Page 1

egypte Rondreizen Korte reizen Djed Exclusief Reizen op maat


De Djed-zuil is een amulet uit het oude Egypte. Amuletten werden door de levenden gedragen als afweermiddel tegen ongeluk. Bij de doden werden amuletten op het lichaam gelegd of in de windsels van de mummie gestoken. Vaak komen op een mummie meerdere Djed-zuilen voor. De Djed symboliseert de ruggengraat van de god Osiris. Aan de dode verleende de amulet bescherming van de ruggengraat en de mogelijkheid om, zoals Osiris, eeuwig te herrijzen. Als hiëroglief staat de Djed-zuil voor duurzaamheid en stabiliteit.

Inhoudsopgave

Met Djed naar Egypte 

3

De Bruid van de Nijl 

5

Rondreizen 

7

Korte reizen

22

Verlenging aan de Rode Zee 

30

Djed Exclusief 

32

Reizen op maat

37

Hotelinformatie 

38

Praktische reisinformatie 

40

Algemene voorwaarden Djed Reizen

41

Boekingsformulier

43


Met Djed naar Egypte

Eén land, één reisorganisatie en veel mogelijkheden

Waarom Djed Reizen? • Gevarieerd en origineel reisaanbod.

Djed Reizen is een touroperator, die zich al ruim 12 jaar specialiseert in het samenstellen en organiseren van kleinschalige en individuele reizen, uitsluitend naar Egypte. De uitgebreide kennis van Djed Reizen over Egypte als reisbestemming, jarenlange reiservaring, uitstekende lokale contacten en het eigen team enthousiaste medewerkers ter plekke bieden reizigers uiteraard voordelen. Bij Djed Reizen is voor iedereen, van cultuurliefhebber tot avonturier, een passende Egypte reis te vinden.

links: Al sinds de tijd van de farao’s zeilen felukka’s over de Nijl. Deze felukka’s varen bij Aswan, waar de Nijl prachtig tussen eilandjes en rotsen stroomt.

het reisaanbod

rondreizen

Alle reizen zijn zorgvuldig opgebouwd en gevarieerd, met voldoende afwisseling tussen de hoogte­punten van het land en de minder bezochte, maar net zo interessante beziens­ waardigheden.

Comfortabele culturele rondreizen langs de hoogtepunten van Egypte. In elke plaats die wordt aangedaan en bij aankomst en vertrek is er begeleiding door lokale Djed-medewerkers. Alle excursies worden begeleid door ervaren egyptologen. Geen minimum aantal deelnemers en gegarandeerd wekelijks vertrek.

middellandse zee Mersa Matrouh

Wadi el Natroen

Gizeh Sakkara

caïro

Suez Sint Catherinaklooster

Baharia Oase

Ara

Westelijke Woestijn

Sharm el Sheikh

bis Wo

Kharga Oase

ijn

Dakhla Oase

El Qusseir

est

Luxor Edfu

Kom Ombo Aswan

Bir Quesiba

Reizen van maximaal acht dagen langs ver­schil­ lende routes. Om maximaal te profiteren van deze reizen zijn ook de excursies van tevoren geregeld. Geen minimum aantal deelnemers en gegarandeerd wekelijks vertrek.

Hurghada

che

l

Sohag

Nij

l i b ië

saudi arabië

Dahab

El Minia

Farafra Oase

jordanië

sinaï

Siwa Oase

Nassermeer Abu Simbel s u d a n

5

korte reizen

israël

Alexandrië El Alamein

djed reizen · Met Djed naar Egypte

rode zee

reizen op maat Reizen die geheel worden samengesteld aan de hand van wensen en interesses van de reizigers. Reizen op maat kan al vanaf twee personen, maar uiteraard ook voor families, vrienden, (jaar)clubs, scholen, bedrijven of verenigingen. Djed Reizen maakt kosteloos een vrijblijvend voorstel.

• Zorgvuldig opgebouwde reis­ programma’s. • Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Veel mogelijkheden voor verlenging van elke reis. • Alle entreegelden zijn altijd bij de reissom inbegrepen. • Alle excursies worden begeleid door ervaren Egyptologen. • Zorgvuldig geselecteerde accommodatie. • Deskundig en flexibel in het organiseren van elke reis op maat.

djed exclusief De mooiste hotels van Egypte en bijzondere zeil­ tochten over de Nijl met authentieke Dahabiya’s, die als suggestie kunnen dienen voor het samen­ stellen van een reis op maat.

vervoer Rechtstreekse lijndienst- of chartervluchten, afhankelijk van de soort reis. Lange afstanden in Egypte worden uitsluitend afgelegd met comfortabele binnenlandse vluchten, kortere trajecten worden afgelegd met eigen air­con­ ditioned minibussen of eersteklas treinen.

º


accommodatie De diversiteit aan accommodatie geeft aan hoe afwisselend de reizen zijn: soms eersteklas hotels in de grote steden met uitgebreide faciliteiten, soms wat eenvoudiger in wat minder bezochte plekken. Wel zijn alle hotels gunstig gelegen en bieden ze alle comfort en service om het beste uit een reis te halen. Kwaliteit staat voorop!

excursies Een belangrijk element in alle reizen. Ervaren egyptologen begeleiden de excursies in een rustig tempo. Een groot voordeel is dat de hoge entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de excursies altijd bij de reissom zijn inbegrepen. Dit geldt uiteraard ook voor al het vervoer.

begeleiding tijdens de reizen Gedurende de reizen is er altijd begeleiding van lokale Djed-medewerkers, die zorgen voor een soepel verloop van elke reis. Ze verwelkomen u bij aankomst in Egypte, regelen praktische zaken zoals het visum, het vervoer en de hotelvouchers. Verder assisteren ze u met alle formaliteiten op vliegvelden, zowel bij aankomst als vertrek en bij het inchecken in hotels of cruiseschepen. Naast het regelen van praktische zaken laten ze u kennismaken met de hedendaagse Egyptische samenleving en geven advies over gebruiken van het land, restaurants, speciale voorstellingen en bezienswaardigheden.

6

djed reizen · Met Djed naar Egypte


De Bruid van de Nijl links: De graven in de Vallei der Edelen bij Qoerna op de Westoever van Luxor geven een goed beeld van het dagelijks leven uit het oude Egypte. Hier een reliëf uit het graf van Ramose, die vizier was onder zowel Amenhotep iii als Achnaton.

7

‘Egypte telt meer wonderen dan enig land. Het overtreft in zijn werken, die men nauwelijks kan beschrijven, alle landen van de wereld’, schrijft Herodotus, reiziger en historicus, in het jaar 445 voor Christus. De aantrekkingskracht van Egypte is altijd enorm groot geweest. Ook nu nog verbazen reizigers zich over de kunstschatten die deze oude beschaving heeft voortgebracht. De kolossale piramiden, de indrukwekkende tem­ pels en de mysterieuze koningsgraven, gebouwd door Egyptische farao’s, Grieken en Romeinen, getuigen van een rijk verleden. De vondsten uit het graf van Toetanchamon, tentoongesteld in het Egyptisch Museum in Caïro, laten zien hoe rijk dit verleden is geweest. Aan het onderzoek naar de oude Egyptische beschaving komt waar­ schijnlijk nooit een eind. Er worden nog voort­ durend nieuwe ontdekkingen gedaan. Niemand weet hoeveel geheimen er nog onder het zand verborgen liggen. Naast de vele monumenten is er de over­ weldigende natuur. Het groene platteland, de eindeloze woestijn met afgelegen oases, het fascinerende berglandschap van de Sinaï en de wonderschone onderwaterwereld van de Rode Zee. En natuurlijk de Nijl, al eeuwen onlosmakelijk met Egypte verbonden. Niet voor niets wordt het land wel ‘de bruid van de Nijl’ genoemd. Reizend langs deze majestueuze rivier komt de geschie­denis van Egypte in al haar facetten tot leven.

djed reizen · De Bruid van de Nijl

De hedendaagse islamitische samenleving is minstens zo interessant als de oudheidkundige geschiedenis. Het Egypte van vandaag wordt gekenmerkt door contrasten. Caïro is vol toe­te­ rende auto’s en mobiele telefoons, terwijl op het platteland lemen huisjes staan en de boeren het land nog precies zo bewerken als hun voorouders. Luxe toeristenbussen zoeven voorbij de vele ezeltjes – nog altijd een populair middel van vervoer – en op de Nijl varen moderne cruise­ schepen gemoedelijk naast authentieke felukka’s. De skylines van de steden worden gedomineerd door honderden antennes en evenzo vele minaretten. Uit de openstaande ramen van de woningen klinkt de stem van Om Kalthoum, de ‘moeder van Egypte’, tenminste, als zij niet wordt over­stemd door de Arabische housemuziek van de buren… Wat verder opvalt is de enorme onderlinge tolerantie. Opmerkelijk, gezien het feit dat het dagelijks leven voor het merendeel van de bevolking lang niet altijd even gemakkelijk is. Gelukkig beschikken de meeste Egyptenaren over een optimistische levensinstelling en een gezonde dosis humor. Een van de mooie Egyptische tradities is de soms overweldigende gastvrijheid, een belangrijk ken­ merk van de maatschappij. Van schoolmeisje tot taxichauffeur, iedereen is geïnteresseerd in een praatje. Marhaba, welkom, is dan ook het eerste Arabische woord dat vrijwel iedere bezoeker in Egypte leert.

ª


Caïro · Aswan · Nijl Dahabiya · Luxor 12-daagse rondreis links: De schorpioen­ godin Selket staat met uitgestrekte armen, samen met de andere beschermgodinnen Isis, Nephthys en Neith, rondom de canopenkist van Toetanchamon in het Egyptisch Museum.

Na de miljoenenstad Caïro en het zuidelijke gelegen Aswan komt tijdens een relaxte boottocht over de Nijl aan boord van een authentieke Dahabiya de geschiedenis van Egypte in al haar facetten tot leven. De perfecte manier om in alle rust de monumenten tussen Aswan en Luxor te bezoeken. Het kleinschalige karakter van de boot, het comfort aan boord en de gastvrije bemanning staan garant voor een unieke belevenis.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro. Ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel.

Dag 2  De dag begint met een uitgebreid bezoek aan het Egyptisch Museum, waar aan de hand van ruim 120.000 kunstvoorwerpen de Egyptische geschiedenis wordt verteld. Daarna naar oudCaïro met de citadel, moskeeën en de Khan el Khalili bazaar. Zwerven door de smalle steegjes van deze souk is de manier om kennis te maken met het intrigerende straatleven.

Dag 3  Een dagexcursie naar de piramiden en de Sfinx in Gizeh. De piramiden van Cheops, Chephren en Mycerinus werden in de oudheid al beschouwd als een van de zeven wereldwonderen. Hierna naar Sakkara, de begraafplaats van de oude hoofdstad Memphis. Naast veel beschil­ derde graven, mastaba’s, staan hier meerdere piramiden.

rechts: Dahabiya The Orient op de Nijl. Het woord Dahabiya komt van het Arabi­ sche woord Dahab, dat goud betekent.

Dag 4  ’s Ochtends transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Aswan. Bij aankomst transfer naar het hotel. ’s Middags een excursie naar de Isis-tempel van Philea op het eiland Agilkia en de tempel van Kalabsja, beide verplaatst in verband met de aanleg van de Hoge Dam. De tempels zijn schitterend gelegen en alleen met een bootje

9

djed reizen · 12-daagse rondreis

bereikbaar. Er wordt ook een kijkje genomen bij de Hoge Dam.

Dag 5  Een ochtend vrij in Aswan. Er is voldoende tijd voor een facultatief bezoek aan de tempels van Ramses ii in Abu Simbel, 280 km ten zuiden van Aswan. Deze excursie kan per bus of vliegtuig worden uitgevoerd en is in Aswan eenvoudig te regelen via onze lokale medewerker. In de namiddag een korte zeiltocht met een felukka

over een van de mooiste stukjes van de Nijl. Er wordt aangelegd bij Kitchener-eiland met een botanische tuin vol exotische planten en bomen en bij Elefantine-eiland.

Dag 6  Inscheping aan boord van de Dahabiya voor een 3-daagse zeiltocht langs eeuwenoude tempels en een afwisselend Nijllandschap. De eerste dag wordt er richting een klein eiland gezeild voor een wandeling over het platteland. Na de lunch aan boord of op het eiland verder zeilen richting Kom-Ombo voor een bezoek aan de dubbeltempel van Sobek en Haroeris. Hierna verder zeilen richting het Gebel el-Silsila (de berg van de keten). Eerste overnachting aan boord.


vertrekdata & reissom Elke vrijdag & zondag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 12-daagse rondreis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.690,– € 200,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen

Dag 7  Na het ontbijt een bezoek aan de rots­ tempel van Horemheb en de restanten van de monumenten in de oude steengroeven bij Gebel el-Silsila. Verder richting Edfu zeilen voor een bezoek aan de tempel van Horus, een van de meest compleet bewaard gebleven heilig­ dommen van het land. Hierna zeilen richting El Qusseia, een klein Nijleiland, waar het diner wordt geser­veerd rondom een kampvuur. Tweede overnachting aan boord.

boven: Een motor­ bootje varend over de Nijl bij Luxor.

Dag 8  Zeilen naar El Kab (het antieke Necheb) voor een bezoek aan de rots­graven uit het Oude Rijk en diverse andere pre­historische en faraonische overblijfselen binnen en buiten een massieve muur van tichel­stenen. Al vanaf 1937 zijn Belgische archeologen en egyptologen in El Kab werkzaam. Na het bezoek aan El Kab verder zeilen naar het eindpunt van de zeiltocht, een van de vele eilandjes of dorpjes in de buurt van Esna. Derde en laatste overnachting aan boord.

10

tempel van Karnak, die een veelvoud van tempels herbergt en het religieuze centrum van het oude Egypte was.

Dag 10  Een dagexcursie naar de monumenten op de Westoever. In de Vallei der Koningen zijn graven van de grootste farao’s uit het Nieuwe Rijk. De graftombes in Vallei der Edelen bevatten afbeeldingen uit het leven van de grafeigenaren en de gewone Egyptenaren. Ook de dodentempel van Ramses iii in Medinet Habu en de Memnonkolossen worden bezocht.

Dag 11  Een dag vrij in Luxor. Volop mogelijk­ heden voor facultatieve excursies, zoals een tweede bezoek aan de Westoever. Of maak vroeg in ochtend een ballonvaart over de monumenten op de Westoever en de groene Nijldelta en geniet van een fraaie zonsopgang. Een spectaculaire ervaring! Voor de avond is een bezoek aan het fraai ingerichte Luxor Museum of het Mummi­ ficatie Museum aan te raden.

Dag 9  Na het ontbijt aan boord transfer naar

Dag 12  Transfer naar de luchthaven van Luxor

het hotel in Luxor. Hierna een excursie naar de

voor de vlucht naar huis via Caïro.

djed reizen · 12-daagse rondreis

• Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Aswan/Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Aan boord van de Dahabiya op basis van volpension. • Alle genoemde excursies inclusief vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 425,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

Al onze reizen kunnen eenvoudig worden verlengd. Lees meer over de mogelijkheden op pagina 30 van deze brochure.

ª


Caïro · Thebe · Nijl Dahabiya · Aswan · Luxor 15-daagse rondreis rechts: Het tempel­ complex van Philae staat na de her­plaat­ sing op het eiland Agilkia en wordt vaak de Parel van Egypte genoemd.

Volg het spoor van avonturiers en ontdekkingsreizigers aan boord van een gerieflijke Dahabiya. Na de cultuurschatten van het chaotische Caïro en het oude Thebe vaart deze comfortabele boot stroomopwaarts over de Nijl langs de monumenten tussen Luxor en Aswan. De Dahabiya legt niet alleen aan bij tempels en archeologische vindplaatsen op de Nijloever, maar ook bij andere verrassende plekken voor een wandeling over het Egyptische platteland of een diner met uitzicht op een tempel.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro.

Dag 5  Vandaag een excursie op de Westoever

Ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel.

met talrijke dodentempels en graven. In de Vallei der Koningen zijn tot nu toe drieënzestig graven gevonden, die prachtig zijn gedecoreerd met schilderingen en reliëfs. De decoraties behoren tot het mooiste dat de Egyptische kunst heeft voortgebracht. Op het programma staan verder de Memnon-kolossen, de Vallei der Edelen en Medinet Habu, de tempel van Ramses iii.

Dag 2  Een dag om oud-Caïro te bezichtigen met veel moskeeën, de citadel van Salah el Din en de bekende Khan al Khalili bazaar. Specerijen, tapijten, sieraden, aardewerk, er is van alles te koop. Afdingen is hier een must en een kunst. Hierna naar het koptische stadsdeel van Caïro voor een bezoek aan oude kerken en de Ben Ezra‑synagoge.

Dag 3  Een dagexcursie naar Gizeh met de drie beroemde piramiden en de Sfinx. In de mid­dag naar Sakkara met onder andere de indruk­wek­ kende trappiramide van Djoser en graf­tomben uit het Oude Rijk. Dag 4  ’s Ochtends staat het Egyptisch Museum op het programma. Hiervoor is nooit tijd genoeg, want er staan meer dan 120.000 objecten ten­ toon­­gesteld, waaronder de schitterende collectie van Toetanchamon. In de mummiekamer liggen de mummies van een aantal grote farao’s. Daarna transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Luxor. Bij aankomst transfer naar het hotel op de Westoever, midden op het Egyptische platteland en dichtbij alle monumenten van Thebe. 11

djed reizen · 15-daagse rondreis

Dag 6  Een dag vrij. Volop mogelijkheden voor facultatieve excursies, zoals een tweede bezoek aan de Westoever. Of maak vroeg in ochtend een ballonvaart over de monumenten op de Westoever en de groene Nijldelta en geniet van een fraaie zonsopgang. Een spectaculaire ervaring! Dag 7  Transfer per airconditioned minibus naar Esna en inschepen aan boord van de Dahabiya voor een 4-daagse zeiltocht over de Nijl tussen Esna en Aswan. Zeilen naar El Kab, met ruïnes van tempels gewijd aan Nechbet en Thot. Deze antieke stad wordt omringd door een opvallende muur van tichelstenen. Na het bezoek aan El Kab verder zeilen naar El Qusseia, een klein Nijleiland. Eerste overnachting aan boord.

tigen. Hierna naar een klein Nijleiland in de buurt van Wadi el Shat, een dorpje waar de huizen tegen de berghellingen zijn gebouwd voor een wandeling langs de Nijloever. Tweede overnachting aan boord.

Dag 8  Zeilen naar Edfu om de schitterend

berg van de keten) voor een bezoek aan de rotstempel van Horemheb en de restanten van de monumenten in de oude steengroeven bij

bewaard gebleven tempel van Horus te bezich­

Dag 9  Zeilen richting Gebel el-Silsila (de

º


Gebel el-Silsila. Lunch aan boord tijdens de tocht richting Kom-Ombo waar een bezoek wordt ge­bracht aan de dubbeltempel van Sobek en Haroeris. Hierna verder zeilen richting een eiland, waar het diner wordt geserveerd rondom een kamp­vuur. Derde overnachting aan boord.

naar het fraai ingerichte Luxor Museum, waar recente ontdekkingen worden tentoongesteld of het Mummificatie Museum met een collectie van voorwerpen over mummies en de kunst van het mummificatieproces.

Dag 15  Transfer naar de luchthaven van Luxor Dag 10  Verder naar het dorp Daraw. Vanuit Sudan maken kamelenhandelaren een veertig dagen lange tocht door de Libische woestijn om te eindigen bij de kamelenmarkt in Daraw. Na een wandeling door het dorp Daraw verder zeilen richting Koubania, een Nubisch dorp in de buurt van Aswan, omgeven door mooie tuinen en citrusen mangobomen. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 11  Een dag vrij in het Afrikaans aandoende Aswan. Er kan een facultatieve excursie per bus of vliegtuig worden gemaakt naar de wereld­ beroemde tempels van Ramses ii en zijn vrouw Nefertari in Abu Simbel.

Dag 12  Vandaag naar het tempelcomplex van Philae, dat vaak de parel van Egypte wordt genoemd. Ook de minder bekende, bijzonder gelegen tempel van Kalabsja bij het Nassermeer en de Hoge Dam worden bezocht.

Dag 13  Per eigen airconditioned minibus naar het hotel in Luxor. In de middag een excursie naar de tempels van Karnak en Luxor. Karnak herbergt een veelvoud van tempels en was het religieuze centrum van Egypte. De tempels van Karnak en Luxor zijn beroemde voorbeelden van klassieke faraonische tempels en waren ooit met elkaar verbonden door een 3 kilometer lan­ge sfinxen­ allee. Momenteel wordt deze allee hersteld.

Dag 14  Een dag vrij in Luxor. Volop mogelijk­ heden voor excursies in en rondom de stad zoals 12

djed reizen · 15-daagse rondreis

voor de vlucht naar huis via Caïro.

vertrekdata & reissom Elke zondag & dinsdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 15-daagse rondreis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.890,– € 250,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Thebe/Aswan/Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Aan boord van de Dahabiya op basis van volpension. • Alle genoemde excursies inclusief vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 550,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

ª


Caïro · Aswan · Nubische Cruise · Aswan · Luxor 13-daagse rondreis

links: Pesjedoe bidt onder een palmboom, een muurschildering uit zijn graf in Deiral‑Medina. Pesjedoe was een dienaar in de Plaats van de Waar­ heid, de oude naam voor de Koningsvallei.

Naast de klassieke hoogtepunten in Caïro, Aswan en Luxor worden tijdens een exclusieve cruise over het Nassermeer alle Nubische monumenten tussen Aswan en Abu Simbel bezocht. Aan boord van de Nubische cruise is het puur genieten van een rustige en stijlvolle reis. Er is volop tijd voor een uitgebreid bezoek aan de rotstempels van Abu Simbel.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro. Ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel. Dag 2  Een stadswandeling door oud-Caïro met veel moskeeën, de citadel van Salah el Din en de Khan al Khalili bazaar, een van de grootste van het Midden-Oosten. In de smalle steegjes rond de bazaars zijn allerlei ambachtslieden aan het werk. Ook de kerken, het koptisch museum en de Ben Ezra-synagoge in koptisch-Caïro worden bezocht.

rechts: Ramses ii regeerde meer dan 67 jaar over Egypte en trouwde met 7 vrouwen. Nefertari was zijn grote liefde.

Dag 3  Een dag voor cultuurliefhebbers. In de ochtend een bezoek aan de drie wereldberoemde piramiden en de Sfinx in Gizeh. ’s Middags naar Sakkara, waar onder andere graftomben uit het Oude Rijk te zien zijn. In de woestijn rond Sakkara worden nog regelmatig oudheidkundige ontdekkingen gedaan. Dag 4  Om een goed beeld te krijgen van de geschiedenis van het land wordt het Egyptisch Museum uitgebreid bezocht. ’s Middags transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Aswan. Bij aankomst transfer naar het hotel. Dag 5  Een ochtend vrij. ’s Middags worden tijdens een zeiltocht met een traditionele felukka twee van de vele eilandjes aangedaan. Kitchenereiland, waar door Lord Kitchener rond 1890 een botanische tuin werd aangelegd en Elefantine-

13

djed reizen · 13-daagse rondreis

eiland, waar een wandeling wordt gemaakt door een van de Nubische dorpjes.

Dag 6  ’s Ochtends transfer naar de Nubische cruise. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de prachtige tempel van Philae en de Hoge Dam. Na de lunch aan boord worden de GrieksRomeinse Kalabsja tempel en de rotstempel van Beit el-Wali bezocht. Kalabsja is een van de grootste tempels in Nubië en is gewijd aan de Nubische god Mandoelis. De tempel van Beit el-Wali met voorstellingen van de farao in zijn strijdwagen is gebouwd door Ramses ii. Eerste overnachting aan boord. Dag 7  Vandaag varen richting Wadi al-Seboea voor een bezoek aan de tempels van Wadi alSeboea, Dakka en Maharrakka. Voor de tempel van Wadi al-Seboea ligt een mooie sfinxenallee. Verder varen richting Amada. Tweede over­ nachting aan boord.

Dag 8  In de ochtend een excursie naar de tempels van Amada en Derr. De goed bewaard gebleven tempel van Amada is in 1964 in zijn geheel ver­plaatst. De rotstempel van Derr dateert uit de tijd van Ramses ii. Er wordt ook gestopt bij het oude fort Kasr Ibrim, het enige stukje oud Nubië dat nog boven het water uitsteekt. Na de lunch een uitgebreid bezoek aan de rotstempels van Abu Simbel. Na het bijwonen van het klank-

en lichtspel van Abu Simbel wordt aan boord een sfeervol diner geserveerd, terwijl het cruiseschip voor de verlichte tempels ligt aangemeerd. Derde en laatste overnachting aan boord.

Dag 9  De dag begint met een spectaculaire zonsopgang bij Abu Simbel. Er is voldoende tijd voor een tweede bezoek aan de tempels. Hierna per airconditioned minibus naar het hotel in Aswan. De rest van de dag vrij.

º


vertrekdata & reissom Elke zondag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 13-daagse rondreis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.850,– € 250,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Aswan/Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Aan boord van de vijfsterren Nubische cruise op basis van volpension. • Alle genoemde excursies inclusief vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen

boven: De sfinxenallee in Luxor. Deze allee is 3 kilometer lang en wordt momenteel herstelt door de Unesco.

Dag 10  Per eigen airconditioned minibus

Dag 11  De ochtendexcursie gaat naar de West­

van Aswan naar het hotel in Luxor, de rit duurt ongeveer 3,5 uur. In de middag een excursie naar de tempels van Karnak en Luxor. Het gigantische tempelcomplex van Karnak werd in een periode van 1500 jaar gebouwd. Het is een ware tempelstad die naast de hoofdtempel van de god Amon-re talloze andere tempels omvat. De enorme zuilenhal is absoluut indrukwekkend. ’s Avonds wandelen langs de Nijl naar de tempel van Luxor, die fraai wordt verlicht.

oever, waar iedereen ongetwijfeld ogen te kort komt. Er is zo veel te zien. De Kolossen van Memnon, de graven in de Vallei der Koningen en de Vallei der Edelen en Medinet Habu, de nog altijd kleurrijke tempel van Ramses iii.

bezoek aan het Luxor Museum of voor een fiets­ tochtje door de omgeving.

voor de vlucht naar huis via Caïro. djed reizen · 13-daagse rondreis

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

Dag 12  Een dag vrij in Luxor. Tijd voor een

Dag 13  Transfer naar de luchthaven van Luxor 14

• Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 525,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Al onze reizen kunnen eenvoudig worden verlengd. Lees meer over de mogelijkheden op pagina 30 van deze brochure.

ª


Caïro · Fayoum · El Minia Sohag · Thebe · Aswan · Nijl Dahabiya · Luxor 17-daagse rondreis

rechts: Achnaton wordt wel de eerste idealist ter wereld genoemd. Zijn regeringsjaren waren niet alleen politiek en religieus spraakmakend, maar brachten ook een kunst­zinnige omkeer teweeg.

Een uitgebreide Egypte reis voor de cultuurliefhebber. Van het noorden naar het zuiden langs de Nijl, waarbij naast de bekende bezienswaardigheden van het faraonische Egypte ook de minder bezochte monumenten van Midden Egypte uitgebreid aan bod komen. Het verblijf aan boord van de Dahabiya is puur ontspannen, met onderweg bezoeken aan eeuwenoude tempels en wandelingen over het Egyptische platteland.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro. Ontvangst door lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel. Dag 2  Een dagexcursie naar de drie wereld­ beroemde piramiden en de Sfinx in Gizeh. ’s Mid­ dags naar Sakkara waar veel graven met interes­ sant beschilderde reliëfs te zien zijn. Hier staan ook de piramiden van de farao’s Djoser en Oenas. Dag 3  Door de middeleeuwse wijken van Caïro voor een bezichtiging van het islamitische stadsdeel met veel moskeeën, de citadel van Salah el Din en de kleurrijke markten rondom de Khan el Khalili bazaar. Hierna een wandeling door kop­tisch-Caïro met een bezoek aan de Ben Ezrasynagoge, historische kerken en het koptisch museum.

Dag 4  Een uitgebreid bezoek aan het Egyptisch Museum.

Dag 5  In de vroege ochtend per airconditioned minibus naar de oase Fayoum. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de minder bekende piramiden van Egypte. De piramide van Meidom werd waarschijnlijk gebouwd voor farao Hoeni en lijkt qua vorm niet op een piramide, vandaar 15

djed reizen · 17-daagse rondreis

de naam valse piramide. Hierna worden de pira­ miden in het archeologische terrein van Hawara en Al Lahun bezocht. De opgravingen in Karanis, een Grieks-Romeinse stad, maken goed duidelijk hoe de bevolking in de Griekse-Romeinse tijd moet hebben geleefd. Er zijn ruïnes van twee tempels en een klein museum met interessante voorwerpen uit de omgeving.

Dag 6  Een wandeling in de omgeving van de oase Fayoum, met een bezoek aan het kunstenaars­dorp Tunis en het Qarun-meer. De rest van de dag wordt doorgebracht in het prachtige woestijnlandschap van het natuur­ gebied Wadi Rayan met een aantal watervallen, waar een verfrissende duik mogelijk is. Hierna rijden naar het hotel in El Minia. Dag 7  Vandaag naar Beni Hassan voor een bezoek aan de rotsgraven. De muurschilderingen in deze graven geven een goed beeld van het dagelijks leven in het oude Egypte. Hierna een bezoek aan de ruïnes van het oude Achet-Aton in Tell al-Amarna. Hier begon farao Achnaton in zijn vijfde regeringsjaar met de aanleg van zijn nieuwe hoofdstad, gewijd aan de zonnegod Aton. Korte tijd later verhuisde hij zijn complete hofhouding en administratie naar deze stad, die hij Horizon

van Aton noemde. Terugrijden naar het hotel in El Minia.

Dag 8  Vandaag een bezoek aan de necropool van Tuna el Gebel met een aantal mooie graven en enorme catacomben voor de bijzetting van mummies van heilige dieren. Ook de restanten van de antieke stad Hermopolis Magna bij het huidige Ashmunein worden bezocht. Verder rijden naar het hotel in Sohag. Dag 9  ’s Ochtends naar Abydos voor een bezoek aan de dodentempel van Seti i. Vanouds was Abydos een heilige stad voor de Egyptenaren. De reliëfs in deze tempel behoren tot de fraaiste van het Nieuwe Rijk. Daarna naar Dendera voor een bezoek aan de Hathour-tempel. Dit is een van

º


en zijn vrouw Nefertari in Abu Simbel. Het is bijna onverstelbaar dat deze tempels tijdens een reddingsactie door de Unesco in stukken werden gezaagd en weer opgebouwd zijn op een plek 65 meter boven hun vroegere niveau. Deze facultatieve excursie kan ter plekke eenvoudig worden geregeld via de lokale agent. In de namiddag een zeiltocht met een traditionele felukka naar Kitchener-eiland met de botanische tuin en Elefantine-eiland.

Dag 13  Transfer naar en inscheping aan

de weinige tempels waarvan het dak nog intact en toegankelijk is. Het uitzicht vanaf het dak over het omliggende groene platteland is prachtig. Verder rijden naar het hotel op de Westoever van Luxor.

boven: Een detail van een schildering van een jachtscène in papyrusbosjes uit het graf van Nacht.

boord van de Dahabiya voor een 3-daagse tocht langs eeuwenoude tempels en een afwisselend Nijllandschap. Vandaag wordt er richting een klein eiland gezeild voor een wandeling over het platteland. Na de lunch aan boord of op het eiland verder zeilen richting Kom-Ombo voor een bezoek aan de dubbeltempel van Sobek en Haroeris. Hierna verder zeilen richting het Gebel el-Silsila (de berg van de keten). Eerste overnachting aan boord.

Dag 14  De dag begint met een bezoek aan de Dag 10  Vandaag een excursie op de Westoever, de dodenstad van het oude Thebe. Op het pro­ gram­ma staan de Memnon-kolossen, de Vallei der Koningen, de Vallei der Edelen en Medinet Habu, de tempel van Ramses III.

Dag 11  ’s Ochtends per airconditioned minibus naar het hotel in Aswan (circa 3,5 uur rijden). ’s Middags naar het tempelcomplex van Philae, dat vaak de parel van Egypte wordt genoemd. Ook de minder bekende, bijzonder gelegen tempel van Kalabsja bij het Nassermeer en de Hoge Dam worden bezocht.

Dag 12  Een ochtend vrij in Aswan. Het is mogelijk een facultatieve excursie per vliegtuig of bus te maken naar de tempels van Ramses ii 16

djed reizen · 17-daagse rondreis

rotstempel van Horemheb en de restanten van de monumenten in de oude steengroeven bij Gebel el-Silsila. Geniet op het zonnedek van de Dahabiya wanneer de boot richting Edfu vaart voor een bezoek aan de tempel van Horus. Hierna zeilen richting El Qusseia, een klein Nijleiland, waar het diner wordt geserveerd rondom een kampvuur. Tweede overnachting aan boord.

Dag 15  Vandaag zeilen naar El Kab, het antieke Necheb, omgeven door een massieve muur van tichelstenen. Hier zijn rotsgraven uit het Oude Rijk en diverse andere prehistorische en faraonische overblijfselen. Na het bezoek aan El Kab verder zeilen naar het eindpunt van de zeiltocht, in de buurt van Esna. Derde en laatste overnachting aan boord.

Dag 16  Na het ontbijt aan boord transfer van de Dahabiya in Esna naar het hotel in Luxor (circa 1 uur rijden). Hierna een excursie naar de tempels van Karnak, een ware tempelstad vol pylonen, obelisken, een fabelachtige zuilenhal en immense standbeelden.

Dag 17  Transfer naar de luchthaven van Luxor voor de vlucht naar huis via Caïro.

vertrekdata & reissom Elke vrijdag & zondag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 17-daagse rondreis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 2.230,– € 250,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Fayoum/El Minia/ Sohag/Thebe/Aswan/Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Aan boord van de Dahabiya op basis van volpension. • Alle genoemde excursies inclusief vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 575,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

ª


Caïro · Aswan · Nijlcruise · Luxor 10-daagse rondreis rechts: Uit het graf van Sennefer een detail uit de begrafenisstoet. Per schip ging de tocht naar Abydos, waar de overledenen hun opwachting maakten bij Osiris.

In tien dagen langs de hoogtepunten uit de faraonische tijd en kennismaken met het Egypte van nu. De tempelcomplexen en koningsgraven worden afgewisseld met een sfeervolle cruise over de Nijl. Varen over deze levensader van Egypte is een aangename manier om het land op een andere wijze te ontdekken.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro. Ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel. Dag 2  Naar het oude, islamitische Caïro en de beroemde citadel. Het uitzicht vanaf hier over deze miljoenenstad is indrukwekkend. Bij helder weer zijn zelfs de piramiden te zien. Wanneer de muëzzin in de nabijgelegen Sultan Hassan mos­kee oproept tot het gebed Allah Akbar, God is groot, heeft dit een prachtige nagalm. In de middag naar het Egyptisch Museum. Dag 3  Een bezoek aan het piramideplateau in de woestijn bij Gizeh. De Sfinx op de voorgrond is maar liefst twintig meter hoog, maar oogt heel nietig door de immense bouwwerken erachter. Na de lunch staat Sakkara, de begraafplaats van de oude hoofdstad Memphis, op het programma. Naast de vele graven, mastaba’s genaamd, staat hier de trappiramide van farao Djoser, gebouwd door de geniale bouwmeester Imhotep.

Dag 4  ’s Ochtends transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Aswan. Bij aankomst transfer naar het hotel. In de middag naar de Kalabsjatempel, de eerste tempel die werd verplaatst vanwege het stijgende water van het Nassermeer. Daarna naar de mooie tempel van Philae, die hetzelfde lot onderging en de Hoge Dam. Beide tempels zijn alleen met een bootje bereikbaar. 17

djed reizen · 10-daagse rondreis

Dag 5  Lekker uitslapen of vroeg opstaan voor een facultatief bezoek aan Abu Simbel, de magnifieke rotstempels van Ramses ii en zijn vrouw Nefertari. De tempels kunnen per bus worden bereikt, maar vliegen is ook mogelijk. Na het even­tuele bezoek aan Abu Simbel inscheping aan boord van het cruiseschip. In de middag zeilen met een felukka, wat in Aswan een waar genoegen is. De Nijl stroomt hier schitterend tussen rotsen en eilandjes. De botanische tuin op Kitchener-eiland met prachtige Afrikaanse bomen, heesters en planten wordt bezocht. Ook bij Elefantine-eiland wordt aangelegd. Overnachting aan boord. Dag 6 en 7  Stroomafwaarts varen tussen Aswan en Luxor. Onderweg wordt aangelegd in Kom‑Ombo en Edfu. In Kom-Ombo wordt een bezoek gebracht aan de dubbeltempel van Sobek en Haroeris. Het eerste deel van deze tempel is gewijd aan Sobek, de god van de vruchtbaarheid, met zijn kro­kodillenkop. Het tweede deel aan Horus de Grote, god van de oorlog, herkenbaar aan zijn valkenkop. In Edfu een excursie per koets­je naar de tempel van Horus. Overnach­ tingen aan boord.

Dag 8  In Luxor transfer van het cruiseschip naar het hotel. Hierna een ochtendexcursie naar de Westoever, vol dodentempels en graven. De graven in de Vallei der Koningen zijn schitterend

º


vertrekdata & reissom Dagelijks met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 10-daagse rondreis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.325,– € 200,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Aswan/Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Aan boord van het vijfsterren cruiseschip op basis van volpension. • Alle genoemde excursies inclusief vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen

gedecoreerd met wandschilderingen en reliëfs. In de Vallei der Edelen zijn wel vierhonderd graven, een aantal daarvan is opengesteld. De reliëfs in deze graven geven een goed beeld van het dagelijks leven meer dan 4000 jaar geleden. Ook de tempel van Medinet Habu wordt bezocht.

• Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 275,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

Dag 9  De laatste dag in Egypte. Breng een bezoek aan de Luxor-tempel of ga in de souks op zoek naar souvenirs. Voor ’s avonds is het klank- en lichtspel in Karnak een aanrader.

Dag 10  Transfer naar de luchthaven van Luxor voor de vlucht naar huis via Caïro.

Al onze reizen kunnen eenvoudig worden verlengd. Lees meer over de mogelijkheden op pagina 30 van deze brochure.

ª


Caïro · Aswan · Luxor 10-daagse rondreis rechts: In Egypte wordt veel suikerriet verbouwd. Hier wordt onder andere een lokaal drankje, asab, van gemaakt.

Op slechts 4,5 uur vliegen van Nederland ligt Egypte, maar eenmaal geland in Caïro is alles anders. Egypte is een fascinerend land vol bezienswaardigheden, waar zowel de geschiedenis als het heden blijft verbazen. Treed in de voetsporen van beroemde archeologen en avonturiers en ontdek piramiden, graftomben en tempels. Een reis vol historie, maar ook een kennismaking met het dagelijkse leven van de gastvrije Egyptenaren.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro. Ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel.

rondleiding. ’s Avonds transfer naar de lucht­ haven van Caïro voor de binnenlandse vlucht naar Aswan. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Dag 2  Een stadswandeling door oud-Caïro.

Dag 5  Vandaag een excursie naar de minder bekende tempel van Kalabsja en de GrieksRomeinse tempels, paviljoens en zuilengangen van Philae op het eiland Agilkia. In de namiddag zeilen met een authentieke felukka over een van de mooiste stukken van de Nijl. Tijdens deze tocht worden de omliggende eilanden Elefantine en Kitchener bezocht.

Veel moskeeën, de citadel van Salah el Din en de kleurrijke Khan el Khalili bazaar. Wandel door de wirwar van straatjes, eet een broodje falafel en drink een vers vruchtensapje bij el Fishawy, het oudste theehuis van de stad. Ook de koptische wijk, het oudste gedeelte van de stad met haar historische kerken, het koptisch museum en de restanten van het fort van Babylon, wordt bezocht.

Dag 3  Een excursie naar de bekendste monumenten van Egypte: de piramiden en de Sfinx in Gizeh. Hierna naar Sakkara, 20 km ten zuidwesten van Caïro. Deze antieke necropool bevat talloze monumenten zoals de trappiramide, een van de oudste bouwwerken in steen en de piramiden van Teti en Oenas. Ook wordt het nieuwe Imhotep museum bezocht, met een grote verzameling beelden en reliëfs, gevonden bij opgravingen rondom Sakkara. Dag 4  Vandaag een uitgebreid bezoek aan het Egyptisch Museum. Hier is enorm veel te zien, de deskundige gids zorgt voor een overzichtelijke

19

djed reizen · 10-daagse rondreis

Dag 8  Uitgebreide excursie naar de Vallei der Koningen, de dodenstad van het oude Thebe. Vijf eeuwen lang lieten de farao’s zich bijzetten in rotsgraven, die speciaal voor hen werden aangelegd en prachtig werden gedecoreerd met schilderingen en reliëfs. Op het programma staan ook de Vallei der Edelen, Medinet Habu en de kolossen van Memnon.

Dag 6  Een ochtend vrij in Aswan. Er is voldoende tijd voor een facultatief bezoek aan de tempels van Abu Simbel. Deze excursie kan per bus of vliegtuig worden uitgevoerd en is in Aswan een­ voudig te regelen. Of breng de dag door in de stad. Bezoek de sfeervolle souk, flaneer langs de Nijl en geniet van de ontspannen Afrikaanse sfeer die deze plaats zo kenmerkt. Dag 7  Per eigen airconditioned minibus naar het hotel in Luxor. Onderweg wordt gestopt bij de dubbeltempel van Kom-Ombo, die gewijd is aan de krokodillengod Sobek en de god Haroeris en bij de tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaarde tempels van Egypte.

º


Dag 9  Een dag vrij in Luxor. Tijd voor een bezoek aan de tempels van Karnak en Luxor, een fietstochtje door de stad of een spelletje back­gammon in een van de vele theehuizen. Er is genoeg te doen!

rechts: Vanwege zijn succesvolle militaire overwinningen werd farao Thoetmoses iii wel ‘de Napoleon van het oude Egpyte’ genoemd.

Dag 10  Transfer naar de luchthaven van Luxor voor de vlucht naar huis via Caïro.

vertrekdata & reissom Dagelijks met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 10-daagse rondreis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.250,– € 175,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Aswan/Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. • Alle genoemde excursies inclusief vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer € 225,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

20

djed reizen · 10-daagse rondreis

t (070) 381 55 33

ª


Caïr0 · Westelijke oases · Luxor · Nijl Dahabiya · Aswan 17-daagse rondreis

links: Sinds de 19e eeuw sieren Egypti­ sche obelisken vele pleinen in Europa. Oorspronkelijk ston­ den er twee obelisken voor de tempel van Luxor, één staat er nog in Luxor, één staat er sinds 1835 op de Place de la Concorde in Parijs.

Een veelomvattende Egypte reis. Na het overvolle Cairo een avontuurlijke tocht door de oases van de Westelijke Woestijn: een uitgestrekt gebied dat wordt gekenmerkt door ongerepte natuur, ‘wandelende’ sikkelduinen, gekleurde rotspartijen en gastvrije bewoners. Door de geïsoleerde ligging van de oases is het leven hier door de eeuwen heen maar weinig veranderd. In Luxor worden vele van de tientallen cultuurschatten bezocht. Tijdens de comfortabele Dahabiya zeiltocht wordt aangemeerd langs afgelegen eilandjes en bij dorpjes op het Egyptische platteland, te midden van groene akkers. Er is volop tijd om ook de minder bekende monumenten langs de Nijloever te ontdekken. Ongetwijfeld een onvergetelijke reis.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Cairo. Ontvangst door lokale medewerker en transfer naar het hotel. Dag 2  Een stadswandeling door oud-Caïro, met

rechts: Kleurrijke motor­boten bij de Nijl in Luxor.

talrijke moskeeën, de citadel van Salah el Din en de kleurrijke markten van Khan el Khalili. Neem een kijkje bij de koperslagers, pottenbakkers en houtbewerkers of bewonder het werk van de goud- en zilversmeden. In de middag naar het Egyptisch Museum.

Dag 3  Vandaag met eigen ogen de drie wereld­ beroemde piramiden in Gizeh zien. In de middag voert de reis naar Sakkara, met graven en pira­ miden uit het Oude Rijk.

Dag 4  Per airconditioned minibus dwars door de woestijn naar de oase Baharia. In de hoofdstad van deze oases, Bawiti, zijn recen­telijk mummies gevonden. Bawiti is verder beroemd om z’n da­ dels en olijven. In de directe omgeving zijn warmen koudwaterbronnen. De dag wordt doorgebracht in het uitgestrekte woestijnland­schap om kennis te maken met het oaseleven.

21

djed reizen · 17-daagse rondreis

Dag 5  Een bezoek aan enkele bezienswaardig­ heden rondom Bawiti, zoals de vallei van de Gouden Mummies, de tempel van Alexander en de graven van al-Qaret Hilwa. Verder per jeep door de Zwarte Woestijn naar de Witte Woestijn. Het surrealistische landschap van deze woestijn doet denken aan een andere planeet. De door wind en zand geslepen rotspartijen lijken op ijsbergen. De nacht wordt doorgebracht in een tent onder een schitterende sterrenhemel. Dag 6  Een ochtend in de oase Farafra. Tijd om door het dorp te wandelen en een kijkje te nemen in het kleine museum van een lokale kunstenaar. In de middag door de duinvelden verder rijden en via het oude plaatsje El Qasr naar El Dakhla. Onderweg een bezoek aan de tempel van Dier al Haggar uit de Romeinse tijd en de graven van Qaret al-Moezawaka uit de GriekseRomeinse tijd of andere monumenten in de buurt van El Dakhla oase. Dag 7  Door naar El Kharga. Onderweg wordt gestopt bij de vallei van de natuurlijke piramiden en de dorpjes Basjandi en Balat, met overdekte straten die beschutting bieden tegen de zon. In de namiddag wordt een bezoek gebracht aan

de Hibis-tempel en de christelijke begraafplaats Baghawat, bekend om z’n honderden tichel­ stenen graven. De Nadura-heuvel, de Arabische naam betekent uitkijkpost, is dé plek voor een vergezicht over de oase en de oude karavaanweg. Het afleggen van deze weg vergde vroeger veertig dagen, vandaar de naam ‘veertig-dagen-weg’.

º


Dag 13  Zeilen richting Gebel El Silsila (de berg van de keten) voor een bezoek aan de rotstempel van Horemheb en de restanten van de monumen­ ten in de oude steengroeven bij Gebel El Silsila. Lunch aan boord tijdens de tocht richting KomOmbo waar een bezoek wordt gebracht aan de dubbeltempel van Sobek en Haroeris. Hierna verder zeilen richting een eiland, waar het diner wordt geserveerd rondom een kampvuur. Derde overnachting aan boord.

Dag 14  Verder naar het dorp Daraw. Vanuit

boven: Mannen aan het vissen in een papyrusmoeras, een schildering uit het graf van beeldhouwer Ipoei.

rechts: Het landschap van de Witte Woestijn met rotspartijen die door wind en zand zijn gevormd.

Dag 8  Verder rijden naar het hotel in Luxor, over de beroemde karavaanweg, ooit een belang­ rijke handelsroute. Onderweg wordt gestopt bij Qasr el-Ghueita, met een Romeinse vesting rond­om een Ptolemaeïsche tempel en in de oase Baris voor een bezoek aan de tempel van Dush, opgedragen aan Osiris. Hier vinden regelmatig opgravingen plaats. De rest van de dag vrij. Tijd voor een bezoek aan het fraai ingerichte Luxor Museum, een ritje door de stad per calèche of rust uit aan de rand van het zwembad. Dag 9  Een excursie op de Westoever, een uitgestrekt gebied met talrijke koningsgraven en tempels. In de Vallei der Koningen werd in 1922 het ongeschonden graf van Toetanchamon gevonden. Ook de Memnon-kolossen, de Vallei der Edelen en Medinet Habu worden bezocht.

Dag 10  Vandaag een excursie naar Karnak. Dit grootste tempelcomplex van Egypte werd door meerdere farao’s gedurende tweeduizend jaar 22

djed reizen · 17-daagse rondreis

uitgebreid met obelisken, pylonen en stand­ beelden. Het hart van het complex is de Amontempel met de grootste zuilenhal ter wereld.

Dag 11  Transfer per airconditioned minibus naar Esna en inschepen aan boord van de Dahabiya voor een 4-daagse zeiltocht over de Nijl tussen Esna en Aswan. Zeilen naar El Kab, met ruïnes van tempels gewijd aan Nechbet en Thot. Deze antieke stad wordt omringd door een opvallende muur van tichelstenen. Na het bezoek aan El Kab verder zeilen naar El Qusseia, een klein Nijleiland. Eerste overnachting aan boord.

Dag 12  Zeilen naar Edfu om de schitterend bewaard gebleven tempel van Horus te bezich­ tigen. Hierna naar een klein Nijleiland in de buurt van Wadi el Shat, een dorpje waar de huizen tegen de berghellingen zijn gebouwd voor een wandeling langs de Nijloever. Tweede overnachting aan boord.

Sudan maken kamelenhandelaren een 40-dagen lange tocht door de Libische woestijn om te eindigen bij de kamelenmarkt in Daraw. Na een wandeling door het dorp Daraw verder zeilen richting Koubania, een Nubisch dorp in de buurt van Aswan, omgeven door mooie tuinen en citrusen mangobomen. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 15  Na het ontbijt aan boord transfer naar het hotel in Aswan. Een dag vrij in Aswan. Uiteraard bestaat de mogelijkheid voor een facultatieve excursie per vliegtuig of bus naar de tempels van Ramses ii en zijn vrouw Nefertari in Abu Simbel. Deze imposante tempels zijn met behulp van de Unesco, in verband met de aanleg van de Hoge Dam, geheel verplaatst.

Dag 16  Vandaag een excursie naar de minder bekende Grieks-Romeinse Kalabsja-tempel aan de oever van het Nasser­meer. Ook de Hoge Dam en de tempel van Philae worden bezocht.

Dag 17  Transfer naar de luchthaven van Aswan voor de vlucht naar huis via Caïro.

º


vertrekdata & reissom Elke woensdag & vrijdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 17­daagse rondreis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 2.350,– € 250,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Westelijke oases/ Luxor/Aswan op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Aan boord van de Dahabiya op basis van volpension. • Alle genoemde excursies inclusief vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 600,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl

t (070) 381 55 33

Al onze reizen kunnen eenvoudig worden verlengd. Lees meer over de mogelijkheden op pagina 30 van deze brochure.


Luxor · Nijl Dahabiya · Aswan · Luxor 8-daagse korte reis

Stroomopwaarts de Nijl af aan boord van een elegante Dahabiya. Een echte aanrader voor reizigers, die zeilen op de Nijl op een exclusieve manier in alle rust willen ervaren. De boot is uitgerust met grote witte zeilen en comfortabel ingericht in koloniale stijl. Het verblijf aan boord is puur ont­ spannen, met onderweg bezoeken aan eeuwenoude tempels en wandelingen over het Egyptische platteland. Een unieke reis, zoals in het tijdperk van de avonturiers die aan het begin van het Egyptische toerisme stonden. rechts: Een Egyptisch spreekwoord luidt: ‘Wie eenmaal van de Nijl heeft gedronken, moet vele malen terugkeren’.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Luxor. Ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel. Dag 2  Vandaag naar de Westoever van Luxor. De wanden en plafonds van de graven van de farao’s in de Vallei der Koningen zijn bedekt met schitterende reliëfs en prachtige schil­de­ ringen. Op het programma staan verder de Memnon-kolossen, de rotsgraven van de hoge hofambtenaren in de Vallei der Edelen en de kleurrijke tempel van Ramses iii in Medinet Habu. Dag 3  Transfer per airconditioned minibus naar Esna en inschepen aan boord van de Dahabiya voor een 4-daagse zeiltocht over de Nijl tussen Esna en Aswan. Zeilen naar El Kab, het antieke Necheb, voor een bezoek aan de restanten van de oude tempels en rotsgraven uit het Oude Rijk binnen en buiten een massieve muur van tichelstenen. Al vanaf 1937 zijn Belgische archeologen en egyptologen in El Kab werkzaam. Na het bezoek aan El Kab verder zeilen naar El Qusseia, een klein Nijleiland. Eerste over­ nachting aan boord.

Dag 4  Zeilen naar Edfu om de tempel van Horus te bezichtigen. Eeuwenlang was deze tempel onder het woestijnzand verborgen, waardoor hij bijna ongeschonden bewaard is gebleven. Hierna naar een klein Nijleiland in de buurt van Wadi el Shat, een dorpje waar de huizen tegen de berghellingen zijn gebouwd voor een wandeling langs de oevers van de Nijl en groen bevloeide akkers. Tweede overnachting aan boord.

24

djed reizen · 8-daagse korte reis

º


vertrekdata & reissom Elke donderdag met Transavia chartervlucht vanaf Amsterdam. Reissom 8-daagse korte reis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.450,– € 175,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Luxor/Aswan/Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Aan boord van de Dahabiya op basis van volpension. • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

rechts: Kamelen­ handelaren in de woestijn.

niet bij de reis inbegrepen

Dag 5  Zeilen richting Gebel el-Silsila, de berg van de keten, voor een bezoek aan de rotstempel van Horemheb en aan de restanten van de monu­ menten in de oude steengroeven. Lunch aan boord tijdens de tocht richting Kom-Ombo waar een bezoek wordt gebracht aan de dubbeltempel van Sobek en Haroeris. Hierna verder zeilen rich­ ting een van de vele eilandjes, waar het diner wordt geserveerd rondom een kampvuur. Derde overnachting aan boord.

Dag 6  Verder naar het dorp Daraw. Vanuit Sudan maken kamelenhandelaren een veertig dagen lange tocht door de Libische woestijn om te eindigen bij de kamelenmarkt in Daraw. Na een

25

djed reizen · 8-daagse korte reis

wandeling door het dorp verder zeilen richting Koubania, een Nubisch dorp, omgeven door mooie tuinen en citrus- en mangobomen in de buurt van Aswan. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 7  Een dag in Aswan voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, de tempel van Isis in Philae, de Nubische tempel van Kalabsja in het Nassermeer en de Hoge Dam. Hierna per airconditioned minibus naar het hotel in Luxor.

Dag 8  Transfer naar de luchthaven van Luxor voor de vlucht naar huis.

• Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 375,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

Al onze reizen kunnen eenvoudig worden verlengd. Lees meer over de mogelijkheden op pagina 30 van deze brochure.

ª


Luxor · Nubische Cruise · Aswan · Luxor 8-daagse korte reis

Tijdens een exclusieve cruise over het Nassermeer worden een aantal herbouwde Nubische monumenten bezocht. Uiteraard is er volop tijd voor een uitgebreid bezoek aan de rotstempels van Abu Simbel. ’s Avonds wordt aan boord een sfeervol diner geserveerd, terwijl het cruiseschip voor de verlichte tempels ligt aangemeerd. Ook een aantal hoogtepunten van Aswan en Luxor komen in deze korte reis aan bod.

Dag 4  In de ochtend een excursie naar de tempels van Amada en Derr. Verder varen richting Abu Simbel. Onderweg wordt ook aangelegd bij de resten van het oude fort Kasr Ibrim, het enige stukje oud Nubië dat niet is verplaatst. Uiteraard is er volop tijd voor een uitgebreid bezoek aan de rotstempels van Abu Simbel. Ook het klank- en lichtspel wordt bijgewoond. Terwijl het cruiseschip voor de verlichte tempels ligt aangemeerd, wordt het diner geserveerd. Dag 5  Geniet van de zonsopgang bij Abu

boven: Op ingenieuze wijze bouwde Ramses ii de rotstempels in Abu Simbel. De grote tem­ pel werd zo gebouwd, dat twee keer per jaar de stralen van de zon het allerheiligste diep in de tempel verlichten.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Luxor. Ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel. Dag 2  In de ochtend per airconditoned minibus naar de Nubische cruise in Aswan met onderweg een bezoek aan de mooie tempel van Philae, gelegen op het eiland Agilkia. Na de lunch aan boord worden de tempels van Kalabsja en Beit el‑Wali bezocht. Dag 3  Varen richting Wadi al-Seboea voor een bezoek aan de tempels van Wadi al-Seboea, Dakka en de Grieks-Romeinse tempel van Maharrakka.

26

djed reizen · 8-daagse korte reis

Simbel. Er is genoeg tijd voor een eventueel tweede (facultatief ) bezoek aan de tempels. Hierna in circa 3 uur per eigen aircon­di­tioned minibus rijden naar het hotel in Aswan. De rest van de dag vrij. Ga de stad in, maak kennis met de vriendelijke Nubiërs of flaneer langs de Nijl.

Dag 6  ’s Ochtends een zeiltocht met een felukka naar de eilandjes rondom Aswan. Daarna per eigen airconditioned minibus naar het hotel in Luxor. Dag 7  Een excursie naar de Westoever met de Kolossen van Memnon, de schitterend gede­co­ reerde graven in de Vallei der Koningen en de Vallei der Edelen en Medinet Habu, de nog altijd kleurrijke tempel van Ramses iii.

Dag 8  Transfer naar de luchthaven van Luxor voor de vlucht naar huis. vertrekdata & reissom Elke donderdag met Transavia chartervlucht vanaf Amsterdam. Reissom 8-daagse korte reis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.490,– € 175,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Luxor/Aswan/Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Aan boord van de vijfsterren Nubische cruise op basis van volpension. • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 400,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

ª


Caïro · Westelijke oases · Luxor 8-daagse korte reis

vertrekdata & reissom

Het accent van deze reis ligt op de Westelijke oases. Het landschap is hier afwisselend en fascinerend, met gekleurde rotspartijen, diepe wadi’s, warmwaterbronnen en vruchtbare oases. Zelfs hier hebben de farao’s, Romeinen en Grieken vele grafkelders en tempels gebouwd. De Witte Woestijn doet denken aan een schilderij van Salvador Dali. De talloze, door wind en zand geslepen witte krijtrotsen geven het landschap een surrealistische uitstraling.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro. Ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel. Dag 2  Vandaag per airconditioned minibus dwars door de woestijn rijden naar de oase Baharia. De dag wordt doorgebracht in het uit­ gestrekte woestijnlandschap om kennis te maken met het oaseleven. onder: Een duiven­toren in een oase.

Dag 3  ’s Ochtends een bezoek aan de necropool van de vergulde mummies, een van de meeste recente ontdekkingen in de oase Baharia. Verder per jeep via de Zwarte Woestijn naar de Witte

Woestijn. Het surrealistische landschap van deze woestijn doet denken aan andere planeten. De door wind en zand uitgeslepen rotspartijen lijken op ijsbergen. De nacht wordt doorgebracht in tenten onder een schitterende sterrenhemel.

Dag 4  Verder rijden naar de oase Farafra. Tijd om door het dorp te wandelen en een kijkje te nemen in het kleine museum van een lokale kuns­tenaar. In de middag door de duinvelden verder rijden en via het oude plaatsje El Qasr naar El Dakhla.

Dag 5  Door naar El Kharga. Onderweg wordt gestopt bij de vallei van de natuurlijke piramiden en de dorpjes Basjandi en Balat, met overdekte straten die beschutting bieden tegen de zon, de Hibis-tempel en de christelijke begraafplaats Baghawat, bekend om z’n honderden tichel­ stenen graven.

Dag 6  Verder rijden naar het hotel in Luxor. De rest van de dag vrij. Voor ’s avonds is het klank- en lichtspel in Karnak een aanrader. Dag 7  Naar de Vallei der Koningen, de Vallei der Edelen en Medinet Habu tijdens een excursie op de Westoever.

Dag 8  Transfer naar de luchthaven van Luxor voor de vlucht naar huis via Caïro. 27

djed reizen · 8-daagse korte reis

Dagelijks met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 8-daagse korte reis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.225,– € 175,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Westelijke oases/ Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Een nacht in de Witte Woestijn in tenten op basis van volpension. • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer € 225,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

Al onze reizen kunnen eenvoudig worden verlengd. Lees meer over de mogelijkheden op pagina 30 van deze brochure.

ª


Caïro · Alexandrië 8-daagse korte reis

Een kennismaking met de twee grootste steden van Egypte: de fascinerende wereldstad Cairo en het kosmopolitische Alexandrië. De mysterieuze piramiden en authentieke souks van Cairo worden afgewisseld met de stad van Alexander de Grote, vol Griekse invloeden en een grote inspiratiebron voor de beroemde Griekse dichter Kavafis.

Dag 4  Vandaag naar het Egyptisch museum waar ruim 120.000 objecten worden tentoon­ gesteld. Ga in ieder geval naar de schitterende schatten van Toetanchamon, de totale inventaris van een vrijwel ongeschonden koningsgraf, dat in 1922 in Luxor werd ontdekt.

boven: Op de plek waar ooit de beroemde vuurtoren van Alexan­ drië stond en met een deel van de restanten hiervan bouwde sultan Qayt­bay in de 15e eeuw dit fort.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro. Ontvangst door lokale medewerker en transfer naar het hotel. Dag 2  Vandaag een excursie om oud-Caïro te verkennen. Het hectische straatleven van deze stad is ronduit verbijsterend. Na een bezoek aan eeuwenoude moskeeën, de citadel van Salah el Din en de oosterse markten van Khan el Khalili door naar het koptische stadsdeel met de Ben Ezra-synagoge en het koptisch museum.

Dag 3  Een dagexcursie naar Gizeh met de drie beroemde piramiden en de Sfinx. In de middag naar Sakkara met onder andere de indrukwek­ kende trappiramide van Djoser en graf­tomben uit het Oude Rijk. 28

Dag 5  Per airconditioned minibus via Wadi el Natroen naar Alexandrië. Wadi El Natroen is sinds de faraonische tijd beroemd om z’n zoutmeren. Vanaf het begin van het christendom tot op de dag van vandaag is deze plaats het bolwerk van de Egyptische kopten. Alexandrië biedt een boeiend dagelijks leven, met sfeervolle visrestaurantjes en cafés in oude Europese stijl. Deze stad is het geliefde vakantieoord van de Egyptenaren. Een Griekse stad waar men Arabisch spreekt.

djed reizen · 8-daagse korte reis

Dag 6  Excursie naar de specta­culaire Biblio­ the­ca Alexandria, die in 2003 werd geopend. Naast de bibliotheek biedt het immense bouw­ werk onderdak aan een aantal musea, perma­ nente tentoonstellingen en vier kunst­galeries met wisselende exposities. Hierna naar de oude haven voor een bezoek aan het Fort van Qaitbey, waar vroeger de beroemde Pharoes-vuurtoren stond. Ook het Romeinse amfitheater, de zuil van Pompejus, het Serapeum en de cata­comben van Kom asj Sjoeqafa staan op het programma.

Dag 7  De dag begint met een bezoek aan het fraaie Grieks-Romeins museum met een schitterende collectie voorwerpen uit het oude Egypte. Hierna een wandeling door het oude centrum met een bezoek aan Kavafis Museum, in de voormalige woning van deze Griekse dichter. Dag 8  Transfer naar de luchthaven van Caïro voor de vlucht naar huis.

vertrekdata & reissom Dagelijks met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 8-daagse korte reis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.325,– € 175,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Alexandrië op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer € 275,–. • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

ª


Caïro · Sinaï-woestijn · Dahab 8-daagse korte reis

Een aantal dagen trekken door de uitgestrekte Sinaï-woestijn, een gebied met een eeuwenoude geschiedenis. Joden, Christenen en moslims lieten hier hun sporen achter. Oude pelgrimsroutes leiden naar historische plaatsen zoals Serabit al-Chadim, waar de Egyptenaren turkooismijnen hadden en een tempel bouwden, opgedragen aan Hathour. De reis eindigt bij Dahab; een paradijs voor liefhebbers van onderwatersporten. Een uurtje klimmen om de tempel van Hathour te zien en te genieten een prachtig uitzicht. De nacht wordt doorgebracht in tenten in de woestijn of in eenvoudige hutten bij een bedoeïenenkamp (naar keuze).

Dag 3  Per jeep via verschillend wadi’s naar oase Feiran, het mooiste palmenwoud van de zuidelijke Sinaï. Verder door valleien en langs ravijnen en ruige bergen naar Sint Catherina. Overnachting in het hostel van het Sint Catherina-klooster. Het is mogelijk om ’s nachts de Mozesberg te beklimmen en op de top de zon te zien opkomen. Het beklimmen van de Mozesberg is zwaar, maar wordt beloond met een spectaculaire zonsopgang. Dag 4  Een bezoek aan het Sint Catherinaboven: Het Sint Catherina-klooster aan de voet van de Mozesberg herbergt een wereldberoemde collectie iconen, oude manuscripten en mozaïeken.

29

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro. Ontvangst door lokale medewerker en transfer naar het hotel.

Dag 2  Per airconditioned minibus naar Oeyoen Moesa, ‘de bronnen van Mozes’, het beginpunt van de tweedaagse tocht door de uitgestrekte Sinaï-woestijn. Rijden per jeep door een afwisselend landschap met prachtige zandduinen, wadi’s, kleurrijke bergen en traditionele oases naar Serabit al-Chadim. djed reizen · 8-daagse korte reis

klooster aan de voet van de Mozesberg, dat een wereldberoemde collectie iconen, oude manuscripten en mozaïeken herbergt. Verder zuidwaarts rijden richting het hotel in Dahab. Onderweg een wandeling in de Canyon van Wadi Arada en een bezoek aan de oase Ain Khudra en de Witte Canyon.

Dag 5, 6 en 7  Drie vrije dagen in Dahab, oorspronkelijk een bedoeïennederzetting, nu een gemoedelijke en charmante badplaats. Geniet van deze ontspannen en mooi gelegen

plek met schilderachtige baaien en goudgele zandstranden. Ga snorkelen, windsurfen, zeilen of lekker luieren. Dahab is verder bekend om de uitstekende duiklocaties vlak voor de kust, die zelfs vanaf het strand bereikbaar zijn.

Dag 8  Transfer naar de luchthaven van Sharm el Sheikh voor de vlucht naar huis via Caïro. vertrekdata & reissom Dagelijks met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 8-daagse korte reis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.190,– € 175,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachting in Caïro op basis van logies & ontbijt, in Dahab en Sint Catherina op basis van halfpension, in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. Een nacht in de Sinaï-woestijn in tent/bedoeïenenkamp op basis van volpension. • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer € 150,– • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

ª


Caïr0 · Luxor

8-daagse korte reis onder: Vrouwelijke gasten en danseressen tijdens een feestmaal, een detail van een schildering uit het graf van Nacht op de Westoever van Luxor.

Een aantal dagen in Caïro, de moeder van de wereld. Musea, middeleeuwse moskeeën, bazaars en wereldwonderen zijn slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden die deze metropool biedt. Na de hectiek van deze miljoenenstad staat het kleinschalige Luxor op het programma. Hier zeilen felukka’s gemoedelijk over de Nijl, met op de Westoever de beroemde Vallei der Koningen, waar in 1922 het ongeschonden graf van Toetanchamon werd ontdekt.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Caïro. Ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar een centraal gelegen hotel.

Dag 2  Een hele dag om oud-Caïro te bezichtigen met zijn moskeeën en middeleeuws aandoende souks, zoals de beroemde bazaar van Khan el Khalili. Ook het koptisch stadsdeel met histo­ rische kerken, de Ben Ezra-synagoge en het kop­ tische museum worden bezocht. Dag 3  Vandaag een bezoek aan het piramide­ plateau van Gizeh, als enige overgebleven van de oude zeven wereldwonderen. Hier worden ook de daltempel en de legendarische Sfinx bezocht. ’s Middags naar de necropool van Sakkara, een groot archeologische terrein met als blikvanger de trappiramide van Djoser en honderden rijkversierde graftombes, omgeven door woestijnzand.

Dag 4  Een uitgebreide rondleiding door het Egyptisch Museum, met de grootste verzameling aan Egyptische oudheden en kunstschatten ter wereld. In de namiddag transfer naar de lucht­ haven voor een korte vlucht naar Luxor. Bij aan­ komst transfer naar het hotel.

op de Nijloever. Hier kan eventueel een tochtje worden gemaakt met een kameel of paard.

Dag 6  Vandaag een bezoek aan een aantal Dag 5  Een ochtend vrij. ’s Middags een zeil­ tocht met een felukka over de Nijl. Voor een echte kennismaking met het Egyptische platte­lands­ leven wordt er aangelegd bij een van de dorpjes

30

djed reizen · 8-daagse korte reis

monumenten op de Westoever. In Vallei der Koningen naar de graftombes van de farao’s uit het Nieuwe Rijk, in de Vallei der Edelen naar de rotsgraven met voornamelijk afbeeldingen

º


Dag 7  Een dag vrij. Maak bijvoorbeeld een

Romeinse tijd in Dendera, na de lunch aan boord stroomopwaarts naar Luxor. Relax aan dek en bekijk het afwis­se­lende Nijllandschap dat voorbijglijdt, aankomst vlak na zonsondergang. Er zijn ook andere mogelijkheden voor excursies in en rondom Luxor, zoals naar de tempels van Karnak en Luxor of naar het fraaie Luxor Museum.

boottocht over de Nijl richting Qena, circa zes­ tig kilo­meter ten noorden van Luxor voor een bezoek aan de Hathor tempel uit het Grieks-

Dag 8  Transfer naar de luchthaven van Luxor voor de vlucht naar huis via Caïro.

van de dagelijks bezigheden van de oude Egyptenaren. In het nabijgelegen Medinet Habu ligt de impo­sante dodentempel van Ramsis iii, die door de meeste egyptologen als de mooiste graftempel van Thebe wordt beschouwd.

links: Een reliëf van de Djed-zuil. Als hiëroglief staat de Djed-zuil voor duurzaamheid en stabiliteit.

rechts: Het tempel­ complex van Medinet Habu omvat tempels uit verschillende perioden. Een van de mooiste gebouwen is de nog altijd kleurrijke graftempel van Ramses iii.

vertrekdata & reissom Dagelijks met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam. Reissom 8-daagse korte reis Kinderkorting 2 t/m 11 jaar

€ 1.125,– € 175,–

• Gegarandeerd wekelijks vertrek. • Geen minimum aantal deelnemers. • Reissom per persoon. • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf met Egypt Air is mogelijk. • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

bij de reis inbegrepen • Alle vluchten inclusief luchthavenbelastingen. • Overnachtingen in Caïro/Luxor op basis van logies & ontbijt in de hotels zoals beschreven op pagina 38 van deze brochure. • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten. • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

niet bij de reis inbegrepen • Visumkosten. • Overige maaltijden. • Fooien. • Facultatieve excursies. • Eventuele verzekeringen. • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 180,– • Boekingskosten € 15,– per boeking. • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

Al onze reizen kunnen eenvoudig worden verlengd. Lees meer over de mogelijkheden op pagina 30 van deze brochure.

31

djed reizen · 8-daagse korte reis

ª


Verlenging aan de Rode Zee Zon, zee en strand onder: Eindeloze zand­stranden, een helderblauwe zee en een geweldig onder­ water panorama.

Geniet van zon, zee en strand in een van de badplaatsen aan de Rode Zee. Hier kan worden kennis­ gemaakt met ‘het andere Egypte’: eindeloze zandstranden, een helderblauwe zee en een geweldig onderwater panorama. Ideaal om bij te komen van alle indrukken. Snorkel tussen zeldzame koraal­ riffen, duik in een geweldig onderwater panorama of luier op het privé strand van het hotel. Alle reizen uit deze brochure die eindigen in Luxor kunnen worden verlengd met één of meer­ dere dagen aan de Rode Zee. Elke verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust. De verlening eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een over­ stap in Caïro.

radisson blu resort · el qusseir

Op deze pagina een voorbeeld van een verlenging van 4 dagen aan de Rode Zee, met verblijf in ver­ schillende resorts. Langer verlengen of verblijf in andere accommodatie is uiteraard ook mogelijk.

Dag 1  Privé transfer vanuit Luxor per aircon­ ditioned minibus (circa 4 uur rijden) dwars door de Arabische woestijn en langs de Rode Zee kust naar het resort van uw keuze.

oberoi · sahl hasheesh

Dag 2 & 3  Twee dagen vrij aan de Rode Zee kust. Relax op het privé strand van het hotel of maak een snorkeltrip. De Rode Zee is prachtig, zowel boven als onder water.

Dag 4  Transfer naar de luchthaven van Hurghada voor de terugvlucht naar huis via Caïro.

sheraton soma bay · soma bay 32

djed reizen · Zon, zee en strand

º


radisson blu resort · el qusseir

oberoi sahl hasheesh · sahl hasheesh

sheraton soma bay · soma bay

Aangenaam luxe resort, uitstekend gelegen aan privé zandstrand, een van de weinige ongerepte stranden in de omgeving. Op circa 3 km van El Qusseir, een kleine stad aan de Rode Zee kust, op circa 60 km ten zuiden van Hurghada. El Qusseir trekt veel snorkel- en duikliefhebbers aan. Dit hotel is recentelijk gebouwd, de archi­ tectuur is geïnspireerd op een traditionele bouw­stijl. De 250 kamers liggen verspreid over verschillende gebouwen. De kamers zijn van alle comfort voorzien en beschikken over een balkon of een terras met uizicht over de tuinen of de zee. Een verzorgd hotel met een ruim aanbod aan restaurants en ontspanningfaciliteiten. Uitstekend prijs/kwaliteit verhouding. Meer informatie: www.radissonblu.com

Dit zeer luxueuze resort, dat is gebouwd in Nubische stijl met koepels, bogen en pilaren ligt op slechts 30 minuten rijden vanaf het vliegveld van Hurghada. Omgeven door de bergen, met een zonovergoten privé strand en de azuurblauwe zee is Sahl Hasheesh de ideale plek om een Egypte reis te beëindigen. Er zijn uitsluitend suites in dit kleinschalige resort en de grand en royal suites beschikken over een eigen zwembad. De facili­ teiten en service zijn hier eindeloos, zelfs een privé butler is mogelijk. Meer informatie: www.oberoisahlhasheesh.com

Ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Hurghada ligt Soma Bay. Het is een schiereiland met een aan­tal exclusieve resorts, ieder met een eigen bouwstijl. De architectuur van het vijfsterren Sheraton Soma Bay resort is geïnspireerd op de tempels van de farao’s. Een van de mooiste koraalriffen van de Rode Zee ligt vlak voor de kust van het hotel. Op slechts enkele vaarminuten verwijderd liggen legendarische duikplaatsen zoals De Zeven Torens, Tobia Island of Ras Soma. Voor de sportliefhebber zijn er vele mogelijk­ heden. Bovendien beschikt Soma Bay over een van de beste golfbanen van Egypte. Meer informatie: www.sheraton-somabay.com

prijs per persoon 4-daagse verlenging • Vanaf € 225,–

bij de verlening inbegrepen • Privé transfer van Luxor naar Radisson Blu resort in El Qusseir op dag 1. • 3 Overnachtingen in El Qusseir in Radisson Blu resort op basis van halfpension (ontbijt & diner). • Privé transfer van El Qusseir naar de lucht­ haven van Hurghada op dag 4.

optioneel • Verblijf in kamers met zeezicht, circa € 35,– per kamer per nacht. • Life Style Package (all inclusive), circa € 35,– per persoon per nacht. • Extra overnachting in tweepersoonskamer op basis van halfpension, vanaf € 55,– per persoon per nacht.

www.djedreizen.nl 

33

prijs per persoon 4-daagse verlenging • Vanaf € 750,–

bij de verlening inbegrepen

prijs per persoon 4-daagse verlenging

• Privé transfer van Luxor naar Oberoi Sahl Hasheesh resort op dag 1. • 3 Overnachtingen in een deluxe suite in Oberoi Sahl Hasheesh resort op basis van logies & ontbijt. • Privé transfer van Sahl Hasheesh naar de luchthaven van Hurghada op dag 4.

• Vanaf € 225,–

optioneel • Verblijf in Superior Deluxe suite met zeezicht € 175,– per suite per nacht. • Verblijf in Grand of Royal Suites, op aanvraag. • Extra overnachting in een deluxe suite op basis van logies & ontbijt, vanaf € 210,– per persoon per nacht.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

bij de verlening inbegrepen • Privé transfer van Luxor naar Sheraton Soma Bay resort op dag 1. • 3 Overnachtingen in Sheraton Soma Bay resort op basis van logies & ontbijt. • Privé transfer van Soma Bay naar de lucht­ haven van Hurghada op dag 4.

optioneel • Verblijf in kamers met zeezicht € 40,– per kamer per nacht. • Diner in het buffet restaurant € 35,– per persoon per dag. • All Inclusive € 70,– per persoon per dag.

• Extra overnachting in tweepersoonskamer op basis van logies & ontbijt, vanaf € 50,– per persoon per nacht.

www.djedreizen.nl 

t (070) 381 55 33

t (070) 381 55 33

djed reizen · Zon, zee en strand

ª


Djed Exclusief

Genieten van koloniale en legendarische hotels

onder: Een detail uit het graf van Sennefer, die burgemeester van Thebe was ten tijde van Amenophis ii.

Een hotel kan een belevenis op zich zijn en dit geldt zeker voor de hotels van Djed Exclusief. Ze bieden alle mogelijke luxe en comfort, maar het gaat hier niet om het aantal sterren. Het is de combinatie van sfeer, architectuur en ligging, die een verblijf in deze hotels zo bijzonder maakt. Historie speelt soms ook een rol, want een aantal van deze hotels is meer dan honderd jaar oud. Door hun koloniale verleden herleven vervlogen tijden. Een reis op maat wordt aan­genaam genieten, wanneer wordt overnacht in een of meer­dere van deze exclusieve hotels. Gedetailleerde informatie en prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

mena house oberoi · caïro Het Mena House Oberoi, uniek gelegen in de schaduw van de piramiden, is een van de be­ roemd­ste grand hotels van Egypte. Dit voor­ma­lige jachtverblijf van Kedive Ismail is vanaf 1869 operationeel als hotel. Het interieur is rijk aan oosterse details en draagt bij aan de oriën­taalse Moorse sfeer van dit hotel. In de geschie­denis van het Midden-Oosten heeft het Mena House Oberoi menigmaal een belangrijke rol gespeeld. In de Tweede Wereldoorlog hadden de geallieerden er hun hoofdkwartier, later werden er vredes­ besprekingen tussen Egypte en Israël gevoerd. De kamers van het hotel zijn verdeeld over 2 gedeelten. De moderne Garden Wing, volledig gerenoveerd in 2008, heeft ruime kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn ook kamers in het oude, authentieke deel van het hotel, The Palace Wing, die zijn ingericht met antiek, oriëntaals meubilair. De ruime tuin rondom het hotel is fraai aangelegd. Niet alleen vanuit het zwembad zijn de piramiden te zien, maar ook vanaf elke hole op de groene golfbaan, die al meer dan 100 jaar pal naast het hotel ligt. Meer informatie: www.oberoimenahouse.com 34

djed reizen · Djed Exclusief

º


al moudira · westoever luxor Dit hotel ligt midden op het Egyptische platteland op de Westoever van Luxor, dichtbij alle monu­ menten van Thebe. Al Moudira is gebouwd in de stijl van een oosters paleis, met houten tralie­ werk, smeedijzeren ramen en handgemaakte tegels. Alle 54 kamers zijn ruim, verschillend ingericht en beschilderd met fraaie fresco’s. Ook de bedden zijn royaal en de badkamers lijken op een oosterse hammam. Het restaurant is schitterend gedecoreerd met trompe l’oeil details. In de tuin, te midden van citrusbomen en jasmijnstruiken, ligt het zwem­ bad. Door de unieke ligging, het sfeervolle ont­ werp en de bijzondere inrichting is Al Moudira een van de allerbeste hotels van Egypte. Meer informatie: www.moudira.com

35

djed reizen · Djed Exclusief

old cataract · aswan Het in Moorse stijl gebouwde Old Cataract is meer dan honderd jaar oud en nog steeds bezit dit hotel de Engelse koloniale grandeur. Tijdens een high tea op het Koning Faroek terras lijkt het of de tijd hier is stil blijven staan. Vanaf het terras en de tuinen is het uitzicht op de Nijl en Elefantine­eiland prachtig. In het Old Cataract schreef Agatha Christie delen van haar bestseller ‘Moord op de Nijl’, het exterieur van het hotel werd gebruikt voor de verfilming van dit boek. Alle suites en kamers zijn sfeervol en comfortabel en kijken uit op de Nijl en/of de tuinen. Sinds 2009 ondergaat het Old Cataract een complete renovatie. In het najaar van 2011 zal het hotel heropenen als één van de zes Sofitel Legend hotels van de wereld. Sinds de opening in 1899 was een verblijf in het Old Cataract uniek, deze legende zet zich voort. Meer informatie: www.sofitel­legend.com

old winter palace · luxor Het Old Winter Palace ligt naast de tempel van Luxor en kijkt uit over de Nijl. Het werd in 1886 gebouwd om welgestelde Europeanen gelegen­ heid te geven te overwinteren in Luxor. Ook veel egyptologen, waaronder Howard Carter en koninklijke hoogheden verbleven hier. Het in Victoriaanse stijl gebouwde hotel wordt omringd door weelderige tropische tuinen. Elke kamer is anders, met hoge plafonds en een elegante inrichting. Een stijlvol, charmant en romantisch hotel. Meer informatie: www.sofitel­legend.com

ª


Djed Exclusief

Vaar over de Nijl aan boord van een authentieke Dahabiya

rechts: Dahabiya The Orient, een nostalgisch zeilschip met modern comfort.

In het begin van de 19de eeuw voeren welgestelde Europeanen en avonturiers in rivierzeilschepen op de Nijl. Deze schepen worden Dahabiya’s genoemd, gouden boten, naar het Arabische woord goud, Dahab. Dahabiya’s zijn elegante, in koloniale stijl gebouwde schepen met royale afmetingen van bijna 40 lang en 7 meter breed. Een zeiltocht met een Dahabiya is een echte aanrader voor reizigers, die zeilen op de Nijl op een exclusieve manier in alle rust willen ervaren. Het verblijf aan boord is puur ontspannen, met onderweg bezoeken aan eeuwenoude monumenten en wandelingen over het Egyptische platteland. Een unieke ervaring, zoals in het tijdperk van de avonturiers die aan het begin van het Egyptische toerisme stonden.

36

djed reizen · Djed Exclusief

Dahabiya’s zijn traditionele zeilschepen, ge­ bouwd in oude stijl en uitgerust met twee grote langsgetuigde Latijnzeilen. Dahabiya’s varen over de Nijl tussen Luxor en Aswan en leggen aan bij bekende én minder bekende monumenten langs de Nijloever. Dahabiya The Orient en Dahabiya Zekrayaat zijn smaakvol ingericht met elegant, koloniaal meubilair. The Orient beschikt over 4 hutten en 1 suite, Zekrayaat over 4 hutten en 2 suites. De comfortabele hutten beschikken over royale bedden, airconditioning, een eigen badkamer

º


rechts: De bemanning hijst een van de grote Latijnzeilen aan boord van Dahabiya The Orient.

met bad, douche en toilet. De iets ruimere suites beschikken daarnaast over een klein privé terrasje. In de charmante salon is ook een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. Op het dek is een groot zonneterras met ligbedden en stoelen. De kok bereidt uitstekende maaltijden met lokale ingrediënten, die aan boord worden geserveerd of op andere originele plekken, zoals op het platteland langs de Nijl, soms met uitzicht op een tempel of met de woestijn als achtergrond. Het kleinschalige karakter van de Dahabiya’s, het comfort aan

boord en de gastvrije bemanning zorgen voor een bijzondere belevenis. Dahabiya boten zijn volkomen afhankelijk van wind en stroming. Bij elke Dahabiya tocht gaat een sleepboot mee, die wordt gebruikt als er onvoldoende wind is. Vanwege de windrichting (van noord naar zuid) is er op het traject Esna – Aswan meer kans op zeilen dan op het traject Aswan – Esna. Tijdens elke Dahabiya tocht worden dezelfde monumenten bezocht. Naast The Orient en Zekrayaat zal vanaf september 2011 een derde Dahabiya in de vaart komen.

the orient & zekrayaat www.nile-dahabiya.com

37

djed reizen · Djed Exclusief

ª


Reizen op maat vanaf 2 personen Een eigen privé reis samenstellen links: Een schitterende muurschildering van Nebamon, die jaagt op vogels in de rietvelden. Nebamon was schrijver en graan­ teller aan het hof van Amenhotep iii.

Zelf uitgesproken ideeën, plannen of wensen voor een Egypte reis? Stel dan uw eigen, individuele reis samen. Een geheel eigen invulling van een reis, volledig afgestemd op uw wensen, is mogelijk. Wij kunnen vrijwel iedere reis op maat samenstellen. De mogelijkheden voor een Egypte reis zijn onbeperkt. Voor elk budget is een geschikte reis te realiseren. Individuele reizen worden bij Djed Reizen al vanaf 2 personen privé uitgevoerd, maar ook voor besloten groepen, zoals families, vrienden of studieverenigingen. Wij geven uiteraard advies en doen suggesties voor de invulling van de reis. Reizen op maat kan het hele

rechts: De mogelijk­ heden voor een reis door Egypte zijn onbe­ perkt. Bij Djed Reizen is voor iedereen, van cultuurliefhebber tot avonturier, een pas­ sende Egypte reis te vinden.

jaar. Informeer tijdig naar de mogelijk­heden, in het bijzonder als u wilt vertrekken tijdens een school­vakantie­periode.

persoonlijk advies en reisvoorstel Djed Reizen maakt kosteloos een vrijblijvend reis­voorstel, dat volledig is afgestemd op uw wensen. Voor het maken van een reisvoorstel

Waarom een reis op maat met Djed? • 100% maatwerk. • Deskundig en flexibel in het organiseren van privé reizen. • Uitgebreide kennis van Egypte. • Persoonlijk advies en vrijblijvend reisvoorstel. • Gegarandeerd vertrek vanaf 2 personen. • Volledig afgestemd op uw wensen. • Egyptologen als privé gidsen tijdens alle excursies.

zijn de volgende gegevens nodig: de reisperiode, het aan­tal deelnemers, het aantal dagen, de route en alle wensen waarmee rekening moet worden gehouden.

benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met Djed Reizen op. Dit kan telefonisch, via e-mail of via het offerteformulier, te vinden op onze website. Wilt u langskomen voor persoonlijk advies? U bent van harte welkom. Neem dan telefonisch contact met ons voor het maken van een afspraak.

39

djed reizen · Een eigen privé reis samenstellen

ª


Hotelinformatie Tijdens de reizen uit deze brochure wordt gebruik gemaakt van onderstaande accommodatie. De diversiteit hiervan geeft aan hoe afwisselend de reizen zijn. In de steden wordt overnacht in eersteklas hotels met uitgebreide faciliteiten, in de kleine en wat minder bezochte plaatsen is de accommodatie soms wat eenvoudiger. De hotels zijn gunstig gelegen en bieden alle comfort en service om het beste uit een reis te halen. Kwaliteit staat voorop!

caïro Shepheard  Een viersterrenhotel in hartje Caïro direct aan de Nijl en op loopafstand van het Egyptisch Museum. Het hotel beschikt over uitgebreide faciliteiten en alle kamers hebben airconditioning en een badkamer. Meer informatie: www.shepheard-hotel.com

comfortabel, met badkamer, airco, tv en minibar. Een goed hotel met een luxueuze uitstraling en veel faciliteiten, zoals een buitenzwembad, om­ geven door een prachtige tuin aan de Nijl. Het hotel biedt alle gasten een gratis shuttle service boot naar en vanaf het centrum van Aswan. Meer informatie: www.pyramisaegypt.com

aswan

luxor

Pyramisa Isis Island  Dit vijfsterren resort ligt op een privé eiland in de Nijl. De kamers zijn ruim en

Iberotel  Een uitstekend viersterrenhotel aan de Nijl en op loopafstand van Luxor-tempel en

rechts: Uitzicht op Elefantine-eiland en de Nijl bij Aswan.

de souks. Het hotel biedt uitgebreide faciliteiten, zoals diverse restaurants en een zwembad, ge­ legen aan de Nijl. Alle kamers zijn voorzien van badkamer en airconditioning. Meer informatie: www.iberotel.com

alexandrië Windsor Palace  Een oud, koloniaal viersterren hotel, gebouwd in 1902 en gelegen in het hartje van de stad en op loopafstand van de oude haven. Alle kamers zijn voorzien van badkamer en airconditioning. Meer informatie: www.paradiseinnegypt.com

el qusseir Radisson Blu  Aangenaam resort, uitstekend ge­legen aan een privé zandstrand. Een prima plek voor rustzoekers. Dit vijfsterren resort is gebouwd in oosterse stijl. De kamers zijn van alle comfort voorzien. Het is een hotel met een luxueuze uitstraling met een ruim aanbod aan restaurants en ontspanningfaciliteiten. Langs de kust zijn volop mooie locaties voor snorkel- en duikliefhebbers. Meer informatie: www.radissonblu.com 40

djed reizen · Hotelinformatie

º


onder: Wandschilde­ ring in het graf van Nefertari in de Vallei der Koningen bij Thebe.

thebe

witte woestijn

El Nakhil  Dit kleine familiehotel ligt in een schilder­­achtig dorpje bij de Nijl op de Westoever van Luxor, ver weg van het drukke stadsleven. Een gastvrij hotel met persoonlijke en vriendelijke service, dat beschikt over 18 comfortabele en sfeervol ingerichte kamers, gelegen rondom een mooi aangelegde tuin. Op het dakterras is een uitstekend restaurant met uitzicht over de akkers en de Nijl. Meer informatie: www.el-nakhil.com

Hier wordt overnacht in tenten. Tenten en slaap­ zakken worden door Djed Reizen verzorgd en zijn ruimschoots aanwezig.

fayoum · el minia · sohag ·  westelijke oases · sint catherina In deze plaatsen is het aanbod van hotels beperkt. Djed Reizen kiest voor kleinschalige, gunstig gelegen, goede middenklasse hotels. Vaak zijn deze hotels op traditionele wijze en met lokale materialen gebouwd, daarom passen ze goed in de omgeving. De kamers beschikken altijd over een badkamer en airconditioning.

41

djed reizen · Hotelinformatie

dahab Een mooi gelegen resort dat beschikt over een privé strand, zwembad, verschillende restaurants en een duikschool. De kamers zijn voorzien van badkamer en airconditioning.

dahabiya Een nostalgisch zeilschip met modern comfort. De Dahabiya is een traditioneel zeilschip, gebouwd in oude stijl, met een beperkt aantal hutten en suites, die van alle gemakken zijn voor­ zien. Iedere hut beschikt over 2 royale bedden, een privé badkamer en airconditioning. De suites beschikken over een ruim 2-persoonsbed. Gedetailleerde informatie zie pagina 34 en 35. Meer informatie: www.nile-dahabiya.com

nijlcruises

nubische cruises

Comfortabele cruiseboten met circa 60 hutten, een zonnedek, zwembad, restaurant en bar. Alle cruiseschepen beschikken uitsluitend over buiten­hutten met een badkamer en air­con­di­ tioning. Djed Reizen maakt alleen gebruik van vijfsterren cruiseboten. De ruim 300 cruise­ schepen varen op de Nijl tussen Aswan en Luxor of Luxor en Aswan. Het minimum aantal nachten dat kan worden geboekt voor het traject Aswan – Luxor is 3, voor het traject Luxor – Aswan zijn dit er 4. Alle cruiseschepen liggen tijdens elke vaart een gedeelte van de tijd afgemeerd in Luxor en Aswan. Soms liggen de boten naast elkaar vanwege het beperkte aantal aanlegplaatsen. De uitvoering van cruises op de Nijl is mede af­ han­kelijk van de waterstand en de openings­uren van de sluis bij Esna. Tijdens elke Nijlcruise wor­ den de tempels van Kom-Ombo en Edfu bezocht.

De sfeervolle en exclusieve Nubische cruise vaart over het Nassermeer tussen Abu Simbel en Aswan of Aswan en Abu Simbel. Er varen maar 6 cruiseschepen over het Nassermeer. Het aantal overnachtingen aan boord is afhankelijk van het traject en het cruiseschip, soms zijn de 3 overnachtingen, soms zijn dit er 4. Tijdens een Nubische cruise worden een aantal ver­plaatste Nubische monumenten bezocht. Deze monumenten zijn alleen te bereiken door het maken van een Nubische cruise. Bovendien legt het cruiseschip aan bij Abu Simbel voor een bezoek aan tempels en het bijwonen van het klank- en lichtspel. Djed Reizen maakt uitsluitend gebruik van de M.S. Eugenie of haar zusterboot de M.S. Kasr Ibrim. Meer informatie: www.eugenie.com.eg

ª


Praktische reisinformatie betaalmiddelen De Egyptische pond (afgekort le) is te verdelen in 100 piaster (pt). Er zijn biljetten van 25 en 50 piaster en van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 pond. Het inwisselen van zowel Euro’s als Amerikaanse dollars, contant of in travellercheques, is vrijwel overal mogelijk. In alle steden kan er worden gepind. Met een creditcard betalen is ook mogelijk. Het is niet aan te raden om vanuit Nederland Egyptische ponden mee te nemen.

djed vertegenwoordiging In Egypte wordt Djed Reizen vertegenwoordigd door een team van lokale Djed-medewerkers. Gedurende de reizen is er altijd begeleiding van deze medewerkers, die zorgen voor een soepel verloop van de reis. Ze verwelkomen u bij aankomst in Egypte, regelen van praktische zaken, zoals transfers en hotelvouchers. Verder assisteren ze met alle formaliteiten op vliegvelden, zowel bij aankomst als vertrek en bij het inchecken in hotels of cruiseschepen. Naast het regelen van praktische zaken laten ze u kennismaken met de hedendaagse Egyptische samenleving en geven advies over lokale gebrui­ ken, restaurants, speciale voorstellingen en bezienswaardigheden.

excursies De excursies worden in een rustig tempo uit­ge­ voerd en begeleid door ervaren Engels­sprekende egyptologen. De entreegelden van de genoemde excursies zijn altijd bij de reissom inbegrepen. Eventuele facultatieve excursies, zoals naar Abu Simbel, kunnen ter plaatste met onze lokale medewerkers worden geregeld. De excursie naar Abu Simbel kan per bus of per vliegtuig worden uitgevoerd. Wie kiest voor de bus vertrekt rond 42

djed reizen · Praktische reisinformatie

04.00 uur vanuit Aswan richting Abu Simbel. Dit heeft te maken met het verplicht rijden in konvooi. De aankomst in Abu Simbel is rond 07.30 uur, waarna er ongeveer 2 uur de tijd is om de tempels te bezoeken. De bus vertrekt vanuit Abu Simbel rond 10.00 uur, wederom rijden in konvooi. Aankomst in Aswan rond 13.30 uur. Per dag zijn er meerdere vluchten tussen Aswan en Abu Simbel. Door het vluchtschema kan er 1,5 á 2 uur bij de tempels worden doorgebracht. Bovengenoemde tijden gelden voor alle toeristen.

fooien Het is in Egypte gebruikelijk dat voor bewezen diensten een fooi (bakshish) wordt gevraagd. Dit geldt niet alleen voor toeristen, maar ook voor Egyptenaren onderling. Soms is het moeilijk te begrijpen dat er voor bepaalde geringe diens­ ten een fooi wordt verwacht, maar probeer in gedach­ten te houden dat het vaak een nood­ zakelijke aanvulling is op het meestal lage inkomen van de mensen.

reisdocumenten Voor Egypte dienen alle Europeanen in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog minimaal 2 maanden geldig is en een visum. Bij aankomst op de luchthaven in Egypte is het visum eenvoudig verkrijgbaar. Het visum dient contant te worden afgerekend. Dit kan in Euro’s. Een pasfoto is niet nodig.

vaccinaties Vaccinaties zijn niet verplicht. DTP (DifterieTetanus-Polio) en Hepatitis A worden echter aanbevolen. Malaria komt niet voor in Egypte. Kijk voor actuele informatie op www.lcr.nl of www.gezondopreis.nl

verzekeringen Het is mogelijk om via Djed Reizen een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten. Deze verzekeringen worden onder­ gebracht bij de Europeesche. Een annuleringsverzekering dekt kosten die moe­ten worden betaald indien de reis moet worden geannuleerd. Ook bij eerdere terug­ keer dan gepland geeft deze verzekering een uit­kering voor de gemiste vakantiedagen. Bovendien dekt de verzekering de kosten die ontstaan door vertraging bij aankomst en vertrek. De premie bedraagt slechts 5,5% van de reissom. Over de premie en de poliskosten is 7,5% assurantiebelasting verschul­digd. De annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na het boeken van de reis zijn afge­ sloten. Een reisverzekering biedt de nodige vergoe­din­gen in geval van ongevallen, geneeskundige kosten, extra kosten en diefstal of verlies van bagage. De dekking voor de extra kosten is belangrijk als u in het buitenland iets overkomt of bij plotselinge terugkeer, bijvoorbeeld omdat een familie­lid in Nederland iets is over­ komen. In noodgevallen kan dag en nacht een beroep worden gedaan op de Europeesche Hulplijn. Voor Egypte is een reisverzekering met Europadekking voldoende. De premie bedraagt € 1,60 per persoon per dag, kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. De poliskosten bedra­gen € 3,75 per polis. Bij gelijktijdig afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering betaalt u éénmaal poliskosten. Meer informatie en een beknopt premie- en dekkingsoverzicht: www.djedreizen.nl.

ª


Algemene voorwaarden Djed Reizen algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op reisovereenkomsten gesloten met Djed Reizen. Door aanmel­ding gaat de deelnemer stilzwijgend akkoord met deze voorwaarden.

boeking en betaling Ee boeking komt tot stand wanneer het boekings­ formulier volledig ingevuld en onder­tekend door Djed Reizen is ontvangen. Na boeking ontvangt de deel­nemer binnen 2 weken een fac­tuur, die tevens een bevestiging van de boe­king is. Binnen 14 dagen na ontvangst van de boekings­ bevesti­ging dient een aanbetaling (10% van de totale reis­som) op de rekening van Djed Reizen te zijn overgemaakt. Uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis moet ook het resterende bedrag zijn betaald. Bij aanmelding binnen 6 weken voor aanvang van de reis dient, na ontvangst van de boekings­bevestiging, de totale reissom in één keer te worden voldaan. Niet tijdig betalen geeft Djed Reizen, na aanmaning, het recht een geboekte reis te annuleren. De in deze reis­voor­ waarden genoemde annuleringsvoorwaarden zijn dan van kracht.

reissom Alle genoemde prijzen zijn per persoon, uitgaande van en gebaseerd op prijzen, geldkoersen en belastingen zoals deze bekend waren tijdens het samenstellen van deze brochure. Wanneer zich hierin wijzigingen voordoen kunnen de prijzen worden aangepast. Deelnemers worden direct schriftelijk van dergelijke wijzigingen op de hoogte gebracht. Bedraagt de prijsverhoging meer dan 10% van de totale reissom, dan kan de reis binnen 8 dagen kosteloos worden geannuleerd.

43

djed reizen · Algemene voorwaarden Djed Reizen

reisduur, programma en programma­wijzigingen De in de brochure vermelde reisduur omvat de dagen van vertrek en aankomst. Reizen zijn samengesteld op grond van informatie waarover Djed Reizen tijdens het samenstellen van de brochure beschikte. In overmachtsituaties veroorzaakt door wijzigingen in dienstregelingen, natuurrampen, stakingen, politieke conflicten, mechanische pech, weers­omstandigheden e.d. kunnen wijzigingen in het programma nood­ zakelijk zijn, of kan een reis komen te vervallen. Van wijzigingen vóór de datum van vertrek worden deelnemers direct schriftelijk op de hoogte gesteld. Indien door een overmachtsituatie tijdens een reis wijzigingen optreden, wordt hierover met de deelnemers overlegd. De reisleiding neemt uit­ eindelijk de beslissing en heeft het recht wijzi­gin­ gen aan te brengen in respectievelijk de reisroute, het (excursie)programma, de dagindeling en zaken betreffende accommodatie en vervoer.

reisdocumenten Deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldig pas­poort, dat na terugkomst in Nederland nog twee maanden geldig is. Indien de reis door het ontbreken van de juiste documenten niet of slechts gedeeltelijk kan worden gemaakt, zijn alle daaruit voortvloeiende kosten voor rekening van de deelnemer.

verplichtingen van de deelnemer De deelnemer is verplicht alle aanwijzingen van Djed Reizen c.q. de reisleiding op te volgen en is aansprakelijk voor schade veroorzaakt door het niet nakomen van deze verplichting.

Indien de deelnemer zodanige hinder of last veroorzaakt dat een goede uitvoering van de reis daardoor in sterke mate wordt bemoeilijkt, kan de deelnemer door Djed Reizen van verdere deelname aan de reis worden uitgesloten. Alle daaruit voort­komen­de kosten zijn voor rekening van de desbetreffende deelnemer. In geval van nood is Djed Reizen verplicht de deelnemer hulp en bijstand te verlenen. Dit kan ernstig worden belemmerd wanneer er geen beroep kan worden gedaan op de hulp van een bij een reisverzekering inbegrepen sos-centrale. Deelnemers zijn daarom verplicht een volledig dekkende reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kan eventueel ook via Djed Reizen worden afgesloten.

annulering door de deelnemer Annulering kan alleen per aangetekend schrijven. Bij annulering van een reis zijn de volgende bedragen per deelnemer verschuldigd: • tot 8 weken voor vertrek: 10% van de reissom • tot 6 weken voor vertrek: 25% van de reissom • tot 4 weken voor vertrek: 50% van de reissom • tot 2 weken voor vertrek: 75% van de reissom • daarna: 100% van de reissom

annulering door djed reizen Djed Reizen heeft het recht de reis te annuleren indien er sprake is van abnormale en onvoorziene omstandigheden en overmacht (natuurrampen, politieke conflicten, oorlog e.d.). In deze gevallen heeft de deelnemer recht op een gelijkwaardige reis, dan wel op restitutie van (het reeds betaalde gedeelte van) de reissom.

º


rechts: Een kolossaal zittend beeld van farao Ramses ii in de tempel van Luxor.

44

aansprakelijkheid

klachten

Djed Reizen is aansprakelijk voor een goede uit­ voering van de reisovereenkomst. De uitvoering dient mede te worden beoordeeld aan de hand van de gebruiken en gewoonten en van de beperkingen die de bestemming van de reis met zich mee­brengt. Er dient rekening te worden gehouden met de aard van de reis.

Eventuele klachten gedurende de reis dienen direct met de reisleiding te worden besproken. Als dat niet mogelijk is of er wordt geen bevredi­ gende oplossing gevonden, kan binnen een maand na terugkeer in Nederland de klacht schriftelijk en gemotiveerd bij Djed Reizen worden ingediend.

Djed Reizen stelt zich niet aansprakelijk voor: • schade door tekortkomingen in de uitvoering van de reisovereenkomst op grond van om­ standigheden die zijn toe te rekenen aan de deelnemer, waaronder schades die het gevolg zijn van de gezondheid en de lichamelijke conditie van de deelnemer; • schade door omstandigheden die niet te wijten zijn aan Djed Reizen of die krachtens de wet of de in het maat­schappelijk verkeer geldende normen niet in redelijkheid aan Djed Reizen kunnen worden toegerekend; • vertragingen en/of schade geleden door veranderde vervoerschema’s of vertrektijden, stakingen, politieke omstandigheden, mechanische pech, natuur­rampen of andere oorzaken waarbij sprake is van overmacht en waarvan de gevolgen redelijkerwijs niet konden worden vermeden; • diefstal, verlies of beschadiging van eigendommen/ bagage; • het door deelnemers in bezit hebben van volgens de Nederlandse wetten of die van het gastland verboden stoffen of goederen; • het door deelnemers handelen in strijd met wetten en zeden van het land waarin men reist; • fouten gemaakt door vervoersmaatschappijen; • kennelijke fouten in het reisprogramma; • schade waarvoor reis- en/of annulerings­ verzekering dekking geven.

sgr

djed reizen · Praktische reisinformatie

Djed Reizen is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in deze brochure gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruit­betaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

stichting calamiteitenfonds reizen Djed Reizen is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteiten­fonds vallen de in deze brochure gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteiten­fonds. Deze garantie houdt in dat u als consu­ment die deelneemt aan een door Djed Reizen geor­ga­ni­ seerde reis: • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien Djed Reizen de reis als gevolg van een calami­ teit niet of niet volledig kan uitvoeren; • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien Djed Reizen als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien Djed Reizen u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.


Vertrekdatum Vertrekdatum

  Korte reis   Reis op maat

  Nee

  Ja   Ja

Annuleringsverzekering Reisverzekering

  Nee

Aantal dagen

Aantal dagen

Aantal dagen

Reisvoorstel nr.Datum

Handtekening deelnemer 01

  M 

 V

z.o.z.

Ondergetekende verklaart zich akkoord met de algemene reisvoorwaarden van Djed Reizen, zoals in deze brochure vermeld. Op deze overeenkomst zijn de voorwaarden van de garantieregeling Stichting Garantiefonds Reisgelden (sgr) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen mede van toepassing.

  Nee

  Ja

Vegetarische maaltijd tijdens de vlucht

Reist samen met

Vertrekdatum

Telefoon werk

  Rondreis

Telefoon

Contactpersoon in Nederland tijdens de reis

E-mail

Telefoon privé

Postcode/woonplaats

Adres

Geboortedatum

Roepnaam

Naam en voorletters (zoals in paspoort en in blokletters)

Boekingsformulier deelnemer 01


Vertrekdatum Aantal dagen

Aantal dagen

Telefoon werk

Boekingsformulier deelnemer 02 Naam en voorletters (zoals in paspoort en in blokletters) Roepnaam Geboortedatum Adres Postcode/woonplaats Telefoon privé E-mail Contactpersoon in Nederland tijdens de reis

  Rondreis Vertrekdatum Aantal dagen

Telefoon

  Korte reis Vertrekdatum

  Nee

  Nee

  Reis op maat Reist samen met

  Ja   Nee

  Ja

Annuleringsverzekering   Ja

Vegetarische maaltijd tijdens de vlucht

Reisverzekering

Handtekening deelnemer 02

Reisvoorstel nr.

Ondergetekende verklaart zich akkoord met de algemene reisvoorwaarden van Djed Reizen, zoals in deze brochure vermeld. Op deze overeenkomst zijn de voorwaarden van de garantieregeling Stichting Garantiefonds Reisgelden (sgr) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen mede van toepassing. Datum

Stuur het ingevulde en ondertekende boekingsformulier naar: Djed Reizen, Parkweg 49, 2271 ae  Voorburg Faxen kan ook: (070) 381 55 40

  M 

 V


colofon

middellandse zee Mersa Matrouh

israël

Alexandrië El Alamein Wadi el Natroen

Gizeh Sakkara

caïro

Suez Sint Catherinaklooster

Siwa Oase Baharia Oase

Ara

Sharm el Sheikh

bis

Westelijke Woestijn

Wo ijn

Kharga Oase

El Qusseir

est

Luxor Dakhla Oase

Hurghada

che

l

Sohag

Nij

l i b i ë

saudi arabië

Dahab

El Minia

Farafra Oase

jordanië

sinaï

Edfu

rode zee

Realisatie Djed Reizen, Voorburg Ontwerp Onno Bevoort, Voorburg Fotografie Hans van der Bas Michel van Bijnen Jaap Jan Hemmes Mousa Mahmoud Jaap Noordeloos Jacques Splint Drukwerk Ando bv, Den Haag © Copyright 2011 Djed Reizen, Voorburg Deze brochure is gedrukt op volledig chloorvrij papier, dat op een milieuvriendelijke wijze is vervaardigd.

Kom Ombo Aswan

Bir Quesiba

Nassermeer Abu Simbel sudan

djed reizen Parkweg 49 2271 ae  Voorburg Telefoon (070) 381 55 33 Telefax (070) 381 55 40 E-mail info@djedreizen.nl Internet www.djedreizen.nl


Parkweg 49 · 2271 ae  Voorburg · Nederland Telefoon (070) 381 55 33 · www.djedreizen.nl

Djed Reizen brochure  

Brochure van Djed Reizen voor reizen naar Egypte

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you