Page 27

Intermot Köln

Aprilia RSV4 Factory APRC ABS

sajmovi

Osvježenje vrijedno pažnje znati upravo po tim vidljivim komponentama. Sam ABS teži tek 2 kg, a budući je njegova centralna jedinica smještena ispod spremnika goriva, došlo je do promjena i na tom dijelu. Tako je zapremina porasla sa 17 na 18,5 litara, pri čemu je promijenjen i sam oblik spremnika goriva kako bi pružio bolje uporište natkoljenicama. O tome je na predstavljanju ponešto izgovorio i Max Biaggi. Izmijenjen oblik spremnika nije jedina intervencija na ergonomiji. Na novom modelu RSV4 Factory ABS spušteno je i sjedalo vozača, kako radi boljeg položaja vozača, tako i sa svrhom postizanja boljeg rasporeda težine, a iz istog je razloga u aluminijskom okviru repozicioniran V4 agregat. Osim toga, pogonski je agregat za 4 KS snažniji i razvija 184 KS pri 12.500 okr/min, dok je okretni moment neznatno porastao na 117 Nm pri 10.500 okr/min. Kako bi se tako porasli potencijali lakše držali pod kontrolom, usavršen je i elektronski APRC paket koji i dalje sadrži kontrolu proklizavanja, kontrolu podizanja na stražnji kotač, pomoć pri startu i neizbježni „quick-shifter“ sustav.

Naoko tek opremljena odgovarajućim sustavom i okićena kraticom ABS, Aprilia RSV4 Factory ABS za 2013. nije bogatija samo za ovo korisno pomagalo, već se diči i dorađenom elektronikom, snažnijim agregatom te brojnim drugim izmjenama

Q

Sasvim očekivano, glavne novitete iz Piaggio grupacije vidjet ćemo na sajmu u Milanu, na njihovom domaćem terenu. Svejedno, Aprilia je i u Kölnu ponudila novost u obliku dorađene verzije svog top modela RSV4 Factory APRC. Najvažnija promjena je ugradnja sportskog ABS-a, kojeg su u Apriliji razvijali direktno s Boschom te bi prema njihovom tvrdnjama trebao biti u vrhu svoje kategorije. Kao takav, ABS ima tri različita načina rada, a odabirete ih ovisno o tome da li vozite na natjecateljskoj stazi, na cesti ili po kiši - a ako želite, možete ga i isključiti. U kombinaciji s njime došla su i nova Brembo radijalna kliješta i radijalna pumpa, pa će novi model zaljubljenici lako raspobr. 132/11.-12./2012.

MOTO PULS

27

Profile for MOTOPULS

MOTOPULS 132 : 11/12/2012  

MOTOPULS 132 : 11/12/2012  

Advertisement