Page 115

SV

Svenska 113

Åk 4 - 6

Åk 2-4 JAG KAN SKRIVA! Ett hjälpmedel och en idébank när eleverna börjar skriva små berättelser. Kortens inledande texter är skrivna i jagform, för att eleverna lätt ska identifiera sig. Högst upp på alla korten finns det bilder som inspirerar det fortsatta skrivandet. Det finns en ordbank på varje kort, med tips på ord som kan finnas med i berättelsen. Det finns även en frågebank, som kan hjälpa eleverna att få fart på skrivandet. T.ex. ”Det ligger is på sjön. Isen är tjock. En bit ut på sjön är det en vak. Upp ur vaken kommer ...” Innehåller: 40 A5-kort, lärarhandledning och trälåda. Författare: Karin Glaad-Björding. beta-3841 350:-/förp.

Åk 4 - 6 VAD HÄNDER? 40 kort som inbjuder till fri skrivning eller fritt berättande. Texten på korten sätter igång fantasin. Att komma igång och skriva är så mycket lättare när det redan finns en början. Texterna är skrivna i jag-form och följer årets händelser. T.ex. “Tisdagen den 31 oktober. Klockan är redan åtta. Vad konstigt att pappa inte har kommit hem! Inget motorljud ännu. Jag tittar ut genom mitt fönster för att se om lyktorna från bilen syns. Vad är det som lyser inne bland träden? Flera små ljuspunkter som irrar hit och dit. Vad kan det vara?” Innehåller: 40 A5-kort, lärarhandledning och trälåda. Författare: Karin Glaad-Björding. Illustratör: Kim Nilson. beta-3843 350:-/förp.

VAD HÄNDE SEDAN? 40 kort med inledning till fri skrivning. Början är given, men Vad hände sedan? Det är upp till varje elev. I handledningen får du dessutom förslag på olika sätt att utnyttja kortens möjligheter. Texten på korten inspirerar eleverna till att skriva spännande berättelser. Skrivandet blir mycket lättare när det redan finns en början. Korten handlar om flickor och pojkar i olika situationer. T.ex. ”Martin och Kristian hade cyklat ner till ån. De skulle paddla en sväng med sina kajaker. Först tog de på sig sina flytvästar och gick därefter in i skjulet och hämtade kajakerna. De bar ner dem till bryggan. Kristian la i sin kajak först. Då ... ” Innehåller: 40 A5-kort, handledning och trälåda. Författare: Karin Glaad-Björding. Illustratör: Kim Nilson. beta-3842 350:-/förp.

Åk 4 - 6 ATT BYGGA EN BERÄTTELSE Lär elever hur man bygger upp en berättelse och leder dem genom skrivandets mysterium. Erbjud eleverna en skrivmodell. Den består av fyra byggstenar, aktörer – miljöer – händelser – slutet. Byggstenarna binds samman till en tankekarta eller tankekedja. Här finns också ord som sätter igång associationsbanor i hjärnan. Börja med en gemensam start på några berättelser, då blir det lättare för eleverna att fortsätta skriva. 41 sidor. Författare: Christina Eklund. beta-2664 295:-

Profile for Beta Pedagog

Läromedel 2018, årskurs F-6  

Läromedel 2018, årskurs F-6