Page 1

Més NOVETATS 2014 Viatge d'hivern a Madeira Jaume Benavente

Novel.la Tempesta al Bàltic / Salvador Balcells

La Clau de volta / Joaquim Amat-Piniella El protagonista és un revoltat que es nega a ser un "home de profit". La seva resposta a les obligacions és la vida noctàmbula: alcohol, prostitutes, escàndol. La novel·la comença quan acaba de morir el seu pare; la família es reuneix, quin lloc hi ocupa ell? El diàleg intermitent amb el "doctor Virtut", un amic metge, va descobrint de mica en mica el secret d'aquest gran personatge.

Vora les gèlides aigües bàltiques apareix estavellat el cos d’una dona bellíssima, de biografia tòrrida, que lliga molt poc amb l’entorn fred i boirós on és trobada. Emili Espinosa i la seva esposa Cinta estan gaudint d’un merescut viatge per les meravelloses capitals nòrdiques, però un policia sempre és un policia, mal que sigui un sotsinspector dels Mossos que intenta desconnectar de la feina a bord de l’Orion, un creuer, en aparença, de somni. Espinosa, com d’habitud, no tindrà gaire sort i en lloc de fer vacances es veurà embolicat en una investigació digna de la negror de les novel·les escandinaves, però que, amb ell, prendrà un to decididament mediterrani.

A la banda de Sebastian Barry

Canaan

/

Que la vida es tanca com un cercle, ho sap bé la Lilly Bere. El dolor que la Lilly sent per la pèrdua del seu nét podria ser el mateix que va sentir quan va haver de fugir de Dublín cap als Estats Units, sota l’ombra de la condemna de l’Exèrcit Republicà Irlandès, o quan les guerres van començar a arrabassar-li tots els qui ella estimava. El destí de la Lilly Bere es veu inexorablement lligat als conflictes i les desgràcies que sacsegen el segle XX de dalt a baix. Tot li roba una engruna de la seva ànima senzilla i valenta d'irlandesa. A la banda de Canaan la vida es tanca com un cercle fet de tristesa, lleialtat, solidaritat i tragèdia.

/

És la recreació d'una atmosfera, la mirada de l'autor sobre l'illa atlàntica mentre hi deambula prenent apunts per a una novel·la i descobreix que Madeira és, sobretot, un estat d'ànim.

Lliures o morts / Jaume Clotet, David de Montserrat Ermengol Amill (1665-1732) abandona el seu Pallars natal i es converteix involuntàriament en fuseller de muntanya durant la guerra de Successió. Europa és un gran tauler d’un immens joc d’interessos per definir el futur del Vell Continent i Catalunya n’esdevé la peça clau.


Correr a ciegas / Javier Díez Carmona L’Eder Campos rep al seu domicili de Bilbao la incomodíssima vista del Koldo, un membre actiu del comando Biscaia que vol passar-li un paquet compromès que s’ha d’ocultar durant dos dies. L’Eder comet la bestiesa de no oposar-se. Aquesta arriscada acceptació propiciarà que els esdeveniments es precipitin fins el punt d’abocar a l’Eder a un improvisat exili a Nicaragua i a viure constantment sotjat per diferents perseguidors que l’han convertit en el seu objectiu letal.

La Trama matrimonial / Jeffrey Eugenides

Cuerpo a cuerpo / Eugenio Fuentes

Rua de captius / Francesc Grau i Viader

Universitat de Brown, 1982. Madeleine Hanna, alumna aplicadíssima d'anglès i romàntica incurable, està escrivint la seva tesi sobre Jane Austen i George Eliot, autores de grans trames sobre el matrimoni. Mentre la Madeleine estudia les motivacions antigues del cor humà, la vida real, en forma de dos homes molt diferents, intervé.

El Samuel observa cada dia des de la seva finestra a una dona que deixa als seus fills a la parada de l’autobús escolar. Fascinat per ella, una tarda que ell no hi és programa la càmera per fer-li varies fotos. Però a més de les imatges de la dona, la càmera capta un fet inesperat: aquell dia i en aquell cantó uns adolescents provoquen al gos de la casa veïna, aquest salta la reixa, mossega a un d’ells i el mata.

L’Espanya de Franco va ser un dels estats més rics d’Europa en camps de concentració i tanmateix el franquisme no ha estat equiparat als totalitarismes del segle XX. Aquest llibre, publicat per primera vegada el 1981 poc després del tejerazo, no sols trenca aquesta ocultació col.lectiva sinó que situa la història dins la història dels terrors europeus. Llegir-lo porta a incorporar el present dins una genealogia que n’explica potser molts aspectes—com és ara, la impotència d’una societat sencera davant l’abús del poder.


El Dia de l'incident / Isidre Grau

Cincuenta sombras de Grey / E.L. James

Encara que la vida sol discórrer per camins coneguts, sempre tenim l'oportunitat de redescobrir-nos sota una altra claror. Almenys així els succeeix als protagonistes d'aquestes tretze històries, quan viuen el moment revelador que els fa canviar de rumb o entendre la seva existència amb més intensitat. En tot cas, el seu "dia de l'incident" els ha fet sentir més vius i tirar endavant, qui sap si en espera d'una nova epifania domèstica. Homes i dones, de totes les edats i condicions socials, són els herois d'unes situacions sovint passades, com la mateixa vida, pels filtres de l'humor i la tendresa.

Quan a l'estudiant de ratura Anastasia Steele li encarreguen que entrevisti en Christian Grey, un jove empresari d'èxit, es troba amb un home atractiu, seductor i també molt intimidant, que la deixa impressionada. La inexperta i innocent Ana intenta oblidar-lo, però de sobte s'adona que desitja aquest home. Quan la parella per fi inicia una apassionada relació, les peculiars pràctiques eròtiques d'en Grey desconcerten l'Ana, que a poc a poc va descobrint els límits dels seus propis i més obscurs desitjos...

La Cançó dels maoris / Sarah Lark A La cançó dels maoris, les cosines Elaine i Kura es debatran entre les arrels angleses i la crida del poble maori per a forjar el seu propi destí. En temps convulsos, viuran els vaivens d'una terra comparada amb el paradís, on arriben misteriosos desconeguts decidits a quedar-se.

Las Lunas de Júpiter / Alice Munro Els contes de Las lunas de Júpiter indaguen la vida de dones atrapades a la rutina, invisibles, abnegades i aparentment conformes amb ésser un mer satèl.lit del marit o pare malalt al que cuiden, però esperant, sempre, trobar un instant de passió, per breu que sigui, que torni una mica de brillantor a la seva existència.

El Nom del vent / Patrick Rothfuss El nom del vent és una novel·la d'aventures, d'històries dins d'altres històries, de misteri, amistat, amor i superació, escrita amb la mà d'un poeta i que ha enlluernat -per la seva originalitat i per la mestria amb que està narradaa tots els que l'han llegit.


Apaches / Miguel Sáez Carral La família de Miguel pateix un gir inesperat: després de la mort de la seva mare, el pare perd el control de la seva vida i és estafat pels seus socis. En un intent per salvar l’economia familiar, s’endeuta fins portar a tots els membres a una situació límit en la que perden la casa, embarguen les seves nòmines i la presó s’obre davant els seus ulls com un horitzó real. Desesperat, Miguel decideix salvar als seus encara que li costi la vida, tal i com li va ensenyar el seu pare. Torna al barri que va néixer i, amb el seu amic Sastre, es submergeix en una espiral de robatoris, assalts i assassinats. Quan tot torna al seu ordre, apareix Carol, l’amant de l’amo del barri, la dona de la que s’enamora i posa en perill tot allò pel que Miguel ha lluitat.

Las Tres heridas / Paloma Sánchez-Garnica L’Ernesto, un escriptor sempre a la cerca de la seva gran obra, troba una antiga caixa de llautó que té la fotografia, presa el dia que començava la guerra civil, d’una jove parella, la Mercedes i l’Andrés, junt amb unes cartes d’amor. Començarà a indagar en la història de la parella, a través de les dades que obté de les cartes.

Invictus: Constantino, emperador guerrero / Simona Sarasso

el

Constantino creix des del dia que abandona la seva llar familiar per aprendre ser emperador amb Dioclecià i formar-se en l’art de la guerra i del poder. Les seves campanyes, el seu matrimoni, les traïcions i els enfrontaments el faran més fort fins que es constitueixi com únic senyor de l’imperi romà. Ha nascut com bastard, va créixer com emperador, es va fer el senyor del món, va morir sol i elevat a la santedat.

Els Lleopards Moacyr Scliar

de

Kafka

/

Besarabia, 1916. Un jove jueu de la Romania pre-revolucionària decideix dur a terme una missió encarregada pel mateix Trotsky. La seva aventura el porta a conèixer a Kafka i a malinterpretar un aforisme que aquest li entrega, en un hilarant episodi que acabarà tenint conseqüències en el moment del cop d’estat a Brasil, el 1964.


Plans de futur / Màrius Serra Recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista. En aquesta història de família destaquen les dues cosines, Maria i Àngels Carbona, que li van dedicar la vida, i el pare absent, que va fugir de casa de manera inexplicable.

Roma, Nápoles y Florencia / Henri Beyle Stendhal

La Princesa de Jade / Valls

Coia

Beyle es distancia obertament del que podria considerar-se la típica guia per a turistes o lectors a casa, i composa una obra que, ens diu, és més que res una col.lecció de sensacions; no són tant las ruïnes o els monuments cèlebres el que interessa tot allò –costums, successos, formes e parlar- que aporti alguna cosa al coneixement del cor humà.

És l’any 551 d.C. quan l’Emperador Justinià organitza una expedició integrada per personatges de molt distintes procedències i ambicions. L’objectiu de Rashnaw i Tistrya, monjos nestorians, i de Xenos, teixidor de Corint, i el seu fill Úrian, serà viatjar de Constantinoble fins al sud de la Xina, on deuen apoderar-se a qualsevol preu del secret més ben guardat de l’Orient. Tres dones, de diferents orígens, cultures i religions, marcaran el destí dels expedicionaris. Teodora, una antiga prostituta convertida en emperadriu de Bizanci; Najaah, filla del desert, una nòmada de la tribu Zaqîf, i Yù, una jove princesa de la dinastia Liang amb un ideari de vida bastit en tradicions mil·lenàries, s’enfronten a les normes establertes i arriben fins a les últimes conseqüències per portar a terme els seus somnis.


Novel.la Juvenil

Bon dia, princesa! / Blue Jeans La Valèria no sap si, deixant-se endur pels seus sentiments, pot trair la seva millor amiga; en Bruno escriu cartes d’amor sense èxit; la Maria és l’aneguet lleig que busca el seu lloc; l’Elisabet no està acostumada a un no com a resposta; en Raül no vol equivocar-se una altra vegada, i a l’Ester li agradaria cridar el seu amor als quatre vents.

El Último guardián / Eoin Colfer

Vampire kisses 2:kissing coffins / Ellen Schreiber

Tramórea: la cacería secreta / Javier Negrete

Opal Koboi, la pitjor enemiga d’Aretemis Fowl, ha obert la porta dels Berserkers, un exèrcit de guerrers màgics tancats a les entranyes de la Terra i assedegats de venjança. Amb el seu suport i l’ajuda dels poders màgics, Opal ha decidit destruir la raça humana. Artemis s’hi enfronta a contrarrellotge...

Després de conèixer al guapo i misteriós Alexander Sterling, l’obscur món de la Raven, una noia gòtica, adquireix una nova i brillant lluminositat. Però com succeeix a la seva pel.lícula favorita, Kissing coffins, ella sap que l’amor sempre té les seves complicacions, especialment en el seu cas, perquè l’Alexander amaga un gran secret que no sembla estar disposat a revelar. Quan l’Alexander de sobte desapareix, la Raven abandona la ciutat, Dullsville, per iniciar la perillosa cerca del seu estimat. Aconseguirà estar fora de perill, sense importar qui -o què- trobi al seu camí?

Ets alumne a Uhdanfiún, l’acadèmia d’arts marcials més prestigiosa i antiga de Tramórea. Tercer fill de l’acomodada família Ainari, estàs predestinat a convertir-te en un gran guerrer, però la teva vertadera passió és la investigació. Has d’escollir el teu destí.

Bocaditos de magia / Kathryn Littlewood Han passat dues setmanes des de que la Rose va vèncer a la seva perversa tieta Lily en el concurs de pastisseria Gala des Gâteaux Grands de París. La seva victòria li ha permès recuperar el Llibre de Receptes de la seva família, però també l’ha fet famosa, molt.

La Piel de la memoria / Jordi Sierra i Fabra La vida del Kalil Mtube, un nen de Mali, canvia dràsticament quan, després d’haver estat venut pel seu pare a un traficant, és obligat a treballar brutalment com esclau en una plantació de cacau a la Costa de Marfil. Allà coneix l’amistat i l’amor, però també la despietada crueltat dels éssers humans.


Coneixements

El Mundo en tus manos: no es magia, es inteligencia social / Elsa Punset

Sobre la felicitat / Joan Barril

Com hem de parlar perquè els fills escoltin i com hem d'escoltar perquè els fills parlin / Adele Faber, Elaine Mazlish

Viaje al silencio / Sara Maitland

Yo puedo ayudarte / Cristina Soria

Las Montañas de la mente: historia de una fascinación Robert Macfarlane

Eduquem l'afecte: reflexions per a famílies, professorat, pediatres... / Pepa Horno Goicoechea

Entendre's amb adolescents: tú m'importes / Pau López Vicente

/

Historia y naturaleza del periodismo de viajes: desde el antiguo Egipto hasta la actualidad / Pedro Eduardo Rivas Nieto

Models de ciutat i ecologisme: urbanisme a l'abast dels ciutadans / Josep Oliva i Casas

Torres i gratacels: de Babel a Dubai

La Barcelona Mireia Valls

subterrània

/


Cuadernos de viaje: crónicas de tierras desconocidas / Farid Abdelouahab

Viaje de un naturalista alrededor del mundo / Charles Darwin

Viajes y exploraciones en el África del Sur / David Livingstone

Sobrevivir al límite: cómo reaccionan el cuerpo y la mente en las situaciones extremas / Kenneth Kamler

El Corazón del mundo: viaje al último lugar secreto / Ian Baker

La Descripció del món: llibre de les meravelles / Marco Polo

100 rutas legendarias: tras los pasos de los grandes exploradores, escritores y aventureros / Keith Lye

El Tiempo de los regalos; Entre los bosques y el agua / Patrick Leigh Fermor

La Expedición de la Kon-Tiki Thor Heyerdahl

Atlas de españoles

En Noruega / León Lasa

Grandes viajes: un recorrido por las rutas más espectaculares

/

los

exploradores


Islàndia, l'illa secreta: viatge per les terres d'Odin / Xavier Moret

La Edad de oro del viaje en barco / Gérard Piouffre

Testimoni de càrrec: vint anys al servei de Catalunya / Joaquim Nadal i Farreras

Viaje a los dos Orientes / Clara Janés

El Expreso de Rangún, Genocidio y otros relatos Norman Lewis

Pekín me deslumbró: crónica hedonista y refinada de los años treinta en la ciudad / John Blofeld

Cinco viajes al infierno: aventuras conmigo y ese otro / Martha Gellhorn

/

Novetats Juny  
Novetats Juny  

Guia de lectura

Advertisement