Page 16

>>>sajmovi

Milano EICMA 2013.

nja. U svakom slučaju, svi japanski proizvođači posljednjih godina čine bolji posao od Suzukija – čini nam se da niti sada, kad su baš svi ostali ulovili priključak, Suzuki ne uspijeva usmjeriti koncentraciju tamo gdje treba - na razvoj novih modela. Djeca koja su se rodila kada je Suzuki posljednji put tržištu ponudio nov, zanimljiv i relevantan model danas već idu u školu, a taj trend se nastavio i u Milanu. Obnovljeni skuteri koji će se teško nositi s konkurencijom te V-Strom 1000 za kojeg ne vidimo neke šanse na današnjem tržištu tek su sjena onoga što je ovu tvrtku činilo velikom.

Retro modeli i čuvane tajne

Povijest (svejedno je li ona od prije pola ili prije cijelog stoljeća) dobar je temelj za razvoj novih modela. Primjer za to nalazimo kod Peugeota, čiji bi novi retro skuter svojim šarmom mogao ostaviti traga. Tim više što je oko istog modela izgrađena vrlo široka priča koja uključuje nekoliko osnovnih izvedbi te vrlo široku ponudu dodatne opreme. Kad smo kod skutera, spomenimo da je grupacija Piaggio zapravo prikazala samo jedan novitet, a to je Vespa Primavera, koja gabaritima i smještajem na tržištu treba zamjeniti lijepu, ali tržišno umornu izvedbu LX. Nevjerojatno je koliko Talijani vole pričati na pozornici i koliko ih se naredalo na

16

MOTO PULS

br. 138/11.-12./2013.

Piaggio štandu tijekom predstavljanja ovog krasnog, ali ipak samo jednog modela. Tek nešto manje pričljivi, ali svakako zanimljiviji bili su govornici na Harley-Davidson štandu, pa iako možemo govoriti da su ponudili tek jedan i pol novitet, odnosno jedan u dvije izvedbe, riječ je o značajnom primjerku. Za tvrtku koja vrlo rijetko čini drastične izmjene u svojoj paleti, pa se noviteti često svode na ponovnu proizvodnju modela koji su nekoliko godina bili u mirovini, HarleyDavidson ove godine iznenađuje. Ne samo da su učinili veliku stvar doradama na Touring modelima, a test modela Street Glide vam i donosimo, već su sve iznenadili modelima Street od 500 i 750 kubičnih centimetara. O ovim modelima nije se niti šuškalo na inače pričljivom internetu, pa je njihovo predstavljanje u Milanu bilo istinsko iznenađenje. Ne samo da su Amerikanci iznenadili novitetima, već ovi noviteti predstavljaju istinsku promjenu u njihovom uglavnom rigidnom odabiru segmentata u kojima nastupaju.

I dalje Custom

kvalitete, kao i ostali sadržaji, uključujući tu dio paviljona posvećen „zelenim“ (primarno električnim) prometalima, među kojima je bio izložen i hrvatski proizvod, električni bicikl Greyp. Iako ne velik površinom, EICMA Custom je nudio zaista mnogo sadržaja, pa nije bio problem između par redova štandova potrošiti i nekoliko sati. Posve logično, našle su se tu brojne više ili manje privlačne prerade, ali njihova ljepota je uvelike subjektivna veličina. Začudilo nas je što smo među izloženim preradama ugledali i unikatne bicikle, ali nas zato nije čudilo vidjeti brojne tetovirane hostese te pin-up modele. Tko je želio zanimljive odjevne predmete, mogao ih je naći - bilo je tu izobilje šarenih kaciga i sličnih predmeta obojenih „šljokicama“, a sve je medijski pokrivao jedan radio. Kao i prošle godine, interes su privlačili i više ili manje prerađeni modeli na štandovima izvan Custom dijela, a čini nam se da je tu prednjačila Yamaha, iako je i Honda izložila prekrasnu retro preradu svog i modela CB 1100, koji je ionako okrenut povijesti.

Ove godine je možda manje najavljivan i površi- Zanimanje, ako ne i optimizam nom zauzima manje prostora, ali EICMA Custom Kao što smo najavili, nećemo donositi prognoi dalje je dio priče ovog velikog sajma. Zapravo, ze o tome kojim će se smjerom razvijati situacija na Custom dio izložbe ostavio je dojam poboljšane tržištu. U ovom našem kutku svijeta, na žalost, teško da postoji više od jednog smjera kojim može ići. S druge strane, čini se da neki dijelovi svijeta rastu i prosperiraju, a odjek toga mogli smo vidjeti na ovogodišnjem EICMA sajmu. Možda nije izravno rečeno, ali stekli smo dojam da su neki od važnijih noviteta poput Harley-Davidson Street modela namijenjeni upravo zemljama u razvoju poput Indije, čije tržište motocikala naglo raste i sazrijeva. Uz to, najave proizvođača o ulasku u segmente tržišta ispod 500 kubičnih centimetara jasno govore da im je cilj udovoljiti potrebama upravo takvih zemalja i njihovih motociklista. Osim toga, ono što nas svakako ispunjava znatiželjom, a u jednoj mjeri i optimizmom, bez dvojbe je broj predstavljenih motocikala. Dok smo prije nekoliko godina u ovo doba lupali glavom u zid te se nemalo mučili mislima o tome što ćemo uopće testirati u narednih 12 mjeseci, u 2014. godini to ne bi trebao biti problem. I tako, suzdržano optimistični vas prepuštamo detaljima o novitetima ovogodišnjeg, 71. izdanja EICMA sajma, dok smo sami već u mislima o njegovom idućem izdanju jer ipak je riječ o trenutno najvećem i svakako najznačajnijem sajmu ove vrste u svijetu. n

Profile for MOTOPULS

MOTOPULS 138 : 11/12/2013  

MOTOPULS 138 : 11/12/2013  

Advertisement