Page 103

*** Bojan Rupar, susretljivi inženjer koji je zaslužan za postojanje proizvoda Sport Force, otvoreno je govorio o tome kako je ova guma nastala, a bio je tu i da nam objasni pojedine elemente koji čine pneumatik kao cjelinu. Dok korištenje modernih materijala nije rezervirano ekskluzivno za tvornicu u Kranju, neki pogledi na razvoj gume te odluke koje određuju finalni proizvod prilično su radikalni. Sport Force je, naime, guma koja koristi tvrdo karkas osnovno tijelo gume. Iako bi skraćenica SCT (Strong Carcass Tehnology) mogla sugerirati neke čudnovate tehnologije, zapravo se više radi o načinu slaganja više slojeva čelične žice i gumene sirovine kako bi tijelo postalo čvršće. Pojedini proizvođači su se posljednjih godina zaputili smjerom olakšavanja pneumatika, ali gospodin Rupar objašnjava da je Sport Force tek nešto teži od konkurentnih proizvoda, no zato donosi znatne koristi. Čvršće tijelo gume prije svega donosi ujednačene performanse tijekom cijelog života pneumatika, što znači da će Sport Force dobro funkcionirati i kada se njegova gazna ploha već osjetno potroši. Nešto smanjenu udobnost i zanemarivo veću masu većina će rado prihvatiti kao cijenu za produljeni vijek s ujednačenim performansama. Tehnologija korištena za određivanje oblika kanala na gaznoj plohi nazvana je 3D OGT (3D Optimum Groove Technology). Osim određivanja optimalnog smjera kanala, što je bitno za odvodnju kiše između gume i podloge, ova tehnologija je pomogla odrediti dubinu i presjek rečenih kanala. Podešavanjem ovih parametara postiže se kontrola pregrijavanja gazne plohe pneumatika, ali se i podešvaju osobine gume pri kočenju, ubrzanju te skretanju. Dubina kanala na pneumatiku prati predviđeno trošenje, pa je tako na prednjoj gumi dubina u sredini nešto manja, na pola puta prema rubu gume raste, a onda se opet smanjuje prema samom rubu. Straga su kanali najdublji u sredini, gdje je najveća potreba za odvodnjom vode između gume i podloge, ali to je ujedno i mjesto gdje se stražnja guma najviše troši. Korištenjem računalnih simulacija (Finite Element Analysis) Sport Force je dizajniran tako da ispunjava ciljeve postavljene pred inženjere. Ono što ovaj pneumatik čini tako dobrim je optimalan omjer krutosti koja osigurava visoku razinu stabilnosti te deformacije pod opterećenjem, što donosi najviše razine prijanjanja. Dodajmo još kako ovi pneumatici nastaju između ostalog korištenjem S-SBR elastomera, koji sadrže visoko funkcionalne lance polimera. Ovi umjetni materijali imaju veliku ulogu u optimalnom povezivanju punila, ostalih materijala te materijala za ojačavanje. Dodatno, pojačavaju hvatljivost pneumatika te kontroliraju njegovo trošenje.

tome svoje tržišne aspiracije. Riječ je o pneumatiku namijenjenom vrlo širokom spektru motocikala, ali i vozača. Dok smo je mi svakodnevno propitkivali na naplatcima naked motocikla klase 600, bio nam je pravi užitak uvjeriti se da dobro radi i na putnoj Yamahi FJR i podjednako velikom BMW R 1200 RT. Već smo spomenuli kako se tajna uspjeha ove gume krije u čvrstoći njezinog tijela. Ovo se, pogotovo na lakšim motociklima, može izraziti izvjesnim smanjenjem udobnosti jer sam pneumatik ne može toliko uspješno upiti manje neravnine. S druge strane, ovako koncipirana guma stabilnija je i dosljed- dojam da ih Sport Force jednostavno upotpunjuje nija u svom ponašanju, da se tako izrazimo. Osim i stapa se s osobinama motocikla. Samozatajne u obavljanju važnog zadatka koji što Mitas Sport Force zadržava dinamične osobine kroz cijeli svoj vijek, a sposobnosti joj ne opadaju s im je povjeren, ove gume je istinski teško dovesti trošenjem, riječ je o gumi na koju se u svakom smi- u krizu, bilo da je riječ o punom opterećenju prilikom kočenja ili snažnom ubrzanju. Nema sumnje slu možete osloniti. Iz iskustva znamo da je raspoloživa hvatljivost da postoje pneumatici koji bi ponudili bolju hvatdostatna već dok je guma hladna, pogotovo na ljivost te, primjerice, „naoštrili“ reakcije motocikla motociklu od stotinu konjskih snaga, a ono što nas na upravljač, ali Sport Force to niti ne pokušava. U pitanju je pneumatik koji s lakoćom je veselilo tijekom koriigra razne uloge i to čini kvalitetno, štenja jest neutralnost Mitas Sport Force sigurno i trajno. ove gume. Sport Force, Prednji pneumatici 120/70 ZR17 (58W) dostupni Na koncu možemo reći da Mitas naime, u tišini obavlja 120/60 ZR17 (55W) 2014. Sport Force u nama ima poklonika, svoj posao i gotovo da 110/70 ZR17 (54W) 2014. a nema sumnje da će se s vremenom nema situacije u kojoj Stražnji pneumatici bi se vozač uopće trebao 150/60 R17 (66W) dostupni naći još onih koji prepoznaju kvalitesjetiti da su pneumati- 160/60 ZR17 (69W) dostupni te ove svestrane gume. Dok će Sport dostupni Force snaći i u ekstremnijim situacici čimbenik sigurnosti 180/55 ZR17 (73W) 2014. jama, njezina prava snaga leži u tome i zapitati se koliko je u 190/50 ZR17 (73W) 190/55 ZR17 (75W) 2014. što će s lakoćom ispuniti očekivanja tom trenutku siguran. Oblikom, odnosno presjekom, ove su gume neu- vrlo širokog spektra korisnika, koji zapravo čine tralne, što će reći da im profil nije „oštar“ da bi iza- većinu motociklističke populacije. S obzirom da su zivao naglo spuštanje u zavoju, ali niti spljošten, što u Savatechu razvili dobar temelj za razvoj radijalbi spuštanje u nagib učinilo težim. Ni na kojem od nih pneumatika i modelom Sport Force pokazali motocikala koje smo imali prilike iskušati nismo da znaju što čine, sa zanimanjem očekujemo buduimali primjedbi na rad pneumatika, već smo stekli će Mitas radijalne pneumatike za motocikle. n

Nas su uvjerili

Iako je u pravilu zabavno prisustvovati prezentacijama motocikala - ili u ovom slučaju pneumatika - važan dio ovakvih događanja je novinarima omogućiti da se uvjere u osobine predstavljenog proizvoda. Za nas sposobnosti gume Mitas Sport Force nisu bile posebna novost, s obzirom da smo nekoliko mjeseci skupljali kilometre upravo na paru takvih pneumatika. Ono u što smo se mogli uvjeriti u Vranskom je širina za koju je ova guma sposobna, jer smo na raspolaganju imali teške putne, lake sportske i naked te putne supermoto modele. Mitas Sport Force nije super sportska guma razvijena u nekom svjetskom prvenstvu i ne temelji na br. 138/11.-12./2013.

MOTO PULS

103

Profile for MOTOPULS

MOTOPULS 138 : 11/12/2013  

MOTOPULS 138 : 11/12/2013  

Advertisement