Page 9

novosti

Marzocchi

Poluaktivni ovjes Q

Poluaktivni ovjes je elektronski nadziran sustav koji trenutno i bez uplitanja vozača prilagođava postavke ovjesa akcijama koje motocikl izvodi i karakteristikama podloge. Takav je sustav svoju premijeru na serijskom motociklu nedavno imao na BMW-u S 1000 RR HP4, a ubrzo nakon toga i na redizajniranoj Ducati Multistradi, da bi na EICMA sajmu u Milanu

RIVALE

Širenje ponude Q Trocilindrični pogonski agregat iz Brutalea 800 trebao bi se nalaziti i u dugo očekivanom Rivaleu. Prvi službeni crtež ovog modela potvrđuje ranija predviđanja kako će Rivale ciljati na sve zastupljeniji seg-

svoje rješenje tog problema trebao predstaviti i Marzocchi. Još nije jasno hoće li se njihov poluaktivni ovjes odmah početi ugrađivati i na neki serijski model ili će se nuditi samo kao element nadogradnje, no iz Marzocchija poručuju kako su razvili kompletan sustav, koji uz prednju vilicu i monoamortizer uključuje i upravljačku elektroniku te sve potrebne senzore.

Moto Puls ment križanaca supermoto i naked motocikala. Riječ je o klasi u kojoj praktičnost nije od najvećeg značaja, ali se zato cijeni zabavni karakter motocikla i neobičan dizajn. U tom bi smislu Rivale mogao predstavljati i više nego dostojnog protivnika Ducatiju Hypermotard i Husqvarni Nudi, no prvo ostaje za vidjeti kada će se uopće pojaviti na tržištu. Neka predviđanja spominju rok od godinu dana.

Moto Puls na iTunesu Q

Moto Puls je za korisnike Apple uređaja odsad dostupan i u elektronskom obliku. Elektronsko izdanje Moto Pulsa je sadržajem identično onom tiskanom, a do njega možete doći tako da u sklopu iTunesa izaberete Newsstand aplikaciju i skinete besplatnu Moto Puls aplikaciju. Nakon toga možete kupiti „virtualni“ primjerak Moto Pulsa po jediničnoj cijeni od 3,99 američkih dolara, a postoji i mogućnost godišnje pretplate po cijeni od 19,99 USD, odnosno 9,99 USD za polugodišnju pretplatu, s tim da se polugodišnja pretplata, za razliku od godišnje, nakon isteka automatski obnavlja u slučaju da je sami ne prekinete. Tim se putem mogu nabaviti i stari brojevi Moto Pulsa u elektronskom obliku, pri čemu se cijena kreće od 0,99 USD do 2,99 USD, ovisno o starosti izdanja.

br. 132/11.-12./2012.

MOTO PULS

9

Profile for MOTOPULS

MOTOPULS 132 : 11/12/2012  

MOTOPULS 132 : 11/12/2012  

Advertisement