Page 1

Ski

for alle 2013

Kvikrabat - bestil inden 1. dec. 2012

Bil • Bus • Fly 2 børn gratis på mange hoteller

52

, n o i t a r i p s n i s r e sid tips & tricks www.besttravel.dk/skiferie


www.besttravel.dk 2

Velkommen i sneen Norge er fantastisk smuk natur, uldsweatre, varm kakao og selvfølgelig skiløb for alle aldre! Endnu engang er vi glade for at kunne byde velkommen til skisæson i de populære norske fjelde! Hvad enten I er til stejle alpinpister eller børnebakker, udfordringer på snowboards og twinski, eller I hellere vil nyde stilheden og de brede vidder på langrendsski, har Norge masser at byde på. For børn og voksne, unge og seniorer. I dette katalog kan du læse om nogle af vores mest populære norske destinationer. De fleste destinationer er også krydret med Uhrskovs portrætvideoer, som du kan se via din smartphone eller tablet! Og husk, hos Best Travel giver vi KVIKRABAT og vælger I hotel, kan børnene medbringes GRATIS - også i bussen! Læs mere om fordelene på side 4-5!

Skeikampen

Hafjell Sjusjøen

Hemsedal Golsfjellet Geilo

Oslo

God skiferie - velkommen i sneen!

Göteborg

Frederikshavn

Varberg

Grenå

Helsingør

Helsingborg


Indhold

3

Indhold 4 4 6 7

Fordele med Best Travel Gratis med børn Grupperejser Weekendski i Norge

8

Geilo

Esben Haakenstad

Ustedalen, Geilo Gaarden, Geilo Hotel, Highland Lodge, Havdalsgrenda

16

Med børn i skibussen

18

Hemsedal Mølla, Bakken, Alpin Apartments, Tinden, Staven, Alpin Lodge

23

Skiudstyr

26

Hafjell Hafjell alpinlandsby, Sørlia hytter, Nordlia, Vikinggrenda, Hafjell Hotel, Alpin apartment solsiden

32

Hvorfor blive medlem af en skiklub?

34

Skeikampen

CH/www.visitnorway.com

Hotel Skeikampen, Gausdal apartments, Skeikampen Fjellandsby

Udgiver og layout: Best Travel, Markedsgade 13, 9800 Hjørring Print: Color Print a/s Oplag: 285.000 Forsidefoto: Nils-Erik Bjørholt/www.visitnorway.com

38

Store hytter og lejligheder

40

Langrend i Norge

42

Golsfjellet Kamben Høyfjellshotell

44

Sjusjøen Sjusjøen Høyfjellshotel

49 50 51

Bustider Praktiske oplysninger Generelle bestemmelser


www.besttravel.dk 4

Fordele med Best Travel Din tryghed – frem for alt! Når I bestiller skiferien hos Best Travel, kan I være sikre på, at der er taget hånd om jeres rejse. Vi har igennem mange år samarbejdet med vores destinationer i Norge, og tilbyder kun indkvarteringssteder, hvor vi er sikre på, at forholdene er i orden. Best Travel er også medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden – endnu en garanti for, at jeres skiferie er i trygge hænder.

GRATIS 2 børn på hotel og i bus Tag børnene med – helt GRATIS På mange af de hoteller i Norge som vi samarbejder med, kan 2 fuldt betalende medbringe op til 2 børn under 16 år helt gratis! Børnene sover i opredning på dobbeltværelset. Som noget nyt i 2013, er det også gratis at tage op til 2 børn med i bussen til Norge, når I vælger overnatning på disse hoteller! Også aleneforældre kan på mange hoteller medtage et barn gratis. Indkvartering sker i enkeltværelse med en opredning.

Vælg bil, bus eller fly

Kvikrabat – bestil inden 1. december 2012 På alle vores indkvarteringssteder i Norge tilbyder vi Kvik­rabat ved ophold på 5 eller 7 nætter! Bestiller I jeres skirejse inden 1. december 2012, kvitterer vi med en rabat på kr. 500,- pr. værelse/lejlighed/hytte.

Bestil liftkortet hjemmefra

Skiferie i Norge – med bil, bus eller fly!

På de fleste af vores destinationer kan I bestille liftkortet sammen med rejsen. Så ligger det klar ved ankomsten til indkvarteringsstedet. Husk – ved weekendski er liftkortet inkluderet. Du finder priserne på liftkort på vores hjemmeside www.besttravel.dk/skiferie

Med bil, bus eller fly til Norge? Hos Best Travel kan I vælge den transportform der passer jer bedst. Vi tilbyder bus til alle vores destinationer i Norge – husk op til 2 børn GRATIS med bussen når I vælger at bo på hotel! Også mulighed for fly til Oslo med transfer til Geilo og Hemsedal.


Best Travel

5

Kvik rabat - spar 500,-

Terje Rakke/Nordic life/www.visitnorway.com

Terje Rakke/Nordic life/www.visitnorway.com

Ute foto/www.visitnorway.com

Ute foto/www.visitnorway.com

på 5- og 7-nætters ophold ved bestilling inden 1. dec!

Danmarks Skiforbund Har du fuld kontrol over skiene når du suser ned af pisterne? Hvad kan du gøre selv for at forebygge skiulykker? Er det nødvendigt med hjelm, og hvad med rygskjold? Er du opmærksom på andre, og hvem skal holde tilbage for hvem? Med stadigt flere skigæster på pisterne, er der mange hensyn at tage når man er på skiferie - både overfor sig selv og andre. Danmarks Skiforbund er paraplyen over Danmarks ca. 70 skiklubber. Best Travel samarbejder med Danmarks Skiforbund omkring formidlingen af sikkerhed på ski, og omkring de danske skiklubber hvor Best Travel tilbyder fordelagtige tilbud. Se Danmarks Skiforbunds folder om sikkerhed på vores hjemmeside og læs mere om skiklubber på side 32-33.


www.besttravel.dk 6

GRUPPEREJSER Er I en større gruppe, der ønsker at rejse sammen? Høst fordelene af alle vores erfaringer! Hos Best Travel har vi gennem mange år arrangeret specialrejser både med fly og med bus for foreninger, skoler, virksomheder, private grupper m. fl. på minimum 20 personer. Vi arrangerer ikke blot skirejser, men også storbyrejser, rundrejser, krydstogter m.m.

arrangeres i tæt dialog med jer, og vi står klar med rådgivning og vejledning.

Hvad enten I vil på ski i Alperne eller i Fjeldene, arrangerer vi gerne jeres rejse - med bus eller fly. Rejsen

Kontakt Best Travel GRUPPEREJSER på tlf. 70 20 98 99 eller på grupperejser@besttravel.dk

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på netop jeres rejse – til den helt rigtige pris.


Weekendski

7

Weekendski Weekendski bliver mere og mere populært! Weekendturen er perfekt som opvarmning til den længere skiferie, som afslutning på sæsonen eller bare som en skøn miniferie i en ledig weekend. Det er nemt og hurtigt at komme på ski i Norge, og det endda til meget fornuftige priser! Tag familien, vennerne eller kollegerne med og nyd et par hyggelige dage med masser af aktivitet i frisk bjergluft. Der er afrejse torsdag eftermiddag/aften og hjemkomst mandag morgen/formiddag. Med ankomst på destinatio-

Geilo fra

Med hotel og ¾ pension

3.295

Pr. pers. v/2 pers.

nen fredag morgen og hjemrejse sidst på dagen søndag får I hele tre dage på ski – og liftkortet er naturligvis inkluderet i prisen.

Inkluderet i prisen • 5 dage med bus t/r fra Danmark via Sverige • 2 overnatninger i hytte/lejlighed/hotel • 3 dages liftkort, fredag-søndag

Se mere på www.besttravel.dk/weekendski

Hemsedal

Hafjell

Skeikampen

fra

fra

fra

2.695

Pr. pers. v/4 pers.

2.395

Pr. pers. v/4 pers.

1.995

Pr. pers. v/4 pers.


www.besttravel.dk 8

Geilo Skisportsbyen Geilo ligger lunt mellem fjeldsiderne og frister med aktiviteter til både børn og bedsteforældre – og alle midt imellem – både med og uden ski. På det traditionsrige skisportssted Geilo mødes ski-proffer og nybegyndere. Der er god plads både til børnefamilier og til ambitiøse skientusiaster, og I kan få lige den skiferie, I helst vil have. Her er en hyggelig lille by, pister i alle sværhedsgrader, flotte langrendsløjper og tilbud til familiens mindste, uanset om de elsker at stå på ski eller hellere vil lave engle i sneen. På Geilo kan I fokusere på skiløb, øve seje tricks på snowboard eller slappe af med pauser, kvikklunsj og sjov i sneen.

Fakta om Geilo Pister:

10

10

15

Weekendski i Geilo 5

Beliggenhed:

800 m.o.h.

Stolelifter:

5

Højeste skihøjde:

1178 m.o.h.

Træklifter:

13

Alpinanlæg:

35 km

Kabinelifter:

--

Langrend:

220 km

Snekanonanlæg:

Ja

Pister i alt:

40

Længste nedfart:

2 km

• 3 dages liftkort fredag-søndag • 2 nætter på hotel inkl. 3/4-pension • Bus fra Danmark t/r

fra

3.295

Pr. pers. v/2pers.

Læs mere om weekendski på side 7


Geilo

9

Transport til Geilo Med Norwegian fra København til Oslo hver søndag. Vælg mellem 5 overnatninger med hjemrejse fredag eller 7 overnatninger med hjemrejse søndag. Flypriser på disse sider er inkl. transfer fra lufthavnen i Oslo til Geilo. Bus via Sverige: 5-dages ture torsdag-mandag med 3 dage på ski, 8-dages ture lørdag-lørdag med 6 dage på ski samt 10-dages ture lør-man og tor-lør med 8 dage på ski. Opsamling i Østjylland samt på Fyn og Sjælland. Ophold uge 2-13. Se opsamlingstider på side 49. Kører I selv, og vælger I en rute over vand, kan I bestille færgeoverfart med Stena Line Frederikshavn-Oslo, Frederikshavn-Göteborg eller Grenaa-Varberg, samt med Scandlines Helsingør-Helsingborg. Afstande til Geilo: Fra Oslo 240 km, fra Göteborg 535 km, fra Varberg 610 km og fra Helsingborg 750 km.

Se video fra Geilo med Thomas Uhrskov


www.besttravel.dk 10

Kvikrabat

GRATIS

2 børn på hotel og i bus ved 2 fuldt betalende

Ustedalen Hotell BBB Ustedalen Hotell er et moderne hotel af høj standard, og med sin uformelle atmosfære passer hotellet perfekt til børnefamiliens skiferie. Hotellet har restaurant med et godt køkken og panoramaudsigt over vinterlandskabet. 6 aftener om ugen er der dans til levende musik. Desuden er der swimmingpool, populært aktivitetsrum for de mindste samt skibus fra døren. Værelser: Alle med bad/toilet, telefon og tv. Faciliteter: 86 værelser/3 etager. Reception, værdiboks, restaurant, bar, salon med pianobar, opholdsstue, swimmingpool, sauna og skirum. Legerum for de mindste og bordtennis for de lidt større. Gratis internetadgang. Der er gratis parkering ved hotellet.

3.19 5

fra

Terje Bjørnsen

fra

pr. pe rs .

4.0 9 5

fra

pr. pe rs .

4.9 9 5

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re ink l. ¾ pe ns ion

Ophold: Vinterpension bestående af morgenmadsbuffet, selvsmurt lunchpakke og aftensmad er inkluderet i prisen. Centrum: Lift/pist: Langrend:

800 m 400 m 800 m


Geilo

11

Kvikrabat

GeiloGaarden lejligheder BBB GeiloGaarden er en række nye, smagfuldt indrettede lejligheder fra 2010. De moderne lejligheder ligger meget centralt med få hundrede meter til lift, langrendsløjper og Geilo centrum med butikker og restauranter. Hvis I har lyst til at slippe for madlavning, har I mulighed for at få rabat på måltider på Ustedalen Hotell. Der er privat parkering i forbindelse med lejlighederne. Generelt: Alle lejligheder uanset størrelse har bad/toilet, opholdsstue med tv samt køkkenafdeling med køleskab, fryser, komfur med ovn, opvaskemaskine, kaffemaskine og elkedel.

Ophold: Slutrengøring, sengelinned og håndklæder er inkluderet i prisen. Vinterpension på Ustedalen Hotell kan tilkøbes. Centrum: 150 m Lift: 150 m Langrend: 100 m

fra

5.4 4 5

pr. lej l.

+ 90 0

pr. pe rs .

+

fra

18 0 0

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re . i lej ligh e d til 4 pe rs

C.H./www.visitnorway.com

2-værelses lejlighed til 2 personer: 1 soveværelse 3-værelses lejlighed til 4 personer: 2 soveværelser 4-værelses lejlighed til 6 personer: 3 soveværelser


www.besttravel.dk 12

Kvikrabat

GRATIS

2 børn på hotel og i bus ved 2 fuldt betalende

Geilo Hotell BBB Med en historie, der går helt tilbage til 1880, er Geilo Hotel den populære skidestinations ældste og mest traditionsrige hotel. I dag fremstår hotellet som et moderne og hyggeligt feriested med et meget serviceminded personale – et sted der indbyder til afslappende feriedage. Geilo Hotel kan anbefales både til familier og til et mere voksent publikum. Hotellet ligger perfekt med kun ca. 150 meter til Geiloheisen og dagens skioplevelser. Værelser: Alle med bad/toilet, hårtørrer, telefon og tv. Faciliteter: 72 værelser/4 etager. Reception, restaurant, pejsestue, legerum, bar med dans samt velværeafdeling med sauna og dampbad. Gratis trådløs internetadgang. Gode parkeringsforhold.

fra

2 .9 9 5

Ophold: Vinterpension bestående af morgenmad, selvsmurt lunchpakke og aftensmad er inkluderet i prisen.

fra

3.89 5

Centrum: Lift: Langrend:

fra

4.7 9 5

pr. pe rs . pr. pe rs . pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re ink l. ¾ pe ns ion

300 m 150 m 500 m


Best Travel

13

Havsdalsgrenda BBBB Lækre, nye lejligheder af høj standard med ski-in/ski-out og nem adgang til børneområdet i Havsdal.

Kvikrabat

Generelt: Bad/toilet, opholdsrum med tv og gaspejs samt køkkenafdeling med køl/frys, komfur, opvaskemaskine, kaffemaskine og elkedel. Lejlighed til maks. 4 personer: 2 soverum Lejlighed til maks. 6 personer: 3 soverum Faciliteter: Vaskemaskine/tørretumbler mod betaling, indendørs swimmingpool, sauna. Garage. Skiskole, skiudlejning, liftkort v/Havsdal Skisenter. Ophold: Slutrengøring, sengelinned og håndklæder er inkluderet i prisen. Centrum: 3 km Lift: 25 m Langrend: 25 m

fra

5.7 4 5

pr. lej l.

5 næ t t e r søn -f re . i lej ligh e d til 4 pe rs

fra

6.24 5

pr. lej l.

5 næ t t e r søn -f re . i lej ligh e d til 6 pe rs

Highland Lodge BBBB

Kvikrabat

Highland Lodge er et af Geilos hyggeligste og mest familievenlige hoteller med god plads til at slappe af efter en dag på ski. Bus til alpinanlægget afgår lige uden for døren.

GRATIS

2 børn på hotel og i bus ved 2 fuldt betalende i uge 1-6

Værelser: Alle værelser har bad/toilet, hårtørrer, telefon, tv og minibar. Mulighed for internetadgang. Faciliteter: 160 værelser, 5 etager, elevator, reception, restaurant, bar/salon, pejsestue/bibliotek, legerum, pool, spa og motionsrum samt gode p-forhold. Ophold: Vinterpension bestående af morgenmad, selvsmurt lunchpakke og aftensmad er inkluderet i prisen. Centrum: 100 m Lift: 700 m Langrend: 100 m

fra

4.0 9 5

pr. pe rs .

fra

4.9 9 5

fra

5.89 5

pr. pe rs . pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re ink l. ¾ pe ns ion


Perfekte langre ndsforhold

.skistar.com/trysil Foto: Ola Matsson www

Foto: Ola Matss on

Vinterparadis for store og sma

www.skistar.co m/trysil

Foto: Kristoffer Andersson www.skistar.com/hemsedal

I NORGE ER DU SIKKER PÅ SNE

Fede terraenparker

Norge er et vinterparadis for store og små. De høje fjelde, skønne skove og dybe dale byder på afvekslende udfordringer til de udholdende, stejle pister til de vovede, terrænparker med half pipes og big jumps til de legesyge og bløde bakker til begynderne. Du kan bo så tæt på løjpen, at du er på ski, så snart du træder ud af hytten. I Norge kan du være sammen med familien – og være sikker på sne.

Læs mere og find din ferie på visitnorway.dk


Bo taet pa lojpen rysil

Foto: Bosse Lind/Trysil/www.visitnorway.com

Foto: Jonas Hasselgren/Utefoto. www.skistar.com/t

tar.com/trysil Foto: Ola Matsson www.skis

Skiferien er bornenes fest

Pipes, kickers og rails Foto: Jonas Hasselgren/Utefoto. www.skistar.com/trysil


www.besttravel.dk 16

Børn med ski - bussen

Slip for at tænke på GPS, snekæder, utålmodige børn på bagsædet eller ”Bilkabuler” på færgen. Sidste vinter var vi mor, far og to børn med bus til Skeikampen i Norge - uden bekymringer... TEKST: Jens Fonsbøl, Best Travel

Afsætning

en Hygge foran pejs

Klar til ski!


Best Travel

17

er skulle lidt overtalelse til derhjemme da jeg havde fået den lyse idé, at vi i år skulle prøve at tage med bus på skiferie. Hvordan med bagagen? Ville børnene kunne sidde stille, når nu vi ikke kun var os selv? Hvad med tissepauser og selv at kunne bestemme hvornår benene skulle strækkes? Men fordelene var alligevel til at få øje på, da vi så forestillede os en ubekymret færd helt frem til vores hotel. Minderne om sidste års langvarige søgen efter vores hotel efter mørkets frembrud, var stadig ganske klare. Og måske ville det også blive ret hyggeligt som familie, sådan at rejse sammen i bus? Så beslutningen blev truffet. Denne vinter skulle vi - en familie på 4 med børn på 4 og 7 år - på skiferie med bus! Rejsen til Norge Vi stod på i Aarhus, hvor bussen startede sin opsamling. Vi var udstyret med ipad og iphones som børnene kunne fordrive tiden med, men de syntes i første omgang, at det var meget mere spændende at holde øje med trafikken fra forreste række lige bag chaufføren. Indrømmet - turen fra Aarhus til Norge via Fyn, Sjælland og Sverige er lang! Børnene klarede det heldigvis rigtig fint, og er jo vant til at kunne falde i søvn på bagsædet i vores egen bil. Så udstyret med et tæppe og en lille pude hver, faldt de nemt i søvn hen på aftenen. Personligt vågnede jeg en del gange i løbet af natten, men ellers var turen ganske udramatisk. Vi ankom til Skeikampen ved 8-tiden om morgenen. Her opmagasinerede vi bagagen på hotellet, da værelset først ville være klar efter frokost, klædte om og var klar til den første dag på ski! Hele 6 dage på ski! Vi havde 5 overnatninger på hotellet med helpension. Vi havde netop valgt at bo hotel, fordi vi så ikke skulle tænke på at medbringe mad hjemmefra. Den sidste dag nåede vi også en hel dags skiløb, da afrejsen først var kl. 19. Vi var trætte men veltilpasse, efter 6 hele dages skiløb. Vi fik snakket med nogle af de andre buspassagerer og udvekslet skioplevelser, men der gik nu ikke lang tid, førend stilheden så småt sænkede sig i bussen.

Ved 13-tiden næste dag kunne vi stige ud af bussen i Aarhus, hvor onkel Niels holdt klar til at køre os det sidste stykke hjem. Kan man tage børn med i bussen? Det korte svar er ja! Selvfølgelig er der nogle begrænsninger, i forhold til at kunne fylde bilen og tagboksen med bagage og proviant. Til gengæld kunne mor og far slappe af undervejs, og vi var især glade for at slippe for alle de bekymringer man også kan have, som uvant bilist i snefyldte Norge. Og vores børn hyggede sig med at spille spil, lytte til musik og se tegnefilm undervejs. Det er ikke sidste gang vi vælger bus fremfor bil...

NYHED 2013

Børn som er gratis på hotellet er også gratis i bussen!

Dagmar og Bertil

“Vores” bus

Best Travels busser kører til Norge hver torsdag og lørdag i ugerne 2-13, med afrejse fra Århus via Odense og København op igennem Sverige.

facts

D

Busserne er altid 4-stjernede busser med god benplads. Det er gratis at medbringe ski og så er der også altid kaffe på kanden - til fri afbenyttelse!

Læs mere om opsamlingssteder og tider på side 49.


www.besttravel.dk 18

Hemsedal Hemsedal er storfavorit til familiens skiferie med stort skicenter, international feriestemning og trygge rammer både store & små - og så er der snegaranti! Hemsedal er et fantastisk skisportssted for hele familien! Her er plads til leg og sjov, og uanset om du er nybegynder eller erfaren skiløber, finder du førsteklasses skioplevelser her i Hemsedals vinterfjelde. Lette bakker til de første skiture og lange, krævende nedfarter til dig, der har helt styr på skiene. Populære snowboard parker venter på de modige, og børnene vil elske det store børneområde med leg og skiløb – og måske en tur på skøjtebanen? Aftenhygge med varm kakao gør dagen fuldendt.

Fakta om Hemsedal

Weekendski i Hemsedal

Pister:

• 3 dages liftkort fredag-søndag • 2 nætter i lejlighed maks. 400 m fra lift • Bus fra Danmark t/r

22

15

8

7

Beliggenhed:

625 m.o.h.

Stolelifter:

6

Højeste skihøjde:

1530 m.o.h.

Træklifter:

15

Alpinanlæg:

43 km

Kabinelifter:

--

Langrend:

210 km

Snekanonanlæg:

Ja

Pister i alt:

52

Længste nedfart:

6 km

fra

2.695

Pr. pers. v/4 pers.

Læs mere om weekendski på side 7


Hemsedal 19

Transport til Hemsedal Med Norwegian fra København til Oslo hver søndag. Vælg mellem 5 overnatninger med hjemrejse fredag eller 7 overnatninger med hjemrejse søndag. Flypriser på disse sider er inkl. transfer fra lufthavnen i Oslo til Hemsedal

Bus via Sverige: 5-dages ture torsdag-mandag med 3 dage på ski, 8-dages ture lørdag-lørdag med 6 dage på ski samt 10-dages ture lør-man og tor-lør med 8 dage på ski. Opsamling i Østjylland samt på Fyn og Sjælland. Ophold uge 2-13. Se opsamlingstider på side 49. Kører I selv, og vælger I en rute over vand, kan I bestille færgeoverfart med Stena Line FrederikshavnOslo, Frederikshavn-Göteborg eller Grenaa-Varberg, samt med Scandlines Helsingør-Helsingborg. Afstande til Hemsedal: Fra Oslo 225 km, fra Göteborg 515 km, fra Varberg 590 km og fra Helsingborg 730 km.

Se video fra Hemsedal med Thomas Uhrskov

SO

i Grø finne

in tar.co

SikkerHeTSONe aDVarSeL SaFety Zone warning

Sikkerhetsone 25 m Det er ikke tillatt å bevege seg innenfor en sone på 25 m. Safety Zone 25 m. it is prohibited to enter within a 25 meter zone.

reSTaUraNTer / reStaurantS

Sort staur med gule striper: advarsel og/eller avsperret område! Black pole with yellow stripes: warning and/or restricted area!

SyMbOLer / SymBolS

HeiSer / liFtS

bakker / SlopeS

Lys / Floodlit

Lodgen bar og restaurant experten Sportsbar

Skistua Cafe og restaurant

Tinden kiosk og Grill

Hollvin Cafe og restaurant

Skarsnuten Hotell

big Horn Steakhouse

Fjellkafeen

barnekiosken i Gaupeland

Snøproduksjon / Snowproduction

Ski SaFari


www.besttravel.dk 20

Mølla Sportell BBB Lejlighederne på Mølla Sportell ligger nær Hemsedals store børneområde, hvorfra der er transportlift til skicentrets pister og lifte.

Kvikrabat

Generelt: Opholdsrum med tv, køkkenafd. med køleskab/fryseboks, komfur med 2-4 kogeplader, mikroovn, kaffe- og opvaskemaskine. Bad/toilet. Skirum. f ra 2 .5 4 5 pr. lejl . Lejlighed på ca. 35 m2 til maks. 4 personer Lejlighed på ca. 50 m2 til maks. 6 personer

+ 90 0

pr. pe rs.

+

f ra

1.8 00

pr. pe rs.

Ophold: Slutrengøring er inkluderet i prisen. Sengelinned og håndklæder medbringes eller lejes for NOK 175,- pr. sæt. Centrum: 3 km Lift: 550-700 m Langrend: 200 m

5 næ t t e r søn -f r e i lejl ighe d t il 4 pe rs.

Bakken Apartments BBB Kvikrabat

Tidl. Totten - pæne lejligheder centralt i Hemsedal Fjellandsby tæt på bar, diskotek, restaurant m.m. Generelt: Opholdsrum med tv, køkkenafd. med 2 kogeplader, køleskab/fryseboks, kaffe- og opvaskemaskine. Bad/ toilet. Skirum og tørreskab. Internetadgang mod betaling.

f ra

Lejlighed på ca. 40 m2 til maks. 4 personer Lejlighed på ca. 60 m2 til maks. 8 personer

2 .3 4 5

pr. lejl .

+ 90 0

Ophold: Slutrengøring er inkluderet i prisen. Sengelinned og håndklæder medbringes eller lejes for NOK 175,- pr. sæt. Centrum: 3 km Lift: 250-300 m Langrend: 150 m

pr. pe rs.

+

f ra

1.8 00

pr. pe rs.

5 næ t t e r søn -f r e i lejl ighe d t il 4 pe rs.

Hemsedal Alpin Apartments BBB Kvikrabat

Hyggelige Hemsedal Alpin Apartments passer til både unge og børnefamilier.

f ra

2 .6 4 5

pr. lejl .

+ 90 0

pr. pe rs.

+

f ra

1.8 00

pr. pe rs.

5 næ t t e r søn -f r e i lejl ighe d t il 4 pe rs.

Generelt: Opholdsrum med tv og brændeovn, køkkenafd. med 2-4 kogeplader, køleskab/fryseboks, kaffe- og opvaskemaskine. Bad/toilet. Lejlighed på ca. 38 m2 til maks. 4 personer Lejlighed på ca. 85 m2 til maks. 8 personer Lejlighed på ca. 90 m2 til maks. 10 personer Ophold: Slutrengøring er inkluderet. Sengelinned og håndklæder medbringes eller lejes for NOK 175,- pr. sæt. Centrum: 3 km Lift: 350-550 m Langrend: 150 m


Hemsedal

21

Frank Tolpinrud

Tinden Apartments BBB+

Kvikrabat

Tinden Apartments er rummelige hyttelejligheder af god standard og i typisk norsk stil. Generelt: Stue med pejs og tv. Køkkenafd. med 4 kogeplader, køleskab/ fryseboks, mikroovn, kaffe- og opvaskemaskine. 2 bad/toilet – 1 med boblebad og sauna. Skirum/ tørrerum. f ra 6.04 5 pr. lejl .

Lejlighed på 110 m2 til maks. 12 personer Lejlighed på 160 m2 til maks. 21 personer

+ 90 0

pr. pe rs.

+

f ra

Ophold: Slutrengøring er inkluderet i prisen. Senge­linned og håndklæder medbringes eller lejes for NOK 175,- pr. sæt.

1.8 00

pr. pe rs.

5 næ t t e r søn -f r e ighe d t il 12 pe rs. lejl i

Centrum: 3 km Lift: 550 m Langrend: 150 m

Staven Apartments BBB Kvikrabat

Lejligheder af god standard beliggende centralt i Hemsedal Fjelllandsby tæt på bar, diskotek, restaurant m.m. Generelt: Opholdsrum med gaspejs og tv. Køkkenafd. med komfur, mikroovn, køleskab/fryser, kaffe- og opvaskemaskine. Bad/toilet og sauna. Gratis skibus.

f ra

3.94 5

pr. lejl .

+ 90 0

Lejlighed på ca. 51 m2 til maks. 6 personer Lejlighed på ca. 78 m2 til maks. 9 personer

+

Ophold: Slutrengøring er inkluderet i prisen. Senge­ linned og håndklæder medbringes eller lejes for NOK 175,- pr. sæt.

f ra

1.8 00

pr. pe rs.

5 næ t t e r søn -f r e i lejl ighe d t il 6 pe rs.

Centrum: 3 km Lift: 200-300 m Langrend: 250 m

Hemsedal Alpin Lodge BBBB Kvikrabat

Lejlighederne på Hemsedal Alpin Lodge er af meget høj standard og ligger lige neden for børneområdet og lifterne, der fører op i terrænet.

5.19 5

f ra

pr. lejl .

+ 90 0

pr. pe rs.

+

f ra

1.8 00

pr. pe rs.

5 næ t t e r søn -f r e i lejl ighe d t il 8 pe rs.

Generelt: Opholdsrum med gaspejs og tv, køkkenafd. med opvaskemaskine, køleskab/fryser, ovn og mikroovn. 2 bad/ toilet, sauna. Altan. Parkering og skiskab i kælder. Lejlighed på ca. 67 m2 til maks. 8 personer Lejlighed på ca. 134 m2 i 2 etager til maks. 14 personer Ophold: Slutrengøring er inkluderet i prisen. Sengelinned og håndklæder medbringes eller lejes for NOK 175,- pr. sæt. Centrum: 3 km Lift: 0-50 m Langrend: 200 m

Frank Tolpinrud

pr. pe rs.


NORGE

SVERIGE

DANMARK

TYSKLAND

POLEN

Den bedste vej til din skiferie! Stena Lines mange afgange til vore nabolande - sikrer dig stor fleksibilitet når du skal på skiferie. Hvad er vigtigst for dig - vil du være hurtigt fremme, have luksus på færgeoverfarten, eller måske en ekstra overnatning undervejs? Stena Line har den rejse, der passer dig bedst. Du kan også kombinere rejsemulighederne. En meget anvendt kombination til skiferien er at sejle ud via Göteborg med morgenfærge, og hjem igen med aftenfærge fra Oslo. Du kan altid finde den bedste pris på færgeoverfart til din skiferie på stenaline.dk, tjek vores lavpriskalender.

Se mere og bestil på stenaline.dk eller ring på 96 200 200


Skiudstyr

23

Godt udstyr = God ferie!

Gå aldrig ned i standard, når det gælder udstyr… eller påklædning TEKST: Danmarks Skiforbund

9

ud af 10 danske skiløbere vil nok starte med at pakke de lange underbukser, når skituren går til Norge - hvilket er en rigtig god idé. Men der skal dog lidt mere til, for at du er klar til det norske vintervejr – bl.a. en god solcreme! Norsk vintervejr arter sig forskelligt, afhængig af hvor og hvornår du holder skiferie, og du kan opleve store temperaturforskelle gennem hele sæsonen. Derfor er det vigtigt, at dit skitøj kan klare både sol, kulde og nedbør, og lag-på-lag kan anbefales.

Så du slipper ikke for de lange underbukser, når turen går til Norge, men selv i januar kan din skijakke blive for varm! Lag-på-lag Byg din påklædning op i lag med svedtransporterende undertøj i uld eller kunststof inderst. Dernæst et ”mellemlag” i fleece til kolde dage og et tyndere til varme dage. Er det rigtigt koldt, har du begge på, og i marts/april kan du måske helt undlade mellemlaget. Yderst skal du have et godt sæt åndbart og vandtæt skitøj. Åndbarheden er meget vigtig! Der er ikke megen idé i at din skijakke er vandtæt, hvis du er våd af sved indenunder. Gode skihandsker eller skiluffer er et must. Ekstra handsker, eller ekstra inderhandsker, er en god idé. Dunjakker, såler med varme og evt. ansigtsmasker kommer til deres ret i de koldeste vintermåneder.

...fortsættes på side 24


www.besttravel.dk 24

Godt udstyr = God ferie! ...fortsat fra side 23

Fra top til tå Det kan godt være, det ser smart ud at løbe på ski uden hue, men det er en meget dårlig idé, for mere end 70 % af din kropsvarme forsvinder via issen, og så hjælper det altså ikke med flere lag varmt tøj. Alligevel ser du stadig skiløbere uden hue i både frost og snevejr. Det er sikkert de samme, der klager over, at der er for koldt i Norge! En hue, eller endnu bedre – en hjelm, kan faktisk være løsningen, hvis du fryser om tæerne. På fødderne skal dine skistøvler have den rigtige størrelse, de må endelig ikke være for store. En skistøvle skal bare lukkes med spænderne, ikke spændes ind. Ellers er den for stor eller for bred. I slutningen af marts står solen højere på himlen, og er du heldig, kan du spise frokost i t-shirt og slikke løs af

solen. Nu er det vigtigt med ekstra faktor i solcremen, og dine øjne skal beskyttes med mørke skibriller eller et par gode solbriller. Et sidste tip Selv om du foretrækker alpinski, kan du få noget sjovt ud af et par langrendsski i Norge. Alle skisportssteder har gode langrendsmuligheder, så du kan tage en tur på de smalle brædder. Det giver god motion og er en hyggelig form for skiløb. VinterNorge byder på ufatteligt mange gode oplevelser, når du har udstyr og især påklædning i orden. God tur!


Best Travel

25

Ti l l e o g r o l i g T p å d i n f e r i e ! s T e d g a T En ferierejse er noget særligt, man har mulighed at tage det roligt og slappe af. Desværre kan der ske ting, som forstyrrer idyllen. Med en sikker rejseforsikring er du fri for alle unødvendige omkostninger og problemer.Tegn forsikringen gennem Best Travel!

for alv pris, h r le a t 12 år! I be PssT. n under r ø b e d en medrejs

Bagage Forsikringen giver erstatning op til kr. 20.000 per person, hvis din bagage bliver udsat for tyveri, eller går tabt.

Ingen selvrisiko Vi refunderer selvrisikoen på din familieforsikring, hvis noget går galt under rejsen. Normalt udgør en selvrisiko ca. kr. 2000,- så hvorfor ikke bruge pengene på noget sjovere!

Tabte feriedage Bliver du syg under ferien, kan du få erstatning for tabte feriedage. Kommer du til skade og dermed ikke kan udføre rejsens primære formål f.eks. på en skiferie, dækkes de dage du i henhold til en lægeerklæring ikke kunne udøve skiløb.


www.besttravel.dk 26

Hafjell På Hafjell er der sjov og udfordringer til alle familiens skientusiaster – uanset om de er store eller små, og her får I både trygge rammer og OL pister. Hafjell er et rigtigt paradis for alpinentusiaster! I bunden af alpinområdet hygger børnene sig med rullebånd og sjove figurer og længere oppe ad fjeldsiden øves plov og svingteknik. Har du allerede teknikken i orden, vil Hafjells lange pister være en drøm, og foretrækker du snowboard eller twintip, finder du ikke bedre terrænpark end Hafjells! Skicentret er stort men trygt for familiens mindste, gondolen bringer dig rask til nedfarterne, I bor tæt på skicentret, og køreturen herop er til at overse.

Fakta om Hafjell Pister:

11

10

7

Weekendski i Hafjell 4

Beliggenhed:

200 m.o.h.

Stolelifter:

3

Højeste skihøjde:

1030 m.o.h.

Træklifter:

10

Alpinanlæg:

40 km

Kabinelifter:

1

Langrend:

300 km

Snekanonanlæg:

Ja

Pister i alt:

31

Længste nedfart:

7 km

• 3 dages liftkort fredag-søndag • 2 nætter i lejlighed maks. 400 m fra lift • Bus fra Danmark t/r

fra

2.395

Pr. pers. v/4 pers.

Læs mere om weekendski på side 7


Hafjell 27

Transport til Hafjell Bus via Sverige: 5-dages ture torsdag-mandag med 3 dage på ski, 8-dages ture lørdag-lørdag med 6 dage på ski samt 10-dages ture lør-man og tor-lør med 8 dage på ski. Opsamling i Østjylland samt på Fyn og Sjælland. Ophold uge 2-13. Se opsamlingstider på side 49.

Esben Haakenstad

Se video fra Hafjell med Thomas Uhrskov

Kører I selv, og vælger I en rute over vand, kan I bestille færgeoverfart med Stena Line Frederikshavn-Oslo, Frederikshavn-Göteborg eller Grenaa-Varberg, samt med Scandlines Helsingør-Helsingborg. Afstande til Hafjell: Fra Oslo 200 km, fra Göteborg 490 km, fra Varberg 550 km og fra Helsingborg 700 km.


www.besttravel.dk 28

Hafjell Alpinlandsby BBB Kvik rabat

Hafjell Alpinlandsby ligger ved foden af liften og har ski-in/ski-out. Lejlighederne er meget familievenlige, og ligger perfekt så både børn og voksne evt. kan smutte hjem og holde frokosthvil midt på dagen. Lejlighed på 35 m2 til maks. 4 personer: 1 soverum med db.seng og køjeseng. Opholdsrum med tv, køkkenafd. med 2 kogeplader, køleskab/ fryseboks, opvaskemaskine og mikroovn. Bad/toilet. Tørreskab.

fra

4.0 4 5

pr. lej l.

+ 90 0

Ophold: Slutrengøring er inkluderet. Sengelinned og håndklæder medbringes eller lejes for NOK 175,- pr. sæt. Centrum: 1000 m Lift: 100 m Langrend: 700 m

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re . i lej ligh e d til 4 pe rs

Sørlia Hytter BBB+ Kvik rabat

Frank Klische

Sørlias fine dobbelthytter blev bygget til vinter OL i 1994 og ligger kun 200 m fra alpinbakken. Hytterne er velholdt og egner sig godt til bl.a. børnefamilier. Der er gåafstand fra Sørlia Hytteområde til centrum. Dobbelthytte på ca. 63 m2 til maks. 8 personer: 3 soverum – 2 med db.seng, 1 med 2 køjesenge. Opholdsrum med biopejs og tv, køkkenafd. med komfur, opvaskemaskine, mikroovn, køleskab/fryser. Balkon/terrasse. Skirum.

fra

5.3 4 5

pr. hy t t e

+ 90 0

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re i hy t t e til 8 pe rs .

Ophold: Slutrengøring er inkluderet. Sengelinned/håndklæder medbringes eller lejes for NOK 175,- pr. sæt. Centrum: 1000 m Lift: 200 m Langrend: 700 m


Hafjell 29

Nordlia BBBB Nordlia ligger nær skicenter og børneområde og har gåafstand til centrum.

Kvik rabat

Generelt: Opholdsrum med tv, brændeovn, køkkenafd. med køl/frys, komfur, opvaskemaskine, mikroovn. Bad/toilet. Hytte på ca. 125 m2 til maks. 12 personer: 4 soverum. Hytte på ca. 170 m2 til maks. 16 personer: 5 soverum. Ophold: Slutrengøring er inkluderet. Sengelinned/ håndklæder medbringes eller lejes for NOK 175,- pr. sæt.

fra

10.5 4 5

pr. hy t t e

+ 90 0

Centrum: 1000 m Lift: 100 m Langrend: 700 m

5 næ t t e r søn -f re i hy t t e til 12 pe rs .

Vikinggrenda BBB+ Kvik rabat Vinkinggrenda ligger i et børnevenligt hytteområde med kort afstand til skicentret.

Frank Klische

Generelt: Opholdsrum med brændeovn og tv, køkkenafd. med køleskab/ lille fryseboks, 2-4 kogeplader, opvaskemaskine og mikroovn. Hytte på ca. 63 m2 til maks. 6 personer: 3 soverum – 1 med dobbeltseng, 2 med køjeseng. Bad/toilet.

fra

5.3 4 5

pr. hy t t e

+ 90 0 Esben Haakenstad

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re i hy t t e til 6 pe rs .

Hytte på ca. 63 m2 til maks. 8 personer: 3 soverum – 1 med dobbeltseng, 1 med køjeseng, 1 med 2 køjesenge. 2 bad/toilet. Ophold: Slutrengøring er inkluderet. Sengelinned/håndklæder medbringes eller lejes for NOK 150,- pr. sæt. Centrum: 1000 m Lift: 300 m Langrend: 700 m

Esben Haakenstad

pr. pe rs .


www.besttravel.dk 30

Kvikrabat

GRATIS

2 børn på hotel og i bus ved 2 fuldt betalende

Hafjell Hotel BBB+ Det hyggelige Hafjell Hotel ligger i centrum af den lille by og er en dejlig base for skiferien på Hafjell. Der er ca. 800 meter til de mange lifte og pister på Hafjell Alpinsenter, og der går gratis skibus lige fra hotellets dør. Efter dagens skiløb gør det godt med en hyggestund i pejsestuen og måske en kop kakao. Værelser: Alle med bad/toilet, hårtørrer, tv, internetadgang, køleskab/ minibar, faciliteter til at lave kaffe, støvletørrer. Faciliteter: 59 værelser/2 etager. Kro, pejsestue med bøger og spil, pub, trådløs internetadgang, pc-adgang og skirum. Privat parkering.

fra

3.9 9 5

fra

4.7 9 5

pr. pe rs .

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re ink l. ¾ pe ns ion

Ophold: Halvpension bestående af morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen. Centrum: 25 m Lift: 800 m Langrend: 800 m Foretrækker I at bo i ferielejlighed, anbefaler vi de flotte lejligheder på Alpin Apartments Solsiden, der ligger lige ved skicentret. Læs om Alpin Apartments Solsiden på www.bestski.dk


Vinterferiens bedste start!

Specialtilbud på vinterferiens sodavand:

DKK 40,- i rabat

89,-*

På din næste 1-dagsbillet til Sverige *) Klip kuponen ud og aflever den i shoppen om

bord på færgerne Helsingør-Helsingborg En ramme Coca Cola per kupon. Tilbuddet gælder til og med den 31. marts 2013. Prisen er i SEK 99:-

E6

jler e s i V t hver ut in m . 5 1

24 dåser Coca Cola DKK

Helsingør

Helsingborg

E4

Roskilde

København

Start vinterferien på Helsingør – Helsingborg overfarten og spar op til 50 km på landevejen. Velkommen om bord, vi sejler hvert 15. minut. Se mere og køb færgebillet på www.scandlines.dk Møn Lolland Falster Rødby Puttgarden

Gedser

Altid en afgang der passerRostock


www.besttravel.dk 32

Hvorfor blive medlem af en skiklub?


Best Travel

33

Skiklubberne har hver især deres egen identitet, men bruger Danmarks Skiforbund til løsning af en række fælles opgaver.

TEKST: Danmarks Skiforbund

Læs mere om Danmarks Skiforbund og find din lokale skiklub på

www.skiforbund.dk

N

år vinterferien går til Norge for at nyde skisportens glæder er det en rigtig god ide at være medlem af en af Danmarks Skiforbunds skiklubber. Kan man da ikke tage på skiferie uden at være medlem af en skiklub? Jo da, men hele familien vil med garanti få mere ud af skiferien ved at drage nytte af den viden og de muligheder, som skiklubberne tilbyder, uanset om I er begyndere eller eksperter. I skiklubberne finder I et stort netværk af lokale skientusiaster, som I kan dele skiløbets mange glæder med. Her kan I få inspiration, dele erfaringer og få en masse tips og gode råd til at gøre jeres families skiferie til en endnu bedre oplevelse. Fællesskab og sammenhold Skiklubberne arrangerer desuden en eller flere skiture i løbet af sæsonen, hvor I vil opleve et helt særligt fællesskab og sammenhold. Ofte er der på disse ture tilbud om undervisning for både børn og voksne. Endvidere er der mulighed for at udvide horisonten og afprøve flere skidiscipliner, f.eks. langrend, snowboard, alpint og offpiste. I skiklubben er der også hjælp at hente når det gælder den svære disciplin at leje eller købe skiudstyr. Det er særdeles vigtigt for en god skioplevelse, at hele familien har det rigtige skiudstyr i forhold til fysik, skifærdigheder og terræn, men det kan være svært at orientere sig blandt de

facts

Endnu bedre skiferie? Bliv medlem af din lokale skiklub – det betaler sig i længden

Danmarks skiklubber er for alle, der ønsker at få endnu mere ud af deres skiløb - uanset om man er begynder eller ekspert. Om du er til konkurrencesport eller bare til sjov og hygge - skiklubberne har det hele.

mange muligheder. I skiklubben kan I få gode råd og tips, så I undgår at få skiferien ødelagt af skader og skavanker forårsaget af forkert udstyr. færre skiskader Der er i det hele taget en tendens til, at medlemmer af skiklubber har færre skiskader end ikke-medlemmer. Mange skiskader opstår når musklerne er trætte efter skidagenes uvante bevægelser og belastninger. Danmarks Skiforbund har stor fokus på skisikkerheden, og i klubberne gør man meget ud af at tilbyde skigymnastik, hvor man med træning 1-2 gange om ugen kan komme i form til en uge på ski. Læs mere om skiskader og skisikkerhed på Danmarks Skiforbunds hjemmeside www.skiforbund.dk. Når du er medlem af en skiklub, og rejser på skiture arrangeret af skiklubben, er du samtidigt dækket af Idrættens Rejseforsikring, som er gratis. Læs mere om forsikringen på Skiforbundets hjemmeside. Danmarks Skiforbund ønsker velkommen i skiklubberne og god fornøjelse i sneen!


www.besttravel.dk 34

Skeikampen Skeikampen er et hyggeligt skisportssted, hvor både alpinister og langrendsløbere vil nyde skiferien - stemningen er herligt afslappet og I bestemmer tempoet. Står der skiferie i flot natur og trygge rammer på ønskesedlen, så er Skeikampen i Gudbrandsdalen et godt valg! På Skeikampen er der højt til vinterhimlen og udsigt mod en række af Nordeuropas højeste tinder, men skicentret er kompakt og overskueligt og selv de små finder nemt rundt. Her er en række pister, der kræver øvelse men også hyggelige kælkebakker, begynderpister og velpræparerede langrendsløjper. Og når mørket sænker sig, er det tid til at sætte skiene og planlægge morgendagens oplevelser.

Fakta om Skeikampen

Weekendski i Skeikampen

Pister:

• 3 dages liftkort fredag-søndag • 2 nætter i lejlighed maks. 400 m fra lift • Bus fra Danmark t/r

3

5

6

3

Beliggenhed:

800 m.o.h.

Stolelifter:

2

Højeste skihøjde:

1125 m.o.h.

Træklifter:

7

Alpinanlæg:

21 km

Kabinelifter:

--

Langrend:

200 km

Snekanonanlæg:

Ja

Pister i alt:

17

Længste nedfart:

2,5km

fra

1.995

Pr. pers. v/4 pers.

Læs mere om weekendski på side 7


Skeikampen 35

Transport til Skeikampen Bus via Sverige: 5-dages ture torsdag-mandag med 3 dage på ski, 8-dages ture lørdag-lørdag med 6 dage på ski samt 10-dages ture lør-man og tor-lør med 8 dage på ski. Opsamling i Østjylland samt på Fyn og Sjælland. Ophold uge 2-13. Se opsamlingstider på side 49.

Kører I selv, og vælger I en rute over vand, kan I bestille færgeoverfart med Stena Line Frederikshavn-Oslo eller Frederikshavn-Göteborg, samt med Scandlines Helsingør-Helsingborg. Afstande til Skeikampen: Fra Oslo 225 km, fra Göteborg 510 km, fra Varberg 585 km og fra Helsingborg 720 km.

Se video fra Skeikampen med Thomas Uhrskov


www.besttravel.dk 36

Kvikrabat

GRATIS

2 børn på hotel og i bus ved 2 fuldt betalende

Thon Hotel Skeikampen BBB Traditionsrigt hotel med stil, kvalitet og personlig atmosfære. Hotellet hører til blandt Norges bedste højfjeldshoteller, og faciliteterne tæller blandt andet en dejlig restaurant med vinterhave, vinbodega og en skøn spaafdeling. God service og forplejning gør Thon Hotel Skeikampen til stedet, hvor du virkelig kan forkæle dig selv og dine nærmeste. Hotellet er beliggende lige ud til langrendsløjperne. Værelser: Alle med bad/toilet, telefon og TV. Familieværelse (50 m2) med 2 soverum, pejs og sauna mod tillæg. OBS: Familieværelser er beliggende i anneks. Der rengøres ikke under opholdet, men håndklæder kan byttes i receptionen. Familiesuite (50 m2) med 1 soverum mod tillæg. Familiesuiten er beliggende i hovedbygningen og rengøres under opholdet.

fra

2 .8 4 5

fra

3.6 4 5

pr. pe rs . pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re ink l. he lpe ns ion

Faciliteter: 82 værelser/3 etager. Reception, restaurant, bar, opholdsstue, trådløs internetforbindelse, samt spa-afdeling (min. 16 år) med sauna, dampbad, boblebad, relaxafdeling og mulighed for at købe forskellige behandlinger. Ophold: Helpension, bestående af morgenmadsbuffet, frokost og aftensmad, er inkluderet i prisen. Centrum: 200 m Lift: 300 m Langrend: 25 m


Skeikampen 37

Gausdal Apartments BBB+ Kvikrabat

Lejligheder af god standard, bygget i 2004. Lejlighederne er centralt beliggende med kort afstand til både alpint skiløb og langrend. Nogle af lejlighederne ligger i underetagen med begrænset dagslys. Gæster kan benytte faciliteterne på Gausdal Velkomstcenter – swimmingpool er mod betaling. Lejlighed til maks. 8 personer på ca. 80 m2: 3 soverum, hvoraf 2 er med dobbeltseng og 1 med køjesenge. Opholdsrum med TV. Køkken med komfur, køleskab, fryser, kaffe- og opvaskemaskine. 2 badeværelser. Sauna. Ophold: Slutrengøring er inkluderet i prisen. Sengelinned og håndklæder medbringes eller lejes for NOK 130,- pr. sæt.

fra

4.7 9 5

pr. lej l.

+ 80 0

Centrum: 100 m Lift: 100 m Langrend: 25 m

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re . i lej ligh e d til 8 pe rs

Kvikrabat

Skeikampen Fjellandsby BB+ Skeikampen Fjellandsby består af 250 forskellige boenheder der er fordelt på hytter og lejligheder i forskellig størrelse. Indenfor en afstand på ca. 700 meter er der dagligvarebutik, sportsforretning, skiskole, skiudlejning og skilift. Gæster kan benytte faciliteterne på Gausdal Velkomstcenter – swimmingpool er mod betaling. Hytte til maks. 5 personer på ca. 43 m2: 2 soverum, hvoraf 1 er med dobbelt­seng og 1 med køjeseng og enkeltseng. Opholdsrum med brændeovn og TV. Køkkenafdeling med miniovn, 2 koge­plader, kaffeog opvaskemaskine. Bad/toilet.

fra

3.6 4 5

pr. hy t t e

+ 80 0

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re i hy t t e til 5 pe rs .

Ophold: Slutrengøring er inkluderet i prisen. Sengelinned og håndklæder medbringes eller lejes for NOK 130,- pr. sæt. Centrum: Lift: Langrend:

500 m 350-700 m 200 m


www.besttravel.dk 38

store hytter / lejligheder Er I mange som gerne vil rejse og bo sammen? En stor familie, alle vennerne eller firmaturen? Hos Best Travel mærker vi ofte efterspørgsel på større hytter og lejligheder med mange soveværelser, hvor f.eks. flere familier kan bo sammen. Derfor har vi på disse sider vist et udpluk af store hytter og lejligheder, som kan huse helt op til 21 personer. Har I brug for endnu mere plads, så kontakt os og hør om mulighederne. Læs mere om de enkelte hytter og lejligheder på vores hjemmeside. Og bestil gerne i god tid - de bedste hytter ryger først!

Geilo

Hafjell

Alpin Apartments Solsiden BBB Lejl. til 10 pers.

Nordlia Hytter BBBB Hytter til 10, 12, 14 og 16 pers.

GeiloGaardenBBB Lejl. til 8 og 10 pers.

Sørlia Hytter BBB+ Dobbelthytter til 8 pers.

Frank Klische

Havsdalsgrenda BBBB Lejl. til 8, 9, 10 og 16 pers.


Nils-Erik Bjørholt/www.visitnorway.com

39

Nils-Erik Bjørholt/www.visitnorway.com

Best Travel

Skeikampen Frank Tolpinrud

Hemsedal

Tinden Apartments BBB+ Lejl. til 12 og 21 pers.

Gausdal Apartments BBB+ Lejl. til 8 eller 10 pers.

Veslestølen Hyttegrend BBBB Lejl. til 12 og 14 pers.

Skei Senter BBB Lejl. til 18 pers.

Røgjin Apartments BBB Lejl. til 8, 10 og 12 pers.

Skeikampen Fjellandsby BB+ Lejl. til 8, 9 og 10 pers.

Hemsedal Alpin Lodge BBB Lejl. til 8 og 14 pers.


www.besttravel.dk

Langrend i Norge Ute foto/www.visitnorway.com

40

Fantastisk smuk norsk natur, varm kakao og god motion - langrendskiløbets glæder i Norge. TEKST: Danmarks Skiforbund

L

angrend - den oprindelige form for skiløb - har de senere år fået en velfortjent renæssance blandt skiglade danskere. Men hvad er det, der trækker et stadig større

antal skiløbere væk fra farten og spændingen på alpincentrets pister? Naturoplevelsen på langrend er helt unik - at komme rundt i det smukke fjeldlandskab ved egen kraft og se de smukke skulpturer, som sneen har bygget over træer og buske mens iskrystaller blinker i solen som diamanter er balsam for sjælen i en for mange ellers stresset hverdag. Hertil kommer, at mange har fået øjnene op for, at langrend er en unik måde at få rørt hele kroppen på, som desuden udvikler balance og koordination. Risikoen for skader er lille, og langrend kan dyrkes på alle niveauer fra hyggeture i roligt tempo til krævende konkurrenceniveau. Da langrend kan dyrkes af alle uanset niveau kan hele fami-


Best Travel

Terje Rakke/Nordic life/www.visitnorway.com

41

Også for børn Langrend er en god måde at introducere de helt små børn til skiløbets glæder – udstyret er ikke så tungt, så der skal ikke så mange kræfter til at styre det, og det er lettere at rejse sig efter et fald. Børnene kan vænne sig til fornemmelsen af ”brædder” under fødderne på fladt terræn, træne balancen og ubevidst arbejde med teknikken på en måde, som vil komme dem til stor glæde i deres senere skiliv, både på langrend- og alpinski. Brug din lokale skiklub Langrend kan tilmed dyrkes i Danmark når vi får sne, og mange lokale skiklubber under Danmarks Skiforbund trækker spor i skoven, på golfbanen eller på landmandens

marker så snart forholdene er til det. Synes man at skisæsonen er for kort er der i mange skiklubber mulighed for at dyrke rulleski, som teknisk minder rigtig meget om langrend. Rulleski, som er en hastigt voksende sportsgren i Danmark, kan dyrkes året rundt og er desuden rigtig god træning til vinterens langrendsoplevelser i Norge. Henvend dig til din lokale skiklub eller til Danmarks Skiforbund for at høre nærmere. Se mere på www.skiforbund.dk.

Alle Best Travels destinationer i Norge tilbyder adskillige km langrendsspor. Især destinationer som Golsfjellet (s. 42) og Sjusjøen (s. 44) er kendte for deres flere hundrede km præparerede langrendsløjper i alle sværhedsgrader.

Læs mere om Danmarks Skiforbund og find din lokale skiklub på

www.skiforbund.dk

facts

lien være sammen om oplevelserne - smøre madpakken om morgenen og tage ud på ski og nyde glæden ved at bruge kroppen i den smukke natur. Langrend er således et rigtig godt valg for alle, der ønsker en aktiv vinterferie med fokus på skønne naturoplevelser og familiehygge. I Norge finder man flere fantastiske langrendsområder hvor man ganske gratis kan benytte flere hundrede kilometer afmærkede spor i afvekslende terræn. Her kan begynderne prøve kræfter med små, lette ture, mens de mere erfarne kan lade sig udfordre på mere krævende ruter.


www.besttravel.dk 42

Golsfjellet Blå himmel over Golsfjellet, perfekte langrendsspor gennem nysne og et hyggeligt norsk højfjeldshotel med god mad – det er ren terapi for travle danskere! På Golsfjellet i Hallingdal er du højt hævet over dagligdagen og lander lige midt i et veritabelt langrendseldorado. Her kan du nyde højfjeldets glitrende solskinsdage og udsigten til vidderne og lægge stress og krav bag dig. I skovens velgørende, stille ro kan du søge læ på blæsende dage og nyde synet af de elegante snepudrede graner. Pak rygsækken og sæt af sted – på Golsfjellet er der både små lette ture til begynderen og længere ruter med gode, seje træk for den erfarne langrendsløber. Skal alpinskiene luftes, har I 3 mindre skicentre at vælge mellem ikke langt fra hotellet. I har desuden kun 30 km til et af Norges største alpincentre i Hemsedal med pister for både nybegynderen og erfarne alpinløbere. Der er ikke noget skønnere, end at vågne op til en dag fyldt

med ski- og naturoplevelser i den norske vinterverden. Og når madpakken og appelsinen er spist i en dejlig solvarm krog med den skønneste udsigt, og de sidste km er tilbagelagt i det snedækkede landskab, så er det tid til at slappe af med hotellets gode mad og planlægge næste dag på fjeldet.

” „

– Efter et par dage heroppe ser hele verden anderledes ud – vi bliver fyldt med energi og humøret får et fantastisk løft…


Golsfjellet 43

Transport til Golsfjellet Bus via Sverige: 8-dages ture lørdag-lørdag med 5 dage på ski samt 10-dages ture lør-man og tor-lør med 8 dage på ski. Opsamling i Østjylland samt på Fyn og Sjælland. Ophold uge 4-13. Se opsamlingstider på side 49.

Kører I selv, og vælger I en rute over vand, kan I bestille færgeoverfart med Stena Line Frederikshavn-Oslo, Frederikshavn-Göteborg eller Grenaa-Varberg, samt med Scandlines Helsingør-Helsingborg. Afstande til Golsfjellet: Fra Oslo 220 km, fra Göteborg 515 km, fra Varberg 585 km og fra Helsingborg 725 km.

Kvikrabat

Kamben Høyfjellshotell BBB Ideel beliggenhed, optimale langrendsmuligheder og god, hjemmelavet mad har gjort det traditionsrige Kamben Høyfjellshotell til et hotel, som mange danskere med glæde vender tilbage til hver vinter. Foran hotellet kan børnene more sig i sneen med leg og skiløb i området ved miniskitrækket og kælkebakken. På tur i det flotte højfjeldsterræn finder I bl.a. en hyggelig varmestue, hvor I kan holde en lille pause, spise den medbragte mad og varme jer. Der er gratis transport fra hotellet til skicenter 3 gange om ugen. Værelser: Alle med bad/toilet og tv. Faciliteter: 35 værelser/3 etager. Reception, restaurant, bar, opholdsstue, sauna mod tillæg, bordtennis og billard. Skiudlejning. Gode parkeringsforhold ved hotellet. Ophold: Vinterpension bestående af morgenmad, selvsmurt lunchpakke og aftensmad er inkluderet i prisen. By: 20 km Lift: 1 km (Storefjell Ski- og Åkesenter) Langrend: 25 m

fra

3.5 9 5

fra

4.5 9 5

pr. pe rs .

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re ink l. ¾ pe ns ion


www.besttravel.dk

CH/www.visitnorway.com

44

Sjusjøen På Sjusjøen kan I lægge hverdagen bag jer og bare nyde det magiske vinterlandskab med langrends- eller alpinski på fødderne og hyggelige aftener i godt selskab. Tyste løjper mellem sneklædte graner, frisk fjeldluft i lungerne og det rytmiske glid af skiene over den funklende sne - jo Sjusjøen er et paradis for langrendsløbere! Og der er masser af muligheder for at variere skidagene under fjeldsolen, for Sjusjøens løjper er knyttet sammen med Nordseter og Øyerfjellet, så her har I hele 350 flotte km at boltre dig på.

” „

– men vi har aldrig oplevet noget så skønt som Sjusjøen, og vi nyder landskabet og roen i fulde drag hver dag, vi er her.

Løjpenettet forgrener sig endda videre med flotte ruter, der væver sig over fjelde og gennem skove mod Lillehammer og OL-arenaen Birkebeineren. Sjusjøen er kåret som Norges bedste langrendsområde, men I kan også sagtens få fart under alpinskiene. Sjusjøen Skisenter ligger 6 km fra hotellet og har solvendte pister, børneområde til sjov & ballade og en snowpark. I har også kort vej til de store skicentre på Hafjell og Kvitfjell med pister i alle sværhedsgrader, terrænparker og store børneområder. Sjusjøen er en vinterverden uden stress og kø, her er masser af tid til skiløb for hele familien, men også til pauser med fantastiske udsigter og til at hygge sig sammen over duftende, nybagte vafler og et dramatisk spil ’Tegn & Gæt’ med masser af latter og sjov.


Sjusjøen

45

Transport til Sjusjøen Bus via Sverige: 5-dages ture torsdag-mandag med 3 dage på ski, 8-dages ture lørdag-lørdag med 6 dage på ski samt 10-dages ture lør-man og tor-lør med 8 dage på ski. Opsamling i Østjylland samt på Fyn og Sjælland. Ophold uge 3-14. Se opsamlingstider på side 49.

Kører I selv, og vælger I en rute over vand, kan I bestille færgeoverfart med Stena Line Frederikshavn-Oslo, Frederikshavn-Göteborg eller Grenaa-Varberg, samt med Scandlines Helsingør-Helsingborg. Afstande til Sjusjøen: Fra Oslo 185 km, fra Göteborg 470 km, fra Varberg 545 km og fra Helsingborg 685 km.

Se video fra Sjusjøen med Thomas Uhrskov

Kvikrabat

Sjusjøen Høyfjellshotell BBB Sjusjøen Høyfjellshotell er et traditionsfyldt og idyllisk beliggende højfjeldshotel med god service og imødekommende atmosfære. Det populære hotel ligger i hjertet af Sjusjøen omgivet af skov og med direkte forbindelse til løjpenet og stier. Hotellet har fået renoveret sine fællesarealer i 2010/11 og tilbyder nu også tv-kanalpakke med danske kanaler på værelserne. Værelser: Alle med bad/toilet, telefon, tv med danske kanaler og flot udsigt over vinterlandskabet.

Ophold: Vinterpension bestående af morgenmad, selvsmurt lunchpakke og aftensmad er inkluderet i prisen. Du kan få kaffe/ te med til skiturens frokost i din egen termokande mod betaling. Centrum: 600 m Lift: 6 km Langrend: 25 m

fra

2 .7 4 5

fra

3.7 4 5

pr. pe rs .

pr. pe rs .

5 næ t t e r søn -f re ink l. ¾ pe ns ion

CH/www.visitnorway.com

Faciliteter: 70 værelser/4 etager. Reception, spisesal, tv-stue, bar, billard, swimmingpool og sauna.


Velkommen til

Er du én af de skientusiaster, der selv i solstolen sidder og længes efter glitrende, hvid sne og nypræparerede bakker? Så behøver du ikke længes længere, for nu kan du booke vinterens skønneste skiferie hos os! I år præsenterer vi det største og mest omfattende skitilbud i Alperne nogensinde!

Priserne gælder med ankomst 12/1-19/1 2013 Priserne kan variere fra dag til dag. Med forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Ekspeditionsgebyr fra kr. 59,-. Se betingelser på www.dtf-travel.dk

Se flere ophold eller Tlf: 70 23 14 10


alp in i Sydeuropa! Eksemp ler på fantastiske alpeop levelser du kan bestil e hos os!

Østrig - Alpbach

Frankrig - Chamonix

Hotel Alphof**** - inkl. halvpension

Pierre & Vacances La Rivière***

fra kr.

3.249,- pr. pers/1 uge/v. 3 pers i vær.

fra kr.

737,- pr. pers/1 uge/v. 4 pers. i lejl.

Østrig - Zell Am See

Italien - Livigno

Hotel Neue Post - Apartments ****

Fav Apartments Livigno**+

fra kr.

1.637,- pr. pers/1 uge/v. 4 v + 1 b i lejl.

fra kr.

bestil på dtf-travel.dk

762,- pr. pers/1 uge/v. 4 pers. i lejl.


Nordens største rejseklub

Rejseklubben “Vi elsker ferie” er en fælles rejseklub for rejsebureauerne DTF travel og Best Travel, hvor du bla. får:

• Last minute ferier fra 99,• Over 50 kontante fordele/rabatter • Gratis minicruise for 2 pers. med Stena Line til Oslo • Plusrabat - 100 kr. rabat pr. voksen på 700 udvalgte hoteller • 500,- i rabat hos Best Travel pr. bestilling over kr. 5.000,-

½ års

medlemssk

ab

100,-

kun

Læs mere på dtf-travel.dk/klub

Foto: Ute foto/NTR

...og meget, meget mere!


Best Travel

49

Til Norge med bus via Sverige Opsamlingsbyer og -tider

Bus Only til Norge

På vores busrejser til Norge starter bussen i Århus og kører via Vejle, Odense og Sjælland i henhold til opsamlingsskemaet. Der køres natkørsel gennem Sverige.

BESTski tilbyder også Bus Only til Norge. Transportpriser med bussen til Norge: Pris t/r kr. 1.495 Bustransporten fås til følgende destinationer: Hemsedal (skicenteret), Geilo (Ustedalen), Hafjell (Hafjell booking), Skeikampen (Thon hotel Skeikampen).

BYER

AFREJSE

HJEMKOMST

Aarhus

14:00

12:30

Vejle

14:50

11:50

Fredericia

15:30

11:10

Odense

16:30

10:25

Nyborg

17:00

09:55

Slagelse

17:30

09:25

Ringsted

17:55

08:55

Køge/Ølby

18:15

08:25

København

19:45

06:55

Lyngby

20:10

06:10

Helsingør

20:40

05:25

Det nøjagtige opsamlingssted fremgår af din billet. Mødetid 15 minutter før afgang. Hjemkomsttidspunkterne er vejlende. Der tages forbehold for trafikale og vejrmæssige forstyrrelser.Ved for få deltagere fra en opsamlingsby henvises til nærmeste aktuelle opsamlingsby. Transport hertil med offentlige transportmidler vil blive godtgjort.

Skeikampen

Hafjell Sjusjøen

Hemsedal Golsfjellet Geilo

Oslo

Norge

Ankomst- og afrejsetider i Norge De nævnte ankomst- og afrejsetider på rejsemålet er alle cirkatider. Det nøjagtige afrejsetidspunkt findes på indkvarteringsstedet senest dagen før afrejse.

DESTINATION

ANKOMST

Sverige

AFREJSE

Hafjell

07.00-07.30

19.30

Skeikampen

07.30-08.00

19.00

Sjusøen

07.30-08.00

19.00

Golsfjellet

08.30-09.30

18.30

Geilo

08.30-09.30

18.00

Danmark

Hemsedal

08.30-09.30

19.00

Aarhus

Busskifte i Norge kan forekomme. I forbindelse med tilslutning benyttes desuden minibusser til 8-14 personer. Disse busser kan ikke forventes at have samme komfort som den oprindelige bus.

Helsingør

Vejle

Helsingborg Lyngby

Fredericia Odense Nyborg

København Køge Slagelse Ringsted


www.besttravel.dk 50

Praktiske oplysninger Ankomst- og afrejsedagen På ankomstdagen står værelset/lejligheden/hytten almindeligvis til rådighed fra kl. 16.00, dog først fra kl. 17.30 i Hemsedal. Det anbefales derfor at pakke skitøjet øverst i kufferten, således at dagen kan udnyttes til skiløb. På afrejsedagen skal boligen typisk forlades kl. 09.00-10.00. Der vil normalt være mulighed for opbevaring af bagage i forbindelse med ankomst og afrejse. Nogle steder er der mulighed for bad inden afrejse, eventuelt mod gebyr. Baby Babyer kan ofte medtages uden beregning, men der betales ofte et gebyr for f.eks. barneseng og/eller mad. Dette beløb afregnes direkte til indkvarteringsstedet og er udenfor Best Travels ansvarsområde. På flyrejser betaler babyer som regel ikke fuld billetpris hvis de sidder på skødet af forældrene, men ofte skal der betales et tillæg. Keycard - berøringsfrit liftkort På de fleste skicentre er der indført såkaldte keycards, der giver automatisk adgang til lifterne. I modsætning til de traditionelle liftkort behøver man ikke længere bære liftkortet synligt - man passerer blot forbi keycardlæserne. For de mindste skiløbere, som oftest ikke betaler for liftkort, kan der stadig være krav om keycard, da dette gør det muligt at følge de mindstes køremønstre og dermed indrette forholdene bedst muligt. Hvor der ikke er krav om keycard for de mindste er der oftest lavet specielle liftindgange. Et keycard kan tankes op og bruges flere gange. Nogle kan også bruges på andre destinationer. Man betaler et depositum for et keycard, hvoraf man de fleste steder får en del refunderet, hvis man afleverer kortet igen. Vær opmærksom på, at depositum for keycard tillægges liftkortprisen. Dette gælder også, når liftkortet er inkluderet i rejsens pris. Der er som regel ikke inkluderet aftenski i liftkortprisen. Hvis man ønsker at tilkøbe en ekstra dag skal man ved bestilling specificere om der er tale om første eller sidste dag. Kvikrabat På alle rejsemål gives kr. 500 i rabat pr. værelse/lejlighed/hytte ved bestilling inden 1. december 2012. For at opnå rabatten skal opholdet være på 5 eller 7 overnatninger. Pension på hoteller i Norge På mange hoteller i Norge er der vinterpension, som består af morgenmad, frokostmadpakke og aftensmad. Pensionen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med madpakke på afrejsedagen. Nogle hoteller har helpension, som består af morgenmad, frokostbord og aftensmad. Pensionen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med frokostbord/-pakke på afrejsedagen.

Rabatter på hoteller Børn skal bo på forældrenes værelse (med opredning) for at opnå børnerabat. Det er vigtigt at medbringe legitimation for børnenes alder, da mange hoteller forlanger bevis herfor. Bor man flere end to på et værelse, er der ofte rabat på 3. og 4. person. Der kan ikke opnås både børne- og ekstrasengsrabat. Der gives ikke rabat på nedsatte rejser, og der ydes ikke rabat på rabat. Dvs. at man ikke kan få flere rabatter på samme rejse. Der skal normalt altid være to fuldt betalende gæster for at opnå rabat. På visse hoteller i Norge kan der opnås børnerabat ved en voksen og et barn. Rygning Som bekendt er restriktionerne generelt blevet strengere, når det gælder rygning. Alle fly, færger og busser er røgfrie. Vi gør desuden opmærksom på, at der i langt de fleste tilfælde er rygeforbud på indkvarteringsstederne. Skiområdet Vi gør opmærksom på, at man i begyndelsen og slutningen af sæsonen må være forberedt på, at der er mulighed for, at ikke alle nedfarter og lifter er i drift, og at langrendsløjpenettet kun er delvist præpareret. Dette kan skyldes vejret eller et mindre antal gæster på destinationen. En sådan mangel berettiger ikke til refusion af rejsens pris. Slutrengøring Når man bor i lejligheder/hytter, fremgår det under de enkelte beskrivelser om slutrengøring er inkluderet i prisen. Hvis den ikke er inkluderet, kan man selv gøre rent eller evt. betale et tillæg herfor på stedet. Hvis man ikke selv står for rengøringen skal lejligheden/ hytten stadig forlades i pæn og ryddelig stand, herunder skal opvasken være taget, køleskabet og opvaskemaskinen være tømt, og der skal være fejet. Hvis hytten/lejligheden ikke efterlades i ordentlig stand vil man blive opkrævet et ekstra beløb. Yderligere information Find information om skiferie med bil, bus og fly, herunder bagage, mødetider, forplejning på rejsen og meget mere på www. besttravel.dk.


Best Travel

51

Generelle bestemmelser BESTILLING OG BETALING Rejserne kan bestilles hos Best Travel på tlf. 70 20 98 99 eller på www.besttravel.dk. Ved bestilling betales et depositum (kr. 500 pr. person ved rejser i egen bil og kr. 1000 pr. person ved rejser med bus eller fly) samt evt. afbestillingsforsikring og/eller rejseforsikring. Rejsens fulde pris skal være Best Travel i hænde senest 60 dage før afrejse. Indbetalinger kan foretages på www. besttravel.dk eller via netbank. REJSENS PRIS Med mindre andet fremgår på billetten inkluderer rejsens pris den valgte indkvartering og evt. transport, samt de ydelser, som er nævnt i programmet og på billetten. På hoteller er der tillæg ved indkvartering i enkeltværelse. Dette gælder også selvom enkeltværelser mange steder er af knap så høj standard som dobbeltværelser. BILLET Billetten fremsendes via e-mail mod et bestillingsgebyr på kr. 65. Ønskes billetten i stedet tilsendt med almindelig post er bestillingsgebyret kr. 95 pr. billet. Det er vigtigt, at billetten straks efter modtagelsen tjekkes grundigt. Eventuelle fejl/ændringer skal straks meldes til Best Travel. På flyrejser er det vigtigt, at navnet på billetten stemmer overens med navnet i passet. SÆRLIGE ØNSKER En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt. PRISÆNDRING Under særlige omstændigheder kan Best Travel ændre på rejsens pris. Ændringen kan skyldes ændrede skatter, moms og afgifter, store oliestigninger eller ændrede valutakurser. En prisændring skal normalt varsles snarest muligt, og senest 20 dage før afrejse. Ændringen må ikke overstige 10 % af rejsens averterede pris. BEST TRAVELS AFLYSNING AF REJSEN Best Travel har ret til at aflyse rejsen af følgende årsager: 1. Katastrofe, krigshandlinger, uroligheder, strejke og lignende. Best Travel er forpligtiget til snarest muligt at underrette rejsedeltagerne. 2. Såfremt Best Travel ikke har modtaget et tilstrækkeligt antal tilmeldinger. Antallet er minimum 25 personer på rejser med fly eller bus. I disse tilfælde er Best Travel forpligtet til snarest, og senest 14 dage før afrejse, at underrette rejsedeltagerne. KUNDENS AFBESTILLING AF REJSER 1. Mere end 60 dage før afrejsen. Det indbetalte beløb refunderes med fradrag af depositum. 2. Fra 60 dage og til og med 31 dage før afrejse: 50 % af rejsens pris er tabt. 3. Fra 30 dage og indtil afrejse: Hele rejsens pris er tabt. KUNDENS ÆNDRING AF REJSEN Alle navneændringer, samt ændring af opsamlingssted koster et gebyr på kr. 200. Vi gør dog opmærksom på, at navneændringer på rejser med fly kan koste yderligere gebyrer, som fastsættes af luftfartsselskabet. Alle ændringer i rejseform, varighed, afrejsedato samt antal af personer betragtes som annullering af rejsen og køb af ny rejse.

AFBESTILLING PGA. SYGDOM Det tilrådes at tegne en afbestillingsforsikring, der dækker ved afbestilling på grund af akut opstået sygdom. Best Travel er på afbestillingsforsikringer genforsikret hos SOLID. Prisen for en afbestillingsforsikring fremgår ved bestilling via www.besttravel. dk. Afbestiller rejsedeltageren på grund af sygdom hos rejsedeltageren selv, hans/hendes samlever, forældre, søskende, bedsteforældre, børn eller børnebørn, tilbagebetales det indbetalte beløb, dog fratrukket prisen for selve afbestillingsforsikringen. Forudsætningen herfor er, at Best Travel modtager afbestillingen inden afrejsen og at der senest 4 dage efter afbestillingen fremsendes en lægeerklæring for den sygemeldte. Evt. udgifter til lægeerklæring betales af kunden. En afbestillingsforsikring kan kun bestilles i forbindelse med bestilling af rejsen, og aldrig efter, at der er foretaget indbetaling til rejsen. REKLAMATIONER Ved en evt. mangel på rejsen er kunden forpligtet til straks at fremsætte denne til Best Travel på tlf. 70 20 98 99. Hvis Best Travel/indkvarteringsstedet ikke er blevet informeret om manglen, og dermed ikke har haft mulighed for at afhjælpe denne på rejsemålet, bortfalder grundlaget for en senere reklamation. Reklamationer modtages kun skriftligt, og maks. 30 dage efter hjemkomsten. Husk at angive billetnummer. Der kan som udgangspunkt forventes svar indenfor 6 uger. Ved eventuelle uoverensstemmelser kan sagen indberettes til Pakkerejse-Ankenævnet, hvis afgørelser Best Travel altid følger. Alle søgsmål mod Best Travel skal reguleres efter dansk ret. Værneting for søgsmål: Hjørring, Danmark. REJSEDELTAGERENS ANSVAR - INFORMATION OM PAS Rejsedeltagere, der ikke møder rettidigt på det aftalte afgangssted eller ikke kan rejse på grund af manglende eller ugyldigt pas kan ikke forvente nogen godtgørelse. Der gælder særlige regler for gravide, som ønsker at deltage i flyrejser. Grænsen hos de fleste flyselskaber er 30-32 graviditetsuge. Kontakt Best Travel for yderligere information. Rejsedeltageren er forpligtet til: 1. At rette sig efter anvisninger fra rejseledere, chauffører og personale på indkvarteringssteder i forbindelse med en rejses gennemførelse. 2. At respektere ordensbestemmelser, som gælder for indkvarteringssteder og transportmidler. 3. At kontrollere at egen bagage kommer på og af bussen i forbindelse med bustransport under rejsen. Best Travel kan ikke gøres ansvarlig for bagage, der beskadiges eller bortkommer under transporten. 4. Ved modtagelse af billetten fra Best Travel at sikre sig, at alle oplysninger, herunder navne, afrejse-datoer og indkvartering, er som ønsket. Ved betaling af rejsen erklærer man sig enig i oplysningerne på billetten, og accepterer samtidig Best Travels generelle bestemmelser. FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER Der tages forbehold for ændringer af datoer, opsamlingssted og rejsemål, samt ændring af pris grundet forhold uden for Best Travels indflydelse. UDVIDET ANSVARSFORSIKRING OG REJSEGARANTIFONDEN Best Travel er tilsluttet Danmarks Rejsebureau Forenings udvidede ansvarsforsikring hos Gouda Rejseforsikring, ligesom Best Travel er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening samt Rejsegarantifonden. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl i katalog og på hjemmeside.


Blandt de største med krydstogter fra MSC Cruises

Krydstogter og rundrejser Hos Best Travel har vi meget andet end skirejser til Norge. Rigtig mange af Best Travels gæster rejser på havkrydstogter eller flodkrydstogter og spændende rundrejser, hvor kulturelle og historiske seværdigheder er i højsædet. Vores mange dygtige rejseledere er hver især eksperter på deres områder, og derfor jeres garanti for vellykkede rejser fyldt med oplevelser.

Bestil katalog Krydstogter og Rundrejser på www.besttravel.dk.

Best Travel

Markedsgade 13 9800 Hjørring

Tlf. 70 20 98 99 Fax 70 20 98 92 Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2190 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Medlem af Gouda Udvidede Ansvarsforsikring

Email: salg@besttravel.dk

www.besttravel.dk

Skiferie 2013  

Best Travels skikatalog 2013 med skirejser til Norge

Skiferie 2013  

Best Travels skikatalog 2013 med skirejser til Norge

Advertisement