Page 1

FOTBAL LIGA A III-A, SERIA A III-A, EDITIA 2008-2009

VINERI, 27 FEBRUARIE, ORA 14:00 STADION “BRAZI”

VICTORIA BRĂNEŞTI ROYAL BRAŞOV O toamnă întreagă D.N.A.-ul a încercat să descopere cifrul de la cufărul baciului Gigi. Cu toate că efortul pare să fi fost imens, nu a reuşit decât să o întredeschidă suficient ca vântul să răspândească în eter o puzderie de stenograme. Personajele sunt arhicunoscute. Toată floarea veştejită a fotbalului autohton. Artişti ai evaziunii, Maeştrii aranjamentelor, Spălători de bani din cadavrul fotbalului, Regizori de competiţii false, sau Mârlani sadea, au umplut o iarnă întreagă spaţiile ziarelor şi timpii televizoarelor. Clar s-a constatat un singur lucru. Din fiecare frază poticnită, trecută prin supliciul unor coarde vocale deconectate de la sistemul nervos central, nu lipseşte niciodată substantivul feminin deţinut numai de masculi si venerat de toate sexy puşlamalele. Fenomenul vizează în acest caz doar vârful tot mai bont al fotbalului românesc. Dar mai jos apele or fi mai epurate? Să vedem... Finanţatori betegi sporesc temeinic familia echipelor abandonate. Etapă de etapă suspiciunile cresc. Se cedează meciuri pentru a mai supravieţui un timp. Se falsifică rezultate pur si simplu din obişnuinţă sau pentru a onora obligaţii mai vechi. Lucrul temeinic este amânat mai la vară. La începutul campionatului, Victoria Brăneşti a fost apreciată ca o surpriză plăcută. Dar pe măsură ce invincibilitatea noastră apărea ca o constantă, detractori au început să vibreze coarde din harpe dezacordate. Aşa au procedat oficiali de la echipe care în meciul cu noi şi-au trecut în caseta tehnică, într-un meci întreg, un şut – două anemice, şi alea de la

Victoria Brăneşti şi prietenii la inaugurarea cantonamentului de la PUSTNICU

mare distanţă. Am văzut echipe care solicitau repetat intervenţia medicului pentru câte doi jucători deodată, prăbuşiţi în zone cât mai depărtate în speranţa că vor înghiţi minute bune din timpul de joc, căci oricum arbitrul nu va contabiliza mai mult de patru-cinci pentru prelungiri. Alţii ne acuzau încă de la încălzire că ocupăm nemeritat primul loc. Abia în meci, când doar câte o rafală de vânt mai nărăvaşă purta mingea şi spre careul nostru au înţeles cum stau lucrurile. Chiar dacă am mai pierdut din când în când puncte, nu am dat buzna la Mama Omida să ne dezlege de cine ştie ce beteşug, ci am reluat ciclurile de pregătire şi mai motivaţi. Cu toate că vacanţa ne-a prins tot în postura de lideri, am continuat să îmbunătăţim logistica necesară performanţei. Am reluat pregătirile în austeritatea cantonamentelor ridicând şi mai sus ştacheta. Pornim la drum încrezători că acumulările din precompetiţional ne vor netezi drumul către Liga a II-a. Şi primul prilej este chiar azi. Întâlnim o echipă cu mare nevoie de puncte, Care nu a parcurs resemnată intersezonul, ci, din contră, s-a întărit considerabil la nivelul lotului şi staff-ului tehnic. Precedentele întâlniri directe s-au terminat net în favoarea noastră, dar fiţi siguri că azi nu va fi deloc uşor. Avem nevoie – şi suntem convinşi că aşa va fi – de suportul uriaş al galeriei. Să-i ajutăm pe băieţi să-şi descătuşeze energiile mai lesne. Încurajările noastre să le stimuleze continuu inspiraţia şi ardoarea. Baftă băieţi! Hai Brăneşti!


MONTAGUE DIN BĂRĂGAN

INSPIRATUL

Autentic fiu al Bărăganului, “ţăranul” nostru prestează în linia apărării cu ambiţie şi talent. Imbatabil în jocul aerian, Romeo Valentin Velicu pune cu nădejde osul şi la nivelul solului. Daca Romeo de Montegue a fost în stare de sacrificiul suprem pe altarul iubirii Romeo al nostru şi-a pus trupul pavază în conservarea victoriei de la Tărlungeni. Când e folosit în centru, dă siguranţă maximă defensivei, iar când intră în banda dreaptă provoacă turbulenţe devastatoare în apărarea adversă. Respectuos şi modest în afara gazonului, “ţăranul” cu nume de erou shakespearean, în teren e crâncen şi tare ca stânca. Probabil că îndată ce conjunctura va permite fixarea lui Velicu în flancul drept al apărării jocul nostru va fi din ce în ce mai greu de stăvilit. Tânăr şi puternic, Ţăranul este una din frumoasele certitudini ale turului.

Pliindu-se uşor la cerinţele din mijlocul terenului, cu predilecţie pe faza ofensivă Sorin Constantin Ispir s-a impus treptat în echipă şi a scuturat plasele adverse când ne ardea mai tare tribuna sub tălpi. Alergând constant, cu paşi egali şi sprinteni, păstrând mereu mingea aproape, Sorin întregeşte fericit evantaiul ce se desface ameninţător spre poarta adversă. Perseverent în pregătire cu evoluţii din ce în ce mai bune, fără a tărăgăna prea mult momentul şutului, el a sugerat în tribună un frumos joc de cuvinte: “Ce inspirat e Ispir ăsta!”. La 21 ani, el este deja o piesă rodată în angrenajul echipei noastre. Nu-i rămâne decât să ne dovedească in acest retur că nu ne-am făcut iluzii deşarte şi constanţa în realizări ne va ilustra o nouă certitudine.

OPINIA PROFESORULUI Ciprian Urican, cum apreciezi evoluţia echipei în tur? Deşi e clar că nu a fost o muncă uşoară, cred că până la urmă ne-am descurcat cât se poate de bine. E greoi să formezi o echipă, practic nouă cu obiectivul clar de a promova cu jucători aduşi în două săptămâni. E greu până îi omogenizezi. A fost dificil dar până la urmă a fost aproape cum ne-am dorit. Avem două puncte avans, şi timpul care a trecut ne-a dat omogenitate, ceea ce ne lipsea la început. Cum au decurs pregătirile? Am pornit în ianuarie cu pregătire fizică generală, apoi treptat am crescut capacitatea aerobică şi în al doilea cantonament în Antalia, deosebit de important, a trebuit să ne axăm pe aspectele tehnico-tactice. În ceea ce priveşte relaţiile de joc, organizarea echipei, elementele tehnice cum ar fi finalizarea ca o paranteză lucrul cu care am păcătuit în tur, deci pe aceste aspecte am insistat. Am avut şi patru meciuri amicale, cel mai important cu Arsenal Kiev din prima ligă ucraineană şi chiar dacă am pierdut cu 2-0, am reuşit să lăsăm o impresie bună prin pressing colectiv, recuperarea baloanelor în treimea adversă cu posesie superioară şi triunghiuri de jucători cu combinaţii specifice, deci până la urmă a fost un test important împotriva unor jucători de milioane de euro contra cărora poţi invăţa foarte multe. Ce avem în plus acum? Suntem mai omogeni, mai sudaţi. Am făcut transferuri pe posturile la care aveam nevoie. Acest lucru ne ajută mult, şi in felul acesta avem mai multă încredere şi siguranţă şi locul întâi ne dă curaj şi repet, siguranţa că putem învinge orice adversar. Avem un ritm de joc crescut, cu mult entuziasm şi cu mai multă luciditate la finalizare. Cum vezi finalul de campionat? Cu încredere în toţi ţinta finală este câştigarea seriei şi acest lucru va fi realizat fiindcă celelalte echipe nu se pot lăuda cu ceea ce există la Brănesti, mai ales că avem suporteri pătimaşi care vin după noi peste tot şi-i simţim aproape şi ne dau încredere tot mai mare. Mulţumim si succes!


VICTORIA BRĂNEŞTI Despletind amintiri Fotbal hippy Pe când se perfecţiona la juniorii Acumulatorului, sub îndrumarea renumitului Nea’ Petrică Bogdan, în 1972 este reţinut de C. Ardeleanu în selecţionata de juniori a Bucureştiului, luând faţa multor viitori fotbalişti de renume de la Steaua, Dinamo, Rapid, Progresul, etc. Dar manevrele oculte ale unor antrenori cu interese colaterale performanţei îi barează accesul în fotbalul mare. Cu pantaloni pink din prosop, evazaţi, cu tricou galben aprins, plete pe umeri si barbă necizelată îşi făcea promenada din amurg pe aleile din vecinătatea liceelor locale. Privindu-l din spate, din mersul zdruncinat al camionanelor soldaţii îşi imaginau avizi un trup apetisant de fecioară sub coloritul strident al vestimentaţiei. Abia ajunşi în dreptul lui îşi dădeau seama de aparenţa înşelătoare accentuată şi de părul ce-i acoperea faţa în totalitate. Evident braţele vânjoase de soldat expediau cu îndârjire un roi de roşii coapte şi coltuci de pâine neagră, iar din gâtlejurile răguşite eliberau spre el fraze deocheate. Aşa era ca adolescent Valerian Simion. Ca fotbalist a avut talent cu carul la îmblânzirea balonului şi rezistenţă fizică nelimitată. Dar prea îndrăgostit de minge, rebel şi neastâmpărat nu a reuşit să intre în graţiile nici unui antrenor de la Victoria. Totuşi Shuky rămâne în istoria clubului. În 1980 a fost băgat în teren în minutul 69 întrun meci de acasă în Liga a IV-a când eram conduşi de Stejarul Gruiu cu 1-0. Talentul imens i-a permis să-şi învingă tracul debutului şi în cele doar 21 minute care i-au definit cariera la Victoria Brăneşti întoarce rezultatul în favoarea noastră. Nu şi obtuzitatea antrenorilor. Şi astfel este obligat să-şi continue îndelungata carieră la celelalte echipe din Brăneşti.

GRAIUL FIAREI Cum te simţi Zuluf, simţi că ai crescut? Faţă de tur, cum să nu? M-am schimbat foarte mult şi în antrenamente de când stau cu Chiriţă în camera. Sunt mai sigur, mai puternic. M-a invăţat multe lucruri, am mai multă experienţă. Echipa, cum ţi se pare acum? E mai bine, ne cunoaştem mai bine; avem relaţii mai bune în joc, ne simţim mai puternici, mai legaţi sufleteşte, suntem ca o familie. În teren, unde îţi place să joci? Cel mai mare randament cred că mijlocaş stanga. Dar nu contează, joc şi portar, important e să fiu în teren, oriunde mă pune. Asta e bucuria mea: să joc. Dar ca atacant, cum îţi place? E mai bine, sunt mai liber. Pot să fac mai mult din ce vreau. Şi daca ma sprijină mijlocaşii, mai ales în repriza a doua, când adversarul cade fizic totdeauna poţi să faci diferenţa. Promovăm? Sigur, aşa zic. Nu avem cum să nu promovăm. La ce echipă avem, n-are cine să ne bată. Dar trebuie să ne dorim toţi jucătorii. Dar n-au cum să nu-şi dorească toţi, după felul cum ne motivează “coach”. N-avem cum să nu promovăm după ce pregătire a băgat în noi. Promovăm sigur! Mult succes!

Am demarat lucrările pentru amenajarea terenului din Pasărea şi ca orice buni gospodari am inceput cu gardul!

DIN SANIA LUI RUDOLF


ETAPA a XVII-a Breaza - Videle Berceni – Brazi Tărlungeni – Titu Conpet – Clinceni Filipeşti – Progresul II Săcele - Predeal Juventus - Bod Boldeşti - stă ETAPA A XVIii-A Brazi - Breaza

Predeal - Filipeşti

Titu - Berceni

Boldeşti - Săcele

Clinceni - Tărlungeni

Videle - Juventus

Royal - Conpet

Progresul II - Brăneşti

SĂ NE REAMINTIM Debutul întâlnirilor VICTORIA-ROYAL are loc pe 23 noiembrie 2007 ora 14 pe stadionul din Ghimbav. Oraşul de la poalele Carpaţilor ne întâmpină cu un soare strălucitor, iar terenul este acoperit cu un strat subţire de zăpadă, căzută în ajun. Sub strălucirea soarelui şi sub crampoanele fotbaliştilor, după câteva minute, gazonul devine o mlaştină. Dar până atunci, în minutul 11 Irinel Ioniţă finalizează din interiorul careului o acţiune rapidă concepută de cuplul ManeaOprea. În minutul 19 după o intervenţie neregulamentară a unui aparător gazdă, baieţii noştri aşteaptă în zadar fluierul arbitrului. Urmează un contraatac şi în lipsă de altă variantă Chirea opreşte balonul cu mâna în afara careului şi rămânem în 10 pentru trei sferturi de meci. Intră Vladu în poartă şi echipa noastră luptă eroic pen-

NUTRIŢIONISTELE ECHIPEI

CLASAMENT 1 Brăneşti 2 Breaza 3 Boldeşti 4 Conpet 5 Juventus 6 Clinceni 7 Videle 8 Bod 9 Titu 10 Filipeşti 11 Berceni 12 Săcele (-7p) 13 Tărlungeni 14 Brazi 15 Progresul II 16 Royal 17 Predeal

16 11 16 11 16 8 16 8 16 7 16 6 16 6 16 5 16 4 16 5 16 5 16 6 16 4 16 3 16 3 16 2 16 1

4 2 6 5 6 6 5 5 7 3 3 5 3 5 4 5 8

1 3 2 3 3 4 5 6 5 8 8 5 9 8 9 9 7

30-10 34-15 25-7 24-13 17-11 21-15 16-14 19-25 15-15 22-25 14-23 19-21 14-25 9-19 11-23 15-27 11-28

37 35 30 29 27 24 23 20 19 18 18 16 15 14 13 11 11

tru conservarea rezultatului. De mărirea scorului nu mai putea fi vorba în condiţiile în care arbitrul nu a acordat penalty nici măcar la şutul lui B. Oprea, scos cu mâna de pe linia porţii de un apărător advers. Returul de la Brăneşti din ultima etapă a campionatului trecut nu este onorat de oaspeţii noştri de azi. Al doilea meci cu ROYAL îl disputăm tot în deplasare, dar de astă dată la Sfântu-Gheorghe, în prima etapă a acestui campionat. Pe 15 august 2008 la ora 18 la Sf.-Gheorghe mercurul urca în termometre la peste 30 grade Celsius. În lotul gazdelor mai reapar doar Mihoc, Lup, Puşcaşu, Cosma şi Vârlan. La noi îi regăsim pe Chirea, Ioniţă, Oprea şi Zuluf. Meciul este dominat în totalitate de noi şi câştigăm cu un sec 3-0 prin golurile marcate de D. Stan, M. Rotaru şi B. Oprea. De astă dată la centru a arbitrat impecabil Cristina Dorcioman.

Victoria Branesti Nr. 9  

vineri, 27 februarie - 2009