Page 1

NY HF MED TEKNOLOGI OG SPORT TECH SPACE → URBAN OUTDOOR → CO-WORKING ODENSE


Få hands-on erfaring med fede projekter, mens du tager en hf FIRST MOVERS er en hf-enkeltfagsuddannelse for dig, som vil dyrke streetsport eller fordybe dig i teknologi, men som også har brug for en kompetencegivende uddannelse.

Uddannelsen er placeret på Odense havn i den gamle havnereception med udsigt ud over gammel industri og havneudvikling. I samme bygning ligger iværksættermiljøet Co-Working Odense side om side med PHONO festival, et prototypeværksted og en café. I caféen får du mad, kaffe, øl og her møder du de mennesker, der ellers færdes i huset.

På FIRST MOVERS får du en fuld hf-eksamen, SAMTIDIG med at du giver talentet en chance. FIRST MOVERS er SU-berettiget efter gældende regler. FIRST MOVERS klæder dig på til en videregående uddannelse og giver dig værktøjerne til at opstarte din engen virksomhed. FIRST MOVERS er et samarbejde mellem HF & VUC FYN Odense og UNGDOMSHUSET

→ www.firstmovers.eu → www.ungdomshusetodense.dk → www.vucfyn.dk


På FIRST MOVERS kan du gå i 2 retninger TECH SPACE Computere, sensorer, lyd, lys, computerspil, gadgets, grafisk design, kode, apps, hjemmesider, sociale medier osv. Vi bruger den nyeste teknologi og udforsker nye tendenser i den digitale verden. Vi vil være en del af Odenses fester, festivaler, kultur og gadebillede. Vi vil få inspiration fra den store verden, og i løbet af de tre år indlægges der også studieture. Første gang går turen til Hamburg, hvor vi vil se noget af det nyeste inden for events, teknologi og oplevelsesøkonomi.

URBAN OUTDOOR Skate, parkour, crossfit, supboard Vi beskæftiger os med kroppen og udforsker de nye tendenser i Streetkulturen. Vi inddrager byens faciliteter som vores hjemmebane til bevægelse og motion. Vi laver events og arrangementer for byens subkulturer og indgår i festivaler. Vi skal også ud i verden og møde andre unge, som også dyrker streetkulturen og fysisk aktivitet. Allerede i efteråret tager vi på første studietur til Hamburg.

→ firstmovers.eu


Bliv en del af et inspirerende miljø på Odense Havn Odense Havn er i en rivende udvikling fra at være en gammel industrihavn til at være stedet, hvor nye trends udvikler sig. Der er gang i iværksætteriet, nye kulturhuse opstår, midlertidige aktiviteter udfolder sig i gamle fabrikshaller, legepladser for streetkulturen etableres og her er rammerne for events og udstillinger.

Havnen er i en dramatisk udvikling, og der vrimler allerede med kreative iværksættere, grafittimalere, skatere og kantede hoveder. Begge retninger lægger vægt på at bruge havnen meget. Når der skal klatres, skates og males, når der skal designes elektronik til kulturteknologihallen, og når der skal bygges interaktive installationer. På havnen finder du blandt andet: DOK 5000, Stjerneskibet, Skibssmeden, FAF-hallen, Byens Ø, Fodboldfabrikken, Memcornhallen, FabLab, Pakhus 16, AtelierKANT, Nordatlantisk Hus, Kaj’ens, Kreative Containere, Odense Havnekulturfestival og PHONO festival.

-4-


-5-

→ firstmovers.eu


FIRST MOVERS er en praktisk anvendelsesorienteret hf. Du får en fuld hf uddannelse bestående af en række enkeltfag: Dansk, engelsk, matematik, natur-, samfunds-og kulturfag, som alle knytter an til iværksætteri og kulturevents.

→ For Tech Space bliver der suppleret med mediefag,

innovation, kommunikation og IT. → For Urban Outdoor bliver der suppleret med idræt,

psykologi og innovation.

-6-


Samfundsfag → Hvad vil andre unge gerne opleve til havnekulturfestivalen? ­ ­ Hvilke sociale problemer ville H.C. Andersen have skrevet om, hvis han → levede i dag? ­ → Hvordan kan du hjælpe vores planet og sørge for, at vi også har ressourcer til det, du gerne vil i morgen? ­ → Hvilke apps og programmer kan du udvikle, som kan være med til at løse vigtige samfundsproblemer? I samfundsfag kommer du ind i samfundets maskinrum. Den viden du finder her, er værktøjer du har brug for, til at gøre dine egne projekter relevante for andre end dig selv.

Dansk Rap, graffiti, digte, malerier, reklamer, facebook, Dronningens nytårstale, eventyr, folkeviser og krimier er alle tekster, der vil sige dig noget, tekster der har et budskab, og som du støder på i din hverdag. Med danskfaget får du redskaber til at se bag teksterne og samtidig til at bygge dine egne tekster op, så du får dit budskab igennem. Du vil få redskaberne til at markedsføre store projekter som Havnekulturfestivalen, H.C. Andersen festivalen og Spoken Word festivalen og ikke mindst redskaberne til at formidle det løbende via blogs, klummer og lignende. Lær dit sprog at kende, og du vil kunne udnytte det optimalt.

Matematik C Undersøg, hvad der er op og ned, når politikerne smider tal og statistikker i hovederne på hinanden. Find ud af, hvor hurtigt din gæld vokser på forbrugslånet til havkajakken. Kan vi designe vores egne spil til træning af hældningskoefficienter og ligningsløsning? Find ud af, hvad procentregning og statistik har med kondital og iltoptag at gøre. Med andre ord handler matematik på c-niveau om anvende matematikken i virkelige sammenhænge, men også om at lære at beherske ”spillereglerne” inden for geometri, statistik, lån, opsparing og væksttyper.

-7-

→ firstmovers.eu


TECH SPACE

Lav: et fedt peakmeter af 15 glødepærer, der lyser vinduerne op på rådhuset, når folk råber på flakhaven om aftenen. →

et elektronisk dansegulv med sensorer, der sætter lyset i gang i Kulturteknologihallen til Odense Havnekulturfestival →

→ en fed kunstinstallation i foyeren til Studenterhuset, som publikum kan interagere med.

-8-


Fysical Computing Fysical computing betyder opbygning af interaktive fysiske systemer ved brug af software og hardware, der kan sanse og reagere på den analoge verden. Udtrykket bliver ofte brugt til at beskrive kunst, design, kreative gør-det-selv-projekter, der anvender sensorer og microcontrollere til at oversætte analog indgang til et software-system. Ved hjælp af dioder, sensorer, adurinos, koder osv. vil vi skabe de fede installationer, som vil få folk til at stoppe op på gaden, til festivaller eller på kulturinstitutioner.

Lyd og lys tekniker Elektronisk eller live musik, streetdance eller musicals. Vi sætter udstyret op og står bag ved knapperne, når eventen kører. Vi har Kulturteknologibankens udstyr af lyd og lys til alle vores events. Du skal lære udstyret at kende, så du også kan blive kreativt skabende med lyd og lysdesign.

Computerspil Spil på computere er blevet det største marked indenfor underholdningsindustrien. Vi vil undersøge forskellige former for spil lige fra Grand Theft Auto til små apps på din telefon. Med udgangspunkt i vores viden skal du arbejde med at designe og udvikle dine egne små spil. Vi arbejder med Unity, 3D studio Max mm., og vi lærer at fortælle en historie og lave et gameplot. Nogle spilkonstruktioner kan bruges til physical computing, når vi skal lave vores installationer.

Visualisering, online markedsføring, grafisk design og web Alle First Movers skal kunne sælge deres gode idéer og præsentere dem på den rigtige måde. I har ofte kun 10 sekunder til at fange jeres kunders opmærksomhed. Vi laver visuelle mock-ups af prototyperne, præsentationsmateriale og online markedsføring af events. I får undervisning i Adobes CC pakke som bl.a. indeholder Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere og After Effects. Derudover vil vi kigge på de sociale medier, og hvordan du laver hjemmesider, hvad enten det er i et content management system, eller om du vælger at kode det fra bunden. -9-

→ firstmovers.eu


URBAN OUTDOOR

-10-


Skate I Odense Street House, i Skt. Jørgens Parken og på byens gader arbejder vi med alt, der er på hjul. Skateboards, Side by Side, Inliners, løbehjul, BMX mm. Der er fokus på sikkerhed, stunts, video, events og andre former for promovering. Vi bygger også ramper og Fly-Outs.

Urban Fitness Bevæg dig frit og flydende igennem byens rum. Vi dyrker Parkour, Cross-og Polefitness, løb og andre bevægelsesformer. For at være en god udøver skal man opbygge en god teknik og muskelstyrke, samt have forståelse for træningsfilosofier. Basisøvelserne bruges i deres simpleste form til grundtræning og muskelopbygning, mens de i deres færdige form udgør spring og bevægelser.

Urban Adventure Du lærer at bruge kajakker, kanoer, mountainbikes og sup boards. Vi har fokus på vandsikkerhed, men laver også sjove og udfordrende teambuilding øvelser og Adventure Races. Ved siden af afprøver vi en række forskellige ting som klatring, bueskydning og overnatningsture. Aktiviteterne foregår på Odense Havn, Munke Mose, Odense Å og fjorden ved Stige Ø.

Førstehjælp Med assistance fra Røde Kors får du de nødvendige førstehjælpskurser.

-11-

→ firstmovers.eu


CO-WORKING ODENSE Co-working Odense er et nystartet coworking space, hvor kreative iværksættere kan leje sig ind, og blive en del af et innovativt og inspirerende miljø. I et coworking space samles iværksættervirksomheder, for at inspirere og bruge hinanden i stedet for at sidde alene på et lukket kontor.

Det er ofte sådan, at når du til hverdag omgås med andre kreative mennesker, så får din kreativitet et spark, og der bliver skabt nye muligheder, og nye samarbejder.

-12-


→ Co-working Odense har tilknyttet trykkeri, fotostudie, mødelokaler og prototypeværksted, så medlemmerne hurtigt kan omsætte deres ideer til virkelighed.

→ Co-working Odense ligger i samme bygning som Firstmovers, så du får mulighed for at møde spændende iværksættervirksomheder, når du har din daglige gang i bygningen.

-13-

→ firstmovers.eu


PROTOTYPEVÆRKSTED Gør dine ideer til virkelighed i Coworking Odenses prototypeværksted

-14-


-15-

→ firstmovers.eu


COMPUTER CLUBHOUSE Computer Clubhouse er udviklet af forskere i Boston MIT og er et internationalt netværk af IKT-værksteder for unge med computere og knowhow til produktion af f.eks. plakater, flyers, hjemmesider, elektronisk musik og videoredigering.

Der er ca. 100 Computer Clubhouses fordelt på 20 lande verden over, hvor Odense afdelingen ligger i Ungdomshuset. I Co-working Odense er der en satellit af Computer Clubhouse Odense, hvor du vil få adgang til de nyeste faciliteter indenfor hardware og software. Se mere om netværket på computerclubhouse.org

-16-


KULTURTEKNOLOGIBANK Kulturteknologibanken er en samling af lyd og lysudstyr, som unge kan låne til deres egne projekter. Vi udlåner også til større events, som Odense Havnekulturfestival, Phono Festival, Kulturregion Fyn, Kulturnatten, HC Andersen Festivals m.fl. Udstyr: Højtalere, forstærkere, mixerpulte, wind up stativer, laserscannere, LED lys, parlamper, projekter, overdækket udendørs scene, rig og meget mere.

-17-

→ firstmovers.eu


ODENSE STREET HOUSE www.odensestreethouse.dk

ODENSE STREET HOUSE er en hal på Grønløkkevej til fysiske udfoldelser af streetkulturer som f.eks. skate, BMX, parkour, løbehjul og Roller Derby. Der er også et danserum med trægulv, musikanlæg og spejle til Street Dance og Pole Fitness. I Odense Street House er der også plads til kommende streetaktiviteter, der vokser ud af nye subkulturelle trends. -18-


BYENS Ø Midt i Odense Havn ligger Byens Ø - et perfekt sted at mødes med vennerne til aktiv udfoldelse og urban outdoor sport. Mens Byens Ø omdannes fra industriområde til levende kulturog oplevelses ø, er der etableret en række midlertidige aktiviteter - de fleste kan du benytte helt gratis. Beachvolley, cross fitness, parkour, petanque, minigolf, multibane, fodboldfabrikken, strand, scene, kreative containere, kano- og kajakhotel.

GREJBANKEN www.grejbankfyn.dk

FIRST MOVERS samarbejder med Grejbank Fyn, der ligger på Skibhusskolen, Skibhusvej 388, 5000 Odense C. Grejbanken er en af landets største udlånere af friluftsudstyr som kanoer, kajakker, sup boards, våddragter, telte, mountainbikes og trailere. -19-

→ firstmovers.eu


REJSER Vær nysgerrig, undersøg verden, rejs ud, brug dine sanser, oplev, mød andre unge på tværs af grænser. Optimér dine sproglige kompetencer og opnå øget indsigt i og viden om egne og andre kulturmønstre gennem rejser og udveksling i Europa og USA.

Første år går turen til Hamburg. De efterfølgende år finder vi ud af i fællesskab, hvor vi tager hen. USA kan være en mulighed.

-20-


På FIRST MOVERS bliver du en del af de kulturelle events i byen.

HAVNEKULTURFESTIVAL Havnekulturfestivalen er en festival for skabende kultur, der samler ca. 25.000 mennesker den sidste weekend i maj. Leg, musik, dans, kunst, kulturteknologi, vandaktiviteter, mad og streetsport er nogle af de ord, der beskriver aktiviteterne. → havnekulturfestival.dk

HCA FESTIVALS H.C. Andersen Festivals finder sted i uge 34, hvor Odense bliver rammen om et genkendeligt H.C. Andersen univers i teaterforestillinger, foredrag og guidede ture, men i lige så høj grad noget helt anderledes som Street Art, koncerter, lysshow og meget mere. → hcafestivals.dk

FJORDENS DAG Den anden søndag i september finder Danmarks største naturarrangement sted. I Fjordens Dag deltager institutioner, foreninger, skoler, firmaer og private grupper, som tilbyder oplevelser, der involverer natur, friluftsliv, miljø, kultur eller sundhed. Hvert år benytter mellem 30.000 og 50.000 mennesker sig af muligheden. → fjordensdag.dk

PHONO FESTIVAL PHONO Festival har siden 2006 præsenteret et bredt udvalg af elektronisk musik, i urbane omgivelser, der ikke normalt bruges som spillesteder. → phonofestival.dk

-21-

→ firstmovers.eu


HF med TEKNOLOGI og SPORT FIRST MOVERS er en hf-enkeltfagsuddannelse for dig, der gerne vil være iværksætter og enten vil dyrke streetsport eller fordybe dig i computeren, men som også har brug for en kompetencegivende uddannelse.

→ På FIRST MOVERS får du en fuld hf-eksamen, SAMTIDIG med at du giver talentet en chance. → FIRST MOVERS er SU-berettiget efter gældende regler. → FIRST MOVERS klæder dig på til en videregående uddannelse og giver dig værktøjerne til at opstarte din engen virksomhed. → FIRST MOVERS er et samarbejde mellem HF & VUC FYN Odense og UNGDOMSHUSET.


Pris: 800,- pr. md i 10 mdr. Derudover skal du betale et deltagergebyr på ca. 2.450,- kr. pr. år til VUC. Når du har bestået eksamen og f år udstedt dit fulde hf-bevis, kan du ansøge om at få delta­gergebyret tilbage for de fag, der er skrevet på eksamens­beviset. SU: Du kan søge SU efter gældende regler Start: 11. august 2014 Hvor foregår undervisningen? Undervisningen foregår primært i FIRST MOVERS egne lokaler Londongade 1, 5000 Odense C. Hvem kan deltage? Du skal have en god afgangseksamen (9. el. 10. kl.) og have været ude af folkeskolen mindst ét år. Derudover skal du være motiveret og talentfuld. Du kommer til en samtale, hvor vi sammen finder ud af, om FIRST MOVERS er noget for dig. Varighed: Uddannelsen er tilrettelagt over 2 år. Vores erfaring er dog, at nogle kursister har brug for et ekstra år til at færdiggøre deres hf. For at sikre det optimale uddannelsesforløb, udarbejder den enkelte kursist i tæt samråd med skolens studievejleder en individuel uddannelsesplan. Tilmelding: Du skal tilmelde dig FIRST MOVERS to steder: → På www.firstmovers.eu, hvor du udfylder og sender formularen → På www.optagelse.dk når du udfylder din ”ansøgning til ungdomsuddannelserne”, hvor du skriver First Movers i fel­tet ”andre aktiviteter” som 1. prioritet. Husk desuden at vælge en anden og tredje prioritet. Vil du vide mere? Så kontakt: HF Kursusleder Helle Klodskov

Ungdomshusets leder eller

Karsten Damgaard

Telefon: 5167 1264

Telefon: 2910 7124

E-mail: HHA@vucfyn.dk

E-mail: kada@odense.dk

→ www.firstmovers.eu

→ www.vucfyn.dk/firstmovers


FIRSTMOVER  

Ny HF på, med udsigt over Odense havn

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you