Page 34

sajmovi

Intermot Köln

Honda CRF 450 Rally

Rukavica u lice KTM-a HRC otvara novu frontu. Napadaju KTM tamo gdje je najjači, dakle, na rallyju Dakar, a nećemo trebati dugo čekati da vidimo koliko je ovaj izazov valjan

Q

Nakon što je proteklih godina europska podružnica Honde pokazivala kako rally motocikl baziran na modelu CRF 450X ima potencijala, u HRC su konačno lupili šakom o stol i na istoj bazi razvili tvornički pripremljenu specijalku. Dakako, o samom motociklu još uvijek nisu otkrili nikakve podatke, no vizualno djeluje kao da je spreman uhvatiti se u koštac s većinom konkurenata, a možda i nepobjedivim KTM-om, iako je teško očekivati da će ostvariti čudo već u prvom pokušaju. Honda je ovim natjecanjem dominirala 80-ih godina, a za ovu su prigodu angažirali petoricu vozača. Među njima je prvo ime Helder Rodriguez, koji je za upravljačem Yamahe na posljednja dva rallyja Dakar osvojio treće mjesto. Svoju natjecateljsku premijeru i završnu provjeru prije puta za Južnu Ameriku Honda CRF 450X je imala na rallyju Marocco, gdje su njihovi vozači upisali nekoliko pobjeda na etapama te dobre rezultate u konačnici. Sam početak 2013. godine pokazat će u kojoj mjeri su u Hondi uspjeli „ispeglati“ mane otkrivene na pripremama.

Honda SH 125i

Honda NSC 50R

Beskrajni razvoj SH Za mlade U nastojanjima da na ključnim tržištima Italije i Francuske konkurira europskim proizvođačima Honda neprestano ulaže u razvoj svoje SH obitelji skutera Q Iako govorimo o razvoju postojećih modela, za Hondine skutere SH 125i odnosno 150i ispravnije je reći da je u pitanju novi početak. Ova dva modela temeljito su obnovljena od kotača naviše, a nije zanemarena niti tehnička stranaNiska i ravna podnica omogućit će lakše korištenje, pod sjedalo stanu dvije otvorene kacige, ali to je tek početak.

34

MOTO PULS

Novi pogonski agregati trebali bi za četvrtinu smanjiti potrošnju goriva te su opremljeni „Idling Stop“ sustavom, koji prilikom stajanja prekida rad te pravovremeno ponovno pokreće agregat. Ujedno su novi SH modeli prvi Honda skuteri koji koriste 16-colne kotače, dočim se ABS nudi kao opcija.

br. 132/11.-12./2012.

Iako bi ga prije svega trebala karakterizirati ekonomičnost, pa u Hondi deklariraju potrošnju od samo 2 l/100 Honda je predstavila km, četverotaktni agregat istiskuje i za potpuno novi skuter, koji tu klasu solidnih 3,4 KS pri 7.000 okr/ ispod svog sportskog min. 105 kg težak NSC50R ima relativdizajna krije ekonomičnost, no tanke gume montirane na naplata cilja privući mlade vozače ke promjera 14 cola, a aktiviranjem stražnjeg bubnja se putem CBS sustava Q Honda ponovo ima sportski skutautomatski aktivira i prednji disk. er u svom asortimanu. Preciznije bi NSC50R će se u svojoj prvoj sezobilo reći kvazi-sportski skuter, budući ni prodavati u sivoj i bijeloj boji, no se ispod njegova agresivna (ali i pomanajtraženija će vjerojatno biti lo istočnjačkog) dizajna zapravo krišarena Repsol je klasičan gradski skuter pokretan zravarijanta obojakom hlađenim četverotaktnim agrena po uzoru na gatom s elektronskim ubrizgavanjem tvorničku Hondu goriva. RC213V.

Profile for MOTOPULS

MOTOPULS 132 : 11/12/2012  

MOTOPULS 132 : 11/12/2012  

Advertisement