Page 1

Herfstreis Oost-CANADA & USA 22 dagen N e d e r l a n d s t a l i g b e g e l e i d e g r o e p s r e i s 2011

Waarom Wereldcontact Reisbeschrijving Dagprogramma Reisinformatie inclusie f Kennis mak bijeenk ingsomst

VERSTAND VAN V E R R E R E I Z E N


W er el dcon t ac t,

de groots t e r e i s c l u b v a n N e d e r l a n d

Wereldcontact is niet zomaar een reisorganisatie.

Het is de grootste reisclub van Nederland met meer dan 19000 leden. Jaarlijks vertrouwen vele duizenden clubleden én niet-

leden op de deskundigheid en de ervaring van de Wereldcontact reisspecialisten voor hun verre reis naar Canada, de Verenigde Staten, Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Latijns-Amerika, Midden Oosten of Zuidelijk Afrika. Een reisclub met ervaring

Wereldcontact bestaat 50 jaar. Daar zijn we heel trots op. Door onze kennis en deskundigheid, maar ook door de vele voordelen, vertrouwen vele reizigers op onze diensten en inkoopkracht voor een prettig geregelde reis of vakantie. Oorspronkelijk organiseerden wij vooral reizen voor familieleden van emigranten. In de loop der jaren is Wereldcontact vooral uitgegroeid tot een moderne reisorganisatie die nog steeds als doel heeft om voordeel te bieden aan verre reizigers. Dat maken we waar door onze staf van professionele reisadviseurs, door samen te werken met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, camper- en autoverhuurders en zorgvuldig

geselecteerde accommodaties. Door onze omvang kunnen wij inkoopvoordelen behalen waarvan Wereldcontactreizigers direct profiteren.

Uitgebreide informatie

Wereldcontact is er voor u. We adviseren u dan ook graag bij het samenstellen van uw verre reis. Telefonisch, per e-mail, of in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. Maar voordat het zover is, heeft u zich uitvoerig kunnen oriënteren. Bij de presentaties door vrijwilligers in het land, door de reisinformatiedagen of de uitvoerige informatie op www.wereldcontact.nl, in ons Reismagazine en de verschillende brochures.

Goed geregeld

Bij Wereldcontact is uw reis in goede handen. Naast het feit dat ook wij gewoon zijn aangesloten bij organisaties als SGR, ANVR en calamiteitenfonds, mag u vertrouwen op onze uitgebreide service. Zo zijn wij 24 uur per dag bereikbaar voor reizigers waar ook ter wereld.

Wereldcontact Groepsreizen, de voordelen op een rij: • Nederlandstalige reisbegeleiding • uitgekiende routes • dagelijks ontbijt en diner (m.u.v. camperreizen) • mooie excursies inbegrepen • ontspannen reizen • tijd om te genieten • nadruk op natuur en lokale bevolking • bijzondere belevenissen • kennismakingsbijeenkomst


Herfstreis Oost-CANADA & USA 22-daagse N e d e r l a n d s t a l i g e g r o e p s r e i s

Er is geen seizoen waarin kleuren en geuren zich zo aan u

opdringen als in de herfst. En er is geen plek op aarde waar dit natuurfeest intenser is dan in het oosten van Noord-Amerika.

De warme herfsttinten vergezellen u op uw reis langs boeiende

Waarom deze reis?

steden en grootse natuur.

• Zie de hoogtepunten van Toronto in een stadstour • Te voet door Montréal • Ontdek het historische hart van Boston • Zie walvissen vanuit Plymouth • Zie The Big Apple vanuit de bus en vanaf het water • Beleef een swingende gospeldienst in Harlem • Proef de onafhankelijkheid in Philadelphia • Bewonder de Saint-Anne Canyon • Zwaai naar de president in Washington DC • Ervaar de Niagara Falls van heel dichtbij • Op bezoek bij Nederlandse emigranten • Verken de herfstnatuur van Algonquin Provincial Park


Dagprogramma

WERELDBELEVENIS

WERELDBELEVENIS

Dag 1

Amsterdam-Toronto

Dag 2

Toronto

Dag 3

Toronto-Huntsville

Dag 4

Huntsville-Ottawa

Dag 5

Ottawa-Montréal

Dag 6

Montréal-Québec City

Dag 7

Québec City

Dag 8

Quebec City-Bar Harbor

Dag 9

Bar Harbor-Boston

Dag 10 Boston-Plymouth Dag 11 Plymouth-New York Dag 12 New York Dag 13 New York-Philadelphia Dag 14 PhiladelphiaWashington D.C. Dag 15 Washington D.C.

Natuurgeweld in de Sainte-Anne Canyon

Eeuwen geleden zocht de kolkende SainteAnne-du-Nord River een weg door het grillige bergmassief van het Canadees Schild. Het resultaat daarvan is de grillige Saint-Anne Canyon, die u over loopbruggen verkent. Kijk meer dan zestig meter naar beneden waar de rivier woest bruist. Ruim 70 meter hoger raast een waterval bulderend naar beneden. U staat letterlijk in het middelpunt van de ontembare natuurkrachten.

Historisch Philadelphia

Ga terug naar de tijd van de Amerikaanse pionier in het Independence National Historic Parc in Philadelphia tijdens een stadstour. U dwaalt tussen de gebouwen uit de 18e eeuw, zoals de Independence Hall waar vele historische woorden werden gesproken. Zo kan het zomaar zijn dat u Ben Franklin tegen het lijf loopt, de ondertekening van de onafhankelijkheidsverklaring opnieuw beleeft en de beroemde Liberty Bell hoort luiden.

Dag 16 Washington D.C.Charlottesville Dag 17 Charlottesville-Gettysburg Dag 18 Gettysburg-Williamsport Dag 19 Williamsport-Niagara Falls Dag 20 Niagara Falls-Toronto Dag 21 Toronto-Amsterdam Dag 22 Amsterdam


Herfstreis Oost-CANADA & USA de route

Quebec City Montreal Ottawa Bar Harbor A L G ONQUIN PARK Huntsville Boston Toronto Niagara Williamsport

New York

Gettysburg

Philadelphia Washington

Charlottesville


Herfstreis Oost-Canada & USA van dag tot dag Dag 1 Amsterdam-Toronto. U vliegt naar Toronto en wordt na aankomst naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht, waar u de komende 2 nachten verblijft.

en meren. Als de tijd het toelaat maakt u onder leiding van uw reisbegeleider een wandeling door de natuur. Overnachting in Ottawa.

Dag 2 Toronto (o/d). ’s Ochtends maakt u

Dag 5 Ottawa-Montréal (o/d).

een stadstour door Toronto, langs onder meer het oude en nieuwe stadhuis, Queens Park, de CN Tower en Yorkville. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3 Toronto-Huntsville (o/d). U rijdt noordwaarts naar Midland voor een bezoek aan Sainte-Marie-among-the-Hurons, een replica van een oude missiepost uit de 17e eeuw. Vervolgens rijdt u door het Muskoka merendistrict op weg naar Huntsville voor overnachting. Dag 4 Huntsville-Ottawa (o/d). U rijdt

het uitgestrekte Algonquin Provincial Park binnen, een glooiend gebied met bossen

’s Ochtends maakt u een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Canada’s hoofdstad, zoals de parlementsgebouwen, het hooggerechtshof, het Rideaukanaal en de residentie van de minister-president. In de middag rijdt u naar Montréal voor overnachting. ’s Avonds maakt u hier een wandeling door de oude stad en geniet u van een heerlijk diner in een Frans restaurant.

Dag 6 Montréal-Québec City (o/d). Tijdens

de stadstour door Montréal maakt u kennis met de op één na grootste Franstalige stad ter wereld. U ziet het Quartier Français Vieux Montréal, de heuvel Mont Royal en

de prachtige basiliek van de Notre Dame. ’s Middags rijdt u langs de oevers van de grote St. Lawrence Rover over de ‘Chemin du Roy’ naar Québec City, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 7 Québec City (o/l). Vandaag bezoekt u

het historische Québec City, de enige ommuurde stad van Noord-Amerika, en ziet u onder meer de fortificaties, Battlefields Park, Upper en Lower Town en het imposante Chateau Frontenac. Na een lunch in een crèperie rijdt u naar de Canyon de Ste. Anne en de mooie kerk van Ste. Anne de Beaupré. Ook ziet u de Montmorency Falls.

Dag 8 Québec City-Bar Harbor (o/d). Een lange, maar mooie rit, door agrarische gebieden en de ongerepte natuur van de noordelijke uitlopers van de Appalachian Mountains. Onderweg passeert u de grens met de Verenigde Staten en rijdt u de staat


Maine binnen. U bezoekt hier het Acadia National Park, een uitgestrekt natuurpark met indrukwekkende granietbergen, dichtbegroeide bosgebieden, langgerekte meren en een fotogeniek kustlandschap met bijzondere flora en fauna. Overnachting in Bar Harbor.

Dag 9 Bar Harbor-Boston (o/d). Langs

de kust van New England rijdt u naar de historische stad Boston, waar statige oude gebouwen zij-aan-zij staan met moderne wolkenkrabbers. U maakt een stadstour langs onder meer Faneuil Hall Marketplace, de Freedom Trail en Bunker Hill Monument.

Dag 10 Boston-Plymouth (o/d). U rijdt naar Plymouth om van daaruit een ‘whale watching’ boottocht te maken naar Stellwagen Bank, een belangrijk voedselgebied voor walvissen en dolfijnen. Overnachting in Plymouth. Dag 11 Plymouth-New York (o/d). Een rit

langs Cape Cod en door de staten Rhode Island en Connecticut, twee van de kleinste staten van Amerika, brengt u in de wereldstad New York, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 12 New York (o/l/d). ’s Ochtends rijdt

u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van New York, met Times Square, Central Park, Rockefeller Center, Battery Park en Radio City Music Hall. Ook maakt u een boottocht door de haven. Na het diner bezoekt u het Empire State Building voor een prachtig uitzicht over de duizenden lichtjes van de stad.

Dag 13 New York-Philadelphia (o/d).

’s Ochtends maakt u een rondrit door de wijk Harlem en bezoekt u een gospeldienst. In de middag gaat u op weg naar Philadelphia, uit historisch oogpunt een van de meest interessante steden van Amerika.

Dag 14 Philadelphia-Washington D.C. (o/d). U maat een stadstour langs de historische bezienswaardigheden van Philadelphia en ziet onder meer de Independence Hall, de Liberty Bell en Society Hall. In de middag rijdt u naar Washington, waar u de komende 2 nachten verblijft. U dineert vanavond in de trendy studentenwijk Georgetown. Dag 15 Washington D.C. (o/d). U rijdt langs

beroemde gebouwen als het Witte Huis, het Capitool, Washington Monument en Lincoln Memorial, in het hart van de hoofdstad van de Verenigde Staten. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de interessante musea van het Smithsonian Institute bezoeken.

Dag 16 Washington D.C.-Charlottesville

(o/d). Direct ten zuiden van de stad bezoekt u Mount Vernon, het plantagehuis van George Washington, de eerste president. Vervolgens bereikt u Charlottesville voor een bezoek aan Monticello, het prachtige huis van Thomas Jefferson, de architect van de Amerikaanse grondwet. Overnachting in Charlottesville.

Dag 17 Charlottesville-Gettysburg (o/d). U

rijdt noordwaarts door Shenandoah National Park. Onderweg kunt u genieten van de schitterende vergezichten en de bijzondere

flora en fauna in dit heuvelachtige natuurgebied. Overnachting in Gettysburg.

Dag 18 Gettysburg-Williamsport (o/d). U bezoekt het National Military Park, waar de meest beslissende veldslag in de Burgeroorlog werd uitgevochten en waar Abraham Lincoln zijn beroemde toespraak hield. ’s Middags rijdt u verder naar Williamsport voor overnachting. Dag 19 Williamsport-Niagara Falls (o/d). Op weg naar Canada bezoekt u het Corning Glass Center, voordat u in Niagara Falls de grens oversteekt. Overnachting in Niagara Falls. Tijdens het diner kunt u genieten van het uitzicht op de watervallen. Dag 20 Niagara Falls-Toronto (o/l/d). Met de Maid of the Mist (september reis) of Journey Behind the Falls (oktober reis) komt u tot vlak bij de indrukwekkende Niagarawatervallen. U brengt een bezoek aan de boerderij van de familie Meyers. ’s Middags rijdt u naar Toronto voor de laatste overnachting. ’s Avonds geniet u met uw medereizigers van een afscheidsdiner. Dag 21 Toronto-Amsterdam (o). Tijd ter vrije besteding tot aan de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Dag 22 Amsterdam. Aankomst in Amsterdam.


Reisinformatie Reisdocumenten

Voor een toeristisch verblijf van maximaal zes maanden heeft u geen visum voor Canada nodig. Uw paspoort moet bij terugkeer in Nederland nog geldig zijn. Kinderen (baby’s ook) moeten een eigen paspoort hebben. U moet in het bezit zijn van een geldig retour- of doorreisticket. Voor toegang tot de VS moet u bij de grens een visa waiver kopen. Hiervoor betaalt u US$ 6. Op dit moment is het niet verplicht om een elektronische aanvraag in te dienen voor uw bezoek aan de VS, indien u over land de VS binnenkomt. Wij adviseren u echter om enkele weken voor vertrek de laatste informatie hierover na te lezen op www.cbp.gov/esta..

Geldzaken

De munteenheden zijn de Canadese (CA$) en Amerikaanse Dollar (US$). Creditcards worden algemeen geaccepteerd. Met uw bankpas kunt u bij vrijwel alle geldautomaten pinnen.

Inentingen

Er zijn geen verplichte inentingen voor een bezoek aan Canada en de VS.

Uw reisbegeleiders

Telefoneren/internet

U kunt voordelig bellen met een telefoonkaart of met een lokale sim-kaart in uw mobiele telefoon. Vraag vóór vertrek bij uw provider na of uw toestel geschikt is voor bellen in Noord-Amerika en wat de kosten zijn om met uw eigen mobiele nummer te bellen.

Voltage 27 september 2011: Klaas van der Brug

Geraakt worden door de grootsheid van een landschap en de natuur. Kennismaken met de mensen die er leven, werken en wonen in leefomstandigheden die wij niet kennen. Dat maakt Klaas nieuwsgierig. Dat reizen iets met je doet en iets je verandert, daarvan is Klaas overtuigd.

11 oktober 2011: Diane Mookhoek

Diane’s passie voor reizen vloeit voort uit haar vele reizen naar de USA en Australië. Inmiddels heeft zij al veel reizen begeleid naar haar geboortestaat Arizona, de Grand Canyon State. Diane ziet ernaar uit om samen met u ook andere delen van de wereld te ontdekken

Voorbehoud

De informatie in dit reisdossier was op het moment van drukken naar ons beste weten correct. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor wijzigingen die naderhand zijn opgetreden. Eventuele fouten en vergissingen in deze publicatie binden ons niet. Zij kunnen zonder waarschuwing vooraf worden gewijzigd.

Prijs p.p. in EUR op basis van 2 personen 27 september 2011: € 11 oktober 2011: €

G

= gegarandeerd vertrek

29032011.Tourkoop

5895 5650

G

Verplichte belastingen en brandstofheffingen inbegrepen. N.B. Vraag naar onze aantrekkelijke business-classtarieven Leden ontvangen t 50 korting op bovenstaande prijzen.

De voltage bedraagt 110 volt. Nederlandse stekkers passen niet. U heeft een verloopstekker met platte polen nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, op Schiphol en ter plaatse.

Wat is er allemaal inbegrepen? • Nederlands gezelschap van minimaal 15-max 25 personen • Kennismakingsbijeenkomst • Nederlandse reisbegeleid(st)er • September reis: vluchten met Air Transat • Oktober reis: vluchten met KLM • 20 Overnachtingen in goede hotels • Vervoer per touringcar • Maaltijden: 18x ontbijt, 3x lunch en 18x diner • Rondritten door alle belangrijke steden • Toegangsgelden tijdens excursies • Walvisexcursie in Plymouth • Havenboottocht in New York • Rondritten door alle belangrijke steden • bezoek aan een gospeldienst in Harlem • boottocht met de Maid of the Mist of Journey behind the falls • bezoek aan een wijnhuis in de Niagara-regio.

Herfstreis Oost-Canada & USA  

Er is geen seizoen waarin kleuren en geuren zich zo aan u opdringen als in de herfst. En er is geen plek op aarde waar dit natuurfeest inten...

Herfstreis Oost-Canada & USA  

Er is geen seizoen waarin kleuren en geuren zich zo aan u opdringen als in de herfst. En er is geen plek op aarde waar dit natuurfeest inten...

Advertisement