Page 1

FOTBAL LIGA A III-A, SERIA A III-A, EDITIA 2008-2009

SÂMBĂTĂ, 28 MARTIE, ORA 15:00 STADION “BRAZI”

VICTORIA BRĂNEŞTI VICTORIA BOD RÂŞNOV STUDENŢII LUI NEA COSTICĂ Pentru meciul de la Boldeşti pregătirile încep cu o săptămână înainte. Ilie Stan îl însărcinează pe profesorul Urican cu vizionarea adversarului în meciul de la Filipeştii de Pădure. După obişnuitele peripeţii pe centura Ploieştiului, stadionul din Filipeşti ne întâmpină cu o vreme schimbătoare şi un teren moale. Ciprian Urican notează de zor. Boldeştiul are portarul scund. În apărare joacă cu liberul, şi mijlocaşul de acoperire lipit de fundaşi. În atac trei vârfuri foarte îndepărtate între ele. O echipă masivă cu 4-5 jucători mai înalţi decât media. Nu construiesc la mijloc, abuzează de mingi lungi aruncate în spatele apărării adverse. Nu au ritm, nu fac pressing. Cornerele, când nu le pot executa scurt le centrează plouat. Da, e clar, putem fi liniştiţi. Nu au cum să ne bată dacă ne facem jocul obişnuit. Îi putem surprinde uşor prin combinaţii în viteză. Cu toate că echipa din Boldeşti câştigă clar cu 41, ştim ce e de făcut peste o săptămână. Şi ca lucrurile să fie mai limpezi, căpitanul celor din Boldeşti are o deposedare criminală şi este eliminat din teren, şi implicit suspendat pentru meciul cu noi. În fiecare zi de luni, în cantonamentul de la Pustnicu, băieţii au recuperare şi destindere. Au voie la un grătar diversificat şi sunt energizaţi cu un pahar de vin roşu marca “Cerneală de Brăneşti”. Ilie deja are în cap formula pentru Brăneşti. Vom juca cu o apărare experimentată şi cu juniorii îi vom hărţui în atac. După pauză dacă va fi nevoie vom forţa desprinderea prin viteziştii Zuluf şi Vasiliu. Marţi şi miercuri vor fi antrenamente fizico-tactice,

iar joi se pun la punct ultimele detalii pentru jocul oficial. După antrenamentul de joi, sponsorul principal Nicu Cismaru face către băieţi un apel de suflet, să joace şi pentru Nenea care este întro grea cumpănă a vieţii. Băieţii recepţionează ambiţioşi mesajul. Meciul de la Boldeşti a decurs după aşteptări. Îl dominăm în totalitate, dar ca de obicei, întâi trebuie să ratăm multe goluri. Victoria o pecetluieşte Sorin Ispir. În ultimul sfert de oră, arbitrul îşi iese total din caracter şi acordă lovitură după lovitură gazdelor, dar în zadar. Meciul îl câştigasem cu o săptămână înainte. După fluierul final, echipa se îndreaptă spre galerie şi minute bune scandează numele lui Mitică Pavel – Nenea într-un frumos gest de susţinere şi afecţiune. Dar ce a fost, a fost bine. Azi întâlnim Victoria Bod. Teoretic un adversar uşor, fără griji deosebite. Dar asta numai teoretic, fiindcă o echipă degajată poate reuşi oricând un meci bun. Şi cum ne-am obişnuit în ultimele meciuri adversarii noştri joacă mereu cu Breaza în gând ademeniţi cu valorile lui Capeti. Arbitrii – studenţi ai lui C. Anghelache sunt mereu la datorie. Noi nu avem decât şansa jocului onest şi forţei venite din pregătirea temeică. Suntem siguri că Ilie Stan nu a neglijat vreun aspect în pregătirea acestui joc şi ca deobicei băieţii bine motivaţi nu vor face economie de efort şi inventivitate pentru obţinerea victoriei. Baftă, băieţi! Hai Brăneşti!

Va fi sau nu va fi gol? Continuarea, azi în teren!


MADE IN TRANSILVANIA

VA RĂSĂRI SOARELE ŞI PE STRADA MEA

Hrănit cu pita şi slana Ardealului, Józsy s-a dezvoltat impunător. În centrul defensivei el acoperă cu paşi mari zona şi-şi domină aerian adversarii. Naţia din care se trage József Szakács a dat monumente de fotbalişti, din care e suficient să-i amintim pe Puskás, Detari, Böllöny sau Kovács, pentru a ne convinge că sportul şi în special fotbalul, le este o a doua trăire. Plecat de ceva vreme din sânul familiei în aventura fotbalului, Szakács încă nu înţelege toate fineţurile limbii române, dar cunoaşte suficient jargonul vestiarului. Ca orice tânăr ambiţios care a ales calea performanţei, el se antrenează conştiincios şi suportă rigorile vieţii sportive. Uneori trist, dar niciodată resemnat, Józsy este perfect antrenat în ambianţa lotului. Prezent mai rar în garnitura de start, el aşteptă cu nerăbdare o oportunitate pentru a se impune definitv. Calităţile tehnico-tactice şi mai ales cele fizice îi dau tot dreptul să spere că va veni şi vremea lui. Noi îl aşteptăm cu încredere.

Stingher, Laurenţiu Marius Dumitru se strecoară ca o umbră în zona vestiarului pentru a-şi saluta şi felicita colegii. Fotbaliştii, ca şi artiştii când nu joacă sunt condamnaţi la uitare. Pe un jucator accidentat, nu chinurile fizice îl macină, ci durerea anonimatului. L.M. Dumitru a debutat promiţător la Victoria Brăneşti.De obicei folosind mijlocaş central el nu făcea economie de efort. Fiecare duel îl susţinea cu mare ardoare. Punea serios “osul la treabă” cum se vorbeşte la nivelul gazonului. Tehnic, arţăgos şi agil, Laurenţiu s-a anunţat ca o mare certitudine. Dar o afecţiune, probabil, netratată la timp l-a scos din circuit pentru o vreme. Trupul tânăr şi elanul caracteristic vârstei îl vor ajuta să revină. Noi, suporterii şi colegii de echipă, ii dorim vindecare grabnică şi aşteptăm cu nerăbdare să ne încânte din nou cu ambiţia şi dăruirea de care e capabil. Curaj, Laurenţiu Marius Dumitru!

UN TATĂ FERICIT Marius Rotaru, băieţii fericişi după victorie au dedicat-o celei mici. Tu ai intrat în teren când meciul era în cumpănă. Spune-mi gândurile tale. Vreau să va spun ca înainte de meci, Coach Nea Ilie ne-a spus să intrăm în teren să ne facem datoria, să ne sprijinim permanent. Şi am intrat în teren să-mi fac datoria. Ma bucur ca după meci colegii au dedicat victoria primei mele fiice pe care o am şi lui Sergiu Bar, că a fost ziua lui. Tu în toamnă ai avut necazul cu pierderea tatălui. Acum ţi sa născut fetiţa. Înseamnă un impuls pentru tine? Da, cum să nu. Asta contează. Şi la masa de seară, joi, Nea Nicu Cismaru a venit şi ne-a spus despre problemele de sănătate pe care le are Nenea, un om foarte apropiat de echipă şi pe care noi îl iubim foarte mult. Asta ne-a ambiţionat şi mai tare şi chiar am dori să câştigăm şi pentru el. Avem locul doi de baraj ca şi adjudecat. Noi vrem locul I care ne promovează fără emoţii. Ne mai stă cineva în cale?

Sincer cred ca numai noi, echipa, ne-am putea încurca singuri. Fiindca adversarii nu ne pot opri dacă reuşim să ne facem jocul. Dar să o ţinem tot aşa cum am obţinut această victorie muncită. Să lăsăm cârcotaşii care tot încearcă să pună la îndoială victoriile noastre prin jocuri de culise. Am muncit mult până acum şi aşa o să muncim până la finalul campionatului.

DIN NOU INSPIRAT Sorin Ispir, pe Conpet i-ai stopat, acum i-ai potolit şi pe Boldeşti, să ne gândim deja la Breaza? Da, sper să o fac şi la meciul cu Breaza, dar cel mai important e să ajungem până acolo cu bine. Să ne facem jocul nostru, să câştigăm, iar la Breaza să le fac o surpriză ca şi celor pe care i-ai amintit. Din tribună impresia a fost că am avut meci uşor. Din teren cum s-a văzut? Nu pot să spun că a fost un meci uşor, pentru că am avut arbitrul contra noastră şi adversarul a fost puternic şi ambiţios, iar noi am ratat mult şi prin asta neam făcut un joc greu. Dar important e că până la urmă am dat gol şi am câştigat. Vom trăi mereu mari emoţii? Sper ca mai departe să ne facem jocurile mai uşoare. Să dăm gol din primele ocazii pe care le creem, să nu mai facem ca toată lumea să stea cu sufletul la gură, mai ales pe Coach care ne ajută foarte mult în pregătire şi îşi doreşte foarte mult promovarea. Ne-am dori să fie totul frumos până la sfârşit.


VICTORIA BRĂNEŞTI Despletind amintiri De la mecanica motoarelor la mecanica fluidelor Un mare fotbalist care a jucat la Victoria, vine din zona Islazului. Comunitatea ambiţioasă din estul Brăneştiului, a avut în fiecare generaţie vârfuri care inevitabil trebuiau să pătrundă şi în echipa fanion a Comunei. Daniel Stancu e unul dintre ei. Masiv şi puternic, Dan era genul de jucător care fugea cu adversarul în spinare. Tehnic şi cerebral, beneficiind de un şut ucigător el s-a dovedit un gol-getter înăscut. Fiind contemporan cu Rodion, automat lumea l-a numit Cămătarul. Fiind înconjurat de afecţiune de apropiaţii fotbalului pentru realizările din teren şi calităţile extra sportive, Dan a mai făcut şi paşi greşiţi. Meseriaş în motoare, specialist al golului, el a lăsat şi fără conţinut şi unele recipiente care l-au apropiat mult mai rapid de finalul carierei. Însă una peste alta, făcând parte din simsoida vieţii, de la Dan ne rămâne imaginea gol-getterului car ne-a adus multe victorii, şi pe alt plan avem siguranţa că maşinile noastre sunt pe mâini bune.

SENIORUL DE PE STÂNGA Stelu Isac, cum s-a văzut meciul din teren? Din punctul meu de vedere am controlat meciul de la un cap la altul. Am pregătit meciul bine toată săptămâna. Nu am dat absolut nici o ocazie adversarilor. Am fost o echipă scurtă, omogenă. Pentru un joc în deplasare trebuia sa câştigăm mult mai lejer la câte ocazii am avut. La Bod ai deschis scorul şi am câştigat cu 3-1. Să privim mai relaxaţi meciul de azi? Întradevăr, la Bod am deschis scorul printr-o lovitură liberă. Sperăm să câştigăm şi azi. Important nu e cine va marca. Mi-aş dori totuşi să marcheze Măgureanu ca să prindă mai multă încredere în el. Suntem un grup omogen, unit, şi Coach Nea Ilie ne întreţine foarte bine atmosfera de competiţie. Pe lângă noi, cei mai bătrâni, cresc foarte bine şi cei tineri: Zuluf, Nicoară, Dani, Găbiţă, Urda, Măgureanu, Paul. Echipele vin motivate, vin să joace cu primul loc, dar noi sperăm să înscriem cât mai repede, să n-avem emoţii până în minutul 90. Vom trăi mereu meciuri decisive? Victoria asta de la Boldeşti a fost pentru noi ca o finală, mai avem multe de disputat şi toate sunt ca o finală. Noi dorim să le câştigăm, să ne îndeplinim obiectivul. Mai mult pentru ei a fost un meci special, pentru că jucau cu liderul seriei. A fost şi arbitrul la mijloc, dar să lăsăm arbitrajele să le comenteze alţii, noi suntem antrenaţi să câştigăm toate meciurile. Atât.

DIN SANIA LUI RUDOLF Pe o vreme rece, închisă şi cu o burniţă sâcâitoare întâlnim pe terenul din Pasărea, Unirea Gârbovi, o echipă mereu cu gândul la promovarea în divizia C. Îi surprindem cu terenul scurt şi îngust şi terminăm repriza întâi cu un liniştitor 5-0. Ca şi acum, după zeci de ani, terenul nu avea vestiare. Prispele şi ‘antreurile’ vecinilor ţineau adesea loc de vestiare. Şi ca la orice bun gospodar, cartea de vizită erau vinul şi ţuica. Uneori arbitrii începeau repriza a doua, bâlbâindu-se în fluier şi împiedicându-se în fanion. Gheorghe Constantin portarul nostru începe repriza a doua cu un semiluft transformat prompt de oaspeţi în gol. Imediat după un şut anemic balonul trece gâfâind linia porţii noastre. Adversarii observă că peste privirea lui Gÿurÿ s-a pus voalul şi încearcă poarta de la orice distanţă şi din orice poziţie. Mingea din ce în ce mai neascultătoare este percepută ca o nebuloasă de sârguinciosul nostru portar. Ambiţios din fire, Gÿurÿ trece eroic pe lângă baloanele din ce în ce mai deformate şi ne aduce în final un egal petcetluit în beciul ospitalierului consătean.


ETAPA XXII

CLASAMENT

Filipeştii de Pădure - Petrolul Videle FC Săcele - Chimia Brazi FC Petrolul Ploiesti II - Electrosid Titu Royal Braşov - Progresul Bucureşti Clinceni Ilfov - CF Predeal Conpet Ploieşti - Kaproni Boldeşti Unirea Tărlungeni - Tricolorul Breaza Juventus Bucureşti - ACS Berceni ETAPA A XXIII-A (vineri 3 aprilie ora 17.00) Boldeşti - Clinceni

Brazi - Filipeşti

Predeal - Royal

Videle - Brăneşti

Progresul II - Tărlungeni

Titu - Săcele

Bod - Conpet

Breaza - Juventus

1 Brăneşti 2 Breaza 3 Boldeşti 4 Clinceni 5 Juventus 6 Conpet 7 Videle 8 Tărlungeni 9 Berceni 10 Bod 11 Titu 12 Filipeşti 13 Brazi 14 Predeal 15 Royal 16 Săcele 17 Progresul II

20 15 20 15 19 10 20 9 20 9 19 9 19 7 20 7 20 7 18 6 20 5 18 6 19 3 18 2 20 3

4 2 6 7 7 5 5 4 3 5 7 3 6 8 5

1 40-12 3 44-17 3 32-9 4 31-19 4 20-13 5 30-18 7 19-19 9 20-28 10 21-30 7 22-26 8 17-20 9 26-29 10 12-24 8 15-30 12 20-38 retrasă retrasă

49 47 36 34 34 32 26 25 24 23 22 21 15 14 14

LOTUL COMPLET AL ECHIPEI VICTORIA BRĂNEŞTI 1. FLORIN MARIUS VLADU 2. VICTOR URDA 3. ROMEO VALENTIN VELICU 4. VIOREL NICOARĂ 5. SERGIU BAR 6. ALEXANDRU COSMIN MANEA 7. FLORIN VALENTIN RĂUŢĂ 8. MARIUS ROTARU 9. RĂZVAN MĂGUREANU 10. BOGDAN OPREA 11. PETRUŢ MARIUS SCURTU 12. BOGDAN NICUŞOR MĂRUNŢELU

13. SZAKACS JOZSEF 14. MARIUS GABRIEL ION 15. MIHAI ALEXANDRU PAUL 16. IONUŢ VASILIU 17. MARIUS ONOFREI 18. DANIEL ILIE STAN 19. NICOLAE ZULUF 20. SORIN CONSTANTIN ISPIR 21. EDWARD AUGUSTIN CHIRIŢĂ 23. STELIAN ISAC 88. BOGDAN CONSTANTIN LAURENŢIU MARIUS DUMITRU

SĂ NE REAMINTIM DIN TUR Victoria Bod – Victoria Brăneşti 1-3 (0-2) - 12.09.2008 Au marcat pt Brăneşti: Isac min. 19, Oprea min. 40, Scurtu min. 83 Avizaţi de parcursul bun al gazdelor la început de sezon împletim speranţele cu prudenţa şi ca urmare jocul decurge după plan. Până la jumătatea reprizei a doua, când gazdele fac concomitent două înlocuiri, singurele probleme i le creează arbitrul foarte darnic cu loviturile libere pentru adversari din poziţii cât mai favorabile. Conducem jocul în prima repriză în terenul advers şi ocaziile apar frecvent. Bogdan Oprea loveşte bara după ce a răvăşit centrul careului advers în stilu-i cunoscut. Nedelcu este împiedicat la marginea careului şi Stelian Isac aşează cu stângul mingea peste zid pe colţul scurt. Finalul reprizei îi dă prilejul lui Oprea să lanseze un voleu cu pământul în diagonală, presărând deznădejde în vestiarul gazdelor. La reluare ţinem apărerea sus şi prin pressingul constant obligăm gazdele să irosească baloane lungi, peste linia de fund, sau în braţele lui Constantin. Totuşi gazdele reduc scorul în urma unei lovituri cu capul după ce mingea părea să nu-i creeze probleme portarului nostru. Dar emoţiile sunt răspândite imediat de Marius Scurtu care fructifică nonşalant o pasă inteligentă a lui Oprea.

Victoria Branesti Nr. 11  
Victoria Branesti Nr. 11  

sambata, 28 martie - 2009

Advertisement