Page 1

ADRIAN SEGARRA BELLMUNT PARTICIPANT DE LES JORNADES D’EDUCACIÓ INFANTIL CAMPUS TERRES DE L’EBRE 25-02-11


ÍNDEX

1.ACTIVITATS PREVIES A LES JORNADES …………………………..PÀG 1

2.ACTIVITATS DINS LES JORNADES ……………………………PÀG 1,2,3

1ª Conferència Mostra d’experiències Experiència 1 Experiència 2 Conta-contes

CONCLUSIONS...........................................................…………………….PÀG 4


1. ACTIVITATS PRÈVIES A LA JORNADA DE L’EDUCACIÓ

Una vegada inscrits a les jornades de l’educació infantil de les Terres de l’Ebre ens van dir que teníem d’assistir a una reunió per tal d’aclarir les tasques que tindríem de portar a terme per fer possible aquestes jornades. La primera tasca que se’ns va encomanar va ser el trasllat de les taules ( per fer la recepció) i les cadires per tal d’ampliar l’aforament del saló d’actes del seminari ( lloc on es van realitzar la jornada). Divendres vam acudir per tal de fer aquesta tasca i repartir les diferents tasques que teníem de realitzar, fotografia, vídeo, recepció... A mi hem va tocar rebre als assistents a la taula de la URV.

2. ACTIVITATS DINS LES JORNADES

Una vegada arribat dissabte a les 8:30 vam anar al seminari per tal de fer els ultims detalls. A les 9 començà a arribar la gent i la nostra tasca consistia en comprovar l’assistència de la gent inscrita. A les 9:15 una volta la gent estava dins començaren les jornades amb la benvinguda a les jornades. En aquesta benvinguda participaren Azael Fabregat ( Director del Campus Terres de L’Ebre), Angel Pio González Soto ( Director de l’ICE de la URV), Ferran Bel ( Alcalde de Tortosa), Josep Holgado ( Coordinador URV) i Antoni Martí López ( Director dels Serveis Territorial d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre).


A continuació es presentà el primer ponent de la jornada, el Sr. José Mombiela Sanz, metge especialista en desenvolupament infantil.

1ª Conferència: “CONNEXIONS NEURONALS I CREATIVITAT” El senyor Jose Mombiela ens va oferir una conferència molt entretinguda i la veritat que molt formadora. El contingut de la conferència fou el següent; en explica que el Cervell de l’infant copia de l’adult durant el set primer any de la vida, és a dir, aprenen majoritàriament per imitació. El Cervell grava com a normal el que es repeteix en el temps. També ens va transmetre que el Cervell imita al referent que ho vincula afectivament i experimenta. De l’experimentació multisensorial-emocional s’iniciarà la manifestació creativa. Manifestació creativa a conduir, contrastar , enriquir,..per l’educador. Va fe gran rellevància en els nivells del Cervell, segons el senyor Mombiela, el nostre Cervell s’unifica a nivell funcional la tecnologia mes avançada dels rèptils, amb la tecnologia mes avançada dels mamífers, amb la tecnologia dels primats mes avançats i amb la tecnologia situada en els frontals dels homínids. Una frase que hem va agradar es la següent; “ No ens hem d’avançar en l’educació, hem d’educar acompanyant el nivell psicològic del nen.”.

Per concloure amb aquest resum de la primera conferència només hem resta dir que hem va agradar molt l’actitud de Mombiela durant la conferència i com no també el contingut d’aquesta.

MOSTRA D’EXPERIÈNCIES

“Escriptura, joc i descoberta al parvulari”

A continuació de la conferència comença el torn de la mostra d’experiències. LA primera fou la presentada per Enric Queralt Cata ( Mestre i inspector d’educació). Aquesta experiència no sortia al programa de les jornades ja que es va fer un petit canvi. L’experiència per el que vaig poder entendre feia referència a l’aprenentatge de la lectoescriptura en l’etapa 0-6. Mitjançant un power-point ( Molt ben fet) l’Enric Queralt


ens va posar a disposició gran quantitat de recursos i eines per tal de poder treballar la llengua en l’etapa 0-6. Des del meu punt de vista el Power estava bé però penso que va faltar un poquet d’explicació per part de l’Enric ja que en molt moment no entenia les diapositives.

“Gaudim amb la llum, el color, la música i el cos”

La segona experiència fou a càrrec de Alícia López Rodríguez ( Directora de la llar d’infants municipal de Sant Iscle de Vallalta). Aquesta experiència fou molt divertida, Alicia ens va ensenyar alguns dels recursos que utilitzen a la llar on treballa . Aquestos recursos van adreçats a treballar la llum, el color, la música i el cos” . En primer lloc ens va ensenyar tres pots dins dels qual hi havien diferents objectes i nosaltres teniem d’endevinar. Tot seguit vam tocar una cançó amb diferents objectes i parts del cos. Primer va començar la primera fila i poca poc ens anavem afegint tots fins que tot el saló estava tocant al mateix ritme. Aquesta part de l’experiència hem va agradar molt. Per finalitzar ens va ensenyar a fer un fanal amb una pila, un cilindre del paper de vàter i un globus. Realment hem va impressionar l’efecte que feia amb les llums apagades.

Descans

“ Jo també conto contes”

Per concloure la Jornada de l’Educació infantil de les Terres de L’Ebre tinguérem al senyor Pep Duran Ollé ( Traginer de contes) un meravellós conta-contes que cada vegada que esta entre nosaltres ens deixa a tots bocabadats. El Pep durant va ser el ponent que més hem va agradar ja que ens va mostrar una gran quantitat de recursos literaris per treballar amb el infants. A més, penso que la presentació que va fer la tenia molt ben preparada i lligava un conte amb altre d’una manera magnífica. També vam poder gaudir de les seves imitacions de sons i els seus apareix per produir-los. Com a conclusió dir que penso que Pep durant es un gran professional dels contes.


CONCLUSIONS -

Les jornada de l’educació es un acte important per a la transmissió d’experiències.

-

Són formadores

-

-Ens permeten reunir-nos amb gran quantitat de docents.

Jornades educació infantil  
Jornades educació infantil  

Aquest es un document que resumeix les jornades d'educació infantil realitzades a Tortosa el 12-03-2011

Advertisement