Plieger inspiratieboek badkamers, keukens, tegels en verwarming 18/19.

Page 1

inspi ratie boek


Copyright Š 2017 Plieger bv, Zaltbommel / Afdeling Marketing Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautoriseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieÍn, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Plieger bv. Disclaimer De redactie besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van informatie in dit boek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan de teksten. Voor vragen of opmerkingen kunt u zich richten tot de redactie, e-mail: communicatie@plieger.nl. Fotografie: Mark van Stokkom en Appie Busser (Bart Nijs Fotografie) / Henk Schuurmans / Hotze Eisma / Arjan Benning Tekst: Wendelien Lingbeek (Plieger), Irma Snoeren (Plieger) / Rob van Erp DTP: Arie Mastenbroek (Reclamestudio 7) Grafisch ontwerp: Bert Kuipers (Plieger)


inspi ratie boek


2


3


welkom in de wereld van Plieger


Welkom! Sla de bladzijde om en stap in de wereld van Plieger. Een wereld waarin badkamers droomkamers en keukens het kloppend hart van het huis worden. En waar design, weelde en kwaliteit vanzelfsprekend zijn. IdeeĂŤn worden hier geboren en woonwensen vervuld. Met exclusieve badkamers, keukens en tegels van gerenommeerde fabrikanten en eigenzinnige ontwerpers. Maar ook van het eigen Plieger merk. Wij wensen u veel plezier met dit inspirerende boek. Het eerste gedeelte gaat voornamelijk over badkamers, keukens en tegels vindt u in de tweede helft.

5


kom naar de bron


Een boek als een toonzaal Dit boek is een leidraad voor wat er allemaal mogelijk is in uw badkamer. We hanteren daarbij dezelfde filosofie als waarmee we onze toonzalen inrichten: u zoveel mogelijk ideeĂŤn aan de hand doen. Door u veel verschillende stijlen te tonen, maar ook combinaties van stijlen. Door u te laten zien dat alles mogelijk is! Want dat maakt Plieger bijzonder. Merkonafhankelijk, met een scherp oog voor trends, onderscheidend en kien op prijs/kwaliteitsverhoudingen. In al onze achttien toonzalen staan onze sanitairverkopers u graag ter zijde. Met hun ervaring en kennis van het aanbod kunnen zij u verrassen en inspireren en u alles laten zien wat er mogelijk is. Het resultaat: uw ideale badkamer. Zij tekenen en rekenen, passen en meten en puzzelen met u mee. Met geavanceerde presentatietechnieken laten zij u alvast door uw nieuwe badkamer lopen. Zodat u zeker weet dat uw keuze de juiste is. Maar daar houdt het niet mee op. Uw badkamer komt pas goed tot zijn recht als deze perfect wordt geĂŻnstalleerd. Juist het hechte samenspel tussen ontwerp, kwaliteitsproducten en vakkundige installatie zorgt ervoor dat het resultaat optimaal is: een plaats waar u vele jaren kunt genieten van rust en weldaad.

7


zo werkt Plieger in haar badkamer toonzalen


Plieger is sinds 1918 actief als groothandel in onder anderen sanitair en verwarming. Steeds zijn we op zoek naar de nieuwste, mooiste, beste en meest innovatieve badkameroplossingen. Die leveren we via installateurs en aannemers aan u. Nooit rechtstreeks. Daar zit een gedachte achter: wat wij leveren voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. En die kwaliteitsgarantie reikt verder dan de toonzaal. Daarom hechten wij veel waarde aan een goede samenwerking met installateurs. Om u de garantie te kunnen geven van kwaliteit en zekerheid, werken wij volgens een beproefd scenario: u maakt uw keuze uit onze collectie, wij leveren uw keuze aan bij de installateur en hij zorgt voor een vlekkeloze installatie. En u kunt jarenlang zorgeloos genieten van uw droombadkamer. Om dit scenario goed te laten werken, geven wij u graag enkele tips. Neem, voordat u onze toonzaal bezoekt, contact op met de installateur die voor u de badkamer gaat plaatsen. Via hem ontvangt u de totaalofferte voor materialen én installatie. Gaat u daarmee akkoord, dan wordt alles in gang gezet. Ook de betaling loopt via uw installateur. Heeft u nog geen installateur? Geen probleem. Wij helpen u bij het vinden van de juiste installateur. Nog een tip. Om u goed te kunnen helpen, nemen wij graag de tijd voor u. Maak daarom van tevoren een afspraak met een van onze sanitairverkopers. De adressen van onze toonzalen vindt u achter in dit boek. Er zit altijd een Plieger toonzaal bij u in de buurt.

Projecten Plieger belevert veel (nieuwbouw- en renovatie) projecten. Project sanitair neemt dan ook een belangrijke plaats in onze toonzalen in. Toekomstige huiseigenaren willen graag van tevoren zien voor welk sanitair er is gekozen, welke tegels er aan de wanden komen en wat voor radiatoren er worden geplaatst. Indien mogelijk willen zij die keuze kunnen beïnvloeden of aanpassen aan hun eigen wensen. Dat kan bij Plieger. Maar we kunnen ook uitleggen – en laten zien – waarom een bepaalde verwarmingsketel nodig is, bijvoorbeeld omdat de gekozen stortdouche extra waterdruk nodig heeft. Ook hier is het resultaat een totaalofferte, waar precies in staat wat de kosten bedragen. Voor u geen vervelende verrassingen achteraf en het bespaart uw installateur tijd.

9


uw ideale badkamer in zeven stappen 10


11


Bij het ontwerpen en inrichten van een nieuwe badkamer komt meer kijken dan u denkt. Routing, sfeer en kleur, design, verlichting, verwarming en dan natuurlijk nog de keuzes voor bad, douche en douchewand, kranen, toilet, accessoires, tegels, afwerking, etc. Kortom u hebt heel wat keuzes te maken. Plieger helpt u graag op weg met het ‘draaiboek naar een nieuwe badkamer’. Welke stappen moet u zetten? Stap 1: Wat zijn uw wensen? Maak een uitvoerige wensenlijst voor uw nieuwe badkamer. Schrijf alles op! Laat ook alle huisgenoten hun wensen kenbaar maken. Bedenk dat een badkamer lang mee gaat en dat u moet kunnen inspelen op veranderende

12


situaties. Houd rekening met opgroeiende kinderen of met kinderen die binnenkort het huis uit gaan. Houd ook rekening met uw leeftijd en wat die met zich kan meebrengen. In deze fase kan het allemaal nog. Neem de tijd voor deze lijst; hang ‘m aan de muur, schrijf er dingen bij en streep er dingen af. Stap 2: Laat u inspireren! Lees dit boek, bezoek onze website en blader door de talloze woon- en lifestylebladen. Knip plaatjes uit van kleuren, sferen en structuren die u mooi vindt en maak daar een zogeheten “moodboard” van. Verzamel tips over slimme opstellingen en handige vondsten. Het helpt u te ontdekken wat u mooi vindt.

13


Stap 3: Schets uw nieuwe badkamer Gebruik ruitjespapier voor deze stap. Zet de maten uit van de beschikbare ruimte en teken waar de waterleidingen en de afvoerpunten moeten komen. Daarna gaat u schuiven met de badkamerelementen tot alles daar staat of hangt waar u het wilt hebben. Zo ziet u meteen wat er allemaal past in uw badkamer. Stap 4: Maak een begroting Wat wilt of kunt u uitgeven aan uw badkamer? Maak een goede rekensom, waarin u eventuele offertes van uw aannemer of installateur alvast opneemt. Bij renovatie moet u naast installatie en materiaal ook nog met verbouwingskosten rekening

14

houden. Vergeet niet om ook een post voor de inrichting op te nemen! Stap 5: Kom langs bij Plieger Gewapend met schets en begroting komt u naar de Plieger toonzaal. En nogmaals: wilt u dat onze sanitairverkoper voldoende tijd voor u uittrekt, maak dan een afspraak. Aan de hand van uw ontwerp loopt u met onze sanitairverkoper nog eens alle facetten langs: techniek, financiĂŤn, wet- en regelgeving maar ook de leuke zaken als inrichting, routing, materiaalkeuze en sfeerbeelden. Dan is het tijd om de toonzaal in te gaan voor de nodige inspiratie. Met de sanitairverkoper maakt u een voorselectie van de te gebruiken producten. Tenslotte


maakt u samen een schets, die de sanitairverkoper – soms na overleg met de installateur – uitwerkt tot een uitgebreid en gedetailleerd ontwerp, inclusief een realistische totaalofferte.

Stap 7: In bad Het mooiste moment is daar: voor de eerste keer het bad laten vollopen of de douche aanzetten en dan heerlijk genieten van de weldaad van uw eigen minikuuroord.

Stap 6: Aanschouw de bouw Als de keuzes zijn gemaakt en de spullen besteld en afgeleverd, gaat uw installateur aan het werk. Zoals dat geldt voor de rest van uw (nieuw) bouw of verbouwing, geldt ook hier: ga regelmatig kijken naar de vorderingen. Dat is niet alleen leuk en spannend, het kan ook zeer nuttig zijn. Waar gewerkt wordt, worden immers wel eens fouten gemaakt en door regelmatig te gaan kijken kunt u dat voor blijven of tijdig signaleren.

15


16


17


Top ont wer pers

18

Philippe Starck


Topontwerpers werken samen met Plieger Plieger heeft oog voor dat wat mooi is. Daarom werken we graag samen met topontwerpers van internationale naam en faam. Allesontwerper Philippe Starck, Dieter Sieger en zijn zonen Michael en Christian, de succesvolle designgroep Eoos, Matteo Thun, Kurt Merki jr., de NOA design group en bijvoorbeeld Christophe Pillet. In de Plieger toonzalen kunt u het indrukwekkende werk van deze grootmeesters zien. Stuk voor stuk parels voor elke badkamer.

Philippe Starck Enfant terrible Starck beïnvloedt de designscene als geen ander. Hij zet trends. Hij laat zich niet leiden door mode en zijn ontwerpen zijn tijdloos. Het samenspel dat hij aangaat met oorsprong en functionaliteit is geniaal. Daarnaast is Starck hoogproductief en voegt zeer regelmatig nieuw werk toe aan zijn succesreeks. Voor Duravit ontwierp Philippe Starck de lijnen ‘X’ en Edition 1 en 2, en verwierf zich daarmee een legendarische status in de badkamer. Met Starck 3 schreef hij opnieuw geschiedenis. Als eerste fabrikant biedt Duravit hiermee een complete designserie voor de badkamer. Wat Starck aanraakt, verandert in goud. Dat dacht ook kranenfabrikant Hansgrohe, die bij hem aanklopte om kranen en douches van zijn handtekening te voorzien. Het resultaat is de Axor Showercollection Heaven, onmiskenbaar van de hand van de meester en uiteraard ook in de Plieger toonzaal te bewonderen. Restaurants, hotels, kleding, huishoudelijke voorwerpen; Starck maakt het allemaal. Eenvoudig maar geniaal. Hij is onvermoeibaar in zijn streven het alledaagse leven meer kwaliteit te geven door de wortels en de oorsprong van ons bestaan in zijn design te verwerken. Hierbij is humor vaak een onderscheidend element. Philippe Starck werd in 1949 geboren in Parijs. Als zoon van een vliegtuigconstructeur zat hij vaak onder de tekentafel van zijn vader te zagen, plakken en schaven. Hij erfde zijn vaders vindingrijkheid en moeders elegante levensstijl en poëtische kijk op de wereld. Zij was degene die Philippe aanspoorde om design te gaan studeren aan de École Nissim de Camondo in Parijs.

19


Sieger

Sieger Design Sieger Design is een opmerkelijke Duitse design- en ontwerponderneming. Opgericht in 1964 door vader Dieter, en sinds 2003 zijn ook beide zonen Christian en Michael actief in het bedrijf. Sieger Design drukte in haar lange bestaan een stempel op lampen, keramiek (Ritzenhoff), behang, stoffen en tapijt, interieur en exterieur en natuurlijk het sanitair van Duravit. Dieter Sieger ontwierp voor Duravit o.a. de series Giamo, Dellarco Lavillette en Darling en tekende voor de in het oog springende sanitairlijn Happy D. Naam en ontwerp van deze lijn zijn werkelijk het ‘ei van Columbus’. Even geniaal als eenvoudig (en humoristisch): de letter D. De uitwerking oogt uiterst sympathiek. Michael, de jongste en meest creatieve zoon, ontwikkelde onder meer de badkamerconcepten; 2nd floor, Darling New, X-large en Happy D.2. Oudste zoon, Christiaan, is als manager verantwoordelijk voor de zakelijke aspecten. Sieger Design ontwerpt ook producten voor Arzberg, Dornbracht, Sony en WMF. Eoos Design Sinds begin jaren ’90 vormen Martin Bergman (1963), Gernot Bohmann (1968) en Harald Grundl (1967) samen Eoos Design. Zij ontwerpen meubels, producten en winkels voor o.a. Armani, Adidas, Alessi, Bulthaup, Carl Hansen & Son, Geiger, MatteoGrassi, Walter Knoll en Zumtobel. In 2015 vindt Eoos solo tentoonstelling plaats in het Oostenrijks museum voor toegepaste kunst (MAK). De ontwerpers laten oude gebruiken en instincten de confrontatie aangaan met nieuwe technologie in een getransformeerde omgeving. Eoos beschikt inmiddels over 15 technische patenten en 130 internationale awards. Voor Duravit ontwikkelde zij de in 2012 met een Red Dot bekroonde OpenSpace douche.

20

Eoos Design


Matteo Thun

Kurt Merki jr.

Matteo Thun Matteo is in 1952 geboren in Bolzano, Zuid Tirol. Na zijn studie aan de Acedemie Oskar Kokoscha in Salzburg en de architectenfaculteit in Florence is hij medeoprichter van de legendarische Memphis groep (1981) die de pure functionaliteit van designobjecten ter discussie stelt. In 1984 richt hij Studio Metteo Thun op in Milaan en is hij als creatief directeur verantwoordelijk voor Swatch (19901993). Hij krijgt drie keer de Italiaanse designprijs Compasso d’Oro. Side in Hamburg, het hotel dat hij samen met kunstenaar Robert Wilson realiseert, krijgt in 2001 de prijs ‘hotel van het jaar’. Thun wordt in 2004 opgenomen in de Hall of Fame in New York. Hij ontwikkelde in samenwerking met Duravit een duurzaam badkamerprogramma, DuraStyle. DuraStyle is een compleet programma met optische lichtheid en formele eenvoud. Voor VitrA ontwierp hij de sanitairserie Water Jewels. Kurt Merki jr. Kurt wordt in 1978 geboren in Accra, Ghana. Als oudste zoon van een Zwitserse meubelmaker en een Ghanese modeontwerpster, die in de jaren 60 in Londen heeft gestudeerd, groeit Kurt op tussen Ghana en Zwitserland. Hij leert het timmerwerk in de meubelfabriek van zijn vader; van snijplank tot meubels. In 1997 verhuist hij naar Zwitserland en haalt in 1999 in Luzern zijn vakdiploma meubelmaker. Daarna werkt hij 8 jaar als interieurarchitect voor architectenbureaus in Zurich. In 2008 gaat hij naar Milaan en studeert ontwerp aan de Scualoa Politecnica di Design. Hij haalt hier zijn master in binnenhuisarchitectuur en productdesign en werkt in Studio Antonio Citterio in Milaan. In 2010 opent hij in Zurich zijn eigen designstudio. Voor Duravit ontwierp hij de serie Vero.

21


NOA design group

Christophe Pillet

NOA design group, intelligent design Het meervoudig bekroonde Duitse design team Noa ontwerpt producten met een focus op esthetiek, functionaliteit en innovatie. Het ontwerp staat centraal, hun aanpak is gebaseerd op het verleden ĂŠn de toekomst. Door te weten wat de toekomstige markt zal vragen sturen zij het ontwerpproces in de juiste richting! Zij zijn o.a. verantwoordelijk voor het ontwerp van de VitrA Metropol lijn. Christophe Pillet Eenvoud, tijdloos en elegantie. Deze kenmerken passen naadloos bij de creaties van de Franse multidisciplinaire ontwerper Christophe Pillet (1959). Pillet ontwerpt voor toonaangevende merken en projecten, heeft nauwe banden met de modewereld en veel toonaangevende interieuren waaronder het prachtige Hotel Sezz in Parijs komen van zijn hand. Voor VitrA ontwierp hij de serie Memoria.

22


Cecille Manz

Dominik Tesseraux

Cecilie Manz Geboren in 1972 in Odsherred, op Sjaelland in Denemarken, als dochter van een bekende Deense keramiekkunstenaars. Ze studeerde aan de Deense Hogeschool voor Design en University of Art and Design in Helsinki. In 1998 richt ze haar eigen bedrijf Manz Lab op en ontwerpt lampen, meubels en woonaccessoires, met afnemers als Bang & Olufsen, Fritz Hansen en Mooment en Muuto. Voor Duravit maakte zij de badkamercollectie Luv. Enkele van haar ontwerpen zijn opgenomen in de MOMA collectie New York. Dominik Tesseraux + Partner Sommige ontwerpers praten graag over hun werk. Andere laten liever hun producten spreken. Dat laatste geldt ook voor Dominik Tesseraux. Zijn naam duikt regelmatig op als er designprijzen verdeeld worden, maar altijd in de kleine lettertjes, onderaan de beschrijvingen. Waarschijnlijk is hij ook de enige designer van formaat zonder een eigen website. Hij heeft de domeinnaam wel geclaimd maar je ziet enkel zijn adres op de site, een studio in Potsdam, een stadje aan de westkant van Berlijn. “Toen ik net begon, had ik geen foto’s om op internet te laten zien”, verklaart de ontwerper zijn digitale absentie. “En nu hoeft het niet meer omdat alle CEO’s van grote bedrijven me weten te vinden zonder internetpagina. Het is ook niet relevant of een consument weet dat wij een product hebben ontworpen. Als we ontwerpen voor een merk hoop ik dat je aan de producten kunt zien van welk merk het is. Dat is het grootste compliment dat je ons kunt geven”.

23


duurzaam en toch genieten van comfort, kan dat? 24


Duurzaam wonen / leven betekent niet dat u hoeft in te leveren op comfort. Het kan namelijk heel goed samen. Wat dacht u bijvoorbeeld van kranen met een Coolstart, het gebruik van LED verlichting met aanwezigheidsmelder, warmte-isolatie van uw bad, een douchedrain met warmteterugwinning of een inbouwreservoir met drie of vier liter spoeling? Allemaal relatief eenvoudige toepassingen die niets afdoen aan het comfort maar wel duurzaam in gebruik zijn. Veel winst is qua duurzaamheid ook te halen ‘achter de wand’, denk daarbij aan een zonneboiler voor uw warme water, een warmte terugwinningsysteem voor douche- én badwater, geïsoleerde leidingen en uiteraard een goede HR ketel en zo kunnen we nog even doorgaan. Kortom, duurzaam en comfort gaan in de badkamer heel goed samen. Onze sanitairverkopers vertellen u hier graag meer over.

25


26

get in


nspired

27


Plieger 2Switch, de unieke finishing touch voor uw badkamer Kiest u voor rond of heeft u liever vierkant? Of bent u daar nog niet helemaal uit? Dan is de accessoire lijn van Plieger 2Switch helemaal iets voor u! De prachtig vormgegeven moderne accessoires krijgen door het eenvoudig wisselen van de bijgeleverde kapjes een totaal nieuwe look. Waar u ook voor kiest, veranderen is nog nooit zo simpel geweest!

28


Plieger Goo kranen, made bij Hansa Plieger Goo is een reeks eenhendelkranen voor de keuken en badkamer, in een tijdloos design, uitgevoerd in chroom. De strakke hendel staat garant voor extra bedieningsgemak. De serie bevat ook thermostaatkranen en inbouwkranen voor bad en douche. Plieger Goo is met zijn vele toepassingsmogelijkheden een hele goede keuze!

29


Warmte maakt het af

Plieger Florence Nostalgische vormen. Met de kolomradiator Plieger Florence proeft u de sfeer uit de jaren 30 en voelt u het comfort van nu.

30


Hoe mooi uw badkamer ook is, ĂŠcht plezier ervan hebt u pas als het er aangenaam warm is en er voldoende warm water beschikbaar is. Door jarenlange ervaring in warmte- en warmwatertechniek kan Plieger u hierin, op maat, adviseren. En dat geldt niet alleen voor de badkamer maar voor het hele huis! Warmte kan zo mooi zijn. De hedendaagse generatie decor- of designradiatoren mag er wezen. Ze vervullen een driedubbele functie: ze zorgen voor warme handdoeken, zijn een blikvanger ĂŠn houden uw badkamer aangenaam op temperatuur. Sommige radiatoren worden aangesloten op uw CV-circuit, anderen werken op elektriciteit. Over de afmetingen en kleuren hoeft u zich geen zorgen te maken: er zijn verschillende maten, vormen en kleuren verkrijgbaar. Naast de basiskleur wit zijn er nu 13 andere kleuren leverbaar voor bijna alle modellen. Van wit structuur tot black graphite, van het warme zandsteen tot het koele aluminium. Qua stijl kunt u kiezen uit trendy en strak of sierlijk en organisch. Natuurlijk dient ook hier het gemak de mens en zijn er handige opties als een infrarood afstandsbediening en accessoires als droogrekjes en haken beschikbaar. Plieger designradiatoren worden vervaardigd volgens de Europese normen en voldoen aan alle geldende kwaliteitseisen. Degelijke productie en hoogwaardige afwerking zorgen voor een duurzame designradiator die jarenlang warmteplezier garandeert.

31


Plieger Siena Een stoere krachtpatser. Zowel in uiterlijk als in warmte-afgifte.

32


Plieger Genua No nonsens. Strak en functioneel. Met een kleine aanpassing, door middel van een elektrisch verwarmingselement, ook geschikt voor elektrisch verwarmen.

33


Plieger Lugo Een lijnenspel van strakke, vierkante buizen. Ook de Lugo is geschikt voor elektrisch verwarmen.

34


Plieger Florian NXT Een hoge warmte afgifte gecombineerd met elegantie. Dat is de Plieger Florian NXT. Ook geschikt voor elektrisch verwarmen.

35


Plieger Antika Retto Altijd lang (1.80 meter), maar slank is aan u! Deze designradiator is verkrijgbaar in 3 breedtes! Ook de Antika is geschikt voor elektrisch verwarmen.

Plieger Imola De nieuwe designradiator van Plieger dankt haar naam aan het circuit in Noord-ItaliĂŤ waar tot 2006 de Grand Prix in de Formule 1 werd gereden. Stoer en krachtig in nauw samenspel met elegantie zijn hierbij de overeenkomende elementen!

36


Cosmo Art In samenwerking met Kermi heeft Plieger deze puristische designradiator op de markt gebracht. Less is more bewijst haar kracht!

Kermi Pateo Toonaangevend in vorm, prestatie en energieverbruik! Geschikt voor alternatieve warmtebronnen zoals warmtepompen.

37


Zehnder Metropolitan

38


Zehnder radiatoren Zehnder Group Nederland houdt zich sinds jaar en dag intensief en succesvol bezig met uitgekiende oplossingen voor het binnenklimaat. De kwaliteit van de binnenlucht en het comfort voor de mens in zijn leef-, woon- en werkomgeving staan daarbij centraal. Metropolitan, deze radiator trekt de aandacht door het opvallende frame en de moderne, vlakke buizen. Subway, het markante, rechthoekige raamwerk en de ronde, in filigraan uitgevoerde buizen, vormen samen een designobject dat in elke moderne badkamer past.

Zehnder Subway

39


Zehnder Vitalo

Zehnder Stana

40

Zehnder Lateo


Vitalo, rechthoekig en rond. De opbouw van de Zehnder Vitalo in de uitvoering met de handdoekhouder wordt gekenmerkt door twee geometrische vormen. Daarmee past deze designradiator perfect in een minimalistische ambiance. Afhankelijk van de hoogte ervan zorgen één of twee handdoekhouders voor heerlijk verwarmde handdoeken.

Zehnder Stana, is een staande convector. Door de dichte voet van de convector worden de aansluitingen elegant verborgen. Het ingetogen design en de grote verscheidenheid aan modellen maakt dat Zehnder Stana perfect past in elke ruimte.

Door de compacte constructie wordt de Zehnder Lateo veel geplaatst onder ramen of in nissen. Zowel de Stana als de Lateo zijn verkrijgbaar in Neo-uitvoering waarbij geïntegreerde ventilatoren zorgen voor nog meer vermogen. Ook geschikt voor koeling.

41


Hout verovert zijn plek in de badkamer

Wastafelmeubel, kolomkast, wastafel en spiegel Detremmerie No Limit / Wastafelkraan Grohe Eurostyle Cosmopolitan / Accessoires Emco Liaison / Douchevloer Free Base / Douchekraan Grohe Grohtherm-3000 Cosmopolitan / Douchewand Huppe Berlin / Bad Duscholux Prime-Line / Badkraan Grohe Eurostyle Cosmopolitan / Wandcloset en zitting en Bidet Duravit Starck 3 / Bedieningspaneel Grohe Skate Cosmopolitan / Designradiator Vasco CarrÊ

42


43


Samen en toch apart douchen

44


45


Opvallende badombouw door de kiezelmatten

46


De welln ess(r) evolu tie


wellne evo Wellness noemen we het! En het blijft ‘hot’ in de badkamer. We willen genieten. Van stortdouches, whirlpools, stoomcabines, infrarood-sauna’s, geluids- en lichttherapie. Alles is mogelijk. Wellness staat voor je goed voelen. Het is een verzamelnaam voor alles wat een ontspannend of ontstressend effect heeft op lichaam en geest. Ieder vult dat op zijn eigen manier in, of het nu gaat om intensief sporten, of om uitgebreid de krant lezen in bad met muziek op de achtergrond. Het fenomeen Wellness heeft zijn uitwerking op de badkamer niet gemist. Badkamers worden groter

48

en we brengen er meer tijd in door. We zoeken er rust en onthaasting. Functionaliteit is niet langer het leidmotief voor de inrichting en de keuze voor materialen en sanitair. Het mag er ook gewoon mooi zijn, aangenaam om in te vertoeven, comfortabel. De badkamer is de plek in huis die het summum van comfort mag bieden, omdat dat zo belangrijk is voor ons eigen welbehagen. De badkamer als exponent van het goede leven. Een kijkje in de toekomst... Hoe ziet de badkamer er over 10, 20 of 30 jaar uit? Dat wil iedere fabrikant graag weten en dat is waar


De ess(r) olutie trendwatchers dagelijks mee bezig zijn. Het blijft altijd gissen maar sommige signalen komen bij Plieger toch wel heel duidelijk door. Zo valt te voorspellen dat kiezen voor standaard badkamers binnenkort passé zal zijn. Ieder individu wil zijn eigen stempel drukken op de badkamer, met andere woorden onze badkamer moet persoonlijk worden! Een of meerdere badkamers? De huidige trend laat zien dat er tegenwoordig steeds vaker gekozen wordt voor meerdere badkamers, één voor de kinderen en één voor de ouders. Daarnaast zien we dat slaapen badkamer meer en meer

geïntegreerd worden tot een geheel zoals we dit in het verleden ook al zagen met de keuken en de kamer. Inloopdouche of gesloten cabine? Naast de inloopdouches zie je weer een voorzichtige terugkomst van de gesloten cabine, met dat verschil dat doorzichtige glaswanden veranderen in gekleurde of spiegelende wanden al of niet met geïntegreerde ledverlichting. Wist u overigens dat een gesloten cabine ten opzichte van een inloopdouche wel 5 tot 6 graden in temperatuur scheelt? Een overweging waard.

49


50


Swingend douchen

Digitaal douchen? Met onze Smartphone programmeren we straks eenvoudig per lid van het gezin, indien gewenst, meerdere programma’s per dag. ’s Morgens een vitaliserende douche compleet met de bijpassende douchestraal, verkwikkende geur en verlichting om onze zintuigen te prikkelen. ’s Avonds een heerlijk ontspannende wellness ervaring met een daarop afgestemde programmering waardoor we ons behaaglijk voelen, ver weg van de drukke buitenwereld. Swingend onder de douche Ondanks dat we zelf vinden dat we onder de douche prachtig kunnen zingen, is het misschien voor de rest van het gezin goed om te weten dat ook op het gebied van bluetooth speakers in de badkamer de ontwikkelingen niet stil hebben gestaan. Grohe en Philips Sounds – twee wereldmerken – hebben de handen ineen geslagen bij de ontwikkeling van een waterdichte bluetooth speaker voor in de badkamer. Met als resultaat het Aquatunes speakersysteem; een uniek vormgegeven speaker die eenvoudig op de douchestang is te bevestigen of los in een oplader kan worden geplaatst. Meezingen onder de douche, ontspannen luisteren naar je lievelingsmuziek in bad, alles is mogelijk. Via de bluetooth verbinding kan er eenvoudig muziek worden beluisterd die op een mobiel of tablet staat. En dankzij het bereik van maximaal 10 meter kan de mobiel of tablet gewoon veilig en droog blijven liggen. Met behulp van de tiptoets bediening zijn het volume, de tracks en de bluetooth verbinding eenvoudig te bedienen. Het geluid is vanzelfsprekend van zeer hoge kwaliteit.

51


Geberit CleanLine

Van afvoerputje naar douchegoot De douchegoot heeft al jaren geleden zijn intrede gedaan maar sinds die tijd hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Waren de goten breed en grof, tegenwoordig zijn ze elegant en vaak zo klein dat je goed moet kijken waar de afvoer zit. De Geberit CleanLine douchegoot is daar een goed voorbeeld van. Van de hoge afvoercapaciteit van de platte sifon en de grondig geteste montage- en afdichtingtechniek tot de werking en vormgeving van de douchegoot zelf – in ieder detail schuilt toonaangevende sanitairtechniek. De CleanLine is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en is in twee verschillende bouwhoogtes verkrijgbaar, namelijk voor minimale dekvloerhoogtes van 65 of 90 mm. CleanLine is eenvoudig schoon te maken, zij heeft geen verborgen richeltjes of moeilijk bereikbare hoekjes. Bovendien is het afdekplaatje met de geïntegreerde kamvormige haarzeef in een handomdraai te verwijderen en te reinigen.

52


n ag vervalle Deze pag m rloop ve a in ag p et uitkijken m

Het strandgevoel in de badkamer

53


Wastafel Duravit Vero / Wastafelkraan Grohe Eurocube / Spiegelkast Emco Asis Prime / Accessoires Duravit Starck 1 / Douchesysteem Grohe Cube / Wandcloset en zitting Duravit Starck 1 / Bedieningspaneel Geberit Sigma 30 / Fontein Duravit Vero / Toiletkraan Grohe Universal / Kolomkast Duravit Ketho

54


Mooi voorbeeld van een envelop getegelde douchevloer

55


Starck ten top: Starck X

56


Starck zoals we hem kennen. De wastrog nu ook in wengé

Hotel Bloemendaal heeft 11 luxe, lichte kamers. Al deze kamers zijn voorzien van het modernste sanitair uit het Plieger assortiment. Er kan dus ook rustig gesproken worden over 11 exclusieve “Plieger Experience” badkamers. Licht, lichter, lichtst... Hoe lastig een bepaalde ruimte ook lijkt om een badkamer in te maken, er is altijd een oplossing. De familie Schoch uit Bergen wilde een lichte badkamer onder een schuin dak. Het resultaat mag er wezen.

57


Laat inspir ren


u ire


Tijdloos; hier voelt iedereen zich thuis

60


Wastafelblad Dansani Canto / Wastafelkast Dansani Zaro / Wastafelkraan Grohe Eurocube / Spiegelkast Schneider CapeLine / Douchegoot Viega Visign / Doucheset Grohe Grohtherm-3000 Cosmopolitan / Douchewand Hüppe / Designradiator Credo

61


Wastafel en wastafelkast Sphinx 335 / Wastafelkraan Grohe Eurodisk Joystick / Handdoekhaak Emco Trend / Doucheset Grohe Rainshower / Wandcloset en zitting Sphinx 335 / Accessoires Emco Trend / Designradiator Zehnder Subway

62


Stoer en robuust

63


64


65


Strakker dan strak

66


Kartell by Laufen: het beste van twee werelden in je badkamer

Laufen Kartell wastafelblad, lade element, waskom, wastafelkraan, spiegel, hanglamp, bad, vrijstaande badkraan, wandcloset Laufen Kartell / douchekraan Hansgrohe ShowerSelect / bedieningspaneel Geberit Sigma 70

67


Wat een plaatje

Badkamermeubel en spiegel Burgbad Sys 30 / Opbouwwastafel Vitra Memoria / Accessoires Sam Way / Douchebak Bette Floor Side / Thermostatische douchekraan Kludi Bozz / Glijstangset Nikles Techno Twist / Bad Bette One / Badkraan Kludi Boxx / Handdouche Kludi Kido / Wandcloset en zitting VitrA Retro / Designradiator Plieger Inox Melody

68


VitrA waskom en Burgbad meubel; exclusiever kunt u het niet krijgen

69


Het gebruik van verschillende soorten tegels geeft een unieke look aan uw badkamer

70


71


72


De nieuwe maatstaf voor minimalistisch en comfortabel badkamerdesign

73


74


Spiegel Duravit Delos / Planchet Duravit Delos / Kraan Hansa Hansadesigno / Onderbouwwastafel Duravit Delos / Douchebak Villeroy & Boch Futurion Flat

75


Douchesysteem met een knipoog naar vroeger

76


Roze wordt het nieuwe wit

Waskom Duravit Cape Cod / Badmeubel en spiegel met LED Duravit L-Cube / Kranen Hansgrohe Axor Starck / Douchewand Huppe Classics 2 / Doucheset Hansgrohe Axor Starck Showerpipe / Bad Duravit Paiova / Wandcloset en zitting VitrA Shift / Bedieningspaneel Vigour Tees

77


Exclusief bij Plieger: Nikles De Zwitserse Nikles groep is een van de marktleiders op het gebied van douchen. Nikles focust zich hoofdzakelijk op het fabriceren van hoofd- en handdouches, douchesystemen en glijstangsets. Nikles is zo’n 30 jaar geleden opgericht en stelt zich tot doel innovatieve, trendzettende ontwerpen van topkwaliteit te leveren. Airdrop Een goed voorbeeld van een innovatieve ontwikkeling is Airdrop! De Airdrop technologie vermengt water met lucht wat zorgt voor een heerlijke doucheregen, een ware douchesensatie! Thermostaatsystemen; veiligheid voorop! Het Nikles thermostaatsysteem is een geïntegreerde thermostaat met een intelligente technologie. Met de ene ergonomische knop kiest u voor uw juiste temperatuur, met de andere de gewenste functie en waterhoeveelheid. De beveiliging in de kraan voorkomt dat er water, warmer dan 38 graden, uit de kraan komt. Het Feel Cool twee compartimenten systeem zorgt voor de scheiding van warm en koud water en dus voor complete bescherming tegen verbranding bij aanraking van de buitenkant. Buiten al deze technische voordelen maakt het prachtige design de Nikles thermostaatkraan tot een lust voor het oog in iedere badkamer. Bekend en veelgevraagd zijn de series Piano en Tronico Piano kenmerkt zich door haar prachtige, platte vorm. Wie daar niet van houdt kiest vast voor de organische vormen van Tronico. Nikles Rainbow; maak zelf regen! De Nikles Rainbow hoofddouches staan borg voor een uniek, zinnenprikkelend doucheavontuur. De brede waterbundel zorgt ervoor dat uw lichaam geheel nat wordt en de afwisselende kleurenverlichting streelt de zinnen. Het polychrome douchesysteem met blauwwit (Rainlight) lichtspel of een lichtspel in alle kleuren van de regenboog (Rainbow) wordt in het plafond ingebouwd en is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Voor welke serie van Nikles u ook kiest, u heeft altijd een kwaliteitsproduct in handen. Plieger is er trots op dat zij als enige in Nederland dit prachtige merk mag verkopen.

78


Nikles Flat

79


Nikles

80


Vigour White

Exclusief verkrijgbaar bij Plieger! Plieger is altijd op zoek naar aantrekkelijke producten om onder eigen label exclusief op de Nederlandse markt te verkopen. Sanitair dat niet onder doet voor de bekende merken maar zelfs door A-fabrikanten wordt geproduceerd. Niet onverstandig dus om voor het maken van uw keuze de producten uit onze huismerkenlijn te bekijken. Stuk voor stuk kwalitatief uitstekende producten tegen uiterst interessante prijzen. Duitsland staat wereldwijd bekend om haar vele, uitstekende, sanitairfabrikanten. Niet alleen qua design maar ook als het om kwaliteit gaat scoort ons buurland bijzonder hoog. Het predicaat Made in Germany geeft absoluut een positieve impuls. Exclusief bij Plieger verkrijgbaar is de Duitse sanitairlijn Vigour! Wie kiest voor Vigour kiest voor no nonsense, voor waar voor je geld. Geen onnodige opsmuk maar goed is gewoon goed! Vigour bestaat uit baden, wandclosets, een fantastische kranenserie plus een uitgebreide serie accessoires. Vigour, een sanitairlijn om in de gaten te houden! Dit prachtige, in het oog springende, vrijstaande bad is van de succesvolle designserie Vigour White. Het bad is gemaakt van gegoten mineraalsteen; glad en niet poreus wat de hygiĂŤne ten goede komt. Vigour is uw aandacht meer dan waard!

81


Vigour White

In de architectuur is het softpurisme inmiddels een mega trend.

82


Vigour White

83


VitrA Metropole

VitrA Memoria

84


VitrA Metropole

VitrA Memoria

VitrA sanitair, exclusief verkrijgbaar via Plieger VitrA is onderdeel van de Eczacibasi Group, een van de marktleiders op het gebied van sanitair en is actief in meer dan 75 landen. VitrA kenmerkt zich door het ontwikkelen van innovatieve producten, originele ideeën en hoge kwaliteit. Keer op keer wordt het assortiment uitgebreid en vernieuwd op basis van de laatste trends en ontwikkelingen. VitrA heeft een eigen ontwerpafdeling die nauw samenwerkt met ontwerpers zoals o.a. Noa design group en Christophe Pillet. Een goed voorbeeld van een innovatief product van VitrA is Rim-ex! Als een van de eerste fabrikanten kwam VitrA met wandclostes zonder spoelrand, wat eerst met argusogen werd bekeken en inmiddels omarmd wordt. Memoria Christophe Pillet is de ontwerper van de prachtige wastafelserie Memoria! In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de serie door haar ronde of vierkante vormen vernieuwend te noemen. Ook het materiaal, Mineralcast, is nieuw. Mineralcast is een composiet uit natuursteenpoeder en polyesterhars als bindmiddel. Het materiaal is bijzonder glad en hygiënisch en heeft bovendien als groot voordeel dat eventuele beschadigingen eenvoudig te herstellen zijn. Metropole Deze nieuwe badkamerserie komt uit de pen van het industriële designteam Noa. Metropole straalt luxe uit. Het keramisch sanitair is in esthetisch en ergonomisch opzicht perfect op het moderne leven afgestemd. Niet voor niets hebben meerdere designhotels al voor Metropole gekozen. Geo Geo wasbasins spreekt zowel liefhebbers van klassiek als mensen die verschillende stijlen harmonieus willen verenigen aan. Ronde, ovale en rechthoekige vormen herleven met Geo.

85


VitrA Geo

Outline Deze uitgebreide serie van fijne keramiek kenmerkt zich door haar verfijnde ontwerp en geeft de badkamer een nieuwe look! Rekening houdend met de laatste trends is Outline modern en eigentijds en daarmee passend in elk badkamerinterieur! De waskommen zijn in 5 verschillende vormen verkrijgbaar, Tv, ovaal, rechthoek, kiezelsteen en rond en leverbaar in de kleuren mat zwart, mat mink, mat taupe, mat wit en wit. De serie spreekt mensen aan die van hun badkamer een modestatement willen maken! Het gedistingeerde ontwerp en het duurzame materiaal geven de waskommen een esthetische en moderne uitstraling. Water Jewels Water Jewels laat de klassieke wind waaien door je badkamer. De Italiaanse ontwerper Matteo Thun heeft samen met het VitrA design team deze briljante serie ontworpen. Water Jewels voegt een nieuwe dimensie toe aan keramiek. Comfort en elegantie worden gecombineerd door liefhebbers van klassiek. Laat de muziek de atmosfeer van je badkamer bepalen! Water Jewels is leverbaar in vele vormen en kleuren. Plieger is er trots op VitrA exclusief in Nederland te mogen leveren. Luxe, hygiĂŤne en ontspanning verwoord in een prachtige sanitairserie. Laat u verrassen.

86


VitrA Memoria

VitrA Geo

VitrA Memoria

87


Vitra Outline

Vitra Outline

88


Burgbad Junit

Burgbad Ook Burgbad, producent van badkamermeubels maakt net als VitrA onderdeel uit van de Eczacibasi Group en is in Nederland dan ook alleen via Plieger verkrijgbaar. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden die Burgbad u biedt. Yso Helder en verfijnd Een goede keuze voor diegenen die houden van een helder en esthetisch ontwerp. De dunne keramische wastafel in combinatie met het greeploze meubel biedt, afhankelijk van het design, een zachte, ronde vormgeving of brengt scherpe, hoekige accenten aan in uw badkamer. De functionele toepassingen zoals het vaste, in chroom uitgevoerde frame, als handdoekhouder en de in warmte verstelbare LED verlichting geven Yso extra glans. Junit is hĂŠt antwoord Junit is het antwoord van Burgbad op de stijgende vraag naar gepersonaliseerde badkamers. Helemaal hip en trendy door de prachtige, zwart metalen frames! Door de keuze van wit of grijs hoogglans kan een puristische look van het meubel gecreĂŤerd worden, terwijl met een van de drie houtkleuren een gemoedelijke en warme sfeer wordt gerealiseerd.

89


Burgbad Junit

90


Burgbad Free

Burgbad Free

91


Burgbad Sys 30

Burgbad Sys 30

92


Burgbad Sys 30

Burgbad Sys 30

93


Burgbad Sys 30

94


Burgbad Sys 30

Burgbad Sys 30

95


Burgbad Yumo

96


Burgbad Yumo

Yumo Het wastafelmeubel Yumo onderscheidt zich door het gebruik van getint glas die door middel van geĂŻntegreerde lichtelementen een spannend inkijkje geven in het meubel of in de bijpassende kolomkast. Een mooie serie voor de opgeruimde types onder ons! Het toiletmeubel Yumo integreert op een slimme wijze de wcrolhouder en handdoekhaak in het meubel voor ruimtebesparing. Free Sys 20 Free biedt u, zoals de naam al zegt, eindeloos veel vrijheid! Zo kunt u kiezen uit 1, 2 of 3 lades met handgreep, greeploos of push to open systeem. Er is keuze uit een keramisch blad, een mineraalstenen blad of een opbouwwaskom. Maar ook qua afmetingen zijn de mogelijkheden onbeperkt; het meubel is leverbaar in 2 dieptes, 46 en 50 cm en breedtes van 60 tot 120 cm. Tot slot kunt u kiezen uit 11 kleuren waardoor de vrijheid om met dit meubel te spelen bijna oneindig is! Sys 30 Het nieuwe, uitgebreide, systeemprogramma van Burgbad. Sys 30 heeft vier uiteenlopende fronttypen van hoge kwaliteit met een enorme diversiteit aan meubels. Aanvullend kan compleet op maat worden gewerkt. De structuur van de meubelopbouw is zo eenvoudig dat Sys 30 voor iedereen toegankelijk is en individuele hoogwaardige oplossingen biedt.

97


Vasco vlakke designradiator in RVS kleur benadrukt de strakke vormgeving van de badkamer.

98


Hansgrohe Raindance Rainfall; douchecomfort in optima forma

Inbouwkranen met thermostaat. Deze kranen zijn voorzien van coolstart. De aanpassing van cartouche zorgt dat alleen het koude water gebruikt wordt en niet het mengwater! Een milieubewuste keuze dus!

99


Daar wordt je toch blij van!

100


Elegante doucheafvoer

bad Duravit HappyD 2 / badkraan Hansa Hansaprisma / badset Hansa Hansaviva/ wastafel & wastafelmeubel Duravit HappyD 2 / wastafelkraan Hansa Hansadesigno / spiegel Dansani / wandcloset HappyD 2 / fontein Duravit HappyD 2 / fonteinkraan Hansgrohe Metris / douchegoot Easydrain / radiator Plieger Perugia Vetro

101


Beam me up Scotty!

102


Waskommen Omnia Architectura / inbouwkranen Hansa Hansastela / inbouwkraan bad Hansa Hansamatrix / badset Hansamatrix / douchegarnituur Hansa Hansamatrix / doucheplafond Nikles Rainbow / douchekraan Hansa Hansamatrix

103


Sobere elegantie

104


Kranen uit de muur; het toppunt van luxe!

105


Puur genieten in uw badkamer 106


Wellness in topvorm! Je goed voelen. Genieten van lichaamsverzorging. Warmte en geborgenheid. Herboren worden. Het zijn associaties die we hebben bij een verblijf in de badkamer. Natuurlijk, ook de snelle verkwikkende douche hoort erbij, tanden poetsen, haren kammen en klaar. Maar er kan en mag zoveel meer.

107


Hoogwaardig design van Plieger; het wandcloset Zano

108

Hansa Matrix badkraan


Maak zelf regen met de Nikles Rainbow

109


Wellness in topvorm! Wastafelkraan Hansa Hansalinga / Stoomcabine Novellini

110


111


Badmeubel Duravit 2nd Floor / Wastafelkraan Hansgrohe Citterio / Afvoergoot RM&CO Zero / Inbouwthermostaatkraan Starck X / Bad Duravit 2nd Floor / Badkraan Hansgrohe Citterio

112


113


114


115


Grenzen verdwijnen

wastafel Duravit Starck 3 / wastafelkraan Hansgrohe Axor Starck Organic / bad Duravit Sundeck / douche wc Geberit Aqua Clean / closetrolhouder Hansgrohe Axor Starck Organic / douchedeur Huppe / hoofddouche Nikles Piano Quadro

116


117


118


119


120


wastafel & wastafelmeubel Duravit Durastyle / wastafelkraan Hansa Hansaligna / spiegel Duravit Durastyle / douchecabine Duscholux Bella Vita / douchekraan Hansgrohe ShowerSelect / wandcloset Duravit Durastyle / bedieningspaneel Geberit Sigma 50

Prachtig ontwerp van Matteo Thun

121


122


Today is my day

Onderbouwkast Keramag myDay / Wastafelkraan Grohe Ondus / Spiegel Keramag myDay / Accessoires Geesa Modern Art/ Hoge kast Keramag myDay / Doucheset Grohe Grohtherm-3000 / Douchewand Hüppe Studio Berlin / Bad Kaldewei Conoduo / Badkraan Grohe Ondus / Wandcloset Keramag myDay / Bedieningspaneel Viega Visign / Designradiator Jaga Twine

123


124


Een inbouwkast van Dansani, dat scheelt ruimte

Wastafelblad Dansani Kantate / Wastafelkraan Vigour Derby Top Style / Wastafelonderbouwkast Dansani Luna / Spiegel Dansani / Designradiator Plieger Cavallino Retto / Handdoekbeugel Plieger

125


Puur maatwerk

126


Badderen op bijzondere hoogte

127


Wastafelmeubel Burgbad Sys 30 / Spiegel Plieger Ambi / Wastafelkraan Grohe Essence New / Accessoires Grohe Essentials Cube / Inloopdouche Novellini Kuadra / Douchesysteem Grohe Euphoria / Bluetooth speaker Grohe Aquatunes / Bad Vigour White / Badkraan Grohe Essence New / Wandcloset Plieger Zano / Closetzitting Pressalit Zano / Accessoires Grohe Essentials Cube

128


129


Aanpassingen in uw badkamer hoeven niet ten koste te gaan van het design

130


Wastafel Duravit Starck 3 / Accessoires Emco System 2 / Douchedrain Aco FlexDrain Showerline / Douchekraan Hansa Hansatempra / Douchewand Duscholux Bella / Wandcloset Duravit Starck 3 / Bedieningspaneel Viega Eco Plus / Designradiator Plieger Perugia / Handdoekbeugel Plieger Cavallino

131


James, laat jij het bad even vollopen?

132


Wastafelmeubel en spiegel Burgbad Sys 30 / Kranen en glijstangset Hansgrohe Axor Montreux / Douchebak Vigour Cosima / Douchecabine Kermi Liga / Bad Vigour Cosima / Douchewc zitting Duravit Senso Wash / Wandcloset Duravit P3 Comforts / Accessoires Emco Classic

133


Meesterlijk

134


Wandcloset Duravit Starck 1 / Bedieningsplaat Sigma / Fonteinmeubel Alape WP XX54 / Fonteinkraan Hansanova

135


Wandcloset, zitting, wastafel en wastafelonderbouwkast Villeroy & Boch Avento / Bedieningspaneel Grohe Arena Cosmopolitan / Accessoires Sam Sica / Afvalemmer Vigour Derby Style / Toiletkraan Hansgrohe Metris / Spiegel Plieger Basic

136


Met Aagje en de familie Stamper op avontuur

Kinderwastafel, -wastafelkraan, -wandcloset, -toiletzitting Sphinx 300 Kids

Wandcloset, zitting en fontein Duravit 1930 / Bedieningspaneel Grohe Skate Air / Accessoires Emco Classic / Toiletkraan Dornbracht Madison

137


Wandcloset, zitting, fontein Keramag myDay / Accessoires Vigour Derby Style / Kraan Plieger Cross

138


Wandcloset en zitting VitrA Metropole / Bedieningspaneel Geberit Sigma 70 / Accessoires Geesa Mordern Art / Fontein Plieger Dallas / Toiletkraan Kludi O-Cean / Spiegels Plieger Tiles / Stoel Laufen Kartell

139


Duravit Vero fontein en 2nd Floor wandcloset, waarom zou alles rond moeten zijn?

140


Wastafelkraan Hansgrohe Citterio / Badkraan Hansgrohe Citterio / Wandcloset Duravit 2nd Floor / Bedieningsplaat Geberit Bolero / Fontein Duravit Vero / Fonteinkraan Hansgrohe Citterio / Designsifon Plieger

Slanke belijning van de Hansgrohe Citterio kranenserie

141


Minimalistisch mooi

Werkblad Dominicus Merope / Wastafelkraan Grohe Allure / Opbouwwastafel VitrA Metropole / Consoledrager met handdoekhouder Duravit / Spiegel Swallow maatwerk / Verlichting Emco System 2 LED / Kolomkast Plieger S-presso

142


Opbouwwaskom Plieger Stone / Wastafelkraan Hansanova / Wandcloset en zitting Venticello Villeroy & Boch / WCV Bedieningspaneel Geberit Sigma 40 / Accessoires Emco System 2

143


Nemen we


Wordt het een douche, of nemen we tijd voor een bad? De keuze voor een bad wordt verleidelijk als je de nieuwe trends op badengebied kent. Maar ook ontdaan van alle technische snufjes is en blijft een warm bad een‌ warm bad. En daarmee voor velen een onderdompeling in puur genot. Gewichtloosheid, de totale omhulling met heerlijk warm water en de sensatie op je huid van een lekkere badolie. Wat kan daar tegenop?

de tijd voor een bad?


Baden, douchebakken en douchewanden

Bettelux Shape Design: Tesseraux + Partner

146


Vigour White

Badmode Wordt het een bad, dan moeten er verschillende keuzes worden gemaakt. Een kunststof bad is minder glad, maar daardoor ook gevoeliger voor verontreiniging. Een geëmailleerd plaatstalen bad is super glad en dat verkiezen veel mensen. Het lijkt kouder in het begin, maar houdt de warmte van het water beter en langer vast.

Bettelux Shape Een nieuwe generatie vrijstaande badkuipen en wastafels die gedragen wordt door een frame. Toegespitst op de karakteristieke vorm van de badkuip en op meesterlijke wijze gerealiseerd, zorgt deze lijn in de badkamer voor een volledig nieuwe uitstraling – opvallend en markant dankzij accessoires in hetzelfde design.

Goed om te weten is dat er tegenwoordig ook baden zijn met een lage instap, voor als u wat ouder wordt. En voor wie graag zo diep mogelijk in het water zit zijn er baden waar de overloop hoger zit of anders geregeld is, zelfs zo dat het water over de rand van het bad mag klotsen.

Bettelux Oval Couture Bette zet wereldwijd de trend met behaaglijk woontextiel in badkamer Textiel en stoffen geven behaaglijkheid in woon- en slaapkamers. In badkamers wordt textiel nauwelijks toegepast. Dat is nu verleden tijd, want voor badkamers zet Bette de trend met een toonaangevend ligbad met bijpassende wastafel. Het creatieve ontwerp is van Dominik Tesseraux. Hij bedacht een ongebruikelijke combinatie van materialen. Het ontwerp geeft dit badkamerobject de look en feel van een comfortabele bank, met een huiselijke uitstraling.

Om het badfeest compleet te maken zijn er diverse systemen waarmee een badkuip kan worden uitgerust, waarvan de meest bekende de whirlpool is. Lucht inspuiters in de bodem en hydro inspuiters in de zijkant van het bad jagen lucht en water door het volle bad om een weldadig massage-effect te creëren. De luchtbellen uit de bodem zorgen daarnaast voor een rustgevend effect zodat u er na een half uurtje weer helemaal tegen kunt. In de whirlpool zijn vandaag de dag verschillende keuzes mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

147


Aan u de keuze...

148

Bettelux Oval Cuture


149


Bettelux Loft Ornament Bijzondere uitstraling door expressieve vormen en spel van licht en schaduw De Duitse sanitair fabrikant Bette verrast opnieuw met de spectaculaire vorm van een geometrisch patroon in haar nieuwe serie ligbaden en wastafels Bette Loft Ornament. Een patroon dat is gestanst in de mantel. Dit is zeer uniek en een duidelijk bewijs van de expertise en bijzondere mogelijkheden die Bette biedt op het gebied van architectonische sanitair objecten. Die zijn vervaardigd van het robuuste en duurzame materiaal geĂŤmailleerd titaanstaal. Het design, een ontwerp van Tesseraux + Partner, geeft het ligbad en de wastafel een zeer opvallend en kunstzinnig beeld. Verleiding in een bijzondere vorm De collectie La Belle van Villeroy & Boch brengt ons terug naar het tijdperk van de Romantiek. De collectie verleidt met elegante vloeiende lijnen en details zoals die van het bloemendecor La Rose. Voor

150

een ongecompliceerde reiniging zorgt de oppervlakteveredeling CeramicPlus. Een badkamer die aansluit bij uw eigen unieke stijl Strak en tijdloos modern: Legato is een complete badkamercollectie van Villeroy & Boch voor mensen met een ontwikkelde smaak. Vooral de wastafel lijkt te zweven: een effect dat ‘s avonds nog kan worden versterkt met de optionele LED-verlichting. Het greeploze, royale Legato meubilair biedt nieuwe vormgevingsmogelijkheden en is nu ook leverbaar in de trendkleur White Wood. Vigour White Voor wie van vrijheid houdt Ultieme luxe ervaart u in dit prachtige vrijstaande bad uit de serie Vigour White! Comfort en design optimaal gecombineerd.


Douchebak en rooster Aco ShowerDrain Walk-in / Hoofddouche Nikles Pearl Quadro / Douchewand Kermi Walk-in / Douchekraan Hansa Hansaliving / Handdouche Hansa Hansajet

151


Plieger Panorama inloopdouche

152


La Belle van Villeroy & Boch

Douchen in stijl Geen type voor een ontspannend bad? Geniet dan van een douche en spoel de stress van je af, met het water spoelt de lading van een dag hard werken of een stevige hardloopoefening weg door de afvoer. Sta je ouderwets onder de klassieke douche – een thermostaatkraan met een douchekop – of kies je voor een van de vele innovaties op douchegebied? Hoe dan ook: kiest u voor de douche, dan moeten er heel wat keuzes gemaakt worden. Om te beginnen is er een bijna onuitputtelijke keuze in douchebakken: formaten en materialen, soorten afvoeren, kleuren, hoogte van de opstaande rand, etc. Ook zijn er ultravlakke douchebakken die nagenoeg gelijk zijn aan de badkamervloer. En dan is er natuurlijk nog de inloopdouche, geen douchebak, maar een fraai doorlopende tegelvloer met daarin een mooie douchedrain verwerkt. Voor u kiest tussen bad of douche is het raadzaam na te gaan waar de persoonlijke voorkeuren van de gezinsleden naar

uit gaan. Kleine kinderen badderen graag, pubers willen snel douchen en verder met hun spannende leven. Spetteren van plezier Bij lekker douchen hoort lekker spetteren. Maar de meeste mensen vinden het niet prettig als na een verkwikkende douche de hele badkamer nat is. Gelukkig voor hen zijn er douchewanden, in vele smaken. Er zijn wanden die direct op de vloer worden geplaatst, vaak in combinatie met een zogeheten drain (een langwerpige afvoergoot). Deze wijze van plaatsen komt veel voor bij de inloopdouche, met ruimte voor één of meer personen. Daarnaast zijn er wanden die op de douchebak worden gezet. Voor beide categorieën geldt dat ze er zijn in vele modellen en uitvoeringen: vierkant, kwartrond, vijfhoek, met of zonder deur (klap-, schuif- of pendeldeur). Natuurlijk kunt u kiezen voor glas met een motief of decor of met een speciale antikalklaag wat weer makkelijk schoon te houden is.

153


Legato van Villeroy & Boch

Panorama inloopdouches De Panorama serie biedt u hoogwaardige douchewanden met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De wanden zijn samengesteld uit 6 mm dik veiligheidsglas en te plaatsen op een douchebak of direct op de vloer.

accessoires die ervoor zorgen dat verzorgingsproducten niet rondslingeren of op de grond moeten staan. Helemaal leuk is het natuurlijk om met z’n tweeën ruim te douchen, in een extra grote vlakke douchebak of inloopdouche. Of u dat nu doet om tijd te winnen of om andere redenen.

Maatwerk Het kan zomaar zijn dat er door de omvang van de badkamer voor gekozen moet worden om in bad te douchen. Dat kan in een bad met een apart vlak bodemdeel, waar je stabiel kunt staan. Om de badkamer droog te houden zijn er wegklapbare douchewanden die op de badrand kunnen worden geplaatst. Ook kunnen douchewanden exact op maat worden gemaakt wanneer ze onder een schuin dak moeten komen of op een andere afwijkende plaats.

Complete douchecabine Naast de geijkte opstelling van een douchebak en douchewand is er ook een complete versie verkrijgbaar. Deze douchecabine is in één keer te plaatsen. Handig in een studentenhuis of als extra douche op zolder. De complete douchecabines kunnen in elke ruimte geplaatst worden, mits aan- en afvoer van water geregeld zijn. Een cabine kan ook een luxe oplossing zijn: een stoomcabine bijvoorbeeld of een sauna, al dan niet ingebouwd en mee getegeld met de rest van de badkamer of los geplaatst. De cabine kan worden uitgerust met allerlei opties: een hoofddouche met zij-jets, een stortdouche, met of zonder aroma- of lichttherapie, met of zonder muziek, etc.

Wie voor een glazen douchewand kiest, kan toch zijn zeep, shampoo of spons bij de hand houden. Ook voor bevestiging op douchewanden zijn er inmiddels

154


V&B Vivia

Novellini Revolution

155


Novellini Revolution

Een stoomdouche, ook bekend als Turks bad, levert u een heel bijzondere ervaring. Vochtige lucht – een mist – met een temperatuur van 45 à 54°C wordt in de cabine gebracht. Door het inademen van deze warme vochtige lucht gaat het bloed sneller circuleren. Hierdoor gaat u transpireren, wat een zuiverend effect op ons lichaam heeft. Ook de stoomdouche is te combineren met licht-, geur- en muziektherapie. In duurdere modellen kunt u zelfs een tropisch regenwoud simuleren met water, lucht en geluid.

om te vallen en kiezen daardoor sneller voor een comfortabele inloopdouche met zitje.

Snel een bad vervangen door een douche? Uw bad vervangen door een douchecabine is echt eenvoudiger dan u denkt en kan in één dag!

Comfort in een modern jasje! Als je wat ouder bent of wellicht hulpbehoevend hoef je geen genoegen te nemen met een saaie badkamer. Mooie vormgeving en praktische oplossingen gaan uitstekend samen. Een mooi voorbeeld is de nieuwe serie Vivia van Villeroy en Boch, een aantrekkelijke, complete, lijn sanitair geschikt voor elke leeftijd!

Er zijn verschillende redenen om te besluiten het bad te vervangen door een douche. Onder de douche gaan neemt minder tijd wat zeker in de ochtendspits een prettige bijeenkomst is voor een druk gezin! Ouderen blijven veel langer zelfstandig wonen en vinden het ‘in het bad stappen’ vaak een beetje eng, zijn bang

156

Modulaire systemen plus uitgebreide keuzemogelijkheden maken dat een complete douchecabine eenvoudig en naar persoonlijke smaak is in te passen op de plek van het bad. Door bijgeleverde achterwand en zijwand kan het tegelen bovendien tot een minimum worden beperkt. En omdat er eerst een bad stond zijn de watervoorziening en de afvoerleidingen al op de juiste plek aanwezig!


V&B Vivia

V&B Vivia

157


Kranen en douchegarnituren De keuze in kranen en douchegarnituren is vrijwel eindeloos en dat maakt het tot een hele opgave om de juiste kraan bij uw badkamer te kiezen. Maar wel een leuke opgave. Want nog afgezien van de techniek in een kraan is het design vaak een lust voor het oog! De combinatie van een grote hoofddouche en een handdouche is helemaal hot! Je eigen wellness ruimte creĂŤren. Hoewel wij in Nederland nog steeds voor opbouw thermostaatkranen kiezen zien we dat onze buurlanden juist de inbouwthermostaat kranen prefereren. Deze hang naar luxe staat lijnrecht tegenover het milieubewuste, waterbesparende douchen. Korter douchen maar extra genieten is dan vaak de meest voor de hand liggende oplossing!

158


Kranen met een plus Er zijn kranen met ĂŠĂŠn greep, met twee grepen, thermostaatkranen en elektronisch aangestuurde modellen. De eengreepskraan integreert de gescheiden functies van de tweegreepskranen, warm en koud water. Het voordeel is dat u de kraan in de stand van uw favoriete temperatuur kunt zetten. Thermostaatkranen zijn praktisch; omdat u van tevoren de temperatuur instelt, is het gevaar op verbranding minimaal. Wel zo veilig met kinderen in de buurt. Bij elektronisch aangestuurde kranen is het water al op temperatuur. Kranen worden nog vrijwel altijd in hoogglans chroom gekocht, toch zijn matchroom, messing, wit en zwart ook in opkomst. Even basaal als de keuze voor een kleur is de keuze voor een kraan die op de wastafel of de rand van het bad staat, dan wel uit de muur komt. Met die laatste houd je het wastafelblad of de badrand vrij, handig als er meerdere gebruikers zijn met ieder haar of zijn eigen flesjes en potjes. Grohe Essence, ontdek de prachtige nieuwe kleuren De elegante Essence kranen zijn het toonbeeld van puur en modern design. Sinds kort is de serie uitgebreid met een bijzonder grote hoeveelheid aan maten, materialen zoals Supersteel, kleuren

Grohe Essence

en afwerkingen. Zo ontstaat een grote keuzevrijheid voor ontwerper en gebruiker. Axor Uno Deze complete designcollectie kranen en douches, verkrijgbaar met 3 greepvarianten (beugelgreep, zerogreep en select) en standaard leverbaar in drie kleuren (chroom, polished brass en brushed nickel) is afgewerkt met een krasbestendige PVD-laag. Hansgrohe Metropol Metropol is terug! De succesvolle kranenserie van weleer heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan. Het elegante kraanhuis kan naar keuze worden gecombineerd met drie verschillende grepen (dichte greep, beugelgreep en select). (Z)Regen komt van boven De meeste kranenseries hebben bijpassende douchegarnituren en zelfs accessoires. Een succesnummer is natuurlijk de handdouche, die tegenwoordig meerdere functies kan vervullen en vaak meerdere standen heeft. De meeste handdouches zijn bovendien waterbesparend gemaakt, gunstig voor milieu en portemonnee. Wie geen handdouche kiest, kan voor een plafond- of wanddouche gaan. Het water komt als een malse regenbui recht van boven, of pulserend en hard stralend van diverse zijkanten. De eerste variant is erg in en kan veel

Axor Uno

159


Hansgrohe Metropol

160


Axor ShowerHeaven

mensen bekoren, zeker als die is toegepast in een tweepersoons inloopdouche geeft de stortdouche een rijk en weldadig effect. Er zijn zelfs complete douchehemels waar behalve water ook muziek, licht en zelfs nevel uit komt. Wie niet wil of kan kiezen, hoeft niet zonder douche door het leven. Compleet douchegenot komt van panelen die plafonddouche, zijjets en een handdouche combineren. Zie daar maar eens droog in te blijven! Beleef water als nooit tevoren Hansgrohe heeft de indrukwekkende hoofddouche Axor ShowerHeaven 1200/300 4jet geïntroduceerd. Met een lengte van 1,2 meter en een breedte van 30 cm brengt hij een hommage aan het kostbare element dat water is. Axor ShowerHeaven heeft een

Hansgrohe Rain Select

oppervlak in hoogwaardig metaal. Door de vier uittrekbare ‘vleugels’ en de ingebouwde sfeerverlichting krijgt de douchebeleving een geheel nieuwe dimensie. Axor ShowerHeaven is voorzien van drie straaltypes: een centrale monojet, een brede regendouche en de nieuwe PowderRain die het lichaam omhult met zijdezachte regendruppels. RainSelect inbouw De perfecte Hansgrohe hoofddouches verdienen een perfecte bediening. Met de Select-knoppen van de RainSelect inbouwthermostaten kunnen 2, 3, 4 of 5 douchefuncties worden bediend. Temperatuur en volume worden geregeld middels een draaigreep.

Hansgrohe Rain Select

161


Accessoires en spiegels Hoe klein accessoires ook zijn, ze zijn sfeerbepalend en maken de badkamer af. Accessoires veraangenamen uw verblijf in de badkamer, ze zijn functioneel en handig. Plieger biedt u een eindeloze keuze die aansluit bij uw persoonlijke smaak. Tegelijkertijd zien we dat accessoires steeds meer integreren in andere badkameronderdelen. Een zeepbakje uitgespaard in de wastafel, armaturen met geĂŻntegreerd planchet, uit het wastafelmeubel schuifbare handdoekbeugels, radiatoren die tevens handdoekrekken zijn, noem maar op. Kijk eens om u heen in een willekeurige badkamer: ziet u hoe bepalend de details zijn? Functionaliteit is vaak tijdloos. Daarentegen varieert het uiterlijk van de accessoires door de jaren heen sterk. Momenteel is er een zekere tendens naar accessoires met zachte rondingen in zachte kleuren. Metaal (chroom, roestvrij staal, aluminium) blijft toonaangevend en wordt vaak aangevuld met andere materialen zoals glas, hout of kunststof. Er zijn zowel hangende als staande accessoires en sommige accessoires sluiten naadloos aan bij bepaalde kranenseries. Spiegels mogen tegenwoordig groot zijn en spiegels met geĂŻntegreerde LED verlichting maken de zaken alleen nog maar helderder. Daar helpt spiegelverwarming goed bij: geen beslagen spiegel meer.

Sam Cuna Accessoires

162


Uitbreiding standaard maten Plieger spiegels Up en Ambi Op veler verzoek zijn onze populaire spiegels uitgebreid. Up is nu ook in 120 x 65 cm verkrijgbaar en Ambi in 140 x 60 en 160 x 60 cm. Edge, een spiegel met een randje Edge is verkrijgbaar in 4 verschillende maten te weten 60 x 80, 80 x 65, 100 x 65 en 120 x 65 cm. De energiezuinige led verlichting boven op de spiegel steekt net iets naar voren waardoor je optimaal profiteert van het licht zonder hinder van schaduw te hebben. Plieger spiegelkast Pura Universeel toepasbaar, gespiegelde zijkanten (korpus), horizontale led verlichting boven en onder, glazen legplanken, inclusief stopcontact en schakelaar. Plieger Edge

163


Plieger Pura

Emco spiegelkast Prime Nieuwe verlichtingsvariant voor de bekroonde serie lichtspiegelkasten Horizontaal, aan de bovenzijde en onderzijde van de kastdeuren geplaatst led-licht, is een zinvolle uitbreiding van de met de “German Design Award 2017” bekroonde prime-serie. Het meubel heeft optioneel een lichtpakket voor het dimmen van de lichtkleur en lichtsterkte en een intelligent geplaatste elektro box voor het opladen van elektrische apparaten. V&B Spiegelkast My View Met zijn volledig uit spiegels bestaande basis vergroot hij de ruimte optisch en is tegelijkertijd een stijlvol inrichtingselement. De in de spiegels geïntegreerde LEDlichtelementen zorgen voor een optimale verlichting – perfect voor opmaken of scheren. Voor de individuele lichtstemming kan het licht in drie helderheidsstanden worden gedimd en ook de lichtkleur is vrij instelbaar, van Warmwhite tot Coolwhite.

164

Emco Prime

V&B Finion Finion, bijzonder weldadig De nieuwe premium collectie Finion van V&B is een individueel vrijstaande interieurcollectie die gekenmerkt wordt door puristische strakke lijnen en sterke dunne wanden gemaakt van het topkwaliteit materiaal Titan Ceram. AIM Collectie van Geesa Wie kiest voor de combinatie van gemak, duurzaamheid en minimalistisch ontwerp, kiest voor AIM. De AIM collectie biedt functionaliteit in een strak jasje. Stoere soepele lijnen en geometrische symmetrie maken deze collectie tot het toonbeeld van ‘less is more’. Alle artikelen in de AIM collectie blinken uit door de eenvoud in ontwerp en installatie.


V&B My View

Plieger Senza

Geesa AIM Collectie

165


Zoveel mensen, zoveel toiletten Plieger Zano

Als de ruimte het toelaat, kiezen veel mensen ervoor een toilet in de badkamer te plaatsen. Een tweede toilet is praktisch. Bovendien completeert het de badkamer en draagt een toilet bij aan de totale uitstraling, zeker gezien de fraaie staaltjes vormgeving van tegenwoordig en de slimme ruimtebesparende oplossingen. Helemaal luxe wordt het natuurlijk als u kiest voor een douche toilet of een bidet naast het toilet. Douche WC De douche wc is nog niet echt bekend bij een breed publiek. Mede door de steeds verder ontwikkelde technieken wint deze wc steeds meer terrein en dat is natuurlijk niet voor niets. Ontdek de reinigende kracht van water en bespaar bovendien een boel papier... Geniet van de natuurlijkste vorm van hygiĂŤne en frisheid Water is het summum van welzijn. Water ontspant, verkwikt en maakt de dagelijkse verzorging een genot voor lichaam en geest. Geniet van een aangenaam gevoel alsof u zojuist een douche hebt genomen met de ViClean douchetoiletten van Villeroy & Boch. ViClean reinigt u comfortabel met een zachte, warme waterstraal. Vervolgens kunt u zich gewoon met een zachte handdoek of papier afdrogen. Zacht voor de huid en bijzonder hygiĂŤnisch.

166


Plieger Zano

VitrA V-care Metropole

Douche wc VitrA V-care Metropole De vraag naar douche wc’s stijgt enorm. En terecht! Een douche wc kent alleen maar voordelen. Het is hygiënisch, comfortabel, geeft de gebruiker een gevoel van luxe en is ook nog eens milieuvriendelijk! Met de V-care Metropole van VitrA bent u verzekerd van de allernieuwste technieken op het gebied van douche wc’s. Comfort en hygiëne in optima forma! Met de afstandbediening kunt u de douche wc geheel en al naar uw eigen wensen instellen; het soort straal, de kracht van de straal, de temperatuur en de föhn. De V-care van VitrA is bovendien uitgevoerd in een rim-ex versie waardoor de wc eenvoudig schoon te houden is en bacteriën geen kans krijgen. Exclusief voor Plieger en geproduceerd door een gerenommeerd A-merk leverancier; wandcloset Zano Zano is niet een alternatief, maar een bewuste keuze op zich. Het wandcloset heeft o.a. door het verdekte bevestigingssysteem een strakke uitstraling, de duroplast softclose zitting maakt dit plaatje compleet. De zitting is afneembaar wat het schoonmaken van het toilet nog eenvoudiger maakt. De Zano Compact bespaart u ruimte zonder concessies te doen aan het comfort.

167


V&B ViClean

Ook is er een Rim-ex versie beschikbaar in zowel de normale- als de compacte uitvoering. De Zano Rim-ex is een spoelrandloze wc, ideaal om schoon te maken, hygiënisch en geen gedoe meer met borstels. Om het geheel compleet te maken heeft u de keuze uit 3 verschillende hoogwaardige duroplast closetzittingen; Plieger Zano softclose, Pressalit Zano softclose en wie van elegantie houdt kiest voor de Pressalit Zano slim softclose. De kwaliteit wordt gegarandeerd doordat de wandclosets exclusief voor Plieger worden geproduceerd door A-merk leverancier Vitra en zijn voorzien van Kiwa Keur. V&B Avento WC De spoelrandloze DirectFlush wc voor optimale hygiëne! ViClean-L 100, ingenieus discreet De ViClean-i 100, een revolutionaire douche-wc met elegante lijnen, vlakke deksel tot de muur, nauwkeurige afwerking en optimale kwaliteit dankzij de materiaalcombinatie keramiek, Quaryl en Duroplast. Vrijwel onzichtbaar in het keramiek; de hygiënische douche-wc.

168


V&B Avento WC

VitrA V-Care

Geen gehak of breken in de muur en toch een hangend toilet Dat kan met het Monolith wc element van Geberit. Monolith is een modern wc reservoir dat vóór de muur geplaatst wordt, ter vervanging van de vaak onelegante laaghangende wc stortbak of het keramisch duoblok. Gebrit Monolith plus is een nieuw soort reservoir wat voor de muur geplaatst wordt en helemaal strak afgewerkt is in glas en aluminium. De geïntegreerde luchtzuiveringsfunctie, intelligente licht-sensortechnologie en de uitzonderlijk comfortabele spoelbediening zijn slechts drie van de vele goede eigenschappen van dit product, maar bovenal is het toch vooral het bijzondere design wat eruit springt! Plieger Toiletmeubel Senza; groots in klein formaat Slechts 40 cm muurbreedte is genoeg om ook uw toilet te voorzien van een heus wastafelmeubel! Senza is de naam en slank en compleet haar uitvoering! De afmetingen van dit slimme model bedragen 40 cm breedte en 48 cm hoogte. De spiegel, 40 x 100 cm inclusief planchet, maakt dit toiletmeubel helemaal af! Exclusief bij Plieger: Conel Vis Hét Plieger merk Voorwand Installatie Systeem. De serie Conel VIS bestaat uit een reeks voorwandsystemen met een innovatieve, onverslijtbare kabeltechniek. Niet alleen voor het toilet maar ook voor het urinoir. U kunt kiezen uit een systeem met front, planchet of plaatsbesparende hoekoplossing voor kleine badkamers.

Vitra V-care Metropole

Geberit Monolith

169


Bedieningsplaten Als aanvulling op de succesvolle series AI en AI 2 heeft Plieger deze designseries uitgebreid met bedieningsplaten Don en Tees. Kunststof of glas Net als de range voor toiletten zijn de bedieningsplaten voor urinoirs leverbaar in diverse basisuitvoeringen. De serie AI Flat bestaat uit 8 verschillende kleuren glas waaronder bijv. antraciet, ivoor en rood. De serie Flat kan geleverd worden in diverse basisuitvoeringen zoals kunststof, glas of een combinatie daarvan. Vlakke inbouw Naast de exclusieve vormgeving is ook de inbouw uniek. Alle Flat bedieningsplaten kunnen namelijk zo vlak in de wand ingebouwd worden dat deze slechts 1 mm uit de wand naar voren komen. De kunststof bedieningsplaten zijn iets dikker afhankelijk van het model. Geen vieze vingers Plieger biedt nog een extra voordeel. Van de AI Flat serie zijn infrarood bedieningsplaten beschikbaar voor zowel toilet als urinoir zodat, na gebruik, geen vingerafdrukken zichtbaar zijn. Een goede keuze Kiezen voor Conel Vis is kiezen voor een exclusief en kwalitatief goed systeem en houdt rekening met uw portemonnee.

170


Toiletdouche SensoWash van Duravit Dat zelfs een toiletzitting een mooi design kan krijgen bewijst de nieuwe SensoWash van Duravit. Voor het ontwerpen ervan heeft Duravit Philippe Starck ingeschakeld. Het resultaat is een luxe en comfortabele design toiletdouche, voorzien van de laatste technieken. De SensoWash van Duravit is een toiletzitting met ingebouwde douchefunctie. Zoals de naam suggereert komen wassen (wash) en gevoel (senso) samen; reinigen met water is de meest natuurlijke, zachte en hygiĂŤnische manier. De nieuwe toiletzitting combineert de functies van een toilet en een bidet in een strakke vormgeving van Philippe Starck. Inbouwreservoirs De keuze in toiletten is groot. Daarom is het beslist de moeite waard om er wat langer bij stil te staan welk toilet u kiest. Het meeste wordt vandaag de dag gekozen voor hangende toiletten met inbouwreservoirs, ruimtebesparend en praktisch. Met aparte knoppen voor een grote en een kleine spoeling, waterbesparend en geluidsarm. Moet u echt puzzelen met de oppervlakte van uw badkamer, dan is er zelfs een hoekinbouwreservoir. Daarmee past het toilet in het kleinste hoekje.

171


Duravit SensoWash

Aquablade spoeltechniek van Ideal Standard maakt schoonmaken bijna overbodig! Vorig jaar zagen we ze voorzichtig komen, inmiddels zijn ze niet meer weg te denken; de spoelrandloze wc potten, Rimless, Rim-Ex of Rimfree genoemd. Hun succes is heel duidelijk te danken aan het eenvoudig kunnen schoonmaken van de wc. Geen gezeur meer met borstels onder de rand, maar hygiĂŤnisch en ideaal om schoon te maken. Ideal Standard heeft daar nog een schepje boven op gedaan met haar gepatenteerde spoeltechniek Aquablade. Tijdens het spoelen wordt het water van achteren naar voren gestuurd waardoor geen enkel plekje gemist wordt. Rim-ex van VitrA Deze exclusief bij Plieger verkrijgbare spoelrandloze wc biedt maximale hygiĂŤne en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De keramische waterverdeler is eenvoudig afneembaar.

Pressalit Sway-D

172


VitrA Rimless Metropole

Softclose zittingen Ideaal en niet meer weg te denken zijn de zogenaamde softclose toiletzittingen. Een klein tikje tegen de zitting of deksel is voldoende om de pot geruisloos af te sluiten. Een quick release systeem maakt schoonmaken heel eenvoudig. Lekker zitten Soft close, quick release, allemaal ontwikkelingen die het leven een stuk eenvoudiger maken maar toch gaat het er natuurlijk ook om of de zitting lekker zit. En dat is natuurlijk heel persoonlijk. Lars Herold, huisdesigner van Pressalit nam de uitdaging aan om een zitting te ontwerpen die maximaal comfortabel is en leuk om naar te kijken. Bovendien moest de zitting, als de deksel gesloten is, ook als stoel in de badkamer kunnen dienen. Wij denken dat hij daar goed in geslaagd is, u ook?

173


Badkamermeubels en spiegelkasten Een mooi en praktisch badkamermeubel kan uw badkamer compleet maken. Functionaliteit is bij zo’n meubel van belang – u wilt immers zoveel mogelijk opbergruimte. Maar het design, materiaalgebruik en de uitstraling zijn ook belangrijk. Plieger biedt zoveel soorten, stijlen en oplossingen als er mensen zijn. Zelfs voor iedere portemonnee zijn er bij Plieger de mooiste, stoerste, hipste en ruimste meubelen. En ook hier weer: van toonaangevende designers en topfabrikanten, maar evenzeer van ons eigen merk. Topdesign uit eigen huis Plieger verkoopt graag eigen merkartikelen. We weten dat de prijs-kwaliteitverhouding ervan dik in orde is en dat het design gezien mag worden. Qubic, N-Joy, D-Sign en S-Presso zijn vier series van eigen makelij. Lang en elegant Lungo, het Plieger wastafelmeubel is de grote zus van het populaire S-presso meubel. Lang en elegant zijn de woorden die haar het beste beschrijven. Mooi zonder overdreven opsmuk! Door deze ‘bescheidenheid’ passend bij elke stijl. Sinds kort is de Lungo ook leverbaar met een slistone wastafelblad en opbouwwaskom. Slistone is een composietgesteente dat voor 93% uit pure kwarts bestaat. Silestone is slijtvast, antibacterieel en onderhoudsvrij!

174


Plieger Lungo

175


Plieger Qubic

Qubic tijdloos design Qubic is een modern en functioneel meubel en geeft uw badkamer een bijzondere uitstraling. Qubic is leverbaar in wit met hoogglans fronten, een warme zwarte structuur of grijs decor. De gegoten marmeren, of keramische wastafel met extra bladdiepte heeft een tijdloos en geliefd design. Qubic is uitgevoerd met twee volledig uittrekbare laden die zijn voorzien van dempers die zorgen voor een zacht en geluidloos sluiten. Bij dit meubel heeft u de keuze uit diverse spiegelvarianten met geïntegreerde verlichting of een spiegelkast welke aan de binnenzijde is voorzien van een schakelaar met contactdoos en met dubbel spiegelende deuren, zodat u extra gemak heeft tijdens het föhnen of scheren. Voor welke variant u ook kiest, u kiest voor een kwaliteitsmeubel met veel bergruimte! Qubic heeft een klein zusje! Qubic XS is de ideale oplossing voor een kleine badkamer! Net zoals het succesvolle wastafelmeubel Qubic geeft Qubic XS uw badkamer een volwassen en ruime uitstraling. Modern én praktisch in één! Het meubel is voorzien van een keramisch wastafelblad en is in 2 maten leverbaar (60 en 80 cm). De diepte is in beide gevallen slechts 38 cm. Heeft u ruimte voor nog wat extra opbergmogelijkheden, dan is Qubic XS prachtig te combineren met de hoge kast uit het Qubic programma of met een van onze spiegelkasten.

176


Burgbad Sys 30

N-Joy, Puur genieten Genieten van de slanke vormgeving, het design en niet onbelangrijk het gebruikersgemak. N-Joy heeft bovendien vele keuzemogelijkheden zodat u uw badkamer helemaal naar uw eigen wensen kan invullen. Zo kunt u kiezen tussen de kleuren, hoogglans wit, cottage oak light of de donkere variant, negro oak. Het meubel heeft twee, greeploze, softclose laden en een strak vormgegeven keramisch wastafelblad en is prachtig te combineren met een of meerdere hoge kasten. Tenslotte kunt u hier kiezen tussen een spiegelkast met dubbel gespiegelde deuren en opbouw LED verlichting of een spiegel met geïntegreerde LED verlichting rondom. S-Presso, sterk en puur S-Presso staat voor een goede start van de dag! Sterk en puur, zonder poespas. Dat is dus ook precies de uitstraling van dit Plieger wastafelmeubel. S-Presso is leverbaar in 3 afmetingen te weten 65, 85 en 100 cm en voorzien van een keramische wastafel. De twee laden met de strakke handgrepen zijn zelfsluitend en bieden u een zee aan opbergruimte. Mocht u toch meer ruimte nodig hebben dan is de bijpassende hoge kast met glazen legplanken helemaal gemaakt voor u. De moderne spiegel is voorzien van geïntegreerde LED verlichting en maakt het beeld “sterk en puur” helemaal compleet!

177


Plieger S-Presso

Duravit Ketho meubel Met de eisen die het moderne leven aan ons stelt, groeien ook onze eigen ambities. Ook als het om de badkamer gaat, die we graag mooi, uitnodigend en functioneel willen hebben. Ketho speelt in op deze ontwikkeling; ontworpen door Christian Werner, wordt het nieuwe badkamermeubelprogramma gekenmerkt door een heldere vormgeving, doordachte functionaliteit en behaaglijke kwaliteit. Opvallend zijn de karakteristieke, ergonomisch gevormde greeplijsten, die kenmerkend zijn voor de hele collectie die Ketho een grote mate van onafhankelijkheid verlenen. Daarbij blijft de serie met zijn gedekte uitstraling toch flexibel genoeg om in elke moderne badkamerambiance te kunnen worden geĂŻntegreerd. In combinatie met een vriendelijke prijs-kwaliteitverhouding wordt Ketho het ideale programma voor badkamermeubilair starters. Voor badkamermeubels geldt hetzelfde als voor de andere badkamerelementen: er is keus te over in afmetingen, materiaalgebruik en kleur, vorm en stijl, wijze van plaatsing/ bevestiging, greepjes etc. Bovendien speelt mee dat ze goed onderling, maar beter in dezelfde lijn of serie, te combineren zijn tot een eenheid. Dat brengt immers rust in die zo belangrijke ruimte voor geestelijk en lichamelijk welbevinden: de badkamer.

178


Burgbad Free

V&B Legato Door de schuin aflopende rand als typisch vormgevingskenmerk en de optisch vlakke wastafel met rechtlijnige waskom lijkt het alsof de wastafel vóór de wand zweeft.

179


Legato van Villeroy & Boch– Dag en nacht uniek Het strakke en moderne Legato is de complete uniforme badkamercollectie voor mensen met een exclusieve smaak. Rechtlijnig keramiek completeert op perfecte wijze het aansprekende design van het succesvolle meubelprogramma, vooral door de wastafel die lijkt te zweven – zowel overdag als ’s nachts, dankzij optionele LED-verlichting. De greeploze, royale meubelen zijn nu ook verkrijgbaar in de trendkleur White Wood en kunnen op velerlei wijzen worden gecombineerd – voor een badkamer even uniek als uw stijl. Burgbad Yso en Sys 30, exclusief bij Plieger! Naast onze eigen badkamermeubelen en spiegelkasten hebt u ook met Burgbad iets in huis wat niet overal te koop is. Kijkt u eens naar de verfijnde serie Yso, een lust voor het oog voor diegene die houden van heldere esthetische ontwerpen. Sys 30 is een uitgebreid systeemprogramma dat met haar diversiteit aan meubels en maten voor elke badkamer wel een hoogwaardige oplossing biedt.

VitrA Outline

Ketho

180


V&B Legato

Duravit Darling C-bonded

181


Wat dacht u van deze prachtige schaal, de Plieger Scale

Laufen Saphirkeramik

Gezichtsbepalend keramiek Soms glimt het je tegemoet en is de functie in één oogopslag duidelijk. Dan weer is het door een opmerkelijk design op het eerste gezicht niet eens herkenbaar als een toilet of een wastafel. Waar u ook voor kiest: keramiek is gezichtsbepalend voor uw badkamer of toilet. En daarom moet u weloverwogen keuzes maken. Dun keramiek Nieuw in badkamerland is het gebruik van dun keramiek. Verschillende fabrikanten toonden deze trend op de laatste ISH beurs, ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, verwarming, energie, klimaat- en installatietechniek. Dun keramiek is niet alleen heel mooi om te zien maar bovendien is het milieuvriendelijker dan het traditionele keramiek.

ME by Starck

182

Wastafels en -kommen Eén wastafel, of twee. Los op een zuil, geïntegreerd in een fraai meubel of een losse kom op een minimalistische constructie. De functie is duidelijk, wassen, tanden poetsen, scheren. Maar oh, wat een verscheidenheid in uitvoeringen. Plieger voert behalve wastafels van gerenommeerde merken in al dan niet spectaculaire designs, ook wastafels van het eigen merk. Met een opmerkelijk goede prijs-kwaliteitverhouding.


Duravit LUV

Wastafels zijn er in vele soorten en maten, enkel of dubbel, diepe kommen en ultraplatte bakken, met of zonder een gekleurd binnenglazuur, met een standaard afvoer of een unieke vondst. Belangrijk voor u is om te bepalen wat er aan de wastafel(s) moet gebeuren en door hoeveel mensen tegelijk. Daarnaast is het van belang te bezien of er extra bergruimte is gewenst; het bepaalt of u kiest voor een kast onder de wastafel, of juist niet. Duravit LUV Het buitengewone ontwerp van de Scandinavische designer Cecile Manz verbindt Noors purisme tijdloos met emotionele elegantie. De waskommen uit DuraCeram hebben precieze, heldere en filigrane vormen en rondingen.

Laufen

Vitra

183


Duravit Vero Air

Duravit Vero Air Het iconische Vero in een nieuw jasje, dat is Vero Air. Nieuwe technieken vormen het keramiek nog strakker en exacter. Een vrijstaand naadloos gevormd bad uit acryl complementeert het design. Duravit DuraSquare Het samenspel van rond en rechthoek. Architectonisch, rechthoekig design met verrassende precisie. Vervaardigd uit het dunne en sterke keramiek DuraCeram met ligbad Durasolid.

Duravit DuraSquare

184


Pliegerkeukens

185


186


Plieger nu ook hĂŠt adres voor keukens Het lijkt misschien nieuw, maar dat is het niet. Sinds 1977 verkopen wij al keukens vanuit onze vestiging in Goes. Het breder aanbieden van een totaalpakket, zoals in Goes, stond al lang hoog op onze wensenlijst en met de opening van onze keukentoonzaal in Zaltbommel, eind 2014, is deze wens in vervulling gegaan. Onze merken Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bieden wij keukens aan van verschillende merken en in diverse prijsklassen. In het topsegment bieden wij u SieMatic en Eggersmann. Met Nolte keukens bieden wij u een topper op keukengebied met eindeloos veel mogelijkheden! Op het gebied van inbouwapparatuur doen wij alleen zaken met de beste A-merken zoals Miele, Siemens, Gaggenau, Atag, Etna, Pelgrim, Novy, Steel, Gutmann, Quooker, Wolf, Subzero en Liebher! Kiest u voor Siematic dan haalt u een kwalitatief goed en origineel design in huis met een uniek en bekroond interieursysteem waar u lang plezier van heeft. Uiteraard zijn deze keukens op en top duurzaam en voorzien van FSC certificaat.

187


Eggersmann creëert hoogwaardige keukens voor veeleisende mensen. Technische perfectie en tijdloze elegantie is de passie van Eggersmann en dat ziet u! Duurzaamheid vormt bij al hun keukens een belangrijk aspect. Naast de Unique Collection levert Eggersmann keukens die helemaal op maat worden gemaakt! De Nolte keukens zijn zo uniek als hun eigenaars. Of men nu van klassiek of modern houdt, van mat of hoogglans, van klein of groot. Als Duitslands op één na grootste keukenfabrikant kunnen zij aan al uw keukenwensen voldoen! Welke keuze u ook maakt voor uw nieuwe keuken, Plieger neemt u alle zorg uit handen. Het plaatsen van een keuken is vakwerk. Daarom meten onze vakkundige medewerkers de keuken nauwkeurig in en zorgen zij voor een perfecte plaatsing. De nieuwe keuken wordt door ons bezorgd en kan binnen vijf werkdagen kookklaar opgeleverd worden. Is er na de plaatsing nog een probleem dan komen wij dat zo spoedig mogelijk oplossen. Ook na de garantieperiode blijven wij u en uw klanten met raad en daad terzijde staan. Kortom wij nemen u alle zorgen rondom een keukenproject uit handen. Alleen het koken laten wij aan u over!

188


189


190


191


192


193


Grohe Essence New keukenkranen Zoals de naam van deze nieuwe serie keukenkranen suggereert, is het ontwerp van de Essence teruggebracht tot de absolute essentie. Het minimalistische ontwerp van de Essence serie beschikt over moderne technologie, gecombineerd met oog voor detail en comfort. Een van de meest opvallende kenmerken is de ranke cilindervorm die op vloeiende wijze smaller toeloopt. De smalle 28 mm cartouche met keramische schijven garandeert een soepele en nauwkeurige bediening en is voorzien van een temperatuurbegrenzer. Kludi Bingo Star, nu ook met dubbelboogs design Kiest u voor deze unieke kraan dan kunt u veel positieve reacties verwachten. Het unieke dubbelboogse ontwerp biedt veel bewegingsvrijheid. Met behulp van de kunststofgreep kan de witte, flexibele slanguitloop eenvoudig uitgenomen worden. Het 360 graden draaicomfort is ideaal voor moderne kookeilanden. Kludi L-ines keukenkraan Duidelijke belijning en sterke contrasten, dat biedt de Kludi L-ines. De edelmatte oppervlakken in zwart of wit laten de overige metaalglanzende componenten des te sterker tot uitdrukking komen.

194


Kludi L-INE S 195


geen keuken of badkamer

tegels

zonder

196


Hoe bepalend is de keuze van tegels? Op die vraag kunnen we een heel duidelijk antwoord geven, heel erg bepalend! Voor de badkamer geldt, welk sanitair je ook kiest, de tegel bepaalt de totale uitstraling! Maar ook in de rest van het huis en zelfs daarbuiten is de tegel sfeerbepalend. Het is dus belangrijk om de tijd te nemen voor de keuze van de tegel. En er is zo veel… Spanje en Italië zijn op tegelgebied nog steeds dé trendsetters. Daar zagen we bijvoorbeeld ook voor het eerst de, nu populaire, grote tegels.100 x 100, 60 x 120 en zelfs 120 x 120 cm! Prachtig om te zien maar wel wat lastiger om te verwerken. Het andere uiterste zijn de kleine mozaïektegels. Daartussen zit uiteraard nog een heleboel, kortom de keuze is nog nooit zo groot geweest! Sferen Tegels zijn dus sfeerbepalend en hoewel we er niet zo van houden overal etiketjes op te plakken kan je de tegels van nu grofweg onderverdelen in de volgende sferen; • Basis; een simpele witte wandtegel, gecombineerd met een eenvoudige vloertegel van 30 x 30 cm • Urban; stoer, industrieel, vintage gecombineerd met een ‘groene’ touch • Nostalgisch 2.0; eigentijdse tegels met een knipoog naar het verleden • Landelijk; (stijger)hout, warm, parketvloer • Modern; betonlook

197


198

Stapelend

Wildverband

Halfsteens verband

Blokmotief

Visgraat

Hexagon

Het gebruik van tegels beperkt zich niet meer tot de badkamer, keuken of gang alleen. In het hele huis wordt vaak gekozen voor tegels. Tegels zijn duurzaam, slijtvast, makkelijk in het onderhoud en ideaal in combinatie met vloerverwarming! Opvallend is het betrekken van binnen bij buiten! Tegels lopen vanuit de zitkamer door naar het terras wat een groot en rijk gevoel geeft. De keuze in tegels is, zoals u zult ontdekken, enorm. In onze toonzalen vindt u tegels van de merken Venis, Mosa, Viva, Sicis, Grespania, Roca en Plieger eigen merk in eigentijdse kleuren. De keuze in de manier van het leggen van de tegels ook. Zo kunt u kiezen uit: • Stapelend • Wildverband • Halfsteens verband • Blokmotief • Visgraat • Hexagon


Ongekende mogelijkheden

199


In de ‘natte’ ruimtes zien we steeds meer een combinatie van tegels met stucwerk of zelfs behang! Dat geeft een wat huiselijkere sfeer in de badkamer waardoor die ook meer betrokken wordt bij de rest van het huis. Heeft u duurzaamheid hoog in het vaandel staan dan kunt u voor uw vloer en wand ook kiezen voor Silestone, een nieuw product gemaakt van gerecyclede materialen. Deze platen, gemaakt van spiegels, glas, porselein, keramiek en gekristalliseerde asresten zijn uitermate hard, kras- en zuurbestendig en bieden een bacteriostatische bescherming en hygiëne. Daarmee zijn deze platen ook uitermate geschikt als werkblad in uw keuken of badkamer!

200


201


202


203


ACO ShowerDrain

Ultieme schoonheid, perfecte functie

Laat u inspireren! Geniet van de luxe aan rijkelijk stromend water in uw badkamer. Het ACO ShowerDrain assortiment bestaat uit hoogwaardige design afwateringsputten, douchegoten en walk-in’s die het water elegant en efficiënt afvoeren. De ShowerDrain douchegoot met betegelbaar rooster is een technisch perfecte en visueel elegante oplossing voor een barrièrevrije badkamer.

www.aco-showerdrain.nl


Create your personal space WITH DANISH DESIGN

Dansani badmeubel - Elegant opbergwonder in opmerkelijk design 路 Leverbaar in meerdere kleurstellingen 路 Afmetingen van 60 tot 200 cm. 路 Hoge kasten en andere accessoires leverbaar 路 Korte levertijd Meer informatie en inspiratie op www.dansani.nl

Dansani.nl


1817-2017. 200 YEARS DURAVIT. RE YOUR FUTUR BATHROOM.

Luv. Scandinavische elegantie. Het design van Cecilie Manz verbindt Scandinavisch purisme met tijdloze, emotionele elegantie. Zachte vormen volgen een strenge geometrie. Het resultaat is een buitengewone serie in een nieuwe designtaal die geheel individueel geĂŻnterpreteerd kan worden - puristisch of elegant. Meer info op www.duravit.nl


exclusief design inclusief genot

BADKAMERS & WELLNESS DUSCHOLUX Nederland BV Ikaroslaan 23 - 1930 Zaventem - Tel. +32 2 7152080 - info@duscholux.nl - www.duscholux.com


Geberit AquaClean Tuma De wc waarmee u met water wordt gereinigd.

Verrassend veelzijdig.

WhirlSpray douchetechnologie

Spoelrandloze wc-keramiek

Luchtzuivering

Verwarmde wc-zitting

Ontdek een compleet nieuw gevoel van frisheid en hygiëne met Geberit AquaClean Tuma: de wc met douchefunctie reinigt u na één druk op de knop met een warme waterstraal. Voor een optimale lichaamsverzorging en meer welzijn. → www.geberit-aquaclean.nl/tuma of 030 - 605 77 70

Warmelucht föhn

Ladydouche

Afstandsbediening


AIM Collection

Stoere, soepele lijnen en geometrische symmetrie maken de AIM collectie tot het toonbeeld van ‘less is more’. Alle artikelen blinken uit door eenvoud in ontwerp én functionaliteit. Bijzonder eenvoudig te installeren biedt AIM gemak en comfort aan installateur en gebruiker. De Geesa AIM collectie is behalve veelzijdig; ook veelzeggend. AIM is niet alleen het Engelse woord voor “richten op je doel”, maar spelt omgekeerd ook: MIA: Made In Amersfoort, in onze fabriek aan de rivier de Eem. De AIM collectie is ontworpen door Joanna Boothman Design, Amsterdam.


ON THE PULSE

INSPIRE YOURSELF WITH HANSA SHOWER SOLUTIONS

De perfecte persoonlijke Wellness beleving wordt geboden door het HANSAEMOTION Wellfit thermostatisch douchesysteem. Absoluut uniek: het systeem biedt alle functies van een warm-koude lichaamsbehandeling met behulp van drie voor ingestelde programma’s, beschikbaar met een druk op de knop. Via HANSA App kan zelfs een eigen programma worden ingesteld! Alles wat met water kan, is mogelijk wanneer het nodig is. Om te herstellen, om te ontspannen, om te activeren. Om de polsslag van het leven nieuw leven in te blazen. www.hansa.com

HANSAEMOTION Wellfit DOUCHESYSTEEM

R ECOV E R PRO G R A M M A :

OF YOUR LIFE.


Select your ShowerPleasure Raindance® Select.

Kiezen uit de meest populaire straalsoorten met slechts één druk op de Select-knop: dat kan nu met de Raindance Select douches van hansgrohe. In het brede assortiment handdouches, hoofddouches, douchesets en complete Showerpipes vindt u altijd een product dat bij uw klanten past: 100% tevredenheid bij gebruikers van de Select-knop! www.hansgrohe.nl/select

Raindance Select

Raindance Select Unica Comfort

Raindance Select Showerpipe


Gemak en genieten

HÜPPE solva pure: 1 zwaaideurserie voor alle toepassingen ■

■ ■

Doordachte details voor barrièrevrij instappen en topcomfort Veelzijdig assortiment, voor elke footprint situatie een oplossing Tevens zwaaideur mogelijk die geheel inklapbaar is Overtuigend geconstrueerd, veel installatiegemak Robuust, garantie 30 jaar Stijlvol en tijdloos design

Informatie: www.hueppe-solva-pure.com

HÜPPE B.V. (078) 610 20 22 hueppe.nl@hueppe.com www.hueppe.com


De bodemvrije douches van Kermi.

POINT E90 NICA

LINE XXL TUSCA

UNLIMITED // ZONDER GRENZEN www.kermi.nl

Aus Liebe zum Duschen. Kermi.


FĂźhl Dich wohl. Kermi.

Verwennen.

De badkamer is meer dan zomaar een plek waar je je tanden poetst, scheert of doucht. Het is een ruimte geworden waar je tot jezelf kan komen. Behaaglijke warmte is hierbij essentieel. Bijvoorbeeld, met de nieuwste designradiatoren Signo en Casteo. Ze geven uw badkamer thermisch comfort en een esthetische uitstraling. Onze designradiatoren kunnen de sfeer creĂŤren die bij jou het gewenste relax-effect teweeg brengt. Alles wat u moet weten over harmonieus binnenklimaat, is te vinden op www.kermi.nl


Wit

Sphinx

420

Greige

Scultura grijs

Eenvoud van hoog niveau in meubeldesign. In een nieuwe interpretatie van perfecte harmonie combineert Sphinx 420 uitnodigend grote wastafels van het hoogwaardige mineraalmateriaal VaricorÂŽ met buitengewoon comfortabele badkamermeubelen. Elegant, sierlijk en bijzonder door buitengewoon dunne contouren. En met extra comfortopties aantrekkelijk volmaakt. www.sphinx.nl


badkamers van villeroy&boch een genot voor alle zintuigen

Met Villeroy&Boch tovert u uw badkamer om tot uw persoonlijke oord van rust en ontspanning. Een ruimte waar u de dagelijkse beslommeringen achter u laat en nieuw kracht kunt opdoen. Laat u inspireren en ontdek de hoogwaardige badkamercollecties van Villeroy&Boch, die zich onderscheiden door optimaal comfort, perfecte functionaliteit en tijdloos design. Maak uw badkamer tot uw favoriete ruimte – met de badkamercollecties van Villeroy&Boch.


villeroyboch.com/collections


ARCH. WALTER WUYTS / ONI O-P MID BLUE

ONI

ONTDEK VASCO DESIGNRADIATOREN IN COMBINATIE MET VENTILATIE: WWW.VASCO.EU

O-NP ZONDER UITSPARINGEN

Flinterdun, heerlijk warm en een streling voor het oog. De nieuwe Vasco Oni verlegt de grenzen van radiatordesign. In de ultradunne aluminium voorplaat met optionele handdoekuitsparingen zit een koperen verwarmingsbuis verwerkt met minieme waterinhoud. Daardoor is deze ‘zwevende’ vlakke radiator niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook uiterst efficiënt en energiezuinig. Ideaal in combinatie met lage temperatuursystemen.

O-P MET UITSPARINGEN

GRENSVERLEGGEND DESIGN


Viega Advantix Vario-wandafvoer

Meer ruimte voor uw woonruimte.

viega.nl/AdvantixVario Zo individueel als u wenst Het design: tijdloos. De mogelijkheden: onbegrensd. Dat is de Viega Advantix Variowandafvoer. Met een extreem geringe inbouwdiepte van slechts 25 mm en de mogelijkheid de wandafvoer op de millimeter nauwkeurig in te korten kan deze elegant in de badkamer worden geïntegreerd. Viega. Höchster Qualität verbunden.


Toonzaal Plieger Alkmaar Toermalijnstraat 12b 1812 RL Alkmaar T 072 541 4620 F 072 541 4621 E toonzaal.alkmaar@plieger.nl

Toonzaal Plieger Hengelo Diamantstraat 5 7554 TA Hengelo T 074 255 6565 F 074 250 0305 E toonzaal.hengelo@plieger.nl

Toonzaal Plieger Amersfoort Nijverheidsweg Noord 95 3812 PL Amersfoort T 033 422 0750 F 033 461 9577 E toonzaal.amersfoort@plieger.nl

Toonzaal Plieger Hilversum Nieuwe Havenweg 51 1216 BL Hilversum T 035 623 8140 F 035 623 8125 E toonzaal.hilversum@plieger.nl

Toonzaal Plieger Apeldoorn Saba 12 7332 BH Apeldoorn T 055 538 9999 F 055 542 0824 E toonzaal.apeldoorn@plieger.nl

Toonzaal Plieger Leeuwarden Zwettestraat 29a 8912 AV Leeuwarden T 058 212 3059 F 058 215 8532 E toonzaal.leeuwarden@plieger.nl

Toonzaal Plieger Arnhem De Overmaat 60 6831 AJ Arnhem T 026 327 2977 F 026 327 2209 E toonzaal.arnhem@plieger.nl

Toonzaal Plieger Leiden Rooseveltstraat 6 2321 BM Leiden T 071 535 1700 F 071 531 8035 E toonzaal.leiden@plieger.nl

Toonzaal Plieger Capelle a/d IJssel Rivium 2e straat 2 2909 LG Capelle a/d IJssel T 010 288 5100 F 010 288 5101 E toonzaal.capelle@plieger.nl

Toonzaal Plieger Maastricht Galjoenweg 43 6222 NS Maastricht T 043 369 0721/22 F 043 363 6404 E toonzaal.maastricht@plieger.nl

Toonzaal Plieger Eindhoven Hurksestraat 42/08 5652 AL Eindhoven T 040 291 1920 F 040 291 1921 E toonzaal.eindhoven@plieger.nl

Toonzaal Plieger Utrecht Amsterdamsestraatweg 632 3555 HX Utrecht T 030 244 1925 F 030 223 9272 E toonzaal.utrecht@plieger.nl

Toonzaal Plieger Goes Nansenbaan 15 4462 GR Goes T 0113 246 465 F 0113 231 256 E toonzaal.goes@plieger.nl

Toonzaal Plieger Venlo L.J. Costerstraat 35 5916 PR Venlo T 077 320 2112 F 077 320 2119 E toonzaal.venlo@plieger.nl

Toonzaal Plieger Groningen Osloweg 55 9723 BH Groningen T 050 318 8880 F 050 318 3774 E toonzaal.groningen@plieger.nl

Toonzaal Plieger Zaltbommel Van Voordenpark 19 5301 KP Zaltbommel T 0418 572 210 F 0418 572 211 E toonzaal.zaltbommel@plieger.nl

Toonzaal Plieger Haarlem Heringaweg 6c 2031 BW Haarlem T 023 553 9955 F 023 531 5626 E toonzaal.haarlem

Toonzaal Plieger Zwolle Schokkerweg 3 8042 PC Zwolle T 038 425 0010 Fax: 038 425 0016 E toonzaal.zwolle@plieger.nl


Zie www.plieger.nl voor openingstijden en routebeschrijvingen.


4927215 6.0 11-17