Page 1

Google & uw website Praktische tips die uw website hoger in Google plaatsen

I nleiding In dit document benoemen we een aantal tips, welke u direct kunt opvolgen om uw website hoger in Google te plaatsen. En belangrijker; u kunt ze zelf gewoon uitvoeren en bespaart hiermee dus hoge kosten.

Uiteraard zijn deze tips slechts een kleine opsomming van de mogelijkheden om uw website beter te ‘positioneren’ voor Google. Zo dient er bijvoorbeeld ook aan de achterkant van uw website (met behulp van diverse codes) ook het nodige te gebeuren. Vanwege de complexiteit hiervan laten we dat in dit document buiten beschouwing.

Google is veruit het populairst Google wordt inmiddels door 96% van de Nederlanders die op internet zitten gebruikt en is veruit de meest populaire zoekmachine ter wereld.

Wereldwijd ontvangt Google meer dan 200 miljoen zoekacties per dag.

Mogelijk gemaakt door:

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder


Google & uw website Praktische tips die uw website hoger in Google plaatsen

T ip 1:

Maak uw webtekst uitgebreid, maar gemakkelijk te lezen

Zoals velen een krant ‘s ochtends ‘scannend’ lezen, zo wordt uw website ook gelezen (en dus gescand). Op internet lezen we weinig tot niets. Dat geldt voor 79% van de internetgebruikers. In plaats daarvan 'scannen' we. Onze ogen vliegen over de pagina en blijven kort hangen bij de meest opvallende dingen. Misschien niet uiterst belangrijk voor Google, maar absoluut voor het gebruiksgemak van uw website! Kortom; Schrijf uw tekst dus scanbaar!

T ip 2:

Gebruik de juiste tekst

Om de juiste tekst te schrijven, moet u eerst weten welke zoekwoorden belangrijk zijn voor uw schildersbedrijf. Met behulp van deze tool kunt u hier eventueel onderzoek naar doen. Hebt u hier geen zin in, bedenk dan op welke woorden uw klanten u zullen zoeken. Het is van belang dat de belangrijke woorden vooral worden gebruikt in de eerste regels van uw homepagina, dit laat u hoger scoren in Google. Internet is één groot laboratorium. Alles wat er gebeurt wordt gemeten. Gebruik de belangrijke woorden bij:       

Koppen Tussenkopjes Foto's en fotobijschriften Knoppen Links Eerste woorden van alinea's Opsommingslijst bij opsommingen als deze

Meer tips voor uw webtekst:  Gebruik kopjes, schrijf bijvoorbeeld vier alinea's begin elke alinea met een relevante kop. Een kop geeft aan dat het belangrijk is, zo leest (indexeert) Google dat ook.  Gebruik synoniemen zoals ‘schilderwerk’ en 'schilderklus'. Gebruik verschillende synoniemen in uw tekst door elkaar om uw vindbaarheid te verhogen. Maak er echter geen rommeltje van.  Gebruik maximaal 5 (korte) zinnen per alinea. Gebruik witruimte. Geen taalfouten in uw tekst.  Plaats uw belangrijke zoekwoorden zo af en toe dikgedrukt of schuingedrukt.  Denk in termen van uw klanten, praat in klantvoordelen, oplossingen en vermijd jargon. Spreek de taal van uw klanten.  Schrijf daarnaast getallen in cijfers: 100% ipv honderd procent.

Mogelijk gemaakt door:

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder


Google & uw website Praktische tips die uw website hoger in Google plaatsen

T ip 3:

Zorg voor een optimaal webadres (URL)

Google hecht heel erg veel waarde aan een goede URL. Laat uw dienst, product, plaatsnaam of zoekwoord terugkomen in je webadres. Maak een niet te lange naam en zorg dat het makkelijk te spellen en te onthouden is. Gebruik 'min'- tekens voor het bevorderen van leesbaarheid en om verschillende (zoek)woorden te scheiden. Denk ook hier weer in termen van uw bezoekers. Ook belangrijk: Indien dit nog niet het geval is, dring er dan op aan bij uw webbouwer/webbeheerder dat uw website ook zonder het bekende www te bezoeken is! Bijvoorbeeld: betereschilder.nl

T ip 4:

Pas r egelmatig uw website aan

Blijf interessant bij Google door regelmatig aanpassingen te doen of te laten doen aan uw website. Google keert regelmatig terug om te kijken of er wat is veranderd. Als er niets verandert zal uw website op een gegeven moment lager eindigen in de zoekresultaten. Uw website wordt dan dus moeilijker gevonden. Stelregel is daarbij: 'een website is nooit klaar'. Maak bijvoorbeeld foto’s van uw projecten en plaats de mooiste foto’s op uw website met een begeleidend stuk tekst.

T ip 5:

Maak uw website voor uw bezoekers, niet voor Google

Blijf wel het werkelijke doel en de gewenste bezoekers (potentiële klanten) van uw website in het oog houden. Bezoekers moeten zich, in enkele seconden, bewust zijn van het feit dat juist uw bedrijf de juiste oplossing biedt voor hun probleem. Google gaat nu ook echt kijken wat de bezoeker doet. Blijven ze lang op je website, klikken ze door, allemaal van steeds meer belang. Een website die veel bezoekers trekt maar niet geoptimaliseerd is komt steeds hoger dan een slechte website die goed geoptimaliseerd is. En terecht!

Uw mailadres Wist u dat een professioneel mailadres zoals info@betereschilder.nl veel meer professionaliteit uitstraalt dan bijvoorbeeld: Henk61@gmail.com Schildersbedrijfklavier@hotmail.com

Mogelijk gemaakt door:

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder


Google & uw website Praktische tips die uw website hoger in Google plaatsen

T ip 6:

Eigen links goed benoemen

Gebruik zoekwoorden in de links. Dus niet klik hier of meer informatie, maar bijvoorbeeld: lees onze voordelen van strak schilderwerk.

T ip 7:

Inkomende links naar uw website verzamelen

U moet er dus voor zorgen dat andere websites een link naar uw website of webpagina's plaatsen. Hoe meer links u verzamelt en hoe bekender de website is waarvan u een link ontvangt, des te hoger de kans is dat uw website nog hoger scoort in de Google zoekmachine. Het is van groot belang dat uw website een hoge ‘pagerank’ heeft. Vergelijk het internet bijvoorbeeld met een dorp. Als er veel mensen over u praten dan bent u belangrijk. Maar als de koningin over u praat, heeft dat meer waarde dan een heel dorp! Linkbuilding is zeer goed om zelf een hoge pagerank te krijgen. Zoek bij Google naar "Link toevoegen" en u komt talloze websites tegen waar u links kunt plaatsen. Bron: Onze partner Dreamwebs.nl

Vraagt een andere website u om een link terug te plaatsen of voor de link te betalen? Niet doen! Wanneer u teruglinkt, is de link namelijk een stuk minder waard.

T ip 8:

Omarm de ‘Social media’

Google heeft onlangs officieel bevestigd dat social media (bijvoorbeeld Twitter, Facebook, LinkedIn) ook van invloed is op de positie in Google. Wordt er dus veel over u gesproken, dan komt u hoger in de lijst. Tip: Koppel uw accounts aan elkaar. Dus koppel bijvoorbeeld LinkedIn aan Twitter en Twitter op diens beurt weer aan Facebook. Als u dan nieuws op LinkedIn plaatst zal dit ook zichtbaar zijn op Twitter en Facebook! Het koppelen van accounts kunt u over het algemeen bij de instellingen van uw profiel instellen.

Uw website is het nieuwe visitekaartje Verplaats u eens in een opdrachtgever die een schilder zoekt. Toevallig wordt in uw straat een woning opgefrist door een schilder. U bekijkt de woning, maar als doodgewone burger weet u niet of de schilder professioneel te werk gaat en zijn zaken op orde heeft. Wat doet u dan als eerste als u thuiskomt? Precies, u surft even naar zijn website, bekijkt de afgeronde projecten, het klanttevredenheidscijfer en krijgt zo een eerste belangrijke indruk van de professionaliteit van de schilder! Via de website kunt u zelfs misschien een offerte aanvragen..! Mede daarom is uw website tegenwoordig enorm belangrijk voor uw bedrijf!

Mogelijk gemaakt door:

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder


Google & uw website Praktische tips die uw website hoger in Google plaatsen

V eel succes! Hartelijk dank voor het lezen van deze tips. Wij hopen dat u veel profijt hebt gehad van onze tips! Met deze tips hopen we u (een klein beetje) op de goede weg te helpen en u bewust te maken hoe belangrijk het is een goede website te hebben. Deze tips zijn natuurlijk niet compleet, mocht u meer willen halen uit uw website, adviseren wij u contact op te nemen met uw webbeheerder/webbouwer. Hij/zij kan u ongetwijfeld verder helpen. P.S. Hebt u op uw website al een link naar de website van De Betere Schilder..??

Met vriendelijke groet, Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder

Mogelijk gemaakt door:

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder

Google & uw website  

Praktische tips die uw website hoger in Google plaatsen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you