Page 1

FOTBAL CUPA ROMÂNIEI, EDITIA 2009-2010

MIERCURI, 26 AUGUST, ORA 17:30 STADION “BRAZI”

VICTORIA BRĂNEŞTI SPORTUL STUDENȚESC Mâna delicată a Fortunei face ca în al doilea an consecutiv Sportul Studenţesc să ne fie oaspete în Cupa României. În avampremiera meciului de azi, sâmbătă cele două echipe s-au întâlnit în Regie într-o partidă de campionat. Ocupând bine terenul în prima repriză, băieţii noştrii au dezlănţuit un iureş spre poarta juniorului Adrian Viciu. Consacraţii Irimia, Patriche sau Ciupe, n-au putut ţine pasul cu mai puţin cunoscuţii Ispir, Nicoară sau Olariu. Postolache, Cruceru sau Curelea au fost ţinuţi în anonimat de Bar, Chiriţă sau Coman. Victoria Brăneşti a reuşit să-şi materializeze superioritatea prin golurile lui Olariu şi Coman. Barele şi braţele tânărului portar au salvat Sportul de la umilinţă. În primele 45 de minute Sportul Studenţesc nu a însemnat decât legătura de sânge dintre Costin şi Mandinga Elena Gheorghe, celebră prin voce şi bust. Dar după pauză de la cabine s-au întors alte echipe. Ai noştri, prea relaxaţi, au reuşit în puţine momente să reintre în joc, greşind pasă după pasă. Fiecare jucător nu pricepea ce vrea celălalt coleg de echipă de la el. În schimb Sportul şia amintit că mai ieri domina Liga I şi cu toate că a jucat toată repriza în 10, a controlat jocul, a şi redus din handicap dar nu a mai avut puterea şi sanşa să refacă măcar egalitatea.

Dar Cupa României e altceva. Nu există decât cele 90 de minute şi eventual prelungirile pentru un verdict. Nu există o partidă revanşă. Învingătorul merge mai departe. Învinsul trebuie să-şi facă alte planuri. Anul trecut pe noi ne-a învins mai mult lipsa de experienţă decât jocul etalat de oaspeţi. Am început furtunos în terenul Sportului, dar ratările s-au ţinut lanţ. Odată scăpaţi din chingi, ex-divizionarii A şi-au pus calificarea la adăpost. Ghinionul nu s-a îndepărtat de noi nici spre final când am ratat un penalty ce ar fi putut relansa disputa. Astăzi va fi cu siguranţă un meci la fel de spectaculos. Ambele echipe au elan şi joc ofensiv. Cu atât mai mult se pune accentul pe atac cu cât jocul nu poate avea deznodământ nedecis. Cu un antrenor nou şi ambiţios ca şi în cariera de fotbalist, Tibor Selymes şi în lot cu consacraţii Curelea, Varga, Bălan, Postolache, etc, Sportul pleacă din postura de favorit. Noi avem stafful condus de Ilie Stan şi jucătorii bine instruiţi. Suntem mai pregătiţi ca oricnd să aplaudăm victoria noastră după un nou joc încântător. Baftă băieţi! Hai Brăneşti!

Pe rând căpitanii în Regie, Augustin Chiriță și Sergiu Bar apără îndârjiți victoria.


Criză financiară sau criză de idei?

În sfârşit motoarele fotbalului se învârt din plin. Cu chiu cu vai Liga I a început normal. S-au mai tras pleoapele la unele licenţieri dar capsele au pocnit la timp din pistolul de start. Nici nu am apucat să observăm bine traiectoria fruntaşelor noastre în ligile europene, că a şi apărut o dandana. Mângâiaţi decenii la rând pe creştete de comisiile federale regii fotbalului băştinaş se văd dintr-o dată goi. Un fanion rămas cu vârful în jos şi nişte intrări neloiale tratate de arbitrii după exigenţa impusă de FIFA, au declanşat războiul fluierelor. Dacă prin anii ’90 echipele erau împărţite în Cooperativă şi restul, astăzi linia de demarcaţie o face apetenţa pentru aducerea cavalerilor străini, a celor ce au pierdut controlul între graniţe şi indiferenţa celorlalţi care fie n-au putut fie sunt prea novici în fenomen. Logica e simplă. Dacă eu nu mai pot să măsluiesc de ce să poată să o facă alţii. Lorzii reciprocităţilor s-au retras înainte de naşterea DNA-ului. Valizele burduşite cu pull-uri sunt plimbate în scopuri caritabile. Impresarii abili, după ce au îmbâcsit occidentul cu mucava mai transferă fotbalişti cu atestate în regulă doar în talkshow-uri. Lupii tineri din fotbalul nostru au început să-şi schimbe părul dar brânza e pe bani. În plină criză Liga lui Mitică va avea o toamnă lungă şi plină de picanterii. În Liga a II-a au rămas echipe în blockstart-uri. Nici o pagubă, apelăm la retrogradate, doar au experienţa competiţiei. Telefoanele au vibrat instantaneu în mai multe zone. Confirmarea trebuia dată imediat. Nu a mai fost timp pentru verificarea capacităţii de organizare „începeţi acum şi le rezolvaţi din mers” veneau şoaptele dinspre centru. Probabil ca nu se va estompa bine canicula şi câteva vor trage deja pe dreapta. Dar cuprinsă de cangrenă neamputată la timp petrecerea trebuie să continue. Restructurarea se tot amână în speranţa că va apărea la timp câte un Zeu al succesului managerial în fiecare colţ al patriei şi astfel la ce bun să ne mai batem capul cu schimbări. Englezii păstrează

tradiţii de sute de ani şi uite că nu le merge rău. Pentru Liga a III-a paleta cooptărilor pripite e mult mai largă. Păi nu am avut noi până mai an aproape în fiecare judeţ câte o serie de Liga a III-a? Nu ne împiedică nimeni să apelăm la acest izvor pentru a completa neapărat 6 serii. Acum că se vor strecura de-a valma şi competitoare fără condiţii civilizate minime, nu trebuie să facem un capăt de ţară din asta. Jandarmii şi poliţiştii comunitari vor face zid între spectatorii nemulţumiţi şi arbitrii necinstiţi. Unde organele sunt insuficiente doar trebuie avut grijă să fie delegaţi arbitrii cu testele fizice absolvite la superlativ. Unde sunt încăperi insalubre năpădite de insecte şi rozătoare, oaspeţii îşi pot transfera pentru două ore autobuzul în vestiar, iar arbitrii se pot echipa în vestibulul celui mai apropriat vecin al stadionului. Singura condiţie e ca arbitrul să facă greşeli cât mai omeneşti în favoarea gazdelor. Oricum guvernanţii ne asigură că criza financiară îşi va da duhul în curând. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Vasile Olariu și Cornel Coman au schimbat tabela în Regie


NĂSCUT ÎN VĂRSĂTOR... (sursa: www.sportulstudentesc.com)

Pe 11 februarie 1916, deci in zodia Varsatorului, din initiativa unui grup de profesori si studenti, sa nascut “Sporting Club Universitar Studentesc”, avind la inceput sectii de fotbal, atletism si tenis. Primul presedinte al clubului studentilor bucuresteni a fost reputatul matematician de renume mondial, profesorul universitar Traian Lalescu. Cel mai ilustru jucator al acestui club, A. Popescu genialul Gica Hagi, este si el un nativ din Varsator. “Sporting” nu avea teren propriu, echipa de fotbal jucind pe unde putea. Chiar si dupa promovarea in primul esalon fotbalistic, problema terenului propriu a ramas in faza de proiect. De abia in 1954 cind a fost infiintat clubul “Stiinta”, preluind traditia Sportului Studentesc, a primit in folosinta fostul stadion “Belvedere” din C. Curelea Regie, unde evolua echipa de sector a “Casa Autonoma a Monopolului”. Istoria clubului are citeva perioade distincte. Prima etapa, cea de pina la al doilea Razboi Mondial, care a culminat cu promovarea in prima divizie, apoi disparitia clubului in primii ani ai comunis-

Și pe terenul din Pasărea meciurile au o mare încărcătură emoțională, dar tânărul din imagine e pregătit!

C. Gheorghe

mului, renasterea si cresterea sa valorica, pina la a doua promovare in divizia A, “perioada Hagi”, cu clasarea cea mai buna a Sportului Studentesc, locul 2 (1986) - perioada ce se confunda cu numele presedintelui Barbu Emil “Mac” Popescu si, in fine, prezentul, marcat de actualul presedinte al clubului, Vasile Siman, cu revenirea Sportului Studentesc in prim-planul fotbalului intern.

Daca despre culorile clubului stim ca ele au fost de la inceput alb-negru si nu s-au modificat, in schimb echipa a purtat diferite nume de-a lungul timpului: Sporting Club Universitar Studentesc (1916-1919), Clubul Atletic Universitar (19191920), Sportul Studentesc (1921-1945), Sparta M. Postolache (1946-1948), C.U.B. (1949-1954), Stiinta (19541966), Politehnica (1966-1967), C.S. Sportul Studentesc (1967-1969). Din 1969 FC Sportul Studentesc.

R. Patriche

Cel mai important torfeu international este o Cupa Balcanica, iar in cupele europene a urcat cel mai sus pina in turul III al Cupei UEFA. Asadar, Sportul Studentesc s-a nascut in 1916.


PROGRAM COMPLET FAZA A IV-A CUPA ROMÂNIEI ACS RAPID CFR Suceava - FC SA Botoşani

SC FC CEAHLĂUL SA Piatra Neamţ II - FC CETATE Suceava SC CF Brăila SA - FCM DUNĂREA Galaţi

SC FC Viitorul Constanţa SA - FC DELTA Tulcea SC FC DUNĂREA Călăraşi SA - CS Otopeni

SC DINAMO 1948 SA Bucureşti II - CS CONCORDIA Chiajna SC FC STEAUA Bucuresti SA II - SC FC Snagov SA

AS FC Victoria Brăneşti - SC FC SPORTUL STUDENŢESC Bucureşti SC FC RAPID SA Bucureşti II - FC DUNĂREA Giurgiu FC Râşnov - CS TRICOLORUL Breaza

CS CHIMIA Brazi - SC FC PETROLUL SA Ploieşti CS PETROLUL Videle - CS DACIA Mioveni CS ELECTROSID Titu - SC FC Argeş SA

CS TRIUMF Bârca - CS GAZ METAN CFR Craiova

FC OLTCHIM Râmnicu Vâlcea - CSM Râmnicu Vâlcea

CS MINERUL MEHEDINŢI Valea Copcii - CS MINERUL Lupeni CS Zlatna - CS MUREŞUL Deva

CS JIUL Petroşani - FC DROBETA Turnu Severin

CS NUOVA MAMA MIA Becicherecul Mic - ACS FORTUNA COVACI CS GLORIA CTP Arad - FCM UTA Arad

AS CF GLORIA 1922 Bistriţa II - FC Baia Mare

CS SĂNĂTATEA SERVICII PUBLICE Cluj - SCS CF MUNICIPAL UNIVERSITATEA Cluj SA FC ARIEŞU Turda - AS FCM Targu Mures CS FC Zalău - SC FC SILVANIA SA

CSM Râmnicu Sărat - SC FC GLORIA Buzău SA CS Panciu - FC MUNICIPAL Bacău FC BIHOR ORADEA -

Program Victoria Branesti Nr. 18  

program Victoria Branesti

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you