Page 149

BI

Biologi 147 Pussla ihop kroppen i fem lager. Skelettet i botten på ramen. Lägg dit lagret med de inre organen, fortsätt med muskulaturen, sedan huden och avsluta med kläderna. Fascineras av hur vi är uppbyggda. Pussel och ram i trä. 28 bitar. Storlek: 15 x 30 cm.

PUSSEL FLICKA 5-LAGER beta-7128 195:-/förp.

PUSSEL POJKE 5-LAGER beta-7129 195:-/förp.

KROPPEN PLANSCH På den här unika planschen ser du kroppen på fyra olika sätt. När du tittar på planschen från olika håll ser du: kroppen, muskulaturen, de inre organen och skelettet. Sätt upp planschen så att alla i klassen kan se. Se den från olika vinklar och upptäck de olika ”kropparna”.

MODELL AV HJÄRNAN En modell av människohjärnan. En människohjärna väger ca 1,4 kg. Här ser eleverna, på ett enkelt sätt, hur vår hjärna ser ut. Hjärnan är den allra viktigaste delen i vår kropp och den ömtåligaste. De latinska namnen på hjärnans delar står på den ena delen. Den andra delen är markerad med bokstäverna A–L. Storlek: 13 cm i diameter. Tillverkad i tålig, mjuk skumplast. Innehåller: tvådelad modell av hjärnan och lärarhandledning. beta-1933 160:-/förp.

Upptäck hur allt i kroppen hänger ihop. Planschen som kan fascinera er många gånger. En plansch i storlek: 50 x 70 cm. Bilderna är från en plansch, sedd ur 4 olika vinklar! beta-5410 225:-

STETOSKOP Ett riktigt stetoskop. Lyssna på kompisens hjärta och lungor eller ditt eget. Lyssna på skillnaden av hjärtljudet när du sprungit en runda på fotbollsplanen och när du sitter lugnt och läser en bok. Fascineras av hur det låter i din handled, när blodet pulserar. Det finns mycket spännande att lyssna på. Storlek: 75 cm långt. beta-3400 47:-

MODELL AV HJÄRTAT En modell av ett människohjärta. Kroppens allra viktigaste muskel. Hjärtat slår ungefär 100 000 gånger per dygn! Eleverna ser tydligt hur ett hjärta ser ut. Namnen på hjärtats delar står på engelska. Storlek: 13 cm i diameter. Tillverkat i mjuk skumplast. Innehåller: tvådelad modell av hjärtat och lärarhandledning. beta-1932 160:-/förp.

Profile for Beta Pedagog

Läromedel 2018, årskurs F-6  

Läromedel 2018, årskurs F-6