Page 1

FOTBAL LIGA A III-A, SERIA A III-A, EDITIA 2008-2009

VINERI, 5 SEPTEMBRIE, ORA 17:00 STADION “BRAZI”

VICTORIA BRĂNEŞTI PETROLISTUL BOLDESTI PROGRAM COMPLET ETAPA A IV-A

CLINCENI - PROGRESUL 2 BUC BREAZA - BERCENI TARLUNGENI - ROYAL CONPET - PREDEAL

FILIPESTII DE PADURE - BOD SACELE - VIDELE IUVENTUS - TITU BRAZI - sta

BRĂNEŞTI - FILE DE ISTORIE Prof. Marius-Ovidiu Sebe In epoca daco-romana (sec. 3 d. Hr.) zona este locuita din nou. Intr-o locuinta de suprafata au fost descoperite 3 monede, intre care una de la Imparatul roman Traian Dacius (anii 249-251) si 2 de la Claudius II Gothicus (268270 d. Hr.). Apoi au fost identificat 4 locuinte din prima jumatate a secolului 7 dupa HR. si o asezare de la sfarsitul secolului 9 pana in prima jumatate a sec 11, evidentiindu-se 7 locuinte, 2 cuptoare de paine, un cuptor de redus minereul si 5 gropi menajere. Este descoperita si o necropola alcatuita din 446 de morminte din perioada sec. 1617. Aceasta ultima asezare se regaseste si in documentele scrise ale vremii sub numele de Crasani fiind cea mai veche asezare atestata pe teritoriul localitatii. Localizata pe actuala vatra a satului Vadul Anei, aceasta asezare sar fi risipit inainte de anul 1600 asa cum reiese dintr-un hrisov din 1590 a lui Mihnea Voda, afirmatie intarita mai apoi intr-un hrisov din anul 1640 unde se pomeneste de Silistea Crasanilor sub intelesul de “vatra parasita”. Din documentele ulterioare de pana la 1640 reiese clar pozitia satului intre Apa Pasarii, Hotarul Zgariatei si Fundeni.

(continuare în programul viitor)


Lotul Victoria Branesti - 2008, de la stanga la dreapta incepand de sus: Ciprian Urican - antrenor secund, Nicolae Zuluf - atacant, Sergiu Bar - fundas, Cosmin Alexandru Manea - fundas, Romeo Valentin Velicu - fundas, Daniel Ilie Stan - mijlocas, Florin Marius Vladu - portar, Ilie Stan - antrenor principal, Alexandru Chirea - portar, Bogdan Constantin - portar, Szakacs Jozsef - fundas, Victor Urda - fundas, Bogdan Oprea - atacant, Costel Nedelcu - atacant, Cristian Preda - antrenor portar, Bogdan Nicusor Maruntelu - portar, Sorin Constantin Ispir - mijlocas, Mihai Alexandru Paul - fundas, Petrut Marius Scurtu - fundas, Viorel Nicoara - mijlocas, Edwart Augustin Chirita - mijlocas (capitan), Marius Rotaru - mijlocas, George Irinel Ionita - mijlocas, Stelian Isac mijlocas, George Alexandru Vaduva - atacant Lipsesc din fotografie: Florin Valentin Rauta - atacant si Laurentiu Marius Dumitru - mijlocas

ANTRENORUL PRINCIPAL Decreลฃel prin nastere, Ilie Stan nu vine in Bucuresti pentru a intra in mijlocul multimii ce l-a dorit alungat pe ulterior Impuscatu. El ocupa pasnic si merituos locul din mijlocul Stelei lasat liber de Bรถlรถni. Stangul necrutator schimba de multe ori cifrele din tabela militara in Campionat sau Champions League. Golgetter in Campionatul Romaniei, I. Stan perforeaza portile si in Occident unde isi incheie cariera de fotbalist. Licentiat PRO UEFA, ca antrenor saruta iconitele alaturi de tata Puiu pe banca nationalei. Cu ucenicia desavarsita si consacrarea capatata pe la cluburi de traditie in fotbalul romanesc acum conduce un proiect indraznet la echipa noastra. Reusita depinde in egala masura de el si de noi toti. Succes, Ilie! Activitate ca jucator: 1986-1988: FC Gloria Buzau 1988-1995: FC Steaua Buc (250 jocuri, 70 goluri) 1995-1997: FC Cercle Brugge (37 jocuri, 5 goluri) 1997-1999: AEL Limassol (40 jocuri, 7 goluri) Activitate ca antrenor: 1999-2000: Gloria Buzau - antrenor principal 2002, 2004-2005: National Romaniei- antr. secund 2002-2003: UT Arad - antrenor principal 2005-2006: AL ITTIHAD - antrenor secund Sept-Dec 2006: FC Targoviste - antrenor. principal Ian-Sept 2007: Gloria Buzau - antrenor principal Nov 2007-Mai 2008: Dunarea Giurgiu - antr. principal din Ian 2008: Victoria Branesti - antrenor principal


VICTORIA BRANESTI 40 ANI Episodul 2: Marea brambureala Cu o minimă organizare asigurată urmează lucrul cel mai important – constituirea lotului de fotbalişti. Cele cateva selectii organizate pe terenul din Brazi scot la rampa tot ce nu-si gasise loc in fotbalul bucurestean, fii ai satului fara inclinatii spre fotbalul organizat.La meciul de debut , acasa cu Valea Argovei, o echipa ce cuprindea printre altii pe Tamango, Ciurea, Fotografu, Sarpele, Meres, Stiuca, Skodaru 2, - pierdea firesc cu 1-5 si consfintea cariera de o zi a multora. Intuind dezastrul, Gheorghe Ristea, cel mai longeviv antrenor din istoria

echipei, implanteaza masiv Neferalul cu fratii Dragoi si Pucalu acoperind jumatate de echipa. Rezultatele nu difera prea mult dar apare un jucator reprezentativ, D. Stanciu, capitanul echipei pt multi ani. Lamurit ca pe plan local sprijinul nu trece pragul promisiunilor inscrie echipa in campionatul sectorului 3 al Capitalei, intre anii ’70-’72, intrucat costurile erau mai mici. Dezamagit si dezorientat incearca fuziunea cu Metalurgica, o echipa ce avea in componenta cativa baieti dotati din Branesti. Confruntati cu adversari mai acatarii, baietii nostri sunt coplesiti de suspiciuni fata de toata lumea, de la arbitrii la oficiali. Aflata sub mandatul interimar al lui Hary, echipa noastra isi incheie cariera bucuresteana intr-un balamuc generalizat la un meci cu Metalul Obor.

(continuare în programul viitor)

CAPITANUL Nu putea sa nu fie capitan. Mai mare peste doi frati (Dan şi Vasile) şi ei fotbalisti la Victoria Branesti, dar cu pozele mai voalate, Nea Mitica tinea fraiele unei generatii de exceptie. Multumit rareori de sine şi de coechipieri Stanciu Dumitru are in vene sa crificiu. Daca in teren era in stare sa poceasca un arbitru nedrept sau un coechipier delasator, in afara are darul ales de a respecta oamenii. Chelia capatata devreme il scoate mai bine in evidenta decat deposedarile necrutatoare. Ardoarea cu care castiga duelurile cu adversarii, facea ca şi gafele comise sa para firesti. Dupa interventii miraculoase, uneori isi executa propriul portar mai neindurator decat KGB-ul. Corect şi responsabil, bea berea de dupa meci in picioare pentru a limita departarea de familie in restul duminicilor mereu prea scurte pentru neveste. Iubit şi respectat pentru ambitia nemasurata, Nea Mitica ramane cel mai important capitan al Victoriei.

DIN SANIA LUI RUDOLF La intrarea pe stadionul din Filipestii de Padure, suporterii nostri sunt supusi de catre jandarmi controlului corporal. Evident grupul de suporteri protesteaza timid: Hai, domne, ca am venit la meci, nu sa comitem atentate! bombăne suparat un suporter. Mai stii ca n-ai vreo bomba sub haina? vine justificarea inteligenta a organului. Bai jandarme! la cate bombe a baut asta in viata lui exploda ficatii la tot New-York-ul! puncteaza Rudolf aflat in zona.


REZULTATE ETAPA a III-a Brazi - Iuventus 0-0 Titu – Breaza 1-2 Progresul – Conpet 1-1 Royal – Clinceni 1-3 Boldesti – Filipestii de Padure 5-0 Bod – Sacele 2-2 Berceni – Tarlungeni 3-1 Videle - a stat CF Predeal - Victoria Branesti 2-2 (2-0) Oprea min. 77, Zuluf min. 90+2

Chirea - Urda, Velicu, Bar, Scurtu (Zuluf) Rotaru (Constantin), Chirita, Ispir (Rauta), Nicoara - Oprea, Nedelcu (D. Stan)

ESCALADAND ABISUL De o parte echipa gazda construita in jurul a trei ba ieti cu altitudine, arunca in lung si inalt baloanele spre careul nostru. La centru, un arbitru fie natang fie corupt, ia anapoda decizie dupa decizie. De cealalta parte ai nostri deranjati de terenul plin de smocuri, uita de constructie si se integreaza docil in jocul aerian propus de gazde, care nu ne foloseste la nimic. Colac peste pupaza, mai si gafam repetat in centrul defensivei si uite asa dupa o jumatate de ora luam doua goluri si ramanem mai putini prin eliminarea lui Chirea.

CLASAMENT 1 Branesti 2 Conpet 3 Clinceni 4 Breaza 5 Berceni 6 Bod Titu Videle 9 Filipesti 10 Boldesti 11 Brazi 12 Iuventus 13 Progresul 14 Predeal 15 Sacele (-7p) 16 Tarlungeni 17 Royal

3 3 3 3 3 2 3 2 3 2 3 3 3 3 3 3 3

2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0 0 0 0 2 0 0

1 1 0 0 2 1 1 1 1 0 2 2 2 1 1 0 0

0 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 1 2 0 3 3

7-2 4-2 5-3 5-4 3-1 3-2 3-2 3-2 5-7 6-2 1-2 0-1 3-5 2-6 5-3 2-7 2-8

7 7 6 6 5 4 4 4 4 3 2 2 2 1 0 0 0

La pauza I. Stan intra in pielea unui jucator care risca intreg potul. Face toate schimbarile, Chirita regaseste bagheta si jocul incepe sa curga firesc pe benzile laterale, unde densitatea gazdelor e mai redusa. Consecventa lui Nicoara si ruperile de ritm ale lui Rauta si Zuluf ne aduc un egal ce a parut mult timp o himera. Am castigat un punct sau mai degraba am pierdut doua?

BASIC INSTINCT Ironizat pe nedrept pentru provenienta de la o echipa al carei nume (Spic de Grau) te duce mai repede cu gandul la o brutarie decat la fotbal, el isi face cu pasiune meseria. Candid si ambitios fara masura, Nicusor intra din prima in sufletul sincer al galeriei. Odata pornit cu mingea la picior nu prea exista aparatori sa-l stavileasca. Numai un ochi cotropit de cataracta putea sa-l tina in anticamera pana la uitare. Protipendada din jurul stadionului careia statutul – chipurile – ii permite sa dea verdicte in orice chestiune sustine ca Zuluf ar fi bun, ar avea niste calitati, dar nu are minte. Ii somam sa ne lase copilul in pace ca doar nu-l pregatim pentru matematici speciale. In fotbalul de azi , in care spatiul si timpul au devenit tot mai limitate, de cele mai multe ori instinctul e decisiv. Acum, repus pe orbita corecta a carierei, Zuluf ne arata meci dupa meci de ce e in stare.

CUPA ROMANIEI 2008-2009 Turul III Victoria Branesti - Rocar Bucuresti 2-1 (1-1, 1-1, 2-1) Rauta min. 43, Ispir min. 100

Victoria Branesti Nr. 2  

vineri, 5 septembrie - 2008

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you