Page 1

Par

forh

old

En d sko len

r e k i t tema

a m m ag so

n e t ys

d e ab

B & n

e t s dy

r y T

e i r o t s ers hi

g ’ 4 n E

C’est La

Vie’s hi

storie


C´est La Vie — 9. udgave

Lederen Så har vinteren for alvor vist sit sande ansigt. Det handler nu om liv og død hvis man har glemt hue, halstørklæde eller handsker. Nima R. 3.B Nogle af radiatorerne i klasserne kører på fuldt tryk, mens andre radiatorer fra 2. verdenskrig har valgt at give op, hvilket betyder at man i flere klasser har polar klima, hvor kun de stærkeste elever overlever ved intens håndsoprækning i timerne og konstant løben frem og tilbage efter opfyldning af vandflasker. Midt i denne vinterdepression sidder vi i redaktionen og kæmper—kæmper for at vi kan levere et varmt juleblad til de kolde og hungrende elever. Midt i SRP forberedelser, stile og oversættelser, finder vi på trods af 14 dages deadline alligevel tid til at udrette mirakler i skolebladet, så husk at sig tak til vores englebasser på redaktionen og betragt det her blad som en julegave fra C’est La Vie til dig.

læser min leder lige nu og til dig der kræver lidt mere end blot et billedblad med saftigt sladder! Til netop dig har vi naturligvis sørget for at have en håndfuld spændende og dybdegående artikler klar. I vores juleblad runder vi alle hjørner her på skolen. Vi har nu officielt skudt forsidejagten i gang og til de mange opgivende elever har vi også en 4g’ers historie, som burde give lidt stof til eftertanke. Du bliver naturligvis aldrig snydt for underholdene svar i Russers Brevkasse, og i vores babedyst er vi nu nået til den første finale mellem Nadja Bang og Simone Foldan. Julen er hjerternes fest og vores flittige rapportere har researchet og er kommet med en officiel liste over alle vores turtelduer på nykat. Alt i alt er vores juleblad proppet med masser af guf der burde række til hele juleferien, så find et eller andet sted hvor du kan være i ro, slap helt af i kroppen, tag en dyb indånding og nyd den 9. udgave af C’est La Vie!

Jeg vil gerne på hele redaktionens vegne sige tak for modtagelsen af vores sidste blad. Det Glædelig jul og godt nytår! varmer altid vores hjerter når folk løber skrigende rundt for at få fingrene i et blad. Vi blev dog beskyldt af få elever for at være for bløde, mens vi af fundamentalistiske lærere bliver beskyldt for at være for hårde!? Selv mener vi, at vi har fundet den gyldne middelvej—for C’est La Vie ville ikke være C’est La Vie, hvis ikke vi prikkede lidt til nogle. Folk forventer det. Men heldigvis er bladet ikke kun lavet til de små babeliderlige 1.g’ere, der skal naturligvis også være noget til dig— ja dig som sidder og

2


C´est La Vie — 9. udgave

Alt mellem himmel og skole Julen har ramt Nykat Som mange elever nok har set, er juletræet med sin pynt kommet op at stå i studieområdet Katja G. 2.C allerede d. 22. november. Det er måske lidt tidligt, men ikke sammenlignet med juleriet nede i kantinen, som solgte risengrød i oktobermåned. En anden ting, som også allerede kredser rundt, er de der christmas-spirit-killers, som er begyndt at brokke sig over en julesang hist og her før december, som mange ikke kan gøre for, når det jo er så koldt udenfor og der ligger sne alle vegne. Hør her, slå noget varm glögg i blodet i stedet for at brokke jer :-)

der være ris a la mande dagen efter. Der vil også komme flæskesteg og hele svineriet på menuen i løbet af måneden. Så hvis du ikke kan få nok julemad, er det en oplagt mulighed at købe det i kantinen :-) Brobyggere betyder… Blandt andet at man ikke længere har et stamlokale, eller i hvert fald ikke et fast et af slagsen. OG for at gøre ondt værre (om man vil) er mange af lokalerne blevet nymalet, så der har ikke været mulighed for at opholde sig i dem. En del lokaler har altså været ubrugelige, derfor er der nogle klasser, der hver dag (eller hver time) har fået et nyt lokale, som man selvfølgelig ikke kan holde helt styr på. DERFOR er det jo supersmart, at der er kommet en computer på 1. sal og en ved siden af studievejlederens kontor (på vej ned til kantinen), hvor man hurtigt kan tjekke sit skema, når man panikker allermest; way to go!

Men med alt det her herlige julefis i luften, kan man kun håbe på, at lærerne også kommer i julestemning og ligeså drilagtigt som nisserne, aflyser - helt uventet - nogle af timerne. Måske en lille time hver dag, lidt kalendergaveagtigt ;-) Det sidste nye skrig: Mad/drikke-automat, Lidt mere jul.. i kantinen der tager imod betalingskort (nogle gange) Kantinen vil være i sit ”julehygge-hjørne” i de- Denne moderne automat med lækre mad-og cembermåned, for der vil hver anden dag bli- drikkevarer fra kantinen har fået sin placering ve serveret risengrød. I tilfælde af rester, vil ved sofagruppen i HF-territoriummet (wonder why). Maskinen er så hip og smart, at mange elever ligner spørgsmålstegn, når de skal benytte sig af den. Fidusen er, at man vist skal trykke på 3-tallet inden man kører sit kort igennem, eller var det også ved kontant betaling, øhmm? Men nogle gange tager maskinen bare ikke imod betalingskortene! Føj, den er ikke så enkel, men hvad der er endnu sværere for mig at forstå som gymnasieelev, er vist nok

3


C´est La Vie — 9. udgave

automatens placering på Nykat, når den i for- det tager at få skudt et par billeder. vejen er så svær at hitte ud af ;) Fjollebillederne blandt klasserne er rigtig goRengøringens tavlenote-fail fortsat de, men der er lige et par klasser der har Billeder siger mere undladt at lave et skilt over deres tema, så end tusind ord, og man skal gætte sig lidt frem til det, hvilket er det samme gør renlidt ærgerligt, hvis du spørger mig. Men så er gøringens stavefejl; der en chance igen til næste år, hvis man ikke eller det sætter i er 3.g’er/2.hf’er. Jeg må hellere lige skynde hvert fald tankerne i mig at nævne de drenge, primært 1.g’erne, gang hos nogen – der poserer halvnøgne i årbogen, som stort ”Jeg må hellere tage mig sammen fra nu af, set er allemandseje – det er stærkt af jer! Og for en ting er sikkert, jeg skal ikke bruge mit meget offentligt… så behøver jeg vist ikke at voksenliv på at være rengøringsdame og lave sige mere :-) stavefejl på et gymnasiums tavler og risikere, Meget ros til 3.D og 3.Z, det er en virkelig at det kommer med i deres skoleblad!” kreativ måde I har behandlet jeres tema på. aaauch :-) 3.x’s fjollebillede er et rigtigt fjollebillede så-

4

Årbogen

dan som de driller os, og 2.z’s er en god klas-

Noget Nykat kan være stolt over, er sgu de kreative billeder i årbogen. Det gælder både billedop-sætningen, rekvisitterne og ikke mindst ansigtsudtrykkene. Det er meget heftigt af 2.y, hvor der er 11-12 elever med åben mund, og i 1.q er der hele 5 elever, der fokuserer på alt andet end fotografens kamera. Dog er det ikke kun i 1.q, at eleverne ikke kan fastholde blikket på kameraet. Jeg har lavet en mindre undersøgelse over sagen og er kommet frem til: i 1.g er der 14 elever der udforsker lokalet eller stener, i 2.g er der 8 elever og i 3.g er der 6 elever der kigger væk på klassebilledet. Min konklusion på dette er, at jo længere man kommer op i ”hierarkiet”, jo mere øvet er man til at fokusere og koncentrere sig i mere end de 15 sekunder (+/-)

siker. 2.f’s idé er blot spejlvendt på 2.x’s billede – eller omvendt om man vil, men sjovt er det. Alt i alt er det nogle superunderholdende billeder med skægge detaljer, som allerede har fået nogle af klasserne til at gå i tænkeboks over det næste fjollebillede. Det kan simpelthen aldrig blive for planlagt i årbøgerne ;-)


C´est La Vie — 9. udgave

Forsidejagten C’est La Vie’s udsendte (Mathias og Tina) har spejdet rundt på skolen efter de 10 lækreste piger og drenge. Vi vil nu bare bede jer holde øje med opslag i studieområdet, så i ved hvornår i skal finde os og afgive jeres stemme, for det er nemlig JER der skal bestemme hvem der skal være på C’est La Vie’s næste forside!

...Og de nominerede er: Monica Brædder 3.b

Fie Schou 2.x

Katrine Frandsen 3.y Mia Davies 3.b

Esther Kamille Hjort 3.b

Julie Friis Winther 3.y Katja Isabel Romme Simonsen 2.f

Frederikke Victoria Olsen-Kludt 3.x

Andrea Bellodas 1.p

Anna Lyngdal Wulff 2.f

5


C´est La Vie — 9. udgave

Forsidejagten

...og de nominerede drenge:

Andreas Fauerholm Kristensen 3.a

Sebastian Bischoff 3.x

Anton Sylvest Lilleør 3.x

Lasse Romme Kristensen 2.b

Jeppe Gerner 3.x

Morten Schou Christensen 1.a

Mathias Nielsen / Erik Hassle 1.a

Marc Borgen-Nielsen 3.b

Oliver Alibnussen 1.x

Jamal Awal 3.x

6


C´est La Vie — 9. udgave

Jul på Katedralen Så er sneen landet og jeg har været rundt på gymnasiet og spurgt forskellige elever og en enkelt lærer hvordan de tilbringer deres Nima R. 3.B juleaften og hvad de sådan generelt syntes om ”den glædelige jul”.

da ikke gøre noget hvis det sneede lidt juleaften.

Hvad syntes du så om julen Jamal? (Ja, negerne holder altså også jul!) Tingene har ændret sig siden jeg var barn. Dengang kunne jeg ligge vågen i timevis før jeg faldt i søvn aftenen før juleaften. Jeg glæder mig da stadig, bare en anelse mindre. Jeg synes at julen er en rigtig hyggelig tid. Jeg ville ønske at jeg havde en større familie, eller i hvert fald kendte større dele af den. Det ønsker jeg mig hvert år til juleaften.

Marie Skov Når men jeg forsætter lidt længere hen ad 3’g gangen. Her støder jeg ind i en lyshåret pige som de fleste drenge nok kender – der er na-

Hvad laver du så den 24 december i år? I år holder jeg jul derhjemme med min mor og mine 3 søskende. Jeg regner med at blive vækket forholdsvis tidligt af min lillebror og lillesøJamal Awal ster. Vi skal vel bare hygge det meste af dagen, Den første er CLV’s egen lille celebrity, Jamal indtil jeg på et tidspunkt har tænkt mig at Awal, som er 18 år og går i den berygtede 3.X. hjælpe min mor i køkkenet ;) Aftenen kommer Han startede på gymnasiet i januar 2009 efter til at blive dejlig, og den kommer til at forløbe et halvt år på htx og var ikke helt klar over sig stille og roligt. hvorfor han skiftede, men han tog chancen og den dag i dag er han ikke i tvivl om han traf Glæder du dig til det næste C'est La Vie blad? den rigtige beslutning. Hvad er C'est La Vie?

Hvordan er den perfekte juleaften for dig? På den perfekte juleaften er jeg sammen med med mine søskende og min mor hjemme hos min mormor. Der er både and, flæskesteg og alt der følger med. Når vi skal have ris a’la mande, får jeg mandlen og den medfølgende gave. Har ikke de store krav til vejret, syntes at vi får rigeligt med sne for tiden. Men det ville

7


C´est La Vie — 9. udgave

turligvis tale om den ene af de to tvillinger, nemlig Marie Skov. Hun er ligesom Jamal også 18 år, men hun erindrer ikke, hvorfor hun i 2008 valgte at starte i 3.d, en klasse som hun beskriver som intelligent og dejlig.

Møsmøs og varme julekraaaaaaam xoxo

Camilla Wallin Mikkelsen Camilla er kendt for at få mange drengehoveder til at vende sig. Hun Hvis du skulle nævne 3 ting du bedst kan lide går i 3.D og startede i ved julen, hvad skulle det så være? 2008. Hun er en målEn af de bedste ting ved julen er at vågne op rettet pige, der enten hen på formiddagen i weekenderne, kigge ud skal bruge sit eksaaf vinduet og se et smukt landskab dækket af mensbevis til at komme et hvidt lag fløjelsblødt sne. Det føles helt som ind på Jura eller læse til juleferie. sygeplejerske. Hvis CaGågadens mere eller mindre ynkelige forsøg milla skal beskrive sin på at opnå større omsætning i juletiden ved klasse, så vil hun kalde hjælp af julestemningsfremkaldende musik, dem lidt dovne, men har faktisk ramt mit hjerte, dog ikke min pen- dog altid friske og klar lørdag aften ;-) gepung. Og nu er det hele vist blevet lidt for corny, så Hvad syntes du om julen generelt? lad os da hive snapsen med ind i billedet! Om Jeg elsker julen, fantastisk mad, ris a’la mande ikke andet, så i hvert fald julefrokosterne. - (eller det vil sige at jeg kun kan lide det hvis jeg ved mandlen er i) ;). Det bedste er nok adHvordan er den perfekte juleaften for dig? ventsgaverne og gaverne juleaften :b det eneDen bedste jul er, når den nærmeste familie er ste minus er, at man selv skal ud og være kreasamlet rundt om bordet og snakken går om alt tiv og finde en masse julegaver. fra glædesfremkaldende minder fra fortiden til planer for fremtiden—og der er den der var- Hvad laver du så den 24 december i år? me, ubeskrivelige følelse af ... en god sovs. D. 24 december i år skal jeg holde en stille og rolig jul med min dejlige familie og vuffi, med Hvis du kunne give din klasse en julehilsen, and og forhåbentlig er der fyldt godt op med hvad ville du så sige til dem? julegaver under juletræet. Jeg gider fucking ikke at høre på hvad i har fået i lorte kinderchokoladekalender hver eneste Hvad er din personlige top 3-liste over fede dag i december igen i år! Glæder mig til jule- ting ved julen? frokost, denne gang uden dildsnaps! ;-) Juleaften, gaverne og de 4 søndage i advent :-)

8


C´est La Vie — 9. udgave

Hvis du kunne give din klasse en julehilsen, hvad ville du så sige til dem? Rigtig glædelig jul 3.U, og Errebo - jeg er sikker på at Mia nok skal sørger for at du ikke bliver snydt for adventsgaver i år ;-) kys til Errebo :-*

ikke jul, men jeg er sjovt nok født juleaften så vi fejrer min fødselsdag i stedet! :D Det foregår ligesom alle de andre år, ved at jeg om morgenen får gaver af familie og venner og hvor min mor laver det dejligste mad (som også indeholder andesteg, risengrød, ris a’la mandé etc.). Dajana Bjegac Eftersom mine nærmeste venner heller ikke Nå, men nu er det vidst også på sin plads at vi holder jul, spiser og hygger vi som regel hjemudlændinge kan få lov at fortælle hvad vi me hos mig sammen med min familie! Så selvegentlig laver juleaften! Det ville være lidt ski- om vi ikke holder jul formår vi helt sikkert også zofrent hvis jeg interviewede mig selv, så hel- at få en hyggelig dag i selskab med folk vi holdigvis fanger jeg Dajana til et kort interview der af! om hvad hun laver i julen. Dajana går ligesom Marie i 3.D, hun har af fornuftige årsager valgt Hvis du skulle nævne 3 ting du bedst kan lide gymnasiet, da det åbner op for flere mulighe- ved julen, hvad skulle det så være? der, hun mener at D-klassen er super gode til Den lækre mad, den hyggelige stemning og gaat lave lektier og at det motiverer alle i klassen verne selvfølgelig! :D til at give den lidt ekstra gas med lektierne. Morten Pape Hvad syntes du om julen Dajana? Den næste person behøves ikke så meget introDet første jeg tænker på når nogen siger "jul" duktion, han er elsket af mange elever for sin er: Hyggeligt! Julen er en utrolig hyggelig tid. fantastiske evne til at få folk til at lytte med i Det er der folk bruger mest tid på de menne- selv de mest tørre fag. Giv den op for en frisk sker de holder af. Man bruger så meget af sin lærer: Morten Pape! tid på at gå ud og købe gaver til familie og venner - og det er altid dejligt at gøre andre men- Hvorfor valgte du nykat som arbejdsplads? nesker glade. Det er en tid hvor man samles og Hvem kan sige nej til landets (hvis ikke Europas) mest velrenommerede og prestigefyldte hvor alle er glade (for det meste)! Meeeen.. Vejret omkring juletiden og al den stress med gymnasie og HF? Danmarks Harward!!! gavekøb osv. gør at det ikke altid er så rart Hvis du kort skulle beskrive din yndselvom det sådan set er kendetegnene for jule- lingsklasse, er det så f.eks. den vilde, larmentiden! :-) de klasse eller den nørdede klasse? Der er noget godt i alle klasser, og generelt kan jeg lide alle klasser. Men hvis jeg SKAL rangordHvad laver du så den 24 december i år? ne klasse-egenskaber, vil jeg uden tvivl sige at Nu skal I bare høre... Hjemme hos mig holder vi

9


C´est La Vie — 9. udgave

jeg vægter klassens sociale egenskaber højest. Vigtigste egenskab er, at klassen er englebasser overfor hinanden, dvs. udviser respekt og med -menneskelighed overfor alle. (Men ofte er mine yndlingsklasser de klasser, der er mest aktive i OD). Og så skader det da ikke, hvis klassen har let til en sprød bemærkning og glimt i øjet. Hvad synes du om julen? Kommercielt helvede, men jeg ELSKER hver en bid. Uden jul ville december være en kold, mørk blanding af november og januar. Uden ferie. Uden familiehygge. Uden flæskesteg. Lyder det fedt, Bassemand?

ster United mod onde Chelskij. NB! Hvis du ikke aner hvad saltvandspumpen er, har du højst sandsynligt ikke hørt efter i naturgeografi, og så ønskes du held og lykke i "Kræmmerhuset" (CELF) fra på mandag. Hvis du skulle nævne 3 ting du bedst kan lide ved julen, hvad skulle det så være? Altså det bedste er jo nok at lege med mine julegaver 1. juledag. Og så er det selvfølgelig dejligt, hvis det lykkes at skjule, at jeg igen har vundet mandelgaven med en medbragt mandel. Som nr. 3: Hvis jeg IKKE får svigermors nørdede kusine fra Jylland som borddame til julefrokosten 2. juledag.

Hvis du kunne give lærerværelset en julehilsen, hvad ville du så sige til dem? Min hilsen skal være: "God jul til alle - både tykke og smalle! Dejligt at I gør Katedralskolen til sådan et rart sted at være" Nåh nej, den sku´ være sjov. Hmm...her komHvordan er den perfekte juleaften for dig? Den perfekte jul er med: Mor, far, mormor, lil- mer én: "Hvad sagde nullet til ottetallet?" lemor, Sillemus, Olsen. Evt. også et par af tø- Svar: Smart bælte sernes kusiner (men det plejer på den anden side også at betyde, at svigemor dukker op, og Glæder du dig til det næste C'est La Vie blad? Sæl-a-hva´for noget? Sælaviiij siger du? Hvad hun sætter mig altid i arbejde såh den er svær) er det? Det tror jeg ikke jeg har hørt om... Er Mad: AND juleaften (og kantinens flæskesteg det skjult kamera? Hva´? Er det, hva? Hvornår de øvrige 364,25 dage om året) bliver det sendt? Vejr: Det vigtigste er jo ikke vejret i DK, men i ! UK. Det må endelig ikke være så koldt, at de britiske løvehjerter aflyser deres spillerunde 2. juledag. Så husk at tage saltvandspumpen (oceanets kolde hjerte) med i din aftenbøn og husk altid at krydse fingre for gode Manche-

10


C´est La Vie — 9. udgave

Failwall

”Fail”, Hilsen Mathias Langkilde og Jesper Bonde 3.d”

Rengøringen tager hårde metoder i brug...

Du vandt vist ikke tyrdysten..?

2.z holder spisepause, JA PAUSE!!

2.x’s drenge spiller nøgen-twister, og det ender på Facebook, FAIL!!

11


C´est La Vie — 9. udgave

Babedysten ! Og nu til kåringen af årets babe på Nykat. Kampen står mellem den altid frække Simone Foldan og hendes yderst lækre udfordrer Nadja Bang!

Natasia L. og Katja G. Hvad har du, som Simone Hermansen ikke har? ”Jeg har en dejlig udstråling, og så ser jeg bare bedre ud end hende! - Og bryster ;)” 1 point

Hvilke babeagtige ting har du gjort siden sidst? ”Jeg har scoret en fyr, men jeg nævner ingen detaljer. Det er ikke nogen herfra skolen…” 0 point

Nadja Bang 17 år

Simone Foldan

2.b

18 år

Status: Single

3.a

BH-størrelse:

Status: Single

Ukendt (Men tydeligvis større end Simones)

BH-størrelse: Ukendt (Men mere end Godkendt)

VS

Hvilket år sank Titanic? ”Hm,. i 1901.”

Hvad har du, som Nadja Bang ikke har? ”Jeg har naturlige highlights, så har jeg selvtilliden og mine fans. Jeg er bare mig selv.” 1 point

Hvilke babeagtige ting har du gjort siden sidst? ”Jeg har ikke gjort så meget, jeg er ikke så slem alligevel. Alt, hvad jeg gør er babeagtigt ;)” 0 point

Hvornår blev grundloven vedtaget? ”1849! ;) det er flovt hvis man ikke kan det, den burde sidde fast når man er 2.g’er og har historie på A-niveau.”

0 point

Hvorfor skal du vinde babedysten og dermed titlen som skolens absolut største babe? ”Fordi jeg er den største babe her på skolen! Og sådan er det bare ;)”

1 point

0 point

1-3

12

Hvorfor skal du vinde babedysten og dermed titlen som skolens absolut største babe? ”Bare når jeg kommer gående, stråler selvtilliden ud af øjnene på mig. Det er et must, og det er naturligt for mig. Jeg har heller ikke tusind lag foundation med 8 gange mørkere tone. 1 point – jeg har s e l v t i l l i d ;)”


C´est La Vie — 9. udgave

Tyrdysten ! Hvordan vil du beskrive dig selv?

Hvordan vil du beskrive dig selv?

”Jeg vil beskrive mig selv som ubeskriveligt meget ”Hmm. Meget cool, stille og rolig, og sexet :p” 0 point sjofel, lidt weird og bare awesome! Det er i hvert Hvilken kendt person minder du mest om? fald det, andre folk siger om mig. Kommer det her ”Hvilken kendt person jeg minder mest om? Hmm. Det med i Se & Hør?” 1 point må nok være Sylvester Stalone – fordi han er cool og Hvilken kendt person minder du mest om? 0 point stor og stærk.” ”(Klør sig i skægget) Jeg minder nok om ”alle de der”. Heath Ledger, Brad Pitt og Colin Farrell. Minus udseendet, bare personligheden! Star quality.”

Mathias

Lucas

VS

1 point

”Det må være en, der kan det der med damerne, og en der samtidig har selvtilliden i 1 point orden.” Hvad er det mest tyragtige, du har gjort?

Hvordan vil du beskrive en person, der er tyr?

”Det ved jeg da ikke!! (Grubler MEGET længe over spørgsmålet og gentager spørgsmålet for sig selv mindst 15 gange)… Hmm, det må nok være da jeg som putte scorede en 3.g’er – det var til galla.” 1 point

”Det er sådan en som mig. En der er løs på tråden, og som er stolt af 1 point det! ;)” Hvad er det mest tyragtige, du har gjort? ”Jeg kan ikke finde ud af om jeg skal nævne, at jeg har gjort det på toiletterne her på skolen og også ordnet en putte på toilettet til en gymnasiefest, jeg nævner ingen navne – det er vores miljø du ved, sådan er vi, lidt anonyme og der skal lidt censur på – på ba-

Hvordan vil du beskrive en person, der er tyr?

Hvad er dit bedste score1 point trick? ”Bare at være mig selv.”

4-3

Hvem fra skolen ku’ du 0 point godt? ”Ej det gider jeg sgu ikke! Det gider jeg altså ikke svare på. Meget sjovt! Men det siger jeg ikke – der må pigerne sgu forblive lidt nysgerri-

negården har jeg også gjort det. - kommer det her ge ;) Men der er da helt sikker nogle jeg godt ku’” evt. med i Elle?” 1 point Hvilken periode var 1. Verdenskrig? (årstal) Hvad er dit bedste scoretrick? ”Ej det er unfair det der!! Det ved jeg sgu ikke… Jeg kan da ikke huske det. Ved det ikke.. Mellem, eeehm, må man rin”Folk scorer mig, jeg behøver ingen! ;) jeg er jo ge til en ven? Hmmm.. Starten af 1900-tallet eller sådan som sagt løs på tråden.” 0 point noget?” (Tyren kunne ikke engang huske hvornår 2. verHvem fra skolen ku’ du godt? denskrig fandt sted) 0 point ”Alle på 20+, og for lige at understrege: nej Jonas P. er ikke min kop te.” 0 point Hvilken periode var 1. Verdenskrig? (årstal) ”1840?? Eller i hvert fald en gang i 1800-tallet. Eller hvad? Nej.. ikke i 1900-tallet, men måske i 1700-tallet?” 0 point

13


C´est La Vie — 9. udgave

Nykat’s turtelduer! Hjerternes tid Anne Sofie 2.X

Julen er hjerternes tid, og det gælder selvfølgelig også på gymnasiet. En kort tur rundt på gymnasiet, og man ser straks at der er mange kærestepar – både på tværs af årgange og klasser, men også i klasserne spirer kærligheden. Da dette blad er vores jule ”edition”, synes vi selvfølgelig at der skulle noget hyggeligt og ”juleagtigt” med i bladet, og derfor har vi valgt at skrive denne liste (og så fordi vi også godt kan lide sladder, og føler at det er vores pligt at viderebringe) over alle de søde, ”gamle” par, de nyforelskede nye, og selvfølgelig dem vi tror, vil finde sammen i den romantiske juletid ;) De ”gamle” par Alexander 3.a og Maja 3.y – 15 måneder. Anna 2.x og Sebastian 3.x – 14 måneder. Majse 2.b og Oliver 1.x – 13 måneder. Kristian 2.z og Anne Sofie 2.x – 9 måneder. Valdemar 3.d og Gosia 2.z – 9 måneder. Mathias 2.z og Simone 2.z – 6 måneder. De nye par Nicolai 2.b og Astrid 1.d – 2 uger. Nanna 2.x og Morten 2.q – 1 måned. Jens 2.z og Louise 2.z – 2 måneder. Elias 2.x og Signe 1.x – 2 måneder. Asger 2.o og Erica 2.o – 4 måneder Jonas 2.x og Fie 2.x – 5 måneder. Lise 2.b og Kevin 2.a – 5 måneder.

14


C´est La Vie — 9. udgave

De fremtidige par Lise 2.c og Johannes 3.a

Tommy 2.f og Ida 3.x

Jeppe Gerner 3.x og Frederikke 3.x

Stine 2.f og Jeppe Kaj 3.x

Michael 2.f Marie 3.d

Katja 2.c og Anton 3.x

15


C´est La Vie — 9. udgave

Studieskoper Stenbukken (21. december – 19. januar) Du snakker alt for meget, prøv lige at bruge den øverste etage, før du dummer dig. Vandmanden (20. januar – 18. februar) Du er virkelig blevet fed, enten skal du melde dig ind i Fitnessworld ellers skal du til at cykle i skole. Ja, drenge er vilde med lidt former, men du har måske presset den lige en tand for meget det sidste år. Fisken (19. februar – 19. marts) Uanset hvad du gør så forsæt, du kører bare med klatten. Der er ingen tvivl om, at du både er populær hos lærerne og hos det modsatte køn. Vædderen (20. marts – 19. april) Det var sejt at blære sig med ikke at have lavet lektier i folkeskolen, men hey - brug lige 5 sekunder på at orientere dig om hvor du befinder dig. Ja det er et gymnasium! Du skal begynde at tage din uddannelse mere seriøst! Tyren (20. april – 20. maj) Ja du har et fedt stjernetegn, men du er total uncool for tiden. Du er nødt til at bruge lidt mere tid foran spejlet. Tvillingen (21. maj – 20. juni) Dine karakterer afspejler ikke hvad du duer til, men du er også nødt til at vise det meget overfor dine lærere. Det nytter ikke noget, at du peger fingre af alle andre. Krebsen (21. juni - 23. juli) Du får den fedeste julegave i år, det bliver en gave du aldrig glemmer. PS. Husk lige at tage en pause fra sprutten. Løven (24. juli – 23. august) Du er nød til at lave de afleveringer du mangler, ellers vil der ske noget slemt d. 18 december!

16


C´est La Vie — 9. udgave

Jomfruen (24. august- 23. september) Du får snart noget… juleslik Vægten (24. september - 23. oktober) Der er ingen der gider høre dig snakke højt i klassen, vis lidt respekt over for dine klassekammerater ellers får du ikke meget julekærlighed. PS. Hvad er det for en kikset tshirt du har på i dag? Skorpionen (24. oktober – 22. november) Du er nød til at lære at fedte, der venter et 12 tal lige rundt om hjørnet på dig, kom i gang!! Skytten (23. november – 20. december) Dit forbrug i kantinen vil tage overhånd. Hvis du ikke snart lader pengene blive derhjemme, ender du med at have en kæmpe ”dagensret-gæld” inden december er omme!

Held og lykke med livet ; - )

17


C´est La Vie — 9. udgave

En dag som matematiker….

(9,5),(6,3),(12,9),(6,3),(12,2),(1,9),(4,2),(8,3),(5,7),(1,12),(2,6),(9,5) ** *********** Det kan godt være at vi fik buksevand i vore unge dage af de seje børn i skolen, men vi er altså ikke så underlige som man lige skulle tro. Vi husker f.eks. altid vinterjakken når det er snevejr og vi er aldrig mødt nøgne i skole. Desuden går vi også til træning hver onsdag! Jep, der er nemlig Georg Mohr træning i lokale 208 med selveste Ralle Østergård. Men er der noget vi matematikere ikke kan lide,

18

* ***** ***** så er det de forbandede dansk timer. Vi fatter dem jo ikke, hvad skal man? At være til en dansk time er jo for os, som at læse en bog på fransk (underforstået at man ikke kan fransk selvfølgelig). Vi føler os ligesom det eneste brune æg blandt 7 hvide i æggebakken, eller på samme måde som at være på blind date, hvor der er en crazy akavet stemning og hvor man ikke ved hvad man skal si-


C´est La Vie — 9. udgave

ge. Og vi bliver ligeså irriterede, som når I læser denne artikel og tænker, ”fuck hvor er der mange kommafejl, det er mit øje slet ikke vant til”, og vi føler os som sådan nogle der ikke ved, at -2 er rod i polynomiet Håber i har fattet pointen!

.

Før dansk timen: En mandag morgen er altid der hvor man har behov for at samle sig selv igen, efter en vild weekend og en hed nat— i kender det vel selv? Man kan især aldrig få tankerne væk fra den hede nat. Tankerne kører rundt og man ved, at aldrig før har man gjort det overalt på sit værelse. I kender det der med at man starter i sengen, men det bliver hurtigt for indviklet, derfor flytter man over til bordet. Det er så fantastisk og aldrig har man været så meget oppe at køre før. Der bliver meget snart for lidt plads på bordet, derfor kaster man sig ned på gulvet. Der fortsætter man lige indtil man kommer…………. med den første løsning på opgave 1. To timer senere, fuldstændig svedig og udkørt, er man færdig med aflevering 10, og aflevering nr. 11 er den næste, der skal ”ordnes”. Så kan i vel godt forstå, at man efter sådan en vild nat, synes at det er mega nedtur at man skal starte dagen med at have dansk!! Det er jo det samme for jer, når i har været ude og skyde nogle dudes og kneppe nogle bitches, at i så skal starte dagen med at have matematik på C niveau, det er fucking hårdt! En matematiker går altid præcist hjemmefra.

Kristian Højlund Larsen 2.z går hjemmefra kl. 7.22, han har 3 km til skole og går ca. 100 skridt på et minut. Hvis hans skridt er 80 % af en meter, så vil han være fremme på 2250 sekunder, svarende til 37,5 min. Dermed vil han stadig have 30 sekunder tilbage inden timen starter. Det skal lige siges, at han har beregnet den korteste rute til skole, så det er ikke tilfældigt hvor han går. Men det er altid sådan, at der er en mega fed dame der skal ødelægge ruten for ham, ved at stoppe op eller gå langsomt. Hvad tænker du på dame?? - manden kan jo risikere at komme forsent til Juttas time! Omme på skolen er vores lokale 123 som sædvanlig blevet ændret i sidste øjeblik til 206. Dette er en oplagt chance for at flytte over til det andet klasseværelse, uden at Jutta vil opdage det (hun har nemlig aldrig styr på hvor vi skal være, men hun er nu meget sød alligevel — og forresten så mener vi ikke det vi skriver). Dette gør vi ved, at skrive en funktion op på tavlen, der ser således ud: . Denne funktion skal blot differentieres, så ved alle at . Dvs. 2.z skal være i lokale 206. Der røg lige de 15 minutter af Juttas guldkorn. Når dansktimen så for alvor starter, tager vi vores matematik bøger frem. Men det er ikke meget kvalitetstid vi får i selskab med dem. For nu skal der laves stræk-øvelser, ligesom til Juttas Yogatræning (vi kan godt gå med til at lave lidt udstrækning, men hvad er chancen for at vi lægger vores matematik væk?)

19


C´est La Vie — 9. udgave

Jutta-musen begynder at fortælle om hvordan man skriver et godt essay. Rundt om i klassen har folk tændt deres computere for at tage ”vigtige notater”, eller også sidder folk og ”læser” i en bog. Undtagen Daniel Ingemann Pedersen, han sidder altid og spiller kiks på computeren og kigger på damer med store sandsække— så Jutta, du skal ikke falde for hans charme, bare fordi han kender titlen på en bog, der handler om romantikken! Og bare fordi I har samme telefon, så betyder det altså ikke, at han elsker dansk.

Pigebasket PIGEBASKET I HAL 3 – spillere søges! Er du en frisk og basketglad pige, så er der basket for hunkønnet i hal 3 hver mandag og torsdag. Til at starte med skal vi spille sammen med de unge drenge og piger (12-14 år) - indtil vi har stablet et helt pigehold på benene og har spillet os gode :-)

Tidspunktet er kl. 17-18 om mandagen og kl. 16-17 om torsdagen. Efter at Daniel er blevet træt af at spille kiks og Kontakt evt. Katja 2.c Jutta har talt færdig, fortæller vi Jutta at vi mangler nogle kopiark, selvom vi rent faktisk har fået dem— men vi ved hvor meget Jutta holder af at kopiere, så det får hun resten af timen til at gå med. Sådan redder vi vores dag fra en dansktime. Til sidst vil vi lige konkludere at; DANSK ER FUCKING KEDELIGT!! 1. Dansk kan defineres ved at være kedeligt og trættende, derfor: 2. Og det er jo kedeligt at være træt, så: 3. Derfor:

4. Så derfor er dansk kedeligt

Skrevet af Dmitro Kararush og Tina Mizal

20


C´est La Vie — 9. udgave

NYKAT’s STYLESPOT Eftersom jeg synes det var blevet tid til at få kigget lidt nærmere på de forskellige Natasia , 2.C stilarter vi har her på Katedralen, bevæbnede jeg mig med et godt team bestående af fire styks stilbevidste kvinder og et styks godt kamera, hvorefter vi sammen drog ud på jagt efter nogle ”mode-ofre”. Nogle folk troede at de ville blive gjort til grin eller at deres billeder ville blive misbrugt (så de turde selvfølgelig ikke), mens andre følte sig yders beæret over at kunne blive vist frem i vores fantastiske blad ;) Tusind tak til jer, der havde lyst til/ turde at være med! Mette O., brobygger

Sara Hasen, 1.a

Mette Pryds, lærer

Normalt får ordet ’brobygger’ de fleste af os til at tænke på ’popdrenge’, ’sminkedåser’ eller på små generte børn, der ikke aner noget om noget som helst. Brobygger eller ej – denne her pige har jo virkelig en fed stil! – hendes helt egen stil endda.

De første to ting der fanger ens øjne på dette billede er helt klart Saras smukke, røde hår og hendes super fede trøje, som oven i købet ser vildt behagelig ud! Håret står i god kontrast til outfittet.

Altid smilende og altid pænt klædt på, det er sådan vi kender Mette bedst! Hun forstår virkelig at gå op i de små detaljer (læg mærke til hvordan tørklædet matcher blomsterne på strømpebukserne). Enkelt og sofistikeret

Skjorte: H&M, Bluse: Ruzicka, Jeans: Vero Moda, Sko: Converse.

Trøje: Vintage, Jeans: Vila, Tørklæde: Føtex, Sko: Converse

Briller: D&G, Tørklæde: fra en ferie, Bluse: Bruuns Bazaar, Nederdel: Noa Noa, Strømpebukser: Sneaky Fox

21


C´est La Vie — 9. udgave

NYKAT’s STYLESPOT

...fortsat

Jamal Awal, 3.x

Mathias Oldrup, 1.a

Anton Lilleør, 3.x

Jamal er sgu så charmerende at se på, en fryd for øjet. Altid farverig – og nej, ikke kun pga. hans lækre hudfarve – men også i tøjet og især nu, hvor vi går en mørk og depri tid i møde, er det ekstra dejligt at se.

Hey mr. mini-hassle! Sweet to look at – og så har han sgu da egentlig en ret fed stil. Hvad er der næsten at sige, andet end at dette her outfit bare er gennemført?

Keep it simple! Det må man sige at Anton gør – måske er han bare ikke så pjattet med farver, hvem ved? Farver eller ej. Stilen er enkel, men gennemført og skoene er jo bare møg fede.

H ue : C arhatt, Trø j e : Ec ko, Jeans: Cheap Monday, Sko: Nike

22

Hue: Carhatt, Skjorte: H&M, Jeans: H&M, Strømper: Mads Kristensen, Sko: Converse

Trøje: Ukendt, T-shirt: American apparel, Jeans: Cheap Monday, Sko: Frank Wright


C´est La Vie — 9. udgave

En 4.g’ers fortælling Vi har vist alle prøvet at være bagud med lektier eller prøvet at mangle at lave adskillige afleveringer i forNicolai N. skellige fag. Nogle kan klare skolen uden at have lavet lektier, nogle kan lave afleveringer med venstre hånd (evt. i sidste øjeblik), og stadig tilfredsstille læreren. Desværre er der også dem, der ikke kan følge med og som oplever at det skriftlige fravær stiger — og hvis du er en af dem, så skulle du tage at læse denne artikel!

dannelse. Vennerne er vant til, at man næsten altid kan være sammen efter skole, er klar på byen i weekenderne eller klar på at lave andre ting. Der stilles derfor et stort krav til ens evne til at sige fra og til. Nogle mennesker føler at de er nødt til at opretholde venskabstilstanden fra før, for ikke at miste deres ven. Dette er ubevidst, og dette gør det ekstra svært for nogle at arbejde med.

En anden faktor, nemlig arbejdet, er også en af grundene til at de unge ikke får lavet deres Fænomenet ”4.gere”, betegner de elever, der ting. Udgifterne og behovet stiger og man har oftest på grund af førnævnte årsager, er de efterhånden lært hjemmefra at pengene ikke elever der enten selv vælger at gå om, eller vokser på endnu værre, de bliver tvunget til det. Dette træerne, kan også ske for HF'ere, men da der overveså man er jende er STX'ere på dette gymnasium, er benødt til at grebet derfor knyttet til dem. tjene penge. Hvorfor laver man ikke bare sine lektier og afleveringer til tiden? Dette spørgsmål kan have Den fjerflere forskellige årsager og svar, idet elever denævnte står i hver deres situation. Mange taler om dofaktor kan venskab og ydre faktorer, såsom venner, interogså være nettet (facebook), arbejde og fritidsinteresser. en tidsrøDe fleste er kommet fra et folkeskoleliv, hvor ver, idet niveauet og for-ventningerne langt fra er svade færrerende til de krav der stilles her. Tingene er ste er vilkommet let til en, og man er derfor ikke korlige til at rekt indstillet eller moden nok til at klare gymopgive nasiet uden nederlag og/eller i værste tilfælde deres at gå om. sport og/ eller hobFor at vende tilbage til spørgsmålet, vil det byer. Nogvære passende at tage fat i venskabets betydle har ning, når man er i gang med en gymnasial ud-

23


C´est La Vie — 9. udgave

dyrket dem siden de var små og har måske få- på hesten igen. et gode venskaber ud af det. Så hvis hverdagen er svær at overskue, venInternettet har, siden det kom frem, udviklet nerne hiver i dig fra hver side eller du føler at sig meget og har dermed også tiltrukket stør- arbejdet har taget overhånd, så snak først stedelen af alle, der har et apparat, der kan gå med dine forældre (om muligt), og/eller konpå internettet. Jeg tør godt sige, at Facebook takt din studievejleder for hjælp og gode råd. nok er den mest besøgte hjemmeside af de Det er ikke pinligt at få hjælp til at klare udunge mennesker lige for tiden, og det påvirker dannelsen, men derimod pinligt ikke at spørundervisningen i stigende grad. ge, og ende op et sted man ikke ønsker at væPrioritering er det næste punkt i mit indlæg. re. Dette er noget de flestes skal have styr på for at få en nogenlunde ”normal” og velfungerende hverdag. Dette kan jeg selv relatere til, fra da jeg var nede i et sort hul for ca. et år tilbage. Jeg valgte vennerne, fodbolden og arbejde frem for skolen, hvilket resulterede i dårligere karakterer og en kanonhøj fysisk og skriftligt fraværsprocent. Jeg kunne ikke længere følge med i timerne, da jeg ikke lavede lektier, og afleveringer blev derfor også endnu sværere end de i forvejen var. Efter samtale med min studievejleder samt mine forældre, besluttede jeg i 2.g 2009 at gå et klassetrin ned, for at starte på en frisk og være med fra start i 2.g. Mit råd til jer elever og skolekammerater er derfor at tænke grundigt over prioritering, lektie- og opgavehjælp, samt hverdagsvaner. Man finder nemlig først ud af at den er gal, når man står lige mit i lorten, og som en kendt dansk kunstner har sunget: "Så jeg må bare i gang igen, for lorten æder ik' sig selv". Det kan såvel udledes, at man selv må gøre noget for enten at forebygge eller komme op

24


C´est La Vie — 9. udgave

Tegneserier … Af Thomas Johansen 3.a

Nima R. 3.B

25


C´est La Vie — 9. udgave

HEJ, JEG ER MEDIELIDERLIG. Heyzan Jazon! Så skriver jeg sgu igen! Det er mig, som på Arto går under navnet ”fræk-fyr-18”, nu med den fedeste retro bike på skolen. Sidste gang skrev jeg om Nykats tovepiger og OA-røvhuller, Mathias 2.C denne gang har jeg tænkt mig at skrive lidt om de reglerne for bordene i kantinen, og de lidt usædvanlige klike-inddelinger samt samlingsudvalgets usæd-vanlige opmærksomheds-behov.

die-drenge samt sportsidioter sidder ved de her borde? Er det fordi at der er en eller anden form for uofficiel prestige og i så fald fra hvem? Fra den naive pige der går under navnet ”Arto” eller den trusseløse 1G’er? Det står uklart for mig. Men kære 3G’ere – grow a pair. J

Det mest morsomme ved det er, at der nu er en flok drenge fra 2.g der er begyndt på at sætte sig i studieområdet, jeg går ud fra at de ikke kunne få en plads ved et af bordene i kanBordene tættest på kantinen er for de rige og tinen. Sorry guys! Next year. populære 3G’ere (og muligvis en 2G’er i ny og næ). Adgangskrav: man skal være lækker. Bullshit! Mine ører blev opmærksom på en flok skræmte førsteårs, som noget så passioneret diskuterede, hvilke borde der var for dem - og hvilke borde de ikke skulle sætte sig ved. 1G’erne havde angiveligt fået at vide fra deres første skoledag, at de borde der stod tættest på kantinen var berettiget de ”zaaaaje” 3G’ere. Men sidder de virkelig her, de seje, rige og populære 3G’ere? Og er de i virkeligheden så populære? Jeg sidder tit ved et af de her såkaldte ”populære, rigmands- borde” og come on darlings! Det er da fuldstændig opreklameret. Det bord jeg sidder ved, har som regel 4-5 smukke piger som ganske vidst er awesome og kan give nærmest alle de naive drenge på skolen jern på - men så er det da heller ikke værre. Man kan jo alligevel spørge sig selv: Hvorfor er det lige at så mange af de her me- Samlingsudvalget.. oh dear god!

26


C´est La Vie — 9. udgave

Det var en pige fra samlingsudvalget der sidste år blev valgt til ”Årets Medieluder” og hvorfor mon? Samlingsudvalget er jo ret tys-tys, og ingen ved i virkeligheden hvornår de egentlig holder møde og hvad de egentlig laver—eller jo, det siger vel sig selv, at de finder på ting til den samling, som man havde snakket om, der skulle være flere gange om måneden, men hvor tit har der lige været samling på det sidste? Lige netop. Og når der så endelig er samling, hvad godt er der så lige ved det? Ud over at høre om nogle nye regler samt meddelelser fra vores kære rektor Kirsten, samt fra det fede Festudvalg, der annoncerer en af de alt for awesome fester. Men hey, som jeg fik kastet efter mig da jeg antastede en af de kære samlingsudvalgsmennesker: ”Du kan sgu da bare møde op og komme med nogle gode ideer” og JA! – det kan jeg godt, men det vælger jeg sgu lige at lade vær med, for samlingsudvalget er ikke fedt. Det er en gruppe der går under AA men i virkeligheden burde gå under AM (Anonyme Medieliderlige). Men giv dog en hånd til samlingsudvalget for deres alt for naive forsøg på ”15 minutes of fame”. Jeg takker af for denne gang med en lille note til 3G’erne: Jeg håber I holder et fedt afskedsshow, når i forlader skolen, I har jo nogle fra sidste år at se op til. Og by the way.. you’re not that great. Næste gang vil jeg gå under navnet ”Mathias Flotte Fyr Hansen”. RRRH

27


C´est La Vie — 9. udgave

Fest på Nykat Fest på Katedralen.. ”Kinky Fætter” eller ”Sut den op fra slap”, men igen der ønskes lidt mindre handelsskolefest næste Den 12. november gang der bliver holdt fest på Katedralskolen.

or

Hv

var der endnu engang fest på Katedralskolen. Taget i betragtning at der denne gang blev afAnna Wulff 2.F holdt en ”lille” fest, var der forholdsvis mange fremmødte, hvilket jo altid er et godt udgangspunkt. Når dette er sagt, hvorfor var der så intet tema til denne fest? Der var tale om et 80’er-tema – men lidt spindelvævlignende pynt indikerede noget i retning af et Halloween-tema, og musik-

an g til

28

dg

Men ellers var det en glimrende fest med god stemning og musik der fik folket ud på dansegulvet. Der var god mulighed for at moonwalke, trampe, jumpstyle, lancierdanse eller hvad hjertet nu end skulle begære til en omgang

a fri e Vi ! La ?!? st er ’e st r C efe i få n as de m n Gy

an

rf ken pegede i retning af et Plaze-party.. dette indikerede en røgmaskine der var sat på overarbejde, og nærmest gjorde det umuligt at se ud over dansegulvet også. Ja, røgmaskinen fik selv Slap a’ til at fremstå sundhedsvenlig.


C´est La Vie — 9. udgave

C’est La Vies Historie En beretning om dit, mit, ja, vores blad. Af Céleste ”C’est La Vie” Nshimiyimana Som medgrundlægger og æresmedlem af C’est La Vie, er det mig en enorm stor ære at være tildelt denne prestigefyldte opgave; at skitsere og sætte ord på vores unge blads historie, bedrifter, milesten etc. Velkommen til en mellemlang gennemgang af hvorfor og hvordan netop C’est La Vie er blevet dit yndlings skoleblad, en sand manifest af elevernes engagement på Nykat. Velkommen til en selvhøjtidelig og arrogant omgang selvlovprisning. Velkommen til en hudløs ærlig snak om ups and downs i bladets første leveår. Velkommen til C’est La Vie. Dit, mit, VORES blad. Forfædrene For lang, lang tid siden, dengang Katedralskolens logo stadig var en kat og rektoren havde en velsoigneret moustache, gik der 2 drenge rundt med et ego større end solen og en opmærksomhedstrang kun Sidney Lee kunne efterligne. Disse to drenge Sylvester og Jon, indså hurtigt at datidens elevråd og festudvalg præsterede langt under niveau, hvilket resulterende i, at skolen havde et enormt behov for et udvalg der kunne samle, underholde, kritisere og henrykke Nykat.

gænger Glenten.

Med på dette knapt så fabulous team af selvhøjtidelige røvhuller, var også to drenge med et ego der var endnu større end Sylvesters og Jons, og ambitioner end ikke Barack Obama kunne indfrie. Michel De Bourbon Parme og Céleste Michel Nshimiyimana der dengang Ambitiøst, men knapt så ihærdigt og målblot var 2 hvalpede rettet, fik Sylvester og Jon stablet et hold af 2.g’ere, blev grebet af brogede skribenter og gøglere sammen, et at være med i Glenten hold der skulle danne rammen om CLV’s forog så alle de fantastiske

29


C´est La Vie — 9. udgave

muligheder der var i at have et skoleblad på Nykat.

En storslået og ikke så lidt nervøs præstation til skoleårets 2008/2009’s første samling blev Efter et år med kun én udgivelse, en masse startskuddet på det nye skoleblad. Folk valchill-møder og den dertilhørende kage, hvor fartede til bladets første møde og alt virkede Glenten mest af alt var blevet brugt til at sco- lyst og fantastisk, stemningen nærmest eufore damer, var Sylvester og Jon blevet modne risk, vi havde endda stadig de 15.000 kroner! og rynkede (red. Studenter) og bladet skulle Nu skulle der handling bag de storslåede ord. derfor overgives til en ny ledelse. Bladet skiftede navn for at skabe forandring, Valget faldt naturligvis på Michel og Céleste, Nicolaj Vangkilde fandt på det folkekære C’est der om nogen var de 2 eneste der kunne ef- La Vie og succesen synes ingen ende at ville terligne Jons og Sylvesters bigger than life at- tage. titude, uden egentligt at have nogen som Alle skribenter blev alarmeret og sat i beredhelst resultater som rygdækning. skab, ledelsen der dengang udgjordes af 5 Bladet var kørt i sænk, lærerne og vigtigst af barnlige sjæle, fløj rundt i deres egne tanker; første blad skulle udgives. Et storslået design alt; rektoren havde ikke tillid til nogen der der aldrig er set magen til på et skoleblad og havde haft noget som helst med det gamle blad at gøre og eleverne synes at Glenten var et budget på hele 3.000 kroner for et enkelt en joke der aldrig måtte blive genfortalt. ” Op blad, blev pure ødelagt af intriger, personlige kampe og et første blad, hvis indhold var alt ad bakke” synes værende en underdrivelse sammenlignet med den kamp som Michel og andet end prangende. Vi fik en lunken modtagelse, bladets ledelse på 5 mennesker blev Céleste skulle kæmpe. reduceret til 2 tovholdere, og euforien var Det første halve år pludselige vendt til ulykke. Grundet deres enorme, til tider, abnorme De hybris glade C’est La Vier var blevet ramt ego, nægtede Michel og Céleste at indse den af nemesis. umulige kamp og de valgte derfor med stor Skribenterne fløj ud af reden og omtalen hjælp fra deres to medstuderende Katrine Niblandt eleverne var mildest talt dårlig. C’est elsen og Cecilie Wang, at sætte et enormt La Vie var blevet en fiasko. pres på skolens ledelse, der resulterede i at et skolebladsprojekt blev godkendt og rekto- Michel og Céleste indså der måtte drastiske ren faktisk bevilligede hele 15.000 kr. til print, handlinger til, og alt blev derfor ændret. De kage osv. — penge der dog af fuld-kommen sidste spor efter Glenten blev slettet og C’est La Vie, i sin reneste form, blev undfanget og uransalige grunde, senere blev taget fra os født. Hurra for en fest og hurra for et blad. uden så meget som en forklaring?!? De 10-12 skribenter der var tilbage blev til-

30


C´est La Vie — 9. udgave

Clausen og Jasmin Naghizadeh valgte at smide stort set alt tøj for at posere i ”månedens single” artiklen. Hurra for nøgne kroppe! Elevrådet, der af en eller anden underlig grund, stadig eksisterer men aldrig nogensinde har præsteret noget, og festudvalget der dengang mildest talt var ELENDIGT, blev hurtigt skubbet i baggrunden; C’est La Vie var skolens eneste produktive elevinstans, på trods af megen modstand fra blandt andet fraværsinspektoren og andre notabiliteter. Julebladet med den store ”Forsidejagt” manifesterede C’est La Vie succes, 150 udgaver var ikke nok, CLV måtte printe flere udgaver, og vi glemmer sent hvordan folk i begejstring over CLV tog snakken med sig i byen. Det var således ikke underligt at bruge 5-10 minutter af sin lørdag nat på at snakke om C’est La Vie! Hurra for nogle samtaler! delt endnu mere magt og selvjustits og bladet gik fra en tyrannisk arrogant institution til Andet halvår; den uendelige succes at være en familie. Hurra for incest. Julen var veloverstået og ferien for længst Nye superkreative ideer som ”månedens drukket i glemslen, da C’est La Vie mødtes for single” og ”ris og ros” blev skabt og C’est La at lave de sidste udgaver. Grundet de foreståVie var så sandelig back on track. Uden den ende afgangsterminer, generel doven-skab og store støtte fra lærerne og skoleledelsen og andre genetiske problemer, skete der ikke det uden så meget som 1 øre, fik C’est La Vie al- store på trods af den enorme succes. Vi måtligevel etableret sig som skolens indiskute helt hen i starten af marts før C’est La Vie tabelt samlingspunkt for eleverne; de nye igen markerede sig, dengang med det der sespillere i klassen. nere hen skulle vise sig som det bedste blad Fra den 2. udgivelse huskes især den uro og der til dags dato er udgivet på Nykat. omtale det skabte at Mathilde Fry og Mike Mønsted på forespørgsel fra de geniale Mie

Et fantastisk interview af daværende rektor,

31


C´est La Vie — 9. udgave

en ualmindeligt oplagt og vanvittig morsom artikel af Nima Rajabi og en ditto morsom og unik artikel af Rasmus ”Stiggy” Stegman, krydret med en masse andet lækkert udgjorde et fantastisk blad der for første gang fik ros fra lærerværelset. Lærerne henvendte sig til C’est La Vie for at skaffe flere eksemplarer til lærerværelset, og C’est La Vie var nu gået fra at være elevernes blad, til hele skolens blad. Hurra for en præstation!

re og højst uventet til at skuffe enormt, med blot én udgivelse i hele skoleåret 2009/2010—og bladet syntes igen at være død. Takket være en utrolig dedikeret indsats fra Nima Rajabi og mange nye og (efter sigende) meget engagerede skribenter, kan jeg dog med megen tilfredshed konkluderer at C’est La Vie i allerhøjeste grad atter er live! Hurra for et comeback!

C’est La Vie har altid stået for arrogance, deEt langt og hårdt skoleår havde nået til vejs kadence og fantastisk/fanatisk isceneende og der var ingen tvivl om at C’est La Vie sættelse efterfulgt af en skare af yderst komvar kommet for at blive—selvom den sidste petente skribenter og ligeledes underlige læudgivelse ikke helt kunne stå mål med den sere—og det er den ånd vi alle sammen håslags præstationer C’est La Vie gerne ville/vil ber at VORES blad for evigt vil være omgivet forbindes med. Men til stor forundring blev af. Længe leve Nykat og længe leve C’est La C’est La Vie dog ikke engang omtalt i forbinVie, to instanser der gøre hinanden sjovere. delse med translokationen 2008/2009. SKANDALE! Det eneste elevdrevet skoleorgan der havde succes, men dog stadig hadet af ledelNår C’est La Vies fantastiske historie skal forsen (anført af fraværsinspektoren) Why?! tælles kræver det selvfølgelig megen skriveFuldkommen vanvittigt! Vi er godt klar over plads, så hvis du synes at denne artikel er ” at bladet på ingen måder var perfekt, men lidt for lang” eller andet HF inspireret opiniman skal enten være skæv eller blind for ikke on, burde du hellere bruge tid på at finde vej at kunne se at C’est La Vie var den klare elevtil VUC og din fremtid. ( red. Det er en ”joke” vinder hele skoleåret 2008/2009. Velkommen I kan tage det) på Wall Of Shame til hvem der end tog den smålige og forunderlige beslutning. Til sidst er der blot at udtrykke et ydmygt tak, C’est La Vie efter Michel, Céleste og co. hvis du har fået læst dig igennem alle mine Besart Ujkani der i bladets første år havde sjuskede stavninger og kommafejl og er nået ydet en forbilledlig præstation blev af Michel hertil. og Céleste overrakt bladet, men kom desvær-

32


C´est La Vie — 9. udgave

Hall Of Fame: Mie Clausen – 2008/2009 og æresmedlem. Den anden halvdel - Michel De Bourbon Parme – 2008/2009 af den geniale duo. medgrundlægger og æresmedlem. To udefrakommende Prinsen. Intet mindre. En fransk arrogance ”stille piger”, der kryd-ret med livlige ambitioner, et uomtvisteligt ta-lent og en ditto uomtvistelig dog havde en masse do-venskab. En mand af mange faste og geni- at byde på. Geniale ale CLV meninger og altid garant for under- artikler, geniale inholdning til gruppemøderne med sin ”succes puts—ja et genialt samarbejde, der kurve”. manifesterede Mie og Jasmin som C’est La Vies mest pålidelige og altid underholdende skribenter.

- Jasmin Naghizadeh – 2008/2009 og æresmedlem. Den ene halvdel af en fantastisk duo, der altid, ALTID præ -sterede. Formå-ede at under-holde og hen-rykke samtlige elever med de mest originale og vanvittige ar-tikler. Ying og Yang, eller ”Black and White” som Michel yndede at kalde dem.

- Jens Winther – æresmedlem. Den første ”voksne” der tørrede sine øjne for gråd og tilkendegav sin velberettigede støtte til C’est La Vie. Huskes især for et fantastisk samarbejde i for-bindelse med interviewet da han skulle på pension. En sand C’est La Vie gentleman. - Nima Rajabi – 2008/2009 bladleder 2009/2010 og æresmedlem. Tog alt og alle med storm fra første dag han var i C’est La Vie. Ligeledes en af de dovne drenge, men med et uomtvisteligt talent for humor og underholdning. Manden der desu-

33


C´est La Vie — 9. udgave

den har fået CLV tilbage fra de døde efter Be- potent-ialet til at blive en fantastisk leder sarts dødsstød. En sand C’est La Vie leder. men skuffede desværre og højst uventet fælt. Er æresmedlem på baggrund af sin uundværlige indsats igennem hele skoleåret 2008/2009. - Céleste Nshimiyimana 2008/2009 medgrundlægger og æresmed- Rasmus Holsten Stegmang - 2008/2009 og lem. æresmedlem. Stolt medgrundlægger En humørspreder af dimensioner med sine og enorm glad for det twistede artikler og allerede legendariske refantastiske samarbejde busser. En sand arrogantier og dekadent permed alle de enorm tasonlighed. Altid god for en tvungen indsats lentfulde og altid rare der nogle gange lugtede af lidt for mange mennesker. weekendsbajere men ALTID sjov og oplagt. - En plads i C’est La Vies Hall Of Fame varer hele livet og er et udtryk for en uundværlig indsats for Nykats største og i folkemunde bedste elevinstans. Klap jer selv på skulderen.

Not to be forgotten: Besart Ujkani – bladdræber 2009/2020 og æresmedlem. En fantastisk ildsjæl i bladets første leveår. Er nok den mand, der har brugt flest timer på og med bla-det foruden Céleste. Havde

34

- Adam Katia – 2008/2009 Enormt potentiale, der på mange måder burde have sikret en ”Hall Of Fame” plads, men ikke kontinuerlig og engageret nok,


C´est La Vie — 9. udgave

meldte blandt andet afbud til CLV møder for at tage ud og spille volley-ball med vennerne. Ligeledes en af de dovne dren-ge, men en humørspreder af dimensioner, der blandt andet markerede sig som en enorm stor hjælp i forbindelse med det legendariske Jens Winter afskedsinterview. Kandidat til Hall of Fame optagelse i 2011. En sand C’est La Vie Gentleman. - Silke Stryhn – 2008/2009 En ildsjæl og lederkandidat af format. Tog sammen med Nima alt og alle med storm da de som putter gik direkte ind i CLV og leverede store resul-tater fra dag 1. Valgte til stor skuffelse for bladets grundlæggere ikke at blive medleder i dette skoleår 2010/2011. Mar-kerede sig med finurlige artikler, men først og fremmest autoritet og engagement. En sand CLV lady.

35


C´est La Vie — 9. udgave

Russer 3.A

Du befinder dig nu i Russers brevkasse, du har gået fortvivlet rundt med hovedpine over alverdens spørgsmål, men frygt ej— nu kommer russer med svarene til dig! Jeg svarer på alt, nogen gange skriver jeg gode ting, andre gange skriver jeg dårlige ting, det afhænger efter hvordan min dag har været, om jeg har fået mit daglige behov af protein, om jeg har haft en god fritime, eller om jeg har fået et smil af de søde kantinedamer, så her kommer den, tag den som den er, russers brevkasse!

Spørgsmål: Hej Russer : - ) Vi er nogle piger i 2.d som er fænomenale til at løse rebus’er, men alligevel har Nima altid en dårlig undskyldning for ikke at belønne vores intelligens med kage som lovet :-( Det er vi trætte af, så kan du venligst hjælpe os? (Nima du er en hest) Xoxo Pigerne i 2.d <3 <3 Svar: Hej piger! Selvfølgelig er i gode til at løse rebusser, det er jeg slet ikke i tvivl om, men desværre så er i ikke de første der gætter rebusserne. Nima er en elev ligesom jer, og hans SU rækker ikke til at give kage de næste ti år, når folk kommer og fortæller hvad rebussen betyder. Piger i må indse at der er nogle det gjorde det bedre end jer, og i stedet for at surmule så skal i skynde jer næste gang. Giv den gas med rebusser men husk, der er andet i livet end rebusser og kage! Nej, Nimas profilbillede viser sådan set at han er en tiger! =) (Men ja hans fortænder minder om en hest, haha.)

Spørgsmål: Hej søde Russer! Vi er en flok meget frustrerede og irriterede 3. g’ere, som skriver til dig pga. nogle 1.års (hint 1.z og 1.q), som flere gange har invaderet det lokale vi har befundet os i inden spisepausen fordi, fordi at de åbenbart mangler et sted at spise deres madpakker. Deres meget barnlige og folkeskoleagtige argument lyder ”Jamen, det er vores stamlo-

36


C´est La Vie — 9. udgave

kale!” En mulighed er jo at de ikke har lært de ”gyldne regler” på trods af, at C’est La Vie allerede har trykt dem en gang! Så nu biver vi simpelthen nødt til at spørge, 3.g’ere til 3.g’ere ”Hvad gør vi!? Hvordan får vi de små til at respektere andre mennesker (3.g’erne)?” Svar hurtigst muligt da sidste udvej er fysisk vold! Kærlig hilsen 3.u Ps. Du ser godt ud i dag! Svar: Hejsa 3.u! Det er virkelig en god grund til frustration. De små er de små, og de skal kende deres plads, men først og fremmest vil jeg sige at det ikke er nødvendigt at gribe sig til fysisk vold. Alt kan blive ordnet på normal vis og da C’est La Vie er en stærk modstander af fysisk vold, er jeg forpligtiget til at fortælle jer dette! Snak jer til det, alt og jeg mener alt kan ordnes gennem en samtale! Siger man hej rigtigt til en pige, kan man ende med at få hus og hund og have med hende. Siger man Hej forkert (voldelig attitude) kan det føre til en brækket næse resten af ens liv. Pointen er: I stedet for at lede efter en konflikt, led efter en udvej af en mulig konflikt! Nu henvender jeg mig til jer putter, i må gerne være i de klasselokaler i vil, men ikke hvis en 3.g klasse vil derind eller allerede sidder der. Som alle regler bør denne regel også overholdes, og husk det, der bliver slået hårdt ned på ballade magere og uro stiftere! Tak for de søde ord :)

37


C´est La Vie — 9. udgave

Spørgsmål: Hej søde Rusmir : - ) Vi vil gerne melde vores bedste veninde til ”babedysten.” Da hun er sindssyg klog og pæn. Der er vedlagt et billede af hende—tjek forsiden af det her brev. Dette frække billede er taget i et af hendes bedste øjeblikke! I skal vælge abepigen Anja, fordi hun er pæn og fordi hun i det mindste ved hvornår grundloven blev grundlagt!! Jeres babe standard trænger virkelig til en opgradering. Håber i vil overveje det! Mvh. Melanie Lund og Clara Siig Svar: Hej Melanie og Clara! Det er helt fint at i kommer med et forslag til babedysten, men ligner C’est La Vie et cirkus blad hvor vi rekruterer aber? Vores babes er de FRÆKKESTE piger på skolen, og jeg er sikker på at vi ikke har brug for jeres mening omkring opgraderinger. Vi har specialister i hvert deres felt der gør deres arbejde 105% , derfor kunne babevalget på ingen måde være bedre! ;) Men hvis i virkelig tror på Abepigen Anja, og hun selv tror på sig selv, så synes jeg bestemt at i skal tage en snak med vores specialister inden for området, nemlig Natasia og Katja.

38


C´est La Vie — 9. udgave

Redaktionen & gæster

Nima Rajabi

Emil Ødegaard

Alexander Karaush

Anne Sofie

Anna Wulff

Natasia Lundqvist

Katja Gasiorowski

Isabella Strange

Dima Karaush

Julie B. Stray

Mathias Christoffersen

Nicolai Nielsen

Tina Mizal

Thomas Johansen

Céleste Nshimiyimana

Hele C’est La Vie’s redaktion ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

- Kontakt en fra redaktionen hvis du har en ide eller en artikel til bladet. Alle er velkomne i C’est La Vie, så hold øje med sedler i studieområdet, hvor der vil være information om næste møde.

39


C´est La Vie — 9. udgave

Rebussen Emil Ø. 3.B

+

-R +

TT + + +

+ -(

-

-

+

- E+ )+

-

+

+ +

?

Sidste udgaves vindere af rebussen, 3.u’s piger! Den første som kommer med den korrekte løsning af rebussen til enten Nima eller Emil 3.b har vundet.

Præmie: en hel

fra C’est La Vie!!!

Nykøbing

Katedralskole

40

C'est La Vie 9. udgave  

Nykøbing Falster Katedralskole

Advertisement