Page 75

*** Želite li voziti custom za kojim će se prolaznici osvrtati, a niste se spremni odreći dobrih voznih osobina ova Yamaha nudi vrlo dobar omjer upadljivosti i svrsishodnosti

pomalo napadački položaj za upravljačem u promjene smjera unosi faktor uzbuđenja, a pouzdane kočnice daju toliko potrebnu dozu sigurnosti. Koliko god se čini da je ovjes neusklađen, zapravo tvrdi stražnji ovjes neće kvariti dojam prilikom nailaska na neravnine u zavoju, pa ispada da je XV 950R više nego primjerena igračka za zabavu po krivudavim dionicama. Ako vam takvih nedostaje, u ovom motociklu je taman dovoljno vragolastog duha da vas potakne da vijugate između automobila na ravnim gradskim prometnicama, pa sve u svemu vožnja uvijek ispadne veselija nego ste se nadali.

Poštena mjera dobre stvari

Po uzoru na Midnight Star 950, s kojim dijeli podosta mehaničkih rješenja, Yamaha XV 950R u smislu voznih osobina nudi daleko više nego bismo očekivali, a vjerojatno i više nego bi prosječni poklonik custom motocikala i tražio. Istina, lakoća naginjanja u zavojima znači da će niski i široki oslonci za noge brzo upozoriti na pretjerivanje, ali s druge strane, prosječni korisnik ovakvog motocikla to će rijetko prakticirati. Ono što će zato svakako goditi spomenutom prosjeku bez dvojbe je lakoća kojom se ova Yamaha predaje u ruke vozača. Svaki manevar izvodi se posve lako od prvog trena, a zahvajujući toj lakoći upravljanja i spremnosti na suradnju vozač si može dozvoliti pokoju vragoliju koja veseli. Spreman agregat omogućava da se pojedine situacije riješavaju gasom, a ne kočnicom, dok će spretna ciklistika olakšati prelazak na custom motocikle onima koji su ranije uživali na kakvom naked modelu. Tipična japanska uglađenost neće se dopasti tek okorjelim poklonicima neumjerenog, a cijena od 75.900 kn koliko košta testirana „R“ izvedba nešto upadljivije riješenih stilskih detalja, na razini je konkurencije. Pod konkurencijom računamo HarleyDavidson Sportster 883 modele, a ujedno se radujemo mogućnosti kakvog mini usporednog testa, gdje bismo sučelili ova dva dijametralno suprotna odgovora na gotovo isto pitanje. Općenito gledano, o vanjskim čimbenicima ovisi kako će ova Yamaha proći, ali njezini tvorci učinili su sve što je imalo smisla učiniti. Sve klase motocikala su podložne promjenama trendova, cijelo tržište je osjetljivo na zbivanja u ekonomiji, ali custom motocikli su posljednjih godina izloženi najvećim turbulencijama. Tehnologija u višim klasama pomalo počinje igrati ulogu, no još je važnije da je sve manje vremena potrebno da neki trend iz scene unikatnih motocikala osmozom dospije u serijsku proizvodnju. Yamaha XV 950R (odnosno Bolt, kako je znana Amerikancima) u ovom trenutku ispunjava sve što tržište traži, s tim da voznim osobinama i nadilazi očekivanja. Koliko će dugo motocikli ovakvog „kroja“ biti popularni ostaje nam vidjeti - makar vjerujemo da će Yamaha biti spremna brzo odgovoriti na izazove ovog segmenta u nadolazećim godinama. Kada se sve zbroji i oduzme, XV 950R vrlo je sposoban motocikl koji zrači kvalitetom, kako iz završne obrade, tako i iz voznih osobina koje osjetno nadilaze cijenu. Gledamo li realno, ovaj motocikl će ponuditi sve što i kakav predstavnik klase velikih custom motocikala, s tim da će napor prilikom manevriranja u mjestu, prvotne kupnje, a zatim i kasnijeg održavanja biti osjetno manji. n br. 138/11.-12./2013.

MOTO PULS

75

Profile for MOTOPULS

MOTOPULS 138 : 11/12/2013  

MOTOPULS 138 : 11/12/2013  

Advertisement