Page 1

Het gaat u en ons om

2

Bewoners in de wijk

3

Klantenpanel een succes

4

Op stap met Beter Wonen

Actie ‘Dat verdient een bloemetje’

Kinderen verblijden duizend mensen Ossenkoppelerhoek met boeket

Oma Koktas is trots op haar kleindochter Irem en blij met de

Duizend schoolkinderen van zeven basisscholen in de Almelose wijk Ossenkoppelerhoek hebben onlangs boeketten tulpen uitgedeeld in de buurt. Ze hebben vooraf bedacht wie volgens hen een bloemetje verdient. Nevin bracht de tulpen meteen naar haar buurvrouw, mevrouw Annie van Lohuizen. En Irem Coban ging direct naar haar oma, Medine Koktas. We gingen met ze mee op pad... Aandacht voor de ander Iemand die ziek is, iemand die bijna niet buiten komt, geen werk heeft of gewoon iemand die heel aardig is. Met de actie ‘Dat verdient een bloemetje’ zijn kinderen op deze manier bewust gemaakt van het belang van aandacht voor een ander. De begeleiding was in handen van de leraren en Soweco. Oma Koktas is trots op haar kleindochter Irem en blij met de tulpen. Mevrouw van Lohuizen is blij verrast: “Dit had ik helemaal niet verwacht.”

tulpen

Projecten Het project ‘Dat verdient een bloemetje’ valt binnen het plan ‘Ossenkoppelerhoek van Iedereen’. Projecten variëren van de Ossenkoppelerbus en gezinscoach tot het project ‘Ossenkopjes’ voor de jeugd.

Meer informatie vindt u op: www.ossenkoppelerhoek.isonzewijk.nl

‘Ossenkoppelerhoek van Iedereen’ Het project ‘Ossenkoppelerhoek van Iedereen’ ging in september 2009 van start. De gedachte achter het plan is dat als het met de mensen in de wijk beter gaat, het met de wijk als geheel ook beter gaat. Wijkplatform, de woningcorporaties St. Joseph, Beter Wonen en de gemeente Almelo proberen dit te realiseren door actief samen te werken met buurtbewoners en andere instanties.

1


Rechts: Loltje samen met haar zus Rinske

Contact Contacten zijn belangrijk in het leven om kennis en ervaring door te geven. , Daarom de Buurtbus bij u in de straat het Klantenpanel, Biebpas, Kamerraad. Wij willen weten wat u bezighoudt , of u nou man of vrouw bent, jong of oud en ongeacht cultuur, kledij of taal al! want u, als huurder, staat voor ons centra Coen Heldeweg Dichtgenootschap ‘De Keerkring’

Een halve eeuw geschiedenis aan de Deldensestraat Loltje Benjamins-van de Meer (76) woont in juli al 54 jaar in haar woning aan de Deldensestraat. Het bijzondere is dat haar zus Rinske Braak-van de Meer, die zes jaar ouder is, al 34 jaar boven haar woont. De zussen hebben dan ook een speciale band. Mevrouw Benjamins vertelt ook trots over haar zoon Wouter en zijn vrouw. En natuurlijk over haar twee kleinkinderen, die inmiddels al twintigers zijn. Hobby’s Hobby’s heeft ze genoeg. Ze puzzelt graag dagelijks onder het genot van een kopje

Nieuw

Bewoners centraal in wijk en buurt In verschillende buurten en wijken zoeken we bewoners persoonlijk steeds meer op. Ook thuis! Wie komen we daar tegen? En hoe ervaren zij het wonen én leven in hun woning, wijk of buurt? Kijk én lees mee over het wonen in Almelo!

Generaties wonen aan de Rietstraat Jack Franciscus Smeenk is 56 jaar en woont ook al die tijd al aan de Rietstraat. We worden warm en gastvrij ontvangen. De familie Smeenk woont al zes generaties lang in deze woning. Jack heeft drie kinderen waarvan twee jongens Marcel & Raymond (een eeneiige tweeling) en dochter Francis. Jack is ook niet weg te denken uit deze buurt. Hij woont er samen met zijn vriendin Lilian en ook zijn zoon Marcel woont bij hem in. Hij speelt graag een potje poker of kaarten met zijn zoon. “We lachen dan wat af, heerlijk.”

2

Verzamelaar De hobby van Jack is het verzamelen van allerlei dingen. Een echte verzamelaar in hart en nieren. Alle elementen van zijn verzameling hebben een betekenis voor hem. Zijn verzameling is met speciale aandacht geplaatst op elk mooi plekje in

koffie, daarna een frisje en dan rond vijf uur lekker eten koken. Ze kookt graag zelf. “Ik lust alles, en lekker mijn eigen potje”, vertelt ze enthousiast. Ze heeft ook nog een andere hobby en dat is haar tuin piekfijn in orde houden. Wij nemen er ook een kijkje. “Ik houd alles zelf bij. Het is fijn een mooie fleurige tuin te hebben, hier kan ik heerlijk van genieten op de zomerse dag.”

de tuin, schuur of in huis. En dat kun je zien, je raakt niet uitgekeken. Hij en zijn familie genieten dan ook graag van de tuin. “Het is heerlijk vertoeven hier, je hebt veel vogels en lekker veel rust.’’

Je raakt niet uitgekeken op de verzameling van Jack

Winkelen in de stad Mevrouw Benjamins vindt het erg fijn dat haar zus boven haar woont. “We doen vaak dingen samen en hebben het gezellig met elkaar.’’ Wekelijks, op zaterdag, gaan de zussen gezellig met elkaar naar de stad. Ze gaan er met de bus naartoe en lopen zelf terug om zo ook genoeg beweging te houden. “We drinken in de stad gezellig een kopje koffie en lopen over de markt om inkopen te doen.”


Gedreven wijkbewoner met een warm hart voor de stad In zijn gezellige woning aan de Meindert Hobbemastraat ontvangt Dick Beers ons gastvrij. Hij huurt al jaren van Beter Wonen en neemt de tijd om ons te vertellen over het wonen en leven in Almelo. Aan de slag in de woning Samen met zijn vrouw en kinderen heeft hij lange tijd aan de Albert Cuypstraat gewoond. Nu woont hij al 29 jaar in de wijk aan de M. Hobbemastraat. “Het liefst was ik, vanwege allerlei toenemende beperkingen van mijn vrouw, naar de Windmolenbroek verhuisd om dichterbij mijn kinderen en kleinkinderen te gaan wonen. Hier kon Beter Wonen mij helaas niet in voorzien.’’ Dick vond dat wel jammer maar bewandelde andere wegen. Hij koos ervoor zijn huidige woning flink te verbeteren. “Ik heb overleg gehad met Beter Wonen en persoonlijk advies gekregen. Dat was heel prettig.” Hij regelde en verbouwde verder alles zelf! De woning ziet er dan ook fraai uit en met trots laat hij alles zien. Ook zien we zijn berging met een compacte werkplaats voor allerlei klusjes. Als wij hem bezoeken is hij bezig een slijpmachine in elkaar te zetten. Filmen als hobby Voor Dick Beers staat de wereld niet stil. Zwervend door de straten van Almelo maakt hij al ruim 15 jaar filmpjes van

zaken die ertoe doen. Hij is lid van de Filmclub SVGA en hij verzorgt ook regelmatig bruiloftreportages. Turkse bruiloften De Turkse bruiloften zijn bijzonder, vertelt Dick: “Het Henna-feest (in het Turks: Kina Gecesi) is altijd één dag voor de bruiloft en staat symbool voor geluk en bescherming. De bruid draagt een sluier en een familielid van de bruidegom brengt het Henna aan op de handen van de bruid. Vaak vloeien er tranen omdat de bruid afscheid neemt van haar eigen familie... Gelukkig is er daarna een feest met vriendinnen en familie.’’

Dick Beers heeft zijn huurwoning flink verbeterd

Woonomgeving Ook is Dick Beers betrokken bij de buurt. Zelf zorgde hij er voor dat de jongens in de buurt kunnen voetballen achter zijn huis. Alleen adviseert hij met ferme stem: “Er is echt nog wel een net nodig bovenop de voetbalkooi, want nu liggen regelmatig de ballen in mijn eigen tuin. En dat was natuurlijk niet mijn bedoeling bij dit gezamenlijk buurtinitiatief.’’

Kortom: Dick Beers staat niet stil. Ook bij de Rembrandtfiësta is hij jaarlijks te vinden. Een gedreven wijkbewoner met een warm hart voor wijk en stad!

Onderzoek woonruimteverdeling Almelo Sint Joseph (STJA), gemeente Almelo en Beter Wonen werken samen aan de verbetering van de woonruimteverdeling in Almelo. Hierbij vragen we 1000 woningzoekenden én 1000 huurders, via een enquête, naar hun ervaringen. Ook gaan

we in gesprek met een aantal partijen zoals de huurdersverenigingen SHBW en de HAR. Een onafhankelijk bureau (RIGO Research en Advies) voert het onderzoek uit. Eind september zijn de resultaten bekend. 

Gebruik huurgrenzen bij woningtoewijzing Om voor iedereen een passende huurwoning te selecteren, kijkt Beter Wonen bij de toewijzing van woningen ook naar uw inkomen. De inkomenstoets is gebaseerd op de maandhuur. Op deze manier zorgen we voor iedereen voor een passende huurwoning. Wanneer u in aanmerking komt voor huurtoeslag wordt door ons onderstaande tabel gehanteerd.

De Belastingdienst heeft de huurgrenzen losgelaten. Beter Wonen maakt hier wel gebruik van. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het goed toewijzen van woningen. Zo kunnen problemen met de huurbetaling worden voorkomen. Heeft u nog vragen? Dan kunt u terecht bij ons Klantencentrum via telefoonnummer (0546) 54 64 64.

Leeftijd

Aantal personen

Maximale maandhuur

18 tot 23 jaar

n.v.t.

€ 361,66

23 jaar >

1 of 2

€ 517,64

23 jaar >

3 of meer

€ 554,76

65 jaar >

n.v.t.

€ 652,52

Klantenpanel een succes Op maandag 11 april vond het eerste Klantenpanel plaats van Beter Wonen. In een prettige en open sfeer kwamen allerlei punten van aandacht naar voren over de dienstverlening van Beter Wonen. Een grote groep mensen, 17 bewoners uit verschillende wijken, reageerden op een aantal stellingen. Er waren ook acht medewerkers van Beter Wonen aanwezig om te luisteren.

Twee leden van de SHBW waren als toehoorder aanwezig. De medewerkers van Beter Wonen gingen in gesprek met de huurders over de verbeterpunten. Uit alle opmerkingen zijn vijf speerpunten gekozen waarmee Beter Wonen aan de slag gaat. Een opmerking vanuit een van de deelnemers: “Een goed initiatief en zeker voor herhaling vatbaar!”

Inbrekers ook zin in vakantie?! Gaat u ook op vakantie? Dan bent u niet de enige die daar naar uit kijkt. Ook inbrekers kijken wie wanneer op vakantie is. Het huis een bewoonde indruk geven, houdt inbrekers uit de buurt. En inbrekers gaan mee met de tijd: vergeet niet dat ze ook op internet te vinden zijn.

Een paar tips: • Gebruik een tijdschakelaar voor een lamp in de woonkamer. • Sluit alle deuren én ramen. • Laat post ophalen en uit het zicht leggen. • En... maak geen melding op Twitter, Hyves of Facebook dat u op vakantie gaat.

3


Naar de Wendezoele

Op stap met Beter Wonen Een flinke groep ouderen is aan huis gekluisterd. Door fysieke beperkingen, door een zieke partner, door te weinig contacten. Isolement ligt op de loer. Een probaat middel daartegen is een uitstapje met leeftijdsgenoten, maar dan wel met aangepast vervoer en met begeleiding, anders is het nog niet te doen. Beter Wonen maakte dit, samen met De Klup, mogelijk. De Klup onderzocht in de maanden mei en juni of er behoefte bestaat aan (dag)tripjes voor ouderen met een beperking. Ze kan twee uitstapjes organiseren, dankzij een subsidie van het fonds Verstandelijk Gehandicapten. De uitstapjes heten ‘Effe d’r oet’. Beter Wonen was sponsor van het derde uitstapje en leverde ook een vijftal goedgemutste en hulpvaardige medewerkers voor de nodige hand- en spandiensten. Bestemming van ‘Effe d’r oet’ was de oude Twentse boerderij Wendezoele op het prachtige landgoed van kasteel Twickel. Daar bekeek

Beter Wonen info Bezoekadres Klimopstraat 2A, 7601 SH Almelo Klantencentrum: (0546) 54 64 64 www.beterwonen.nl Openingstijden Klantencentrum Ma t/m do: 8.00 - 16.30 uur Vr: 8.00 - 12.00 uur Reparaties Doorgeven van een reparatieverzoek kan schriftelijk en telefonisch. Maak gebruik van het speciale e-mailadres: reparaties@beterwonen.nl. Deze verzoeken worden tijdens kantooruren in behandeling genomen. Buiten de kantoortijden zijn we voor spoedreparaties 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar via (0546) 54 64 64. SHBW Stichting Huurdersbelangen Beter Wonen behartigt de belangen van huurders op beleidsniveau: www.shbw.zijnwij.nl Klachtencommissie Komt u er niet uit met een medewerker en/of (team) manager van Beter Wonen bij een klacht over de dienstverlening, dan kunt u terecht bij de onafhankelijke klachtencommissie, postbus 327, 7600 AH Almelo.

4

Colofon Het nieuwsblad is een uitgave van Beter Wonen. Oplage: 7400 exemplaren. Teksten: Team Communicatie Beter Wonen, Team Wonen/Klant/Markt. Fotografie: Michel Coumans, Niki Polman. Ontwerp en opmaak: Digidee Ontwerpstudio, Enschede. Drukwerk: Lulof Druktechniek, Almelo.

het hele gezelschap een interessante historische film, zagen ze mensen weven, rieten manden vlechten en figuren in zand maken. Maar de grote vijver met de kwakende kikkers in het voorjaarszonnetje lonkte nog het meest. De meeste deelnemers vonden het geweldig om daar even te vertoeven en frisse boslucht in te ademen. “Heerlijk!”, aldus een echtpaar dat slecht ter been is. “We wonen in de Kloosterhofflat en komen niet veel verder dan de markt en terug.” “Het werk van een corporatie reikt verder dan enkel het bouwen van huizen. Een blik over de eigen grens is daarbij zeer geestverruimend”, aldus Klaas Bos van Beter Wonen.

Nieuws van de SHBW Door Henny Westerik, voorzitter Nieuws uit corporatieland Onder het motto “Houd huren betaalbaar in heel Nederland”, voert de Woonbond actie tegen het voorstel van minister Donner (wonen) om alle huurwoningen 25 extra woningwaarderingspunten toe te kennen. Deze maatregel kan bij wisseling van huurder leiden tot extra huurverhogingen van €123 per maand. In mei zijn daarom door de Woonbond een aantal actievergaderingen gehouden waar huurdersorganisaties hun stem hebben laten horen. Minister Donner presenteerde ook een plan dat nog veel verder gaat dan wat in het regeerakkoord was aangekondigd. Daar was sprake van maximaal 25 punten voor woningen in de schaarstegebieden. In het nieuwe plan geldt dat voor heel Nederland. Daardoor stijgen de huren nog sterker dan in het regeerakkoord was voorzien. Volgens de SHBW is de huurverhoging van 1,3% per 1 juli 2011 meer dan voldoende. Jaarvergadering 2011 Op woensdag 11 april vond de jaarvergadering plaats. Een groot aantal leden van bewoners- en huurderscommissies was aanwezig voor een interessante presentatie van de VAC. Deze commissie adviseert over levensloopbestendige en veilige (ver)bouwplannen.

Henk Koster in het zonnetje gezet

Tijdens de vergadering is ook officieel afscheid genomen van de oud voorzitter van de SHBW, de heer Henk Koster. De voorzitter memoreerde de staat van dienst en de grote betrokkenheid van zijn voorganger en bood hem een blijvende herinnering aan. Ook de directeurbestuurder van Beter Wonen sprak woorden van dank voor de goede samenwerking. Ter afsluiting werd de bijzondere Aedespenning uitgereikt door de accountmanager van Aedes. Basiscursus volkshuisvesting Dit voorjaar gaf de Woonbond een cursus voor leden van Bewoners- en huurderscommissies. Zaken als opbouw huurprijs, puntenstelsel, nieuwe Overlegwet en het energielabel zijn behandeld. Aandacht is er ook geschonken aan hoe de achterban betrokken wordt bij de SHBW.

Verkiezingen postcodegebied 7607 en 7608 Dit jaar zijn er verkiezingen voor leden van het Algemeen bestuur van de SHBW in de deelgebieden met postcode 7607 en 7608. Alle (mede-)huurders van Beter Wonen in deze gebieden (vanaf 18 jaar) kunnen zich kandidaat stellen. Voelt u zich betrokken bij de ontwikkeling van onze stad Almelo en de leefbaarheid in uw wijk of buurt? We kunnen uw kennis en energie goed gebruiken! Wij zorgen voor ondersteuning en begeleiding door cursussen en themabijeenkomsten. Alle informatie vindt u in de brochure die binnenkort bij u bezorgd wordt. Agenda Via www.shbw.zijnwij.nl blijft u op de hoogte van de agenda van de openbare vergaderingen van het Algemeen Bestuur en vindt u informatie over de spreekuren.


Ossenkoppelerhoek: wijk met perspectief

Participatie bewoners Castelloflat

Beter Wonen is bezig met de verdere ontwikkeling van een aantal wijken in Almelo. De eerste wijkpresentatie is inmiddels geweest voor het wijkplatform Ossenkoppelerhoek. ‘Ossenkoppelerhoek van Iedereen’, een wijk met kansen! Zo kijkt Beter Wonen naar deze wijk. Er is veel groen, er zijn scholen en winkels. Ook zijn er verbeterpunten: een eenzijdige opbouw, veel portiek/etagewoningen en de kwaliteit van sommige woningen is verouderd. Voor de komende jaren zet Beter Wonen zich in op het verbeteren van de kwaliteit van de woningen en het doorbreken van de eenzijdige structuur van de wijk. En nieuwe woningen realiseren waar behoefte aan is. Beter Wonen wil vooral meer samenwerken met andere partijen om de totale leefbaarheid te versterken. Binnenkort gaat Beter Wonen ook naar andere wijken in Almelo om ideeën te delen en te verrijken met de reacties van bewoners. Op 13 juli staan we in de wijk Kerkelanden.

Maatregelen brandveiligheid appartementen Beeklust In het voorjaar is er gewerkt aan de woningen in de Wiebengastraat en de Rietveldstraat in de wijk Beeklust 2. Dit in het kader van de brandveiligheid. Bij een routinecontrole met de brandweer kwamen enkele aandachtspunten naar voren om beter te voldoen aan de eisen. Met name verbeteringen voor de woningen op de eerste en tweede verdieping. Omdat Beter Wonen veiligheid voor bewoners voorop zet, is direct een verbeterplan van start gegaan. De bewoners zijn er tevreden over. De zestien woningen voldoen hiermee weer aan de eisen die hiervoor gesteld zijn.

De bibliotheek in de Castelloflat

Er zijn genoeg actieve huurders die vrijwillig actie ondernemen om hun leefomgeving een beetje leuker of mooier te maken. Zo ook in De Castelloflat. Er is een bibliotheek opgezet voor en door bewoners. Onlangs is helaas de oprichter, een zeer betrokken bewoner van de Castello, mevrouw Gé Bolk, overleden. De bibliotheek blijft uiteraard bestaan. Daarom nu ook, ter nagedachtenis van haar, het verhaal van deze bijzondere ontmoetingsplek. In 2006, na de verbouwing, stond nog een ruimte leeg. Het idee voor een bibliotheek van Gé Bolk werd enthousiast ontvangen. Samen met andere bewoners begon ze met het inzamelen van boeken. De eerste 150 boeken kwamen als geschenk van Buurstede. De rest is in de loop van tijd bij elkaar gespaard.

De dames Eektimmerman, Peters, Hulscher en Reefman hebben ook ieder een taak. De een houdt het kaartsysteem bij, de ander int de € 0.10 kosten voor het lenen van een boek en een derde helpt bewoners bij het uitzoeken. Een geoliede machine dankzij deze groep vrijwilligers. ‘’Het overlijden van Gé kwam dan ook hard

Schilders aan het werk op de twaalfde verdieping

Schilderwerk Karelia Het jaar 2011... het jaar dat de Karelia een schilderbeurt krijgt. Routineklus? We nemen even een kijkje! Een aantal feiten Voor de twaalf verdiepingen (met 1750 m² sauswerk) is veel materiaal nodig: • 1700 liter muurverf • 175 liter lakverf voor houten onderdelen • 2100 m² afschermdoek • 18 vrachtwagens voor vervoer 50.000 kilo steigermateriaal • 6 steigerbouwers • 5 schilders en 2 schoonmakers. Kortom: er komt heel wat bij kijken om een kwastje verf aan te brengen op de Karelia!

Door het regelmatige contact tussen schilders en bewoners verloopt tot nu toe alles in goede harmonie. De bewoners benutten het wekelijkse spreekuur indien nodig voor praktische afstemming, ze hebben begrip voor de situatie en verheugen zich op het resultaat: een fris geschilderd gebouw dat er weer jaren keurig uitziet.

aan maar wij gaan door met haar idee’’, vertellen mevrouw Reefman en de heren Breed en Nijboer van de Castelloflat, die ook actief zijn in de bewonerscommissie. Een groot aantal leden komt iedere woensdag tussen 10.00 en 11.00 uur boeken lenen. Dan is er ook tijd voor een kopje koffie/thee en even bijpraten. Een belangrijk sociaal ontmoetingspunt.


Rembrandtfiësta: een multicultureel festival met veel bezoekers

Rembrandtfiësta 2011

Groeiend multicultureel festival in Almelo Op zaterdag 28 mei jl. is voor de tiende keer de Rembrandtfiësta gehouden. Zoals elk jaar was ook Beter Wonen actief van de partij. De onderwerpen die dit maal aan bod kwamen waren de nieuwbouw aan de Rombout Verhulstlaan, de achterpadverlichting aan de Jan Vermeerstraat (en omgeving) en de leefbaarheidprojecten in de wijk, zoals de buurtbus. Tekenen en fotoprijsvraag Voor de kinderen was een tekenhoek waar zij een tekening maakten van hun straat. Hier is door vele kinderen ijverig en geweldig getekend. Nurgül (Zwanebloemstraat), Roos (Vondelstraat), Esgisu (Nieuwstraat) en Zeijnep (Spreeuwenstraat) zijn beloond

met een presentje voor de mooiste tekening van hun eigen straat. Ook voor de volwassenen was er een prijsvraag. Bij een negental foto’s vanuit de wijk stonden een aantal vragen. Met name het sterfjaar van Vincent van Gogh (1890) zorgde voor wat hoofdbrekens. Voor de beste drie

Groot onderhoud hofjeswoningen snel van start

inzendingen is een prijs beschikbaar gesteld. De winnaars zijn: een gedeelde eerste plaats voor de heer I. Dikmen (Kalkovenweg) en de heer W. Leeflang (G. Doustraat). De derde prijs is voor mevrouw Drosten-Exel (de Vogelweide).

Er kan weer teruggekeken worden op een mooi evenement met veel bezoekers die ook veel informatie brengen én halen bij onze medewerkers over de ontwikkeling van wijk en buurt. Volgend jaar zijn we er weer!

Gezonde wijk Bij de informatiestand van Beter Wonen stond ook een bakfiets met een heerlijk stukje fruit. Het fruit ging er goed in bij zowel de jonge als de oudere bezoekers.

Groot onderhoud hofjeswoningen in Kerkelanden Bewoners van de hofjeswoningen aan de Aalbersehof 37 t/m 45, 38 t/m 46, Goedharthof 38 t/m 52, 43 t/m 57 en de Talmahof 25 t/m 33 en 26 t/m 34 in de wijk Kerkelanden zijn gevraagd of ze willen deelnemen aan de projectcommissie. Met twee aangemelde enthousiaste bewoners is eind mei een eerste overleg gehouden. De volgende punten kwamen naar voren en vragen aandacht: • De woonadviseur heeft de beoogde werkzaamheden uitgelegd met ook aandacht voor de keuzepakketten. • Er is door de bewoners ook gevraagd om de woning gebruiksvriendelijker te maken, zoals meer aandacht voor kierdichting. • Goede informatievoorziening is van belang voor de bewoners. In juni is er een informatiebijeenkomst voor alle bewoners.

De voorbereidingen voor het groot onderhoud zijn in volle gang. De start is naar verwachting direct na de bouwvakvakantie (half augustus). Er zijn onder andere werkzaamheden aan de keuken, schilderwerk, goten, riolering, kunststofkozijnen en binnendeuren. Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij woonadviseur Michiel Achterhoek via telefoonnummer (0546) 54 64 64 of michielachterhoek@beterwonen.nl

Bewonerskrant Juni 2011  

Bewonerskrant Beter Wonen Zomer 2011

Advertisement