Page 1

Dagens Ledarkrönika av Håkan Arenius, ledarskribent på DAGEN | http://bilder.dagen.se/pdf/Dagen/2012-10-04/DAG-1004-00.pdf

Terrorister hela bunten! Så har man då fått det bekräftat: dom som handlar i Ullared är inte kloka. Visste ni att en av dom riskerar fängelse för att ha kört på en medkund med sin kundvagn? Men det vet man ju hur såna där shopoholics är. Terrorister hela bunten!

man ju hur man blir av att stirra på en datorskärm hela tiden. Terrorist, javisst!

Ja utom Eva, som jag fikar med i kyrkan ibland. Världens snällaste! Åker till Ullared ibland bara för att köpa lite billiga saker åt ungarna. Det kan man ju förstå. Men alla dom andra!

Kineser är ju inte kloka. Misshandlar en kille bara för att han kör Toyota! Och överfaller japanska turister i Hongkong. Bara för några ynkliga öar! Fast det vet man väl hur kineser är. Terrorister hela bunten!

Dom som kollar på fotboll är ju inte heller riktigt kloka. Skriker och gapar och slåss med flaskor och påkar. Huliganer allihop! Man borde bura in dom. För det vet man ju hur fotbollsnördar beter sig. Idel utbrott som liknar djungelapornas vrål. Klart att de tar till våld!

Ja inte dom som har kineskrogen på Storgatan. Toppenkäk! En kompis bor granne med ägarna. Dom skottar snö med brickor från krogen. Kreativt tänkt! Världens bästa grannar, säger min kompis.

Ja, inte min brorson, förstås. Han ser fotboll mest som ett tidsfördriv. En riktig mjukis, faktiskt, inte alls som dom andra. Så har vi dom som använder datorer. Dom är inte kloka. Hörde ni att Försvarets, SEB:s och TT:s sajter släcktes av såna där hackers? Och värre ska det bli, säger dom som ska försvara oss! Men det vet

Ja, inte vi som har ett äpple på datorn, förstås, vi sysslar ju inte med spam och sånt.

Hur hemska amerikaner är vet ju alla människor. Särskilt kristna amerikaner. Dom är inte kloka, dom! Bränner koraner, skjuter abortläkare och bara Gud vet allt! Gapiga våldsverkare är dom hela bunten! Utom en dam jag känner i Cincinatti, förstås. Hon går i kyrkan och bjuder hemlösa på äppelpaj, hon!

Muslimer ska vi ju bara inte tala om. Stormar ambassader gör dom och pucklar på folk utan urskillning över allt hela tiden, eller hur? Terrorister är dom förstås, hela bunten. Ja utom min jobbarkompis, Ahmed. Han är en juste kille. Håller på AIK och tar med ungarna till Skansen. Själv är jag förstås väldigt klok och saktmodig och …klok. Utom kanske i trafiken när nån kör för fort eller för sakta eller för nära eller inte blinkar eller parkerar konstigt eller så. Då kan jag nog bli rysligt terroristig. Annars är jag väldigt fredlig. Som folk är mest, tror jag. Jag menar, dom flesta vill ju leva i fred och ro och är inte alls som ullaredare, kineser eller andra terrorister. Eller, som jag alltid har sagt: man måste ju kunna skilja på folk och folk. Och om vi låter vår världsbild färgas av dom som tar till våld, då är vi ju förlorare allihop. Allihop!

Hakan Arrenius ledare i Dagen 12-10-04  
Hakan Arrenius ledare i Dagen 12-10-04  
Advertisement