0464 Peggy Pirat och kapten Storögas skatt

Page 1

P eggy P ir at

och kapten Storögas skatt

Anna Hansson Jonas Olsson
I samma serie: Peggy Pirat och Dödens grotta (2019) Peggy Pirat och spökskeppet (2020) Peggy Pirat och havsodjuret (2020)

Peggy Pirat och kapten Storögas skatt Beta Pedagog AB Skutevägen 1, 432 99 Skällinge info@betapedagog.se www.betapedagog.se tel. 0340-355 05 © Text: Anna Hansson, 2021 © Bild: Jonas Olsson, 2021 Författare: Anna Hansson Illustratör: Jonas Olsson Redaktör: Isac Carlsson Läsbarhetsindex (lix): 14 Art. nr beta-0464 ISBN 978-91-88871-25-1 Första upplagan, första tryckningen Dardedze Holografija, Lettland, 2021

Svanenmärkt trycksak, 3041 0971

Svanenmärkt trycksak, 3041 0971


Anna Hansson & Jonas Olsson

P eggy P ir at

och kapten Storögas skatt


Vi är med i boken:

Pegg y

Vi l le R uf us


Peggys mamma och pappa är sjörövare. Men just nu har de tagit lite ledigt. Det är bra, för då kan Peggy låna deras skepp.

5


Den här boken fortsätter där Peggy Pirat och havsodjuret slutade. Men du behöver inte ha läst den boken för att kunna läsa vidare här.

– Titta Peggy! säger Ville. Det har slutat blåsa! Peggy sträcker ut en hand och känner efter.

6


– Du har rätt! säger Peggy. Stormen är över. Vi kan leta efter kapten Storögas skatt nu!

7


Peggy har lånat en karta av sin mamma och pappa. De har letat efter skatten länge utan att hitta den.

8


De har märkt ut på kartan var de tror att skatten finns.

9


– Vem var kapten Storöga nu igen? frågar Ville. – Kommer du inte ihåg det? säger Peggy. Hon var ju den värsta pirat som nånsin levt! Och den som grävt ner den största skatten. En kista fylld av guld och juveler.

10


– Och skatten finns på den här ön? säger Ville. – Japp, säger Peggy. Här nånstans finns den, nedgrävd i sanden. Och så vaktas den av kapten Storögas spöke. – Vad sa du? säger Ville.

11


– Den vaktas av kapten Storögas spöke, säger Peggy. Du är väl inte rädd för spöken? – Bara lite, säger Ville och sväljer hårt.

12


Peggy tittar på kartan. Hon pekar på ett berg på ön. – Där är en bra plats att utgå från, tror jag, säger hon. Peggy, Ville och Rufus går mot berget. Något sticker upp ur sanden lite längre fram. – Vad är det där? säger Peggy. Det ser ut som en hand!

13


Böcker i serien

Du hittar många fler böcker och bokserier på betapedagog.se. Där kan du också provläsa och bläddra i böckerna.

Kapten Storöga var den värsta pirat som nånsin levt, och Peggy och Ville har bestämt sig för att leta efter hennes skatt. En kista fylld av guld och juveler, som sägs vaktas av kapten Storögas spöke …

Peggy Pirat och kapten Storögas skatt är den fjärde boken i en spännande och lättläst bokserie för barn i åldern 6–9 år. Bokens läsbarhetsindex (lix) är 14. Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga. Jonas Olsson är serietecknare och barnboksillustratör. Hans bilder är välgjorda, färgglada och humoristiska.

Art. nr beta-0464

9 789188 871251