

Buitenbanden Michelin Dynamic Sport Zadel Prolog Kappa

Achterderailleur Shimano 105 h1

Zadelklem BH XB29

Voorderailleur Shimano 105

Zadelpen BH 31,6 x 350

Crankstel FSA Omega PF30

Stuur BH Lite Compact

Trapas FSA PF30 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Tiagra 11/25

a2

Gewicht 8,7 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

440

130

518

406

72º

74º

N33

MD

470

150

540

406

72,5º

73º

R20

LA

490

175

557

406

73º

73º

XL

510

190

570

406

73º

72,5º

76


Tiagra

Prisma

L3 0 C 4

Frame Prisma Carbon

Ketting Kmc X10

Voorvork Prisma Carbon Alloy 1.5"

Voorrem BH RC481

Stuurpen BH

L1

Achterrem BH RC481

Balhoofdstel BH Lite 1.5"

h2

Wielen Rody Stylus 2014

Shifters Microshift 10V

Buitenbanden Rubena Syrinx 700x23 Zadel San Marco Era

Achterderailleur Shimano Tiagra 10V h1

Zadelklem BH XB29

Voorderailleur Microshift FD-R72

Zadelpen BH 31,6 x 350

Crankstel FSA Omega PF30

Stuur BH Compact

Trapas FSA PF30 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Tiagra 11/25

a2

Gewicht 8,9 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

440

130

518

406

72º

74º

N33

MD

470

150

540

406

72,5º

73º

R20

LA

490

175

557

406

73º

73º

XL

510

190

570

406

73º

72,5º

77


road endurance

Sphene De eerste pedaalslag [n urfir Sphene is de ideale serie e voor de liefhebber die begint in de e wereld van het tour tourfietsen rfietsen

De nagenoeg perfecte formule. Bereik maximale prestaties met de comfortabelste manier van trappen Als je wilt kennismaken met de wereld van het tourfietsen met een betaalbare fiets die je alle voordelen biedt die je zoekt plus een hoog prestatieniveau, dan is de Sphene het model voor jou. De Sphene-serie, geïnspireerd op de Global Concept van BH, is ideaal voor het maken van een flinke rit maar ook om de eerste pedaaltrappen te zetten in de wereld van de wielrensport. Het is een stijf frame, licht, zeer resistent, makkelijk te beheersen en het biedt een geweldig reactievermogen op het asfalt. Binnen de Sphene-serie vind je het frame tegen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

De weerstand en lichtheid die je van een fiets verwacht. Gefabriceerd uit 7005 aluminium met hydroforming-technologie Het aantrekkelijke Sphene-frame combineert hoge weerstands- en lichtheidscoëfficienten volgens de hoogste kwaliteitseisen die het merk aan al zijn modellen oplegt. Voor zijn fabricatie, heeft BH gebruik gemaakt van 7005 aluminium en ‘hydroforming technology’. Deze techniek maakt het mogelijk om custom-made buizen te fabriceren, een betere stijfheid te geven aan de cruciale delen en meer lichtheid aan de delen waar dat mogelijk is. Op deze wijze combineert het ontwerp van de Sphene-frames extra stijfheid in het onderste gedeelte met een hoge mate van comfort en flexibiliteit

in de e bovenste nste buizen. buizen Dit alles draagt bij aan een grote verticale absorptiecapaciteit en het frame krijgt hierdoor extra laterale stijfheid.

hogere balhoofd biedt meer comfort op de weg. Als gevolg geeft de geometrie van het frame de fietser een groot reactiegevoel.

Het resultaat is een frame met gepolijste lasnaden en weggewerkte verbindingen dat elke fietser een bijzonder rendement en veel comfort biedt voor onderweg.

Voor elke smaak. Breed aanbod in maten en kleuren

Geometrie. Enorm scherp reactiegevoel De afstand tussen de assen is iets groter voor een gegarandeerde stabiliteit van het frame en het

78

De Sphene serie is bedoeld voor een breed wielerpubliek, en daarom bestaat zij uit een groot aantal maten, kleuren en als extraatje zijn er de graphics die speciaal voor de frames zijn ontworpen.


Sphene

E$ ed begin

Sphene

105 L27C4/T4

Sphene

Tiagra L25C4

Shimano Tiagra 10V FSA Tempo 50/34

Rody Stylus 2013 Rubena Syrinx 700X23

SM / MD / LA / XL 9,9

Sphene

Claris L20C4

79

Shimano 105 FSA Omega

Shimano Claris 8V FSA Tempo 50/34

Shimano Whr501 Michelin Dynamic Sport

SM / MD / LA / XL 9,1

Rody Stylus 32 Holes Rubena Syrinx 700X23

SM / MD / LA / XL 9,9


road

Sphene

Sphene

105

L2 7 C 4 /T4

Frame Sphene Alu

Ketting Kmc X10

Voorvork Sphene Carbon Stell

Voorrem BH RC481

Stuurpen BH

L1

Achterrem BH RC481

Balhoofdstel BH Lite 1 1/8"

h2

Wielen Shimano Whr501

Shifters Shimano 105

Buitenbanden Michelin Dynamic Sport Zadel San Marco Era

Achterderailleur Shimano 105 h1

Zadelklem Zaphire MX30 31,8

Voorderailleur Shimano Tiagra

Zadelpen BH 27,2 x 350 SP238

Crankstel FSA Omega

Stuur BH Compact

Trapas FSA Mega Exo a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Tiagra 11/25

a2

Gewicht 9,1 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

440

140

518

406

72º

74º

B49

MD

470

165

540

406

72,5º

73,5º

N37

LA

510

200

575

406

73º

73º

XL

540

225

590

406

73º

72º

80


Tiagra

Sphene

L2 5 C 4

Frame Sphene Alu

Ketting Kmc X10

Voorvork Sphene Carbon Stell

Voorrem BH RC481

Stuurpen BH

L1

Achterrem BH RC481

Balhoofdstel BH Lite 1 1/8"

h2

Wielen Rody Stylus 2013

Shifters Microshift 10V

Buitenbanden Rubena Syrinx 700X23

Achterderailleur Shimano Tiagra 10V

Zadel San Marco Era

Voorderailleur Microshift Fd-R72

Zadelklem Zaphire Mx30 31,8

h1

Zadelpen BH 27,2 x 350 SP238

Crankstel FSA Tempo 50/34

Stuur BH Compact

Trapas FSA TH68-110 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Tiagra 11/25

a2

Gewicht 9,9 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

440

140

518

406

72º

74º

B49

MD

470

165

540

406

72,5º

73,5º

N37

LA

510

200

575

406

73º

73º

XL

540

225

590

406

73º

72º

81


road

Sphene

Sphene

Claris

L2 0 C 4

Frame Sphene Alu

Ketting Kmc Z51

Voorvork Sphene Carbon Stell

Voorrem BH

Stuurpen BH

L1

Achterrem BH

Balhoofdstel BH Lite 1 1/8"

h2

Wielen Rody Stylus 32 Holes

Shifters Microshift 8V

Buitenbanden Rubena Syrinx 700X23 Zadel San Marco Provip

Achterderailleur Shimano Claris 8V h1

Zadelklem Zaphire MX30 31,8

Voorderailleur ADII

Zadelpen BH 27,2 x 350 SP238

Crankstel FSA Tempo 50/34

Stuur BH Compact

Trapas FSA TH68-110 a1

L2

Handvatten —

Cassette Shimano Claris 11/28

a2

Gewicht 9,9 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

440

140

518

406

72º

74º

B49

MD

470

165

540

406

72,5º

73,5º

N37

LA

510

200

575

406

73º

73º

B38

XL

540

225

590

406

73º

72º

82


83


E n e k o 84

L l a n o s


\W]Đž

triathlon 85


triathlon

Vergelijkende

Aerolight

Aerolight RC

Competitie in zijn puurste vorm om het verschil te maken

Dé fiets voor de triatlonliefhebber

Het Aerolight frame, gezamenlijk bedacht door BH en Eneko Llanos, is ervoor gemaakt om de wind te doorklieven…

De Aerolight RC is het ideale frame voor de amateur-triatleet

…bereik hoge snelheden, explodeer op de vlakte en maak het verschil bergop.

Heeft enkele van de technologische innovaties geadopteerd alsmede het ontwerp van de frames uit de topseries van BH en maakt het mogelijk om een breed scala aan opties te gebruiken: het zadel biedt een ruime mogelijkheid om de hoek aan te passen en iedere voorsprong of remsysteem kan worden gemonteerd.

De Aerolight is een fiets voor de triathlon voor gevorderden, met een spectaculair design en op de topcompetitie gericht.

100% aërodynamisch

Optimale luchtpenetratie

De Aerolight is integraal uit carbon gefabriceerd, vanaf de voorvork tot en met de achterpatten

Het Aerolight RC frame is integraal uit carbon opgebouwd om de maximale verhoudingen tussen aërodynamica, lichtheid en stijfheid te realiseren

BH heeft een innovatieve technologie toegepast waardoor het mogelijk is om een agressief frame dat zeer licht is te bouwen met een optimale aërodynamica zonder in te boeten aan stijfheid.

Het transversale deel maakt gebruik van het aërodynamische Kamm-Tail design waardoor de luchtpassage langs het zadel wordt geoptimaliseerd.

De voorvork en de balhoofdbuis van de Aerolight omsluiten het wiel om de lucht vanaf het eerste contact met het frame tot aan de achterzijde weer te stabiliseren en te stroomlijnen.

Voor alle transversale delen van de buis van de Aerolight RC, heeft BH analyses en tests uitgevoerd waardoor de aërodynamica van het frame is geoptimaliseerd zonder dat de stijfheid eronder lijdt.

Het topmodel uit de Aerolight-serie weegt slechts 8 kilo.

Maximale laterale en torsiestijfheid De belangrijkste delen van de Aerolight en Aerolight RC frames zijn oversized gemaakt om de maximale verhoudingen te verkrijgen tussen stijfheid en aërodynamica Beide modellen behalen een betere torsiestijfheid en optimaliseren de efficiency van de triatleet door zijn nieuwe, oversized bracket. Dit nieuwe ontwerp van de externe breedte van de behuizing vergroot zijn oppervlak, torsiestijfheid en weerstand. De stijfheid en lichtheid van deze frames zorgen ervoor dat de wielrenner al zijn potentie in snelheid kan omzetten en maximaal kan profiteren van zijn inzet bij iedere pedaaltrap.

86


Aerolight

Aerolight RC

In de aanvalspositie

Perfecte biomechanische houding

Op de Aerolight kan de wielrenner een agressieve aanvalspositie innemen

De geometrie van het Aerolight RC frame biedt groot reactievermogen en, hoewel minder agressief dan de Aerolight, stelt het de wielrenner in staat een perfecte biomechanische houding aan te nemen

Het frame biedt een breed scala aan instellingen die al naar gelang de behoefte kunnen worden aangepast. Het stuur kan in verschillende standen worden gezet en de zadelpen biedt een virtuele hoek van tussen de 74º en 80º om de meest aërodynamische positie te kunnen aannemen.

De zadelpen biedt, net als hij de Aerolight ,een virtuele hoek van tussen de 74º en de 80º voor het aannemen van de meest aërodynamische houding. En het design is aërodynamisch, net als van de Aerolight.

De achterkant is geheel geünificeerd zodat de atleet en de machine perfect op elkaar aansluiten. De achterrem is volledig geïntegreerd en verborgen om een glad en aërodynamischer oppervlak te verkrijgen.

professioneel

variëteit

Aerolight

Aerolight RC

stijfheid

stijfheid klimmer

lichtheid

klimmer

lichtheid aerodinámica

aërodynamica aanbod

aanbod efficiëntie efficiëntie

explosief

explosief 87


triathlon

6

Aerolight Explosief op vlak terrein en maakt het versil bergop Ontworpen voor de competitie in samenwerking met Eneko Llanos. Maximale efficiëntie, aërodynamica, snelheid, lichtheid en stijfheid Niemand weet beter dan triatleten zelf wat voor eisen moeten worden gesteld aan een fiets voor de competitie op topniveau. Daarom hebben het ingenieursteam en Eneko Llanos zij aan zij samengewerkt bij het ontwerpen en de ontwikkeling van de nieuwe Aerolight, de winnende fiets van de Ironman van Melbourne en de BH Triathlon van Zarautz.

1. Topcompetitie De Aerolight is de perfecta fiets voor triatleten binnen de topcompetitie. Een fiets die speciaal is ontworpen om de wind te doorklieven, hoge snelheiden te bereiken, te exploderen op de vlakte en bergop het verschil te maken. Het buitengewone ontwerp waarin talloze technologische verbeteringen zijn opgenomen, en de geavanceerde aërodynamische lijn van het Aerolight frame zijn het resultaat van talloze brainstormsessies die de technische en sportafdeling van BH met elkaar hebben gehouden om zo te komen tot een geavanceerdere, spectaculaire triatlonfiets die is bestemd voor de topcompetitie. De Aerolight is, bovendien, zeer licht en weegt amper 8 kilo in de high-end versie.

is om tijdens het fabricageproces de ideale diktes van de verschillende delen van het frame te beheersen, optimaliseren en op maat te maken en te bepalen wat de meeste geschikte soort koolstofvezel is voor de opbouw waarbij een minimale overlapping bestaat zodat een extreme lichtheid en stijfheid is gegarandeerd. Dit gepatenteerde fabricageproces maakt gebruik van een combinatie van koolstofvezels met hoge, medium en lage modulus zodat aan de hoge kwaliteitsstandaard die BH eist wordt voldaan. Voor alle transversale delen van de buis van de Aerolight zijn speciale formules toegepast en analyses en tests gedaan die de aërodynamica van het frame optimaliseren zonder dat het aan stijfheid in boet. Het spectaculaire en efficiënte aërodynamische ontwerp behaalt een optimale luchtpenetratie en de meeste efficiënte biomechanische houding.

3. Oversized botton bracket. Betere torsiestijfheid

De Aerolight-serie is gefabriceerd volgens de principes van de rest van de high-end frames van BH, zoals de Ultralight.

BH heeft de botton bracket oversized gemaakt om ruimte te bieden aan de BB386EVO en wat torsiestijfheid en de efficiëntie van de fietser garandeert. Dit vernieuwende ontwerp maakt het mogelijk om de buitenbreedte aan de basis van het bracket te verruimen tot 86,5 mm en, als gevolg daarvan, zijn oppervlakte, stijfheid en weerstand te vergroten.

Bij de bouw van het Aerolight frame is gebruik gemaakt van een innovatieve technologie waarmee het mogelijk

Op deze manier is het BH gelukt om de omvang van de diagonale onderste buizen te vergroten tot een diameter

2. Aerolight frame

88

4

van 80 mm, de dikte van de wanden te verminderen en de torsiestijfheid van het bracket en het achterste gedeelte van het frame te verruimen.

3

De combinatie van het oversized bracket design, waardoor het BB386EVO systeem kan worden gebruikt, met de inrichting van de onderbuis en de bovenbuizen, maken het Aerolight frame zelfs geschikt voor de breedste wielen uit de sector.

A Aanpasbare shifter

4. Carbon achterpatten De achterpatten van carbon garanderen de juiste uitlijning van het wiel. De ondersteuning van de achterderailleur is dezelfde die is gebruikt voor de nieuwe G6, en levert een buitengewoon rendement op tijdens het wisselen van verzet.

B


r

5. Voorvork en balhoofdbuis. Betere aërodynamica De voorvork en de balhoofdbuis zijn zo om het wiel gevormd dat de lucht zich stabiliseert, vanaf het eerste frontale contact met het frame totdat hij wegstroomt aan de achterkant. Het remsysteem is geheel in het ontwerp van frame en voorvork geïntegreerd, waardoor zowel het remmen als de luchtweerstand worden geoptimaliseerd.

6. Zadelpen. In de aanval Het aërodynamische ontwerp van de zadelpen, maakt het mogelijk om de hoek van het zadel aan te passen tussen de 74º en 78º opdat de wielrenner een meer ontspannen houding gaat zitten of een totaal agressieve positie kan aannemen. Ook is er als optioneel accessoire een telescopische zadelpen verkrijgbaar die volgens de parameters van de UCI is gemaakt en is toegestaan voor gebruik in tijdritten.

7. Tot eenheid gebrachte voorkant De balhoofdbuis heeft een heel minimale maat. Hij heeft een gestileerde en fijne vorm gekregen waardoor het frame een veel agressiever en aërodynamischer design heeft gekregen. De nieuwe voorsprong, voor 100% uit carbon gefabriceerd, is uitgelijnd met de horizontale buis die verhoogd is om ervoor te zorgen dat de renner perfect aansluit op zijn machine. De aansluitingen bieden de mogelijkheid om de voorsprong tot op 4 verschillende hoogtes in te stellen. De voorrem is geïntegreerd en zit verborgen om een glad, effen en aërodynamischer oppervlak te verkrijgen.

8. Drie plaatsten voor de bidonhouder 5

Het nieuwe frame biedt de mogelijkheid om een bidon op drie verschillende posities te plaatsen: Op de onderbuis, op de zitbuis of de bovenbuis.

9. Interne bekabeling voor mechanische of elektronische systemen Het originele systeem voor kabelgeleiding van het Aerolightframe biedt mogelijkheid om zowel mechanische of elektronische systemen te integreren en biedt optimale bescherming.

10. Geometrie. Op maat gemaakt

C

D

De geometrie van het nieuwe frame biedt een breed scala aan instellingen die al naar gelang behoefte kunnen worden aangepast. Het stuur kan in diverse standen worden gezet en de zadelpen biedt een virtuele hoek van tussen de 74º en 78º zodat de berijder de op dat moment meest adequate kan aannemen en de geometrie aanpassen aan verschillende soorten gebruik. De nieuwe Aerolight behoudt de maat van de achtervork van 38 cm, waardoor de reactiviteit en explosiviteit van de fietser tijdens de rit aanzienlijk groter wordt. BH heeft vier verschillende maten gebouwd SM, MD, LA, XL.

89

Eneko Llanos T!@^ BH T!

“To ik op mijn Aerolight stapte, “Toen smolten mijn fiets en mijn lichaam sm samen om één te worden. De sa perfecte pasvorm die ik ervaar is de p rreden waarom ik helemaal voor dit fframe ga. Mijn sportieve successen zouden niet zo groot zijn geweest als ik niet over de beste fiets op de markt had kunnen beschikken en voor mij is de Aerolight van BH dé machine die iedere triatleet zich zou wensen. Dit is een fiets die zeer aërodynamisch is en die me het gevoel geeft dat ik met iedere pedaalslag de wind doorklief zonder dat er één element is dat voorkomt dat ik belemmerd wordt in mijn vaart. En dus is het niet vreemd dat de rest van de atleten tijdens wedstrijden altijd heel erg naar mijn Aerolight loeren”.


triathlon

Aerolight

Aerolight Frame kit Aerolight

Aerolight SM / MD / LA / XL

pure competitie

Aerolight

D-A DI2 LT704

Aerolight

UL DI2 LT504

Shimano D-A DI2

Mavic CXR60

SM /MD /LA /XL

Rotor Flow

Mavic 700x23

7,9

Shimano Ult DI2 11

BH EVO 55

SM /MD /LA /XL

Rotor Flow

Michelin Lithion2

8

Aerolight

D-A LT604

Aerolight

UL LT404

90

Shimano D-A

Shimano C50

SM /MD /LA /XL

Rotor Flow

Michelin PRO4

7,7

Shimano Ultegra 11

FSA Trimax T30

SM /MD /LA /XL

Rotor 3D+ Crono

Michelin Lithion2

7


Aerolight

Frame kit Aerolight

Frame Aerolight Voorvork Aerolight Stuurpen Aerolight Balhoofdstel Aerolight L1

Voorrem TRP TT01

h2

Achterrem TRP TT02 Zadelring Aerolight

h1

Zadelpen Aerolight

a1

L2

a2

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

510

185

531

380

72,5º

76º

MD

525

100

547

380

72,8º

76º

LA

540

120

562

380

72,8º

76º

XL

560

140

579

380

72,8º

76º

code N43

91


triathlon

Aerolight

Aerolight

D-A DI2

LT7 0 4

Frame Aerolight

Ketting Shimano Dura Ace 11

Voorvork Aerolight

Voorrem TRP TT01

Stuurpen Aerolight

Achterrem TRP TT02

Balhoofdstel Aerolight L1

Wielen Mavic CXR60

Shifters Shimano D-A DI2

h2

Buitenbanden Mavic 700x23 Zadel Prologo Nago TT

Achterderailleur Shimano D-A DI2

Zadelklem Aerolight

Voorderailleur Shimano D-A DI2

h1

Zadelpen Aerolight

Crankstel Rotor Flow

Stuur FSA Vision

Trapas Rotor 386 a1

L2

Handvatten BH

Cassette Shimano Dura Ace 11 11/25

Gewicht 7,9 kg

a2

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

510

185

531

380

72,5º

76º

MD

525

100

547

380

72,8º

76º

LA

540

120

562

380

72,8º

76º

XL

560

140

579

380

72,8º

76º

code N43

92


Aerolight

D-A

LT6 0 4

Frame Aerolight

Ketting Shimano Dura Ace 11

Voorvork Aerolight

Voorrem TRP TT01

Stuurpen Aerolight

Achterrem TRP TT02

Balhoofdstel Aerolight L1

Wielen Shimano C50

Shifters Shimano Dura Ace

h2

Buitenbanden Michelin PRO4 Zadel Prologo Nago TT

Achterderailleur Shimano Dura Ace

Zadelklem Aerolight

Voorderailleur Shimano Dura Ace

h1

Zadelpen Aerolight

Crankstel Rotor Flow

Stuur FSA Vision

Trapas Rotor 386 a1

L2

Handvatten –

Cassette Shimano Dura Ace 11 11/25

Gewicht 7,7 kg

a2

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

510

185

531

380

72,5º

76º

MD

525

100

547

380

72,8º

76º

LA

540

120

562

380

72,8º

76º

XL

560

140

579

380

72,8º

76º

code N43

93


triathlon

Aerolight

Aerolight

UL DI2

LT5 0 4

Frame Aerolight

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork Aerolight

Voorrem TRP TT01

Stuurpen Aerolight

Achterrem TRP TT02

Balhoofdstel Aerolight L1

Wielen BH EVO 55

Shifters Shimano DI2 11V

h2

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel San Marco Era TRI

Achterderailleur Shimano UL DI2 11

Zadelklem Aerolight

Voorderailleur Shimano UL DI2 11

h1

Zadelpen Aerolight

Crankstel Rotor Flow

Stuur FSA Vision

Trapas Rotor 386 a1

L2

Handvatten –

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

Gewicht 8 kg

a2

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

510

185

531

380

72,5º

76º

MD

525

100

547

380

72,8º

76º

LA

540

120

562

380

72,8º

76º

XL

560

140

579

380

72,8º

76º

code N43

94


Aerolight

UL

LT4 0 4

Frame Aerolight

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork Aerolight

Voorrem TRP TT01

Stuurpen Aerolight

Achterrem TRP TT02

Balhoofdstel Aerolight L1

Wielen FSA Trimax T30

Shifters Shimano Crono 11V

h2

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel San Marco ERA TRI

Achterderailleur Shimano Ultegra 11

Zadelklem Aerolight

Voorderailleur Shimano Ultegra 11

h1

Zadelpen Aerolight

Crankstel Rotor 3D+ Crono

Stuur FSA Vision

Trapas Rotor 386 a1

L2

Handvatten –

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

Gewicht 7 kg

a2

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

510

185

531

380

72,5º

76º

MD

525

100

547

380

72,8º

76º

LA

540

120

562

380

72,8º

76º

XL

560

140

579

380

72,8º

76º

code N43

95


triathlon

Aerolight

RC

Past zi aan jouw manier van strijd leveren aan Het Aerolight RC frame is voorzien van een breed scala aan opties zodat hij kan worden aangepast aan de eisen van ieder type strijd

1. Het triatlonframe dat zich aan jouw behoeften aanpast De Aerolight RC is een machine die is gemaakt om mee te strijden in triatlon wedstrijden. Voor heel het ontwerp ervan werd uitgegaan van de aërodynamica van de triatleet, opdat hij met zo min mogelijk inspanning de maximale snelheid bereikt. Daarom zijn enkele van de grote technologische innovaties en van het ontwerp van de Aerolight meegenomen, het frame dat een referentie is binnen de triatlonmarkt. De Aerolight RC is voorzien van een breed scala aan mogelijkheden opdat de triatleet in staat is zijn machine voor te bereiden al naargelang de behoeften en vereisten voor elke wedstrijd. De zadelpen kan 4º worden versteld en elke voorsprong en elk remsysteem dat op de markt is kan erop worden gemonteerd.

2. Voor 100% uit carbon gefabriceerd. Aërodynamische snelheid De Aerolight RC serie is voor 100% uit carbon gefabriceerd waarbij de principes van de rest van de frames uit de topseries van BH, zoals de Ultralight of de Aerolight, zijn gevolgd. Hij is ontworpen om een optimale luchtweerstand te bieden evenals een perfecte biomechanische houding. Bij de constructie van het Aerolight RC frame is gebruik gemaakt van een innovatieve technologie waardoor het mogelijk is om tijdens het fabricageproces de ideale diktes van

de verschillende delen van het frame te beheersen, optimaliseren en op maat te maken en te bepalen wat de meeste geschikte soort koolstofvezel is voor de opbouw waarbij een minimale overlapping bestaat waardoor een extreme lichtheid en stijfheid is gegarandeerd.

De combinatie van het oversized bracket design, waardoor het BB386EVO systeem kan worden gebruikt, met de inrichting van de onderbuis en de bovenbuizen, maken het Aero frame zelfs geschikt voor de breedste wielen uit de sector.

Dit gepatenteerde fabricageproces maakt gebruik van een combinatie van koolstofvezels met hoge, medium en lage modulus zodat aan de hoge kwaliteitsstandaard die BH eist wordt voldaan. Voor alle transversale delen van de buis van de Aerolight RC zijn speciale formules toegepast en zijn analyses en tests gedaan die de aërodynamica van het frame optimaliseren zonder aan stijfheid in te boeten.

4. Balhoofdbuis. Compatibel met elk type voorsprong

3. Oversized botton bracket. Betere torsiestijfheid

Het transversale deel maakt gebruik van het aërodynamische Kamm-Tail design waardoor de luchtpassage langs het zadel wordt geoptimaliseerd. Het ontwerp biedt de mogelijkheid om de hoek van het zadel met 4º aan te passen opdat de renner de meest ontspannen positie of juist een totaal agressieve houding kan aannemen, afhankelijk van het type wedstrijd waaraan wordt deelgenomen.

BH heeft de botton bracket oversized gemaakt om ruimte te bieden aan de BB386EVO en wat torsiestijfheid en de efficiëntie van de fietser garandeert. Dit vernieuwende ontwerp maakt het mogelijk om de buitenbreedte aan de basis van het bracket te verruimen tot 86,5 mm en, als gevolg daarvan, zijn oppervlakte, stijfheid en weerstand te vergroten. Op deze manier is het BH gelukt om de omvang van de diagonale onderste buizen te vergroten tot een diameter van 80 mm, de dikte van de wanden te verminderen en de torsiestijfheid van het bracket en het achterste gedeelte van het frame te verruimen.

96

De smalle afmeting van de balhoofdbuis, van 1 1/8” zowel in het onderste als het bovenste gedeelte ervan, verlaagt de luchtweerstandscoëfficiënten nog verder. En bovendien is hij compatible met elk type standaard voorsprong op de markt.

5. Zadelpen. Optimaliseert de luchtpassage

5

Optimaliseert de luchtpassage

7

6


5

2

Verschillende carbondiktes in het frame

4

Oscar Negrete ““Als Als liefhebber van de triatlon, is Al de d e Aerolight RC een van de beste fietsen fi fie e die ik ooit heb ervaren. Hij bevat veel van de innovaties van b be e de meest geavanceerde modellen d maar dan voor een veel lagere m prijs. Bovendien biedt hij me p de mogelijkheid om een aantal elementen te veranderen om hem helemaal aan mijn smaak aan te passen. De Aerolight RC daagt me bij iedere wedstrijd uit mezelf te overtreffen. Als ik met dit frame wedstrijden rijd, voel ik me als een echte triatleet en weet dat ik me moet inspannen om optimaal te profiteren van alle mogelijkheden die hij me biedt”.

3

97


Aerolight

RC

A

6. Carbon achterpatten De achterpatten van carbon, dezelfde als van de modellen G6, Ultralight en Aerolight, garanderen een nauwkeurige en efficiënte wieluitlijning. De klemband van de voorderailleur is dezelfde als wordt gebruikt voor de nieuwe G6, wat een buitengewoon rendement oplevert tijdens het schakelen.

7. Asymmetrische achtervork Het ontwerp van de achtervork is asymmetrisch, net als bij de frames van de topmodellen van BH Road, met de bedoeling om de laterale stijfheid van het frame te vergroten en efficiëntie en rendement te verbeteren. Dit ontwerp maakt het mogelijk om bredere banden te gebruiken en de wielpassage te verbeteren.

8. Interne kabelgeleiding voor mechanische of elektronische systemen Met het originele kabelgeleidingsysteem van het Aerolight RC frame kunnen zowel mechanische als elektronische systemen worden geïntegreerd wat een maximale bescherming garandeert.

9. Remsysteem. Alle opties De Aerolight RC maakt gebruik van een serie standaard remmen waardoor het mogelijk is om elk soort remsysteem te monteren.

10. Geometrie De geometrie van het nieuwe Aerolight RC frame is geïnspireerd op de Aerolight en hoewel hij minder agressief is, biedt hij de wielrenner een aanvalspositie en het reactievermogen die hij nodig heeft tijdens een rit. De balhoofdbuis is verhoogd en de zadelpen, die niet geïntegreerd is, maakt gebruik van het klemsysteem van de G6-serie om een gelijkmatige krachtsverdeling te bereiken.

98

6

Carbon achterpatten


triathlon

Aerolight RC

Aerolight RC Frame kit Aerolight

Aerolight RC SM / MD / LA / XL

tri _gn

Aerolight RC

UL Plus LT304

Aerolight RC

UL LT204

Shimano Ultegra FSA Gossamer 386

FSA Team 30 Michelin Dynamic Sport

GC Aero

SM /MD /LA /XL

105

8,2

LT104

99

Shimano Ultegra 11

FSA Trimax T42

SM /MD /LA /XL

Rotor 3D+ Crono

Michelin Lithion2

8,1

Shimano 105

Shimano WHR501 Michelin Dynamic Sport

SM /MD /LA /XL

FSA Gossamer

8,7


triathlon

Aerolight RC

Aerolight RC

Frame kit Aerolight RC

Frame Aerolight RC Voorvork Aerolight RC Balhoofdstel BH Super Lite 1 1/8” L1

Zadelring Aerlolight RC h2

Zadelpen Aerolight RC

h1

a1

L2

a2

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

510

131

531

385,5

72,5º

76º

MD

525

146

547

385,5

72,8º

76º

LA

540

166

562

385,5

72,8º

76º

XL

560

186

579

385,5

72,8º

76º

code N65

100

A


Aerolight RC

UL Plus

LT3 0 4

Frame Aerolight RC

L1

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork Aerolight RC

Voorrem BH Super Lite

Stuurpen FSA OS190

Achterrem BH Super Lite

Balhoofdstel BH Super Lite 1 1/8” h2

Wielen FSA Trimax T42

Shifters Shimano Crono 11V

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel San Marco ERA TRI

Achterderailleur Shimano Ultegra 11

Zadelklem Aero RC

Voorderailleur Shimano Ultegra 11

h1

Zadelpen Aero RC

Crankstel Rotor 3D+ Crono

Stuur FSA Vision

Trapas Rotor 386 L2

Handvatten –

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

a1 a2

Gewicht 8,1 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

510

131

531

385,5

72,5º

76º

MD

525

146

547

385,5

72,8º

76º

LA

540

166

562

385,5

72,8º

76º

XL

560

186

579

385,5

72,8º

76º

code N65

101


triathlon

Aerolight RC

Aerolight RC

UL

G

LT2 0 4

Frame Aerolight RC

L1

Ketting KMC X10

Voorvork Aerolight RC

Voorrem BH RC481

Stuurpen FSA OS190

Achterrem BH RC481

Balhoofdstel BH Super Lite 1 1/8” h2

Wielen FSA Team 30

Shifters Crono 10V

Buitenbanden Michelin Dynamic Sport Zadel San Marco ERA TRI

Achterderailleur Shimano Ultegra

Zadelklem Aero RC

Voorderailleur Shimano Ultegra

h1

Zadelpen Aero RC

Crankstel FSA Gossamer 386

Stuur FSA Vision

Trapas FSA PF386 L2

Handvatten –

Cassette Shimano 11/25

a1 a2

Gewicht 8,2 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

510

131

531

385,5

72,5º

76º

MD

525

146

547

385,5

72,8º

76º

LA

540

166

562

385,5

72,8º

76º

XL

560

186

579

385,5

72,8º

76º

code N65

102


GC Aero

GC Aero

105

LT1 0 4 Ketting KMC X10

Frame GC Aero

Voorrem BH RC481

Voorvork GC Aero

Achterrem BH RC481

Stuurpen FSA OS190 L1

Wielen Shimano WHR501

Balhoofdstel BH Super Lite 1 1/8” h2

Buitenbanden Michelin Dynamic Sport

Shifters Crono 10V Achterderailleur Shimano 105

Zadel BH Crono Zadelklem Aero RC

Voorderailleur Shimano 105

h1

Crankstel FSA Gossamer

Zadelpen Aero RC Stuur FSA Vision

Trapas FSA PF386 Cassette Shimano Tiagra 11/25

a1

L2

Handvatten –

a2

Gewicht 8,7 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

510

131

531

385,5

72,5º

76º

MD

525

146

547

385,5

72,8º

76º

LA

540

166

562

385,5

72,8º

76º

XL

560

186

579

385,5

72,8º

76º

code N32

103


@ k Y Y [ J m j ] r

104


word

[a[dg[jgkk 105


[a[dg[jgkk

IOl]Ye Ga strijd a` op 0k f‫ פ‬rrein ;]fa]mo]•kl]jc [gf[mjj]j]f\]IO K]Ye¤^jYe]kogj\]f Ydk[YjZgfegfg[gim] _]^YZja[]]j\]frabf n]]dda[`l]j•klabn]j]f j]Y_]j]fkf]dd]j

4 5

6

3 1. Op competitie berekend Wanneer BH Bikes een frame voor cyclocross ontwikkelt, is dat met wedstrijden in gedachten en datgene wat wielrenners binnen deze discipline van hun fiets verwachten bij alle soorten terrein en omstandigheden die ze in een parcours kunnen tegenkomen.

BH heeft het nieuwe RX Team frame ontworpen met medewerking en adviezen van enkele van de bekendste, veeleisende en ervaren veldrijders van Europa. Het frame bevat bovendien de beste designideeën die BH al eerder heeft toegepast en geïntegreerd in hun geavanceerde frames.

106


Opbouw van de koolstoflagen in het frame

2. 100% carbon monocoque BH heeft de nieuwe RX Team als carbon monocoque uitgevoerd waarbij meerdere carbonlegeringen zijn gebruikt om het frame zo te kunnen vormgeven dat de kwetsbaarste delen zijn versterkt en de delen die minder te lijden hebben onder gewicht en druk, lichter zijn geworden. Bij de toepassing van carbonvezels in de RX frames wordt gebruik gemaakt van dezelfde principes en concepten die zijn ontwikkeld voor het Ultralight frame: een gepatenteerde carbonlegering van hoge, medium en lage modulussen om te kunnen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen die BH en zijn wielrenners aan al hun frames stellen. Het vernieuwende ontwerp van de buizen is ontwikkeld en getest in samenwerking met enkele van de beroemdste en meest veeleisende veldrijders van Europa om zeker te zijn van een perfect rendement en om stijfheid en lichtheid te garanderen. Bovendien is het frameontwerp van de RX Team geheel ontworpen en aangepast om te voldoen aan de nieuwe regels voor schijfremmen bij wedstrijdgebruik, onlangs door de UCI goedgekeurd. Al deze innovaties en geïntegreerde technologieën maken dat het nieuwe RX Team frame een ereplekje zal veroveren binnen de BH-familie. Kortom, een zeer wendbaar frame, betrouwbaar, razendsnel en bestemd voor de overwinning.

3. BB386EVO Het RX Team frame is ontworpen met het oog op het nieuwe bottom bracket-systeem BB386EVO dat het gebruik van een bracket van 86,5mm toelaat. Doordat de bracketoppervlakte is vergroot, nemen de torsiestijfheid, maar ook de weerstand en efficiëntie van de fietser tijdens een veld- of wegrit aanzienlijk toe. De plaatsing van de onderbuis en de bovenbuizen, in combi met het nieuwe BB386EVO bracketsysteem, maakt gebruik van het breedste wieltype mogelijk.

4. In het frame geïntegreerde kabelgeleiding Eén van de belangrijkste innovaties van het frame is het nieuwe systeem van kabelgeleiding. In dit geval zijn de nieuwe RX frames geïnspireerd op de nieuwe G6. Dit door BH ontwikkelde mechanisme maakt het mogelijk zowel mechanische en elektronische systemen te integreren zodat optimale bescherming is gegarandeerd.

5. Voorvork. Meer precisie bij het sturen Een andere noviteit voor de RX Team is het ontwerp van de voorvork, deze is namelijk helemaal nieuw. Gemaakt uit carbon, het voorvorkgedeelte van 1,5” zorgt voor optimale stijfheid, de juiste stuurprecisie en voorkomt geratel bij het remmen. Ook het spatbord is oversized zodat zich op de banden geen modder kan ophopen.

6. Achtervork. Dubbel ophangingssysteem De achtervork van carbon bevat een dubbel aluminium klemsysteem waarmee de afstand tussen de achtervork van het frame kan worden veranderd van 130 mm naar 135 mm, al naar gelang er schijf- of cantilever-remmen worden gebruikt. In het geval dat men er voor kiest om schijfremmen te gebruiken, kunnen de draaiklemmen van de cantilever remblokken worden verwijderd, zowel van de voorvork als van de achtervork, en de schroefgaten worden afgedekt met een rubberen dop, wat tevens de esthetische waarde van het frame vergroot.

7. Geometrie. Maakt dat je over de weg vliegt. De geometrie van de RX Team blijft trouw aan de filosofie waarmee BH al zijn frames produceert. De RX Team is een wedstrijdmodel met scherp reactief vermogen en bedoeld om de fietser tijdens de veldrit vooruit te helpen.

107

Isaac Suarez

“Om kampioen van Spanje te worden in de Cyclocross heb ik wor keihard moeten werken maar heb kei altijd vertrouwen gehad in mijn alt favoriete merk. fav B heeft knap staaltje verricht BH m met de RX TEAM die lichtheid en stijfheid in gelijke verhoudingen s in zich verenigt. De lichtheid biedt dynamiek en beweeglijkheid en de stijfheid snelheid en zekerheid. De modderigste stukken in een parkoers waar je normaal afstapt, zijn de belangrijkste momenten waarin de snelheid en de lichtheid het winnen. Daardoor kan ik rekenen op een van de meest wendbare fietsen van dit moment die me het vertrouwen en de zekerheid geeft om iedere soort terrein met de maximale garantie te lijf te gaan.”


IOl]Ye

I

IOK]Ye =jYe]calIOK]Ye

RX Team Full Carbon 1.5” SM / MD / LA / XL

&m‫]]פ‬e t obstak0s

~

108


IOK]YeLC ;@;ak[ C:‚‡

IOK]Ye

LC C:€‡

IOK]Ye

~‡‚¤KaY_jY C:~‡

Shimano Ultegra DI2 11 Rotor 3DF 46/36

Shimano WH-RX05 Disc Michelin MUD2 700X 30

SM/MD/LA/XL

Shimano Ultegra 11

Mavic Equipe Michelin MUD2 700X 30

SM/MD/LA/XL

Shimano WHR501 Michelin MUD2 700X 30

SM/MD/LA/XL

Rotor 3DF 46/36

Shimano Tiagra Rotor 3DF 46/36

IOK]YeLC

;ak[

7,8

C:‡

IOK]Ye

~‡‚Gdmk

7,6

C:‡

7,9

109

Shimano Ultegra 11 Rotor 3DF 46/36

Shimano 105 Rotor 3DF 46/36

Shimano WH-RX05 Disc Michelin MUD2 700X 30

SM/MD/LA/XL

FSA Vision T25 Michelin MUD2 700X 30

SM/MD/LA/XL

7,7

7,8


[a[dg[jgkk

IOl]Ye

IOK]Ye

=jYe]calIOK]Ye

Frame RX Team Voorvork RX Team Full Carbon 1.5” Balhoofdstel BH Lite 1.5” Zadelring BH RX Team

 

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

500

120

520

425

71

74,5

MD

535

135

538

425

72

74

LA

560

155

557

425

72

73,5

XL

580

170

575

425

72,5

73

code R11

110


;@;ak[

IOK]YeLC

C: ‚ ‡ 

Frame RX Team

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork RX Team Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano CX75 Disc

Stuurpen FSA Os190

Achterrem Shimano CX75 Disc

Balhoofdstel BH Lite 1.5"Wielen Shimano WH-RX05 Disc

Shifters Shimano Ultegra DI2 11Buitenbanden Michelin MUD2 700X 30

Achterderailleur Shimano Ultegra DI2 11

Zadel Prologo Kappa

Voorderailleur Shimano Ultegra DI2 11Zadelklem BH RX Team

Crankstel Rotor 3DF 46/36

Zadelpen FSA SL280

Trapas Rotor 386 Stuur FSA RD300

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25Handvatten BH Gewicht 7,8 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

500

120

520

425

71

74,5

MD

535

135

538

425

72

74

LA

560

155

557

425

72

73,5

XL

580

170

575

425

72,5

73

code R11

111


[a[dg[jgkk

IOl]Ye

;ak[

IOK]YeLC

C:  ‡ 

Frame RX Team

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork RX Team Full Carbon 1.5"

Voorrem Shimano CX75 Disc

Stuurpen FSA OS190

Achterrem Shimano CX75 Disc

Balhoofdstel BH Lite 1.5"Wielen Shimano WH-RX05 Disc

Shifters Shimano Ultegra 11Buitenbanden Michelin MUD2 700X 30

Achterderailleur Shimano Ultegra 11

Zadel Prologo Kappa

Voorderailleur Shimano Ultegra 11Zadelklem BH RX Team

Crankstel Rotor 3DF 46/36

Zadelpen FSA SL280

Trapas Rotor 386 Stuur FSA RD300

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25Handvatten BH Gewicht 7,7 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

500

120

520

425

71

74,5

MD

535

135

538

425

72

74

LA

560

155

557

425

72

73,5

XL

580

170

575

425

72,5

73

code R11

112


LC

IOK]Ye

C: € ‡ 

Frame RX Team

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork RX Team Full Carbon 1.5"

Voorrem Trp Alu

Stuurpen FSA Os190

Achterrem Trp Alu

Balhoofdstel BH Lite 1.5"Wielen Mavic Equipe

Shifters Shimano Ultegra 11Buitenbanden Michelin Mud2 700X 30

Achterderailleur Shimano Ultegra 11 

Zadel Prologo Kappa

Voorderailleur Shimano Ultegra 11

Zadelklem BH RX Team

Crankstel Rotor 3Df 46/36

Zadelpen FSA Sl280

Trapas Rotor 386 Stuur FSA Rd300

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25Handvatten BH Gewicht 7,6 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

500

120

520

425

71

74,5

MD

535

135

538

425

72

74

LA

560

155

557

425

72

73,5

XL

580

170

575

425

72,5

73

code R11

113


[a[dg[jgkk

IOl]Ye

~‡‚Gdmk

IOK]Ye

I

C: ‡ 

Frame RX Team

Ketting KMC X10

Voorvork RX Team Full Carbon 1.5"

Voorrem TRP Alu

Stuurpen FSA Os190

Achterrem TRP Alu

Balhoofdstel BH Lite 1.5"Wielen FSA Vision T25

Shifters Shimano 105Buitenbanden Michelin MUD2 700X 30

Achterderailleur Shimano 105

Zadel Prologo Kappa

Voorderailleur Shimano 105Zadelklem BH RX Team

Crankstel Rotor 3DF 46/36

Zadelpen FSA SL280

Trapas Rotor 386 Stuur FSA RD300

Cassette Shimano Tiagra 11/25Handvatten BH Gewicht 7,8 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

500

120

520

425

71

74,5

MD

535

135

538

425

72

74

LA

560

155

557

425

72

73,5

XL

580

170

575

425

72,5

73

code R11

114


~‡‚¤KaY_jY

IOK]Ye

C: ~ ‡ 

Frame RX Team

Ketting KMC X10

Voorvork RX Team Full Carbon 1.5"

Voorrem Alu Cantilever

Stuurpen BH

Achterrem Alu Cantilever

Balhoofdstel BH Lite 1.5"Wielen Shimano WHR501

Shifters Shimano TiagraBuitenbanden Michelin MUD2 700X 30

Achterderailleur Shimano 105

Zadel BH Lite

Voorderailleur Microshift R72Zadelklem BH RX Team

Crankstel Rotor 3DF 46/36

Zadelpen BH 31,6 X 350

Trapas Rotor 386 Stuur BH Alu Compact

Cassette Shimano Tiagra 11/25Handvatten BH Gewicht 7,9 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

500

120

520

425

71

74,5

MD

535

135

538

425

72

74

LA

560

155

557

425

72

73,5

XL

580

170

575

425

72,5

73

code R11

115


=dYl9Yj

J

J

&mqrt

GjakeY JhgjlKaY_jY CD‡†

Prisma

Shimano R501

SM/MD/LA/XL

Prisma

Rubena Syrinx

8,9

Shimano Tiagra FSA Omegra PF30

116


Jh`]f] JhgjlKaY_jY CD‡„

Kgmjaf_ JhgjlKaY_jY CD‡€

Sphene

Shimano R501

SM/MD/LA/XL

Sphene Carbon Steel

Rubena Syrinx

9,2

Jh`]f] Jhgjl:dYjak CD‡‚

Sphene

Rody Stylus

SM/MD/LA/XL

Sphene Carbon Steel

Rubena Syrinx

9,3

Rody Stylus Rubena Flash 700X 28

XS/SM/MD/LA

Shimano Tiagra

AD II Flatbar 8 V.

FSA Vero

FSA Vero

Touring Touring 1 1 /8"

Rody Stylus Rubena Flash 700X 28

XS/SM/MD/LA

Kgmjaf_ Jhgjl8dlmk

10,5

CD‡~

Touring Touring 1 1 /8"

Shimano Acera

Shimano EF51

Suntour XCT

Suntour XCT

117

10,5


[a[dg[jgkk

=dYl9Yj

GjakeYJhgjlKaY_jY

CD‡ † 

Frame Prisma

Ketting KMC X10

Voorvork Prisma

Voorrem BH RC481

Stuurpen BH Super Lite

Achterrem BH RC481

Balhoofdstel BH Lite 1.5"Wielen Shimano R501

Shifters Shimano TiagraBuitenbanden Rubena Syrinx

Achterderailleur Shimano Tiagra

Zadel San Marco Era

Voorderailleur Shimano TiagraZadelklem BH Prisma

Crankstel FSA Omegra PF30

Zadelpen BH Lite 31,6 X 350

Trapas Press FIT 30 Stuur BH Super Lite

Cassette Shimano Tiagra 11/25Handvatten BH Gewicht 8,9 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

440

130

518

406

72

74

MD

470

150

540

406

72,5

73

LA

490

175

557

406

73

73

XL

510

190

570

406

73

72,5

code N33

118


Jh`]f]JhgjlKaY_jY

CD‡ „ 

Frame Sphene

Ketting KMC X10

Voorvork Sphene Carbon Steel

Voorrem BH RC481

Stuurpen BH Lite

Achterrem BH RC481

Balhoofdstel BH 1 1/8"Wielen Shimano R501

Shifters Shimano TiagraBuitenbanden Rubena Syrinx

Achterderailleur Shimano Tiagra

Zadel San Marco Era

Voorderailleur Shimano TiagraZadelklem Sphene MX30 31,8

Crankstel FSA Vero

Zadelpen BH Lite 27,2 X 350

Trapas TH 68-114 Stuur BH Lite

Cassette Shimano Tiagra 11/25Handvatten BH Gewicht 9,2 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

440

140

518

406

72

74

MD

470

165

540

406

72,5

73,5

LA

510

200

575

406

73

73

XL

540

225

590

406

73

72

code N62

119


[a[dg[jgkk

=dYl9Yj

Jh`]f]Jhgjl:dYjak

CD‡ ‚ 

Frame Sphene

Ketting KMC Z51

Voorvork Sphene Carbon Steel

Voorrem BH RC481

Stuurpen BH Lite

Achterrem BH RC481

Balhoofdstel BH 1 1/8"Wielen Rody Stylus

Shifters AD II Flatbar 8 V.Buitenbanden Rubena Syrinx Zadel San Marco Era

Achterderailleur Shimano Tiagra 

Voorderailleur Shimano Claris

Zadelklem Sphene MX30 31,8

Crankstel FSA Vero

Zadelpen BH Lite 27,2 X 350

Trapas TH 68-114 Stuur BH Lite Handvatten BH

Cassette Shimano Claris 11/ 28Gewicht 9,3 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

440

140

518

406

72

74

MD

470

165

540

406

72,5

73,5

LA

510

200

575

406

73

73

XL

540

225

590

406

73

72

code N62

120


Kgmjaf_JhgjlKaY_jY

CD‡ € 

Frame Touring

Ketting KMC Z99

Voorvork Touring 1 1 /8"

Voorrem V-Brake Alu

Stuurpen BH Alu

Achterrem V-Brake Alu

Balhoofdstel BH 1 1/8"Wielen Rody Stylus

Shifters Shimano AceraBuitenbanden Rubena Flash 700X 28

Achterderailleur Shimano Tiagra

Zadel BH Confort

Voorderailleur Shimano M190Zadelklem BH Alu

Crankstel Suntour XCT

Zadelpen BH Alu 27.2 X 350

Trapas TH 68-122 Stuur BH Riser

Cassette Shimano HG50 13/26Handvatten BH Gewicht 10,5 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

XS

390

150

545

435

70

72

SM

430

150

545

435

70

72

MD

470

150

560

435

70

72

LA

510

150

590

435

70

72

code N44

121


[a[dg[jgkk

=dYl9Yj

Kgmjaf_Jhgjl8dlmk

CD‡ ~ 

Frame Touring

Ketting KMC Z51

Voorvork Touring 1 1 /8"

Voorrem V-Brake Alu

Stuurpen BH Alu

Achterrem V-Brake Alu

Balhoofdstel BH 1 1/8"Wielen Rody Stylus

Shifters Shimano EF51Buitenbanden Rubena Flash 700X 28

Achterderailleur Shimano Altus 8V.

Zadel BH Confort

Voorderailleur Shimano M190Zadelklem BH Alu

Crankstel Suntour XCT

Zadelpen BH Alu 27.2 X 350

Trapas TH 68-122 Stuur BH Riser

Cassette Shimano Hg50 14/28Handvatten BH Gewicht 10,5 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat XS

390

150

545

435

70

72

SM

430

150

545

435

70

72

MD

470

150

560

435

70

72

LA

510

150

590

435

70

72

code N44

122


123


G u r u r t z e

124

F r a d e s


no mi师

woman 125


woman

Frames die zi aan jouw anatomie aanpassen Alle details aan onze frames en, in het bijzonder, hun geometrie zijn bewust bedacht om de maximale efficiëntie en aërodynamica te behalen met de lichtste constructie

En BH bedenken, ontwerpen en fabriceren we fietsen die special bedoeld zijn voor vrouwen

Quartz Een high-end frame dat aan jou is aangepast

2. Betere stijfheid. Totaal reactievermogen

Geïnspireerd op de revolutionaire Ultralight en G6, integreert het aërodynamische Quartz-frame alle details ban een high-end frame om de nodige prestaties en efficiëntie te leveren. Dit frame is bedoeld voor een breed publiek van wielrensters; voor de professional tot de meest veeleisende toerfietser.

Je pedaalslagen zullen veel efficiënter zijn omdat de Quartz hoge niveaus aan laterale en verticale torsiestijfheid biedt.

1. Flexibelere, efficiëntere en aërodynamischer pedaalslagen Het Quartz-frame is wendbaar, veel lichter en om presteert maximaal zonder in te boeten aan stabiel en veilig rijgedrag. Voor 100% uit carbon geconstrueerd, biedt het design een extreme stijfheid en lichtheid en een optimaal gedrag wat betreft zijn verticale absorptie. De zadelpen is slechts 31,8 mm dik en de voorvork is gefabriceerd uit één enkel stuk carbon.

De bracket BB386 EVO vergroot zijn oppervlak, stijfheid en weerstand. Het conische balhoofd van carbon 1,5 is volledig in het frame geïntegreerd en levert uitzonderlijke ratio’s qua torsiestijfheid en wendbaarheid.

3. Geometrie De geometrie, in de hoogte en de lengte, is speciaal ontworpen voor en specifiek aangepast op wielrensters en biedt een perfecte biomechanische pasvorm en comfortabel rijden voor wielrensters met een lichaamslengte vanaf 1,50 meter.

126


Voor {e

De nieuwe frames Expert en Elle zijn geknipt voor alle liefhebsters van de MTB. Hun aantrekkelijke design bevatten alle details van een high-end frame. Beide modellen bieden een zeer divers gebruik, zowel voor cross country als voor wedstrijden

Julie Bresset

MTB

Expert Elle 1. Betere verticale absorptie en laterale stijfheid De Expert is gefabriceerd uit hoogwaardig 6061 aluminium met dubbele dikte en aan de hand van hydroforming technology. Dit systeem verleent de kritieke punten meer stijfheid en maken de gebieden die dat niet nodig hebben een stuk lichter.

2. Grotere betrouwbaarheid De Direct Mount-derailleur biedt het hoogste niveau van betrouwbaarheid en de achtervork huisvest het EVO Brake Mount-systeem dat de trillingen van het remmen in het achterwiel vermindert.

3. Geometrie. Beter comfort en respons

1. Weerstand en lichtheid Het nieuwe Elle aanbod is ontworpen voor vrouwen die willen kennis maken met de beoefening van MTB. Gemaakt uit double-butted 6061 aluminium met hydroforming technology wat het mogelijk maakt om aantrekkelijke frames te creëren met hoge weerstandsen lichtheidscoëfficiënten. De geïntegreerde conische balhoofd verbetert de laterale en torsiestijfheid aanmerkelijk.

Pauline Petit Enduro

Catriona Morrison Triathlon

2. Perfecte biomechanische pasvorm Zijn geometrie, zowel in de hoogte als in de lengte, is ontworpen en aangepast aan de anatomie van wielrensters. Biedt een perfecte biomechanische pasvorm en minimale trillingen waardoor een hoge mate van comfort en maximale prestaties zijn gegarandeerd.

Gurutze Frades Triathlon

De geometrie, zowel in de hoogte als de lengte, is ontworpen en aangepast aan de anatomie van wielrensters om een perfecte biomechanische pasvorm te kunnen bieden.

BH-SR Suntour-KMC MTB

127

Vienne Futuroscope Racefiets


woman

Quartz

Wereld Woman

Quartz

Elle UL DI2 WL5C4

Quartz Elle UL WL4C4

Quartz Elle Tiagra WL2C4

Quartz Quartz Full Carbon 1.5” Shimano Ultegra 11

FSA SLK 386 50/34

XS / SM / MD

Shimano RS61

7,4

Quartz Quartz Full Carbon 1.5” Shimano Tiagra

Rotor 3DF 46/35

XS / SM / MD

Rody Stylus 2014 Michelin Dynamic Sport

8,6

Quartz Elle 105 WL3C4

Michelin Lithion2

Alvia WL1T4

128

Quartz Quartz Full Carbon 1.5” Shimano Ultegra DI2 11

FSA SLK 386 50/34

XS / SM / MD

Shimano RS61

7,5

Quartz Quartz Full Carbon 1.5” Shimano 105

Rotor 3DF 46/35

XS / SM / MD

Shimano WHR501 Michelin Dynamic Sport

7,8

Alvia

FSA Tempo

XX / XS

Alvia

Shimano WHR501

11,6

Shimano Tiagra

Rubena Syinx

Michelin Lithion2


Quartz Elle

UL DI2

WL5 C 4 Ketting Shimano Ultegra 11

Frame Quartz

Voorrem Shimano Ultegra

Voorvork Quartz Full Carbon 1.5”

Achterrem Shimano Ultegra

Stuurpen BH Superlite L1

Wielen Shimano RS61

Balhoofdstel BH Lite 1.5”

h2

Buitenbanden Michelin Lithion2

Shifters Shimano Ultegra DI2 11

Zadel San Marco Ischia Glam

Achterderailleur Shimano Ultegra DI2 11

Zadelklem BH Quartz

Voorderailleur Shimano Ultegra DI2 11

h1

Zadelpen BH Superlite 27,2 x 350

Crankstel FSA SLK 386 50/34

Stuur BH Lite Compact

Trapas FSA PF30 L2

a1

a2

Handvatten –

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

Gewicht 7,5 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat XS

450

120

510

402

71

74

SM

470

140

530

402

72

74

MD

500

160

550

402

72

74

code N63

129


woman

Quartz

Quartz Elle

UL

WL4 C 4

Frame Quartz

Ketting Shimano Ultegra 11

Voorvork Quartz Full Carbon 1.5”

Voorrem Shimano Ultegra

Stuurpen BH Superlite L1

Achterrem Shimano Ultegra

Balhoofdstel BH Lite 1.5”

h2

Wielen Shimano RS61

Shifters Shimano Ultegra 11

Buitenbanden Michelin Lithion2 Zadel San Marco Ischia Glam

Achterderailleur Shimano Ultegra 11

Zadelklem BH Quartz

Voorderailleur Shimano Ultegra 11

h1

Zadelpen BH Superlite 27,2 x 350

Crankstel FSA SLK 386 50/34

Stuur BH Lite Compact

Trapas FSA PF30 L2

a1

a2

Handvatten –

Cassette Shimano Ultegra 11 11/25

Gewicht 7,4 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat XS

420

125

508

406

74,8º

70,5º

SM

440

140

518

406

72º

74,2º

MD

470

155

540

406

72,5º

73,5º

code N63

130


Quartz Elle

105

WL3 C 4 Ketting KMC X10

Frame Quartz

Voorrem Shimano 105

Voorvork Quartz Full Carbon 1.5”

Achterrem Shimano 105

Stuurpen BH Lite L1

Wielen Shimano WHR501

Balhoofdstel BH Lite 1.5”

h2

Buitenbanden Michelin Dynamic Sport

Shifters Shimano 105

Zadel San Marco Ischia

Achterderailleur Shimano 105

Zadelklem BH Quartz

Voorderailleur Shimano 105

h1

Zadelpen BH Lite 27,2 x 350

Crankstel Rotor 3DF 46/35

Stuur BH Lite Compact

Trapas Rotor 385 L2

a1

a2

Handvatten –

Cassette Shimano Tiagra 11/25

Gewicht 7,8 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat XS

450

120

510

402

71

74

SM

470

140

530

402

72

74

MD

500

160

550

402

72

74

code N63

131


woman

Quartz

Quartz Elle

Tiagra

A

WL2 C 4 Ketting KMC X10

Frame Quartz

Voorrem BH R481

Voorvork Quartz Full Carbon 1.5”

Achterrem BH R481

Stuurpen BH Lite L1

Wielen Rody Stylus 2014

Balhoofdstel BH Lite 1.5”

h2

Buitenbanden Michelin Dynamic Sport

Shifters Microshift 10V

Zadel San Marco Ischia

Achterderailleur Shimano Tiagra

Zadelklem BH Quartz

Voorderailleur Microshift R72

h1

Zadelpen BH Lite 27,2 x 350

Crankstel Rotor 3DF 46/36

Stuur BH Lite Compact

Trapas Rotor 386 L2

a1

a2

Handvatten –

Cassette Shimano Tiagra 11/25

Gewicht 8,6 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat XS

420

125

508

406

74,8º

70,5º

SM

440

140

518

406

72º

74,2º

MD

470

155

540

406

72,5º

73,5º

code N63

132


Alvia

Alvia

WL1 T4 Ketting KMC X10

Frame Alvia

Voorrem BH

Voorvork Alvia

Achterrem BH

Stuurpen BH

L1

Wielen Shimano WHR501

Balhoofdstel BH 1 1/8”

h2

Buitenbanden Rubena Syinx

Shifters Microshift 10V

Zadel San Marco Ischia

Achterderailleur Shimano Tiagra h1

Zadelklem BH 31,6

Voorderailleur Shimano Tiagra

Zadelpen BH 27,2 x 350

Crankstel FSA Tempo L2

Stuur FSA RD300

Trapas BH 68-110

a1

a2

Handvatten –

Cassette Shimano Tiagra 11/25

Gewicht 11,6 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat XX

390

120

515

405

67º

74º

XS

440

120

517

405

70º

74º

code L04

133


E

134


Expert - Elle

Expert 27.5er Elle WA774

Expert Elle 27.5er Alu Suntour XCM RL

Shimano M522 42/32/24 Rubena Ocelot

Peak

SM / MD / LA

Elle

13,4

WA5K4

Shimano XT 10SP

Spike Elle 5.9 WA3S4

Spike Elle 26” Suntour M3000 Shimano Acera 7SP

Peak Elle 26” Alu

Suntour XCT

SM / MD / LA

Suntour XCT MLO

Rubena Charybdis

12,6

Spike Elle Alu 26”

Suntour XR172

SM / MD / LA

Spike

Rodi Scout II Rubena Shield Clever

12,9

Shimano Altus 8SP

Suntour XR172 Rodi Trainer Rubena Shield Clever

Spike

SM / MD / LA

Elle 5.7

12,7

WA1S4

Shimano TX55 7SP

135


woman

Expert

Expert

Elle 27.5 er

E

WA7 7 4

Frame Expert Elle 27.5er Alu

Ketting KMC Remhendels Shimano 395

Schokdemper – Voorvork Suntour XCM RL

Voorrem Shimano 395 180 mm Achterrem Shimano 395 160 mm

Suspensiesysteem – Stuurpen BH Lite

Wielen – Buitenbanden Rubena Ocelot

Balhoofdstel BH Lite Shifters Shimano Deore

Binnenbanden Rubena Zadel BH Lady Sport

Achterderailleur Shimano XT 10SP Voorderailleur Shimano Deore

Zadelklem BH Lite

Crankstel Shimano M522 42/32/24 Trapas Shimano Cassette Shimano Deore 11/36

Zadelpen BH Lite Stuur BH Lite Rizer Handvatten BH Gewicht 13,4 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

350

190

310

530

425

70º

73º

MD

390

110

310

550

425

70º

73º

LA

440

120

310

585

425

70º

73º

code N68

136


Elle

Peak Elle

WA5 K4 Ketting KMC Z51

Frame Peak Elle 26” Alu

Remhendels Shimano M395 Disc

Schokdemper –

Voorrem Shimano M395

Voorvork Suntour XCT MLO

Achterrem Shimano M395

Suspensiesysteem –

Wielen Rodi Hypno

Stuurpen BH Lite

Buitenbanden Rubena Charybdis

Balhoofdstel BH Lite

Binnenbanden Rubena

Shifters Shimano Altus 8SP

Zadel BH

Achterderailleur Shimano Altus 8SP

Zadelklem BH

Voorderailleur Shimano FD8 3SP

Zadelpen BH Lite

Crankstel Suntour XCT

Stuur BH Lite Rizer

Trapas Suntour XCT

Handvatten BH

Cassette Sram PG820 11-32

Gewicht 12,6 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

350

190

310

530

425

70º

73º

MD

390

110

310

550

425

70º

73º

LA

440

120

310

585

425

70º

73º

code B39

137


Elle

woman

Spike Elle 5.9

WA3 S4 Ketting KMC Z51

Frame Spike Elle 26”

Remhendels Shimano Tourney

Schokdemper –

Voorrem V-Brake

Voorvork Suntour M3000

Achterrem V-Brake

Suspensiesysteem –

Wielen Rodi Trainer

Stuurpen BH

Buitenbanden Rubena Shield Clever

Balhoofdstel BH Shifters Shimano STEF51 7SP

Binnenbanden Rubena

Achterderailleur Shimano Acera 7SP

Zadel BH

Voorderailleur Shimano TZ30 3SP

Zadelklem BH

Crankstel Suntour XR172

Zadelpen BH Stuur BH

Trapas TH Cassette Shimano Tourney 14-28

Handvatten BH Gewicht 12,7 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

350

190

310

530

425

70º

73º

MD

390

110

310

550

425

70º

73º

LA

440

120

310

585

425

70º

73º

code B39

138


Spike Elle 5.7

WA1 S4 Ketting KMC Z51

Frame Spike Elle Alu 26”

Remhendels Shimano Tourney

Schokdemper –

Voorrem V-Brake

Voorvork Spike

Achterrem V-Brake

Suspensiesysteem –

Wielen Rodi Scout II

Stuurpen BH

Buitenbanden Rubena Shield Clever

Balhoofdstel BH

Binnenbanden Rubena

Shifters Giratorio

Zadel BH Logo

Achterderailleur Shimano TX55 7SP Voorderailleur Shimano TZ30

Zadelklem BH

Crankstel Suntour XR172

Zadelpen BH Stuur BH

Trapas Suntour TH Cassette Shimano Tourney 14-28

Handvatten BH Gewicht 12,9 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

350

190

310

530

425

70º

73º

MD

390

110

310

550

425

70º

73º

LA

440

120

310

585

425

70º

73º

code B39

139


140


|ils

MTB 141


MTB

Vergelijkende

Waar moet je rekening mee houden wanneer je moet kiezen tussen het ene en het andere wiel? 1

invalshoek Hoe groter de maat van het wiel is, hoe kleiner de invalshoek wordt. Dit betekent dat het wiel minder wegzakt in kuiltjes en de neiging heeft eroverheen te rijden

27.5er

29er

Het belangrijkste voordeel dat een groter wiel biedt, is dat het veel makkelijker wordt om obstakels in het terrein te nemen. Het is alsof rotsblokken, takken en boomwortels opeens veel kleiner worden, en in verhouding met het wiel zijn ze dat ook. Als we een obstakel tegenkomen, is alsof het wiel een klein heuveltje moet beklimmen.

2

inertie Een groter wiel vraagt om meer energie om op gang te komen, maar als het eenmaal draait, door zijn eigen inertie, behoudt hij de impuls van elke pedaaltrap gedurende langere tijd en hij legt een grotere afstand af.

3

27.5er

29er

tractie en demping Een groter wiel geeft je steun op een groter grondoppervlak, of anders gezegd, de â&#x20AC;&#x153;voetstapâ&#x20AC;? is groter Dit vertaalt zich, enerzijds, in een betere grip van de band op de ondergrond en minder kans om weg te glijden. De grip van de 27.5er en de 29er modellen is aanmerkelijk beter dan die van de 26er.

27.5er

29er

Ook zorgt het grotere oppervlakte ervoor dat het wiel minder wegzakt in een zachte ondergrond, zoals sneeuw, zand of modder.

4

besturing en wendbaarheid De 29er bikes bieden een stabielere besturing en de 27.5er bikes bieden een betere wendbaarheid tijdens afdalingen Kleinere wielen hebben het voordeel dat ze stijver zijn; daarom stelt een 27.5er -wiel je in staat veel agressiever te rijden.

5

27.5er

29er

versnelling en rotatie

27.5er

Diameter en gewicht hebben direct invloed op het versnellen. Een groot wiel is moeilijker te versnellen en af te remmen; ook om rond te draaien, maar ze behouden een grotere puntsnelheid.

27.5er

29er

versnelling

142

29er


Verschillende wielen voor verschillend gebruik

Lynx 29er

Lynx 27.5er

De fiets met dubbele suspensie om sneller mee te rijden

Gegarandeerd plezier bij het agressievere gebruik

Als een fiets uit de Lynx 29er-serie eenmaal op gang is, zorgt de inertie ervoor dat de snelheid wordt behouden door de impuls die je met iedere pedaaltrap geeft.

Stijfheid en soliditeit, opdat de wielen ons tempo en rijstijl aankunnen. Versnellen en draaien op bochtige of steile stukken is makkelijk met deze fiets.

De invalshoek van de 29er zorgt ervoor dat de bereikte inertie niet verloren gaat bij obstakels omdat deze kleiner worden in verhouding tot de wielmaat.

Biedt enorme wendbaarheid voor de nodige ruimte om te kunnen manoeuvreren in lastige situaties.

De grip of tractie van de band op de ondergrond is beter omdat de ‘voetafdruk’ groter is.

5

5

2

2

1

1 3

3

Trail aggresive

Trail aggresive

All mountain

All mountain suspensie

suspensie

lichtheid

lichtheid remmen

remmen

trappen

trappen

Een geometrie voor ieder wiel De achtervorken hebben een maat die is afgestemd op de verschillende wieltypen waarmee de Lynx -serie wordt uitgerust (bij de Lynx 4.8 van 29er is dat 430 mm en bij de Lynx 6 van 27.5er bedraagt dat slechts 426 mm). Alle fietsen hebben de specifieke en benodigde stuurhoek die afhankelijk is van het soort model. De hoogste van het bracket is aangepast en zit bij geen van de modellen hoger dan 335 mm. Het doel wat is nagestreefd voor de geometrieën van de Lynx-modellen is dat elk frame kan worden aangepast voor verschillende manieren van gebruik en verschillende types riders.

143


D a v i d

144

W a g l e


Freedom instincts

MTB full suspension

145


MTB full suspension

Split Piv Ervaar de Split Pivot tenologie van de Lynx-serie De efficiëntste pedaaltrap en de meest constante en vooruitstrevende ophanging

De Lynx zijn fietsen die door en voor bikers zijn bedacht. Het zijn de fietsen met dubbele ophanging die ze full suspension mountainbike’s die je altijd al hadden willen hebben. De serie Lynx maakt gebruik van het innovatieve en succesvolle Split Pivot systeem. BH is het enige Europese merk dat het patent bezit voor dit vernieuwende systeem dat werd ontwikkeld door de bekende biker Dave Weagle. Dave is de uitvinder van de meest succesvolle suspensiesystemen voor MTB en zelf noemt hij de Lynx het beste product dat hij heeft voortgebracht. Split Pivot verleent de ophanging een buitengewone precisie en een groot absorptievermogen bij hobbels, wat het gevoel geeft dat je een extra boost krijgt bij het sturen.

1. Hoe werkt de Split Pivot technologie? Split Pivot is een suspensiesysteem met zwevende schokdemper dat voor BH is ontwikkeld, waarbij is uitgegaan van de grip, trapefficiëntie, wendbaarheid en stijfheid van de fiets. Dit systeem maakt het mogelijk om apart te reageren op de drie krachten die op een fiets worden uitgeoefend: trappen, remmen en suspensie. Dus heeft BH dit één voor één opgelost door de problemen die zich bij dubbele vering voordoen uit elkaar te trekken en tot een systeem te komen dat zijn tijd jaren vooruit is ten opzichte van alle andere die uiteindelijk met één van die drie krachten geen raad weten. Het verkregen resultaat is een maximale efficiëntie bij het trappen met een suspensie die op constante en vooruitstrevende

manier functioneert. De uitgekiende achtervering van de Lynx maakt een optimale veerweg bij een zeer licht gewicht mogelijk.

2. Het hart van het Split Pivot Systeem Dat wordt gevormd door vier draaipunten die zich technische gezien gedragen als een enkele naaf: tDe concentrische Split Pivot tTwee draaipunten in het verbindingsstuk tDe belangrijkste zit boven de bracket

3. Hoofdpunten van het Split Pivot Systeem 3.1. Anti-Squat. Lynx biedt een drastische verbetering in het opvangen van hobbels die minimaal worden gevoeld, en een efficiency bij het versnellen die superieur is aan andere modellen. 3.2. Braking-Squat. Bij de Lynx beïnvloedt het remmen de vering van het achterwiel niet omdat de suspensie tijdens het remmen voortdurend actief blijft. Bij het remmen is de grip beter en dat geeft de bestuurder meer zelfvertrouwen. 3.3. Leverage Ratio. De Split Pivot Suspension beheerst de versnellings- en remprocessen en vergemakkelijkt de schokdemping, waardoor een veel progressievere Leverage Ratio kan worden toegepast. 3.4. Zwevende schokdemper. De schokdemper blijft in zwevende positie en is voortdurend in beweging als de vering actief is. Hierdoor wordt de gewenste progressiviteit behaald en de beoogde suspensiecurve bereikt.

146


vot

ie

De Lynx hebben minder dragend vlak nodig voor de schokdemper doordat de Split Pivot het gedrag van de fiets op bultjes opmerkelijk verbetert door de absorptie-eigenschappen in gebieden waar meer steun nodig is, zonder rammelende effecten. Zo biedt hij de fietser optimale rijeigenschappen.

Da+ Wg^ In Innieur & bedenker van het be Split Pivot Systeem Sp “ “Waarnaar ik heb gezocht bij het ontwikkelen van het Split Pivot Systeem? Het scheiden van de krachten van de versnelling, die van het remmen en van de vering. Het resultaat is een systeem met de maximale trapefficiëntie en een vering die op een constante en geleidelijke manier werkt”.

147


MTB all mountain

Lynx 4. 29”

De All Terrain met dubbele suspensie De nieuwe Lynx 4.8 29” is veel wendbaarder, biedt de maximale efficiëntie bij het trappen en een betere absorptie

De nieuwe Lynx 4.8 29” met een achtervering van 120 mm is ontworpen om de maximale veelzijdigheid in het gebruik te verkrijgen evenals een maximale efficiëntie bij het trappen, absorptie en wendbaarheid dankzij het Split Pivot systeem. Ook biedt de kinematica die op de 29” wielen is toegesneden een perfecte beheersing waardoor je volop plezier hebt van de 120mm-vering terwijl je het gevoel hebt dat je met 20 mm meer rijdt.

2. Split Pivot Het nieuwe Split Pivot Dropout ontwerp is met 18 mm compacter ten aanzien van eerdere modellen maar tegelijkertijd wel stijver doordat gebruik wordt gemaakt van lagers met grotere diameter.

1. Voor 100% uit Carbon gefabriceerd Monocoque constructie van achterdriehoek, staande en leggende achtervork De Lynx 4.8 Carbon-frames is voor 100% een carbon monocoqueframe uit een enkel stuk, wat het gehele frame homogeniteit verleent en zwakke punten elimineert omdat verbindingspunten tussen de buizen niet meer nodig zijn. Bij de ontwikkeling ervan heeft het BH-team nauw samengewerkt met toonaangevende fabrikanten van koolstofvezel. De Lynx 4.8 is ontwikkeld met HMtechnologie (High Module T40, T30 en T24 van Toray) om meer stijfheid te bieden bij hetzelfde gewicht.

148


4.8 3. De kortste achtervork die op de markt is Het is BH gelukt om de lengte van de achtervork te reduceren tot slechts 430 mm en dat maakt de Lynx tot de carbon bike met dubbele suspensie die de kortste achterdriehoek heeft die op de markt te vinden is. Dankzij deze opmerkelijke innovatie, die alle officiële weerstandstests heeft doorstaan, is de Lynx een fiets die uitstijgt boven alle andere, zowel wat betreft zijn reactiviteit als zijn wendbaarheid. Deze grote technologische vooruitgang die door BH is ontwikkeld maakt het mogelijk om banden tot 2.4” dik te monteren en ieder type voorblad (2x of 3x).

Bovendien, vergemakkelijkt het nieuwe systeem dat achteras en framedriehoek verenigd het onderhoud doordat een veel snellere en eenvoudigere montage en demontage mogelijk is. De compacte geometrie van de Lynx 4.8 maken hem tot een zeer hanteerbare en stabiele fiets vanwege zijn stand-over en de lage positie van de trapas (320 mm).

4. Steile stuurhoek die extra stabiliteit geeft De voorsprong maakt van deze fiets een 29” die een van de best te besturen en meest precieze is die op de markt zijn. Split S plit Pivot pl

Split Sp Pivot

149


MTB all mountain

Lynx 4.8 29”

5. Geïntegreerd balhoofd Beschikt over het geïntegreerde conische balhoofd van carbon, de technologie die eigen is aan de Lynx 6 en Ultimate frames. Voor 100% van carbon gemaakt en zonder enige toevoeging van aluminium, zodat hij veel lichter is en de laterale en torsiestijfheid aanmerkelijk toeneemt.

6. Bredere bracket voor meer torsiestijfheid De breedte van de Pressfit 92 bracket heeft BH in staat gesteld de diagonale buizen en dragers van de schokdempers te verbreden tot waarden die het maximale niveau aan stijfheid geven zodat een minimale buiging tussen de voorste en achterste driehoek kan worden gegarandeerd.

7. Achterwielas 142x12. Betere overbrenging, betere stabiliteit De achteras maakt gebruik van het Q12-142x12 systeem waarmee de torsiestijfheid ten aanzien van het 135x9-systeem met 30% wordt vergroot. Een aanzienlijke verbetering in de krachtoverbrenging en de staviliteit van de achteras.

10. Kabelgeleiding door het binnenste van het frame De Lynx 4.8 beschikt over een intern systeem voor kabels en derailleurs.

11. Enduro Bearing. Lage draaisnelheid en hoge belastbaarheid Bij de Lynx 4.8, zijn alle naven voorzien van hoogkwalitatieve lagers Enduro Bearing, die speciaal zijn ontwikkeld om een hoge werkbelasting bij geringe draaisnelheid te verdragen. De lagers van Enduro Bearings, wereldleiders op dit gebied, vragen om minimaal onderhoud. Want het zijn de enige lagers die speciaal zijn ontworpen om een lage draaisnelheid en een hoge belastbaarheid te kunnen bieden. Zo doen impacts zich altijd voor op plekken die een zware klappen kunnen opvangen.

12. Alle onderdelen zijn high-end BH heeft bij de Lynx 4.8 29er gebruik gemaakt van aluminium hardware en standaard TORX die een langere levensduur bieden. De assen en verbindingsstukken zijn van gegoten 7075 aluminium en CNC-afgewerkt.

8. Direct Mount Full derailleur Het Direct Mount-systeem biedt de hoogste mate van kwaliteit en betrouwbaarheid voor de verankering van de voorderailleur. De uitvoering ervan, volledig in het frame geïntegreerd, zorgt voor meer stevigheid en precisie bij het schakelen naar een ander verzet. Het design vergemakkelijkt het afstellen en biedt een onovertroffen precisie bij het schakelen.

430 mm

320 mm

9. Achterrem De ophanging van de achterrem is de Direct Post Mount met heliocoil die het afstellen vergemakkelijkt en betrouwbaarheid geeft.

150


Lynx 4.8

151

29”


MTB all mountain

Lynx 4.8

29”

Carbon

Lynx 4.8 Carbon Frame kit Lynx 4.8 29” Carbon Fox CTD Kashima Remote SM / MD / LA / XL

Dubbele ophanging voor elk type terrein

Lynx 4.8

29” 9.7 Carbon DA894

Lynx 4.8

29” 9.5 Carbon DA794

Lynx 4.8 29” Carbon Fox Performance BV CTD Remote Fox BH Evolution CTD Remote Shimano XT 10SP

Shimano XT 38/24

SM /MD /LA /XL

Magura MT4 DT Swiss M1700 Spline Michelin Wild Racer 2.25/ Grip’r 2.25

11,7

Lynx 4.8

29” 9.3 Carbon DA694

152

Lynx 4.8 29” Carbon Fox Factory CTD Kashima Remote Fox Factory CTD Kashima Remote Shimano XTR 10SP

Shimano XTR 38/26

SM /MD /LA /XL

Magura MT8 DT Swiss XM1551 Spline One Michelin Wild Racer 2.25/ Grip’r 2.25

11,5

Lynx 4.8 29” Carbon

Shimano M625 38/24

SM /MD /LA /XL

Rock Shox Monarch Rock Shox Recon Gold Shimano XT 10SP

Magura MT4

12

BH Lite Michelin Wild Racer 2.25/ Grip’r 2.25


Carbon

Frame kit Lynx 4 .9 2 9 ”

Frame Lynx 4.8 29” Carbon Voorvork Fox CTD Kashima Remote Balhoofdstel Integrated L1

Zadelring BH Super Lite h2

h1

L2

a2

a1

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

100

330

570

430

68º

73º

MD

440

110

330

600

430

68º

73º

LA

470

125

330

620

430

68º

73º

XL

530

145

330

640

430

68º

73º

code C11

153


MTB all mountain

Lynx 4.8

Lynx 4.8

29”

9.7 Carbon

DA8 9 4

Frame Lynx 4.8 29” Carbon

Ketting Shimano XT

Schokdemper Fox Factory CTD Kashima Remote

Remhendels Magura MT8

Voorvork Fox Factory CTD Kashima Remote L1

Voorrem Magura MT8 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Magura MT8 160 mm

Stuurpen BH EVO

Wielen DT Swiss XM1551 Spline One

Balhoofdstel BH EVO

Buitenbanden Michelin Wild Racer 2.25/ Grip’r 2.25

Shifters Shimano XTR h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XTR 10SP

Zadel Prologo X8

Voorderailleur Shimano XTR L2

a2

Zadelklem BH Super Lite

Crankstel Shimano XTR 38/26

a1

Zadelpen BH EVO

Trapas Shimano

Stuur BH EVO Carbon Low Rizer

Cassette Shimano XT 11/36

Handvatten BH Gewicht 11,5 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

100

330

570

430

68º

73º

MD

440

110

330

600

430

68º

73º

LA

470

125

330

620

430

68º

73º

XL

530

145

330

640

430

68º

73º

code C11

154


Lynx 4.8

9.5 Carbon

DA7 9 4

Frame Lynx 4.8 29” Carbon

Ketting Shimano SLX

Schokdemper Fox Performance BV CTD Remote

Remhendels Magura MT4

Voorvork Fox BH Evolution CTD Remote L1

Voorrem Magura MT2 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Magura MT2 160 mm

Stuurpen BH Super Lite

Wielen Dt Swiss M1700 Spline

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Michelin Wild Racer 2.25/ Grip’r 2.25

Shifters Shimano SLX h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadel Prologo X8

Voorderailleur Shimano XT L2

a2

Zadelklem BH Super Lite

Crankstel Shimano XT 38/24

a1

Zadelpen BH Super Lite

Trapas Shimano

Stuur BH Super Lite Low Rizer

Cassette Shimano SLX 11/36

Handvatten BH Gewicht 11,7 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

100

330

570

430

68º

73º

MD

440

110

330

600

430

68º

73º

LA

470

125

330

620

430

68º

73º

XL

530

145

330

640

430

68º

73º

code C11

155


MTB all mountain

Lynx 4.8

Lynx 4.8

29”

9.3 Carbon

DA6 9 4

Frame Lynx 4.8 29” Carbon

Ketting KMC

Schokdemper Rock Shox Monarch

Remhendels Magura MT4

Voorvork Rock Shox Recon Gold L1

Voorrem Magura MT2 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Magura MT2 160 mm

Stuurpen BH Lite

Wielen BH Lite

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Michelin Wild Racer 2.25/ Grip’r 2.25

Shifters Shimano Deore h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Voorderailleur Shimano Slx L2

a2

Zadelklem BH Lite

Crankstel Shimano M625 38/24

a1

Zadelpen BH Lite

Trapas Shimano

Stuur BH Lite Rizer

Cassette Shimano Deore 11/36

Handvatten BH Gewicht 12 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

100

330

570

430

68º

73º

MD

440

110

330

600

430

68º

73º

LA

470

125

330

620

430

68º

73º

XL

530

145

330

640

430

68º

73º

code C11

156


157


Lynx 4.8

29”

Alu

Lynx 4.8 Alu Frame kit Lynx 4.8 29” Alu Fox CTD Kashima Remote SM / MD / LA / XL

Dubbele ophanging voor elk type terrein

Lynx 4.8

29” 8.9 Alu DA494

Lynx 4.8 29” Alu Rock Shox Monarch RT Rock Shox Recon Gold Shimano XT 10SP

Shimano M625 38/24 Magura MT4

Lynx 4.8

SM /MD /LA /XL 12,5

BH Super Lite Michelin Wild Racer 2.25/ Grip’r 2.25

Lynx 4.8 29” Alu

29” 8.7 Alu

Lynx SR

DA394

Rock Shox XC 30 Shimano SLX 10SP

158

Shimano M622 40/30/22 Shimano M505 BH Lite Michelin Country Grip’r

SM /MD /LA /XL 13


Alu

Frame kit Lynx 4 .8 2 9 ”

Frame Lynx 4.8 29” Alu Voorvork Fox CTD Kashima Remote Balhoofdstel Integrated L1

Zadelring BH Super Lite h2

h1

L2

a2

a1

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

100

330

570

430

68º

73º

MD

440

110

330

600

430

68º

73º

LA

470

125

330

620

430

68º

73º

XL

530

145

330

640

430

68º

73º

code N67

159


MTB all mountain

Lynx 4.8

29”

Lynx 4.8

8.9 Alu

DA4 9 4

Frame Lynx 4.8 29” Alu

Ketting KMC

Schokdemper Rock Shox Monarch RT

Remhendels Magura MT4

Voorvork Rock Shox Recon Gold L1

Voorrem Magura MT2 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Magura MT2 160 mm

Stuurpen BH Super Lite

Wielen BH Super Lite

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Michelin Wild Racer 2.25/ Grip’r 2.25

Shifters Shimano Deore h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Voorderailleur Shimano SLX L2

a2

Zadelklem BH Super Lite

Crankstel Shimano M625 38/24

a1

Zadelpen BH Super Lite

Trapas Shimano

Stuur BH Super Lite Rizer

Cassette Shimano Deore 11/36

Handvatten BH Gewicht 12,5 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

100

330

570

430

68º

73º

MD

440

110

330

600

430

68º

73º

LA

470

125

330

620

430

68º

73º

XL

530

145

330

640

430

68º

73º

code N67

160


Lynx 4.8

8.7 Alu

DA3 9 4

Frame Lynx 4.8 29” Alu

Ketting KMC

Schokdemper Lynx SR

Remhendels Shimano M505

Voorvork Rock Shox XC 30 L1

Voorrem Shimano M505 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Shimano M505 160 mm

Stuurpen BH Lite

Wielen BH Lite

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Michelin Country Grip’r

Shifters Shimano Deore h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano SLX 10SP

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Voorderailleur Shimano Deore L2

a2

Zadelklem BH Lite

Crankstel Shimano M622 40/30/22

a1

Zadelpen BH Lite

Trapas Shimano

Stuur BH Lite Rizer

Cassette Shimano Deore 11/36

Handvatten BH Gewicht 13 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

100

330

570

430

68º

73º

MD

440

110

330

600

430

68º

73º

LA

470

125

330

620

430

68º

73º

XL

530

145

330

640

430

68º

73º

code N67

161


Lynx 4.8

Lynx 4.8

26” 9.1 Carbon DA664

26”

Lynx 4.8 26” Carbon Fox CTD Fox BH Evolution CTD Shimano XT 10SP

Carbon, Alu

Shimano M622 40/30/22 Shimano M505

26” 8.5 Alu

Lynx SR

Shimano M622 40/30/22 Shimano M395

DA364

Rock Shox XC32

BH Lite

Shimano SLX 10SP

Continental MK 2.2

Lynx 4.8

SM /MD /LA /XL 13

BH Lite Michelin Country Grip’r

162

Lynx 4.8 26” Alu

SM /MD /LA /XL 12,9


Lynx 4.8

9.1 Carbon

DA6 6 4

Frame Lynx 4.8 26” Carbon

Ketting KMC

Schokdemper Fox CTD

Remhendels Shimano M505

Voorvork Fox BH Evolution CTD L1

Voorrem Shimano M505 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Shimano M505 160 mm

Stuurpen BH Lite

Wielen BH Lite

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Michelin Country Grip’r

Shifters Shimano Deore h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Voorderailleur Shimano SLX L2

a2

Zadelklem BH Lite

Crankstel Shimano M622 40/30/22

a1

Zadelpen BH Lite

Trapas Shimano

Stuur BH Lite Rizer

Cassette Shimano Deore 11/36

Handvatten BH Gewicht 13 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

100

330

570

430

68º

73º

MD

440

110

330

600

430

68º

73º

LA

470

125

330

620

430

68º

73º

XL

530

145

330

640

430

68º

73º

code C07

163


MTB all mountain

Lynx 4.8

26”

Lynx 4.8

8.5 Alu

DA3 6 4

Frame Lynx 4.8 26” Alu

Ketting KMC

Schokdemper Lynx SR

Remhendels Shimano M395

Voorvork Rock Shox XC32 L1

Voorrem Shimano M395 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Shimano M395 160 mm

Stuurpen BH Lite

Wielen BH Lite

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Continental MK 2.2

Shifters Shimano Deore h1

Binnenbanden Continental

Achterderailleur Shimano SLX 10SP

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Voorderailleur Shimano SLX L2

a2

Zadelklem BH Lite

Crankstel Shimano M622 40/30/22

a1

Zadelpen BH Lite

Trapas Shimano

Stuur BH Lite Rizer

Cassette Shimano Deore 11/36

Handvatten BH Gewicht 12,9 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat

code

SM

400

100

330

570

430

68º

73º

B24

MD

440

110

330

600

430

68º

73º

G08

LA

470

125

330

620

430

68º

73º

XL

530

145

330

640

430

68º

73º

164


165


MTB agressive trail

Lynx 6 27.5”

Voor de meest onbevreesde riders De nieuwe Lynx 6 27.5” serie stelt je in staat om steile en complexe ritten te maken zonder in te boeten aan trapefficiëntie Perfect voor de grootste waaghalzen die zich niet laten afschrikken door enig obstakel of traject, hoe ruig die ook mogen zijn. Perfect voor steile trajecten, rotstuinen, zware beklimmingen en duizelingwekkende afdalingen. De Lynx van 150 mm is een multiterrain bike, agressief en een echte doortrapper die door zijn lichte gewicht op elk moment makkelijk te besturen is. Het suspensiesysteem biedt het hoogst mogelijke absorptieniveau tezamen met een indrukwekkend trapvermogen.

1. Kinematische combinatie. Meer controle, meer zelfvertrouwen en meer plezier De extreemste riders houden ervan de meest moeilijke hoek op te zoeken, hun machine te laten slippen en het meest onmogelijke terrein te lijf te gaan. Deze uitdagingen aangaan is veel makkelijker en leuker met de Lynx 6 omdat hij op elk mogelijk type terrein kan worden bestuurd, de ludieke kant de ruimte geven en scherp reageert bij beklimmingen. Zijn geheim is de coördinatie van de kinematica van de Split Pivot Suspension en zijn doordachte geometrie. Het evenwicht tussen de stuurhoek, de hoogte van de trapas en de verdeling van het gewicht bieden

veel preciezere en veiligere rijeigenschappen.

2. Extra Stabiliteit De «trail» van de Lynx 27.5” is zodanig dat het gevoel van veiligheid en controle bij iedere afdaling, hoe veeleisend ook, dat van iedere andere fiets overstijgt.

3. Split Pivot Design Dit systeem verleent de vering een uitstekend contact en een enorm absorptievermogen voor alle oneffenheden in het terrein. De Split Pivot geeft de rider een grotere effectiviteit bij het trappen en een gemakkelijkere besturing door de vering die constant en geleidelijk werken.

166

4. Nieuwe Fox en Rock Shox suspensie. Vergemakkelijkt de interactie tussen fietser en fiets De nieuwe suspensies die speciaal voor de Lynx, zijn ontwikkeld, zorgen voor een zwevende beweging die een zeer lineair, extreem gevoelig en absorberend gedrag oplevert. Het resultaat van de combinatie van deze suspensies met het Split Pivot Systeem is minder druk in de schokdemper. Het systeem zorgt ervoor dat de beheersing en het afstellen van de suspensie om het gewenste gedrag te verkrijgen veel intuïtiever is geworden.


Nicolas Yann Pr Product Manar MTB BH Bikes M “D Lynx serie bestaat uit de beste “De fietsen wat betreft hun stijfheid: fi gewicht, ontwerp en afwerking. g

5. Nieuwe achtervork die het mogelijk maakt om banden tot 2,4” te gebruiken

We hebben heel veel werk verzet wat betreft de achterste helft om een zeer kort achterdeel te krijgen met een betere veerweg en een superlicht gewicht.

Het is BH gelukt om een van de kortste achtervorken binnen de markt te construeren, van slechts 426 mm en die een grotere wendbaarheid en reactievermogen mogelijk maken die superieur zijn aan andere fietsen met dezelfde kenmerken.

Split Pivot is een systeem dat een superieure absorptie bij dezelfde trapefficiëntie mogelijk maakt. We zijn heel tevreden met het resultaat van de nieuwe series van 27.5” en 29”.

Deze belangrijke vernieuwing is een authentiek technisch hoogstandje dat bovendien de mogelijkheid biedt om banden te monteren tot 2.4” en elk gewenst type voorblad (2x of 3x).

167


MTB agressive trail

Lynx 6 27.5”

6. Geïntegreerd conisch balhoofd Het geïntegreerd conisch balhoofd is een andere belangrijke technologische ontwikkeling die de laterale en torsiestijfheid aanzienlijk vergroot.

7. Pressfit 92 Bracket. Meer torsiestijfheid De breedte van het bracket maakt het mogelijk om de diagonale buizen en de brug van de schokdemper te verbreden, waardoor een van de allerlichtste fietsen wordt verkregen, naast waarden die de stijfheid van het frame tot volledige uitdrukking brengen wat een minimale buiging tussen de voor- en achterdriehoek geeft.

8. Betere overbrenging, meer stabiliteit. 142x12 achteras De achteras maakt gebruik van het Q12-142x12 systeem die de torsiestijfheid ten aanzien van het 135x9-systeem met 30% vergroot. Deze vernieuwing in de Lynx verbetert de energieoverbrenging en de stabiliteit van de achteras aanzienlijk.

11. Alles geïntegreerd Het geleidingssysteem voor kabels en derailleurs is bij de Lynx 6 serie geheel intern. Ook zijn ze uitgerust met een interne geleiding in de zadelpenbehuizing. Maakt gebruik van de ISCG 05-standaard voor geïntegreerde kettinggeleiding.

12. Enduro bearings Alle naven in de Lynx serie zijn voorzien van de hoogkwalitatieve lagers van Enduro Bearings die specifiek zijn ontwikkeld om een hoge werkbelasting te kunnen verdagen bij een geringe draaisnelheid. De lagers van Enduro Bearings, wereldleiders op dit gebied, vragen om minimaal onderhoud. Dit komt omdat het de enige zijn die berekend zijn op zware belasting en geringe draaisnelheid. De impacts worden altijd opgevangen op plekken die grote klappen kunnen weerstaan.

9. Derailleur Direct Mount. Makkelijk afstellen, totale precisie De directe verankering van de Direct Mount derailleur garandeert eenvoudig afstellen en de maximale betrouwbaarheid en precisie. Omdat de derailleur compleet is geïntegreerd in het frame biedt het extra stijfheid en een absolute precisie bij het veranderen van versnelling. Zijn ontwerp vergemakkelijkt het afstellen aanzienlijk.

10. Achterrem De verankering van de Direct Post Mount achterrem, voorzien van helicoils, vergemakkelijkt het afstellen en zijn betrouwbaarheid.

168


Lynx 6 Eindige-Elementen Test

13. Eindige-Elementen Test De verschillende computersimulaties en tests die zijn uitgevoerd door het ontwikkelteam van BH hebben ons in staat gesteld om te observeren en detecteren wat de delen zijn van de Lynx die de grootste krachten krijgen te verduren en hoe het frame daarop reageert. Het ontwerp in zijn geheel heeft de FEM (eindige-elemententest) doorstaan.

14. En alle details voor een optimale sturing De Lynx serie van 150 mm maakt gebruik van 7075-aluminium hardware en ook de oversized doorgaande assen die bestand zijn tegen het meest extreme gebruik zijn van 7075.

Lynx 6 27.5” Alloy De nieuwe aluminium Lynx 6 is perfect voor ritten op de weg en om ieder terrein aan te kunnen, van technische beklimmingen tot uitgesproken hellingen. Daarvoor heeft BH een geometrie en een kinematica die speciaal is ontwikkeld voor wielen van 27.5”. Zijn vering van 150 mm, in beide suspensies, zorgen ervoor dat je met het grootste gemak en groot comfort de meest veeleisende ritten kunt beheersen. Geconstrueerd uit aluminium. Lichter en eenvoudiger te beheersen Het frame van de nieuwe Lynx 6 27.5” Gemaakt van een legering van 6061 -T4, T6 aluminium met driedubbele dikte die zijn soliditeit garanderen, meer lichtheid en een totale stijfheid. Met een gewicht van slechts 2,7 kg certificeren zijn enorme lichtheid een veel makkelijkere beheersing in riskante situaties. De balhoofdbuis, het bracket, de stuurpen, de trappers, de achtervork zijn van koud gegoten aluminium 7075 wat deze delen een veel betere verhouding gewicht:weerstand geeft, gezien dit de meest kwetsbare delen van het frame zijn.

169

27.5”


Lynx 6

27.5”

Alu

Lynx 6 Alu Frame kit Lynx 6 27.5” Alu Fox CTD Kashima Remote SM / MD / LA / XL

Enduro Gedate

Lynx 6

27.5” 8.7 Alu DM574

Lynx 6 27.5” Alu Fox Performance BV Remote Fox 32 BH Evolution OC Remote Shimano XT 10SP

Shimano XT 38/24

SM /MD /LA /XL

Magura MT6 DT Swiss M1700 Spline Michelin Wildgrip’r 2.35 Wild Race’r 2.35

13

Lynx 6

27.5” 8.5 Alu DM474

170

Lynx 6 27.5” Alu

Shimano M625 38/24

SM /MD /LA /XL

Fox CTD Performance Rock Shox Sektor Gold Shimano XT 10SP

Magura MT4

13,9

BH Lite Michelin Wildgrip’r 2.35 Wild Race’r 2.35


Alu

Frame kit Lynx 6 27.5”

Frame Lynx 6 27.5” Alu Voorvork Fox CTD Kashima Remote Balhoofdstel Integrated L1

Zadelring BH Super Lite h2

h1

L2

a2

a1

h3

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

380

100

335

585

430

67º

73º

MD

440

100

335

615

430

67º

73º

LA

480

120

335

630

430

67º

73º

XL

530

130

335

645

430

67º

73º

code R18

171


MTB agressive trail

Lynx 6

27.5”

Lynx 6

8.7 Alu

DM5 7 4

Frame Lynx 6 27.5” Alu

Ketting Shimano SLX

Schokdemper Fox Performance BV Remote

Remhendels Magura MT6

Voorvork Fox 32 BH Evolution OC Remote L1

Voorrem Magura MT6 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Magura MT6 160 mm

Stuurpen BH Super Lite

Wielen DT Swiss M1700 Spline

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Michelin Wildgrip’r 2.35 Wild Race’r 2.35

Shifters Shimano SLX

h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadel Prologo X10

Voorderailleur Shimano SLX L2

a2

Zadelklem BH Super Lite

Crankstel Shimano XT 38/24

a1

Zadelpen KS Supernatural Remote

Trapas Shimano

Stuur BH Super Lite Low Rizer

Cassette Shimano SLX 11/36

h3

Handvatten BH Gewicht 13 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

380

100

335

585

430

67º

73º

MD

440

100

335

615

430

67º

73º

LA

480

120

335

630

430

67º

73º

XL

530

130

335

645

430

67º

73º

code R18

172


Lynx 6

8.5 Alu

DM4 7 4

Frame Lynx 6 27.5” Alu

Ketting Shimano KMC

Schokdemper Fox CTD Performance

Remhendels Magura MT4

Voorvork Rock Shox Sektor Gold L1

Voorrem Magura MT2 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Magura MT2 160 mm

Stuurpen BH Super Lite

Wielen BH Lite

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Michelin Wildgrip’r 2.35 Wild Race’r 2.35

Shifters Shimano Deore

h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Voorderailleur Shimano SLX L2

a2

Zadelklem BH Super Lite

Crankstel Shimano M625 38/24

a1

Zadelpen KS Supernatural

Trapas Shimano

Stuur BH Super Lite Low Rizer

Cassette Shimano Deore 11/36

h3

Handvatten BH Gewicht 13,9 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

380

100

335

585

430

67º

73º

MD

440

100

335

615

430

67º

73º

LA

480

120

335

630

430

67º

73º

XL

530

130

335

645

430

67º

73º

code R18

173


MTB agressive trail

Lynx 6

26”

Carbon, Alu

Lynx 6 Carbon Frame kit Lynx 6 27.5” Carbon Fox CTD Kashima Remote SM / MD / LA / XL

Enduro Gedate

Lynx 6

26” 9.5 Carbon DM864

Lynx 6

26” 9.1 Carbon DM664

Lynx 6 26” Carbon Fox Factory CTD Kashima Remote Fox 34 Factory CTD Kashima Remote Shimano XTR 10SP

Shimano XTR 38/26 Magura MT6 DT Swiss XM1551 Spline One Continental MK 2.4

12

Lynx 6 26” Carbon Fox Factory CTD Kashima Remote Fox 34 Factory CTD Kashima Remote Shimano XTR 10SP

Shimano XTR 38/26

SM /MD /LA /XL

Magura MT6

Lynx 6

SM /MD /LA /XL

26” 9.3 Carbon DM764

Lynx 6 26” Carbon

Shimano XT 38/24

SM /MD /LA /XL

Fox Performance CTD

Magura MT4 DT Swiss M1700 Spline Continental MK 2.4

12,5

SM /MD /LA /XL

Fox 32 Performance Shimano XT 10SP

26” 8.3 Alu

Fox CTD

Shimano M622 40/30/22 Shimano M505

DM364

Rock Shox Sektor BL

BH Lite

Shimano SLX 10SP

Continental MK2.2

Lynx 6

12,8

BH Lite Continental MK 2.4

174

Lynx 6 26” Alu

14


Carbon

Frame kit Lynx 6 2 6 ”

Frame Lynx 6 26” Carbon Voorvork Fox CTD Kashima Remote Balhoofdstel Integrated L1

Zadelring BH Super Lite h2

h1

L2

a2

a1

h3

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

380

100

335

585

430

67º

73º

MD

440

100

335

615

430

67º

73º

LA

480

120

335

630

430

67º

73º

XL

530

130

335

645

430

67º

73º

code C10

175


MTB agressive trail

Lynx 6

26”

Lynx 6

9.5 Carbon

DM8 6 4

Frame Lynx 6 26” Carbon

Ketting Shimano XT

Schokdemper Fox Factory CTD Kashima Remote

Remhendels Magura MT6

Voorvork Fox 34 Factory CTD Kashima Remote L1

Suspensiesysteem – h2

Stuurpen BH EVO

Wielen DT Swiss XM1551 Spline One

Balhoofdstel BH EVO

Buitenbanden Continental MK 2.4

Shifters Shimano XTR

h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XTR 10SP

Zadel Prologo X10

Voorderailleur Shimano XTR L2

a2

Zadelklem BH Super Lite

Crankstel Shimano XTR 38/26

a1

Zadelpen KS LEV DX Remote

Trapas Shimano

Stuur BH EVO Carbon Low Rizer

Cassette Shimano XT 11/36

h3

Voorrem Magura MT6 180 mm Achterrem Magura MT6 160 mm

Handvatten BH Gewicht 12 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

380

100

335

585

430

67º

73º

MD

440

100

335

615

430

67º

73º

LA

480

120

335

630

430

67º

73º

XL

530

130

335

645

430

67º

73º

code C10

176


Lynx 6

9.3 Carbon

DM7 6 4

Frame Lynx 6 26” Carbon

Ketting Shimano SLX

Schokdemper Fox Performance CTD

Remhendels Magura MT4

Voorvork Fox 32 Performance L1

Voorrem Magura MT4 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Magura MT4 160 mm

Stuurpen BH Super Lite

Wielen Dt Swiss M1700 Spline

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Continental MK 2.4

Shifters Shimano XT

h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadel Prologo X10

Voorderailleur Shimano XT L2

a2

Zadelklem BH Super Bh Lite

Crankstel Shimano XT 38/24

a1

Zadelpen KS Supernatural Remote

Trapas Shimano

Stuur BH Super Lite Low Rizer

Cassette Shimano SLX 11/36

h3

Handvatten BH Gewicht 12,5 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

380

100

335

585

430

67º

73º

MD

440

100

335

615

430

67º

73º

LA

480

120

335

630

430

67º

73º

XL

530

130

335

645

430

67º

73º

code C10

177


MTB agressive trail

Lynx 6

26”

Lynx 6

9.1 Carbon

DM6 6 4

Frame Lynx 6 26” Carbon

Ketting KMC

Schokdemper Rock Shox Monarch RT

Remhendels Magura MT4

Voorvork Rock Shox Sektor L1

Voorrem

Suspensiesysteem – h2

Stuurpen BH Lite

Wielen BH Lite

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Continental MK 2.4

Shifters Shimano Deore

h1

Binnenbanden Michelin

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Voorderailleur Shimano Deore L2

a2

Zadelklem BH Lite

Crankstel Shimano M625 38/24

a1

Zadelpen BH Supernatural

Trapas Shimano

Stuur BH Lite Rizer

Cassette Shimano Deore 11/36

h3

Magura MT2180 mm

Achterrem Magura MT2 160 mm

Handvatten BH Gewicht 12,8 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

380

100

335

585

430

67º

73º

MD

440

100

335

615

430

67º

73º

LA

480

120

335

630

430

67º

73º

XL

530

130

335

645

430

67º

73º

code C10

178


Lynx 6

8.3 Alu

DM3 6 4

Frame Lynx 6 26” Alu

Ketting Shimano KMC

Schokdemper Fox CTD

Remhendels Shimano M505

Voorvork Rock Shox Sektor RL L1

Voorrem Shimano M505 180 mm

Suspensiesysteem – h2

Achterrem Shimano M505 160 mm

Stuurpen BH Lite

Wielen BH Lite

Balhoofdstel BH Lite

Buitenbanden Continental MK2.2

Shifters Shimano Deore

h1

Binnenbanden Continental

Achterderailleur Shimano SLX 10SP

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Voorderailleur Shimano SLX L2

a2

Zadelklem BH Lite

Crankstel Shimano M622 40/30/22

a1

Zadelpen BH Lite

Trapas Shimano

Stuur BH Lite Rizer

Cassette Shimano Deore 11/36

h3

Handvatten BH Gewicht 14 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

380

100

335

585

430

67º

73º

MD

440

100

335

615

430

67º

73º

LA

480

120

335

630

430

67º

73º

XL

530

130

335

645

430

67º

73º

code B43

179


A m d a ] 9 j ] k k ] l

180


Bt yrlf

DK9 [jgkk[gmfljq

181


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl] †˜¬„‚˜

Genieten met de wereldkampioene

;]_]ge]lja]]f\][gfkljm[la] nYf`]l^jYe]•e]lY^_]hdYll]]f _]cjge\]Zmar]f•\g]f\]fc]f YYf]]fkf]dd]^a]lknggjlab\jall]f Ultimate is het frame dat de keuze is van het team van MTB BH-SR Suntour-KMC en hun renners Julie Bresset, Wereldkampioene van 2011 en 2012 en Olympisch goud in Londen 2012, Maxime Marotte, Stephane Tempier en de Galiciër Pablo Rodríguez, de Spaanse kampioen veldrijden onder de 23.

2 6

2. 100% carbon monocoque frame. Explosief en betrouwbaar in extreme situaties

De Ultimate, zowel de 29” als de 27.5”, vertegenwoordigt het highend aanbod aan stijve MTB-frames en voldoet aan de hoogste en veeleisendste standaarden van de topcompetitie.

Het Ultimate frame is voor 100% opgebouwd uit carbon monocoque, uit één enkel stuk, dat voor homogeniteit zorgt binnen de gehele structuur, vanaf het balhoofd tot en met de achterpatten, terwijl de kwetsbare punten zijn geëlimineerd doordat er geen verbindings- of laspunten tussen de buizen meer bestaan. Bij de ontwikkeling heeft het team van BH nauw samengewerkt met fabrikanten van carbonvezels en harsen zodat er frames in iedere maat kunnen worden gebouwd met grotere stijfheid en minder gewicht.

De Ultimate is een carbon monocoque frame, licht, stijf, snelreagerend en technologisch, speciaal ontworpen en ontwikkeld voor de overwinning in de competitie.

Het ontwerp van de buizen, de kromming van de achtervork of de zadelbuis maken dat het gedrag van de Ultimate in extreme situaties explosief en betrouwbaar is.

Het integrale ontwerp inclusief alle innovaties en details die verwerkt zijn binnen het Ultimate-frame, stelt de berijder in staat om al zijn potentie in topprestaties om te zetten en een heel direct contact met het terrein te voelen.

De Ultimate is een frame dat extreme stijfheid en absorptie van trillingen biedt doordat het van koolstofvezels met hoge modulus is vervaardigd, afkomstig van het bedrijf dat wereldleider is op dit gebied. Dezelfde vezels worden in de Formule 1 en de luchtvaartindustrie gebruikt.

1. Een machine voor de competitie

De geometrie en de constructie van het frame, met afgeplatte en gekromde buizen, doen denken aan een snelle fiets voor tijdritten.

3

Bij het vervaardigen van het monocoque frame met hoge modulus koolstofvezels (T40, T30, T24) wordt uitgegaan van het

182

8

9

4 6


gewicht en de krachten die het te verduren krijgt en dus worden de meest kwetsbare delen versterkt en de delen die minder te lijden hebben worden lichter gehouden. De technologische combinatie van vezels biedt de juiste stijfheid, weerstand, veerkracht en maximale absorptie aan een frame van topkwaliteit.

]

Al deze verbeteringen en innovaties maken dat BH een frame kan presenteren dat uitermate stevig is en weinig weegt: Maat M weegt 1000 g.

7. Direct Mount verankering voorderailleur De Direct Mount derailleur biedt de hoogste mate van kwaliteit en betrouwbaarheid door de verankerde voorderailleur. De vormgeving, volledig in het frame geïntegreerd, zorgt voor meer stevigheid en precisie bij het wisselen van versnelling. Het ontwerp vergemakkelijkt het schakelen aanzienlijk.

3. Semi-geïntegreerde zadelpen

5

Dit lichte gewicht van slechts 110 gr kon worden bereikt door het bovenste gedeelte van de pen te ontwerpen met een hoek van 80°. Hierdoor kan de dikte van de pen verminderden, zonder dat het dragend vermogen eronder lijdt, en de totale hoek van 72° van de zadelpen behouden blijft.

4. Press Fit 92 bottom bracket. Breder en meer torsiestijfheid

2

De Press Fit 92 bracket, met een breedte van 92 mm, zorgt ervoor dat de torsiestijfheid wordt vergroot en de dikte van de wanden verkleind dankzij de verruiming van het gedeelte voor de diagonale buizen.

5. Geïntegreerde taps toelopende carbon balhoofdbuis. Betere laterale stijfheid Het geïntegreerde conische carbon balhoofd dat voor 100% uit carbon is vervaardigd - een technologie die eigen is aan alle BH high-end frames - verhoogt de laterale en torsiestijfheid aanzienlijk.

6. Achterwielas. Betere overbrenging, meer stabiliteit De achteras maakt gebruik van het systeem Q12-142x12, waarmee de torsiestijfheid toeneemt ten opzichte van de oude systeemvan 135x9. Deze vernieuwing geeft een aanzienlijke verbetering in de energieoverbrenging en stabiliteit van de achteras.

68 mm

92 mm

6

met EVO Brake Mount

snelheid

8. EVO Brake Mount systeem De achtervork is speciaal ontworpen om plaats te bieden aan het EVO Brake Mount systeem. Dit systeem is op de onderste achtervork van het frame geplaatst en heeft de optimale hellingshoek waardoor remtrillingen in het achterwiel worden gereduceerd.

9. Kabelgeleiding door het binnenste van het frame Het door BH gepatenteerde systeem van kabelgeleiding voor de remmen en de derailleur via het binnenste van het frame zorgt ervoor dat BH het frame lichter kan maken doordat de huls werd weggelaten en de hoogste kwaliteitsstandaard evengoed wordt vastgehouden. De remkabel is perfect beschermd doordat hij door het binnenste van de achtervork wordt geleid.

10. Geometrie We houden vast aan dezelfde geometrie die eerder zijn waarde heeft bewezen met de overwinningen in de World Cup. Het afgeplatte ontwerp van de buizen doet denken aan racefietsen voor op de weg en voor tijdritten. Een XC-fiets, ontworpen om alles eruit te kunnen halen, bedoeld voor wedstrijden, snel reagerend en een geboren racemonster.

11. Meer modellen en voor iedere smaak, in 27.5” en 29” stijfheid

4

Hz (trillingen)

Het Ultimate frame bezit een nieuwe semi-geïntegreerde zadelpen van slechts 110 gr waarmee de hoogte van het zadel met ruim 10 cm kan worden aangepast.

andere fietsen

breedte

68 mm

92 mm

BH biedt de Ultimate frames aan als 27.5” en 29”, met een geometrie die specifiek is aangepast met het oog op elk type wielbreedte en de ergonomische houding van de wielrenner in de tijdens een wedstrijd.

183

Julie Bresset

W W0dmpio$e W $ O‚mpis. Gd in 2012 in Lоn “M de Ultimate voelde ik me al een “Met kampioene, zelfs vóór ik een gouden k medaille won op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Mijn ervaring kan niet positiever zijn. Nadat ik jaar na jaar heb ervaren hoe dit model steeds beter wordt, kan ik nu met zekerheid stellen dat de Ultimate een van de beste fietsen is die ik ooit heb gehad. Zijn absorptievermogen op de meest ruwe soorten terrein en hoe hij hobbels neemt, maken de Ultimate tot een fiets met een supersnel reactievermogen die me in staat stelt mijn dynamiek te verbeteren.”


LdlaeYl]

†˜

LdlaeYl]†˜ :YjZgf =jYe]calLdlaeYl]†˜ Ultimate 29” Carbon

&m‫]]פ‬e op 29” 184


LdlaeYl] †˜ †† 8†††

Magura TS8 R Elec XX1 XX1 32

LdlaeYl] †˜ †„ 8†‡†

Fox BH Evolution OC Remote Shimano XTR 10SP FSA SLK 40/27

Magura MT8 DT XM1501 Spline One Michelin Wild Race'r 2.10

SM/MD/LA/XL

Magura MT6

SM/MD/LA/XL

DT M1700 Spline Michelin Wild Race’r 2.10

10,2

LdlaeYl] †˜ †…

9,7

8†‚†

Magura TS8 R Elec Shimano XTR Shimano XTR 40/27

LdlaeYl] †˜ †ƒ 8…‚†

185

Rock Shox Reba Remote Shimano XT 10SP FSA Afterburner 40/27

Magura MT6 DT XM1501 Spline One Michelin Wild Race'r 2.10

SM/MD/LA/XL

Magura MT4

SM/MD/LA/XL

BH Lite Michelin Wild Race'r 2.10

10,9

10


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]

†˜

LdlaeYl]†˜

=jYe]calLdlaeYl] † ˜

Frame Ultimate 29” Carbon Balhoofdstel Integrated Zadelring Ultimate

L1 h2

h1

L2

a1

a2

h3

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

400

95

308

580

436

70

72,5

MD

450

100

308

600

436

70

72,5

LA

480

120

308

620

436

70

72,5

XL

530

140

308

640

436

70

72,5

code C09

186


††

LdlaeYl]†˜

8† † †  Ketting XX1

Frame Ultimate 29” Carbon

Remhendels Magura MT8

Schokdemper –

Voorrem Magura MT8 180 mm

Voorvork Magura TS8 R Elec

L1

Achterrem Magura MT8 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen DT XM1501 Spline One

Stuurpen EVO

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Balhoofdstel EVO h1

Binnenbanden Michelin

Shifters XX1

Zadel Prologo X0

Achterderailleur XX1 L2

a1

a2

Zadelklem Ultimate

Voorderailleur –

Zadelpen BH

Crankstel XX1 32

Stuur EVO Carbon

Trapas Sram

Handvatten BH

Cassette XX1

h3

Gewicht 9,7 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

400

95

308

580

436

70

72,5

MD

450

100

308

600

436

70

72,5

LA

480

120

308

620

436

70

72,5

XL

530

140

308

640

436

70

72,5

code C09

187


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]

†˜

†…

LdlaeYl]†˜

8† ‚ †  Ketting Shimano XT

Frame Ultimate 29” Carbon

Remhendels Magura MT6

Schokdemper –

Voorrem Magura MT6 180 mm

Voorvork Magura TS8 R Elec

L1

Achterrem Magura MT6 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen DT XM1501 Spline One

Stuurpen EVO

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Balhoofdstel EVO h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano XTR

Zadel Prologo X8

Achterderailleur Shimano XTR L2

a1

a2

Zadelklem Ultimate

Voorderailleur Shimano XTR

Zadelpen BH

Crankstel Shimano XTR 40/27

Stuur EVO Carbon

Trapas FSA

Handvatten BH

Cassette Shimano XTR 11/36

h3

Gewicht 10 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

95

308

580

436

70

72,5

MD

450

100

308

600

436

70

72,5

LA

480

120

308

620

436

70

72,5

XL

530

140

308

640

436

70

72,5

code C09

188


189


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]

†˜

†„

LdlaeYl]†˜

8† ‡ †  Ketting Shimano SLX

Frame Ultimate 29” Carbon

Remhendels Magura MT6

Schokdemper – Voorvork Fox BH Evolution OC Remote

L1 h2

Wielen Dt M1700 Spline

Stuurpen BH Super LIte

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Balhoofdstel BH EVO h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano XT

Zadel Prologo X8

Achterderailleur Shimano XTR 10SP L2

Zadelklem Ultimate

Voorderailleur Shimano XT

a1

a2

Zadelpen BH

Crankstel FSA SLK 40/27

Stuur BH Super LIte

Trapas FSA

Handvatten BH

Cassette Shimano SLX 11/36

h3

Voorrem Magura MT6 180 mm Achterrem Magura MT6 160 mm

Suspensiesysteem –

Gewicht 10,2 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

95

308

580

436

70

72,5

MD

450

100

308

600

436

70

72,5

LA

480

120

308

620

436

70

72,5

XL

530

140

308

640

436

70

72,5

code C09

190


†ƒ

LdlaeYl]†˜

8… ‚ † 

Frame Ultimate 29er Carbon

Ketting KMC Remhendels Magura MT4

Schokdemper –

Voorrem

Voorvork Rock Shox Reba Remote

L1 h2

Wielen BH Lite

Stuurpen BH Lite

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Balhoofdstel BH Lite h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Achterderailleur Shimano XT 10SP L2

Zadelklem Ultimate

Voorderailleur Shimano SLX

a1

a2

Zadelpen BH

Crankstel FSA Afterburner 40/27

Stuur BH Lite

Trapas FSA

Handvatten BH

Cassette Shiano Deore 11/36

h3

Magura MT2180 mm

Achterrem Magura MT2 160 mm

Suspensiesysteem –

Gewicht 10,9 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

400

95

308

580

436

70

72,5

MD

450

100

308

600

436

70

72,5

LA

480

120

308

620

436

70

72,5

XL

530

140

308

640

436

70

72,5

code C09

191


LdlaeYl]

„‚˜

LdlaeYl]„‚˜ :YjZgf =jYe]calLdlaeYl]„‚˜ Ultimate 27.5” Carbon SM / MD / LA / XL

w0dkampioene, o‚mpis. ud 192


LdlaeYl] „‚˜ †† 8††„

Magura E2

Magura MT8

SM/MD/LA/XL

XX1 10SP

DT XM1551 Michelin Wild Race'r 2.10

9,5

Magura MT6

SM/MD/LA/XL

DT M1700 Spline Michelin Wild Race'r 2.10

10,8

Rotor 32

LdlaeYl] „‚˜ †„ 8†‡„

Fox BH Evolution OC Remote Shimano XTR 10SP Fsa Slk 40/27

LdlaeYl] „‚˜ †… 8†‚„

Magura E2

Magura MT6

SM/MD/LA/XL

Shimano XTR 10SP

Mavic SLR Michelin Wild Race'r 2.10

9,9

Magura MT4

SM/MD/LA/XL

BH Lite Michelin Wild Race'r 2.10

11,2

Shimano XTR 40/27

LdlaeYl] „‚˜ †ƒ 8…‚„

193

Rock Shox Reba Remote Shimano XT 10SP Fsa Afterburner 40/27


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]

„‚˜

LdlaeYl]„‚˜

=jYe]calLdlaeYl] „ ‚ ˜

Frame Ultimate 27.5” Carbon Balhoofdstel Integrated Zadelring Ultimate

L1

Zadelpen Ultimate

h2

h1

L2

a1

a2

h3

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

540

100

310

575

425

70

73

MD

590

110

310

585

425

70

73

LA

640

120

310

625

425

70

73

XL

690

140

310

635

425

70

73

code C09

194


††

LdlaeYl]„‚˜

8† † „  Ketting XX1

Frame Ultimate 27.5” Carbon

Remhendels Magura MT8

Schokdemper –

Voorrem Magura MT8 180 mm

Voorvork Magura E2

L1

Achterrem Magura MT8 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen DT XM1551

Stuurpen BH EVO

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Balhoofdstel BH EVO

h1

Binnenbanden Continental

Shifters XX1

Zadel Prologo X8

Achterderailleur XX1 10SP

Zadelklem Ultimate

Voorderailleur – L2

Zadelpen Ultimate

Crankstel Rotor 32

a1

a2

Stuur BH EVO Carbon

Trapas Rotor

Handvatten BH

Cassette XX1

h3

Gewicht 9,5 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

540

100

310

575

425

70

73

MD

590

110

310

585

425

70

73

LA

640

120

310

625

425

70

73

XL

690

140

310

635

425

70

73

code C09

195


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]

„‚˜

†…

LdlaeYl]„‚˜

8† ‚ „  Ketting Shimano XT

Frame Ultimate 27.5” Carbon

Remhendels Magura MT6

Schokdemper –

Voorrem Magura MT6 180 mm

Voorvork Magura E2

L1

Achterrem Magura MT6 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen Mavic SLR

Stuurpen BH EVO Balhoofdstel BH EVO

h1

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10 Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano XTR Achterderailleur Shimano XTR 10SP

Zadel Prologo X8 Zadelklem Ultimate

Voorderailleur Shimano XTR L2

Crankstel Shimano XTR 40/27

a1

a2

Zadelpen Ultimate Stuur BH EVO Carbon

Trapas FSA

Handvatten BH

Cassette Shimano XTR 11/36

h3

Gewicht 9,9 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

540

100

310

575

425

70

73

MD

590

110

310

585

425

70

73

LA

640

120

310

625

425

70

73

XL

690

140

310

635

425

70

73

code C09

196


†„

LdlaeYl]„‚˜

8† ‡ „  Ketting Shimano SLX

Frame Ultimate 27.5” Carbon

Remhendels Magura MT6

Schokdemper – Voorvork Fox BH Evolution OC Remote

L1 h2

Wielen DT M1700 Spline

Stuurpen BH Super Lite

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Balhoofdstel BH EVO

h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano XT

Zadel Prologo X8

Achterderailleur Shimano XTR 10SP

Zadelklem Ultimate

Voorderailleur Shimano XT L2

Zadelpen Ultimate

Crankstel FSA SLK 40/27

a1

a2

Stuur BH Super Lite

Trapas FSA

Handvatten BH

Cassette Shimano SLX 11/36

h3

Voorrem Magura MT6 180 mm Achterrem Magura MT6 160 mm

Suspensiesysteem –

Gewicht 10,8 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

540

100

310

575

425

70

73

MD

590

110

310

585

425

70

73

LA

640

120

310

625

425

70

73

XL

690

140

310

635

425

70

73

code C09

197


L

198


LdlaeYl]

„‚˜

†ƒ

LdlaeYl]„‚˜

8… ‚ „  Ketting KMC

Frame Ultimate 27.5” Carbon

Remhendels Magura MT4

Schokdemper – Voorvork Rock Shox Reba Remote

L1 h2

Wielen BH Lite

Stuurpen BH Lite

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Balhoofdstel BH Lite

h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadelklem Ultimate

Voorderailleur Shimano SLX L2

Zadelpen Ultimate

Crankstel FSA Afterburner 40/27

a1

a2

Stuur BH Lite

Trapas FSA

Handvatten BH

Cassette Shiano Deore 11/36

h3

Voorrem Magura MT2 180 mm Achterrem Magura MT2 160 mm

Suspensiesysteem –

Gewicht 11,2 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

540

100

310

575

425

70

73

MD

590

110

310

585

425

70

73

LA

640

120

310

625

425

70

73

XL

690

140

310

635

425

70

73

code C09

199


DK9klab^`]a\

LdlaeYl]

†˜¬„‚˜

I:

Daag jez0f uit tri $ e vra: :gehd]]ln]jfa]mo\gflo]jh nggj\]†˜]f„‚˜

1. Geïnspireerd op de bekroonde Ultimate serie

2

BH heeft het design van de Ultimate RC serie compleet vernieuwd en daarvoor is inspiratie geput uit de bekroonde Ultimate. Met een gewicht van slechts 1,1 kilo behoudt hij dezelfde geometrie en de zelfde kwaliteitsstandaarden. Het carbon monocoque frame van de Ultimate RC is licht, duurzaam en in het bijzonder geschikt om technische ritten en bochtig terrein met groter gemak te lijf te gaan. Je kunt kiezen tussen een Ultimate RC van 27.5” en een van 29”.

Herbalansering van krachten Taps toelopende balhoofdbuis

Overbrenging van kracht 200


dikte carbon +flexibiliteit

:

+stijfheid

2. Monocoque constructie. Optimaal comfort en minder gewicht Het Ultimate RC frame is gemaakt van T24 en T30 carbon met hoge module. Het toegepaste proces maakt het mogelijk om koolstof op een precieze manier te vormen en compact te maken waarbij de harsen gelijkmatig worden verdeeld opdat mogelijke trillingen uitgefilterd worden. Voor de ontwikkeling van de Ultimate RC, heeft BH samengewerkt met toonaangevende fabrikanten op het gebied van koolstofvezels en harsen om tot een frame te komen dat een optimaal niveau biedt qua comfort en gewicht. De fabricatie van de buizen met de ‘lay up’ vormgeving van het carbon stelt BH in staat om een frame te produceren met optimale verhoudingen en een minimale trillingsgevoeligheid zodat de fietser is verzekerd van ultiem rijcomfort. In de gehele constructie zijn de koolstofvezels aangebracht met het oog op het gewicht en de krachten die het frame te verduren krijgt: De gevoeligste delen zijn versterkt en de delen die niet zulke extreme krachten te verduren krijgen, werden lichter gemaakt. Het resultaat is een frame van topkwaliteit dat stijfheid, stevigheid, weerstand, veerkracht en maximale absorptie garandeert. De toegepaste technologie, het ontwerp van de buizenvorm en gekromde staande achtervork maken dat de Ultimate RC zich flexibel, betrouwbaar en comfortabel gedraagt.

6

Hoge modulus carbon

Al deze op dit frame toegepaste verbeteringen stellen BH in staat een frame te fabriceren met grote stevigheid en minimaal gewicht; een ongelakt frame maat S weegt slechts 1.000 gram.

3. Achteras wiel 135x9. Meer vermogen De achteras benut het Q12-135x9 systeem dat bijdraagt aan een hoog niveau van torsiestijfheid. Dit heeft direct invloed op de krachtoverbrenging en de stabiliteit van de achteras.

4. Verankering voorderailleur Direct Mount Meer stijfheid. De Direct Mount derailleur biedt de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid in de bevestiging van de voorderailleur. De geheel in het frame geïntegreerde afwerking, geeft meer stevigheid en precisie bij het van versnelling wisselen. Het ontwerp maakt schakelen extreem eenvoudig.

5. EVO Brake Mount systeem. Minder trillingen De achtervork is speciaal ontwikkeld om plaats te bieden aan het EVO Brake Mount systeem. Zijn optimale hoek reduceert trillingen in het achterwiel bij het remmen en vergroot het remvermogen en vermindert storende geluiden die bij het remmen worden geproduceerd. De nieuwe locatie op de achtervork beschermt de achterremklauw tegen blijven haken en stoten, waardoor de veiligheid op de weg wordt vergroot.

º 71

79 º

72 º

150

6. Geometrie. Perfect voor technische ritten BH heeft de buitengewone geometrie behouden die met de Ultimate in de loop der jaren is bereikt. De Ultimate RC is een fiets die tegen een stootje kan, ontworpen voor optimale prestaties en zeer snel reagerend.

201

xi

e TTm BH SR SS  KMC ““Bij B het proberen van de nieuwe Ultimate RC vallen de vernieuwingen U van het nieuwe model meteen op, v zoals die achtervork, of het frame z waarvan de zones zijn versterkt die de meeste krachten te verwerken krijgen. Deze BH stelt me in staat door te trappen in een gemakkelijke maar agressieve houding en te genieten van de meest veeleisende ritten. Eerlijk waar, ik geloof dat hij mijn hele potentieel naar boven brengt met zijn precieze manier van reageren bij iedere trap op de pedalen. Bij BH SR-Suntour KMC zijn we ontzettend trots dat we een van de meest competitieve modellen van BH kunnen gebruiken, zowel in trainingen als in wedstrijden en dat is waar we maximaal profiteren van zijn kwaliteiten.”


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]I:

†˜

LdlaeYl]I:†˜ L :YjZgf =jYe]calLdlaeYl]I:†˜ = jY Ye Ultimate RC 29” Carbon SM / MD / LA / XL

wedstrijd.…logie in †rbо

LdlaeYl]I: †˜ …† 8„‚†

LdlaeYl]I: †˜ …„ 8„‡†

Fox BH Evolution OC

Shimano M505

SM/MD/LA/XL

Shimano XT 10SP Shimano M622 40/30/22

BH Lite Michelin Wild Race'r 2.10

11,5

LdlaeYl]I: †˜ …‚ 8ƒ‚†

202

Fox BH Evolution 29 OC Remote Shimano XT 10SP Shimano M625 38/24

Rock Shox XC28 Remote Shimano XT 10SP Shimano M622 40/30/22

Magura MT4

SM/MD/LA/XL

BH Super Lite Michelin Wild Race'r 2.10

11,2

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

– Michelin Country Grip’r

11,7


I:†˜

LdlaeYl]

=jYe]calLdlaeYl]I: † ˜

Frame Ultimate RC 29” Carbon Balhoofdstel Integrated Zadelring Ultimate RC

L1 h2

h1

L2

a1

a2

h3

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

400

100

308

580

436

70

73

C12

MD

450

100

308

607

436

70

73

R21

LA

480

120

308

620

436

70

73

XL

530

140

308

650

436

70

73

203


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]I:

†˜

…†

LdlaeYl]I:†˜

8„ ‚ †  Ketting Shimano SLX

Frame Ultimate RC 29” Carbon

Remhendels Magura MT4

Schokdemper – Voorvork Fox BH Evolution 29 OC Remote

L1 h2

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10 Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore

Zadel Prologo X8

Achterderailleur Shimano XT 10SP L2

Zadelklem BH Super Lite

Voorderailleur Shimano SLX

a1

a2

Zadelpen BH Super Lite

Crankstel Shimano M625 38/24

Stuur BH Super Lite Rizer

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shimano SLX 11/36

h3

Magura MT2180 mm

Wielen BH Super Lite

Stuurpen BH Super Lite Balhoofdstel BH Lite h1

Voorrem

Achterrem Magura MT2 160 mm

Suspensiesysteem –

Gewicht 11,2 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

400

100

308

580

436

70

73

MD

450

100

308

607

436

70

73

LA

480

120

308

620

436

70

73

XL

530

140

308

650

436

70

73

code R21

204


…„

LdlaeYl]I:†˜

8„ ‡ †  Ketting KMC

Frame Ultimate RC 29” Carbon

Remhendels Shimano M505

Schokdemper –

Voorrem Shimano M505 180 mm

Voorvork Fox BH Evolution OC

L1

Achterrem Shimano M505 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen BH Lite

Stuurpen BH Lite

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Balhoofdstel BH Lite h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Achterderailleur Shimano XT 10SP L2

a1

a2

Zadelklem BH Lite

Voorderailleur Shimano Deore

Zadelpen BH Lite

Crankstel Shimano M622 40/30/22

Stuur BH Lite Rizer

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shimano Deore 11/36

h3

Gewicht 11,5 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

400

100

308

580

436

70

73

MD

450

100

308

607

436

70

73

LA

480

120

308

620

436

70

73

XL

530

140

308

650

436

70

73

code C12

205


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]I:

†˜

…‚

LdlaeYl]I:†˜

8ƒ ‚ †  Ketting KMC

Frame Ultimate RC 29” Carbon

Remhendels Shimano 395

Schokdemper – Voorvork Rock Shox XC28 Remote

L1 h2

Wielen –

Stuurpen BH Lite Balhoofdstel BH Lite h1

Buitenbanden Michelin Country Grip'r Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore Achterderailleur Shimano XT 10SP

L2

Zadel Prologo Kappa BH EVO Zadelklem BH Lite

Voorderailleur Shimano Deore

a1

a2

Crankstel Shimano M622 40/30/22

Zadelpen BH Lite Stuur BH Lite Rizer

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shimano Deore 11/36

h3

Voorrem Shimano 395 180 mm Achterrem Shimano 395 160 mm

Suspensiesysteem –

Gewicht 11,7 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat

code

SM

400

100

308

580

436

70

73

C12

MD

450

100

308

607

436

70

73

R21

LA

480

120

308

620

436

70

73

XL

530

140

308

650

436

70

73

206


207


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]I:

Â&#x201E;Â?Â&#x201A;Â&#x2DC;

LdlaeYl]I:Â&#x201E;Â?Â&#x201A;Â&#x2DC; L :YjZgf =jYe]calLdlaeYl]I:Â&#x201E;Â?Â&#x201A;Â&#x2DC; =j jYe Ultimate RC 27.5â&#x20AC;? Carbon SM / MD / LA / XL

 CbĐž Exâ&#x20AC;Ť×¤â&#x20AC;ŹrĘŚ

LdlaeYl]I: Â&#x201E;Â?Â&#x201A;Â&#x2DC; Â&#x2026;Â?Â&#x2020; 8Â&#x201E;Â&#x201A;Â&#x201E;Â

Fox BH Evolution OC Remote Shimano XT 10SP Shimano M625 38/24

LdlaeYl]I: Â&#x201E;Â?Â&#x201A;Â&#x2DC; Â&#x2026;Â?Â&#x201E; 8Â&#x201E;Â&#x2021;Â&#x201E;Â

Fox BH Evolution OC

Shimano M505

SM/MD/LA/XL

Shimano XT 10SP Shimano M622 40/30/22

BH Lite Michelin Wild Race'r 2.10

11,7

LdlaeYl]I: Â&#x201E;Â?Â&#x201A;Â&#x2DC; Â&#x2026;Â?Â&#x201A; 8Â&#x192;Â&#x201A;Â&#x201E;Â

208

Rock Shox XC30 Remote Shimano XT 10SP Shimano M622 40/30/22

Magura MT4

SM/MD/LA/XL

BH Super Lite Michelin Wild Race'r 2.10

11,4

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

â&#x20AC;&#x201C;

12

Rubena Ocelot

L


I:„‚˜

LdlaeYl]

=jYe]calLdlaeYl]I: „ ‚ ˜

Frame Ultimate RC 27.5” Carbon Balhoofdstel Integrated Zadelring Ultimate RC

L1 h2

h1

L2

a1

a2

h3

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

390

100

310

550

425

70

73

C12

MD

440

110

310

585

425

70

73

R21

LA

480

120

310

600

425

70

73

XL

530

140

310

615

425

70

73

209


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]I:

„‚˜

…†

LdlaeYl]I:„‚˜

8„ ‚ „ 

Frame Ultimate RC 27.5” Carbon Voorvork Fox BH Evolution OC Remote

L1

Suspensiesysteem –

h2

Stuurpen BH Super Lite

Wielen BH Super Lite

Shifters Shimano Deore

Binnenbanden Michelin Zadel Prologo X8

Voorderailleur Shimano SLX

a1

a2

Zadelklem BH Super Lite

Crankstel Shimano M625 38/24

Zadelpen BH Super Lite

Trapas Shimano

Stuur BH Super Lite Rizer

Cassette Shimano SLX 11/36

h3

Magura MT2 180 mm

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Achterderailleur Shimano XT 10SP L2

Voorrem

Achterrem Magura MT2 160 mm

Balhoofdstel BH Lite h1

Ketting Shimano SLX Remhendels Magura MT4

Schokdemper –

Handvatten BH Gewicht 11,4 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

390

100

310

550

425

70

73

MD

440

110

310

585

425

70

73

LA

480

120

310

600

425

70

73

XL

530

140

310

615

425

70

73

code R21

210


…„

LdlaeYl]I:„‚˜

8„ ‡ „ 

Frame Ultimate RC 27.5” Carbon

Voorrem Shimano M505 180 mm

Voorvork Fox BH Evolution OC

L1

Achterrem Shimano M505 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen BH Lite

Stuurpen BH Lite

Buitenbanden Michelin Wild Race'r 2.10

Balhoofdstel BH Lite h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Achterderailleur Shimano XT 10SP L2

Zadelklem BH Lite

Voorderailleur Shimano Deore

a1

a2

Crankstel Shimano M622 40/30/22

Zadelpen BH Lite Stuur BH Lite Rizer

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shimano Deore 11/36

h3

Ketting KMC Remhendels Shimano M505

Schokdemper –

Gewicht 11,7 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

390

100

310

550

425

70

73

MD

440

110

310

585

425

70

73

LA

480

120

310

600

425

70

73

XL

530

140

310

615

425

70

73

code C12

211


DK9[jgkk[gmfljq

LdlaeYl]I:

„‚˜

…‚

LdlaeYl]I:„‚˜

8ƒ ‚ „ 

Frame Ultimate RC 27.5” Carbon Voorvork Rock Shox XC 30 Remote

L1

Wielen –

Stuurpen BH Lite Balhoofdstel BH Lite h1

Buitenbanden Rubena Ocelot Binnenbanden Rubena

Shifters Shimano Deore Achterderailleur Shimano XT 10SP

L2

Zadel Prologo Kappa BH EVO Zadelklem BH Lite

Voorderailleur Shimano Deore

a1

a2

Crankstel Shimano M622 40/30/22

Zadelpen BH Lite Stuur BH Lite Rizer

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shimano Deore 11/36

h3

Voorrem Shimano 395 180 mm Achterrem Shimano 395 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Ketting KMC Remhendels Shimano 395

Schokdemper –

Gewicht 12 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat

code

SM

390

100

310

550

425

70

73

C12

MD

440

110

310

585

425

70

73

R21

LA

480

120

310

600

425

70

73

XL

530

140

310

615

425

70

73

212


213


DK9klab^`]a\

<ph]jl „‚˜

V` c ss &try t &m‫]]פ‬e DYpaeYd] n]]drab\a_`]a\•nggj ]dclqh]oa]dj]ff]j D]l]]f_]ge]lja] ]flg]Z]`gj]f \a]`]d]eYYdrabf YYf_]hYklgh\] oa]deYYlnYf„•‚˜

4

214


l

EVO Brake Mount Systeem

Technologie De hydroforming-technologie heeft BH in staat gesteld om aantrekkelijke frames te ontwerpen met grote weerstands- en lichtheidscoëfficiënten, en te voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden die het merk van al zijn modellen verlangt. Hierdoor is het mogelijk om custommade buizen te creëren en meer stijfheid te geven aan kwetsbare gebieden en een lichter gewicht aan die plekken waar dat niet nodig is. Aldus combineert het design van de Expert frames extra stijfheid in het onderste gedeelte met een hoog gehalte aan comfort en flexibiliteit in de bovenste buizen. Dit alles draagt bij aan het grote vermogen tot verticale absorptie en geeft het frame zijn extra laterale stijfheid. Hoogwaardig 6061 aluminium frame met dubbele dikte en Hydroforming Technology om de kwetsbaarste gebieden meer stijfheid te geven en meer flexibiliteit aan de delen waar dat niet nodig is.

Geïntegreerd conisch aluminium balhoofd Het geïntegreerde conische balhoofd van aluminium, technologie die eigen is aan de Lynx frames van BH, is een andere belangrijke technologische ontwikkeling die in de Expert is Geïntegreerd conisch balhoofdstel

opgenomen. Door dit nieuwe balhoofd wordt de laterale en torsiestijfheid voelbaar vergroot.

Verankering Direct Mount voorderailleur De Direct Mount derailleur biedt de hoogste mate van kwaliteit en betrouwbaarheid door de verankerde voorderailleur. De vormgeving, volledig in het frame geïntegreerd, zorgt voor meer stevigheid en precisie bij het wisselen van versnelling. Het ontwerp vergemakkelijkt het schakelen aanzienlijk.

EVO Brake Mount Systeem De achtervork is speciaal ontwikkeld om plaats te bieden aan het EVO Brake Mount systeem. Dit systeem bevindt zich op de achtervork van het frame en door de optimale invalshoek worden trillingen in het achterwiel bij het remmen sterk gereduceerd. De staande achtervork is met een kromming ontworpen en gefabriceerd en het design is speciaal bedoeld is om trillingen te absorberen die ontstaan bij kleinere hobbels. Hierdoor levert de geometrie van het frame een groot gevoel van respons en comfort. Zijn twee achterpatten zijn eveneens gemaakt van gegoten aluminium en het specifieke ontwerp is erop bedacht om plaats te bieden aan het EVO Brake Mountain systeem - net als bij de frames uit de series Ultimate en Ultimate RC.

Geometrie. Groot gevoel van comfort en respons Het Expert-frame is geïnspireerd op de succesvolle Ultimate serie. Beide modellen delen dezelfde geometrie en de balhoofdbuis biedt de biker een comfortabele en ontspannen houding tijdens het rijden. De geometrie is speciaal ontwikkeld om een fiets van 27,5” te kunnen bouwen.

215

Ped rtín “J ““Je Je merkt dat BH beschikt over enorm e en no veel ervaring met MTBfietsen. fi fie et et Als dat niet zo was zou niemand n ie begrijpen hoe het frame van v a de nieuwe Expert de kenmerken in zich verenigd van de meest in geavanceerde modellen zonder in te g lleveren op de veelzijdigheid ervan. Esthetisch gezien heb je hier te maken met een heel aantrekkelijke gemonteerde fiets met een superlicht frame die uitnodigt om niet eerder van je fiets af te stappen totdat je niet meer kunt. Op de Expert beheers ik iedere beweging en ben bewust van de extra’s aan stijfheid en flexibiliteit die hij me biedt - een design dat is verwezenlijkt dankzij een geraffineerde technologie. Ik heb er van genoten om te voelen hoe het is om een echte noviteit op 27.5” wielen te besturen.”


<ph]jl

„‚˜

<ph]jl„‚˜8dm =jYe]cal<ph]jl

Expert 27.5” Alu SM / MD / LA / XL

ier 4d 216


<ph]jl „‚˜ „† 8‚‚„

<ph]jl „‚˜ „‚ 8‚„

Fox BH Evolution OC Remote Shimano XT 10SP Shimano XT 40/30/22

Magura MT4

SM/MD/LA/XL

BH Super BH Lite

11,9

Rock Shox XC 30 Remote Shimano XT 10SP Shimano M522 42/32/24

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

12,7

<ph]jl „‚˜ „„ 8‚‡„

Michelin Wild Grip'r

<ph]jl „‚˜ „€ 8‡„

Rubena Ocelot

217

Fox BH Evolution OC

Shimano M505

SM/MD/LA/XL

Shimano XT 10SP Shimano M622 40/30/22

BH Lite

12,1

XCR RL

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

Shimano SLX 9SP

13,5

Shimano 430

Rubena Ocelot

Michelin Wild Grip'r


DK9[jgkk[gmfljq

<ph]jl

„‚˜

<ph]jl„‚˜

=jYe]cal<ph]jl

Frame Expert 27.5” Alu Balhoofdstel Integrated Zadelring Expert

L1 h2

h1

L2

a1

a2

h3

Afmetingen in mm.

kleur

Maat

code

SM

390

110

310

550

425

70

73

N59

MD

440

120

310

585

425

70

73

N60

LA

480

130

310

600

425

70

73

XL

530

150

310

615

425

70

73

218


219


DK9[jgkk[gmfljq

<ph]jl

„‚˜

„†

<ph]jl„‚˜

8‚ ‚ „  Ketting Shimano Deore

Frame Expert 27.5” Alu

Remhendels Magura MT4

Schokdemper – Voorvork Fox BH Evolution OC Remote

L1 h2

Wielen BH Super BH Lite

Stuurpen BH EVO

Buitenbanden Michelin Wild Grip'r

Balhoofdstel BH EVO h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore

Zadel Prologo X8

Achterderailleur Shimano XT 10SP L2

Zadelklem BH Super BH Lite

Voorderailleur Shimano XT

a1

a2

Zadelpen BH EVO

Crankstel Shimano XT 40/30/22

Stuur BH EVO Carbon

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shimano SLX 11/36

h3

Voorrem Magura MT2 180 mm Achterrem Magura MT2 160 mm

Suspensiesysteem –

Gewicht 11,9 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

390

110

310

550

425

70

73

MD

440

120

310

585

425

70

73

LA

480

130

310

600

425

70

73

XL

530

150

310

615

425

70

73

code N59

220


„„

<ph]jl„‚˜

8‚ ‡ „  Ketting KMC

Frame Expert 27.5” Alu

Remhendels Shimano M505

Schokdemper –

Voorrem Shimano M505 180 mm

Voorvork Fox BH Evolution OC

L1

Achterrem Shimano M505 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen BH Lite

Stuurpen BH Super Lite

Buitenbanden Michelin Wild Grip'r

Balhoofdstel BH Lite h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Achterderailleur Shimano XT 10SP L2

a1

a2

Zadelklem BH Super BH Lite

Voorderailleur Shimano SLX

Zadelpen BH Super BH Lite

Crankstel Shimano M622 40/30/22

Stuur BH Super BH Lite

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shimano Deore 11/36

h3

Gewicht 12,1 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

390

110

310

550

425

70

73

MD

440

120

310

585

425

70

73

LA

480

130

310

600

425

70

73

XL

530

150

310

615

425

70

73

code N60

221


DK9[jgkk[gmfljq

<ph]jl

„‚˜

„‚

<ph]jl„‚˜

8 ‚ „ 

Frame Expert 27.5” Alu

Ketting KMC

Schokdemper –

Remhendels Shimano 395

Voorvork Rock Shox XC 30 Remote

L1

Suspensiesysteem –

h2

Stuurpen BH Lite

Wielen –

Balhoofdstel BH Lite h1

Buitenbanden Rubena Ocelot

Shifters Shimano Deore

Binnenbanden Rubena

Achterderailleur Shimano XT 10SP L2

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Voorderailleur Shimano Deore

a1

a2

Zadelklem BH Lite

Crankstel Shimano M522 42/32/24

Zadelpen BH Lite

Trapas Shimano

Stuur BH Lite

Cassette Shimano Deore 11/36

h3

Voorrem Shimano 395 180 mm Achterrem Shimano 395 160 mm

Handvatten BH Gewicht 12,7 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat

code

SM

390

110

310

550

425

70

73

N59

MD

440

120

310

585

425

70

73

N60

LA

480

130

310

600

425

70

73

XL

530

150

310

615

425

70

73

222


„€

<ph]jl„‚˜

8 ‡ „ 

Frame Expert 27.5” Alu

Ketting KMC

Schokdemper –

Remhendels Shimano 395

Voorvork XCR RL

L1

Voorrem Shimano 395 180 mm

Suspensiesysteem –

h2

Achterrem Shimano 395 160 mm

Stuurpen BH Logo

Wielen –

Balhoofdstel BH h1

Buitenbanden Rubena Ocelot

Shifters Shimano Alivio

Binnenbanden Rubena

Achterderailleur Shimano SLX 9SP L2

a1

a2

Zadel BH Logo

Voorderailleur Shimano Acera

Zadelklem BH

Crankstel Shimano 430

Zadelpen BH Logo

Trapas Shimano

Stuur BH Logo

Cassette Shimano HG20

h3

Handvatten BH Gewicht 13,5 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

390

110

310

550

425

70

73

N59

MD

440

120

310

585

425

70

73

N60

LA

480

130

310

600

425

70

73

XL

530

150

310

615

425

70

73

223


DK9[jgkk[gmfljq

G]Yc Pfect om kennis mak$ t 29” ?]lG]Yc^jYe]akklYZa]d]j•f]]el Za] ]d]j•f]]el `]ddaf_]fklmcc]fZ]l]j]fZ]j]acl ]jj]fZ]j]acl `g_]j]kf]d`]\]f–G]Ycak•rgf\]j ]Yc cak•rgf\]j loab^]d•kqfgfa]ee]lhd]ra]j ee e]lhd]ra]j

1. Overwint obstakels met groter gemak Het nieuwe frame Peak van BH is perfect als je wilt kennis maken met MTB-fietsen van 29”. Het is een frame dat speciaal geschikt is voor afdalingen, marathons of Cross Country. Met de Peak neem je obstakels met groter gemak banwege zijn betere invalshoek en doordat het zwaartepunt veel lager zit, win je aan stabiliteit. Op hobbelig en rotsachtig terrein beheers je de fiets met veel groter gemak doordat de wielen veel groter zijn, je walst het terrein makkelijket plat, en je neemt hellingen met groter gemak terwijl je wint aan snelheid. Kortom, dit frame biedt je zoveel meer mogelijkheden om plezier mee te beleven.

22 2 224 24 24

†˜


B

4. Geometrie. Een heel stuk stabieler De geometrie en het ontwerp geven de Peak een betere invalshoek, bieden superieure prestaties en meer comfort onderweg. Het ontwerp zorgt voor een enorm gevoel van beantwoording: de afstand tussen de assen en het veel lager gelegen zwaartepunt zorgen voor een betere stabiliteit. Het ontwerp van de balhoofdbuis die net iets hoger is, zorgt voor een comfortabelere zithouding.

2. 29”, ideaal om ruw en gecompliceerd terrein te lijf te gaan Doordat ze veel groter zijn, hebben de wielen van 29” direct invloed op de stabiliteit en doeltreffendheid van de fiets wanneer je ruw, steil of hellend terrein te lijf moet gaan. Dit soort wielen stelt je bovendien in staat om hogere snelheden te bereiken doordat ze bij het draaien de snelheid langer vasthouden. Ook hebben ze enkele cruciale delen, zoals het onderste deel dat een exceptionele stijfheid heeft meegekregen en veel lichter is dan de delen die dat niet nodig hebben. Dit alles verleent de Peak een comfort dat je bij andere frames niet aantreft.

5. Voor ieder type fietser Het aantrekkelijke Peak-frame is ontworpen met vloeiende lasnaden en weggewerkte lijnen. De kleuren van de graphics geven het frame een dynamische en hightech uitstraling. Omdat de Peak bedoeld is voor een breed fietserspubliek wordt het frame geleverd in een groot aantal maten. Hun hoge prestatieniveau en efficiëntie maken de Peak tot een fiets met een ongekende kwaliteitprijsverhouding.

Ikk hoor ‡n stUds st tU [k spk$ o sp 9ll$ [n 29 9

3. EVO Brake Mount Systeem. Minder trilling bij het remmen

D modellen zijn de laatste jaren Die steeds populairder aan het worden s en ze winnen steeds meer publiek. e De Peak 29 is heel makkelijk te hanteren en zijn stabiliteit een punt in zijn voordeel. Bovendien legt hij een grotere afstand af bij iedere pedaaltrap.

De achtervork van het Peak frame is speciaal ontworpen om plaats te bieden voor het EVO Brake Mount systeem. Dit systeem is geplaatst op de achtervork van het frame en heeft een optimale hellingshoek om remtrillingen in het achterwiel te reduceren en de remmen tegen schokken te beschermen.

225


G]Yc†˜

4s_e op 29" (wi0en)

Q]fal` †˜ ƒ† 8‚‚†

226

Zenith 29” Alu

Shimano M505

SM/MD/LA/XL

Fox BH Evolution OC

BH Lite

12,7

Shimano XT 10SP Shimano M622 42/32/24

Michelin Wild Racer'r


Q]fal` †˜ ƒ„ 8‚‡†

Zenith 29” Alu

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

Rock Shox XC32

BH Lite Michelin Country Grip'r

12,9

Peak 29” Alu

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

XCM RL

14,4

Shimano Deore 9SP

Rubena Ocelot

Shimano XT 10SP Shimano M522 42/32/24

G]Yc †˜ ƒ€ 8‡†

G]Yc †˜ ƒ‚ 8‚†

G]Yc †˜ ƒ~ 8€‚†

Suntour Xcm

Peak 29” Alu

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

Rock Shox XC28

14,2

Shimano SLX 9SP Shimano M522 42/32/24

Rubena Ocelot

Peak 29” Alu

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

XCT MLO

14,7

Shimano Altus 8SP

Rubena Ocelot

Suntour XCT

227


DK9[jgkk[gmfljq

G]Yc†˜

ƒ†

Q]fal`†˜

8‚ ‚ †  Ketting Shimano SLX

Frame Zenith 29” Alu

Remhendels Shimano M505

Schokdemper –

Voorrem Shimano M505 180 mm

Voorvork Fox BH Evolution OC

L1

Achterrem Shimano M505 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen BH Lite

Stuurpen BH Super BH Lite

Buitenbanden Michelin Wild Racer'r

Balhoofdstel BH Lite h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore

Zadel Prologo X8

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadelklem BH Super BH Lite

Voorderailleur Shimano Deore L2

a1

a2

Zadelpen BH Super BH Lite

Crankstel Shimano M622 42/32/24

Stuur BH Super BH Lite Rizer

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shimano SLX 11/36

Gewicht 12,7 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

390

120

560

425

71

72

MD

430

130

580

425

71

72

LA

470

140

600

425

71

72

XL

510

160

620

425

71

72

code N41

228


ƒ„

Q]fal`†˜

8‚ ‡ †  Ketting KMC

Frame Zenith 29” Alu

Remhendels Shimano 395

Schokdemper –

Voorrem Shimano 395 180 mm

Voorvork Rock Shox XC32

L1

Achterrem Shimano 395 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen BH Lite

Stuurpen BH Lite

Buitenbanden Michelin Country Grip'r

Balhoofdstel BH Lite h1

Binnenbanden Michelin

Shifters Shimano Deore

Zadel Prologo Kappa BH EVO

Achterderailleur Shimano XT 10SP

Zadelklem BH Lite

Voorderailleur Shimano Deore L2

a1

a2

Zadelpen BH Lite

Crankstel Shimano M522 42/32/24

Stuur BH Lite Rizer

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shimano Deore 11/36

Gewicht 12,9 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

390

120

560

425

71

72

MD

430

130

580

425

71

72

LA

470

140

600

425

71

72

XL

510

160

620

425

71

72

code N41

229


230


ƒ‚

G]Yc†˜

8 ‚ †  Ketting KMC

Frame Peak 29” Alu

Remhendels Shimano 395

Schokdemper –

Voorrem Shimano 395 180 mm

Voorvork Rock Shox Xc28

L1

Achterrem Shimano 395 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen –

Stuurpen BH Logo

Buitenbanden Rubena Ocelot

Balhoofdstel BH h1

Binnenbanden Rubena

Shifters Shimano Alivio

Zadel BH Logo

Achterderailleur Shimano SLX 9Sp

Zadelklem BH

Voorderailleur Shimano Acera L2

a1

a2

Zadelpen BH Logo

Crankstel Shimano M522 42/32/24

Stuur BH Logo

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shiamno Deore 11/36

Gewicht 14,2 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

390

120

560

425

71

72

MD

430

130

580

425

71

72

LA

470

140

600

425

71

72

XL

510

160

620

425

71

72

code N40

231


DK9[jgkk[gmfljq

G]Yc†˜

ƒ€

G]Yc†˜

8 ‡ †  Ketting KMC

Frame Peak 29” Alu

Remhendels Shimano 395

Schokdemper –

Voorrem Shimano 395 180 mm

Voorvork XCM RL

L1

Achterrem Shimano 395 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen –

Stuurpen BH Logo Balhoofdstel BH

h1

Buitenbanden Rubena Ocelot Binnenbanden Rubena

Shifters Shimano Alivio Achterderailleur Shimano Deore 9SP

Zadel BH Logo Zadelklem BH

Voorderailleur Shimano Acera L2

a1

a2

Crankstel Suntour XCM

Zadelpen BH Logo Stuur BH Logo

Trapas Suntour XCM

Handvatten BH

Cassette Shimnao HG20

Gewicht 14,4 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat SM

390

120

560

425

71

72

MD

430

130

580

425

71

72

LA

470

140

600

425

71

72

XL

510

160

620

425

71

72

code N40

232


ƒ~

G]Yc†˜

8€ ‚ †  Ketting KMC

Frame Peak 29” Alu

Remhendels Shimano 395

Schokdemper –

Voorrem Shimano 395 180 mm

Voorvork XCT MLO

L1

Achterrem Shimano 395 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen –

Stuurpen BH Logo

Buitenbanden Rubena Ocelot

Balhoofdstel BH h1

Binnenbanden Rubena

Shifters Shimano Altus

Zadel BH Logo

Achterderailleur Shimano Altus 8SP

Zadelklem BH

Voorderailleur Shimano Acera L2

a1

a2

Zadelpen BH Logo

Crankstel Suntour XCT

Stuur BH Logo

Trapas Suntour XCT

Handvatten BH

Cassette Sram PG820

Gewicht 14,7 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

SM

390

120

560

425

71

72

MD

430

130

580

425

71

72

LA

470

140

600

425

71

72

XL

510

160

620

425

71

72

code N40

233


Jhac]

een ed begin

Jhac] ‚† 8€‡B

234

Spike 26" Alu Rock Shox XC28 Remote Shimano SLX 10SP Shimano M522 42/32/24

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

12,7

Rubena Charybdis


Jhac] ‚„ 8‚B

Spike 26" Alu

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

XCM RL

13,5

Shimano Alivio 9SP

Rubena Charybdis

Jhac] ‚‚ 8‡B

Suntour XCM

Jhac] ‚€ 8~‚J

Spike 26" Alu

Spike 26" Alu

Shimano 395

SM/MD/LA/XL

XCT MLO

13,5

Shimano Altus 8SP

Rubena Charybdis

Suntour XCT

BH

XCT MLO

Rodi

Shimano Alivio 8SP

Rubena Charybdis

XS/SM/MD/ LA/XL 13,5

Jhac] ‚~ 8~‡J

Suntour XCT

Spike 26" Alu

BH

Spike

Rodi

Shimano TX55 7SP

Rubena Saurus

Suntour XR

235

XS/SM/MD/ LA/XL 14


Jhac]

DK9[jgkk[gmfljq

‚†

Jhac]

8€ ‡ B Ketting KMC

Frame Spike 26" Alu

Remhendels Shimano 395

Schokdemper –

Voorrem Shimano 395 180 mm

Voorvork Rock Shox XC28 Remote

L1

Achterrem Shimano 395 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen –

Stuurpen BH Logo Balhoofdstel BH

h1

Buitenbanden Rubena Charybdis Binnenbanden Rubena

Shifters Shimano Deore Achterderailleur Shimano SLX 10Sp

Zadel BH Logo Zadelklem BH

Voorderailleur Shimano Deore L2

a1

a2

Crankstel Shimano M522 42/32/24

Zadelpen BH Logo Stuur BH Logo

Trapas Shimano

Handvatten BH

Cassette Shiamno Deore 11/36

Gewicht 12,7 kg Afmetingen in mm.

kleur

Maat

code

SM

390

125

530

425

70

73

N40

MD

440

140

545

425

71

73

B40

LA

490

150

555

425

71

73

XL

540

155

570

425

71

73

236


‚„

Jhac]

8 ‚ B Ketting KMC

Frame Spike 26" Alu

Remhendels Shimano 395

Schokdemper –

Voorrem Shimano 395 180 mm

Voorvork XCM RL

L1

Achterrem Shimano 395 160 mm

Suspensiesysteem –

h2

Wielen –

Stuurpen BH Logo

Buitenbanden Rubena Charybdis

Balhoofdstel BH h1

Binnenbanden Rubena

Shifters Shimano Altus

Zadel BH Logo

Achterderailleur Shimano Alivio 9SP

Zadelklem BH

Voorderailleur Shimano Altus L2

a1

a2

Zadelpen BH Logo

Crankstel Suntour XCM

Stuur BH Logo

Trapas Suntour XCM

Handvatten BH

Cassette Shiamno HG20

Gewicht 13,5 kg Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

SM

390

125

530

425

70

73

N40

MD

440

140

545

425

71

73

B40

LA

490

150

555

425

71

73

XL

540

155

570

425

71

73

237


Jhac]

DK9[jgkk[gmfljq

‚‚

Jhac]

8 ‡ B

Frame Spike 26" Alu

Ketting KMC

Schokdemper –

Remhendels Shimano 395

Voorvork XCT MLO

L1

Voorrem Shimano 395 180 mm

Suspensiesysteem –

h2

Achterrem Shimano 395 160 mm

Stuurpen BH Logo

Wielen –

Balhoofdstel BH h1

Buitenbanden Rubena Charybdis

Shifters Shimano SLM310

Binnenbanden Rubena

Achterderailleur Shimano Altus 8SP

Zadel BH Logo

Voorderailleur Suntour FD8 L2

a1

a2

Zadelklem BH

Crankstel Suntour XCT

Zadelpen BH Logo

Trapas Suntour XCT

Stuur BH Logo

Cassette Sram PG820

Handvatten BH Gewicht 13,5 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat

code

SM

390

125

530

425

70

73

N56

MD

440

140

545

425

71

73

N49

LA

490

150

555

425

71

73

N57

XL

540

155

570

425

71

73

238


‚€

Jhac]

8~ ‚ J

Frame Spike 26" Alu

Ketting KMC

Schokdemper –

Remhendels BH

Voorvork XCT MLO

L1

Voorrem BH

Suspensiesysteem –

h2

Achterrem BH

Stuurpen BH

Wielen Rodi

Balhoofdstel BH h1

Buitenbanden Rubena Charybdis

Shifters Shimano STEF51

Binnenbanden Rubena

Achterderailleur Shimano Alivio 8Sp

Zadel BH Logo

Voorderailleur Suntour FD8 L2

a1

a2

Zadelklem BH

Crankstel Suntour XCT

Zadelpen BH Logo

Trapas Suntour XCT

Stuur BH Logo

Cassette Sram PG820

Handvatten BH Gewicht 13,5 kg

Afmetingen in mm.

Maat

kleur

code

XS

340

120

530

425

70

73

N39

SM

390

125

530

425

70

73

P04

MD

440

140

545

425

71

73

LA

490

150

555

425

71

73

XL

540

155

570

425

71

73

239


Jhac]

DK9[jgkk[gmfljq

‚~

Jhac]

8~ ‡ J

Frame Spike 26" Alu

Ketting KMC

Schokdemper –

Remhendels BH

Voorvork Spike

L1

Voorrem BH

Suspensiesysteem –

h2

Achterrem BH

Stuurpen BH

Wielen Rodi

Balhoofdstel BH h1

Buitenbanden Rubena Saurus

Shifters Shimano STEF51

Binnenbanden Rubena

Achterderailleur Shimano TX55 7SP

Zadel BH Logo

Voorderailleur Shimano TZ30 L2

a1

a2

Zadelklem BH

Crankstel Suntour XR

Zadelpen BH Logo

Trapas Suntour XR

Stuur BH Logo

Cassette Shimano TZ21

Handvatten BH Gewicht 14 kg

Afmetingen in mm.

kleur

Maat

code

XS

330

120

530

425

70

73

N39

SM

390

125

530

425

70

73

N38

MD

440

140

545

425

71

73

P04

LA

490

150

555

425

71

73

XL

540

155

570

425

71

73

240


241


MTB

Lynx 4.8

29” 3

Lynx 4.8 29” Carbon

2

24

17

22

15

16

4

18

8

11 21 1

9

14 23

25 7 12 20

19

13

10

22

Lynx 4.8 29” Alu 10

9

8

6

5

15

7

13 13

14

2

12

11

1

3

13

8

242

4


Lynx 4.8 29” Carbon item description

qty kit name

reference

14/13 Split Pivot Nuts

1+1 Lynx 4.8 29” 1 Carbon Split Pivot Kit 1

381183300

23

Split Pivot Bearing

25

Split Pivot Axle

12

Split Pivot Axle Threaded

6

Linkage

1

17

Linkage Main Pivot Bolt

2

18

Linkage Pivot Bolt

2

3

Linkage Pivot Spacer

2

22

Linkage Main Pivot Bearing

2

24

Linkage Bearing

2

2

Linkage Washers

Main Pivot Bolt

1

22

Main Pivot Bearing

2

11

NDS Spacer

1

10

DS Spacer

1

Main Pivot Nut

qty kit name

1

8

7

item description

Lynx 4.8 29” Carbon Main Pivot Kit

381183400

15+16 Upper Shock Mount Bolt

1

9

Lower Shock Expander

21

Lower Shock Mount Bolt

20

Replacable Dropout+Bolts

Lynx 4.8 29” Carbon Linkage Kit

reference 381183500

4 1+1 Lynx 4.8 1 29” Carbon Shock Mount 1 Kit 1

Lynx 4.8 29” Carbon Replacable Dropout

381183600

391523600

Lynx 4.8 29” Alu item description

qty kit name

7

Split Pivot Nut

2

13

Split Pivot Bearing

2

12

Split Pivot Axle

1

11

Split Pivot Axle Threaded

1

8

Main Pivot Bolt

2

13

Main Pivot Bearing

2

Lynx 4.8 29” Alu Split Pivot Kit

Lynx 4.8 29” Alu Main Pivot Kit

243

reference 381182900

381183000

item description

qty kit name

5

Drive Side Rocker Link

1

6

Non Drive Side Rocker Link

1

8

Linkage Main Pivot Bolt

2

9

Linkage Pivot Bolt

2

13

Linkage Main Pivot Bearing

2

14

Linkage Bearing

2

15

Upper Shock Mount Bolt

1

4

Lower Shock Expander

1

10

Lower Shock Mount Bolt

1

1

Replacable Dropout+Bolts

1

reference

Lynx 4.8 29” Alu Linkage Kit

381183100

Lynx 4.8 29” Alu Shock Mount Kit

381183200

Lynx 4.8 29” Alu Replacable Dropout

391467900


MTB

Lynx 4.8

26”

Lynx 4.8 26” Carbon

18

24

26

29

1

8

11

29

4

2

5

17

26

2

15 27 30 28

7 2

3

9 16

29

* 25 14 8

31

29

7

1 2 26 22

24 23

20

15 13 12

Lynx 4.8 26” Alu

6

17

19

26

7

3

32

6

21

25

9

20

2

14

17

25

*

11

10

27

1 1

17 5

4

3 19

18

17 8

19

9 11 ? 25

15

26

10 16 25

12

13

23

24

25

22

11

17

244

21

26

15


Lynx 4.8 26” Carbon item description

qty kit name

reference

item description

qty kit name

18

Clevis

17

Shock Lower Mount

1

23

Shock Clevis Clamping Bolt

1

13

Clevis Bearing

1

15

Clevis Bearing Washer

2

25

Upper Shock Mount Bolt

1

2

11

Shock Clevis Bolt

1

14

Shock Clevis Bolt Washer

2 1

7

Split Pivot Axle Nut

2

12

Split Pivot Axle

1

2

Split Pivot Bearing

2

10

Main Pivot Axle

1

7

Main Pivot Axle Nut

1

9

Main Picot Spacer

2

2

Main Pivot Bearing

Lynx4 Carbon 381178600 Split Pivot Kit

Lynx4 Carbon 381178700 Main Pivot Kit

Starlink Axle

1

8

Starlink Bolt

2

16

Shock Clevis Axle

2

Starlink Bearing

2

20

Replacable Dropout Nut

1

24

Starlink Screw

2

6

Replacable Dropout

1

3

Drive Side Upper Rocker

1

19

Replacable Dropout Bolt

1

30

Front Triangle

1

Lynx4 Carbon 381179100 Front Triangle

31

Seatstays

1

Lynx4 Carbon 381179200 Seatstays

32

Chainstays

1

Lynx4 Carbon 281179300 Chainstays

4

Non Drive Side Upper Rocker

1

Seatstay Clevis Axle

2

28

Seatstay Clevis Nut

2

26

Seatstay Clevis Bearing Washer

4

1

Seatstay Clevis Bearing

2

29

Seatstay Clevis Washer

2

38117800

reference

Lynx4 Carbon 381179000 Shock Mount Kit

5

27

Lynx4 Carbon Starlink Kit

1

Lynx4 Carbon 381178900 Seatstays Kit

Lynx4 Carbon 391467900 Replacable Dropout

Lynx 4.8 26” Alu item description

qty kit name

13

Split Pivot Axle

1

11

Split Pivot Axle Nut

2

25

Split Pivot Bearing

2

16

Main Pivot Axle

1

11

Main Pivot Axle Nut

1

25

Main Pivot Bearing

2

21

Main Pivot Spacer

2

20

Starlink Axle

1

3

Starlink Bolt

2

25

Starlink Bearing

reference

Lynx4 Alu Split Pivot Kit

381179400

Lynx4 Alu Main Pivot Kit

381179500

item description

qty kit name

7

Clevis

1

15

Clevis Axle

2

17

Clevis Axle Spacer

2

8

Shock Clevis Clamping Bolt

1

9

Shock Lower Mount Spacer

1

4

Shock Upper Pivot Axle

1

6

Shock Upper Pivot Bolt

1

reference

Lynx4 Alu Shock Mount Kit

381179800

Lynx4 Alu Replacable Dropout

391467900

22

Replacable Dropout Bolt

1

23

Replacable Dropout Nut

1

2

24

Replacable Dropout

1

30

Front Triangle

1

Lynx4 Alu Front Triangle

381179900

31

Seatstays

1

Lynx4 Alu Seatstays

381180000

32

Chainstays

1

Lynx4 Alu Chainstays

381180100

5

Starlink Screw

2

3

Drive Side Upper Rocker

1

4

Non Drive Side Upper Rocker

1

19

Seatstay Clevis Axle

2

18

Seatstay Clevis Nut

2

17

Seatstay Clevis Bearing Washer

4

26

Seatstay Clevis Bearing

2

Lynx4 Alu Starlink Kit

Lynx4 Alu Seatstays Kit

245

381179600

381179700


MTB

Lynx 6

27.5”-26”

Lynx 6 27.5”-26” Carbon

8

19

6

7

24

7

23

22

8

20

1 9

2

14

21

8

7 6 10

23

13

19

4 24 7

18

12 11 8

8 10 15

Lynx 6 27.5”-26” Alu

17

13

5

4

16

5

8

11

14

3

19

1

22

18 21 5

16

4

20

3

5 12

6 8 7

17

9

10

23

11

8

5

246

2


Lynx 6 27.5”-26” Carbon

item description

qty kit name

15

Split Pivot Axle

1

8

Split Pivot Bearing

2

11

Split Pivot Axle Nut

2

12

Main Pivot Axle

1

Lynx6 Carbon Split Pivot Kit

Lynx6 Carbon Main Pivot Kit

reference 381180200

381180300

item description

qty kit name

14

Lower Shock Bolt

1

13

Lower Shock Expander

1

21

Upper Shock Mount Bolt

1

22

Upper Shock Mount Pivot Bolt

1

17

Replacable Dropout Nut

1 1

reference

Lynx6 Carbon Shock Mount Kit

381180600

Lynx6 Carbon Replacable Dropout

391467900

8

Main Pivot Bearing

2

10

Main Pivot Spacer

2

5

Replacable Dropout

9

Main Pivot Nut

1

16

Replacable Dropout Bolt

1

2

Monolink

1

1

Front Triangle

1

Monolink Bearing

2

Lynx6 Carbon Front Triangle

381180700

8 23

Monolink Pivot Axle

2

2

Seatstays

1

381180800

19

Seat Stay Clevis Axle

2

Lynx6 Carbon Seatstays

6

Seat Stay Clevis Axle Washer

2

3

Chainstays

1

Lynx6 Carbon Chainstays

381180900

7

Seat Stay Bearing Spacer

4

24

Seat Stay Bearing

2

20

Seat Stay Clevis Nut

2

Lynx6 Carbon Monolink Kit

Lynx6 Carbon Seatstays Kit

381180400

381180500

Lynx 6 27.5”-26” Alu item description

qty kit name

reference

item description

qty kit name

16

Lower Shock Bolt

1

17

Lower Shock Expander

1

1

18

Upper Shock Mount Pivot Bolt

1

14

Upper Shock Mount Pivot Bolt

1

8

Split Pivot Axle Nut

2

5

Split Pivot Bearing

2

9

Split Pivot Axle

Lynx6 Alu Split Pivot Kit

381181400

Lynx6 Alu Replacable Dropout

391467900

Main Pivot Axle

1

5

Main Pivot Bearing

2

10

Replacable Dropout Nut

1

7

Main Pivot Spacer

2

23

Replacable Dropout

1

30

Main Pivot Nut

1

11

Replacable Dropout Bolt

1

1

1

Front Triangle

1

Lynx6 Alu Front Triangle

381181500

2

Seatstays

1

Lynx6 Alu Seatstays

381181600

3

Chainstays

1

Lynx6 Alu Chainstays

381181700

Monolink

20

Monolink Pivot Axle

2

5

Monolink Bearing

2

21

Seat Stay Clevis Axle

2

22

Seat Stay Bearing Spacer

4

13

Seat Stay Clevis Nut

2

4

Seat Stay Bearing

2

Lynx6 Alu Monolink Kit

Lynx6 Alu Seatstays Kit

247

381181100

Lynx6 Alu Shock Mount Kit

6

19

Lynx6 Alu Main Pivot Kit

381181000

reference

381181200

381181300


C]n]fkdYf_]_YjYfla] BH Bikes biedt elke eerste eigenaar een levenslange garantie voor de frames Road, Mtb, E-bikes en de Trekking Series volgens de bepalingen en voorwaarden zoals te lezen op de website www.bhbikes.com in de sectie Ondersteuning en Garanties. De levenslange garantie kan worden geactiveerd op het BH-verkooppunt waar je de fiets hebt aangeschaft.

248


_YjYfla] Levenslange

249


Black

G6

Lynx

Neo

Uim‘

Aerolight

Evo

G6

Lynx

Neo

Uim‘

Aerolight

Evo

be 4rt of ‹e BH te\

K¤k`ajl

be 4rt of ‹e BH te\

hgh eYl]jaYd 20 € Red 20 €

700 mm

70 €

Ref: 393199700 Emotion (0,6 x 2 m)

45 €

Ref: 393220800 Emotion (0,8 x 2,8 m)

70 €

M

Ref: 393210200 Triathlon (0,8 x 2,8 m)

O

70 €

. C

Ref: 393210200 BH (0,8 x 2,8 m)

B H B I K E S . C O M

45 €

B H B I K E S . C O M

Ref: 393199600 BH (0,6 x 2 m)

1380 mm

4300 mm

=dq¤ZYff]jk

B H B I K E S . C O M

B H B I K E S . C O M

FhZdYYkZYj]Zg_]f

5505 mm

B H

M

Raadplegen

O

B

.

C

I

K

I

K

E

S

E

S

.

C

H

B

O M

2.106 mm

6177 mm

B

4111 mm

3843 mm

2280 mm

B

H

B

I K

E

S

680 mm

7000 mm 1500 mm 10000 mm

250


4,85 m

3,2 m

9Yfa]jk

3m

Ref: 393199800 BH (3 x 3 m)

400 €

Ref: 393199800 Triathlon (3 x 3 m)

400 €

Ref: 393199900 Easy Motion (3 x 3 m)

400 €

Ref: 5 x 5 Raadplegen

3m

251


De foto’s en specificaties die in deze catalogus staan, zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving. BH® 2013. Alle rechten voorbehouden. Voor het raadplegen van bijgewerkte specificaties kunt u terecht op onze webpagina www.bhbikes.com


\akljaZml]mjk BH Bikes Europe (headquarters)

BH Bikes Österreich

P.I. Jundiz- Perretagana 10 01015 Vitoria, Alava (Spain) Tel: + 34 945 13 52 02 bh@bhsa.es service@bhsa.es www.bhbikes.com

Tel: + 43 (0) 72 42 350614 Tel: + 43 (0)66 41 617931 bhaustria@bhsa.es

BH Bikes Nederland

BH Bikes Portugal

Tel:+31532302772 Tel: +31637194520 nederland@bhsa.es

Tel + 351 912 468 700 joaoroloportugal@gmail.com

BH Bikes UK

BH Bikes France

Tel + 01782 634703 bikeservice@bh-uk.co.uk

Sud-est ; Tel +33(0)6 48 48 74 85 dominique.sanders@wanadoo.fr Sud-ouest ; Tel : +33(0)6 89 26 16 48 bhsudouest@bhsa.es Nord-ouest Tel : + 33 (0)6 08 62 75 20 ch.delaportebh@gmail.com Nord-est et Région Parisienne Tel : +33 (0)6 08 75 11 80 sylvainboge@gmail.com

BH Belgique - Luxembourg Bertozzi Stéphane FR/AN/IT +32476/75.00.87 Belux@bhsa.es <mailto:Belux@bhsa.es> Marcourt Loic : sales FR/AN/NL +32478/02.34.93 loicmarcourt@bhbikesbelux.com <mailto:loicmarcourt@bhbikesbelux.com> aftersales : service@bhbikesbelux.com <mailto:service@bhbikesbelux.com>

BH Bikes Italia Offices - Showroom Viale Nizza n°37 - Sorrento Tel. +39 081 8771836 E-mail: info@italiabh.it

BH Bikes Schweiz Zollinger Sport Ag Tel: + 41(0) 56 268 62 80 franz@zollingersport.ch

BH Bikes Deutschland PLZ 0, 1, 2, 3, 4, 5 & 6: Tel: 0170 2009483 Herbert.Herrmann@email.de PLZ 7, 8 & 9: Tel:+49 (0)711/633462-50 0170 7607399 a.mayer@mayersport.de

BH Bikes Ireland Tel: + 353 (87) 646 4343 djmonson@gmail.com

BH Bikes Asia 8F, No 107, Sec 3, Xitun District Taichung City 40762 Taiwan (R.0.C) Tel: +886 4 2358 2050 info@bhbikesasia.com www.bhbikesasia.com

BH Bikes China No.155, Baiyundu Rd., Ludu Town, Taichang City, Jiangsu, China (215412) Tel: +86 512 53 28 90 80 www.bhbikes.cc info@bhbikes.cc

BH Bikes USA 20155 Ellipse Foothill Ranch, CA 92610 Tel: + 1 (0) 608 438 5080 www.bhbikes-us.com dbarnes@bhbikesusa.com

BH Bikes Australia PO Box 6564, Baulkham Hills NSW 2153 info@bhbikes.com.au

BH Bikes México Tel:+52 (1) 44 4188 94 96 jorgetorre@bh.com.mx

BH Bikes Sudamerica Tel: +52 (1) 44 41 74 6929 gnarvaez@bh.com.mx

BH Bikes Exw Tel: +34 679 285117 ialonso@bhsa.es


B

NL DB RD-MTB 2014-I

Agency: EPS - Print: ULZAMA 50/08-2013

BH BIKES USA

H

B

I

K

BH BIKES LATINOAMÉRICA

E

S

.

BH BIKES EUROPE

C

O

M

BH BIKES ASIA

BH BIKES CHINA

BH BIKES AUSTRALIA

CATALOG BH ROAD-MTB 2014_NL  

BH edits a catalogue aimed at end users that includes all the information on the wide range of BH bicycles, family of products, models, tech...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you