__MAIN_TEXT__

Page 1

Winter 2015 - 2016

ServiĂŤ Wilder Kaiser

Polen KĂśnigsleiten


BetweenBusiness Books BetweenBusiness Destination

Meerderheid gaat onvoorbereid de piste af

Meer dan de helft (53%) van de wintersporters bereidt zich niet fysiek voor als ze op wintersport gaan, terwijl 84% wel weet dat je hiermee de kans op blessures kunt verkleinen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Zilveren Kruis. Jaarlijks keren honderden mensen met een botbreuk terug van wintersport, om maar te zwijgen over het aantal blessures. Vandaar dat er een zelftest ontwikkeld is om wintersporters bewust te maken van het belang van een goede voorbereiding. Liever afdalen dan opbouwen “Een week wintersporter vraagt vaak meer van je lichaam dan je denkt. Ook als je al sport, is een goede voorbereiding voor wintersport noodzakelijk”, zegt Beate Dejaco, fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal en betrokken bij sportkoepel NOC*NSF. “Skiën en snowboarden zijn intensieve sporten die veel van je lichaam vragen. Je gebruikt spieren die je normaal misschien niet of nauwelijks traint”. Ondanks dat veel wintersporters (zo’n 84%) weten, dat een goede voorbereiding blessures kan voorkomen, handelt niet iedereen ernaar. Meer dan de helft doet niets met deze voorkennis. Jongeren lijken nog meer te vertrouwen op hun eigen fysieke conditie en bij hen ligt het gemiddelde dan ook nog hoger: 59% bereidt zich niet voor. Gevraagd naar de reden waarom wintersporters zich niet voorbereiden: ‘niet nodig’(51%) luidt het antwoord. Met alle gevolgen van dien, zo blijkt uit cijfers van Alarmcentrale Eurocross. Tijdens de wintersport ontstaan vaak blessures, die veelal het einde van de vakantie betekenen.

1) Verbeter je conditie met simpele quick wins. Neem de trap of pak de fiets naar je werk in aanloop naar een winter sportvakantie; 2) Vergeet de skibus en loop naar de eerste lift om je spieren warm te maken; 3) In de bergen verbruik je meer vocht. Drink voldoende water en je houdt het langer vol. Zeker de piste af Zo zeker als sommige wintersporters zijn voordat ze op wintersport gaan, zo ander kan het zijn als ze eenmaal op de top van de berg staan. 59% van de vrouwen erkent wel eens bang te zijn iets te breken, bij mannen ligt dit lager, zo’n 38%. Goed verzekerd zijn neemt bij een grote groep (61%) een deel van die onzekerheid weg. Wat veel mensen niet weten is dat je niet altijd met elke polis standaard goed verzekerd bent voor opgevallen op de piste. Check daarom altijd of je goed verzekerd bent voordat je wintersportvakantie begint.

Winter APK voor je lijf “Iedereen heeft een goede voorbereiding nodig. Ook ik bereid me altijd voor, voordat ik afdaal. Ervaring mag nooit een aanleiding zijn dit over te slaan,” zegt Olympisch snowboardkampioen Nicolien Sauerbreij. Samen met Sport Medisch centrum Papendal en Zilveren Kruis werkt zij daarom mee aan de Ski APK, een online tool, waarmee wintersporters hun fitheid kunnen testen. Sauerbreij deelt haar drie belangrijkste tips met wintersportend Nederland.

Bron: ANP Perssupport, onderzoek TNS NIPO onder 1.155 Nederlanders in opdracht van Zilveren Kruis. 40


BetweenBusiness Books BetweenBusiness Destination

Bergen sneeuw, lekker dichtbij Duitsland, het favoriete vakantieland van de Nederlanders, heeft alles in huis voor een bijzondere wintervakantie. Aantrekkelijke skigebieden en een afwisselend aanbod voor jong en oud, ook buiten de piste. Naast skiĂŤn en snowboarden kun je er langlaufen, rodelen, sneeuwschoenwandelen, snowkiten en nog veel meer. Ideaal voor een weekendje weg of een langere vakantie. En dat alles verrassend betaalbaar!

Aantrekkelijke aanbiedingen, sneeuwinfo en meer vind je op: www.germany.travel/winter

Š Corbis

41


BetweenBusiness Books BetweenBusiness Destination

Voordelig op wintersport in Servië 6-daagse skipas al vanaf slechts € 45,-

Voor wie eens voordelig op winter-

sportvakantie wil gaan en bereid is verder te kijken dan de geijkte bestemmingen in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, is Servië een heel goede keuze. Het ligt wat verder weg, maar de afstand wordt ruimschoots gecompenseerd door het aantrekkelijke prijsniveau. Ben je de prijzen in de Alpenlanden zat, dan zit je hier goed: de gemiddelde prijs voor een kop koffie is € 1,30 en voor een biertje betaal je gemiddeld € 1,70. Je hebt hier al een 6 daagse skipas voor slechts € 45,-.

Kopaonik Dit is zonder meer het grootste en meest moderne skiresort van Servië en geschikt voor zowel ervaren- als beginnende skiërs. Het ligt in het gelijknamige Nationale Park. Vanaf het vliegveld bedraagt de transfer ca. 4 uur. Kopaonik heeft 55 km pistes en 18 km loipes en is dus ook heel leuk

strijden georganiseerd worden. Kopaonik heeft drie FIS-pitesslalom, giant slalom en super downhill. Ook de après-ski is hier behoorlijk levendig. Je vindt hier een groot aantal hotels en appartementen, waaronder Grand Hotel & Spa, familiehotel Angella en appartementen Konaci van de MK Mountain Resort Group. Voor een dagpas betaal je hier € 30,- en voor zes dagen ben je € 100,- kwijt.

Stara Planina Op 330 km. van Belgrado gelegen is dit een van de mooiste bergketens en natuurparken van Servië. Op een Servië heeft verschillende skioorhoogte van 1.100 – 1.900 meter. Het den, waarvan de drie belangrijkste voor cross country skiërs. kleine Babin Zub Skiresort ligt op Kopaonik, Stara Planina en Zlatibor Is snowboarden meer jouw ding, 1.758 meter. Het skigebied is duidezijn. Het skiseizoen loopt hier van er is ook een snowboardpark, waar lijk in ontwikkeling en is 5 maanden half december tot medio april. nationale- en internationale wed- per jaar met sneeuw bedekt. Een 42


prima hotel is hier het Falkensteiner hotel Stara Planina. Een skipas voor zes dagen kost slechts € 45,-

Ideaal voor kinderen is het gebied rond Obudovica, eveneens geschikt voor cross country en biatlon. Ook hier veel hotel, appartementen en chalets waaronder het hotel Zlatibor Zlatibor Mona. Zeer geschikt voor kinderen en be- Voor een zesdaagse skipas betaal je ginners is Zlatibor in het zuidwes- hier € 55,-. ten van het land op zo’n 240 km. van Belgrado. Het gebied is zeer populair bij de Serven zelf en de wintersportactiviteiten concentreren zich rond de toppen van de Cigota, Tornik, Ribnica en Zmajevac.

Het ligt wat verder weg, maar de afstand wordt ruimschoots gecompenseerd door het aantrekkelijke prijsniveau.

43

Afstand Utrecht – Belgrado is ruim 1.700 km. Vliegduur is 2 uur en 15 minuten. Naast directe vluchten van KLM en Air Serbia vanaf Schiphol, vliegen ook Wizz Air vanaf Eindhoven en air berlin vanaf Dűsseldorf rechtstreeks op Belgrado. De koers is momenteel: 120 Dinar = € 1,Meer info: www.serbia.travel.rs www.skijalistasrbije.rs/en


Wintersport met alles erop en eraan in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental Maar dorp Hopfgarten blijft gewoon zichzelf Tekst + fotografie: Dick van der Veen Luxe en eenvoud gaan hand in hand in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental. Je kunt het zo gek niet bedenken op het gebied van wintersport of de regio voorziet er in. Het heeft daarentegen het authentieke – het streekeigene – weten te behouden. Integendeel, als in Hopfgarten een gerespecteerde inwoner sterft, treft dat de totale gemeenschap, is alles en iedereen in rouw gedompeld. Het stoffelijk overschot ligt opgebaard in een open ruimte aan de straatkant. Dorpelingen staan er in deze dagen diverse keren voor stil om zwijgend hun respect te tonen. Op de dag van de begrafenis kun je in Hopfhgarten een kanon afschieten zonder iets te raken. Het gehele dorp loopt uit. Het witte goud doet de eenvoud niet verblinken. Zoiets in de geest van: ‘De gast kan het krijgen zoals ie het hebben wil; wij zelf blijven wie we zijn’.

Christina Kirchler van de Ferienregion Hohe Salve en het Skiwelt Marketin Team, geformeerd door Anita Baumgartner en Janine Guggelberger, trekken in een even vermoeiende als boeiende vierdaagse alle registers van het Brixental en de Hohe Salve open om het veelzijdige gezicht van het wijdvertakte skigebied te tonen. We mogen proeven van alle pistes, maar tevens van het omvangrijke randgebeuren. Loes Slib, een Nederlandse die al 30 jaar in de streek woont, maakt ons vertrouwd met het fascinerende lopen op sneeuwschoenen en vertelt honderduit over de flora en fauna, waarvan ze als gediplomeerd Waldpädagogin

alles-en-nog-veel meer weet. Tussen de bedrijven door is het genieten geblazen van de culinaire veelvoud. Het grootste aaneengeschakelde skigebied offreert een ruime keuze aan afdalingen in rood, blauw en zwart. De Hoge Salve Tour Hopfgarten-Itter-Söll, de Wilder Kaiser Tour Hopfgarten-Brixen-Scheffau-Ellmau en de Westendorf Tour HopfgartenBrixen-Westendorf, die raakt aan de grens van Kitzbühel. Hier moet je moeite doen om geen Nederlander te vinden. Iets waar ze in Hopfgarten, een klein beetje jaloers op zijn.

Het grootste aaneengeschakelde skigebied offreert een ruime keuze aan afdalingen in rood, blauw en zwart.

Stefan Grafl, chef de bureau in Hopfgarten-Kelchsau, zijn charmante assistente 44


Vermaak

Met de slede door het prachtige buitengebied van Hopfgarten. De dampende paarden trekken het gezelschap omhoog naar hotel Leamwirt, waar de zingende gastvrouw Beate haar gasten bekoort tijdens copieuze maaltijden. Prins Albert van Monaco maar ook tv-grootheden als Hansi en Andi, waren er gast. Eenmaal buiten proef je de winter onder een warme deken. We hebben dan al een confrontatie met de huskiefarm van Martin in het dorp Penning achter de rug. Een vijf uur durende tocht met 4 tot 12 honden voor de slee is een lichte sensatie. Het voeden en gezond houden van de Canadese huskies is kostbaar. Tegen die achtergrond moet de € 200 voor een wonderschone tocht worden gezien. Tourismusfachschule in dit bedrijf zijn toekomst gevonden. “We hebben geen last van de crisis. De gasten komen slechts voor 10 procent uit eigen land en voor 90 procent uit diverse buitenlanden. Sterk verspreid met weliswaar een groot aandeel Duitsland (dicht tegen de grens) maar dusdanig dat wanneer het in één land iets minder gaat dat door het andere weer wordt opgevangen”. In de winter iets meer gasten dan in de zomer, maar groot is dat verschil niet. Wie weg wil van de drukte in Westendorf vindt dichtbij een prima alternatief.

In Hochbrixen is het Iglodorp iets speciaals. Prachtige creaties, gemaakt van ijs waarvoor de grondstoffen van ver worden aangevoerd. Het slapen in zo’n iglo hut is heel apart. Temperaturen ver onder nul en geen centje pijn dankzij de beschermende maatregelen waar dekens en wanten deel van uitmaken. In het hart van de ijshut aan de bar. Ook dat geeft een kick. Met fakkels op sneeuwschoenen door de omgeving. Lous Slob is de ervaren gids. (Zie verhaal over haar). Onvergetelijk het nachtelijke rodelen, de grootste baan van Oostenrijk, in Söll. Haarspeldbochten vergen enige stuurmanskunst. Je kunt kiezen uit een route voor beginners en één voor gevorderden. Te gek! Een adrenalinestoot om van te huiveren! Van camping tot sterrenhotel, de gast heeft ’t voor het kiezen.

Landhaus Margarethe: www.LHM. Meer info: Ferienregion Hohe Salve www.hohe-salve.com

Wintersport voor iedere beurs.

Landhaus Margarethe is een uitstekend overnachtingadres pal naast het dalstation van de skibaan, een grote parkeerplaats en naast de bedrijven die ski-uitrusting verhuren. Niet alleen daarom aanbevelenswaardig. Het beschikt over zestien goed geaccommodeerde kamers, sauna en fitnessruimte en biedt een prima ontbijt. De junior gerant vertelt dat de naam van het landhuis verwijst naar de grootmoeder die op steenworp afstand van de huidige plek aan de Meierhofgasse 33a de basis legde voor een hotel. “Dat hebben we 10 jaar geleden verkocht om hier een Landhaus te beginnen. Keuken en restaurant gaven ons als familie veel meer werk. Nu kunnen we alle energie steken in datgene wat we als core business beschouwen: klantvriendelijke kwaliteit en service. Mijn zus en zwager runnen het kleine huis met bar, waar de mensen als ze van het skiën komen een drankje nemen”. Zelf heeft hij na vijf jaar

Landhaus Margarethe heeft een unieke ligging pal naast de bergbaan 45


Heb je al eens gedacht aan skiën in Polen? Tekstverwerking: Marijke Bongaards Het winterseizoen in Polen duurt langer dan in West of Midden Europa. Vanaf november tot maart zijn de Poolse bergen bedekt met sneeuw en bieden heel goede mogelijkheden voor gezellige wintervakanties. Voor skiën, snowboarden en andere wintersporten vind je hier een ruim aanbod in grote en prachtige wintersportcentra. Maar er zijn ook veel rustige en prachtige dorpen, die vooral geschikt zijn voor gezellige gezinsvakanties. TATRA De winterhoofdstad van Polen is ZAKOPANE, gelegen op een hoogte van 800-1000 meter aan de voet van de Tatra – een gebergte met een Alpijns karakter qua flora, fauna en klimaat. Zakopane zelf beschikt niet over de natuurlijke omstandigheden om zeer moeilijke en inspannende skiroutes te kunnen bieden. Hier hebben skiërs wel enkele tientallen pistes met een kleine helling tot hun beschikking. Deze pistes zijn uitstekend geschikt voor beginners en onervaren skiërs. Op alle pisten zijn er skiliften.

In de directe omgeving van Zakopane zijn veel dorpen met uitstekende skimogelijkheden, zoals Bukowina Tatrzánska, Bialka Tatrzánska en Poronin. Op de zacht glooiende hellingen kun je heerlijk skiën, mede dankzij de vele skiliften. REUZENGEBERGTE Een echt paradijs voor skiërs is Szklarska Poreba, een stad gelegen op een hoogte van 440-886 m. in zuid-west Polen aan de voet van het Reuzengebergte (in de omgeving van de Szrenica 1362 m.) en Izerskie-Bergen (de hoogste toppen van de Wysoki Kamien 1058 m en de Czarna Gora 965 m.). Dit polaire wintersportcentrum heeft 8000 inwoners en kan circa 6000 gasten ontvangen. Szklarska Poreba heeft een specifiek klimaat, waardoor de sneeuwlaag op de hellingen die de stad omringen, ruim zes maanden per jaar in stand wordt gehouden. Veel zon en een lage luchtvochtigheid zorgen ervoor dat hier het typische bergklimaat heerst, dat zo aantrekkelijk voor wintersporters is. Ook in het Reuzengebergte – aan de voet van Sniezka (Sneeuwwitje, 1602 m) ligt een ander bekend wintersportcentrum – Karpacz. De stad ligt op een hoogte van 630885 m en beschikt over uitstekend skilocaties. Hotels en pension kunnen een comfortabel verblijf aan ruim duizend gasten bieden.

De meest populaire en meest geschikte berg van de Tatra voor alpineskiën is de Kasprowy Wierch (1985 m.). De top is met de kabelbaan (lengte 4,3 km.) te bereiken vanuit Kuznice. Zakopane is een ski-kuuroord met de hoogste Europese standaard. In de stad (30.000 inwoners) zijn hotels, pensions en herbergen die aan ruim 100.000 toeristen onderdak kunnen bieden. De gasten kunnen hier gebruik maken van zwembaden en uitgebreide fitness centra. Bijzonder rijk en aantrekkelijk is de folklore van deze regio – de Podhale. De andere gebergten, Gubalówka, top Nosal en Polana Szymoszkowas, bieden ook goede skimogelijkheden. Overal vind je moderne en goed uitgeruste verhuurlocaties van kwaliteitskies. Tevens is er een ruime keuze uit skischolen met professionele instructeurs. 46


Zieleniec is nog steeds het bekendste familiesportcentrum van Sudery. Deze wintersportplaats staat bekend om zijn langdurige sneeuwzekere periode. Er zijn hier meer dan 20 skiliften. Sinds kort heeft deze plaats concurrentie gekregen van Czarna Góra, dat aan de voet van de Snieinik berg ligt. Het wintersportcomplex bestaat onder meer uit een kabelbaan en zes sleepliften. De Poolse bergen en het wintersportcentrum verwelkomen niet alleen de klassieke skiër, maar ook de beoefenaars van het steeds populairder wordende snowboarden en andere moderne takken van wintersport. Czarna Góra is een gezellig en sfeervol dorp, waar het prettig vertoeven is. In het Reuzengebergte zijn niet alleen goed skimogelijkheden, maar zeker ook om te gaan langlaufen. De omgeving en de lang liggend blijvende sneeuw maken organisatie van massa evenementen met deelname van vele duizenden mensen mogelijk. Zoals bijvoorbeeld de beroemde “Piasten-loop”. BESKIDY Een andere bekend wintersportcentrum in Polen is Szczyrk, gelegen in de Beskid Slaksi op een hoogte van 450 meter. De stad telt 4500 inwoners en kan ruim 10.000 gasten ontvangen en onderdak bieden. Skiroutes van verschillende moeilijkheidgradaties zijn voornamelijk geconcentreerd op de Skrzyczne (1257 m) bij de Salmopolska-pas en op de

Van zwart (zeer moeilijk) via rood, blauw tot groen. Tijdens een verblijf in Szczyrk is het de moeite waard de nabij gelegen dorpjes te bezoeken, die beroemd zijn om hun bergfolklore en kunstnijverheid. Het dorp Wisla is ook zeer aan te bevelen en je treft hier uitstekend verzorgde pistes aan.

“Szklarska Poreba heeft een specifiek klimaat met veel zon en een lage luchtvochtigheid wat het zo aantrekkelijk maakt voor wintersporters.”

Bila in Szczyrk. Het net van skiliften wordt verbonden door een ruim 32 km lang “doolhof” van skiroutes. Alle skiroutes in de omgeving van Skrzycne zijn gemarkeerd met kleuren die de moeilijkheidsgraad aangeven en tevens – voor een betere oriëntatie – ook een nummer hebben. 47


Königsleiten - Hemels skiën

Tekst: Theo Hanselaar Fotografie: Joke van Andel , Königsleiten

“Königsleiten is de hemel op aarde” zeggen Nederlandse win-

tersporters die het hoge skigebied tussen Salzburgerland en Tirol ontdekt hebben. Door zijn prachtige ligging in het hart van de Zillertal Arena is Königsleiten een ideale bestemming. Met vier nieuwe gondels is Königsleiten nog himmlischer geworden. Hemelsbreed Op een hoge alm van het bergdorp Wald im Pinzgau ligt het skigebied Königsleiten. Hemelsbreed ligt Königsleiten zo’n 30 kilometer ten zuiden van Kufstein. Bij Zell am Ziller rijden we met onze vier wiel aangedreven ‘Japanner’ de pas op en zien na een pittige klim de eerste huizen van Gerlos. Voorbij Gerlos gaan we bij de stuwdam nog eens flink omhoog. Königsleiten kenner Peter Hofer heet ons welkom in de verse sneeuw van Königsleiten.

hun nieuwe Hotel Alpenrose met onder andere een prachtig nieuw zwembad. Ook is er een kapel gebouwd. Voor de twee jaar geleden overleden skipionier Fritz Kröll wordt daar vaak een kaarsje opgestoken.

In de loop der jaren hebben veel Nederlanders Königsleiten ontdekt.

Skipaus is vol lof Trots als hij is, brengt Hofer ons naar de moderne Dorfbahn naast hotel Alpenrose, daar waar de wintersport in Königsleiten begon. “Fritz Kröll de grote skipionier van Königsleiten hoorde van een plan om op de Königsleiten-alm een skilift te bouwen. Tijdens een tocht met skiprofessor Stefan Kruckenhauser raakte de Oostenrijkse skibondscoach lyrisch over de afdalingen van Königsleiten en spoorde Kröll aan een lift te bouwen. Dankzij de grote investeringen van Fritz Kröll was het mogelijk om in 1965 de eerste stoeltjeslift naar de Larmachkopf te openen. Sinds die tijd is er veel veranderd. Kröll’s Liftstüberl en de eerste hotels werden geopend. Appartementen, skischool, sportzaak en een supermarkt volgden. Dochter Susanne Kröll en man Hannes Schnell openden vorig jaar

Nieuwe Dorfbahn Het skigebied van Königsleiten is sinds 1999 onderdeel van de Zillertal Arena en aangesloten op de skigebieden van Gerlos, Zell am 48


Ziller en de Gerlosplatte bij HochKrimml. Het gebied wordt ieder jaar comfortabeler door het upgraden van liften en de horeca. Bedrijfsleiders Hannes Schnell en Markus Strasser slaagden erin om de oude stoeltjesliften naast Hotel Alpenrose te vervangen door de moderne achtpersoonsgondel ‘Dorfbahn’. Het dalstation heeft een dubbeldeks parkeergarage en een overdekte bushalte voor de roltrap naar de kassa’s. De nieuwe ‘Dorfbahn’ met zitverwarming vertrekt vanaf 1600 meter en gaat via het middelstation (1900 m) in acht minuten naar de Königleitenspitze ( 2247 m). Daar is het Kinderland en ook het nieuwe bergrestaurant ‘Gipfeltreffen’. In het hoogstgelegen bergrestaurant van de regio geniet je van gastronomische hoogstandjes en adembenemende uitzichten op de toppen van de Hohe Tauern en de Zillertaler Alpen.

Press. Met de Krummbach-X-Press komen we boven in het skigebied van Gerlos en gaan door de stille bergwereld van het Teufeltal naar de Krimml-X-Press. Dan ligt het skigebied van Zell am Ziller aan onze voeten. Heerlijk skiën daar. Maar wees op tijd terug bij de 8-persoons Falsbachgondel om de dalafdaling naar Königsleiten te kunnen maken. Skiën in Königsleiten is een genot: met goede horeca, moderne liften en lekker brede pistes in het zonnetje is het hemels skiën in het sneeuwzekere Königsleiten.

Skiën in Königsleiten is een genot: met goede horeca, moderne liften en lekker brede pistes

Skiën is hier hemels Het 166 pistenkilometers tellende skigebied van Königsleiten strekt zich uit van de Plattenkogel (2040 m) in Hochkrimml tot de Karspitz (2264 m) in Zell am Ziller. Met Peter en Hannes gaan we met de verwarmde Dorfbahngondel naar het terras van bergrestaurant ‘Gipfeltreffen’. Daar zien we langlaufers en winterwandelaars genieten van de witte bergwereld. We skiën naar de oranje Gipfelbahn die naar de Königsleitenspitze voert. Dan ‘schussen’ we langs de oefensleeplift naar het schitterend gerenoveerde restaurant Larmachalm waar de geur van gegrilde kippetjes ons tegemoet zweeft. Na de lunch gaan we met de Larmachlift naar de andere kant om te genieten op de drie kilometer lange ‘autobaan’ langs de Fußalm-X-

Hollanders en Direkt Holidays In de loop der jaren hebben veel Nederlanders Königsleiten ontdekt. Sterker nog ,veel landgenoten hebben er een eigen huisje of chalet. Vanwege de plaatselijke regelgeving mag de eigenaar er

49


slechts een beperkte tijd vertoeven. Wel mag het huisje verhuurd worden via een plaatselijk verhuurbedrijf. Zo kocht bijvoorbeeld familie Van der Fliert uit ’t Harde hier hun eerste huisje. Hun Fliertenalm wordt nu door Direkt Holidays verhuurd. Het succesvolle bedrijf heeft onlangs zijn 15-jarig jubileum gevierd en verhuurt voornamelijk aan Nederlanders. Het nieuwste product van Direkt Holidays betreft een premium product dat exclusieve chalets wil verhuren of verkopen. Informatie is te vinden onder www.himmelsnah.at In de zevende hemel Königsleiten ligt in het beschermde natuurgebied van de Hohe Tauern. ‘s Winters is het mogelijk er met gidsen als Gunter Unterwurzacher skitoeren te maken. Winterwandelaars, langlaufers, snowboarders komen evenals schaatsers, rodelaars en liefhebbers van de romantische arrenslee ook aan hun trekken. Aan het eind van elke dag is het gezellig op de terrassen. De echte aprés-ski, in Königsleiten bescheiden, is onderaan de Dorfbahn verrijkt met Hannes’ Skialm en zijn K1- Après Ski Club. Door de sneeuwzekerheid, het grote aanbod en de prachtige natuur voelen wintersporters zich hier in de zevende hemel.

Bereikbaarheid: Auto: vanaf Utrecht 900 km. Vliegen: Transavia dagelijks op Innsbruck: www.transavia.com

Informatie: Direkt Holidays 0043-(0) 6564/8686 www.direktholidays.at www.himmelsnah.at www.wald-koenigsleiten.info

Huurauto: Sunny Cars op Innsbruck Airport: www.sunnycars.nl

50

Profile for Between Business travel

Uit en reis december 2015  

Uit en reis december 2015  

Advertisement