Page 1

Voor de politie Er is een man gestorven. De bezorger Mohamed (17 jaar) zag de dode man liggen in het bloemenperk voor het appartement van Mevrouw de Jong (72 jaar), toen hij aanbelde om de bestelde pizza af te leveren. Mevrouw de Jong heeft direct de politie gebeld, maar ze had geen idee wie de man was. Door haar zware dementie had ze niet direct door dat het haar eigen man Klaas (70 jaar) was die levenloos op de grond lag. Op de borst van Klaas zat een briefje gespeld:

Vredig wilde ik heengaan en koos daarom voor ons bloemenperk.

Klaas

U als politie zijnde bent direct gekomen. Het briefje doet vermoeden dat het om een vredige dood gaat, maar de dienstdoende patholoog heeft een vreemde ontdekking gedaan: de man is gestorven aan verstikking (waarschijnlijk door een kussen dat op zijn hoofd is gedrukt), nรกdat hij een hartaanval heeft gehad. Zoiets heeft de politie nog nooit meegemaakt. Mevrouw de Jong woont op de onderste verdieping en heeft daarom als enige een kleine achtertuin en een bloemenperkje aan de voorkant. Boven Mevrouw de Jong wonen in hetzelfde gebouw: - Hennie: 50 jaar, een stom iemand (kan niet praten) - Frits: 26 jaar, een zorgzame hardrocker - Eline: 19 jaar, een studente tandartsassistent - Aleksy: 35 jaar, een pool die tijdelijk in Nederland werkt - Vera: 43 jaar, een lichamelijk gehandicapte vrouw: kan niet meer lopen - Aaron: 23 jaar, een Surinaamse ICT-er - Jana: 55 jaar, niemand weet eigenlijk wat zij doet - Henk: 45 jaar en schoenverkoper in het Centrum U heeft ze allemaal bij elkaar geroepen om te verhoren en erachter te komen wat er gebeurd is. Succes!


Mevrouw de Jong: 72 jaar, oma en vlijtige huisvrouw Wie bent u? U bent Mevrouw de Jong, 72 jaar en een vlijtige huisvrouw (al is dat soms lastig met de ouder en daarmee minder flexibel wordende spieren). U doet niets liever dan de hele dag schoonmaken. U merkt de laatste tijd wel dat het korte termijn denken sterk verslechterd. Op uw betere momenten vindt u dat heel vervelend, maar dat bent u gelukkig dan weer snel vergeten. Vanavond had u zoals elke avond twee pizza’s besteld, steeds hetzelfde: een pizza Quatri Stitsjoni of ziets en een Margarita (omdat u weet dat uw mannetje daar zo van houdt). Soms vliegen er flarden van het verleden bij u voorbij, die u heel intens kunt beleven. Oude liedjes van vroeger, de verliefde tijd als tieners, het grootbrengen van de kinderen, u weet alles nog van die tijd. Nu staat zit uw woonkamer ineens vol met mensen. U kent deze mensen helemaal niet. Wat komen ze hier doen? Alleen die jongen die Frits blijkt te heten denkt u te kennen, maar dat kan ook zijn omdat hij met zijn lange hardrock haren als twee druppels water op Klaas van vroeger lijkt. U blijft zich tijdens het gesprek afvragen waarom al die mensen hier zijn en waarom Klaas, uw twee jaar jongere man en ook trotse opa er niet bij is. Hoe reageert u op de politie? Op veel vragen kunt u simpelweg niet antwoord geven omdat u dement bent (behalve wat hierboven staat: dat kunt u zich allemaal herinneren en dient u terloops of als antwoord te vertellen aan de politie). U bent lichtelijk doof, dus vraag de politie herhaaldelijk of ze hun vraag wat luider kunnen herhalen!


Mohamed: 17 jaar en bezorger Wie ben je? Je bent Mohamed, overtuigd Moslim en werkt in de shoarmazaak van je grote broer, waar ze naast shoarma ook frituur en pizza’s verkopen. Sinds je in het bezit bent van een bromcertificaat rijd je op een tweedehands brommer en met je stoere geblindeerde helm kris kras door de stad om shoarma, pizza’s en van alles uit de frituur te bezorgen. Heerlijk vind je dat! Je bent een blije moslim en iedereen kan het met jou vinden. Dat is niet gek, want je ziet er goed uit, je bent slim en werkt hard. Je bent best een beetje trots op jezelf. Vanavond heb je verschillende keren eten bezorgd in de stad en bent zelfs twee keer door de straat van Mevrouw de Jong gereden, voordat je daar de pizza bezorgde en tot de ontdekking kwam dat er een dode man in haar voortuin lag. Je schrok je wezenloos en terwijl Mevrouw de Jong de voordeur open deed, stond je verstijfd van schrik te kijken. Ze vroeg: wat is er met jou aan de hand? Ben je geschrokken, jochie? Toen keek ze ook de kant van de voortuin op en slaakte een gilletje. Ze kende de man niet, zei ze, maar belde direct naar de politie. Ondertussen liep jij naar de man toe en zag een briefje op zijn borst geplakt met daarop: “Vredig wilde ik heengaan en koos daarom voor ons bloemenperk. Klaas.” ONS bloemenperk??? Het zou toch niet de man van Mevrouw de Jong zijn? Je weet niet hoe Meneer de Jong eruit zou moeten zien, want iedere avond deed Mevrouw de Jong de deur open, nadat ze een halfuur daarvoor haar standaard bestelling van een pizza 4x kaas en een margharita doorbelde. De politie arriveerde snel en vroeg je om nog even te blijven. Je zit nu in de woonkamer van mevrouw de Jong met de medebewoners van het pand. Het blijkt inderdaad de man van mevrouw de Jong te zijn die voor het huis is gestorven, maar mevrouw de Jong herkende haar eigen man niet omdat ze dus zwaar dementerend is. De politie zal zeker denken dat je er iets mee te maken hebt. Dat heb je niet en voelt je snel beledigt als ze je vragen stellen, want ze zullen het wel weer op ‘die buitenlanders’ voorzien hebben. Stelletje racisten zijn het bij de politie, moet je niets van hebben. Als ze vragen of je iets gezien hebt die avond kun je wel vertellen dat je dus twee keer langs het huis bent gereden die avond. De eerste keer heb je een meisje naar buiten zien komen, de tweede keer zag je flitsen door de ramen van het bovenste appartement. Als de politie gaat doorvragen of er wel eens iets is gebeurt met jou in deze wijk, dan kan je vertellen dat je een keer per ongeluk lang een old timer bent geschaafd met je brommer, maar dat er niets te zien was.

Jouw rol Probeer alles wat hierboven staat aan de politie te vertellen, maar wel als de politie je erom vraagt of schat zelf in wanneer het handig is dingen los te laten. Blijf in je rol als gediscrimineerde, maar trotse moslim.


Hennie: 50 jaar, een stom iemand (kan niet praten) Wie Wie ben je? je? Je bent Hennie, 50 jaar en je kunt niet praten. Je woont op de eerste verdieping, de linkerdeur en hebt een leuk, klein balkonnetje waar je graag op zit. Je hebt de hele avond zitten chatten achter de computer, want bellen gaat je natuurlijk niet zo goed af. Via een datingsite heb je een paar leuke vrouwen aan de haak geslagen, al weten die nog niet dat je geen woord kan zeggen. Heerlijk om je voor te doen als je digitale zelf, die wél alles kan. Als het chatgesprekken zijn die erotisch zijn geladen, dan wis je altijd netjes alle informatie van je computer. Het zou toch verschrikkelijk zijn als iemand je als viespeuk gaat zien. Dat in combinatie met je niet kunnen praten: dan vind je nooit meer een leuke vrouw . Soms chat je wel eens met iemand, en kom je er in het gesprek achter dat het een jong meisje is. Daar wil jij helemaal niets van weten: je valt NIET op jonge meisjes, maar ja: als ze tegen je beginnen te praten en ze liegen dat ze ouder zijn: dan kun jij er ook niets aan doen. Midden in een (beetje spannend) chatgesprek met een vrouw die zichzelf superwoman noemt en een geweldige foto bij haar profiel heeft, wordt er ineens op de deur geklopt. Er staat een politieman voor de deur en neemt je mee naar de woonkamer van mevrouw de Jong op de begane grond. Meneer de Jong is overleden en er is een briefje gevonden op zijn borst dat hij graag wilde sterven in het bloemenperk. Verschrikkelijk natuurlijk, maar Klaas is al een hele oude man en die dingen gebeuren gewoon. Je dwaalt af met je gedachten, naar superwoman en haar geweldige lijf. Je denkt aan Meneer de Jong: je hebt hem wel een paar keer gezien als Meneer de Jong bezig was met de server op de begane grond. Je vroeg je toen af: zou die server nou informatie opslaan van de chatgesprekken? Je bent geen ICTspecialist, maar je bent er altijd vanuit gegaan dat als je alles op je computer wist er helemaal NIETS meer te vinden is. Jouw rol: Je kunt niet praten, dus zult dingen moeten duidelijk maken met je handen, gezicht en op papier (antwoorden uitschrijven). Het kan je eigenlijk niet zoveel schelen dat Klaas dood is en vindt het allemaal maar onzin. Je hebt niets te verbergen en ‘vertelt’ openlijk over je chatgewoontes.


Frits: 26 jaar, een zorgzame hardrocker Wie ben je? Je bent Frits, een stoere, 26 jarige, langharige hardrocker. Je woont in het miniflatje op de eerste verdieping linkerdeur. Je bent vaak boos op de wereld en kan je helemaal terugtrekken in je eigen muziek. In het weekend ga je vaak met vrienden naar hardrock optredens in Nederland en kan daar helemaal uit je plaatje gaan. Doordeweeks werk je als verzorger in een verzorgingstehuis. Een beetje een mietjesberoep vind je zelf, maar het is de enige manier waarop je bezig kan zijn met je passie. Naast de muziek heb je namelijk een nogal eigenaardige liefde: oude vrouwen. Je vindt het heerlijk om bij ze te zijn, met ze te knuffelen en zelfs met ze te zoenen. Omdat de oudere mensen die je verzorgt en lief hebt vaak oud en vergeetachtig zijn (dement) vergeten ze dat ze intiem met jou zijn geweest en kun jij heerlijk je gang gaan. Maar vanavond is er iets verschrikkelijks gebeurd. Op de onderste verdieping wonen Mevrouw en Meneer de Jong samen. Ze zijn ongeveer 70 jaar oud en voor Mevrouw de Jong ben jij gevallen als een blok. Direct de eerste keer dat je haar zag eigenlijk. Meneer de Jong (Klaas) is altijd bezig buitenshuis, wat jou vaak de gelegenheid geeft om samen met Mevrouw de Jong te zijn. Zo ook vanavond. Mevrouw de Jong vergist zich vaak in de tijd waarin ze leeft en herkent jou als de vroegere versie van haar eigen man. Heerlijke positie voor jou natuurlijk. Vanavond was je bij Mevrouw de Jong binnen gegaan en had heerlijk met haar staan zoenen. Wat kon je daar van genieten zeg! Tot je ineens een kreet hoorde van buiten en direct naar het raam keek. Mevrouw de Jong had niets in de gaten, want zij is lichtelijk doof. Toen je naar het raam keek sloeg je hart een slag over: Meneer de Jong stond bij het raam met een lijkbleek gezicht naar binnen te staren en had gezien dat je met zijn vrouw stond te tongzoenen. Het volgende moment greep hij met zijn hand zijn hart vast en viel achterover op de grond. O nee! Wat moest je doen? Je nam afscheid van Mevrouw de Jong en sloop naar buiten. Er was niemand op straat behalve een pizzabezorger met donkere helm. Mooi zo, dacht je, niemand om ongerust om te maken, niemand had het gezien. Meneer de Jong leefde echter nog en je zag je wereld ineen storten. Ontslag bij het verzorgingstehuis etc! Je bent binnen een kussen gaan halen en hebt de man vóór het raam laten stikken! Je besloot een briefje te schrijven: “Vredig wilde ik sterven en koos daarom voor ons bloemenperk. Klaas.” Nu zal iedereen gewoon denken dat deze man zijn einde voelde naderen en graag in het bloemenperk wilde sterven. Je liep daarna naar binnen en je hebt je opgesloten op je kamer, tot je een uur later naar beneden werd geroepen. De politie is er en nu zit je met alle huisgenoten binnen omdat ze ontdekt hebben dat Klaas gestikt is. Hopelijk verdenken ze jou niet! Jouw rol Lieg over wat je gedaan hebt: vertel NIET dat jij de dader bent. Geef aan dat je bij mevrouw de Jong bent geweest om wat suiker te lenen en vanavond even een pakje sigaretten hebt gehaald bij de kiosk twee straten verderop. Als iemand je hoe dan ook gezien heeft, schep je zo een mooi alibi. Verder was je op je kamer naar hardrockmuziek te luisteren. Geef GEEN tips! Blijf in je rol en laat de politie maar hun best doen. Van jou zullen ze niets horen.


Eline: 19 jaar, een studente tandartsassistent Wie ben je? je? Je bent een 19 jarige, supermooie studente en woont op de tweede verdieping aan de rechterkant. Je zit nu in het laatste jaar voor Tandartsassistente. Je appartement deel je met een Pool die een tijdje in Nederland woont en werkt. Jullie hebben niets met elkaar, want het zijn gewoon studentenkamers waarin jullie wonen. Je zou ook helemaal niets met hem willen hebben, want hij is zo lelijk als de nacht! Bah. Als hij ’s ochtends de douche uitloopt met alleen maar een onderbroek aan kan je wel overgeven van ellende. Als hij in ieder geval maar weer op tijd teruggaat naar Polen. Jammer alleen dat Meneer de Jong (Klaas) roet in het eten gooit. Hij heeft Aleksy gevraagd om samen met hem vier auto’s op te knappen, wat zou betekenen dat hij ná zijn huidige werk nog een paar maanden langer moet blijven. Meneer de Jong doet namelijk niets liever dan Oldtimers opknappen en heeft voor een schijntje vier mooie MG’s kunnen kopen. Geweldig voor hem natuurlijk, maar heel erg jammer dat hij Aleksy daarom in Nederland houdt. Dat heb je vandaag eens even goed tegen Meneer de Jong gezegd (zoals alleen jij dat kunt met je scherpe zinnen). Meneer de Jong gaf als antwoord dat hij liever Aaron zag vertrekken dan Aleksy. Aaron blowt elke avond, terwijl Aleksy passie heeft voor dezelfde dingen als Meneer de Jong zelf. Saaie ouwe vent. Vanavond heb je twee uur met vriendinnen gebeld en ondertussen je vaste series op televisie gekeken. Toen er op je deur werd geklopt dacht je dat Aleksy zijn sleutels was vergeten. Het verbaasde je dat het de politie was. Meneer de Jong is gestorven, was het bericht. Stiekem vind je dat helemaal niet zo erg. Jouw rol Je bent een zeer uiterlijk gericht meisje en doet wat uit de hoogte. Je vertelt de politie eerlijk dat je Aleksy niet leuk vindt (zelfs van hem walgt).


Aleksy: 35 jaar, een pool die tijdelijk in Nederland werkt Wie ben je? Je naam is Aleksy en je werkt voor vier maanden in Nederland. Je zit al in je derde maand. Je bent vrijgezel, maar verwacht snel een vrouw in Polen te vinden met het vele geld dat je verdient hebt hier in Nederland. Aan de ene kant heb je zin om terug te gaan, maar je bent aan het twijfelen. Nu werk je als vakkenvuller bij een groothandel. Meneer de Jong, die samen met zijn vrouw op de onderste verdieping woont, heeft echter aangeboden dat je langer in Nederland kan blijven en hem meehelpt met het restaureren van vier Oldtimers: hele mooie MG’s. Je hebt twee rechterhandjes en bent helemaal verzot op auto’s. Plus dat Meneer de Jong je heel aardig zou betalen voor het werk. Je bent een paar keer mee geweest met Meneer de Jong om naar zijn oldtimers te kijken en toen heeft hij waarschijnlijk gezien dat je dezelfde passie deelt voor oude auto’s. Meer dan eens heeft Meneer de ong jou gevraagd of je het leuk zou vinden om die auto’s te bezitten. Natuurlijk, heb je toen gezegd, maar daar heb ik het geld van mijn lang zal ze leven nooit voor. Hoogstwaarschijnlijk wil je dus wel een paar maanden langer blijven. Dat zal Eline ook wel vinden, je huisgenoot die heel erg knap is! Ze is wel altijd heel stil tegen je, maar wie kan er nou niet houden van een knappe jongen als jij. Vanavond, toen je thuis kwam van een lange dag werk bij de groothandel stonden er twee politiewagens voor het huis. Meneer de Jong blijkt dood te zijn gevonden in de voortuin. Jouw rol Je zit in een kamer met jouw flatgenoten. Je bent gewoon heel eerlijk en geeft op alles antwoord. Je mag alles zeggen wat hierboven beschreven staat. Probeer een Pools accent aan te nemen. Tijdens de verhoring schiet je ineens wat te binnen. Jana (een gescheiden vrouw van 55), die naast jou en Irene woont, is altijd tot ’s avonds laat bezig op de computer. Dat kun je goed horen, want de piepjes en tringeltjes dringen dwars door jouw slaapkamer deur door. Daar heb je al een paar keer wat van gezegd, maar Jana trekt zich daar nooit wat van aan en gaat gewoon door. Dit is je kans om dat ook aan de politie duidelijk te maken. Dan houdt ze misschien eens op!


Vera: 43 jaar, een lichamelijk gehandicapte vrouw: kan niet meer lopen Wie ben ben je? Je bent Vera, een 43 jarige vrouw. Door een auto-ongeluk drie maanden geleden ben je tot je middel verlamd geraakt. Daarvoor had je een vrij druk leven, een echte carrière vrouw. Je ster was rijzende in de ICT. Een vrouw in de ICT is bijzonder, maar je was gewoon keigoed! Voor je werk reisde je de hele wereld door. Je kunt je niets meer herinneren van het ongeluk zelf, maar wel is bekend dat degene die je aangereden heeft direct is doorgereden ná het ongeluk. Verschrikkelijk vind je dat. Je wilt graag wraak nemen op degene die jou in deze ellende heeft gestort. Je bent nu al drie maanden uit de running omdat je moest herstellen van het zware ongeluk. In de tussentijd is op de trap een zitlift geïnstalleerd, zodat je in ieder geval bij je eigen appartement kan komen op de bovenste verdieping. De politie is nog steeds bezig met het onderzoek wie het geweest kan zijn. Het enige waar ze achter zijn gekomen is dat het waarschijnlijk een oude auto is geweest. Dat kan dus nog steeds iedereen zijn. Gelukkig hoef je niet goed te kunnen lopen om in de ICT te werken, al wordt het reizen wel een stuk moeilijker. Vanavond had je eigenlijk nergens zin in en dus besloten om een geweldige oorlogsfilm te kijken op je beamer. Wat een goede film, met bijna elk kwartier flitsende gevechten. Bijna op het eind van de lange film klopt er iemand op je deur. De politie. De politie heeft je naar beneden gehaald omdat Klaas (Meneer de Jong) dood is gevonden voor het huis. Je wordt straks samen met je flatgenoten verhoord. Je snapt er niets van, wat heb jij nou met Meneer de Jong te maken? Het enige wat je kunt herinneren is een ruzie tussen Meneer de Jong en Eline vandaag. Jouw rol: Speel zielig, je bent sinds kort gehandicapt en dat is niet niks. Je bent boos op degene die je het aangedaan heeft. Verder ben je aan het herstellen en zit hele dagen thuis. Je hoopt over een tijdje weer aan de slag te kunnen.


Aaron: 23 jaar, een Surinaamse accountant Wie ben je? Je naam is Aaron, 23 jaar jong en komt uit Suriname. Je bent net klaar met je opleiding tot accountant en ziet het leven gelukkig in. Sinds je nieuwe baan bij het accountantskantoor in het centrum heb je genoeg geld om een eigen appartement te betalen, dus woon je sinds twee weken op de tweede verdieping aan de linkerkant. Een geweldig plekje. Je hebt een Nederlandse vriendin, al heb je dat nog niet tegen je ouders gezegd die nog in Suriname wonen. Ze zien het liefst dat je trouwt met een surinaamse schone. Dat geheim houden lukt je dus wel, al heb je al een paar keer gezien dat Meneer de Jong buiten foto’s staat nemen als je samen bent met je blanke vriendin. Iets om op te letten, want je wilt zo min mogelijk sporen achterlaten. Vanavond heb je na het eten een blowtje gedaan en naar huis gebeld. Het is zo heerlijk om je relax te voelen en dan pas naar huis te bellen. Anders wordt je van de reacties van je moeder en vader altijd zo druk in je hoofd. Na het bellen heb je wat zitten spelen op je Playstation, tot er aan je deur werd geklopt door de politie. Meneer de Jong is vermoord. Mooi, denk je eerst: hoef ik me niet meer zorgen te maken over die foto’s. Daarna denk je: verschrikkelijk, zo’n oude man. Je wisselt een beetje met je gedachten, wat mede veroorzaakt wordt door het effect van je blowtje. Jouw rol: Speel gedeeltelijk stoned. Je hebt niets gedaan, maar bent wel alert dat de relatie met je vriendin niet openbaar komt. Als de politie doorvraagt vertel je dat uiteindelijk wel.


Jana: 55 jaar, gescheiden vrouw met een bijstandsuitkering Wie ben je? Je bent Jana, een wanhopige, seksbeluste vrouw van 55 jaar die rondkomt van een bijstanduitkering. Elke avond ga je onder valse foto het internet op om daar als WonderWoman mannen te versieren. Dat doe je met veel plezier, maar het is wel jammer dat Aleksy naast haar woont. Die jongen heeft al een paar keer aangegeven dat hij het vervelend vind dat je tot midden in de nacht aan het chatten bent. Laat hem toch lekker oprotten naar Polen! Alle buitenlanders het land uit. In die zin ben je een echte Wilders stemmer. Kutbuitenlanders. Vanmiddag hoorde je de ruzie tussen Eline en Meneer de Jong. Meneer de Jong schijnt Aleksy aangeboden te hebben langer in Nederland te blijven en te werken aan zijn Old Timers. Shit, dat hoop je natuurlijk niet, want dat betekent dat die Kut Pool nog langer in dit huis is. Gelukkig dat Eline er al problemen van maakte. Dat zal wel genoeg zijn, want Eline is een kattig meisje. Nu zit je in de woonkamer samen met alle flatgenoten. Het blijkt dat Meneer de Jong vermoord is. Echt verschrikkelijk denk je. Zonder er iets aan te doen kijk je meteen Mohamed aan, de pizzabezorger die elke avond kwam. Die buitenlander is niet te vertrouwen, zeker als het een Moslim is. En volgens jou heb je Mohamed ook al een paar keer langs de Oldtimer van Meneer de Jong zien schrapen met zijn brommer. Die kut Marokkaan vernielt eerst de spullen van die arme, oude man en vervolgens molt ‘ie de man zelf! Verschrikkelijk. Waar gaat dat naar toe met dit land! Jouw rol: Speel een wanhopige (op sex beluste) vrouw van middelbare leeftijd. Geef veel aandacht aan de mannelijke politieagenten. Verzwijg niet dat je tegen buitenlanders bent en Aleksy graag weg zou willen hebben. Je mag alles wat hierboven staat vertellen, maar schat zelf in wanneer het de goede tijd is.


Kaartjes: Het hoofdkantoor belt. Ze hebben het verzorgingshuis waar Frits werkt nagetrokken. Er blijkt sperma te zijn gevonden op drie verschillende stoelen in het gebouw.

Het hoofdkantoor belt. Ze hebben het lopende onderzoek naar de aanrijding van Vera nader bekeken. Het blijkt dat ze is aangereden door een oldtimer.

Het hoofdkantoor belt. Ze hebben de notaris van Meneer de Jong gesproken. Hij heeft al zijn oldtimers nagelaten aan Aleksy.

Het hoofdkantoor belt. Ze hebben het lopende onderzoek naar de aanrijding van Vera nader bekeken. Het blijkt dat ze is aangereden door een oldtimer.

De politie heeft de server van de flat bekeken. Hennie blijkt chatgesprekken te hebben gehad met jonge meisjes. Meneer de Jong was de enige met toegang tot de server kast en stofzuigde deze braaf elke week.


Het hoofdkantoor belt. Mohamed zijn broer is twee keer opgepakt voor poging tot eerwraak.

De politie heeft de kast van mevrouw de Jong doorgezocht. Ze komen tien foto’s tegen van Aaron en zijn Nederlandse vriendin.

De politie heeft de server van de flat bekeken. Alle computers krijgen via de server de internetverbinding. Het blijkt de computer van Jana ontzettend veel uren op datingsites is ingelogd onder de naam WonderWoman.

Ze hebben het werk van Aleksy nagetrokken. Hij blijkt inderdaad voor een groothandel te werken. Daar worden echter al maanden lang auto-onderdelen vermist.

Groepsspel - Moord op Opa de Jong  

Dit is een groepsspel voor minimaal 10, maximaal oneindig veel personen. Voor acht mensen is een rol uitgeschreven. De rest is politieagent...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you