Page 25

Intermot Köln

Peugeot Metropolis je evolucija ideje Piaggio MP3

Pod imenom Leonart nalazimo kineski proizvod u čiji razvoj se očito ulaže

Istinski noviteti

Europski proizvođači su imali nešto više za ponuditi kada je riječ o premijerama na Intermotu ove godine. Aprilija, odnosno cijela Piaggio grupacija, možda nisu oborili s nogu, baš kao ni Triumph odnosno Ducati, ali BMW i KTM su im osvjetlali obraz. Bez dvojbe i premca, najveća zvijezda sajma svakako je novi BMW „vodenjak“. Na pepelu ludo duge tradicije zrakom hlađenih bokser agregata rodio se Feniks kod kojeg se višak topline odvodi rashladnom tekućinom. Najveći štand ovoga sajma bio je poprište najupečatljivije prezentacije na kojoj je svijetu konačno prikazan BMW R 1200 GS. Snažniji, veći i teži od prethodnika, trebao bi zadovoljiti prohtjeve ustaljene klijentele te osvojiti srca i garaže onih koji još nisu zaraženi bokser virusom. Osim ovoga, BMW je izložio i nove modele F 700 odnosno F800GS, s tim da je kod njih u pitanju samo zatezanje bora. U klasi novog velikog boksera KTM je u Kölnu izložio te široj javnosti predstavio Adventure 1190, koji s prethodnikom dijeli uglavnom ime, a sve važnije komponente su nove ili izdašno dorađene.

Ducati Multistrada može se kupiti s poluaktivnim ovjesom, a putena hostesa je dio dodatne opreme

sajmovi

Suzuki Burgman je još jedan novitet koji to nije

Polaris odnosno Victory štand bio je ukrašen vremešnim Indianom koji jasno govori da se od te marke nije odustalo Preko puta KTM-ovog štanda Triumph je vabio potencijalne korisnike terenskom izvedbom (XC) doista dobrog Tigera 1200, dok su kao novitet prikazali sportski naked model Street Triple 675, kod kojeg agregat nije mijenjan, ali se zato nalazi u novom okviru, koristi ažuriranu ciklistiku i izdiše kroz kraći ispušni sustav. Aprilija je zapravo neočekivano predstavila novo izdanje svoje perjanice, modela RSV4 Factory APRC, s tim da je oznaka proširena poznatom kraticom ABS. Drugom prilikom ćemo se detaljno pozabaviti time što nova sportska Aprilija donosi, ali spomenimo da je sjedalo niže, spremnik goriva nešto veći, a najbitnija izmjena se odnosi na prednje Brembo kočnice, ABS sustav te dorađenu APRC elektroniku. Od predstavnika Piaggio grupe smo čuli obećanja da će se isplatiti posjetiti Eicma sajam u Milanu jer pravi noviteti iz njihovih pogona tradicionalno zabljesnu upravo tamo. Kako su dani skupo honoriranih manekenki negdje iza nas, spomenimo kako je Ducati imao najljepše hostese, što ne treba niti čuditi ako znamo koliko Talijani drže do stila. Ducati Monster je prava ikona stila, a vjerovali ili ne (mnogi će se sablazniti nad brzim protokom vremena!) - Monsteru je dvadeset godina. Primjereno, ponuđen je jubilarni slavljenički model prepoznatljiv po brončanom okviru i crvenim „plastikama“, dostupan sa sve tri aktualne pogonske grupe, dakle, kao M696, M796 te M1100 Evo. Na Ducati štandu predstavljanja tu nisu stala - svjetlo dana ugledao je Panigale RS13, motocikl pripremljen za nastupe na Superbike prvenstvu. Stoga možemo sa zanimanjem promatrati što će naredna sezona ponuditi na tu temu. Vjerojatno najznačajnija novost na Ducati izložbenom prostoru bila je Multistrada, od sada dostupna u četiri izvedbe, redom 1200, 1200 S Toruging, 1200 S Pikes Peak te 1200 S Grantourismo. Izmjena u paleti Multistrada modela nije niti upola značajna koliko je značajna činjenica da će S Touring biti ponuđen s poluaktivnim ovjesom koji će neminovno naći svoj put i do sportskih mode-

Među svakojakim preradama za oko nam je zapela vremešna, ali očito temeljito dorađena Vespa la, dok su ABS i cijela elektronika unaprijeđeni za narednu sezonu.

Eicma mora bolje

Osim ovoga što smo maštovito prepoznali kao japansko-europski rat u kojem trenutno više bodova skupljaju Europljani, bilo je u Kölnu i nesvrstanih poput Harley – Davidsona, čija gama je deklarativno nova, ali kao i obično, riječ je u osnovi o izmjenama na paleti boja. Njihov jedini istinski novitet je CVO, dakle ekskluzivni i skupi model Breakout. Bez previše pompe, vjerojatno zato što se nisu svi stigli okupiti za ranojutarnju konferenciju za novinare, na Peugeot štandu publici je ponuđen Metropolis, zajedljivi bi rekli varijacija na temu Piaggio MP3, ali zapravo nešto drugačije načinjen skuter na tri kotača. Osim spomenutih, moglo se vidjeti razne kinesko-korejsko-tajvanske primjerke više ili manje uspjelog dizajna koji u pravilu počiva na već viđenim djelima renomiranih proizvođača. Svijet četverocikala u Kölnu nije postao bogatiji za neke senzacije jer smo imali prilike vidjeti nove modele velikana kao što su Polaris i Can Am, za koje već dulje vremena znamo i o njima smo pisali. Kada je Intermot 2012. iza nas, možemo reći da smo vidjeli ponešto noviteta od kojih je bez dvojbe daleko najvažniji BMW R 1200 GS „vodenjak“, s tim da treba znati kako je to jedan od rijetkih istinskih noviteta. Ostale premijere su se odnosile više na osvježenja nego na novost u pravom smislu riječi, a to je ono što nas tjera na oprez kada razmišljamo o tome kuda će ići moto industrija u sljedećih godinu dana. Kao vječni optimisti kakvi jesmo, nadamo se da slijedi novi uzlet, kako po razvoju, tako i po prodaji diljem svijeta, ali pravi lakmus papir biti će nam Eicma sajam u Milanu. Naime, ako tamo proizvođači predstave više istinskih noviteta, naš optimizam će dobiti temelje u zbilji, no ako i tamo vidimo reprizu pomalo mlakog Intermota, prognoze za bližu budućnost moraju biti umjerenije. n br. 132/11.-12./2012.

MOTO PULS

25

Profile for MOTOPULS

MOTOPULS 132 : 11/12/2012  

MOTOPULS 132 : 11/12/2012  

Advertisement