Page 106

SV

104 Svenska

Läståget-serien allt du behöver för läsinlärning! Läståget lär dig läsa för framtiden. Passar alla elever. Läståget tar med eleverna på en resa de bara inte får missa. Träffa Loa, Moa, Rosa och Tore, följ med dem och utforska läsandets lockande och svindlande vägar ända fram till det äventyrliga läslandet. Vi har ökat avståndet mellan orden i texterna i Läståget med 50 %. Detta gör texterna mer lättlästa och hjälper eleverna att få riktiga ordbilder.

Läståget och Läståget tuffar vidare, är både läsebok och arbetsbok. Allt i ett. Tänk att vara med och göra sin egen läsebok. Strukturerad läsinlärning. Författare: Torgerd Adolphsson. Illustratör: Lena Petersson. Redaktör: Ingrid Hultman.

1. Tydliga symboler. 2. Enkla instruktioner till eleverna. 3. Bilder och klisterbilder i färg. 4. Omväxlande uppgifter. 5. Individuell arbetsgång. 6. Läs, rita och måla. 7. Laborera med bild och ord. 8. Lös korsord och spela spel. 9. Finmotorisk träning.

Ni behöver ha en lärarhandledning för att enkelt kunna arbeta med Läståget. Symbolerna, som finns i Läståget, förklaras. Här finns tips och idéer till hur ni arbetar med Läståget.

Profile for Beta Pedagog

Läromedel 2018, årskurs F-6  

Läromedel 2018, årskurs F-6